A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Kötelező napközi: benyeljük ezt is?

2013.09.01. 17:22 timargabor

A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16 óráig kötelező bentlét, gyakorlatilag a kötelező napközi intézményével és annak fogadtatásával. Meg az ellenzék töketlenségével, már elnézést.

Az, hogy a tanulóknak reggel 8-tól délután 4-ig, tehát teljes napi 8 órában az iskolában kell tartózkodniuk, bizony sok évfolyam számára újdonság. Én ugyan jó 35 éve koptattam az általános iskola padjait, akkor az első évfolyamokban ez emlékeim szerint kötelező és természetes volt, de máig emlékszem, amikor ötödik végén szüleim úgy döntöttek, hogy az utolsó óra után nem kell bent maradnom, hazajöhetek, foglalkozhatok a leckével, vagy bármi mással, ami az eszembe jut, az micsoda felszabadult érzést adott. Aki bent maradt, foglalkozhatott a leckével Károly bá napközis foglalkozása alatt, vagy lementünk a játszótérre - érdemi tanulás csak otthon jöhetett szóba. Tartok tőle, hogy ez most is így lesz. Amennyiben az iskolák rendszerszerűen azt várják el, hogy a házi feladatok a 16 órás hazamenetel után, otthon készüljenek el, az bizony még - meglepő módon - az emberi jogok nyilatkozatát is sérti, és tényleg miért várnánk el egy gyerektől napi 8 óránál több irányított tevékenységet, ha felnőttkorban is ezt tekintjük irányadónak?

brick_in_the_wall.jpg

Mondom, a problémával több százezer, esetleg millió iskolás és szülő most szembesül a gyakorlatban. Egy részük számára ez nem egyszerűen durva beleszólás a mindennapok megszokott családi rendjébe, hanem nyilván vannak, akik ezt gyermekükre nézve károsnak tartják. Egy szülő számára pedig kevés olyan dolog van, ami az ilyesminél felháborítóbb. Ismerőseim körében látom a visszafojtott indulatot, de nem látom azt a csatornát, ahol ez megfogalmazódhatna. Ahol elmondhatnánk, jó (illetve nem jó, de most hagyjuk), mutyiztatok a földdel, a trafikokkal, a takarékokkal, közgépeztek, de EZT NEM!

Amin főként csodálkozom, az az ellenzék teljes érdektelensége a kérdésben. Az MSZP és az E2014 láthatóan még egy ideig egymás ledarálásán dolgoznak, ilyesmire valahogy nem marad figyelem és energia - súlyos intő jel mindazoknak, akik azon töprengenek, hogy esetleg rájuk szavazzanak. Az LMP annyira beleszeretett a frissen megtalált - és nem is helyteleníthető - határontúli érdeklődésébe, hogy csak Verespatak és más semmi.

Ki fogja azt mondani nekünk, szülőknek, hogy aki a kötelező napközit nem szeretné, az ezen és ezen a napon, itt és itt nyilváníthatja véleményét tüntetésen? Hogy itt írja alá a népszavazási ívet? Nem azért mondom ezt, mert a szociknak vagy Bajnaiéknak hívei lennénk (nem vagyunk azok), de hát egy demokráciában az ellenzéki pártok valók erre. Márpedig ha ellenzékben sem csinálják a dolgukat, miért várnánk mást kormányon?

Ébredjetek már fel!

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

628 komment

Címkék: oktatásügy töketlenség magyar ellenzék kötelező napközi

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr25487861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2013.09.01. 17:56:30

Szerintem kicsit túlpörgött a szerző, némileg olyan lett a poszt, mint amikor a Mancs a szeptembertől eljövendő kvázi-rendszerszintű diákverésről hallucinált.

"Amennyiben az iskolák rendszerszerűen azt várják el, hogy a házi feladatok a 16 órás hazamanetel után, otthon készüljenek el" - esetleg meg kellene várni, hogy ez bekövetkezzen, nem?

Daniel W. Mcload 2013.09.01. 17:57:02

A bejegyzésed előtt egy órával és 22 perccel volt a DK tüntetése az oktatási államtitkárság előtt. Miért nem voltál ott?

kulcsar2011 2013.09.01. 18:01:50

"de hát egy demokráciában az ellenzéki pártok valók erre"

Folyamatosan mondogatják a problémákat.
Az meg mégse lenne normális, hogy mindenért népszavazzunk. Így is be lett adva sok népszavazási kérvény, és mindenféle hibákra hivatkozva dobálják vissza.

Daniel W. Mcload 2013.09.01. 18:04:31

@Steve the Great: Be fog, hiszen világosan leírták, hogy a délutáni iskola nem házi feladat írásra van. Szerintem az egész házi feladat intézménye káros, talán az iskolában kellene tanítani, normális módon (felszerelés, környezet, tankönyv, tanár, etc) és nem otthonra testálni ezt a gyerekekre.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.01. 18:12:09

@Daniel W. Mcload: nem tudtam róla.

@kulcsar2011: nem kell mindenről. Elég egyszer, de akkor nagyon. Mint 2008-ban. Pl. a dohányárréses kérdés átment az OVB-n... Ja igen: és nem elég mondogatni a problémákat. Meg kell oldani a hírek célbajutását is, a legkevésbé sem barátságos médiakörnyezetben.

Steve the Great 2013.09.01. 18:21:56

@Daniel W. Mcload: Nem belekötésképpen, de hol írták ezt le világosan?

Tyreo 2013.09.01. 18:36:33

Az egész igazából azon múlik, hogy az igazgatók hogyan áll(hat)nak hozzá. Ha elég lesz írni egy kérvényt és többet nem kell maradni délután, akkor nem lesz semmi extra.
Ellenben ha a helyzet nem ennyire egyszerű, akkor felmerülnek például olyan kérdések, hogy mi lesz azokkal akik nem akarnak, tudnak befizetni ebédre.
Nem beszélve a már többször megrágott, ám válasz nélkül hagyott különóra, edzés stb témakörrel.
Meglátjuk.

Megoldó 2013.09.01. 18:45:42

Itt lassan már csak a neutronbomba segítene...

Antalbaba 2013.09.01. 19:22:31

Visszaemlékezve: elsőben napi 3-4 óránk volt, kéthetente szombaton még 2 ráadás. Sosem voltam napközis/tanulószobás/menzás. Mondjuk ott haltam volna éhen, mert a csokis piskótán kívül mást nem ettem meg abból a sz@rból már óvodásként sem.
De vegyünk egy ideális szitut: ehető menza mellett is a minimum lenne az Amerikából jól ismert zárható szekrénysor, amiben egyrészt a tesicucc parkolhatna - cipelje naponta egy testépítő, ne egy amúgy is padlóig terhelt -elvileg iskolaérett, de ezt is hagyjuk- gyerekecske. Lényeg a lényeg, akkor legyen tényleg minőségi az oktatás, a leckét - ha kell egyáltalán - írják meg, a tanulást tudják le időben (biztosítva mindenkinek a neki megfelelő körülményeket -zene/csend/szieszta/segítség...), majd pakolják be a cuccaikat a szekrénybe és majdnem üres kézzel húzzanak el edzésre/nyelvórára/játszani/moziba...
Így is szembesülnek hazánk időjárásával, a korai sötétedéssel, közbiztonsággal, stb., de legalább néha látnák ébren a családot.
Természetesen mindehhez jön a TÉNYLEG leckementes hétvége + szünetek. Na így TALÁN 0:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.01. 20:12:16

Ez alapvetően Európából importált ökörség, nem magyar találmány. Persze ez nem csökkenti az értelmetlenségét.

Amadeus62 2013.09.01. 20:12:53

Itt már csak az iskolaigazgatók jóindulatán múlik, hogy engedélyezik-e a szülői kérvényt, hogy ne kelljen a gyereknek 4-ig az iskolában dekkolni. Persze ha mindenhova "nemzetikonzervatívkeresztény" fidesznyik igazgatókat állítanak akkor megette az egészet a fene.
A kurva anyátokat fideszes idióta faszkalapok!

A miheztartás végett egy kérvény nem elég. Ezt az igazgatónak jóvá kell hagynia! Márpedig én ragaszkodom hozzá, hogy minden tanítási nap az utolsó óra lejárta után jöjjön haza a fiam. Akkor minden írjak kérvényt ?!

Amadeus62 2013.09.01. 20:17:11

@Tyreo:

A kérvényt az iskola igazgató bírálja igen/nem visszajelzéssel. És ez a borzasztó! Eddig volt napközi, de nem kellett engedély, ha a gyerek az utolsó óra után közvetlen hazajön (ez általános iskola esetén max du. 1 óra) Most viszont engedélyt kell kérni, hogy hazajöjjön a SAJÁT gyerekem, és ha az igazgatónak ez nem tetszik akkor ottmarad du. 4-ig.
A kurva anyátokat fideszes idióta faszkalapok!

arthur877 2013.09.01. 20:20:30

A narancsos kurva édes anyjukat, azt....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.01. 20:43:45

Közelítsük meg a dolgot egy másik oldalról:

Település, nagyjából 400 ingázó diák jár be (ötödikestől felfelé) a település három plusz egy különleges iskolájába. Most ezek a gyerekek ott lesznek négyig.

- Ez a 400 gyerek nagyjából 500 méter sugarú körben megjelenik a buszmegállókban, ahol eddig iskolaidőben a két vonal 10-15 perces követéssel járt. Eddig a gyerekek folyamatosan jöttek ki az iskolából, folyamatosan szálltak buszra, persze így is voltak tumultusok, de elviselhető volt a helyzet.

400 gyerek elszállítására minimum 8 db autóbusz kell! Honnan? Hogyan?
És akkor az előző településre beingázó 150 tanulóról még nem ejtettünk szót, valamint a kifele levő két falu-egy iskola diákjai (kb. 300 diák) is fel szeretnének szállni ugyanarra a busz(ok)ra, ahol a 400 gyerekből még kb. 300 a buszon van.

Kicsit olyan ez, mint a választási regisztráció. Aki utána számolt, belátta, nem működőképes dolog. Ez sem az.

José Luis Torrente Galván 2013.09.01. 21:50:39

Büdös nagy faszság ez a kötelező napközi. Ráadásul alsósok esetében nem ritka, hogy anyuka a kisebb testvérrel GYES-en van, tehát nyugodtan el tudná hozni a gyereket, de nem lehet, mert Rózsika néni szerint az nem jó.

outisz 2013.09.01. 22:00:27

amúgy azt tudjuk hogy ennek mi értelme van?

JohnHenry 2013.09.01. 22:41:52

mibe fogadunk, hogy egyetlen százezres tűntetés sem lesz ezügyben sem? és ha meghírdetik mondjuk a kossuth térre, akkor is többen lesznek azzal egyidőben a westend-ben, mint ott?

clegane 2013.09.01. 22:42:39

sajnos abszolút releváns az oktatáspolitika jelenlegi helyzete kapcsán (is) a Fal.

mekeke 2013.09.01. 22:43:06

Ha az az értelme, amit én is szeretnék, akkor ez lenne a legjobb húzásuk. Ha nem, és más lesz, akkor meg a családommal együtt máshol folytatom.

JohnHenry 2013.09.01. 22:43:55

ja meg miért érzem azt, hogy a napközi ellen legmocskosabban tiltakozók valójában kiskölykök?

Mr. Bear 2013.09.01. 22:46:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ez nem Európából importált ökörség, ezt a nagy Sztálin találta ki, hogy a jövő nemzedékét ne mételyezze otthon a polgári csökevény. A mi Rózsánk világosan megmondta, hogy az ő ideálja az az iskola, amelyben ő nőtt fel. Tessék utánaszámolni az életkorának.

H.Solo 2013.09.01. 22:46:37

Nem értem, hogy min kell pörögni ennyire. Írni kell egy levelet, hogy a gyereket a tanítási órák után engedjenek haza és hazaengedik. Én az évnyitón átadtam és elfogadták, holnap pontosan olyan lesz minden, mint tavasszal, az előző évfolyamában volt...

Kim Jong Un 2013.09.01. 22:47:15

Mindenbe kapaszkodtok, hogy a boszmet visszahozhassatok? Mindenen rugozni kell, mindenbe bele kell kotni, csak hogy jojjon ujra a libas meg a boszme? Nem vagytok normalisak!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.09.01. 22:50:11

Én 31 vagyok és kötelező napközibe jártam, utáltam mint az állat, de nem lettem tőle kevesebb. Mi ez a hiszti? Pfff.

Nero Bianco 2013.09.01. 22:53:14

@JohnHenry:
Mert én meg úgy érzem, hogy te meg a Hoffman Rózsa vagy.

Mr. Bear 2013.09.01. 22:54:50

@JohnHenry:

Nem lesz tüntetés, mert már kész a formanyomtatvány, amit holnap hazavisz a gyerek, szülő aláírja, hogy nem kéri a napközit, és a dolog el van intézve. A tanároknak sem érdekük, hogy hatalmas létszámú gyerekcsoportok lógjanak az iskolában négyig.

De. Volt egy álmom arról, hogy majd olyan országban élek, amit nem a kiskapuk működtetnek.

Valamint: holnaptól nincs iskolapszichológus, nincs gyermekvédelmi felelős. 25 órát fogok hetente tanítani, és ha betartanám a 40 órás munkaidőt, egy órára 19,2 perc felkészülés jutna.

Van olyan nap, amikor reggel nyolctól délután fél háromig folyamatosan órám lesz. A legutolsó utcaseprőnek is jár fél óra ebédszünet, csak a tanárnak nem. Az óraközi szünetben ugyanis felügyelni kell a diákokat. Ki gondolja azt, hogy a hetedik órában is hatékony és élményszerű leszek? És miért nem érdekük a szülőknek, hogy az legyek, ne lestapált, idegbeteg.

Továbbá: minden osztályhoz és minden tantárgyhoz ki kell nyomtatni egy tanmenetet, ha két párhuzamos osztályban tanítod ugyanazt, akkor az nem lehet azonos, ti. minden megtatott órát megjegyzésekkel kell ellátni. Kiszámoltam: nekem 14 tanmenet kellene, kb 300 oldal, az egész tantestületnek kilencezer.

Folytassam? Nem lesz tüntetés. Aláírják holnap a papírt, és csá.

Giedi 2013.09.01. 22:55:34

Írunk egy papírt, hogy engedjék haza a gyereket.

Ennyi.

is 2013.09.01. 22:57:22

@poszt: nem értem. mire való egy ellenzéki párt? hogyha valami zúgolódás van, akkor annak álljon mindenképp az élére, mindentől függetlenül? akkor is, ha nincs értelme?

köszönöm szépen, 2008-ban az egyetlen értelmes reformot sikerült ilyen zúgolódás élére állással eltörölni, a népek 83%-nak felhergelésével, elég volt, értelmes érveket kérek, és nem zúgolódást.

@Amadeus62: na ez az. a TV-d a sajátod, meg a lakásod. a gyereked nem a tulajdonod. tudom, hogy Magyarországon kisebbségben vagyok, de az én gyerekemre bátran rászólhat bármelyik felnőtt, ha rosszat csinál, és én is rászólok bármelyik gyerekre.

@Kim Jong Un: Mindenbe kapaszkodsz, hogy Orbán maradjon? Nem vagy normális!

Mr. Bear 2013.09.01. 22:59:57

@Giedi:

Nem ennyi, b. meg. Neked ennyi, de a tanárok attól még padlón vannak. Nem kéne kiállni értük? Nem kéne észrevenni, hogy a tanárok ellen uszító mocskok, akik most tele szájjal öntik a valósággal köszönőviszonyban sem lévő számokat, szóval hogy ezek a szemetek épp az egész ország összes feszültségét vezetik most rá a tanárokra?

Nem járna a te gyerekednek is egy jó iskola? Kipihent, jól felkészült tanárokkal?

Mr. Bear 2013.09.01. 23:02:29

Félállású kolleganőm a múlt héten kiszámolta, hogy mennyi időt töltött a tanév előkészítésével, értekezlettel, adminisztrációval, a terem kifestésével (segítettek a szülők). 48,5 órát. 20 helyett. És még el sem kezdődött a tanítás.

dekol84 2013.09.01. 23:04:40

Mi a f@szt pattog bárki is! Erre adott felhatalmazást a csürhének a 2/3, oszt jónapot! Most ne ugassék senki, majd ha elküldtük a picsába a fideszcsordát, akkor lehet itt változás! Addig mindenki szopja be bőnyállal, amit a nyakunkra hozott a sok birka, agymosott fityeszdroid!

Nero Bianco 2013.09.01. 23:05:40

@Giedi:
" Írunk egy papírt, hogy engedjék haza a gyereket.
Ennyi."

Lehet, hogy neked ennyi, de a sulinak ezeket iktatnia kell meg beszámolni róla a tankerületnek, meg statisztikákat vezetni, és még emellett tanítani is kellene nekik meg készülni az óráikra, meg mindenlófasz.

Ha csak annyi lenne, hogy írni egy papírt, akkor gyakorlatilag tök értelmetlen lenne bevezetni.
Egyébiránt természetesen tök értelmetlen volt bevezetni.

dekol84 2013.09.01. 23:05:43

@Mr. Bear: Oszt? Mi a faszé szavazott a fityeszre! Majd legközelebb meggondolja! Most pofabe van annak aki erre a csürhére szavazott!

graycivil 2013.09.01. 23:07:19

Saját tapasztalat alapján egy normális igazgatónak elég egy kérvény, amelyben a szülő vállalja az otthon foglalkoztatást, és akkor simán elengedik a gyereket. Remélem, ez később sem fog változni ebben az iskolában esetleges "felsőbb utasításra".

Amúgy szerintem ez a rendelet egy agyament pótcselekvés a 32 óra benntartózkodás indoklására. Néhány "szellemi földönfutó" cezaromániája csupán.

dekol84 2013.09.01. 23:07:34

@Giedi: Jók a csöcseid! Már ha tényleg te vagy a képen és nem egy büdös riherongy lógócsöcsű zorbánfaszszopó retkes fityeszes agymosott dorid vagy!

Reggie 2013.09.01. 23:08:34

@Mr. Bear: Es a diaknak miert nem jar az ebedszunet?

Mr. Bear 2013.09.01. 23:10:11

@dekol84:

Ez válasz? Nem szavazott a fideszre. Nem minden tanár szavazott a fideszre, ez olyan hihetetlen? Én sem. Engem nem vertek át, én ezt vártam tőlük, de ennyi borzalmat még az én fantáziám sem tudott elképzelni.

Mr. Bear 2013.09.01. 23:12:48

@Reggie:

Pontosan. Elsős gyereknek kötelezően napi öt órája van. Egy ötödikesnek, aki arra vetemedik, hogy emelt szinten tanuljon nyelvet, heti 32 órája van. Érthető? 10 éves gyerek, és háromszor hat, kétszer hét órája van. Ebéd fél háromig, van tíz perce, hogy torna után mosakodjon, felöltözzön, ebédeljen.

smartdrive 2013.09.01. 23:12:59

"miért várnánk el egy gyerektől napi 8 óránál több irányított tevékenységet, ha felnőttkorban is ezt tekintjük irányadónak?"

ember, hol élsz te? amikor gimibe jártam, ez úgy nézett ki, hogy 7 óra a suliban, és vagy 3 óra (matek)lecke. plusz kömal

a felnőttkorom egy véget nem érő nyaralás a gimnáziumhoz képest. semmi stressz, nincs számonkérés (van, de rutinból megoldott dolgoké, nem újdonságoké, mint a dolgozatoknál, feleléseknél), nincs 10-12 különböző feljebbvalóhoz igazodás

boszorkányság 2013.09.01. 23:14:17

Mit szól a 6-14 éves gyerekek bezárásához az orvos:
szemész: ócska világítás egész nap, 0,5 - 4 méterre fókuszáló szem
ortopéd: a padok-asztalok elrettentőek a fejlődő "mészvázra"
érrendszeri: üldögélés órákon át: biztos vérrőgképződés
Mit szólna megboldogult Ranschburg Jenő?

smartdrive 2013.09.01. 23:15:11

@Giedi: nem ennyi, mert a központi nyilvántartás be fogja kérni a statisztikákat, és ha rájön, hogy egy igazgató összesen heti havi 15.000 szabad órát engedélyezett, akkor leesik neki, hogy hekkelik a rendszerét

Gege8 2013.09.01. 23:16:30

No akkor dobok a hullámok közé még egy követ, hadd fodrozódjanak, mert lenne itt még egy érdekes aspektus. Jómagam gyakran látogatok egy irodaházat (fújmulti!), ahol rajtam kívül még vagy 2000 ember dolgozik, 9:00-től 18:00-ig tartó beosztásban. Cserébe magyar viszonylatban tisztességes fizetést kapunk, ami még a levonások után (esetleg ebből van a tanárok fizetése?) is alkalmas egy normális életre, így nem cserélném el, gyanítom a többiek sem. Ehhez kapok egy iskolát, ahol leszek szíves 7:45-re beadni a másodikos gyermeket, és 17:00-ig elvinni, mert utána csak valami kósza/kusza ügyelet féleség van. Csak én szeretnék valami olyan rendszert, ahol abban az időben amíg én a kenyérre valót kergetem, a gyerek tanul, fejlődik, kupálódik, biztos helyen van? Nem olyan világ ez, ahol 7 évesen engedem csak úgy lófrálni.... Aztán ha végeztünk mindketten (munka, lecke, edzés, stb letudva) akkor mehetünk haza játszani, beszélgetni, pihenni, ami addigra mindnyájunkra ráfér?!
Bocs, hosszú lett.

boszorkányság 2013.09.01. 23:17:26

A gyerekeknek állandóan maguknál kell hordani az "eltávigazolást" mert a rendőr visszaviheti az iskolába, ha igazoltatja!! és nincs nála.
Agyalágyultak!

Mr. Bear 2013.09.01. 23:17:47

@Tomi from Space:

De. Kevesebb lettél tőle. Normális emberi reakciók helyett abban éled ki a frusztrációdat, hogy örülsz, ha mások is szívnak.

Flúgatlan 2013.09.01. 23:19:43

No!

Nehéz ügy ez, de a lázongással én megvárom a keddet, amikor gyerekeim sulijában tájékoztatást adnak, hogy is megy ez.

A kötelező bentlét tényleg hülyeség, de még nem látom, mit is akarnak bevezetni és mi is az, amivé a média meg az egymást túllicitáló blogok fújnak fel.

Ha tényleg kötelező lesz a gyerekeimnek bent lenni 16-ig, akkor lázadni fogok én is, pedig rájuk szavaztam.

Wikus van de Merwe 2013.09.01. 23:20:41

@Mr. Bear: LOL "felkészülni az órára" minden évben leadod 14* ugyan azt. Felkészülni a színvonalas főiskolán kellet volna ahol "tanultál".
Majd én is benyögöm a munkahelyemen, hogy minden óra előtt 20 perc felkészülés kell, meg hogy bocs de a 7. órában már nem tudok figyelni.

boszorkányság 2013.09.01. 23:21:00

@Gege8: gyereknevelés ezek szerint: 0-1 éves korig etegeni, majd beadni a központi neveldébe és csodálkozni 20 év múlva: hogy megnőtt ez a gyerekem? :(

Mr. Bear 2013.09.01. 23:21:27

@boszorkányság:

Ááá, sokkal rosszabb. Holnaptól kezdve nem tehetjük meg, hogy ha pl. megbetegszik egy tanár, és nincs helyettes (és most ebben a szép, új világban nem lesz, mert mindenkinek mindig órája van), akkor csak úgy beírjuk az üzenőfüzetbe, hogy pl. szerdán az utolsó óra elmarad.

Gege8 2013.09.01. 23:24:12

@boszorkányság: Túrót! :) De azt talán elvárhatnám, hogy az erre fenntartott rendszer addig "vigyázzon" az utánpótlásra, amíg nekem erre a szolgáltatásra szükségem van, nem pedig valami egyéb képlettel kiókumulált idősávban.

Mr. Bear 2013.09.01. 23:24:58

@Wikus van de Merwe:

Bocs, kissé feldúlt vagyok, úgyhogy: te barom. Nem István király halálozási dátumát kell bemagolnom minden óra leőtt, hanem kitalálnom, hogy hogy pacifikálom Kovács Pistikét, milyen érdekfeszítő performansszal próbálkozzak beleverni a fejébe valamit.

De szülőként jól esik, ugye, ha képben vagyok a gyerekeddel kapcsolatban? Ha felhívhatsz még este tízkor is, mert a kis drága megint elfelejtette felírni a házi feladatot?

dekol84 2013.09.01. 23:25:05

@Mr. Bear: "Engem nem vertek át, én ezt vártam tőlük, de ennyi borzalmat még az én fantáziám sem tudott elképzelni.+

És még korántsincs vége aranyapám! Ez a csürhe elviszi a következő 4 évet is, thanks to the birkák, akik újra megszavazzák majd őket! Azt a vérgőzős tajtékzást lesz érdemes majd megnézni, amit ezek itt rendeznek majd 2014-ben! Hogy a töke rohadna le mindnek, meg azoknak a keze is, akik erre a csürhére szavaznak!

alien 2013.09.01. 23:27:09

@Kim Jong Un: Ja mert a törpe bonszaj az olyan jó akkor mar inkább Bajnai

Nero Bianco 2013.09.01. 23:27:45

@Gege8:
"Csak én szeretnék valami olyan rendszert, ahol abban az időben amíg én a kenyérre valót kergetem, a gyerek tanul, fejlődik, kupálódik, biztos helyen van? Nem olyan világ ez, ahol 7 évesen engedem csak úgy lófrálni...."

Meg lehetne ezt is oldani, ha Hoffmann Rózsáék nem egy egyeniskolai rendszerben gondolkodnának, hanem az iskolák saját maguk dönthetnének sok dologról. A szülőkkel egyeztetve.

De a Hoffmanni elképzelés ugyanazt a sémát erőlteti egy falusi kisiskolára, mint egy kisvárosira, vagy egy pesti nagylétszámúra, vagy...

És ez az egész rendszer egyik rákfenéje.

Én kisiskolásként egyedül jöttem-mentem a suliba (sőt, már óvodásként is a bátyámmal kettesben ballagtunk el az oviba anno)
Ezt Budapesten nyilván nem lehetett volna már akkor sem megcsinálni.

De ma is sokféle élethelyzet van, amiből a hoffmanni gondolkodásmód pusztán egyet preferál, azt, ami rózsinak tetszik.
Minden más le van szarva.

Mr. Bear 2013.09.01. 23:28:50

Pörög a topik, de még egyszer, hahó, figyeljetek már:

NINCS ISKOLAPSZICHOLÓGUS, NINCS GYERMEKVÉDELMI SZAKEMBER HOLNAPTÓL.

Orbitális pénzkivonás folyik, miközben azt hirdetik fennen, hogy épp öntik bele a pénzt az iskolákba.

Ja, ettől kezdve nem vehetünk meg csak úgy semmit, ki van jelölve, hogy kitől szabad fénymásolópapírt meg ceruzát venni. Itt is megjelentek a haverok.

parrre 2013.09.01. 23:31:23

Nálunk most kezdi a gyerek az elsőt. 3 nap van lyukas órája, ahol majd "találja fel magát". Minden nap 12:30-tól 14:15-ig ebédszünet, amikor vagy eszik a menzán, vagy azt csinál amit akar, majd 14:15-től újabb óra, mert nyelvet meg hittant meg kötelező testnevelést, meg mit tudom én milyen faszságot kell még tanítani. Ezért fog 3-kor hazajönni a gyerek, szétcsapva, aztán írjon szorgalmi feladatot, járjon különórára. Meg menjen ki mozogni is. Meg a jó kurva anyját az összes szentfazék fideszes fasznak! Tisztelettel

bean 2013.09.01. 23:32:17

Én Fazekas spec. mat. osztályba jártam amikor még négy osztályos volt a gimnázium, kétszer, később háromszor volt hat óránk, egyszer hét, ha jól emlékszem. El nem tudom képzelni hogy fog egy ötödikes kisgyerek háromszor hat, kétszer hét órát elviselni. Japán a cél... hogy öngyilkosok legyenek a kicsik az elviselhetetlen nyomás hatására?

Maci65 2013.09.01. 23:32:27

Általános iskola alsóban a napközi teljesen normális, de felsőben már felesleges. De ha mégis bent kell töltenie a gyereknek délutánt, legalább értelmesen töltse el. Lehetne menni múzeumba, vagy valami olyan helyre, ahol kicsit gyakorlatiasabban, valóságosabban átélik a száraz elméletet. Egy ilyen pl nagyon hiányzott az én koromban:
www.babiloncenter.hu/programok/tutanhamon-museion

Gege8 2013.09.01. 23:34:21

@Nero Bianco:
Ez teljesen világos, direkt csavarni szerettem volna egy kicsit a háborgás menetén. Nekem ez piszkálja a csőrömet már az óvoda kezdete óta, másnak nyilván más. Amúgy is csak halkan háborgok, mert lelkes, mozgékony, autóval rendelkező, megbízható nagyszülőkkel áldotta meg a sors a családot, nagyjából bármit megoldunk, kérvénnyel, akármivel; de ettől még zavar. Rózsa néni áldásos működése folytán tavaly óta elbuktuk mindkét (iskolaválasztásban is hangsúlyos szerepet játszó) tanítónőt, úgyhogy azért nagy a szerelem a rendszer iránt........

Nero Bianco 2013.09.01. 23:36:05

@Wikus van de Merwe:

Bakker, te sem tanítottál soha.
Én ugyan egyetemen tanítottam csak, és max 10 fős csoportokat, illetve felnőtt oktatásban.
És 6 óra tanítás után úgy zsongott a fejem, hogy örültem hogy nézek ki a fejemből.
Pedig ott már fegyelmezni nem is kellett, pusztán arra figyelni, hogy a csoport tagjai tényleg megértették amit mondtam, figyelni arra, hogy senki ne maradjon le, kitalálni trükköket arra, hogy mit lehet csinálni, amikor nyilvánvalóan a csoport egy része nem érti mit mondok.

6 óra tanítás kétszer fárasztóbb, mint mondjuk 10 órán keresztül fejlesztési tervet írni.
Mert a tanításnál nem a te általad optimális ütemben dolgozol, hanem a hallgatók heterogén, állandóan változó üteme alapján.

Mr. Bear 2013.09.01. 23:38:22

@Maci65:

Ügyesen elhelyezted a reklámot.

Viszont: eddig megtehettem, hogy ide-oda elvittem a kölyköket napközben, ettől kezdve nem tehetem meg, csak délután. Eddig volt 5-6 óránk egy ilyen extra programra, most majd lesz max. kettő, he vissza akarok érni négyre. Aquincum most ugrott, a sziklakórház is, a Páva utcai emlékközpont talán még belefér, és a Nemzeti Múzeum is. A szépművészeti túl messze van, szervusz, egyiptomi kiállítás és Raffaello.

The Seer (törölt) 2013.09.01. 23:38:58

Legyen délutáni suli, csak akkor legyen modern oktatás és ne az ami most megy.
Ja hogy ez nem fog összejönni? Akkor ne legyen délutáni agymosás sem.

kisQtya 2013.09.01. 23:39:49

@smartdrive: Na, végre valaki kimondta.
Az egész közoktatásban eltöltött 12 évem egy stresszfolyam volt. (1980-ban érettségiztem.)
Matek óra előtt gyomorgörcsöm és légzési nehézségeim voltak.
Angol óra és orosz óra előtt ment a hasam, ha behozta a tanár a magnót, szívritmus zavarom lett.
Csak egyetem alatt jutottam el hallásvizsgálatra, ahol kiderült, hogy idegi eredetű halláskárosodásom van, ami megértési problémát okoz, ezért nem tudok nyelvet tanulni.
Gyűlölöm a közoktatást a sok tehetségtelen faszkalap tanárral együtt.
Az egyetem viszont nagyon ment, imádtam, remek tanáraim voltak, akikre ma is szívesen gondolok és épp csak lemaradtam a summa cum laude minősítésről.
Életem legszebb időszaka volt az egyetem. :)))))

Kivancsi 2013.09.01. 23:39:53

ez lesz a menza vagy a közétkeztetési mutyi...
mert ugye kötelező napközi kötelező kaja befizetzes....
kik jarnak jol? hat nem a tanarok es nem a diakok :)
hanem mar megint a cimbik es az orhideak :):)

Tyreo 2013.09.01. 23:39:59

@Amadeus62: Ezt kéne megvárni. Nem hiszem, hogy az igazgatók elkezdenek kekeckedni, hogy itt a kérvény és nem fogadja el. Szerintem ez az egész csak arról szól, hogy azok a gyerekek akikre annyira basztak a szüleik, hogy még napközibe se íratták be őket, talán arra is basznak, hogy kiírassák őket. Így legalább pár óráig még nem az utcán kódorognak.

Amúgy tudja valaki, hogy mi volt a hivatalos indoklás erre?

boszorkányság 2013.09.01. 23:44:43

Melyik két óra közti 10 perces szünetben ebédeljen meg 400 gyerek és 60 tanár? és hol?
Ha kötelező a napközi, akkor nem ingyenes az étketetés?

Maci65 2013.09.01. 23:45:09

@Mr. Bear: 16-17 óráig a szülők dolgoznak, nem tudnak a gyerekkel foglalkozni, ha csak nem valaki otthon van még gyesen. Az viszont gáz, ha 14 óra után tudna menni a gyerkőc sportolni, egyéb különórára, de nem teheti.

Wikus van de Merwe 2013.09.01. 23:49:05

@Mr. Bear: :D "te barom" ezt egy tanártól bóknak tekintem.

Olyan kórú gyereknek akinél ez a házi feladatos téma felmerülhet 10 órakor már rég ágyban a helye.
Úgyhogy ez nem volt valami életszerű.

Kovács Pistikéhez meg vegyél fel bohóc jelmezt, az amúgy is illik hozzád.

Mr. Bear 2013.09.01. 23:50:51

@Maci65:

A 16-17 óráig dolgozó szülő gyereke eddig is napköziben ült. Most viszont mindenkiét oda akarnák ültetni.

Az egészben az vígasztal csak, hogy a fideszfan budai úriasszonyokat mennyire fel fogja dúlni az eset. Méghogy kérvényt lenn írni, hogy a kis trónörökös elmehessen lovagolni meg golfozni. Piha.

Komolyra fordítva: az iskolák többségében nincs rendes sportolási lehetőség (tornaterem se), nincs zeneoktatás, nincs tehetséggondozás, nincs semmi. Honnan volna, amikor semmire sincs pénz.

M_R 2013.09.01. 23:52:38

"Nem lesz tüntetés, mert már kész a formanyomtatvány, amit holnap hazavisz a gyerek, szülő aláírja, hogy nem kéri a napközit, és a dolog el van intézve. A tanároknak sem érdekük, hogy hatalmas létszámú gyerekcsoportok lógjanak az iskolában négyig."

"A gyerekeknek állandóan maguknál kell hordani az "eltávigazolást" mert a rendőr visszaviheti az iskolába,"

Amit majd nem az iskola igazgatója ad ki (akiktől szinte minden jogkört elvettek) hanem a tankerület. Oda kell benyújtani tértivevényesen az igényt 5000 Ft-os okmánybélyeggel. A kiadott igazolás 30 napig lesz érvényes...

