A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Barátunk az MSZP?

2015.04.17. 05:56 outisz

A tapolcai választások eredményét azt hiszem mindenki ismeri. TGM után szabadon: radikálisok 70%, többiek - ezt kénytelen vagyok a demokratáknak gondolni - 30%. Nem mondom, hogy örülök a Jobbik győzelmének, de azt sem állítom, hogy a másik két jelölt sikerének jobban tudnék örülni. Ez persze nem jelenti azt, hogy Rig Lajos miatt nincs görcs a gyomromban vasárnap óta. De van, ám egyelőre csak amolyan pszichoszomatikus nyavalygás ez, mondhatni zsigeri jövőféltés. Talán annak a gyomorgörcsnek az előszele ez, amit majd akkor fogok érezni, ha a betyársereg félig hivatalos kormányőrségi szerephez jut 2018 után, én meg mennék tüntetni a Kossuth-térre. Science fiction? Remélem igen, de a Jobbik 2018-as kormányra kerülését már baloldalon is egyre többen tényként kezelik.

Én azért nem adnám fel a harcot azért, hogy ha már én nem is, de legalább gyerekem egy normálisabb Magyarországon élhessen - és bocsássa meg nekem a világ, de ebbe egy fasisztoid, xenofób és szélsőjobb párt nem fér bele, még ha el is játsszák a szendét. Mégis, mi lehet a megoldás? Hallgass a gyomoridegre, szavazz a Fideszre? Rémálom, hogy 2018-ban a választás éjszakáján majd megkönnyebbülten lélegzünk fel, hál’istennek, nyert a Fidesz. Rémálom, ez a javából még ha kicsit kevesebb verejtékezéssel is jár, mint a Jobbik feltételezett győzelme. Na de merjünk nagyot álmodni, hiszen azt tanultuk a főnöktől.

Jó reggelt Magyarország.

Jó reggelt, netadósok, jó regelt kishantosiak, jó reggelt ökotársak, jó reggelt norvég pénzesek, trafik-károsultak, földmutyi-károsultak, vasárnapi tescóba járók ésatöbbiek. Fel kéne ébredni. Tényleg kurva jó volt, hogy az őszön csináltatok egy világító telefonos kis flashmobot a hídon…. de ez még kevés. Innen nézve a legjobbkor jött a Jobbik győzelme. Na nehogy azt higyjük már, hogy egy telefon felmutatása az éccaka közepén, az már parlamenti képviselet. Sajnálom, nem az, és az sem érdekel senkit, hogy tüntetés közben sikerült szintet lépni az Angry birdsben. Ehelyett fel kellene építeni egy országos szervezetet, megkérdezni az embereket, mit akarnak, és igen, meggyőzni a csendes többséget arról, hogy most már nem oké otthon maradni, és leszarni, hogy a két rossz közül épp melyik alakít kormányt. Nagyobb a tét annál, hogy épp ki fogja megtömni a zsebeit a mi adóforintjainkból. Hogy ez rengeteg munka? Hogy 3 év alatt kellene vagy másfél millió szavazót összekaparni, hogy legalább egy vasárnap délutánra összekapják magukat? Attól tartok nem fog menni. A semmiből legalábbis nem. Párszáz ezer embert meg lehet mozgatni, talán még párszáz ezret megmozgatnak a ma is aktív mozgalmak, alapítványok, pártok, de ez még mindig semmi ahhoz, hogy megvédjük a demokráciát. Esetleg félmillió bizonytalant fel lehet rázni 3 év alatt, de ne álltassuk magunkat. Nem sikerült az áttörés sem az LMP-nek, sem a többi kispártnak.

Félmillió civil magában tehát nulla, de ha hozzáadjuk az MSZP állítólagos egymillás táborát… már másfél. És most lehet szidni, hogy na tessék, kibújt a szög a zsákból, biztos pénzelnek is, álnéven én vagyok mesterházi, satöbbi, mindenki kap öt percet anyázásra. A politika azonban nem a tündérmesék otthona. Itt a legkisebb királyfi nem győzi le a sárkányt, esetleg koalíciós kormányt alkot a kurtafarkú malaccal, meg a vasorrú banyával. Tudom, hogy arról, illetve azokról a pártokról van szó, amelyek egyszer-kétszer már komolyan leszerepeltek, amelyek közvetlenül felelősek a magyar demokrácia pusztulásáért, de ilyen a demokrácia. Ez a mi országunk, ezek vagyunk mi, magyarok. Hogy szeretjük azt gondolni magunkról, mi ennél jobbat érdemlünk? Hogy szeretünk sértődötten legyinteni a politikára, mondván szaros, mocskos és gusztustalan? Kérem alássan, az ott a mi szarunk, mocskunk, és ne álltassuk magunkat: a Jobbik épp porcelántányérra szedi, hófehér abroszt terít és már eteti is. Na nem velünk, büszke magyarokkal, hanem - hamarosan - a gyerekeinkkel. Én még középiskolában tanultam, hogy József Attila így köszöntötte Thomas Mannt: fehérek közt európai. Nem biztos 2018 után ez még tananyag lesz. Így elmerengve pedig Gyurcsány, Mesterházy és a többiek bűnei egyre jelentéktelenebbnek hatnak. Ezek sosem voltak, vagy lesznek annyira erősek, hogy egy diktatúrát lenyomjanak a torkunkon, én ezektől nem félek. Abban sem bízom igazán, hogy majd képesek lesznek megmenteni az országot, de arra a cirka egymilla baloldali szavazóra szükségünk lesz, hogy legalább 4 évvel eltoljuk a katasztrófát. Barátunk az MSZP.

Hál’ istennek Tapolcán az MSZP nem tudott egyedül győzni. Akkor jött volna csak a pökhendiség, hogy mit akartok ti ott, odalent, mától csókolommal és hangosan előre köszönni az elvtársaknak… És ebből lett volna a tuti bukás 2018-ban. Ehelyett most meg kell tanulnia az MSZP-nek, hogy a civilek nélkül 2018-ban (is) kitörölhetik a 25%-os eredményükkel a valagukat. Vörös róka fogta civil csuka, civil csuka fogta vörös róka? Csúnya 3 évünk lesz.

Szép is lenne, ha 2017-re felépülne egy civil kezdeményezés, masszív, több százezres támogatottsággal, de az összefogás akkor is elkerülhetetlen lenne. Hiába is várjuk, ha az MSZP eddig nem tűnt el, 2018-ig sem fog nagyságrendekkel tovább gyengülni. Az lehet még fontos, hogy ki megy oda kihez, listás helyekért kuncsorogni. A veszprémi választás megmutatta, járható út az, ha az MSZP beáll a sorba, és vezérbika szerepe helyett szimplán húzza az igát, ahogy az az ökrökhöz illik. De ezt önszántából nem fogja megtenni országos szinten, csak ha lesz aki rákényszeríti. Jó lenne látni az MSZP-t ahogy pitizik, vegyék be a buliba őket is, és nem fordítva. Nem beszélve arról, hogy a DK-t is csak akkor lehet távol tartani bármilyen összefogástól, ha van aki odaáll, és kijelenti, én lelépek az 500 000 szavazómmal, ha ezt ide beengeditek. A helyzet nem kicsit paradoxon, hiszen a politikából kiábrándultakat, a civileket épp azzal lehet megmozgatni, hogy takarodjon mindenki. Azoknak kellene az MSZP-vel közös listát állítani akik legszívesebben a börtönben látnák az MSZP vezetőségét. Nem tudom, a demokráciaféltés elég erős kapocs-e egy ilyen helyzetben. 

