A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Az asszony verve jó, hejhó!

2012.09.11. 09:51 Carnivore

Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás.

A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia magát. Tekintélye immár totális nulla, intellektusa a pince padlóját nyaldossa, empátiája elpárolgott. Mert az aztán nagyon fontos, hogyan büszkélkedik Orbán saját kormányzásáról, meg hogy éhes-e Gyurcsány a Kossuth téren. Az, hogy a családon belüli erőszak legyen végre úgy büntethető, hogy annak elrettentő hatása is legyen a suttyóra, az nem menő. Az nem érdekes, az le van szarva. Majd éjfél után adásba kerül, amikor már lement a Himnusz.

eroszak-csaladon belul.jpg

Azon merengek, vajon milyen kérdések fogalmazódhattak meg azon képviselő hölgyek/urak fejében, akik éjjel bent ültek az ülésteremben (mind a 18-an, ÁFA-val). Jó, nyilván nem érdekelte mindegyiküket a téma, de hát miért is érdekelte volna? Hiszen ez csak egy buta népi kezdeményezés volt.

Kit érdekel az egész? Azt a potom 106 ezer embert, aki aláírta az ívet? Na jó, meg még néhány felnőtt hozzátartozót, pár ezer gyereket, egy-két feminista hajlamú férfit (vagy mit?). 

Miért érdekelne ez bárkit is? Tavaly is csak 44 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Magyarországon. Ennyi szavazóval kevesebb, na bumm. (Úgyse tudtak volna elmenni az urnáig. Gyerekek meg nem szavazhatnak.)

Miért probléma ez? Hiszen ennek népi hagyományai vannak! És ha az araboknak lehet, akkor nekünk miért nem? Különben meg el lehet válni, igaz? (Az elvált nők közel 70%-a bántalmazó kapcsolatból menekül. Semmi gáz.)

Ja, és magánügy: a rendőrség ne jöjjön már be a hálószobámba! Én se futkosok betörők után!

Amúgy meg mindenki csinálja: most olvastam, hogy „az orvosok, a bírók és a politikusok is verik a feleségüket”. Milyen megnyugtató. Ez aztán a Nemzeti Együttműködés.

És mi ez a baromság, hogy a társadalom „ne tekintse a családon belül elkövetett erőszakot az idegenekkel szembeni bűncselekményekkel egyenrangú jogsértésnek”? Hölgyeim! E-gyen-ran-gú-ság! Önök egyenrangúan agyon lesznek verve! Ez a helyzet!

„Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén nem támogatta a népi kezdeményezést. Arra is nemet mondtak a kormánypárti képviselők, hogy Halász Pálma (a kezdeményező civil) e késői órában felszólalhasson a parlamentben.” – írja a hír24. Na ugye! A szakértőkre kell bízni az ügyet: mert a jogász lányok-fiúk aztán tudják, hogy mi fontos és mi nem az. Hiszen már Varga István (Fidesz) is megmondta, hogy „a Btk. jelenleg is bünteti a családon belüli erőszakot” – és hozzátette, hogy „a nők legfontosabb dolga a gyereknevelés”. Nem értik? Fogják be a pofájukat és húzzanak vissza a fakanál mögé!

Na, hát nagyjából a fenti „elveket” képviselték tegnap/ma a „Tisztelt” Házban. Az okosok. A szakik. Csak hogy tudják.

Szép volt, fiúk!

Magyarország Alaptörvénye (részlet)
(2011. április 25.)

Nemzeti hitvallás

"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet."


L) cikk

"(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját.

(2) Magyarország támogatja a gyermekvállalást.

(3) A családok védelmét sarkalatos törvény szabályozza."

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

484 komment · 5 trackback

Címkék: parlament családon belüli erőszak magyar demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr684767980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az asszony verve jó, hejhó! 2012.09.11. 20:48:01

A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia magát. Tekintélye immár totális nulla, intellektusa a pince padlóját nyaldossa, empátiája elpárolgott

Trackback: Méhében él a nemzet? 2012.09.11. 18:55:35

Igen, új szellemi színvonal. A családon belüli erőszakot elbagatelizálva (ami lehet lelki, szexuális és anyagi kényszerítés is, nem csak ütöm-vágom), hajnali háromkor emancipációs kérdést rendeznek, aminek nem is értem, mi keresni...

Trackback: A nők tehetnek róla 2012.09.11. 15:57:10

Ha eddig nem is, ma már óta tudja minden nő, hol a helye: lehetőleg évente egyszer a szülőszobán, amennyiben a kormányunknak óhajt megfelelni. Hiába, az utóbbi évtizedekben elkorcsosult a női nem a magyar honban - képesek önmegvalósítani meg emancipáló...

Trackback: Asszony verve jó? 2012.09.11. 14:51:28

Írtam már, és fenntartom: a Sorskönyv nélkül nem fog átmenni politikai blogba. Ugyanakkor időnként akadnak olyan politikai történések, amelyek mellett nem vagyok hajlandó elmenni szótlanul, mivel nagyon is van pszichológiai relevanciájuk. Ilyenek azok ...

Trackback: Mélyvízi intermezzo, azaz Vigyázat, mély víz! 1,5. rész 2012.09.11. 14:15:11

Az előzőekben megírt földmunkás értekezlethez azért tartozik még néhány gondolat. Ugyebár ott hagytam abba, hogy a setét kígyóutánzat elnyerte végső nyughelyét, úgyis fogalmazhatnék, alászállt a mélységek bugyraiba, hogy majdan onnan, bugyogva ontsa él...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wowerman 2012.09.11. 10:12:38

köszönjük fidesz szavazók

kavicsq 2012.09.11. 11:07:31

köszönheted az mszp-nek is, mert miattuk lett 2/3 az elmúlt 8 év teljesítménye miatt. Itt konkrétan a magyar politikusi felfogást szidhatod és azt az arroganciát, amit az elmúlt 25 évben kitermeltek maguknak. De vissza a témához: szégyenletes és megalázó törvény! A minap egy nőt vert a férje az utcán (nem, nem egy részeg, hajléktalan cigány, hanem a nő egy otp bank fiókvezető, a férje mérnök)..kocsival mentem, a nőt belöktem a kocsiba és elhajtottam vele a rendőrségre. Semmit, ismétlem: semmit nem csináltak és nem is tudnak. A nő felszállt a buszra és ment haza a férjéhet és a két gyerekhez. (volt már koponyatörése, a karja kék-zöld folt) Az egyetlen megoldása az, hogy felbérel két markos legényt és addig vereti a férjét, amíg az mozog, de ezt elég nehéz lesz elmagyarázni majd a két lurkónak, ha azok rákérdeznek!

Zb627 2012.09.11. 12:59:44

A jelenlegi kormányzatnak nem előnyös ez a törvény, ugyanis Orbán Pinochet is érintett...

Dorombolo 2012.09.11. 13:25:40

Már régóta mondom, itt lenne az ideje egy "nő párt" alapításának! Szerintem a férfiak soha nem lesznek képesek arra, hogy képviseljék az érdekeinket!
Most őszintén, amíg csak egy gyereket szültem, addig üthetett a férjem, ha már hármat akkor nem? és ezt kéne a Btk-ba tényállásba foglalni?
Éseztígymosthogy???? ..
Nem látok a pipától! 2012. Magyarország...
Tényleg ennyire nem lehet tudni, merre van előre Európában?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 13:49:12

Tévedésben vagytok. A feminista mítoszokat nem támogatni kell, hanem szétzúzni.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.09.11. 13:58:21

"A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak. Mint mondta, a nők az emancipáció és az önmegvalósítás mellett elfelejtettek szülni, és emiatt fogy a magyar. Szerinte ha minden nő megszülte a maga két-három gyerekét, akkor lehet önmegvalósítani."

kobdia (törölt) 2012.09.11. 14:10:18

Ajánlom tanulmányozásra az alábbi könyvet (ha minden igaz, magyar felsőoktatásban is itt-ott tananyag):
nane.hu/kiadvanyok/tuzhely/judithlewisherman.html

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.11. 14:11:51

"Tavaly is csak 44 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Magyarországon."

Állítólag több ezer ember hal meg kórházon belüli fertőzés miatt évente.
A főleg nemmondomki milyen bűnözők (de c-vel kezdődik) is szerintem több embert (főleg öreget!) gyilkolnak meg évente.

Ez ellen hány aláírásgyűjtési kampányt indított a... - na, mondd ki! - a ballib oldal?

Lennie kell egy fontossági sorrendnek (kozmopolita ballibeknek: Priority List)!

Kono 2012.09.11. 14:14:14

Hogy lehet, hogy nektek mindenről a nők verése jut eszetekbe?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.11. 14:16:13

miért, ha az utcán valakinek szétbaszom a fejét, akkor azért megbüntetnek,igaz?
akkor miről beszélünk? nem arról van szó, hogy most el lehet verni az asszonyt/gyereket stb. most is megbasznák érte a rendőrök, csak ugye senki nem szól, hogy bántalmazták. és legyen bármilyen törvény nem foganak szólni.
ettől a fidesz hozzáállása egy kalap szar

hollario 2012.09.11. 14:18:45

@Kara kán:

Szerinted annak, akit csak vernek, de adott évben nem hal meg, annak jó?

baliquez 2012.09.11. 14:19:54

Jaffamaffia polpotmányát imho totál felesleges citálni, érvénytelen a szignózása és értékelhetetlen a tartalma.

stf! 2012.09.11. 14:20:08

Szeretném megkérdezni, hogy a nemzet nagyasszonya,
Wittner Mária részt vett-e az ülésen,
és felszólalt-e a nők védelmében? Köszönöm!

szonár 2012.09.11. 14:20:10

A kezdeményezés egy nagy marhaság volt, köszönjük a kezdeményező civileknek. Semmi, de semmi nem változik attól, hogy külön büntetőjogi tényállás a családon belüli erőszak.

Innentől pedig a blogbejegyzés is szar.

stf! 2012.09.11. 14:22:01

@Kara kán: Hajrá! Kezd el!
Senki sem tart vissza.
Én azt is aláírnám.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.11. 14:24:42

Olyan ez is, mint a Gyúrcsány éhségsztrájkja: média show.
Már várom, hogy a Nane! és a Habeas Corpus Munkacsoport (él ez még?) nyilatkozgasson jó nagyokat a tévében. Biztos közeledik valami pályázatok elbíráslásának a határideje, ezért csinálni kell a műsort, hogy mutassák a fontosságukat.

KopaszMercis 2012.09.11. 14:28:18

Vanegy elterejdt fajta bunozes(csaladon beluli eroszak / cigany bunyozes) es az egyik oldal csak az egyikkel a masik csak a masikkal foglalkozik, es kozben felsobbrendunek erzi magat az ellenkezo oldallal szemben.

Ezuton szolok kedves jobbos / balos hozzaszolo honfitarsaim, hogy szarok vagytok. Ezert megy le ez a fos orszag europa wcjen... Mert dilettans kepzetlen csoro majomparsztok vagytok mind... A ciganyoktol csak a borszinetek kulonboztet meg.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.09.11. 14:31:34

@Kara kán: Könyörgöm, legalább ebben a kérdésben ne nyilvánulj már meg a mundér becsületét védendő. Egyszerűen nem lehetsz ennyire szolgalelkű. Ilyen meber nincs is.

ghavin 2012.09.11. 14:34:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Valójában szintén a nemi egyenlőtlenségek vezetnek ahhoz, hogy a családon belül a nő által a férfival szemben elkövetett erőszak az esetek többségében rejtve marad, ugyanis a hagyományos nemi szerepek tükrében ez még annál is szégyellnivalóbb helyzet a férfi számára, mintha ő verné a feleségét. Nem értem mi a bajod a feminista, ebben a helyzetben végső soron "csupán" egalitarista pozícióval ebben a kérdésben.

2012.09.11. 14:34:47

Szegény libsiket hol a családdal, hol a nemzettel hergelik. Mikor lesz már buzifelvonulás, attól picit lenyugszanak.

Emiksz 2012.09.11. 14:36:58

Varga képtelen egy rendes önéletrajzot írni, mit várunk tőle?
emiksz.blog.hu/2012/09/11/103_istvan_a_varga

"2002-ben kilépett a Magyar Demokrata Fórumból, minden tisztségemről lemondott." (!)

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:38:33

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Egy dolog a feminista mítosz, és egy totál más dolog, amiket a fityiszes és kdnp-s képviselők magyaráztak. Mindkettő ordas nagy baromság.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 14:40:47

Azt miért nem írod le, hogy a családon belüli erőszaknak többségében nem nők az áldozatai?
Komolyan rohadtul unalmas már ez a szemét álszent ferdítés. Nagyon elég már abból, hogy néhány agyhalott a családon belüli erőszakból szeretne kizárólag nők elleni erőszak témát kreálni.
Az pedig, hogy a kormány és a parlament egy vicc nem tudom miért újdonság bárkinek is...

lavór 2012.09.11. 14:42:46

@Dorombolo:

Á, a sok hormongyógyszer, az antidepresszánsok, hangulatjavítók kereszthatásba léptek a sok BIO táplálékkal, így a nők összekeverik az emancipációt a családon belüli erőszakkal. Ráadásul rohadt sok szabadidejük van, így ráérnek ilyen marhaságokra is a gépesített háztartások mellett. Akit ver a férje, jelentse fel, költözzön szét. Ennyi.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:43:06

valójában néhány ezer embert leszámítva Magyarország lakossága a XX. században él, valahol 1940 környékén. de lehet, hogy 1920 az az 1940.

innentől kezdve egyrészt minden érthetővé válik, másrészt teljesen nyilvánvaló, hogy esély sincs a változtatásra.
elég csak beleolvasni az itteni "magyar" kommentelgetők írásaiba.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:43:50

@KopaszMercis:
Cigányoknál még sokkal gyakoribb a családon belüli erőszak, akkor az is cigánybűnözés?

