A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Összefogás Bajnai-módra: sakk az MSZP-nek

2012.10.23. 23:07 timargabor

Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőnyhöz is juttathatja az ellenzéki oldalon: továbbra is ő a kezdeményező fél, összefogási programja pedig integratív, befogadó több szinten is. Ahogy pár hete a Milla-Bajnai összefogás híre az LMP-t, a mai fellépés a pár győzelme ellenére az összefogás-fronton eddig passzív MSZP-t hozza kényszerhelyzetbe.

bajnai_milla.jpgA fellépés mikéntjéről, a meglehetősen koherens programpontokról itt nem beszélek, ezt Poldi bá nagyon jól leírta. A lényeg az, hogy Bajnai nemcsak széleskörű, toleráns és (saját maga irányában is) önkritikára hajlandó összefogást vizionált, hanem egyben bejelentette ennek általa javasolt keretét. A Szolidaritás, a Milla és Bajnai saját Haza és Haladás egyesülete által kialakított "Együtt 2014" szövetség jelenti ennek centrumát, Kónya Péterrel, Juhász Péterrel és Bajnaival - a primátust nyilván ez utóbbi viszi. Egyik szervezet sem párt, ugyanakkor nemcsak nyíltak a pártok csatalkozására, de ez az ajánlatuk, a javaslatuk. Ez egy kétpólusú ajánlat, széles körű Orbán-ellenes összefogásról szól, de nemcsak a kormányt, hanem a rezsimet (alkotmányos rendszert), sőt a politikai gondolkodásmódot is meg kívánja újítani, az elmúlt 22 évhez képest új alapokra helyzni. Bajnai nyilván érezte, hogy az ő esetében ez azért némi bizalom-megelőlegzést igényel támogatóitól, mert erről és önkritikus hajlandóságáról több, a helyszínen őszintének tűnő mondatot, gondolatot is mondott.

Ha pedig ez két pólus, akkor egyrészt az LMP szerepe válik súlytalanná a modellben, hiszen bár a Bajnai-beszéd a programjuk számos elemét említette, nekik a jelenlegi politikai irányultságukkal vagy a marginális csoportként beilleszkedés lehetősége vagy a kívülmaradóként érdektelenségbe süllyedés marad. Sokkal érdekesebb az MSZP helyzete. Jelenleg országosan kiépült párthálózata a Fidesznek, az MSZP-nek és (az ország nagyobbik felén, de messze nem mindenütt) a Jobbiknak van. Ennek alapján ők egyedül is aspirálhatnának a Fidesz kihívójának szerepére - most azonban nem ők a kezdeményezők. Előállhattak volna saját jelölttel, aki szerintem nagyjából csak Botka László szegedi polgármester lehetne, de eddig nem tették meg. Most már ők is az események után kell menjenek: nekik kell válaszolniuk Bajnainak és az Együtt 2014-nek: igen vagy nem? És ha igen, akkor ez azt is jelenti, hogy hiába a hálózatépítésben domináns helyzetük, a passzátszelet nem ők fújják - és ezért cserébe csak annyit kapnak, hogy Bajnai kiemelte: az ő 8 évük és a Fidesz 2 éve közé - a jogállami keretekhez való viszonyulás miatt - nem lehet egyenlőségjelet tenni. Ez azért elég keserű pirula, és nem is biztos, hogy hajlandók lesznek lenyelni - valószínűleg ez a következő hónapok egyik legfontosabb politikai kérdése itthon. Arra azért fogadnék, hogy a szocialista vezetők most kicsit fújnak Bajnaira: 2009-2010-ben egy évig tartotta sakkban őket és folytatott a nevükben épp a saját valószínű reflexeik elleni politikát, és most még ez is... Viszont valószínűleg Bajnai és csapata is elég jól ismeri őket ahhoz, hogy meddig lehet elmenni velük/ellenük egy ilyen játszmában.

A másik fő kérdés az, hogy ez az, önmagukban közvéleménykutatási szinten nemhogy nem mérhető, de meg sem jelenő csoportok alkotta szövetség, az Együtt 2014, a "magyar Olajfa" képes-e gyökeret ereszteni, ismertté válni, a kormányváltó összefogás jelképévé válni? Pár tízezer ember előtt ma úgy tűnt, hogy igen, de itt jóval szélesebb kör számít. Ha nemcsak ők hiszik ezt el magukról, de az Orbánt leváltani igyekvő indulatot tényleg ők képesek fókuszálni, akkor itt a kormányváltás lehetséges forgatókönyve (csak lehetséges, mert nyilván a másik oldalnak is lesz ehhez még szava).

(Kis önreklám: még azt sem mondhatja senki, hogy Bajnai nem hagyott időt másoknak: mi már januárban, aztán a márciusi Milla-tüntetés után is vázoltuk ezt a valószínű forgatókönyvet, és bár szeptemberben volt egy kis megingás, az szinte az akkor megjósolt módon alakul... Márciusban ezt írtuk:

Mert most még kiment jópár tízezer ember csak a kormányellenes demonstráció kedvéért, de hátha legközelebb még többen kimennének azért, hogy meghallgassák, milyen jövőképet kínál az ellenzék jelöltje. Hátha erre többen lennénk kíváncsiak. Hátha többen azok közül is, akiket a Milla tegnap még nem tudott megszólítani. Talán érdemes lenne megpróbálni.

...és így is lett, tényleg érdemes volt megpróbálni.)

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

296 komment · 2 trackback

Címkék: mszp bajnai gordon milla szolidaritás ellenzéki összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr44865457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Először és utoljára 2012.10.24. 17:08:03

  Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek...

Trackback: Ki kivel harcol? 2012.10.24. 16:03:36

Orbán vs. Bajnai – a mai nap óta ország-világ tudja, az elkövetkező cirka másfél év róluk fog szólni. Eddig a kormány eredményei és Orbán Viktor folyt a csapból is – kérdés, vajon az ellenfele hol kap majd helyet a médiában? Kap egyáltalán? Agyonhallga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unionista (törölt) 2012.10.24. 18:12:47

@DSityu:
bajnainak hagynia kellett volna, hogy a programját a pártok megvitassák és elfogadják. és a végén egyszerűen a pajzsukra emelték volna. így lehetett volna rendszerváltó. történelmi személyiség. ha megmarad az alapítványnál. elhibázta. belement a népszerűség hajhászásba. ráadásul két igazi nímanddal. az egyik juhász, a másik a katona.

inebhedj - szerintem 2012.10.24. 18:17:17

Én csak akkor megyek el szavazni, ha Orbán, Gyurcsány és Bokros is helyet kap a Bajnai kormányban. Együtt.

DSityu 2012.10.24. 18:19:11

@unionista: Szerintem meg nem, de ezen nem fogunk összeveszni. Jobbnak tartom így, hogy nem Ő megy lánykérőbe a pártokhoz, hanem inkább fordítva.

