A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Azért a hó az úr - hol a kormány ilyenkor?

2013.03.15. 11:25 timargabor

Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. A hőmérsékletét is, a jellegét is elmondta az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Időkép, amatőr meteorológusok sora, fent volt a GFZ-modellen.

Olyan persze előfordul, hogy amíg nincs itt a hóförgeteg, nem hisszük el. Olyan is van, hogy március lévén pár napja leszedjük a hóvédő korlátokat autópályaszakaszok mellől. Olyan is, hogy nem csoportosítunk előtte dízelmozdonyokat meg üzemanyagot a villamosított csomópontokon, hogy amikor a szél és az ónos eső nekiesik a felsővezetéknek, legyen mivel vontatni.

hohoho.jpg

Amikor az ilyen förgeteg bejön, azzal nincs mit tenni: akkor pár órán belül járhatatlan lesz alsóbbrendő út és autópálya, ha kotorjuk (kotortuk?) akkor pár órával később. Amikor ez bekövetkezik, akkor két lehetőség van:

  1. Működik az államgépezet, a katasztrófavédelem, a hadsereg, a tömegtájékoztatás, és megoldják izomból. Aki az úton vagy vonatokon rekedt, először odajutunk (nem könnyű feladat!) aki orvosi ellátásra szorul, életveszélyben van, azt kihozzuk, ételt, meleg italt viszünk, megszervezzük a torlódások felszámolását. Legalább elmondjuk az embereknek ott vagy a rádióban, hogy úton a segítség, milyen jellegű és mikor ér oda, és hát persze tényleg legyen is úton.
  2. A másik, hogy ez nem működik, akadozik, túl nagy a feladat, túl kevés a bevethető ember, technika, nincsenek meg a forgatókönyvek, a tervek. Van ilyen, előfordul. Olyan viszont nincs, hogy ez a helyzet 12 órája fennáll, és nem tart rendkívüli ülést a kormány a helyzet megoldódásáig. Persze, Orbán Brüsszelben van, de hát van helyettese, aki léphet. Semjén? Navracsics? Össze kell hívni, minden tárca tegye bele a saját lehetőségeit. Érezzék a bajba jutottak, hogy törődnek velük, és érezze mindenki, hogy ha bajba jut, törődnek vele.

Az egy nagyon jó és reménykeltő dolog, hogy az ország ilyenkor zsigerből összefog, önszántából megszervezi a menedékhez juttatást, kalapot le előttük, ahogy az erejüket megfeszítve, fáradtan, kimerülten is dolgozó, mentő hivatásosok és önkéntesek előtt is! Igaz, hogy erre, és az irányításukra választottunk vezetőket - akik ugye senkit nem akarnak az út szélén hagyni, és ezt most szó szerint kéne betartani.

Közösségi információbázis itt, kin hol kell segíteni, ki hol ajánl segítséget.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

415 komment · 2 trackback

Címkék: kormány felelősség államigazgatás hóvihar alkalmatlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr25135944

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Telelökött ország 2013.03.15. 19:55:34

Ülök a meleg szobában. Szeretteim és hozzátartozóim téli segítése kipipálva. Szomszédos vének kiásva. Tüzelővel ellátva, aki azzal fűt. Lakóhelyem távol van a bajbajutottaktól, így naivitás lenne azt hinni, hogy bárhová odajuthatok, ahol szükség lenne ...

Trackback: Ne a kormánytól várj segítséget 2013.03.15. 15:43:56

A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivore 2013.03.15. 11:47:06

Semjén miniszterelnök-helyettes úr nem ért rá rendkívüli kormányülést tartani, mert lóháton kellett bevonulnia Kézdivásárhelyre.
hvg.hu/itthon/20130315_Semjen_lohaton_vonult_be_Kezdivasarhelyre

Akarpatiek 2013.03.15. 11:57:21

Bezzeg amikor ellenzékben Orbán, az egyik árvíz odején sajátkezûleg rakta a homokzsákokat, mert az jól mutatott a képernyõn. Az más kérdés, h. nyilván csak addig csinálta, míg kattogtak a gépek. Ez rendben. De ahogy hõssé magasztosult ezáltal!?
Most már nincs szüksége ilyen pr-fogásokra. A királyi média áhitattal lesi minden mozdulatát.

zar116 2013.03.15. 12:05:41

Hozzátenném, hogy ha dugul a pálya, nem próbálunk a leállósávon előre ügyeskedni, hogy a végén teljesen beduguljon az út, és akkor már senki sehova, még a mentő sem a szülő anyáért.
Amikor meg megáll a sor, úgy húzódunk a sávban, hogy a belső sáv a korlátra húzódik, a külső sáv jobbra igazodik,így lesz egy szabad út a mentőnek és a forró teát szállítónak. (Benne van a kreszben is...)
Így: player.hu/wp-content/uploads/2012/08/77027.jpg

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 12:05:47

@Akarpatiek: Akkor kormányon volt. Azzal nem is volt semmi baj: mutatta, hogy törődik a helyzettel.

Most - ha már nem jön haza Brüsszelből - jöjjön haza Semjén Kézdivásárhelyről. Vagy legalább jelentse be, hogy megszakítja látogatását, hogy hazajöjjön, addig is XY irányítja az összeülő kormányt. De lehet, hogy helyettesítési lánc sincs? Vagy van, csak nem működik?

Pintér legalább ma de. 11-re észbekapott. De mint *kormány*, semmi.

==T== 2013.03.15. 12:22:34

Sok szempontból igazad van.

EL kellett volna rendelni már tegnaptól a kamionstopot, ill. a hólánc/téligumi használatát (meglétét), ill. azokat az utakat, ahol dugulás van időben le kellett volna zárni.

Ami a "hol van ilyenkor a hadsereg" kérdést illeti, arra akkor kellett volna gondolni, amikor mindenféle pénzügyi/pacifista megfontolásoktól vezettetve gyakorlatilag megszüntették azt.

Ugyanakkor már régóta ismert, hogy ilyen lesz az idő, ki is adták a piros riasztást, szóval szvsz nem lenne elvetendő gondolat, hogy a jövőben az ilyen helyzetben elakadó autósoknak ki kelljen fizetnie a mentésük költségeit.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 12:25:15

Csak félve írom le: holnap reggelre, ahogy mérséklődik a szél, mínusz tíz is lehet. Az fűtetlen autóban nagyon nem jó. Még hat óra van a nappali világosból.

states1 2013.03.15. 12:25:20

A kormány a helyén van, teszi dolgát, még pedig jól, jelenleg is menti a katasztrófavédelem, honvédség az embereket, de te viszont nem, valami gumiszobában lenne az igazi helyed.

kamerasmobil 2013.03.15. 12:30:25

"Pintér és Bakondi elégedett a mentéssel, az időjárást és az autósokat okolják"

discover 2013.03.15. 12:31:34

nem a hóhelyzet miatt van ez, hanem azért, mert összeszarták magukat a felséges-fennsőséges-nagyvezérék.

csak egy néző 2013.03.15. 12:32:07

Megérkezett 700 lengyel bértapsoló a CÖF meghívására és szegények most csak bóklásznak. A birkamenettel együtt egy óra alatt el tudnák takarítani a havat.

MACISAJT 2013.03.15. 12:34:40

"Amikor az ilyen förgeteg bejön, azzal nincs mit tenni: akkor pár órán belül járhatatlan lesz alsóbbrendő út és autópálya, ha kotorjuk (kotortuk?) akkor pár órával később. Amikor ez bekövetkezik, akkor két lehetőség van:"

Van egy harmadik lehetőség is.
Hogy a sok hülye eleve nem indul neki ilyenkor kocsival.
Mert ugye ők is tudták az időjárás jelentéseket.

kistesoka 2013.03.15. 12:35:49

Elég lenne a jelenlegi mentő egység bőven, ha csak ténylegesen azok lettek volna az utakon, akiknek életbevágó gondja van. Az hogy leutazzon a nagyszülőkhöz, NEM életbevágó.
Ahol dugó van az bizony maguknak köszönheti a nép.
Hogy későn kezdtek el intézkedni? Kérem, ki a f.sz gondolta hogy a magyar lesz olyan hülye és akkor is autóba ül tegnap délután mikor már reggel a saját szemével is látta hogy itt gáz lesz?
Megtesznek mindent amit lehet, de egy szaros zárt pályán nem sokat tudnak tenni, két oldalról mentik egyesével a kocsikat, ehhez idő kell. Ez van sajnos.. Sokan fáznak, vagy szomjasak? Ha ilyen időben elindulsz, teli tank és kaja pia legyen nálad, akkor jó eséllyel kis kényelmetlenséggel megúszod az egészet.
Ezt mind nem bántásból, de gáz hogy minden helyzetben csak a szervek a hülyék és szerencsétlenek.
Tegnap reggeltől mindenhol az ment, NE ülj kocsiba! Ha meg minden kocsinak kilövik a kerekét szépen sorba a parkolókba, hogy tutira el ne induljon a hülyéje, akkor meg az lett volna a gond. Mert bizony másképp nem lehet megállítani hogy lemenj a rokonokhoz.

téridő 2013.03.15. 12:36:25

Már a középkorban megmondták (még az arabok is pl. Ibn Khaldun), hogy a nép mindent elvisel a despotáitól egy kicsi biztonság fejében. (Itt az a biztonság: "Mindenki maradjon otthon, senki ne induljon útnak!" Ezzel le is van tudva. Pl. Fidesz-debrecenben sosem (igazán) takarítanak havat, majd elolvad. Minden csoda 3 napig tart. 3 nap múlva hol lesz már a tavalyi hó? Ne is reméljük, a helyzetnek lesznek az emberek számára legalább lelki vigaszt nyújtó "fejhullások". OV is békésen szundít valahol Brüsszelben. S egyéb nagyarcúak???
Bezzeg, ha nem lett volna 1848, akkor most lehet, hogy osztrákok volnánk, és mindenki tudna közlekedni is, emberhez illő módon.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:37:05

Ez a cikk valami vicc?

Mi köze a kormánynak ehhez?

Néhányan elakadtak. Na bumm.
Néhányan megfagynak? Na bumm.

A sok tahó parasztnak nem a nyafogás a dolga, hanem az adófizetés.

A kormánynak nem a sok tahó paraszttal foglalkozás a dolga, hanem a befizetett adók ellopása.

Mindenki teszi a dolgát. Alleluja.

Éljen I. Orbán Viktor, a Teremtő Megteremtője.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 12:37:23

Rohadt szánalmasnak érzem (sokadjára), hogy amikor a kormány teljesen nyilvánvalóan elbasz valamit, akkor is van pár bérdroid, aki őket védi...

"„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”"

Ezt 20 órával a beragadás után?!

lobster thermidor 2013.03.15. 12:37:37

A kormány nem azért van, hogy megoldja az egyének apró - cseprő személyes problémáit!
Nem szabad, hogy az ilyen pitiáner semmiségek megzavarják abban a mindennapokra kiterjedő fontos tevékenységében, hogy ellopja az emberek pénzét.

A kormány bölcsen tudja, hogy a polgárok túlélési ösztön erősebb mindennél, ezért ezt a mostani helyzetet is megoldják a segítsége nélkül.

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:38:25

@zar116:

Ja. A három méteres hófallal ne foglalkozz. Húzódni kell, oszt jónapot. A papír aszongya, a hó meg benyalhat.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.03.15. 12:39:34

Hol volt Obama és az amerikai kormány? Obama azonnal mondjon le, és adja vissza a Nobel-békedíját!

"A légi, a vasúti és a közúti közlekedést is megbénította szombat hajnalra az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó rendkívüli hóvihar"

hvg.hu/vilag/20130209_Megbenitotta_a_hovihar_az_USA_keleti_part

kristoof 2013.03.15. 12:39:46

Igaza van posztolónak! Nem 12 óra múlva kellene észbe kapni, hogy ajjajj baj van! Amikor lezuhant a kamu műhold akkor óránként tudták nyomni a rádióban. Most meg semmi! Bakondi és Pintér uraknak ezután a fiaskó után nagyon is illene lemondaniuk!

tjunior 2013.03.15. 12:40:17

Ezért kell Orbánnak körülvennie magát tehetségtelen és cselekvésképtelen seggnyalókkal, akik ha nincs itthon a gazdájuk nem tudnak semmit csinálni.

kaskala 2013.03.15. 12:40:25

==T== 2013.03.15. 12:22:34
Kamionstop van.
Képzeld mi lenne ha munkanap lett volna a mai.

szegedma.hu/hir/szeged/2013/03/kamionstop-lesz-az-unnepi-hetvegen-es-husvetkor-is.html

kamerasmobil 2013.03.15. 12:40:34

@Kőmíves Kelemen: Es a legviccesebb hogy nagyreszt olyanoknak akik otthon ulnek a meleg szobaban.

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:40:53

@MACISAJT:

No igen. Én nem mertem megkérdezni, mert a sok troll ugrik a nevemre, de emlékeim szerint tegnap reggel óta ugatérozzák, hogy akinek nincs dolga, az ne induljon. Mi a ku... anyjáért indul el gyerekkel az ilyen.

Moan 2013.03.15. 12:42:18

@kistesoka:

Igazad van, de azért lássuk be, hogy az időjósok nem igazán vannak a helyzet magaslatán. Sőt, szerintem kb. a kártyajósokkal vannak egy szinten. Hiteltelenek és emiatt már nem hisz nekik senki...vagy csak kevesen.
Mindemellett az én ismerősi körömben mindenki maradt a hátsóján, pedig jöttek is volna az M7-en abban az időintervallumban, meg mentek is volna...

kopaszállat 2013.03.15. 12:42:21

Sajnos a poszttoló egy idióta. Te eke, szerinted most ki menti a sok hülyét, aki elindult welnesszelni? Katasztrófavédelem, rendőrség, mentők, honvédség. Mind-mind állami szerv, te meg egy nemiszerv.

Miamao 2013.03.15. 12:42:26

Hol voltak. Azzal volt a kormány elfoglalva hogy ki hova meneküljön es milyen ürüggyel. Nem baj, szokják csak. Áldják az ítélet időt hogy nem kell kiallniuk égni.

Csetepaté márki 2013.03.15. 12:43:00

"Azért a hó az úr - hol a kormány ilyenkor?"

Egy köbänyäban üleseznek Kaya Ibrahimmal, es azok Dunäba-löveset beszelik meg, akik nincsenek a Kubatov-listän.

ermi71 2013.03.15. 12:43:01

jól jött ez nekik. Még pénzt is tudtak spórolni, hogy a rendőrség nem biztosítja a rendezvényeket. Teljesen jól van ez így, köszönöm isteni ciklon.

kamerasmobil 2013.03.15. 12:43:20

@tjunior: Pontosan. Az ilyen helyzetek mutatjak meg a legjobban hogy egy kontraszelektalt idiotakbol felepitett rezsim eletveszelyes a polgarai szamara. Valoszinuleg az elmult 24 oraban nagyon sokan ebredtek ra erre.

A tok hulye fidesz-szavazok kozul is biztos elakadt nehanynak baratja vagy csaladtagja most es talan igy ok is elgondolkoznak azon hogy erdemes-e partkatonakra cserelni a szakembereket. Matolcsy hulyesegebe nem lehet egy napon belul belehalni de az ilyenbe mar igen...

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:44:19

@tjunior:

Ha itthon lenne sem vigéckednének. A diletantizmus nem attól függ, hogy a Főtitkár Elvtárs éppen hová menekül a szerintük legnagyobb Nemzeti Ünnepen.

Miamao 2013.03.15. 12:44:54

@Don Quixote de la Ferko:
Most komolyan, megoldottad azt a logikai paradoxont h mi volt előbb a tyúk v a tojás? Viktor, bakker, csak jöhetne most már a Leteremtő

lobster thermidor 2013.03.15. 12:44:56

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

De hülyeséget sem hallottad beszélni a szabadságról, meg a forradalomról.
Mert a hófal fogságában, a szétfagyott gyerekeivel étlen - szomjan az úton 17 órája veszteglőnek pont ez a legnagyobb problémája.

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:46:39

@Moan:

Csodálkozol?

Időjósok kizárva a világból, csak a Párt és a Főtitkár Elvtárs által elfogadott időjós adhat előrejelzéseket.

Szarnak bele, mint mindenki más mindenbe.
Akinek van esze, a túlélésre játszik, még egy évet kell kibekkelni, oszt a fülke magányában majd kiderül mi igaz a hozsannázó támogatási jelentésekből.

Don Quixote de la Ferko 2013.03.15. 12:47:26

@Miamao:

Ez kérdés?

A Nagy Bumm is orbán elvtárs műve.

kristoof 2013.03.15. 12:49:04

@kopaszállat: te kapa, nem most kellett volna! Hanem tegnap este mondjuk!

károly szántana 2013.03.15. 12:49:24

@Don Quixote de la Ferko: Például van olyan, akinek tegnap dolgoznia kellett, az otthonától 60 kilométerre (jó útviszonyok között max 50-55 perc), de még nem ért haza, mert tegnap délután 3/4 4 óta az otthonától 30 kilóméterre rostokol, mivel bedugult az egyetlen út, amin mehettett. Most beevickélt egy állomásra, talán akad valami vonat is.

Az a gond, hogy a rendörség, a katasztrófavégelem, a polgári védelem, az OMSZ, a közszolgálati adók mind az adóforintokból gazdálkodnak, tehát elsödlegesen a lakosság érdekét kell szolgálják. Az nyilvánvaló, hon az aki nem haza indult, vagy nem betegszállítás/szülö nö ügyében ment valahová, mamlasz volt, hogy elindult. de az is, aki Pesten a lányánál maradhatott volna, de haza akart menni az agglomerációba, sikertelenül.

kamerasmobil 2013.03.15. 12:49:42

@Don Quixote de la Ferko: Az is csodaszep hogy a TEK gyujti a husz-harminc millas Audikat mer az nekik kell. A Honvedseg meg ket nyomorult lanctalpast nem birt meg mindig beinditani mert rajuk rohadnak a gepeik.

De nyilvan a terrorfenyegetes az komoly dolog. A lassan minden evben menetrendszeruen bekovetkezo katasztrofahelyzet az meg irrelevans.

Reszelő Aladár 2013.03.15. 12:50:12

A kormány hibája, hogy sokan elindultak.
A "minden idők" kitétel pedig azt jelenti, hogy elég nehéz tervezni.
A kommunikáció lehetne jobb is, de amikor a felmentő csapat is elakad, akkor nincs mit tenni.
Ott a honvédség, de nekik meg nem 10 perc elindulni, persze ha lenne sorkatona, akkor azokat ki lehetne vezényelni.
Aki emlékszik ilyen hóra kezet fel.

Kandeláber 2013.03.15. 12:50:30

Én azt is visszataszítónak tartottam, amikor 2006. augusztus 20.-án akkor ellenzékben lévő pártok szócsövei politikai tőkét óhajtottak kovácsolni a katasztrófától.
Véleményem szerint most hasonló a helyzet.
Szerencsére a sokat hiányolt és számonkért "civil kurázsi" most megmutatkozni látszik, rengeteg ember igyekszik segíteni a rászorulókon, ki hogy tud.
Fotelból okoskodni könnyű, de nem elegáns.

csak egy néző 2013.03.15. 12:50:56

Eközben egy kis szines.Semjén Zsolt lóháton csatlakozott a hagyományőrzőkhöz
A magyar kormány tagja Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével, Olosz Gergely szenátorral és Fejér László Ödön képviselővel együtt a főtéren felvonuló huszár-hagyományőrzőkhöz csatlakozott.

Moan 2013.03.15. 12:52:45

@Don Quixote de la Ferko:

Ja hát engem nem is lep meg semmi ebben az országban. :) Dilettánsok vannak minden olyan helyen, ahol döntéseket kell hozni. Ahol meg nem, ott ezek rokonai. :)

Nem Penny hajója 2013.03.15. 12:53:17

Az energiaszolgáltatók kezel lehet a rendkívüli időjárásban! Remélem újabb 60%-os rezsicsökkentéssel bünteti ezért őket a kormány.

jobbrolbandita 2013.03.15. 12:54:47

8000 ezer ember lett kimentve az utakról, 4000-en töltötték a környező településeken az éjszakát. Folyamatosan dolgozt/nak a munkagépek. Most mit hazudoztok itt megint, hogy nem csinálnak semmit? Amúgy napok óta mondták, hogy ilyen idő lesz. Ilyen lett. Tegnap egész nap kérték az embereket, hogy ne induljanak el autóval. Na, ha most ennek ellenére csakazértis elindultak, miért csodálkoznak, ha beragadtak a hóba? És ha a saját hülyeségük miatt beragadtak miért vannak vérig sértve?

kristoof 2013.03.15. 12:54:48

@Reszelő Aladár: amikor a nem létező műhold leakart esni, akkor fél óránként nyomták a pofánkba a kamut. Most meg amikor valódi katasztrófa van akkor basznak rá! Ez igenis a kormány hibája és az is, hogy dilettáns barmok a ülnek a belügyben... több ismerősöm is elakadt az M1-esen. Kétségbe voltak esve, mert reggel nyolcig, ismétlem reggel nyolcig senki nem szólt hozzájuk! Ilyen fiaskó után le kell mondania Bakondi és Pintér eltársaknak.

EGYIKRESEM 2013.03.15. 12:55:10

@Reszelő Aladár:
1987.
Tankokkal hozták a kenyeret a faluba.

2002 (vagy 2001)
2.5 méteres hófalak között csúszkáltam a Dunántúlon, mert előtte napokig kurva nagy havazás és hófúvás volt.

Egyiknél sem volt internet, érdekes módon pl az utóbbi esetben a rádiók segitségével tudtam melyik útra nem szabad ráhajtani, és rohadt nagy kerülőkkel vergődtem el mindenhová egy LADÁVAL, nyári gumikkal!

kopaszállat 2013.03.15. 12:55:11

@kristoof: faszfejkém, szóltak mindenkinek. Akinek nincs annyi esze, hogy ilyen időben ne induljon el annak azt üzenem, nem fogja a DNS-ét továbbörökíteni. :)

greybull 2013.03.15. 12:56:39

A meteorológia világosan megmondta, hogy kurva nagy gebaszt lesz. No de a magyar embernek már ne mondja meg senki, hogy mileszhogylesz tudjaőaztatmagátólno!
Hát nem tudja, mert hótt hülye. Hülye azzal kezdve, hogy jött egy kis melegfuvallat oszt rohant lecserélni a téligumit nyárira. Folytatta azzal, hogy nekiindult a nagybüdös havazásnak, oszt most szív.
A kormány pontosan azt teszi, amit tehet: beveti a teljes katasztrófavédelmet, a hadsereget, melegedőket nyit, visz teát, szendvicset ahova tud és ennyi.
Egyébként meg a mentést épp az a sok barom akadályozza, aki elindult - "hosszúhétvége = wellness-hétvége" - és most a kocsija ott van a hóban. Gondolom a T-72-esek kilapítanak majd néhányat (annyi emberség van bennem, hogy azt azért remélem, hogy ember nem lesz ezekben a járművekben, miközben 50 tonna megy át rajtuk).
Szóval hányadék a poszt, és mindenki hányadék, aki a kormányt szapulja.

kristoof 2013.03.15. 12:57:49

@jobbrolbandita: voltak akiknek muszáj volt elindulni. A munkagépek meg folyamatosan nem dolgoztak, hiszen nem volt benn senki! Pesten 18:00 előtt tudtak elindulni csak. Az autópályákat nem tudták alászórni, mert elkéstek... :-(

The Engineer 2013.03.15. 13:01:43

Sajnos a posztolónak igaza van.
Lehet itt mondani, hogy miért kellett az embereknek autóba ülnie, ha tudták, hogy jön a hó. Ebben is van igazság, mert akinek nincs fontos dolga maradjon otthon. Csak sokan azt felejtik el, hogy vannak emberek, akiknek muszáj volt. Például akiknek munkába kell utaznia, az mit csináljon? Én is szívtam tegnap, mert egy kis faluból járok Pécsre dolgozni, és hazafelé a 20 perces járatidőből lett egy óra, és még buszt is kellett tolnunk.

A kormány tudta, hogy jön a szar idő. Gondolom van ilyenkor egy előre kidolgozott terv, hogy hogyan kell a mentést véghez vinni, és az nonszensz, hogy a baj tegnap kezdődött, és ma délelőtt sikerült csak úgy ahogy reagálni valamit.

Moan 2013.03.15. 13:02:11

@EGYIKRESEM:

De most már tudjuk felelős vezetőinktől, hogy ilyen még nem volt Magyarországon, mint tegnap. :)

kamerasmobil 2013.03.15. 13:02:28

@greybull: Pici bogar ramutatnek a hozzaszolasodnak a gyenge pontjara:

"A kormány pontosan azt teszi, amit tehet: beveti a teljes katasztrófavédelmet, a hadsereget, melegedőket nyit, visz teát, szendvicset ahova tud és ennyi."

Miutan a legfobb idiota mindent szetlopott a haverjaival Kozgepbe meg TEKikatonakra ezert a katasztrofavedelem lehetosegei valahova a beka segge ala sullyedtek. Ez egeszen addig nem zavar senkit amig szep ido van.

De szerintem neked is mas lenne a velemenyed ha az utolso liter benzinen melegitened a tegnap ota etlen-szomjan kucorgo csaladodat.

Az meg a hab a tortan ahogy a mocskos multik meg a rohadt EU segit a bajba kerult magyarokon.

