A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Összefogás Bajnai-módra: sakk az MSZP-nek

2012.10.23. 23:07 timargabor

Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőnyhöz is juttathatja az ellenzéki oldalon: továbbra is ő a kezdeményező fél, összefogási programja pedig integratív, befogadó több szinten is. Ahogy pár hete a Milla-Bajnai összefogás híre az LMP-t, a mai fellépés a pár győzelme ellenére az összefogás-fronton eddig passzív MSZP-t hozza kényszerhelyzetbe.

bajnai_milla.jpgA fellépés mikéntjéről, a meglehetősen koherens programpontokról itt nem beszélek, ezt Poldi bá nagyon jól leírta. A lényeg az, hogy Bajnai nemcsak széleskörű, toleráns és (saját maga irányában is) önkritikára hajlandó összefogást vizionált, hanem egyben bejelentette ennek általa javasolt keretét. A Szolidaritás, a Milla és Bajnai saját Haza és Haladás egyesülete által kialakított "Együtt 2014" szövetség jelenti ennek centrumát, Kónya Péterrel, Juhász Péterrel és Bajnaival - a primátust nyilván ez utóbbi viszi. Egyik szervezet sem párt, ugyanakkor nemcsak nyíltak a pártok csatalkozására, de ez az ajánlatuk, a javaslatuk. Ez egy kétpólusú ajánlat, széles körű Orbán-ellenes összefogásról szól, de nemcsak a kormányt, hanem a rezsimet (alkotmányos rendszert), sőt a politikai gondolkodásmódot is meg kívánja újítani, az elmúlt 22 évhez képest új alapokra helyzni. Bajnai nyilván érezte, hogy az ő esetében ez azért némi bizalom-megelőlegzést igényel támogatóitól, mert erről és önkritikus hajlandóságáról több, a helyszínen őszintének tűnő mondatot, gondolatot is mondott.

Ha pedig ez két pólus, akkor egyrészt az LMP szerepe válik súlytalanná a modellben, hiszen bár a Bajnai-beszéd a programjuk számos elemét említette, nekik a jelenlegi politikai irányultságukkal vagy a marginális csoportként beilleszkedés lehetősége vagy a kívülmaradóként érdektelenségbe süllyedés marad. Sokkal érdekesebb az MSZP helyzete. Jelenleg országosan kiépült párthálózata a Fidesznek, az MSZP-nek és (az ország nagyobbik felén, de messze nem mindenütt) a Jobbiknak van. Ennek alapján ők egyedül is aspirálhatnának a Fidesz kihívójának szerepére - most azonban nem ők a kezdeményezők. Előállhattak volna saját jelölttel, aki szerintem nagyjából csak Botka László szegedi polgármester lehetne, de eddig nem tették meg. Most már ők is az események után kell menjenek: nekik kell válaszolniuk Bajnainak és az Együtt 2014-nek: igen vagy nem? És ha igen, akkor ez azt is jelenti, hogy hiába a hálózatépítésben domináns helyzetük, a passzátszelet nem ők fújják - és ezért cserébe csak annyit kapnak, hogy Bajnai kiemelte: az ő 8 évük és a Fidesz 2 éve közé - a jogállami keretekhez való viszonyulás miatt - nem lehet egyenlőségjelet tenni. Ez azért elég keserű pirula, és nem is biztos, hogy hajlandók lesznek lenyelni - valószínűleg ez a következő hónapok egyik legfontosabb politikai kérdése itthon. Arra azért fogadnék, hogy a szocialista vezetők most kicsit fújnak Bajnaira: 2009-2010-ben egy évig tartotta sakkban őket és folytatott a nevükben épp a saját valószínű reflexeik elleni politikát, és most még ez is... Viszont valószínűleg Bajnai és csapata is elég jól ismeri őket ahhoz, hogy meddig lehet elmenni velük/ellenük egy ilyen játszmában.

A másik fő kérdés az, hogy ez az, önmagukban közvéleménykutatási szinten nemhogy nem mérhető, de meg sem jelenő csoportok alkotta szövetség, az Együtt 2014, a "magyar Olajfa" képes-e gyökeret ereszteni, ismertté válni, a kormányváltó összefogás jelképévé válni? Pár tízezer ember előtt ma úgy tűnt, hogy igen, de itt jóval szélesebb kör számít. Ha nemcsak ők hiszik ezt el magukról, de az Orbánt leváltani igyekvő indulatot tényleg ők képesek fókuszálni, akkor itt a kormányváltás lehetséges forgatókönyve (csak lehetséges, mert nyilván a másik oldalnak is lesz ehhez még szava).

(Kis önreklám: még azt sem mondhatja senki, hogy Bajnai nem hagyott időt másoknak: mi már januárban, aztán a márciusi Milla-tüntetés után is vázoltuk ezt a valószínű forgatókönyvet, és bár szeptemberben volt egy kis megingás, az szinte az akkor megjósolt módon alakul... Márciusban ezt írtuk:

Mert most még kiment jópár tízezer ember csak a kormányellenes demonstráció kedvéért, de hátha legközelebb még többen kimennének azért, hogy meghallgassák, milyen jövőképet kínál az ellenzék jelöltje. Hátha erre többen lennénk kíváncsiak. Hátha többen azok közül is, akiket a Milla tegnap még nem tudott megszólítani. Talán érdemes lenne megpróbálni.

...és így is lett, tényleg érdemes volt megpróbálni.)

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

296 komment · 2 trackback

Címkék: mszp bajnai gordon milla szolidaritás ellenzéki összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr434865457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Először és utoljára 2012.10.24. 17:08:03

  Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek...

Trackback: Ki kivel harcol? 2012.10.24. 16:03:36

Orbán vs. Bajnai – a mai nap óta ország-világ tudja, az elkövetkező cirka másfél év róluk fog szólni. Eddig a kormány eredményei és Orbán Viktor folyt a csapból is – kérdés, vajon az ellenfele hol kap majd helyet a médiában? Kap egyáltalán? Agyonhallga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vanília 2012.10.24. 03:44:46

"...önmagukban közvéleménykutatási szinten nemhogy nem mérhető, de meg sem jelenő csoportok alkotta szövetség, az Együtt 2014, a "magyar Olajfa" képes-e gyökeret ereszteni, ismertté válni, a kormányváltó összefogás jelképévé válni?"

Mi az, hogy

magyar Olajfa
????

Még milyen olajfa is van?

Bajnai "profizmusára" jellemző, hogy a hangsúly, a hatásszünet, az egész előadásmód betanult volt. Valakitől, kiktől, betanulta. Gondoljuk azt, hogy a szöveg tartalmát pedig nem?

Nem többek, mint cselszövők, mert mire is lehetnének büszkék? Arra, hogy a megtévesztett tömeg most szembesült a fő...?

Szúrófény 2012.10.24. 04:55:17

Szégyentelen! Tisztázza magát a libás ügyben! Ha nem tudja Ludas Matyit neki, meg megfelelő évszámot börtönben, +vagyonelkobzást!
„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció

nyugger100 2012.10.24. 06:32:53

Szép beszéd, de ez is csak duma.Gazdaság talpra állítás módszere? Kinek kell majd ezt is megfizetni?

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 07:06:43

@Szúrófény: tisztázta párszor: hvg.hu/itthon/20101001_bajnai_pert_nyert

Egyben jelzem, hogy PONT EMIATT a ("Bajnai" AND "libás") keresőkifejezésre pottyanó kommentek fennmaradása itt bizonytalan lesz.

@nyugger100: mivel se a vaddisznók, se garmr blogtárs Cirmos macskája nem nyilatkozott eddig pozitívan az ügyben, csak mi, emberek maradunk. A talpraállítást is nekünk kell fizetni, meg azt is, ha úgy döntünk, menjünk tovább előre a tündérmesében. Kiki döntse el, melyik olcsóbb.

nyugger100 2012.10.24. 07:27:40

@timargabor: Unom már a MI EMBEREK-t! Most már jól lenne ha ŐK kerülnének a fizető helyre. Na, ha valaki a nemzeti duma mellé ezt is bevenné bizton nagyobb támogatásra számíthatna.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 08:07:37

@nyugger100: Mindenki unja, és mégis ez a helyzet.

(Nincs köze a poszthoz, ezért zárójelbe teszem: szvsz személyi szokásaink/működésünk eredője veszteséges, eladósodó országot ad ki: ezen változtatni csak személyes szokásaink/működésünk változtatásával lehet.)

Annyi tanulságot viszont ugye mindenki leszűrt az elmúlt évtizedből, hogy a mégoly szépen ígérő jelölektől időben, még a választás előtt meg kell kérdezni: HOGYAN is csinálnák? Bajnaitól is meg kell kérdezni, ahogy Orbántól is meg kellett volna.

nyugger100 2012.10.24. 08:13:59

@timargabor: Ahogy Bajnai múltját nézem ő is csak a "MI EMBEREK"-ben gondolkodik. Tehát nincs új alternatíva, akkor meg ...

Dexter... (törölt) 2012.10.24. 08:16:09

Bajnai beszéde tartalmát tekintve az egyik legjobb volt, amit az utóbbi években hallottam. Volt benne önkritika, kompromisszumkészség, és igyekezett kerülni a bombasztikus kijelentéseket, én ennél többet nem is várok egy politikai beszédtől. Ugyanakkor az előadással (különösen Orbánéval összehasonlítva) voltak gondok.

Szerintem az igazi kérdés most az, hogy BG programja (főleg gazd. kérdésekben) mennyire lesz liberális. Eléggé nehéz Mo.-n úgy választásokat nyerni, hogy vki megkérdőjelezi a minbér emeléseket.

@timargabor: Engem egy sajtóper ítélete nem igazán győz meg.
Bajnainak túl sok ügyhöz volt köze ahhoz, hogy teljesen tiszta maradjon a keze.
Sajnos a mai magyar valóságban nem nagyon van olyan ember, aki alkalmas lenne miniszterelnöknek, szeplőtlen a múltja és ambicionálja a posztot.
Pont ezért kell nagy figyelni, hogy hol matatnak.

@nyugger100: A "ne az emberek fizessenek" -kel a mostani kormány próbálkozik, kevés sikerrel.

nyugger100 2012.10.24. 08:20:09

@Dexter...: ..mert nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem mit tesznek. És ez náluk pont egymással ellentétes.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 08:31:06

A legnagyobb problémám az egésszel, a meghirdetett mozgalom ordító kampány jellege. Együtt 2014. És 2014 után mi lesz?

nyugger100 2012.10.24. 08:46:59

@garmr: Igen.Mitől lesz jobb ha rájuk szavazok. Demokrácia, stb. stb... csak duma. Gazdaság, oktatás, egészségügy. Ezekről kell beszélni és ha ez tetszik akkor tőlem az ördöggel is cimborálhat.

NIPREDIL 2012.10.24. 09:39:19

A JELENLEGI VÁLASZTÉKBÓL Bajnai tűnik a legjobbnak. Nincs szeplőtelen, vadiúj reménység, idő meg kevés. Az elbaltázott politikát pedig MINDIG a zemberek fizetik meg,nem a lemmingek. (Bár némelyik ember viselkedése hasonlít a lemmingekére...)

nyugger100 2012.10.24. 11:24:55

@NIPREDIL: Akkor már inkább Orbán maradjon! A nép az "isten adta nép" talán megunja és fellázad ellene. Ha jön egy régi-új, azt megint tűrik 4 évig bízva a változásba.

quendelapo 2012.10.24. 11:47:35

@Vanília:
Olasz olajfa. 90-es évek második fele, Romano Peodi.
A többi dolognak is nézz utána.

Doberdo 2012.10.24. 12:44:09

@NIPREDIL: Lemmingek helyett Orbán majmot csinált
most már nemcsak 800.000 magyar honfitársából, hanem
a marxista internacionalizmust lassan feledtető
módon több lengyel és romániai magyar állampolgárból is ! Stílszerűen: a fán nem kenyeret és egyebeket, hanem leveleket találnak, ebben megfelelnek a nagy
schifferi LMP-nek is, vagyis indul a "kirándulás
a zöldbe". Kíváncsi vagyok 2014-re mi lesz Orbán
állítólagos népszerűségéből. Remélem sikerül oda
száműzni őt és elveit, ahová való !

Kandeláber 2012.10.24. 12:54:20

Szóval a bajnaivárók részéről megtörtént az új Messiás felkenése (hogy TGM-et plagizáljam), most már csak a csodatételekre kell várni egy kicsit.
Igaz, Mózesnek könnyebb volt, mert ő a Jóisten frigyese volt, Bajnainak meg csak Hillary Clinton jutott, de oda se neki.

debreceni.blog 2012.10.24. 12:54:45

"Vannak az amatőrök és vannak a profik. Az egyik tudással alkalmazkodott a körülményekhez, a másik erővel akarja megváltoztatni a körülményeket."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3192_bajnai_fel_ora_alatt_atrajzolta_a_politikai_terkepet

nyugger100 2012.10.24. 13:09:46

@debreceni.blog: Hát igen. Vannak emberek akik a remény morzsája is elegendő, hogy elfelejtsenek mindent. Részvétem.

Doberdo 2012.10.24. 13:11:52

@Kandeláber: T. Kandeláber ! Ez nem "messiásvárás".
Bajnai és a hozzá csatlakozó két személy sem azonnali eredményt vár, hanem Orbán lehetőségeinek
fokozatos felmorzsolását. Nagyon sok szervezőmunka
kell ehhez, de a végén 2013. őszére sikerül a várt
2,5 milliós tábort összehozni és ezeket a regire
elvinni. Amennyiben ez meg van, akkor a 2014. év
olyan változást fog hozni, amire a Zorbán még a legrosszabb álmában sem gondol, és akkor le lehet váltani a csodatevő Dr. Polt Urat is.... Tudja
mit jelent ez ? Végre nem fülke, hanem valódi forradalom lesz az országban !!!!

Kandeláber 2012.10.24. 13:22:07

@Doberdo: Juhászon csodálkozom, az ex-katonatiszten kevésbé.

nyugger100 2012.10.24. 13:50:43

@Doberdo: Ha meg nem sértem, de kifejtené nekem a két és fél milliós tábor összetételét? Mai szavazásra jogosult lakosság összetételét figyelembe véve politikai dumával nem jön össze a létszám.Konkrét gazdasági elképzelések?

Doberdo 2012.10.24. 14:08:04

@nyugger100: Nem lehet tudni, hogy Bajnai mennyi időre vállalja az "orbáni szemét" eltakarítását.
Egyenlőre le kellene váltani a leváltandót !!!!
Ezen munka sem lesz kis léptékű és sok fáradsággal fog járni. Ehhez azonban csak azt kell tudni, hogy az eddigi út nem járható, mint ahogy ezt Ön is tudhatja. Amennyiben ez Önnek nem világos, akkor
kérdezzen meg egy bármely meggyőződésű és nem Orbán
hívő közgazdászt !

ati27 2012.10.24. 14:50:58

Hogy a fenébe ne ismernék meg őket? A "jobboldali" (vajon miért raktam idézőjelbe) média, már csinálja az "ingyenreklámot" Bajnainak..