Úgyis az lesz amit ők akarnak. Ha lenne iskolás korú gyerekem, már csomagolnék és lépnék le "tündérországból"

Jhonnyq 2013.09.01. 23:52:52

@JohnHenry: Tudod sok kicsi sokra megy és sok kis tüntetés nagyon könnyen duzzathat naggyà azzal,hogy koràbbi màs tèmàban tüntetők, szolidaritàsból csatlakoznak...
A Fidesz azon a napon fog megbukni biztosan ,amikor egy ilyen tüntetés esetleges eszkalàlódàsànak megakadàlyozàsa soràn,"hatàrozott" rendőri erőket vet be.
Az olyan akciókból kellene sok amit a devizahitel kàrosultak Augusztus 20. -àn tettek,spontàn nem bejelentve vagy amit most a szülők tesznek remélhetőleg.
A rendőrség úgy vigyàz a tüntetőkre mint a hímes tojàsra.
Ilyenkor kellene oda néhàny "szélső balos" :)

outisz 2013.09.01. 23:53:17

@Gege8: erre van a napközi, legalábbis egy ideális világban. A bejegyzés viszont arról szól, hogy miért kell ezt kötelezővé tenni? Aki akarta, eddig is járatta napközibe a gyereket, viszont vannak akik inkább otthon oldják meg a gyerek délutánját, mert megtehetik, magánügy. A poszt nagy kérdése hogy miért kellett ezt a rohadtul primitív és egyszerű döntési jogot elvenni a szülőktől?

szuperkrumpli 2013.09.01. 23:53:23

Így kell ezt csinálni! Mindennapi tornaóra tornaterem nélkül! Egész napos iskola koncepció nélkül!
Rendbe tettük az oktatást! Minden gyerek atléta -potenciális labdarúgó és kibaszott okos! Magyarország jobban teljesít! ;)

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.09.01. 23:55:59

Először is volt főnököm kedvenc szavaival élnék a fidesz felé:

"BASZOM RÁTOK A KURVA EGET!"

A megoldás sajnos csak később jöhet el. Jelesül jövő tavasszal amikor is mindnyájan tudjuk, hogyan lehet eltakarítani ezt a csürhét az életünkből.

Wikus van de Merwe 2013.09.01. 23:57:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem, nekem nem sikerült bejutnom a tanárképző főiskolára:D

Jhonnyq 2013.09.01. 23:59:56

@The Seer: Délutàn lesznek a hittan óràk,a hàzi feladat pedig az lesz,hogy vacsora elött a gyerek mondjon àldàst Hoffman Rózsàért és az ételért az úrnak.

Wikus van de Merwe 2013.09.02. 00:02:16

@Wikus van de Merwe: De arra azért halványan emlékszem, hogy mit csináltak az órákon a tanáraim:D
(általános ill. közép iskola)

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:03:27

Helyes lépés, szélsőlibsiknek pedig pofa súlyba.

bean 2013.09.02. 00:04:43

@anyahajókabinajtóhajtogató: tényleg? Te tudod kire fogsz jövő tavasszal szavazni? Én nagyon szeretném tudni, de fogalmam sincs :(

Mr. Bear 2013.09.02. 00:04:53

@Jhonnyq:

A hittan könyveket meg kellet rendelnünk az elsősöknek, és ezzel kifutottunk a 12 ezres ingyenes keretből. Egy ingyenes gyerek 12 ezret kap állam bácsitól, ha többe van a tankönyv, oldjuk meg. Hogy az elsősöknek legyen ingyen hittankönyv, a hetedikes ingyenesek moslék állagú könyvtári fizikát kapnak csak.

Amúgy a hittan órák délelőtt lesznek.

Valamint: most indul a katolikus hittanárok gyorstalpalója a Pázmányon, ha jók az információim, állam bácsi fizeti ezt is.

Mr. Bear 2013.09.02. 00:05:56

@bean:

Én spec. egy beszélő papagájra is, csak ezek eltakarodjanak.

Kim Jong Un 2013.09.02. 00:09:37

@alien: ja menjunk csuszni maszni az imf ele megint mi? Te fereg!!!!!!!!!!

tisztapista 2013.09.02. 00:23:24

Házi feladat, napközi, 16 óráig kötelező, leckeírás...

Mókuskerék hülyegyerekek és szülők számára. Aki beveszi, ezt eszi.

Akinek nem tetszik, szól az igazgatónak, és a gyerek húz haza óra után. Ha az igazgató nem engedi, akkor igazgatóváltás. Ha nem megy, akkor iskolaváltás, magántanuló lesz a gyerek.

Ezer lehetőség van, de itt már egyesek úgy beszélnek róla, mint valami koncentrációs táborról, ahonnan nincs szabadulás. Pedig van.

WLaci 2013.09.02. 00:30:00

@H.Solo: Szolga. Igazi fidesznyik.

Nero Bianco 2013.09.02. 00:31:13

@tisztapista:
"...Ha az igazgató nem engedi, akkor igazgatóváltás...."

Te ostoba.
Az igazgatót Hoffmann Rózsa nevezi ki.
Igazgatóváltás akkor lesz, ha az igazgató engedi.
A szülők meg le vannak szarva.

Egyébiránt meg tömve van magániskolákkal a magyar vidék, a falusiak meg azt sem tudják, hogy milyen jól felszerelt magániskolák között válasszanak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.02. 00:35:29

Nekunk is elso 3 osztalyban reggel 8- delutan 4ig suli volt. Utaltuk is rendesen, foleg, hogy a matektanar rendszeresen 16.15-kor engedett ki.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:36:33

Az eddig multiknál prosperáló felsővezető független értelmiségi házaspárok hirtelen átváltottak szegíny éhező-nyomorgó munkanélkülibe, akik nem tudják kifizetni az ebédet (és nem kapnak rá segílykét sem), viszont otthon egész délután leckét írnának a gyerekkel, csak a csúnya Hoffmann.

bigthereal 2013.09.02. 00:37:33

buta poszter, a szülő elkérheti a gyereket, ha úgy gondolja...

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:37:59

@tildy:):

De szemét! Tuti a túlórapénz miatt csinálta, hogy gennyesre keresse magát belőle!

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:38:36

@bigthereal:

De a Hoffmann nem adja oda a független értelmiségieknek, csak a fasiszta szülőknek.

toljukcsináljuk! 2013.09.02. 00:40:15

Dekurvajó, hogy nem most vagyok gyerek!

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:42:14

@toljukcsináljuk!:

A gyereknek így lesz természetes már délutántól.

Gondolom, te is sokat dolgozó alkalmazott értelmiségi vagy, akinek gondot okoz, hogy 4-re menjen a gyerekért, amikor 1-re is mehetne.

Nero Bianco 2013.09.02. 00:43:18

@bigthereal:
"a szülő elkérheti a gyereket, ha úgy gondolja"

Azt a hétszentségit, hogy Hoffmann elvtársnő milyen engedékeny mostanság.
A szülő elkérheti a gyerekét.
Micsoda nagylelkűség.
Talán kezet kéne csókolni Hoffmann elvtársnőnek.

Amadeus62 2013.09.02. 00:44:00

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Jó hülye vagy te!

Bazmeg jól pofán váglak mindjárt azt meg esz a fene! Rohadt tetves kommunista BÉRENC !!

WLaci 2013.09.02. 00:46:18

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Tudod, buzikám, nálunk vannak nagyszülők is. Polgári család, tudod. Bár biztos nálad paraszt fidesznyiknél ez ismeretlen.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:47:52

@WLaci:

És megírtad már a papírost, "polgár", vagy marad a fórumon orbánozás?

komplikato 2013.09.02. 00:47:55

@bigthereal: "buta poszter, a szülő elkérheti a gyereket, ha úgy gondolja..."

Ja, mint a viccben: "Kérhetni kérheted ..."
Aztán mi van ha az a válasz, hogy NEM? :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.02. 00:49:19

Nagyjából konstruktív vita volt itt, erre jött a riadóztatott troll.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:49:59

@komplikato:

Bazmeg pár órát kéne várni a válaszig, de inkább itt orbánoztok egész este, de szerintem még évek múlva is.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:51:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Konstruktív vita = az összes bolsi teljes egyetértésben előre orbánozik arról, hogy mi lesz pár óra múlva.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:53:55

Még a délután meg kellett írni a cikket, nem ért rá holnap délutánig, amikorra kiderül, hogy is működik a gyakorlatban az új szabály. Hiszen ki a faszt érdekel a gyakorlat, ha lehet elméletben is orbánozni?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.09.02. 00:54:03

@poszt: "Ahol elmondhatnánk, jó (illetve nem jó, de most hagyjuk), mutyiztatok a földdel, a trafikokkal, a takarékokkal, közgépeztek, de EZT NEM!"
Úgy érzem, hogy ez bármennyire is sokakat érintő kérdés, szerintem sokkal inkább az a logika fog érvényesülni, hogy ha a többit hagyták, ezt is hagyni fogják.

Az ellenzéki pártok kapcsán meg jól mondja @is: , hogy nem arra valók, hogy elvtelen szócsövei legyenek a kormány fikázásának, hanem talán 23 év után végre jó lenne, ha valamiféle elvek mentén kezdenének el politizálni. Ellenkező esetben lehet abba az illúzióba ringatni magunkat, hogy kiállnak értünk, de inkább csak még több olyan segg-száj effektus lesz, mint amit a Fidesz csinált pl. a tandíj kapcsán ellenzékben, aztán most kormányon.

@Mr. Bear: A helyzet iróniája, hogy a Fidesznek most azért lehet kétharmada, mert 2010-ben pont ugyanezt gondolta mindenki az MSZP-ről. Szóval tényleg jó lenne elgondolkodni azon is, hogy az a "beszélő papagáj" mit tud és mit akar csinálni, mielőtt hatalmat adunk a kezébe.

Amadeus62 2013.09.02. 00:54:17

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

A kurva anyád te köcsög!

Úgyis meg leszel ölve te!! Ezért meg leszel ölve, tee! Amiket firkálgatsz itt...élve ezt NEM úszod meg maximum 2 hétig !!!

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 00:57:22

@Amadeus62:

Azt hiszem, pont a magadfajták megelőzése végett van az új szabály. Gondolom, pont ez is vele az elvtársaid legnagyobb baja, csak ezt így nem illik kimondani, ezért hamukáznak.

komplikato 2013.09.02. 00:58:42

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Nézd eddig ettől a kormánytól azt láttuk, hogy ha valami rosszat tagadott, az bejött. Ha valamit megvédett annak fűrészeltek. Most ezek után TE elvárod, hogy megvárjuk a főpróbát. A gond az, hogy kicsit többről van szó mint a puding próbájáról és nem szeretnénk egy "a beteg meghalt, de a műtét sikerűlt" eredményt.

Ezen felül meg kb. akkor borult ki ez a sz*ros bili amikor regisztráltad ezt a nicket, elvárnád elhigyjem véletlen egybeesés?

Ha meg tapasztalat: Eddig az oktatás átalakítás a teljes zűrzavar, káosz, hozzá nem értő idióták csimborasszója volt minden lépés után egyre rosszabb. Mi a halálért számítana bárki happy endre ebben az ügyben? Mert a tapasztalat okán biztos nem.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:02:34

@komplikato:

Bazeg mikor is fogadták el a törvényt?

Mi a fasz aktualitása volt ennek a posztnak azon túl, hogy orbánozással lehessen kezdeni az új tanévet is?

Nero Bianco 2013.09.02. 01:06:32

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:
"....hogy mi lesz pár óra múlva. "

Tudod, az előrelátás az okosok kiváltsága.
Te ezt nem értheted.
:))))

De azért trollkodj tovább, ha már ideküldtek.
:))

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:10:08

@Nero Bianco:

Gondolom akkor el se kéred a gyereket, úgysem engedné el az Orbán.

Sőt eleve nem akartad elkérni, csak elvi okokból orbánozol.

komplikato 2013.09.02. 01:10:18

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Jó és ha bejön a károgás? ha az eddigi látott irányba mennek a dolgok? Akkor a kisgyerekes szülők mi a francot csináljanak? Meneküljenek külföldre? Akinek van pénze küldje agyereket magán suliba?

Orbánozást meg nem figyeltem, a poszt a Hoffmann Rózsa féle ámokfutásról szól.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:13:46

@komplikato:

Akkor majd holnap felháborodsz, de ma mi a faszon háborodtál fel?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.02. 01:15:31

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Fogalmam sincs miért tette, de voltak még egyéb heppjei. Mindenesetre nem egyedi, hogy valahol kötelező volt bennmaradni minden gyereknek a suliban 8-16h közt.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:15:31

@komplikato:

Kisgyerekes szülőknek meg nem tudom, milyen gondot okoz, ha napköziben van a gyerek. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha nem lenne napközi egyáltalán, akkor pont ugyanezek az arcok háborognának ugyancsak személyes érintettségre hivatkozva.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.02. 01:16:33

@komplikato: Amúgy komolyan, egy nyolcadikos mi a manót legyen még délután fél négykor is iskolában, kötelezően?!

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:17:09

@tildy:):

Tragikusan hangzik. Bezzeg ha csak 2-ig van bent, mint eddig, és nem 4-ig, az teljesen jó, csak ez a plusz két óra, amíg megírja a leckét, ez a szörnyű.

Jhonnyq 2013.09.02. 01:17:48

@Kim Jong Un: Oda Orbàn ment azt hiszem...

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:18:09

@tildy:):

Kérjed ki, ha nem tetszik. Ja hogy külföldön élsz, így nem is érint. Hát annál jobb háborogni!

Nero Bianco 2013.09.02. 01:20:40

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Nagy ívben szarom le orbánt is, rózsát is meg a balogh nevü senkiházit is.

De csak neked egy vicc az átkosból.

Felavatják Moszkvában az első utcai borotváló automatát. Kérdezik is a feltalálót, hogyan is működik a dolog.
-Bedob a borotválkozni kívánó elvtárs 5 kopejkát, beteszi a fejét az automatába, utána szappanoz az ecset és a penge megborotválja.
-De hát feltaláló elvtárs, az emberek arca nem egyforma
-Elsőre újságíró elvtárs, elsőre

Hoffmann elvtársnő továbbfejlesztette a rendszert egy komplett iskolarendszerre.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:23:49

@Nero Bianco:

Ugyanolyan aktuális volt ez a vicc 1868-ban is, amikor a tankötelezettséget bevezették. Micsoda tragédia lett annak is a vége, megtanultak írni meg feltalálni a zemberek. Hallatlan!

Jhonnyq 2013.09.02. 01:24:07

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Egyedül te Orbànozol itt faszkalap...Olvasd màr vissza legalàbb azt amit leírsz...Atyavilàg mennyire egyszerű vagy....

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:25:56

@Jhonnyq:

Mik ezek a kajmán ékezetek, te is külföldről aggódsz mások gyerekeiért?

Nero Bianco 2013.09.02. 01:27:08

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Ez már a te problémád nem az enyém.
Az én dolgom csak az, hogy ott támadjam a fidesz hülyeségeit, ahol tudom. Önként és dalolva.

Te meg véded a hülyeségeiket önként és dalolva.

Oszt passz.

Jhonnyq 2013.09.02. 01:27:51

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Te tényleg,mennyit fizetnek azért,hogy itt nyomod szólóban a hülyeséget?
Megélsz ebből?

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:31:00

@Nero Bianco:

Látom, ütős volt, hogy az 1868-as törvényt idéztem az általános tankötelezettségről, amikor nekiálltál álliberáliskodni azon, hogy majd most "a Hoffmann neveli a gyereket a szülő helyett".

Jhonnyq 2013.09.02. 01:31:08

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Én anyádért aggódom egyedül mert gondolom milye szerencsétlen az is, ha ilyet szült és nevelt mint te.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:33:39

@Jhonnyq:

Szóval, te is külföldről aggódsz a gyerekeinkért, mint tildy elvtársnőd?

Gyertek haza, ha változtatni akartok bármin is. De amíg külföldön vagytok, méghozzá önszántatokból, addig pofa súlyba, hogy mit hogy kéne itthon csinálni.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:35:56

@Jhonnyq:

Ugyanaz vagy, mint az előbb másik nicken író elvtársatok, aki HALÁLOSAN MEGFENYEGETETT anélkül, hogy bármelyik "értelmiségi" rászólt volna, hogy ez azért durva, ezt nem kéne akkor sem, ha nem ért velem egyet?

Hát ennyit rólatok, álliberálisok!

Nero Bianco 2013.09.02. 01:36:35

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Nézd, szerintem te hülye vagy.
Van ilyen, nem lepődöm meg semmiképp.

Tök mindegy mit idézel, sosem volt relevanciája.

Nem 1868 van, hoffmanrózsa egy ökör, és a mostani közoktatási törvény is ökörség.

És itt van vége a párbeszédnek, mert ezen túl úgy sem jutunk.
Akkor meg minek.

Persze hogy az én célom az, hogy ezeket a hoffman-balogh féle kártékony férgeket ki kellene lőni a magyar közoktatásból.

Neked meg az, hogy az utolsó percig védd az eszetlen rendszerüket.

hajrá.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:37:11

Egyúttal az erkölcstan mellett is kitűnő érv a magatokfajta véglények létezése.

Elég a szélsőliberális hazudozókból! 2013.09.02. 01:38:10

@Nero Bianco:

Baloghban egyetértünk. Hoffmann inkább pozitív nálam, mint negatív, ez a döntés pedig határozottan szimpatikus és előremutató szerintem.

prukker 2013.09.02. 02:32:20

Előremutató, hogy a gyereknek többet kell tanulnia, mint neked dolgoznia?
Te akkor a gyerekmunkát is preferálod?
Had senyvedjen szegény kölök napi 9-10 órát tanulással?
Te egy gonosz suttyó kis faszkalap vagy, biztos a 152 centid miatt. Emberben ilyen gondolatok nem keletkeznek, csak férgekben.

Szociknak vége 2013.09.02. 02:38:09

A 3. sorban ott a link, hogy a szülő kérésére nincs kötelező napközi.

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy miről szól a poszt?

Archenemy 2013.09.02. 04:22:21

@Amadeus62: "A kurva anyád te köcsög!
Úgyis meg leszel ölve te!! Ezért meg leszel ölve, tee! Amiket firkálgatsz itt...élve ezt NEM úszod meg maximum 2 hétig !!! "

Gondolom szabadidődben te is szoktál a demokráciáért aggódni :/

Archenemy 2013.09.02. 04:23:50

@Shalala Lala: arról, hogy a gonoszorbán. Émmá kicsit unom mondjuk, nemsoká választás, lehet menni szavazni. Ha mondjuk netán persze alulmaradnak a szavazáson, mert a legtöbb embernek igazából nincs baja ezzel, akkor meg triviális, hogy diktatúra van.

Prolik ezek, ennyi.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2013.09.02. 04:27:12

"- Az általános iskola mind a 8 évfolyamán kötelező lesz délután 4-ig bent maradnia a gyerekeknek az iskolában. A szülő kérelmére az igazgató a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás alól felmentést adhat,"

Tessék csak nyugodtan tovább hörögni!

BKV reszelő 2013.09.02. 04:50:26

@kisQtya: Ha az egyetemen majdnem summa cum laude végeztél, akkor "a sok tehetségtelen faszkalap" mégis jól végezhette a dolgát, mert nem hiszem, hogy az egyetemen pótoltad az első héten az alapfokú és középfokú képzést, ami alapja ugye a felsőfokú tanulmányok sikerének. Kedves szüleid is "tehetségtelen faszkalap"-ok, mert nem vették észre, hogy siket vagy? Pedig ők állítólag a szüleid, akik minden rezdülésedet aggódva figyelik és (túl)reagálnak rá.

BKV reszelő 2013.09.02. 04:52:35

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Szerintem ne fikázzad az orbánozókat. Te is a ló mellett ülsz a földön, csak a másik oldalán. Egyik kutya, másik eb. Kevesen tudnak lovagolni, a többi meg nem érti, hogy mitől poros a segge.

decision_cube 2013.09.02. 05:23:34

Dehát kétharmad... rendet akartatok, megkaptátok a rendet kedves Fidesz szavazók.

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: gondolom, te egész gyerekkorodban úgy szívtad magadba az erkölcsöt mint a szivacs, mert minden megnyilvánulásodon látszódik a mély erkölcsösség!

himpellér 2013.09.02. 05:39:22

A névtelenségből előkerült kis hülye seggek, pártkatonák megint nagyot álmodtak. Miért érzi úgy ez a néhány fideszes kis niemand, hogy neki alkotni kell akkor is, ha a másik beledöglik? Nagy baj nincs, mert jövőre ezek eltakarodnak,és remélem egy normális társaság jön, nem olyan, mint ezek a faszfejek, akik az élet legapróbb területét is szabályozni akarják.

HajraFidesz (törölt) 2013.09.02. 05:41:27

No, akkor sokadszor az elmeroggyant, szovegertesi problemakkal kuzdok kedveert. A gyerek indoklas nelkul az igazgatotol kikerheto.
Vagyis, demokratikusan, eldontheti a kedves szulo, hogy igenybeveszi-e, vagy sem a delutani idoszakot.

Mivel nem mindenkimel segilykebul, sokaknak ahol DOLGOZNAK a szulok, ez hatalmas segitseg.

Ertik-e a fentieket a berrettegok is?!

faszén 2013.09.02. 05:45:40

Droidokat akar kinevelni a kormány, az egésznapos iskola ezt a célt szolgálja. Az iskolát befejezőnek ne legyen önálló gondolata, állambácsi határozzon meg mindent. Mindez az oligarchák érdekében, mivel tulajdonképpen ők irányítják az országot.
Az oligarchák pedig nem marchák, szófogadó munkaerő náluk a menő.
Aki pedig azt meri mondani, hogy kukk!, annak kakukk!

HajraFidesz (törölt) 2013.09.02. 05:47:35

@himpellér: akkor nezzel korul a vilagban, hamar proletar vagy, akiknek egyesulniuk kellett volna. Az altalatok oly nagyon imadott nyugati demokraciakban sokkal komolyabb szabalyozasok vannak az elet minden teruleten. Nem mondom, hogy joob, de mielott horogsz, tajekozodj.

Ja, hogy nem megy, mert meg a magyarul olvasas, ertes is problema? Hisz meg ezt a tovenyt sem erted!

Link elek 2013.09.02. 06:07:09

ha normalis viszonyokat akarsz, akkor keresned kell egy normalis orszagot

Maci65 2013.09.02. 06:25:42

@Mr. Bear: A saját példámból kiindulva, én felsőben nem voltam már napközis, mert elég érett voltam ahhoz, hogy egyedül is ellegyek otthon. De a sulinkban az általános példa is az volt, hogy max. 5. osztályig volt napközi. Az viszont való igaz, hogy az iskolákban nincs semmi, max a fejükből nézhetnek ki. Ezért kellene erre a kötelező délutánra jó szakköröket, külső programokat szervezni.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.09.02. 06:42:10

@bean: Értem, igazad van mégis azt mondom bárkire csak ne ezekre, vagyis arra aki a legerősebb, persze jobbik kilőve.

bean 2013.09.02. 06:43:32

@anyahajókabinajtóhajtogató: és ki az...? Igen, a jelenlegi kormánynak jó lenne ha vége lenne de nem látom hogy fog ez bekövetkezni.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.09.02. 06:46:08

Igazgatói engedéllyel felmebtést lehet kérni. Boldogan adni fognak mindenhol. Eddig kb. fordítva volt. A napközit kellett kérni, most meg azt kell kérni, hogy ne legyen. Szóval amelyik gyerekre szarnak a szülei, az 4-ig suliban van, amelyikre nem, az nem biztos.

Szerintem nagyobb probléma, hogy első osztályban napi 5 órára emelték az óraszámot.

Mária 2013.09.02. 06:48:36

"mutyiztatok a földdel, a trafikokkal, a takarékokkal, közgépeztek, de EZT NEM!"

Jellemző.

Szép példája annak, hogy amit az átlagember nem ért, az nem is zavarja. :(

A posztoló egyébként a fideszes közoktatási reformot se érti. Nyilván nem csak a köztévét nem nézi, de az ATV-t se nézi.

Tegnap az esti ATV-s (!) hatórás híradóban a hírolvasó azt találta felolvasni, hogy ELSŐ ELEMISTÁK kaptak valahol tanszereket adományból.

"Elemisták" meg ugye ma nincsenek. Elemisták akkor voltak, amikor az Eötvös-féle közoktatási reform után kiépült az elemi népiskolai hálózat, hogy a 60%-os írástudatlanságot felszámolják.

Az elemi iskolák hatosztályosak voltak, onnan lehetett menni a 4 pogári osztályba, ha a gyerekből iparost, kereskedőt, vagy egyéb alacsonyabb képzettséget igénylő szakmunkást akartak faragni a szülei. Vagy mehetett a gyerek a középiskolába.

Mindez nem most volt, hanem az 1800-as évek második felében.

Ja, és az "elemi" iskolákban volt az a rend, hogy a "tanító" négy órát tartott délelőtt, kettőt meg délután, közben meg mindenki hazament ebédelni.

Na, honnan vették a mintát Orbánék az alapfokú oktatás átszervezéséhez? Nyújtsa fel a kis kezét, aki tudja!

Az egyébként miért baj, hogy azok a gyerekek, akiket se étel, se értelmes elfoglaltság, se felügyelet nem vár otthon, azok bent maradnak az iskolában?

AskmeLater30 2013.09.02. 07:10:42

Kedves posztíró, mikor jártál utoljára iskola közelében? Mikor láttál utoljára egy mai általános iskolai osztályt? Mert a cikkedből azt gyanítom, hogy semmikor.
Vissza kell adni az iskolának a tanítás mellé a nevelés lehetőségét. A legtöbb gyereknek hasznára lesz, hogy ennyivel több időt tölt az iskolában.
Amúgy nem eszik olyan forrón a kását, nálunk az igazgató azt mondta az évnyitón, hogy csak írni kell egy papírt, nem kell indok se, és elengedi a gyereket.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 07:16:47

@boszorkányság: A családi pótlékot egyenesen utalják a menza / iskola számlájára és nincs is a gyerekkel gond. :-(

tisztapista 2013.09.02. 07:20:52

@Mária: "Elemisták" meg ugye ma nincsenek. Elemisták akkor voltak, amikor az Eötvös-féle közoktatási reform után kiépült az elemi népiskolai hálózat, hogy a 60%-os írástudatlanságot felszámolják."

Mivel a 60%-os írástudatlanság most is megvan - csak épp funkcionális analfabétizmusnak hívják - ezért az ATV híreit külföldön írják. Az angol elementary school fordítása sikerülhetett így.
:)

Bretschneider detektív 2013.09.02. 07:23:14

@Kivancsi: Lásd kicsit feljebb boszorkányságnak írt kommentemet. :-)

tisztapista 2013.09.02. 07:27:17

@Mária: Vagy az is lehet, hogy az ATV híreit a kiöregedett komcsi tandemfilozófusok számára szerkesztik, és ők csak ezt a kifejezést értik meg. Ha azt hallaná, hogy "általános" iskola, akkor összekeverné az általános választójoggal, ha pedig arról lenne szó, hogy "alsó tagozat", akkor azonnal újrakezdené az osztályharcot.
:)

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2013.09.02. 07:32:58

@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: "A napközit kellett kérni, most meg azt kell kérni, hogy ne legyen. Szóval amelyik gyerekre szarnak a szülei, az 4-ig suliban van, amelyikre nem, az nem biztos. " - Ez jó meglátás. :-))

Bretschneider detektív 2013.09.02. 07:35:26

@Mária: Miért, csak a Hoffman Rózsikának szabad múltidézni, az újságírónak nem?

„Hoffmann Rózsa beszédében - utalva arra milyen kihívásokkal kellett a közoktatásnak megküzdenie a kétszáz éve született Eötvös József volt kultuszminiszter idején - elenyészően apró hiányosságnak nevezte, ha a heti öt testnevelési órából néhányat az udvaron vagy a tanteremben kell tartani, vagy ha egy napot késik a diákoknak névre szólóan érkező, fele arányban ingyenes tankönyvcsomag.

"A magyar pedagógus nem a meghátrálás embere, a magyar gyerek pedig sokkal többet ér annál, semhogy kishitűségünkkel elrontsuk a gyerekkorát" - mondta Hoffmann Rózsa Debrecenben.
”

Bretschneider detektív 2013.09.02. 07:39:08

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Az a baj ezzel a fasz fidesszel, hogy rendre szabállyá teszi a kivételeket. (Lásd még magánnyugdíj-pénztár átiratkozás...)

Bár neked, gondolom hiába mondom.

Hmmm... 2013.09.02. 07:47:24

_Minden_ addig tölthető ki értelmes tartalommal, amíg opcionális... amíg a dolog jó híre csábítja be a résztvevőket. Ha már kötelező (egy-két nagyságrenddel nagyobb tömeg számára is), akkor egyszerűen nem működhet jól. Miért? Mert nincs egyik napról a másikra (és tartok tőle, hogy objektíve hosszú távon sem lehet) az egy-két nagyságrenddel nagyobb, országos méretű tömeg számára méretezett számban megfelelően képzett vezető/irányító/tanár (és _nagységrendekkel nagyobb_ ráfordítás nélkül nem is lehet)... nincs meg a megfelelő "szolgáltató" környezet (ez a legnyilvánvalóbb a testnevelés terén, de gondolhatunk a napközikre is). Persze, ha az "állam" érdeke úgy kívánja, akkor majd statisztikailag azt mutatja ki, hogy mennyivel jobb a rosszabb, legalábbis egyes szempontok szerint. Sajnos ahhoz is évek kellenek, hogy _mindenki_ számára nyilvánvalók legyenek a problémák, a hosszútávon okozott károk, és az alkalmazott megoldások lehetetlensége. A most kedvezményezettek számára biztosított védőháló hályogot von a szemük elé, a többieknek meg lényegében nincs beleszólási lehetőségük. Az egyetlen vígasztaló ebben az, hogy így a teljes felelősséget is a mostani kormányzat viseli.

gipsz.jakab 2013.09.02. 07:48:06

ezt a mutyi szót nem szeretem !
kicsit ojjan filingje van mintha nem

KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNYEK LENNÉNEK....

Bretschneider detektív 2013.09.02. 07:57:33

"Ez lesz az 1018-ik magyarországi tanév" - mondta Hoffman. Balog meg azt mondta a múltkor, hogy minden parasztgyerek meg tudott tanulni latinul.

És ezek vannak az oktatásügy élén...

Bretschneider detektív 2013.09.02. 08:01:23

"Ez lesz az 1018-ik magyarországi tanév." - mondta Hoffmann tegnap. Balog meg nemrég, hogy minden parasztgyerek meg tudott tanulni latinul...

És ilyenek vannak az oktatásügy élén.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 08:02:00

Miért nem ment el az előző?
Amúgy javítanám is, nem Balog, hanem Klinghammer mondta a parasztfiúsat.

gipsz.jakab 2013.09.02. 08:05:00

amugy kimaradt a nagy MANYUP RABLÁS....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.02. 08:05:24

@Mr. Bear:

Szovjet iskolába jártam, a kommunizmus alatt, s nem volt kötelező napközi.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2013.09.02. 08:05:35

sztem egyszerű oka van a kötelező napközinek:
a pedagógusok óraszámát jelentősen megemelték, ezt valamivel ki kell tölteni, hogy ne a tanáriban kávézzanak, ötpercenként az órát nézve, mikor mehetnek már haza.
Megjegyzem, velük is ki lett babrálva, napi 8 óra bentlét után otthon még készülhetnek a másnapi órákra, vagy dolgozatokat javíthatnak.
Egyszóval f@szság ez így.

gipsz.jakab 2013.09.02. 08:05:47

nem kel sok tantrágy, legyen

délelőt hittan (fidestan)
délután meg Futball tudomány...

osztjónapot!

gipsz.jakab 2013.09.02. 08:06:34

a sikeres élethez ezek kelenek !

amugy meg lehet még "dohánybolt üzemeltetési ismeretek" óra is...

2013.09.02. 08:08:55

Ahol én lakok, sok utcán bandázó kis gyereket láttam kora délután. Autókat piszkáltak, dobálták egymást. Rossz volt nézni őket.

Szerintem helyes a rendelkezés. Gyerek tanuljon és viselkedjen!

Lajosforras 2013.09.02. 08:08:56

majd itt is felüti a fejét a korrupció és aki tud adni az igazgatónak pl. egy fél disznót vagy komolyabb mennyiségű készpénzt, annak a gyereke nem kell, hogy napközis legyen. esetleg a felcsúti fociakadémia igazolja a heti 5 edzést délután kettőtől. arra egy igazgató sem fog nemet mondani. :)

na__most__akkor 2013.09.02. 08:10:04

@HajraFidesz:
"mielott horogsz, tajekozodj.

Ja, hogy nem megy, mert meg a magyarul olvasas, ertes is problema? Hisz meg ezt a tovenyt sem erted! "

Hát még a magyarul ÍRÁS mekkora probléma - egyeseknek...

toportyánzsóti 2013.09.02. 08:13:40

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Be lesz tömve a szád tavasszal muraközi répával.Szigetszentmiklós mutatja mi vár reád is többek között...

Morrancs 2013.09.02. 08:14:11

@tisztapista:
Jelenleg azt látom, hogy az iskola gyerekmegőrzőként működik. A tananyag nagy részét a gyerekek otthon tanulják meg saját maguk, vagy felnőtt segítséggel (szülő, magántanár, stb.)

Én akkor vettem ki azonnal a gyereket a napköziből, amikor megnéztem egy házi feladatát. A feladat két és fél sor lemásolása volt, amelyben a gyerek vétett hét darab hibát. Ez az ő baja, nem figyelt (vagy nem tudott odafigyelni). De az, hogy ez a két és fél sor kijavítatlanul ott volt a munkafüzetében a tanár aláírásával, hogy ellenőrizte ...
Innentől nem voltak illúzióim a napközivel kapcsolatban, és saját kézbe vettem a dolgot.
Csakhogy ez azt jelenti, hogy a saját munkám mellett elvégzem a tanárok munkáját is.

azallamenvagyok 2013.09.02. 08:14:45

össze se tudom számolni, a zelmúltháromévben hány dologra lehetett ezt mondani:
"aki ......-t nem szeretné, az ezen és ezen a napon, itt és itt nyilváníthatja véleményét tüntetésen? Hogy itt írja alá a népszavazási ívet?"
igen, az ellenzék töketlen, okafogyott. jelenlegi formájában az egész baloldal fölösleges

ancsika 2013.09.02. 08:17:10

azt a rinyálós mindenit... amikor én voltam alsós, akkor bizony A héten délelőtt volt tanítás délután napközi, B héten meg délelőtt napközi délután iskola, mert annyi volt a gyerek.

a menzáért pedig ugyanúgy fizetni kellett és külön szülői kérvénnyel lehetett lelépni csak előbb, azaz kellett írni napközis elvtársnak levelet, hogy a gyerek fél 4-kor elindulhat hazafelé...

s a menzán játszottunk, megírtuk a leckét és felnőttünk abban a mocskosátkosban és cipeltük a tornazsákot meg a könyveket meg minden mást, nem volt se okostelefonunk és nem apuanyu cipelt reggel az iskolába autóval (8 év alatt nem volt olyan osztálytársam akit autóval furikáztak volna, mindenki szépen hazaballagott, most meg kocsisor az iskola előtt mint a nagy amerikai filmekben)

semmi baja nem lesz a gyereknek ha 4-ig az iskolában van felügyelet alatt (és igen, nyugodtan megeheti a menzán a kaját, nem fog tőle meghalni, nem kell csokikát meg anyufőztjét zabálni), ha pedig a kérvény ellenére sem engedik el amikor a szülő akarja, na akkor tessék szépen háborogni...

Bretschneider detektív 2013.09.02. 08:22:25

@ancsika: Végül is veled sincs semmi baj, csak gyűlölöd a gyerekeket. Vagy irigyled. Vagy mindkettő.

Amúgy valószínűleg nem lesz sok gebasz, de nem az oktatáspolitika miatt, hanem annak ellenére.

lyia (törölt) 2013.09.02. 08:22:37

Az oktatásban is ugyanaz történik, mint bármely más társadalmi színtéren: központosítás, államosítás, szabadságmegvonás, a verseny korlátozása.