NekemNemEzKell 2013.03.15. 13:02:48

Más dolog, mondani, hogy milyen idő lesz, s más dolog kinn az utakon megélni.Azt pedig ne állítsa senki, hogy egy kormány felkészülésétől függ, lefújja-e a szél a buszt, a kamiont az útról, vagy nem.Sem azt, hogy az utat vágó hómaró után azonnal újra ott a hófal, mert a szél újra és újra betemeti percek alatt a letisztított utat ez a felkészületlenséget jelenti.

kristoof 2013.03.15. 13:02:51

@greybull: te is ennyire egysejtű vagy, vagy csak fested magad? Nem a kormány a barom, hanem belügy! De tegyük túl azon magunkat, hogy "miért indultak el?" nem mindegy? Azok az emberek ott vannak, éheznek és fáznak. A kormánynak kutya kötelessége kimenteni őket, hiszen ezért fizetünk adót! De nem 16 órával az esemény után!!! Le kell mondania Pintérnek is meg Bakondinak is! Úgyis egy balfasz mind a kettő!

Bolsi Buster 2013.03.15. 13:03:01

@timargabor: Hullik a hó, patás a Zorbán.

Mikrobi 2013.03.15. 13:03:32

Nem kormányülés oldja meg a problémákat, mint ahogy a gumicsizmás miniszterelnöki látogatás sem emeli a gátakat árvíz idején. Hangulatkezelésnek jó, de másra ott az operatív törzs, ami a nemzeti ünnep miatt amúgy együtt volt és ülésezett is folyamatosan.
A gondot nem az okozta, hogy nem sóztak eleget és nem állt készenlétben elég hóeke, hanem a sok birka, aki egyszerűen nem hitte el, hogy márc. idusán hófúvás lehet! Elindultak minden figyelmeztetés ellenére és amikor elakadtak, ráhajtottak a leállósávra és azt is eltorlaszolták! Így aztán ülésezhetett volna éjjel-nappal a kormány, sem a hóekék, sem a mentők, sem a tűzoltók, sem a rendőrök nem tudtak eljutni a mentésre szoruló szerencsétlenekhez! Szóval az elővigyázatlan autósokat szidd, ne a kormányt!

kopaszállat 2013.03.15. 13:03:58

@Reszelő Aladár: A kilencvenes években kb. évente-kétévente voltak ilyen és ehhez hasonló helyzetek. Mindig mindenkit el lehet/lehetett látni, csak meg kell fogadni a semmiheznemértőpancsernemmaszek állami szervek kérését: OTTHON KELL MARADNI.

Kandeláber 2013.03.15. 13:04:47

Vajon miért kellett kvázi feloszlatni a honvédséget?
Régebben természeti katasztrófák idején ők (is) bevethetők voltak, árvíznél vagy bárhol.
Most meg Afganisztánban nyelik a port az adófizetők pénzén.

tjunior 2013.03.15. 13:05:44

Megjegyzem ez egy ballib hóvihar, tisztességes konzervatív magyar időjárás ilyet nem csinál!

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:05:56

igen, a magyar emberek képesek az összefogásra

sokat tanulhatna tőlük a sok kommunista, szélsőliberális ideológiával agymosott idióta, akiknek az a legnagyobb öröme, ha minél rosszabb és mindenért lehet hibáztatni a magyarokat, vagy a kormányt, ha ott éppen nem saját maguk vannak. Miért nem fért bele abba a 10 000milliárd Ft adósságfelhalmozásba 2002-2010 között 300 hókotró? Miért most kell pótolni mindent, aminek a beszerzését, felújítását annak ellenére sem tették meg, hogy a kurva anyátok feje búbjáig eladósították az országot? Miért nem cserélték le a bkv buszokat? Miért nem cserélték le az életveszélyes metró kocsikat, miért nem újították fel az életveszélyes metró pályát? Miért nem szereztek be mentőautókat? Miért nem fejlesztették a tűzoltóság, katasztrófavédelem eszközparkját? Miért 17 tartalékos állományban lévő polgár volt ebben az országban 2010-ben? Miért nem cserélték le a hadserege helikoptereit, miért nem a bécsi szerződésben országunk számára megengedett 100 harci és csapatszállító helikoterrel rendelkezik az ország? Miért 20 működőképes tankja van az országnak, amikor a bécsi szerződés alapján 800at tarthatnánk állományban, az ország minimális védelméhez is kellene vagy 300? Miért adtátok el az ország teljes vagyonán 1/2-1/3 áron? Miért halmozott fel az ország 25 000 milliárd adóságot 20 év alatt? Miért tették lehetővé, hogy a nyugat európai cégek 30 000milliárd Ft-ot szívjanak ki az országból? Miért tették lehetővé, hogy 50 000milliárd menjen ki offshoreba 20 év alatt? Miért tették lehetővé, hogy a kommunista politika-gazdasági elit átmenthesse hatalmát, ahogy a rendőrség, ügyészség, igazságszolgáltatás, titkosszolgálatok, közigazgatásban lévő kommunista söpredék is simán folytathassa hazaáruló tevékenységét?

Ha választ szeretnél arra, hogy miért nem rendelkezünk az ausztriai, finn, svéd, stb országok szervezettségével, eszközparkjával, jólétével, akkor nézz utána mit tett az a politika erő az országgal, akiknek a szekerét tolod, még akkor is ha egy Bajnaival próbálják magukat átcímkézni, és a romlott árura új lejárati dátumot felülütni.

Megmondták tegnap reggel, hogy ne induljon útnak senki. Ki tehet arról, hogy nem vagytok képesek felfogni ennek a jelentését? Ki tehet arról, hogy magatok is tisztában voltatok vele 3-5 napja, hogy ilyen hóhelyzet lesz, tehát még ha nem mondták volna, akkor is minden csöpp ésszel rendelkező ember otthon marad.

Miamao 2013.03.15. 13:06:02

@Don Quixote de la Ferko:
Jo jo lassan tanulok meg hat ugye az isteni más emberi ésszel nem érthető. De lecci azt mondd el ha ő minden origoja minden belőle származik akkor az ördögöt, azaz Gy Ferencet is ő teremtette. De minek? Hogy magát szivassa vele? Unatkozott, nem volt jobb dolga? Vagy csak egy mazochista barom?

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:07:06

@tjunior: Egyedül a ballibek tudnak örülni neki, ha az országnak rossz. Az időjárásnak nincs pártszimpátiája, viszont a hazaárulásnak igen.

tede 2013.03.15. 13:08:49

@greybull: ja látni is, hogy zsonganak a ballibek a fotelből és okádják az epét a kormányra...

szerintem van itt kb 100 ballib, vagy mondjuk 20-30 de több álnéven és azzal foglalkoznak egész nap, hogy hivatalosan rettegnek, talán még fizetést is kapnak érte valakiktől.

Csinálja a kormány amit lehet, ami van, azt bevetik, monták, hogy a kórházak felkészültek, a meteorológia szólt jó előre. Az önkormányzatok kialakítottak melegedőket. Nem tudom mi többet várnak el, hogy helikopter mentesenek ki mindenkit 10 percen belül, ha elakad az autópályán?

Nem tudom látták-e a képeket a német vagy angol helyzetről, amikor ott volt brutál nagy hó?

Vagy azt kéne, mint USA-ban, hogy korlátozni az autóhasználatot és gyorsított eljárással börtönbe vágni, aki megszegi. Na akkor lenne itt olyan visitás meg fasizmus emlegetése, hogy öröm lenne olvasni, pedig a nagy demokratikus országban a hurrikán előtt simán megcsinálták és meg is fogják csinálni legközelebb is.

eztEgyed! 2013.03.15. 13:10:12

Az állami szervek felkészültsége 0.
Az információközlés mértéke: 0.

A katasztrófavédelem honlapja szerint ma az egyetlen említésre méltó esemény az egy közlekedési baleset a 47-es úton.

A rendőrség közleménye szerint (amit éjfélkor adtak ki) senki ne menjen sehova HÉTFŐIG! (A Tatán rekedtek se!)

A M1 szerint nincs is hóhelyzet itthon...

A kivezényelt rendőröknek fogalmuk sincs arról, hogy melyik út járható és melyik nem.

Az autópálya már járható BP felé, csak ezt a Tatabányai sportcsarnokban várakozóknak nem árulja el senki...

Persze lehet szidni az állampolgárokat, hogy minek indultak útnak, csakhogy aki még jó időben indult neki az honnan tudta volna Győrnél már 30km-es dugó van?
Talán lezárták a pályát?
Dehogy. Felengedtek mindenki, majd nem engedtek le róla... logikus.

(No persze az aluljárókat le lehetett zárni, hogy nehogy a hajléktalanok elcsússzanak...)

A felkészültségről annyit, hogy az osztrákok ilyen kor indítanak három hókotrót egymás mellett 40-nel , és ha lassan is, de simán végigmész az autópályán.

Dernovics Laszlo 2013.03.15. 13:12:40

Csak annyit erröl az egészröl, hogy egész éjszaka nem történt semmi az "irányító szervek" részéröl. Pintér 11-kor hirdette ki a vészhelyzetet. ov Brüsszelben menti az alkotmódosítást, a helyettese pedig lovon parádézik... (Mint Horthy Miklós (nyilván fehér csödört nem találtak)). Elképesztö.

tjunior 2013.03.15. 13:14:10

@fal_adja_a_masikat: egyesek meg a kormányt azonosítják az országgal, ergo ha a kormányt szidom akkor az országot szidom, hazaáruló vagyok stb. stb.

kristoof 2013.03.15. 13:14:58

Tényleg ilyen idióta mindenki? Amikor baj volt már akkor volt nulla a tájékoztatás és semmilyen szerv nem járt az elakadtak környékén sem. Érdekes módon, most meséli egy a pályán ragadt ismerősöm, néhány óra alatt kiszabadították az elakadt autók nagyrészét. Reggel nyolcig egy állami embert nem láttak. Aztán délelőtt már felvonultak síppal dobbal nádihegedűvel? De mi a lófaszt csináltak az azelőtti 16 órában? Mert most öt óra alatt szép lassan megoldódni látszik a gond...

The Engineer 2013.03.15. 13:15:58

Amúgy valaki megmagyarázhatná azt, hogy ha valaki itt kifejti a véleményét a szervezetlenségről, akkor azt miért kell egyből ócsárolni ilyenekkel:
fotelben rettegő, fröcsögő ballibes, meg hogy aki nem fideszes az örül a szélsőséges időjárásnak, stb

Komolyan szégyen, hogy sokaknak csak idáig terjed..

kristoof 2013.03.15. 13:18:44

@The Engineer: Tökéletesen egyetértek! Így probálják védeni a védhetetlent...

regress 2013.03.15. 13:19:55

a meteorológia szinten van a kormánnyal.azt se tudják tegnap mi volt,nemhogy holnap mi lesz.és ezektől kell átvenni a tévéknek az időjárás előrejelzést?megbuktak mint pintérkeresztapasándor.kizavarnám mind havat túrni

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:20:19

@tjunior: a posztoló politikai motivációval szidja a kormányt, az mszp-szdsz hatalomra kerülése érdekében, ez a dolga több blogon

Érthető és jogos ha mindenki a kurva anyjukba küldi a mostani katasztrófavédelmet, meg az előzőeket is, mert akkor se volt jobb a katasztrófavédelem. Akinek viszont eközben másodikra már az ugrik be, hogy ez a mocskos fidesz bűne az beteg.

Minden pénzbe kerül, a szervezettség is, pláne a megfelelő eszközök és hadra foghatóak létszáma is a pénztől függ...aki mindenképpen azt akarja tovább ragozni, hogy ki a hibás, az előbb gondoljon arra, hogy HOVÁ TŰNIK EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL A VAGYON ÉS JÖVEDELEM.

tjunior 2013.03.15. 13:21:56

@fal_adja_a_masikat: gondolom a pesti halálos áldozatokkal járó tüzijáték után is ezt mantráztad

madarasi.abel 2013.03.15. 13:24:03

"Murauban és környékén SYÁRAYAK AY UTAK, a sípályákon süt a nap. A felvonókon arról beszélnek a magyarok, hogy ismerőseik, rokonaik közül egy csomóan nem értek ki, mert elakadtak az autópályán."
gondolom, Ausztriában nem is esett hó.

madarasi.abel 2013.03.15. 13:24:50

elnézést. SZÁRAZAK AZ UTAK akart lenni.

Spiro 2013.03.15. 13:26:49

Az összes magyarországi közfeladatokat ellátó szerv, csak a csodába bízva tudja ellátni feladatát, pláne ameddig nem szakmai, hanem politikai alapon vannak vezetve, vezettetve.
Amikor a körülmények kegyesek, akkor ez nem tűnik fel a közvéleménynek, de szinte semmit sem tudnak megoldani, vagy lehet elintézni normális módon. Azonban mégis ördögi összeget költünk rájuk (csak nem azokra akik megérdemelnék, és nem arra amire tényleg szükség lenne).

Mindenki számtalan példát tudna sorolni.
Nem elég önjelölt celebeknek választásokat nyerni, szakértelem, és gyakorlati tapasztalat is kell, bármilyen feladat ellátásához. Na, az utóbbi kettő hiányzik, de nagyon.

Megérdemeljük, hogy itt tartunk, mert nem a jobb, vagy baloldalról van szó, hanem a tisztességes népképviseletről, és mégis erről szól a közbeszéd. (hiába hoznak „n” számú törvényt, jogszabályt, ha azok betarthatatlanok, vagy a gyakorlatban nem működnek)

greybull 2013.03.15. 13:27:39

@tede: így van, ahogy mondod. Természetesen a sok darwindíjas honfitársat ki kell menteni a szoaréból, de nehogy már ezért a KORMÁNY legyen a felelős. A kormány egyébként a helyén van, csak most katasztrófavédelemnek hívják. Egyébként én, mint igazi kávéházikonrád azt mondom: nem az a baj, hogy a tankokat eladták (egy rokonom, magasrangú katona azt mondta nekem anno, amikor kisgyerekként nagyon lelkesedtem a harckocsikért, hogy: "fiam, tanuld meg: a háborút az nyeri, akinek a csata végén több tankja marad!" azaz: marad egyáltalán tankja - mert hát a tankokat kilövik - minden tankot kilőnek, még az agyon ajnározott Abrams M1-et is) - szóval inkább Rába Man, meg KRAZ kellene még több, esetleg PSZH-k. Egyébként itt a feladata tavaszra, nyárra, őszre - könnyen lebonthatóvá tenni az autópálya elválasztókat, több, sokkal több tágas pihenőt kiépíteni az utak mellett (hogy egyrészt az elakadt járműveket legyen hova elvontatni, tárolni, másrészt ott kialakítani melegedőket, WC-vel, zuhanyzóval, ággyal, takaróval, TV-vel!!!, gyógyszerrel - ezeket a tél kezdete előtt beélesíteni, oszt élesben hagyni - biztos, ami tuti - mostmár március végéig).

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:28:07

@tjunior: eszembe se jutott emberek halálán, súlyos sérülésein az éppen ellenzékiek hatalomvágyát kiszolgálóan írogatni

Azt azért megjegyezném, hogy a március 15-ei ünnepségeket többnyire 2 napja lefújták. Tetszik érteni mi a különbség e között, meg a között, hogy a szélviharban se kezdték még el a tömeget oszlatni, mert mindennél jobban szükségük volt arra, hogy a népnek cirkuszt adjanak?

igi1 2013.03.15. 13:28:42

Nem erre talàltàk ki az adót?

Ilyenkor lâtszik, a katasztrófavèdelmisek ès a fene nagy informàciós hàlózatuk katapultàl. Tudható volt a rossz idő, mègis elküldtèk megint az erre szakosodott embereket hètvègèzni?

Erre lenne kitalàlva, nem jó időre, hogy vèszhelyzet esetèn ne legyen gond, fennakadàs, a koordinàlàs, szervezettsèg, hàlózatműködès menjen!

Nem kifogás, hogy 3 napos hosszú hètvége van, amikor màr kedden riogattak a hètvègi idővel!

Èn eg kèrem vissza az elmúlt egy èvre, csak erre fizetett különadómat!

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 13:29:01

- Kinek a felelőssége az, hogy nem sózták le az utakat? Orbáné vagy a közútkezelőé?
- Kinek a felelőssége az, hogy a rendőrautók már csak azután gurultak oda lustán a kivezető utakhoz, és fordították vissza az autókat, miután már száz autó akadt el az utakon? Az Orbáné vagy a rendőrségé?
- Kinek a felelőssége az, hogy a médiában előre beharangozott csütörtöki katasztrófa időjárás ellenére ezrek ültek autóba, nyári gumival, és nagypofával győzködték magukat, hogy "én még kijutok az M1-en Öszterájkba, mielőtt meghal a közlekedés"? Orbán felelőssége vagy az embereké, akik a többszöri előre figyelmeztetés ellenére útnak indultak?

Holnap kifogy a tej a hűtőből, és a Zorbán lesz a hibás, nem én.
Holnapután elfelejtem befizetni az adót, és az APEH inkasszót rak a számlámra, de ezért is a Zorbán lesz a hibás.
Húsvétra pedig veszek egy csilivili új autót, amelynek részleteit 3 hónap után nem tudom tovább fizetni, de ezért is a Zorbán lesz a hibás, és nem én.

A lényeg az, hogy mindenért az állam a hibás, és nem az állampolgár - aki a maga szintjén még a saját életéről szóló egyszerű döntéseket (autóba üljek / ne üljek) sem tudja meghozni.

greybull 2013.03.15. 13:29:36

@madarasi.abel: az az ország a hóból, a hóért és a havon él. Megszokták. Mi most tanuljuk. Reméljük, jól megtanuljuk a leckét.

Mikrobi 2013.03.15. 13:30:00

Az Index hírfolyamából:

Tűzoltófeleség is megszólal 2. Haszán Zoltán
márc. 15. 12:30

A férjemet már több, mint 24 órája nem láttam, nem tudtam vele beszélni, mert annyi ideje sincs, hogy felvegye a telefont, vagy hogy egyen, pihenjen!!!! Értük!!! azokért, akik nem vették figyelembe a tanácsokat, vagyis, hogy NE ÜLJENEK AUTÓBA!!!

Segítenének rajtuk, de mindenhol nem lehetnek ott ők sem!!! Emberek ők is!!! Szép, hogy mire keservesen odaérnek valahova, csak a kiabálást kapják ők is!!! Elnézést a helyesírási hibákért és a hangnemért, de már nagyon ideges vagyok magam is és elszomorít ez a hozzáállás. Mintha az egyszerű tűzoltó a tökét vakarná a laktanyában és nem menne segíteni! Ott vannak! Folyamatosan! Ahol lehet, ahova parancsolják őket! Mást nem tehetnek!!!

kzoltana 2013.03.15. 13:31:03

Eközben Kósa Lajos városának polgárai a szabadságról. VIDEÓ
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4074_miert_hallgattok

WLaci 2013.03.15. 13:33:25

Figyeld meg, a narancskomcsik nemsokára eljutnak oda hogy rémhírt terjesztesz, aztán meg beírják az alkotmányba hogy hófuváskor kuss van (közösségi érdekből!)

Measurer 2013.03.15. 13:34:35

@kistesoka: Szociológiai felmérés lehetne. Mennyien mentek rokonokhoz, mennyien wellness-hétvégére?

kamerasmobil 2013.03.15. 13:35:04

Na akkor ide figyeljetek fidesz-rajongo hozzaszolok.

Pontosan lehet tudni hogy a tuzoltok rendorok es katasztrofavedelmisek akik kint dolgoznak a hoviharban azoknak nincs meleg ruhajuk megfelelo felszerelesuk sot sok esetben enni-innivalojuk sem. Nincs eleg jarmuvuk es azokban sincs eleg uzemanyag. Nem koordinaljak megfeleloen a tevekenyseguket a vezetoik.
A Honvedseg kozben ket nyomorult lanctalpast birt mozgositani de azok se tudnak elindulni mert egy 1 meter magas (!) hofalat nem birnak eloluk eltakaritani.

Az a csoda hogy ezek az emberek barkit is kepesek voltak megmenteni.

Kozben milliardokat koltunk focistadionokra meg nem letezo terrorveszelyt elharito high-tech maganhadseregre. A miniszterelnok-helyettes meg lovon paradezik valahol.

Es ezek utan meg nektek van pofatok ballibezni meg berkommentelozni.

Szoval mostantol talan inkabb tunjetek el az internetrol es tartsatok mar egy kis onvizsgalatot inkabb... teccikerteni?!?

Mertcsak 2013.03.15. 13:35:08

@Reszelő Aladár:

Én '93 év végén voltam élelmiszert szállítani Pápa környékén mint sorkatona.
Már homályosak az emlékek, de úgy rémlik, hogy a riasztás után 1 órával elhagytuk a laktanyát, felszerelve amivel kell, forró teával, kajával.
Akkor még működött...

Mundr 2013.03.15. 13:35:18

És mi a francak kellett kocsiba ülni, ha már lehetett tudni, hogy ítéletidő jön? Sok a felelőtlen ember, nem a kormány tehet erről.

Mmikka 2013.03.15. 13:35:41

Tegnap este 10-ig dolgoztam. Végig rádiókat hallgattunk (Petőfi, Music Fm,) És egyikben sem hangzott el egy szó sem arról, hogy mi folyik az ország nyugati felében! Az idő jósok mit is mondtak? Havas eső, hó zápor várható viharos erejű szél lökésekkel... A piros riasztást meg annyiszor kiadták már..... hogy mikor valóban "piros" lett a helyzet, már nem akart hinni benne senki! Túl sokszor kiabáltak farkast, mikor meg meg jelent, már nem hitt benne senki... Egyedül a tömeg baleset kapcsán volt hír, és hol tudtuk meg, hogy mi is a helyzet? Az IDŐKÉPEN VAZZE!!

Vombatus Ursinus 2013.03.15. 13:37:56

@fal_adja_a_masikat: Egy ilyen helyzet nem lehet "pénzkérdés".

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.15. 13:37:56

@kamerasmobil:
"A Honvedseg kozben ket nyomorult lanctalpast birt mozgositani de azok se tudnak elindulni mert egy 1 meter magas (!) hofalat nem birnak eloluk eltakaritani."

Ezen én is felröhögtem (kinomban). Nekem a garász előtt volt 60 cm összefújt hó reggel, kemény 5 percnyi munkával megtisztitottam úgy, hogy ki lehetett nyitni teljesen a garázskaput.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 13:38:47

Biztos én vagyok a hülye - de mi a jó büdös francnak a kormány????
A bajt is az okozza, amit ezek műveltek, nehogy már még ők is oldják meg.
Ami kell:
- tájékoztatás/információáramlás - az index tegnap fél 9-től tudósít talán bizony a szolgáltatóknak és szerveknek is ezt kéne tenni. Igen ehhez technológia kell, ember aki kezeli a technológiát és pénz, hogy meg legyen fizetve az ember és a technológia.
- kell hókotró, az autópályára a városokba és minden olyan helyre ahol a téli havazás fennakadást okoz. A hókotróra kell ember. És igen pénz kell mert a hókotró, bele az üzemanyag és az azt üzemeltető ember is pénzbe kerül.
- és esetleg kell egy katasztrófavédelem ahol összefogják a dolgokat, ha az szükséges. (ÉS nem szar kormány) A katasztrófavédelemnek tervek kellenek, technológia, kommunikáció és emberek. Ami mind-mind pénzbe kerül.

HA A SZAR KORMÁNY nem baszott volna mindent szét akkor még talán a lehetőségekhez képest működhetne valami.

De az embereket kirúgták, a pénzt elvitték.

És azt látni, hogy a belügyminiszter 16 órával a havazás után nekiáll harckocsikkal bohóckodni akiknél hókotró kéne legyen ott a fejesek elvannak a zsíros fizetésükkel és a párthűségükkel és nekiállnak hülyeségeket beszélni, hogy télen a hó az vis major a fizetésükben természetesen benne van a hókotró ára. is.

Úgyhogy ha lehetne inkább hagyjuk a kib...tt kormányt. Az rosszabb mint a katasztrófahelyzet.

WLaci 2013.03.15. 13:38:54

@Mmikka: Az időképről meg a most államosított időjárásjelentés jut eszembe... nesztek nektek állami monopólium

Spiro 2013.03.15. 13:38:58

"Pintér: Emberemlékezet óta nem volt ilyen idő"

Nem szed Cavintont a lelkem?

Kb. 1986, vagy 1987 telén lehetet, hogy még Bp.-en belül is csak gyalog lehetett közlekedni napokig. Ez pedig jócskán belül van az emberemlékezeten.

Blogger Géza 2013.03.15. 13:39:12

"Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. "

Igen? Akkor miért ült autóba ennyi ember? És miért hirdetett az összes gittegylet felvonulást meg tüntetést? Ezzel újabb embereket megmozgatva, hogy növeljék a káoszt?

jozso929 2013.03.15. 13:39:19

Szomorú, hogy a nyilvánvaló tényekre sokan úgy reagálnak hogy minek indultak útnak az autósok, meg hogy Nyugat-Európában is sokan vesztegelnek az autópályán. Ezek igaz mondások....de nem mentik fel a katasztrófavédelmet és a mentésért felelős szakmai és politikai vezetőket a felelősség alól. A tények megkérdőjelezik alkalmasságukat.