DSityu 2012.10.24. 18:24:27

@unionista: A program kidolgozása, megvitatása akár közös munka is lehet azokkal akik belépnek ebbe a szövetségbe.

qwertzu 2012.10.24. 18:27:00

@ermi71: "Nem igazán értem, hogy tudna ő miniszterelnök lenni ha nincs párt."

MSZP-DK

Vkki 2012.10.24. 18:30:35

Együtt 2014-en. :-)

nyugger100 2012.10.24. 18:31:59

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Akkor mutass egy hitelesebb embert, mint Bajnai és már két szavazata lesz.

azbesztos 2012.10.24. 18:41:01

A Milla körüli purparléban azt hallottuk, hogy ez a gyülevész népség –ha ne adj’isten hatalomra kerülne- újra átneveztetné az utcákat, új címert rittyentene a bankjegyekre, saját hatalmukat a meglevő köztársaság helyett egy negyedik kikiáltásával tenné „legitimmé”, csökkentené a nyugdíjakat, kinyalva a nemzetközi bankvilág fenekét többkulcsos adókkal megint megnyomorítaná a feltörekvő kisembereket, újra közpénzlenyúló elvtársi privatizációba taszítaná az országot. Aki erre szavazna az vagy életképtelen, seggnyalásért járó segélyből tengődő ostoba lumpenproli, vagy koncra éhes, seftelő, lopkodó, zsidóskodó bolsevik. Hát majd elválik, hányan vannak és mennyit érnek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 18:42:40

@azbesztos:

"többkulcsos adókkal megint megnyomorítaná a feltörekvő kisembereket"

Hülye!

Doberdo 2012.10.24. 18:46:52

@nyugger100: Mai 15.00 órai kommentjére:" Inkább a
régi"...Nos akkor ki az a régi, akit Ön akar ? Csak nem a "nemes nemzetes egy a tábor, egy a zászló viktor" ? Magyarázza már meg, h miért jó az nekünk,
hogy ebben a kormányban nincs egy rendes közgazdász, csak a "jobb kéz" osztja az észt. ( Már azt is ki
tudja mondani angolul, hogy "package" ! )

pjm 2012.10.24. 18:48:47

@Fatima34: "Nem én vagyok idősík zavarban, hanem te nem tudsz olvasni."
Hát mondom, hogy te vagy zavarban, mert én meg azt írtam, hogy NEM IS KELL választani! Most szépen vegyék elő a programokat és ismertessék. De a kedves vezetőtök is!

"Én nem azt írtam, hogy 2014-ben nem választok."
Nem is írtam, hogy nem fogsz választani, azt írtam, hogy AKKOR kell. Hogy most nem tudsz, az nem csoda, a kedves vezetőtöknek a programját amúgy is csak szeretni lehet!

"Most nem tudok." Én sem, mert nincsenek programok..."Amúgy a Gordonka gyomorforgatóan viselkedik, a marihuánás haverjával együtt. Miért nem adta be a felmondását mikor a főnökével együtt jól elkúrták???? Tök mindegy, hogy mit, a főnöke mondta." Na látod itt a gond. Milyen haverjaival? Te is ott szívtad a füvet velük, hogy tudod?" A főnöke meg azt hangsúlyozta a szocialista küldötteknek, hogy nem mehet tovább az általuk követelt népvakítás és elkúrta, hogy eddig is engedte! Ugye ez egy kicsit mást jelent? Persze neked nem, mert te még a gyurcsánytakarodj-elmúttnyócév bűvöletében elfelejtesz gondolkodni.
"Miért nem állt fel, hogy ő ebben nem vesz részt? Mert haszna volt belőle?" Ha feláll, akkor SEMMIT nem tud a böszmeség ellen tenni és az orbáni kotyfasz hamarabb és nagyobb arányban kerül hatalomra, akkor már csődben lennénk!
" Amúgy az agymosott birka te vagy, a békemenetesekkel együtt." A békemenetesekrő el lehet mondani, de én annyira nem lehetek agymosott, nekem nincs benne az orrom a kedves vezető, vagy a nagy nemzetvezető seggében és néha gondolkodásra is tudom használni az agyamat. 2010ben a sok állat program nélkül szavazott a fideszre, fogadok, hogy te is! persze most embert nem találsz az utcán, aki ezt fevállaja. Szóval tessék szépen elolvasni, megérteni és azután válaszolni hülyeségeket.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:50:16

@nyugger100: Minden utazás az első lépéssel kezdődik. Orbánnál csak hitelesebb embert tudok mutatni. Bajnai első lépésnek jó. Nem messiás, nem tekintem annak. Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé. Semmi több. Jelenleg ez elég. Ha ez megvan, elkezdhetünk gondolkodni a következő lépésen. De annak a cigánykirálynak a komcsi rezsimjével együtt takarodnia kell, ha azt akarod még 5-6 év múlva hogy magyarul legyen a személyi igazolványodban a hazád neve! Mert amit most csinálnak, az erre visz; Magyarország csődbe taszítása ezt hozza el, semmi mást. A térképről való eltüntetése azért, hogy ők amikor már látják, hogy visszafordíthatatlan, az összeharácsolt pénzükkel elhúzzanak a kókusz szigetekre, vagy akármilyen helyre, amivel nincs kiadatási egyezményünk.

Vagy tényleg ennyire hülyék, az még rosszabb.

Bajnai tud számolni, ami a most hatalmon lévő komcsi káderekről nem mondható el. Elismert nemzetközileg - a megtépázott diplomáciánknak rendkívül fontos, hogy hiteles arc legyen az országunk élén. Tud válságot kezelni: kevés lehetősége volt, de csendben tette a dolgát, nem blikk-politizálást folytatott.

Jelenleg a potenciális miniszterelnök jelöltekből Bajnai az egyetlen hiteles ember. Nem itéllek el, ha azt mondod: sajnos, de a tény akkor is tény.

ermi71 2012.10.24. 18:50:48

@qwertzu: Mszp-Dk? Hát nem tudom:) Elképzelem azt a jelenetet amikor felmenne Bajnai a színpadra, oldalra néz ott van Lendvai,Szekeres, Juhász, Gyurcsány:) Rendkívül hiteles lenne:)

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 18:52:03

@zajos1:
Az év mondata! Csúcs! Mondhatom hogy kurvajó?:)))))

pjm 2012.10.24. 18:54:32

@félázsiai nemecsek ernő áruló: egyet értek veled egy kivétellel, hogy te is kevered a kommunista és a bolsevik fogalmát. egyszer, de csak egyetlen egyszer nézd meg, mi a különbség. A fidesznyikek bolsevik pártot és politikát csinálnak, nem kommunistát...