Pityipű (törölt) 2012.10.24. 14:56:31

Igazából onnantól lenne komoly veszélyben Orbán, ha csatlakozna Bajnaiékhoz egy liberális-konzervatív szerveződés is a liberális(milla) és baloldali(szolidaritás) mellé. Már ha tényleg az a céljuk, hogy a közepet megszerezzék.

nyugger100 2012.10.24. 15:00:37

@Doberdo: Minden áron nem kell leváltani. Ha olyan jönne, aki megint csak a tömegen vagyis a hozzám hasonlókon akar még egy bőrt lehúzni az nem kell. Inkább a régi, de azt már leírtam, hogy miért.

Fatima34 2012.10.24. 15:00:45

Mondja már meg valaki miért is olyan jó választás Bajnai??? Nem Ferkó gazdasági minisztere is volt???
Azt a válságot kezelte ami nem érintett volna minket ilyen rosszul, ha akkor nem olyan a gazdasági helyzet amilyen? Aminek alakításában ő is tevékenyen részt vett! Aztán vegyük a többit. Kónya Péter! Bizony-bizony erősen MSZP-s kötődésű fiatalember. De minimum szimpatizáns. A 13. havi bér elvételére simán rábólintott, mint FRDSZ Elnök.SEmmi tiltakozó megmozdulás, semmi sem. Lehet egyetérteni a 13. havi fizuval vagy sem, egy biztos, akkor valahogy nem volt ilyen hangos, meg ellenzéki. És még sorolhatnám. Elmozdítani sem lehetett az Elnöki pozícióból, pedig a többi FRDSZ tagnak tele volt a puttonya vele, a szoci kormányok idején. Nos akkor nézzük a 3.hülyét. Marihuána fogyasztói legalizálása napirenden lesz? Ha kormányra kerülnek? Ezek a fasza gyerekek? Nem mintha a jelenlegi kormány jobb lenne. Na de könyörgöm, hasra esni, és beájulni az Együtt 2014-ért szövetség vezetőitől, nevetséges. A helyzet az, hogy momentán NINCS kit jó szívvel választani. Szerintem.

Pityipű (törölt) 2012.10.24. 15:02:46

@timargabor: Jogos, kifelejtettem a kommentből, hogy én sajnos nem ismerek ilyet.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:04:15

@nyugger100: Így is úgyis fizetni kell a kérdés csak az, miért? Azért, hogy Simicska ne kőgazdag legyen, hanem undorítóan mocskosul kőgazdag, vagy azért, hogy egy modern felzárkózó európai társadalom polgárai legyünk? Mert a kettő egymással kizáró VAGY kapcsolatban van. És az első lehetőség Viktor, a második...?

Rwindx 2012.10.24. 15:05:18

Tegyük fel hogy a magyar olajfa győz. Majd elhangzik a már jól ismert, szinte minden kormánytól hallott mondat kádár óta: most kicsit meg kell húznunk a nadrágszíjat, aztán jövőre jobb lesz.

Vajon a nyakán fogják meghúzni, azok akik addig támogatták?

Elijah_Baley 2012.10.24. 15:06:46

nicsak, új matrica kerül a szopórollerünkre, de édes
:)

AlbaZen 2012.10.24. 15:07:07

A kezdeményezés csak akkor lehet fajsúlyos, ha az MSZP-től és a DK-tól markánsan elhatárolódnak, és egy Bajnai-LMP-Milla-4K tengely jön létre. Minden, ami az MSZP-vel, Gyurcsánnyal érintkezik, az szükségszerűen bemocskolódik, így nem lehet hiteles.

nyugger100 2012.10.24. 15:07:45

@Fatima34: Egyetértek. Az a nagy büdös helyzet, hogy a 2014-es választások győztese (bárki ) lehet a hatalom törvényes birtokosa, de legitim soha nem lesz a jelenlegi választási rendszerben.

irógép 2012.10.24. 15:09:44

@Kandeláber:
Hát reménykedni lehet, csak semmi nem fog változni!
Bajnai aztán végképp szemrebbenés nélkül fog szorításokat hozni, hogy kiszolgálja az érdekcsoportjainak politikáját, azt majd lehet megint tüntetgetni!
A jogi dolgok meg szintén semmi érezhetőt nem változnak egy ember számára, ahogy most sem változtak, csak beheccelték a népet, akit be lehetett ezzel!
Tehát, ha jön bajnai esetleg változást igaziból nem fog hozni, mert a gazdaság szarban van! Max az Orbán gyűlölők bebeszélik maguknak, hogy most aztán sokkal jobb, befizetni a megszorításokat!

nyugger100 2012.10.24. 15:11:00

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ezt a modern felzárkózó dumát már a "rendszerváltás" óta hallgatom. Egy életem van és már 22 elvettek ezek a szarháziak. Most már a gyerekeim jövőjét féltem.

tede 2012.10.24. 15:14:58

@Fatima34: "Mondja már meg valaki miért is olyan jó választás Bajnai???"

Jó kérdés, mert a libatenyésztéshez sem ért

Flúgatlan 2012.10.24. 15:17:39

"Ez egy kétpólusú ajánlat, széles körű Orbán-ellenes összefogásról szól, de nemcsak a kormányt, hanem a rezsimet (alkotmányos rendszert), sőt a politikai gondolkodásmódot is meg kívánja újítani, az elmúlt 22 évhez képest új alapokra helyezni."

Jó duma! Pontosan kimérték, hogy ezzel tudnak jó pozíciót fogni. Ezt profi szinten megtették.

Csakhogy én nem hiszem el Bajnainak, hogy ezt komolyan gondolja. Amit eddig láttam tőle: jó szocialista vonalon nyomuló káder, az itt gyúlt kapcsolataiból gazdagodott meg, nem szaktudásból, több, igen csak kétes ügye volt és engedelmes helytartóként bólogatott a külföldi diktálmánynak, miközben az adósságállomány tovább nőtt miniszterelnöksége miatt.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül ezzel: le a kalapom a kommunikáció pontos megtervezése előtt, de ennek az embernek és annak a hatalmi körnek, ami őt idáig juttatta nem hiszek, nem kérek belőlük. Még akkor sem, ha az enyhén dilis Orbán az alternatíva.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:18:29

@nyugger100: Akkor ne szavazz Orbánra, és ölj meg mindenkit, aki rá szavaz. Akármit is nézel vissza az elmúlt 22 évből, az ő féktelen hatalomvágya volt az, ami tönkretette ezt a 22 évet. Ha a Csúti Ramszesz eltakarodik, és végre hagyják DOLGOZNI a vezetőinket, és európába felzárkózni kívánunk, nem harcolni ellene, és inkább oktatásra költünk, nem focira, majd akkor nem kell a gyereked jövőjét félteni. Addig szerintem legjobb, ha elküldöd idegenbe szerencsét próbálni - ott több esélye van, és ha haza látogat, megtapasztalván mit jelent európai polgárnak lenni, ő is el tudja majd mondani, miért iszonyatosan veszélyes az orbáni politika.

Kallisztó 2012.10.24. 15:19:06

Bajnait nagyon sokan egyelőre megelőlegezett jóindulattal és nyitottsággal szemlélik, hihető hogy eltávolodik az elmút 8+2 évtől. Szimpatikus az összefogás, amit meghirdetett és pont a skála ellentétes oldalán áll ezzel, mint a kompromisszumot vereségként értékelő Fidesz.

DE mindennek a megelőlegezett jóindulatnak búcsút inthet, amint összefekszik Gyurcsánnyal vagy a végletekig leharcolt és hitelüket veszített szocialistákkal.
A cél soha nem szentesítheti az eszközt

Sir Galahad 2012.10.24. 15:21:22

Mint már több helyen leírtam, biztosra vehető, hogy a Jobbikon kívüli ellenzék össze fog fogni a választásokig. Ennek nagyon egyszerű racionális oka van: a jelenlegi választási rendszerben a Fideszt csak így lehet legyőzni, ez pedig elemi érdeke az ellenzéki erők mögött álló pénzügyi köröknek. Amit az MSzP meg az LMP esetleg bemutat, az mind hiszti, színjáték. Ha valaki mégis komolyan ellenkezne, annak majd szólnak, hogy lesz szíves lenyelni a békát és jó képet vágni hozzá. A többi mind mellébeszélés.

HomicideWatch (törölt) 2012.10.24. 15:23:26

@garmr:
2014 után? A reklámarc Bajnai megtette a magáét és jön vissza a trágyadomb mszp.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.10.24. 15:23:35

@Szúrófény: Már rég tisztázta. Ne túráztasd magad ezen!

tede 2012.10.24. 15:24:21

@Kallisztó: A Bajnai a Gyurcsány minisztere volt sokáig és a szocik támogatták. Az internacionálét is elénekelte velük. Mi az, hogy összefekszik velük? Már velük együtt van, esetleg odalökik, mint függetlent, de csak addig lesz független, amig esetleg hatalomra nem kerül, aztán máris újra puszi pajtások lesznek. Ki nem látja ezt?

nyugger100 2012.10.24. 15:25:18

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem akarok Orbánra szavazni, de Bajnaira sem. Gyenge a felhozatal, ezért inkább kihagyom a 2014-est.

Andal 2012.10.24. 15:25:40

@timargabor: "Egyben jelzem, hogy PONT EMIATT a ("Bajnai" AND "libás") keresőkifejezésre pottyanó kommentek fennmaradása itt bizonytalan lesz."

Akkor legyél oly szíves, az összes Orbán, Gyurcsány, Simicska, Puch stb. ellen vádaskodó kommentet is törölni, hiszen Bajnaihoz hasonlóan egyiküket sem ítélték még el jogerősen.

Amúgy van arra tipp, hogy mikor lesz ebből párt, amit mérni is lehet? Vagy csak MSZP+"civilek" összefogása lesz a választások előtt?

B. Bíró 2012.10.24. 15:26:25

jaj, édes istenem, kis naivak: Az nem jutott eszetekbe, hogy ez az Mszp játéka? Hány százalékot ért el a Milla az időközi választásokon? Ja, el sem indult? Akkor? Milyen "erő"? Majd indul az Mszp, miniszterelnökjelölt a Bajnai...

Kandeláber 2012.10.24. 15:26:50

@irógép: Érdekes, hogy az emberek pártszimpátiától befolyásoltan hogyan viszonyulnak a megszorításokhoz.
A gyurgyányista-kókista-bajnaiista populáció annak idején egy mazochista örömével üdvözölte a kedvencei által bevezetett elvonásokat, de az orbánisták sem maradtak el mögöttük: összeszorított szájjal tűrik az ostorcsapásokat.
Nekem sincsenek kétségeim afelől, hogy amennyiben Gordonka részéről bekövetkezik a második eljövetel, és majd ő is "kiigazításnak" nevezi a megszorításokat, az ő birkái vörösre tapsolják majd a tenyerüket.

nyugger100 2012.10.24. 15:26:55

@Kallisztó: Le van tojva kivel fekszik össze. Kurválkodjon, de végre úgy, hogy a többségnek is jó legyen.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:27:00

@nyugger100: Rendben, csak akkor ne agitálj politikai fórumokon, mert ha nem mész el szavazni, az azt jelenti, hogy leszarod.

Már pedig ez a "leszarom" hozzáállás az, ami elkúrta az elmúlt 22 évet. Gratulálok! Most mondtad ki, hogy igazából nem érdekel, mi lesz a sorsa a gyerekednek!

czjanos 2012.10.24. 15:27:06

A sakk a játékban nem vereséget, hanem lépés-kényszert jelent. Tetszik, nem teszik, reagálni kell. Az LMP például rosszul reagált azzal, hogy némi sértődöttséggel kifogásolták, hogy őket konkrétan nem hívták. Nos, konkrétan egyik pártot sem hívták. Csak kinyitották előttük a kapukat: belül tágasabb!

tede 2012.10.24. 15:30:29

@B. Bíró: pontosan, csak a vak nem látja. A szocik ravaszak, háttérbe hűzódnak, de csak addig, amig a Bajnai ki nem kaparja nekik a gesztenyét.

Van a magyar emberben egyfajta averzió az erőszakos emberek irányába, pedig a világ boldogabbik felén egyáltalán nem hátrány, ha valaki agilis és erőszakos, de nálunk...

Ezért aztán az MSZP nem akar erőszakosnak tűnni, arra ott van a Bajnai, de ő meg nem tud erőszakos lenni, úgyhogy végül is nem tudom mi lesz ebből.

Az biztos, hogy az MSZP nélkül nem lehet kormányra jutni, ergó nekik is jut a zsíros falatokból, ha esetleg el tduják küldeni a fideszt, de szerintem erre nem sok esélyük van.

Az, hogy pár ezer ballib itt őrjöng nap mint nap az interneten meg a médiák nem hajlandóak csak a negatív, depressziós hírek továbbítására még nem jelenti automatikusan azt, hogy meggyőzték a lakosságot bármiről is.

Kallisztó 2012.10.24. 15:31:53

@tede: Egyelőre nem látszik semmi majd meglátjuk mi lesz.
Emlékeztetnélek arra is, amit sokan hajlamosak elfelejteni, hogy Orbán Viktor volt a leglibsibb libsi és lám, teltek az évek és a libsi Fideszből és vezetőjéből egy konzervatív szentfazék lett. Bár inkább most is csak konzervatívnak festi magát és valójában a nemzeti szocialista sokkal jobban illik rá. Mindenesetre, ha neki elfogadjuk, hogy megváltozhat, akkor másnál is el kell fogadnunk ugyanezt.

Kallisztó 2012.10.24. 15:33:56

@nyugger100: Ez elvtelenség! Egy elvtelen szövetségenek és országnak nem lehet jövője.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.24. 15:34:16

"toleráns és (saját maga irányában is) önkritikára..."

helyesen:

(saját maga irányában) toleráns és...

czjanos 2012.10.24. 15:35:23

@nyugger100: Az a legrosszabb, amit tehetsz, hogy kihagyod a 2014-et, utána meg reklamálsz, hogy ki került a hatalomba!

Ringlósztár 2012.10.24. 15:35:52

@Szúrófény:
Ezt orbán manyup lenyúlásáról írtad, remélem!

nyugger100 2012.10.24. 15:37:25

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Én nem agitálok, hanem a véleményemet fejtem ki, amelyről nem gondolom, hogy mindenki számára szimpatikus. De azokat sem szarom le, akik ellenkező véleményen vannak és az ellentmondástól sem leszek indulatos. Az, hogy esetleg nem megyek szavazni az nem az én nemtörődömségemnek hanem a választási lehetőségnek tudható be.

Kossuthcímermiattvertek89ben 2012.10.24. 15:37:49

Milla, milla, kamilla. Szavazzatok Gordonkára! Ő a leghelyesebb fiú a hiteltelenek között.

czjanos 2012.10.24. 15:38:30

@nyugger100: A gazdaságot hiába próbálnák meg rendbe tenni, ha a jogrend a mostani jogrendetlenség maradna. Bajnai Gordon - nagyon okosan - nem is a megteendő gazdasági lépésekkel foglalkozott tegnap, hanem az alkotmányosság-, a jogbiztonság megteremtésével.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:38:43

@nyugger100: De bizony. Nem szavazni annyi, mint leszarni.

sobrijoska10 2012.10.24. 15:39:55

Bajnai egy közgazdász és egy közgazdász nem nézi mi baja a kisembernek.

Rive 2012.10.24. 15:39:55

A cimet látva épp be akartam irni, hogy ez nem csak a szociknak sakk, de mindenkinek az Orbán-ellenes oldalon, a Jobbiktól távol, aztán látom, hogy 'benne van'.