Tegnap reggeltől (nem ma reggeltől!!!) a következőket kellett volna tenni:

- kamionforgalmat tiltani, kamionokat leterelni, parkolókba állítani, a sofőröket melegedőbe rakni két napra
- autópályák, veszélyeztetett utak mellé hókotrókat, hómarókat állítani, 10 kilométerenként és folyamatosan dolgozni. Akkor is ha visszafújja a szél egy részét.
- autópályák felhajtóit lezárni, nem engedni fel senkit
- hadsereget még tegnap délelőtt mozgósítani
- minden médiumban folyamatosan hirdetni hogy aki elindul az az éjszakát az autóban tölti szinte biztosan
- visszafordulási lehetőséget megteremteni (korlát átvágása még késő délután, nem ma délelőtt!)
- kommunikáció, kommunikáció...biztos önkéntes rádiósoknak kell éjszakai ügyeletet tartani? Minek vannak az országos közrádiók?

A szükséges óvintézkedése hiánya és a szükséges intézkedések késlekedése vezetett részben ide. Ha mindezt megteszik, akkor is lett volna pár száz bent rekedt autós, de legalább nem ezer.

Viktus 2013.03.15. 13:39:20

Nyugatabbra ez úgy működött, hogy előre sóznak aztán folyamatosan a pályákon vannak a hóekék pár óra alatt kezelték a problémát pedig Frankfurtnál is volt tömegbaleset ... itt meg tegnap, ahogy jött be a hideg front az országban sehol nem lehetett látni a gépeket.

igi1 2013.03.15. 13:39:28

@Mikrobi: itt nem ez a lènyeg, hanem az, hogy hovà tüntettèk el, a lóvèt?

hol a szervezettsèg, hol az intèzkedèsek?
-----
egy tűzoltőfelesèg meg hozzàszokott màr nyilvàn ehhez
-----
miért nekünk, bajbajutottaknak kell segíteni magunkon?

tèny az, hogy tènyleg nem kell ilyenkor làtogatni a csalàdot, de csütörtökön se volt jobb a helyzet

amkor meg feleslegesek mindezen hivatalok, felesleges adőt fizetni!

von Putri 2013.03.15. 13:40:00

Akár esik a hó, akár fúj a szél,
Libsi folyton a kormány felelősségéről regél

na_most_akkor 2013.03.15. 13:40:05

Miért nincs ezmegaz?
Miért nem működik ezmegaz?

Bazmeg, magyar vagy, mégse ismered a MAGYAR ÉKEZETEKET?

Az állam pont olyan hülye, mint az állampolgárai...

És akkor most nem beszélek a nyelvtani hibákról, csak az ékezetekről!

IGEN, NYEVLTANNÁCI.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.15. 13:41:03

nem értem miért nem zavarják ki a TEK-eseket akkora nagydarab emberek simán tudnának lapátolni, és legalább csinálnának is valamit nem csak jediket tartóztatnának le. :S

dennisthemenace 2013.03.15. 13:41:29

@states1: Ha a kormany a helyen lenne, az azt jelentene, hogy a szemeteskukakban ul az osszes FideSS rohadek.

Viktus 2013.03.15. 13:41:54

@Kőmíves Kelemen:

Ja 20 óra németeknél 3-4 óra alatt kezelték a helyzetet :D

igi1 2013.03.15. 13:43:28

@na_most_akkor: kiscsàvó, elgurult a gyógyszer?

ben2 2013.03.15. 13:43:59

Hihetetlen, hogy ilyen vészhelyzetben is akadnak, akiknek nincs jobb dolguk, mint a jól fűtött lakásukban a gép mellől hányni az epét.
Most komolyan ettől reméltek trendfordulatot a közvéleménykutatásokban?
Tényleg elhiszitek, hogy a közvélemény nagy része majd azt támogatja, aki egy ilyen helyzetet is a pitiáner pártpolitikai fröcsögésre használ fel azok helyett, akik konkrétan segítséget nyújtanak a bajba jutottakon?
Ha így gondoljátok, csak hajrá, így legalább 2014-ben is meglesz a Fidesz kétharmada.

lobster thermidor 2013.03.15. 13:44:03

@von Putri:

Látom te nem emlékszel már az "elmútnyócévre", hogy akkor kik, és miről regéltek.

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 13:44:17

@kamerasmobil: "De szerintem neked is mas lenne a velemenyed ha az utolso liter benzinen melegitened a tegnap ota etlen-szomjan kucorgo csaladodat."

Nekem más lenne a véleményem, igen.
- "étlen szomjan" - ha akkora állat vagyok, hogy ilyen időben kaja és ital nélkül indulok én, az minimum, hogy rituálisan levágnám a jobb lábam
- "kucorgó családodat" - ha akkora kapitális marha lennék, hogy még a családot is viszem, akkor az a minimum, hogy rituálisan levágnám a jobb lábam
- Végezetül ha olyan vérnősző barom volnék, hogy a piros risztás ellenére, családostól elindulok, akkor az a minimum, hogy lendületből beleállítom a kerékkulcsot a saját fejembe. Úgyse jó az másra, ha ennyire nem tudom felfogni a körülöttem lévő NYILVÁNVALÓ FIGYELMEZTETÉSEKET.

Muad\\\'Dib 2013.03.15. 13:44:35

Nálunk minden évben ez megy télen-nyáron, ha eső van, ha hó. Úgy látszik ez egy biztos pont a magyar politikában, kormánytól függetlenül.

kamerasmobil 2013.03.15. 13:44:40

Kommentar nelkul

A "hol van a Honvédség?" kérdésedre szeretnék kicsit reflektálni. Nem meglepő - legalábbis számomra, aki katonafeleség vagyok és látom nagyjából a rendszert belülről -, hogy a Magyar Honvédség mentésben résztvevő állománya és eszközparkja hagy maga után kivetnivalót. Ennek oka és magyarázata, hogy csütörtökön mindenki hazament munka után (a Honvédség létszáma kb. 26 ezer fő, ebből alig 3000 a harcoló, vagyis aki nem "irodista") a sokszor több tíz vagy akár száz km-re lévő otthonába. Berendelni a katonákat egyrészt sokáig tart (hosszú az értesítési lánc, a Minisztériumból a "bakáig" eljutó infó több órát vesz igénybe, meg ehhez persze kell egy miniszteri, vezérkar főnöki, összhaderőnemi parancsnoksági, alakulat parancsoki és közvetlen parancsnoki döntéshozatal és utasítás, hiszen levegőt venni sem lehet csak úgy parancs nélkül), másrészt sokan vissza sem tudnak jutni a laktanyába, mivel valamelyik városban ragadtak, esetleg útközben vesztegelnek valahol. Ők is emberek, ők is a hosszú hétvégét és a pihenést várták. Ja, meg persze akit berendelnek, annak kell túróra pénzt fizetni, hiszen ők is fizetésből élnek, a haza szeretetéből nem lehet kenyeret venni a gyereknek. Következésképpen a HM kétszer meggondolja, hány embert rendeltet be, mivel az plusz pénz, ennivalót és védőitalt kell biztosítani nekik és persze eszközt, amivel tehetnek is valamit. Na igen, az eszközök. Azokat nagy részét a rendszerváltáskor kivonták és eladták vagy hagyták szétrohadni egy raktárban, ma alig maradt valami az alakulatoknál, ami meg van, annak műszaki állapota sokszor botrányos és üzemanyagra sem nagyon telik.

Összegezve, aki a Honvédség részéről segíteni tud most, az a néhány ügyeletes tiszt és tiszthelyettes, esetleg az alakulat városában élő katonák. 5-10 emberrel és 1-2 járművel nem lehet megváltani a világot. Ez nem "a régi rendszer", ahol a több százezer sorkatona áll rendelkezésre...

Azoknak meg, akik szidják "a tűzoltókat"/"a rendőröket"/"a katasztrófavédelmiseket"/"a katonákat"/"a hókotrósokat" stb. azoknak üzenem, hogy aki egész éjjel, esetleg a tegnapi nappal együtt már 20 valahány órája segít, nehogy már még le is köpködjék! Nem ezek a szerencsétlenek tehetnek róla, hogy nincs náluk meleg tea, takaró, élelmiszer satöbbi (hozzáteszem: ők sem biztos, hogy kapnak ezekből!), nem indíthatják el a leterelést, nem kotorhatják el a leglogikusabb helyekről a havat, mivel nem kaptak rá utasítást! Ezen emberek többsége HIVATÁSOS szerv alkalmazásában áll, nem teheti azt, amit csak akar, mivel rövid időn belül kirúgják vagy az ügyészségen találja magát (pl. parancsmegtagadásért). Akit szidni kell, azok a meleg irodában ücsörgő döntéshozók, akik a szerencsétlenkedésükkel és a döntésképtelenségükkel előidézték ezt a helyzetet. Nyilván az utakon segítőkön fog csattanni az ostor, és nem a fejek fognak hullani "a rendkívüli hóhelyzet" (ez is nonszensz, vagy egy hete tudjuk, hogy jön a hó, Ny-Európából is áradt az infó, de mindig meglepődik az állami gépezet, ha leesik egy ki hó...) után.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:45:08

@kzoltana: Látjuk, hogy ilyen pofátlanok a posztkommunistáink és szélsőliberálisaink? Színtiszta politika számukra minden, a hazaárulás is opció, ha éppen az szolgálja a politikai érdeküket.
Attól, hogy az MSZP(E14) nekiáll magyar emberek alkotásait szavalni és a szabadság halálát vizionálni, meg a demokrácia, jogállam, alkotmányosság végét, attól még semmivel sem lesz legitimebb, tartalmasabb és érvekkel alátámasztott a mondanivalótok. Attól ti még mindig csak a posztkommunista politikai-gazdasági elit által pénzel, szélsliberális hülyékkel kisegített hazaárulók vagytok.

Az 1848-49-es nemzeti liberálisok leköpnék az összes XX-XXI. századi szélsőlibeálist, ha nem az akasztásukat szorgalmaznák. Deák Ferenc, Széchenyi elbujdosna szégyenében, ha látná hogyan kerültek százezrek, milliók nemzetáruló ideológiák bűvkörébe. Semmit sem értetek a MAGYAR elődök tetteiből, szavaiból amíg számotokra opció az ország szuverenitása elleni gazdasági, jogi szankciók sürgetése, saját kisebbségi véleményetek külföldi erővel való kierőszakolása. Az ország szabadságára, a nemzetre, a szuverenitásra magasról szartok, akkor veszitek a szátokra a szabadság, demokrácia és jogállam szavakat, ha politikai hisztériát kell kelteni, mert észérvék, teljesítmény és tények alapján már régen bebizonyosodott, hogy a kommunista politika-gazdasági elit és a szélsőliberálisok hazaárulók. Szégyellheti magát minden magyar ember, aki olyan műveletlen és tudatlan, hogy nincs tisztában ezekkel a tényekkel és engedni magát manipulálni ezen erők által, engedi hogy a szájába adják a hazugságokat.

Már a felvezető is gusztustalan és jól mutatja a viszonyotokat 1956-hoz, meg a kommunizmushoz. Kurva nagy szükségetek van a médiára, csak annak révén tudjátok a 10-1000 fős hisztériátokat úgy érzékeltetni, mintha az nem egy marginális vélemény lenne az országban....

Bolemann Lajos 2013.03.15. 13:46:13

SZÁNALMAS: A katasztrófavédelem honlapján található térkép csupán egy olyan esetről számol be ahol veszély van. Teljes az összeomlás. www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_esemeny_terkep

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2013.03.15. 13:46:54

A katasztrófavédelem, a mentők, tűzoltók és mindenekelőtt a kormány már eddig is emberfölötti erőfeszítést tettek a helyzet megoldására. Sok ezer autóst mentettek ki, utakat tettek újra járhatóvá, vasutakat indítottak be újra, átmeneti szállásokról gondoskodtak a rászorultak számára - órákig sorolhatnánk, mi mindent tett a kormány az emberekért. Köbkilométernyi hó hullott le az országra néhány óra alatt, ennél jobban, hatékonyabban ezt a helyzetet a világon sehol sem lehetett volna kezelni.

Annak ellenére, hogy nemzeti ünnepünkön a kormányfő Brüsszelben kénytelen megvédeni a rezsicsökkentést a multik támadásaival szemben, az állam gépezete olajozottan és hatékonyan működött. Az Orbán-kormány tehát ismét jelesre vizsgázott, te viszont, posztoló, emberségből és magyarságból egyaránt a béka feneke alá pozicionáltad magadat.

fizetekmegegysort 2013.03.15. 13:48:28

Egyetértek, sok felelőtlen ember indult el, s köszönheti nagyban magának azt, amilyen helyzetbe került. Pont mint annak idején az aug20-i viharban, aztán ott mégis sikerült a jobber kollegáknak kihozni, hogy a kormány a hibás...
Minden esetre bennem felvetődik egy egyszerű kérdés. Hogy van az, hogy ha 22 db "fenyegető terrorista" kinézetű egyetemista elindul a Parlament vagy a Sándor palota felé, akkor Pártunk és Kormányunk 10 másodperc alatt kivezényel több száz rendőrt, és pillanatok alatt intézkedve lezáratja a fél várost, ilyenkor meg,mikor baj van, értsük meg hogy idő kell a mozgósításhoz?! Lehet, hogy oda kellett volna küldeni néhány egyetemistát az autópályára transzparensekkel, és akkor nem tart tizensok óráig a mozgósítás?

Bolemann Lajos 2013.03.15. 13:48:49

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a kritikus időjárási és forgalmi helyzetre való tekintettel átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópálya szakaszokat – közölte a társaság.

Az intézkedés visszamenőlegesen, tegnap 14 órától lépett életbe, tehát akik az éjszaka folyamán baleset vagy torlódás miatt az autópályán rekedtek, és közben lejárt az úthasználati jogosultságuk, azaz az e-matricájuk, nem kapnak büntetést.
:)

mrgumby1 2013.03.15. 13:49:08

@greybull: köcsögöm, életem. az má ne zavarjon össze, hogy az összes tudósítás arról szól, hogy az m1-en rekedt autósok / kamionosok órákon keresztül KETTŐ DB rendőr társaságában fagyoskodtak, akik drukkoltak, hogy a NÉP gyermekeinek sikerüljön átvágni a szalagkorlátot.

olvasgasd a beszámolókat is, pöcsmög

lobster thermidor 2013.03.15. 13:49:57

@fal_adja_a_masikat:

Úgy van!
Bűnhődjenek!
Az ítéletidőért is ők a felelősek.

Na meg az elmútnyócév.

Nikorene 2013.03.15. 13:50:44

Mennyi egybites farok van itt... :)
Teljesen lényegtelen, hogy az emberek miért ültek a figyelmeztetések ellenére autóba. A katasztrófavédelemnek müködnie kell akkor is, ha nincs elôre jelezve semmi, azért KATASZTRÒFAVÈDELEM. Mentésnek mennie kell, vészforgatókönyvnek lennie kell. Minden láncszemnek tudnia kell a dolgát. Pláne így, hogy elôre volt jelezve.
Vagy ha nem lett volna elôre jelezve és még többen rekednek az utakon, akkor mi lenne? 48 órát kéne várni arra, hogy történjen valami? Az, hogy sok a hülye, aki autóba ült (azok mellett, akiknek muszály volt) mennyiben menti fel a vezetô beosztásban lévôket a kialakult káosz nem kezelése miatti felelôsség alól?
Azért fizetik az emberek az adót, hogy az állam ilyenkor mûködjön.
Vagy majd legközelebb kijön a mentôs, és azt aki nem adta meg a jobbkezet a teherautónak majd benne hagyja a kocsiban megpusztulni, mert a saját hülyesége vezetett a balesethez?
Marhák... :)

Carnivore 2013.03.15. 13:51:34

@jozso929:
"Tegnap reggeltől (nem ma reggeltől!!!) a következőket kellett volna tenni:
- kamionforgalmat tiltani, kamionokat leterelni, parkolókba állítani, a sofőröket melegedőbe rakni két napra
- autópályák, veszélyeztetett utak mellé hókotrókat, hómarókat állítani, 10 kilométerenként és folyamatosan dolgozni. Akkor is ha visszafújja a szél egy részét.
- autópályák felhajtóit lezárni, nem engedni fel senkit
- hadsereget még tegnap délelőtt mozgósítani
- minden médiumban folyamatosan hirdetni hogy aki elindul az az éjszakát az autóban tölti szinte biztosan
- visszafordulási lehetőséget megteremteni (korlát átvágása még késő délután, nem ma délelőtt!)
- kommunikáció, kommunikáció...biztos önkéntes rádiósoknak kell éjszakai ügyeletet tartani? Minek vannak az országos közrádiók?"

Teljesen igazad van. Ezért kellett volna rendkívüli kormányülést tartani.

bananarepublica 2013.03.15. 13:52:10

Semjen ur eppen Kezdivasarhelyen lovasbanderiumot vezet!!

kamerasmobil 2013.03.15. 13:53:14

@mrgumby1: A ket rendor orulhet ha Pinter nem rugja ki oket mert mint ma eloadta a sajtotajekoztaton ha engedely nelkul vagdalnak polgarok szalagkorlatot hogy meg ne fagyjanak az mar anarchia.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:53:22

@lobster thermidor: az a komment egy másik kommentben linkelt videóhoz szólt, nem a poszthoz.

Vombatus Ursinus 2013.03.15. 13:54:07

@fal_adja_a_masikat: A hófúvás nem "balliberális", vagy posztkommunista. Ostoba troll vagy, semmi más.

lobster thermidor 2013.03.15. 13:55:23

@bananarepublica:

Mert ott még vannak olyan állatok, akik hallgatnak a szavára.
(Elnézést kérek a lovaktól!)

Mmikka 2013.03.15. 13:55:26

@tundrazuzmo: Ajánlanám a fentebbi kommentemet....

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 13:55:31

@fal_adja_a_masikat: "Az 1848-49-es nemzeti liberálisok leköpnék az összes XX-XXI. századi szélsőlibeálist, ha nem az akasztásukat szorgalmaznák. Deák Ferenc, Széchenyi elbujdosna szégyenében, ha látná hogyan kerültek százezrek, milliók nemzetáruló ideológiák bűvkörébe. Semmit sem értetek a MAGYAR elődök tetteiből, szavaiból amíg számotokra opció az ország szuverenitása elleni gazdasági, jogi szankciók sürgetése, saját kisebbségi véleményetek külföldi erővel való kierőszakolása. Az ország szabadságára, a nemzetre, a szuverenitásra magasról szartok, akkor veszitek a szátokra a szabadság, demokrácia és jogállam szavakat, ha politikai hisztériát kell kelteni, mert észérvék, teljesítmény és tények alapján már régen bebizonyosodott, hogy a kommunista politika-gazdasági elit és a szélsőliberálisok hazaárulók. Szégyellheti magát minden magyar ember, aki olyan műveletlen és tudatlan, hogy nincs tisztában ezekkel a tényekkel és engedni magát manipulálni ezen erők által, engedi hogy a szájába adják a hazugságokat."

Ezzel maximálisan egyetértek. Lényeglátó megjegyzés a mai liberálszemétről.

Viktus 2013.03.15. 13:55:52

@fizetekmegegysort:

Ja elhitték, hogy mi a tündérmesében lehagytuk az elbukó nyugatot, ahol a leghosszabb STAU Frankfurtnál volt kedden, de három óra alatt megoldották ... ellentétben itt a tündérmesében.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.03.15. 13:56:48

@Vombatus Ursinus: neked is azt tudom írni, mint az előtted szólónak, az nem a poszthoz, hanem egy linkelt performanszhoz született komment

az időjárásnak nincs pártszimpátiája, az embereket pártszimpátia nélkül ki kell menteni, a katasztrófavédelemnek, hadseregnek, rendőrségnek, tűzoltóságnak a kormány színétől függetlenül hatékonyan kellene működnie, megfelelő eszközparkkal rendelkeznie

ha nem így működik, nem rendelkezik megfelelő eszközparkkal, akkor azt gondolja végig mindenki, hogy milyen helyzetben van az ország kiknek mekkora a felelőssége benne, ha már mindenképpen hibáztatni akarja valamelyik pártot...

tomwar 2013.03.15. 13:57:19

@kamerasmobil: Ezt viszonylag kevesen ertelmezik. A gond az, hogy valakinek, aki a jelentesekbol azt szurte le, hogy baj lesz, az esemeny ELOTT be kellett volna rendelni a katonakat, tuzoltokat, rendoroket, stb. hogy az elso pillanattol legyen eselyuk a ho ellen, es azoknak is, akik az utakon rekedtek....es nem mindenki jokedvebol.

kamerasmobil 2013.03.15. 13:58:35

@tomwar: Igen ennyirol van itt szo de a T. fidesz szavazok mar megint odaig birtak eljutni hogy liberalisoznak

tomwar 2013.03.15. 14:00:06

@troll ellenpólus: Anyad picsaja, az. A tuzoltok, a rendorok, a katonak, az emberek, azok tettek, es teszik a dolgukat, a kormany LOFASZT SEM CSINALT.

bpbp78 2013.03.15. 14:00:37

Számomra az a megdöbbentő, hogy itt néhányan azt hiszik hogy az úton maradt emberek hobbiból választották azt, hogy elindulnak. Aki nem tudná, tegnap munkanap volt! Az ingázóknak legalábbis...mert akinek a dolga lett volna az utak rendben tartása és a kialakult helyzet koordinálása azok viszont tuti nem dolgoztak...

tomwar 2013.03.15. 14:00:40

@kamerasmobil: Meragyurcsanyahibas. Eddig jutnak.

tede 2013.03.15. 14:00:41

@Viktus: Mi a megoldás? Jöjjenek a ballibbantak és kormányozzanak ők? Egyébként akkor is visított a sok ballib, amikor hat (vagy még több) ember meghalt az augusztusi tüzijáték során? Az egy nagyon durva tragédia volt, nem arról volt szó, hogy valakinek lemerül a mobilja meg még pár órát fázik, amig kimentik. Ráadásul ott nem szóltak előre, hogy baj lesz, most szóltak...

imi60 2013.03.15. 14:01:09

Nagyon jól látszott , hogy mennyire felelőtlenek az emberek itthon.Ez igaz az állampolgárokra is és a katasztrófavédelemre is.Mikor baj lett lassan és szakszerűtlenül avatkozik be.Az állampolgárokat pedig napok óta nyüstöli a média , hogy írtó szar idő lesz. Nem baj. A magyar az kalandvágyó.Kaját nem visz, hólánc az minek.Rögtön szülő anya furikázik.Tegnap este óta kb. 18-tól már nem szabadott volna senkinek sem elindulnia.Lefagyott az út és kb. 80-100 km./órás szél. Mégis minek indultak el ? Mint mikor a Balcsira megy a tömeg.Lehet szídni Bakondit de azért a felelőtlenség magasiskolája amit most a legtöbb autós elkövetett.

beavereater 2013.03.15. 14:01:23

A kormány a helyén van. Szarik az emberekre, ahogy mindig. Oldd meg, ahogy tudod, hiszen megszülettél->0 évesen adókártya-> adózhatsz, állambácsi megtette, amit lehet.

Külön télügyi biztos, ja persze. Csak azt a párezer útonragadtat sajnálom, remélem az a kezük fagy le először, amellyel behúzták a zixet a csúti tahóékra, legközelebb majd jobban figyelnek.

xvxvxv 2013.03.15. 14:02:04

@fal_adja_a_masikat: igen, ilyen pofátlanok ezek a magyarok, elrontanák az újbolsi Vezetőink szabadnapját, aki most, közülük egy, miután a Vezérmarha nincs itthon, lenne az ország vezetője vagy mi, de nem, neki lovagolnia kell, gondolom lő egy két énekesmadarat is.

bár igaz, rendkívüli kormányülést is összehívhatott volna, elrendelhette volna egyes szakaszok lezárását, kivezényelhette volna a hadsereget, kérhetett volna hókotrókat előre az osziktól.

hiszen a hírekből lehetett látni, mi van franciaországban, és egy egy sik terepű országban, mint a mienk, a hóátfúvás okozza majd a legnagyobb gondot ilyen mennyiségű hónál.

ja, nem, nem hibásak, töketlenek, csöppet sem...

==T== 2013.03.15. 14:02:22

@kristoof: ácsi, azért azok az emberek mégicsak a saját hülyeségük miatt vannak bajban. Persze, ki kell őket menteni, de pont az időjárás ill. a túl sok elakadt jármű akadályozza munkát.

Nikorene 2013.03.15. 14:03:15

@imi60: És a felelôtlen állampolgárokat (azok mellett, akik nem tehettek mást, mint hogy elindulnak) nem kell megmenteni. Rohadjanak csak meg. :)

==T== 2013.03.15. 14:03:42

@kristoof: muszáj? Még ilyen helyzetben is? Ugyan kinek? Legfeljebb orvosnak, mentőnek, stb.

Viktus 2013.03.15. 14:04:47

@tede:

Azoknál sem hinném jobb lenne most a helyzet ... bal-jobb egyaránt impotens ebben az országban. Gyakorlatilag ilyen az egész elit. Itt nagy változásokra lenne szükség, de addig az nem lesz még ugyanazok osztogatják a tortát. Közben pedig pusztul minden.

spinat 2013.03.15. 14:05:11

ad 1. hülye aki ilyenkor elindul, ha nem muszáj.

ad 2. a belügynek, katasztrófavédelemnek, autópályafelügyeletnek, mittoménminek nem kellett volna 3-4 nappal elötte akciótervet készíteni, 1-2 nappal elötte készültségben állni, hogy ha a népek tényleg ennyire hülyék, akkor nem egy napot kelljen várniuk mire kimentik öket?

kamerasmobil 2013.03.15. 14:05:50

@tede: Elmesz mar a picsaba a ballibbantozasoddal amikor emberek allnak a fagyhalal szelen!!