pjm 2012.10.24. 18:55:51

@zajos1: és a felcsúti parasztok fogják tenyészteni az andrássy úti irodáikban...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 18:56:00

Schiffernek sajnos igaza van:
Ez a nagy összefogásosdi az MSZP és Gyurcsány helyzetbe hozásán túl semmire se jó:

index.hu/belfold/2012/10/24/az_mszp_keblere_oleli_az_lmp_meregeti_bajnait/
"Schiffer András szerint a beszéd ugyan jó szándékú volt, de több okból is súlyos csalódást okozott. A volt frakcióvezető szerint Bajnai nem reflektált eléggé saját szerepére a szocialista kormányok munkájában. Nem beszélt arról, milyen volt a kormányban ülni, miközben Gyurcsány Ferenc beismeri a hazugságait, vagy az október 23-ai rendőri erőszak után. Ráadásul Schiffer szerint Bajnainak arról is kellett volna beszélnie, hogy az ő fejlesztéspolitikai irányítása alatt pocsékolták el az uniós forrásokat és az ő irányítása alatt kezdődött az irány, ami a kormányközeli oligarcháknak kedvez a források elosztásakor a kis- és középvállalkozók helyett."

zajos1 2012.10.24. 19:01:36

@pjm: Eltévedtél a marxista pártiskolára a szocikhoz vagy Tamás Gáspár Miklóshoz( tegnapi beszédje alapján) iratkozz be

zajos1 2012.10.24. 19:02:17

@szabadság elvtársak!: sajnos nem az enyém, de szerintem is jó!

ermi71 2012.10.24. 19:03:00

Na mindegy, egy biztos, nehéz dolga lesz Lúdmillának:)

czjanos 2012.10.24. 19:04:58

@Trompf: Két dolog:
1. Schiffer nem az LMP, hanem az LMP kisebb része;
2. Schiffer úgy tesz, mintha nem értené Bajnai beszédét, pedig csak nem tudja belátni, hogy az nem az ő malmára hajtja a vizet.
Szerintem Schiffer jobban tenné, ha nem politizálna, hanem a civil tudásával érvényesülne: ott nagyobbat tudna alkotni.

qwertzu 2012.10.24. 19:05:05

@Trompf: Tekintve, hogy az egész Milla egyetlen igazi célja, az MSZP újra helyzetbe hozása..

Doberdo 2012.10.24. 19:08:58

@Trompf: És tessék már mondani: Schiffer Et. letette
a gyakorlati politika vizsgáját és mikor tette le ?
Mert Bajnai 1 évig viselte ennek terhét és egyáltalán nem tett olyat, amit a Schiffer feltételez róla. Nos, amikor csak miniszter volt az
más kérdés, de a kormányzati fő felelősséget akkor
nem ő, hanem Gyurcsány viselte!!!!!!

czjanos 2012.10.24. 19:09:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem az emberhez kell keresni feladatot, hanem a feladathoz embert.
Ha Bajnai Gordon jól oldja meg a feladatát (amiben hiszek!), akkor nem csak az első lépés lesz az övé, hanem a következők is(ebben bízom!).

tábormegsemmisítő 2012.10.24. 19:10:27

Bajnai egy szánalmas pojáca, aki semmi olyan gondolattal nem állt elő, amit előtte ne hallottunk volna már vagy ezerszer. És mindezt olyan szónoki teljesítménnyel, hogy gyötrelem volt végighallgatni (láthatóan még ős is szenvedett közben)

Persze ezen a blogon őt kell kihozni top csávónak, én pedig nem akarom rontani a bizniszt úgyhogy pssszt!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 19:11:25

@czjanos:
Schiffer nem rövidtávra tervez mint a milla.

Mert ugyan lehet, hogy a Milla sikerrel jár és helyzetbe hozza az MSZP-t és Gyurcsányt a DK-val.

De mivel az MSZP megváltozására semmi esélyt nem látok (értsd a tolvajlást, hazudozást, gazdaság tönkretevését ott folytatják ahol abbahagyták), így a milla hitelessége abban a pillanatban kerek 0 lesz, amint az MSZP kirabolta az országot ismét.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 19:14:46

@czjanos: Erre is van esély, de meglátjuk!

elvhű társ 2012.10.24. 19:15:38

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Bajnai ... Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé ..."

... amit Gyurcsány Ferenc fog képviselni. Mert kettejük közül még mindig ő az igazi vezéregyéniség

Gyurcsány Ferenc visszavárunk!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 19:17:46

@elvhű társ: Miért? A szorzótáblát sem ismerő Kuszaszem talán jobb?

Annak idején azt mondták, ha Gyurcsény Ferenc az őszödi beszédet nagy nyilvánosság előtt a választásokat megelőzően mondja el, most a legnagyobb hazafiak közt tisztelnék. Bajnai most megtette. Hajrá!

azbesztos 2012.10.24. 19:19:37

Október 23-án visszatért ez a szerencsétlen Bajnai, akit egyesek úgy vártak, mint a Messiást. Ugye emlékszünk még a csomagjára: közszféra 13.havi juttatás megszűnés, 13.havi nyugdíj megszűnés, családi pótlék befagyasztás, szocpol megszűnés,
gyes + gyed maximum 2 év, gáz-és távhő kompenzáció megszűnés, áfaemelés 5%-kal... UGYE EMLÉKEZTEK MÉG??!! És akkor ezt várják egyesek vissza... ráadásul a NEMZETI ÜNNEPÜNKÖN kampányolhat, persze neki és elvtársainak anno ez ellenforradalom volt..

ermi71 2012.10.24. 19:25:13

Lúdmilla jelen pillanatban senki.Majd ha pártot alapít Lúdmilla, vagy újra úgy dönt, hogy ismét az mszp felkérését fogadja el miniszterelnök jelöltnek, na akkor lesz komolyan véve Lúdmilla.

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:30:21

Gordonka húzd el a BELEDET AZ AGYHALOT BALLIBERÁLIS FÉRGES PATKÁNY PROLI SZAVAZÓIDDAL EGYÜTT, HOGY BASZÓDNÁTOK MEG AKIK IDEBASZTÁK NEKÜNK 2002-BEN MEG 206-BAN IS EZT A TÖKETLEN SZEMÉTLÁDA CSÓTÁNYBANDÁT!!!!!!

zajos1 2012.10.24. 19:32:38

@Balibgeczyk: Ne ereszkedj le a liberális- balosok szintjére. Nem ér annyit.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 19:37:32

@zajos1: így együtt @Balibgeczyk: -kel különösen szép kommentpárt toltatok :-)

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 19:40:04

mecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:50:16
@nyugger100:" Minden utazás az első lépéssel kezdődik. Orbánnál csak hitelesebb embert tudok mutatni. Bajnai első lépésnek jó. Nem messiás, nem tekintem annak. Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé."
Nem baj, majd felébredsz! Este ne egyél sokat mert furákat álmodsz!