Korrekt irás.

nyugger100 2012.10.24. 15:41:25

@czjanos: Elmennék, de nem a jelenlegi felhozatalra szavaznék. Már írtam korábban is. Sok a duma. Gazdasági koncepciót akarok látni és nem homályos megfogalmazásokat. Elég volt a trükközésből!

Prien-u47 2012.10.24. 15:42:03

Akadnak bajok... a teljesség igénye nélkül:

1. Kéne 2-3 profi Bajnai mellé, akik megosztoznak vele a választásokig várható pofonokban. Juhász és Kónya erre nem biztos, hogy megfelelő.
2. Megjelent Kuncze... nem biztos, hogy kéne.
3. Mesterházy elhitte, hogy ő is valaki. Ki szól neki, hogy tévedett?

Szevasztok 2012.10.24. 15:42:12

@nyugger100: "Unom már a MI EMBEREK-t! Most már jól lenne ha ŐK "

És szerinted kik az az "ŐK", akiknek "MI" helyettünk fizetni kellene? (Tkp számomra te is "ŐK" vagy, tehát akkor fizess TE.)

nyugger100 2012.10.24. 15:42:26

@félázsiai nemecsek ernő áruló: @czjanos: Elmennék, de nem a jelenlegi felhozatalra szavaznék. Már írtam korábban is. Sok a duma. Gazdasági koncepciót akarok látni és nem homályos megfogalmazásokat. Elég volt a trükközésből!
Válasz erre

Rive 2012.10.24. 15:42:54

@sobrijoska10: javaslom olvasásra pl. a Népszabóban pár hete megjelent Ferge-interjút.

nyugger100 2012.10.24. 15:45:05

@Szevasztok: Ők a rendszerváltás nyertesi, akik anno a hatalom közelében, saját magukra szabott törvényekkel milliókért vagy százezrekért szereztek milliárdos vagy százmilliós vagyonokat és abból a mai napig vígan élnek.

Szevasztok 2012.10.24. 15:46:50

@nyugger100: "Most már a gyerekeim jövőjét féltem."

És OV-re akarsz szavazni??? Gondold át újra...

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:47:21

@nyugger100: Nekem a Haza és Haladás, valamint Oszkó Péter blogja felvázolta az irányokat. Te beleülsz abba a kényelmes székbe, hogy sintér mint. Én olvasok, tájékozódok, és látom. Lehet, hogy Bajnai nem messiás, ezt ő is kikéri magának, de a jelenlegi kurzusnál fényévekkel jobb. És ő soha nem dumált. Emlékszem arra az egy évre. Az elmúlt 22 év EGYETLEN szakértői kormányára.

Szevasztok 2012.10.24. 15:48:49

@nyugger100: "Gyenge a felhozatal, ezért inkább kihagyom a 2014-est."

Bűnösök közt cinkos aki néma.

nyugger100 2012.10.24. 15:48:52

@Szevasztok: A jelenlegi lehetőségek mellett teljesen mindegy kire szavaznék a gyerekeim jövője szempontjából.Akkor inkább senkire.

Arbet 2012.10.24. 15:48:59

@czjanos: Az a legjobb megoldás, ha kihagyod a 2014-et és egészen addig nem mész el szavazni amíg bármelyik káder a palettán van. Bajnai káder, Orbán káder, Gyurcsány káder, Schiffer káder, Mesterházy káder, Kóka káder, Vona káder. Úgy gondolom még 20 évig nem megyek szavazni.

Megvárom amíg az utolsó pártszavazó vak is látni kezd, vagy elhagyom az országot. Ez még lehetőség. Aztán marad a pór aki civakodik majd a koncon. Csak vajon azt a koncot ki fogja kitermelni?

Kacsura 2012.10.24. 15:50:07

@Vanília: csak magyar nincs, ha a növényre gondolsz...

Kandeláber 2012.10.24. 15:50:45

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szakértői kormányok nem a választok bizalmából alakulnak, lásd Montit.
Ugye, félteni kell a demokráciát.
Hát a "szakértői", azaz oktrojált kormányoktól mindenképpen.

Publius Decius Mus 2012.10.24. 15:51:24

Az Egymillióan a Sajtószabadságért max 50 ezer embert képvisel, ennyit a számokról.
A Milla betiltatta a cigánydokumentumfilmet, ennyit a sajtószabadságról.
Az alternatív köztársasági elnök választáson a másodikat hozták ki győztesnek, ennyit a demokráciáról.
Az elnök egy mocskos szájú, retardált rapper lett, ennyit az elnökről.
Az alternatív közt. elnök kijelentette, hogy az országot egy bűnözőnek kellene vezetnie, ennyit Bajnairól.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 15:51:32

Hihetetlen ez a mentalitás.
Poldibá, az 'Együtt 2014' és a kard blog, (varánusz meg a többi se) ugyanúgy egy büdös szót se ír le semmiféle koncepcióról, amiért síkra szállnak.
Semmit az "Orbán takarodj"-on túl az égvilágon.

Nincs egy ígéret se (nem sok), mérce, vagy elvárás, mely garantálná hogy a szocik, nem lopni csalni hazudni fognak ha megszerzik a hatalmat, mint ahogy eddig tették.

Nincsennek illúzióim. Nem azért nincs koncepció mert még nem készült el, hanem azért mert nem létezik.

Az összefogás kimerül a Fidesz ellenességében.
De akkor kezeljük is ekként ezt.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:51:59

@Kandeláber: Én szakértőit írtam, nem "szakértőit". Tudom, hogy a fidesz-jobbik tengely által elhintett hazug retorika miatt nehéz megérteni, de óriási különbség van a kettő között. Ég, és föld.

sárkányfő 2012.10.24. 15:52:35

@Publius Decius Mus:
vérprimitív demagógia, csúsztatások és hazugságok: ennyit rólad.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 15:53:51

@Trompf: Egy büdös szó nem volt a szocikról eddig.

nyugger100 2012.10.24. 15:53:58

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Már korábban írtam, úgy én is tudnék szakértői döntéseket hozni, hogy az a személyes pénzügyi helyzetemre nincs befolyással csak mások pénztárcájára, de ettől nem leszek szakértő csak egy szociálisan érzéketlen kormányfő. És ilyenünk már volt és van.

WLaci 2012.10.24. 15:54:50

Jó elemzés, fontos, hogy Botka szerepére is rámutat. Ő valóban a kevés megmaradt hiteles politikusok egyike. Az is fontos, hogy ott volt tegnap a Milla-tüntetésen, tehát nem ellenséges Bajnaiék mozgalmával. Ez reménytkeltő, hiszen az együttműködés kiválthat olyan MSZP-s folyamatokat is, amelyek során a régi kádereket tényleg háttérbe tudják szorítani a fiatalok.

Szevasztok 2012.10.24. 15:54:57

@nyugger100: "A jelenlegi lehetőségek mellett teljesen mindegy kire szavaznék a gyerekeim jövője szempontjából.Akkor inkább senkire."

Mi lenne, ha alapítanál egy pártot/egyesületet/mozgalmat/akármit?
Mégis inkább otthon ülsz és szidod a vezetőket de MÉG SZAVAZNI se mész el????

Ha neked mindegy mit kapsz, akkor ne csodálkozz, hogy megkapod.

pjm 2012.10.24. 15:55:28

@Fatima34: kedves Fatima, valószínű nem jó az idősík a kicsi fejedben. NEM most kell választani!! Majd tessék szépen meghallgatni, mit mondanak, megtekinteni a zorbáncék programját is és AKKKOR tessék választani!!! Kapísi?? Most pedig halljuk, mit mondanak, akár még a Bajnai is, sőt a Gyurcsány is, mert egzakt választ még nem kaptam, mit is kúrt el annyira a Ferkó a mostani orbáni világhoz képest? Bár agymosottakkal nem szeretek vitatkozni...

WLaci 2012.10.24. 15:55:53

Ja, és az LMP innentől felejtős szerintem.

pjm 2012.10.24. 15:57:00

A címhez annyit: nem kapott az MSZP sakkot, ha csak annyiban nem, hogy az egyedül indulása nem látszik jó ötletnek. De az előbb írtam, NEM most kell választani. Regisztrálni kell, választani nem...

Publius Decius Mus 2012.10.24. 15:57:42

@sárkányfő: Cáfold meg egyenként Mr Justice. Rajta, tied a pálya:

Szevasztok 2012.10.24. 15:58:13

@Trompf: "Nincs egy ígéret se (nem sok), mérce, vagy elvárás, mely garantálná hogy a szocik, nem lopni csalni hazudni fognak ha megszerzik a hatalmat, mint ahogy eddig tették."

Idézet a tegnapi beszédből:
"új politikai kultúra, új politikai korszak kell! Alkotmányos garancia, hogy a hazánkban többé ne sajátíthassa ki a hatalmat egyetlen politikus sem!"

Szerintem elég jó célkitűzés.

Cervisia 2012.10.24. 15:58:36

@nyugger100: Mondjuk fizessék meg a nyuggerek.

pjm 2012.10.24. 15:59:26

@Szevasztok: nyuggernek üzenem, meg is érdemled, ha nem mész el szavazni. A sok barom most meg sír, hogy jajjajjajjajj mennyire szar is nekünk, de mondjuk, ha nem lett volna ezeknek meg a 2/3 ad, nem lennénk ekkora trágyában. Szóval el kell menni szavazni, aki nem megy el az orbán kormány maradására szavaz!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.10.24. 16:00:42

Szerintem egy évig nem lesz döntés az MSZP kérdésében. Egyik félnek sem érdeke. Az MSZP nyilván ki fogja várni, hogy a jelenlegi trend meddig folytatódik, lehet-e egyedül is nyerni, vagy legalábbis a sokkal erősebb kutyaként belépni a szövetségbe.

Bajnaiéknak meg minél később kerül a dolog napirendre, és kezdik őket együtt emlegetni a még most is elég szarul csengő MSZPvel, annál jobb.

nyugger100 2012.10.24. 16:01:42

@Szevasztok: A vezetők szidása a (meg)vezetettek kiváltsága. Szavazni arra fogok aki tud a dumán kívül értelmes gazdasági koncepciót felmutatni. Alapítanék én pártot, de csak a munkavégzéshez értek azt eladni sajnos nem tudom.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 16:02:58

@nyugger100: Akkor szarjál rá, kényelmesebb, ne tájékozódj, ne olvass, legyél olyan fidesz-droid, aki passzivitásával játssza át a hatalmat a kommunistáknak (Pozsgay és társai).

sárkányfő 2012.10.24. 16:05:08

@sárkányfő: Lol, majd szórakozom a hülyeségeiddel, mi? :D már az első sor is hazugság, a millának jelenleg több 100e tagja van a facebookon, fel lehet menni és meg lehet nézni. és nagy csomóan nem is merik nyíltan támogatni hogy ki ne rúgják az állami munkahelyről. na hazudozz tovább, közismert trollokra nincs időm.

nyugger100 2012.10.24. 16:06:53

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szerinted merő kényelemből üdögélek itt a gép előtt? Nem hanem hátha találok olyat akihez érdemes csatlakozni, mert tudod én a nyáj egy tagja vagyok és kell egy vezérkos.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.24. 16:07:59

@nyugger100: magától tán megjavul? más fog érte fizetni, ha mi nem?

nyugger100 2012.10.24. 16:09:50

@FOUREY: Igen jó lenne ha más fizene. Pl: rendszerváltás nyertesei, akik anno a hatalom közelében, saját magukra szabott törvényekkel milliókért vagy százezrekért szereztek milliárdos vagy százmilliós vagyonokat és abból a mai napig vígan élnek

hondamonda 2012.10.24. 16:10:32

@pjm: Ferko szamos bune kozul a legnagyobb, hogy alatta (es Megyo alatt) szabadult el hihetetlenul az inaktivak hitelbol zabaltatasa. Ekozben pedig tovabb novelte az aktivakra harulo terheket.

Az eredmeny: lecsuszott orszag megduplazott allamadossaggal, Orban 2/3, stb.

Arbet 2012.10.24. 16:11:18

@pjm: És aki elmegy az mire szavaz? :D Őszintén. Mond a parlamentből párttól független egy becsületes hiteles tisztelnivaló arcot.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 16:11:39

@nyugger100: Igen, szerintem merő kényelemből. Pofázni mindenki tud, annak örülnél, ha más kaparná ki a makkot neked, várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön. Ez nem demokratikus hozzáállás. Mélyen lenézem az ilyen alakokat, akik várják a csodát, és igazából azt sem tudják, mit várnak, csak várják. Godotra vártok, csak gyávák vagytok bevallani! És ez baromira gáz!

Cervisia 2012.10.24. 16:12:01

@nyugger100: Ez olyan aranyos szöveg, hogy konkrétumokat akarnak. Most nem rólad fogok beszélni, csak a nagy átlagról, aki ezzel jön: az a nagy helyzet, hogy fingjuk se lenne, hogy ez mégis mit jelent, ha elé raknának egy konkrét tervet. Hogy ha a bankok terheinek csökkentéséről lenne szó, az neki miért lenne jó, hogy az imf hitel miért lenne jó, stb. A legtöbb ilyen kérdés lefordítva azt jelenti: ígérjetek nekünk kánaánt, de konkrét számokkal.

És ezzel most nem azt mondom, hogy nem ez lenne az üdvös. Inkább csak lesújtóan rossz a véleményem az átlag választóról.

Arbet 2012.10.24. 16:13:39

Ugyan azt csináljuk 4 évente mint eddig is. Ülünk a készen kapott junk demokráciánkon, mivel rendszerváltáskor is kényelmesebb volt a karosszékből nézelődni minthogy elküldjük a fenébe az akkoriakat. Most is ugyan azt csináljuk. Megvárjuk míg készen kapunk megint valami szemetet (Bajnai, Gyurcsány, Schiffer, Vona stb...), majd azt mondjuk, hát legyen és odarakjuk az x-et a házhoz szállított szavazólapon. Aztán majd a karosszékből mérgelődünk tovább. Igénytelen hitvány lusta disznók vagyunk. Megérdemeljük a parlamentünket.

Cervisia 2012.10.24. 16:13:41

@Arbet: Már csak azért is elmehettél volna szavazni, hogy az általad is dilettánsnak tartott bandából egyik se kapjon kétharmadot. Csak pár képviselőn múlik, mégis mekkora különbség lenne..

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.24. 16:17:45

Ebből is látszik, hogy a magyar nép mindenkinek hajlandó több esélyt is adni, de iszonyatos eltökéltséggel egyet sem egynek: saját magának.