Adalék a bejegyzéshez: Pár hónapja beregisztráltam az összes baloldali párt hírlevelére, gondoltam majd lehet belőlük szemezgetni hülyeségeket. Nos, a Liberálisok havonta küldenek egy levelet, plusz húsvéti jókívánság. Az Együtt, PM, Moma le se szarnak azóta. Viccből még a Munkáspárt hírlevelére is jelentkeztem, nem hiszitek el, havonta jön egy levél, na azon tényleg lehet röhögni.(év végén lesz egy best of munkáspárt)  Na és mit küld az MSZP? Nem havonta, hanem naponta egy levelet. Most nem az a fontos mi van benne (amúgy semmi váratlan, szimpla agitprop), hanem az, hogy - tetszik vagy nem - a demokratikus oldalon csak egy pártnak van valamire való országos szervezete, és az az MSZP. (Az is jó kérdés, hogy az MSZP mennyire demokratikus, és mennyire populista. Megérne egy vitát, nem mondom, de ha odaállítjuk a Jobbik mellé...)

Aki tudja a varázsszót, amivel 2018-ra legalább másfél millió “civil” szavazót az urnákhoz lehet vinni, az kérem most szóljon. Ha nincs ilyen, úgy látszik meg kell tanulnunk csukott szemmel szexelni, mert Magyarországon már csak ilyen a demokrácia.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

96 komment

Címkék: mszp fidesz jobbik 2018 magyar ellenzék

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr737372140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 05:58:31

Nem tudom, hogy megnyugtat-e bárkit is, ebben az ügyben messze nincs egyetértés itt a blogon belül sem. Én pl. egyértelmű nemmel felelek a címbeli kérdésre, legyen kis időm, és ki is fejtem.

garmr · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 06:30:52

Nekem erről az a véleményem, hogy jöjjön a Jobbik, ha úgy kell lennie. Essünk túl rajta, valószínűleg úgysem érnék meg a ciklus végét. Hogy ebből káosz lenne abban is biztos vagyok, de a jelen siralmas politikai berendezkedést valószínűleg már csak egy földcsuszamlás szerű helyet tudná más irányba terelni, új alternatívákat teremteni. A fideszmszpjobbikon túl ugyanis nem látszódik semmi civilizáltabb lehetőség egyelőre.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2015.04.17. 07:49:03

@garmr: A collateral damage-ról, amit az általad felvázolt "Vagy jőni fog, ha jőni kell / A Jobbik" szcenárió okoz, viszont nagyvonalúan nem veszel tudomást. Az ország eddigi lepusztulása kismiska lesz azokhoz a polgárháborús viszonyokhoz képest, ami az után kialakulhat. Akkor már ajánlom inkább az oroszoknál való szolid érdeklődést, hogy nincs-e esetleg valahol egy-két Tzar típusú H-bombájuk elfekvőben, házi használatra? Az legalább nem olyan elnyúló agóniát okoz...
Tényleg, vegyverrel, lőszerrel készülünk-e már a vészforgatókönyvre?

OK, az én döntésem maximum annyi, hogy addig úgyis kész lesznek a fogimplantjaim, amiért még Mo-ra járok, úgyhogy skippelem majd az úticélok közül a szülőhazámat. Ezen kívül első sorban még édesanyám sírját látogatom még, aminek nem túl hosszú élettartamot jósolok egy Jobbik-rezsim alatti ország izraelita temetőjében...

Toportyán Zsóti 2015.04.17. 08:30:50

Elértük a legalját,olyan retardált vezeti az országot aki 3-szor adta át a Várbazárt futsal csapat vezeti a külügyeinket miniszterelnökséget városa pénzét eltőzsdéző 500 trafikkoncessziót birtokló luxusautókázó táskahordozó...ezekhez képest a zombikok minőségi ugrás lesz.

sielfis 2015.04.17. 08:54:10

@sophiataylor: Hidd el jobb lesz, mintha a nagyfejű mszp-dklmp-együttes váltaná a fideszt! A Jobbok kormányzása alatt végre rend lesz, nem lehet majd a várba , a palotára felmászni és ott randalírozni- a ZÁSZLÓKAT ELLOPNI- a Fidesz székháza előtt feküdni , űlni. tobálni az ablakokat. A Jobbik majd megmutatja, hogyan kell kezelni ezeket a "civilnek" nevezett csordát, amelyek pénzért balhéznak és sírva rohannak brüdsszelbe , hogy itt nincs demokrácia. A melegeket meg a helyükre teszik, csak otthon , zárt ajtók mögött "nyalakodhatnak" !!!
VÉGRE IGAZI KORMÁNYZÁS FOLYIK MAJD!!!
Akinek pedig nem tetszik fogja a sátorfáját és irány nyugat mosogatni .>.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.04.17. 08:59:59

Az MSZP helyzete mára teljesen reménytelenné vált. Vezetőik nem hisznek semmiben, nincs koncepciójuk, hogy mit kéne kezdeni ezzel az országgal, szavazóik pedig lassan kihalnak.
Bátorság, hit, elszántság és kemény akarás kellene, az új baloldal létrejöttéhez. Nulláról kell elkezdeni az építkezést, mert a régi baloldal erkölcsileg lezüllött, emberei elhasználódtak, politikája annyira avítt és idejétmúlt, hogy képtelen a szavazókat megszólítani, arra viszont alkalmas, hogy a bizonytalan szavazók tömegeit elriassza. Milliószor elismételt régi mantráikra már nem kíváncsiak az emberek. A régi baloldal előtt nincs már perspektíva, csak a további leépülés.

laszlos 2015.04.17. 09:04:45

Igen! A jobbik barátja az MSZP! Jól látod!

2015.04.17. 09:23:21

@sophiataylor: Másik lehetőség egy újabb Trianon, NATO harckocsik díszfelvonulásával fűszerezve az M1 autópályán.

garmr · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 10:08:59

@sielfis: nem egészen érted a mai Magyarország igazi problémáit; sajnos lassan ti kerültök többségbe

stoppos76 2015.04.17. 10:13:24

@garmr: Az a baj, hogy nem tudjuk mekkora lesz a "collateral damage".

garmr · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 10:17:37

@sophiataylor: a választás lassan a "collateral damage" időtartamára korlátozódik; már most is csak a rombolásban ülünk; én azt látom, hogy valami radikálisnak kell történnie, hogy az ország kitörjön a fideszmszp kommunistáinak és a szintén oroszok által finanszírozott jobbik soviniszta szellemi fogyatékosainak a bűvköréből
kérdés mi lesz a jobbik jelenlegi "polgárosodási" törekvéseinek az eredménye; egyrészt hogy ezt mennyire veszi be a szűklátókörű sovén mag és mennyire hiszi el a megszólított réteg; protest szavazókból nem sokáig lehet ellenni; mindenesetre a nyugati világban a jobbik sokáig vállalhatatlan marad, az pedig hosszútávon determinálja a (szomorú) sorsát

garmr · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 10:22:14

@stoppos76: lehet nagyobb a fideszmszpnél? :)

nevetőharmadik 2015.04.17. 10:36:10

"Na nehogy azt higyjük már, hogy egy telefon felmutatása az éccaka közepén, az már parlamenti képviselet."

Itt lenne a lényeg. Eljutottunk oda, hogy a polgár, ha normális országot és normális vezetést akar, akkor neki magának kell beülni a parlamentbe. A civilkedés a lényeget illetően teljesen hatástalan.

De hogy jön ide az MSZP-vel való végül elkerülhetetlennek mondott szövetségkötés? Hiszen még attól is fényévekre vagyunk, hogy legyen egyáltalán _valami_, ami összeállhatna bárkivel. Szóval a poszt sajnos gyakorlatiatlan nyálverés, bocs.