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:43:26

@timargabor:

Igen?!! EzAM OSLÉK FÉREGÁLLAT BAJNAI MEG AZ IDIÓTA SZEMLT HAVERJA A GYURCSÓTÁNY ELKÚRÁSA MIATT KELL NEKED, NEKEM, MEG MINDENKINEK, MEG KORMÁNYNK SZOPNIA!! hOGY FULLADNÁNAK MEG MENTEN!!! AKI MÉG1x ILYEN BALLIB VADÁLLATOKRA LESZAVAZ VAGY A DZSOBBIKRA ANNAK SZAKADJAN LE A KEZE LÁBA TŐBŐL!! EZ AZ MSZP GYŰLÖLKÖDÉS NÉLKÜL MÉG NEM NYERT VÁLASZTÁST, 2002 IS ILYEN GYŰLÖLETKAMPÁNVOLT, VOKSOLT IS RÁ A SOK AGYHALOTT PROLIFASZ, MEG IS LETT A BÖJTJE!! LASSAN AFRIKA ORSZÁGAI IS ELHÚZNAK MELLETTÜNK EEZEK MIATT A VADÁLLAT KOMCSIK MIATT!!
SZEGFŰ MEG KOVÁCS PISTIKE MEG ZÁZRIVECZ MEG SIFFER MEF A TÖBBI IDIÓTA BAROM!!!
HOGY ROHADNÁNAK MEG!!

JA ÉS LEHET MODERÁLNI!!

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:46:25

Még mielőtt elkezdtek szapulni hogy én mennyire mocskolódok akkor csak nézzétek meg az idióta dzsobbikos kopasz hülyegyerekeket az utcán meg a ballibsiket!
Ja, a Békemenet tényleg békés volt (ott voltam), nem olyan mint ez a videó:

www.youtube.com/watch?v=Du7TY5YSIdc

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:48:07

Ja, sok a nyugdíjas a Békemeneten?
Akkor tessenek már megnézni egy gyurcsótány lakosági fórumot!!!

pjm 2012.10.24. 19:50:03

@zajos1: látod ez az, a teljes tájékozatlanságodat hangzatos hülyeséggel ütöd el. Van valami értelmes hozzászólásod a kérdéshez, vagy csak amúgy fideszesen lesöpröd az asztalt?
@Balibgeczyk: a neveddel jól határoztad meg magadat. A fidesz természetesen nem gyűlölködéssel nyert választást, hanem konkrét és kézzel fogható adatokkal alátámasztott programmal. A kérdés továbbra is, hogy a konkrét karaktergyilkosságokon kívül mihez értenek a srácok. A fő lopássorozat pedig az antalli mdf-kisgazda érában történt, csak szívesen felejtünk...

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 19:52:19

@Balibgeczyk: már miért moderálnálak? elsőrangú illusztrációt szolgáltatsz mindenféle érvelésekhez :-)

.com 2012.10.24. 19:55:43

@Publius Decius Mus:
ez helytelen volt
troll lett beloled,narancsdroid keltetobol

Egy igaz ember 2012.10.24. 19:57:51

Felháborító, ahogy az index moderál.
Lemajmoztam Kunczét és a DK-t, máris törölve lett a hozzászólásom és egy ideig nem is tudtam hozzászólni.
Ez lenne a demokrácia?
Mit szóltok, ha ezt az egyetemi lapban (2000 példány) is közzéteszem?

.com 2012.10.24. 19:58:07

ugy latom 18.30-kor veget ert az eligazitas
berontottak a trollok

tatuman 2012.10.24. 19:59:03

komolyan nem hiszem el, h egy ekkora tehetségtelen beszéd ennyire tematizálni tudja a közbeszédet. semmitmondó, szürke, strómanhoz illő beszéd volt, aminek minden mondatába vmi irgalmatlan nagy erőt és hatást próbáltok belemagyarázni. az egyetlen figyelemreméltó mondat, ami miatt felszisszentem az kb úgy hangzott, h a magyaroknak mindenki előtt szégyellni kel magukat, vagy magyarázkodni kell, nem is tudom, h h szólt pontosan.

az amúgy már eszébe jutott vkinek, h mekkora kormányzóképtelenség lesz itt, ha ez sokszínű formáció kormányra kerül? az mszp az szdsz-el nem bírta ki, hát akkor ezek 6an mire mennek majd egymással?? a nagy demokráciában fognak kurvagyorsan meghalni, ha ne adj Isten hatalomra kerülnek.

igen, HATALOMRA, mert kedves civilek, a politikai formációk a HATALMAT akarják megszerezni, és azt is akarják majd megtartani. és ne csak addig terjedjen már végre a szavazás, h vmi ellen, hanem vmi mellett.

plusz még egy gondolat, ami nem fog tetszeni: a magyaroknak még sokáig nem lesz szükségük sztem korlátlan demokráciára, mert a nagytöbbségünk nem tud vele élni, sőt, a nagytöbbség inkább a törődést igényli. az a demokrácia felfogás, ami többek között a Bajnai részvételével működő kormány alatt "működött" vezetett oda, h a magyar emberek nagy része kiszolgáltatottá vált, és az egyenlőbbek (értsd: tehetős, lehetőségekhez hozzáférő) polgártársak és más nemzetbeli emberek ezt többszörösen kihasználta.

bocs, de ez rosszabb, mint bármilyen szociális érzékenységet kikényszerítő, és olykor arrogáns és néha indokolatlanul erőszakos kormány.

kvadrillio 2012.10.24. 20:04:48

Bajnai is csak 1.......

"A szlovákoknál is felbukkant
a marhára festett magyar disznó" :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 20:04:54

@tatuman:
Bajnai leginkább a semmitmondásával rejtőzködésével ért el mindig sikereket.
Egyedülálló pl ahogy miniszterelnökként is képes volt a leghátsó sorban maradni.

kvadrillio 2012.10.24. 20:06:02

..a 3 helyszínen megjelent "tömeg" meg csak egy óriási szemfényvesztés...

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 20:06:34

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Elolvastam. Nem szavazni akkor sem megoldás. És kibebaszottul nem érdekel melyik oligarcha ül a székben, ha hagynak vállalkozni, és rendesen megélni. Gyurcsányék/Bajnaiék hagytak. Orbánék nem. Innentől fogva torkon szarom, hogy mennyire van kibulizva ez az ország, én élni szeretnék, és leszarni a politikát. Amíg Orbán a hatalomban van, ezt nem lehet megtenni.

nyugger100 2012.10.24. 20:08:36

@Doberdo: Orbán ha ismét választásokat nyer elszáll vele ló és ezzel átlépi a forradalom kirobbantásához szükséges tömeget. Ez a forradalom talán kitermel egy hiteles vezetőt.

irógép 2012.10.24. 20:13:41

Hát Schifferben nem csalódtam!! Megint baromi jól összefoglalta a lényeget!!