Cervisia 2012.10.24. 16:19:34

@hondamonda: Tegyük hozzá, Megyó igéreteit az generálta, hogy Viktor keze is megszaladt a választásokhoz közeledve. Szóval inkább elmúlt 2+8+2 év.

nyugger100 2012.10.24. 16:20:50

@Cervisia: A választások sorsát akkor is ők döntik. Talán ha felnőttként kezelve elmagyaráznánk nekik a miérteket!

nyugger100 2012.10.24. 16:21:49

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem hanem hátha találok olyat akihez érdemes csatlakozni, mert tudod én a nyáj egy tagja vagyok és kell egy vezérkos.

unionista (törölt) 2012.10.24. 16:22:41

a szocik nem olyan hülyék, amilyennek kívülről látszanak. külső konjunktúrában akarnak abszolút többséget.

addig - legnagyobb ellenzéki pártként - megkérik a kormányzás árát. a szopás nekik az lehet ha megjelenik egy szélsőbaloldali párt. ha megjelenik egy brit típusú munkáspárt, amelyik a munkahelyek egyenlő támogatását követeli. túl a pártpénztárnokok nyilvános akasztásán. egy new labour elsöpörné az mszp-t. a jobbikos szakmunkásokat nagyon egyszerű megnyerni. szélsőjobbosokból szélbalost kreálni nagyjából 110-as iq, és 110-es eq kérdése. ezt a küszöbszintet azért nagyon sokan átlépik.

bajnai esetén úgy tűnik az egyetlen kérdés, hogy a választások előtt, vagy utána egy évvel fog megbukni. tegnap olyan performanszt mutatott be, amit bármelyik b-kategóriás szoci politikus fel tud mutatni. ami meglepő volt, hogy intellektuálisan is nullázott.

bajnai a saját maga által feltett lécet (rendszerváltás) aligha tudja megugrani. ha külső konjunktúra jön, akkor a szocialista párt fogja elzavarni. ha nem, akkor a nép. és ezen a ponton a közélet kiszámíthatatlanná válik.

Publius Decius Mus 2012.10.24. 16:23:12

@sárkányfő: Nézd meg a saját válaszodat, mert az a demagóg, én felajánlottam neked, hogy érvelj, nem megy. Amiket leírtam valódi jelek az egész projekt komolyságára. Te vagy az a típus aki még magának is hazudik.

Juhász Péter számára a múltban a legfontosabb téma a droghasználat volt kis országunkban.

Bajnaival személyesen is találkoztam, szimpatikus figurának tűnt. Másrészt cégen belül megismertem a tevékenységét is és az nem volt szimpi, csak nem sikerült rábizonyítani a hatóságoknak. Az meg mi az, hogy részt vett Gyurcsány országrontó tevékenységében mint miniszter? Mit vársz egy ilyen embertől?

Anti Anyag (törölt) 2012.10.24. 16:26:46

Hogy meg fognak ezek lepődni, amikor hatalomra jutásuk után első lépésként kivágják ezekből a szervezetekből a "lelkes" vezetőket, második lépésben eltörlik a multik adóját és ráterhelik azt is a lakosságra.

Igazuk is lesz, ezeket a szervezeteket nem a szimpatizánsok pénzelik.

unionista (törölt) 2012.10.24. 16:28:25

@czjanos:
az lmp "görögdinnye" párt. kívül zöld, belül vörös. ilyen formációra nincs valós igény. szerintem a politikában a sikerhez vagy nagyon határozott ideológiai arcél kell, vagy meghatározhatatlan néppártiság.

Vén Csataló 2012.10.24. 16:28:34

Bajnai egy stróman. Világ életében az volt: a nagyfiúk rendes, engedelmes kis táskahordozója. Röhej volt elnézni, hogy küszködik a szövegével, hibát hibára olvasva(!!!). Annyira volt hiteles, annyira volt hihető, hogy amit mond, amögött az ő személyisége van, mint Vágó István a Credithilles tévéreklámban.
Megnyugtató, hogy ez a pasas a ballib bandát finanszírozó erők legjobb választása.

belekotty 2012.10.24. 16:29:11

@Anti Anyag: Te olyan naiv vagy, hogy a multik adóját végső soron nem mi fizetjük meg? És a Télapóban még hiszel?

hondamonda 2012.10.24. 16:29:11

@Cervisia: Az, hogy Viktor mit csinalt elottuk, semmit nem von le a felelossegukbol. Persze minden kormany felelos abban, hogy ilyen helyzetben vagyunk. 22 ev alatt senki nem mert erdemben hozzanyulni a szocializmus vivmanyaihoz. Pedig ha anno megteszik, akkor az inaktivak is sokkal jobb helyzetben lennenek ma.

belekotty 2012.10.24. 16:31:33

@Trompf: Khmmm...khmmm... Orbánék milyen koncepciót mutattak fel a Gyurcsány takarodj mellett?

unionista (törölt) 2012.10.24. 16:33:46

@WLaci:
igen, szerintem is. bajnai belépésnek nem az mszp, hanem az lmp lesz a vesztese.

czjanos 2012.10.24. 16:39:02

Egy másik írásnál feltettem egy kérdést a Bajnai Gordont ekézőknek: kit javasoltok helyette? Egyetlen név sem érkezett. Mert ekézni tudnak, javasolni nem.

unionista (törölt) 2012.10.24. 16:43:18

@hondamonda:
ha most el kezded lebontani a szociális vívmányokat, akkor a forintgazdaság azonnal szerbia, románia és bulgária szintjére zuhan. ha nem, akkor magyarország fokról-fokra csúszik le a balkánra. abban igaza van bajnainak, hogy rendszert kell váltani. de ehhez nem nemzeti összefogás, hanem közép-európai kezdeményezés kell.

sárkányfő 2012.10.24. 16:45:43

@Publius Decius Mus: Te most annyira debil vagy, hogy nem fogod fel, hogy lebőgtél, vagy annyira kisstílű, hogy a nyilvánvaló lebőgést sem vagy képes elismerni?

Ezt írtad: "Az Egymillióan a Sajtószabadságért max 50 ezer embert képvisel"
Ezzel szemben a mai napon 101.085 követője van a Millának a facebookon, és egy csomóan be sem merik jelölni hála az újkádráista hangulatnak az országban.
Tehát hazudtál és lebuktál. A többi blabla.

zajos1 2012.10.24. 16:46:00

.. A Milla tegnap este keresztelőt tartott új neve LÚDMILLA! Gordonka megjuhászodott és kitalálta ezt a frappáns nevet! A keresztapa Bajnai Gordon. :)

unionista (törölt) 2012.10.24. 16:46:35

@czjanos:
senkit. bajnait kell megválasztani. egy éves költségvetési logarléc tologatás után (megszorítás, kiigazítás, junó pekidzs) el kell zavarni. azért, hogy ha egy mód van rá, akkor ne árusítsa ki az országot. ne nullázza le a közvagyont.

Brix 2012.10.24. 16:50:45

@unionista: Az egyáltalán nem biztos, hogy a szocialista párt lesz a kormányváltó erő 2014-ben, vagy 2018-ban. A magyar pártrendszer elég üres középen és baloldalon ahhoz, hogy bármikor egy új formáció berobbanjon a politikába. Kérdéses, hogy Bajnai Gordon lesz a a megfelelő személy erre. Ha létrejönne egy új középerő, és megszólítaná a lakosság 50-601%-át kitevő bizonytalanokat, az lenne egy komoly csapás Orbán Viktornak. A jelen politikai állás szerint a fidesznek az kedvezne, ha két politikai pólus alakulna ki: a nemzeti és a balliberális. Az új középerő talán jobb eredményt érne el, ha egy politikában kevéssé megkopott hírű személyt választana vezetőnek. Még lenne rá 1,5 évük, hogy felépítsék rá a politikai marketinget

Ronald 2012.10.24. 16:51:08

@Fatima34: erre mondta Bajnai, hogy egyik ellenségünk az apátia, másik a kishitűség! Könyörgöm egyszer már próbáljuk elhinni, hogy valaki jót akar!! Én azért hiszek neki, mert ha a gazdaság talpra áll, az jó lesz mindenkinek!
Ez ilyen egyszerű. Jelenlegi kormány csak annyit csinál, hogy újra elossza a még meglévő (egyre kevesebb) állami vagyont, a saját vazallusainak. Igaz azok nincsenek sokan...úgyhogy jut bőven mindegyiknek föld, pozíció...Azt okosan felismerték, hogy a pozicióknál sokkal jobb a földet megszerezni, mert azt nem lehet tőlük visszavenni. Két év alatt sikerült már elég sokmindenre rátenni a mancsukat és mi lesz itt még!

Ronald 2012.10.24. 16:58:19

@nyugger100: egyetértek!
@Publius Decius Mus: nem értem miért mondjátok, hogy "országrontó"? Számadatokkal bizonyítható, hogy neki köszönhető, hiogy azért az országot Orbánék mégsem romokban vették át.
@sárkányfő: én is azt gondolom, hogy a "millával" szimpatizáló embrek nem feltétlenül mennek ki tüntetni. Ebből is látszik, hogy nem csürhe, vagy birkanyáj, akiket lehet terelgetni. de azért van véleményük.

Circus 2012.10.24. 17:04:08

Miért, ó, miért jut eszembe szinte az összes kommentet végigolvasva az óvodás 'Mindenki magából indul ki' mondóka...?

@zajos1: mindentől függetlenül, ez szép volt :)

barli 2012.10.24. 17:10:46

@sárkányfő: sőt, azóta már 101088 "követője" van (gyk: ennyien rányomtak a like gombra, hú). A lényegen nem változtat, ez még nem egymillió. Megaztán egy ember "követhet" több ilyen izét is, gondolom a szoci/dk kitudjami szavazók ide is nyomtak egy likeot, úgyhogy a szám még kevesebb is lehet.
A csóka többi pontjában mi a csúsztatás?
Elcsalták az alt. KE választást?
A második nyert?
Egy idióta rapper nyert?
Betiltatták a cigánydokumentumfilmet?

ui: Justin Biebernek 48 milliója van...

sárkányfő 2012.10.24. 17:14:07

@barli: sehol nem mondtam hogy egymillió. a srác hazudott egy ötvenest, azt hitte szegény ilyen olcsó hazugsággal nem bukik le fél perc alatt. ennyi a sztori, kár tovább erőlködni. Justin hogy jön ide?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 17:14:40

@barli:

Én meg azon röhögök, amikor egy csomó öregember egyszerre rajong ott Gyurcsányért, meg Orbánért...döntse már el!
Az OV fan club is csak egy faszság, ugyanúgy mint a többi. Sőt, sok jobboldali ember kedveli a HVG-t is., pedig az keményen bírálja a jobboldal minden ágát. Ennek a faszbúkos számháborúnak meg aztán tényleg semmi értelme nincs.

barli 2012.10.24. 17:18:19

@sárkányfő: biztos tegnapelött nézett rá..

barli 2012.10.24. 17:20:12

@Nyekenyóka.: nincs értelme, ez igaz, ezért is szerencsétlen a milla névválasztása.

p.s.: az ovi fan club is gáz

sárkányfő 2012.10.24. 17:21:09

@barli: hónapok óta 100e körül van a szám.

Kandeláber 2012.10.24. 17:23:14

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Ja igen, csúsztatni mindig csak az opponensek szoktak, a mi kutyánk + annak kölykei = igazmondó juhász. És most nem is viccelek a Millás fazon nevével, mert ő és TGM még szimpatikusak is voltak, ellentétben a betanított Gordonkával.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:24:03

@Kandeláber: Neked konkrétan mi bajod Gordonnal?

netnepper 2012.10.24. 17:26:19

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nyugger100 is lexarja és mások is bőven leszarják, ha az ilyen tefélék csak a köpedelem és az okádék közül szeretnek válogatni és majszolni. Jó étvágyat neked hozzá!!!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:27:32

@nyugger100: Ha neked vezérkos kell, mert nincsenek önálló gondolataid, és elvárásaid, akkor szavazz Orbán Viktorra, és a kuminista restaurációra. Aztán majd amikor rájössz, hogy a Nemzeti Együtműködés Rendszerét nem lehet megenni, talán megemeled a segged.

Kár, hogy addigra késő lesz...

Jelenleg az egyetlen szocializmustól való eltávolodási lehetőség Bajnai Gordon személyében rejtőzik. Mert amit az ő eddigi cselekményeiből láttunk, az nem csak szavak szintjén szakad el a szocializmusból, hanem a tettek mezejére lép. Kevés, mindössze egy év jutott neki. Demo változatnak elég volt. Az én szavazatom birtokolja. Nem nagy lépés, tudom. De minden utazás az első lépéssel kezdődik.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 17:27:44

@barli:
Hát ha úgy vesszük, hogy a szocik meg az lmp kapott 1,3 millió szavazót a totális 2002-2010 ámokfutás ellenére is, végülis meg van az 1 millió balos "sajtószabadságos" klub csak nem a fb-n.

netnepper 2012.10.24. 17:33:46

Éppen is, hogy végre országosan is bojkottálni kell a választásokat, diszkvalifikálva a teljes uralmon lévő söpredéket és a mögöttük reszoló pénznácikat.
Ameddig mindenki simán a vágóhíd..., akarom mondani az urnákhoz hajtható, addig egy egész országnak tövig nyomják bele a cséket a szájába.
Ébresztő faxfejek!!!

nyugger100 2012.10.24. 17:35:08

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Neked is vezérkos kell. Csak Te már megtaláltad;Bajnai Gordonnak hívják. Ezért én nem minősítelek, elfogadom a Te választásod.

netnepper 2012.10.24. 17:35:36

@netnepper: "...mögöttük rejszoló..."

Kandeláber 2012.10.24. 17:38:00

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nekem, kérlek tisztelettel, az a bajom Gordonnal, hogy Gyurcsány minisztere, majd az MSZP miniszterelnöke volt, neoliberális közgazdász, akinek egyetlen érve a kiadáscsökkentés, leánykori nevén megszorítás, valódi nevén a társadalom szegényebbé tétele, az utóbbi 22 év egy emblematikus figurája, privatizátor és oligarcha (forrás: átlátszó.hu), vagyis nem autentikus.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:39:03

@nyugger100: Nekem nem vezérkos kell. Ha ezt hiszed, akkor egy kurva szót nem fogtál fel Bajnai beszédéből. Az okokat nem firtatom. A kérdés csak az, hogy mindez miért van?

De mondd kérlek: neked konkrétan mi a bajod Bajnai Gordonnal.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:39:31

@netnepper: Nyilvánvalónak vettem, hogy elolvastad a korábbi hozzászólásaimat.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:40:30

@Kandeláber: Tehát érzelmi alapon döntöttél, nem észérvek alapján. Értem, és elfogadom.

Kandeláber 2012.10.24. 17:42:00

@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Észérvek" alapján akár Bokrost is oda lehetett volna állítani.

gaston 2012.10.24. 17:42:29

@sárkányfő: hát arra is gondolnod kellene, hogy azok között, akik bejelölik, mennyi a kamus,mennyi abból a potenciális szavazó vagy egyáltalán a potenciális, politikáért valamelyest érdeklődő személy, nem csupán a dacból bejelölöm stílusú, "csakazáértisorbánellenesvagyok" emberke.... Azért a tegnapi események száma önmagáért beszél. Az ATV-n is beismerték, hogy a Békemenetben az összes ellenzéki tüntetésnek a többszöröse (minimum tízszerese) vett részt! Ha az ATV-n ezt így elismerték, akkor az valszeg tízszeresnél is több lehet!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:42:35

@wirth6: Ennek az epizódnak a gennyes tus/redvás szendvics közötti döntés a lényege. Az epizód üzenete (magyar helyzetre fordítva), hogy ha nem szavazol, akkor a történelemben az összes magyar mártír Dugovics Titusztól Petőfin át Nagy Imréig hiába halt meg, és szembeköpöd mindazt, amiért harcoltak.

netnepper 2012.10.24. 17:43:02

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Tudod, ebben az országban már senkit nem érdekel a megmondó emberkék véleménye. Orbáné se, Bajnaié se és nyilvánvalóan a tiéd se.
Van még kérdés...?

nyugger100 2012.10.24. 17:44:08

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Akkor kérlek alapíts pártot, készíts gazdasági programot! Felőlem Te is lehetsz a vezér csak lássam a változás lehetőségét benned.Mi bajom Bajnaival? Kandeláber szépen megfogalmazta!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:44:08

@Kandeláber: Bokrost is kizárólag érzelmi alapon lehet odaállítani. Fele annyit szorított, mint Matolcsy, és mégis gazdasági növekedés, és felére zuhanó infláció lett belőle. Matolcsy két bokrosnál tart, és nem arra fogadnak a piacokon, hogy lesz-e magyar összeomlás, hanem hogy mikor. Akkor már inkább Bajnai.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:45:19

@nyugger100: Tehát nincs önálló gondolatod. Ismét ide lyukadunk ki. Én a TE véleményedet kérdeztem.