Ha már civilekből indulunk ki, olyan civil mozgalom kell, amiben már a kezdetektől fogva benne van a szándék a politikai erővé váláshoz, és ehhez képest alakítják ki az akcióikat és szervezetüket. Ebbe nem fér bele az, hogy csupán partikuláris kérdéseken verjék a tamtamot, hacsaknem ezek beilleszthetők egy komplex közpolitikai programba, és olyan megoldások propagálásába, amik általános megoldást koherens rendszer létrehozásával nyújtanak. A netadót lehet ellenezni, de ezzel nem lehet kormányozni. Még a 19+9-es népszavazási kezdeményezés is bullshit, hiszen bár kellemetlenkedő, minden egyes kérdés csak egy-egy pont ebben a ganéhalomban, de a ganéhalom javát érintetlenül hagyja.

szofter 2015.04.17. 11:11:48

Kérdés, hogy biztosan el akarjuk-e tolni négy évvel a katasztrófát. Ha elkerülni nem tudjuk, akkor inkább fussunk elébe, akkor talán viszonylag kevés kárral, de sok hasznos tapasztalattal kezdhetjük újra, ha vége a viharnak. És akkor van újabb húsz-harminc évnyi békénk, amíg újra fel nem nő egy generáció, amely már nem emlékszik, milyen szar volt az élet demokrácia nélkül. (Tudom, tudom, collateral damage, de egy feles többséggel, vagy egyenesen kisebbségben kormányzó Jobbik mindenestől sem tud annyi kárt okozni, mint négy évvel később egy kétharmadosra hízó Jobbik. A Fidesszel is jobban jártunk volna, ha 2006-ban nyernek, vagy egy esetleges 2007-es időközin. Akkor az idő ellenünk dolgozott, miért gondoljuk, hogy ezúttal fordítva lenne?)

outisz 2015.04.17. 12:04:20

@garmr: nem, ne jöjjön a Jobbik. Szép dolog lenni nézni, ahogy 4 évig üszködnek az EU-n belül, szépen lebontják az épp éledező gazdaságot, tovább hiszterizálják a társadalmat, aztán elbuknak. Csakhogy szerintem ez a feltételezett bukás nem lesz olyan tisztító erejű, mint ahogy azt sokan várják. Nézd meg a Fideszt. Évek óta nyíltan lopnak, hazudnak, az egész országot átalakították egy hűbéres feudalista állammá, de ha buknak, nem buknak elég nagyot. A propaganda gépezet működni fog, szerintem a legroszabb esetben is marad vagy fél millió fidesz-fan, aki tovább fogja még darálni: nem leszünk gyarmat! A jobbik szerinted mit fog csinálni? Szépen elfoglalják a fidesz felépítette feudalizmusban a legfelső szintet, és kettővel megszorozzák a propagandát. És ha buknak? Itt marad utánnuk pár százezer behülyített szavazó, akik addigra már 12 éve hallgatják, hogy nem leszünk gyarmat, Jézus magyar volt, mindenki magyar volt és magyar lesz. Szerinted ez a 12 év illiberális demagóg csak úgy el fog tűnni az emberek fejéből? Szerintem nem, helyette tovább mérgezi a közéletet. És persze Orbán sem fog eltűnni, ott fog morogni a híveivel még vagy 20-30 évig, persze a Jobbik sem úgy fog elbukni, hogy minden tagja egyszerre fellövi magát a Holdra - lásd Gyurcsány. Egy szó mint száz, itt 4 év Jobbik kormányzás és esetleges bukásuk után nem katartikus tisztulás lesz, csak még nagyobb mocsok a fejekben. Lesz egy fideszes szekta, egy jobbikos szekta, egy gyurcsányista szekta, egy mszp-s szekta és ki tudja még kik. (mondjuk az LMP 4-5%-kal, mint mindig) Mindenki tolja majd a saját hazugságait, csak hangosabban, és ugyanúgy bejutnak a parlamentbe, ahogy most is.

Mindazonáltal érdemes lenne megvizsgálni, amerikában hogy a fenébe tud két párt évtizedek, vagy évszázadok óta váltópártként fenntartani egy országot úgy, hogy azért ott is komoly botrányok tépkedik a politikusok hírnevét. Ezzel szemben a demokrata és a republikánus párt mindig képes megújulni, fennmaradni, újjákezdeni. Talán ezt kellene megtanulni nekünk is, hogy nem folyton forradalmakban, katarzisokban gondolkozni, hanem evolúcióban. Én félek a katarzisoktól. Nem lesz más, minthogy rengetegen elveszítik az állásukat, bedőlnek a lakáshitelek, cégek, újságok, pártok szűnnek meg, az EU agyonszankcionál minket, a romokon pedig csak a régi arcok fognak újraépítkezni, még aljasabb módszerekkel. De ne nekem legyen igazam.

sielfis 2015.04.17. 12:39:51

@garmr: ...a mai magyar ország problémái Ti vagytok ballibes banda.... sírtok ,szaladtok brüsszelbe rinyálni... mert már évek óta nem tudtok keresni (lopni) mert kiestetek a kosárból!
szerencsétlen banda , mond mikor lennél (lennétek) elégedett , nem pedig vicsorgó,a másikat támadó,farkascsürhe ?
Mikor az emberek szemét 2006-ban kilőtték, a magyar zászlóval togyogó félbéna,mankós embert és a többit. Az elején még csendesen rászlókkal felvonulókat lovasrohammal támadó és kardlapozó( azóta kiléptek a rendőrség soraiból, mert már nem bugólkodhatnak vadállat módjára)"rendőröket" Az EU által is betiltott gumilövedékek sorozatai
után --- MOND AKKOR MIÉRT NEM MENTETEK NYUGATRA mosogatni ???
ballibes alja emberutánzatok'

outisz 2015.04.17. 12:56:02

@garmr: Lásd sielfis hozzászólását felettem eggyel. Szerinted ő hol lesz 2022-ben, 4 év csalódást keltő jobbikos kormányzat után? Szerintem ugyanitt, és ha lehet még hangosabban fogja osztani az észt, hasonló stílusban, csak akkor már a jobbik kormányt (is) elgáncsoló ballib-brüsszel összeesküvésről fog szónokolni, és nem lesz több esélyed akkor sem hogy meggyőzd, mint ahogy most sincs túl sok, de szóljatok ha tévedtem.

sielfis, szerintem nincs igazad, de köszi hogy elolvastad a bejegyzést, vetted a fáradtságot a kommentelésre, aktívan közreműködtél a blog életében.

zipe moha 2015.04.17. 15:16:02

...az mszp szerintem a fidesz barátja....azon már túl vagyunk, hogy összeáll a nagykoalíció....szigorúan az emberek érdekében...megállítandó a szélsőséget..???...:)..sok felvonásos színházi eseményre ültünk be...a Szabó család meg a Barátok Között kismiska....a nép meg majd bámul aztán 22' -re helyezi át az eloázhatatlan változtatás időpontját...nem néztük meg a darab címét mielőtt beültünk rá... aszondja, hogy: " Sohase kaptok el...avagy mindenhol mivagyunk.."...basszus ez egy sz@r darab

program készítő 2015.04.17. 15:31:35

Nagyon jó írás,rámutat arra,csak addig kell a szavazó amíg megkapják a szavazatot.Én kicsit tovább jutottam,egészen a Minisztériumokba,de utána akadtam meg.Megcsináltam az elemzést a jobbik programja és a mienk között is,nem láttam,más is megtette volna.A médiába bekerülni lehetetlen,nagyon vigyázzák az 5 pártot.