A kedvenc sztorim az a cigány lány esete, aki Pesten tanult egy gimnáziumban, majd heteket hiányzott amiatt, mert kinézte őt egy szintén cigány csávó, és meg akarta erőszakolni, hogy elvehesse feleségül. A cigányok ugyanis a bibliai úton járnak, tehát ha megerőszakolnak egy lányt, akkor azt köteles elvenni az erőszakoló, és az áldozat részéről sincsen apelláta, mert különben kiközösítik őt és a családját. A lány meg még tanulni akart, ki akar mászni a szarból ezen úton, így aztán hetekig bújtatták a rokonai vidéken. Nem, ez nem mese, ez a véres valóság.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:44:29

[az már csak hab a tortán, hogy a nőket érintő témákban - abortusz, nők elleni családon belüli erőszak, stb. - MINDIG férfiak a megmondóemberek...]

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:46:05

@Ghavin:
De a mai feminista álláspont nem egalitarista, mert olyan kamu statisztikákra hivatkozik, amin keresztül gyakorlatilag kizárólag a férfiakat teszi felelőssé a családon belüli erőszakért. Sőt, ha utánaolvasol, a keményebb vonalas feministák szerint minden férfi agresszív, csak azért mert férfi.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 14:46:14

@idelle:
Húú, de nagyot mondtál, öblíthetsz. Aztán kezd el böngészni a nemzetközi statisztikákat, hogy más államokban mi is a helyzet...
Nagy szemétség azt sugallni, hogy a magyarok szerint nem elítélendő a családon belüli erőszak. Semmivel nem vagyunk ebben rosszabbak másoknál. Törvényekben sajnos igen.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:46:54

@idelle:
Családon belüli erőszak nem csak nők ellen van, tehát mindenkit érint. Leginkább a gyerekeket.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 14:47:17

@idelle:
"...a nőket érintő témákban..."
Ez mióta nőket érintő téma kizárólag? A tudatlanság elborzasztó ebben az országban. Ez mindenkit érintő téma.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:48:22

@Muad\\\'Dib: én meg gratulálok a Magyar Érvhez.

menti-e Magyarország lakosságának XX. század eleji szemléletét és gondolkodásmódját, hogy máshol, mások sem feltétlenül különbek?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:49:10

@Muad\\\'Dib: az abortusz szabályozása és a nők elleni, családon belüli erőszak kiket érint leginkább?

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:49:49

Egyébként a családon belüli erőszak leginkább azon újkori (főleg 18, 19-edik századi) polgári felfogás miatt burjánzik, amely szerint ami a családon belül történik, az nem tartozik a külvilágra, szóval nehogy szó érje a ház elejét. Ezen kellene elgondolkodni, miért is jó ez nekünk.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:50:02

@Belagezapista: "Családon belüli erőszak nem csak nők ellen van, tehát mindenkit érint."

jellemzően nők vernek és bántalmaznak (lelkileg is) férfiakat. értem. posztot róla!

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 14:50:38

@idelle:
A családon belüli erőszak nem csak a nőket érinti. Pont elég gusztustalan kiemelni külön őket ebben a témában. Pláne úgy, hogy nem a nők szenvedik el a legtöbb erőszakot családon belül (legalábbis a kutatások szerint)...

bigél 2012.09.11. 14:51:17

@Muad\\\'Dib: Igen, én is olvastam a statisztikát arról, hogy családon belüli gyilkosság következtében több férfi hal meg, mint nő. Csak arról nem kellene elfeledkezni, hogy a női bűnelkövetés az esetek jelentős részében már következmény: betelt a pohár a folyamatos lelki és/vagy fizikai bántalmazás (azaz családon belüli erőszak) miatt és ez egy ilyen cselekményhez vezetett.

freetibi 2012.09.11. 14:52:11

Valaki magyarázza el, hogy miért nem elég a BTK, miért kell speciális tv. a családon belüli erőszakra.

Azok az orbitális barmok, akik szerint a Fidesz megengedi a családon belüli erőszakot, azok kussoljanak. Értelmes indokra vagyok kíváncsi, nem hisztire.

Peterpapo 2012.09.11. 14:52:37

@imperial:

"Mikor lesz már buzifelvonulás, attól picit lenyugszanak."

Azt hiszem nem rég volt a Hősök terén.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:52:56

@idelle:
Az, hogy mely ügyek jutnak el feljelentésig nem azonos azzal, hogy mi a jellemző. A férfiaknak baromi nagy szégyen lenne feljelenteni az asszonyt, mert veri őket.

De különben is, egyáltalán nem lehet külön kezelni az ügyet, attól függően hogy férfi vagy nő az áldozat, ha külön kezelik, az súlyos diszkrimináció. Nyilván kiemelten azt kell kezelni, amikor a gyerek az áldozat.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 14:53:08

@Muad\\\'Dib: most akkor nem értem.

fontos a téma, mivel mindenkit érint vagy nem fontos?

merthogy a témafelvetés ugye arról szól, hogy külön kellene nevesíteni a családon belüli erőszakot a Btk.-ban, ha jól értettem.

ha az ember minden ellen harcol, könnyen ellentmondásba keveredhet önmagával (ld. Orbán Viktor...)

ghavin 2012.09.11. 14:53:32

@Belagezapista: Több irányvonala létezik a jelenlegi, "third wave" feminizmusnak. A mainstream álláspont egalitarista, szemben a kisebbségben lévő, sok esetben valóban férfigyűlölő, emellett sok tekintetben prohibicionista radikálisokkal. Nem érdemes a szélsőségesei alapján véglegesen leírni egy mozgalmat.

antonov 2012.09.11. 14:53:33

A majom fidesznyikek új jelszavai:
Isten, Haza, Családon belüli erőszak

freetibi 2012.09.11. 14:53:54

@bigél: A nők elleni erőszak is sokszor csak következmény.
Biztos, hogy az állam kintről okosabb lehet a családtagoknál? Tényleg ezt akarjátok, hogy a családba is beleugasson az állam?

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 14:54:45

@bigél:
Sok esetben pedig a férfi bűnelkövetése a következmény, én legalábbis beleláttam többé-kevésbé egy ilyen család életébe, ahol évekig kellett ütnie a feleségnek a férjet, hogy a férj visszaüssön, persze ha ezután bármi jogi lépés történt volna, a férjet ítélték volna el.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 14:54:57

@idelle:
Persze hogy fontos a téma. Hol írtam én, hogy nem az. A gusztustalan az, ahogy a legtöbb blog tálalja. Külön kiemelve a nők, mintha csak akkor számítana valaki áldozatnak, ha nőnek születik. Pláne, hogy még ráadásul nincs is túlsúlyban az ellenük elkövetett erőszak.

Peterpapo 2012.09.11. 14:56:44

Hát ez gyönyörű!!! :))

Freudi elszólás?

www.millamedia.hu/2012/09/11/paradigmavaltas-a-fideszben/

Na erre kössetek csomót!

bigél 2012.09.11. 14:56:59

@Belagezapista: teljesen igaz egyébként, valóban nem kellene egyik vagy másik csoportot kiemelni. Viszont a témával foglalkozni kell.

Ugyanakkor maguk a képviselők is a nőkre szűkítették le a mondanivalójukat, talán ezért (is) ír a legtöbb mostani cikk/blogbejegyzés erre fókuszáltan.

bigél 2012.09.11. 14:58:16

@bigél: bocsi, rosszul írtam (de a mai napom már csak ilyen): több a kutatások szerint a férfiak elleni erőszak, viszont több nő hal meg

vénkujon 2012.09.11. 14:59:10

@Kara kán: tipikus szájjonkurt fideszdroid vagy.
ezeknek benyelsz te bármilyen faszságot. gondolom nem vagy buzi, de viktort azért nem rugnád ki az ágyadból.:D

tede 2012.09.11. 14:59:53

Tényleg szép egy világ lenne, ahol karrierista nők 35-40 évesen bevállalnak 1, nagyon ritkán 2 gyereket.

Van egy teljesen eltorzult és mostanra már szinte etalonná váló helyzet, amelyik az emberek egy termelő és fogyasztó géppé változtatja és a fogyasztás értéke magasabb, mint mondjuk a család és gyerekvállalás fontossága. Annyira elanyagiasodott a világ és a fogyasztás annyira fontossá vált, hogy már hallottam olyant, mikor a család új autó mellett döntött és inkább nem vállalt második gyereket, mert akkor nem marad pénzük a kocsira.

Hova jutottunk, komolyan kérdezem? Ezt nevezni ideális állapotnak?

Ez túlzott liberalizmus a végén az egész világ pusztulását okozza majd és nagy szerencsémre nem érem már meg azt.

freetibi 2012.09.11. 15:01:36

Ez az egész vihar egy kanál vízben.

Szánalmas libsi pótcselekvés.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:01:54

@Muad\\\'Dib: tehát megállapítottuk, hogy a családon belüli erőszak fontos téma, amelyről és amelynek büntetésről a magyar Parlamentnek tárgyalnia kellene.

az egyoldalú interpretáció elleni tiltakozásodat jegyzőkönyvbe vettük.

bigél 2012.09.11. 15:02:35

@freetibi:

Bizonyos szinten már így is beleugat.

És nem, nem akarom, hogy a nagytestvér mindent meghatározzon. Azt viszont akarom, hogy ne lehessen egy kézlegyintéssel elintézni, ha az egyik családtag állandó fizikai és/vagy lelki terror alatt tartja a másikat. Hogy ez családi ügy, oldják meg ők. Ez a társadalom szempontjából igenis fontos lépés lenne.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:02:46

@freetibi: "freetibi 0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

reméljük, te pénzért írogatsz ilyeneket, nem pótcselekvésként.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 15:02:53

@Ghavin:
Az a helyzet, hogy mára jogilag a nők egyenlőek. Szóval elvi szinten már rég sikerült kiharcolni az egyenlőséget. Amiért ez még mindig nem érvényesül, azok a régi beidegződések, valamint a biológia, ugyanis szülni továbbra is csak a nők képesek, ugyanakkor fizikailag gyengébbek. Ezek ellen viszont nem tud harcolni a mai feminizmus, kivéve ha többletjogokat ad a nőknek. Innen a kiindulópont, innen indulnak a szélsőséges feminista irányzatok is.

Szvsz mióta jogilag egyenlőség van, nem lenne szükség feminista szervezetekre. Főleg nem olyanokra, amelyek diszkriminatív módon kívánnak beleszólni a büntetőtörvényekbe. Ahogyan ilyen fityiszes képviselőkre sincsen szükség, akik megmondják, hogy az emberek hány gyereket vállaljanak.

Egyébként maszkulinista szervezet az nem létezik? :-)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.09.11. 15:03:05

@idelle: nem érted, hogy a családon belüli erőszakot, nem úgy kezeli a BTK mint egy "normális" erőszakot?
Ha meg ver téged valaki az utcán, elitélik, lesittelik. Ha viszont a férj veri meg a feleségét, az nem számít bűnügynek.

na ez a különbség.

s 2012.09.11. 15:03:52

Állítólag újabb diplomáciai botrány van kialakulóban. Meg nem erősített híresztelések szerint az indiai szubkontinens valamennyi fallikus szimbólumát varga istván szobrokra cserélik ki, erre pedig a fidesz - pontosabban matolcsy györgy - jogdíjat akar beszedni, amivel a 2013-as költségvetés hiányázó bevételeit kívánja pótolni. India nem hajlandó fizetni, ezért a magyar kormány vissza akarja toloncolni az összes cigányt Indiába. Ebből biztos balhé lesz, erősítette meg orbán viktor is (ő nem akar menni, sajnos). navracsics tibor a vasárnap-hétfő vonal menti ingatlanok ára felől kezdett érdeklődni, végleges letelepedés céljából.

LallyPop 2012.09.11. 15:04:24

Demagógia felsőfokon.

A 44 nő nem családon belüli erőszak hanem emberölés áldozata lett. Egyébként 10x ennyien halnak meg az utakon.