DSityu 2012.10.24. 17:45:23

@sobrijoska10: "Bajnai egy közgazdász és egy közgazdász nem nézi mi baja a kisembernek."

Viszont ki tudja számolni és manapság ez nem hátrány.

czjanos 2012.10.24. 17:45:51

@nyugger100: Tétényi Évának nagy tisztelője vagyok. Jól képzett, kiváló ember. Harcos és ütésálló (furcsa ezt egy nővel összefüggésben kimondani). Miniszterelnöknek azonban nem javasolnám, ahhoz még ennél is több kell, főleg egy ilyen szétrombolt országban. Pl. a nemzetközi ismertség és elismertség tekintetében. A leendő kormányban viszont nagyon is el tudom képzelni, leginkább a helyre állított önkormányzati területen.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:46:52

@netnepper: Ezek szerint Nagy Imre halála hiábavaló volt.

Remélem, még alapvető gondolatok mentén sem nevezed magad hazafinak.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:47:54

@sobrijoska10: Matolcsy meg nem ismeri a szorzótáblát, és a kisember még jobban elszegényedik tőle, mint Bokros által. Pedig csak a ciklus felénél járunk. Akkor már inkább egy szakértő közgazdász.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 17:48:17

Miért érzem úgy, hogy kurva kevesen fognak elmenni szavazni ((és regisztrálni előtte??)), és a győztes párt nem fog kapni 1,5-1,7 (külföldiekkel) millió szavazót sem? :O

nyugger100 2012.10.24. 17:48:34

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Neked van? Te is mész a többi "birka"-val Bajnai után!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:50:02

@nyugger100: Van, de nem kérdezted. Tudom, hogy mit várok el egy kormányzattól. Te nem. Maradjunk ennyiben.

nyugger100 2012.10.24. 17:50:24

@czjanos: Én meg úgy gondolom több van benne egy miniszternél.

ottomoll 2012.10.24. 17:50:33

Bajnaival tényleg lenne esély egy baloldali győzelemre. A nagy kérdés, hogy mit lép az Mszp?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.24. 17:50:44

@félázsiai nemecsek ernő áruló: csak halkan kérdezném meg, hogy akkor kire is fogsz szavazni?
mert nekem az nem nagyon derült ki milyen összefogás esz itt? ki állít listát?
te tudod? az nem megy, hogy majd lesz egy hely hogy aki bajnait akarja ide Xeljen....

sárkányfő 2012.10.24. 17:53:30

@gaston:
az már nevetséges...
és na nem mintha az atv mérvadó lenne, de azért érdekelne ez a hírük, belinkelnéd?
de honnan ez a beteges rettegés a millától? meg honnan, hogy el sem bírod hinni, hogy lehet 100e ember aki politikailag aktív és a millát támogatja? talán nem tudsz róla, hogy több millió kiábrándult, pártot választani nem tudó ember van? vagy annyira nagyszerűnek tartod ezt a Matolcsy-Orbán-Simicska kormányt, hogy el sem bírod képzelni, hogy az embereknek elege van belőle? Te is a tündérmesén meg gyorsnaszádon élsz? Komolyan nem fogod fel mit művel az országgal ez a kormány, és komolyan képtelen vagy belátni hogy ez mennyi embernek nem tetszik? Mi kell még hogy felébredj?

unionista (törölt) 2012.10.24. 17:54:33

@Brix:
egy ilyen formáció nem a szocik szavazóbázisát számolná fel. a fidesz morzsolódna egy polgári középpárt és a szélsőjobb között.

bajnainak nem egyesületi politikusként kellett volna belépnie, hanem technokrata kormányzóként.

mondjuk úgy, hogy bejelenti. a következő egy évben a leendő miniszterei havonta közölnek egy hosszú tanulmányt. a szociális minisztere közli az elsőt. és összesen egy tucat ilyen. majd ő zárja a sort. ezek után leül egyeztetni a pártokkal.

vagyis egyszerűen bejelentkezik miniszterelnöknek. és a kritikákra azt mondja: ehhez másnak is joga van. szabad pálya. nem olyan egyszerű ez. helyette beleordította a mikrofonba, hogy "rezsimváltás". átvette dopeman szerepét.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 17:55:16

@FILTOL: Még nem tudom. Aki Bajnait kiállítja miniszterelnök-jelöltnek, az bezsebeli a szavazatom szerintem, mert tudom, hogy tud válságot kezelni, és nem Blikk-politizálást folytatna, hanem dolgozna.

És ismét megjegyzem: már most kategórikusan elzárkózni a szavazástól, ezt hangoztatni ráadásul egy nappal az '56-os "forradalom" 56-dik évfordulója után... Ez az 1956-ban a szabadságért küzdők szembeköpése. Hogy valami mondvacsinált érvek miatt elzárkózunk a szakértők kormányrúdhoz engedésétől, és vallási fanatikus komcsik kezében hagyjuk az országot... Erre nem tudok mit mondani. Mérhetetlenül felbasz ez a demagóg ostoba hozzáállás.

nyugger100 2012.10.24. 17:55:20

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Jó! Maradjunk ennyiben, de ettől még Bajnai akkor sem kell. A két lehetőség közül Orbán tűnik jobbnak.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 17:55:51

@sárkányfő:

"Mi kell még hogy felébredj?"

Hiteles, megbízható, széles tömegeket támogató ellenzék? :O

Mert ma sajnos se a kormány, se a zellenzék nem ilyen.

Publius Decius Mus 2012.10.24. 17:56:31

@Ronald: Ha nem érted miért országrontó Gyurcsány, akkor nem érted MO népességének 95°-t, továbbá néhány alapvető közgazdasági tényt. Nézz utána mit csinál Feri Indonéziában..

unionista (törölt) 2012.10.24. 17:57:12

@FILTOL:
a nép egy jelentős része úgy fog szavazni, hogy az orbán viktornak a legjobban fájjon. ezeket a voksokat az ellenzékből bárki besöpörheti. valamit fel kell mutatni.

Fatima34 2012.10.24. 17:58:33

@Ronald: Én nem kishitű vagyok, hanem realista. Ők annak idején ugyanúgy szétlopták az agyukat, semmi újdonság nincs ebben. Azt írtam, hogy jelenleg nem tudnék választani.Ez nem jelenti azt, hogy 2014-ben sem fogok tudni. még sok minden történhet.Amúgy Gordon ugyanúgy benne volt az elkurtukban mint az akkori főnöke, Miért nem állt fel, hogy nem bírja a gyomra, és inkább felmond??? Ha most annyira jót akar???

Mária 2012.10.24. 17:59:23

"Ahogy pár hete a Milla-Bajnai összefogás híre az LMP-t, a mai fellépés a pár győzelme ellenére az összefogás-fronton eddig passzív MSZP-t hozza kényszerhelyzetbe."

*

Már miért hozná az MSZP-t kényszerhelyzetbe?

A választásig van még másfél év.

Senki nem tudja most megmondani, hová, mivé fejlődik a Milla akár egy hónap, akár fél év, akár másfél év alatt.

A Milla jelenleg egy gyerekcipőben járó, hibát hibára halmozó amatőr kezdeményezés. És szerintem nem lenne okos dolog, ha a legnagyobb ellenzéki párt másfél évvel a választás előtt elkötelezné magát valami mellett, amiről senki sem tudja, mi lesz belőle, merre tart, lesz-e belőle másfél év múlva bármi egyáltalán.

Juhász Péter személye, indulatai, ripacskodása, foradalmárkodása, a "farok csóválná a kutyát" stílusa nekem semmi jóra nem garancia.

Publius Decius Mus 2012.10.24. 18:00:17

@sárkányfő: Te egyszerű vagy mint egy zsíros kenyér. A lájkok ellenére nézd meg mennyien járnak a gyűlésekre. Ennek ellenére még így is nagyon gáz:
"Az Egymillióan a Sajtószabadságért max 150 ezer embert képvisel..."

Most csekély IQ-dal nekifeszülhetsz a többi pontnak, amit eddig elkerültél az összes "nemdemagóg" hozzászólásodban.

DSityu 2012.10.24. 18:01:18

@unionista: Szerintem rossz ötlet. Hosszú tanulmányokat nem olvas az átlagos választó. Márpedig abból van tömeg.

sárkányfő 2012.10.24. 18:02:06

@Publius Decius Mus:
:D lebuktál, felsültél, de ez nem zavar téged abban, hogy még neked álljon feljebb... rákérdezhetek? ugye fideszes vagy? :D

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:03:08

@nyugger100: Csak kibújt a szög a zsákból, tudtam én, hogy narancs.komcsi vagy! :D

Ha változás alatt a kommunizmus kedvenc fegyverét, az ész nélküli államosítást érted, és a rákosista "aki nincs velünk, az ellenünk" retorikát, akkor igen.

Ha változás alatt a szövetségeseinknek küldött hadüzenetet érted, akkor igen.

Könyörgöm, a gazdasági minisztere NEM ISMERI A SZORZÓTÁBLÁT BAZDMEG!!!! Komolyan, mi a faszom az, amiben jobb Orbán Viktor, mint Bajnai Gordon?

Megmondom, miben: jobban tud hazudni, és a magadfajta hülyék elől mesterien rejti el a kommunista restaurációt.

Fatima34 2012.10.24. 18:05:12

@pjm:
Nem én vagyok idősík zavarban, hanem te nem tudsz olvasni. Én nem azt írtam, hogy 2014-ben nem választok. Most nem tudok. Amúgy a Gordonka gyomorforgatóan viselkedik, a marihuánás haverjával együtt. Miért nem adta be a felmondását mikor a főnökével együtt jól elkúrták???? Tök mindegy, hogy mit, a főnöke mondta. Miért nem állt fel, hogy ő ebben nem vesz részt? Mert haszna volt belőle? Amúgy az agymosott birka te vagy, a békemenetesekkel együtt.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 18:05:23

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Én azt hallottam, hogy az únió számol szándékosan félre, persze ettől még Matolcsy egy idióta fasz, akit a nem elvakult fideszesek is idiótának tartanak.

qwertzu 2012.10.24. 18:07:29

Komolyan röhejes ez a násztánc. Az MSZP-Bajnai páros 2014-es együtt szereplése még a 2010-es választások előtt eldőlt. Nyilvánvalóan. Azóta csak a módot, az időt és a kommunikációt csiszolják. Komolyan van ember, aki elhiszi, hogy az az MSZP 2014-ben Bajnai mellett indít valaki mást?

nyugger100 2012.10.24. 18:07:30

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Orbán ha ismét választásokat nyer elszáll vele ló és ezzel átlépi a forradalom kirobbantásához szükséges tömeget. Ez a forradalom talán kitermel egy hiteles vezetőt. Te jobbikos esetleg szoci vagy? Ők gondolják, hogy tévedhetetlenek és mindig mindent értenek!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:08:56

@Nyekenyóka.: Én meg azt hallottam, hogy a sündisznó véletlenül megdugott egy kaktuszt. Hallani sokmindent lehet, én a szememnek hiszek, a rekord-méretű inflációnak, a rekvirált nyugdíj-vagyon ellenére kilövő államadósságnak, a csökkenő GDP-nek, a folyamatosan növekvő adóknak, amit egyre kevesebb ember fizet...

Egyszer a fidesz azt mondta, Gyurcsány távozásával a kötvényhozamokon százmilliárdokat nyernénk. Azóta történelmi magasságokba emelkedett az ország csődkockázata, mert senki nem vesz tőlünk kötvényeket... Mennyit nyernénk vajon az Orbán-rezsim távozásán.

Hidd el: a piacok már beárazták 2014-et.

ermi71 2012.10.24. 18:11:08

Szerintem tegnap Bajnai semmit olyat nem mondott amire esetleg a hívek vártak. Miért nem alapít pártot? Van még másfél év, még talán annyi sem.Nem igazán értem, hogy tudna ő miniszterelnök lenni ha nincs párt. A szavazólapon nem lesz olyan ikszelni való kocka hogy Bajnai.Előbb utóbb elő kell neki állni a farbával, hogy melyik pártnak a miniszterelnök jelöltje akar lenni.A legutolsó pillanatig kivárni, lebegtetni, bizonytalanságban tartani, szerintem a szimpatizánsok miatt nagy hiba lenne.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:11:40

@nyugger100: Rosszul vagyok a jobbikosoktól (fidesz csahos kutyái, idióta zagyva faszok gyülevész serege), és a szociktól (vén megújulni képtelen komcsik hada) is.

Nem tudom, mi lesz, ha Orbán választást nyer, nem is akarom tudni. Ez a komcsi patkány cigánykirály az én jövőmet már ellopta. A gyerekeimét nem hagyom, nem hagyhatjuk!!!

unionista (törölt) 2012.10.24. 18:12:47

@DSityu:
bajnainak hagynia kellett volna, hogy a programját a pártok megvitassák és elfogadják. és a végén egyszerűen a pajzsukra emelték volna. így lehetett volna rendszerváltó. történelmi személyiség. ha megmarad az alapítványnál. elhibázta. belement a népszerűség hajhászásba. ráadásul két igazi nímanddal. az egyik juhász, a másik a katona.

inebhedj - szerintem 2012.10.24. 18:17:17

Én csak akkor megyek el szavazni, ha Orbán, Gyurcsány és Bokros is helyet kap a Bajnai kormányban. Együtt.

DSityu 2012.10.24. 18:19:11

@unionista: Szerintem meg nem, de ezen nem fogunk összeveszni. Jobbnak tartom így, hogy nem Ő megy lánykérőbe a pártokhoz, hanem inkább fordítva.

DSityu 2012.10.24. 18:24:27

@unionista: A program kidolgozása, megvitatása akár közös munka is lehet azokkal akik belépnek ebbe a szövetségbe.

qwertzu 2012.10.24. 18:27:00

@ermi71: "Nem igazán értem, hogy tudna ő miniszterelnök lenni ha nincs párt."

MSZP-DK

Vkki 2012.10.24. 18:30:35

Együtt 2014-en. :-)

nyugger100 2012.10.24. 18:31:59

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Akkor mutass egy hitelesebb embert, mint Bajnai és már két szavazata lesz.

azbesztos 2012.10.24. 18:41:01

A Milla körüli purparléban azt hallottuk, hogy ez a gyülevész népség –ha ne adj’isten hatalomra kerülne- újra átneveztetné az utcákat, új címert rittyentene a bankjegyekre, saját hatalmukat a meglevő köztársaság helyett egy negyedik kikiáltásával tenné „legitimmé”, csökkentené a nyugdíjakat, kinyalva a nemzetközi bankvilág fenekét többkulcsos adókkal megint megnyomorítaná a feltörekvő kisembereket, újra közpénzlenyúló elvtársi privatizációba taszítaná az országot. Aki erre szavazna az vagy életképtelen, seggnyalásért járó segélyből tengődő ostoba lumpenproli, vagy koncra éhes, seftelő, lopkodó, zsidóskodó bolsevik. Hát majd elválik, hányan vannak és mennyit érnek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.24. 18:42:40

@azbesztos:

"többkulcsos adókkal megint megnyomorítaná a feltörekvő kisembereket"

Hülye!