nemecsekerno_007 2015.04.17. 16:31:10

Én nem értem miért nem a finanszírozásról beszélünk inkább. A képviseleti demokrácia elméletileg a népképviseletről szólna. A kérdés az, hogy aki nagyobb részt vállal a közjavak előállításából, annak nagyobb része van-e a döntésekben is. Értem ezalatt az exportra termelő, szolgáltató cégeket/embereket. Hogyan találunk egyensúlyt a termelő, a költségként jelentkező emberek között? Ez nagyon fontos lenne, mert a magas adókra azért van szükség mert több az aki költségként jelentkezik a rendszerben. Ki fizesse azok EÜ ellátását akik nem fizetnek v. közpénzből kapnak. Ezek lennének a súlyos kérdések, de erről senki se mer beszélni. A fiatalok azért mennek innen, mert nem akarják mások TB-jét, nyugdíját megkeresni...

gyongyi70 2015.04.17. 16:50:05

nemecsekrő: kb. ennyi a lényeg

az országot a szuaréból úgy lehetne kirángatni, ha befejeznénk a feketézést és szürkézést, normális piaci alapokra helyeznénk a gazdaságot

de mivel mindenkinek van vaj a füle mögött, egy ilyen pőrogrammal csak veszíthetsz, sokkal könnyebb a multikra, a zsidó nagytőkére és a romákra fogni minden bajt és/vagy egy erős király-szerű vezető jóindulatában bízni, hogy majd megsegíti a magyarokat.. és már értjük is, miért a jobbik meg fidesz (én sok különbséget nem látok a híveik között)

az a baj, hogy a másik oldal is hajlamos ígérgetni, de valahol érthető is, hiszen azzal a dumával, hogy csak vért és könnyeket tudok ígérni csak Churchillnek sikerül nyerni, de az se Maon volt...

marinar 2015.04.17. 16:57:57

Van itt minden mint a búcsúban...rettegés hogy nem mer kimenni a Kossuth térre, van aki vészforgatókönyvet kreál...magukat demokratának tartó figurák gyűlölettel eltelve mocskolják a velük egyet nem értőket...szóval nyugodjon le mindenki a pi..ba!

nemecsekerno_007 2015.04.17. 17:01:24

@gyongyi70: Churchill-t nálunk nem választanák meg.

A feketézés/szürkézés részben adóoptimalizálás. Bizonyos ágazatokban képteleneség lenne másként talpon maradni. A multik-nak nem árt az adórendszer, mert egyrészt akkora a forgalmuk, hogy nem számít valamint ők is adót optimalizálnak, ezen kívül hatékonyak is. De a gazdaság gerincét mindenhol a kis- és közepes cégek adják, nem a multik.
Kádár népének azt kéne megérteni, hogy a vállalkozó nem fejős tehén, a vállalkozók egy részének meg azt, hogy jobb ha ők segítenek a rászurultakon és nem a politikusok. Na ezekről kéne beszélni.

gyongyi70 2015.04.17. 17:09:22

@nemecsekerno_007: lehet beszélni, hogy mi volt előbb, a csaló vállalkozó vagy a magas adó... tyúk és tojás.. azért valljuk be, ma, aki Maon vállalkozásra adja a fejét, az egy éven belül olyan életszínvonalat vár el, mint amit tőlünk nyugatabbra 500 éve működő cégtulajoknak van.. be kell látni, hogy 500 éve Jürger ükpapa is szerényen kezdte...

Tudományos libsizmus 2015.04.17. 17:09:43

A libsik utolsó mentsvára a Jobbik.

nemecsekerno_007 2015.04.17. 17:23:36

@gyongyi70: igen, gond van az emberek gondolkozásával is, de a tyúk v. tojás problematikája most is áll. Ha nem csökkentjük az adókat, akkor nem lesz több vállalkozás, ergo nem lesznek új munkahelyek. Ha nem lesznek új munkahelyek még kevesebb termelő lesz. Itt nyílván exportképes vállalkozásokra gondolok, mert aki a városházán üzemelteti a büfét, az nem hoz több bevételt. Ha csökkentjük az adókat, akkor a kiadási oldalt is csökkenteni kell: aki nem fizet TB-t az nem kap ellátást, akinek 100 e felett van a nyugdíja az bizonyos eü ellátásért fizet, aki közalkalmazottként 200 nettó fölött keres az is fizethetne bizonyos. Ezen kéne ötletelni és beszélni az emberekkel, akkor derülne ki, hogy mennyi könny és szenvedés kell...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.17. 17:29:29

@nemecsekerno_007:

"A feketézés/szürkézés részben adóoptimalizálás. "

érdekes, hogy ahová eddig be kellett kötni a NAV-os pénztárgépet, ott optimalizálás nélkül is a pénzüknél vannak a vállalkozók

A kereskedők-vendéglátók pl mindjárt induláskor FÉL év alatt 108 milliárd (!) forinttal több ÁFÁ-t fizettek be, mint az előző év hasonló időszakában.

Mégse sír a szájuk, hogy tönkrementek volna, szóval valahogy csak ki lehet gazdálkodni azt az ÁFÁ-t :D

Ha máshogy nem, hát úgy, hogy kevesebb lesz a habcsók-villa, a távol-keleti luxuskörút, meg a gyerek nevére íratott kacsalábon forgó fullextrás palota.

vNHM 2015.04.17. 17:29:31

Lófaszt mama! Marad a FIDESZ, hiába rinyálsz!

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.17. 17:35:21

@nemecsekerno_007:

"akinek 100 e felett van a nyugdíja az bizonyos eü ellátásért fizet, aki közalkalmazottként 200 nettó fölött keres az is fizethetne bizonyos"

A nyugdíjas miért 100 ezer fölött fizessen, az aktív meg csak 200 fölött?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.17. 17:36:48

@nemecsekerno_007:

"akinek 100 e felett van a nyugdíja az bizonyos eü ellátásért fizet, aki közalkalmazottként 200 nettó fölött keres az is fizethetne bizonyos"

Na és 200 fölött miért csak a KÖZ alkalmazottai fizessenek? A magáncégek alkalmazottai miért ne?

miva? 2015.04.17. 18:11:35

Akárki nyer is 2018-ban, a legfontosabb, hogy leessen végre:

Együtt építjük ezt az országot, debil MSZP, debil DK, debil Fidesz, Debil Jobbik szavazók.

Mindenki jelöljön ki 2 legfontosabb dolgot, és csináljuk úgy, hogy mindenkinek meglegyen az öröme. Ha a Fidesz szavazók legfontosabb dolgai közt Orbán évi 100milliárdja szerepel, ha a Jobbikosok mindenképpen cigányt akarnak ölni, ha a DK-sok GYurcsányt akarják miniszterelnöknek, akkor ezzel el is mondták magukról azt, ami alapján értékelnünk kell őket.

Gazdaság, oktatás, egészségügy, nyugdíj, kisvállalkozások, szabad sajtó, fű/alkohol, abortusz, egyházak, agrárium, ésetöbbi

Nem fog lelépni 1millió ellenség soha, szóval építsük, amilyenre együtt építeni tudjuk!

Viktor Mutyin (törölt) 2015.04.17. 18:27:15

"Jó reggelt, netadósok, jó regelt kishantosiak, jó reggelt ökotársak, jó reggelt norvég pénzesek, trafik-károsultak, földmutyi-károsultak, vasárnapi tescóba járók ésatöbbiek. Fel kéne ébredni. Tényleg kurva jó volt, hogy az őszön csináltatok egy világító telefonos kis flashmobot a hídon…. de ez még kevés."

A pártok mindig meghekkelik a civileket, ha nem tudnád, hát akkor boldoguljanak egyedül. Jó reggelt! Idióta.

2015.04.17. 18:31:38

A nagy fideszleváltó demokraták azon kívül, hogy az "Orbán és a Fidesz az így meg úgy" tudnak legalább egy értelmes érvet mondani arra, hogy 1994, 2002, és 2006 után miért kellene újfent bizalmat szavaznunk nekik?