Egy (több) olyan iskolának is bele kellene férnie a közoktatás rendszerébe, mint Summerhill )www.summerhillschool.co.uk/), meg még sok másfélének is, ahogyan a szülők és gyerekek szeretnék, hiszen nem egyformák.

szonár 2013.09.02. 08:25:12

A bejegyzés írója egyszerűen hülye. :)

ancsika 2013.09.02. 08:30:36

Bretschneider detektív: már miért gyűlölném őket? lol

hopptarisznya 2013.09.02. 08:30:48

Szerintem ez is, ees az iskolarendorseg is a ciganyok miatt van. Mar harom megyeben tobb az iskolakezdo cigany, mint a magyar.
Akinek nem tetszik a modszer (hogy mindenkire ervenyesek az eszetlen szabalyok), az szavazzon a Jobbikra. Ok legalabb kulonbseget fognak tenni, ees a torvenyben nevesitik oket. Igy a magyar (vagy az ertelmesebb szulo) majd hazaviheti a gyereket.

tomwar 2013.09.02. 08:32:41

@Wikus van de Merwe: Hat, tenyleg szar tanaraid lehettek....

szonár 2013.09.02. 08:33:54

@Bretschneider detektív: Hogyne, nehogy már elismerd, hogy egyszerűen nem volt igazatok...

tomwar 2013.09.02. 08:34:02

@bean: Viszonylag egyszeru: akaik elbasztak mar egyszer, neadj'isten ketszer, azokra tuti nem.
Szemezgetek a maradekbol...

bean 2013.09.02. 08:35:23

@tomwar: akkor kire? A szalonnáci jobbikra nyilván nem szavazunk, bukott ex-szocialistákra sem, a FIDESZ még annyira sem, kicsit kicsi a maradék.

tomwar 2013.09.02. 08:36:09

@Nero Bianco: @tisztapistaA szuloi munkakozosseg elvont jogairol ne is beszeljunk...a mai osszefoglalot az inforadion hallva azt hittem, hogy egy ellenzeki kalozradiot hallgatok...siralmas, amiitt van/lesz.

tomwar 2013.09.02. 08:38:46

@bean: Kicsi, igaz. De kommunista kutyabol nem lesz demokratikus szalonna....hogy egy orokbecsu dakotat idezzek.
Nem lesz konnyu, ez igaz, de valamit muszaj lesz kitalalni...valakit muszaj lesz talalni...mert ez igy nem mehet tovabb.
Ja, es legyen legalabb 180 centi magas. Nejem szerint a politikusok zome a mereteit kompenzalja a cezaromaniajaval...

Mária 2013.09.02. 08:43:41

@nagypapi:

"napi 8 óra bentlét után otthon még készülhetnek a másnapi órákra, vagy dolgozatokat javíthatnak."

Heti 32 kötelező óra az 2x7 plusz 3x6 órát jelent. A maradék heti 8 órában lehet dolgozatokat javítani.

A készülést nem értem. Szerintem egy tanár legfeljebb az első 2-3 évben "készül" az óráira, utána már álmából felverve is meg tudja tartani bármelyik óráját. Általános iskolában csak a gyerekek számára sok az egy órányi újdonság. Átlagos felnőttnek egy-egy óra anyaga nyúlfarknyi információ.

JohnHenry 2013.09.02. 08:44:04

@tomwar: rossz hírem van, ovi kivételével a legtöbb vezető fideszes és kdnp 180 feletti.

JohnHenry 2013.09.02. 08:46:24

@Mária: egy jó tanár pedig készül az óráira, mert a sok kis klambó minden osztályban más és más tempóban halad és nem lehet minden órát azzal kezdeni, hogy na fiam, az előző órán hol is hagytuk abba?

pucros 2013.09.02. 08:48:30

Ha jól látom, pár kattintásnyi utánajárás nyomán kiderül, hogy szó sincs kötelező napköziről. Mindössze annyi történik, hogy mostantól a napközi az alapértelmezett, és akkor kell külön kérni, ha nem igényeljük.

A magyar néplélek persze olyan, hogy imádunk pampogni, de két szalmaszálat keresztbe tenni, azt már nem! Tehát a nagy többség gyakorlatilag valóban bent fogja hagyni a gyerekét a napköziben, azaz kvázi mégiscsak "kötelező".

És ez a többség tényleg előbb megy majd el tüntetni, mint hogy egyszerűen kikérné a gyerekét. Mert az már nem felelne meg a sodródás elvének, hanem tök olyan lenne, hogy onnan övé a felelősség - attól meg retteg, mint ördög szenteltvíztől!

Emlékszünk a magánnyugdíjpénztárakra: százezer volt képes nyilatkozni, hogy köszöni, ő marad, de milliók háborodtak fel, hogy mi az, hogy őtőlük erőszakkal elveszik.

És tovább: emiatt a mazochista önsorsrontó szar hozzáállás miatt szavaz a magyar szinte kizárólag olyan pártokra, amiken látni lehet, hogy a belőlük kikelő hatalmat majd prímán lehet szidalmazni. Ott is vagyunk.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 08:51:56

@szonár: Én nagyon szívesen elismerem, ha valakinek igaza van. De ha ez a rendszer rendben működni fog, az az elhivatott és szabotőr tanárok miatt lesz. Mert így ez, ahogy megkövetelik és leírják, technikailag megvalósíthatatlan.

Valószínűleg az lesz, mint anno nálunk a honvédségnél: megírták a kiképzési jegyzőkönyvet előre, aztán mindenki úgy csinálta, ahogy akarta. Le volt papírozva, az volt a lényeg, ha meg jöttek inspiciálni, akkor gyorsan úgy csináltunk, ahogy a terv szerint épp kellett volna...

Amúgy kikkel teszel egy csoportba az "igazatok"-kal?

Pontos 2013.09.02. 08:52:47

@HajraFidesz: És te érted, hogy az igazgató felmentést adHAT? Nem kötelező adnia. De mért nem lehet fordítva: A gyerek akkor marad bent, ha a szülő kéri?

Mária 2013.09.02. 08:54:20

@JohnHenry:

"a sok kis klambó minden osztályban más és más tempóban halad és nem lehet minden órát azzal kezdeni, hogy na fiam, az előző órán hol is hagytuk abba"

Ez nem így van.

A tanár nem ott hagyja abba az óra anyagát, ahol akarja, hanem ott, ahol az éves terve szerint abba kell hagynia. Azért, hogy BIZTOSAN a végére érjen a tanév végére az éves tananyagnak.

epipactis 2013.09.02. 08:55:15

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy azért vezetnek be egy új rendszert, hogy az egy egyszerű nem kéremmel kijátszható legyen???

Van olyan iskola ahol már kimondták, hogy csak abban az esetben van felmentés, ha a diák igazolást visz a különfoglalkozásról.

Orvell csettintene...

bean 2013.09.02. 08:55:19

@Mária: > A készülést nem értem.

A blogodra az van írva, hogy politika és marketing. Akkor ne pofázz a tanárok dolgába. Én nem értem, hogy a marketingesek mit csinálnak te meg nem érted hogy a tanárok (amilyen diplomát nekem anno adtak a TTK-n) meg a szoftverfejlesztők (amiből élek) mit csinálnak. Nem baj.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.02. 08:56:31

@szonár: ez az év kommentje, a maga letisztult egyszerűségében :)

Sola Scriptura 2013.09.02. 08:57:10

A Szentírás a gyermek nevelését egyértelműen a szülőre, egész konkrétan az apára bízza.

Azzal próbálkozni, hogy majd az iskola bepótolja/kiegészíti/felülírja azt a szellemi muníciót, amit a gyerek a szüleitől kap, egyrészt merő botorság, másrészt ellentétes Isten akaratával. Ilyennel a XX. században a kommunisták és a nácik próbálkoztak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 08:58:25

@epipactis: És? Járjon a gyerek különfoglalkozásra. Sportoljon, tanuljon nyelvet, zenét. Nem ördögtől való az!

epipactis 2013.09.02. 08:59:15

@Sola Scriptura: És ha valóban lenne bármilyen hatása az iskolai nevelésnek, akkor nem kerülne ki ugyanabból az osztályból orvos és gyilkos. Az egyetlen hely ami számít az a család, és nem a direkt nevelés, hanem az indirekt, amit maga körül tapasztal a gyerek.

Mária 2013.09.02. 09:00:13

@bean:

"A blogodra az van írva, hogy politika és marketing."

És ez mit jelent szerinted?

Azt jelenti, hogy másféle képzettségem nincs is, vagy azt jelenti, hogy ez a blog két fő témája?

Ostoba :)

Netuddki. 2013.09.02. 09:00:54

@ancsika: Látom visszasírod a kádár-rendszert. Akkor örülhetsz mert a vitya azon munkálkodik, hogy visszahozza...

tomwar 2013.09.02. 09:01:10

@JohnHenry: Fejetol buzlik a hal...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 09:01:31

Egyébként meg: kapára, kaszára! Ezt már nem hagyjuk! Pusztuljanak a politikusok! Aztán a progrom után ne ajvékoljatok, értitek! ;)

tomwar 2013.09.02. 09:01:47

@dr. Kóser Malac: Es ki finanszirozza mindezt? Az ordog?

bean 2013.09.02. 09:02:09

@Mária: hát tanárid biztos nincs annak alapján amit írtál.

2013.09.02. 09:02:42

jó sok pszichopata lesz felnevelve ezekben az iskolának csúfolt börtönökben. aki teheti vigye innen a családját, orbánnak feláldozni a gyereked lelkét butaság.

Netuddki. 2013.09.02. 09:04:52

@timargabor: Faszt kell az ilyen trollokkal foglalkozni! Baszd ki a rákba! A normális(abban) kommentelők számára is megterhelők az ilyen balfaszok.

Másik megoldás, hogy kiraksz egy szűrés linket is a "válasz erre" mellé. Akkor szépen berakom a trolltartóba az orbánfarturkász trollját, oszt' engem máris nem zavar többet. A mazochisták meg élvezzék továbbra is...

"szonár 0 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.01.07. óta tag."

szonár 2013.09.02. 09:04:53

@timargabor: a marhaságot kár ragozni, meg szaporítani. Egyszerűen hülye vagy, öregem. :)

Alterra 2013.09.02. 09:05:16

@dr. Kóser Malac: gyerekenként és foglalkozásonként min. 4-5 ezer Ft havonta.

Netuddki. 2013.09.02. 09:08:00

@dr. Kóser Malac: "Aztán a progrom után ne ajvékoljatok, értitek!"

Balfasz náci! Az POGROM és nem progrom. Kevered a programmal, ami egy másik dolog...

Mária 2013.09.02. 09:08:47

@bean:

" hát tanárid biztos nincs annak alapján amit írtál."

Nocsak, egy elvakultan a mundér becsületét védő KOLLÉGA?

tomwar 2013.09.02. 09:09:22

@HajraFidesz: Nos, egy reszletet legyszives a torvenybol, ha kerhetnem...mert az, hogy egy sajtotajekoztaton Rozsa mit mond...nos, 5 perccel kesobb kepes az ellenkezojet is ugyanekkora meggyozodessel....vagyis tevedek: kell egy nap hozza....

Tapogatott Kukorica 2013.09.02. 09:11:24

Szerintem jo kezdemenyezes, de ez az elso idoszak nyilvan tele lesz meglepetesekkel. Ha idovel kialakul egy normalis iskola + szakkor, testneveles, akarmi rendszer, az szerintem csak jo lehet.

Egy atlagos szegenyebb gyereknek ma egyszeruen nincs lehetosege, hogy ingyen usszon, lovagoljon, ilyen-olyan szakkorokre jarjon, ami szerintem hatrannyal jar szamara hosszabb tavon. Ha az iskola keretein belul legalabb kiprobalhat par dolgot (nyilvan nem profi sportolot vagy muveszt fognak nevelni belole), mar megnyilhat a vilag elotte. Mas kerdes, hogy mire lesz lehetoseg egy-egy iskolaban, mert mindenhol masok az adottsagok, megint mas kerdes, hogy hosszabb tavon ez mennyibe kerulhet. En szemely szerint nem bannam, ha inkabb ilyenre koltenek a penzt, mint stadionokra.

epipactis 2013.09.02. 09:11:50

@dr. Kóser Malac: Figyuzz, a lányom nyolcadikos, kitűnő tanuló volt mindig is. Otthon tanult, ezt szokta meg. Miért is kellene ezen most változtatnunk? Ugye belátod, hogy van annyi ítélőképességem szülőként, hogy el tudom dönteni, hogy mi szolgálja a gyerekem épülését és mi nem.

Marcell Varga 2013.09.02. 09:14:28

A helyzet az,hogy senki nem mond nemet semmire.Ez a legnagyobb hibája népünknek és ezzel él vissza minden egyes kormány.A szülők és a pedagógusok felelőssége kérdőjeleződik meg,mert nekik kellett volna elsőnek és határozottan nemet mondaniuk erre az egész őrültségre.Nem tették,most panaszkodnak.Minek?Kinek?Megérdemlik.Kötelező napközi,hittan és erkölcs oktatás?Na és ki tartja és főleg milyen alapon?A kormány hiteltelen,erkölcstelen az egyház meg évszázadok óta tele buzikkal és pedofilokkal.A szülők ilyen háttér mellet járatják az "iskolákba" a gyerekeiket...Őrült egy ország ez...

xtlight 2013.09.02. 09:17:06

Ez a rendelkezés még célravezető is lehet. Számtalan iskolatársam azért volt agresszív, buta, és modortalan, mert nem volt otthon senki, akitől jó példát látott volna, illetve nem volt otthon tényszerűen senki. Nekik még a 60 éves Ida néni is jelentett volna valakit, aki felügyelt ránk tanítás után 4 vagy 5 óráig. Ezek a gyerekek inkább csellengtek, bandáztak, rossz társaságba keveredtek, és nem is tehettek mást. Mégis ki mással, mint a társadalom peremén élő félig, vagy teljes mértékben bűnöző életmódot folytató fiatalokkal találkozhattak volna az utcán, délután a 80-as években? A 6. osztályig napközis voltam, amit nagyon sajnáltam, mert nekem zsibbasztó, és kártékony volt, de akkor is tudtam, hogy másnak hasznos lenne. Kötelezővé nem tenném, és remélem, hogy nem lesz az most sem, de az alapértelmezés megfordítása szerintem jó ötlet. Nem várnám el, hogy különórát igazoljon a szülő, ezt nem mindenki teheti meg. Az otthoni, vagy másféle, szervezett felügyeletet, a figyelmes, szeretetteljes légkört azonban biztosítani kell. Ebből az iskolában a szervezettség biztos megvan, a többit meg majd megoldják valahogy. Inkább ez legyen, mint hogy miniterroristák nevelkedjenek az utcán. Emellett fenntartom, hogy ha kötelező lesz, a magyar realitásokat ismerve, húzunk külföldre a családdal.

Mária 2013.09.02. 09:19:31

@Bretschneider detektív:

Eötvös közoktatási törvényével valóban sokkal komolyabb változtatásokat kellett elfogadtatni az emberekkel, mint most azt, hogy hány testnevelésóra legyen, meg hogy legyen-e hittan.

Akkor írni-olvasni kellett megtanítani szó szerint a fél országot.

Ehhez képest most csak arról van szó, hogy azok a gyerekek, akiket a szüleik kicsapnak legelni délutánra, értelmesebben töltsék az idejüket, mint csokilopással meg rongálással, a bandázásról és a "bűnözési alapismeretek" megszerzéséről nem is beszélve.

$pi$ 2013.09.02. 09:20:11

Nem nagyon értem a hatalmas felháborodást. Eddig is kötelező volt az általános iskola, ezentúl is az. Eddig le lehetett lépni idő előtt, most nem lehet.

Az egyetemeken is be lehetne vezetni valami ilyesmit, mert hétfőn meg pénteken tök kihaltak az egyetemek merthogy hétfőn még otthon van mindenki, pénteken meg már hazamentek.

epipactis 2013.09.02. 09:22:47

@Mária: De kedves Mária, ez a fűnyíró elv a célravezető szerinted? Akkor kössék tanulmányi átlaghoz, vagy bármi értelmes szűrőhöz azt hogy valakinek kötelező -e, a napközi avagy nem.

Alterra 2013.09.02. 09:23:06

@epipactis: így van.
az igazgató felmentést ad_hat_. Vajon egy osztály hány százalékának?
Miért is kellett ezt bevezetni?
Miért nem lehet inkább azt előírni, hogy az iskolák kötelesek biztosítani a szülők kérésére a felsősök felügyeletét is? És nem 4-ig, hanem 5-ig, mert van, aki csak akkor tud menni a gyerekért.
Miért nem biztosítanak pénzt szakkörökre, sportkörökre, ahová boldogan küldené az ember a gyerekét önként?
Miért csak az a gyerek kaphat eltáv engedélyt, aki különórára jár? A nők kb. 50%-ának van ma munkahelye. A munkanélküli anya, apa, v nagyszülő mellett is jobb helye lehet adott esetben a gyereknek.
Igen, ha nem lenne napközi, akkor is tiltakoznék. Nagyon jó volt alsóban, h volt.
De felsős gyereket a játszótér, ahova a suli ki tudja vinni, már nem köti le, sokkal több szóbeli tanulnivalója van, amit odabenn nem tud megtanulni és haza tud menni egyedül.
Ugyanakkor alsósoknál is, aki meg tudja oldani, sokkal jobb helye lehet adott esetben a gyereknek otthon. A napköziben maradóknak, gyerekek és tanárnak egyaránt, sokkal jobb, ha nem 30 hanem 20 gyerek van.
Millióféle családi megoldás van. Ezt utálom a legjobban ebben a kormányban, mindenbe belepofázik, amibe nem kéne. Persze a valódi megoldásokhoz pénz kéne.

epipactis 2013.09.02. 09:23:25

@$pi$: Azért mert nincs iskolás gyereked.

$pi$ 2013.09.02. 09:24:19

@Marcell Varga: "elsőnek és határozottan nemet mondaniuk erre az egész őrültségre.Nem "

Fogalmad sincs arról, hogy az írásjelek (mint , és .) után szóközt szokás hagyni. Ez megmutatja azt, hogy körülbelül mennyit olvastál életedben: semennyit.

Ellenben nyilván te akarod eldönteni, hogy mi történjék az iskolákban, hiszen neked ahhoz jogod van. Meg véleményed is... meg gondolom pártpreferenciád is, azért érdekel most hirtelen a magyar közoktatás helyzete, ugye?

Mária 2013.09.02. 09:26:27

@Marcell Varga:

"Kötelező napközi,hittan és erkölcs oktatás?Na és ki tartja és főleg milyen alapon?"

A napközi nem lesz kötelező.

A hittan meg arra mindenkinek jó lesz, hogy megértse a segítségével az európai kultúra kb. 80%-át. Az általános műveltséghez Európában hozzátartozik a Biblia ismerete szerintem.

$pi$ 2013.09.02. 09:26:55

@epipactis: "Azért mert nincs iskolás gyereked."

Nincs. Viszont nincs kizárva, hogy a te iskolás gyereked szipuzik meg iszik meg üvöltözik az ablakom alatt nap-mint-nap. Úgyhogy hidd el éritve vagyok. :(

epipactis 2013.09.02. 09:27:13

@$pi$: Nem nekem írtad, de te rossz felé ülsz a lovon. Nem a szülő akarja eldönteni mi van az iskolában, de nehogy már megkérdőjelezze azt bárki, hogy a szülőnél jobban tudja mi jó a gyereknek.

epipactis 2013.09.02. 09:29:38

@$pi$: Innen kezdve te mit ugatsz bele olyasmibe amihez közöd sincs??

Egyébként meg fentebb leírtam, a lányom nyolcadikos, kitűnő tanuló. Ez az új rendszer neki hátrányos. Nehogy már te vagy Orbán vagy akárki jobban tudja nálam, hogy mi való az én gyerekemnek.

Mária 2013.09.02. 09:30:52

@epipactis:

Milyen fűnyíró-elv?

Nagy rendszerekben csak a többség, a nagy átlag érdekeit tudod nézni. A nagy átlag érdeke meg szerintem ebben az esetben az, hogy a gyerekek számára az ELSŐDLEGES lehetőség az legyen, hogy HA nincs más, szülő által szervezett programja, akkor az iskolában legyen.

Sajnos rengeteg olyan gyerek van, aki sokkal szívesebben van az iskolában a társaival és a tanáraival, mint otthon a szüleivel.

Alterra 2013.09.02. 09:31:33

@Tapogatott Kukorica: Hol van szó szakkörökről? Kötelező bennmradásról van szó. A napköziben is 1 órára vitték ki őket, egyébként ott voltak a tanteremben. Belvárosi iskola, kicsi udvar -egyéni balszerencse, de kíváncsi vagyok, hány iskolának van akkora udvara és tornaterme, hogy ott 8 teljes évfolyam elférne.

Ha az _iskolának_ írnák elő kötelezően, hogy tartsanak ingyen szakköröket, sportköröket és pénz is adnának hozzá, az valóban jó lenne.

A Fidesz ebben nagymester, h elővesz egy valódi problémát, aztán lenyom valami megoldást kötelezően mindenki torkán, ami megfelel az ő hagymázas és valóságtól teljesen elrugaszkodott elképzeléseiknak, és még pénzt is spórolnak vele.

xtlight 2013.09.02. 09:31:51

@Mária: Ha már a hittan felmerült, megkérdezném, hogy ugyan mi az az általános műveltség, mennyiben általános, és melyik része pontosan az, amit műveltségnek tekintünk? Ugyanezt megkérdeztem a kötelező olvasmányokat taglaló blogban is valahol, és ne tudd meg, hány féle válasz érkezett, köztük számos egymásnak, vagy önmagának ellentmondó. Nincs ilyen, hogy általános műveltség. A Biblia nem segít megmagyarázni Európát, semmiben sem segít. Az egy irodalmi mű, amit hasonlóan százféleképp lehet értelmezni, mint az összes többit, és ugyanúgy figyelmen kívül is lehet hagyni, mint bármelyik másikat. A hittan bevezetése a KDNP-nek, és az álszent, képmutató, bigott választóknak dobott konc. Semmi értelme. Okos ember mosolyog rajta, a még okosabb meg fejvesztve menekül.

tcom 2013.09.02. 09:32:04

A fiam elsős. Mivel a balfaszok elfelejtették, hogy vajon mi is lesz a következménye a 6 évesek kötelező iskolába menetetelésével, ezért 33- as az osztály. Milyen hatékony lesz így az oktatás Hoffmann nagyasszony???
Mivel a kibaszott államtitkárságon hülye pártkatonák ülnek, ezért a szülők külön megveszik azokat a könyveket, amikbe nem lehet beleírni: olvasókönyv, nyelvkönyv.

Köszönjük Orbán, Rózsika, de tőletek nem kell az ingyen tankönyv!!! Most lesz, amit ingyen az állam ad a sarokban és lesz, amit mi veszünk és használni tudunk. Kicsit sem pazarlás megvenni kétszer a könyvet. Mert nem a kőbarom állam fizeti ki azt sem, hanem az adófizetők, mint a neonácik stadionjait.
Lehet, hogy a Híradóban el lehet kábítani néhány nyugdíjast, hogy milyen jó ember is Orbánka, kifizeti az elsősök könyveit, de jó lenne inkább békén hagyni az embereket. Eddig is ingyen kapták a tankönyveket a rászorulók.

A kis 6 éves fiamnak több napja lesz, amikor 7 órája lesz. A kurva anyád Hoffmann!!! Húzzon minden kurva fideszes, kárdéempés szentszar, egykori kommunista a picsába, Rózsikával az élen, aki még az MSZP-be is bekéredzkedett, hogy iskolaigazgató lehessen.

Már az a rém hír terjed, hogy ebéd sem lesz az iskolában. Annyira balfaszok ezek, hogy miden kitelik tőlük.

$pi$ 2013.09.02. 09:32:18

@epipactis: "Nem nekem írtad, de te rossz felé ülsz a lovon. Nem a szülő akarja eldönteni mi van az iskolában, de nehogy már megkérdőjelezze azt bárki, hogy a szülőnél jobban tudja mi jó a gyereknek. "

Ez nyilván marhaság. A legtöbb szülő nem szakember. Ilyen erővel azt is mondhatod, hogy "nehogy már megkérdőjelezze a beteg gyerek szülőjét bárki, hogy milyen gyógyszert szedjen a gyereke". Vagy azt is mondhatnád, hogy "nehogy már megkérdőjelezzék a szülőt, hogy tanuljon -e a gyereke matematikát vagy nem".

Alterra 2013.09.02. 09:33:02

@Mária: akkor miért nem az iskolára vonatkozik az előírás, miért a gyerekekre?

Netuddki. 2013.09.02. 09:33:19

@$pi$: Ha nem bírsz pihenni a csendháborítás miatt, akkor fordulj bizalommal az orbánodhoz! Ő ígérte, hogy 2 hét alatt rendet tesz az országban...

barata 2013.09.02. 09:34:43

Nincs olyan hatalom, amelyiknek ne lennének preferált társadalmi csoportjai, ezzel párhuzamosan éppen aktuális rossz fiúi. Ezek most a pedagógusok. Tanarak, nyugi! Elmúlik majd ez is, mint a kulákozás, jönnek mások sorban. A politika már csak ilyen idiótán tud viselkedni, hosszabb időléptékben működik, mint ami kényelmes, de csak haladunk. Valamerre.

Netuddki. 2013.09.02. 09:34:54

@$pi$: Bírom az ilyen fideszes IQ huszárokat! Mindent a focin vagy az autón keresztül akarnak megmagyarázni...

Mária 2013.09.02. 09:35:17

@xtlight:

"ugyan mi az az általános műveltség, mennyiben általános, és melyik része pontosan az, amit műveltségnek tekintünk"

A keresztény kultúrkörben évszázadok alatt létrehozott irodalmi és egyéb művészeti örökség nagy részét nem tudod befogadni megfelelő szinten, ha nem vagy tisztában alapvető dolgokkal a kereszténységet illetően.

Alterra 2013.09.02. 09:37:13

Párhuzam: szülés után elvileg, ha az anya és baba is jól van, haza lehet menni. A világ nyugati felén a legtöbb helyen ez történik. Nálunk viszont, mivel a kórház csak akkor kapja meg a finanszírozást ha legalább 3 napot benn töltenek, masszív leki terrornak vetik alá azt az anyát, aki haza akar menni. Nem számít mi a jó az anyának, gyereknek, sőt az sem, mivel lehetne spórolni a TB kasszának. Ez van, mert ez a szabál.

$pi$ 2013.09.02. 09:38:08

@epipactis: "Innen kezdve te mit ugatsz bele olyasmibe amihez közöd sincs??"

Nincs a lószart nincs. Szerinted engem nem érint, hogy milyen az oktatás magyarországon?!

Egyébként ugat a nénikéd. Otthon is így beszélsz? Akkor ne mond már, hogy a gyerekednek jobb otthon mint az iskolában.

"Egyébként meg fentebb leírtam, a lányom nyolcadikos, kitűnő tanuló. Ez az új rendszer neki hátrányos."

Honnan tudod, hogy hátrányos neki? Mitől hátrányos? Délelőtt tízkor előnyös az iskolában lenni, délután kettőkor hátrányos, de miért?

"Nehogy már te vagy Orbán vagy akárki jobban tudja nálam, hogy mi való az én gyerekemnek. "

Figyelj, mi a szakmád, mi a végzettséged? Honnan tudod, hogy *mindenkinél* jobban értesz a pedagógiához? Az, hogy én nem tudom jobban, az eddig rendben is van, hogy orbán nem tudja jobban, az eddig rendben van. De senki? Nagyon okos lehetsz, nagy tudású.

epipactis 2013.09.02. 09:38:08

@Mária: Ez nem az a rendszer ami a nagy átlagról kell szóljon. Itt súlyosan sérülnek az én jogaim. Nem a gyereké, hanem az enyémek. Az én felelősségem szülőként, hogy a gyerekemnek a legtöbbet nyújtsam. Ebben ez a rendszer engem személy szerint akadályoz.
És valószínűleg minden jó képességű gyereket nevelő szülő hasonlóan gondolja.

Diotima 2013.09.02. 09:39:09

Ha egy kicsit nyitott szemmel járnának az emberek, látnák, hogy a rengeteg szabadidővel rendelkező gyerekek milyen irányt vesznek és nem igazán a jó dolgokra fordítják a rengeteg szabadidejüket. Sok szülő a megélhetésért küzd, gyerekek egyedül, otthon és ha otthon van, akkor az még a jobbik eset, mert nem az utcán bandázik, iszik és sorolhatnám.
Az iskolában délután már nem megfeszített tempóban tanulnak, hanem választhatnak többféle és fajta elfoglaltság közül. Lehet sport, művészeti tevékenység, informatika...bármi, ami személyiségükhöz passzol. Tanári felügyelettel, de értelmesen töltik ki a szabadidejüket és közösségben is vannak.
Most ez alól kérhet a szülő felmentést, de aki ezt kéri, az gondolom megfelelő szabadidővel és képzettséggel van "megáldva", hogy minőségben is pótolja azt, amit most az iskolában elérhetnek a gyerekek.
Nem mindenkinek átok az, ha korlátokat kap, és nem eleresztett gyeplőt....

$pi$ 2013.09.02. 09:39:57

@kovi1970: "Bírom az ilyen fideszes IQ huszárokat! Mindent a focin vagy az autón keresztül akarnak megmagyarázni... "

Mondjuk én például hol hivatkoztam a focira vagy kocsira? Vagy hol vagyok fideszes?

Össze vagy te zavarodva rendesen, szedj be valamit. ;)

gigacherry 2013.09.02. 09:40:40

@bean: Úgy, hogy szavazunk. Mégpedig nem rájuk.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 09:41:58

@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: Te teljesen ostoba vagy? Miért baj, ha a kiscsókák megtanulnak rendesen olvasni? Miért baj, ha 1 gyerekre több ideje jut a tanarnak?

Eddig az legidősebb kölköm járt iskolába, most lett 5.-es. Eddig iskolaotthonos nevelést kapott, reggel 8-tól du. 4-ig. És nem vált a kárára. A leckét az iskolában csinálta meg az egész osztály. Csak minimális olyan házifeladat volt, amit hazahozott, az is jobbára hétvégére szólt. Most 5.-es lett, neki nem okoz gondot, hogy 4-ig szól az iskolanap...
Mától viszont a nagyobbik lányom is iskolás lett. Ugyanabba az oskolába, ugyanúgy iskolaotthonos rendszerbe került, mint amiben tavaly még a bátyja is tanult.
Nekünk szülőknek, nagyon nagy könnyebbség, hogy nem kell adott esetben 4x elmenni az iskolába a gyerekekkel, vagy a gyerekekért, hanem mindkettőnek 8-kor indul, és 4-kor végződik a tanítás!

@Alter E: Az egyszerű felügyelet nem elég. Tanuljanak, csinálják meg a házifeladatot, készüljenek fel a másnapi órákra. Játszani otthon is lehet. Ismerek jónéhány olyan szülőt, akik nem képesek arra, hogy a gyereken számon kérjék a házifeladatot, és a felkészülést, pedig úgy gondolják, hogy mindent megtesznek.... Aztán a gyerek gyűjti a rossz jegyeket, és természetesen a tanár és az iskola a hibás...

gigacherry 2013.09.02. 09:42:32

@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: Nem biztos, hogy sz.rnak a szülők arra a gyerekere. Az is lehet, hogy mindketten dolgoznak, hogy be legyenek fizetve a számlák, hogy legyen annak a gyereknek mit enni, mit felvenni, és ezért nem tudnak délben érte menni.

xtlight 2013.09.02. 09:43:14

@Mária: Én sajnos messzemenőkig tisztában vagyok a kereszténységgel, 8-tól 15 éves koromig kötelező hittanra jártam, minden liturgikus beavatási procedúrán keresztül mentem, szülői "terror" alatt. Ennek ellenére azt mondom, hogy semmire sem jó. Felvágni a társaságban, hogy én ezt is össze tudom kötni azzal, meg amazzal? Ne már... :) Inkább matekozzon még egy órát, vagy sportoljon helyette a gyerek. Ha meg valójában hívőt akarnak nevelni, akkor menjenek a picsába.

$pi$ 2013.09.02. 09:43:19

@epipactis: "Az én felelősségem szülőként, hogy a gyerekemnek a legtöbbet nyújtsam. Ebben ez a rendszer engem személy szerint akadályoz."

Simán kiirathatod a gyerekedet és folytathatod a tanítását otthon magántanulói státuszban. Nem kötelező az ingyenes közoktatást igénybe venni, úgyhogy a jogaid egyáltalán nem sérülnek.

Ennyit azért illene tudnod, ha már te tudod legjobban mi a jó a gyerekeidnek... még a jogait sem ismered, besz@rás.

epipactis 2013.09.02. 09:44:06

@$pi$: Basszus gyereked sincs te kis szóhuszár.

Figyuzz, a gyerekem mindig is kitűnő tanuló volt, minden évben megnyert egy rakás versenyt, úgy hogy a béna tanárai helyett én készítettem fel. Én kerestem meg a személyiségéhez passzoló verseket a versmondó versenyekre, és van olyan ahol 5 éve minden évben mi vagyunk az elsők. Matekversenyekre jár, zenél stb...

Ezt csak azért írtam le, mert igenis a szülő tudja legjobban mi kell a gyerekének. Ezt a jogot elvitatni tőle ostobaság.

csárli hárper 2013.09.02. 09:45:37

@Diotima: "Az iskolában délután már nem megfeszített tempóban tanulnak, hanem választhatnak többféle és fajta elfoglaltság közül. Lehet sport, művészeti tevékenység, informatika...bármi, ami személyiségükhöz passzol."

nem akarlak elkeseríteni de lófaszt sem választhatnak, nincs rá pénz, fegyver, paripa, ha jó az idő akkor az udvaron vannak, ha meg rossz akkor beterelik őket egy terembe és ott "bandáznak" tanári felügyelettel...és ez egy jó nevű budai iskola.

epipactis 2013.09.02. 09:47:40

@$pi$: Mondom te kis majom, amíg nincs gyereked fingod sincs, hogy itt miről folyik a vita. Egyébként mennyit fizet neked ezért a párt?

Alterra 2013.09.02. 09:48:02

Szóval, én tiltakoznék, ha lenne hol.
A gyerekeim is tiltakoznak, akik már - életkoruk emelkedésének megfelelően - megszoktak bizonyos önállóságot.
Ez a kormány kontrolllálni akar mindenhol, nekem rendkívül irritáló az élet minden területén. Különösen irritáló, ha a gyerekeimről van szó. Nem akarok engedélyeket, nem akarom, hogy bárki kegyet gyakoroljon, azt gondolom, hogy szülőként jogom van dönteni a gyerekem neveléséről.
Sőt azt is szeretném, ha nem csak nekem lenne ez jogom, hanem Kanalas Pistike is focizhatna inkább a falu szélén, ahelyett, hogy egy tanterembe lenne bezárva másik 30 gyerekkel és ott keserítsék meg egymás és a pedagógus életét.
Ha meg valóban segíteni akarnak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, adjanak forrást iskolapszichológusra, szociális munkásokra. Dolgozzanak ki országos hálózatot, ahová segítségért fordulhatnak azok a gyerekek, akik a szüleiktől szenvednek.
Biztosítsanak programokat minden iskolában, (a pinpongozás, vagy foci is már bizonyítottan jól működik) önkéntes részvétellel.

HgGina 2013.09.02. 09:49:08

Ebben az országban korábban csak a bolsik voltak hülyék. Változik a helyzet.
Nehogy már ezek tanítsák a gyerekeimet erkölcsre!
Ha ez lesz, a gyerekeim egytől-egyig gazemberek, maffiózó politikusokká válnak.
Komolyan mindenki meghülyült ebben az országban?

És ha én teszem azt moszlim, buddhista vagy épp konfuciánus akarok lenni, akkor majd egyest kap a gyerek, mert azt mondja, Allah az egy igaz Isten, és Mohamed az ő prófétája?

Eddig nyugodt és türelmes voltam, mert összességében sok hasznos dolgot láttam. De azt hiszem eljött az ideje, hogy valaki Viktort ku-vára pofán vágja, hogy kijózanodjon. Okos vezető nála okosabbakkal veszi körbe magát. Ezzel szemben Viktor egyre hülyébbekkel.

$pi$ 2013.09.02. 09:51:28

@epipactis: "Ezt csak azért írtam le, mert igenis a szülő tudja legjobban mi kell a gyerekének. Ezt a jogot elvitatni tőle ostobaság. "

Gondolkodj! A "szülő tudja legjobban mi kell a gyerekének" az nem jog. Ez egy kijelentés, ami vagy igaz, vagy nem igaz. Szerintem nem feltétlenül igaz, mert nem minden szülő szakember.