Doberdo 2012.10.24. 18:46:52

@nyugger100: Mai 15.00 órai kommentjére:" Inkább a
régi"...Nos akkor ki az a régi, akit Ön akar ? Csak nem a "nemes nemzetes egy a tábor, egy a zászló viktor" ? Magyarázza már meg, h miért jó az nekünk,
hogy ebben a kormányban nincs egy rendes közgazdász, csak a "jobb kéz" osztja az észt. ( Már azt is ki
tudja mondani angolul, hogy "package" ! )

pjm 2012.10.24. 18:48:47

@Fatima34: "Nem én vagyok idősík zavarban, hanem te nem tudsz olvasni."
Hát mondom, hogy te vagy zavarban, mert én meg azt írtam, hogy NEM IS KELL választani! Most szépen vegyék elő a programokat és ismertessék. De a kedves vezetőtök is!

"Én nem azt írtam, hogy 2014-ben nem választok."
Nem is írtam, hogy nem fogsz választani, azt írtam, hogy AKKOR kell. Hogy most nem tudsz, az nem csoda, a kedves vezetőtöknek a programját amúgy is csak szeretni lehet!

"Most nem tudok." Én sem, mert nincsenek programok..."Amúgy a Gordonka gyomorforgatóan viselkedik, a marihuánás haverjával együtt. Miért nem adta be a felmondását mikor a főnökével együtt jól elkúrták???? Tök mindegy, hogy mit, a főnöke mondta." Na látod itt a gond. Milyen haverjaival? Te is ott szívtad a füvet velük, hogy tudod?" A főnöke meg azt hangsúlyozta a szocialista küldötteknek, hogy nem mehet tovább az általuk követelt népvakítás és elkúrta, hogy eddig is engedte! Ugye ez egy kicsit mást jelent? Persze neked nem, mert te még a gyurcsánytakarodj-elmúttnyócév bűvöletében elfelejtesz gondolkodni.
"Miért nem állt fel, hogy ő ebben nem vesz részt? Mert haszna volt belőle?" Ha feláll, akkor SEMMIT nem tud a böszmeség ellen tenni és az orbáni kotyfasz hamarabb és nagyobb arányban kerül hatalomra, akkor már csődben lennénk!
" Amúgy az agymosott birka te vagy, a békemenetesekkel együtt." A békemenetesekrő el lehet mondani, de én annyira nem lehetek agymosott, nekem nincs benne az orrom a kedves vezető, vagy a nagy nemzetvezető seggében és néha gondolkodásra is tudom használni az agyamat. 2010ben a sok állat program nélkül szavazott a fideszre, fogadok, hogy te is! persze most embert nem találsz az utcán, aki ezt fevállaja. Szóval tessék szépen elolvasni, megérteni és azután válaszolni hülyeségeket.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:50:16

@nyugger100: Minden utazás az első lépéssel kezdődik. Orbánnál csak hitelesebb embert tudok mutatni. Bajnai első lépésnek jó. Nem messiás, nem tekintem annak. Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé. Semmi több. Jelenleg ez elég. Ha ez megvan, elkezdhetünk gondolkodni a következő lépésen. De annak a cigánykirálynak a komcsi rezsimjével együtt takarodnia kell, ha azt akarod még 5-6 év múlva hogy magyarul legyen a személyi igazolványodban a hazád neve! Mert amit most csinálnak, az erre visz; Magyarország csődbe taszítása ezt hozza el, semmi mást. A térképről való eltüntetése azért, hogy ők amikor már látják, hogy visszafordíthatatlan, az összeharácsolt pénzükkel elhúzzanak a kókusz szigetekre, vagy akármilyen helyre, amivel nincs kiadatási egyezményünk.

Vagy tényleg ennyire hülyék, az még rosszabb.

Bajnai tud számolni, ami a most hatalmon lévő komcsi káderekről nem mondható el. Elismert nemzetközileg - a megtépázott diplomáciánknak rendkívül fontos, hogy hiteles arc legyen az országunk élén. Tud válságot kezelni: kevés lehetősége volt, de csendben tette a dolgát, nem blikk-politizálást folytatott.

Jelenleg a potenciális miniszterelnök jelöltekből Bajnai az egyetlen hiteles ember. Nem itéllek el, ha azt mondod: sajnos, de a tény akkor is tény.

ermi71 2012.10.24. 18:50:48

@qwertzu: Mszp-Dk? Hát nem tudom:) Elképzelem azt a jelenetet amikor felmenne Bajnai a színpadra, oldalra néz ott van Lendvai,Szekeres, Juhász, Gyurcsány:) Rendkívül hiteles lenne:)

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 18:52:03

@zajos1:
Az év mondata! Csúcs! Mondhatom hogy kurvajó?:)))))

pjm 2012.10.24. 18:54:32

@félázsiai nemecsek ernő áruló: egyet értek veled egy kivétellel, hogy te is kevered a kommunista és a bolsevik fogalmát. egyszer, de csak egyetlen egyszer nézd meg, mi a különbség. A fidesznyikek bolsevik pártot és politikát csinálnak, nem kommunistát...

pjm 2012.10.24. 18:55:51

@zajos1: és a felcsúti parasztok fogják tenyészteni az andrássy úti irodáikban...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 18:56:00

Schiffernek sajnos igaza van:
Ez a nagy összefogásosdi az MSZP és Gyurcsány helyzetbe hozásán túl semmire se jó:

index.hu/belfold/2012/10/24/az_mszp_keblere_oleli_az_lmp_meregeti_bajnait/
"Schiffer András szerint a beszéd ugyan jó szándékú volt, de több okból is súlyos csalódást okozott. A volt frakcióvezető szerint Bajnai nem reflektált eléggé saját szerepére a szocialista kormányok munkájában. Nem beszélt arról, milyen volt a kormányban ülni, miközben Gyurcsány Ferenc beismeri a hazugságait, vagy az október 23-ai rendőri erőszak után. Ráadásul Schiffer szerint Bajnainak arról is kellett volna beszélnie, hogy az ő fejlesztéspolitikai irányítása alatt pocsékolták el az uniós forrásokat és az ő irányítása alatt kezdődött az irány, ami a kormányközeli oligarcháknak kedvez a források elosztásakor a kis- és középvállalkozók helyett."

zajos1 2012.10.24. 19:01:36

@pjm: Eltévedtél a marxista pártiskolára a szocikhoz vagy Tamás Gáspár Miklóshoz( tegnapi beszédje alapján) iratkozz be

zajos1 2012.10.24. 19:02:17

@szabadság elvtársak!: sajnos nem az enyém, de szerintem is jó!

ermi71 2012.10.24. 19:03:00

Na mindegy, egy biztos, nehéz dolga lesz Lúdmillának:)

czjanos 2012.10.24. 19:04:58

@Trompf: Két dolog:
1. Schiffer nem az LMP, hanem az LMP kisebb része;
2. Schiffer úgy tesz, mintha nem értené Bajnai beszédét, pedig csak nem tudja belátni, hogy az nem az ő malmára hajtja a vizet.
Szerintem Schiffer jobban tenné, ha nem politizálna, hanem a civil tudásával érvényesülne: ott nagyobbat tudna alkotni.

qwertzu 2012.10.24. 19:05:05

@Trompf: Tekintve, hogy az egész Milla egyetlen igazi célja, az MSZP újra helyzetbe hozása..

Doberdo 2012.10.24. 19:08:58

@Trompf: És tessék már mondani: Schiffer Et. letette
a gyakorlati politika vizsgáját és mikor tette le ?
Mert Bajnai 1 évig viselte ennek terhét és egyáltalán nem tett olyat, amit a Schiffer feltételez róla. Nos, amikor csak miniszter volt az
más kérdés, de a kormányzati fő felelősséget akkor
nem ő, hanem Gyurcsány viselte!!!!!!

czjanos 2012.10.24. 19:09:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem az emberhez kell keresni feladatot, hanem a feladathoz embert.
Ha Bajnai Gordon jól oldja meg a feladatát (amiben hiszek!), akkor nem csak az első lépés lesz az övé, hanem a következők is(ebben bízom!).

tábormegsemmisítő 2012.10.24. 19:10:27

Bajnai egy szánalmas pojáca, aki semmi olyan gondolattal nem állt elő, amit előtte ne hallottunk volna már vagy ezerszer. És mindezt olyan szónoki teljesítménnyel, hogy gyötrelem volt végighallgatni (láthatóan még ős is szenvedett közben)

Persze ezen a blogon őt kell kihozni top csávónak, én pedig nem akarom rontani a bizniszt úgyhogy pssszt!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 19:11:25

@czjanos:
Schiffer nem rövidtávra tervez mint a milla.

Mert ugyan lehet, hogy a Milla sikerrel jár és helyzetbe hozza az MSZP-t és Gyurcsányt a DK-val.

De mivel az MSZP megváltozására semmi esélyt nem látok (értsd a tolvajlást, hazudozást, gazdaság tönkretevését ott folytatják ahol abbahagyták), így a milla hitelessége abban a pillanatban kerek 0 lesz, amint az MSZP kirabolta az országot ismét.

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 19:14:46

@czjanos: Erre is van esély, de meglátjuk!

elvhű társ 2012.10.24. 19:15:38

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Bajnai ... Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé ..."

... amit Gyurcsány Ferenc fog képviselni. Mert kettejük közül még mindig ő az igazi vezéregyéniség

Gyurcsány Ferenc visszavárunk!

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 19:17:46

@elvhű társ: Miért? A szorzótáblát sem ismerő Kuszaszem talán jobb?

Annak idején azt mondták, ha Gyurcsény Ferenc az őszödi beszédet nagy nyilvánosság előtt a választásokat megelőzően mondja el, most a legnagyobb hazafiak közt tisztelnék. Bajnai most megtette. Hajrá!

azbesztos 2012.10.24. 19:19:37

Október 23-án visszatért ez a szerencsétlen Bajnai, akit egyesek úgy vártak, mint a Messiást. Ugye emlékszünk még a csomagjára: közszféra 13.havi juttatás megszűnés, 13.havi nyugdíj megszűnés, családi pótlék befagyasztás, szocpol megszűnés,
gyes + gyed maximum 2 év, gáz-és távhő kompenzáció megszűnés, áfaemelés 5%-kal... UGYE EMLÉKEZTEK MÉG??!! És akkor ezt várják egyesek vissza... ráadásul a NEMZETI ÜNNEPÜNKÖN kampányolhat, persze neki és elvtársainak anno ez ellenforradalom volt..

ermi71 2012.10.24. 19:25:13

Lúdmilla jelen pillanatban senki.Majd ha pártot alapít Lúdmilla, vagy újra úgy dönt, hogy ismét az mszp felkérését fogadja el miniszterelnök jelöltnek, na akkor lesz komolyan véve Lúdmilla.

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:30:21

Gordonka húzd el a BELEDET AZ AGYHALOT BALLIBERÁLIS FÉRGES PATKÁNY PROLI SZAVAZÓIDDAL EGYÜTT, HOGY BASZÓDNÁTOK MEG AKIK IDEBASZTÁK NEKÜNK 2002-BEN MEG 206-BAN IS EZT A TÖKETLEN SZEMÉTLÁDA CSÓTÁNYBANDÁT!!!!!!

zajos1 2012.10.24. 19:32:38

@Balibgeczyk: Ne ereszkedj le a liberális- balosok szintjére. Nem ér annyit.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 19:37:32

@zajos1: így együtt @Balibgeczyk: -kel különösen szép kommentpárt toltatok :-)

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 19:40:04

mecsek ernő áruló 2012.10.24. 18:50:16
@nyugger100:" Minden utazás az első lépéssel kezdődik. Orbánnál csak hitelesebb embert tudok mutatni. Bajnai első lépésnek jó. Nem messiás, nem tekintem annak. Csak az első lépés egy hitelesebb politika felé."
Nem baj, majd felébredsz! Este ne egyél sokat mert furákat álmodsz!

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:43:26

@timargabor:

Igen?!! EzAM OSLÉK FÉREGÁLLAT BAJNAI MEG AZ IDIÓTA SZEMLT HAVERJA A GYURCSÓTÁNY ELKÚRÁSA MIATT KELL NEKED, NEKEM, MEG MINDENKINEK, MEG KORMÁNYNK SZOPNIA!! hOGY FULLADNÁNAK MEG MENTEN!!! AKI MÉG1x ILYEN BALLIB VADÁLLATOKRA LESZAVAZ VAGY A DZSOBBIKRA ANNAK SZAKADJAN LE A KEZE LÁBA TŐBŐL!! EZ AZ MSZP GYŰLÖLKÖDÉS NÉLKÜL MÉG NEM NYERT VÁLASZTÁST, 2002 IS ILYEN GYŰLÖLETKAMPÁNVOLT, VOKSOLT IS RÁ A SOK AGYHALOTT PROLIFASZ, MEG IS LETT A BÖJTJE!! LASSAN AFRIKA ORSZÁGAI IS ELHÚZNAK MELLETTÜNK EEZEK MIATT A VADÁLLAT KOMCSIK MIATT!!
SZEGFŰ MEG KOVÁCS PISTIKE MEG ZÁZRIVECZ MEG SIFFER MEF A TÖBBI IDIÓTA BAROM!!!
HOGY ROHADNÁNAK MEG!!

JA ÉS LEHET MODERÁLNI!!

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:46:25

Még mielőtt elkezdtek szapulni hogy én mennyire mocskolódok akkor csak nézzétek meg az idióta dzsobbikos kopasz hülyegyerekeket az utcán meg a ballibsiket!
Ja, a Békemenet tényleg békés volt (ott voltam), nem olyan mint ez a videó:

www.youtube.com/watch?v=Du7TY5YSIdc

ördöngös pepecselés 2012.10.24. 19:48:07

Ja, sok a nyugdíjas a Békemeneten?
Akkor tessenek már megnézni egy gyurcsótány lakosági fórumot!!!

pjm 2012.10.24. 19:50:03

@zajos1: látod ez az, a teljes tájékozatlanságodat hangzatos hülyeséggel ütöd el. Van valami értelmes hozzászólásod a kérdéshez, vagy csak amúgy fideszesen lesöpröd az asztalt?
@Balibgeczyk: a neveddel jól határoztad meg magadat. A fidesz természetesen nem gyűlölködéssel nyert választást, hanem konkrét és kézzel fogható adatokkal alátámasztott programmal. A kérdés továbbra is, hogy a konkrét karaktergyilkosságokon kívül mihez értenek a srácok. A fő lopássorozat pedig az antalli mdf-kisgazda érában történt, csak szívesen felejtünk...