Tudományos libsizmus 2015.04.17. 18:34:14

@A demokrácia leszakadó függönye:
Azért, mert ha nem szavazunk rájuk, jönnek a faszisták.

2015.04.17. 18:37:24

@Tudományos libsizmus:
"Azért, mert ha nem szavazunk rájuk, jönnek a faszisták."
De ha 2018-ban újfent a fidesz nyer, akkor nem jönnek. Ehhez nem feltétlenül van rájuk szükség :)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.17. 18:38:32

@outisz:

"Mindazonáltal érdemes lenne megvizsgálni, amerikában hogy a fenébe tud két párt évtizedek, vagy évszázadok óta váltópártként fenntartani egy országot úgy, hogy azért ott is komoly botrányok tépkedik a politikusok hírnevét. "

Úgy, hogy az USA-ban SEMMIFÉLE lehetőséget nem kapnak azok a jelöltek, akiket nem hagyott jóvá az a kör, amelynek a szócsöveként az éppen aktuális elnök funkcionál. Egyszerűen NEM teszik mögéjük a kampány-csilliárdokat. Nem építi fel őket profi csapat. Nem kapnak műsoridőt a médiában.

Úgy, hogy ELEVE vagy a demokrata jelmezbe bújtatott, vagy a republikánus jelmezbe bújtatott jelölt indulhat, és csak az is nyerhet - hiszen csak ebből a kettőből lehet választani.

NINCSENEK feltörekvő, hosszú évek alatt megerősödő pártok. Azért nincsenek, mert ezeket a próbálkozásokat még CSÍRÁJÁBAN elfojtja az az érdekkör, amelyik választásról választásra a demokrata-republikánus színjátékot eljátszatja, holott mindkét csoport induló jelöltjei mögött ugyanazok az érdekcsoportok állnak.

Színtiszta manipuláció az egész. Ráadásul ezt az amerikai választók is pontosan tudják. De amíg van a boltban meg a gyorskajáldákban olcsó tömegtáp, meg van hozzá agyzsibbasztó primitív műsor a tévében, addig nagy ívben szarnak rá.

Tudományos libsizmus 2015.04.17. 18:40:19

@A demokrácia leszakadó függönye:
A Fidesz csak arra vár, hogy koalícióra lépjen a faszita Jobbikkal. Mindenki tudja, hogy a kommunista Fidesz valójában faszista, vagy fordítva, de az már mindegy. Az a lényeg, hogy aki nem a népi demokratikus ellenzékre szavaz, az faszista. Vagy kommunista. Na jó, mindkettő.

2015.04.17. 18:44:56

@Tudományos libsizmus: "Az a lényeg, hogy aki nem a népi demokratikus ellenzékre szavaz, az faszista. Vagy kommunista. Na jó, mindkettő."

Szerintem meg fasiszta kommunista és masiniszta! Ja, nem, az más... :)

dunántúli gyerek 2015.04.17. 18:49:45

2018ban még nyer a fidesz

Kivéve, ha még sok Sorsok Háza épül.

garmr · http://kard.blog.hu 2015.04.17. 18:51:42

@outisz: sielfis valószínűleg ugyan ezen a színvonalon lesz 2022-ben is, de lehet hogy egy kicsit lejjebb
a jobbik kormányzati bukása nem is az ő számára lenne elgondolkodtató, hanem a többi 80%-nak akik protestből szavaztak rájuk

Bafana 2015.04.17. 18:55:04

A biológia még három évig dolgozik keményen. Elég megnézni egy szoci vagy egy fiatal demokrata rendezvény résztvevőinek átlagéletkorát. Aztán egy Jobbik gyűlését.
Hááááááát, elvtársak a Quaestor Nagykoalícióban: nem álltok valami jól :)))
"Az igazságot is meg lehet szokni"
Tamási Áron

Viktor Mutyin (törölt) 2015.04.17. 19:01:07

@A demokrácia leszakadó függönye: "A nagy fideszleváltó demokraták azon kívül, hogy az "Orbán és a Fidesz az így meg úgy" tudnak legalább egy értelmes érvet mondani arra, hogy 1994, 2002, és 2006 után miért kellene újfent bizalmat szavaznunk nekik?"

Szavaznunk???? Jaj, geciputtony, nehogy már a demokratákra akarj szavazni! Meguntad a vezíredet? Kinek a nevében kérdezel ilyet, te idióta?
Mégis mit kellene mondania, ahhoz hogy te rá szavazz? Vagy elég, ha bokszos az arca?
Maradjunk a kérdésednél, mert úgysem tudsz a fentiekre válaszolni. Azért kell a demokratákra szavazni újfent, mert ezerszer kevesebbet lopnak, mint a fidesz. Így jó, te majom?

Viktor Mutyin (törölt) 2015.04.17. 19:04:46

@Bafana: "Aztán egy Jobbik gyűlését."

A náci vagy nyilas csürhe mindig is többnyire fiatalokból állt. Pontosabban a kor azon fiataljainak zöméből, akiknek az IQ-ja megközelítette a cipőjének a méretét.

dunántúli gyerek 2015.04.17. 19:06:00

@Viktor Mutyin: 'Azért kell a demokratákra szavazni újfent, mert ezerszer kevesebbet lopnak, mint a fidesz'

fidesz-jobbik szavazóként őszintén remélem hogy ebbből kampányszlogen lesz nálatok...:DDDD

ö sz e fo g á st

Tudományos libsizmus 2015.04.17. 19:09:56

@Viktor Mutyin:
Jól van Viktor. Látom, megértetted az ukázt: index.hu/belfold/2015/03/31/megdobbentoen_nott_budapest_antiszemitizmusa. Most megint náciznotok kell.

Azért mondom, mert sok szellemi fogyatékos elvtársad még mindig komcsizik, holott a Párt álláspontja azóta megváltozott. Ebből levonhatjuk a következtetést, hogy minimum 50 az IQ-d.

miva? 2015.04.17. 19:27:00

@dunántúli gyerek: Nem sokat léptél a forrásmegjelölésre, hőzöngő

dunántúli gyerek 2015.04.17. 19:29:38

@bölcsészmérnök: 'Bátorság, hit, elszántság és kemény akarás kellene, az új baloldal létrejöttéhez. Nulláról kell elkezdeni az építkezést, mert a régi baloldal erkölcsileg lezüllött, emberei elhasználódtak, politikája annyira avítt és idejétmúlt, hogy képtelen a szavazókat megszólítani, arra viszont alkalmas, hogy a bizonytalan szavazók tömegeit elriassza.'

A Jobbik az új baloldal. De még a fidesz is balosabb mint a 2000es évek emeszpéje, pláne eszdéesze.

miva? 2015.04.17. 19:31:22

@dunántúli gyerek: Ej de egy oldalra hord egyikünk agya. Kérlek értekezz a "csak 2 program" pontos értelmezését illetően :D

miva? 2015.04.17. 19:34:39

Áll néma csend

:D

De szánalmas is, mikor a dunántúligyerek feltesz egy kérdést a "dunántúligyereknek", aki napi 1000 komment mellett nem fizetett propagandista :D

miva? 2015.04.17. 19:50:22

Hajaj. Vagy nem lesz Sztahanov2 beőle, vagy csúnyán ráég az ostobaság, és ugrik a minisztériumi bónusz. Baj lesz ebből :D

miva? 2015.04.17. 19:59:17

Akkor a döglődő NER évében, ahol L.J. az emlékezés nagyasszonyát, S.M:-t ekézi, további nyugodalmas nickcserét kívánok minden kedves narancsbolsi kommunista tolvajnak és szekértolóiknak. Letárgyaltuk. Mivel egyéb blogokon a megszólított percenkénti 23 válasszal operál, nem tekinthetem a dolgot hát mögötti ügyintézésnek. Miután elköszönök, nyilván visszatér lefolytatni a vitát. Csak nehogy hazudjak most, mint egy Fideszes :D

Jolka40 2015.04.17. 20:39:07

@sielfis: És te sem fogsz majd blogokon vitázni senkivel. Mindenkinek kuss lesz. Rend lesz, ha beledöglünk is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.04.17. 20:59:26

@garmr:

...valószínűleg úgysem érnék meg a ciklus végét.
- És mi?