Jogod van meghatározni, hogy mi történjék a gyerekeddel. Ez jog. Ezt senki sem vette el tőled, de mint minden jogot ezt is korlátozzák a törvények.

Ha elküldöd a gyerekedet a boltba, akkor ott a megfelelő módon kell viselkedni, ha az iskolába küldöd ott is vannak szabályok. Eddig is voltak szabályok, ezentúl is lesznek szabályok, sőt változni is fognak. Neked nem tetszenek a szabályok, hát így jártál. Arra is kötelezőek a szabályok, akiknek nem tetszenek.

Írj egy tetves kikérőt a gyerekednek, nyilván megkapja, hogy ha olyan nagy spíler mint ahogy mondod. Aztán akkor nem kell megpróbálni az egész tetves ország minden általános iskolás diákjának a sorsába beleszólnod, hanem hagyhatod a szakemberekre.

Logikus? Tudunk ezzel együtt élni? Szuper!

Mária 2013.09.02. 09:51:33

@epipactis:

"Itt súlyosan sérülnek az én jogaim. "

Milyen jogaid sérülnek?

Továbbra is te gyakorlod a gyereked felett az úgynevezett szülői felügyeletet. Ha nem akarod, hogy délután is az iskolában legyen, dönthetsz úgy, hogy hazamenjen.

Ez a rendszer neked annyi macerát jelent, hogy meg kell írnod egy kikérőt, bejelentve, hogy képes vagy megszervezni, és meg is akarod szervezni a gyerek délutáni tevékenységét.

Ebben semmi jogsértő nincs.

A jogsértő az lenne, ha nem a délutáni bentmaradás lenne az alapértelmezett, hanem a RÁSZORULÓ diákokat az iskola válogatná össze, és kötelezné a bentmaradásra. Ez ugyanis diszkrimináció lenne, és teli szájjal bömbölnének miatta, akár a gyerekek érdekei ellenében is, a jogvédő szervezetek.

$pi$ 2013.09.02. 09:54:03

@epipactis: "Mondom te kis majom"

Te mintaszülő te. Biztos imád a gyereked az ilyen passzív-agresszív lelkedért, biztos könyörögni fog, hogy minél előbb hazamehessen. :)

Чапаев 2013.09.02. 09:54:03

@HgGina: Gézovics Hofi bolsevik próféta szerint Magyarországon az egy főre jutó bunkó két fő. Úgy tűnik, ezen a vagy negyven éve megsejtett arányszámon a "rendszerváltásnak" csúfolt aktus csak rontott... ;)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 09:57:55

@Alter E: Ne tiltakozz, baszki, hanem írj az igazgatónak egy kérvényt, hogy nem akarod a pesztrálást 4-ig. Fogd már fel végre, hogy a szabadságotok megmaradt, csak az alapértelmezett helyzet változott meg!

tcom 2013.09.02. 09:58:00

@xtlight:

Dehogynem. A hittan lényege, ami a templomokban történik. A hatalom érdekeit szolgálja. Főleg a falvakban, ahol a Híradóból, meg a Kossuth rádióból táplálkoznak, ott a harmadik hírforrás a templom. Ahol a pap megmondja azt is kire kell szavazni az úr akaratából.

Mostanában már a falvakban is érzik a nemzeti kormányzat hatásosságát így szükség van a gyermekek agymosására. Nem lehet időben kezdeni.

A falvakban mindenki látja mi történik a föld osztás a trafikok kiosztása, a takarékok elfoglalásával. A fideszes hatalom megszünteti az önkormányzatok döntési jogait. Majd néznek nagyot a népek, amikor megszűnik a takarék a kis falujukban, de a pénzüket sem érdemes már bankba tenni, mert Orbán elintézte nekik.

Diotima 2013.09.02. 09:58:47

...azért elolvasva az "elvileg szülők" hozzászólásait, biztos vagyok benne, hogy ha semmi mást nem csinálnak az iskolában délután, csak fociznak, már nem a trágársággal és gyűlölettel találkoznak, mint otthon...

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.09.02. 09:59:34

Van egy tippen a kötelezővé tétellel kapcsolatban. Az ugye világos, hogy bizonyos családokban (főleg a cigányság körében) a családok nem működnek jól, így az az érv, hogy jobb, ha a gyerek minél többet van a családtól távol. A kötelezővé tétel azt jelenti, hogy az igazgató mérlegel, hogy megfelelő-e a családi légkör otthon, hogy hazamenjen a gyerek vagy sem.
Persze míg a fenti érvelés jól hangzik, addig gyakorlatilag nem működik a következők miatt:
1 - Az igazgató és a tanárok nem ismerhetik minden egyes diák családi hátterét, így az ilyen döntésekbe nem egyszer fog hiba csúszni, amit az akkor épp szívó szülő/gyerek nem igazán fog jó néven venni.
2 - Az igazgató többször kerülhet olyan helyzetbe, amikor nincs jó döntés, aminek következtében vagy fölöslegesen szigorú, vagy abszolút engedékeny lesz, ami értelmetlenné teszi a szabályozást. Ettől függetlenül az iskolán ezt számon fogják kérni, így kialakul egy újabb csatorna a kiskapuzáshoz (ez fontos lesz az igazgató lecserélésénél pl.).
3 - Ez csak struccpolitika, a valódi problémát nem fogja megoldani, és még csak nem is javít rajta: ha a gyerek már átvette a szülők viselkedési szokásait, akkor benntartása csak a többiekkel szemben lesz kitolás, hazaküldése pedig csak fenntartja a már meglévő problémát.
4 - A rendszer önellentmondásos (már ha tényleg ez a célja), hiszen a gondot kiváltó szülő ugyanúgy kérheti a gyerek kivételét, ergo sok értelme nincs. Ha meg az igazgató erősködik, hogy a gyereknek márpedig bent kell maradnia, akkor komoly személyiségi jogi problémák merülnek fel (a gyerek nem rab, akit csak úgy bent lehet tartani).
+1 - A kötelezővé tétel egyik legnagyobb baja (mint mindig), hogy mindenki szív, csak hogy a lakosság egy hányadának (problémás gyerekek) problémáit megoldják. Ez már az előző kormányok alatt sem volt túl népszerű megoldás, a végeredmény most is borítékolható.

polly graph 2013.09.02. 10:01:36

Sok szó esik az "új tantárgyakról", melyek majd kitöltik azt a néhány plusz órát és megtöltik a gyerekek fejét mindenfélével. Sajnos nem emlékszem, hogy láttam volna olyan tantárgyat, mely a jövendő nemzedéket kulturált vélemény nyilvánításra és vitázásra tanítaná meg. Valamint arra, hogy elfogadható formában és stílusban a megfelelő helyen nyilvánítson véleményt és kiálljon magáért.

Amúgy a 4-ig tartó suli valószínűleg arról fog szólni, hogy az unatkozó, fáradt kölykök egymást nyírják hasonló stílusban mint itt a kommentálók, illetve nyomkodják az okostelefonjukat non stop, ahogy azt a délelőtti órák során is teszik a pad alatt.

tcom 2013.09.02. 10:01:49

@Diotima:

És ilyen idilli lesz a rendőr jelenléte is az iskolában? A törvény szerint a rendőr érdeklődhet a gyermek iskola utáni szokásairól, családjáról.

Rendőr? Honnan? Akár mikor lett volna szükségem rendőrre, vagy balfaszok, vagy nem értek oda 1 óra alatt sem. Mióta ért egy rendőr a neveléshez?

gigacherry 2013.09.02. 10:04:02

@ancsika: "semmi baja nem lesz a gyereknek ha 4-ig az iskolában van felügyelet alatt (és igen, nyugodtan megeheti a menzán a kaját, nem fog tőle meghalni, nem kell csokikát meg anyufőztjét zabálni)"

Mondd ezt egy cukorbeteg, vagy laktózérzékeny gyerek szüleinek, akinek rohama is lehet a menzakoszttól.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:04:57

@HgGina: Így jártál, ha vallási iskolába írattad a gyerkőcöt. Az enyémek rendes világi iskolába járnak, ahol a szülői terror jelenti azt, hogy az ő gyerekeik a pedofil papokhoz járnak szentírást tanulni, amíg az enyémek etikát hallgatnak. Amíg szentfazékék számonkérik a bibliát, addig az etikások megelégszenek azzal, hogy a gyerek meghallgatja őket. Kúúúúrva nagy terror ez kéremszépen, heti 1 órában :-)

epipactis 2013.09.02. 10:05:11

@$pi$: @Mária: Fogjátok már fel, hogy a kikérő nem elég. Igazolni kell a plusz foglalkozást.

Egyébként minden bizonnyal nem lesz gond megoldanom a kikérőt, de már az, hogy nekem azt kérvényeznem kell, hogy az alapvető jogomat gyakorolhassam az nonszensz. Meg ez a fölülről beavatkozok a családok életébe, nálam már az a szint aminél ott a ne tovább tábla. Mert mi jöhet még? Most délután négyig, utána rájövök, hogy szombat délelőtt is sok a csellengő, vezessük be a kötelező hétvégi gyermekneveldét, ahol majd megtanulják a rendet, aztán húzzunk köréjük kerítést és nyírjuk kopaszra a hajukat, ne lógjon ki senki a sorból?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:06:16

@gigacherry: Bakker, az ilyen gyerek külön kaját kap a menzán (csak be kell mutatni az orvosi igazolást), sőt eheti anyu főztjét is! Nem tilos!

Peetee 2013.09.02. 10:06:27

Terike néni, meg Jolika néni majd szépen ül és olvas, miközben a nebulók vagy a leckét írják, vagy ülnek és kussolnak, mert kussoltatva vannak.

Nincs kérdés, mert akkor elveszti a fonalat, hogy Juan vagy Carlo a szeretője a cselédlánynak a történet szerint. "Üljél csendben és csináljad" - hangzik el átlagosan 20percenként.

- Ne zörögj a kajás zsacskóddal!
- Írd a házit!
- Ennyi idő alatt nem lehet kész; nézd át újra!
- Ne beszélgess!
- Ne mozogj!
- Aki kész van foglalja el magát csendben!
- Ne mocorogjatok már!

Ezek a kifejezések lesznek a leggyakrabban hallhatóak a híres napközikben, nem lesz itt széles mosollyal korrepetálás, felkészítés, programok, előadások....stb. Hagyjuk már a hülyeséget...mennyi előadás és előadó kell ahhoz, hogy minden általános iskolában a tanulók felét (5-8osztály) minden áldott munkanapon 13-16óra között valaki valamilyen témával-programmal szórakoztasson/lefoglaljon?
Iskolánként 4-12osztály, tehát napi 8-24ember egyenként 1,5órás előadással, összesen 2000 iskolával számolva ez hetente 80.000-240.000 embert jelent, akik egyenként 1.5órán át foglalkoztatja az osztályokat.

Semmi esély, hogy a 3. hét után is tartalmas témákkal lehetne megtölteni a tanulók délutánjait!

Alterra 2013.09.02. 10:08:40

@Magánvéleményem: nem akarom, hogy az igazgató döntsön, (bár a miénk speciel jó fej) én akarok dönteni.
Ha a KLIKK előírja neki, h a gyerekek 80%-át benn kell tartani, akkor már sem ő, sem én nem fogok dönteni.
A deviáns gyerekeket ezzel nem fogják megjavítani.

250130 2013.09.02. 10:09:07

@Magánvéleményem: Amikor én voltam általános iskolás nem kellett járkálni gyerekér. Mindenki hazatudott menni önállóan és senkinek semmi baja nem lett amikor egyedül volt otthon. Legtöbben már alsóban is egyedül buszoztak.

Ha meg félted, akkor eddig is volt lehetőség napközire, bár nálunk csak a rossz tanulókat rakták be a szüleik (osztályfőnöki ajánlás után).
Az már más kérdés, hogy ott se csinálták meg a házijukat. :)

@Diotima: sport, művészet, informatika?
Sport? Foci, kosár, röplabda. Hiába utálja a gyerek ezeket a sablon sportokat, ez van.
Művészet? Rajzolj le egy almát, és maradj csendben.
Informatika? Netezz és maradj nyugton. Nem általános iskolában fogják megtanulni a programozást.

Egyedül nyelvtanulás lenne hasznos, de ha napközben nem tudják megtanítani normálisan akkor délután se fogják.

gigacherry 2013.09.02. 10:09:30

@Magánvéleményem: A hozzászólásban, amelyre reagáltam nem erről volt szó. Konkrétan azt írta a hozzászóló, hogy a menzakoszt kivétel nélkül minden gyerek számára megfelelő.

tcom 2013.09.02. 10:09:51

@Mária:

Az elsős fiam osztályában 33-an vannak, mert a hülyék elfelejtették milyen következménye lesz 6 évesen mindenkit iskolába küldeni.
Nagyon hatásos lesz az oktatás, úgy hogy ráadásul 5 órával több lesz nekik, mint a tavalyi elsősöknek.
Mindegy, hogy az technika, vagy ének, vagy testnevelés, te sem foglalkozol egy nap 7 órában semmivel sem, nem hogy egy 6 éves.

A cél a tudás szint növelése, hogy versenyképes legyen az oktatás. A világon már 100-szor kiderült. hogy akkor versenyképes az oktatás, ha szabad, ha az iskolákra, tanárokra bízzák a dolgot. Sőt a kapitalista, mély-liberális (mert ugye a liberális Magyarországon szitok szó) Hollandiába majdhogynem a gyerek dönti el mit tanuljon. Evvel elérték, hogy a gyerekek versenyeznek ki ér be előbb az iskolába. A nemzetközi tanulmányi versenyeken a legjobban a Holland gyerekek szerepelnek.

Magyarország meg visszatér a kádárkori egyentantervekhet, szakfelügyelőkkel, rendőrrel, egyentankönyvekkel. De nem is csoda, ha az országot a kommunizmusban szocializálódott, hatalommániás diktátor uralja.

epipactis 2013.09.02. 10:10:11

@Peetee: Hagyd csak, mert mindjárt megkapod hogy te csak szülő vagy nem SZAKEMBER. Nem érthetsz te a gyerekedhez, és egyébként is ez a különvéleményesdi társadalmilag káros. Az IP címedet minden esetre rögzítettük, jobb ha tudsz róla.

Diotima 2013.09.02. 10:11:09

@tcom: Nem értem, mi a probléma. Normális szülő, normális nevelést ad a gyerekének otthon. Igyekszik megtanítani a gyerekének a szabályokat, ami a társadalomban éléshez/együttéléshez szükséges.
A rendőr ebben az esetben egy kellék, miután azért van, hogy legyen. Most ezen miért is kellene aggódni?
Ezen aggódjanak azok, akiknek van rá oka takargatni bármit. Akinek nincs, az ezzel nem is foglalkozik.

Ginlia 2013.09.02. 10:12:29

@Mária: "Szerintem egy tanár legfeljebb az első 2-3 évben "készül" az óráira, utána már álmából felverve is meg tudja tartani bármelyik óráját."

Pffff... Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs a tanári munkáról és a napi szintű felkészülésről.

xtlight 2013.09.02. 10:12:38

@gigacherry: Az a baj, hogy a mai iskolai menza sem sokkal jobb, mint az én időmben volt, a '80-90-es években. Akkor is lehetett rohamot kapni tőle, nem kellett hozzá semmi spéci betegség. Gusztustalan nem minden nap volt, de a zsír, a cukor, és az ételízesítő nagy arányú többlete a zöldségekhez és a húsokhoz képest eléggé kiborító volt.

Szociknak vége 2013.09.02. 10:12:54

A 3. sorban ott a link, hogy a szülő kérésére nincs kötelező napközi.

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy miről szól a poszt?

epipactis 2013.09.02. 10:13:30

Egyébként mi van akkor ha a szülő leszarja az igazgató véleményét és hazaviszi a gyereket minden nap? Magatartásból elégtelent kap?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:15:09

@tcom: Te csak gondolod, hogy a falvakban mit látnak.... És ezt abból a néhány hivatásos liberálbolsevik rettegőtől tudod, akik hangosak a ballib médiában. Elszörnyednél, ha tudnád, hogy egy-egy földmutyinak milyen a hatása...
Az eddigi haszonélvező ex-tszelnök, vagy ex-tanácselnök bebukta az ingyen állami földet, és megkapta más. A falu egyik része szánakozik, a másik része pedig kiröhögi őket... ez pedig attól függ, hogy ki kivel van, kitől számít munkára!

A hittan pedig múlandó baromség, ettől már nem lesz egy gyerekből vallásos személy, csak ha egészen kiskorától kapja a vallásos nevelést 6 éves korban ördöggel riogatni már késő :-)

Diotima 2013.09.02. 10:16:40

@250130: Nézd, nem kötelező. Amelyik szülő jobban meg tudja oldani a gyermeke délutáni elfoglaltságait, mint az állami iskolákban nyújtott délutáni tevékenységek, az úgy is gondoskodik magántanárról, egyesületről, bármiről. Nem kötelező, viszont vannak gyerekek, akiknek még ez is jobb opció, mint a csavargás és bandázás.

epipactis 2013.09.02. 10:17:09

@Shalala Lala:

Erre gondolsz, ez az ami téged megnyugtatott? Lehet tényleg rád fért volna néhány napközis óra, hogy értelmezni tudj egy pár soros szöveget.

"- Az általános iskola mind a 8 évfolyamán kötelező lesz délután 4-ig bent maradnia a gyerekeknek az iskolában. A szülő kérelmére az igazgató a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás alól felmentést adhat, de ez csak lehetőség. Remélhetőleg ennek ellenére kevés szülő kényszerül majd az edzéseket és különórákat 16 óra utánra szervezni. Arról nem rendelkezik a jogszabály, hogy a gyermekfelügyeleten kívül az iskolának bármilyen értelmes tevékenységről, akár a nyugodt egyéni tanulás feltételeinek megteremtéséről gondoskodnia kellene."

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.02. 10:20:05

Két gyermekem ma kezdte az iskolát. Pesten,az egyik általánosba a másik gimnáziumba jár. Egyik iskolában sincs szó 16.00-ig tartó kötelező napköziről. Vagy ezek az iskolák kezdtek forradalomba a kormány ellen, vagy ismét balliberális csúsztatásról van szó, egy szokásos indexes, fostalicska poszt keretén belül..
Tartok tőle, hogy az utóbbi valósult meg ismét.

epipactis 2013.09.02. 10:20:20

Ezek is olyan megnyugtató változások:

- Az iskolai szülői munkaközösségek szinte valamennyi jogát megvonta a törvény, saját szervezeti és működési szabályzata és tisztségviselői megválasztása mellett csak tájékoztatást kérhet a gyermeki, tanulói jogok érvényesülését, a pedagógiai munka eredményességét, a gyermekek, tanulók csoportját érintő bármely kérdésben, továbbá kérésre tanácskozási joggal részt vehet képviselőjük a nevelőtestület ezen témákkal foglalkozó ülésein. Erről az illetékes államtitkár több alkalommal úgy nyilatkozott, a továbbiakban nem teszik lehetővé, hogy laikusok beleszóljanak az oktatásba.

- Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. Feladatuk elsődlegesen az internetes és droggal összefüggő bűncselekmények megelőzése lesz, de olyan információkat kell szerezniük, amelyekből megismerik a gyerekek iskolán kívüli szokásait, tevékenységét is. Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak.

- Fontos, már életbe lépett változás, hogy az iskoláskorúnak látszó gyerekeket, ha iskolaidőben az utcán vagy egyéb nyilvános helyen (pl. plázában) vannak, és nem tudják írásban, hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igazoltan vannak távol, a rendőr bekísérheti az iskolába, szintén akár kényszer alkalmazásával. Elvileg a szülővel együtt tartózkodó gyermeknél is kell legyen iskolai, orvosi vagy szülői kikérő, igazolás.

Mária 2013.09.02. 10:20:24

@Peetee:

Tényleg nem értem a problémádat.

A házi feladatot meg kell írni. Dolgozni csak csöndben lehet. Akkor miért baj, ha Terike néni meg Jolika néni azt várja el a gyerekektől, hogy a saját érdekükben és a társaik érdekében csendben legyenek?

Az iskola nem arra is nevel, hogy alkalmazkodni kell a társainkhoz, és be kell tartani a szabályokat, amik a mi érdekünkben születtek?

Terike néni meg Jolika néni meg kötve hiszem, hogy olvasgatna ezalatt, mert neki ilyenkor az a dolga, hogy ha valamelyik gyerek segítséget kér a feladat megoldásához, akkor csendben, egyénileg segítsen.

A kajásdobozzal csörgést meg pláne nem értem. Könyvek, füzetek fölött NEM eszünk, csakis lepakolt padon, kézmosás után, szalvétát leterítve :)

Reszelő Aladár 2013.09.02. 10:21:11

Azért egy személyes élményt kivetíteni egy egész országra, és ezt tényként beállítani, az talán a csúsztatás teteje.
De akkor jöjjön az én személyes élményem. Hatodikos koromis voltam napközis, és 3 iskolát koptattam költözések miatt. A közös tapasztalat:
Kaja után játék az udvaron, 14:30-tól pedig tanulás. A leggyengébbek kivételével 90 perc elég volt, hogy kész legyen minden. Utána haza, és már csak a játék volt hátra. És mivel a napoközis tanár ellenőrizte, hogy kész-e a feladat, ismeretlen volt a "nincs kész a házi feladat" intézménye másnap. Volt aki nem volt napközis, ott voltak is problémák a felkészüléssel.
Hetedikbe meg gimibe mentem. Ott már nem volt ilyen.

Szülőként pedig egész nyugodt leszek, hogy a gyerek felügyelet alatt van, és nem az utcán kószáll és keveredik rossz társaságba. Nem azért mert rosszul nevelem, hanem mert gyerek.

Továbbá nem hinném, hogy bárki jogai csorbulnának, ha kötelességeket kap a jogai mellé. Aki ezt elfogdja, az könnyebben fog beilleszkedni, jobban tud alkalmazkodni.

Szociknak vége 2013.09.02. 10:22:15

@tcom: Magyarországon btw a Kádár korban volt a legversenyképesebb oktatás.

A porosz rendszer meg sosem volt se szabad, se liberális. Mégse egy utolsó hely Poroszország.

Az angol bentlakásos iskola hírből sem tudja mi a liberális oktatás. A szabadliberó iskolákba a plebsz jár.

tcom 2013.09.02. 10:22:48

@Magánvéleményem:

A szüleim egy kis faluban élnek. 2002-ben a népek még azt hitték visszajönnek majd az oroszok az MSZP-vel, mert a pap azt mondta.
Ma meg a kő fideszes emberek, mondják, hogy nagyot csalódtak a fideszben, akik a takarékjukat akarják, és csak a fideszeseket juttatják megélhetéshez. És már nem mondhatod, hogy a médiákból hallják. Honnan az M1-től, Duna TV-ből, Kossuthból, HírTV, EchoTVből, TV2-ből?

Az RTL Klub egyedül, amit még nem vettek meg. Tehát pofátlanság a baloldali médiát emlegetni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:23:05

@250130: Hát igen, van igazság abban amit mondasz, de most bizony, ha nem akarod, hogy kábszerrel beetessék a fiadat, vagy elrabolják kurvának a lányodat, akkor jobb ha te viszed haza. Ha másért nem, a közúti forgalom miatt! Anno nálunk a főucán volt akkora forgalom, mint most egy csendes délutánon egy mellékut cában. Akkoriban még nem volt gáz átkelni a 2x2 sávos főúton, mostanában már felnőttnek is életveszélyes, ha a lámpa sárgán villog.

@Peetee: Látszik, hogy te nem voltál napközis, nem jártál tanulószobára... Meg lehet tölteni azokat az órákat tanulással is, bizony.

Szociknak vége 2013.09.02. 10:23:37

@epipactis: Látom neked nem sikerült értelmezni..:)))

Szociknak vége 2013.09.02. 10:24:04

A 3. sorban ott a link, hogy a szülő kérésére nincs kötelező napközi.

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy miről szól a poszt?

Alterra 2013.09.02. 10:24:13

@Magánvéleményem: hallottam olyan suliról, ahol pont az eddig jól működő iskolaotthonos rendszert kellett megszüntetni HR miatt. Csak akkor folytathatták volna, ha mind a 8 évfolyamon bevezetik, az iskola pedig nem gondolta, hogy ugyanaz a jó egy másodikos és egy nyolcadikos gyereknek, il gondolom a feltételek sem voltak meg.
Szülőként azt tapasztalom, hogy már a 2. osztályra hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akiknek a szülei nem tudnak segíteni otthon, mert az iskola olyan feladatokat ad, amit egy alsós gyerek egyedül nem tud megoldani. Ezek a gyerekek bekerülnek a kettes-hármas kategóriába, pedig sokszor nem buták és ahogy telnek az évek, egyre kisebb esélyük van kikerülni onnan. A napköziben az íráseli házit csinálják csak meg - de azt sem jut idő mindig befejezni. Szóbeli tanulásra esély sincs.

Arról még nem is beszéltünk, h nem csak tanulni, hanem pihenni és mozogni is kell a gyereknek. 30 társsal együtt lenni x óra után kimerítő, van amelyik gyerek jobban, van amelyik rosszabbul bírja. Az iskola eddig rossz hatással volt a gyerek fiziológiai igényeire, ez most tovább romlik.
7 óra heti többször egy hat éves gyereknek?! Mikor az oviban még órákig futkározhatott? Ez a fizikai igényük semmibevétele.

Alterra 2013.09.02. 10:26:49

@epipactis: igazolatlan órának számít, mevonhatják a családi pótlékot és rádkülthetik a gyámhivatalt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:27:07

@tcom: Kérdezd meg a falu másik felét, akik az eddigi haszonélvezők miatt szívtak...

Mária 2013.09.02. 10:27:21

@Ginlia:

""Szerintem egy tanár legfeljebb az első 2-3 évben "készül" az óráira, utána már álmából felverve is meg tudja tartani bármelyik óráját."

Pffff... Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs a tanári munkáról és a napi szintű felkészülésről."

Mi van szívem, kicsöngettek? Nem kellene inkább a gyerekekre felügyelned a szünetben, ahelyett, hogy beszólogatsz nekem?

Na látod, hogy jobban tudom, miért kapod a fizetésedet.

Ginlia 2013.09.02. 10:27:35

@Reszelő Aladár: 1. Alsóban a hatalmas osztálylétszám miatt csak mennyiségi és nem minőségi ellenőrzés van a napköziben. Ha a gyerek itthon tanul velem / mellettem, akkor tényleg végzett a leckével 4-ig, mert a minőségre is odafigyelek.
2. Felsőben sok a kutatómunka, előadásokat kell készíteni, ehhez kell a net, a könyvtár és/vagy egy értelmes szülő. A napköziben erre nincs lehetőség.

xtlight 2013.09.02. 10:27:39

Arra is kiváncsi vagyok, hogy akik kiállnak a kötelező napközi mellett, azok ugyanilyen eréllyel támogatnák-e a sorkatonai szolgálat visszaállítását a 18 éves fiúk (esetleg lányok) számára. Mind tudjuk, milyen színvonalas, erkölcsös, előre mutató nevelést, és tapasztalatot szereztünk ott is, a jogaink mellé milyen kötelességeket vállaltunk fel, és mennyire hasznára lettünk ezáltal a jövő társadalomának. Miért ne vezetnénk be azt is?!

Ginlia 2013.09.02. 10:30:40

@Mária: Na idefigyelj angyalom. Nagyon összekeversz valakivel. Nem vagyok iskolában, úgyhogy ne oszd az észt, hogy mit kellene csinálnom, mert arra a kis kevésre, amely neked adatott, nagy szükséged van. Kissé mellélőttél.

tcom 2013.09.02. 10:32:31

@Shalala Lala:

1. A kádárkori oktatás miatt funkcionális analfabéta a felnőttek fele. Az egyenoktatás miatt mindenki az elavult egyenoktatást kapta. Hogyan lehetett jó az oktatás, amikor az ipar is évtizedekre volt a fejlett nyugattól? Az elavult felsőoktatás miatt hoznak még balfasz döntéseket Matolcsyk, Hoffnaok, Orbánok. Hogyan lehet az, hogy Matolcsy elvtársa magától belépett a köztudottan rossz magánnyugdíj rendszerbe? Ő azt mondta az asszony intézte. =;-)
Persze tudjuk miért lépett be, mert szeretett volna nyugdíjat kapni, ami az államtól nem lesz garantált ezt a hülye Matolcsy is látta.

2. A porosz iskolarendszer egyáltalán nem liberális. Németország a háború után felhagyott avval. Mert ugye látszik hova vezetett az agymosott, fegyelmezett oktatás. Lásd. Hiteljugend. Ma Németország ez egyik legszabadabb az oktatás terén. Kérdezz meg Németországba szakadt honfitársaidat, haza jönne e magyar iskolába? =;-)

3. Anglia? hahahahhahahah! Kérdezz már meg odajáró magyarokat? Soha nem jönnek haza. Ott a tanár mellett 2 asszisztens járja a padokat és segít a lemaradó diákoknak. A kitelepült magyarokat ugyanúgy kezelik, mint az angolokat. Ottani magyarok kevesebb előítélettel kezdik az iskolát mint itt a cigányok.

Alterra 2013.09.02. 10:33:55

@epipactis: köszi az összefoglalót, remekül mutatja, mi a baj.
Nem akarok rendőrállamban élni, az a baj.

tcom 2013.09.02. 10:38:34

@Magánvéleményem:

Én azt nem lehetne, hogy nem csak klikkek, pártkatonák, seggnyalók kapjanak egyszer is???
Azért mert a privatizációkor nagyot kaszáltak a tsz elnökök, ezért most lehet osztani a fideszes komcsiknak???

Ma a fidesz olsan pofátlan mint senki eddig. Járok egy városi sportcsarnokba, ahol a helyi büfés látom pakolgat össze. Kérdezem felújítja-e? Nem el kell mennie, mert az önkormányzat elvette tőle a jogot. Ugyanis megpályáztatták a lehetőséget, csak őt elfelejtették értesíteni, csak a döntést hallotta, amiben is az egyik helyi fideszes képviselő fia "nyerte" meg az üzemeltetés jogát.
Ez az a város, ahol a polgármester döntötte el a trafikok kiosztását, ahol is a hangfelvétel alapján a fideszes képviselő anyuka ott is aktív volt.

Inkább csendbe kéne maradni és nem védeni ezt a felháborító galerit!!!

GonoszMostoha 2013.09.02. 10:44:23

@Steve the Great:
"Amennyiben az iskolák rendszerszerűen azt várják el, hogy a házi feladatok a 16 órás hazamanetel után, otthon készüljenek el" - esetleg meg kellene várni, hogy ez bekövetkezzen, nem?"

Nem kell megvárni. Egy 30-34 fős osztályban lehetetlen mindenkinek a leckéjét érdemben átnézni. Tehát a jó, gondos szülő hazamegy, és este 5 után újra előveszi a leckét és a csemetéjét. Ez az, ami mindenkinek kiborító: a gyermek halálosan fáradt, a szülő halálosan fáradt = mindkettő kezi megutálni a sulit.

A délutáni lecketanulást nagyon jól meg lehet oldani, kontrollálni egy max. 15-20 fős csoportban. Ennél nagyobb létszámmal egyszerűen nem megy az érdemi munka. És ezzel minden kormány oktatáspolitikusának illik tisztában lennie - nagyon is tudatában vannak - de itt is látszik, mennyire letojják a gyerekeket és a szülőket. Mindenesetre arra jó, hogy lekössék vele a szülők "figyelmét", jól elfáradjon mindenki, senki ne foglalkozzon már érdemi gondolkodással, játékkal.

A tankötelezettség jelentse azt, hogy az adott órákon a csemetének részt kell vennie, a tanultakról időnként számot kell adnia, és bizonyos óraszám fölötti hiányzás esetén bizony akár évfolyamot is szükséges ismételni. Ezen túl az állam ne avatkozzon bele abba, hol van, mint csinál a gyermek az iskolán kívül, bízzunk már ennyire a szülőkben!

tcom 2013.09.02. 10:44:52

@Shalala Lala:

Lehet, jobb lenne ha érintett lennél!

Csak igazolással mehetnek a gyerekek el 4- előtt. Mivel ma beszéltem az igazgatónővel és nem a Híradóból tudom. Zeneiskola, sport klub igazolása...

Az nem igazolás, hogy a nagyi otthon van.

Az kő baromság, hogy minden gyerek szipuzik, mer kurvul délután. A kurva anyját a Rózsikának is!!!!

Mária 2013.09.02. 10:45:14

@Ginlia:

Hülye vagy angyalom, az is maradsz.

A hozzád hasonló konzumidióta white trash-nek találták fel a fogyasztói társadalmat, ahol a fajtád minden egyes díszpéldánya a világ közepének érezheti magát egy olyan világban, ahol csak önzés, meg a jogok vannak, a felelősségvállalás meg a kötelességek meg sehol.

Menj, zabálj még egy kis chipset, és ne felejts el kólát is inni hozzá.

GonoszMostoha 2013.09.02. 10:49:58

@Daniel W. Mcload:
Szerintem az egész házi feladat intézménye káros, talán az iskolában kellene tanítani, normális módon (felszerelés, környezet, tankönyv, tanár, etc) és nem otthonra testálni ezt a gyerekekre."

Teljesen igazad van. Ha egy gyermek megérti az órai anyagot, minek adjak neki délutánra házi feladatot? legfelejebb mgmutathatom neki, ha szeretné, hol talál az órai anyaghoz hasonló példákat, olvasnivalót, feladatokat, rejtvényeket.

Ha pedig nem értette meg az órai anyagot, akkor minek erőltetem rá a házit? Délután sem fog jobban menni neki, mivel EGYEDÜL marad a problémával, hiszen az előttem szólók közül is többen írták, hogy nincs lehetőség minden egyes gyerekkel külön foglalkozni. Tehát megint marad a szülő: "jobb" esetben este (hullafáradtan) együtt megoldják a gyerekkel a feladatokat, a szülő megpróbálja megértetni a lányeget, logikát "tanytani", rosszabb esetben megcsinálja a gyerek helyett.
Én is rossznak tartom a házi feladat intézményét.

Mária 2013.09.02. 10:53:34

@Lilili:

"Egy 30-34 fős osztályban lehetetlen mindenkinek a leckéjét érdemben átnézni. Tehát a jó, gondos szülő hazamegy, és este 5 után újra előveszi a leckét és a csemetéjét. "

Eddig mikor nézted meg a gyerek leckéjét, ha nem este 5 után?

_most_ 2013.09.02. 10:53:36

ennek már megint mi értelme, ez az eszetlen fideszes gondolkodásmód, legyen kötelező minden, nehogy az állampolgárnak gondolkodnia kelljen, még a végén nem lesz birka.

xtlight 2013.09.02. 10:53:58

@Lilili: Ez így van. Háromtól négyig volt tanulószoba, és aki kész volt, sorba állt a füzetével a napközis tanárnéni asztalánál. Két dolgot tudott a ellenőrizni, a másolást, meg a verstanulást. Ha megértendő anyag volt a feladat, azt nem, mert ő sem igazán értette, nem is érthetett minden tantárgyhoz, belátom. A matematikában a négy alapműveletet még csak-csak bírta, de a geometriát nem tudta értelmezni. Kedves volt, és tényleg odafigyelt, szerette a gyerekeket, bár a ruhája dohos, öregember szagú volt, ezért senki sem szeretett fizikailag közel kerülni hozzá. Ebből is látszik, hogy a tanári hozzáállás mennyire nem számít, ha felülről diktálják a hülyeséget. Most is nyilván a nyugdíjazott, kiöregedett, kiégett kollégákat fogják visszahívni a napközibe.

tcom 2013.09.02. 10:53:59

@Lilili:

A gond még, hogy az iskolákban a káosz miatt, még az alsósokkal sem a nappali tanáraik lesznek a napköziben, akik tudják is mit is tanultak az osztályban. Mert a kötelező oraszámok miatt mindenkinek a lehető legtöbb órát kell adni.