Attól hogy valamit átnevezünk, nem fog minden nőre rendőr vigyázni tehát pofon a szarnak az ilyesfajta tvhozás. Több, jobban kiképzett, jobban fizetett rendőr kéne, persze az nem lesz.
Attól hogy most csbe-ért nem fogja feljelenteni a zasszony az urát ahogy eddig testi sértésért nem jelentette fel mert senki nem védi meg, tökmind1.
Amúgy meg 1000 fontosabb dolog van annál mint amiben meghal 44 ember, sajna.

freetibi 2012.09.11. 15:04:25

@batgirl: Ez óriási hülyeség. Ugyanúgy bűncselekmény.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:04:39

@tede: "Ez túlzott liberalizmus a végén az egész világ pusztulását okozza majd"

igen, úgy áll a helyzet, hogy az emberiség létszáma még sohasem volt ilyen alacsony.

eldönthetné mindenki maga, hogy akar-e szaporodni, és ha igen, milyen mértékben vagy ezt is írja elő a kormány az Alaptörvényben, szerinted?

Bogyó 2 2012.09.11. 15:05:31

Értem. Tehát a poszt írója szerint ha nőket agyonvernek, akkor az azért van, mert nem fogadták el ezt a jogszabályt, s szerinte akkor ma egy férfi szabadon agyonverheti a feleségét, nem fogják megbüntetni!? Csak gratulálni tudok ehhez az éleslátáshoz!
A kérdés kedves posztoló nem az volt, hogy büntessük-e ha egy férfi veri a feleségét, hanem az, hogy ez legyen-e egy elkülönített bűncselekmény a szokásos testi sértéstől, gyilkosságtól.
Erről kellene kedves Carnivore írni egy posztot, hogy ez a jogtechnikai megoldás miért tudná megmenteni azt a 44 nőt, akit a normál BTK. paragrafusok sem tudtak.
Meggyőződésem, hogy az a 44 szerencsétlen egy elkülönített paragrafus esetén se járt volna másképpen. Tipikus esete ez is, amikor jószándékú, de amatőr népi kezdeményezések igyekeznek nagyobb zűrzavart okozni, csak a káoszt fokozva.
Van-e értelme a családon belüli erőszakot külön büntetni, vagy ezt a bírói mérlegelésbe hagyjuk érvényesülni a büntetés kiszabásakor?
Büntessük akkor külön azt is, ha valaki falubelit öl vagy ver meg? Azt is, ha valaki honfitársunkat, s nem külföldit? Munkatársat? Üzletfelet? Egyneműt? Van ezeknek jelentősége? Akkora nagy különbség, ha valaki a feleségét vagy a szomszédasszonyt veri meg, esetleg a pincérnőt, hogy az elsőt az teljesen külön kell szabályozni?
Szerintem nem. Egyik sem egy felemelő dolog. Azért, hogy ne verjék egyesek a feleségüket teljesen más eszközökkel kell küzdeni, ez semmin se változtatna.

s 2012.09.11. 15:05:38

@vénkujon: És mi van, ha orbán egy buzit buzulás közben ver? Itt fontos azért, hogy kié a nő és kié a férfi szerep, nem?

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 15:05:45

@bigél:
A képviselők nettó baromságokat mondtak, olyanokat, amiknek semmi közük nincsen a családon belüli erőszakhoz. Nem a gyerekvállalás ügye miatt esnek egymásnak férj és feleség.

LallyPop 2012.09.11. 15:05:55

@batgirl: nem érted, hogy a családon belüli erőszakot, nem úgy kezeli a BTK mint egy "normális" erőszakot?
Ha meg ver téged valaki az utcán, elitélik, lesittelik. Ha viszont a férj veri meg a feleségét, az nem számít bűnügynek.

Nettó hülyeség, mindössze el kéne olvasni hozzá a BTK-t.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:05:59

@batgirl: "nem érted, hogy a családon belüli erőszakot, nem úgy kezeli a BTK mint egy "normális" erőszakot?"

én értem. a bagatellizálók nem értik.

nyilván mindegyik veri az asszonyt. vagy mindegyiket veri az asszony.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.11. 15:06:49

@bigél:

Szeretik trükkösen megfogalmazni, azt, hogy 'több a kutatások szerint a férfiak elleni erőszak' úgy kell érteni, hogy a fiúgyermekeket 'férfi'-nak tekintik, a férj/férfi élettárs az esetek <10%-ában áldozat.

tede 2012.09.11. 15:07:18

@idelle: ja, ha teneked az az ideális helyzet, amikor az európai rassz a túlzott anyagiassága miatt kihal vagy minimálisra csökken a létszáma, de az életképesebb népek elfoglalják a lakóhelyet, akkor tényleg örüljél csak.

Ha nem érted meg, amiről írok, akkor ne akarjál okoskodni. Nem az emberiség összlétszáma a kérdés, hanem a trendek, amik egyértelműen azt mutatják, hogy az anyagiasság növekedésével az egyes népek életképessége csökken.

Ha ez az összefüggés neked magas, akkor sajnálom.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 15:07:44

@batgirl:
"Ha viszont a férj veri meg a feleségét, az nem számít bűnügynek."

De annak számít.

reccs 2012.09.11. 15:08:35

@tede:

1. fogalmad sincs a liberalizmusról.
2. Magyarországon sokszor a "karrierista" fiataloknak sem a második autó, hanem az első lakás a problémája, hogy legyen hova tenni azt a gyereket.

s 2012.09.11. 15:09:10

@Bogyó 2: "Van ezeknek jelentősége?" Természetesen igen. A családon belüli erőszak felderíthetősége a dolog természetéből adódóan nehezebb, mint más erőszakos cselekményeké. Ezt figyelembe kell venni, különös tekintettel a kiskorúak védelmére.

Nagy főhadnagy 2012.09.11. 15:09:42

Ahol az egy háztartásban élők rendszeresen tettleg bántalmazzák és lelkileg terrorizálják egymást, sok mindennek nevezhető, de családnak aligha. Inkább egy laza érdekközösség, akik azért vannak együtt, mert így megoszlik a rezsi. Az ilyenektől azonnal el kell venni a gyereke(ke)t.

freetibi 2012.09.11. 15:09:55

@idelle: Ez szamár beszéd. Ugyanúgy kezeli. Éppen azon hisztiznek, hogy külön kezelje.
Buták vagytok, s hőbörögtök?

genyamagyar 2012.09.11. 15:10:03

@kavicsq: "köszönheted az mszp-nek is, mert miattuk lett 2/3 az elmúlt 8 év teljesítménye miatt."

Helyesen: köszönheted a fidesznek, mert ha jól kormányoznak, akkor nem jön az mszp 2002-ben.

Hülye vagy-e?

mizrolist 2012.09.11. 15:10:21

@freetibi: mert ha valakit vernek otthon, de egyértelmű külsérelmi nyoma ennek nincs, akkor nem kap védelmet és főleg nem tartják tőle távol azt, aki veri - mehet hozzá vissza ugyanoda... (az elköltözés nem feltétlenül megoldás, mert pl. hová költözzön egy nő a gyerekével, ha a férje mindkettejüket üti naponta?)

bigél 2012.09.11. 15:11:00

@Bogyó 2: Igen, akkora nagy a különbség. Másként kell vizsgálni, mások a motivációk, általában egy hosszan tartó folyamat végeredménye lesz az, amikor már a környezet is értesül a dologról, ill. esetleg visszafordíthatatlan következménye lesz (valamelyik fél vagy mindkettő meghal).

genyamagyar 2012.09.11. 15:12:14

Egy családon belül lehet ütni-verni egymást, aztán közösen a gyereket. Amíg nem folyik vér, a rendörség NEM JÖN KI!

Ha kocsmában, nyílt utcán összeverekedik két ember, ha nem folyik vér, akkor is kijön a rendörség.

Értitek a különbséget faszfejek?

Nem? Gondoltam!

freetibi 2012.09.11. 15:13:17

@s: Szóval a cél az, hogy ne kelljen bizonyítani a családon belül? Ez lenne a megoldás?
Aki tv-től várja a személyes konfliktusok megoldását, ráadásul családon belül, az nagyon el van tévedve.
Tipikus libsi mellébeszélés ez.

Peterpapo 2012.09.11. 15:13:39

@Ándi bácsi:

Logikádat követve háborús hősök márpedig nincsenek.

lavór 2012.09.11. 15:14:25

@mizrolist:

" (az elköltözés nem feltétlenül megoldás, mert pl. hová költözzön egy nő a gyerekével, ha a férje mindkettejüket üti naponta?)"

Anyjáékhoz, nagyszülőkhöz, a férje anyjáékhoz, annak nagyszüleihez, barátokhoz, albérletbe, anyaszállóra...

freetibi 2012.09.11. 15:14:30

@genyamagyar: ez melyik tv-ben van így? ugyanaz vonatkozik mindkettőre.

s 2012.09.11. 15:15:15

@idelle: Itt nem csak a férfi - nő viszony a fontos. Vannak egy családban kiskorúak is. Ilyet lépni akkor, amikor nyílt titok, hogy egy depressziós, részeges nép vagyunk, tele megoldhatatlannak értékelt élethelyzetekkel, amikor a sajtó tele van avval, hogy családokat darabolnak fel motoros fűrésszel, lőnek fejbe tíz éves gyerekeket. Azt hiszem, ez az a pont, ahol el kellene menni a büdös picsába, vagy legalábbi nagyon elgondolkozni rajta. orbán = nemzetvesztő.

freetibi 2012.09.11. 15:15:39

@bigél: tiltja bármi hogy az eseteket másképp vizsgálják?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.09.11. 15:16:32

@idelle: ja, bocs. félre néztem.reggel óta ez a téma. belefáradtam.

LallyPop 2012.09.11. 15:16:50

@mizrolist: Pontosan, és ha utcán vernek meg és nincs külsérelmi nyoma akkor sem kapsz védelmet, de ha van akkor se. Szval egyenrangúság adott.

genyamagyar 2012.09.11. 15:16:56

@Bogyó 2: Kevered a szezont a fazonnal. A családon belüli erőszek teljesen más jellegű, más típusú cselekmény. Teljesen mások a körülmények.

Mellesleg az érvelésed alapján nem kéne külön törvény arra sem, ha egy állatot ütnek vagy egy embert.

Fáj mindkettőnek.

genyamagyar 2012.09.11. 15:17:38

@freetibi: "ez melyik tv-ben van így?"

Én nem tévéből imserem a valóságot, mint te.

freetibi 2012.09.11. 15:18:28

@s: szerinted majd a rendőr ezeket megoldja? műmájer libsi duma ez. lehet hőbörögni, gondolkozni úgyis fájna nektek. valódi megoldás helyett egyszerűbb egy tv-t módosítani.

freetibi 2012.09.11. 15:19:07

@genyamagyar: tv = törvény, te boci. :)

s 2012.09.11. 15:19:22

@freetibi: Fasz vagy. Bizonyítani kell, de az már veszett fejsze (balta) nyele. Itt a megelőzés a fontos, aminek alapeleme a könnyű felderíthetőség, mert ez talán bír elrettentő erővel. Ennyi.

A fasz kategorizálásod meg a kutyát nem érdekli. Az egy a tábot egy a zászló mentelitás vezet oda, hogy navracsics - jobbik esze ellenére - végrehajtotta egy agyatlan barom utasítását.

bigél 2012.09.11. 15:20:34

@freetibi: a családon belüli erőszakot személyes konfliktusnak nevezni ... enyhén szólva eufemizmus

Egyébként meg akkor fölöslegesek a törvények, hiszen önmagukban semmit nem oldanak meg. Egyik sem.

Nem hiszem egyébként, hgy bárki azt gondolná, hogy hipp-hopp megoldódik minden, ha van egy ilyen törvény. De valahol el kell kezdeni. Ha van külön törvényi tényállás, akkor előbb-utóbb a rendőrökben is tudatosul pl., hogy igenis ki kell menni, ha ilyenhez hívják őket, még akkor is, ha nem folyt vér, csak fojtogatta az egyik családtagot a másik. Vagy a szomszéd is tudja, hogy ne csukja be az ablakot/ajtót/szemét, hanem segítsen a másiknak, mert ez igenis bűncselekmény.

Egyébként a legnagyobb probléma az, hogy értelmes vita helyett, ahol pro és kontra érveket sorakoztatnak fel, hogy miért kell vagy nem kell külön szabályozás, a parlamentben (és pl. itt a hsz-ek között is) elment valami egészen gyalázatos irányba az egész megvitatása: a nő szüljön és kussoljon, meg egyébként is libsi duma, stb. stb.

LallyPop 2012.09.11. 15:21:10

@genyamagyar: A családon belüli erőszek teljesen más jellegű, más típusú cselekmény.

Először is nem cselekmény hanem cselekmánycsoport. Tipikusan testi sértés ami semmiben nem különbözik a ma is szankcionált testi sértéstől, csak annyi a különlegessége, hogy mi az elkövető+áldozat kapcsolata.

bigél 2012.09.11. 15:21:27

@freetibi: és mi lenne a valódi megoldás? tudsz egyet vagy csak azokat ostorozod, akik próbálnak valamit tenni?