... a jelen siralmas politikai berendezkedést valószínűleg már csak egy földcsuszamlás szerű helyet tudná más irányba terelni.....
- 56?

" A fideszmszpjobbikon túl ugyanis nem látszódik semmi civilizáltabb lehetőség egyelőre."
- Vannak.

werecke 2015.04.17. 21:05:03

@outisz: Az USA-ban mindegy hogy ki az elnök, a hatalom a háttérben láthatatlan szabadkőműves elnökcsinálók kezében van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.04.17. 21:05:07

@outisz:

"amerikában hogy a fenébe tud két párt évtizedek, vagy évszázadok óta váltópártként fenntartani egy országot úgy, hogy azért ott is komoly botrányok tépkedik a politikusok hírnevét"

- Amikor kitör a botrány, a saját pártja úgy penderíti ki az illetőt, hogy a taknyán csúszik.

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.17. 21:07:17

@sielfis: mész te anyádba, szemet kilőni! Hülye...

dunántúli gyerek 2015.04.17. 21:13:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Aha eddig melyik botrány után rúgtak ki bárkit?

Clintont a szupoládékor?

Vagy a Makit a NAV botránya miatt?

Blogger Géza 2015.04.17. 21:14:21

Amúgy teljesen korrekt, hogy már a választás előtt lehessen tudni, ki dolgozik az MSZP kormányra kerüléséért. Tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Blogger Géza 2015.04.17. 21:21:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mondjuk most eléggé tombol a botrány Clintonné levelezése miatt, ki lesz rúgva szerinted? A férje ki lett rúgva számtalan baklövése miatt? (és nem csak Lewinksyre gondolok..) Bárki ki lett rúgva amiatt, hogy az USA nemrég kis híján csődbe ment, kényszerszabadságra kellett küldeni az államapparátust? Obama ki lett rúgva amiatt, hogy korrupció útján tölti be a budapesti nagyköveti posztot?

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.17. 21:44:54

@Blogger Géza: oh, come on, what the fuck are you trying to tell about a world, you ain't got the slightest idea about?

Blogger Géza 2015.04.17. 21:52:45

@dunántúli hülyegyerek: Na mi van, magyarul már nem megy? :) Mondjuk angolul se tudtál semmi érdemit ideböffenteni. Give it up bro and go to sleep.

Laci A Lakli 2015.04.17. 21:54:58

Az a gondja a magyar "demokrata" ellenzéknek, hogy én úgy veszem ki a rendszerváltás utáni történelemből, hogy működik a demokrácia.
Pártok emelkednek fel és buknak le a süllyesztőbe.
Az emberek úgy vannak, hogy egy pártnak nagyjából kétszer adnak bizalmat.
Tehát, volt először az MDF eléggé elcseszték a rendszerváltás után iszonyatos többség nagy csalódás csökkenő népszerűség, második kormányzásukat már ők sem élték túl.
FKGP, már az elsőt sem, mert a korrupciójuk miatti népharag elmosta őket.
SZDSZ akik a rendszerváltó ellenzékből egy-két minisztériumi bársonyszékért rögtön képesek voltak oldalt váltani és egy MSZMP utód pátjával koalíciót alkotni, folyamatosan csökkenő népszerűség haláltusájuk közepette a "liberális" szót szitokszóvá változtatták az átlagember szótárában.
MIÉP sohasem volt esélyük igazán, hogy kormányozzanak ugyanis akármilyen furcsa Magyarországon nem volt elég náci, hogy elérjék az 5%-ot kétszer egymás után.
Most láthatjuk az MSZP haláltusáját, ők igyekeznek a "civil szerveződéseket" irányítani így ezeket is viszik sajnos a szemétdombra, mert az emberek nem fognak bizalmat szavazni egy megújulni kénytelen MSZP-re. Veszprémi választást nagyon félreértelmezték, nem azért nyertek, mert ott "civil" volt a jelölt, hanem azért, mert az emberek érezték a 2/3 az túl sok.
FIDESZ szerintem szép lassan ők is menni fognak a kérdés, hogy hány ciklus múltán. A hatalmuk jelentősen gyengül minden évben. Ezért is kellett új választási törvényt hozniuk.
Jó lenne ha tiszta lenne a kép a nagyobb politikai pártoknak lehet, hogy 10-20 év, 4-5 választás is kell, hogy kikopjanak lásd MDF példáját. Tehát teljesen természetes, hogy még 2018-ban is be fog jutni az MSZP.
Hogy kié a jövő?
Egyelőre, úgy néz ki, hogy a Jobbiké lesz, ha nem is 2018-ban de később mindenképp.
Remélem, hogy az LMP is taktikát vált és felismeri, hogy milyen űrök vannak a hazai baloldalon és építenek rá egy erős kampányt. Segítek az esélyegyenlőség és a többi maszlag nem ilyen. Legyen ennél kicsit tőkeellenesebbek, hirdessék azt, hogy a Szakszervezeteknek nagyobb beleszólása legyen, több jogot a munkavállalóknak és ezt nem halkan, ahogy most teszik, hanem tartsanak fórumokat, a gyárak előtt, szólítsák le a munkás embert. Legyenek már látványos akcióik, ne csak ez a halk suttogás.
Tanuljanak a Jobbiktól, akik képesek voltak konfrontálódni gyakorlatilag mindenkivel! Menjenek le, Schiffer járja a kisfalvakat stb.

Blogger Géza 2015.04.17. 22:01:14

@dunántúli hülyegyerek: Na, ezt már elcseszted, az igazi az "is waiting for me" lett volna, sebaj. Tényleg menj aludni, eleget égtél már ma. :)

Blogger Géza 2015.04.17. 22:14:57

@Laci A Lakli: Szerintem az LMP-nek sok látványos bohóckodása volt (színes lapok szórása a parlamentben és hasonlók), de ez inkább csökkentette a népszerűségüket, nem növelte. Magyarországnak szerintem a legkevésbé van szüksége még több baloldali demagógiára és populizmusra, ez már így is túlteng minden pártban. Inkább több higgadtság, szakértelem, átláthatóság és kapitalizmus kellene. A szakszervezetek a 19. században lehet, hogy a progressziót képviselték, mára inkább visszahúzó erővé váltak.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2015.04.17. 22:22:12

@garmr: Simán lehet rosszabb a fideszemeszpénél. Nem csak a collateral damage ideje, ami számít, hanem a mértéke is. Outisszal kell egyetértsek pár kommentel alább. A Jobbok-rezsim rövid időn belül úgy le tudná majd amortizálni az országot, ha vezetési lehetőséghez jut, hogy ahhoz képest az emúttizenhatév valóságos szárnyalásnak fog hatni... És ebből kivennék a részüket az itt is kommentelő, véresszájú, habzó nyálú, omnifób náciivadékok is. Akiknek mindenki Brüsszelben rívó szélsőballiberális kommunista, aki nem olyan hipnotizált, egybites, egységsugarú, agresszív, fasisztoid hülyegyerek, mint ők. Ti, a konzervatív, mérsékelt jobboldaliak itt a blogban, meg én, a radikális progresszív humanista is. Akikkel nagyon szép, hogy párbeszédet akartok folytatni, de semmi értelme. Erre az elmúlt 15 évben lassacskán döbbentem rá, mert ifjoncként még próbáltam némely értelmesebbnek tűnő példánnyal beszélgetni, hátha a mélyben rejlő mag felfog valamit a szavaimból. De nem. Sokat próbálkoztam, mindhiába. Így az évek során eljutottam oda, hogy a fajtájukkal maximum fegyverrel a kézben vagyok hajlandó tárgyalni. (Ide nem értem a Jobbikra elkeseredésből szavazó protest-embereket. De nekik is részük van abban, hogy teljesen vállalhatatlan, evolúciós zsákutcát jelentő figurákra voksolnak.) Radikállat vagyok, vállalom.