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 19:52:19

@Balibgeczyk: már miért moderálnálak? elsőrangú illusztrációt szolgáltatsz mindenféle érvelésekhez :-)

.com 2012.10.24. 19:55:43

@Publius Decius Mus:
ez helytelen volt
troll lett beloled,narancsdroid keltetobol

Egy igaz ember 2012.10.24. 19:57:51

Felháborító, ahogy az index moderál.
Lemajmoztam Kunczét és a DK-t, máris törölve lett a hozzászólásom és egy ideig nem is tudtam hozzászólni.
Ez lenne a demokrácia?
Mit szóltok, ha ezt az egyetemi lapban (2000 példány) is közzéteszem?

.com 2012.10.24. 19:58:07

ugy latom 18.30-kor veget ert az eligazitas
berontottak a trollok

tatuman 2012.10.24. 19:59:03

komolyan nem hiszem el, h egy ekkora tehetségtelen beszéd ennyire tematizálni tudja a közbeszédet. semmitmondó, szürke, strómanhoz illő beszéd volt, aminek minden mondatába vmi irgalmatlan nagy erőt és hatást próbáltok belemagyarázni. az egyetlen figyelemreméltó mondat, ami miatt felszisszentem az kb úgy hangzott, h a magyaroknak mindenki előtt szégyellni kel magukat, vagy magyarázkodni kell, nem is tudom, h h szólt pontosan.

az amúgy már eszébe jutott vkinek, h mekkora kormányzóképtelenség lesz itt, ha ez sokszínű formáció kormányra kerül? az mszp az szdsz-el nem bírta ki, hát akkor ezek 6an mire mennek majd egymással?? a nagy demokráciában fognak kurvagyorsan meghalni, ha ne adj Isten hatalomra kerülnek.

igen, HATALOMRA, mert kedves civilek, a politikai formációk a HATALMAT akarják megszerezni, és azt is akarják majd megtartani. és ne csak addig terjedjen már végre a szavazás, h vmi ellen, hanem vmi mellett.

plusz még egy gondolat, ami nem fog tetszeni: a magyaroknak még sokáig nem lesz szükségük sztem korlátlan demokráciára, mert a nagytöbbségünk nem tud vele élni, sőt, a nagytöbbség inkább a törődést igényli. az a demokrácia felfogás, ami többek között a Bajnai részvételével működő kormány alatt "működött" vezetett oda, h a magyar emberek nagy része kiszolgáltatottá vált, és az egyenlőbbek (értsd: tehetős, lehetőségekhez hozzáférő) polgártársak és más nemzetbeli emberek ezt többszörösen kihasználta.

bocs, de ez rosszabb, mint bármilyen szociális érzékenységet kikényszerítő, és olykor arrogáns és néha indokolatlanul erőszakos kormány.

kvadrillio 2012.10.24. 20:04:48

Bajnai is csak 1.......

"A szlovákoknál is felbukkant
a marhára festett magyar disznó" :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 20:04:54

@tatuman:
Bajnai leginkább a semmitmondásával rejtőzködésével ért el mindig sikereket.
Egyedülálló pl ahogy miniszterelnökként is képes volt a leghátsó sorban maradni.

kvadrillio 2012.10.24. 20:06:02

..a 3 helyszínen megjelent "tömeg" meg csak egy óriási szemfényvesztés...

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 20:06:34

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Elolvastam. Nem szavazni akkor sem megoldás. És kibebaszottul nem érdekel melyik oligarcha ül a székben, ha hagynak vállalkozni, és rendesen megélni. Gyurcsányék/Bajnaiék hagytak. Orbánék nem. Innentől fogva torkon szarom, hogy mennyire van kibulizva ez az ország, én élni szeretnék, és leszarni a politikát. Amíg Orbán a hatalomban van, ezt nem lehet megtenni.

nyugger100 2012.10.24. 20:08:36

@Doberdo: Orbán ha ismét választásokat nyer elszáll vele ló és ezzel átlépi a forradalom kirobbantásához szükséges tömeget. Ez a forradalom talán kitermel egy hiteles vezetőt.

irógép 2012.10.24. 20:13:41

Hát Schifferben nem csalódtam!! Megint baromi jól összefoglalta a lényeget!!

"Schiffer András szerint a beszéd ugyan jó szándékú volt, de több okból is súlyos csalódást okozott. A volt frakcióvezető szerint Bajnai nem reflektált eléggé saját szerepére a szocialista kormányok munkájában. Nem beszélt arról, milyen volt a kormányban ülni, miközben Gyurcsány Ferenc beismeri a hazugságait, vagy az október 23-ai rendőri erőszak után. Ráadásul Schiffer szerint Bajnainak arról is kellett volna beszélnie, hogy az ő fejlesztéspolitikai irányítása alatt pocsékolták el az uniós forrásokat és az ő irányítása alatt kezdődött az irány, ami a kormányközeli oligarcháknak kedvez a források elosztásakor a kis- és középvállalkozók helyett."

És sokan akik szídják és birkázzák a fideszeseket, most nem veszik észre, hogy pont olyan birkák maguk is, és egy olyan ember mögé állnak be, aki jócskán hozzájárult ahhoz ahova jutottunk.
Az Orbán utálat pont olyanná vakká tesz sok embert, mint ahányat ők vaknak tartanak!
AZ mszp persze már be is nyalintott Bajnainak, de hát ez várható!! És sok ember képes lesz szépen visszaszavazni azokat, akik az országot belevezették a szarba, és akik miatt Orbén 2/3-ba került!!
És képesek elhinni, hogy Bajnai majd figyelembe vesz egy embert is, mikor majd kiszolgálja az érdek csoportjait!!
Arról nem beszélve, hogy pont úgy megosztja az országot, ha elkezdi a fidesz szavazókat is felelősé tenni, ha nem őt támogatják, hanem Orbánt!!
Ennyit a nyitottságról és toleranciáról, pont az a ki nem velünk van az ellenünk szellemiség, ami miatt annyit támadják Orbán!
Akik most annyira utálják és támadják Orbánt, azok azért figyeljenek arra, hogy amiket benne nem bírnak ne szavazzák meg másba csak azért , mert ő az ő szemszögéből nyomatja a populista dumát!!
És közben az olyan normálisabb arcok mint Schiffer meg hátul vannak, és sajnos azért van, hogy ha kormány váltás lesz is esetleg, igazi változás nem!!!

kvadrillio 2012.10.24. 20:18:22

@Balibgeczyk: ..hmm.... TE HÁNY....HEKTÁR FŐDET KABTÁL A ZORBÁNTÓL ?????

netnepper 2012.10.24. 20:28:55

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Az is hazafi, aki nem a melldöngetést, meg a Nagy Nemzeti Önfeláldozást(NNÖ) választja, ellenben ki tud bújni a rákényszerített kényszerzubbonyból és valódi megoldások után akar nézni.
Attól tartok, hogy az egész országra rászabtak egy ilyen csinos kis öltözéket, sok fűzővel és most pártoktól függetlenül egyformán feszeng benne mindenki.

czjanos 2012.10.24. 20:30:54

@tatuman: arra nem gondolsz, hogy esetleg te látod rosszul?

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:41:40

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
" Matolcsy két bokrosnál tart, és nem arra fogadnak a piacokon, hogy lesz-e magyar összeomlás, hanem hogy mikor. Akkor már inkább Bajnai. "

Nem sok , de van egy kis Euro-megtakarításom...
Nem adok másfél hónapot és érdemes lesz átváltanom...

netnepper 2012.10.24. 20:41:56

@Balibgeczyk:

"ki feszeng??? maximum ti... "

Vagy inkább az a halom ember, aki időről-időre évente odacsődül a hordószónokok köré, szájtátva végignézi a beetető showt, majd újabb 4 évre megválasztja ugyanazt a pénznáci garnitúrát, csak hol piros, hol narancs, hol pedig hupikék színben. Közben pedig az egész katyvaszt készül a világ lehúzni a klotyón.

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:43:41

@irógép: "Hát Schifferben nem csalódtam!! Megint baromi jól összefoglalta a lényeget!!2

Schiffer beteges MsZP- fóbiája még sokat fog ártani az országnak....jelen állás szerint Orvbán malmára hajtja a vizet !

tatuman 2012.10.24. 20:44:24

@irógép: hejj végre vki rajtam kívül is észrevette ezt. mondom ezt úgy, h egyértelmű, h kire fogok szavazni, de éppen erre mondtam, h néha kontraproduktívan önfejű a kormány.

amúgy schiffer tényleg indokolatlanul háttérbe szorított nagy formátumúnak tűnő politikus de valószínűleg nem jól mérte fel, h amikor az akaratát érvényesíteni kívánja, lesznek-e elegen, akik követni fogják.

@czjanos: nem, nem gondolom, h rosszul látom. én a patriotizmusra szavazok, nem a liberalizmusra. és ezt így is gondolom helyesnek, ráadásul a nyugati társadalmak "fejlődése" engem igazol. egyszer miért nem tudunk mások hibáiból tanulni?

@nyugger100: aha, persze... tudományos érvelés...

Módfelett Kényelmetlen 2012.10.24. 20:44:50

@azbesztos: Tiszta szerencse, hogy ezeket az általad említett kádári csökevényeket megszüntette és ezeket már nem kell az adódból finanszírozni. Mennyivel jobb is most a Közgép zsebét tömni :)

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:44:53

@netnepper: "Vagy inkább az a halom ember, aki időről-időre évente odacsődül a hordószónokok köré, szájtátva végignézi a beetető showt, majd újabb 4 évre megválasztja ugyanazt a pénznáci garnitúrát, csak hol piros, hol narancs, hol pedig hupikék színben. Közben pedig az egész katyvaszt készül a világ lehúzni a klotyón. "

Nem hallottad még , hogy " a remény hal meg utoljára " ?

dr kíváncsivagyok 2012.10.24. 20:46:25

@Módfelett Kényelmetlen:
"Mennyivel jobb is most a Közgép zsebét tömni :)"

A Közgép a Fidesz bankja,...most tolják befelé a pénzt , nem talicskával, de dömperrel- majd jó lesz az megint ellenzékben...

netnepper 2012.10.24. 20:49:30

@dr kíváncsivagyok:
"Nem hallottad még , hogy " a remény hal meg utoljára " ? "

De igen.
Ha valahol 10x seggbe rúgtak, akkor reménykedem abban, hogy ugyanott 11x-re seggbe fognak rúgni:-).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 20:50:54

@Módfelett Kényelmetlen:
Amennyire én tudom a Közgép az MSZP alatt is kaszált.

Módfelett Kényelmetlen 2012.10.24. 20:56:44

@Trompf: Mivel a Közgép is ugyan az a szocialista csökevény, mint a Fidesz ezen nincs is mit csodálkozni. ; )

tatuman 2012.10.24. 21:00:34

@timargabor: most ez a közgépezés mi? mszp-szdsz kormány idejéről hányat mondjak építőiparból, szolgáltatásból, egészségügyi szektorból, biztosítóból, bankból, stb... soroljam még?? bajnai kedvezményezett cégeit most borítékolnám, csakhát ha nem egyedül fog kormányra kerülni, akkor szétaprózzák. ezzel addig nincs is gond, amíg a versenyszféra és a teljesítések nem sérülnek. sztem ma még ilyen nincs.

a szockók idején mindenre és minden területre kiterjedő lopáshálózat volt, és főleg úgy vitték a pénzt, h teljesítmény nem, de még csak félig sem volt mögötte.

kvadrillio 2012.10.24. 21:02:33

"Jövő nyárra készülhet el Bajnaiék nagy művehozzászólások 8 hozzászólás
Jövő nyárra készülhet el Bajnaiék nagy műve

Jövő nyárra válhat az Együtt 2014 választói kezdeményezés a Fidesz "

...ez valami ojjass..., mint az ÚJPESTÉRT EGYESÜLET DERCZE TAMÁS 20 ÉVIG VOLT POLGIMESTER TEVÉKENYSÉGE, AMELYBŐL NYÖGDÍJBA MENT DUPLANYUGDÍJÉRT A 20 ÉVÉRT, ÉS ÁTJÁTSZOTTA A SZÉKÉT A FIDESZES WINTERMANTELLNEK, AKI EZT HAVI 350 EZER DERCZE HOLTÁIG KIFIZETENDŐ "ÉLETMŰ-DÍJJAL HÁLÁLTA MEG KÖZPÉNZBŐL!+DÍJJAL"

Miért nem tudnak elmenni a fenébe ezek a 23 éve országnépét kirablók ???!

KELL NEKIK MEG A HAVERJAIKNAK A 2014-2020 IG SZÓLÓ UNIÓS 20 MILLIÁRD EURÓ IS ???!

...a kapzsi-harácsolómorvaéletbehhh !

nemecsek ernő áruló 2012.10.24. 21:02:49

@netnepper: Én szerintem aki melldönget, az azért csinálja, mert fogalma sincs a hazafiságról. Sebaj, hangerővel pótolhatja!

Az én meglátásom szerint nem a politikai nézetek döntik el, valaki milyen hazafi. Én magasról leszarnám a politikát, és örülnék, ha nem erről szólna az életünk. Bővebben: vincent, el kell menni.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.24. 21:06:48

@tatuman: mondtam, hogy őket jobban szeretem? Viszont mintha arról lett volna szó 2010-ben, hogy ennek most vége. Ehhez képest: kard.blog.hu/2012/05/28/the_public_machine

A szocik alatt hallhattuk, hogy "de hát a fidesz is lopott, Ezüsthajó meg Happy End". Most meg az a válasz a Közgépre, hogy a szocik is loptak? Tényleg ők a mérce?

szabadság elvtársak! 2012.10.24. 21:20:09

@irógép:
Még nem vitatkoztam veled, de ezek után pláne! Ez bizony ül!

Anti Anyag (törölt) 2012.10.24. 21:24:16

Most akkor mi van? Mert aki idáig nem lopott, akárki győz, alapból félre fogják állítani a nehézfiúk. Lsd. SZDSZ netpárt. A csoportok mögött nehéz pénzek vannak, nyilván azoké is, akiknek kurvára nincs kedvük multiadót fizetni és azoké a külföldi "befektetőké" is, akik szívesen befektetnek egy "fiatalos" csapatba, az SZDSZ nagyon nem volt nekik rossz üzlet annak idején.

Én maradok a fidesznél.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.10.24. 21:41:23

A milla félő hogy csak az MSZP szekerét tolja.

Ezt támasztja alá pl, hogy csupa olyan személy mondott beszédet ott, aki egy büdös szót nem szólt az MSZP elkúrása ellenében, mitöbb tevőlegesen támogatták az MSZP-t mind 2010-ig Ungvárytól TGM-en keresztül, Bajnaiig.