Fekete Dália 2012.09.11. 15:21:50

@Ándi bácsi:
Ez nagy baromság, mert egy kocsmai verekedéshez ha kihívják a rendőröket, akkor ott nekik intézkedni kell.
Ha családhoz hívják őket, akkor viszont nagyon sok esetben nem történik semmi, nem viszik el "apukát" 72 órás elzárásra(mint a bizsulopó kamaszlányokat), nem rendelnek el távoltartást.
Már az is sértő, hogy sokan ilyenkor azt tanácsolják az anyukának, hogy ő meneküljön és költözzzön el gyermekeivel egy anyaotthonba.
Tehát a törvény a bántalmazó férfit védi!

genyamagyar 2012.09.11. 15:21:58

@s: És tedd hozzá, hogy mindig a család szentségére hivatkoznak!

Bogyó 2 2012.09.11. 15:21:59

@batgirl: "Ha viszont a férj veri meg a feleségét, az nem számít bűnügynek."

Ezt az egetverő baromságot honnan veszed?
Tehát, ha eltöröm a feleségem három bordáját, bezúzom az arccsontját, elmegy a rendőrségre feljelenteni, akkor széttárják a karjukat, hogy ez nem bűncselekmény?

Megáll az eszem, hogy mikkel nem hülyítik a népet!
S most ezen változtatott volna ez a kezdeményezés? Jó dolog az árnyékbox.

A családon belüli erőszak rendszeresebb, zártabb körülmények között történik, s ezért nehezebben bizonyítható, ha nincsenek látható külsérelmi nyomok. De ez ellen nem a büntetőjogi tényállások kreálása a megoldás, mert annak bizonyíthatónak kell lennie. Bemondásra elítélni valakit fura lenne, s egy csomó visszaélést eredményezne.
Vagy a bizonyítás módját kellene jobban megoldani, egyelőre ez nem megy, vagy más eszközt kell kitalálni, s legalább az iskolában a gyerekeket minél etikusabb, erkölcsösebb, pacifistább életre nevelni. Ez se könnyű, s nem is erre tartunk. Igen, ezek rossz hírek.

LallyPop 2012.09.11. 15:22:19

Cigánybünözésben hányan halnak meg egy évben?

freetibi 2012.09.11. 15:22:53

@s: a megelőzést bármi tiltja most? majd egy bűncselekményt tiltó tv, lesz a megelőzés eszköze? összevissza károgsz.

mizrolist 2012.09.11. 15:23:14

@lavór: az anyaszállók tele vannak, nézz csak utána (sőt, nincs elég férőhely sem). A szülők/nagyszülők nem feltétlenül laknak egy városon belül; és az albérletet vajon meddig bírja fizetni egy nő, akinek gyereke is van? (egyáltalán találhat-e olyan kiadó helyet, amit meg bír fizetni és ahová gyerekkel is lehet menni?)
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen elköltözések jellemzően nem megtervezettek, és egy csomó cucc a régi lakásban marad - és nem túl okos ötlet értük menni védelem nélkül...

@Ándi bácsi: mondd, a te feleséged/gyereked is ügyetlen és gyakran legurul a lépcsőn vagy nekimegy a nyitva maradt szekrényajtónak?

s 2012.09.11. 15:23:38

@freetibi: "valódi megoldás helyett egyszerűbb egy tv-t módosítani."

Lefogadom, ezt matolcsytól tudod. Az bazdmeg módosít olyat is, ami még el sincs fogadva. A ti műfajotok, baszod. Csak itt éppen értelme is volna.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:23:42

@tede: "Nem az emberiség összlétszáma a kérdés, hanem a trendek, amik egyértelműen azt mutatják, hogy az anyagiasság növekedésével az egyes népek életképessége csökken."

a vagyon (az anyagiasság) az ember faj fő evolúciós hajtóereje. ezt megpróbálni kivenni a rendszerből, hát hogy is mondjam...nem vall túl bölcs lélekre.

mondjuk az sem teljesen világos, hogy az Egyesült Államok vagy Kína életképessége romlik-e nagyobb ütemben.

irigylem a problémádat...

bigél 2012.09.11. 15:23:46

@lavór: ja igen. A közösen megteremtett otthont hagyja ott a bántalmazott fél. Király. Legalább annyira, mint amikor válás esetén a faszi utcára kerül.

genyamagyar 2012.09.11. 15:24:00

@Bogyó 2: " s legalább az iskolában a gyerekeket minél etikusabb, erkölcsösebb, pacifistább életre nevelni"

Anyám...te télleg hülye vagy! Nevelheted pacifitává azt a gyereket, akit ütnek-vernek otthon! Ö ugyanezt fogja tenni!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.11. 15:24:41

Egy átlagos családi kép a libsik szerint:
Apuka bebaszva hazamegy
-Te asszony,aggyá pörköltet,mer éhes vagyok
-Szemét disznó megint berúgtál...
-A kurva anyádat, mit pofázol vissza te büdös kurva, mindjárt szétbaszom a pofádat!!!!!!!
-Neee,nee, tudod ez már az új törvény szerint családon belüli erőszak!
-Nabaszdmeg, régen jobb volt,amikor csak sima testi sértés volt...

Akik eddig is szétbombázták a családtagjaikat,eddig is szartak rá, hogy büntetendő a dolog.

s 2012.09.11. 15:24:59

@freetibi: Hülye vagy, nem érted. Nem fogalkozom veled, leírtam az összefüggést. Tanulmányozd.

freetibi 2012.09.11. 15:25:31

@Bogyó 2: Etikát tanulni a libsiknek fáj. Azt hiszik, hogy a törvény a lelkiismeret helyett megoldás lenne. Könnyebb út a hőbörgés, ehhez értenek, nem a problémák megoldásához.

LallyPop 2012.09.11. 15:25:36

@Fekete Dália: Tényleg baromság, már amit írsz. A rendőrnek intézkedni kell minden esetben. Csak amikor kimegy nem történik semmi, ha a testi sértés nem bizonyítható. Akkor sem ha lakásban, akkor sem ha kocsmában történik. A tv nem védi a bántaémazó férfit, hiszen a bántalmazás nem bizonyítható, csak a nő állítja. Arra meg nem visznek senkit sehova, mert jogállam van.

Bogyó 2 2012.09.11. 15:26:08

@s: És a nehezebb felderíthetőségen hogyan javít egy külön tényállás?
Mitől is jobb egy külön tényállás? Más tételeket lehet kiszabni rá. A felderíthetőség nehézsége abszolút nem indokolja, csak ha más bizonyítási eszközöket fogadsz el, pl, mert a nő szerint úgy volt. S ez elég lesz a férjek lesitteléséhez.

s 2012.09.11. 15:26:29

@genyamagyar: Igen, de azt is modják, hogy ne azt figyeljük amit mondanak, hanem amit tesznek.

Fekete Dália 2012.09.11. 15:26:40

A fidesz-kdnp képviselőinek meg jól tudjuk, hogy milyen viselt dolagi vannak.
orbán, lázár, meggyes .......

Talán az lenne a megoldás, hogy a megvert feleség családtagjai helybenhagyják apucit, mint tették azt H..vásárhely polgármesterével, aki végül(megérdemelten) a kecskeméti katonai kórházban kötött ki.

bigél 2012.09.11. 15:26:44

@genyamagyar: vagy nem fogja ezt tenni, viszont menekülni fog attól, hogy valaha is családja legyen

Jó esetben megpróbálja másképp csinálni, mint ahogy ő látta. De nagyon sokszor nem ez a helyzet, sajnos.

freetibi 2012.09.11. 15:27:05

@s: Baromságokat írtál. Törvényi megoldás nincs családon belüli személyes problémákra. Csak a valódi megoldások gondolkozást igényelnének.

reccs 2012.09.11. 15:27:55

@Ándi bácsi: Hát fideszbűnözésben elég sokan, ahogy az egészségügyet elnézem.

bigél 2012.09.11. 15:28:22

@freetibi: még mindig nem mondtál megoldást

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 15:28:29

@Nigro notanda lapillo:

Pl. az, hogy a nő szinte mindig áldozat és az, hogy a családon belüli erőszak fő áldozata a nő.

Bogyó 2 2012.09.11. 15:28:44

@bigél: Ez sem ad választ arra, hogy ez mikét nyilvánul meg egy külön tényállásban, két gyilkosság között is marha nagy különbségek lehetnek a felderítést, motivációkat, kivitelezést stb. illetően. Ezek jelennek meg az ítélet kiszabásakor a bírónál. De mit old meg a külön tényállás?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.11. 15:29:01

A FÖL-FÖLRÚGOTT NŐ

Bájos hölgyi Vígh Tamara,
Hétköznapon minta-ara,
Ámde amint jön a weekend,
Urára nem mondják: „Víg kend!”,
Mert a neje futballcsatár,
Ki a gyepen, mint kit tatár
Kerget, száguld bőrgömbűzőn
Hóban-fagyban, s napon (tűzőn!).
Góljait ő bőszen ontja,
S szanaszéjjel esik kontya,
Amidőn rajt’ hajat dúl a
Tizenegy fős örömgúla.
Fia ordít: „Táncolj, anya!”,
Ő meg nagy gólt ollóz hanya-
-tt vetődve és szakad háló…
(Férj tűnődik: „Ok ez, váló?
Meccset nézek itt a hideg
Esőben és csúzos ideg-
-rángásom van hetek óta…”)
S közben szól a „Vígh, adj!” nóta,
Vad drukkerek bömbölgetik
(Máskor emberek, itt jetik…).
Nem tetszik e dal a másik
Csapatnak, s a balbekk rásik-
-lik Tamara lúdtalpára,
S felgágog a szegény pára!
Bár, mint minden ember, fenség,
Hátvédeknek közellenség,
Rugdossák is minden meccsen!
Mázli csak, hogy csont nem reccsen?
Nem szerencse! Erős, bátor
Ő: amazon-terminátor!
Ő a nagy „föl-fölrúgott nő”,
Hová lép, a fű nem ott nő!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2011/08/fol-folrugott-no.html

Fekete Dália 2012.09.11. 15:29:37

@Ándi bácsi:
Egy nő nem fog levetkőzni egy rendőrnek sem!
Igaszságügyi szakértő dönti el, hogy történt-e bántalmazás, nem a rendőr ad látleletet.
Persze tudjuk milyenek a rend őrei:(

s 2012.09.11. 15:29:57

@Bogyó 2: MEGELŐZÉS. Teccikérteni? Mert van olyan fasz, aki csak ebből ért. Egyébként fejbe lövi a tíz éves, alvó lányát.
Egyébként mi a faszért aggódsz? Ha jó gyerek vagy, ez rád nem is vonatkozik.

lavór 2012.09.11. 15:30:20

@mizrolist:

Végül is kifogásokat lehet keresni. Sajnáltatni sokkal könnyebb dolog, mint tenni.

@bigél:
Szerintem az utcát nem írtam alternatívaként. Az a férfi nyereménye szokott inkább lenni váőlás esetén. Örülhet, ha a gyereket láthatja.

freetibi 2012.09.11. 15:32:01

@bigél: Nevelés, etika, ilyesmi. Tudod, ami erőfeszítést, gondolkozást igényel, ami mögött felsejlik a lelkiismeret, a tisztelet, az Ember. Ami buta libsi kampányokkal nem elintézhető, és pénzt sem lehet rajta keresni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.11. 15:32:16

"Különben meg el lehet válni, igaz?"

Mi tortenhet, legfeljebb amikor a lathatasra hozza a gyereket az elvalt no, akkor feldaraboljak.

www.borsonline.hu/cikk.php?id=51733
" A gyilkosság napján az áldozat, Márta hétvégi láthatásra vitte a gyermeket Zoltánhoz. A férfi ezt az alkalmat használta ki.

A gyermeket az istállóba küldte, majd szóváltás után házilag készített fegyverével mellkason lőtte az asszonyt. Ezután ráugrott, a fejét többször a betonba verte. A kislány az anyja segítségére akart sietni, de az apja elzavarta. A gyermek sírva rohant a nagymamához. Ezt követően Zoltán megfojtotta az asszonyt, a testét 17 darabra vágta.

B. Zoltán a bíróságon elismerte, hogy megfojtotta volt feleségét, de tagadta, hogy előre kitervelte volna a gyilkosságot. Azzal védekezett: képtelen volt uralkodni az indulatain.

– Még a vásárban is voltam Márti hullájával, el is felejtettem, hogy a csomagtartóban van. A kislánynak vittem vásárfiát, meg csavaros cukrot. Azután kellett valamit csinálni, amikor már szaga volt a holttestnek – vallotta B. Zoltán.

A férfi fejszét ragadott, az asszony fejénél kezdte a darabolást. Azt is bevallotta, hogy az állkapcsát odadobta a kutyának, mert nagyon ugatott. A többi testrészt egy gödörbe temette.

A kislányt most nagynénje, Hornokné Nemes Eszter neveli, aki szeptemberben csak a Borsnak beszélt a Vivient ért borzalmakról. A gyermek a gyilkosság után még az egész hétvégét apjánál töltötte.

– Fél éven át jártunk pszichológushoz, a szakember szerint rendbe jött, kiegyensúlyozottabb lett. Pedig az első hat hónap borzasztó volt, Vivi teljesen magába zárkózott, éjszakánként kiabált, miközben rémálmok gyötörték – magyarázta nevelőanyja. "

LallyPop 2012.09.11. 15:32:18

@Fekete Dália: Jól elkented, amit fent állítasz. Egyébként rendőrnők is vannak, sőt be lehet fáradni az őrsre és az orvoshoz látleletet vetetni.