Megint nem a gyerekekről szól az oktatás, ha 33 fős osztályokban napi 7 órában fárasztják őket, rövidebb szünetekkel, és még du. is idegen tanár napköziztet.
Nagyon versenyképes lesz az oktatás. Mindez azért, mert hozzáneértő politikusok döntenek. A döntéshozók kiválasztásánál legfőbb szempont a hatalomhoz való lojalitás.

gabcigirl 2013.09.02. 10:54:51

@xtlight:

igenám - csak a kormány ezzel automatikusan leproliz meg hátrányos helyzetűnek nyilvánít egy csomó családot, csakhogy tömjék a fejüket az ideológiai ***ságokkal.

A lógós, lumpen, egyéb elemek gyerekei ezután is el fognak lógni a "kötelező ottlétből" - ellenben marhára nem lesz semmi értelme annak,hogy amúgy normális családok gyerekeit nyuvasztják az iskolában délutánig.

Én gyerekként 10 évesen már kibuliztam, hogy ne kelljen napközibe járnom. Szerencsére voltak olyan jó fejek a szüleim, hogy megengedték.

Sickboy75 2013.09.02. 10:55:51

" Meg az ellenzék töketlenségével, már elnézést"

Te milyen ellenzékről beszélsz 2/3-nál ?

Amit be akarnak vezetni azt bevezetik - csak most még időhúzás gyanánt még van egy szavazás aminek 2/3-nál az égvilágon semmi értelme.

Ezért kib káros ez a durva többség. És tök mindegy ki van hatalmon, akkor is az.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 10:56:41

@tcom: Ezek szerint a tieid az eddigi haszonélvezők voltak. Sajnálom, hogy kiapadt a mézesbödön.

Én egyik oldaltól sem kapok semmit, mindegyik az én pömpölőmmel veri a csalánt... úgyhogy nekem egyik oldal siráma sem jelent semmit!

Az meg végképp nem érdekel, hogy eddig a Balos Gyula és Heves Marci volt a falu gazdagja (trafik+földek) és most Jobbos Béla és Szerencsés Juli lett az "utódjuk". Az én életemben változás nem történik, de látom, hogy 30 ember bukott a változáson és 30 ember nyert rajta. Se eddig, se most nem kérdezett meg senki engem, hogy akarom-e azt, hogy XY művelje a földet. Így nem is érdekel, hogy vannak akik buktak rajta.

Ginlia 2013.09.02. 10:57:26

@Mária: Ezt a konzumidióta ötletet honnan vetted? Csak nem abból a tarsolyodból, hogy iskolában vagyok? Nyugodj le Marcsika, nem akar senki bántani, na szevasz.

xtlight 2013.09.02. 11:00:58

@gabcigirl: Ha odafigyelsz a gyerekedre, biztos tudsz neki olyan foglalkozást találni iskolán kívül, ami érdekli, hasznos, és hogy-hogy nem, pont egy órával a tanítás vége után kezdődik minden nap. Én ezt fogom tenni, vagy elmegyünk külföldre, ami még ennél is sanszosabb. Szerencsére még van három évünk, addig bármi történhet. Angliában jó a közoktatás, érdekessé teszik az órákat, hasznos dolgokat is tanítanak, Jamie óta tudjuk, hogy odafigyelnek a menzára, és külföldieknek anyanyelvi tanárt is biztosítanak a délelőtti mellé, aki átsegíti a gyereket a kezdeti nyelvi nehézségeken.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:01:28

@gabcigirl: Nem vettem észre azt, hogy eddig az iskolaotthonban nagyon "nyuvasztva" lettek volna a kölkök. Az eredményeik jók voltak, de még így is volt, akikkel többet foglalkozott a tanár, mert a gyengébbek voltak az átlagnál. És jól van ez így, mert nem kellett külön korrepetálásra járnia annak a néhány rossz tanulónak, hanem a tanárok megoldották iskolaidőben.

Alterra 2013.09.02. 11:02:28

@tcom: Remek. Akkor akik ki tudják fizetni a különórákat azok ki tudják menekíteni a gyerekekeiket, a többiek ott maradnak.
Az sem vigasztal, h én momentán ki tudom fizetni. (Ha el nem veszítem a munkámat.)

Akik pedig úgy gondolják, h nem különórák tömkelegére lenne szüksége a gyereknek, hanem pihenésre, netán játszóterezésre, szabad mozgásra, hogy aztán újra neki tudjon állni, a délutáni tanulásnak, nos azok így jártak.
Az ebéd befizetésére pedig mindenképp szükség lesz.

tomwar 2013.09.02. 11:04:35

@Shalala Lala: "A szülő kérelmére az igazgató a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás alól felmentést adhat"

A felteteles modrol. Arrol, hogy nincs meghatarozva, mi alapjan kell dontest hozni? Te tudod? Ha pedig mindenkit elkerhet a szulo, indoklas nelkul, akkor mi szukseg erre torvenycikkre?

epipactis 2013.09.02. 11:05:46

@Alter E: Mindjárt indítok is egy számlagyár mintára létesült szakköri igazolás gyárat és elkezdek csencselni vele. Bármit leigazolok: angolt, matekot, sportfoglalkozást :)

xtlight 2013.09.02. 11:05:58

@Alter E: Az a baj, hogy az otthoni pihenés, meg játék, szabad mozgás sokszor kimerül a kora délutántól késő estig tévézésben. Egyáltalán nem pártolom az új rendszert, de az dícseretes felismerés, hogy ahogy eddig volt, az sok esetben nem jó. Ennyi elismerést meg kell adnunk a Fidesznek :)

GonoszMostoha 2013.09.02. 11:06:24

@Mária:
"Eddig mikor nézted meg a gyerek leckéjét, ha nem este 5 után?"

Eddig 24-en voltak az osztályban és ebből 18 kicsi járt napközibe. Ma 32-en vannak, és mind a 32 napközis lesz. Remek pedagóguspáros tanítja a gyermekemet, nem volt rá szükség, hogy még egyszer tanuljak vele. Megmutatta, mit tanultak, átfutottam, ez mintegy 15-20 percünbe került esténként, és ebbe már a másnapi ruhakikészítés is beletartozott.

Ginlia 2013.09.02. 11:06:56

@tomwar: Az igazgatók szóbeli eligazítást kaptak ebben az ügyben. Egyéni mérlegelés után lehet dönteni. Remélhetőleg azokban az esetekben, amikor az iskola biztosítottnak látja a gyerekek délutánját otthon, akkor jóváhagyja a kérelmet. Reméljük.

epipactis 2013.09.02. 11:07:38

@tomwar: Hát igen. Hiába az igazolás, az igazgató simán azt mondhatja hogy nem megy és kész, szervezd 4 óra utánra az egyéb elfoglaltságodat.

_most_ 2013.09.02. 11:07:55

@xtlight: tévézés, hol élsz te 1800-ban? :D

gabcigirl 2013.09.02. 11:08:25

@kovi1970:

A náci ilyen. Írni, olvasni nem tud, mondatok értelmezésére is képtelen, de azért osztja (ja bocs, ő "ossza" az észt. És persze minden problémájáról mindenki más tehet, csak ő nem.)

Az egyik ilyen a múltkor még azt is leírta, hogy "kidobott egy csomó könyvet, mert minek annyi." :DDDDD

Bocs, ilyenektől mit lehet elvárni??? :DD

BigPi 2013.09.02. 11:09:47

@Alter E: A legnagyobb ellentéteknek azt látom, hogy akik napköziben főleg jó napközben szocializálódtak, azok könnyebben elfogadják ezt a helyzetet. Akiknek, pedig az volt megszokva, hogy az óvodában és az iskolában is, csak pár órát töltünk el azoknak még a gondolata is rémálom lehet.

Én a személyes élményem szerint támogatom ezt az intézkedés. Miért, mert nekem 3. éves kormtól 12. éves koromig az volt megszokva, hogy reggel 7-től "este" 5-ig az intézményben vagyok.

A kérdés az, hogy ki lehet-e küszöbölni a régi korok rossz beidegződéseit, és jobbá tenni a napköziket?

tcom 2013.09.02. 11:11:18

@Magánvéleményem:

Sajnos nem voltam haszonélvezője semmilyen galerinek. Egy német cégnél dolgozom, ahol nincs fidesz, mszp.

Nem is az a lényeg, hogy nyerek-e vagy nem. Hanem az elv. Hogy a nagy reményekkel induló fidesz túl tesz a kárkori mutyistíluson is.

A te érdektelenséges, bagatelizálásod a fideszt védi, hiszen egybemosod a szocialistákal. Nem, ez a banda már a magánéletedbe szól bele, a gyerekeim életébe. Amikor egy iskolarendőrnek olyan jogot adnak, hogy a gyerekekt kikérdezheti az iskola utáni szokásairól is, akkor már gond van.
Amikor egy hatalom a magánügyedet feszegeti, akkor már nagy baj van.
Kommunista módszer, hogy az iskoláknak jelenteni kell a gyermekek vallási hovatartozását. Mi a picsa köze van hozzá. Elég ha az iskola tudja, hogy az oktatás miatt. De ez nem elég a szülők vallásosságára is kiváncsi az állam. Én azt mondta Jehova vagyok. Tattsa nyilván ezt a kibaszott hatalom.

Ne hidd, hogy ez téged nem érhet el. Hogy őket érdekli az Orbán iránti rajongásod. Majd akkor kapsz észbe, ha a magán dolgaidat zavarja, akadályozza a hatalom, amihez nincs köze. Akkor talán nem véded a kommunista időket idéző jelen hatalmat.

xtlight 2013.09.02. 11:12:02

@_most_: Nem, a mában élek. Ami írtam, azt pedig iskolás korú gyerekek szüleitől hallom, lévén nálunk a legnagyobb is még csak 4 éves.

Borenbukk 2013.09.02. 11:12:31

@Magánvéleményem: "Ezek szerint a tieid az eddigi haszonélvezők voltak. Sajnálom, hogy kiapadt a mézesbödön."

Nyilvan nem vagy te ilyen hulye, de egesz hihetoen jatszod. Itt nem az a moka, hogy a masik banda csokosaitol elvettek, es a sajat csokosaiknak adtak, hanem kulonosebb valogatas nelkul mindenkitol elveszik, ami megtetszik, es azt adjak a sajat csokosaiknak.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:12:42

A 3. sorban ott a link, hogy a szülő kérésére nincs kötelező napközi.

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy miről szól a poszt?

xtlight 2013.09.02. 11:14:33

@Muzsikok közt: Olvass tovább. Kérheti a szülő, de hogy milyen alapon hagyják jóvá a kérését, vagy utasítják el, az nem meghatározott.

_most_ 2013.09.02. 11:14:58

@Muzsikok közt: xd, kattints rá a linkre:
"Annak a szülőnek, aki nem szeretné, hogy a gyereke délután bent maradjon, levelet kell írnia az iskolai igazgatójának, és tőle kérnie, hogy engedjék el korábban. Ezt egyébként az igazgató mérlegeli, tehát attól, hogy a szülő kéri, még nem mehet haza automatikusan a gyerek. Ha nem tetszik a döntés, akkor a Klebelsberg Központnál lehet fellebbezni."

Alterra 2013.09.02. 11:15:42

@xtlight: sok esetben? Hány esetben? Honnan tudják, ki mit csinál otthon?
Persze OV, meg HR nyilván jobban tudja, és az alulfizetett, kizsigerelt pedagógusok mindegyike kiváló szakember.
Amit írsz, még mindig nem ad választ arra, hogy lehetőségek megteremtése helyett miért kell valamit kötelezővé tenni.
Én demokráciában szeretnék élni és nem ott, ahol az állam majd mindig jobban tudja helyettem. Ebben nem hiszek.
A veszélyeztetett gyerekekre jobban figyelhetne az állam, de nem azt teszi.

gabcigirl 2013.09.02. 11:16:45

@xtlight:

Azért a Bibliát nem holmi irodalmi művek szintjén emlegetném, ezt állítani tájékozatlanság.

(Elég, ha csak egy Újszövetségbe bepillant valaki-ott számos eseményleírásnál említve van, hogy XYZ császár idejében és hogy melyik tartományban, kinek az uralkodása alatt történt az esemény. Ezeket ráadásul idegenvezetők, tematikus túrákon is be tudják mutatni.)

Az persze más - és jogosan váltja ki az emberek nemtetszését - hogy milyen emberek merészelnek újabban gyakran a Szentírásra hivatkozni és milyen indíttatásokból teszik is azt.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:18:24

@xtlight: Ahas. Hol lehet olyat olvasni hogy egyáltalán elutasíthatják?

Mert hogy a szülő bármikor kiveheti a gyereket az iskolából, az nem utasítható el.

tcom 2013.09.02. 11:20:04

@Lilili:

Kár ővelük vitatkozni, hiszen nincs iskolás gyerekük. Az iskolánkban annyi rossz történt mostanában mint még soha. Az igazgatónő szerint ilyen káosz az ő 40 éves pedagógus pályafutása alatt nem volt. A tanárok nagy része nem kap semmilyen fizetés emelést. Hátrányba kerülnek azok, akik kapós tanárként több iskolába is tanítottak, mert mostantól nem lesz idejük máshova menni, mint egy iskolába. Ők nagyon sokat buknak.

Az iskoláknak előre be vannak ígérve az ellenőrzések és a lehetséges retorziók. Szakfelügyelőre, rendőrökre lesz pénz, de tanárokra nem.

Az iskolánkban a megnövekedett kötelező óraszám miatt 4 tanítót félállásba tettek, kisebb bérrel.

A hatalom folyamatosan a tanárok ellen szítja a hangulatot. Nem vagyok tanár, de azt tudom mekkora feladat lelkiismeretesen tanítani. A sok kritikusnak csak egyszer kéne kipróbálnia. és általában azok agitálnak a tanárok ellen, akiknek nem jár gyerekük iskolába, a nyugdíjasok.

A hatalom megosztja a társadalmat, hogy egymásra haragudjunk. Ehhez kell egy bugyuta nép is.

xtlight 2013.09.02. 11:21:09

@Alter E: Én sem értek egyet a döntéssel. Egyáltalán nem. Mindössze annyit mondok, hogy az alapértelmezett döntés (napközi/hazamegy) megváltoztatása a lusta, a gyereket elhanyagoló szülők gyerekeire inkább jó hatással lesz, mint rossz. Ha nem lehet aktív közreműködéssel (nyilatkozattétel), személyes okra hivatkozva kivenni a gyereket az alapértelmezés szerinti napköziből, az az otthon szeretetben, szabadságban, a gyerek igényeire odafigyelve nevelt gyerekek esetében káros lesz. Az én esetemben káros lenne, ha a gyerekeim igényeit valaki más próbálná felmérni helyettem. Van pár általam nagyra értékelt szociológus, pszichológus, gyermekpszichológus, és pedagógus, akikre rá merném bízni ezt a döntést, de tudomásom szerint egyikük sem dolgozik sem a közoktatásban, sem a kormánynak.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:22:58

Nagyon úgy néz ki hogy ez egy plusz szolgáltatás az adóforintokért cserébe, amit az vesz igénybe aki akar.

Annak aki dolgozik, ez még jó is lehet.

Az ellenzéki mübalhé elég vicces, nekem pl. azért tetszik mert sikeresen dolgoznak az 1/3-uk elesztésén az állandó hisztivel.

xtlight 2013.09.02. 11:23:28

@gabcigirl: Attól hogy egy írás történelmi tényekre hivatkozik, még nem lesz több irodalomnál. A történelemkönyvet sem imádjuk hajbókolva.

_most_ 2013.09.02. 11:23:34

@Muzsikok közt: bármelyikre, ha az elsőre kattintasz:
"Az általános iskola mind a 8 évfolyamán kötelező lesz délután 4-ig bent maradnia a gyerekeknek az iskolában. A szülő kérelmére az igazgató a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás alól felmentést adhat, de ez csak lehetőség."

Alterra 2013.09.02. 11:24:00

@BigPi: szerencsére elég jó napközijük volt a gyerekeimnek alsóban. Most már viszont felsősök, apjuk otthonról dolgozik, nyugodtan hazamehetnének (ahogy tavaly meg is tették.)
Pénteken én 2-kor végzek, eddig elutazhattunk vidékre, mostantól be kell várnunk a gyerekeket?
Nem értem, miért kellett ezen változtatni, hogy a szülő kéri a napközit. Amelyik iskola nem biztosította a felügyeletet - ha volt egyáltalán ilyen - nos ott kéne intézkedni.
Pont ez az "Isten, haza család" kormány kimondja, hogy a gyerek lehet az iskolában, esetleg különórán, na de otthon a szüleivel, nagyszüleivel, na ott nincs jó helyen?! Még valami rosszat tanulna tőlük, hogy OV, HR nem is olyan jó ember. Na ezt a mieink már tudják, eddig tőlünk, mostantól tapasztalhatják a saját bőrükön is.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:24:03

@tcom: Ne hazudozz.

Most nem tüntetnek a tanárok mint az elmútnyócban. Ennyi.

tcom 2013.09.02. 11:25:59

@tcom:

Arról még nem is beszéltem, hogy a termeket a szülők újítják fel, a saját pénzükön, mert szegény államnak nincs erre pénze.

A kibaszott stadionokra van 60 milliárd, meg 100 milliárdok felesleges hülyeségekre.

Az Orbán-liga egyre pofátlanabb és ami elképesztő, hogy nem tanul a saját egykori bukásából. 2002-ben is a saját pofátlansága vitte el.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:26:32

@_most_: A sosemhallott szülői szervezet sem jelöl meg semmi forást. Annyi mintha Törökzsolti hazudozna.

Ááásít.

tomwar 2013.09.02. 11:27:01

@Ginlia: REMELJUK!?!?! Ezt Te sem komolyan mondod/irod, ugye?

Az a jo, hogy a Fidesz az "emuttnyocevben" azt szajkozta, hogy mindent szarul csinal a kormany. Megvalasztottak oket es igazoltak is: a kormany mindent szarul csinal! Halleluja!!!

Dilettansak a mutyin es a pofazason kivul mindenben.

gabcigirl 2013.09.02. 11:27:38

@Magánvéleményem:

Nem az a probléma, ha csellengő, elhanyagolt, délutáni kallódásra ítélt gyermekeknek van felügyelet. Ez normál keretek között üdvözlendő is lenne.

Hanem az, hogy nem kell mindenki mást is erre kötelezni, akire ez nem érvényes. És nem mindegy, hogy értelmes dolgokkal vagy a kormány szemléletének a gyerekekre tukmálásával telik-e majd az idő.

tomwar 2013.09.02. 11:28:45

@epipactis: Errol beszelek....egyszemelyi dontes, meghatarozott torvenyi keretek nelkul.

Pl.: igazolt sportolo. Tanulmanyi verseny gyoztese...stb. Ez csak szimplan lehetoseg a kibaszasasra.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:28:47

@Borenbukk: Nem vagyok naív, hiába terelsz. Akinek vidéken állami földje volt, az bizony csókos volt az előző brigádban akik osztották...
A trafikok esete pedig más ügy. A legtöbb helyen, ha hiszed, ha nem, a kisboltos/kocsmáros egyben az uzsorás is, legtöbbször ők adták a dohányárut... sokszor szálanként a cigarettát...

DE, tudod mit, hülye vagyok, mert eddig sem érdekelt, és ez után sem fog, csak röhögök a siránkozón, mert az sír a legjobban, akinek van mit siratnia...

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:28:49

@tcom: Sőt kényszermunkában csinálják a szülők. Aki nem megy festeni az iskolába azt elviszi Pintér stadiont építeni(sic).

_most_ 2013.09.02. 11:30:07

@Muzsikok közt: ne sokkolj, ezt írtad: "a 3. sorban ott a link, hogy a szülő kérésére nincs kötelező napközi." Erre bemásoltam, hogy ha rákattintasz a linkre, nem egészen ezt írják. Erre meg azt írtad, hogy akkor biztos hazugság, tényleg ennyire ostoba vagy? :D

xtlight 2013.09.02. 11:30:14

@Muzsikok közt: A pedagógusok elleni hangulatkeltés szerintem nem igaz. Pontosabban nem kell azt a hangulatot különösebben kelteni, elég meglovagolni az évtizedes hullámot. A sztereotípiák, hogy három hónap fizetett szabadság, napi 5-6 óra munka, szünetekkel stb. mindenki tisztában van, ezek van akire igazak, van akire nem. Azt viszont mindenki tapasztalta a saját bőrén, most meg a gyereke bőrén, hogy az átlag tanár nem ért ahhoz, amit csinál, nincs semmi lelkesedése, ki van égve, csak a pénzért csinálja, meg mert nem ért semmi máshoz (ehhez sem), és utálja a gyerekeket. Természetesen vannak csodálatos, az anyagot élvezettel mesélő, és a gyerekek figyelmét elnyerő, jó tanárok is, nagyon kis számban. Őket az eredményeik is igazolják, a gyerekek érdemjegyeiben, a továbbtanulási rátában, és abban, hogy a gyerekek szeretik őket. Aki ezt a hármat nem tudja felmutatni, az nem való oda. Na, ellenük szól az a hangulat, ami kb. gyerekkorom óta, 25 éve általános a tanárokkal szemben.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:30:32

Nagyon úgy néz ki hogy ez egy plusz szolgáltatás az adóforintokért cserébe, amit az vesz igénybe aki akar.

Annak aki dolgozik, ez még jó is lehet.

Az ellenzéki mübalhé elég vicces, nekem pl. azért tetszik mert sikeresen dolgoznak az 1/3-uk elesztésén az állandó hisztivel.

Alterra 2013.09.02. 11:30:49

@xtlight: értem.
Az a baj, egyáltalán nem bízom benne, hogy ha a szülő kéri, el is engedik a gyereket. És az se vigasztal, ha nekem szerencsém lesz. Gyerekek kötelező zárt intézménybe kényszerítése napi 8 és fél órában + utazás, a megfelelő feltételek biztosítása nélkül - tantermek, tornatermek, tágas udvar, pihenőszoba, motivált és jól fizetett pedagógusok - szerintem össztársadalmilag káros.

tomwar 2013.09.02. 11:31:19

@Magánvéleményem: Egyszeru a vilagkeped, mint a szog.

Nyilvan jol is van szerinted igy.

Ginlia 2013.09.02. 11:31:35

@tomwar: De komolyan mondom, hogy remélem, mert nem tudok mit tenni. Beszéltem az oktatási ombudsman egyik jogászával erről és azt mondta, hogy nincs semmilyen szabályozás arra nézve, hogy az igazgató kinek és milyen indoklással engedélyezi vagy utasítja el a kérelmet. Egyet tehetsz. Anyagilag tudnak a szülők nyomást gyakorolni az iskolára. Ha a szülők beszüntetik az iskola permanens finanszírozását, akkor az igazgató mindjárt átgondolja, hogy elutasítsa-e a kérelmeket.

tejcsokoládé (törölt) 2013.09.02. 11:31:46

@Lindalinda: te is egy fasz vagy ha azt hiszed, hogy azoknak a kölköknek az kell, hogy bent rohadjanak és egymás meg a tanár idegeire menjenek. addig látsz el, hogy téged ne zavarjanak, hogy ennek milyen következménye van másokra nézve az nem számít.

GonoszMostoha 2013.09.02. 11:32:06

Tessék belegondolni: még egy jó légkörű munkahelyről is igyekszünk hazafelé meló után(aki nem, annak egyéb problémái vannak, de ez már pszichológiai, pszichiátriai eset), azon egyszerű oknál fogval, hogy ami sok, az sok. És itt 18 év feletti felnőttekről beszélek!

Mostanában tessék megnézni egy átlagos osztályt:
ahogy írtam, min. 30 fő, az 1 főre eső nm még a 2-t is csak alulról közelíti. Ha esik az eső, marad a folyosó (mivel egyszerre megy mindenki szünetre) a fenti területnagyság 3-4 nm-re változik/fő. + ne hangoskodjon, ne rohangáljon, ne egyen (mert morzsál vele)... Mégis, szerintetek miért ennyire frusztráltak a gyerekek?

És kérem, hagyjuk már békén a pedagógusokat. Van nekik éppen elég bajuk, és legalább hajtsunk fejet azon emberek előtt, akik vállalják a gyermekeinket, és igyekeznek minden lehetetlen körülmény ellenére érdeklődő, tudást is szerzett emberkét nevelni belőlük.
Biztosan van a pályára nem illő tanár, dehát kókler orvosok, hozzá nem értő "szakemberek" is élnek, dolgoznak közöttünk. Egy pedagógusról úgyis kiderül, a pályára való, vagy sem. Ha máskor nem, egy tanév alatt. Ha nem tetszik a szülőnek valami, éljen a jogával, beszéljen a tanárral! Ha nincs eredmény, végső soron el lehet vinni a gyereket másik iskolába.

Sokan még mindig azt hiszik, mennyi szabadsága van a tanárnak. Hát nincs! Év közben nem szabizik, mert nincs, aki helyettesítse, vagy max. 1-1 napra (sürgős, halaszthatatlan ügyben!), és a felettese a fogát szívogatja idegességében, hogyan oldja meg a helyettesítést.
Minden nap készülnie kell az adott órákra (ha 7 van neki, aki mind a 7-re), mert bizony szigorú óramenet-számonkérés van (beígért ellenőrzések), bármikor jöhet valami fejes, vagy csak az igazgató órát látogatni. És nincs kér egyforma osztály, gyerek, tehát nincs olyan, hogy rutinból tanítani. Mindig újabb és újabb probléma kerül elő, amire neki ugyanúgy keresnie kell a megoldást akkor is, ha már 30 éve van a pályán. Mindenki - aki nem tanár - képzelje el, hogy miden napra meg kell írnia, mit fog csinálni másnap a munkahelyén. Mit fog fejleszteni, milyen eszközökkel, hogyan fogja hatékonyabbá tenni a munkáját, stb. Ja, és nincs két egyforma leírás! Olyan nincs, mert nincs két egyforma nap sem.
Nincs kávészünet, pisizsünet, cigiszünet, index-olvasó szünet, receptcserélgetős, pletykázós, nő-kitárgyalós szünet, kiugrom a kis közértbe-szünet, elugrom a postára-szünet.
Van loholás, a következő óra előkészítése miatt(írásvetítő, videó, szemléltető eszközök bekészítése, táblakép felrakása, -írása, stb.) abban a 10-15 percben, amikor neki is az előző óra fáradalmait kellene kipihennie.
Vannak gondjai, mert néhány gyereknél még rá kell erősíteni a tudásra, de már nincs rá órakerete - sőt, szabadideje sem -, amit ingyenesen és bérmentve a MI gyerekünkre fordít.
Szerintetek hol adnak még annyi mindent ingyen a gyerekünknek, mint a tanára, tanítója??? Próbálnátok rá csak egy gatyát kérni valahol ingyen.
A tanároktól miért várjátok el, hogy még tehetséggondozással is foglalkozzon, amikor ez sem az idejébe nem fér már bele, és a lyukas fityingen kívül semmit nem kap érte???
Tessék észhez térni, tanárokat megbecsülni, legalább évente egy szál gazt nekik vinni. Higgyétek el, a többségnek nincs is más vágya, mint hogy tisztességesen, a gyermek érdekeit mindig szem előtt tartva taníthasson.

Hogyan várunk el tőlük hatékony munkát, ha nincsenek meg a legegyszerűbb tárgyi feltételek sem? Ha nincs egy irodában jól működő számítógép, kifogástalan internet-kapcsolat, fénymásoló, fax, telefon, jó világítás, stb. hogyan tud bárki is hatékony munkát végezni? Pl. egy irodista? Az lenne az első, hogy kiakadna: szakadozik a net, nincs papír a nyomtatóban, a telefon elromlott vagy nem fizették ki a számlát és kikapcsolták, nincs íróeszköze ("Ugyan, kedves kolléga, hozzon már otthonról magával egy tollat meg egy ceruzát, esetleg fénymásolópapírt!" - az ilyen típusú kérések sokszor elhangzanak a fenntartó részéről a pedagógus vagy a szülő felé).

Ja, és van nekik kötelező továbbképzés, ha tetszik, ha nem, ezeken részt kell venni, teljesíteni kell, vizsgázni kell a legtöbből. Olyan is van, amire a szabadidejüket - pl. a szombat délelőttjüket - kell feláldozni.

Ugye, milyen jó nekik???

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:32:11

@_most_: Igazad van a 4. sorban levő linkre gondoltam. Persze a 3. sorban sincs semmi ami téged alátámaszt.

Jó ideje nyilvános a jogszabály, nem csoda hogy a poszt nem linkeli be...:)

tcom 2013.09.02. 11:32:29

@Muzsikok közt:

Mert nem mernek. Eddig az önkormányzat volt a munkáltató, most meg az állam, maga a kormányzat. Mit gondolsz miért vette át az iskolákat az állam?
Be vannak szarva. Majd fognak tüntetni a szavazáskor, ne félj!

Az MSZP-től nem féltek, mert azok ahhoz balfaszok voltak, hogy közvetlenül megfélemlítsék az embereket, vagy csak nem volt gyomruk hozzá.

Ma egy iskola igazgató akkor nyilatkozhat a médiának, ha egyeztetett a klégenszbergorbán központtal, vagyis soha. Ha olyat tesz, akkor még hamar röpülhet is.

Neked is mondom, jó lenne úgy írogatni, hogy érdekelt vagy az iskolában és nem a HÍRTV-re támaszkodni.

Éljen Kádár és Orbán elvtárs, hogy neked tetszőt is írjak!!!

tomwar 2013.09.02. 11:32:58

@Muzsikok közt: "plusz szolgáltatás az adóforintokért " - a het vicce....

Ami kotelezo, az nem szolgaltatas, hanem kenyszer.

_most_ 2013.09.02. 11:33:10

@Magánvéleményem: jaj, ezt az unortodox logikát nem teljesen tudom követni, akinek nincs mit siratnia az mégis miért sírna? Másrészt nyilvánvaló, hogy magadon kívül más nem érdekel, csak azt nem értem, akkor minek kommentelsz :D

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:34:18

@xtlight: Pedagógusok elleni hangulatkeltés? Hol?

fogyókúra 2013.09.02. 11:34:59

Nálunk eddig iskolaotthonos rendszer működött, 2 tanítónő egy osztályban, az egyik reálos, a másik humános. A kötelező tanulóidő 2-3 között volt, de viszonylag lazán vették, hiszen van több élsportoló gyerek is. A többség ez idő alatt megírta a leckét, bár tanulni itthon kellett velük, főleg hétvégente.
De lehetett korrepetálást tartani ebéd után stb. Mivel 3-ig volt ajánlott a bentlét, ezért nyilván fél 4-re már lehetett iskolán kívüli különórákra menni, de ha heti 1-2x még korábban is elmehettek a gyerekek különórára, stb.

Na most ez az egész borult, összevissza lesznek tanárok a gyerekekkel, a saját tanítónénijei a 4.-es osztály mellett egy elsős osztályt is kaptak, így lesz napközis tanár + még akinek nem jön ki a kötelező óraszáma.
A legújabb infó szerint 4 előtt CSAK sportkikérővel engedik el a gyerekeket, nem számít elég érvnek az, hogy a szülő otthon tud lenni vagy színjátszókörbe, vagy zenére menne a gyerek.
Korrepetálást megtiltották.

És egyenlőre azt se akarják engedni, hogy ha az egyiknek edzése van, és kikérem, a másikat is el tudjam hozni ugyanakkor, egyszerre az iskolából.

Neeeeem, most menjek vissza külön a másik gyerekemért az iskolába!!! Noooormáááális???

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:34:59

@tomwar: Hol olvastad hogy kötelező?

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:35:40

@tcom: Ja, nem merik megválasztani a maszopot sem..:D

Vicc

_most_ 2013.09.02. 11:35:58

@tcom: hát igen, a szocializmusban se voltak tüntetések, mert mindenki elégedett volt, a hangulatjelentések is ezt támasztották alá :D

tcom 2013.09.02. 11:36:36

@Lilili:

De a politika azt kívánja, hogy az emberek ne a fideszre, hanem a tanárokra, orvosokra, kukásokra, teszkó, t-mobile, banki... dolgozókra haragudjanak.

Muzsikok közt 2013.09.02. 11:36:38

@tcom: Eddig az önkormi volt a fidesz. Nyihaha.

tomwar 2013.09.02. 11:37:06

@Muzsikok közt: Szerinted, ha valami alol felmentest kell kerni, az nem kotelezo!?

Cpt. Flint 2013.09.02. 11:37:12

@Mária: "a felelősségvállalás meg a kötelességek meg sehol."
te egyszerű lélek; az, hogy bezsuppolunk mindenkit az isibe délutánra, oszt' ezzel minden megoldva, az pont a (szülői és tanulói) felelősségvállalás totális leépítése, ill. elvonása!

Ginlia 2013.09.02. 11:37:42

@Lilili: Jéééé, egy értelmes szülő, aki a gyereke javát akarja! Te vagy a hét kommentelője, gratulálok. :)

_most_ 2013.09.02. 11:38:34

@Muzsikok közt: akkor linkeld be a jogszabályt, vagy legalább idézd azt a részt, ahol leírják, hogy szabadon választható a napközi, gyanítom nem fog sikerülni :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:38:43

@gabcigirl: Valószínűnek tartom azt, hogy az igazgató majd kikéri az Ofő véleményét, jótanulónak simán kiadják a délutáni felmentést, bukdácsoló diák esetén pedig nem.
Nem aggódok, nem látok rémeket, fél év múlva kiderül, hogy mi lesz az eredmény, addig pedig a sírás rívás fölösleges!

@tcom: Menj át Orbánozni máshova, sokadik irreleváns témát ömleszted be egy iskolai mizéria közepébe.
Már erős bennem a gyanú, hogy csak egy eccerü fizetett libernyák troll vagy!
A suli témához nem tudsz és nem is akarsz hozzászólni, ezért szemeteled tele a fórumot...

alfax 2013.09.02. 11:38:52

Ami teljesen nem jön le senkinek, ez az egész a cigánayok államilag irányított megnevelése miatt van.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:39:46

@_most_: Vedd észre, hogy ez a falusdi vakvágány az a post és a diskurzus nem erről szól, csak könnyen bedőlök a trolloknak :-)

GonoszMostoha 2013.09.02. 11:41:13

@fogyókúra:
Nálunk is borult a rendszer.
A gyerekekkel szintén két tanító néni volt, nagyon jól kiegészítették egymást. 8 fővel bővült az osztály, a padok emiatt faltól-ablakig érnek, és egy 50 cm-es rés maradt az egyik oldalon, ahol több értékes perc vergődés után tud csak a táblához eljutni a gyerkőc. Ugrott a közösség előtti szereplés, a kiállás lehetősége. Most ott tartunk, hogy az egész osztály HÁTTAL fog ülni az ablaksornak, és a tábla az ablakokkal szembe kerül, mert így talán két 50 cm-es rés marad, vagyis kicsit jobban tudnak mozogni a gyerekek, és a tanító néni is elfér a hátuk mögött, hogy megnézze, hogyan dolgoznak, haladnak óra közben, segítsen, ha szükséges. Gratulálok!!!

A tanító nénik már nem csak nálunk, hanem még két alsós osztályban - és kapaszkodjatok! - egy 6. osztályban magyart is fognak tanítani!!! Nem mintha erre nem lennének képesek, mert egy tanító akár kémiaórát is tarthat felsőben, de egy felsős szaktanár véletlenül sem taníthat olvasást vagy írást alsóban, de ez akkor is nonszensz.

tomwar 2013.09.02. 11:41:36

@Ginlia: Bocsass, meg, de naiv vagy.
Torvennyel szemben remenykedni? Lehet, de nem tul eredmenyes...
Az pedig, hogy a szulok finanszirozzak zsebbol a sulit, a mai dicsoseges allami finanszirozasu idokben mar-mar lazadas...

A 2002-es bukas ota tudom, hogy megbanja ez az orszag, hogy elvette Orban Viktor jatekat. A buntetes mar megkezdodott. Most a gyerekek vannak soron.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 11:41:37

@xtlight: Ha már hittan, akkor ajánlanám az "Öt világvallás" c. könyvet mondjuk hetedik osztálytól. Mert azzal szerintem egyáltalán nem vagyunk beljebb(főleg a globalizáció mostani szintjén), ha mindenki csak a saját vallását ismeri meg.