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 14:06:26

@Mmikka: "Ajánlanám a fentebbi kommentemet...."

Elolvastam, részben egyetértek. De az nem kormányhatáskör, hogy a katasztrófavédelem megszervezi-e a saját kommunikációs hálózatát a közrádiókkal. És nem is pénz kérdése.

Ha az én feladatom lenne megszervezni, akkor 1-2 héten belül megvolna az összes kapcsolat az összes nagyobb országos és helyi televízió és rádiócsatornához (kapcsolattartó névvel, mobillal, e-maillel, helyettessel), és amikor arra kerül a sor, akkor menne az SMS, az e-mail, és a rádióban beolvasnák az üzenetet. Nem állítom, hogy ez nincs meg már most is a katasztrófavédelemnél

A figyelmeztetések ugyanis most is kimentek, csak a sok konzumidióta, a zigótányi agyával nem fogja fel, hogy a piros riasztás az PIROS RIASZTÁS, és hogy ha az M7-esen 41 autó csúszik egymásba, akkor ott nagy gond van, valódi időjárási probléma van.

Én még sohasem bántam meg, hogy a piros riasztás kiadásakor otthon maradtam a seggemen a családdal együtt.

Melee 2013.03.15. 14:07:32

Tímár Gábor le vagy maradva, Pintér Sándor belügyminiszter már kijelentette, hogy a mentés példaértékű, gond csak az állampolgárok fegyelmezetlenségével van. Ahhoz tartsd magad amit mondanak, nem ahhoz amit látsz, szégyelld magad, hogy még mostanra sem tanultad meg, de majd hamarosan rádtöri az ajtót a TEK, hogy eszedbe vessék a Tákolmány negyedik módosításának vonatkozó passzusait.

Viktus 2013.03.15. 14:07:45

@imi60:

Hanta Frankfurtnál kedd este 40 km volt a stau ugyanez az időjárás meg egy tömegbaleset miatt pár óra alatt kezelték a problémát, és mehettél tovább ... másnap délelőttre meg az sem látszott, hogy autópályán hó esett sózták-takarították előtte-közben ...
Itt is nem honvédség meg stb. kellene, hanem az ÁAK -nak felkészülni előre, ha tudják jön a cumi. Előszórás, ahogy elkezd esni meg ki a gépeket készenlétbe ...

M_R 2013.03.15. 14:08:33

Ha ez a helyzet valamikor az "elmútnyócév" idején áll elő, akkor a a Kedves Vezető már tömegeket szólítana utcára kukákat borogatni és autókat felgyújtani, követelve hogy "monnyonle" a kormány.

imi60 2013.03.15. 14:09:18

@Nikorene: tán olvasd el rendesen végig amit írtam.Nem csak az állampolgárokat hibáztatom.Ott van.Egyébként meg 100-kilométeres széllel szemben szerinted mit lehet tenni ? Hát ezért is nagyon felelőtlenek voltak az autósok. Menj ki és lapátolj. Rögtön rájössz hogy szart nem ér.

2013.03.15. 14:12:18

@tede:
mész te a francba orbáncsicska

@tundrazuzmo: tegnap munkanap volt, a riasztások nagyon későn mentek ki.

igi1 2013.03.15. 14:12:57

mindig újra ès újra bebizonyosodik, ha baj van, csak magunkra szàmíthatunk, a szervekre, àllamra nem

sokan mentek volna hosszúhètvègère vidëkre, rokonokhoz, szàllodàkba PIHENNI

ha màr ledolgoztàk a belüket előtte, ès aki megteheti, mert elengedtèk a melóhelyről

ha a szervezettsèg meglettvolna, akkor màr le lenne tudva, minden olajozottan működne, ahogy kell

de mindig utólag hű de okos mindenki

de hogy lemondjanak az indulàsról egy kis rossz idő miatt, az elkèpzelhetetlen

a helyzet azonban az, hogy az egèsz rendszer csak jó időben működik

a túlterhelt hàlózat meg nevetsèges, hàt azèrt lett beszedve az adó, hogy bírjâk a hirtelen rohamot, tesztelèsek, stb

2013.03.15. 14:15:00

Aki a "népet" vagyis azokat hibáztatja akik elindultak, sehol nem adtak le normális riasztást, sehol nem jelent meg időben.

Viktus 2013.03.15. 14:15:16

@igi1:

Mondjuk a TEK Audi flottája helyett lehetne pl. hókotrókat venni :P

greybull 2013.03.15. 14:15:17

itt inkább az a gond, hogy most a bennünket oly nagyon szerető szomszéd országokban az jön le, hogy: nű má' a magyaroknak ennyi a seregük?, ilyen a felszereltségük? - há' basszátok meg: nem kéne azokon a trianoni határokon még egy kicsit igazítani - na nem a hülye magyarok javára, hanem rovására???? No most: azokat, akik a 90-es években, meg még utána is - szinte csak és kizárólag szoclib kormányok alatt eladták szaré'hugyé' a Magyar Honvédség eszközállományának nagyrészét: hadbíróság elé állítani és agyonlőni!! Mi? Hogy békében nem lehet ilyet? Hol van itt béke? Hiszen Afganisztában háborúban állunk!
Amúgy azok - nem számítva azokat, akiknek munka, családi, egészségügyi kényszer miatt útra kellett kelniük (ők a tiszteletreméltó kivétel) - akik csak úgy pávelnessz! keltek útra: kifizetik majd a mentésük költségeit az Államnak?

azbesztos 2013.03.15. 14:15:22

A kormány a helyén van.

Igazam van mert... 2013.03.15. 14:15:58

"Pintér elégedett a katasztrófavédelmi egységek munkájával, ugyanakkor az állampolgári fegyelmezetlenséggel nem: a miniszter nehezményezte, hogy még csütörtök este is többen indultak útnak nyári gumikkal, valamint hogy a kamionok is több helyen felelőtlenül közlekedtek."

Pintér Sándornak tökéletesen igaza van, az emberek a hibásak, mint ahogy az alábbi képen is látszik, csak és kizárólag a téligumik hiánya okozta a problémát és a sok felelőtlen kamionos:
galeria.index.hu/belfold/2013/03/15/az_utakon_rekedt_olvasonk_fotoi/4006262_9f9e3f6984a535f88adea76fec50ac91_m.jpg

Mindemellett az embereknek természetesen tudniuk kellett volna, hogy pontosan mekkora havazás lesz március 15-én, ugyanakkor a katasztrófavédelemnek, a honvédségnek, az autópályakezelőnek, a rendőrségnek ezt nem kellett tudnia, nekik - az emberekkel ellentétben - nem kellett volna eleve készültségben várniuk a hóhelyzetet, nem kellett volna lezárni az autópályákat (a kilométerenként elhelyzett kamerák képeiből nyilván nem látszott, hogy mi történik), nem kellett volna figyelmeztető üzeneteket küldeniuk azonnal (nem 24 órával később). Nem, nekik ez nem dolguk - ahogy azt már számtalan tűzoltó és katona feleség is megírta.

Teljesen egyértelmű, hogy csak és kizárólag a lakosság a hibás! Hogy képzelték, hogy március közepén csak úgy útnak indulnak? Köszönjük Sándor!

Alig várom a kormány által frissen kitüntetett zseniális Szaniszló mester újabb tényfeltáró oknyomozását, amiből kiderülhet, hogy a váratlanul támadó máciusi havat is az IMF küldte ránk, az elakadt autósok pedig mind Bajnai emberei, akik az autópályákon éjszakázva akarták elhitetni, hogy kormány nem áll a helyzet magaslatán, de szerencsére mi nem dőlünk be az ilyen furfangos júdeóbolsevik cseleknek.

A kormányzati trolloknak azért küldeném szeretettel: www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

Köszönjük Sándor!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.15. 14:17:07

Én nem nagyon tapsikolok a fidesz minden intézkedéséhez, de ezt a bejegyzést most nem értem.Mit kellene tenni a kormánynak azon kívül, amit tett? Pintér (témában kompetens miniszter) elrendelte a megfelelő riasztást. Összehangolták a villogós üzemeket, meg a katonaságot. 110 kp/h-s szél van és erős havazás volt 24 ótán át. Gondolkozzunk már!

2013.03.15. 14:17:56

és akkor beszéljünk a tűzoltókról akikkel úgy kib.. a fidesz. ők vannak most kint és mentenek életeket.

Muad\\\'Dib 2013.03.15. 14:17:58

@M_R:
Nem lett volna, hanem volt...

imi60 2013.03.15. 14:18:04

@Mmikka: komolyan gondolod, hogy a Petőfi és a MusicFM fog időjárás jelentést olvasni Neked? kár hogy nem a youtube-bra fogod.Ilyen esetben a Kossuth rádió a szócső.

kamerasmobil 2013.03.15. 14:19:57

@Viktus: Ha minden igaz a TEK evente 13 milliardbol fogdos Jediket meg Pinter konkurenseit meg zarja le a Sandor-palota kornyeket gimnazista tuntetok elol...

Viktus 2013.03.15. 14:20:02

Kiszabadultak a lánctalpasok a hóból
Joób Sándor márc. 15. 14:15
Telnek a percek és az órák. A hajmáskéri bázison délelőtt kezdték el előkészíteni a honvédség két lánctalpasát, hogy bevethessék őket. A következő hír arról szólt, hogy nagy hófal áll előttük, de készülnek. Aztán a következő arról, hogy már előmelegítik őket. Most már negyed három van és itt a következő hír a honvedelem.hu-ról. Nagyon drukkolunk:
Kiszabadultak a hóból a hajmáskéri bázison lévő lánctalpasok, amelyek a tervek szerint fél háromkor a 8-as főúton indulnak el Várpalotára és ott várják meg a tovább pontos parancsokat – tudtuk meg Szausev Xéniától, az MH BHK kommunikációs főelőadójától .
-

Türelem rózsát terem nemsokára elindul a felmentősereg :P

kamerasmobil 2013.03.15. 14:21:21

@pocakos focista: Az nem tunt fel hogy tegnap ota havazik Pinter meg ma delelott 11kor rendelt el riadot?

Nikorene 2013.03.15. 14:22:35

@imi60: pl nem ma reggel 11kor elkezdeni intézkedni... azt lehetett volna tenni.
Lezárni a másik oldalát az M1nek, és visszafelé felhajtani a pályára munkagépekkel, buszokkal, melegedôkkel, útközben megnyitni az autópálya korlátját, hogy a használható felén az útnak vissza tudjanak menni az emberek... !!TEGNAP ÈJJEL!! Pl ezt is lehetett volna tenni.

Viktus 2013.03.15. 14:23:17

@pocakos focista:

Elárulom, ha már nem érted pl. felkészülni előre miután nyugaton is látszott, hogy probléma van, és közeleg ide ... itt gyakorlatilag semmi sem történt csak utólag megy szokás szerint a szartologatás.

Jöttem tegnap végig Ausztrián gépek ott dolgoztak elősóztak, ahol esett a hó kotortak ... Magyarországra érve az m1-esen fia gépet sem láttam Budapestig ...

tomwar 2013.03.15. 14:24:58

@pocakos focista: 24 oras kesessel. Ez a bajom.Az, hogy most melengetik a tankokat ki azok a katonak, akiket hazaengedtek a harom napos unnepre, amikor NEKIK tudniuk kellett, mi varhato.
Es sorolhatnam, de ugy sem erdekel, mert ha erdekelne, magadtol tudnad.
Menj, az tapsolj, ha leszall a fonok es kituntet mindenkit, aki lofaszt se csinalt!

imi60 2013.03.15. 14:25:07

egyébként az sms küldésről csak annyit.Kinek küldenek? Az összes szolgáltató által nyilvántartott telefonszámra? Pl. nálam a húgom kapta meg mert az ő nevén van a kocsi.De én használom és nálam van már vagy 5 éve. Én nem is kaptam.Nagyon sok ember nem saját nevén lévő autót használ.A külföldi nem kap? Szóval nem igazán jó megoldás.

Vombatus Ursinus 2013.03.15. 14:26:28

@pocakos focista: Mondjuk azt, hogy nem egy nap múlva jut el a tudatáig, hogy gáz van.

I_Isti 2013.03.15. 14:26:47

@kamerasmobil: de legalább küldött sms-t is, biztos nagy segítség azoknak, akik ott rostokolnak valamelyik autópályán behavazva...

ben2 2013.03.15. 14:28:43

Vicces, hogy azok osztják az észt, hogy mi lenne a teendő katasztrófa helyzetben, akik anno egy augusztus 20.-i tűzijátékot sem voltak képesek halálos áldozatok nélkül levezényelni. Akkor persze nem Demszky, a belügyminiszter vagy a katasztrófavédelem volt a felelős, hanem 1 db. meteorológus, meg az emberek, akik "minekmentekoda".

Igazam van mert... 2013.03.15. 14:30:36

@pocakos focista:

Mondjuk esetleg tegnap délután kellett volna elkezdeni központilag intézkedni, behívni a szabadságosokat, tartalékosokat, figyelmeztető üzeneteket küldeni, kivezényelni a hókotrókat, sószórókat, készültségbe helyezni a lánctalpasokat, lezárni az autópályákat, NEM PEDIG MA DÉLBEN ELKEZDENI MINDEZT, AMIKORRA MÁR EZREK REKEDTEK AZ UTAKON BAZDMEG! Esetleg... De ez persze csak egy óvatos feltevés...

Sir Bates dö Hól 2013.03.15. 14:31:13

@fizetekmegegysort: Nem vagy ideológiailag elég képzet. Tegnap Fénylő Csillagunk elmondta Brusszelben "Magyarország egy sikertörténet az EUn belül".
Csak nehogy kövessék, akkor innen is megyek tovább.:-)

imi60 2013.03.15. 14:32:28

@Nikorene: busszal? tudod hogy a buszok csúsznak meg leghamarabb a jégen? Jégen, havon a lehető legrosszabb jármű.nagy az oldalfala is.100 km-es szél jégen könnyen belöki az árokba.Nézd meg a téli közlekedési baleseteket.Kicsit esik rögtön mennyi busz végzi az árokban.Télen vagy téli időjárásban ami kötelező kell , hogy legyen.Teli tank, Hólánc,telefon (na ez van mindenkinek),meleg ruházat, plussz pokróc.És csak akkor indulj el ha menned kell!! Nem akkor ha úri kedvednek arra szottyan.Akik most kint ragadtak annak nagy százalékának nem kellett volna útnak indulnia.

Viktus 2013.03.15. 14:32:29

@ben2:

Ugyanazok voltak akik most szerencsétlen ... ugyanazok osztogatják itt egymás közt a tortát évtizedek óta csak az ország pusztul közben.

2013.03.15. 14:33:41

@ben2:
mér pintér most nem ezt mondja? minek indultak el. amúgy igazad van, az maszopnak kussolnia kéne. csak éppen ezek semmivel se jobbak

Igazam van mert... 2013.03.15. 14:35:27

@ben2:

Vicces, hogy akik augusztis 20-i tüzijáték idején a kormány felelősségét hangoztatták, most lazán kijelentik, hogy csakis a zemberek a hibásak és a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy ekkora országban, aminek rádaásul csak a felében esik a hó, 20 órája ülnek az emberek az autójukba beragadva és a szerencsétlen családoknak a Facebook-on kell üzengetniük, hogy valaki mentse már ki őket mert megfagy a gyerek.

Eközben a miniszterlnök-helyettes Semjén úr lóháton lovagol be az ünnepségre.

De ez így van jól. Bezzeg augusztus 20!

DR. Smit Pal 2013.03.15. 14:35:28

Ertjuk a postolot, szoval az idojarasrol is a fasiszta kormany tehet.
Az egyik postban nevetseges jelentektelen, bohocnak nevezi a kormanyt meg Orban Viktort, most meg azzal vadolja, hogy Orban Viktornak isteni hatalma van, mert bizony szemelyesen felelos a fold idojarasaert.
Az ilyen irasokbol latszik milyen szanalmas hazug bunozok a libsik.

KevinMulder 2013.03.15. 14:35:54

Én úgy vagyok vele, hogy mind a régebbi, mind a mostani kormány egyaránt lapíthat. Nagyon, nagyon mélyen. Egyik sem jobb a másiknál.

Talán lesz egy normális kormánya ennek az országnak. Talán ...

Szélmalomharcos 2013.03.15. 14:35:54

Van egy olyan emlékem, hogy a kormány rendeletet hozott a polgári védelmi szolgálat megszervezéséről, első lépésben a szolgálatra fogható személyek összeírásáról úgy 1 évvel ezelőtt

Akkor ugyanezek a libsi posztolók hisztérikus ajvékolásban törtek ki, hogy itt van a (10000-edik alkalommal) a demokrácia vége, összeírják a zembereket, mindenki bojkottálja, tiltakozzon és tüntessen, ismerjük nem sorolom tovább. Mert a Zállampolgárnak joga van, kötelessége nincs, az államnak meg csak kötelessége van, joga meg nincs

Nem tudom végül meddig jutott a civil katasztrófavédelem szervezése, de tapasztalatok szerint ez tud a leghatékonyabbn beavatkozni számos esetben. Most is jól jönne, de libsiéknek semmi se jó. Az se ha van, meg az se ha nincs, ilyen a libsi mentalitás

egysmás 2013.03.15. 14:37:12

Ez a potens kormány!

Két hét alatt rend lett!

Mindenki teszi a dolgát és cselekszik!

Aztán majd ki lehet tüntetni a vezetőket...

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 14:37:37

@ben2:
Az itt kommentelők vezényelték azt le? Nem gondolod, hogy kicsit egysíkú a gondolkodásod?

camilló 2013.03.15. 14:38:08

A katasztrófavédelem heroikus küzdelmet folytat! Hányingerem van ettől a dumától! Valamikor a 90-es évek vége felé kamionoztam. Németországban a Francia határ felől haladtam Ulm irányába, amikor pont abban az időben amikor a munkaidő végtér, elkezdett esni a hó. Rövid idő alatt járhatatlan lett az autópálya. Totál bedugult, és a havazás nem szűnt. Kb. két óra múlva már rendőrök jöttek, és terelgették az autókat, már amennyire lehetett. Olyan este 10 körül vöröskeresztes önkéntesek jöttek, forró teával, virslivel, meg a tájékoztatással, hogy a kamionok próbáljanak kisorolni a szélső sávba. Ebben segédkeztek is. Jött egy rendőr páros is, akitől kérdeztem, hogy mit kellene csinálni. A válasz az volt, hogy nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ha lehet a szélső sávba álljunk a kamionnal, aztán ha járható lesz az autópálya, akkor majd jönnek és szólnak. No én eldőltem, ha nem is az ágyba, hanem csak a vezető ülést eldöntve, mert én biztos voltam benne, hogy majd araszolgatni kell. Nem így történt! Reggelig jól összetörve szundikáltam, amikor jött egy járőr kocsi, szirénázott és közölte, hogy szabad a pálya! Azt azért elmondanám, hogy a rádióban 120 km-es torlódásról beszéltek előző este. Nem volt kormány ülés, vagy nagyot mondó nyilatkozat. Mindenki tette a dolgát! Nem most kellene ülésezni, meg nyilatkozgatni, hanem már régen kész terveknek kellene lennie! Mikor jutunk mi Európába??

I_Isti 2013.03.15. 14:38:18

@egysmás: ... főleg ha megfelelő számú frotírköpenyes Luke Skywalkert tud a tek letartóztatni...

I_Isti 2013.03.15. 14:40:00

@camilló: "Mikor jutunk mi Európába??"
havazás esetén kb kétszáz év múlva...

egysmás 2013.03.15. 14:41:07

@I_Isti: Azok dzsedizték össze a vihart is, meg a cselekvéshiányt is!

Csak bujkál még néhány, úgyhogy minden erőforrást arra kell használni, hogy elkapjuk a szabotőröket!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.15. 14:42:29

@kamerasmobil: @Viktus: @tomwar: @Vombatus Ursinus: @Igazam van mert...:

Azért azt lehet, hogy nekem más a véleményem, hm? Vagy eből bunkó módon kell ugatni?

Ilyen időben Németországból, Amerikából, vagy éppen Oroszországból is hasonló képeket látni az utón ragadt emberekről, elzárt településekről. Ezzel nincs mit tenni. Sokszor röhögtem korábban, hogy a fidesz még a havazásért is Gyurcsányt teszi felelőssé. Ti most pont ezt csináljátok. Semmivel sem vagytok jobbak, mint Vidéki, Önnek megünk, meg a többi narancstroll.

Viktus 2013.03.15. 14:43:23

@Szélmalomharcos:

Kalap szart sem ért az ... rendőröknek, tűzoltóknak, katonáknak nem tudnak felszerelést adni. Az állampolgár tudod ott ahol nem a tündérmesében élnek pl. Ausztriában vesz ilyen esetre hókotrót-sószórót stb. felszerelést, és alkalmazza is őket ilyen helyzetekben.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 14:44:07

@imi60: csak hogy képben legyél. ez a XXI. század.
Emberek rohangálnak az utakon, akár esik, akár fagy, akár fúj a hó. Fizetnek azért hogy mehessenek. Fizetnek azért, hogy áztassák a seggüket a melegvizben ha kinn hófuvás van. Magyarországon nem kritikus az időjárás. Az ország is kicsi. A népek fizetnek azért is az autópályán, hogy az le legyen takarítva.

Továbbá a szócső az internet. A rendkívűli eseményeket meg ott kell bemondani ahol az emberek hallgatják.

Ez nem az 1950-es évek. Nem is a 60-as évek. Nem is a múlt század. Nem az embereknek kell megkeresniük a Kossuth-rádiót. (Azt sem tudom hol van). És ha az emberek utaznak, költenek és nem otthon gubbasztanak, annak nagyon-nagyon kell örülni. Mert abból más megél.

kamerasmobil 2013.03.15. 14:44:15

Ezt bezzeg meg tudjak szervezni

Rendőrök már civilben is
Haszán Zoltán
márc. 15. 14:40

vannak a Petőfi-szobornál, ahol a szónoklat nélkül maradt Bajnai Gordon helyez el virágot hamarosan - jelentette tudósítónk. Hogy honnan lehet tudni, hogy a civilek rendőrök? A gégéjükhöz tartják a mikrofont - felelt munkatársunk. Így minden valódi civilre kb. három rendőr jut.

egysmás 2013.03.15. 14:44:22

@Szélmalomharcos: Micsoda meglátás!

Az a sok civil most kinn lapátolhatna, de nem teszi, mert a libsik nem engedik!

Ezért üresek azok a buszok, amik szállítanák őket a helyszínekre, ezért nem indultak az unimogok, és mivel nem sikerült a polgári védelmet összerakni, nem is kell más tervet készíteni egy katasztrófahelyzet elhárítására!

padlas 2013.03.15. 14:45:54

@Viktus: na pont errol van szo.

A csaladom egy napja az M1esen rostokol. Nem azert, mert rajtuk mulik. Ok ugyanis ennel sokkal rosszabb idojarasi korulmenyek kozott is siman vezettek mar, a havazas azert nem annyira elkepeszto esemeny, szamos helyen teljesen normalisnak minosul hogy hoban, hofuvasban vezetsz, csak teligumi, holanc, es megfelelo utkarbantartas meg rendvedelem kell hozza (mint pl Ausztriaban). A baj most az, hogy ok hiaba vannak felszerelkezve teligumival es holanccal, elottuk 20 km-rel balesetet szenvedett egy kamion. A rendorok nagyon soka ertek ki, akkor is hianyos felszereltseggel, es orakig tartott a helyszineles. Emiatt beragadt a forgalom, es az allo kocsisort szepen befedte a ho. EZERT alakult ki hotorlasz, ezert ejszakaztak az uton. Nem azert, mert nem birna a kocsi a menetet, ok siman tudtak volna haladni a teligumi+holanc komboval. Hanem azert, mert a rendorseg orakra megallitotta a forgalmat, es ezert teljesen behavazodott a kocsisor, most meg mar egy tapodtat se tud senki menni, a hokotrok se fernek mar oda, mivel sikerult tobb meteres kupacokat felhalmozni.

Felreertes ne essek, nem az egyszeri rendort hibaztatom, o nyilvan megtesz mindent amit csak tud. De ha nincs megfelelo felszereles, se ember az a megfelelo pontokra kikeszitve, akkor hiaba dolgozik az a nehany szerencsetlen kivezenyelt ember puszta kezzel. Egy szo mint szaz, valakik odafent nagyon elcsesztek a szervezest, es ezzel rengeteg embert beszivattak.

2013.03.15. 14:45:58

@Szélmalomharcos:
na persze don quijote. tudod a civil katasztrófavédelmet akkor lehetne megszervezni, ha lenne egy profin működő is, mert az tudja átadni a tudást és az tudná adott esetben irányítani a civil szervezeteket. különben az lenne hogy gyerünk menteni aztán a sok marha civil katasztrófás is kéne menteni, mert se felszerelése, se kiképzése, se tudása(amerikában hetente gyakorlatoznak a helyi civil tűzoltok stb). ez több éves munka. ez a baj veletek fidesznyikekkel. azt hiszitek leírtok valamit akkor már kész is. még a rendes tűzoltoknak sincs rendes felszerelése, mit csinál csúti civil katasztrófavédelmis? nekiindul a terepjárójával? ez van, amikor a politika kicsinálja a szakértőket és seggfejeket ültet a helyükre. na és most van az a nap amikor kiderül, hogy inkompetens személyek (nem)irányítanak

Vombatus Ursinus 2013.03.15. 14:46:01

@Szélmalomharcos: "Nem tudom végül meddig jutott a civil katasztrófavédelem szervezése, de tapasztalatok szerint ez tud a leghatékonyabbn beavatkozni számos esetben."