Ez az új javaslat semmi előremutatót nem tartalmaz.

stf! 2012.09.11. 15:32:22

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):
csak ezzel a logikával be lehetne zúzni a BTK-t, mert embert ölni sem szabad aszerint,
mégis hányan megteszik.

tataugebu 2012.09.11. 15:33:33

@Dorombolo: alapíts női pártot, és én férfiként rád-rátok fogok szavazni.

bigél 2012.09.11. 15:34:01

@Bogyó 2:
Önálló törvényi tényállás elfogadása esetén a büntetőeljárás hivatalból indulna, nem kellene hozzá az áldozat magánindítványa.

phaszfej 2012.09.11. 15:34:34

A nők fizikailag csököttek még a legsatnyább férfihez is képest. Ezért nem kéne keménykedniük, mert könnyen eltörhet a nyakuk.

Bogyó 2 2012.09.11. 15:34:52

@genyamagyar: Nálad nem vagyok hülyébb, mert akkor szerinted meg külön kell szabályozni a kékszeműek megölését is a barnaszeműektől hiszen azok is különböznek. A jelenlegi BTK-s tétel emberi élet kioltásáról vagy emberek testi sértéséről beszél felesleges az állatokkal előhozakodnod. Ezen belül mi indokolja a külön tételt mit oldana meg erről kellene beszélni de senki sem tud értelmes választ adni, vagy legalább egy minta-tényállást betenni ide, miért is lenne ez jó a szenvedőknek.
A családon belüli erőszakról beszél a poszt s ezen a szövegkörnyezetből kihámozhatóan a testi sértéseket érti ("Az asszony verve jó")nem a megerőszakolást, gondolom nem ez utóbbira hozta a 44 áldozatot fel példának. Tehát ha keverve van valami, akkor az már a posztban is úgy volt, ha olvastad esetleg.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.11. 15:35:06

@stf!:
nem egy dologról beszélünk. én azt mondom, hogy ez egy olyan dolog, amit már amúgy is tartalmaz a btk, nagyon helyesen. szóval kár miatta hűzöngeni.

phaszfej 2012.09.11. 15:35:06

Amúgy meg hány faszi lesz öngyilkos őrült hárpiák miatt? Biztos nem 44.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.11. 15:36:34

@freetibi:

Végre! Most megtaláltad az ellenszert a bűnözés minden formájára!

Miért nem jöttél előbb közénk, ó?

s 2012.09.11. 15:36:38

@Doomhammer: Akkor kb. érted, hogy miről pofázunk. Hát erről.

Fekete Dália 2012.09.11. 15:36:49

@Ándi bácsi:
Mármint a bántalmazók között?Igen, sajnos vannak.

Ha a férfi bezárja a családot, a feleség pedig péppé verve hívja a rendőröket, akkor kutya kötelességük lenne intézkedni.
Kocsmaparasztot, fradi drukkert beviszi a rendőr, de a bántalmazott nővel nem foglalkozik?

bigél 2012.09.11. 15:37:33

@freetibi: szerintem nagyon jó, ha a nevelés, tanítás szintjén megvannak ezek, de remélhetőleg nem olyan szakemberek vállalják magukra eme nemes feladatot, akik neked is tanították. Mert ritkán látom feltűnni a hozzászólásaid mögött az EMBERt.

A libsiket ócsárolod, de valójában te is csak dumálsz.

LallyPop 2012.09.11. 15:37:34

@bigél: Hazudsz. Eddig sem kellett, csak a könnyü testi sértésnél kell magánindítvány. A csbe-nél meg akkor kell ha a btk úgy rendelkezik.

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 15:37:52

@Gondolkodni Próbáló Birca: akkor talàn próbàlj még gondolkodni.
az ORFK adatai:
Országos Rendőrfőkapitányság – családon belüli erőszak statisztikai adatok – 2010

Nyomozás elrendelés 12217 esetben

Férfi elkövető 86,7% (főként testi sértés, zaklatás)

Női elkövető 13,3%
(főként testi sértés, kiskorú veszélyeztetése)

Áldozatok 80%-a nő, 15%-a kiskorú
Elkövetők 80%-a az áldozat szűk köréből kerül ki

Ölések száma 120

Ideiglenes megelőző távoltartások száma 1463

Egyallampolgar 2012.09.11. 15:37:54

@Muad\\\'Dib:
Milyen ferdítés? Az hogy, egy éven belül 44 nő meghalt családon belüli erőszak következtében önmagában nem elég? Vagy, hogy az elvált nők 70% -át bántalmazták?
Igen, ez nem jelenti azt, hogy a családokon belül rengeteg gyermek és férfi van az áldozatok között. De néhány miért kéne lekicsinyelni néhány mutatót, csak azért mert a cikk nem tért az összes esetre?

s 2012.09.11. 15:38:16

@phaszfej: Ez róluk is szólna.

freetibi 2012.09.11. 15:38:38

@bigél: Azt szeretnéd, ha a rendőrök kérés nélkül beavatkoznának abban családok életébe? Ez lenne a megoldás? Bravó!
Ugyanazon tényállás esetén, ha családtagokról van szó, akkor lépjen a rendőr, ha nem, akkor pedig nézelődjön a közeg? Ezt komolyan gondolod? Nevetséges!

Bogyó 2 2012.09.11. 15:40:05

@genyamagyar: "Nevelheted pacifitává azt a gyereket, akit ütnek-vernek otthon! Ö ugyanezt fogja tenni!"

Én ennél többre nézem az embereket. Van aki képes gondolkodni, s ismerek olyat, akit vertek gyerekként ő mégse veri a sajátjait, ivott az apja, ő mégse. Egy gyerekre nagyon sokat hat a családi környezet, de nemcsak az. Ha valaki vernek, ki kell emelni a családból, s ezt pont azért teszik, mert bíznak a változásban.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 15:40:20

@Egyallampolgar:
Már a bejegyzés címe is tévesen azt sugallja, hogy a családon belüli erőszak az "asszony" elleni erőszakot jelenti. Ennél nyíltabban nem lehet ferdíteni.

LallyPop 2012.09.11. 15:40:51

@Fekete Dália: Te ennyire hülye vagy? Vagy provokálsz? Tettenérés esetén a férfit természetesen elviszik. Ha nincs tettenérés akkor mi alapján vádolják be a férfit?

A rendőri intézkedés annyi hogy kimennek. Nem több. Aztán a hatályos jsz-ok szerint eldöntik tesznek e valamit.

bigél 2012.09.11. 15:40:54

@Ándi bácsi: Nem hazudok. A hazugság szándékos. Azt írtam le, amit olvastam. Lehet, hogy nem jól tudom. Akkor légy szíves linkeld be, hol találom meg pontosan. Megköszönöm. De az efféle faszfej viselkedéstől kmélj meg légyszi.

freetibi 2012.09.11. 15:40:58

@bigél: Nevetséges libsi hőbörgést adsz elő te is, valódi problémákhoz köze nincsen ennek a cssaládonbelülierőszakos hisztinek sem.

mizrolist 2012.09.11. 15:41:23

@lavór: abban mi a kifogás, hogy a direkt erre kitalált intézmények teljesen tömve vannak és nincs szabad férőhely?

phaszfej 2012.09.11. 15:41:35

A nők egyébként, mélységes kisebbrendűségi erzésüktől vezérelve, ezerszer gonoszabbak, képmutatóbbak, aljasabbak, számítóbbak bármilyen férfinél. Mert még saját magukat sem szeretik, mert azt hiszik, attól nők, ha 2 dekával kevesebbet mutat a mérleg. Elég csak megnézni ezt a rövid videót. Tanulságos:

www.youtube.com/watch?v=gWKDYMShIew

A nők sajnos el akarják tiporni a férfiakat, és ebben nagyon tévúton járnak.

genyamagyar 2012.09.11. 15:41:36

@Bogyó 2: "mert akkor szerinted meg külön kell szabályozni a kékszeműek megölését is a barnaszeműektől hiszen azok is különböznek."

A velük szembeni agresszió nem különböző, így nem kell külön szabályozni. A családon belüli erőszak viszont különbözik más, hasonló erőszaktól.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 15:42:05

„a nők legfontosabb dolga a gyereknevelés”

Ezt kb nagymamám is így gondolja. Anyám nagyrészt egyet ért ezzel, mitöbb a feleségem is javarészt.
És én örülök, hogy ilyen családom van.

Most akkor perverz nőgyülölő vagyok, nőrokonaimmal egyetemben, aki véresre vert asszonyokat nézeget szabadidejében, tessék mondani ?

Ez a fajta gusztustalan összemosás nem újdonság mellesleg. Gyurcsány apátok is bepróbálkozott Sólyomnál ezügyben:
atv.hu/belfold/2009_jan_gyurcsany_fundamentalizmussal_vadolja_solyomot.html
"úgy tűnik, mintha a családot fenyegető, bántalmazó vagy rettegésben tartó férj jogait erősebbnek tartaná, mint azokét, akiket fenyeget, bántalmaz vagy rettegésben tart."

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 15:42:08

@Nigro notanda lapillo:

Ez a bejelentett esetek száma. Semmit sem ér tehát ez az adat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.11. 15:42:13

@s:
Itt van egy szep gyujtemeny ezekbol (a kommentek kozott, a post nem erdekes).
mandiner.blog.hu/2012/07/16/bandy_kata_a_halalbuntetes_es_a_gyasz_vamszedoi

A legutobbi eppen egy hete tortent, a mohacsi no torkanak elvagasa avagy megfojtasa (a gyilkos ferj ill. a rendorseg mast mondott).

Lassan esedekes az ujabb, mert hetente van egy ilyen.

bigél 2012.09.11. 15:42:22

@freetibi: ok, meghajlok erkölcsi és egyéb nagyságod előtt. Te etikus, Te.

freetibi 2012.09.11. 15:43:22

@milyen szép a Vértes, ó: Rövid az eszed. Éppen azt írtam, hogy ez a műhiszti nem megoldás. Egy tv.módosítás nem tudja kezelni a problémát. Erre föl azzal jössz, hogy én tudom. Ez éppen fordítva van. Műfelháborodással akarják megoldani a megoldhatatlant, s közben hazudoznak.Hiszen jelenleg is bünteti a btk a családon belüli erőszakot.

Fekete Dália 2012.09.11. 15:43:53

@Ándi bácsi:
Ja értem a kocsmában van tettenérés a családon belül nincs, szerinted.
Mit is lehet várni a magyar rendőrségtől....

Miért is vagy ennyire a jogszabály ellen?

genyamagyar 2012.09.11. 15:44:01

@phaszfej: "A nők egyébként, mélységes kisebbrendűségi erzésüktől vezérelve, ezerszer gonoszabbak, képmutatóbbak, aljasabbak, számítóbbak bármilyen férfinél. Mert még saját magukat sem szeretik, mert azt hiszik, attól nők, ha 2 dekával kevesebbet mutat a mérleg. Elég csak megnézni ezt a rövid videót."

Na, téged sem irigyellek! :D

bigél 2012.09.11. 15:44:02

@freetibi: ha genya lennék, akkor azt kívánnám, hogy Te vagy valamelyik családtagod éljen át ilyet. De nem kívánom.

LallyPop 2012.09.11. 15:44:15

@bigél: Akkor a faszért ugatsz itt arról amiről fingod sincs. A btk-ban találod phásszeg ott keresgéljél.

s 2012.09.11. 15:44:43

@phaszfej: Amekkora fasz te vagy, öregem, rólad nem külön paragrafus, de egy egész törvénykönyv ha szólna is kevés lenne.

Mindig is meglepetéssel vettem észre, hogy egy giliszta tudja kezelni a billenyűzetet. Mondd, sokat küzdöttél, amig azt a pár betűt beírtad? És hogyan csinálod? Csak simán rámászol a betűre, és összekucorodsz rajta? Kurva érdekes ez azért, mindenképpen.

Peterpapo 2012.09.11. 15:44:46

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

Képzavarban szenvedsz. A libsik szerint mindenki egyenlő. Amit felvázoltál az Vargáéknál, meg a nemzeti érzelműeknél lehet. Azok szeretik a régi, középkori dolgokat ápolni.

Bogyó 2 2012.09.11. 15:45:11

@s: Nem, nem értem. Miféle megelőzés? Bizonyíték nélküli ítélet? Vagy a még el nem követett bűncselekmény megelőzése, mert van esély rá? Ilyen orwelli módon?
Mert te eldöntöd ki a faszfej?

Fekete Dália 2012.09.11. 15:45:11

varga képviselő"úr" hány gyereket ellett?

phaszfej 2012.09.11. 15:45:21

@s: Látod. Erről beszélek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.11. 15:45:34

@Doomhammer:
Ja, a no ott is elkoltozott mar. Elvalva meg nem voltak. A ferfi utanament, veszekedtek a no uj lakasa kornyeken aztan szamomra erthetetlen modon egyutt setaltak. Addig setaltak, amig egy neptelen teruletre ertek, ahol a ferj megfojtotta a feleseget (vagy elvagta a torkat, fuggoen attol, kinek hiszunk).