"Schiffer András szerint a beszéd ugyan jó szándékú volt, de több okból is súlyos csalódást okozott. A volt frakcióvezető szerint Bajnai nem reflektált eléggé saját szerepére a szocialista kormányok munkájában. Nem beszélt arról, milyen volt a kormányban ülni, miközben Gyurcsány Ferenc beismeri a hazugságait, vagy az október 23-ai rendőri erőszak után. Ráadásul Schiffer szerint Bajnainak arról is kellett volna beszélnie, hogy az ő fejlesztéspolitikai irányítása alatt pocsékolták el az uniós forrásokat és az ő irányítása alatt kezdődött az irány, ami a kormányközeli oligarcháknak kedvez a források elosztásakor a kis- és középvállalkozók helyett."

És sokan akik szídják és birkázzák a fideszeseket, most nem veszik észre, hogy pont olyan birkák maguk is, és egy olyan ember mögé állnak be, aki jócskán hozzájárult ahhoz ahova jutottunk.
Az Orbán utálat pont olyanná vakká tesz sok embert, mint ahányat ők vaknak tartanak!
AZ mszp persze már be is nyalintott Bajnainak, de hát ez várható!! És sok ember képes lesz szépen visszaszavazni azokat, akik az országot belevezették a szarba, és akik miatt Orbén 2/3-ba került!!
És képesek elhinni, hogy Bajnai majd figyelembe vesz egy embert is, mikor majd kiszolgálja az érdek csoportjait!!
Arról nem beszélve, hogy pont úgy megosztja az országot, ha elkezdi a fidesz szavazókat is felelősé tenni, ha nem őt támogatják, hanem Orbánt!!
Ennyit a nyitottságról és toleranciáról, pont az a ki nem velünk van az ellenünk szellemiség, ami miatt annyit támadják Orbán!
Akik most annyira utálják és támadják Orbánt, azok azért figyeljenek arra, hogy amiket benne nem bírnak ne szavazzák meg másba csak azért , mert ő az ő szemszögéből nyomatja a populista dumát!!
És közben az olyan normálisabb arcok mint Schiffer meg hátul vannak, és sajnos azért van, hogy ha kormány váltás lesz is esetleg, igazi változás nem!!!

kvadrillio 2012.10.24. 20:18:22

@Balibgeczyk: ..hmm.... TE HÁNY....HEKTÁR FŐDET KABTÁL A ZORBÁNTÓL ?????

netnepper 2012.10.24. 20:28:55

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Az is hazafi, aki nem a melldöngetést, meg a Nagy Nemzeti Önfeláldozást(NNÖ) választja, ellenben ki tud bújni a rákényszerített kényszerzubbonyból és valódi megoldások után akar nézni.
Attól tartok, hogy az egész országra rászabtak egy ilyen csinos kis öltözéket, sok fűzővel és most pártoktól függetlenül egyformán feszeng benne mindenki.

czjanos 2012.10.24. 20:30:54

@tatuman: arra nem gondolsz, hogy esetleg te látod rosszul?

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:41:40

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
" Matolcsy két bokrosnál tart, és nem arra fogadnak a piacokon, hogy lesz-e magyar összeomlás, hanem hogy mikor. Akkor már inkább Bajnai. "

Nem sok , de van egy kis Euro-megtakarításom...
Nem adok másfél hónapot és érdemes lesz átváltanom...

netnepper 2012.10.24. 20:41:56

@Balibgeczyk:

"ki feszeng??? maximum ti... "

Vagy inkább az a halom ember, aki időről-időre évente odacsődül a hordószónokok köré, szájtátva végignézi a beetető showt, majd újabb 4 évre megválasztja ugyanazt a pénznáci garnitúrát, csak hol piros, hol narancs, hol pedig hupikék színben. Közben pedig az egész katyvaszt készül a világ lehúzni a klotyón.

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:43:41

@irógép: "Hát Schifferben nem csalódtam!! Megint baromi jól összefoglalta a lényeget!!2

Schiffer beteges MsZP- fóbiája még sokat fog ártani az országnak....jelen állás szerint Orvbán malmára hajtja a vizet !

tatuman 2012.10.24. 20:44:24

@irógép: hejj végre vki rajtam kívül is észrevette ezt. mondom ezt úgy, h egyértelmű, h kire fogok szavazni, de éppen erre mondtam, h néha kontraproduktívan önfejű a kormány.

amúgy schiffer tényleg indokolatlanul háttérbe szorított nagy formátumúnak tűnő politikus de valószínűleg nem jól mérte fel, h amikor az akaratát érvényesíteni kívánja, lesznek-e elegen, akik követni fogják.

@czjanos: nem, nem gondolom, h rosszul látom. én a patriotizmusra szavazok, nem a liberalizmusra. és ezt így is gondolom helyesnek, ráadásul a nyugati társadalmak "fejlődése" engem igazol. egyszer miért nem tudunk mások hibáiból tanulni?

@nyugger100: aha, persze... tudományos érvelés...

Módfelett Kényelmetlen 2012.10.24. 20:44:50

@azbesztos: Tiszta szerencse, hogy ezeket az általad említett kádári csökevényeket megszüntette és ezeket már nem kell az adódból finanszírozni. Mennyivel jobb is most a Közgép zsebét tömni :)

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:44:53

@netnepper: "Vagy inkább az a halom ember, aki időről-időre évente odacsődül a hordószónokok köré, szájtátva végignézi a beetető showt, majd újabb 4 évre megválasztja ugyanazt a pénznáci garnitúrát, csak hol piros, hol narancs, hol pedig hupikék színben. Közben pedig az egész katyvaszt készül a világ lehúzni a klotyón. "

Nem hallottad még , hogy " a remény hal meg utoljára " ?

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:46:25

@Módfelett Kényelmetlen:
"Mennyivel jobb is most a Közgép zsebét tömni :)"

A Közgép a Fidesz bankja,...most tolják befelé a pénzt , nem talicskával, de dömperrel- majd jó lesz az megint ellenzékben...

netnepper 2012.10.24. 20:49:30

@dr kíváncsivagyok:
"Nem hallottad még , hogy " a remény hal meg utoljára " ? "

De igen.
Ha valahol 10x seggbe rúgtak, akkor reménykedem abban, hogy ugyanott 11x-re seggbe fognak rúgni:-).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 20:50:54

@Módfelett Kényelmetlen:
Amennyire én tudom a Közgép az MSZP alatt is kaszált.