Milyen tapasztalatod van erről?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.03.15. 14:46:06

@Szélmalomharcos: Nem, a libsi mentalitás az az, hogy ha NAPOK ÓTA tudom, hogy száz km/h-s szél és hóvihar közeledik, akkor már JÓ ELŐRE kamionstopot rendelek el, és amikor látom, hogy az autópályát ellepte a hó, akkor rendőröket vezénylek a felhajtókhoz, és nem engedek több autót ráhajtani a pályára, legfeljebb hólánccal. Ilyen a libsi mentalitás. A fityiszes meg olyan, hogy miniszterelnök-helyettesünk, aki a fontoskodáson meg a bazsalygáson kívül még semmit nem csinált, pont a mai napon vonulgat lóval Kézdivásárhelyen, miniszterelnök-helyettestől lefelé meg teli szájjal szidja a komcsikat. Kivéve Deutsch Tamást, aki maga is azt írja, hogy felháborító, ami történik, de hát ő, mint tudjuk, zsidó, szóval kvázi komcsi. Kvázi a Gyurcsány haverja. Tehát nem kell foglalkozni azzal, amit mond.

WLaci 2013.03.15. 14:46:19

@Szélmalomharcos: Pont az a baj, majom, hogy az erős államos ideológiátokkal a szabadságot korlátozzátok meg pofáztok nagy hangon közösségi érdekről folyamatosan, és az összes éles helyzetben, amikor produkálni kéne valamit, akkor kiderül, hogy nincs mögötte semmi! Ócsai telep félmillió/négyzetméter? Hómentés 2 nap alatt? Hiába központosítotok világba, nem működik semmi!

Kandeláber 2013.03.15. 14:46:55

Na igen, ezeknél van még hadsereg, amit be lehet vetni a hó ellen (is). Nálunk az SZDSZ megszüntette. nol.hu/kulfold/a_szlovak_hadsereget_is_bevetik_a_ho_ellen

Vombatus Ursinus 2013.03.15. 14:47:03

@pocakos focista: Nem emléxem, hogy bunkó lettem volna veled.

egysmás 2013.03.15. 14:47:20

@pocakos focista: Pedig Orbán nem felelős a havazásért!

Ahogy azért sem, hogy nincs a kormánynak terve egy ilyen esetre!
Ahogy azért sem, hogy eszköze sincs!
Ahogy azért sem, hogy ötlete sem, hogy mit is kéne csinálni!
Azért sem felelős, hogy...
Hiszen a hívat nem ő rendelte!
Orbán itthon sincs!
Hogy a fészkes kurvaistenfaszába' lehetne felelős _bármiért_?

A helyettesei sem felelősek!
Senki nem felelős, csak az a kurva időjárás, esetleg a még liberális zsidők, akik megakadályozták a polgári védelem felállítását!

Totof 2013.03.15. 14:47:36

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Valamire nem figyeltél: "Massachusetts, Connecticut, Rhode Island és New York államokban már péntek délután szükségállapotot rendeltek el," a vihar meg szombaton jött. Itt hol voltak tegnap este héttől ma reggel hétig az isteneid?

Igazam van mert... 2013.03.15. 14:48:45

@Szélmalomharcos:

A katasztrófavédelem a hivatásosok feladata, nem a polgároké, ezért fizetjük őket a hivatásosokat. Meséld már el te szernecsétlen agyhalott barom, hogy ebben a helyzetben mit csinálhattak volna a sorköteles katasztrófavédőid?

Talán nekik kellett volna letakarítaniuk a havat az utakról? Akkor mire van az autópályakezlő, mire fizetjük az autópálya díjat, mire fizetjük a súlyadót, ha aztán nekünk kell ellátunk ezeket a feladatokat? Talán nekik kellett volna kihúzni a kamionokat a hóból? Mivel, a hajukkal?

A katasztrófavédelem nem hobbi, egyetlen értelmes országban sem az amatőrök feladata az ilyen helyzetek megoldása, hanem a hivatlos szerveké.

A libsizős dumádat meg tartogasd a gazdádnak, ő mondta 89-ben, hogy "A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila."

De te örüljél csak, a kormány a helyén, minden a legnagyobb rendben.

camilló 2013.03.15. 14:48:52

Ha már katasztrófa helyzet. A Borsodi árvíznél volt alkalmam látni, hogy vezetőink, mennyit is érnek. Mikor a rendőröket, akik 12 órát zsákolnak, ugyan ott helyezik el, mint a kiöntött embereket. A rendőröknek saját zsebből kell megvenni a 10 deka parizert! Folytathatnám, de minek. A tanulság az hogy ezek, no meg az előzőek sem értenek semmihez, minden csak kampány fogás!

Nikorene 2013.03.15. 14:49:13

@imi60: Örülök, hogy a buszon kívül ezekszerint a mondandóm többi részével egyetértesz :)

2013.03.15. 14:49:49

@pocakos focista:
nem, hanem a rendszerét amelyik inkompetens marhákat ültet olyan pozícióba, ahol a politikának nincs helye.a katasztrófavédelmet totál kicsinálták, ott békén kellett volna hagyni az embereket.

imi60 2013.03.15. 14:52:02

@Igazam van mert...: mint írtam tegnap délután már késő lett volna behívni.Akkor már szar volt az idő nyugat-dunántúlon.Ő is bent ragadt volna valahol.Előbb kellett volna.
Azt írod , hogy lezárni az autópályát.Gondold végig mit értek volna el vele.Rögtön az összes mellékút telt volna meg kamionnal, autóval ahol jóval nehezebb megközelíteni a bajba jutott autókat.Az autópályán legalább van hely.Két sáv és leállósáv is.Várható szar idő esetén rögtön kamionstop.Mindenki talál magának megfelelő parkolót.

protézisesh 2013.03.15. 14:52:48

@Mundr: "És mi a francak kellett kocsiba ülni, ha már lehetett tudni, hogy ítéletidő jön?"

Az a sok "felelőtlen" ember:
- naponta ingázik Bp-re dolgozni, délután/este csak haza akart jutni a családjához, ezért indult el.
- román/ukrán tranzitutas, aki egyszerűen úton volt, amikor nyakunkba szakadt az egész
- mindez kombinálva esetleg nyári gumikkal, mert ugye hétfőn már 15-16 fok volt...

"Sok a felelőtlen ember, nem a kormány tehet erről."

DE A KORMÁNY TEHET ERRŐL!
- egy hete lehetett tudni, hogy ez jön.
- ki látott alásózást az utakon? Senki, így a hóból egyből tükörjég lett.
- ki szervezett ügyeleteket (közút/hó/katasztrófa/rádiók/tévék)?
- amikor elkezdődött, ki kezdte el a nyári gumis kamionok leállítását? Senki, pedig tudjuk, hogy minden gáz egy keresztbe fordult kamionnal kezdődik, abból lesz a sok km-es dugó.
- amikor a baj megtörtént, ki kezdte el AZONNAL leterelni a forgalmat az utakról? Senki.
- ki szervezte a mentést? Senki.
- ki hívott össze rendkívüli kormányülést? Senki.

Szóval - tetszik vagy sem - ez bizony a párt és kormány csúfondáros leszereplése, immáron sokadik alkalommal...

protézisesh 2013.03.15. 14:54:34

Ausztriában amint jön a szar idő, azonnal leterelik az összes kamiont a parkolókba, AZONNAL indul a hóeltakarító konvoj (2-3 hótoló, formációban), és őket követve mehet a forgalom.

Nálunk max annyi történt, hogy leterelték a forgalmat, így aki nem az autópályán akadt el, az a többi úton rekedt a hóban.

ezttörölnikéne 2013.03.15. 14:56:18

az emberek már csak ilyenek, autóba ülnek akkor is, amikor nem kellene. mert dolgozni mennek, mert szeretnének hazajutni, vagy befizették a wellnesst. meg szavaznak program nélküli pártra, felhevült testtel vízbe mennek és zsidóznak focimeccsen. és nem számolnak a következményekkel. attól még nem hagyjuk őket 20 órán át a hóviharban. ezért tartjuk fenn az államot. és ha tegnap délután óta tart a rendkívüli állapot és a rendőrségnek ez csak ma 11-kor tűnik fel, akkor az állam nem jól működik.

imi60 2013.03.15. 14:59:01

@béla a görög: jól írod hogy ez a XXI. század. vagyis az embereknek meg kellene lenni a saját eszének.És nem a 60-as évek színvonalán állni észben.Attól hogy nem tudod hogy hol van a Kossuth rádió attól még ne várd , hogy egy zenei adó-ami esetleg nem is élőben sugároz- az mással is fok foglalkozni.Szinte minden autóban van rádió. Tessék útvonal, időjárás keresésbe állítani és követni. De időben !!

igi1 2013.03.15. 15:00:54

@Viktus: minek, mikor itt vagyok èn a hókotró traktorommal

fizetek èn sajàt magamnak adót akkor

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 15:01:38

@padlas: "A rendorok nagyon soka ertek ki, akkor is hianyos felszereltseggel, es orakig tartott a helyszineles. Emiatt beragadt a forgalom, es az allo kocsisort szepen befedte a ho. EZERT alakult ki hotorlasz, ezert ejszakaztak az uton."

Ha ez igaz, akkor olvadás után első dolgom lenne az inkompetens hülye rendőröket kirúgatni.

Persze az örök axióma itt is igaz: "ha piros riasztás van, akkor nem indulsz el". Akkor sem, ha igen jól fel vagy szerelkezve. Mert nem csak rajtad múlik az, hogy meg is tudsz-e végül érkezni, mert elég egy balfék, aki keresztbeáll, és kenheted a hajadra a nagy felkészültségedet.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 15:01:56

na barmok: a BM már tegnap kérte az ünnepségek lemondását az időra való tekintettel. napok óta mondták, hogy gáz lesz.
már tegnap kiadták a piros riasztást

"Piros riasztást adott ki a Dunántúl egy részére és már az északkeleti térségre is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Belügyminisztérium arra kér mindenkit, hogy ne induljon útnak csak akkor, ha mindenképpen szükséges. Aki mégis elindul, az tankolja tele az autóját, vigyen magával hólapátot, meleg italt és takarót. "

"Az OKF felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne induljon útnak, ha mégis, akkor viszont csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel. Az OKF az autósoktól azt kéri, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról."

"A BM kéri, hogy halasszák el a szabadtéri rendezvényeket"

"Közútkezelő: éjszaka senki ne induljon útnak!"

és ez tegnap este volt. szóval be kéne fejezni a hangulatkeltést. a legtöbben a saját hülyeségük miatt akadtak el. nem kellett volna elindulni.

camilló 2013.03.15. 15:02:25

@imi60: Szlovéniában az volt a szabály (nem tudom életben van-e még) ha esik a hó a kamionoknak ki KELL állni a parkolókba, és csak akkor lehetett tovább menni, ha eltakarították a havat! Értelmes dolgokat kellene átvenni, meg értelmes embereknek kellene pl. a katasztrófavédelmet irányítani!

bananarepublica 2013.03.15. 15:02:46

Ha a miniszerelnok nemtarozkodik az orszagban,
Semjen Zsolt a hejettese, mitkeresett Kezdivasarhejen ahol lovasbanderiumot vezetett
ott paradezott mint eggy idiota, talan fontolora kellene vennie a lemondasat!!

Igazam van mert... 2013.03.15. 15:04:19

@imi60:

Az általam belinkelt képről neked úgy tűnt, hogy mindenki talált magának megfelelő parkolót? A hírekben is ezt olvastad? Az autók az út közepén állnak, kilométerekre minden "civilizációtól"!

Kb egy hónapja Szlovéniában volt hasonló helyzet, akkor már Rajkánál! (magyar-szlovák határ) nem engedték be a szlovénia felé tartó kamionokat az országba, sőt már a szlovák autópályákon beterelték őket a parkolókba!

Most viszont az ég világon nem történt semmi, az illetékesek a monitorok mögött végignézték ahogy szép lassan megáll az élet, még az autópályák elválasztó korlátjait is az ott várakozóknak kellett átvágniuk, hogy legalább vissza tudjanak fordulni, sokan senkitől nem kaptak segítséget reggelig, még most is folyamatosan jönnek a posztok az Indexen, hogy az autójukban rekedtek gyógyszert, takarót kérnek és semmilyen hivatalos szerv nem segít rajtuk, pedig több mint 20 óra telt el!

Abban egyetértek, hogy már tegnap délután is késő lett volna, de még mindig előbb, mint ma délben.

imi60 2013.03.15. 15:05:57

a sózásról.már rég nem is lehet sok helyen sózni !! Egyébként ugyan -5 fok volt errefelé de 80-100 km-es szél.Ez avval jár, hogy az érzékelhető hideg -15 fok.Ott már a só vagy más sem segít.Illetve azt is elfújja a szél.Vannak olyan időjárási viszonyok. nagyon erős szél ill. gyorsan nagy mennyiségű hó amikor egy dolgot lehet tenni.Megállni vagy el sem indulni.Ezen lehet rágódni, de ilyenkor mindig az időjárás győz. Amint csitul akkor lehet az utat megtísztítani.

egysmás 2013.03.15. 15:07:30

@Kiszaj Károly: Jaja!

Tök igaz!

Azokat, pedig, akik mégis elindultak, és elakadtak, azokat ott kell hagyni a gecibe!

Meg kell tanulniuk az embereknek, hogy van következménye a tetteiknek!

Az államnak egyszerűen nem feladata az ilyen hülyék megmentése!
Faszkivan a sok barommal!
Fel kell fogni, hogy ma NEMZETI ÜNNEP van!

Ilyenkor lovasbandériumok vannak, meg ünneplés, nem faszfej bunkó felelőtlenek megmentése!

Majd holnap!
Ma ünnepelünk!

Így kell ugye?

Igazam van mert... 2013.03.15. 15:08:48

@Kiszaj Károly:

Neked meg nem kellett volna megszületni.

Nikorene 2013.03.15. 15:09:03

@egysmás: hagyd, ez is csak egy egybites troll write only üzemmódban :)

igi1 2013.03.15. 15:09:59

@bananarepublica: tökre nem értem, hogy bírt felülni a szerencsètlen pàràra, az meg hogy írta el a hàtàn a dögöt

??????

==T== 2013.03.15. 15:12:23

@padlas: Na, pont erre lehetett volna számítaniuk, hogy nem csak ők közlekednek az úton, hanem mások is, és azokkal is lehet baj.

imi60 2013.03.15. 15:12:34

@camilló: ezt pedzegetem, de ezt többen nem értik.Hogy mielőtt ez első hó leesek már is parkolóba a kamionokkal.A mai média zuhatagban nem értem, hogy pont ez nem jutott el az emberekhez, hogy nyakunkon az ítélet idő? Egyszerűen szartak rá.Nincs gyógyszere? Ekkora felelőtlen embert baromnak hívják.Aki gyógyszert szed és nem visz magával többet.Én is szedek gyógyszert.Van bent plusz a melóhelyen, van az autóban is.Ez sajna megint a nagyfokú felelőtlenség.

greybull 2013.03.15. 15:14:02

@JohnHenry: ha nem itt, hanem Bukarestben, egy kormányhivatalban üldögélnél, jó románként, biztos minimum eltennéd egy kis fiókba az infót, hogy oké, a magyaroknak nincsenek tankjaik, szállítójárműveik, amik árkon-bokron átmennek, szóval ha mi megyünk ellenük, akkor ott minden be fog szarni, megyünk majd előre, mint kés a vajban. S hogy még betegesebb legyen: amikor majd - remélhetőleg nem sokára - jön egy kormány, amelyik felmondja végre a külföldi hitelek törlesztését, és a Titkos Világkormány kitalálja, hogy itt kitört a faszizmus (sic!), naccizmus (sic!) és esetleg be kéne a testvéri román, szlovák, szerb, ukrán csapatoknak avatkozni a rend helyreállítása érdekébe, akkor majd mihez kezdünk,úgy teszünk, mint a roma gyerek, aki elcserélte az apja bicskáját egy zenélő kvarcórára, hogy: 5 óra 20?

3dom'f'speech 2013.03.15. 15:14:08

a hőbörgőknek és a nyávogóknak csak annyit, hogy
1. legalább 10 napja lehetett tudni, hogy nagy havazás lesz, 1-2 napja pedig még pontosabb előrejelzéseket adtak ki, így a józan paraszti ész alapján is lehetett tudni, hogy nem ildomos nekivágni, aki tehát anélkül indult útnak hogy valóban életbevágóan fontos és sürgős dolga lett volna (ilyen az elakadtak 95%-a, akik turistáskodás közben váltak a hó foglyává) az buta proletár módra viselkedett, azzal a primitív hozzáállással, hogy "maradjon otthon más, én megoldom <okosba>" (érdekes, hogy mi át tudtuk szervezni a családi programokat)
2. hivatalos figyelmeztetést is kaptunk tegnap, hogy nem szabad útnak indulni, de tömegek hagyták figyelmen kívül a hivatalos figyelmeztetést, most pedig ők ordibálnak a leghangosabban
3. akik rinyálnak az állami segítségvállalásért, azok máskor "az állam rossz gazda, minek fizessünk adót" legnagyobb élharcosai - szégyelljék magukat!

mindezek mellett, persze, ki kell menteni mindenkit, akit lehet, és ki is fogják, de a tanulságot a féreg-szintnél magasabb intelligenciával rendelkezőknek mindnek egyenként le kellene vonnia és felhagynia a büdösproli mentalitással és hőbörgéssel

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 15:14:32

@egysmás: "Azokat, pedig, akik mégis elindultak, és elakadtak, azokat ott kell hagyni a gecibe!"

ki hagyja ott őket? mentik őket?
az megint más dolog, hogy több a hülye, mint amennyire fel vannak készülve, mert 30 évente egyszer van olyan idő, amikor 10000 hülye káoszt tud okozni.

igi1 2013.03.15. 15:14:47

@egysmás: nem mond hülyesèget, ezek az emberek szartak mindenre, KOCKÀZATOT vàllaltak, holott csütörtökön is PÀNIK volt màr az utakon

okos ember otthon maradt

nem èrtem, mièrt nem lehet tènyleg hallgatni a hírekre

a magyar emberben van ilyenkor dac, hogy megdögölhettek, de èn akkor is lelèpek a vàrosból hètvégère

ami cirkusz van minden csütörtök este ès pëntek este így is

nekem hihetetlen ez a cirkusz, itthon vagyok, nyugalomba, ëszak mo.-on

volt havazàs, ennyit vettem èszre

igi1 2013.03.15. 15:16:44

@Kiszaj Károly: voltolyan, hogy áprilisba is esett a hó, manapsâg ilyen időjàràs nem ritkasàg

itt tènyleg belàtóbbnak këne lenni

de a sok idióta a múltkori esetekből se tanult, ès kèpesek mèg elöntött utakon is àtgàzolni a kocsival

egysmás 2013.03.15. 15:16:47

@3dom'f'speech: Tehát az, hogy a kormány nem cselekszik, az egy marginális kérdés, hiszen a hibás az a hülye, aki elindult a figyelmeztetés ellenére!

Az erős állam pedig azért nincs és azért nem működik, mert a büdösprolik hőbörögnek!

WLaci 2013.03.15. 15:16:53

@greybull: Nem hiszem, hogy ez a rakás szerencsétlenség kellene nekik.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.03.15. 15:17:20

@Kiszaj Károly: "és ez tegnap este volt"

Pontosan ez a gond, mindez tegnap este volt, miközben a nyugati országrészben reggel óta szakadt már a hó, estére pedig már az egész ország be volt állva. Az ünnepségeket pedig este 11 után mondták le, ezt jelenti az általad említett "a BM már tegnap kérte" kifejezés. Igaz, ez még mindig jobb, mint az országos riadó, amit Pintér ma de. 11 után rendelt el, miután sok helyen már 20 órája vesztegelnek az emberek a hóban.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 15:19:29

@protézisesh: "csak haza akart jutni a családjához, ezért indult el."'
ha nem lehet közlekedni, akkor hiába akar hazamenni a csalájához. kivesz egy szobát estére ő maga, vagy a munkálatója.

Mundr 2013.03.15. 15:19:59

@protézisesh: Jó érvek, elismerem. De szerintem már a személyi feltételek (elég honvéd) járműpark sincs meg, ahhoz, hogy nagyon gyorsan ennyi embert kimentsenek vagy hogy ennyi utat előre lesózzanak. Ha már politika tehet róla: "Szekeres Imre regnálása alatt ócskavas áron eladták a Honvédség katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot..." No meg a honvédségre sincs szükség bullshitet is eleget hallottuk az utóbbi 20 évben...

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 15:20:19

@imi60: NEM! Az autóban GPS van. Meg feltöltött mobiltelefon van nálad. Abban is van GPS. Meg térkép is a GPS-hez És az információkat oda kéne kapnod. Hogy merre és hogy kerülj el. Időpontok, helyek, választási lehetőségek előtted. Viszonylag gyorsan.
Igen, ehhez normális számítógépes rendszer kell. Igen ehhez emberek kellenek, És igen ahhoz is pénz kell. (egyébként nem egy nagy wasisdas)

Ma már a rádió nem média. Csak, hogy hagyd már békén a rádiót. Meg az embereket a rádióval. Több az eladott mobil mint amennyi a lakosság.

Az emberek megvették a technológiát (jó autó, telefon) ami a túlélésükhöz kell, ott kell őket kiszolgálni.

egysmás 2013.03.15. 15:21:00

@Kiszaj Károly: mondom én!

Az a sok hülye a hibás!

Semjén meg bandériumozik, hiszen ez egy nemzeti ünnep, és ez a dolga!
A többiek meg heroikusan küzdenek!

@igi1: jaja!
Az okos ember otthon marad!

A hülye meg az út közepén!

A kormány Magyarországon tartózkodó legmagasabb beosztású személye pedig nem koordinál, igazgat, hanem végzi a dolgát: egy bandériumban lovacskázik!

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 15:21:55

@igi1:
Na de legtöbben csütörtök délután akadtak el és ott éjszakáztak, ahol voltak, nem péntek délelőtt.

Amadeus62 2013.03.15. 15:22:07

A katasztrófavédelem a legaljasabb módon csatlakozott a cionista népirtó kormányhoz. Ez már nyílt hazaárulás és nemzetgyilkolás. Halál a kormányra, halál a Fideszre, halál Orbánra. Orbán Brüsszelben szopkodja a zsidó megrendelőit, ha visszajön le kell tartóztatni, és rögtönítélő népbíróság elé kell vinni. Majd ezt követően azonnal KI KELL VÉGEZNI!

t74 2013.03.15. 15:23:55

EZEN ÚTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI AZ ÖSSZES VOLÁN TÁRSASÁGNAK, HOGY TÁVOLSÁGI JÁRATAIKAT EMELT SZINTŰ JÁRATOKKÁ MINŐSÍTETTÉK A MAI NAPPAL (MÁRCIUS 15. - NEMZETI ÜNNEP, A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA; A HIVATALOS SZERVEK TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT MA EGYETLEN "POLGÁR" SE VEGYE IGÁNYBE A GÉPJÁRMŰVÉT, UTAZZON INKÁBB A MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ ÉS "OLCSÓ" TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL). EGYÉBKÉNT EZ AZ ÁTMINŐSÍTÉS 20% MENETDÍJEMELÉSSEL JÁR. A VOLÁN SZOLGÁLTATÁSA PERSZE VÁLTOZATLAN MARADT: A MENETIDŐ UGYANANNYI, WIFI IDŐNKÉNT, BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ELVÉTVE, A KAROSSZÉRIA ROHAD, A FUTÓMŰ RÁZ, UTASKISÉRŐ HÖLGYEK MAX. ÁLMOMBAN. JA, ÉS A FIZETÉSEKET IS ELFELEJTETTÉK EMELNI A MAI NAPPAL.
MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK

igi1 2013.03.15. 15:25:13

@Zabaalint: csütörtök reggel màr volt a ràdióba

de hètfőn màr mondtàk a hètvègi rossz időt

tudom, mert felkaptam a fejem èn is a hètvègi hóra

mondtam is, rohadj meg, időjós

Igazam van mert... 2013.03.15. 15:26:04

@imi60:

Érdekes, hogy mindenkit hibáztatsz, csak és kizárólag azokat nem, akiket konkrétan azért fizetnek (a mi adónkból) hogy az ilyen helyzeteket megoldják. És itt már nem arról van szó, hogy 1-2 órát késett a segítség, hanem konkrétan lassan egy napja. Tegyük még hozzá, hogy nem egy Németország nagyságú területről beszélünk ahol egyidejűleg meg kellene oldani a problélmákat, hanem csak és kizárólag a dunántúlról és még ott se minden megye érintett!

Az emberektől várod, hogy felfogják mekkora ítéletidő közeledik, de a hivatalos szervektől nem várod el ugyanezt? Az autópályák tele vannak digitális táblákkal, mutass már egy fotót, ahol azt írta ki a tábla, hogy "azonnal álljon meg a következő pihenőnél, járhatatlan út!" Nem hiszem, hogy volt ilyen, legfeljebb csak akkor amikor már rég elakadt mindenki. Ilyen helyzetben a hatóságnak kell kezébe venni az irányítást, ahogy ez meg is történik minden értelmes országban - csak nálunk nem. Mi lazán elvárjuk a német turistától, hogy halgassa a Kossuth rádiót, aztán a k... anyját ha nem érti.