Szeptember 4.-en tortent.

lavór 2012.09.11. 15:45:39

@mizrolist:
Abban semmi, de nem egy helyet soroltam fel szerintem...

Azonban érdekes a kérdéskör. Mindig megkérdezném: az első gyerek előtt csattant el az első pofon? Netán még a házasság előtt?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 15:45:59

@Doomhammer: És ezek mind megmenekültek volna, ha az a gonosz Fidesz megszavazza ezen törvényt gondolom.
A gyilkos férjek kezéből kihull a gyilok, és ott helyben átváltoznak minta-apává.
Csak az a kurva törvény kellett volna, és minden rendben.

LallyPop 2012.09.11. 15:46:12

@Fekete Dália: Mit kevered a szart? Ha a kocsmában van tettenérés akkor beviszik az elkövetőt. Ha a családban van tettenérés akkor is. Ha vki a kocsmában azt állítja hogy feri leütötte lacit akkor nem visznek be senkit, és ha anyu azt mondja hogy kapott 2 pofont aputól akkor sem.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.11. 15:46:29

@freetibi:

Tehát a rendőrök csak akkor avatkozzanak be a 'lépcsőn rendszeresen leeső gyerek' családjának életébe, ha azt külön kérik. Hát igen, mindig szórakoztató, ha ilyen torz izék magyaráznak erkölcsről.

s 2012.09.11. 15:46:42

@Doomhammer: Ha nem haragszol, nem olvasnék bele. Elég nekem az, ami a pofámba nyomul.

bigél 2012.09.11. 15:47:54

@Ándi bácsi: mutasd már meg, hogy hol, hiszen neked ez nyilván csak egy ujjmozdulat, hiszen betéve tudod azt is, hogy melyik oldal, hanyadik sorában. nyilván. lécci.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.11. 15:48:22

@freetibi:

Majdnem eltaláltad, kár, hogy én az általad javasolt "megoldásról" írtam, de sebaj!

Fekete Dália 2012.09.11. 15:49:08

@Ándi bácsi: A szart a fidesz -kdnp csürhe és annak főbikája keveri.
Biztosan félnek, hogy bezárják őket családon belüli erőszakért, ha máshová nem hát egy pszichiátriára.

bigél 2012.09.11. 15:49:19

@Trompf: akkor ne legyenek törvények, hiszen semmit nem akadályoznak meg

hiszen még mindig vannak bűncselekmények

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.11. 15:49:32

@Trompf:
"És ezek mind megmenekültek volna, ha az a gonosz Fidesz megszavazza ezen törvényt gondolom."

Az, hogy milyen torveny kell vagy nem kell, azt a jogaszokra hagyom.

Az, hogy ez egy komolyan veendo kerdes, mert hetente (!) produkal egy halalesetet, altalaban a no serelmere es gyakran gyomorforgato reszletekkel, az szamomra egyertelmu.

A Fidesz pedig viccet csinalt belole. Azok utan, hogy 100 ezer alairas is osszegyult.

Ez a botranyos.

LallyPop 2012.09.11. 15:49:49

@bigél: Btk /pl. Magyarország.hu jogszabálykereső/. Magánindítvány. Remélem menni fog.

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 15:50:14

@Gondolkodni Próbáló Birca: valóban, ennél jóval több eset lehet, de az arànyok nem vàltoznak...statisztikai validitàs
de valószínűleg kár ezzel a válasszal időt töltenem, ne is reagàlj kérlek, próbàlj csak tovàbb gondolkodni

Peterpapo 2012.09.11. 15:50:31

@Trompf:

Az én családomban a férfinak is az. Akkor most mi van? Váltsak családot?

LallyPop 2012.09.11. 15:50:55

@Fekete Dália: Aha. Eddig 22 évig nem zavart ez. Keresd meg orvosod gyúgyszerészed.

bigél 2012.09.11. 15:51:57

@Ándi bácsi: miért ne menne? csak úgy gondoltam, hogy az ilyen nagyokosok mint te, az ujjukból kirázzák és megkímélnek a keresgetéstől. plusz azt állítottad, hogy hazudok, tehát gondoltam erre jó lenne, ha valami bizonyítékot is hoznál.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:52:20

@Trompf: "Ezt kb nagymamám is így gondolja. Anyám nagyrészt egyet ért ezzel, mitöbb a feleségem is javarészt.
És én örülök, hogy ilyen családom van."

kegyed az Én Különb Vagyok Polgári Kör elnöke?

a kérdés nem az, amit leírtál. hanem hogy vered-e a feleségedet.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 15:52:45

@Doomhammer: Érdekes..
Jogászokra hagyod, hogy milyen törvény kell, de pont a törvény kapcsán mosol össze minden szart pusztán politikai alapon.

„a nők legfontosabb dolga a gyereknevelés”
gondolatkörtől elindulva torz agyatok rejtett útvonalain simán eljuttok oda, hogy aki ilyet mond az nőgyülölő, és személyesen felelős a bántalmazott nők helyzetéért.

Agyrém.

s 2012.09.11. 15:52:58

@Bogyó 2: Te ezt valóban nem érted. Nem bizonyíték nélküli ítéletről van szó. Ha már ítélet van - bármilyen - akkor baszhatjuk a megelőzést.
A felderíthetőség a fontos, illetve a potenciális áldozatok védelme. A felderítés azért, mert a lebukás veszélye csökkenti a tett elkövetésének valószínűségét. A potenciális áldozatok védelme meg azért, mert a legtöbb esetben ezeknek a borzalmas tetteknek volt előzménye. Ezek felett viszont nagyvonalúan szemet hunyt mindenki.

De mondom, ha nem vagy érintve a dologban, akkor miért kapálódzol ennyire hevesen?

LallyPop 2012.09.11. 15:54:22

@bigél: www.valtozovilag.hu/qz/F.htm

A magánindítványra büntetendő bűncselekmények a következők:

a könnyű testi sértés vétsége,

a magántitok megsértése,

a levéltitok megsértése,

a rágalmazás,

a becsületsértés,

a kegyeletsértés.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 15:56:08

@idelle:
Miért, ki veri a feleségét ?
Én azt hittem pusztán a gyereknevelés, gyerekvállalás gondolatkör hangsúlyozása önmagában elég ahoz, hogy az ember felelős legyen a családon belüli erőszakért, ahogy azt kb 4 címlapos blog igazolja.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 15:59:15

@Nigro notanda lapillo:

Az arányok igenis erősen mások a nem bejelentett esetek között. Ezt a szociológiai kutatások igazolták. Az ok pofonegyszerű: az eltérő nemi szerepek. A nő nem szégyelli, hogy áldozat, így simán feljelent. Ellenben a férfi áldozat szégyelli, hogy áldozat lett, ezért hallgat. Gondold el magad is, mi lnne az első spontán reakciód egy férfira, aki elmondja, hogy a felesége bántalmazza őt? valószínűleg mosoly, alig titkolt megvetés és az a hátsó gondolat, hogy "miféle férfi ez, hogy nem csapott vissza?".

Nézz utána ennek. Ne csak a régesrég elavult és megcáfolt feminista tanulmányokat magold!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 16:00:16

@Peterpapo: Vigyázzatok, mert ha ilyen maradiak vagytok, akkor simán levágott lófejet találhattok az ágyatokban, avagy erőszak áldozatait képekben, az orrotok elött, mint az LMP-s barátunk blogjában, ilusztrálva az ok-okozati összefüggést:
delbudamaskepp.blog.hu/2012/09/11/parlamenten_beluli_eroszak

genyamagyar 2012.09.11. 16:00:48

Egyébként minek külön paragrafus a fiatalkorúak elleni büncselekményre? Vonatkozzon rájuk ugyan az, mint a felnőttekre.

Nem igaz?!

stf! 2012.09.11. 16:01:03

Talán a képviselő urak is verik otthon az asszonyt, és képviselő asszonyokat is verik, és ez nekik jó?
Mert csak az nem akarja ezt a törvényt,
aki érintett.

phaszfej 2012.09.11. 16:01:30

@s: Mit nem értesz? Te valójában egy nő vagy. Egy faszos nő. Te is csak akkor érzed magad valakinek, ha mocskolódhatsz, nem pedig az alkotótevékenységed miatt.

genyamagyar 2012.09.11. 16:03:45

Ha egy nőt az utcán pofánver valaki, a nő feljelenti.
Ha ugyanezt a nőt otthon pofáncsapja a férje, akkor nem jelenti fel.

Ez a különbség, ezért kell más törvény erre az esetre.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 16:03:58

@stf!:
Hát persze.
Ha nem szavazod meg a törvényem, akkor te családon belüli erőszak párti vagy. Punktum, és Uff én beszéltem.
Ilyen egyszerű politika, Lehet Más oldalon.

bigél 2012.09.11. 16:04:56

@Ándi bácsi:
Igen, ezt látom, ill. megtaláltam én is(kicsit bővebb listát). A súlyosabb esetekben gondolom elindul az eljárás indítvány nélkül, de mondjuk ezt nem is gondolta senki, hogy ha bárkit is megölnének, ott is csak magánindítvány lenne.
Ha külön tényállás lenne a csbe - nem vagyok jogász, tehát lehet félreértem, azaz mi a faszért ugatok - akkor a bántalmazott felet ért enyhe testi sértés (nem verték meg nagyon, csak kicsit, de azt folyamatoan), ill. lelki terror, stb. esetén is lehetőség lenne az eljárás hivatalból történő elindításra.

Ill. igazából nem is látom a listán a pszichikai terrort, azzal mi a helyzet? Az ellen magánindítvánnyal sem lehet fellépni? Vagy más kategóriába esik?

Advanced Flight 2012.09.11. 16:05:28

@Nigro notanda lapillo: ezek elé kár a gyöngyöt szórni. Ők már eldöntötték, hogy igenis az 50 kilós feleség veri pépesre és gyilkolja le a 120 kilós férjét és nem fordítva.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet eltitkolni azt a töméntelen hullát, akik fordítanának ezen a statisztikán? XDXD

nudniq 2012.09.11. 16:05:37

Az, hogy a rendőrség nem intézkedik (nem tartatja be a törvényt), az nem a BTK hibája, hanem a rendőrségi gyakorlaté. Hiába kreálunk új tényállást.

A Magyar Gárdát feloszlatta a bíróság, új BTK tényállást is hoztak az "egyenruhás bűnözés" ellen. És azóta is vígan masírozik a Gárda, egyenruhában, nyilvános rendezvényeken avat, és a rendőrség nem tesz semmit. Ragaszkodik a régi gyakorlathoz, és a rendezvényt "közlekedés akadályozására" hivatkozva próbálja betiltani... (El is vérzik a próbálkozása a bíróságon.)

Ha vadonatúj BTK-tényállásokat írunk a családi erőszak ellen, mi biztosítja, hogy a rendőrség nem fog ugyanígy alibizni ebben is? Nem inkább a rendőri gyakorlatot kellene drasztikus belső utasításokkal megváltoztatni? A meglévő BTK is alkalmas lenne, ha a családokon belül is hajlandó lenne a rendőrség azt betartatni.

genyamagyar 2012.09.11. 16:05:48

"Megvédték Vargát a fideszes nők"

Index címlap.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.09.11. 16:06:12

@Trompf:
"Jogászokra hagyod, hogy milyen törvény kell, de pont a törvény kapcsán mosol össze minden szart pusztán politikai alapon."

Ezt a mondatodat en nem tudom ertelmezni.

Ismetlem az allaspontomat.
1. Ez egy komoly problema (hetente olnek meg egy not gyakran gyomorfordito korulmenyek kozott)
2. A parlamenti vitabol a Fidesz viccet csinalt
3. Ez megmutatja, mennyire veszik komolyan az egesz kerdest.

Ennyit mondtam, nem tobbet. Ajandeknak egy ujabb eset a kozelmultbol.

www.delmagyar.hu/kecskemet/harom_halottja_van_a_feltekenysegi_dramanak_kecskemeten/2293192/
"Augusztus 6-án érkezett bejelentés a mentőszolgálattól, hogy Kecskeméten, a Béke fasorban lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat és a mentőket. A házban lakó 35 éves nő a helyszínen meghalt a tűzben, míg 57 éves élettársa súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A beszerzett adatok szerint a két személy gyilkosság áldozata lett. A férfi a kórházban az őt ellátó orvosnak elmondta, hogy az éjszaka folyamán a lakásukba bement egy ismerősük, valamilyen folyadékkal lelocsolta és felgyújtotta őket. A férfi égési sérüléseibe a kórházban belehalt.

A rendőrök azonosították a feltételezett gyilkost, ám otthonában őt is holtan találták. A férfi, akiről kiderült, hogy a halálra égett nő korábbi barátja volt, felakasztotta magát háza sufnijában - közölte a HavariaPress."

Igen, kabe egy honapja tortent.

bigél 2012.09.11. 16:06:26

@Trompf: ez is egy szép általánosítás azért :)

Bogyó 2 2012.09.11. 16:06:33

@bigél: "Önálló törvényi tényállás elfogadása esetén a büntetőeljárás hivatalból indulna, nem kellene hozzá az áldozat magánindítványa."