A jobboldalról, jobboldaliakról rendszerint mind megvetéssel, lenézéssel nyilatkoztak szinte kivétel nélkül.

netnepper 2012.10.24. 22:03:42

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Erről írtam az előbb, csak 2 mondatban.
Ameddig az embereket a közös háttérrel működtetett pártok a választásokon statisztaként használhatják önön hatalmuk igazolására, addig nincs és nem is lesz előrelépés.
Ez a kényszerzubbony amit demokratikus eszközökkel nem lehet levetni, mivel demokratikus eszközökkel tették fel az ország minden lakójára, értelemszerűen ha le akarod venni, akkor nem leszel demokrata. Ha viszont magadon hagyod, előbb utóbb begolyózol és véged.
És úgy gondolom, hogy jelenleg - bármennyire is annak hazudja magát egyik, vagy másik formáció - nincs semmiféle megtisztulási folyamat, csak egy újabb pocsolya, amelybe bele kívánják az országot léptetni.

nyugger100 2012.10.24. 23:32:23

@tatuman: Orbán 2014-es győzelméhez hozzájárul az érvényességi küszöb eltörlése valamint az "ellenzéki" erők megosztottsága. A választásokat egyszerű többséggel nyeri, de a fentebb vázolt okok miatt csak a 8 millió választókorú helyett 1-1,5 millió embert képvisel.Orbán a győzelem után kényszerűségből / nem lesz rá pénz /nem fogja betartani választási ígéreteit pl. pedagógus életpálya, nyugdíjak infláció követő emelése stb. Sok embernél betelik a pohár.A társadalom további megosztására nem lesz mód hiszen már nincs kit a középosztályon és az alsóbb osztályon belül egymás ellen hangolni. A többség nem fogja tűrni, hogy egy kisebbség határozza meg az életét és mivel törvényes eszköz ennek megváltoztatására nem lesz, marad a forradalom. Orbánnak és slepjének legjobb lenne a 2014-es választások bukása, mert megtarthatnának mindent, állami megrendeléseket, összeharácsolt vagyonokat, a 2/3-os törvényekkel bebetonozott számukra kedvező jogtechnikai trükköket, de ez az út Orbán hatalomvágya miatt járhatatlan.

komplikato 2012.10.25. 01:16:02

@Trompf: "A jobboldalról, jobboldaliakról rendszerint mind megvetéssel, lenézéssel nyilatkoztak szinte kivétel nélkül."

Szinte. A kivételnek meg B.G. volt a monogramja?
Amúgy elég szelektív lehetsz, ha szerinted senki nem mondott rosszat arról a 8 évről ...

komplikato 2012.10.25. 01:29:50

@tatuman: "az egyetlen figyelemreméltó mondat, ami miatt felszisszentem az kb úgy hangzott, h a magyaroknak mindenki előtt szégyellni kel magukat, vagy magyarázkodni kell, nem is tudom, h h szólt pontosan."

Hát valami olyasmi nem fontos dologról szólt a mondat, hogy egy bizonyos kormány miatt többször bocsánatot kellett kérnünk. Nem sejted melyik lehetett az?

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 05:59:05

@netnepper: Téged érdekelnek a pártok. Engem nem. Te azt hiszed, mindenki azért szavaz pártokra, mert akkora hűdenagy kedve van. Én bárkivel lepaktálok, ha Orbánt, és bandáját távol tarthatom. De akár felőlem Orbán is ülhetne 40 éven át a székben, vagy Gyurcsány, én magasról leszarnám. Csak hagyjanak békén a picsába dolgozni, élni. Lásd még: vincent, el kell menni.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 06:04:38

Egyébként hogy miért szavazok Bajnaira akárkinek a színeiben is indul? Egy rövidke történetben össze tudom foglalni:

Október 23-án este miután hazaértünk, gondoltuk megnézzük a híradót, hátha mutatják, a nácik hány idős embert vertek meg, hány kutyát rúgtak fel, néha van ilyen perverzióm, egyébként a híradóktól igyekszem távolt tartani magam. És ekkor jött a csoda:

Amikor a tudósítás Bajnai Gordonhoz ért, a feleségem megkérdezte: Ez ki? Ettől a perctől fogva tudtam, hogy az én szavazatom senki másé nem lehet!

Bővebben itt: orulunkvincent.blog.hu/2012/10/23/el_kell_menni_457

Doberdo 2012.10.25. 06:54:57

@nyugger100: "Orbán, ha ismét választásokat nyer elszáll vele a ló". Jobb lenne, ha a Turullal szállna el és olyan helyen pottyantaná le, ahonnan
nem tud visszajönni!

netnepper 2012.10.25. 09:18:06

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Valamiért nem szeretnéd megérteni az álláspontomat.
Mindegy hogy kivel - párttal, vagy csoporttal - paktálsz le egy adott cél érdekében, mindenképpen eszköz maradsz egy központi erőtér számára és pontosan ez az az erőtér, amely blokkolja a lehetőségeket.
Ráadásul teljességgel demokratikus eszköztárral, pártoktól függetlenül teszi mindezt.
Az álláspontom szerint csak egyetlen módon lehet(ne) megtörni ezt a csapdát, ha a társadalom jelentős része rájönne arra, hogy önmaga táplálja a saját parazitáit és a választásokon való részvétel megtagadásával kihúzná a legitimációt a jelenleg hatalmon regnáló hipokrita parazita csőcselék alól. Így még forradalomra sem volna szükség a változtatáshoz.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 09:21:33

@netnepper: Ez nem így van. A nem-szavazás miatt nem tud jönni új erő, friss, csak maradnak a régiek. Nem szavazni az én véleményem szerint de facto hazaárulás. Ennek nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről!

netnepper 2012.10.25. 09:31:31

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Akkor viszont még a köbükunokád is szívni fog mint a torkos borz és ugyanott fog tartani, mint ahol mi most.
Zéró lehetőségek idehaza, legfeljebb majd egyszer vissza lehet jönni.
Matolcsi megmondta, majd 2030 körül már érezhető lesz a javulás. Csak hát az a helyzet, hogy az elmúlt 100 évben ezek közül a "derűlátó" prognózisok közül egy sem jött be. Már ők sem hisznek benne.
Valaki azt írta nekem: "a remény hal meg utoljára".
Aki állandóan csak reménykedik a nélkül hogy a megoldásokon járna az esze, az ne csodálkozzon azon, ha sose mászik ki a xarból.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 09:36:48

@netnepper: Persze, mert aki tehetne valamit, az otthon marad, vagy emigrál, és szarik a szavazásra, ha megjelenik egy hiteles erő, azt szóhoz sem hagyják jutni, egyből lekomcsizzák, vagy gusztus szerint akármit tesznek, és hagyják az orbán-félék kezében sínylődni az országot.

Már nagyon sokszor vitatkoztam nagyon sok emberrel. Én kötelezővé tenném a szavazást MINDENKINEK, aki nincs a közügyektől eltiltva, és az egészségi állapota engedi.

tatuman 2012.10.25. 10:41:56

@timargabor: jópofa vagy. saját véleményedre hivatkozol a véleményed alátámasztásául. :) ezt megjegyzem... :)

amit írni akartam, az nem az, h ha az egyik lop, akkor a másik miért ne tehetné és fordítva. a lényeg, h mióta van demokrácia, a politika gazdasági hátországának a kiépítése mindig is hozzátartozott. lásd pl az amerikai adománygyűjtést, szerinted ott puszta ideológiai egyetértés miatt adtak össze 2 mrd USD-t a két jelölt kampányára? nyilván nem, hanem azért, mert ez nekik is egy befektetés.

szóval azzal áltatni magunkat, h ha orbán elmegy, akkor a következő kormánynak nem lesznek kedvezményezettjei, sztem felesleges.

ahogy írtam, ez addig nem gond sztem, amíg más gazdasági szereplők kárára, ill. a verseny rovására nem megy. a mai nem magyar, hanem világszintű építőiparban nincs munka. nálunk aki megkapta, az pedig egy nagy cég, aminek a fölfutása 2007-2008-ban kezdődött. ez tény. a kapott munkákat pedig ténylegesen elvégezte. ez is tény.

azt gondolom, h ezek azért pozitívumok ahhoz képest, h annak idején milyen offshore, innen onnan gründolt cégeket láttunk bkv tanulmányok készítése, horvát nyaralók, szállodák vásárlása kapcsán.

amit te szeretnél, annak szélsőséges esetben az kell, h a végkövetkeztetése legyen, ha politikus vagy nőjön burokban, vagy ha megválasztják zárjuk burokba és vakon válasszon a vállalkozók, megbízottak, stb. között. nyilván ez utópia/lehetetlen.

netnepper 2012.10.25. 13:34:47

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen, mert rajtad kívül már sokan rájöttek arra, amire Te még mindig nem akarsz.
Arra, hogy hiába ábrándozol egy tiszta és az ország érdekeit valóban szem előtt tartó pártról, a voksoddal mégis mindig a pártok felett, mögött regnáló idegenszívű pénzoligarchák érdekeit fogod szolgálni.
A nemes eszmények kora már régen lejárt, ahogy a hősi halottaké is.
Sajnos, vagy sem, de ez így van.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 13:35:35

@netnepper: Amiről te ábrándozol, az egy utópia. A büdös életben egyetlen országban sem fogod megtalálni.

netnepper 2012.10.25. 13:43:21

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Félreértesz.
Én nem a választási rendszert szüntetném meg, ellenben a mostanáig regnáló garnitúrát egy legitimációs csapdába húznám bele és ha sikerült kirántani alóluk a talajt, végre a körmükre lehet nézni egészen a kezdetekig és csak ez után a megtisztulási folyamat után engeném rá az országra a tiszta lappal induló - és most már tényleg alulról szerveződő - pártrendszert.
Pont mint 89-ben, csak most nem átmutyizva az országot.
Ez létérdek ebben az országban, mert amit most művelnek, azzal ki fog ürülni az ország.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 13:45:20

@netnepper: Te értesz félre. Ehhez az kellene, hogy létrejöjjenek azok az alulról szerveződő csoportok, és MINDENKI elmenjen rájuk szavazni. Mert fotelből pofázni mindenki tud. Ha létrehozol egy ilyen egyesületet, én hajlandó vagyok rád szavazni, és még embereket is viszek. De lássam! Az akkor sem megoldás, hogy nem szavazol, mert azzal éppen Viktort legitimálod.

netnepper 2012.10.25. 13:51:53

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Hol vannak azok a csoportok, hmmm...?
Millára és Bajnaira gondolsz talán?
Nem tartod szürreálisnak, hogy itt van egy civilnek mondott(hazudott) brancs és képtelenek egyetlen hazai arcot is kiállítani a tömegből?
E helyett pont a Kurcsányi egyik főtolvaj prominensét emelik maguknak és nekünk is pajzsra?
Na, ne viccelődjünk már ennyire kérem, mert aki ezt így ebben formájában beveszi, azon elmeorvos már nem segít!

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:03:37

@netnepper: Ebből is látszik, hogy neked fogalmad sincs arról, mit várnak ezek az emberek Bajnaitól, és gőzöd sincs arról, miről beszélt Bajnai.

Mint már mondtam, én pont leszarom, hogy KI ül abban a székben, nekem az én mikroklímám fontos, az, hogy ne reggel-este azzal kelljen kelnem, hogy milyen botrány van már megint, csak dolgozzon viszonylag csendben a kormány, és pont.

Bajnai már bizonyította, hogy képes erre, még a fidesz sem tudott semmit felhozni ellene a libás hazugságon kívül. Egy menedzser, és nem Gyurcsány-Orbán rocksztár. A minden politikus szar, és egyenlő demagógiát hagyjuk arra az időre, amikor Orbánt eltávolítottuk, és nem jöhet vissza.

Te egy lépésben akarsz letudni mindent, én leírtam, hogy első lépés Orbán VÉGLEGES eltávolítása a hatalomból bármi áron. Mert hogy téged idézzelek, ez létérdek.

"a mostanáig regnáló garnitúrát egy legitimációs csapdába húznám bele"
Szerintem magad sem tudod, hogyan kell ezt kivitelezni, de a tény, az tény marad: Orbán Viktornak van egymillió vallási fanatikus szavazója minimum. Plusz azok, akik csak azért rá szavaznak, mert őt szeretik leginkább lopni látni a tévében. A választási rendszerben azonban 2014-ben már nincs részvételi küszöb (A '89-es alkotmány szerint volt) Tehát ha összesen az országban kettő ember megy el szavazni, a választás akkor is érvényes, és eredményes. Ha mindenkit meggyőznél, hogy ne menjen el szavazni, akkor Orbán 100%-os hatalmat kap, ellenzék nélkül. Ennél azért sokkal jobb megoldás egy Bajnai-féle menedzser, és mindenképpen szükséges, mert neki a legnagyobb a hazai elfogadottsága. Ha a kormányváltás megvolt, és kisöpörtük Orbán bolsevik mocskát, akkor el lehet kezdeni a következő lépésen agyalni. De kettőt nem lehet lépni egyszerre. Te azt a naív hibát követed el, hogy a végéről kezded szervezni a dolgot, úgy, hogy fogalmad sincs az első, második, harmadik lépésről. Pedig amit te szeretnél, az '89-ig bezárólag is egy hosszú, 5-6 éves folyamat volt.

netnepper 2012.10.25. 14:04:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: Bajnait az Orbán reggelire megeszi, annyi kétes ügye van a háttérben. Ha csak Bajnai nem magának az Orbánnak a jelöltje.
Orbán helyében nagyon sokat fohászkodnék egy Bajnaiéert mint ellenfélért a választásokon!
Még az is lehet, hogy megindítják ellene az alvó ügyekben a pereket és megy a levesbe.
Ettől a ponttól kezdve - a többi kétes, önmagát nagy civilnek hazudó MSZP-ben leszerepelt alakról pedig nem is szóltam - az egész Millás buli már halott ügy.
Nyugodtan borítékolhatod is magadnak Orbánt.

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:07:18

@netnepper: "Bajnait az Orbán reggelire megeszi"
Akkor mondj mást, akire érdemes szavazni, és tömegek sorakoznak fel mögötte. Ha Orbán 2014-ben nyer, akkor keresztet vethetsz az országra. Ez letagadhatatlan tény!

netnepper 2012.10.25. 14:30:47

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Te azt a naív hibát követed el, hogy a végéről kezded szervezni a dolgot, úgy, hogy fogalmad sincs az első, második, harmadik lépésről. Pedig amit te szeretnél, az '89-ig bezárólag is egy hosszú, 5-6 éves folyamat volt. "

Pedig muszáj lesz, mert ha akkor nem tette meg az ország, utólag sem lesz elsumákolható.

"Tehát ha összesen az országban kettő ember megy el szavazni, a választás akkor is érvényes, és eredményes."

Én nem választási szabályokról és matekról beszéltem, hanem legitimációról.
Akit túl kevesen választottak meg, az egy bizonyos küszöb alatt nem tud jogot formálni a hatalom gyakorlására.

"az tény marad: Orbán Viktornak van egymillió vallási fanatikus szavazója minimum."
"Akkor mondj mást, akire érdemes szavazni,..."

Ezek szerint azért a másik oldalon is van pár millió ember, akik közül csak egyetlen egy hiteles és valamit már letett arcot kellene kiállítani.
Olyan nehéz ügy ez?

nemecsek ernő áruló 2012.10.25. 14:36:50

@netnepper: "egy bizonyos küszöb alatt nem tud jogot formálni a hatalom gyakorlására"
Ezt mondogasd magadnak kataton módon a sarokban, és hidd el, aztán örülj, aztán nézd, hogy Viktor gengszterjei kirabolják még az unokáidat is, és észak koreát csinálnak szeretett hazádból.

Én leírtam, mit várok Gordontól. Tudom, hogy azt megkaphatom tőle. Senki mást nem tudok, aki csak közelébe érne ilyen szempontból. Első lépésnek, Viktor eltávolításának megfelelő. Ha ezzel végeztünk, kezdhetünk a következő lépésen gondolkodni.

Ha nem így, akkor véres forradalom útján.

Ahhoz valóban elég győzni hagyni Viktort.
süti beállítások módosítása