Rengeteg a hasonlóság, átvétel, stb. Ezekre csak akkor jönnek rá, ha megismerik a többit is.

zanzibar 2013.09.02. 11:42:06

Ebből az lesz, hogy az igazgatók, akiknek némi gyakorlati érzéke van, minden gyereknek, ahol a szülők kérik engedélyezik a kimaradást. Mert nem akarják, hogy a szülő máshová vigye a gyerket.
Lesz egy csomó felesleges adminisztráció, ez emberekkel éreztetik ezen a területen is, hogy a hatalomtól függenek (kérvényezni kell), és lesznek értelmetlen napközik, mert értelmes foglalkozásokra nem lesz pénz.
Ha tényleg jót akartak volna, akkor az iskoláknak írták volna elő kötelezően azt, hogy szakköröket kell indítani, és a forrást is biztosították volna. A szülő / gyerek meg eldönti, akar-e járni.

GonoszMostoha 2013.09.02. 11:42:34

@Ginlia:
Ha komolyan gondoltad, köszönöm.

xtlight 2013.09.02. 11:43:05

@Muzsikok közt: Pedig van. Többek között, ami a nagypolitikában zajlik, a béremelésekkel, meg az életpálya modellel kapcsolatban. Most ez a kötelező napközis ügy sem épp a szimpátiát váltja ki.

De mondom, ez nem is kell, utálják a tanárokat enélkül is. A kerület legjobb óvodájába jár a gyerek, ahová protekció nélkül eléggé lehetetlen bekerülni, tehát nagyon akarni kell oda vinni a gyereket, nem csak úgy beosztják. Már az első nap az új óvónőt szidta a csoporttárs apuka pont mellettem, merthogy szabin van az első héten. Ja igen, hogy egész nyáron ügyeletes volt, kerti játékokat festett, családot látogaott, ajándékot készített a kiscsoportosoknak, az mindegy.

Wikus van de Merwe 2013.09.02. 11:43:06

@tomwar: :)
Egyébként tényleg volt jó pár díszpéldány.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.02. 11:43:55

A kötelező napközivel egyetértek, azzal, hogy a szülő kikérheti a gyereket. Azzal viszont nem, ha a napköziben nem lehet megírni a házi feladatot. 4-től 8-ig hadd kapcsolódjon ki a gyerek.

tomwar 2013.09.02. 11:44:25

@Muzsikok közt: Igen. Ahogy elegedett is vagyok a sajat fideszes onkormanyzati kepviselommel. Ha nem lennek, a mindennapi koszones helyett pofon vagnam...ez a kulonbseg, nagyokos: ott eltek, elnek az emberek kozott. Sosem mertek volna ezt megtenni, mert ledaraltak volna oket.

Kicsit neha gondolkozhatnal is, mielott osztod az eszt...eleg keves jutott, ahogy latom...

Ginlia 2013.09.02. 11:46:46

@tomwar: Nem vagyok naív. A gyerekeim iskoláját a szülők évek óta olyan mértékben finanszírozzák, hogy nélkülük komolyan pofára esne az igazgató. A ma reggeli évnyitón elhangzott, hogy adjuk be a kérelmet és nem lesz gond.

@Lilili: Tényleg komolyan gondoltam. Napok óta tele van a net az iskolakezdéssel kapcsolatos problémákkal. Hihetetlen mennyiségű tanárgyalázós komment termelődött ki. Totális destruktivitás.

tomwar 2013.09.02. 11:47:48

@Wikus van de Merwe: Neha en is tanitok...tovabbkepzeseket a kollegaknak...hidd el, delutanra nem csak az agyam zsibbad, hanem neha a szam is....
Nem a tanarokat kell itt siratni, hanem a jovonket: mert a gyermekeink egyben a jovonk is. Es ennel szebbet kivannek nekik es magamnak is.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 11:48:50

@Mária: @Sandokohn - a maláj jiddis: Ja, az a rohadt liberális sajtó adja Hoffmann saját szájába a mondatokat, ugye? A hivatalos iratokat, jogszabályokat is fotosoppolva teszik ki, csak hogy lejárassák a NER-t.

Az van barátom, hogy a tanároknak több eszük van és szarnak bele...

GonoszMostoha 2013.09.02. 11:49:04

@tomwar:
"A 2002-es bukas ota tudom, hogy megbanja ez az orszag, hogy elvette Orban Viktor jatekat. A buntetes mar megkezdodott. Most a gyerekek vannak soron."

Milyen igazad van! És nincs ellenzék, mert azok most ébrednek, hogy jé, így is lehet csinálni? Mi is így fogjuk legközelebb! Minek vergődjenek most, ha nekik is jó lesz ez a rendszer? Addig pedig ott húznak hasznot, ahol csak tudnak.

A pökhendi, mindenkit legyűrni akaró magatartás már akkor világosan látszott, és lehetett látni, hogy ez lesz a vége, ha még egyszer hatalomra jutnak. Az egész elmúttnyócév leginkább arra volt jó, hogy kiépítsék ezt a jelenlegi rendszzerüket. Figyeltek és "építkeztek".

_most_ 2013.09.02. 11:49:21

@Magánvéleményem: azért nem teljesen vakvágány, mert az iskolák államosításával jóval szervezettebb lett az oktatásában is a mutyi, sikerült új szintre emelni a korrupciót.

tomwar 2013.09.02. 11:49:43

@Ginlia: Nem megbantani akartalak. Csak a szavaid tukreben kicsit furanak erzem a dicshimnuszokat a TV-ben/radioban/sajtoban.... hogy minden milyen nagyszeru!

Ha pedig ennyi, akkor minek az a sok papir!?

fogyókúra 2013.09.02. 11:51:28

@Ginlia:
Hát, nálunk meg az hangzott el, hogy hiába adsz be kérelmet, csak sportigazolással lesz felmentése.

És ha az egyik gyerekemnek fél 4-kor, a másiknak fél5-kor kezdődik az edzése a kerület két végében, most nem hozhatom el mindkettőt egyszerre, mert a fél5 ezt nem indokolja.

És még csak megfellebbezni se lehet, mert nincs indoklás stb.
Ebben az iskolában nincsenek csellengő, drogos stb. gyerekek. Jó iskola, nyugis környék.
Akkor miért szívatnak minket????

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:51:40

@Antalbaba: NA ez az ami felháborítana. Kötelezően a pedofil papokra bízni a gyereket...
Elégedjenek meg az önkéntesekkel, én egyiket sem adom nekik, nem hagyom a szellemi megnyomorításukat.
Majd felnőtt fejjel eldönti, hogy miféle vallásnak lesz a híve, addig viszont tanulja meg azt, hogy anélkül is élet az élet....

Ginlia 2013.09.02. 11:52:37

@tomwar: Ne nézz tévét. Én sem teszem évek óta és mennyivel szebb lett az élet. :)

Cpt. Flint 2013.09.02. 11:53:15

@tomwar: @_most_: vegyétek már észre, hogy Muzsikok közt fizetett troll...
volt már itt több ilyen is, egymást váltják, ne etessétek őket.
semmilyen komolyan vehető érvük nincs, csak egy-két lózungot ismételgetve rombolják a vitát, beszélgetést.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 11:53:19

@tcom: Szülőfalumban dettó. Vagy Bajnainak szurkolnak, vagy a Vonának. A kettő között egy lélek sem...

genyamagyar 2013.09.02. 11:55:37

Az ált.iskolai közösség a fiam osztályában annyira szar volt, hogy örültem ha a gyerek minél előbb hazakeveredik onnan. Bőven elég volt az az 5-6 óra, amit ott töltött.

Az meg egy baromság, hogy azért jó a napközi, mert nem keveredik a gyerek rossz társaságba. Ha ha ha! Talán úgy kéne nevelni!

Megjegyzem, a gyerek osztálytársai már 5.-ben ittak és dohányoztak bent a suliban.

(Remélem a poszt írója a fideszre szavazott! :)))

Nem, nem valami szabolcsi hátrányos helyzetű iskola volt, hanem egy kisváros menő sulija. És nem, nem volt egy cigány sem az osztályban.

Ginlia 2013.09.02. 11:55:41

@fogyókúra: Esetleg érdemes megkeresni a jegyzőt, bár nem az önkormányzat a fenntartó. Ha jó sok szülő felháborodik és megkérdezi az igazgatót, hogy ezt hogy gondolja, akkor sincs remény? Fogjatok össze. Esetleg meg lehet lebegtetni, hogy elviszitek a gyerekeket. Ettől sokkot fog kapni a diri.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 11:55:47

@_most_: Ha a tankönyvekre gondolsz, egyetértek azzal a törekvéssel, hogy egy-egy tankönyv több gyerkőcöt is kiszolgáljon, ezáltal csökkenjen az oktatás költsége. Márpedig a központosítás egyik célja ez.
Az, hogy vannak vesztesei a tankönyvi bulinak, nem érdekel. Nem az én boltom, eleve eszetlen volt a tankönykiadás, és szép lassan a tankönyvek árai a csillagos égbe szöktek...

_most_ 2013.09.02. 11:59:25

@Magánvéleményem: igen, például tankönyv mutyi, meg iskolagyümölcs mutyi. Persze addig nem érdekel, amíg nem a te boltodba szól bele a fidesz, de ne aggódj, az is sorra kerül.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:03:52

@Magánvéleményem: "Valószínűnek tartom azt, hogy az igazgató majd kikéri az Ofő véleményét, jótanulónak simán kiadják a délutáni felmentést, bukdácsoló diák esetén pedig nem."

és ha nem? milyen alapon engedélyez, vagy éppen nem engedélyez? az alapvető probléma az, hogy ez egy sz@rkupac, és nem tisztességes szabályozás. hol itt a tisztességes, szabályozott elbírálás lehetősége? mióta hatóság egy iskolaigazgató, vagy a klebelsberg központ? mikor kapott személyi szabadság korlátozására jogot? (mert a mindenféle "elfoglaltság" biztosítása nálam nem fér bele a "tankötelezettség" fogalmába.)
mivel nem lesz határozat (gondolom), ezért nem lesz tisztességes jogorvoslati lehetőség sem. de a másik oldalról is védhetetlen ez az - jogilag alátámasztatlan - eljárás: mire fog hivatkozni egy - tényleg jót akaró - igazgató egy valóban "veszélyeztetett" gyerek esetén, ha a szülő támadhatatlan igazolásokkal fogja csemetéje délutáni lófrálását elősegíteni?

Nem aggódok, nem látok rémeket, fél év múlva kiderül, hogy mi lesz az eredmény, addig pedig a sírás rívás fölösleges!"
bammeg, fél év kissé sok, nem gondolod? addig hogyan oldja meg mondjuk a zeneiskola azt, hogy hirtelen az összes tanulója délután 4-től akar szolfézsre meg hangszeres órákra járni? és hogy oldjuk meg mi, szülők?

Bretschneider detektív 2013.09.02. 12:03:53

@Shalala Lala: A kötelezővé tételről.

Lám-lám, a Monty Python már feltárta ennek fonákját.
Részlet az Élet értelméből, a szex-óra:
www.youtube.com/watch?v=PqI-28meTZ8

Ramil Safarov 2013.09.02. 12:04:06

" hogy a tanulóknak reggel 8-tól délután 4-ig, tehát teljes napi 8 órában az iskolában kell tartózkodniuk"

Legalabb addig sem pialnak meg drogoznak az utcan. Nem kell aggodni, 4 utan, meg mindig marad eleg idejuk, ajulasig inni magukat. Legjobb lenne, este 10 -ig az iskolaban tartani a oket.

ZX 2013.09.02. 12:06:06

A legfelháborítóbbnak azt tartom, ha a gyerek napközi ideje alatt a szülővel sétál az utcán, a rendőr vagy gyámügyes basztathatja, hogy van-e igazolása, hogy a gyermek miért nincs az iskolában. Ilyen még a komcsik idején sem volt. Szép új Orbánisztán.

tomwar 2013.09.02. 12:08:52

@Lilili: Hat ez az...es a legfajobb, amikor ezzel a legjobb baratodat szembesited, nem latja, mirol beszelsz...amikor latod, hogy lesz neki naprol napra rosszabb, es meg mindig nem erti.

Ez az igazi turani atok, mely ezt a nemzetet sutja.

tomwar 2013.09.02. 12:10:11

@Ginlia: Muszaj neha...drga a kave, es a vernyomasom meg alacsony....:-))

xtlight 2013.09.02. 12:11:54

@ZX: Ettől tartok a legkevésbé. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor állított meg rendőr a 18 éves autóvezetési múltam alatt, gyalogosként pedig egyszer sem. Ezután sem lesz ez másként.

tomwar 2013.09.02. 12:12:03

@Cpt. Flint: Tudom, persze. De beleszovom oket szajat hazugsagaik halojaba...oszt vergodjenek!:-)))
Megetetem, egyen szegeny mast is, ne csak mindig a szart nyalogassa a fonoke seggebol...

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:12:15

@Ramil Safarov: sőt, legjobb lenne valami táborba zárni, nemdebár?
ajánlott olvasmány számodra (is): http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Aldous_Huxley_Szep_uj_vilag&id=71022&type=22

tomwar 2013.09.02. 12:13:50

@xtlight: Az elmult 18 evben volt olyan torveny, ami miatt a gyereket igazoltatni volt koteles? Mert most van...tehat megtortenhet.
EN tobb, mint 20 eve vezetek, evente min. egy kozuti ellenorzesem van....de inkabb ketto

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:14:06

@xtlight: dehonnem, ez könnyebb meló, mint a dílert elkapni...

Ginlia 2013.09.02. 12:14:26

Esetleg így végezetül szeretnék egy könyvet ajánlani azoknak, akiket foglalkoztat az oktatás kérdése, de különösen azoknak, akikkel szerencsém volt értelmesen kommunikálni.

Janne Teller: Semmi

További kellemes napot!
Minden jót!

tomwar 2013.09.02. 12:15:14

@Bretschneider detektív: Ez a Vona nem volt valamikor Ovi jo baratja? Mert olyen kerlelhetetlen ellensegnek nem latom....

ZX 2013.09.02. 12:15:39

@xtlight: Minden bizonnyal így lesz, de már maga a lehetősége is bosszantó. Amúgy pont abban a sulinak egy diákjával történt már ilyen eset tavasszal, ahová most jár a gyerekem.

tomwar 2013.09.02. 12:16:28

@Lilili: Esetleg hivj fel egy tuzoltot, mit szol a menekulesi utak leszukitesehez....

Bretschneider detektív 2013.09.02. 12:19:21

@zanzibar: Meg az lesz, hogy azok a gyerekek, akikkel foglalkoznak, foglalkozni tudnak a szüleik, azok hazamennek, s maradnak az ilyen szempontból "fogyatékos" gyerek együtt. A hátrányos helyzetű, a szegény. S köztük épp azok az antiszociálisak is, akik miatt gondolom kitalálták ezt az egész rendszert. Szóval együtt fog "tanulni" iskolarendőr felügyelete mellett az a gyerek, akiknek látástól mikulásig güriznek a szülei és az, akit le se szarnak, akikért eddig is a nővére jött, ha jött egyáltalán...

epipactis 2013.09.02. 12:19:51

@Ramil Safarov: Mert olyan sok általános iskolást látsz piálni meg drogozni ugye? Demagóg seggfej.

Antalbaba 2013.09.02. 12:20:03

@Ramil Safarov: basszus, azért mert Lakatos Nintendónak a bentlakásos iskola /akár 18 éves koráig non-stop/ lenne a megfelelő iskolaforma, attól még ne ejtsenek túszul mindenkit - ráadásul pont az ilyen elemekkel összezárva, hogy vagy lehúzzanak, vagy még kárt is tegyenek bennük. Persze mindezt az egyenlőség nevében, ugyi???

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.09.02. 12:21:14

@Cpt. Flint: Egész biztos vagyok benne, hogy meg fog oldódni a probléma. Amúgy a fiam eddig is tanítás után járt szolfézsra... 5-re (17:00). Majd az idén kiderül, hogy merre és mikor tovább. Nem hiszem, hogy többen akarnának hirtelen zenét tanulni, a sok gyereknek a gyakorlás nem tetszik, márpedig anélkül az nem megy. Sőt, gyakorlás nélkül a tanulás sem megy.

@ZX: majd akkor foglalkozok a dologgal, ha a rendőr tényleg elkezdi a szülői felügyelettel levő gyereket is basztatni, hogy nincs iskolában. Nem tartom életszerűnek, hogy megtörténjen, kár előre rinyálni ilyesmiért. Ha pedig a kocsmában találják a kölköt az apjával együtt, akkor pedig megértem, ha számonkérik a szülőt, hogy miért nincs iskolában a gyerek.

@genyamagyar: Hát, miféle menő iskola ahol ezt megtehették?

xtlight 2013.09.02. 12:21:19

@ZX: Ha szülővel van, én sem nagyon pártolnám az ellenőrzést, sőt. A rendőr nem üthetné az orrát más dolgába, amíg nem merül fel bűncselekmény gyanúja. Sajnos a magyar politika és rendvédelem még nem nőtt fel odáig. Gyermekek csak, bár sokan már nyugdíj előtt állnak, és épp a dackorszakban járnak.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 12:22:22

@tomwar: Ő a "tarcsi" arra az esetre, ha... De jól látod te ezt, úgy érzem. :-)

_most_ 2013.09.02. 12:23:07

@ZX: ezek a gyerekek borzasztóak, csak a baj van velük, alaptörvénybe kéne deklarálni, hogy minden gyerekbe nyomkövető implantátumot kötelesek építeni, akkor nem lesz csavargás, meg züllés.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:23:20

@tomwar: Nem kell hanem lehet. Opció hogy lenne kötelező?

Bretschneider detektív 2013.09.02. 12:23:24

@Antalbaba: Hja, lásd kettővel feljebb, én is ezt pedzegettem.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:24:11

@tomwar: Nem is állítok semmit, ellentétben a poszttal...

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:25:13

@_most_: Miért én? A poszt hazudozik, van rá jogszabály.

Akkor hol van? He?

ZX 2013.09.02. 12:25:33

@Magánvéleményem: Kb. 10.000:1-hez az esélye, de megtörténhet, mint ahogy meg is történt már.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:26:43

Nagyon úgy néz ki hogy ez egy plusz szolgáltatás az adóforintokért cserébe, amit az vesz igénybe aki akar.

Annak aki dolgozik, ez még jó is lehet.

Az ellenzéki mübalhé elég vicces, nekem pl. azért tetszik mert sikeresen dolgoznak az 1/3-uk elesztésén az állandó hisztivel.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:28:38

@Magánvéleményem: "Amúgy a fiam eddig is tanítás után járt szolfézsra... 5-re (17:00). Majd az idén kiderül, hogy merre és mikor tovább" stb.
Az enyém is, de du. 2-re meg 4-re. egy csomóan meg máskorra. mert nagyon sokan járnak oda, és egyszerűen nincs egyszerre annyi hely. a hangszeres órák is szanaszéjjel vannak emiatt, ki hogy tudja beosztani. mivel az egyéni és nem csoportos, mint a szolfézs, ott még sokkal többfelé kell darabolni a délutánt...
ez egy kutya komoly logisztikai probléma, amit fenekestől forgat fel, hogy esetleg kiesik naponta 3-4 hasznosítható óra az 5-6-ból!

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:31:04

@_most_: "minden gyerekbe nyomkövető implantátumot kötelesek építeni, akkor nem lesz csavargás, meg züllés."
és aki bizonyos távolságnál messzebbre kerül a sulitól vagy az otthonától, abban fel is robbanna. nna.

xtlight 2013.09.02. 12:31:14

@Muzsikok közt: Nem ment át elsőre, ezért beírtad még egyszer? :D

epipactis 2013.09.02. 12:31:55

@Cpt. Flint: Ja az én lányomnak csak ezek vannak pluszban per.pill: szolfézs, hangszer, zenekari próba, lovaglás, úszás, angol :)

Ha mindezt 4 után kéne abszolválni az érdekes lenne...

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:32:49

@xtlight: Még mindig senki nem válaszolt rá. Leginkább a poszternak kéne az emlegetett vonatkozó jogszabállyal.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:34:00

@xtlight: vagy háromszor. :) erről lehet a félautomata trollt megösmerni.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 12:34:01

Ez megint egy hülyeség. Ha minden nap haza akar jönni a gyerek akkor minden tanítási nap kérvényt kell írnom az igazgatóhoz? És még el is kell bírálnia?
Vagy elég annyi, hogy holnap beküldöm a levelet az iskolába, hogy "ragaszkodom hozzá, hogy fiam MINDEN tanítási nap után közvetlen hazajöhessen"

Nos?
A szabadon választható napközi sokkal értelmesebb volt. Egy barom volt aki ezt az újdonságot kitalálta. És mit írjak a kérvénybe, hogy az igazgató el is fogadja fiam hazajövetelét az utolsó óra után?

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:37:01

@Nyekenyóka.: Ez a szabadon választható napközi. Senki nem mondta hogy minden nap engedélyt kell kérni.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:37:02

@epipactis: nálunk mindez súlyosbítva azzal, hogy faluból járunk be a városba, többnyire busszal = min. + 35 perc, meg egy elb@szott menetrend, 19 után már alig van busz stb.

_most_ 2013.09.02. 12:37:22

@Muzsikok közt: eddig is volt napközi, csak nem volt kötelező, nem kellett kérvényt írni, ha más programja volt a gyereknek, aki meg dolgozott, annak nyugodtan ott maradhatott a gyereke napköziben. Azt hiszem ezt nevezik szabadságnak.

xtlight 2013.09.02. 12:37:28

@Muzsikok közt: Válaszolok neked, ha már nem bírod ki, hogy rajtad kívül senki mást nem mozgat meg annyira ez az írásod.

"Nagyon úgy néz ki hogy ez egy plusz szolgáltatás az adóforintokért cserébe, amit az vesz igénybe aki akar."

Nekem nem úgy néz ki. Itt is volt kommentelő, akinek kerek-perec megmondták, hogy nem kap felmentést. Biztos nem ő lesz az egyetlen abban az iskolában, és nem az lesz az egyetlen ilyen iskola.

"Annak aki dolgozik, ez még jó is lehet."

Akár jó is lehet. Meg rossz is. Nekem rossz lenne, mert nem hiszem, hogy jobb helyen van a gyerek az iskolában, mint velem, vagy az anyjával, a nagyszüleivel, a nagynénjével-nagybátjával, vagy akárkivel, akivel én akarom, és nem az Orbán, hogy az idejét töltse.

"Az ellenzéki mübalhé elég vicces, nekem pl. azért tetszik mert sikeresen dolgoznak az 1/3-uk elesztésén az állandó hisztivel."

Erre nem válaszolok, mert a politikai meglátásaid nem érdekelnek.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:39:59

@Muzsikok közt: "Még mindig senki nem válaszolt rá"
ne hazudj, válaszoltak. nem opció, kötelező. az elengedés opció. innentől ez csak annyira szolgáltatás, mint az adófizetés. az alól is kérhetsz felmentést, persze.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 12:40:25

@_most_:

Én is így tudom. Itt most pont a fordítottja van, a hazamenetelhez kell engedély nem az ottmaradáshoz.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:41:00

@_most_: Eddig, sem, ezután sem kötelező. Ennyi. Egyszer írsz majd egy évben kérvényt, egész évre.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 12:42:32

"Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, hogy szülői kérésre az igazgató elengedheti a diákot tanítás után, így nem kell megvárnia a négy órát."

ElengedHETI. Vagyis el kell bírálnia. Eddig ilyen nem volt. Eddig aki akart hazamehetett, az igazgatónak ehhez semmi köze nem volt.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:43:08

@xtlight: 'Itt is volt kommentelő, akinek kerek-perec megmondták, hogy nem kap felmentést.'

- Ez most komoly? Török Zsolti meg blogot szerkeszt. Nyihahahaha.

'Nekem rossz lenne, mert nem hiszem, hogy jobb helyen van a gyerek az iskolában, mint velem'

- akkor írsz kérvényt hogy neked nem kell napközi.

epipactis 2013.09.02. 12:43:25

@Muzsikok közt: Erre a sötétségre már nincs is szavam.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:44:34

@Cpt. Flint: Miből gondolod hogy kötelező?

Jogyszabály van rá? Pontos hivatkozást kérek, nem Török Zsoltitól.

xtlight 2013.09.02. 12:44:55

@Muzsikok közt: Ha nem adsz hitelt mások szavának, egy alapvetően szöveges műfajban, mégis mit keresel itt?

gabcigirl 2013.09.02. 12:46:18

@xtlight:

"A tanár csak a pénzért csinálja." :DDDD Ezzel a humorérzékkel miért is nem vagy stand-upos?

Meg kellene fizetni őket tisztességesen. (A fantasztikus béremeléssel pár tanár ismerős kb. br . 2 ezerrel keres majd többet, 10* annyi melóért, mint előzőleg, nagyon megéri, tényleg.)

Sátán meg a Jocó 2013.09.02. 12:46:32

@Muzsikok közt: hát ez az! Nem tudom, a Kénköves Patásorbántól rettegőknek ennyire nehéz a felfogásuk, vagy csakazértis, direkte csinálják a hisztit.

Egyik esetben végtelenül ostobák, másikban végtelenül gonoszak.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 12:47:06

@Muzsikok közt:

Az igazgatónak is el kell bírálnia. Persze ez már rajtuk múlik, nem az új törvényen.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:48:23

@xtlight: Már hogy adnék hitelt egy névtelen kommentelőnek/poszternek?

Te így szoktad? Meglátszik.

Van róla jogszabály, rég megszavazta a parlament. A poszt azért nem linkelte, mert kiderülne a mübalhé.

epipactis 2013.09.02. 12:48:53

Most olvasom, egész találó:

"Az új tanévben diákjaink egész napjukat az állami kézbe vett iskolákban töltik, szorgalmukat és rendtisztelő magatartásukat munkásőrök fogják biztosítani. Ez idő alatt a tananyag mellett a szocialista erkölcsöket és tanokat is elsajátíthatják, egy kifejezetten erre szánt óra keretein belül. A szellemi fejlődés mellett a napi testnevelés-óra edzi majd testüket. Mivel a szorgalom ellensége a szabadidő, az egész napos tanulás után házi feladataikat végzik majd a diákok. Tankönyvnek csupán az Állami Tankönyvelosztó Szovjetunióból importált könyveit használhatják, nehogy a nyugati burzsoá propaganda befészkelje magát zsenge és képzetlen koponyájukba. "

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:50:30

@Nyekenyóka.: Nagyon helyes. Az igazgató ismerheti a tanulót/családot, a tv. meg azt jelöli ki hogy ki/miben kinek a bevonásával dönthet milyen eljárásban, hova lehet fellebbezni stb.

Problem?

xtlight 2013.09.02. 12:51:31

@gabcigirl: Ha valaki egy fiatalkori ballépése következtében szerzett egy tanári diplomát, és ebből következően a világon semmi máshoz nem ért, amivel pénzt kereshetne, a tanári pálya feladása az éhhalállal lenne számára egyenértékű. Igen, sokan a pénzért csinálják, bármilyen kevés is az a pénz, mert anélkül semmi sem lenne.

xtlight 2013.09.02. 12:54:24

@Muzsikok közt: "Már hogy adnék hitelt egy névtelen kommentelőnek/poszternek?"

Ez pont az az alapvető rossz indulat, és bizalomhiány, ami intézményesült a jelenlegi kormányban, apartcsikjaiban, és talpnyalóiban.

"Te így szoktad? Meglátszik."

Ezek szerint egy névtelen kommentelő tíz mondatából hitelesen meg tudod ítélni a személyiségét.

"Van róla jogszabály, rég megszavazta a parlament. A poszt azért nem linkelte, mert kiderülne a mübalhé."

Nosza, linkeld te.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 12:54:25

Én erre csak azt tudom mondani, hogy anyám nagyon nyomatta, hogy napköziben legyek.

Mert mondjuk egyedül nevelt a bátyámmal és a város túlsó felén dolgozott, ahol rendszeresen, kötelező jelleggel kellett túlóráznia.

Vége lett az óráknak, ebéd, játék az udvaron, aztán a napköziben volt a délutános tanító, megcsináltuk a házit, tanultunk. Aztán megint játék, négykor meg mindenki el, ill. lehetett fél ötig is maradni.

Én a végén már rendszeresn fél öt után jártam haza, hiszen a házi megvolt, a tudás javarészt már fejben, arra volt gondom összesen, hogy játszak a többiekkel.

Volt még ötödikben is válaszható napközi az egész évfolyamnak összevonva.

Nem érzem úgy, hogy megfosztottak volna szabadságomtól, pláne azért, mert hogyha hazamentem volna, többnyire üres lakásra érkeztem volna meg. Most az mennyivel lett volna jobb?

Sz'al ez nem ördögtől való dolog, de ezt az időt az iskolának kell értelmesen kitöltenie tartalommal.

élhetetlen 2013.09.02. 12:54:58

@Mária: „A keresztény kultúrkörben évszázadok alatt létrehozott irodalmi és egyéb művészeti örökség”. Értem, hogy mit mondasz, de ebből a szempontból praktikusabb lenne vallástörténetet tanítani, több világvallást érintve. A hittanra járás emlékeim szerint elkötelezettséggel járt, higgyél is, járj misére, adott időben bérmálkozzál stb. Ez nem ismeretterjesztés.

Muzsikok közt 2013.09.02. 12:57:21

@xtlight: 1. Úgy szokták hogy az bizonyít aki állít vmit. Persze ez nem korrelál a vöröskommunista poszter reflexeivel.

2. Természetesen nem hiszek el senkinek semmit, mifelénk ezt józan észnek hívják. De meg lehet győzni, csak nem hisztivel.

'Ezek szerint egy névtelen kommentelő tíz mondatából hitelesen meg tudod ítélni a személyiségét.' - néha, de ált. 2-3 hozzászólás elég.

Cpt. Flint 2013.09.02. 12:57:22

@Muzsikok közt: 2011. évi CXC. törvény 27. §, 46. § (1), 55. § (1) stb.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 12:58:11

@Muzsikok közt:

Szerintem ez egyáltalán nem helyes. Én olyan szinten szabadabb oktatási rendszert szeretnék, ahol nem az igazgató dönti el, hogy ki marad benn, ki mehet haza. Ez egy hülyeség. Az önállósodáshoz hozzátartozik az is, hogy a gyerek hazamegy suli után aztán otthon összeüt valamit, esetleg elmosogat maga után, vagy nem megy haza, hanem elmegy oda ahova szeretne, pl. a barátaival. Ez a szülő dolga eldönteni, hogy a gyereke bennmaradjon-e, vagy sem. Az igazgatónak nem szabadna bíráskodnia, elvégre nem az ő gyerekei vannak az iskolában. Most viszont az van, hogy aki "rossz" gyerek az bennmarad 4-ig akár tetszik a szülőnek, akár nem. Az igazgató bírálja el a szülői kérvényeket, vagy a tanár, de tökmindegy.

xtlight 2013.09.02. 12:59:54

@Muzsikok közt: Te figyelj, a nyomozóknál nagyon keresik ám az ilyen tudást. A profilozóknak sokszor komplett helyszínek, életrajzok, munkaanyagok is kevésnek bizonyulnak, hogy valaki szavahihetőségét elbírálják. Szerintem jelentkezz, sokra vihetnéd. Itt csak egy hőzöngő vagy a sok közül.

Muzsikok közt 2013.09.02. 13:02:24

@xtlight: Én nyugodtan hőzönghetek, de a poszter ennél lehetne igényesebb.

Cpt. Flint 2013.09.02. 13:02:28

@Sátán meg a Jocó: újabb bértroll... azért látja a kormányunk, hogy fontos ez a kérdés, ha ennyi bérkommentelőt kell fizetni hozzá. persze lehet, hogy ezt a pénzt is fordíthatnák inkább béremelésre.

vackorazelsőbében 2013.09.02. 13:02:29

Az állami iskolák jelentős része már úgyis gyerekmegőrzővé züllött le, biztos sok szülő még örül is neki, hogy addig is nincs gond a gyerekkel ...
Sajnos mindig bebizonyosodik, hogy a magyar közoktatásban van még lejjebb is. Minden tiszteletem azoké a kollégáké, akik ezt még bírják ...

epipactis 2013.09.02. 13:05:09

@Muzsikok közt: Gondoltam, hogy nem jössz rá mi az :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 13:05:55

Biztos nagy öröm a tanároknak a sok kis cigánygyerekekkel foglalkozni du. 4-ig. Na ők biztos nem mehetnek el előbb. Bár lehet, hogy pont azért mehetnek mégis el már délkor, hogy ne az iskolát verjék szét hanem az utcákon hőzöngjenek.

Muzsikok közt 2013.09.02. 13:06:01

@Nyekenyóka.: De nem is állított ilyet soha senki meggyőzően(bizonyítva), hogy az igazgató megtagadhatja a gyerek tanítás utáni hazaengedését.

Aminek már csak azért sincs se füle se farka, mert a szülő bármikor kiveheti a gyereket a suliból.

genyamagyar 2013.09.02. 13:07:34

@Magánvéleményem: Nézd, hallottam olyan - szintén menő - budai(!) iskoláról, ahol a lányok a wc-ben 500-ért szopnak és ezerért dugnak. (Az árak két évvel korábbiak - lehet, hogy azóta feljebb ment az árfolyam. :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 13:11:42

@Muzsikok közt:

Ezért mondom én hogy az igazgatón múlik minden. Ha szemét akkor nem engedi el a gyereket. Eddig hiába volt szemét ha a gyerek el akart jönni és a szülő is így akarta, akkor hazajött a gyerek, most viszont ha van egy 600 diákból álló általános iskola és szemét az igazgató akkor Pistikének bent kell maradnia, Móricka hazamehet. Nagyszámok törvénye alapján biztos lesznek ilyen esetek, persze ezek nem olyan hírértékűek, hogy a híradóban leadják.

xtlight 2013.09.02. 13:11:55

@Cpt. Flint: Az a kisebb baj, hogy ez nem link, aki akarja, megtalálja. A nagyobb az, hogy - bár nem vagyok jogász - én ebben semmit sem találtam a délutáni, nem tanóra jellegű elfoglaltság alóli felmentésről.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 13:15:19

@Nyekenyóka.: "Biztos nagy öröm a tanároknak a sok kis cigánygyerekekkel foglalkozni du. 4-ig."
Miért ne lenne öröm? Nem mindenki ilyen náci, mint Te!
(Hol van ilyenkor Kovi1970, hogy megmondja a tutit a náciságról???) xD

Cpt. Flint 2013.09.02. 13:15:56

@xtlight: 46. § (1) A tanuló kötelessége, hogy

a) részt vegyen a kötelező és a választott, továbbá általános iskolában a tizenhat óráig tartó egyéb foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon,

55. § (1) Az igazgató a gyakorlati képzés kivételével a tanulót kérelmére – kiskorú tanuló esetében a szülő kérelmére – felmentheti az iskolai kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a tanuló egyéni adottságai, sajátos nevelési igénye, továbbá sajátos helyzete ezt indokolttá teszi. Az igazgató a tanulót kérelmére mentesítheti a készségtárgyak tanulása alól, ha azt egyéni adottsága vagy sajátos helyzete indokolttá teszi. Az iskolában – kivéve, ha az intézmény e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként működik – az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti – az általános iskolában tizenhat óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól.

tomwar 2013.09.02. 13:16:11

@Muzsikok közt: "Nem kell hanem lehet."

Ez egy allito mondat, amelyben azt ALLITOD, hogy nem kotelezo du. 4-ig bent maradni a gyereknek.

Tehat, amikor azt allitod, hogy enm allitasz semmit, nem mondasz igazat. Ergo, lehet, hogy masban is hazudsz...

Am legyen, nagyvonaluan elnezem a botlasod, amennyiben valaszolsz arra a kerdesre, hogy miert kell kerelmet irni az iskola igazgatoja fele, hogy engedje el korabban a gyereket, ha nem kotelezo maradnia?