Ettől még nem kellene külön tényállás. A könnyű testi sértés magánindítványos más esetben is, nemcsak családon belül, a súlyos meg hivatalból üldözendő. Tehát ha van egy súlyos testi sértés, akkor hivatalból indul az eljárás. Te meg azt mondod, hogy családon belüli erőszak esetén a könnyűnél is legyen hivatalból indítandó? Ez pont ellentmond a várakozásoknak. Az emberek pont családon belül bocsátanak meg inkább, idegenek ellen sokkal inkább fel alkarnak lépni, ezért tekintenek el a hivatalból induló eljárástól hozzátartozó esetén néha.
Másik dolog meg, hogy egy könnyű testi sértésnél hogyan indulna el a hivatalos eljárás? Elmegy a rendőrséghez a feleség? nem mindegy akkor már, hogy megteszi-e az indítványt? Sokkal inkább az ő védelme az, hogy a rendőrség leáll, ha ő úgy látja jobbnak a saját érdekében is a békesség miatt.

bigél 2012.09.11. 16:07:49

@nudniq: na, végre egy érv, amit érdemes megfontolni

Advanced Flight 2012.09.11. 16:07:55

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ne csak a régesrég elavult és megcáfolt feminista tanulmányokat magold!

2010-es ORFK adatok voltak, te szerencsétlen :-((

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:08:52

@stf!:

Esetleg az sem akarja a törvényt, aki szerint hülyeség ez a javaslat...

A te logikád alapján aki szerint szükségtelen a fokozott állatvédelem, az antifasiszta, hiszen annak idején az állatvédelmi törvények a fasiszták programjában szerepeltek először kiemelt módon. Aki meg vegetáriánus, az meg fasiszta, hiszen Hitler is az volt. Mi másért lehet valaki vegetáriánus, ha nem azért, hogy így fejezze ki hódolatát Hitler iránt, nem?

McDobbent 2012.09.11. 16:09:00

@wowerman: Mit is? Azért mert van 2-3 idióta Fideszes képviselő? Mert az imádott MSZP-dben mindenki agysebész, mi? Csak a tájékozottlanságodról teszel tanúbizonyságot: a Fidesz és MSZP együtt utasította el.... Olvass, tájékozódj. Vagy csak mocskolódj. Ahogy érzed.

McDobbent 2012.09.11. 16:11:27

@Zb627: Képeket, tényeket kérek. Ellenben rágalmazásért előfognak téged venni kicsi komcsi. Azért mert ti a sötét pincében kitaláltok hazugságokat, az nem lesz igaz, hiába ugatod bele a szélbe.

Gerilgfx 2012.09.11. 16:11:33

a feminista tálalásban előadott családon belüli erőszak csak egy férfigyűlölő mítosz.

ilyen ideológiáknak nincs helye a társadalmunkban.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:11:46

@nudniq: ez egyébként nagyjából igaz. Úgy tudom, pl. Ausztriában úgy javítottak a helyzeten, hogy nagyon komoly kiképzést kaptak a rendőrök arra nézvést, hogy csbe esetén hogyan kell eljárni. Egyik legfontosabb elem, hogy ott a bántalmazót azonnal kiemelik a családból, és legalább egy hónapig, de inkább tovább távol tartják az áldozatoktól.

bigél 2012.09.11. 16:12:38

@Bogyó 2: (félve attól, hogy egyesek szerint megint minek ugatok): gondolom ilyen esetben nemcsak a bántalmazott, hanem más bejelentésére is elindulhatna az eljárás

de igazából az én véleményem az, hogy a normális párbeszéd, amikor nem csinálnak az egészből viccet, segít, amikor az érveket nem egymás lekutyázása, hazugizása, stb. jelenti

(ez utóbbi mondat természetesen nem neked szólt)

lavór 2012.09.11. 16:12:55

@genyamagyar:

Na ja, a fotó se semmi... :D

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:13:59

@nudniq:

"A meglévő BTK is alkalmas lenne, ha a családokon belül is hajlandó lenne a rendőrség azt betartatni."

Pontosan ez a helyzet.

A családon belüli erőszak tényállásának egyetlen célja van: kielégíteni a buta feminista propagandát. Más célja az egésznek nincs,

Bogyó 2 2012.09.11. 16:14:00

@s: Tényleg nem értem, mert egyszerűen ez a poszt nem arról szól, hogy miként előzzük meg a családon belüli erőszakot. Hanem arról, hogy hogyan büntessük.Szép dolog a megelőzés és szükséges is, de törvényi tényállással. Hogyan?

Miért kapálózok? Te csak olyan ügyekben szoktál eszmét cserélni, kiállni valamiért, amiben személyesen érintve vagy?
Ilyenek, hogy igazságérzet, lokálpatriotizmus, hazaszeretet, béke, érdeklődés, a szakma szeretete, elvi síkon való gondolkodás, úgy egyáltalán a szeretet, ezek ismeretlen fogalmak?

Még a végén az jön, hogy biztos én is verem a feleségem, csak azért nem értek egyet a külön szabályozással. Jézusom!

genyamagyar 2012.09.11. 16:14:08

@nudniq: Ez gyakori érvelés:

"Ha vadonatúj BTK-tényállásokat írunk a családi erőszak ellen, mi biztosítja, hogy a rendőrség nem fog ugyanígy alibizni ebben is? Nem inkább a rendőri gyakorlatot kellene drasztikus belső utasításokkal megváltoztatni?"

Erre az a válasz, hogy minek egyáltalán bármiféle Btk.? Miért van szükség börtönre, fegyházra, fogházra? Nem az lenne-e a megoldás, hogy úgy neveljék a szülök, az oktatási intézmények, a tsd. az felnövekvő nemzedéket, hogy ne kövessen el büncselekményt?

De igen, ez lenne a megoldás.

De nem megy!!!

Remélem érted a párhuzamot.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:14:10

@Gondolkodni Próbáló Birca: de relevánsak, ugyanis hivatalos rendőrségi statisztikai adatok.
És nem Gondolkodni Próbáló Birca minden forrást, hivatkozást és tényszerű adatot nélkülöző böffentései.
Bármennyire szeretnéd is, nem te fingod a passzátszelet :-)

genyamagyar 2012.09.11. 16:15:11

A cikbből: "Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Na és mi lesz a világbékével? Az már smafu???

bigél 2012.09.11. 16:16:14

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"A családon belüli erőszak tényállásának egyetlen célja van: kielégíteni a buta feminista propagandát. Más célja az egésznek nincs,"

Nem ez a célja. Próbálnak megoldást keresni. Tenni valamit. Javasoljatok más megoldást, ha tudtok jobbat, de személyeskedés nélkül.

genyamagyar 2012.09.11. 16:16:48

Ha lenne csbe-ra törvény, akkor lenne rá statisztika. Aztán ha év végén kiderül, hogy egész évben 5 ilyen történt, akkor fel lehet tenni a kérdést a rendőrségnek, hogy hogy is van ez? Csak nem azért ilyen kevés, mert NEM MENNEK KI?

Bogyó 2 2012.09.11. 16:17:18

@Gondolkodni Próbáló Birca: És akkor nem beszéltünk a lelki terorról, amely gyakran kiváltja a fizikait. Az előbbiben a nők legalább olyan jók, az utóbbiban a férfiak, de gyakran az már következmény.
Persze nem akarom bagatellizálni a nők szenvedését, sok agresszív állat van a férfiak között, de sajnos most lesznek egyre inkább ilyen törvények, amikor a férfiaknak lassan legalább annyira kell. Sokkal jobban kellett volna védeni a nőket 50 éve.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 16:18:40

@Dorombolo:
Köszönjük a hasznos megjegyzést. Igazán építő hozzászólás volt, tudományos alapokat sem nélkülöző.
Facepalm...

s 2012.09.11. 16:20:08

@phaszfej: Kurvára mellé lőttél aranyapám. Persze a te értemi képességeiddel nem is nagyon történhetett volna másként.

Akkor én is elmondanám, mit gondolnék rólad, engedelmeddel. Szerencsétlen, szánalmas fasz lehetsz, egy igazi lúzer. Nőt közelről pornófilmen láthattál csak, de tudod, nem mind vagyunk így ezzel. Az értelmesebb, egészségesebb gondolkodású pacákok (annak tartanám magam, még szerényen is) találnak maguknak rendes nőcit. Nem csak a fogatlan, kocsmatöltelék mancit, akit esténként agyba főbe verhetnek.

Pajtás, ezt több mint két évtizedes házasság után, egy nagykorú fiú felnevelését követően böfögtem ide. Csak tudom, hogy mit beszélek.

bigél 2012.09.11. 16:20:34

@Bogyó 2: érdekes (vagy talán nem is annyira érdekes) módon a lelki terrorban - ezt most nem statisztika tanulmány, hanem a környezetemben tapasztaltak alapján írom - élen járnak a tanultabb emberek, de legalábbis annak "finomabb" módszereit ismerik (legyenek akár férfiak, akár nők)

LallyPop 2012.09.11. 16:20:57

@bigél: Gondolkozz már. Könnyü testi sértés a 8 napon belül gyógyuló sérülés. Akár 8 másodperce belül. A gond itt a bizonyítás. Nem lehet bizonyítani. A lelki terrort hogyan bizonyjtod? Egyébként a lelki terror tipikusan női fegyver. Az is bizonyíthatatlan.

És ilyenformán tökfelesleges az igszolg szerveket újabb tényállásokkal terhelni, amikor a mostaniakat sem tudjákbetartatni.

ghavin 2012.09.11. 16:21:04

@Belagezapista: A jogi egyenlőséggel is még vitába szállnék, ugyanis mindkét nem valamilyen tekintetben privilegizált (a nők munkajog tekintetben még mindig elég siralmas helyzetben vannak, míg ugyanazokért a bűncselekményekért a férfiak jóval súlyosabb büntetéseket kapnak a nőknél), ellenben azt remélem te sem vitatod, hogy nagyon sok családon belüli konfliktus egyenesen visszavezethető a nemek közötti társadalmi egyenlőtlenségre. A feminizmus azt az álláspontot képviseli, hogy ezen társadalmi egyenlőtlenség a társadalom patriarchális, egyben mizogin voltára vezethető vissza, s aminek káros vonásaitól férfiak és nők egyaránt szenvednek. Bár az én álláspontom inkább jellemezhető egalitarista individualistáként, s így a feminizmust merőben kollektivista eszme lévén nem vallom igazán magaménak, ettől függetlenül nem vitatom el a feminista szervezetek, illetve jelenkori mozgalmaik létjogosultságát, sőt, amondó vagyok, hogy amíg a Fideszre jellemző középkori-soviniszta beállítódás ilyen markánsan képviselteti magát, addig minden tekintetben indokoltnak tűnik egyes nők, illetve férfiak feminizmus melletti ilyetén elköteleződése.

-JzK- 2012.09.11. 16:21:50

Lássunk két linket:
* www.ojc.de/buecher/nemek-egyenloeseg-gender-mainstreaming.html Gender Mainstreaming – a nemek összezavarása
* www.magyarkurir.hu/fajlok/hirek/25881/A_nemek_forradalma.pdf A nemek forradalma

fonix.blog.hu/2008/09/07/julius_evola_feminizmus_es_heroikus_tradicio

És egy idézet:
„Uniszex” társadalom – avagy „ha felnő, majd eldönti”

Szakállas vicc (szó szerint), de aktuális. A liberális a parkban tolja a babakocsit. Oda megy hozzá egy ember, megcsodálja a gyermeket, majd megkérdezi: „de aranyos, kisfiú vagy kislány?” Erre a kérdezett felháborodva kifakad: „mit tudom én, majd ha felnő eldönti!”. Kicsit olyan ez, mint a „főnök vicce”. Addig röhögünk rajta, amíg rá nem jövünk, hogy az a napi feladat (esetünkben a szomorú valóság). A politikai korrektség szellemi alapjaira épülő liberalizmus a férfi és női családi/társadalmi szerepeket csereszabatosnak tekinti, a két nemet pedig nem csak egyenlő jogúnak, de gyakorlatilag egyformának is. A mindenki számára szembetűnő különbségeket a kultúra, a vallás és a szocializáció/neveltetés számlájára írják. Nincsenek már „férfi szerepek”, „férfias szakmák”, sem „női szerepek”, nincs már apa vagy anya, csak „szülő 1″ és „szülő 2″, – s aki ezt kétségbe vonja, az bizony „szexista”.