Módfelett Kényelmetlen 2012.10.24. 20:56:44

@Trompf: Mivel a Közgép is ugyan az a szocialista csökevény, mint a Fidesz ezen nincs is mit csodálkozni. ; )

tatuman 2012.10.24. 21:00:34

@timargabor: most ez a közgépezés mi? mszp-szdsz kormány idejéről hányat mondjak építőiparból, szolgáltatásból, egészségügyi szektorból, biztosítóból, bankból, stb... soroljam még?? bajnai kedvezményezett cégeit most borítékolnám, csakhát ha nem egyedül fog kormányra kerülni, akkor szétaprózzák. ezzel addig nincs is gond, amíg a versenyszféra és a teljesítések nem sérülnek. sztem ma még ilyen nincs.

a szockók idején mindenre és minden területre kiterjedő lopáshálózat volt, és főleg úgy vitték a pénzt, h teljesítmény nem, de még csak félig sem volt mögötte.

kvadrillio 2012.10.24. 21:02:33

"Jövő nyárra készülhet el Bajnaiék nagy művehozzászólások 8 hozzászólás
Jövő nyárra készülhet el Bajnaiék nagy műve

Jövő nyárra válhat az Együtt 2014 választói kezdeményezés a Fidesz "

...ez valami ojjass..., mint az ÚJPESTÉRT EGYESÜLET DERCZE TAMÁS 20 ÉVIG VOLT POLGIMESTER TEVÉKENYSÉGE, AMELYBŐL NYÖGDÍJBA MENT DUPLANYUGDÍJÉRT A 20 ÉVÉRT, ÉS ÁTJÁTSZOTTA A SZÉKÉT A FIDESZES WINTERMANTELLNEK, AKI EZT HAVI 350 EZER DERCZE HOLTÁIG KIFIZETENDŐ "ÉLETMŰ-DÍJJAL HÁLÁLTA MEG KÖZPÉNZBŐL!+DÍJJAL"

Miért nem tudnak elmenni a fenébe ezek a 23 éve országnépét kirablók ???!

KELL NEKIK MEG A HAVERJAIKNAK A 2014-2020 IG SZÓLÓ UNIÓS 20 MILLIÁRD EURÓ IS ???!

...a kapzsi-harácsolómorvaéletbehhh !

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 21:02:49

@netnepper: Én szerintem aki melldönget, az azért csinálja, mert fogalma sincs a hazafiságról. Sebaj, hangerővel pótolhatja!

Az én meglátásom szerint nem a politikai nézetek döntik el, valaki milyen hazafi. Én magasról leszarnám a politikát, és örülnék, ha nem erről szólna az életünk. Bővebben: vincent, el kell menni.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 21:06:48

@tatuman: mondtam, hogy őket jobban szeretem? Viszont mintha arról lett volna szó 2010-ben, hogy ennek most vége. Ehhez képest: kard.blog.hu/2012/05/28/the_public_machine

A szocik alatt hallhattuk, hogy "de hát a fidesz is lopott, Ezüsthajó meg Happy End". Most meg az a válasz a Közgépre, hogy a szocik is loptak? Tényleg ők a mérce?

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 21:20:09

@irógép:
Még nem vitatkoztam veled, de ezek után pláne! Ez bizony ül!

Anti Anyag (törölt) 2012.10.24. 21:24:16

Most akkor mi van? Mert aki idáig nem lopott, akárki győz, alapból félre fogják állítani a nehézfiúk. Lsd. SZDSZ netpárt. A csoportok mögött nehéz pénzek vannak, nyilván azoké is, akiknek kurvára nincs kedvük multiadót fizetni és azoké a külföldi "befektetőké" is, akik szívesen befektetnek egy "fiatalos" csapatba, az SZDSZ nagyon nem volt nekik rossz üzlet annak idején.

Én maradok a fidesznél.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 21:41:23

A milla félő hogy csak az MSZP szekerét tolja.

Ezt támasztja alá pl, hogy csupa olyan személy mondott beszédet ott, aki egy büdös szót nem szólt az MSZP elkúrása ellenében, mitöbb tevőlegesen támogatták az MSZP-t mind 2010-ig Ungvárytól TGM-en keresztül, Bajnaiig.

A jobboldalról, jobboldaliakról rendszerint mind megvetéssel, lenézéssel nyilatkoztak szinte kivétel nélkül.

netnepper 2012.10.24. 22:03:42

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Erről írtam az előbb, csak 2 mondatban.
Ameddig az embereket a közös háttérrel működtetett pártok a választásokon statisztaként használhatják önön hatalmuk igazolására, addig nincs és nem is lesz előrelépés.
Ez a kényszerzubbony amit demokratikus eszközökkel nem lehet levetni, mivel demokratikus eszközökkel tették fel az ország minden lakójára, értelemszerűen ha le akarod venni, akkor nem leszel demokrata. Ha viszont magadon hagyod, előbb utóbb begolyózol és véged.
És úgy gondolom, hogy jelenleg - bármennyire is annak hazudja magát egyik, vagy másik formáció - nincs semmiféle megtisztulási folyamat, csak egy újabb pocsolya, amelybe bele kívánják az országot léptetni.

nyugger100 2012.10.24. 23:32:23

@tatuman: Orbán 2014-es győzelméhez hozzájárul az érvényességi küszöb eltörlése valamint az "ellenzéki" erők megosztottsága. A választásokat egyszerű többséggel nyeri, de a fentebb vázolt okok miatt csak a 8 millió választókorú helyett 1-1,5 millió embert képvisel.Orbán a győzelem után kényszerűségből / nem lesz rá pénz /nem fogja betartani választási ígéreteit pl. pedagógus életpálya, nyugdíjak infláció követő emelése stb. Sok embernél betelik a pohár.A társadalom további megosztására nem lesz mód hiszen már nincs kit a középosztályon és az alsóbb osztályon belül egymás ellen hangolni. A többség nem fogja tűrni, hogy egy kisebbség határozza meg az életét és mivel törvényes eszköz ennek megváltoztatására nem lesz, marad a forradalom. Orbánnak és slepjének legjobb lenne a 2014-es választások bukása, mert megtarthatnának mindent, állami megrendeléseket, összeharácsolt vagyonokat, a 2/3-os törvényekkel bebetonozott számukra kedvező jogtechnikai trükköket, de ez az út Orbán hatalomvágya miatt járhatatlan.

komplikato 2012.10.25. 01:16:02

@Trompf: "A jobboldalról, jobboldaliakról rendszerint mind megvetéssel, lenézéssel nyilatkoztak szinte kivétel nélkül."

Szinte. A kivételnek meg B.G. volt a monogramja?
Amúgy elég szelektív lehetsz, ha szerinted senki nem mondott rosszat arról a 8 évről ...

komplikato 2012.10.25. 01:29:50

@tatuman: "az egyetlen figyelemreméltó mondat, ami miatt felszisszentem az kb úgy hangzott, h a magyaroknak mindenki előtt szégyellni kel magukat, vagy magyarázkodni kell, nem is tudom, h h szólt pontosan."