A lakosság annyit tudott, hogy havazni fog, a hivatásos szerveknek kellett volna pontosan tudni, hogy mennyire és megtenni a szükséges lépéseket. Nem tették meg, amit tettek, azt is súlyosan elkésve. A hatóság totális inkompetenciáról tett tanúbizonyságot - és ez alatt természetesen nem a végrehajtó állományt értem, hanem a vezetőket!

Ezt a büdös életben ki nem magyarázod se te, se senki más, akármilyen izzadtságszagúan próbálkoztok is. Ez bizony el lett kúrva, egyértelmű eredménye az elmúlt évek inkompetens kormányzásának és kinevezési gyakorlatának. Szakemberek helyett minden poszton pártkáderek ülnek, tőlük ennyire futja. Aki elégedett, szavazzon nekik még több hatalmat, újabb 4 évre.

Igazam van mert... 2013.03.15. 15:28:44

@Kiszaj Károly:

Te melyik országról beszélsz? Mikor lett itt olyan fasza az életszínvonal, hogy bárki csak úgy kivesz estére egy szobát - na meg ha ő nem akkor majd a munkáltatója. Beszarok :) Mondjuk elhiszem, hogy neked ott a Fidesz székházban így működik az élet, de tudid a Fidesz székházon kívűl ott a magyar valóság, nem ártana kicsit elmerülnöd benne.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 15:29:22

@Zigomer Trubahin: korábbanis adtak már ki riasztást majom. napok óta ment a közvélemény értesítése a közeledő havazásra.

nesze bazmeg, szerda

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

te ezután utazást tervezel átautózva ott, ahol 10-20 centi havat, és 100km/h feletti széllel kísért hófúvást mond?

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 15:29:25

@egysmás: "Semjén meg bandériumozik, hiszen ez egy nemzeti ünnep, és ez a dolga!
A többiek meg heroikusan küzdenek!"

Idefigyeljmár te egysejtű!
Mit csinálna Tömjénzsóti a bendériumozás helyett? Belepofázna mindenbe felülről, meg állandóan jelentést kérne az emebrektől. Jobb helyen van a lóháton.

Viktus 2013.03.15. 15:29:34

No para jönnek az osztrákok küldenek hókotrót, ha már itthon nem üzemelik be őket. :P

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 15:31:43

@Igazam van mert...: belőled indultam ki, mert barátod biztos nincs, így kénytelen vagy.

de csak gondolkodni kéne faszkalap. aki annyit autózik a munkába nap min nap, hogy nem tudott hazajutni, az biztos keres annyit, vagy ha mégse, akkor van nála annyi pénz, vagy a kártyáján, hogy ki tud venni, oszt majd a munkáltatóval elszámol.

nem a szuzuki szalagmunkásai akadtak el az m1-en a bmw-ben.

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 15:31:55

@igi1:
Ebben teljesen igazad van, de riasztást azt akkor is 24 órával később rendeltek el, mint kellett volna. Pedig a BM is tudta egy héttel ezelőtt.

Mondjuk a meteorológiáról annyit, hogy a legutóbbi nagy havazás idején itt Dél-Dunántúlon nem volt semmi, holott 20-30 centit ígértek ide is, ezúttal már nem hittem nagyon a havazást, mondjuk nem is terveztem és nem is utaztam sehová. Mondjuk az Időkép, amelyet a kormány az utóbbi időben igyekszik ellehetetleníteni, még mindig jobb előrejelzéseket ad általában, mint az OMSZ.

sjános 2013.03.15. 15:32:25

@pocakos focista: "Semmivel sem vagytok jobbak, mint Vidéki, Önnek megünk, meg a többi narancstroll."

Igazad is van meg nem is...
Kicsit összemosás a dolog...de a tény ettől még tény marad!
Nem működik a rendszer!
Mint, ahogy nem működött az ominózus augusztus 20-án sem!
Ez bizony, a mindenkori Kormány bizonyítványa!
Egy kézi vezérelt országban így működik..vagyis így nem működik semmi ha a legfőbb Úr nincsittalszikmássalvanelfoglalvabetegstb.!
Mindenki fosik, felelősséget tol, parázik, mert ha rosszul dönt, Ő lesz a bűnbak, várja a felsőbb utasítást...ééés mire onnan megjön....kb 2-3-23 átjátszó állomáson, pozíción át a döntés.....addigra már rég más a helyzet!
Az, aki meg kint áll a döntéshozatali sor végén a hóban-fagyban....anyázik, hogy miért nem tudnak dönteni a meleg szobában....majd dönt....vagy nem vérmérsékletétől függően...de az biztos hogy csak káosz növelő lesz, hisz nem egy logika mentén születnek a döntések!
Így jár az a Kormány, aki bólogató pincsikutyákat tesz pozícióba és nem szakembereket!
Ez most speciel a katasztrófavédelem, a közszolgálati média és a "tél biztos" leszereplése!
Vagyis nem...mert a buta lakáj erre képes!
Ez volt a maximum Tőlük!
Az eredményt...látjuk...olvassuk a facen a közösségi oldalakon! (mert az egyén egyébként segítőkész!)
És tévedés ne legyen!
Ugyan így működik most minden!
Minden minisztérium, állami szervezet, önkormányzat, államtitkárság, állami cég, "ispánságtantestületapámf@szaminden", amibe a Kormány, a Párt a politikailag megbízható embereit ültette be, szakemberek helyett!
Így azért valamelyest igaz kép ez, az ország egyéb állapotairól is!

egysmás 2013.03.15. 15:32:26

@tundrazuzmo: reprezentál, baszod!

Mint felelős vezető mutatja, hogy a kormány a helyén van, tájékoztatja a népet meg a veszteglőket, hogy dolgoznak, szavaival nyugtatja az otthoniakat, stb.

Teszi a DOLGÁT!
Azt a dolgát, ami egy országos vezető dolga!

Amadeus62 2013.03.15. 15:33:19

@Viktus:

Már miért küldenének? Karintia, Salzburg, Felső-Ausztria, Vorarlberg szarabb helyzetben van mint mi, mégis urai a helyzetnek, mert nem a tökeiket vakargatják. Csak a ruszkik, meg mi, meg a Kelet-európaiak ennyire balfaszok, hogy órákig kelljen állni a sorban az utakon. Mint legutóbb, télen a 200 akárhány kilóméteres kocsisor Moszkva és Sztpétervár között! Balfaszok!

Amadeus62 2013.03.15. 15:34:14

Ezért Pintéréket népbíróság elé kell állítani és mihamarabb kivégezni!

Nikorene 2013.03.15. 15:34:24

@Viktus: most mondta be az Ö3, hogy már átengedték ôket a határon, és mennek menteni.
Jah félóránként tudósítanak, hogy mi a helyzet Magyarországon, hol mekkora a dugó, és merre ne menjenek az emberek... Mégeccer: Ö3 :)

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 15:34:48

@Kiszaj Károly:
Mert a Suzukis szalagmunkás az mind Esztergomban lakik, és nem lehet hogy ő is haza szeretett volna menni? Vagy bármely alkalmazott Veszprémben, Fehérváron vagy Pesten, aki haza szeretett volna menni a falujába/kisvárosába ezen városok valamelyikéből?

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 15:35:02

@egysmás: "Teszi a DOLGÁT!
Azt a dolgát, ami egy országos vezető dolga!"

Ezt megteszi helyette a Pintér. Miniszteri szinten. Ő legalább ért is hozzá.

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 15:35:40

@Kiszaj Károly:
Bocs a Suzukist azt a Suziki gyárban szalagmunkásra értettem, te meg látom a kocsijára, de mindegy. Elakadt sokféle ember, nem csak a bömbisek.

Helyszíni zsemle 2013.03.15. 15:36:29

Csak azok az autóbuzik maradtak az úton, akik bármilyen körülmények között meg akarják mutatni, hogy őket aztán senki és semmi nem korlátozza, mert nekik jogaik vannak, és még a budira sem hajlandók autó nélkül menni. Az ilyen buzikat ott kéne hagyni az olvadásig. Ha még is kimentik őket, a mentés minden költségét fizettessék ki velük.

Viktus 2013.03.15. 15:37:27

@egysmás:

Ja.

"törökgáborelemez
Amint látom, most az egyik érv úgy szól, hogy napokkal előre lehetett tudni, mekkora hó lesz, miért indult útnak ennyi autós. Van persze ebben igazság, bizonyára nem mindenki volt eléggé előrelátó, de persze sok embernek nem szórakozás a közlekedés, hanem szükségszerűség (munkába, haza, rokonokhoz stb.). Ha viszont elfogadjuk, hogy napokkal előre tudható volt, mi fog történni, akkor talán a politikusok is lehettek volna előrelátóbbak: ha a miniszterelnököt Brüsszelbe szólítja a kötelesség, a helyettesének például meg kellett volna jobban gondolnia ezt a kis lovaglást. Nem azért, mert ha itthon van, kevesebb autó marad a hóban, hanem azért, mert ennek üzenetértéke van.

Semjén Zsolt lóháton vonult be
index.hu
A miniszterelnök-helyettes bocskaiban ülte meg a lovat, így vonult be Kézdivásárhelyre."

Nikorene 2013.03.15. 15:37:39

@Amadeus62: dede... már úton. 5 hómaró meg egy rakás mentô, és egyébb kiszolgáló cucc.

Amadeus62 2013.03.15. 15:41:41

A lengyeleket miért nem bassza le Pintér hogy idejöttek a nagy semmiért? Ők nem tájékozódnak hogy milyen lesz az időjárás?! Birka nép! Úgy kell nekik! Ha én utazást tervezek, csak akkor megyek ha jó idő lesz.
De ez még nem azt jelenti, hogy az utazók balfaszsága miatt a belügyeinknek is teszetosza balfaszoknak kell lenniük!

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 15:42:14

@Helyszíni zsemle:
Kedves korlátozott értelmi képességű embertársam, ezek után csak arra vagyok kíváncsi, hogy azok akik busszal mentek volna haza, azok meg buszbuzik?

Napkutya 2013.03.15. 15:43:12

Ez egy nagyon, nagyon komoly kihívás a kormányzati kamugyárnak.

MOST mivel fognak majd "emúttnyócévezni" ????

Hofi után szabadon: Ennek a kormánynak csak két ellensége van: A nemzetközi imperializmus, meg a négy évszak...

Ja, és jönnek majd az áradások.
Csak szólok.

Amadeus62 2013.03.15. 15:43:26

Pintért, Orbánt, Bakondit népbíróság elé állítani és minél hamarabb kivégezni!

Viktus 2013.03.15. 15:45:41

Nem igaz, hogy kaját osztanak
Joób Sándor márc. 15. 15:40
Van a propaganda, és van a valóság. Dániel üzenete az M1-esről:
Tegnap fel 5 ota allunk a 93.km konel, most tudtunk atmenni a B oldalra, de most ez is teljesen beallt. Remenytelen a helyzet, a magyarok pedig magukhoz melto modon a leallosavban probalnak 50m-el elorebb kerulni, ezzel ellehetetlenitve a mentok kozlekedeset. Abbol hogy kajat osztanak semmi sem igaz. Ma delutan lattuk meg az elso rendort.

:D

Catella 2013.03.15. 15:46:07

@Kiszaj Károly: ok, figyelmeztetést kiadták. Ennyi? Esetleg csináltak is valamit ma 11 óráig?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.03.15. 15:46:38

@Kiszaj Károly: A mostanihoz amúgy sokban hasonló 2006. augusztus 20-i események óta annyira be vannak szarva, hogy akkor is riasztást adnak ki, ha egy nagyobb csapat galambot látnak közeledni. Ezeket tehát már senki nem veszi komolyan, nyilván te sem, mert ha ugyanezeket egy komcsi kormány követte volna el, akkor most te is azt mondanád, amit én: hogy nem pusztán a meteorológiai jelentésekre kellett volna hagyatkozni, hanem konkrétan, ELŐRE kamionstopot elrendelni, a beragadt utakat időben lezárni, hogy több ember ne tudjon ráhajtani, a behavazott utakra csak hólánccal felszerelt autókat fölengedni, villamosított vasútvonalakra a meghibásodásra készülve dízelmozdonyokat rendelni stb. A katasztrófavédelmet, belügyet, rendőrséget ELŐRE riadókészültségbe helyezni, nem másnap. Mindebből semmi sem valósult meg.

Ehelyett annyi történt, hogy a tévében bemondták, hogy "hó lesz", aztán hátradőlve nézték, mi történik. Azonnal tájékoztatni kellett volna pl. az embereket arról, hogy egyes utak beálltak, lehetetlen a továbbjutás. Ez megtörtént? Ja, estétől kezdődően, amikor már 10-12 órája meg volt akadva egyes helyeken a forgalom, és akkor is itt az Indexen meg a Facebookon.

Nemigen van olyan hely az országban, ahol a legközelebbi város 10 km-nél messzebb lenne, mégis van, ahol több mint 24 órája vesztegelnek már az emberek a hóban, a nagyszerű szervezéssel ennyit sikerült tenni értük eddig, a hozzád hasonló trollok meg elintézik azzal az egészet, hogy "otthon kellett volna maradni" (szó szerint idézve Kuncze elvtársat 2006. október 23-áról egyébként).

ui. Pont most kaptam SMS-t a BM-től, itt Bp. közepén.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 15:49:28

@Viktus: akkor most az osztrákok ásnak ki a hóból minket, hogy utána fülkeforradalmilag jól letámadjuk őket????

Ez egy új interpretálása a március 15-ének :D

Én már teljesn össze vagyok zavarodva, hogy ki, kivel van :D

Catella 2013.03.15. 15:52:09

Érdemes ránézni az országos katasztrófavédelem honlapjára: 2 helyen mutat erős szelet és 1 balesetet, és slussz! Ennyi a tájékoztatás.
www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_esemeny_terkep

Amadeus62 2013.03.15. 15:53:29

Mindezért a szándékos gyalázatért és időjárásért, valamint semmit nem tevésért Orbánt, Pintért és Bakondit népbíróság elé kell állítani és azonnal ki kell őket végezni! (kötél)

Viktus 2013.03.15. 15:54:05

@Amadeus62:

Kóválygó kokárdás lengyelek a Belvárosban
Horváth Bence márc. 15. 15:27
Összecsavart transzparensekkel mászkálnak felalá, az őket kiszúró mikroblogger szerint ők most a legcukibb látvány a Belvárosban.

-

Na szegények ... Bencsik meg bohóckodni van ...

Viktus 2013.03.15. 15:55:11

Megjöttek az osztrákok
Herczeg Márk márc. 15. 15:53
Pár perccel ezelőtt átlépték a határt az osztrák hókotrók és mentők.

camilló 2013.03.15. 15:56:36

Pintér szerint ember emlékezet óta nem volt ilyen helyzet az országban. No akkor javaslom vegyen be Cavintont! Utoljára 98 telén volt egy ilyen helyzet. Ami ettől is szarabb volt az meg 87 tele. Mondjuk akkor párosult hozzá a minusz 30 fok is. Ok hogy kisebb volt az autó forgalom, de ekkora katyvasz nem volt. A honvédséget visszarendelték a laktanyákba (akik szabin voltak) És mindenki takarított. A ruszkikkal kart-karba öltve! Az alföldi tanya világban biztos emlékeznek rá, hogy a katonák hordták ki a tejet, kenyeret. Szóval Pintér úr, lehet ideje volna elgondolkodnia azon, hogy lemondjon!

Amadeus62 2013.03.15. 15:57:16

@Viktus:

Úgy kell nekik!

Egyébként nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy Orbánt, Pintért, Bakondit népbíróság elé kell állítani és azonnal fel kell őket akasztani! Ha Gyurcsány lenne a m.elnök már a fél ország a lemondásáért hőbörögne (mondjuk őt is ki kellene végezni, de más dolgok miatt). Birka nép vagyunk. Akár csak egy kelet-európai, balkáni nép.

2013.03.15. 15:59:17

Anno az ominózus tűzijáték kellett ahhoz, hogy megszülessen a felismerés: ahol nagyon sok ember van show-mánia, kevés kijárat, és elégtelen tájékoztatás mellett, ott komoly baj lehet. Hasonlóan végződő tűzijátékra egy jó ideig akkor sem kell számítanunk, ha vihar lesz közben, mert a szolgálatok tanultak.
Anno az ominózus őszi tüntetések kellettek ahhoz, hogy megszülessen a felismerés: a rendvédelemnek nincs rutinja, és nincsenek megfelelően képzett, határozott, az eseményeket a helyükön kezelő parancsnokai. Hasonlóan végződő tüntetésekre egy ideig megint csak nem kell számítani, a szolgálat ott is tanult. Azt már csak úgy hozzáteszem, hogy szerintem még mindig tanul, de remélhetőleg egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy a védelemre szorulók a védelemben, az agresszióra vágyók pedig az arányos mértékű rendfenntartó szándékban lehessenek halálbiztosak.

A katasztrófavédelem, a különféle útkezelők, a lakosságot értesíteni hivatott szervek, a hadsereg stb. pedig most tanulnak. Tagadhatatlan, hogy minden forráshiányos, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy akik "kint" vannak, azok jellemzően a lelküket is kiteszik, ha kell: azt hiszem, itt a kiváló alkalom arra, hogy a szolgálatok vezetői, illetve a források biztosítói megint csak átgondoljanak néhány dolgot, tegyék ki a lelküket ők is, egyszerűen azért, mert őket nem azért fizetjük, hogy leszarják a problémákat vagy siránkozzanak azokon meg másokon, hanem hogy megoldásokat keressenek és találjanak.

Az állampolgár meg folyamatosan tanul. Általában azt tanulja, hogy nem szarjuk le a veszély lehetőségét, nem hisszük magunkat sérthetetlennek, illetve felkészülünk erre-arra, így nem a kétségbeesett tehetetlenség az első, ha bajba jutunk. Természetesen nem lehet mindenre felkészülni, szükségszerűségek is vannak, és normális dolog, ha az ember számít valami segítségre egy szorult helyzetben, de meg kell érteni, hogy csak másra számítani (mint az Index címlapos Nóra, aki "nem vette komolyan", de végül mákja volt - legalább az apja ordítsa majd le, ha más nem...), az felelőtlenség, vétkes könnyelműség. De hátha elég sokan megértik ezt is egyszer, és akkor talán a szolgálatok vezetői is olyan emberek lesznek, akik nem csak szaladnak az események után. Mert ők a társadalom tükre, még ha ez szarul is esik sokaknak.

Napkutya 2013.03.15. 16:01:46

Import lengyelek a fővárosban....

Egy.két csoportot láttam én is. Nézegetik a kirakatokat, fáznak, az egyik csapat egy padnál teázott termoszból.

Elég szar lehet rájönni egy dekorációnak, hogy elmaradt a kiállítás...

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.15. 16:04:45

@camilló: 98ban ekkora nem volt, 86-87ben igen. tehát nálunk 30 évente van ilyen rendkvüli hóhelyzet, akkor hogy várható el, hogy erre legen felkészülve. nincs rá kapacítás, mert nem ez az általános.
amit lehetett, megtettek: figyelmezetettek. volt kiadva riasztás, mondták ne induljunk útnak.
aki megtette, így járt. csak azzal, hogy elakadtak, az utak folyamatos takarítását is lehetetlenné tették, így több települsét elzárt a hó.

csak nálunk lehet még ebből is zorbánozást gyártani.
franciaországban, ausztriában, amerikában is szokott ilyen lenni.

vasziljevics 2013.03.15. 16:04:47

ugyan már... félnek ezek Viktor nélkül, önállóan dönteni. sőt, szerintem (már) nem is tudják, hogyan kell azt csinálni...

Totof 2013.03.15. 16:09:40

@igi1: Kikerültek hülyék az útra? Ki. (Volt aki hétkor indult el és csodálkozott, hogy nem jutott ki a városból). Csakhogy a blogbejegyzés nem ezt a kérdést teszi fel, hanem:
Mikor volt országszintű kamionstop? Mikor zárták le az autópályákat? Mikor ült össze bármilyen válságbizottság? Mikor hirdettek ki vészhelyzetet, rendkívüli állapotot? Mikor volt az első sajtótájékoztató? Mit csinálnak az ország vezetői, miközben ezrek rekedtek a hóban? Mikor kezdték a mentést szervezni?
No, ha ezekre a kérdésekre elmormoltad a választ, tudod, hogy komolyabb vészhelyzet esetén mennyire lehet számítani a kormányra.

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:09:51

felelőtlen proletárok:

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

tede 2013.03.15. 16:10:30

@Kiszaj Károly: azért abból ne indul ki, hogy 20-30 ballibbant 4-5 különböző nicknéven itt okádja az epét a kormányra. Érdekes, hogy különböző nicknevek milyen hasonlóan fogalmaznak, gondolom ugyanaz az ember...

Amit mondani akarok, hogy aktívnak tűnnek, pedig csak pár ballibbant...

Viktus 2013.03.15. 16:13:13

Jönnek az osztrák hókotrók
Öt hókotró járművet állított készenlétbe az osztrák állami autópálya-kezelő társaság (AFSINAG) a hegyeshalmi határátkelőnél a segítségnyújtáshoz. Az ASFINAG-hoz az osztrák belügyminisztériumban működő válságstábon keresztül érkezett felkérés. A járművezek azután indulnak útnak, hogy az osztrák válságstáb közvetítésével megérkeznek a részletes információk a magyar válságstábtól arról, hogy pontosan hol van szükség rájuk.

Egy hatodik járművet, egy speciális hómarót adott az ASFINAG ahhoz a konvojhoz, amelyet az Osztrák Vöröskereszt készül indítani kora délután az M1-es autópályán elakadt autósok megsegítésére. A járműveket akár napokig is nélkülözni tudják, Ausztriában most nincs szükség rájuk.

egysmás 2013.03.15. 16:14:14

@tundrazuzmo: Péntér dolga az operatív irányítás. Semjéné most az lenne, amit leírtam!

De egyik sem csinálja.
EZT nehéz letagadni!

Egyszerűbb azt mondani, hogy a fegyelmezetlen polgárok miatt van a helyzet, nem pedig az impotens szervezés kúrta el.

Napkutya 2013.03.15. 16:16:22

+ IMPORT LENGYELEK

Kicsit tanácstalanok.

Valaki azt mondta nekik, hogy itt a Kereszténydemokráciát kell megvédeniük, de ők sehol nem láttak ellentüntetőket, viszont nem ismerik Budapestet, így, arra is kíváncsiak voltak, hogy mit érdemes megnézni. (Nomeg, hogy mi van nyitva. Elküldtük őket a WestEnd-be, jobb ötletünk nem volt.)

Ja, és állítólag kurva drága nálunk a buszjegy...

:)))

Hajrá fülkeforradalom!!!!

camilló 2013.03.15. 16:18:12

@Kiszaj Károly: A 98-as hóhelyzet miatt nem jutottam el Portugáliába, azért emlékszem ennyire rá. Emőd és Vatta között pl. két méteres hófal volt, de az országban máshol sem volt jobb a helyzet. Én akkor Szlovénia felől jöttem haza felé, és Nagykanizsa után egy Bolgár kamion fordult keresztbe az úton. A 8-as akkor járhatatlan volt. A kamiont Tapolcáról jöttek kihúzni harckocsi bikával. Szóval volt! De nem is ez a lényeg, hanem az hogy mindenre felkészületlen az ország, és függetlenül attól, hogy ki van hatalmon, senki nem tesz semmit! Az emlékezetes árvíz után is csak olyan intézkedéseket hoztak amik PR szempontból voltak jók. Valódi érdemi intézkedés nem történt! A háborúra azért kell készülni, hogy ne kelljen háborúzni, mondta ezt egy keleti hadvezér!

2llkedő 2013.03.15. 16:18:14

@egysmás:
"""""Elsőként a 2006. augusztus 20-i, öt ember életét követel ő tragédia tette nyilvánvalóvá, hogy a kormány a konzekvenciák levonása helyett inkább bűnbakkereséssel menti magát.""""""

Totof 2013.03.15. 16:18:18

@vasziljevics: Már? Soha nem is tudták. Azért is vannak ott.

Bikfenc 2013.03.15. 16:19:58

Csak óvatosan kérdezem a kommentelőktől:
100 emberből vajon mennyi marad otthon a hét eleji hóval riasztgatásokra, ha a család ausztriai síelése fél millióért már be van fizetve, amikor Szegeden vagy Kecskeméten bepakolnak a kocsiba és elindulnak még szép idő van.
Túl sok piros riasztás volt az aug. 20-i katasztrófa óta! Ismeritek a farkast kiabáló bárány esetét?

egysmás 2013.03.15. 16:21:49

@félázsiai 2llkedő: igen, és? MOST egy potens kormány van hatalmon, kétharmaddal, és napokkal, hetekkel előre tudták, hogy jön a hó.

Akkor egy impotens barom volt hatalmon, és aznap tudták meg hogy jön valami.

Vagy szerinted a mostani balfaszságot menti az akkori balfaszság?

Mondjuk, bizonyára így gondolod, különben nem írtad volna ezt le!

Zabaalint (törölt) 2013.03.15. 16:23:33

@Bikfenc:
Meg hány ember foglal inkább szállást, azok közül akik hazautaznának.