Ennél a forgatókönyvnél még a nyugaton mosogatás is sokkal vonzóbb alternatíva. Mert ott, ha a mosogatónak eszébe jut valami korszakalkotó ötlet, össze tud gründolni egy startupot valahogy. És esetleg másoknak is munkát biztosít. Amiért megbecsülik, nem pedig meg akarják fojtani. Ja, és legfőképpen nem akarják megmondani, hogyan éljen, mi az egyetlenigazút.

Emiatt a Tzar-bombát csak félig szántam humornak/ szarkazmusnak. Egy nagy mértékű lepusztulás és polgárháborús viszonyok mellett a 300 évnyi nukleáris pusztaság Európa szívében jelentős hozzáadott értéknek tűnik. Könnyen elérhető turisztikai látványosság, kitűnő, élethű terep az elkövetkező 10 Mad Max sequel és egy sor apokaliptikus cyberpunk film forgatásához, stb... Meg a Geiger-Müller számlálók és az ólombetétes alsóneműk piaca is hogy fellendülne, te!

Akik meg a Jobbik hiányában a ránk leső nemzethalált vizionálják, azoknak jelezném, hogy már rég megtörtént. A nemzet agyhalála már bekövetkezett. És pont a vizionálók a legfőbb tünetei ennek. Egy lepkefing súlyú ország, mint Mo, maximum a saját szűklátókörű polgárainak keménykedhet. Meg a saját polgárai körén belül. Mint mondjuk a melegeket meg a civileket (egyik csoport sem a brutális erőszakosságáról híres) "helyre rakni" kívánók köre. De ez kb. olyan mint a "ki a homokozó királya" jellegű ovis veszekedés. A győztesek örülhetnek maguknak vagy öt percig a széttúrt homokozó közepén. Aztán jön egy nagycsoportos és simán elveszi a körteformákat tőlük, kemény legényektől...

dunántúli gyerek 2015.04.17. 22:26:54

@sophiataylor: 'A Jobbok-rezsim rövid időn belül úgy le tudná majd amortizálni az országot, ha vezetési lehetőséghez jut, hogy ahhoz képest az emúttizenhatév valóságos szárnyalásnak fog hatni.'

- írja a transzvesztita blog madámja

Ez mondjuk jó érv a Jobbik mellett.

dunántúli gyerek 2015.04.17. 22:28:19

@sophiataylor: 'Ennél a forgatókönyvnél még a nyugaton mosogatás is sokkal vonzóbb alternatíva. Mert ott, ha a mosogatónak eszébe jut valami korszakalkotó ötlet, össze tud gründolni egy startupot valahogy.'

- mit sírsz, te is összehoztad a transzi blogodat.

Európai Baloldal · http://amiidonk.hu 2015.04.17. 23:01:15

Az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006 hírlevelére nem jelentkeztél?

Nem túl offenzív, heti 1-2.

De érdemes A MI IDŐNK-et olvasni.
amiidonk.hu

Boross Bence 2015.04.17. 23:45:31

A poszt a "szavazz a legkisebb rosszra"-elv újra felmelegítve. Eddig még sosem működött, de talán majd most. :)

búvár kondér 2015.04.18. 05:53:06

A Jobbik egy TGM-ek nélkül vagy Horngáborok nélkül ....de akár timárgáborok nélkül sohasem jöhetett volna létre s nélkülük nem nyerhetnének sehol sem.

Barátunk-e az Mszp?....netán a Dk vagy bárki a baloldalról? .....lehet ők úgy gondolják, de persze a barátság az kétoldalú dolog s a jó szándékot fel is kell ismerni.

nemecsekerno_007 2015.04.18. 10:10:22

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

pont az a gond, hogy úgy áll az állam a vállalkozókhoz ahogy te is. Az alapvetés az, hogy minden vállalkozó adócsaló. Ilyen adórendszer mellett a korrekt emberek nem is vállalkoznak, mert bizonyos ágazatoknál képtelenség lenne. Amíg ez a poszt-kádári gondolkodás nem változik, itt nem lesznek új munkahelyek.

nemecsekerno_007 2015.04.18. 10:11:00

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

hát ezeket kéne megbeszélni társadalmilag.

nemecsekerno_007 2015.04.18. 10:13:46

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

például azért mert a magáncégnél dolgozó TB járulékából fizetik a közalkalmazott eü ellátását is.
de ez is olyan dolog amit meg kéne beszélni, mert nagyon szép dolog a demokrácia meg a szolidaritás, de az is olyan mint a barátság. Az alapja a pontos elszámolás. Nyílván ez ahogy leírtam ez elég mechanikus, de az iránynak/szemléletnek ilyennek kéne lenni és ehhez kell a jogszabályi hátteret kialakítani.

outisz 2015.04.18. 10:23:36

@Boross Bence: nos, igen, talán ez a helyzet.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.18. 13:05:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Buta vagy."

Ha én buta vagyok, akkor te egy címeres ökör vagy.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.18. 13:11:20

@nemecsekerno_007:

"például azért mert a magáncégnél dolgozó TB járulékából fizetik a közalkalmazott eü ellátását is."

Ha a közalkalmazott munkájára szükség VAN, akkor miért diszkriminálnád a közalkalmazottat?

Ha nincs szükség a munkájára, akkor meg nem extra fizenivalóval kell diszkriminálni, hanem szerződést kell bontani vele.

Értsd meg: a MUNKAVÁLLALÓ szintjén édesmindegy, hogy az államnak, vagy Szaros Pista bácsinak dolgozik. Nem diszkriminálhatod az egyiketa másikkal szemben.

Vagy te szeretnéd, hogy a mentők, a rendőrség, a tűzoltók, a hadsereg, az okmányirodák, az anyakönyvi hivatalok, a bölcsik, óvodák, iskolák, a kórházak, az orvosi rendelők mind 100% magánvállalkozásban üzemeljenek, és az adóforintok, a járulékok meg a társadalombiztosítás pénze helyett piaci árat kérjenek az ügyfeleiktől?

stepboy 2015.04.18. 13:32:06

@timargabor: köszi, engem határozottan megnyugtat :)

nemecsekerno_007 2015.04.18. 13:53:48

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

"Ha a közalkalmazott munkájára szükség VAN, akkor miért diszkriminálnád a közalkalmazottat?"

Majdnem tök mindegy, hogy szükség van-e rá, akkor is költségként jelentkezik. Nyílván nem kell diszkriminálni, inkább valami minőségbiztosítási rendszert belevinni. Ha jól dolgozik, keres ha nem akkor mehet.

"a MUNKAVÁLLALÓ szintjén édesmindegy, hogy az államnak, vagy Szaros Pista bácsinak dolgozik."

munkavállaló szintjén valóban nem számít, de elosztható javak szempontjából viszont kurvára és itt nálunk alapvetően az elosztható javakból van kevés. Legalább is ezért megy a nyivákolás minden szinte.

