A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Bajnai ringbe száll

2012.01.09. 16:34 timargabor

Ne tévesszen meg senkit a műfaj. Bajnai Gordon elég részletesen leírja a Haza és Haladás blogon, hogy szerinte mi a baj hazánkkal, mind társadalmi, mind pénzügyi tekintetben - de ettől még ez egy bejelentkezés. Ő bizony itt ringbe száll.

Nemcsak azt írja le ugyanis, hogy mi a baj, de - legalábbis elvi szinten - azt is, hogy ezt hogyan lehetne orvosolni. Azt sem rejti véka alá, hogy a megoldáshoz - ismerve a mostani kormányerők elszántságát - kormányváltás kell. Mi több, azt is megmondja, hogy ez hogyan történhet meg. Vagy valamelyik ellenzéki párt domináns lesz azon a térfélen, vagy jöjjön az Olajfa (vagy Szolidaritás, ahogy tetszik) - aminek még ki kell dolgozni az elvi és működési alapjait.

Láthatóan mindkét forgatókönyvhöz hiányzik az ikon, az az ember, aki mögé az ellenzék felsorakozhat. Erre a pozícióra látunk most egy kulturált jelentkezést.

 

A forgatókönyv tehát összeállni látszik: az egymással nehezen egyezkedő ellenzéki pártok beállhatnak a Szolidaritás ernyője, franchise-a alá, és ez az összefogás Bajnaival ismert és kívül egyértelműen elfogadott, de hazai pályán is bőven versenyképes vezetőre találhat Bajnaiban.

Aki elég tapasztalt ahhoz, hogy valószínűleg azt is felmérte, miért most kell ringbe szállni.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

5 komment · 2 trackback

Címkék: bajnai gordon szolidaritás kormányváltás olajfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr523531818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért éppen Bajnai Gordon? 2012.01.13. 15:43:11

Orbán Viktornak jelenleg nincs alternatívája sem a kormányoldalon, sem az ellenzékben. Magyarországon jelenleg egy ilyen ember van, de őt – egyelőre – nem érdekli a politika....

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.11. 12:20:27

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás?   Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dain 2012.01.09. 18:11:19

Számomra a teljes magyar politikai elit mind személyében, mind elveit tekintve elfogadhatatlan.

Itt ez a Bajnai fickó, Bokros, meg Oszkó.

Ennyi, ők maradtak, és ez nem elég semmire.

Nyúlcsánnyal, zergetollas zsebnácikkal, gerontokratákkal, köztörvényes bűnözőkkel, meg hubbabubbával és a többi ködevővel.

Velük kellene együtt kormányoznia. Ha elképzelem, már elfog a hányinger.

Eu protektorátus kéne keménykezű labancokkal? Cskis rossz alternatívákat látok...

Quicksilver 2012.01.09. 19:17:33

Még a KARDot kéne hozzácsapni (vagy belevágni OV hátába?) és mehet... :-)

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2012.01.09. 19:45:38

@Dain: Az a baj, hogy a teljes államigazgatás -akiknek végre kellene hajtani az esetleg jó irányba mutató reformokat- is kontraszelektált népséggel van tele. Egy részük eredetileg is az volt, más részüket meg a ki tudja mennyi ideje rögzült gondolkodásmód és szokásrend tette azzá, amiben dolgozniuk kellett. A végeredmény ugyanaz.

Néha elgondolkodom, hogy 5-6 H-bomba elpukkantása kis hazánk felett és az ezt követő 300 éves radioaktív puszta-státusz valójában már hozzáadott értéket képviselne az országnak...

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2012.01.11. 12:23:24

valami hasonlóról beszélgettünk a napokban. konkrét személyek, konkrét program. "árnyékkormány". akik mögé fel lehet sorakozni pártállástól függetlenül. a normalitás és a közjó eszméje mentén. kérdés: van-e magyarországon 250 normális ember (parlament + kormány), akiket lehetne követni? nem kell több. 250.

Ebből egy már megvan ;)

koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/2012/01/05/utolso_esely_15
süti beállítások módosítása