Hát valami olyasmi nem fontos dologról szólt a mondat, hogy egy bizonyos kormány miatt többször bocsánatot kellett kérnünk. Nem sejted melyik lehetett az?

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 05:59:05

@netnepper: Téged érdekelnek a pártok. Engem nem. Te azt hiszed, mindenki azért szavaz pártokra, mert akkora hűdenagy kedve van. Én bárkivel lepaktálok, ha Orbánt, és bandáját távol tarthatom. De akár felőlem Orbán is ülhetne 40 éven át a székben, vagy Gyurcsány, én magasról leszarnám. Csak hagyjanak békén a picsába dolgozni, élni. Lásd még: vincent, el kell menni.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 06:04:38

Egyébként hogy miért szavazok Bajnaira akárkinek a színeiben is indul? Egy rövidke történetben össze tudom foglalni:

Október 23-án este miután hazaértünk, gondoltuk megnézzük a híradót, hátha mutatják, a nácik hány idős embert vertek meg, hány kutyát rúgtak fel, néha van ilyen perverzióm, egyébként a híradóktól igyekszem távolt tartani magam. És ekkor jött a csoda:

Amikor a tudósítás Bajnai Gordonhoz ért, a feleségem megkérdezte: Ez ki? Ettől a perctől fogva tudtam, hogy az én szavazatom senki másé nem lehet!

Bővebben itt: orulunkvincent.blog.hu/2012/10/23/el_kell_menni_457

Doberdo 2012.10.25. 06:54:57

@nyugger100: "Orbán, ha ismét választásokat nyer elszáll vele a ló". Jobb lenne, ha a Turullal szállna el és olyan helyen pottyantaná le, ahonnan
nem tud visszajönni!

netnepper 2012.10.25. 09:18:06

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Valamiért nem szeretnéd megérteni az álláspontomat.
Mindegy hogy kivel - párttal, vagy csoporttal - paktálsz le egy adott cél érdekében, mindenképpen eszköz maradsz egy központi erőtér számára és pontosan ez az az erőtér, amely blokkolja a lehetőségeket.
Ráadásul teljességgel demokratikus eszköztárral, pártoktól függetlenül teszi mindezt.
Az álláspontom szerint csak egyetlen módon lehet(ne) megtörni ezt a csapdát, ha a társadalom jelentős része rájönne arra, hogy önmaga táplálja a saját parazitáit és a választásokon való részvétel megtagadásával kihúzná a legitimációt a jelenleg hatalmon regnáló hipokrita parazita csőcselék alól. Így még forradalomra sem volna szükség a változtatáshoz.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 09:21:33

@netnepper: Ez nem így van. A nem-szavazás miatt nem tud jönni új erő, friss, csak maradnak a régiek. Nem szavazni az én véleményem szerint de facto hazaárulás. Ennek nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről!

netnepper 2012.10.25. 09:31:31

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Akkor viszont még a köbükunokád is szívni fog mint a torkos borz és ugyanott fog tartani, mint ahol mi most.
Zéró lehetőségek idehaza, legfeljebb majd egyszer vissza lehet jönni.
Matolcsi megmondta, majd 2030 körül már érezhető lesz a javulás. Csak hát az a helyzet, hogy az elmúlt 100 évben ezek közül a "derűlátó" prognózisok közül egy sem jött be. Már ők sem hisznek benne.
Valaki azt írta nekem: "a remény hal meg utoljára".
Aki állandóan csak reménykedik a nélkül hogy a megoldásokon járna az esze, az ne csodálkozzon azon, ha sose mászik ki a xarból.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 09:36:48

@netnepper: Persze, mert aki tehetne valamit, az otthon marad, vagy emigrál, és szarik a szavazásra, ha megjelenik egy hiteles erő, azt szóhoz sem hagyják jutni, egyből lekomcsizzák, vagy gusztus szerint akármit tesznek, és hagyják az orbán-félék kezében sínylődni az országot.

Már nagyon sokszor vitatkoztam nagyon sok emberrel. Én kötelezővé tenném a szavazást MINDENKINEK, aki nincs a közügyektől eltiltva, és az egészségi állapota engedi.

tatuman 2012.10.25. 10:41:56

@timargabor: jópofa vagy. saját véleményedre hivatkozol a véleményed alátámasztásául. :) ezt megjegyzem... :)

amit írni akartam, az nem az, h ha az egyik lop, akkor a másik miért ne tehetné és fordítva. a lényeg, h mióta van demokrácia, a politika gazdasági hátországának a kiépítése mindig is hozzátartozott. lásd pl az amerikai adománygyűjtést, szerinted ott puszta ideológiai egyetértés miatt adtak össze 2 mrd USD-t a két jelölt kampányára? nyilván nem, hanem azért, mert ez nekik is egy befektetés.

szóval azzal áltatni magunkat, h ha orbán elmegy, akkor a következő kormánynak nem lesznek kedvezményezettjei, sztem felesleges.

ahogy írtam, ez addig nem gond sztem, amíg más gazdasági szereplők kárára, ill. a verseny rovására nem megy. a mai nem magyar, hanem világszintű építőiparban nincs munka. nálunk aki megkapta, az pedig egy nagy cég, aminek a fölfutása 2007-2008-ban kezdődött. ez tény. a kapott munkákat pedig ténylegesen elvégezte. ez is tény.

azt gondolom, h ezek azért pozitívumok ahhoz képest, h annak idején milyen offshore, innen onnan gründolt cégeket láttunk bkv tanulmányok készítése, horvát nyaralók, szállodák vásárlása kapcsán.

amit te szeretnél, annak szélsőséges esetben az kell, h a végkövetkeztetése legyen, ha politikus vagy nőjön burokban, vagy ha megválasztják zárjuk burokba és vakon válasszon a vállalkozók, megbízottak, stb. között. nyilván ez utópia/lehetetlen.

netnepper 2012.10.25. 13:34:47

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen, mert rajtad kívül már sokan rájöttek arra, amire Te még mindig nem akarsz.
Arra, hogy hiába ábrándozol egy tiszta és az ország érdekeit valóban szem előtt tartó pártról, a voksoddal mégis mindig a pártok felett, mögött regnáló idegenszívű pénzoligarchák érdekeit fogod szolgálni.
A nemes eszmények kora már régen lejárt, ahogy a hősi halottaké is.
Sajnos, vagy sem, de ez így van.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 13:35:35

@netnepper: Amiről te ábrándozol, az egy utópia. A büdös életben egyetlen országban sem fogod megtalálni.