Muzsikok közt 2013.09.02. 13:16:21

@Nyekenyóka.: Naná. Az igazgatónak az az érdeke hogy a szülők utálják meg az iskolát, és vigyék a gyereküket egy másikba(vagy ezzel fenyegetőzzenek), amikor a legtöbb iskolában így is diákhiány van.

Továbbá magát a döntést ált. alacsonyabb rendü jsz, miniszteri rendelet szabályozza.

tcom 2013.09.02. 13:17:15

@Magánvéleményem:

Van felül, hogy szeretnéd látni az összes kommentet. Inkább el kéne olvasni, így nem mondanád azt, hogy nem szóltam a témához, illetve bértollnok vagyok. Sajnálom, hogy megemlítettem a trafikmutyit, földosztást, takarékok senkitől nem kért állami "megmentését". Ezek emlegetése biztos kiverik nálad a biztosítékot.

2 gyerekemet érint a kormányzat ostobasága. Az egyik elsős 32-ed magával, napi 7 órával, fejenként 1,5 négyzetméterrel egy személyre az osztályteremben, mert a zseniális törvényalkotók elfelejtették, hogy a több 6 évesnek hely is kellene az iskolában. Több helyen sorsolással döntötték el a jelentkezőket. Mekkora csalódás és megaláztatás volt ez sok helyen. Több cikk is foglalkozott vele. Több száz elsőst messzebb kénytelenek elvinni a szüleik, mert a közeli iskolában már elfogyott a 34. elsős hely is.

Válaszolok helyetted: " Mi is 32-en voltunk ez előtt 30 éve az iskolában!" Igaz, csak fele ekkora követelményekkel, fele ilyen őrült világban.

A másik harmadikos, elvették az osztályfőnökét, mert a kormány előírta, hogy ekkora iskolában 2 könyvtáros kell, és kötelező annak, akinek meg van hozzá a képesítése. Új könyvtárost nem vehettek fel az iskolák. Így 24 gyerek sírt a tanárnénije után, aki nagyon boldog, hogy egy könyvtárban ülhet.

" A könyvtáros kulcspozíció egy iskolában. És a stadionok is fontosabbak, mint hogy felvegyenek új könyvtárost."

Mind a két gyereknek idegen du.-s napközis tanárnője lesz, mert így tudta az iskola kikavarni a szükséges óraszámokat.

"Had szokják a gyerekek a változásokat!"

Reggel 3/4-nyolckor kezdődik az első óra, az eddigi 8-helyett.

" Legalább a léhűtő tanárok nem kávézgatnak reggel!"

A kormány követeli az iskoláktól a gyerekek vallási hovatartozását név szerint. Magyarázd meg mi köze hozzá???

"Azért, hogy Orbán Viktor személyesen köszönhesse meg ezt nekünk!"

És jó lenne, ha személyeskedés helyett a fentiekre válaszolnál. Unalmas már a maszopozás. Leszarom a pártokat, csak feldühít az arrogancia, a pofátlanság és a mérhetetlen hatalmi vágy.

Cpt. Flint 2013.09.02. 13:17:17

@Muzsikok közt: "Jogyszabály van rá? Pontos hivatkozást kérek, nem Török Zsoltitól."

NEM linket kértél, öreg.

tomwar 2013.09.02. 13:18:58

@Muzsikok közt: Feljebb nehanny poszttal ott a torveny betuje....

Koszonet Flint kapitanynak erte!:-)

JohnHenry 2013.09.02. 13:19:14

@Nyekenyóka.: sőt, döntse el a gyerek, hogy mit akar tanulni, nem? ha nincs kedve hozzá, vagy nem érdekli az anyag, akkor hadd menjen cigizni az udvarra, mer' nehogy már megsértsük a szabadságát...

egy gyerek se fog belehalni a napközibe.

Muzsikok közt 2013.09.02. 13:19:17

@tomwar: Azt állítom hogy a poszter hazudik a kötelezőségben.

Ennek alátámasztására itt a jsz.: 2011. évi CXC. törvény 55.§(1)

55. § (1) Az igazgató a gyakorlati képzés kivételével a tanulót kérelmére - kiskorú tanuló esetében a szülő kérelmére - felmentheti az iskolai kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a tanuló egyéni adottságai, sajátos nevelési igénye, továbbá sajátos helyzete ezt indokolttá teszi. Az igazgató a tanulót kérelmére mentesítheti a készségtárgyak tanulása alól, ha azt egyéni adottsága vagy sajátos helyzete indokolttá teszi. Az iskolában - kivéve, ha az intézmény e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként működik - az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti - az általános iskolában tizenhat óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól.

Cpt. Flint 2013.09.02. 13:19:43

@Vajda Gábor (Gee Halen): NEM a napközi ellen szólunk, hanem a KÖTELEZŐ napközi ellen.

tomwar 2013.09.02. 13:20:47

@Muzsikok közt: Diakhiany!?!? 34 fos osztallyal!?

Muzsik, Muzsik, te szopni jarsz ide?

Muzsikok közt 2013.09.02. 13:21:19

@tomwar: Ugyan én is köszönöm Flint kapitánynak, a tv. betüje nem igazol semmilyen kötelezőséget.

Azt igazolja hogy a poszt hazudozás.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 13:23:07

@tomwar:

Ezen én is meglepődtem. Még a 20 is sok. Minél kisebb a létszám annál jobban megy a tanulás. Biztos van olyan iskola ahol diákhiány van, de ez nem általános. Még a végén kiderül hogy sok a kórház kevés a beteg. :)

élhetetlen 2013.09.02. 13:23:32

@Vajda Gábor (Gee Halen): Kicsit félrecsúsztál. Itt sekinek nem az a problémája, hogy van napközi, mint szolgáltatás, hanem, hogy alapban kötelező, és „kérvényezni” kell, ha nem akarod igénybe venni.
(régmúlt diákkoromban, középiskolában szívtam ezzel. Lány létemre fiúsuli, lánykolesz nem volt, 17 évesen meg tudtam volna főzni egy főzeléket, de nem volt jellemző a konyhahasználat az albérletekben. Tanulószoba, du.4-ig. Még az sem volt kötelező, csak enyhe zsarolás, csak akkor lehetett befizetni a vendéglőnél sokkal olcsóbb menzára, ha vállaltad a tanulószobát. Nem szerettük, de legalább mi választottuk a valamit valamiért elv alapján, és mi jelentkeztünk rá. Óriási különbség.)

tomwar 2013.09.02. 13:24:36

@Muzsikok közt: Probald ki, vidd el a gyereket 2-kor szolfezsra, hetfon zerdan, penteken. Utana dumaljunk.

tomwar 2013.09.02. 13:27:03

@Magánvéleményem: Nem, nem akarnak hirtelen tobben zenet tanulni....csak az osszes eddigi akar majd ugyanakkor.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 13:27:57

@Muzsikok közt:

Értsd már meg, hogy azzal változott meg a rendelet, vagy törvény vagy mi ez, hogy az igazgató dönti el, hogy bent kell-e maradnia a gyereknek, vagy sem. Ehhez miért kell külön kérvény a szülőtől?
Van gyereked?

LallyPop 2013.09.02. 13:28:50

Majd akkor hiszem el az ajvékot ha ostromállapot lesz mint az előző komány alatt.

Addig kicsit szkeptikus maradok.

Lencsés István 2013.09.02. 13:29:00

Nekünk is kötelező volt anno , nincs benne semmi gond .... Nem mutyiztak a földdel , trafikokkal , takarékokkal ....

xtlight 2013.09.02. 13:31:08

"az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti"

Felmentheti, megtagadhatja a felmetését, szalonnázhat a kérelem papírján, vagy a seggét is kitörölheti vele. Ez nem jogszabály, ez egy semmi.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 13:37:14

@élhetetlen: Én meg pont úgy érzékelem a kommentek egy jó részéből (főleg az elején hozzászólókból), hogy a bentmaradás, ill. annak mindenféle logisztikája zavarja az embereket. Feltételezem, hogy részben olyan emberek írják ezt, akik nem voltak anno napközisek, vagy nem szerették valamilyen okból - az említett kötelező vonzat mellett.

Egyetértek abban, hogy ennek nem ez a módja, de ez messze nem akkora tragédia mint azt a legtöbb blogbejegyzés vizionálja.

Most akkor gyártunk még egy papírt, na bumm. Nem fogja az igazgató ráhívni a TEK-et egyetlen családra sem.

Cpt. Flint 2013.09.02. 13:48:29

@Muzsikok közt: ami alól felmentést LEHET kapni, az alapból KÖTELEZŐ. elemi logika.
tudod, aközött is van különbség, hogy "ami nem tilos, az szabad" v. "ami nem szabad, az tilos"

nincs konkrétan leírva, hogy mik a döntés kritériumai. a jogszabály EGY ember SZEMÉLYI és ESETI döntésétől teszi függővé a felmentést. semmilyen pedagógiai v. gyermekvédelmi szemponthoz nem köti. semmilyen egyenlőséget nem biztosít települések, iskolák, gyermekek között.
jelenlegi formájában jogilag ÉRTELMEZHETETLEN és szerintem alkotmányellenes is.

és a slusszpoén: legjobb értesülésem szerint több iskola - kapva a "plusz" óraszámon, a tanár- és teremhiányt orvosolandó - "rendes", tantervi órákat is beiktat a délutáni időszakra, amelyekről NEM LEHET elengedni a gyereket (csak egyéni adottságok, sajátos nevelési igény és sajátos helyzet) esetén...
a mi sulinkban bevezetik az összes évfolyamon az egy órás ebédszünetet - azaz aki amúgy 13:30-kor végzett volna aztán 15-20 perc alatt megebédel, az most majd 14:30-kor mehet el - ha van kikérője.

xtlight 2013.09.02. 13:58:40

@Vajda Gábor (Gee Halen): "Most akkor gyártunk még egy papírt, na bumm."

Az a baj, hogy nem a papír gyártása kérdéses, hanem az elbírálása, ugyanis arra semmiféle jogszabály nem vonatkozik. Az igazgató azt csinál, amit ő, vagy a gazdája akar.

"Nem fogja az igazgató ráhívni a TEK-et egyetlen családra sem."

Az igazgató talán nem, de a gyámügy még hívhatja. Családon belüli tapasztalat, hogy külföldre mentek, lakcímről kijelentkeztek, családi pótlékot lemondták stb. majd rájuk szállt a gyámügy, hogy óvodalátogatásit küldjenek külföldről, és egyébként szabályt sértettek, mert a két szülő együttesen sem viheti külföldre a gyerekét a gyámügy jóváhagyása nélkül. Mindez nem cigány, jól szituált, értelmiségi családban. Persze beintettek, és azóta is így állnak, de ki tudja mi lesz, ha hazajönnek egyszer látogatóba.

Szociknak vége 2013.09.02. 14:03:33

@Nyekenyóka.: De ez a rész teljesen rendben van. Ettől semmi sem lesz közelező.

A magyar társadalom ezt egy emberként helyesli, legalábbis nem látni az ellenkezőjét, max. 2 blog háborod meg 20 hozzászóló.

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:03:39

@Vajda Gábor (Gee Halen): "Nem fogja az igazgató ráhívni a TEK-et egyetlen családra sem."

ezt miből gondolod? a lehetősége megvan rá...
mint tudjuk, ami elromolhat, az el is romlik.

_most_ 2013.09.02. 14:06:12

@Lencsés István: hát ha a kötelező napközi miatt lettél ilyen retardált, akkor nagyobb a gond, mint elsőnek tűnt :D

Szociknak vége 2013.09.02. 14:06:41

@Cpt. Flint: ami alól felmentést LEHET kapni, az alapból KÖTELEZŐ. elemi logika.

Akkor lgyen alapból kötelező. Ááásít.

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:06:48

@Shalala Lala: " magyar társadalom ezt egy emberként helyesli, legalábbis nem látni az ellenkezőjét, max. 2 blog háborod meg 20 hozzászóló."

MEGALOL!

Karipapa01 2013.09.02. 14:07:08

Amikor '65. - '69. -ig középiskolás voltam, az iskolai kedvezményes étkeztetésben részt vevőknek kötelező volt a tanulószobai részvétel 14:30. -tól 17:30 -ig azoknak a tanulóknak, akik nem kollégisták voltak (ott abban az időszakban hasonló "studium" volt). Állandó, vagy időszakos mentességet kérhettek a szülők. Ott tanári felügyelett mellett lehetett elkészíteni a házi feladatokat, vagy felkészülni a következő napi tananyagból. Ha valakinek segítségre volt szüksége, hát ott voltak a csoporttársak, vagy a felügyelő tanár. Ez rendesen működött és sok szülő (olyanok is, akiknek a gyermeke nem a menzán étkezett, beíratta a diákot a tanulószobára, és) megkövetelte a rendszeres részvételt. Sőt, a nagyon jó eredményű, kitűnő tanuló diákok is szívesen látogatták a tanulószobát. Mi ezzel a probléma? A dolognak végül is több az előnye, mint a hátránya.

Vakmacska 2013.09.02. 14:08:08

@Vajda Gábor (Gee Halen): És mi a faszért gyártunk "na még egy papírt bumm"? Hogy csicskáztassuk az íróját, hogy tudod mit, most megadom (naná, eggyel kevesebb kölök ül bent, úgysincs annyi hely...) - de akár elutasíthatnám, kivizsgálhatnám (tkp belemászhatnék a magánéletedbe) vagy közéd is lövethetek?
De, minden "kérvénynek" és "kérelemnek" ez a lefelé irányuló üzenete, a mélységesen lenéző és lesajnáló dumákkal körítve, hogy hülyeszülő meg hülyegyerek csak a plázában lógást és a marikás cigit tudja önálló programnak kitalálni, verekedéssel kombinálva. Hogy vannak ilyenek, az tény, ezek ezután is ezt teszik majd, csak előbb írnak maguknak kérvényt, a matek egyest is rég ők írják alá a kocsmában csücsülő családfő helyett, aki kb. szarik az egészre ugyanúgy mint eddig.

És persze hogy nem hal bele senki se, csak minek kötelezővé tenni meg belemászni abba, ami elműködött enélkül is, ennyi erővel mindenkit kivezényelhetünk holnap munkaidő után ingyen szemetet szedni kötelező jelleggel, abba se hal bele senki, legfeljebb csak a kitalálója, ha a kötelezettek agyonverik a lapáttal.

Vannak fontosabb dolgok amin pattoghatnának az oktatásügyben, amik eredményesebbek lennének mint a tilitolizás az óraszámokkal. ja, ahhoz érteni kéne.

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:08:28

@Shalala Lala: "Akkor lgyen alapból kötelező. Ááásít. "
ecsém, ha nem érdekel, minek gyöttél ide?

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:11:37

@Karipapa01: csak pár dolog, bazmeg:
1. középiskola,
2. kaptál valamit valamiért,
3. nem volt kötelező, ami alól külön felmentést kell kérni, oszt' vagy megkapod, vagy nem,
4. 65-69.

szóval almát a paradicsommal... tudjuk, mindkettő gyümölcs.

GiaMarie 2013.09.02. 14:12:35

@Bretschneider detektív: Tudod,mi a helyzet?A legtöbb családban nem ám arról van szó,hogy van egy angyali türelmes,expedagógus nyugdíjas nagyi,vagy egy "Hetedik mennyország" kaliberű családsorozatból szalajtott anyuka.VALÓJÁBAN a gyerekek nagy része kulcsos gyerek,és akármit is mond,nem a tankönyvet bújja elmélyülten délutánig,míg anyuék hazaérnek,de nem ám! (én is voltam kulcsos gyerek,nem is olyan rég)A legtöbb családban HA van is otthon bárki ebéd után,az nem jellemző,hogy egy művelt hobbi-htb legyen egy kertvárosi házban,aki miután délelőtt kitakarított és megfőzött,alig várja,hogy délután 2-3 órát tanulhasson a gyerekével.( tisztelet a kivételnek,ami persze mindig van).Olvasom itt a hatalmas problémákat,hogy ha egyik gyereknek a kerület egyik,míg a másiknak a másik végében van edzése,jajj,hogy fogunk elmenni.Noss,ez a "felső tízezer problémája" .Az átlagot nem ilyen problémák foglalkoztatják,megnyugtatok mindenkit.Nektek meg üzenem: a pedagógus fizetés kevés,nyilván egy kis társadalmi munkával,neadjisten "adománnyal" meg lehet ám nyerni az Igazgató Úr jóindulatát,higgyétek el.Fele annyiba sem fog kerülni egy évben,mint a két edzés a két gyereknek a város két különböző végén,járulékos költségekkel együtt...

Politikai árva 2013.09.02. 14:13:42

@H.Solo: az a baj, hogy ha egy héten kétszer el akarod vinni a gyereket a suliból előbb, mint négy, akkor NEM elég hétfőn leadni az adott két napra vonatkozóan, hanem aznap reggel kell, amikor el akarod vinni úszni. ennek van ám igazán értelme.

Lencsés István 2013.09.02. 14:15:12

Kötelező napközi nekem is volt , nincsen ebben semmi rossz .... Nem mutyiztak a földdel , trafikokkal , takarékokkal .

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 14:15:35

@Lencsés István: Hehe! Anno(!) nyilván nem mutyiztak a tarfikokkal. Bement a jóember a tanácshoz, hogy nyitna egy trafikot, akkor hátbeveregették és mondták, hogy persze, csak tessék-tessék! Így ment ez! :D

Rob67 2013.09.02. 14:19:12

@Elég a szélsőliberális hazudozókból!: Mar ne haragudj lancos kutya, de te meg a gazdaid engedelyeztetek a hatarontuliak beleszolasat mindenbe, peldaul a valsztasokba is.
Ergo pofa sulyba, vissza a kutyaolba ugatas nelkul...
Vagy a gazdiddal beszeld ezt meg. Addig meg tenyleg kuss.

Ad Dio 2013.09.02. 14:19:14

Van két iskolás gyermekem. Ki kellett töltenünk egy papírt, hogy nem akarunk délután maradni. Ennyi.

Eddig a "nemnapközi" volt az alapértelmezés és jelentkezni kellett napközibe, ma meg a napközi az alapértelmezés és jelentkezni kell ha nem igényli az ember.

Ez tényleg akkora bajság? Irigylem a sok unatkozó időtöket...

Alterra 2013.09.02. 14:19:34

"Most akkor gyártunk még egy papírt, na bumm."
Akkor képzeljük el, hogy kormányunk felmondja a schengeni egyezményt egyoldalúan, a magyar állampolgárokra vonatkoztatva. Ezután csak akkor utazhatunk más európai országokba, ha írásos engedélyt kérünk eg adott megyei vezetőtől.
Nyilván lenne aki azt mondaná, h ugyan mit problémázunk ezen, hiszen minden törvénytisztelő magyar állampolgár meg fogja kapni az engedélyt, csak kérnie kell. És lám milyen remek, hogy a bűnözők viszont nem hagyhatják el az országot. Az nincs törvényben rögzítve, hogy mi alapján bírálják el a kérvényt és fellebbezni sem lehet.
Ha megkapod az engedélyt, akár üzleti tárgyalásra mész külföldre, akár a tengerpartra, a papírt folyamatosan magadnál kell tartanod, mert az állam kiküldött ellenőrei azt bármikor elkérhetik és ha nincs nálad, azonnal visszavisznek Mo.-ra.
Ennyi kényelmetlenséget bárki bevállalhat a szabályszerű működés érdekében.

Csak ha valaki élt már schengeni keretek között, ezt többé nem nyeli be. Jó lenne, ha gyerekeink esetében se nyelnénk be szabadságunk korlátozását.

xtlight 2013.09.02. 14:22:44

@Alter E: Like! Népszavazás, hm?

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:22:56

@GiaMarie: "Az átlagot nem ilyen problémák foglalkoztatják,megnyugtatok mindenkit."
nyilván, húzzunk le mindenkit az átlag szintjére.
azért most már kezdem felqrni magamat; attól, hogy te sz@rsz a gyereked jólétére és nem járatod sehová, se sportolni, se zenére se szakkörre, attól nehogy azt hidd már, hogy ez az "átlag". ez a lumpen, kérlekalássan. igenis, hogy a normál "polgár"családban, és ez alatt bizony a nem nyomorgó falusiakat is értem, alapszint, hogy a gyereknek az iskolán kívül valami egyéb szervezett elfoglaltsága is van. ha másért nem, legalább kifelé való megfelelési kényszerből.
szóval ne beszélj már hülyeségeket, hogy ez nem érint szinte senkit.

"Nektek meg üzenem: a pedagógus fizetés kevés,nyilván egy kis társadalmi munkával,neadjisten "adománnyal" meg lehet ám nyerni az Igazgató Úr jóindulatát,higgyétek el.Fele annyiba sem fog kerülni egy évben,mint a két edzés"
ez meg bmeg, kész... nyílt felbujtás korrupcióra, némi mocskos burzsujokat megvető munkásöntudattal nyakonöntve... súrolod a bűncselekmény határait szerintem.

Ad Dio 2013.09.02. 14:23:10

@Alter E:

Csakhgy itt nem "engedélyt" kérsz, hanem "kijelented hogy" és kész.

_most_ 2013.09.02. 14:27:30

@GiaMarie: mondjuk sima sportedzésre mindenki járhat, nem kerül valami hatalmas összegbe azért.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 14:40:16

@Ad Dio:

Valahol meg akkor mehet el a gyerek ha különórája van, vagy edzés. Igazgató válogatja és ez a baj, ha szemétkedik akkor csak úgy nem mehet el a diák.

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:44:27

@condemnation: "akkor NEM elég hétfőn leadni az adott két napra vonatkozóan, hanem aznap reggel kell"
ezt honnan olvastad ki?
szerintem akár egész évre is kikérheted, vagy visszavonásig, vagy mittomén. pont az az egyik baj (az egész ötleten túlmenően), hogy totál szabályozatlan.

Lencsés István 2013.09.02. 14:44:31

@_most_: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság .

@dr. Kóser Malac: Tarfikokkal nem is lehet , mert ilyenek nincsenek ....

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 14:45:05

@_most_: Akkor meg is van oldva. Aki edzésre jár azt el is engedik.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 14:45:19

@Ad Dio:

"Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, hogy szülői kérésre az igazgató elengedheti a diákot tanítás után, így nem kell megvárnia a négy órát."

Az van, hogy elengedheti és nem az, hogy szülői kérésre el kell engedje. Nem mindegy. Az igazgató mostantól nem köteles elengedni akár tetszik a szülőnek, akár nem.
Ezt az mno-ból idéztem.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 14:48:12

@Lencsés István: Valóban felcseréltem a betűket. Mea culpa!
(Kár, hogy az írásjeleket nem tudod használni...)

lyia (törölt) 2013.09.02. 14:48:24

Azt gondolom, nem árt, ha ennek az "egész napos" iskolának a kérdésében is hátralépünk egyet, és némi távolságtartással, objektivitással vizsgáljuk.

Az Orbán-kormány oktatási rendszerének értékelésében legkisebb probléma a napközi helyzete, elsődlegesen azt kell látnunk, amit nem is titkolnak, hogy mindannak az ellenkezőjét akarják csinálni (elérni?), mint amit a (némileg) liberálisabb Magyar Bálint-féle iskolarendszer.

Orbánék úgy vélik, hogy ha az iskola egyfajta kaszárnyaként működik majd, akkor ott jó "katonákat" fognak nevelni, akikre a hazának szüksége van az újabb és újabb csaták, küzdelmek, harcok megvívásához.

Látjuk, hogy Orbán maga is permanens háborút vív, hol az IMF, az államadósság, a munkanélküliség, a hajléktalanok, a magyargárdisták (hazazavarás két pofonnal), hol más társadalmi problémák ellen, munkájának eredményét pedig csak győzelmekben tudja saját magának dekódolni.

Egy ilyen militáns állameszme nem tűrheti meg a "slendriánságot" az iskolákban sem: ellenzi a sokféle típusú, változatos fenntartói körrel üzemelő, és sokféle tantervet oktató oktatási rendszernek még az ötletét is, egy ilyen rendszerben ugyanis feltétlenül sok lesz a kreatív, önállóan gondolkodó, feladatait intuitív módszerekkel megoldó diák, az iskolák kimeneti oldalán pedig az ilyen fiatal felnőtt, akik aztán elsődlegesen saját személyiségük kiteljesítésére törekszenek, nem pedig arra, hogy eleget tegyenek a közoktatási törvény céljának, és jó "hazafiak" legyenek.

Nem mintha nem szeretnék a hazájukat, de a maguk módján és a maguk elképzelései szerint szeretnének elsősorban sikeresek (boldogok) lenni, és (!) ilyenként már jó hazafiak is, mindenféle nemzeti pántlikás és vallásos áhítat nélkül: a sok sikeres és boldog magyar állampolgár a záloga a haza felemelkedésének, nem pedig a sok "hazafi".

Hogy a tanulók többsége a liberális vagy a (mondjuk) poroszos oktatási rendszerben töltött évek után lesz-e sikeresebb és boldogabb, az nem kormányzati döntés kérdése.

Én a magam részéről - tudom - szélső-liberális állásponton állok, és eszményem a summerhilli iskolatípus, ami - természetesen - nem minden diáknak javasolható, de hogy ilyen pl. Magyarországon nem is létezhet, az szomorú dolog.

Cpt. Flint 2013.09.02. 14:48:33

@Ad Dio: " Ki kellett töltenünk egy papírt, hogy nem akarunk délután maradni."
és már meg is kaptad az engedélyt? irigyellek.

"a slusszpoén: legjobb értesülésem szerint több iskola - kapva a "plusz" óraszámon, a tanár- és teremhiányt orvosolandó - "rendes", tantervi órákat is beiktat a délutáni időszakra, amelyekről NEM LEHET elengedni a gyereket (csak egyéni adottságok, sajátos nevelési igény és sajátos helyzet) esetén...
a mi sulinkban bevezetik az összes évfolyamon az egy órás ebédszünetet - azaz aki amúgy 13:30-kor végzett volna aztán 15-20 perc alatt megebédel, az most majd 14:30-kor mehet el - ha van kikérője"

tomwar 2013.09.02. 14:49:01

@Ad Dio: Nyilvan, aki szerepel Kubatov ur listajan, mint hu nertars, azonnal megkaphatja...
Ellenben aki nem...

Ez fikcio, de akar igaz is lehet....nem?

Lencsés István 2013.09.02. 14:52:15

@dr. Kóser Malac: Én tudom használni , te meg csak hazudsz , van különbség , méghozzá óriási ....

tomwar 2013.09.02. 14:53:03

@lyia:

"Éles harsonaszó hasított a levegőbe. A bejelentés! Győzelem! Mindig győzelmet jelent, ha harsonaszó előzi meg a híreket. Mintha elektromos áram futott volna végig a kávéházon. Még a pincérek is megálltak, és figyeltek.

A harsonaszó óriási hangzavarba veszett. A teleképben már hadart egy izgatott hang, de alig kezdett a mondókájába, majdnem el is nyomta az utcán felhangzó Éljen!-üvöltés. A hírek varázslatos gyorsasággal terjedtek. De azért éppen eleget hallott abból, amit a telekép közölt, hogy megértse: minden úgy történt, ahogy előre látta. Hatalmas, tengeren odaszállított seregeket összpontosítottak, s ezek váratlanul hátba támadták az ellenséget, a fehér nyíl keresztülszakította a fekete farkát. Diadalittas mondatok töredékei törtek át a lármán: - Hatalmas stratégiai manőver... tökéletes összehangoltság... teljes megfutamodás... félmillió fogoly... teljes széthullás... egész Afrika a hatalmunkban... a háborúnak belátható időn belül vége... győzelem... a legnagyobb győzelem az emberiség történetében... győzelem, győzelem, győzelem!

...

Felnézett az óriási arcra. Negyven év kellett hozzá, hogy megtanulja, miféle mosoly rejtőzik a fekete bajusz alatt. Ó, kegyetlen, szükségtelen félreértés! Ó, konok, önfejű számkivetés a szerető kebelről! Két ginszagú könnycsepp szivárgott le az orra tövébe. De most már rendben van, minden rendben van, a küzdelemnek vége. Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért."

Nos, en nem szeretem Nagy Testvert.

Sárga Király 2013.09.02. 14:55:18

@Muzsikok közt: Majd bólogass , ha neked mondják, hogy napi plusz 3 órát, ráadásul szombaton is bent kell maradnod a munkahelyeden, nehogy káros sörözéssel és csavargással rosszul használd fel a szabadidődet. Esetleg - családi kérvényre - hazamehetsz előbb. Esetleg.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:00:21

@Cpt. Flint: @Vakmacska: @xtlight: Értem én a problémát, egyet is értek ellenzésével, de annyira életszerűtlen a dolog így önmagában (pláne ezzel a kvázi belekalkulált hangárajtó méretű kiskapuval), hogy az égvilágon senki nem fogja komolyan venni.

Hogy még egy ilyen problémát említsek, amit most közvetlen tapasztalatból tudok előrángatni, az az új, KATÁ-s kisadózó rendszer. Ami önmagában egyébként tök jó, de a törvény leírásából kb. az derül ki, hogy kisadózóként csakis a székhelyemen csücsülve végezhetem munkámat saját eszközeimmel és csakis olyan munkát, amit nem csak én tudok elvégezni, meg hogy max. x százaléknyi pénzt kaphatok y munkaadótól, stb. Alapból feltételezi a törvény (konkrétan le van írva benne), hogy én egy munkaviszonyt leplezek, nekem az ellenkezőjét kell bizonyítanom. Kvázi tökéletesen szembemegy az egész vállalkozósdi szellemével, értelmetlen és életszerűtlen.

Ennek ellenére (vagy inkább éppen ezért) csak egyszer találkoztam olyan munkaadóval eddig aki ezt felhozta volna akadályként, mindenki más örül, hogy végre valaki vállalkozó és inkább megoldjuk valamilyen papír legyártásával.

Nem lesz ez másként az iskolákkal sem. Nem pattoghat túlzottan egyetlen igazgató sem, hogy dehát a törvény így meg úgy, amikor ez neki egyrészt önmagában nem is érdeke, másrészt ekkora kiskapuval be sem tudja tartatni.

Majd most a hónapban elárasztják a kérelmek az iskolákat, nem fog tudni ezzel foglalkozni a gyámügy, változtatni fognak a törvényen.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 15:01:10

@Lencsés István: Mit hazudtam, te proli fasszopó?
Nem is tudom, minek állok szóba ilyenekkel. Szvsz. a "négy elemit" sem végezted el anno...

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:04:21

@lyia: na jó, ez a háború, amiről te beszélsz; de jelenleg mi itt most annak csak az egyik csatáját (inkább csak csetepatéját) vívjuk... :)
közlegény (pláne civil, pláne hátországban) nem lát (és nem is lő) ilyen messzire.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:05:26

@Alter E: Ez most hasonló elméleti példa, mint kb. egész konkrétan a felsőoktatásban a tandíj kérdése. Mert ugye ha most pl. lesz, akkor szedjük be visszamenőleg azoktól akiknek nem volt, mert úgy igazságos?

Minden változ(tat)ás sérti valaki(k)nek az érdekeit.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.02. 15:06:45

@Bretschneider detektív: inkább arra tippelek, hogy megint hazudoztok össze-vissza, jó ballibbant szokás szerint. Sehol, semmilyen napközi sincsen senkire ráerőltetve.
De miért is nem csodálkozom rajtatok?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 15:07:25

@Sárga Király: Legyen már dunába lövés is! Ennyi hozzászólásnál már szokott lenni! :D

Sárga Király 2013.09.02. 15:08:07

@dr. Kóser Malac: "fasszopó". És ezzel a stílussal, helyesírással még te beszélsz a négy elemiről. Persze, vágyálmaid neked is lehetnek :)

grigorij 2013.09.02. 15:13:25

Érdekes volt a sok komment, főleg a troll, annak a muzsiknak a demagóg faszságai!
Mert ugye értjük, hogy az "alap" a szabadság és a "rácsot" kell kérni, az kdnp oldalról nem ellenőrizhető!?
Pontosabban a sok "szabad" családra nincs ezeknek a galádoknak rálátása!
Ezért olyan szovjet rendőr módon megfordítják: minden gyerek kerüljön "rács" mögé és a kérvényezők listázhatók!!!!
Ősi bolsi trükk!

Egyébként az nem bassza senki csőrét, hogy amíg egy felnőttnek tv. biztosítja a hétvégi pihenőidőt, addig a piciknek hétvégére leckét adnak?
Nekik nem jár a pihenés?
És a családoknak?
Mert nehéz ám hétvégére elutazni együtt pihenni, ha a lurkók a Hortobágy helyett a panzió szobájában leckét írnak...
Ez az egész a mocskos kdnp-sek célja!
A gyerekek NE a szülőket kövesség, hanem álljanak csak szépen be a sorba!
Én rendszerellenesnek nevelem mindkét gyerekemet!

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:18:39

@Vajda Gábor (Gee Halen): "de annyira életszerűtlen a dolog így önmagában (pláne ezzel a kvázi belekalkulált hangárajtó méretű kiskapuval), hogy az égvilágon senki nem fogja komolyan venni."
szerintem meg nemsoká' jön hozzá a kiegészítő rendeletecske, hogy legfeljebb a tanulók 10%-ának engedélyezhető a korábbi eltáv... oszt' majd lesünk.
ellenőrizni meg majd a Klebelsberg izé fogja, oszt' aki nem jól csinálja, az repül és lesz új igazgató, aki majd jól csinálja. így lesz ez az igazgató érdekelt. ilyen egyszerű ez.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:20:20

Még egy gondolat a betarthatatlan és életszerűtlen törvényekről:

Nem tudom mekkora változás állt be azóta, de nem az volt a sztori és konkrétan a törvény(javaslat), hogy a blog gazdája felel a hozzászólások tartalmáért - többek között?

Akkor is ez volt, hogy eljön a világvége meg a diktatúra, elhalt a szólásszabadság, aztán azóta is boldogan zsidóznak, cigányoznak, liberálbolsevikfasisztanáciznak a kommentelők (amiért nyugatabbra már jó pár nap elzárásban részeültek volna a _hozzászólók_), ennek ellenére nem hallotam hírét, hogy valamelyik bloggazdát tömlöcbe vetették volna.

Mondom, nem tudom milyen fejelmény volt ezügyben, de hát kb. ennyire komolyan vehető ez a rendelkezés is.

tomwar 2013.09.02. 15:21:11

@Vajda Gábor (Gee Halen): Ugy igazsagos, ha azt igertuk, nem lesz tandij, akkor ne fizettessunk kepzesi hozzajarulast.... Azert, mert mas a neve, meg az.

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:21:20

@Vajda Gábor (Gee Halen): "Minden változ(tat)ás sérti valaki(k)nek az érdekeit. "
Ezért kell qrvára meggondolni a bevezetését, azt, hogy értelmes változtatás-e, és megéri-e a várható érdeksérelmeket. Esetleg van-e jobb megoldás, vagy inkább hagyjuk.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.02. 15:22:06

@grigorij: Szerintem ez mindig is a tanártól függött, hogy ad fel leckét hétvégére vagy nem. Még a "demokratikus" kormányok alatt is előfordult, hogy volt lecke a hétvégére.

tomwar 2013.09.02. 15:22:43

@Sandokohn - a maláj jiddis: Na, a selejt is megjot...szepen sorban mind.
Videki meg ebedel?

Sárga Király 2013.09.02. 15:24:05

@Vajda Gábor (Gee Halen): azért legyünk már kiegyensúlyozottak. Nagy a felhördülés, ha Lázár beperelne egy kommentelőt, de a zsidózik, az menjen börtönbe? Az internet nem a mi kutyánk kölyke, hozzá kellene már szokni.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:25:25

@tomwar: Nem ezt mondtam. Tök mindegy hogyan hívjuk, akkor is tandíj, nem ez a lényeg. Hanem arról beszélek, hogy hogy voltak akiknek nem kellett tandíjat fizetni (mint pl. nekem) majdnemhogy alanyi jogon, majd meg lesz (?) olyan idő, hogy mindenkinek kötelező lesz perkálni.

Most akkor részükről úgy lenne igazságos, hogy utólag én is befizetem, vagy ha ők nem fizetnek egyáltalán.