"Vagy te szeretnéd, hogy a mentők, a rendőrség, a tűzoltók..."

ezekről kéne társadalmi vita és nem az alkotmányról, demokráciáról, fasisztákról meg egyéb faszságokról. Mit finanszírozzon az állam?
állam vs. magán. ha továbbra is ennyi aktív megy külföldre, ki a f***m termeli meg a nyudíjakat, meg a többi költséget? Ezért lépnek le a fiatalok, mert nem akarják mások nyugdíját, tb-jét, megkeresni itt. Ezt abszolut meg lehet érteni.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2015.04.18. 14:32:39

@nemecsekerno_007: "Ezért lépnek le a fiatalok, mert nem akarják mások nyugdíját, tb-jét, megkeresni itt. Ezt abszolut meg lehet érteni. "

Nem a TB-t, meg a nyugdíjat nem akarják megfizetni, hanem a nyolcszázhetvenhatodik pártkáder luxusvilla és -autó - évente két világ körüli út - privát aszfaltút a garázskapuig (é még sorolhatnám) kombópakkot.
Másutt is kell egészségügyi járulékot, nyugdíjalapot meg ilyeneket fizetni, de az épp hatalmon levők privát luxushobbijait nem. És érdekes módon jut több pénz a közszolgáltatásokra...
Valóban erről IS kellene társadalmi szerződés, amit be is tartanak utána. Mert ha az anyagi lét már tisztességes keretek között zajlik, nyílik akkor mód az ideológiai, humánus keretek megtisztítására, megtárgyalására és fejlesztésére is. De ezek semmivel sem kisebb jelentőségűek, mint a pénz csörgése, még ha az jobban hallható is.

nemecsekerno_007 2015.04.18. 16:36:12

@sophiataylor:

nyílván ez is számít, de összegszerűen eltörpül a nagy elosztórendszerek költségétől. Stadionokra 3 év alatt 220 Mrd költöttek, csak a szociális kiadások 4700 Mrd Ft-ot tesznek ki ÉVENTE. Nem véletlen, hogy Bajnaiék is egyből a 13. havi nyugdíjhoz nyúltak hozzá, máris megspóroltak vagy 1000 Mrd-t.
Tényleg számítanak ezek is, mert a korrupció is sokat kivesz a rendszerből, de azért fenntartani ezt az adórendszert meg szemléletet, mert vannak akik csalnak az nem egy indok. Illetve fent lehet tartani, de akkor az így működik.
Szóval a fiataloknak többek-között azért alacsony a fizetése mert sok a munkabért terhelő járulék, ami meg azért sok mert a kiadás is sok és még szarul is van elosztva.
De amúgy a költségvetésről itt egy jó kis infografika:
www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2015.04.18. 18:24:27

@nemecsekerno_007: A stadionok csak egy tétel a rengeteg közül, amelyek nagy részéről még csak tudomásuk sincs, tekintve hogy az összes önkormányzatban tevékenykedő "mégiscsak a mi kutyánk kölyke" ember zsebét is viszonylag tömve kell tartani, ha csak egy mód van rá, mert az a hűsége záloga.
Ezek összességében nagyságrendileg összemérhető értéket adnak az ellátórendszerekével. Nem beszélve arról, hogy a korrupció ilyen mértékű rendszerbe integrálódása eleve a hatékonyság ellen dolgozik. Meg minden ésszerűsítési reformot megakadályoz, mert az már a privát zsebeket veszélyeztetné, amik erre a szisztémára rendezkedtek be.
A nagy mértékű, rosszul elosztott terhekkel teljes mértékben egyetértek. Az elöregedő társadalomban a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, az egészségügy lyukain ömlik kifele a pénz stb.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.04.18. 18:49:41

@Blogger Géza: It would be a bit complicated to make you understand that a real living language is not spoken as your schoolbook might suggest. Not that your kind ever gets a chance to mingle with foreigners.

As for you mum, she wasn't worth the condom.

Blogger Géza 2015.04.18. 18:53:37

@maxval bircaman szerkeztő: Elhiszem, hogy a való életben sem tudsz tökéletesen angolul, mit ahogy írásban sem. Ebben nincs vita köztünk. :)

nemecsekerno_007 2015.04.18. 20:39:15

@sophiataylor:
"A stadionok csak egy tétel a rengeteg közül, amelyek nagy részéről még csak tudomásuk sincs"

az ilyen homályos utalások nem sokat érnek. a költségvetés az alapból matek. mondjuk elég bonyolult az újraelosztási rendszer ezért nehéz áttekinteni. de az ilyen urban legend-szerű megközelítések nem vezetnek sokra.
a kérdés inkább az, hogy ha azt mondanánk az embereknek, hogy oké, visszaszorítjuk a korrupciót egy elfogadható szintre, de befagyasztjuk a nyugdíjakat meg a közszféra béreit ill. fizetősek lesznek az eü-ben bizonyos szolgáltatások, nem tudom mit reagálnának. a kettőből már komolyabb adócsökkentést lehetne csinálni, a versenyképességünk javulhatna. ezekről kéne beszélni, de ezek kényes témák.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2015.04.18. 21:46:53

@nemecsekerno_007: Mivel nincsenek (és nem is lehetnek) teljes körű ismereteink a korrupció mértékéről, nem is várható pontos matek ennek alapján.Annyi ismeretlennel kell dolgozni, hogy az kiszámíthatatlanná teszi az egészet.
Amennyiben a korrupciót valóban elfogadható mértékre tudnánk szorítani (mondjuk 1% alá), akkor effektíve nem kellene vele számolni és azon kattogni, vajon mennyi folyik így ki a kasszából és vajon tényleg jól tippeljük-e meg, hogy annyi.

A fizetős eü szolgáltatások esetén volt pl. a nevetségesen alacsony, 300 petákos vizitdíjat is leszavazta az istenadta nép. Mondjuk én épp nem, hanem jó érvénytelenül szavaztam, mert láttam, hogy az az egész népszavazás csak a hatalomról szól...
Itt, Svédországban meg minden vizitkor kifizetek 150 kr-t, ami kb. 4600-4700 Ft-nak felel meg. Nyilván többet keresek forintosítva, mint Mo-n de nem 15x, csak 4x, tehát arányosan jóval többel járulok hozzá a levont járulékaim mellett is az ellátáshoz, mint Mo-n bármikor is kellett volna. De ott ahol 300 Ft-on ekkora patáliát lehet csapni, simán nem átlátva, hogy az "ingyenes" egészségügyi ellátás mennyivel többe is fáj, ott a rendszereket komolyan megreformálni teljességgel lehetetlen.

explanatus 2015.04.19. 00:03:52

@program készítő: "A médiába bekerülni lehetetlen,nagyon vigyázzák az 5 pártot."

Azt hiszem a te hozzászólásodban van a lényeg. Csak akkor van esélyünk, ha az alternatíva hafr.blog.hu/ megjelenik az országos médiában. Az 5 pártmédiája olyan, mint egy anyahajó, ha közelít valaki hozzá, össztűzzel válaszolnak.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.04.19. 00:27:46

@Blogger Géza: it wasn't what i was saying, although it it's pretty vain to say it to a troll. i guess it's quite pathetic if this is your respone about me fucking your mother, but keep practicing your english, who knows what the future holds...

Boross Bence 2015.04.19. 22:37:28

@explanatus: Egy egyszemélyes párttól semmit sem lehet várni.

program készítő 2015.04.20. 08:15:44

@explanatus: Elbukhatja a magyar kormány az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártyák miatt a napokban indult pert a luxemburgi bíróságon --Már régen erre kellett volna lépni,de még mindig az alapjövedelem van a médiákban--még több dolgozó fog leszakadni,de a fontos most is az 5 párt emberei--nekem mindegy ki lép ellene--csak időben lépjen.

Birkesz 2015.04.21. 18:19:12

@maxval bircaman szerkeztő: Topic OFF.
Nini, a troll trollt kiált. Mivé lesz így a világ?
Egyébként meg lassulsz, Maxval, egyre többször maradsz ki az első öt kommentelő közül.
Topic ON
süti beállítások módosítása