2llkedő 2013.03.15. 16:23:46

@egysmás: Bocs, de nem én írtam le, én csak smitteltem.

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:26:24

MIÉRT IS KEVÉS A MENTÉSRE ALKALMAS JÁRMŰ A HONVÉDSÉGNÉL?!

Szekeres Imre (MSZP) regnálása alatt 2006-2009 között ócskavas áron eladták a Magyar Honvédség árvíz- és katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot – írta a Magyar Nemzet. A fillérekért elherdált eszközöket a „vásárlók” vélhetőleg busás haszonnal adták tovább külföldre

Amadeus62 2013.03.15. 16:27:46

"írta a Magyar Nemzet."

Wow!

Mudzilla 2013.03.15. 16:28:42

" A háborúra azért kell készülni, hogy ne kelljen háborúzni, mondta ezt egy keleti hadvezér! "

Az Montecuccoli volt: Si vis pacem para bellum! És nem keleti!
De igazad van! A lakosságot tájékoztatták, de a hatóságokat nem? Vagy mit tettek, hogy ez ne fordulhasson elő? Ha senki sem járt volna az utakon, akkor gyanítom, hogy csak a napfény olvasztotta volna meg az akadályokat!

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:30:20

MIÉRT IS KEVÉS A MENTÉSRE ALKALMAS JÁRMŰ A HONVÉDSÉGNÉL?!

Szekeres Imre (MSZP) regnálása alatt 2006-2009 között ócskavas áron eladták a Magyar Honvédség árvíz- és katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot – írta a Magyar Nemzet. A fillérekért elherdált eszközöket a „vásárlók” vélhetőleg busás haszonnal adták tovább külföldre

camilló 2013.03.15. 16:30:39

@Mudzilla: Sokkal korábban Szun Ce mondta, A hadviselés tudománya című munkájában! Ne kérd hogy Kínaiul írjam le pontosan:)

nyulaspista 2013.03.15. 16:30:46

Már vártam, hogy mikor lesz felelős a "zorbán" a hóért. Nem kellett sokat várni rá :-)

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:31:38

@Amadeus62: cáfold meg, prolikám, váóú!

2llkedő 2013.03.15. 16:32:27

@nyulaspista: Mióta Piktor van hatalmon, a nap is másként süt. Nem tudtad?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 16:33:15

Csak én vagyok az akinek ennek kapcsán eszébe jut 2006 augusztus 20?
És nem csak az "Istenítélet" miatt. Akkor a Fidesz azon hőbörgött eléggé nagy hangon, h hh nem tudott a kormány fél óra alatt intézkedni, lefújni a tűzijátékot, és kiüríteni a Duna-partot. Hát most több mint fél óra volt a teljes körű felkészülésre.
És ugyan néhányan már tegnap óta erejüket megfeszítve mentettek, de Pl az autópályák lezárása csak tegnap éjjel jutott eszébe az illetékesekenek (márpedig már ez is joggal elvárható, h az autópálya ilyenkor is járható, de az pláne, h ha nem, akkor ezt ne csak jelezzék, hanem le is zárják). A szalagkorlátok átvágását, meg ma reggel 7-kor engedélyezték. Nyilvá ilyesmi miatt senki se merte felébreszteni az illetékest. A konkrétan ilyen helyzetre létrehozott télügyi biztos pedig ma de. szólalt meg először az ügyben. Egyenesen botrány.

Viktus 2013.03.15. 16:35:14

Elvileg van 200 db hókotró ... ebből tegnap délelőtt egy darabot sem láttam az m1-esen Budapest felé az osztrák határtól ... ellenben az osztrákoknál-németeknél dolgoztak végig.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 16:38:30

Egyébként az autópályákon nyugodtan lehetett volna közlekedni, csak a keresztbeállt kamionoktól bedugultak.

2013.03.15. 16:38:56

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

"Hol volt Obama és az amerikai kormány? Obama azonnal mondjon le, és adja vissza a Nobel-békedíját!

"A légi, a vasúti és a közúti közlekedést is megbénította szombat hajnalra az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó rendkívüli hóvihar" "

Figyelj Stefi, elolvastad a posztot? Különös egyvelege vagy a funkcionális analfabétának és a ritka cirkuszi látványosságnak:)

Szittyakürt 2013.03.15. 16:41:02

@3dom'f'speech: Jól beszoptad a propagandát. LOL!

camilló 2013.03.15. 16:43:17

@3dom'f'speech: A BMP-1 harcjárművek nem kimondottan alkalmasak arra hogy katasztrófa helyzetben részt vegyenek a mentésben. Amire Te gondolhattál az a PTSZ ami valami hasonlóra van kitalálva. A BMP-ket kivonták a rendszerből, mert ugyan ki ücsörgött volna benne, mikor honvédségünk sincs! Sok más hasznos eszközt is kivontak, de ebben megint nagy az egyetértés mindkét fél részéről. Amikor a politikusok mondják meg mit kell venni, az nem szerencsés dolog. Nekik az lenne a feladatuk, hogy meghatározzák a védelmi politikát (beleértve a katasztrófa helyzetet) A szakemberek (katonák, tűzoltók, vízügyi szakemberek stb.) meg mondják meg milyen eszközök szükségesek, hogy ellássák a feladatot!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 16:47:25

A poszt is említette, h a villanymozdonyokat már előre le kellett volna cserélni dízelekre. Az ennek elmulasztása miatti vasútleállást pedig már igazn nem lehet ráfogni az emberekre, h ők a hülyék, m inek akarnak vonaton elindulni ilyen időben.

dr yetee 69 2013.03.15. 16:47:54

@MACISAJT: Ünnepi bért kapsz ilyenkor,bértollnok?

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 16:50:10

@Napkutya:
"+ IMPORT LENGYELEK"
Azért ez geciség :) Senki nincs az utcán csak a lengyelek? :) És nincs egy szar fideszes aki kimenne szólni nekik, hogy gyerekek itt egy meleg kaja azt forduljatok vissza, mert elmarad a buli :D

tede 2013.03.15. 16:51:07

@camilló: eleve minek hondvédség? Ha felvennének mondjuk ezer profi zsoldost (mint az idegenlégió), akkor egyrészt a harcértéke is nagyobb lenne és nem mellesleg olcsóbban jönnének ki.

Erről már sokszor volt szó, hogy minek küldenek ki magyarokat Afganisztánba, amikor simán megvehetnék a rendfenntartást zsoldoscsapatoktól. Ami egyrészt olcsóbb! másrészt ha meghal valamelyik, ami ott sajnos megeshet, akkor nincs belőle akkora botrány itthon.

Szélmalomharcos 2013.03.15. 16:51:16

@Viktus: @Belpo: @Vombatus Ursinus: @Igazam van mert...:

Ennek az országnak a libsi a legnagyobb katasztrófa, a hóvihar ahhoz képest semmi

Rutinból akadályozza, hogy egy hatékonyan működő államszervezet jöjjön létre, de ha valami nem jó akkor rögtön az államon kéri számon hiányzó a komfortérzést. Tüntet, akciózik de megoldani semmit nem fog, mert lételeme a tagadás, az anarchia

Viktus 2013.03.15. 16:54:22

@MolnarErik:

Ezt meg pl. szintén nyugatabbra könnyen megoldják lazán kamion stop lezavarják a pályákról őket, ha szar idő közeleg.

Napkutya 2013.03.15. 16:54:44

@camilló: A Bömpi a híg sz.rban is megy vagy hatvannal, hóban 160 centi, sárban 120 cm, ahol még húz, vagy gyorsul.

Mondjuk, tény, az aszfaltot szemcsésre kidarálná maga alól, ha talajt ér egy hófalból...

Ezért is nem engedik fel útra...

Viktus 2013.03.15. 16:54:59

@Szélmalomharcos:

Ez mondjuk igaz lásd. az SZDSZ liberális párt ifjúsági tagozata van a kormányon. :P

Nge Swazili Mbeko 2013.03.15. 17:05:20

@3dom'f'speech: Hamarabb láttam BMP-t közelről, mint lányt, ismerem őket (a BMP-ket) jobban mint sokan itt, főleg te, aki agotprop irodában keresed és másolod be a cikkeket. Nyugodjál le, a BMP-k NEM lettek volna alkalmasak erre a helyzetre. Miért? Mert keskeny a láncuk, relatíve könnyűek és hamar felfekszenek a hóra.
Ettől függetlenül baromság volt eladni őket, de nem pont a jelenlegi helyzet miatt. Azt egy rendszerhiba + állampolgári prolibaromság eredményezte, nem a BMP-k hiánya.
Hagyjuk mán a rohadék pártpolitikai propagandát, azzal szemmel láthatólag senki se tudott segíteni senkin.
Ez van.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 17:05:40

"Öt osztrák hókotró áll készenlétben a nickelsdorfi határátkelőnél, hogy segítsen a magyar hatóságoknak. Arra várnak, hogy a magyar mentésirányítástól utasítást kapjanak"

" Egyetlen tévéadó foglalkozik a hóval Herczeg Márk
márc. 15. 11:44

Az is az Eurosport, ahol síelést közvetítenek."

" Az M1 húzott egy váratlant Haszán Zoltán
márc. 15. 10:58

és 10:53-kor a képernyő alján futó szövegben elkezdték tájékoztatni a nézőket a hóhelyzetről, kicsit elrontva ezzel az eddigi zavartalanul folyó ünnepi másor hangulatát."

A rendőrség ma délelőtt rendelte az óránkénti tájékoztatást.

"Teljes a káosz: az AAK-sok és a katasztrófavédelmisek nem tudnak semmit, a rendőrökre mutogatnak, akik viszont sehol sincsenek. Néha a másik irányban elhúz 80-100-al egy rendőr- vagy tűzoltóautó, vagy hóeke. Mi meg állunk itt."

"Kollégánk egy busznyi lengyelt talált az állami ünnepségek központi helyszínének szánt Múzeumkertben, ahol éppen most beszélne Orbán Viktor helyett Áder János. Teljesen tanácstalanok, senki nem tájékoztatta őket semmiről."

"Az lenne a kérdésünk, hogyha a 69-es km-nél Budapest felé percenként kb 1 kocsi jon az átvágott korláton át, akkor miért nem vágnak még 3-4 lyukat? És miért nem vágták 10 órával ezelőtt?"

"79-es kilométernél elakadt a bontás, mert nincs fűrész. Megjöttek a tűzoltók, de nem hajlandóak segíteni az átvágásban, visszaültek melegedni az autójukba."

"A tesómék 15 órája ülnek az M1-es autópályán. Ők a 80-as km-nél vannak. A kamionosok megpróbálták átvágni a korlátot. Kicsit elakadtak, segítség kellene! Kérik, hogy vasfűrésszel jöjjön a 80-as km-hez, akinek van ilyen. Figyelmeztetés: senki ne induljon útnak, akinél nincs 24-es csavarkulcs és vasfűrész. Ezzel lehet lebontani az autópályát. :) A rendőrök ott szurkolnak nekik, egyéb segítségre most nem futja. Tesóm utasította őket: a katasztrófavédelem hozzon hólapátot és vasfűrészt. Mondták, hogy jó ötlet."

"Az utat nem zárták le, tehát mind a két irányból újabb autók érkezhettek és érkeztek is, főleg külföldiek. Végigmentünk a soron, a látottak alapján még jó ideig nem fognak tudni ezek az autók elindulni. A szalagkorlát átvágása lehetne itt is megoldás, csak remélni tudom, hogy az illetékeseknek eszébe jut.

Kaotikus a helyzet, az önkéntes segítőket senki nem koordinálja, pedig biztosan sokkal hasznosabb lenne, ha nem ad hoc jelleggel, és saját fejük után járnának azok, akik segíteni akarnak. Mi is hiába kérdeztük az egyetlen rendőrpárost, akivel találkoztunk, hogy hol van ránk leginkább szükség, nem tudtak válaszolni."

kzoltana 2013.03.15. 17:05:53

Efölött nem tudok napirendre térni...
A képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

2llkedő 2013.03.15. 17:06:18

@timargabor: 86-ban még vót sorkatonaság.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 17:06:56

@Nge Swazili Mbeko: nem emlékszem, hogy gond lett volna velük 86 februárban, hasonló helyzetben.

Diagonal 2013.03.15. 17:09:31

@camilló: + 1962. március 15. csütörtök

Viktus 2013.03.15. 17:10:28

16.59 Senki se mondta meg, mi az isten van
"Olvasom itt a híreket, hogy minden milyen flottul megy, meg minden, valójában az állampolgárok hibásak, hogy egyáltalán elindultak" - írta Puffala a Tumblren, miután az éjszakáját az M1-es autópályán töltötte. "Fél négykor indultunk el Bécs felé, 8-9 közöttre gondoltuk, hogy csak odaérünk. Ebben az időpontban, bár havazott Budapesten, sehol ezen a kurva interneten nem írták, hogy ne induljunk el" - írta. Az autójuk végül a 79-es kilométerkőnél ragadt be végleg.

"Egész éjjel kibaszottul nem jött semmi (se melegedő busz, se tűzoltó, se katonaság) senki se mondta meg, hogy mi az isten van, fél füllel hallgatóztunk, amikor bátor emberek a minusz 15 fokban, hófuvásban kérdezgették a rendőröket, hogy mi lesz most. A rendőrök semmit sem tudtak, fogalmuk nem volt, néha kaptak egy-egy üzenetet, hogy már csak két-három óra és indulhatunk. (...) Óránként fűtöttünk kb. 25 percet, majd 35 perc didergés jött - befagytak az ablakok, lassan betemetett mindenkit a hó körülöttünk."

A mikroblogger a végére még odaírta, hogy "Pintér Sándornak kívánok egy ilyen remek éjszakát a mi kis Skodánkban, biztos élvezné."

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 17:15:58

24 évvel a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy a nép követeli a belügyminisztertől, hogy küldje ki a tankokat az utcára március 15-én.

Mészáros Laci 2013.03.15. 17:17:06

mekkora fasság ez a poszt. de legalább emlékeztet a piroslap.blog.hu színvonalára. máskor legfeljebb véletlenül írnak néha normális dolgokat.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 17:17:17

Jó kis március 15: osztrák hókotrók lépik át a határt.

imi60 2013.03.15. 17:17:19

@Igazam van mert...: ...Nagyon jól látszott , hogy mennyire felelőtlenek az emberek itthon.Ez igaz az állampolgárokra is és a katasztrófavédelemre is.Mikor baj lett lassan és szakszerűtlenül avatkozik be.....vagyis nem igaz amit állítasz. Ez a legelső hozzászólásom első sora.

....Az autópályák tele vannak digitális táblákkal, mutass már egy fotót, ahol azt írta ki a tábla, hogy "azonnal álljon meg a következő pihenőnél, járhatatlan út!" ....Figyelj kicsi csacsi. Kinézel az autódból (ha épp nem sms-ezel) és ha azt látod , hogy szar az idő akkor ne a digitális táblára várjál.Tanuld már meg hogy higgyél a saját szemednek is és ne a gps-be meg a digitális táblába.Azok csak kiegészítő dolgok.

Ha németbe megyek akkor én is a helyi rádióra kapcsolok ha valamit meg akarok jobban tudni.

Nem igaz , hogy "csak annyit " tudott a lakosság amit állítasz.
Minden médiában elhangzott hogy nagy hó jön , gyorsan jön és nagyon nagy széllel.
Egészen pontosan megmondták mikor jön.
Ha valaki semmiről sem akart tudni akkor így járt.

greybull 2013.03.15. 17:18:34

@Nge Swazili Mbeko: elnézést a BMP nem a nyolckerekű? A honvédségnek szerintem nem voltak lánctalpas lövészpáncélosai, csak a szovjeteknek. A nyolckerekesből is 90 után kaptunk az orosz államadósság fejében, vagy tévednék? nekünk PSZH-ink voltak, amiket mi gyártottunk.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 17:18:36

Érdekesség, h a 2006 aug 20 után az állami ünnepségek koordinálására létrehozott operatív csoport tegnap este 7-kor összeült, és lefújta a szabadtéri ünnepsgeket, míg az autópályák egyes szakaszait csak este 10-től kezdték el lezárni. Szal úgy fest, h a kormány ünnepségkoordináló része cselekedett a leggyorsabban (főleg, h egyéb kormányzati szintű intézkedéseket csak ma délelőtt hoztak a hóhelyzettel kapcsolatban).

padlas 2013.03.15. 17:19:12

@==T==: igen, azzal szamoltak, hogy masokkal is lehet baj, mondom, nem ez az elso eset, hogy ilyen korulmenyek kozott autoznak (rendszeresen jarunk sielni, ennel sokkal durvabb helyzetekben is vezettek mar, hoviharban nemhogy autopalyan, de kacskaringos, meredek szerpentinen is mentek mar). Szoval ez a helyzet nem uj. Az az uj, ahogy itt az illetekesek kezelik a helyzetet. Peldaul nem szamoltunk azzal, hogy a rendorok a hovihar kellos kozepen bedugitjak a forgalmat, hogy az allo kocsisort aztan teljesen betemesse a ho. Valahogy erre nem szamitottunk. A mi fejunkben olyan naiv elkepzelesek eltek, hogy az illetekes szervek a helyzet megoldasat segitik elo, nem pedig ok okozzak a problemat.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 17:20:34

@greybull: nem, a PSZH és az általad is említett, ma is hadrendben álló nyolckerekűek közt voltak BMP-1 lánctalpas lövészpáncélosaink. 1 évig ilyenben toltam.

Viktus 2013.03.15. 17:22:37

Már dolgoznak az osztrák hókotrók
Janecskó Kata márc. 15. 17:19
Elkezdtek dolgozni az M1-es autópályán az osztrák hókotrók, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az osztrák-magyar határ és a Győrt az autópályával összekötő M19-es gyorsforgalmi út és az M1-es csomópontja között tisztítják az utat.
-
reggelre megoldják az osztrákok :P

Közben Debrecenben is dolgoznak:

Vastagbőr
Abszolút vastagbőr:
"Miközben a köz útjai szinte járhatatlanul havasak, a debreceni városháza lakosságtól elzárt „magán” parkolóját ezerrel takarítják. Itt az önkormányzati képviselők és némely kivételezett városházi dolgozók szoktak parkolni. Mint az alábbi képeken látható, most éppen senki nincs a városházán, mivel ünnepnap van, és munkaszüneti nap lesz holnap és holnapután is, tehát három napig nem használják, ennek ellenére elsőbbséget élvez a kiváltságosok parkolója."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

www.facebook.com/photo.php?fbid=462071403862043&set=a.129450963790757.23294.129447163791137&type=1&theater

greybull 2013.03.15. 17:25:02

@greybull: Tévedtem, a BMP szovjet/orosz lánctalpas lövészpáncélos.

greybull 2013.03.15. 17:26:20

@timargabor: én csak egy 120 mm-es buffos (aknavetős) voltam, élesítő és elsütőkezelő.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 17:26:33

@imi60: Az autópályák kocsival egyáltalán nem voltak járhatatlanok még tegnap este sem, csak a keresztbefordult kamionok miatt. azok meg nem látszanak az ablakból kinézve. A "lehetőség szerint ne induljanak útnak" és "az autópályára tilos felhajtani, mert be van dugulva között", azért elég nagy a különbség. Tegnap egyébként még munkanap volt, szal sokan meg se tehették, h nem indulnak útnak. Nem beszélve minden baj okairól, a kamionosokról, ők aztán nem tehetik, h 1 ilyen lehetőség szerint ne induljanak útnak miatt nem indulnak útnak, főleg mikor másnaptól kamionstopp van, tehát nekik ki van adva, h mindenképpen vágjanak neki, ezen csak 1 havazás előtti kamionstopp segíthetett volna.

Totof 2013.03.15. 17:27:02

@timargabor: Nekem a BTR ugrott be, mint nyolckerekű, de az nem annyira lövöldözős volt, mint inkább vezetői szállító. Abból is volt kerekes meg lánctalpas is.

csak egy néző 2013.03.15. 17:30:48

tundrazuzmo 2013.03.15 17:15:58
"24 évvel a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy a nép követeli a belügyminisztertől, hogy küldje ki a tankokat az utcára március 15-én."
Befostam DDDD

gondolatcsira 2013.03.15. 17:30:49

„Emberemlékezet óta nem voltak ilyen időjárási viszonyok” - mondta Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtti sajtótájákoztatóján.

Az időjárás nem extrém, állami honlapon van: www.met.hu/images/eghajlat/Mo_rekordok_terkep_201102.jpg

Akkor mi nem volt emberemlékezet óta?

greybull 2013.03.15. 17:33:15

@greybull: rájöttem: a BTR 80-assal kevertem, mindenkitől elnézést.

imi60 2013.03.15. 17:36:54

@béla a görög: ne általánosítsál.nem minden autóban van beépített navigáció.Nem mindenkinek van "okos" telefonja.Ha van is nem mindenki tudja kezelni.nem mindegyikben van beépítve térképszoftver.Csak a Nokiákba.A többibe csak gps amivel önmagában semmire sem mész.Vagy letöltöd az androidosra vagy iphonra a térképszoftvert vagy netes hozzáférés kell MONDJUK A GOOGLE maps-hoz.
Mivel amit Te írsz az még messze nincs kiépítve tehát ne a csodára várj hanem abból kell gazdálkodnod ami van.
Szerinted lehet, hogy nem média a rádió de attól azért él és van. Nem csak nálunk.A közösségi fórumokon bedobnak egy álhírt amit rögtön több millió ember lájkol éa még sem igaz.Tehát abban azért nem lehet megbízni.
Az emberek ugyan megvették a jó technológiát... írod. pl. okos teló. csak rengetegen nem tudják használni. elhiheted mert mobil boltban dolgozom.nagyon sokan csak ugyanúgy arra használják mint a nem okos telót.telefonálni és sms-ezni .
Vagyis fel kéne fogni végre hogy nem mindig és mindenhol csak a kütyükben bízni hanem higgyen az ember annak ami van.Ha esőcseppet látsz az üvegen akkor esik az eső. Hidd el ezt . És fölösleges ezt utána az okos telefonodról is utána nézni.

greybull 2013.03.15. 17:40:35

@Totof: emlékezetem szerint a BTR csak gumikerekes volt és alapban toronygéppuskája és 1 páncéltörő rakétája volt. Amúgy a hócsatában ennek semmi jelentősége. Most egy kicsit át lehet érezni, hogy mit éltek át a magyar bakák a Donnál.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.03.15. 17:42:00

Lehet, hogy előre kell szólni, de ez a baromi sok hó két nap múlva robbanásszerűen el fog olvadni. (Baromi sok lesz a víz, ha a tányérsapkások nem tudnák megoldani a fejtörőt.)

I_Isti 2013.03.15. 17:47:16

@RAMBO: Fogadjunk, hogy meglepetés lesz az árvíz?

I_Isti 2013.03.15. 17:49:27

@greybull: '88-ban még 2310 db pszh volt a néphadseregnél, és ebből nagyon sok BMP-1. Az meg lánctaplas.

Totof 2013.03.15. 17:49:33

@greybull: BTR 50-es a lánctalpas, közben "rájöttem" (gugli a barátom). Az, hogy mi volt rajta, nem emlékszem, mert egyrészt régen volt, másrészt nem is tudom, láttam-e mozogni.

camilló 2013.03.15. 17:51:37

@Totof: A BTR-nek csak gumikerekes változata létezik.

imi60 2013.03.15. 17:53:14

@MolnarErik: pontosan. egy jól időzített kamion stop.vagy ha ezzel elkéstek akkor minden kamiont leállítani a leállósávba.ők el tudják látni magukat mert a kamionba van minden.
Kivétel ott nem volt járható ahol épp több méteres hótorlaszt csinál a szél.Viszont még mindig jobb az autópályán nyomatni a forgalmat mert van 3 sáv.Félre lehet állítani az autókat hogy ki tudják takarítani az utat.Ha kell le tud szállni helikopter.Ha nem autópályán van bedugulás akkor sokkal nehezebb megtisztítani az utat mert nehéz elérni az adott szakaszt a dugulás miatt ill. a megtisztításhoz sincs hely.Ha meg baleset van akkor szintén nehezebb elérni a mentőnek elérni a helyszínt.Pár autó teljes torlaszt tud csinálni.Csak a megfelelő gépekkel időben neki kellett volna állni a torlaszok felszámolásának.Még ha csak időlegesen is.Aztán újra felszámolni. Akkor lehetett volna haladni.Voltak nagy teljesítményű autó a seregnek anno csak nem kellett volna kidobni azokat.ilyen időben ragyogóan lehetett volna használni az orosz csodákat.Zil,Kamaz stb.átmentek azok mindenen.Volta téli hadgyakorlaton anno.Nekünk 8 kerekes 2 db 135-ös Zil motorral felszerelt járgányaink voltak.Terepen ment mint a hajó.Kidobták ezeket.Sajnos.Kiválóak lettek volna ezek ilyenkor.Szibériában még mindig használják ezeket az ennél nagyobb télben.

Totof 2013.03.15. 17:57:09

@camilló: Na fogadjunk, hogy btr50

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.15. 17:59:48

A miniszterelnök az M1-en tekintette meg az elakadt járműveket. A csatorna azonban egész nap történelmi filmeket sugároz, ezért a belügyminiszter semmi újat nem tudott meg.