netnepper 2012.10.25. 13:43:21

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Félreértesz.
Én nem a választási rendszert szüntetném meg, ellenben a mostanáig regnáló garnitúrát egy legitimációs csapdába húznám bele és ha sikerült kirántani alóluk a talajt, végre a körmükre lehet nézni egészen a kezdetekig és csak ez után a megtisztulási folyamat után engeném rá az országra a tiszta lappal induló - és most már tényleg alulról szerveződő - pártrendszert.
Pont mint 89-ben, csak most nem átmutyizva az országot.
Ez létérdek ebben az országban, mert amit most művelnek, azzal ki fog ürülni az ország.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 13:45:20

@netnepper: Te értesz félre. Ehhez az kellene, hogy létrejöjjenek azok az alulról szerveződő csoportok, és MINDENKI elmenjen rájuk szavazni. Mert fotelből pofázni mindenki tud. Ha létrehozol egy ilyen egyesületet, én hajlandó vagyok rád szavazni, és még embereket is viszek. De lássam! Az akkor sem megoldás, hogy nem szavazol, mert azzal éppen Viktort legitimálod.

netnepper 2012.10.25. 13:51:53

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Hol vannak azok a csoportok, hmmm...?
Millára és Bajnaira gondolsz talán?
Nem tartod szürreálisnak, hogy itt van egy civilnek mondott(hazudott) brancs és képtelenek egyetlen hazai arcot is kiállítani a tömegből?
E helyett pont a Kurcsányi egyik főtolvaj prominensét emelik maguknak és nekünk is pajzsra?
Na, ne viccelődjünk már ennyire kérem, mert aki ezt így ebben formájában beveszi, azon elmeorvos már nem segít!

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:03:37

@netnepper: Ebből is látszik, hogy neked fogalmad sincs arról, mit várnak ezek az emberek Bajnaitól, és gőzöd sincs arról, miről beszélt Bajnai.

Mint már mondtam, én pont leszarom, hogy KI ül abban a székben, nekem az én mikroklímám fontos, az, hogy ne reggel-este azzal kelljen kelnem, hogy milyen botrány van már megint, csak dolgozzon viszonylag csendben a kormány, és pont.

Bajnai már bizonyította, hogy képes erre, még a fidesz sem tudott semmit felhozni ellene a libás hazugságon kívül. Egy menedzser, és nem Gyurcsány-Orbán rocksztár. A minden politikus szar, és egyenlő demagógiát hagyjuk arra az időre, amikor Orbánt eltávolítottuk, és nem jöhet vissza.

Te egy lépésben akarsz letudni mindent, én leírtam, hogy első lépés Orbán VÉGLEGES eltávolítása a hatalomból bármi áron. Mert hogy téged idézzelek, ez létérdek.

"a mostanáig regnáló garnitúrát egy legitimációs csapdába húznám bele"
Szerintem magad sem tudod, hogyan kell ezt kivitelezni, de a tény, az tény marad: Orbán Viktornak van egymillió vallási fanatikus szavazója minimum. Plusz azok, akik csak azért rá szavaznak, mert őt szeretik leginkább lopni látni a tévében. A választási rendszerben azonban 2014-ben már nincs részvételi küszöb (A '89-es alkotmány szerint volt) Tehát ha összesen az országban kettő ember megy el szavazni, a választás akkor is érvényes, és eredményes. Ha mindenkit meggyőznél, hogy ne menjen el szavazni, akkor Orbán 100%-os hatalmat kap, ellenzék nélkül. Ennél azért sokkal jobb megoldás egy Bajnai-féle menedzser, és mindenképpen szükséges, mert neki a legnagyobb a hazai elfogadottsága. Ha a kormányváltás megvolt, és kisöpörtük Orbán bolsevik mocskát, akkor el lehet kezdeni a következő lépésen agyalni. De kettőt nem lehet lépni egyszerre. Te azt a naív hibát követed el, hogy a végéről kezded szervezni a dolgot, úgy, hogy fogalmad sincs az első, második, harmadik lépésről. Pedig amit te szeretnél, az '89-ig bezárólag is egy hosszú, 5-6 éves folyamat volt.

netnepper 2012.10.25. 14:04:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Bajnait az Orbán reggelire megeszi, annyi kétes ügye van a háttérben. Ha csak Bajnai nem magának az Orbánnak a jelöltje.
Orbán helyében nagyon sokat fohászkodnék egy Bajnaiéert mint ellenfélért a választásokon!
Még az is lehet, hogy megindítják ellene az alvó ügyekben a pereket és megy a levesbe.
Ettől a ponttól kezdve - a többi kétes, önmagát nagy civilnek hazudó MSZP-ben leszerepelt alakról pedig nem is szóltam - az egész Millás buli már halott ügy.
Nyugodtan borítékolhatod is magadnak Orbánt.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:07:18

@netnepper: "Bajnait az Orbán reggelire megeszi"
Akkor mondj mást, akire érdemes szavazni, és tömegek sorakoznak fel mögötte. Ha Orbán 2014-ben nyer, akkor keresztet vethetsz az országra. Ez letagadhatatlan tény!

netnepper 2012.10.25. 14:30:47

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Te azt a naív hibát követed el, hogy a végéről kezded szervezni a dolgot, úgy, hogy fogalmad sincs az első, második, harmadik lépésről. Pedig amit te szeretnél, az '89-ig bezárólag is egy hosszú, 5-6 éves folyamat volt. "

Pedig muszáj lesz, mert ha akkor nem tette meg az ország, utólag sem lesz elsumákolható.

"Tehát ha összesen az országban kettő ember megy el szavazni, a választás akkor is érvényes, és eredményes."

Én nem választási szabályokról és matekról beszéltem, hanem legitimációról.
Akit túl kevesen választottak meg, az egy bizonyos küszöb alatt nem tud jogot formálni a hatalom gyakorlására.

"az tény marad: Orbán Viktornak van egymillió vallási fanatikus szavazója minimum."
"Akkor mondj mást, akire érdemes szavazni,..."

Ezek szerint azért a másik oldalon is van pár millió ember, akik közül csak egyetlen egy hiteles és valamit már letett arcot kellene kiállítani.
Olyan nehéz ügy ez?

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:36:50

@netnepper: "egy bizonyos küszöb alatt nem tud jogot formálni a hatalom gyakorlására"
Ezt mondogasd magadnak kataton módon a sarokban, és hidd el, aztán örülj, aztán nézd, hogy Viktor gengszterjei kirabolják még az unokáidat is, és észak koreát csinálnak szeretett hazádból.

Én leírtam, mit várok Gordontól. Tudom, hogy azt megkaphatom tőle. Senki mást nem tudok, aki csak közelébe érne ilyen szempontból. Első lépésnek, Viktor eltávolításának megfelelő. Ha ezzel végeztünk, kezdhetünk a következő lépésen gondolkodni.

Ha nem így, akkor véres forradalom útján.

Ahhoz valóban elég győzni hagyni Viktort.
süti beállítások módosítása