A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Egy éves a KARD blog

2012.12.30. 06:30 timargabor

Ma egy éve jelent meg az első poszt a KARD blogon.

Egy év alatt 156 posztunk jelent meg, összesen 8 szerzőtől. Posztjainkat összesen 1 milliószor néztétek meg, nagyjából félmillióan vagytok, akik legalább egyszer beleolvastatok írásainkba. Ha valaki induláskor azt mondja, hogy ma itt tartunk, nem hisszük el.

cupcake.jpg

Honnan is a csapat és honnan a név? Sokan tudják, de a fenti számokhoz képest csak elenyészően kevesen, hogy a csapat magja az eRepublik játék magyar közösségének KARD nevű pártjából jött, egyik szerzőnk - hogy ki, az hadd maradjon titok - itt is, ott is alapító. A játékban már egyikünk sem igazán aktív, de a blog-posztok írását ott gyakoroltuk. A KARD rövidítésnek a fejlécben látható feloldása is hasonló - bár nem teljesen azonos - a játékbelihez, választásunk pedig azért esett erre, mert a konzervatív politika fogalmát valamennyien úgy értelmezzük, hogy annak az aktív lakosság érdekeit is képviselnie kell(ene). Ma Magyarországon ilyen politikai formáció nincs a parlamentben.

Magát a blogot 2010 novemberében regisztráltuk, a magánnyugdíjpénztári vita csúcspontján, de különböző okokból akkor még nem írtunk posztokat. Tényleges elindulásunkat közvetve a Kettős Mérce blognak köszönhetjük. A fent már említett első posztom eredetileg egy Facebook-os kommentként született meg, amikor felbosszantott Gyurcsány Ferenc valamely ott publikált helyzetértékelése. Az eRepublikról tudtam, hogy blogot (a játékban: újságot) akkor érdemes indítani, ha a kommentjeid hosszabbak az eredeti posztnál. Így aztán, a Mérce korábbi felkérésének megfelelően, a cikket először oda küldtem el, viszont nekik nem tetszett. Itt az idő - gondoltam.

Ez történt egy évvel ezelőtt.

Köszönöm Nektek a társaságot, a sok ezer kommentet, a vitákat, a közösséget! Természetesen  maradunk.

Egy technikai dolog: a decemberi "próbaüzem" után a Twitteren is követhetők vagyunk, ha valakinek ez kényelmesebb. Facebook-csoportunkat pedig továbbra is szeretettel ajánljuk az érdeklődőknek:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

5 komment

Címkék: évforduló öntömjénezés KARD blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr774986433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.12.30. 09:31:09

"...felbosszantott Gyurcsány Ferenc valamely ott publikált helyzetértékelése..."

Nem tudom, hogy az eltelt idő tapasztalatai alapján Gyurcsány jót tett-e nektek akkor, vagy sem.
Változnak az idők.
Sokan már másképpen látják az elmúlt "boldog" időket, de nem azért, mert megszépült a múlt.
Lehet-e még ennél is rosszabb?
Lehet.
Türelem?

Tyreo 2012.12.30. 11:32:55

Akkor még tegyük hozzá, hogy a kettős mércének is van erepes kötődése. Folytassátok jó titeket olvasni.

Szúrófény 2012.12.30. 12:40:37

ÁLLAMHATALOM KÉRDÉSE

„a forradalom alapkérdése. Az államhatalom átmenete egyik osztálykezéből a másík osztály kezébe, a forradalom első, fő alapvető ismerterő jele! Lenin szerint! Volt ilyen? Másik osztály? Az államosítók második lépcsőben maguknak privatizáltak! Tisztességesebb világban ennek rablás a neve! Vagy nagyértékre elkövetett csalás! Hűtlen kezelés!

„Gazdag hatalmas szövetkezése igazságosság nélkül mi más, mint vagy rablóbanda!” Augusztinus császár, Bölcsességek könyve! 125. old.

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve!

Minél kevésbé adják meg az embereknek a véleménynyilvánítás szabadságát, annál jobban erőszakosabb lesz a kormányzás!

Elfolyik, mint a víz a gonoszok hatalma!
süti beállítások módosítása