Viktus 2013.03.15. 18:00:25

www.facebook.com/photo.php?fbid=521359724581630&set=a.321077861276485.86931.202099276507678&type=1&relevant_count=1&ref=nf

Na az osztrákoknak vannak gépeik ... ilyenek kellenének tegnap reggel óta itthon is. Nem az osztrákokra várni.

camilló 2013.03.15. 18:01:28

@tede: Honvédségre szükség van! Persze nem ilyenre! Szerintem a sorkatonaságnak is lenne értelme. Annak idején sokan szereztek ott szakmát, vagy a katonaságra való felkészülés jegyében az MHSZ-nél. Nekem akkor az A, B, C kategória 2210ft-ba került. Gyakorlatot a seregben szereztem, így leszerelés után sofőrként tudtam elhelyezkedni. De voltak akik ipari búvárként. Nem beszélve a szerelőkről stb. No meg ugye ilyen helyzetben is bevethetőek voltunk. Afganisztánba semmi keresni valónk, sőt sehol máshol. Szerintem itthon is lennének feladatok, amik beilleszthetőek lennének a kiképzésbe, nem beszélve arról hogy némi tekintélyt is adna az országnak egy normális hadsereg. Fiatalokkal beszélgetve, lenne is igény rá. A sor hadsereg olcsóbb mint a zsoldos, ezt már azok is elismerik, akik annak idején (liberális ökrök) azzal érveltek, hogy olcsóbb a profi hadsereg. Nyilván vannak olyan szakágak ahová állandó és jól képzett kezelők kellenek, de nem az a jellemző. No meg ennek a mai fiatalságnak nem ártana fegyelmet tanulni:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.15. 18:01:49

@RAMBO:

Engem a szomszéd délelőtt kinevetett, mert a havat a telek másik végére talicskáztam, ahonnan lefele folyik majd a patakba.

Mondta, majd elkéri tőlem a búvárszivattyút, ha a pincéje telemenne.

Ez mindent elmond szerintem.

camilló 2013.03.15. 18:03:32

@Totof: Igazad van,nyilván azért nem tudtam ilyenről, mert nálunk nem állt rendszerben ha jól tudom.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:05:11

Navracsics Tibor 2006 aug 20 utána:
Én (...) nem hárítanám köztisztviselőkre, és nem hárítanám katasztrófavédelmis szakemberekre a felelősséget, itt politikai felelősségről van szó. Az Orbán-kormány idején ebben az esetben egy miniszter felajánlotta volna a lemondását

Totof 2013.03.15. 18:06:01

@camilló: Én olyan helyen voltam, hogy volt egy 50-es (lánctalpas), meg egy 60-as is (8kerekes). Egymás mellett álltak.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:06:30

"A vihar nyomában támadt káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük."
Szintén Navra, szintén uakkor.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:07:26

"Ebben az országban a politika és a kormány nem visel felelősséget semmiért"
Erre már Kósa Lajos mutatott rá nagyon helyesen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:10:03

Na itt 1 felelőtlen f@sz, aki ilyen időben is képes útnak indulni a kormány határozott figyelmeztetései ellenére.
hvg.hu/itthon/20130315_GiroSzasz_is_elakadt_hajnalban_huztak_ki

greybull 2013.03.15. 18:10:05

Jövő hétvégén plusz 20 Celsius lesz. Fürdeni fogunk a gyorsan elolvadt hóban. Akkor meg rocsók kellenek majd, előre szólok!

2013.03.15. 18:11:07

Ez kimaradt a posztból: Olyan is van, hogy a tájékoztatás ellenére 100,000 ember elindul valahová.
Az tény, amint a zindex is mondta, a vészhelyzeti kommunikációs rendszer érdekes módon pont most nem működik? De ha Orbán odaállna hólapátolni attól nem lenne jobb. Annyi rutinja lehet benne mint nekem. Oldja meg az akinek a katasztrófahelyzetben való aktivitás benne van a munkaköri leírásában.

kamerasmobil 2013.03.15. 18:11:07

Most barki is meg van lepodve hogy miket mondott a Fidesz ellenzekben ugyanerrol?

Nem ez a baj hanem hogy lofaszt se tanultak belole...

camilló 2013.03.15. 18:16:28

@Totof: en.wikipedia.org/wiki/BTR-50 No itt nem látom, hogy rendszeresítő országok között lennénk. De részletkérdés.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:16:34

@A csótány is ember: Ma Magyarországon bármilyen fontosabb kérdésben csak OV dönthet. Olyan kisebb kaliberű dolgokban, mint 1 autópálya szalagkorlátjának átvágása, már Pintér Sándor belügyminiszter is.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.15. 18:18:35

Seggszáj a javából:
" a szocialisták elnöke parlamenti vizsgálóbizottságról vizionál - olvasható a Fidesz-frakció pénteki közleményében"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=190010

"ennek a vizsgáló bizottságnak egyetlen egy célja van, a (...) halálos tömegszerencsétlenség okainak felderítése, kormányzati felelős megtalálása."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=62387

Viktus 2013.03.15. 18:21:41

Most köszöni meg a miniszterelnök úr, hogy az osztrákok gyorsan, és hatékonyan képesek lepucolni az autópályánkat ...

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 18:23:13

@imi60: az autópályák bekamerázva. ha a szar kormány nem barmolt volna szét mindent hogy az embereit ültesse mindenhová akik zombik ahhoz ahová kerültek továbbá nem a mobilszolgáltatók megnyúzásával foglalkozott volna, akkor bőven nem ez lenne a helyzet. Meg az a technológia amivel a pénzt akarják beszedni az autósoktól az másra is alkalmas.
+ pénzeket nem lehallgatóberendezésre költötték volna.
Én meg a másik oldalt ismerem.

De mindegy, hallgasd a rádiót és hibáztasd az embereket.

Csak szólok, hogy hamarosan elolvad a hó, jön az árvíz a zombik ugyanúgy nézni fogják az árvizet mert nem tudják mit kezdjenek vele, ők zombinak mentek jó pénzért nem intézkedni, Orbán ott fog ugrálni a gátakon mint egy bazári majom, a lakosság ott fog homokzsákozni meg etetni a kivezényelteket a vizügyesek meg alkoholisták lesznek mert kirúgdalták őket a zombik.
Kb. igy "működik" ma magyarország

2013.03.15. 18:27:59

"A vihar érkezését a meterológiai szolgálat jóval korábban jelezte" (...) "A vihar nyomában támadt káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük."

Narancsics 2006 aug

greybull 2013.03.15. 18:30:31

Orbán most beszél a Hír TV-ben. Nagyon kulturáltan, normálisan. Megy a küzdelem, tényleg kéne egy kis visszafogottság.@Totof: örülök, hogy vagyunk néhányan, akik még érdeklődnek a honvédelem iránt. Lehet, hogy egészen egyszerűen kellene egy Magyar Önkéntes Honvéd Egyesületet alakítani, amelyik bármikor felajánlja szolgálatait polgári védelem és honvédelem terén az államnak.

Totof 2013.03.15. 18:32:16

@camilló: Nem tudom, hogy került oda, de ott volt. Lehet, hogy ez az egy volt az egész országban - biztos leesett a kamionról ;) (Ja, mindez még 89-ben).

gz0zg74 2013.03.15. 18:36:39

Az a lényeg, hogy OV és PS elégedett , mert az már az O rszág 2/3-a . Hogy a többi (1/3) mit csinál a hótorlaszban, meg a pusztában a hóviharban , az meg nem gond(Nekik) . Brüsszelben , meg a f..... tudja hol a meleg, biztonságos irodában.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 18:41:58

@greybull: én a Duna TV-n láttam, a körülményekhez képest tényleg jól beszélt, azt mondta, amit ilyenkor kell.
Nem egyesület kéne, hanem önkéntes nemzeti gárda, mintha Hende már pedzegette volna.

Viktus 2013.03.15. 18:43:55

@timargabor:

Hókotrók kellenének, amelyek dolgoznak sóznak-kotornak az első hópelyhek megjelenésétől folyamatosan.

beavereater 2013.03.15. 18:44:22

Mintha 165 éve ilyenkor nem labancokra szorultunk volna, sőt kissé más volt a tömegigény... elbasztuk, nem kellett volna annyira ugrálni, most nem lenne ez a nagy havária.

Na akkor ki is folytat itt labancpolitikát, te csúti cölöpteknős?

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.15. 18:47:05

@Viktus: hát épp ez az, hogy vannak. Csak használni is kellene őket. (mondjuk a Bakonyból láttam videókat, ott hiába kotortak volna bármit is.)

gz0zg74 2013.03.15. 18:57:38

Mivel az időjárás előrejelzés jelezte (korrekt módon)a helyzetet, azonnali KAMIONstoppal máris elejét lehetett volna venni egy jó adag gondnak. Mert ugyebár egy elakadt Suzuki-t ki lehet kerülni,és elvontatni, de egy 40 tonnás nyarges SCANIÁ-t nem annyira egyszerű. Ja hát nem csak ülésezgetni kellene órahosszat, + operatív törzs stb. hanem DÖNTENI , de gyorsan. HÁT EZ AZ AMI MÉG (most sem) MEGY, akárki is van a kormányon.....

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.03.15. 18:58:28

Ma ne politizáljunk. Majd, ha mindenkit kiszedtek a hó alól, akkor lehet folytatni a bűnbakvadászatot. Ma segíteni kell. Mindenkinek:
copywrite.blog.hu/2013/03/15/marcius15_677

regress 2013.03.15. 18:59:45

pintér!anyád volt felelőtlen,mikor..... felkészült a kormány,csak az amerikaiak és a zsidók megtévesztették viktorékat.állandóan azt hallották,hogy globális felmelegedés,ezért a hókotrókat elcserélték napernyőkre.@timargabor: szép az a török zászló

HaCS 2013.03.15. 19:02:07

@timargabor:

A mostani felkészülést látva lehet, hogy már most szólnunk kellene a katasztrófa védelemnek, hogy készüljenek fel a belvizekre, mert ez el is fog olvadni ám.

ügyfélszolgálatos 2013.03.15. 19:05:02

Orbán helyettese Semjén inkább lovagolt egy jót.

Viktus 2013.03.15. 19:06:34

@timargabor:

Miután leszakadt a hó már késő ... azért kezdenek el pl. dolgozni már akkor pl. osztrákoknál, mikor közeledik a zóna lásd. sózás majd több hullámban kotornak.
Leszakadt a hó nehéz ügy főleg, ha hó átfújások is vannak.
Ráadásul több felé lazán ilyen vészhelyzet elől a határnál kamion stop van be sem engedik a szerelvényeket.

2llkedő 2013.03.15. 19:20:04

@ügyfélszolgálatos: De méé nem fehér lovon vonult be?

okostojgli (törölt) 2013.03.15. 19:26:40

@3dom'f'speech: "2006-2009 között"

2013-at írunk, idióta!

okostojgli (törölt) 2013.03.15. 19:28:24

@Viktus: "Most köszöni meg a miniszterelnök úr, hogy az osztrákok"

osztrákok.
márc. 15.
:)

egysmás 2013.03.15. 19:33:04

@okostojgli: Nemsokára behívja az oroszokat is...

Viktus 2013.03.15. 19:35:21

"holysmoke0523 2013.03.15. 17:55:42
Ismét bebizonyosodott a közútkezelő töketlensége.

A legtöbb hókotró már át lett építve úttisztítóvá. Az pedig nem egy egyszerű manőver,idő kell hozzá meg létszám.

Persze ezzel nem védeni akarom őket,hisz akkor nem nevezném töketlennek őket."

@okostojgli:

www.facebook.com/photo.php?fbid=462107170525133&set=a.129450963790757.23294.129447163791137&type=1&theater ilyen a történelem :P

2013.03.15. 20:11:21

@Viktus: oszt' majd addig poénkodnak az osztrákokon a hülyék, amíg azok azt nem mondják, hogy "lófaszt akkor a magyarok seggébe, legközelebb nem jövünk", a többi ország meg példát vesz róluk, és adott esetben ők sem jönnek. Vagy csak későn. Nem értem, mi szükség van most erre, ahelyett, hogy az illetékeseknek mutogatná a hókotrók képeit mindenki, azt kérdezve: miért is nincs nekünk ilyenünk, egész pontosan?

Nap Pali 2013.03.15. 20:25:19

sötét középkori feudális fidesmafiaálam

centenárium 2013.03.15. 20:45:57

Eszetlen tetves vörössálas g....huszár komcsik
még ebből is tőkét kovácsolnának.

centenárium 2013.03.15. 20:46:56

Diktatúra van,nem lehetett melegen vonulni a hóban.

csak egy néző 2013.03.15. 20:54:28

2006. augusztus 20-ai vihar néhány óra alatt kialakult. Akkor persze a kormány volt a hibás és obégattatok, hogy takarodjanak. A mostani hókáoszt már csaknem egy hete tudni lehetett, hogy milyen lesz. Most valahogy nem hallom, hogy olyan hangosan ugatnátok. Sőt még egymást dicsérgetik. Ugye nincs kettős mérce?

nahát-nahát 2013.03.15. 21:19:36

Mejne líber TG!

Azért egy mondatot lehetett volna arról, hogy miért is voltak ennyien az utakon, amikor " Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. "!

...mert menni kell síelni, wellneselni, hegyitúrázni, mindegy, hogy milyenek a körülmények. Én én értem, hogy patásorbán, de talán lett volna hova menni a segítségnek, ha van egy szabad négyzetméter az utakon, ha csak azok vannak kinn, akiknek valóban fontos volt, ha a kamionok betartják a tiltást.... biztos lehetett volna jobban szervezni, de ilyen időjárást még én sem láttam, pedig annak idején ültem őrtoronyban -27 fokban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.15. 21:23:19

"23 óra az autópálya fogságában

Index
2013. március 15., péntek 19:32 | |
Sok hóban rekedt autós élményeit idéztük a percről percrében arról, hogyan élték meg az autópályán jégben-fagyban eltöltött majdnem egy napot. Ez a mostani, a belügyminiszter nyilatkozata miatt paprikás hozzászólás kinőtte a pp kereteit, de tanulságos, ezért külön idézzük István véleményét.

Címkékhófogoly, hókatasztrófa, pintér sándor
Most értünk haza Budapestre, miután 23 órát töltöttünk az M1-esen, a 71-es kilométernél.

Pintér úrnak az alábbiakat üzenem:

Nyilvánvaló volt, hogy sok autó fog útnak indulni, mert a hosszú hétvége az utolsó igazi síelős lehetőség

Nyilvánvaló volt, hogy a kamionok akadályokat fognak képezni, mint ahogy ez mindig történni szokott. Vagyis nem csütörtök délután, hanem már reggel meg kellett volna tiltani nekik, hogy rámenjenek a sztrádákra, előre tudva, hogy rossz idő lesz. Irdatlan sok volt belőlük, és egy idő után mind a két sávot belakták.

Barátaink 3 órával korábban indultak útnak mint mi, de amikorra mi Tatabánya közelébe értünk, ők még mindig csak Győrnél jártak. Vagyis addigra már minden illetékesnek látnia kellett volna, hogy káosz lesz.

Mi próbáltunk előrelátóak lenni, és elindulás előtt felhívtuk az autópálya felügyeletet, és megnéztük a honlapjukat is. A telefonon csak automatát hallgattunk, ami 5 perc után mindig szétkapcsolt, a honlapon pedig 3-4 órával korábbi hírek voltak csak fenn.

Délután 3-kor már nem szabadott volna senkit ráengedni a sztrádára, legalábbis addig nem, amíg ki nem derül, hogy a megadugó feloszlik Győrnél, vagy még tovább romlik a helyzet. Mint tudjuk, ez utóbbi történt.

Mi délután 5-kor értünk Tatára. Már akkor felhívtam a rendőrséget, és javasoltam, hogy vágják át a szalagkorlátokat, és fordítsák vissza a forgalmat. Ezek szerint nekik 15 óra kellett ahhoz, hogy ezt eldöntsék, és hozzákezdjenek. Addig meg mindenki az autójába szorult.

Amikor láttuk, hogy araszol a sor, még tettünk egy bátor kísérletet, és 15 kilométert haladtunk egy alsóbbrendű úton, abban a reményben, hogy Győr előtt visszajutunk a sztrádára, és kikerüljük a dugót. Sajnos az egyik meredek szakasz le volt jegesedve az úton, és egy busz szemből belecsúszott az árokba, úgyhogy fordulhattunk vissza.

Negyed 8-ra értünk vissza ugyanoda, ahol letértünk a sztrádáról, és simán visszamentünk rá. Na ez nagy hiba volt, de nem tudtuk, nem tudhattuk, mert híreket sehol nem lehetett hallani, és NEM VOLT LEZÁRVA a feljáró. Felháborító!!!!!

Onnantól már nem volt visszaút, kb 2 kilométert araszoltunk még, majd ma reggel 11 óráig semmit nem mozdult a sor. Még késő este is össze-vissza telefonálgattunk, de senki nem tudott annál többet mondani, mint hogy kamiont mentenek, meg hófal miatt a katasztrófavédelem lezárta a sztrádát. Ekkor újra felvetettem, hogy vágják át a szalagkorlátokat, de látszólag csak reggelre sikerült megfelelő mennyiségű embert összeszedni ahhoz, hogy a feladatot szakszerűen és balesetveszély nélkül megkezdjék.

Nekem még külön szerencsém is volt, mert egy parkolóban lévő autósbüfében vészeltem át az egészet, ahol meleg volt, finom ételek voltak, és az ottragadt emberek is nagyon barátságosak voltak, nyoma sem volt ingerültségnek.

Reggel aztán olvastam az Indexen, hogy a TEK is elindult. Dél körül ért oda a konvojuk, és inkább PR-fogásnak tűnt, mint valós , hathatós segítségnek. Nyilván a két harci jármű , amit mikrobuszok kísértek elől-hátul, jól jön ilyen időben, de ahhoz képest, hogy mennyi helyen hallottam, olvastam a TEK-ről, a honvédségről pedig semmit, elég nevetségesnek és magamutogatónak tűnt.

Déltől indult meg araszolva a forgalom, és hozzánk 3-ra értek oda a katasztrófavédelmisek. Szerencsére mi addig magunk kiástuk a kocsikat, de ők nagyon készségesek voltak, mint ahogy azok a rendőrök is, akik a visszafelé úton, kb kilométerenként az átvágott szalagkorlátokat biztosították.

Miután hazaértem, kaptam meg a belügyminisztérium sms-ét. Csak 23 órát késtek el vele!!!!

Összefoglalva:

- a civilek a körülményekhez képest nagyon megértőek és türelmesek voltak

- a kirendelt segítők nagyon készségesek voltak, de nem ma reggel, hanem tegnap délután kellett volna megjelenniük.

- a kommunikáció hiánya botrányos volt . Sokkal botrányosabb, mint a bíróság elsőfokú ítélete rezsicsökkentés ügyben.

Na megyek aludni

István"

index.hu/velemeny/olvir/2013/03/15/23_ora_az_autopalya_fogsagaban/

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 21:31:31

Megjött a főzombi - Orbán.
Beindult a sikerpropaganda gépezet.

Index
"Az elmult 4 km-t 18 ora alatt tettuk meg busszal. Ugy ertesultunk a hirado sikertortenetkent mar multidoben szamolt be az m1 letakaritasarol. Hozzatartozoink ezen informaciok alapjan boldogan hivtak minket, hogy mikor erunk haza. Sajnos ki kellett oket abranditanunk, mivel az igazsag az, hogy 20 km elottunk jarhatatlan, ebbol 10 km mindket iranyba. A mai nap soran az 50 fos busz 6 kg kenyeret kapott es nemi innivalot. Az elmult percekben az osztrak voroskereszt hozott szamunkra takarot es meleg teat, sajnos ennivalot csak kesobb tudnak hozni... Hol vannak a magyar szakemberek? Mikor szamithatunk ennivalora? Sajnos azt a tajekoztatast kaptuk, hogy holnap delutanig nem tudjak felszabidtani az elottunk allo 20 kmt. Szerintem erdemes lenne megirnotok, hogy mekkora szakadek tatong a mediaban beharangozott sikertortenet es a csuf igazsag kozott. 20 ora utan most jutottak el a hatosagok, hogy egy akkora rest vagjanak a szalagkorlaton, hogy egy busz is vissza tudjon fordulni.."

Demagógok ám legyen.
De legalább olvasnák el az indexet ha már valaki összegyűjti helyettük az info-kat.

Viktor b+ ez rossz belépő volt, szar az ütemérzéked Te marha!

states1 2013.03.16. 06:48:18

Hát persze, hogy a kurvaannyát a kormánynak, amiért én még csütörtök este is nekivágtam az M1-esnek a zuhogó hóesésben annak ellenére, hogy egész nap érvényben volt a piros riasztás, és minden média üvöltözte, hogy ne induljon neki senki a Dunántúlnak. És miután én csak azért is fasza gyerek vagyok, és nekem Orbán ne mondja meg, mikor indulok síelni Ausztriába, noná hogy elindulok, azért meg külön kurvaannyát a kormánynak, hogyha elakadok, nem küld értem tíz percen belül egy egy tankot, hogy haza vigyen. Különösen miután több ezer ugyanilyen barom van, mint én.

Doberdo 2013.03.16. 07:03:23

Ilyen amikor forradalmi üzemmódban működik a kormány. Egy alkotmánymódosításra elég egy fél óra.
Az ország "télből mentése" meg négy napot vesz igénybe...

tomwar 2013.03.16. 10:22:43

@pocakos focista: LEHET,DE NEM UGATTALAK LE ERTE, CSUPAN A TE ES MASOK FIGYELMET ARRA A NYILVANVALO ELENTMONDASRA SZERETNEM FELHIVNI, HA AZ EMBEREKNEK TUDNIUK KELLETT VOLNA, HOGY BAZI NAGY HO LESZ, AKKOR AZ ILLETEKESEKNEK IS.
A RIASZTASI RENDSZER MEG KIBASZOTTUL NEM MUKODOTT, PEDIG EMLEKSZEM RA, AMIKOR KI LETT PROBALVA.

CAPS, veletlen, lusta voltam ujrairni.

Mmikka 2013.03.16. 11:10:36

@imi60: Hát ez az!! Miért is nem tájékoztatott a kialakult helyzetről egy közszolgálati és egy kereskedelmi csatorna katasztrófa helyzetben, egészen délután 16 - 17 óráig??! Hol volt az a híres riadólánc amiről Pintér elvti beszélt tegnapi sajtó tájékoztatóján? A katasztrófa védelem operatív vezetői miért egymást dicsérgették valami ünnepi rendezvényen délután a jól végzet munkájuk kapcsán, és miért nem a katasztrófa helyzet megoldásával foglalkoztak? stb, stb, stb...

imi60 2013.03.16. 14:03:21

Hát igen. Bakondi most is Vakondit játszott.Viszont nem olyan egyértelmű a dolog.Itt már erről volt szó.Meg kellene érteni hogy katasztrófa vagy bármilyen hasonló körülmény esetén az M1-nek kellene mérvadónak lennie.Viszont van aki csak Music tv-t hajlandó nézni -vagy mást-ott meg ne várja el hogy foglalkoznak a helyzettel.Ugyanez a rádióval.Ott a Kossuthnak kell mérvadónak lennie.Ez így is van egyébként csak sokan nem tudják.Bár ehhez nekik is fel kell nőni.Valakinek el kell őket látni hírekkel.Majd a többiek átveszik tőlük.Viszont aki csak a retro rádiót vagy tudomisénmit hajlandó hallgatni az megint ott várja az áldást. Többek között azért mert nekik a legnagyobb a lefedettségük.A legtöbb autóban van rádió de a mobilokban is van. Csak használni kéne tudni.Az nem biztos hogy jó megoldás hogy 25 tv csatorna tolakszik hírekért a terepen meg 50 rádió.A végén azt érik el hogy őket fuvarozzák.Tehát ezért kell egy-egy.Őket kivinni helikopterrel , lánctalpassal stb. és rögtön közzé tudják a hivatalos szervektől is függetlenül tenni a helyzetet.De azt meg kel értetni az emberekkel -amit nagyon nem akarnak-hogy ilyenkor elsődleges médiának kell lenni és az ki.Technikailag azt nem tudom mennyire megoldható ill. egyéb okok miatt hogy a szolgáltatók a cellainformáció alapján tudjanak belügyi megkeresésre RÖGTÖN célzott felvilágosítást adni.Mert a mostani BM sms rávilágított pár dologra ami nem volt jó. A Telenor miért nem küldött pl. Majd megpróbálja valami hülyeséggel kimagyarázni amin mindenki csak röhögni fog.Ezt sajna elbaltáztál.Én például péntek este fél 10-kor kaptam meg.Szóval van mit átszervezni.Egy biztos.Nem Bakondival.Ő már kétszer betlizett.Autópálya takarításban pedig attól kell okosságot kérni,kérdezni ahol ilyen helyzetek többször előfordulnak.Jelen esetben az osztrákoktól.Sőt időben intézkedve akár komplett gépparkot és személyzetet kérni tőlük.Nem csak Debrecenben az önkormányzat udvarát tisztogatni géppel.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.17. 19:46:16

"„Európa eddig ismert legnagyobb márciusi viharában” csütörtökön 14:54-kor a katasztrófahelyzet kihirdetésre került - mondta a belügyminiszter."

Ha valaki nem tudta volna... Sőt, a galaxis legdurvább vihara volt!
Bazz... Még lehet fokozni?

Amúgy itt voltak csüt. du. az elvtársak...
www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=1631
süti beállítások módosítása