Valaki mindenképpen rossz(abb)ul jár a változtatással.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:28:45

@Cpt. Flint: Épp ezért kreténség a törvény, mert mi lenne, ha konkrétan be is tudnák tartatni?

De nem fogják tudni.

Ezért mondom, hogy most itt lehet elvekről vitatkozni, de ha a gyakorlatban csak egy plusz papírt jelent az egész (és amúgy is lényegében kivitelezhetetlen, legalábbis életszerűtlen rendelkezés), súlytalan marad az egész, a saját lábukba lőnek.

Karipapa01 2013.09.02. 15:29:02

@Cpt. Flint: "csak pár dolog, bazmeg:"

"1. középiskola,"

Miért, ha ott működött, az általános iskolában nem működhet, "bazmeg"?

"2. kaptál valamit valamiért,"

Kaptam "bazmeg", sima közétkeztetést annyiért, mint amennyiből bármilyen ilyen szolgáltatást biztosító étteremben kaptam volna, csak a szüleim (nem ok nélkül) ragaszkodtak a tanulószobához.

"3. nem volt kötelező, ami alól külön felmentést kell kérni, oszt' vagy megkapod, vagy nem,"

Kötelező volt "bazmeg", de aki nem akart részt venni benne, azt a menzán keresztül szankcionálták. Akit meg felmentettek, annak a szülei úgyanúgy kérvényezték a felmentést "bazmeg".

4. "65-69."

Régen volt, tehát szar volt. A kerék is szar "bazmeg"!

"szóval almát a paradicsommal... tudjuk, mindkettő gyümölcs."
Igen "bazmeg", de általában a paradicsomot a zöldség kategóriájába soroljuk :)

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.02. 15:29:08

@tomwar: nem ebédel, hiszen már hozzá tudtál szólni, építően, magvasan, fajtád jó szokása szerint.
Buzi.

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:30:30

@Vajda Gábor (Gee Halen): "Mondom, nem tudom milyen fejelmény volt ezügyben, de hát kb. ennyire komolyan vehető ez a rendelkezés is. "

Szerintem ez a kettő totál összehasonlíthatatlan.
Ember, már mennek az engedélykérések! Az internet névtelenségével, az IP-alapú nyomozgatással, szolgáltatóktól való adatkérésekkel, külföldi szerverekkel stb. problémákkal szemben itt személyesen és név szerint megjelensz egy nyilvántartásban, saját írásbeli kérelmed alapján, ráadásul a gyerekeden keresztül fogják a töködet.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.09.02. 15:31:17

@Sárga Király: Mindig elmondom a példát, amikor tavaly márciusban (akkor éppen Angliában éltem) a Swansea egyik fekete játékosa szívrohamot kapott, erre Twitteren valaki részegen írt egy rasszista, akasztófahumorú megjegyzést, mire a rendőrök pár nappal később megjelentek nála és 56 (!) napra elzárták a csávót.

Nem azt mondom, hogy az a normális, sőt, meg inkább kivételnek számított, de jól mutatja a különbséget a kettő között.

Alonee 2013.09.02. 15:33:13

@Mr. Bear: Szülőként, végtelenül egyetértek veled. Pontosan ez kéne, jól megfizetett, kipihent, felkészült tanárok, akikre nyugodtan bízhatnánk a srácokat és többé, kevésbé, heroikus erőfeszítéssel gondolom, momentán ez adott. Mondom ezt egyébként úgy, hogy meglehetősen pedagógus ellenes voltam, amíg a fiam nem járt iskolába, de onnan kénytelen voltam revideálnia véleményemet, látva azt a rengeteg befektetett munkát és pláne, a sok önként vállalt pluszt.

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:41:02

@Karipapa01:
a középiskolai tanulószoba az valami tök más dolog volt.
itt a semmit kapod.
régen volt, tehát tök más volt a társadalom, a felfogás, az igények, a lehetőségek, a tudomány állása. igen, sz@r volt, bármennyire is nosztalgikus neked. és hogy jön ide egy technikai eszköz? baromira nem egy kategória. a kerék használatát (sőt a készítését is) egy kannibál is képes elsajátítani. petrólámpa mellett se szeretnék olvasni, bármennyire előremutató és klassz találmány volt.
hogy a paradicsom zöldség-e, az véleményes (szerintem is zöldség), ez volt benne a poén.

a legfontosabbról persze megfeledkeztünk: itt NEM fognak tanulni, nem az a cél, tudtommal ezt többször deklarálták. szóval nem tanulószoba. azaz kötelezően kapod a semmit.

Cpt. Flint 2013.09.02. 15:44:17

@Vajda Gábor (Gee Halen): "De nem fogják tudni."

de már miért nem??? ez csak felsőbb akarat kérdése. és szerintem itt most meglesz hozzá az akarat.

genyamagyar 2013.09.02. 15:51:31

@lyia: tökéletes eszmefuttatás...

BSz 2013.09.02. 15:51:48

A cikk nem foglalkozik a (plázában)csellengőkkel, vagy a kulcsosgyerek effektussal. Vagy azokkal, akiknek pont hogy otthon vannak a szülei, egész nap, minden nap, mindketten, és nem azért, hogy leckét számon kérjenek... ha érted mire gondolok.

Aki délután otthon akarja nevelni a gyerekét, az kap majd felmentést, Mo-n felmentést sosem volt nehéz szerezni semmiből.

De legyen már az a tipikus, hogy anya, apa dolgozik, a nevelő meg addig is nevel. A gond az, hogy a cikk szerzője sem, és én sem bízunk a nevelőkben / tanárokban, mert kontraszelektáltak, politikailag elkötelezettek, stb (tisztelet a kivételnek, akinek nem inge,...). Erre nem az a megoldás, hogy a napközi xar, hanem hogy nómális pedagógusokat a napközibe :-(

tomwar 2013.09.02. 15:52:09

@Vajda Gábor (Gee Halen): Igen, a valtozassal mindig valaki rosszul, vagy jol jar. Idealis esetben tobben jarnak jol, mint rosszul. EN perkaltam, szoval objektiven tudom szemlelni a dolgot...:-

abc 2013.09.02. 15:52:45

Nálunk alá kell írni egy papírt, hogy kérjük-e a napközit, ha viszont nem akkor a gyerek nem tartozkodhat az iskolában tanítás után különórán sem (tehát, rajzszakkör, szolfézs, különtorna stb.)
Tehát ha a gyereked akar valamit tanulni külön is akkor napközisnek kell lennie, vagy az egészet iskolán kivül oldod meg...
(érdekesség mivel szüloi csak szerdán lesz így nem tudom ez mennyire komoly, ha pl a gyerek mondjuk napközis de szerdánként az iskolán kivül járna mondjuk du 3-ra karatéra akkor azt nem lehet, mert van egy kitétel "aláírásommal tanusítma gyermek iskolán kivüli különóráit 16 óra után szervezem meg"

tomwar 2013.09.02. 15:53:37

@Sandokohn - a maláj jiddis: Hat, tobbet szoltam hozza, mint te...hogy epitoen, azt majd eldonti, aki olvassa.

Nyilvan az epito kritika volt a bejegyzesedben a buzi. Hajra, igy tovabb!

Cpt. Flint 2013.09.02. 16:00:48

@BSz: "Aki délután otthon akarja nevelni a gyerekét, az kap majd felmentést, Mo-n felmentést sosem volt nehéz szerezni semmiből."
Ez lehetne a jelenlegi (vagy akár mindenkori?) kormányunk vezérelveinek (egyik) esszenciája.

a másik meg egy korábbi hozzászólótól: "egy kis társadalmi munkával,neadjisten "adománnyal" meg lehet ám nyerni az Igazgató Úr jóindulatát,higgyétek el.Fele annyiba sem fog kerülni egy évben,mint a két edzés"

Szerinted ez így faja?

"a nevelő meg addig is nevel." nevelő ám a... böriben, meg a javítóban... esetleg a középisk. koliban. de nem a délutáni foglalkoztatóban.

"nómális pedagógusokat a napközibe"
oszt' mibül? mert pénzet tudtommal nem adtak hozzá...

Cpt. Flint 2013.09.02. 16:06:00

@abc: na tessék, ezt lehetett előre látni. mivel nincs értelmes szabályozás, csak egy-két odavetett mondat, most minden iskola saját kútfőből elkezdi gyártani a hülyébbnél hülyébb egyedi szabályokat és papírokat...

Mitzimackó 2013.09.02. 16:10:58

timargabor, lehet ekézni az ellenzéket, de az elmúlt 3 és fél évben melyik javaslatukat vagy tiltakozásukat vette figyelembe a zsebnéró és tettestársainak szavazógépe?

Mensikov 2013.09.02. 16:14:04

Ezért kár volt megírnod ezt a szöszenetet.
Írsz egy kérvényt az ignő/úrnak, hogy te a gyermeked órák után elviszed, mert külön úszásra japánra és oboára jár. Stb.
Ennyi.
Amit megjegyeznék: van oly szülő aki igényli, hogy a fiúcska, lyányka bent tartózkodjon 4-ig mert még mindig jobb ha suliban van és K bácsi vagy J néni vigyáz rá semmint pedók kerülgessék a játszin.
Mert ilyen is van....

genyamagyar 2013.09.02. 16:14:47

@BSz: "Aki délután otthon akarja nevelni a gyerekét, az kap majd felmentést, Mo-n felmentést sosem volt nehéz szerezni semmiből."

Először a csellengők meg a lumpen szülők gyerekei fogják kisírni, hogy ne kelljen bent lenniük.

Karipapa01 2013.09.02. 16:19:02

@Cpt. Flint: "a legfontosabbról persze megfeledkeztünk: itt NEM fognak tanulni, nem az a cél, tudtommal ezt többször deklarálták. szóval nem tanulószoba. azaz kötelezően kapod a semmit."

Hát éppen ezt kell kierőltetni, nem pedig azt, hogy az iskola a tanítás befejezését követően ne foglalkozzon a gyerekkel. Mert ha legalább az a kurva házi feladat (a mai napi nem értem, miért van) olyan körülmények között készül el, hogy a diák nem a heterogén képzettségű szülei, hanem az aktualitásokkal tisztában levő diáktársai, vagy a tanárai segítségét veszi igénybe, az mindenkinek csak jó lehet. Azt azért még elmondom, hogy amikor diákként albérletben laktam és tanulószobára jártam sokkal jobbak voltak az eredményeim, mint amikor anyagi okok miatt 60 kilométerről bejárós lettem és már nem tudtam tanulószobára járni, hiába volt a szülői segítség és felügyelet. Én ammondó vagyok, hogy igenis be kell vezetni valami hasonló rendszert, de úgy, hogy annak értelme is legyen.

genyamagyar 2013.09.02. 16:21:28

@Mensikov: "Írsz egy kérvényt az ignő/úrnak, hogy te a gyermeked órák után elviszed, mert külön úszásra japánra és oboára jár. Stb."

Az ignő/úr meg elküld a francba!

Megjegyzem, nálunk még azt sem nézte jó szemmel az ignő, amikor a gyerek órák után hazament, pedig egyáltalán nem volt kötelező bent maradni.
Nem volt napközis a gyerek és nem iskolaotthonos volt a képzés. A vidékiekkel nem volt gondja az ig.nőnek, mert ment a buszuk, de mi, akik ott lakunk a városban, velünk igen. Nem értette, hogy miért nem maradt ott a gyerek?

Miért maradt volna ott? - kérdem.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.02. 16:21:34

@tomwar: a több nem biztos, hogy jobb, more. A buzi pedig csak a szintednek megfelelő válasz volt a selejtezésre. Hajrá, így tovább!

abc 2013.09.02. 16:21:44

@Cpt. Flint: igen ez van. én azt nem értem, ha van értelems különóra az iskolában (pl rajzszakkör) de a gyerekemet szeretném külön nyelvere is járatni (mert mondjuk nem olyan jó az oktatás a suliban, vagy a gyereknek kell segítség) akkro miért kelljen választanom , miért nemlehet vezt is azt is. Pl eljöhetne egyik a nap a gyerek elöbba napközibol nem?

Mensikov 2013.09.02. 16:28:22

@genyamagyar: Neked JOGOD van elvinni a gyereket. És el is viszed ha akarod.

Ianas 2013.09.02. 16:36:12

@Mensikov: Nem, az új törvény szerint nincs. Csak, ha az intézmény beleegyezik.

Más kérdés, hogy meg lehet próbálni megakadályozni, hogy a gyerekem elvigyem, ha úgy érzem jónak, aztán lehet rettegve hazamenni esténként, munka után a sötét utcán.

Bambano 2013.09.02. 17:05:10

Senkinek sem tűnik fel, hogy normális ország nem úgy működik, hogy hoznak egy agyhalott rendeletet, majd mindenki ír egy papírt, kvázi könyörög, hogy hagyják békén, és akkor valami méltóság engedélyezi?

Nem írsz kérvényt a boltosnak, hogy ne penészes kenyeret adjon, nem könyörögsz az autókereskedőnek, hogy ne szúrja már ki a gumit az új autódon, stb.

Nekem furcsa, hogy itt a józan ész szerinti életvitelt kell írásban indokolni, csak azért, mert Rózsikánk úgy nőtt fel, ahogy.

sas70 2013.09.02. 17:05:57

Milyen jó lesz majd az iskolaigazgatóknak, mikor beérkezik hozzájuk vagy 100-200 szülői kérelem és a tanár majd kérdezgeti, hogy melyik gyereket engedheti el és melyiket nem:
-Béluskám, a Kovács Petikének a van már kikérője?
-Majd mindjárt megnézem....Kovács...Kovács...Kovács...ez is Kovács... a faszom se tudjamár....
-De most akkor mehet haza, vagy nem?
-Nem tudom, nem volt még időm 200 kikérőt feldolgozni, engedélyezni. azt se tudom melyik Kovács, van vagy 10.....

Hát nem abszurd ez az egész????

Bambano 2013.09.02. 17:10:42

Szerintem azt kell csinálni, hogy jó sokan írnak egy levelet az igazgatónak, ahol közlik, hogy a gyereket elviszik óra után. Nem kérvényt, bejelentést. Majd ha ezt elég sokan megteszik, akkor nem lesz módjuk szankcionálni a gyereket, mert tömegeket nem lehet szankcionálni.

Egyébként is milyen okosan átadták az egyházaknak az iskolákat, most meg kapkodnak fűhöz-fához, hogy Hajdúsámsonban csak hitgyülis iskola van, meg költenek egy rakat pénzt, hogy helyrehozzák...

Mensikov 2013.09.02. 17:13:21

@Ianas: Az Nkt. 55.§ (1) bekezdése szerint a szülő kérésére az igazgató adhat felmentést.

Bambano 2013.09.02. 17:19:10

Egyébként ez a sámsoni iskola dolog különösen nagy disznóság, idézet az index cikkből:
"Az egyházi normatíva majdnem kétszerese az államinak, így pusztán gazdasági okokat szemlélve": tehát azért adják át, hogy olcsóbb legyen az államnak, miközben kétszer annyit fog érte fizetni?

"Minden egyház előtt nyitottak az iskola kapui, öt nagy történelmi egyház tart hitoktatást szeptembertől": hogy ezt egy iskola igazgatója(nője) ma büszkén és törvényesen kimondhatja, az mindennek a legalja. Sötét középkor érkezett.

Mensikov 2013.09.02. 17:21:52

@Bambano: Ezzel teljesen egyetértek a KDNP-s Rózsika elszabadult hajóágyú, baja lesz még ebből a Fidesznek hogy a kompromisszum és józan Pokorni helyett ővé az oktatásügy.
Nem csodálkoznék ha emiatt nagyot bukna a Fidesz...

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.02. 17:30:16

@Mensikov:

Az nem emiatt LENNE. Az emberek többsége konzervatív. Ha veszítene is a fidesz az a gazdasági reformok, újítások miatt lenne inkább.
A gazdasági ilyen-olyan lépések márpedig mindig nagyon fontosak a politikában.

Bambano 2013.09.02. 17:33:48

@Mensikov: ez az nkt szokás szerint rosszul van megfogalmazva (milyen is lenne, jogászok írták), mert azt írják benne, az igazgató ad felmentést. Viszont azt a passzust, hogy az igazgatón kívül senki más nem adhat, nem látom benne.

berczy04 2013.09.02. 17:51:38

@tcom: Utolsó mondatodban a lényeg...

Ianas 2013.09.02. 18:02:14

@Mensikov: Próbáljuk együtt értelmezni a mondatot.

Alany: igazgató
Állítmány: adhat

Itt akkor álljunk is meg. Mit jelent az a szó, hogy "adhat"? Azt hiszem, ha nem csal az emlékezetem, persze lehet, hogy tévedek, azt jelenti, hogy nincs külső (jelen esetben jogi) akadálya, hogy adjon.

Ám annak sincs, hogy ne.

Ezt alátámasztandó, vizsgáljuk meg a "kérésére" szó alkalmazását e mondatban. A szülő tehát nem "meghatározza", "előírja", hogy a gyermeke hol töltse az idejét, hanem "kéri".

A többi legyen házi feladat, amit holnap, délután 4-ig légy oly szíves oldj meg, és helyezz el a napközis tantóbácsi/néni asztalára.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.02. 18:02:49

@Mensikov: ennyi. És üzenem ezt @Kim Jong Un: -nak is tegnapról: a fidesz hozza vissza őket.

Bretschneider detektív 2013.09.02. 18:03:31

Ahány gyereket ma két óra környékén láttam hazafelé cepekedni a városban... Nincs annyi rendőr, aki összefogdossa őket.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.02. 18:08:38

@genyamagyar: "(Remélem a poszt írója a fideszre szavazott! :)))" - ha ez a meta-adat szükséges az értelmezéshez, akkor súgok, lehetmás.

Hunor Levente 2013.09.02. 18:19:52

@Ad Dio: Normálisan - tehát nem egy olyan szemét diktatúrában, mint ez - fordítva lenne. Hozzájárul-e ahhoz, hogy a gyermeke délutáni iskolai foglalkozásokon maradjon? - Ilyen kérdést tennének fel a szülőknek.

Továbbá a nem igénylést tudtommal indokolni is kell, nem csak bejelenteni. Holott nem sok közük van hozzá, hogy a szülők mit hogyan szerveznek.

ekat 2013.09.02. 18:36:47

@lyia: Nem véletlen van ott fent az az idézet a Pink Floyd Falából.

birkakhoz 2013.09.02. 18:40:58

Elmebeteg a rendszer! Az utolso sorokban az ellenzekrol csak annyit orban karogott ezt karogott azt ellenzekben igy meg ugy kene leviszi a jovedeki adot csokkenti ezt meg azt ! Aztan megvalasztottak a HIVOK ESLASS NEM CSODAT SEMMIT NEM TARTOTT BE DE MINEK IS ? nyert meghozza nagyon utana mar csak arra figyel hol a kozpenz , mit kell szonokolni ahhoz hogy ujra megvalasszak!
Konzervativ szavazok behuzva aziskola atalakitasi hig fossal! Peldat kene mutatni a vezernek meg a jellemtelen parttarsainak talan az TOBBET ERNE! dolgozni azt minek ORBAN SEM DOLGOZOTT MEG SOHA MEGIS UGY EL MINT EGY KIRALY! LOPJON MINDENKI ORBAN IS SZABADLABON VAN! NAGY A BAJ ROSSZAK A PELDAK ELOTTUNK ELVTARSAK!

Parajpuding 2013.09.02. 20:07:21

Nohát gyakorlatilag a fidess bevezette a 10-12 órás gyerekmunkát. 8-16 óráig munkahely (tanulás - szellemi munka) utána meg még otthon is folytatódik, leckekészítés és felkészülés formájában. És ennek eredményeként olyan agyilag leamortizált gyermekek kerülnek ki az iskolákból, mint ez a degenerált Hoffmann Rózsa nevű lény.

Ad Dio 2013.09.02. 20:27:28

@Hunor Levente:

Nálunk nem kellett megindokolni. Csak bejelenteni hogy igen v. nem.

Diktatúra? Lol. Nem hiszem hogy tudod miről beszélsz.

Ez egy meglehetősen felesleges és nehezen indokolható törvény. De nem több.

graycivil 2013.09.02. 21:39:34

Bár, min írtam, gyerekem iskolájában simán elengedték a gyereket egy egyszerű kérvénnyel, de a szomszédos iskolába járó gyerekek ismerős szülei dühöngenek, mert náluk kötelező ott maradni négyig.

A káosz teljes.

GonoszMostoha 2013.09.02. 22:16:49

@Bretschneider detektív:
"Ahány gyereket ma két óra környékén láttam hazafelé cepekedni a városban... Nincs annyi rendőr, aki összefogdossa őket."

Sajnos, az első napon "kidobják" azt, akit lehet, mert a tankönyvosztás, a férőhelyek kialakítása (megemelték a felvehető gyermekek számát is ugyanakkora területre!) egy szép rendes káoszt okozhat egy-egy osztályban.

Az oviban kezdődnek a beszoktatások, és ott is az első héten - ha lehet - a szülőket kérik, vigyék haza a beszoktatós csemetéket ebéd után.
nekünk augusztus végén még nem volt 2. óvó nénink. Viszont 29 főt vettek fel a csoportba a tavalyi 24 helyett. Ez a jelenleg érvényes jogszabályok alapján 32 főig bővíthető - a mi esetünkben.
Az 1 főre eső nm nem éri el a törvényben előírt 2,5 nm-t. Ehhez ugyanis min. 72 nm-es csopiszoba kellene, az meg ugye nincs. A bűnözőknek meg ágál az ombudsman, hogy minimum 3,5 nm és 10 légköbméter. Ilyenkor tépem a hajamat.

GonoszMostoha 2013.09.02. 22:22:28

Egyébként vizionálok: a sok-sok kötelező délutáni prigramszervezésnek az lesz a vége, hogy - mivel a tanárok nem érnek már rá - külsősök jönnek megtartani a délutáni foglalkozásokat. Van egy tippem, melyik körhöz tartoznak majd...

Tavaly a néptánc szakkört tartó emberkéről nem derült ki, van-e erre képesítése vagy csak úgy majomkodik csekély 700 Ft/fő/45 percért. Amikor második alkalommal is fogócskáztak a kicsik a foglalkozáson, otthagytuk.
Ha hiányzik a gyereke - miért ne, téli időszak van, lehet beteg, egyéb váratlan családi program - nem jár vissza pénz, nem lehet a következő órán letáncikálni, noha nem csak egy gyerkőcért jár be foglalkozást tartani.
Viszont az iskola közölte, őt kellett foglalkoztatniuk...

GonoszMostoha 2013.09.02. 22:23:07

bocsánat: gyerek-et akartam írni

GonoszMostoha 2013.09.02. 22:25:06

Ja, és amikor számlát kértem tőle, forgatta a szemét, hogy az meg micsoda...
Egy alkalomért 14.000 adómentes forint, mert ugye 20 fő alatt nem indult a szakkör... Tessék ezt 20 héttel megszorozni és minimum 5 iskolával is (minden nap egy-egy iskolában).

H.Solo 2013.09.03. 07:51:12

@condemnation: Ez a gyakorlatban nálunk - két különböző iskoláról van szó - nem így néz ki. Megírtam évnyitókor, hogy tanítási órák után engedjék haza a gyereket.

Az igazi érdekessége ennek a tanévnek nem ez lesz, hanem az, hogy a szaktanárokat ide-oda rendelik, egyik iskolából a másikba húzkodják őket, ha nincsen meg az óraszáma. Mondjuk egy nyolcadikos osztályfőnök, fizikatanár körbejárja a környező települések iskoláit, miközben a felvételiben kellene az osztályát segíteni. Hogy az a tanár, aki hosszú évek óta tanít magyart alsóban, mivel a végzettsége felsős óraadásra szól, nem taníthat alsóban. A kis falusi iskolában, ahol kettő darab felső osztály van... ezért neki el kell utaznia óraadónak, helyette pedig jön más. A gyerekek ismerik szeretik, helyette jön egy idegen, elnyúzott, kilenc forintos kilométerpénzért autózik, vagy buszozik... ... ...

Ez a tanítás minőségét befolyásolja, amit nem ma fogunk észrevenni, hanem a félévi bizonyítványkor döbbennek rá a szülők. A valódi probléma ebből adódik majd.

tomwar 2013.09.03. 08:15:28

@Sandokohn - a maláj jiddis: Meg kell hajolnom hihetetlen eles logikad elott....de tenyleg.
Buzi cigany zsido libsi vagyok....lebuktattal.

(az hiszem bocsanatot kell kerjek a selejtektol...vegul is hibasak ugyan, nem tehetnek rola. Veled ellentetben.)

dzsoo 2013.09.03. 08:23:30

Nem kell mindent túllihegni.
Írni kell egy sablonszöveget az igazgatónak (bármi lehet benne, nem fogják ellenőrizni): kérem gyermekem elengedését az iskolából 13 óra után. Beteszik a páncélba és le van tudva.
(az ellenállásról: a magyar ember furfangos, megtalálja a módját az érdekei érvényesítésének. A véleményét pedig majd a választásokon kinyilvánítja. Remélem.)
MgM

Lencsés István 2013.09.03. 09:25:11

@dr. Kóser Malac: 1 . Arról hazudtál hogy van mutyi , de 2010 óta nincs ilyen MAGYARORSZÁG - on . 2 . Faszszopó hogy lennék mikor menyasszonyom van ? :O Azaz újabb hazugság tőled , ráadásul fosva ami szánalmas . 3 . A rövidítésed szint alatti . 4 . Diplomám IS van , szóval erről IS ennyit . :) ;) :D

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.03. 10:37:58

@tomwar: ki segített neked ezt a választ megfogalmazni? Tompika?

tomwar 2013.09.03. 10:51:06

@Sandokohn - a maláj jiddis: Nem az en haverom...

Eleinte gondoltam, megkerlek, hogy ne engem basztass, hanem a a temahoz szolj....aztan rajottem, az teged amugy sem erdekel...
De azert egy apro kis reszlettel kedveskednek neked (pontosan, a szerzotol idezve, nem mint balog miniszter ur....

"Beszéded olyan a fülemben, mint a légyzümmögés, mert bolondabbat még sohasem hallottam"
Mika Waltari: Szinuhe (ha mar ugy is a finn oktatasi rendszer a pelda....)

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.03. 11:36:07

@tomwar: Nézd vissza, a basztatást te kezdted, utána erre reagáltam én. Persze jó liberó szokás szerint még én vagyok a hibás....
A téma annyiban érdekel, hogy ismét megbukott egy ballib hazugdág, mert semmilyen kötelező napközi nincsen. Tegnap az általános iskolából a gyerkőcöm hazahozott egy papírt, amin alá kellett húzni, hogy napközit nem igénylünk, oszt ennyi volt. A lufi kipukkadt, de szerencsére a rinocérosztalpbőr vastagságú ballib arcok már gyártják az újabb "lienado"-t.
Az idézeted tetszett, köszi érte, legalább ennyi pozitívumot sikerült összehoznod. :-)

tomwar 2013.09.03. 11:56:08

@Sandokohn - a maláj jiddis: Koszi a pluszpontot.

" inkább arra tippelek, hogy megint hazudoztok össze-vissza, jó ballibbant szokás szerint. Sehol, semmilyen napközi sincsen senkire ráerőltetve.
De miért is nem csodálkozom rajtatok?"
Ezt reagaltam le. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten...

Furcsallom, hogy az iskola igazgatoja nem tartja be a torvenyt, hiszen az altalad alairt nyomtatvany az a tavalyi evre kell, hogy vonatkozzon.( Jelzem, tetszik a hozzaallasa.)

A torveny betuje nekem mast mond:

46. § (1) A tanuló kötelessége, hogy

a) részt vegyen a kötelező és a választott, továbbá általános iskolában a tizenhat óráig tartó egyéb foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon,

55. § (1) Az igazgató a gyakorlati képzés kivételével a tanulót kérelmére – kiskorú tanuló esetében a szülő kérelmére – felmentheti az iskolai kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a tanuló egyéni adottságai, sajátos nevelési igénye, továbbá sajátos helyzete ezt indokolttá teszi. Az igazgató a tanulót kérelmére mentesítheti a készségtárgyak tanulása alól, ha azt egyéni adottsága vagy sajátos helyzete indokolttá teszi. Az iskolában – kivéve, ha az intézmény e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként működik – az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti – az általános iskolában tizenhat óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.03. 12:07:35

@tomwar: Lesz szülői értekezlet a héten vagy a jövő héten, úgyhogy pontosan utána fogok tudni járni a dolgoknak.
Mivel a túlfűtött reagálást valóban én kezdtem - bár nem neked címezve -, ezért elnézést kérek.

tomwar 2013.09.03. 12:52:33

@Sandokohn - a maláj jiddis: Koszonom, es elfogadom. Tolem se volt szep, es nem megszokott - bar teny, az utobbi idokben mar en sem vagyok eleg turelmes, sajnalom, bocsanat erte.

A szuloire kivancsi leszek, es komolyan erdekel, mert egy klasszikus kozhely szerint ha egy pisztoly megjelenik a szinpadon, az el is fog sulni.... Egy ilyen paragrafus nem veletlenul szuletett, s bar kivaom, hogy legyen alaptalan a "hiszti", de sajnos a jelenlegi kormanypart es tsa. Zrt sokszor bizonyitotta gatlastalansagat.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.03. 13:26:46

Én is köszönöm :-)
Mindannyiunkat frusztrálják a jelenlegi közállapotok. Én is - aki rájuk szavaztam - sajnos sokszor szembesülök azzal, amit te joggal nevezel gátlástalanságnak, de nyugodtan hozzátehetjük a szakmai hozzá nem értést és az emberi butaságot is. A politikai megbízhatóság sokszor fontosabb minden másnál.
Nem így kellene lennie.
Én azért még reménykedem, hiszen az hal meg utoljára.
Mindenesetre majd megírom a szülői eredményét. Vagy megkövetlek, vagy "na ugye" :-)

graycivil 2013.09.03. 13:34:38

@Sandokohn - a maláj jiddis: "Tegnap az általános iskolából a gyerkőcöm hazahozott egy papírt, amin alá kellett húzni, hogy napközit nem igénylünk, oszt ennyi volt. "

Ez szerintem csak a napközi étkezésre (tízórai, uzsonna) vonatkozik. Nálunk is kapott a gyerek ilyet.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.03. 13:44:37

@graycivil: Azért kétlem, mert az étkezést már a múlt héten be kellett fizetni. De utánajárok.

panelburzsuj 2013.09.03. 13:49:58

@graycivil:

Jéé, te papír nélkül is tudsz beszélni??

WOW!

panelburzsuj 2013.09.03. 13:53:20

@graycivil:

Különben gondoltam is rád: a hoplita teleaggatta a törökgábor tacepaóját kurucikkekkel - le fognak téged cseszni, ha a szolgálai helyedet elhagyva itt kódorogsz meg pletyizel.

tomwar 2013.09.04. 07:44:27

@Sandokohn - a maláj jiddis: Vagy megkovetsz, vagy megkovezel...szep kilatasok!:-))
Nezd, a gatlastalansag, a hozza nem ertes, a butasag nem fog elmulni varazsutesre, sajnos.
Ma reggel a radioban egy Hoffmann Rozsa interjubol ideztek, mely szerint a kotelezo bentletet fokoztosan fogjak bevezetni...sajnos nem hallottam, hol irtak/mondta, de ha meglesz, beirom.

Flúgatlan 2013.09.04. 09:12:02

@tomwar: Na! Voltam tegnap a suliban. A tájékoztatón az történt, hogy kaptunk egy A5 méretű formanyimtatványt, és aki akarta, beírta a saját nevét, gyerek nevét és osztályát, dátum aláírás, és kész a nyilatkozat arról, hogy a tanórák után magam oldom meg a gyerek felügyeletét, szabadon eljöhet. Ennyi. Kb. 30 másodperc.

Voltak, aki nem adták le, mert kifejezetten jól jön nekik, hogy amíg dolgoznak, a gyerek biztos helyen van.

Úgyhogy struccpolitikáról nincs szó, csak megvártam, mi is történik ténylegesen, és látom, hogy ez az egész egy elkapkodott központi intézkedés média általi irreális felfújásán alapuló hecckapmány volt.

Nálam 1 fekete pont a kormánynak a kapkodásért, 5 fekete pont az ellenzéknek meg a hőbörgő bloggereknek a hisztériakeltésért.

tomwar 2013.09.04. 09:51:10

@Flúgatlan: @Sandokohn - a maláj jiddis:
Nos, a fejlemenyek (nem bloggerkent, szoval meg nem jar fekete pont:-))

inforadio.hu/hir/belfold/hir-583060 elso bekezdes, akinek jar az MN elolvashatna, hogy mit mondott Rozsika szo szerint.

kivonat a hatalyos torvenybol:
55. § (1) .... Az iskolában – kivéve, ha az intézmény e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként működik – az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti – az általános iskolában tizenhat óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól.

Szoval ezen informaciok birtokaban kijelenthetjuk, hogy jelenleg meg nem akut a problema, csak kozeledik....a most alairt papirok, engedelyek abban a pillanatban, mikor az egesz napos iskolat bevezetik hatalyukat vesztik.
Remelem ezt is mondtak a szuloin.

tomwar 2013.09.04. 10:10:57

Vannak orszagok, ahol nem a csellenges miatt egesz napos az iskola....

www.ujkatedra.hu/ujkatedra/kiemelt-cikkeink/zold-utat-kaphat-egesz

Alterra 2013.09.04. 12:02:18

@tomwar: nagyon jó cikk, és nem is csak a külföldi példák, hanem a hazai elemzés, köszi szépen.

"Az egész napos oktatás-nevelés ugyanis lényegesen több annál, mint hogy a gyerekek számára törvényben írjuk elő, hogy délután négy óra után mehetnek csak haza. Az egész napos iskola fontos eszköz és jó irány az esélyegyenlőség megteremtésében, de csak akkor, ha megfelelő színvonalon, felkészült pedagógusokkal, segítő szakemberekkel és kellő tárgyi feltételekkel működik. Ennek megteremtése költséges, a jelenlegi gazdasági helyzetben pedig aligha lesz pénz erre minden iskola esetében. De akkor sem lenne szerencsés kötelezően bevezetni, ha a finanszírozási feltételek adottak lennének, hiszen ez az iskolaszervezési gyakorlat a jelenlegitől sok ponton eltérő pedagógiai szemléletet is követel."

Én csak azt nem értem, ott vannak a Fidesznél a jó oktatáspolitikusok. Pokorni mellett Sió Lászlót idézik. Ők szerintem teljesen konszenzusos megoldásokat tudnának kidolgozni. Akkor miért engedik Hoffmann Rózsát ámokfutni?
Miért csak a hiábavaló szónok szerepére van kárhoztatva Pokorni?
Ki érti ezt?

Alterra 2013.09.04. 12:09:20

Nekem leginkább a brit és az USA-beli rendszer tetszik. Az iskola nyitva tart és szolgáltatásokat nyújt.

Visszatérve a mai hazai rögvalóságba, ha valaki az igazgatójával való hadakozáshoz gyűjt muníciót: az áálamtitkárság szerint is lehet indok az otthonmaradáshoz akár a nagymama is.

9.kerulet.ittlakunk.hu/suli/130823/kotelezo-az-iskola-delutan-4-ig-igen-reszletek-cikkben

tomwar 2013.09.04. 12:56:12

@Alter E: Nos, aez amit en se nagyon. Ahogy azt sem, hogy miert asszisztal ehhez...mert az ellenkezes vege mindig a beletorodes.

Judit Mytia Lőrincsik 2013.09.06. 21:43:08

A gyerekeim iskolájában még a 16 óra utáni időt is korlátozzák.
Konkrétan, a gyereket nem vihetem haza 16 óra után akkor amikor én akarom. Elvihetem 16:00-kor, majd legközelebb 16:30-kor vagy 17:00-kor. Köztes időben nem!

alien 2013.10.10. 15:00:28

@Kim Jong Un: szóval azt kell mondjam, hogy amikor visszatérünk unortodoxiából csak az IMF marad ha szereted, ha nem
süti beállítások módosítása