Tekintetbe véve, hogy ma egy családot egy szülő (az apa) jövedelméből igencsak nehéz fenntartani, vagyis a jelen rendszer nem csak ideológiai, de gazdasági eszközökkel is szinte kikényszeríti a nők munkába állását, a feminizmus azon követelésével, miszerint ugyan azon munkáért a nőnek ugyan olyan bér jár, mint egy férfinak, nem lehet vitatkozni. Ahogy azzal sem, hogy ha egy munkakörre egy nő egyébként fizikailag, szellemileg alkalmas, akkor női mivoltára hivatkozva ez a munkakör nem tagadható meg tőle. De Sz, már a harmincas években figyelmezettet: „Bűnt követ el az a rendszer, amelyik a nőt szent hivatásától elvonja, mint munkást kihasználja és anyagi feltételek után rohanó “férfinőt” teremt belőle.” A kulturális marxizmus lelkes támogatását élvező, s már a politikai korrektség szerves részévé vált feminizmus azonban éppen ezt teszi. A cél a hagyományos család szétverése – mindez az „egyenjogúság”, a „nők felszabadítása” jelszavai mögé rejtve, tekintve, hogy a család felszámolásának szándékát (ami egy érezhetően negatív dolog) kevés nővel lehetne a maga csupasz valójában megetetni, ezért pozitív, az emberek által általában szimpatikusnak gondolt fogalmakba (egyenlőség, szabadság, boldogulás, önmegvalósítás) csomagolják. A feminizmus a nőket a hiúságukon, büszkeségükön keresztül próbálja a kulturális marxizmus céljaira motiválni. „Te is képes vagy rá”, „valósítsd meg önmagad”, „tudod te ezt még jobban is, mint egy férfi” és hasonlók. Így azon nők, akiket a gazdasági szükségszerűség esetleg nem kényszerít munkába, állást vállalnak azért, hogy megmutassák a világnak, hogy vannak olyan jók, mint a férfiak. Megjegyezzük, némely területen még jobbak is, de ez egy másik fejezet témája. Így a rendszer által mesterségesen keltett lelki (önmegvalósítás, bizonyítási vágy) illetve anyagi (a puszta létfenntartástól a presztízs-fogyasztásig széles a skála) szükségletek képesek rákényszeríteni a nőt arra, ami ellen egész valója a leghevesebben tiltakozik. E tiltakozás letörését szolgálja a tudatipar, az iskolától az egyetemig, majd a média és a kultúra. Ennek köszönhetően a hagyományos anyaszerep mára „ciki” lett, a családjáért élő nő „elnyomott rabszolga”. A szórakoztatóipar ma a nőket keménynek, rámenősnek ábrázolja és szinte kivétel nélkül szinglinek, aki a munkájában, kedvteléseiben (szórakozás, fogyasztás) teljesedik ki. „Ma a nyugati nők milliói osztoznak a feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában. Milliók tették magukévá a mozgalom célkitűzéseit, és nem áll szándékukban férjhez menni, pláne gyermeket szülni. Marcuse Élvezeti Elvével való azonosulásuk, a szexuális forradalomban vállalt elkötelezettségük azt jelenti, hogy a házasság a sor végére került. És – amint válási és születési statisztikáink mutatják – még a megkötött házasságok is kevésbé tartósak és termékenyek.” (Buchanan)

A nők a gazdasági kényszer, illetve a pszichológiai kondicionálás előtt meghajolva, bárki által elvégezhető munkák felvállalásával bizonyítják értéküket a világnak, miközben a senki más által el nem végezhető és a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatásukat második helyre szorítják, esetleg teljesen feláldozzák a karrier, illetve a megélhetés oltárán. Tanár, orvos, ügyvéd, közgazdász vagy „manager”, esetleg gyári munkás bárki lehet, édesanya viszont nem. Olyan nők persze mindig voltak, leginkább a középkorban, akik a hivatásukért lemondtak a családról, hogy teljes lényükkel átadhassák magukat annak, amit csinálnak. Őket hívják apácának. De őket nem az „önmegvalósítás”, a pénzszerzés vagy az érvényesülés motiválta, és csupán egy dolgot „akartak megmutatni”, a világnak: Krisztus szeretetét.”

stf! 2012.09.11. 16:22:01

@Gondolkodni Próbáló Birca: Úristen!
Szerintem jelentkezz két év múlva képviselőnek,
pont jó leszel oda.
Hihetetlen, milyen kifacsart agyak vannak...

karaván2 2012.09.11. 16:22:09

Sziasztok, én sajnos továbbra sem értem, hogy miért ez a nagy felháborodás, hogy nem lesz önálló tényállás a családon belüli erőszak. Lehet, hogy ha végigolvasnám az összes hozzászólást választ kapnék rá, de erre sajnos nincs időm, így kérlek titeket győzzetek meg:

Lenne a családon belüli erőszaknak olyan megvalósulási formája amit jelenleg nem szabályoz a Btk?? szerintem nem..

Elrettentő lenne az önálló tényállás?? ha statisztikai adatok szerint a halálbüntetés sem visszatartó, akkor az önálló tényállás sem fogja a verekedő barmokat elriasztani...

Tehát, kérlek titeket 2-3 mondatban, érvekkel győzzetek meg!

s 2012.09.11. 16:22:49

@Bogyó 2: "Ilyenek, hogy igazságérzet, lokálpatriotizmus, hazaszeretet, béke, érdeklődés, a szakma szeretete, elvi síkon való gondolkodás, úgy egyáltalán a szeretet, ezek ismeretlen fogalmak?"

Mindegyikben érintett vagyok.

freetibi 2012.09.11. 16:23:15

@genyamagyar: Mindegyik eset különbözik. Valójában pótcselekvés ez a jogászkodás.

bigél 2012.09.11. 16:24:02

@Ándi bácsi:

"Egyébként a lelki terror tipikusan női fegyver."

Ez pedig tipikus férfi duma. Művelik azt nők, férfiak egyaránt. Csak más módszerekkel operálnak.

flippant 2012.09.11. 16:24:22

orbán meg a feleségét veri

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:25:17

@stf!:

A kifacsart példákat a torzs, kifacsart feminista eszmékre írtam.

stf! 2012.09.11. 16:25:44

@Trompf: Nem. te vagy ilyen egyszerű.

bigél 2012.09.11. 16:28:12

@Gondolkodni Próbáló Birca: bocs, félreérthető volt. Neked válaszoltam, de az utolsó mondatom szélesebb kööznségnek szólt.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:28:18

@Ghavin: +1

Mellesleg a sok hímsovén borsóagyú azt sem fogja fel, hogy a csbe bagatellizálása, feminista hazugságnak titulálása nemcsak a nőket érinti hátrányosan, hanem a bántalmazó családban élő gyermekeket is. Akik között fiúk is vannak. És messze nem csak attól fognak szenvedni, ha őket is verik. Az is elég, ha látják, hogy az apjuk veri az anyjukat.
És felnőve jó eséllyel sérült lelkű férfiak lesznek. Esetleg beverik valamelyik itteni okoska fejét vagy megerőszakolják a lányát.....

Bogyó 2 2012.09.11. 16:28:22

@bigél: "nemcsak a bántalmazott, hanem más bejelentésére is elindulhatna az eljárás"

Igen, ebben már látok valami rációt, végre veled lehet értelmesen csevegni a dologról. Ebben az esetben is persze meg kellene hagyni a sértett visszavonási jogát, mert néha azzal jár jobban. Bizony itt még anyagi kérdések is szóba jönnek sokszor. Pont a szegényebb, iskolázatlanabb rétegnél amúgy is gyakoribb az ilyesmi. Ugyanakkor ne feledjük el, hogy súlyos testi sértésnél meg is van ez a joga a rendőrségnek, az meg, hogy súlyos-e a testi sértés, meg kell állapítani.
Azt hiszem, ennek ellenére én nem alkotnék külön tényállást, hanem a csak magánindítványra üldözendő könnyű testi sértés fogalmát változtatnám meg. S én ezt ugyanúgy kiterjeszteném azokra az esetekre is amikor két barát verekszik össze, tehát nem lenne külön tényállás ekkor se, hanem az eljárás módján változtatnék. A tapasztalataim alapján egyébként a rendőrök se szeretik az ilyen ügyeket, s nem nagyon tudatják a nőkkel, hogy könnyű sértés esetén is tehetnek feljelentést.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:30:27

@Gondolkodni Próbáló Birca: elolvastam, én ugyanis elolvasom, amire válaszolok, veled ellentétben.
A véleményem nem változott, a csbe esetében a hivatalos adatoknak hiszek és nem a te pofátlan hazugságaidnak.

Bogyó 2 2012.09.11. 16:31:37

@bigél: Érdekes (vagy talán nem is annyira érdekes) módon a lelki terrorban - ezt most nem statisztika tanulmány, hanem a környezetemben tapasztaltak alapján írom - élen járnak a tanultabb emberek"

Szerintem ez természetes. Az egyszerű ember odacsap, nem gondolkodik. A tanultabb tud gondolkodni, gonoszul is, és tudja, hogy az ütlegelést büntetik, ezért más módszert alkalmaz.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 16:32:13

@Advanced Flight:
A hülyeségeket azért te is írod, amikor azzal a feminista tézissel jössz, hogy a családon belüli erőszak elszenvedői többségében nők.
A többiben alapvetően igazad van. A családon belüli erőszak kihatásai sokrétűek és hosszútávúak sajnos.

bigél 2012.09.11. 16:32:56

@Ándi bácsi: Pontosan azt tettem. És tudom, hogy nem egyszerű a dolog. És igazából a voksomat sem tettem le emellett a megoldás mellett, csak morfondíroztam, hogy mi támaszthatja alá. Pl. egy gyökeresen más megoldást javasló hsz-re én is azt mondtam, hogy értelmes érv.

Mint már korábban írtam, de leet nem jött át (és valszeg azt nem neked címeztem), én a párbeszédet tartom leginkább fontosnak, hogy ne bagatellizálják a problémát. Így vagy úgy,de találjunk megoldást. Az érvek (pro és kontra) hozzásegíthetnek ehhez. Ha a másikat lehülyézzük, hazugozzuk, stb. az szvsz nem.

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 16:33:01

@Gondolkodni Próbáló Birca:tudtam, hogy hiába... forràs?link?tanulmàny címe, szerzője? angolul, franciàul, németül és olaszul is jöhet.

nemi szerepek: nem véletlenül alakultak így,
pont ebbôl is következik, hogy az aràny helytàlló

szégyen: a nô pont annyira szégyenli ha verik mint a férfi, pont annyira megalàzó neki a helyzet, és uo. kis arànyban tesz feljelentést mint a férfi, tehàt ez megint azt mutatja, hogy az arànyok jók.
ùgy àltalàban az rendben van ha egy nôt/férfit/gyereket vernek? vagy az inkàbb rendben van ha a nôt verik, mert az megérdemli? nem kell elvakult feministànak lenni, hogy ez felhàborítson.

2012.09.11. 16:33:01

Nőket vernek? Nem fordítva van lassan?

genyamagyar 2012.09.11. 16:33:06

@karaván2: Ha neked nincs időd végigolvasni, akkor miért gondolod, hogy másnak van ideje újból leírni?

Bogyó 2 2012.09.11. 16:33:08

@s: "Mindegyikben érintett vagyok."

Akkor másnál is tartsd ezt a tarsolyban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:33:12

@Advanced Flight:

Ha neked a komoly ssociológiai kutatások hazugságok, csak mert azok ellentmondanak régesrég megcáfolt feminista prekoncepcióknak, melyekben te fanatikusan hiszel, akkor nem tudok segíteni neked. Tudomásul veszem, hogy számodra a feminizmus egy vallás, én meg nem szeretném vallásos érzéseidet sérteni.

s 2012.09.11. 16:35:19

@-JzK-: Ezzel én a magam részéről egyetértenék. Teljes mértékben ellenzem a nemek közötti különbségek összemosását, mert a nemek léte ugyanis a természet törvénye. Lazításként álljon itt egy vicc.

Zsidó beszélget a barátjával.
- Képzeld, a fiam, Ábrahám a jövő hónapban nősül.
- Igen? És hogy hívják a menyasszonyt?
- Emilnek.
- Micsoda??? De hát az Emil nem is Zsidó név???

Ez viszont alapjaiban különbözik a családon belüli bármilyen erőszak lététől, az az elleni küzdelem lényegétől. Tessék megérteni ezt a differenciát, mert ez igen fontos.

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 16:35:45

@Advanced Flight: nos igen, elkeserítô...disznók elé a gyöngyöt, ahogy mondod.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:36:09

@Gondolkodni Próbáló Birca: komoly ssociológiai kutatások

Hol? Miről beszélsz?

genyamagyar 2012.09.11. 16:36:47

És arról még szó sem volt, hogy ezek után a sok állat (ffi vagy nő) felhatalmazva érzi magát, hogy tovább üsse, rugdossa a házastársát. Hiszen elvetették ezt az ötletet ...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:36:53

@Nigro notanda lapillo:

Keress rá a téma legnevesebb magyar kutatójára, Tamási Erzsébet szociológusra, aki úttörő szerepet játszik a férfiak elleni erőszak magyarországi kutatásában és a feminista téveszmék felszámolásában. Több munkája fent van a neten.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:37:01

@Muad\\\'Dib: a családon belüli erőszak elszenvedői többségében nők.

Ez az igazság, tudod.

bigél 2012.09.11. 16:37:07

@Bogyó 2: Nehéz eset. A közgondolkodás alakítása segítene sokat, és akkor valóban nem is kellene külön tényállásról még beszélni se. Ami persze nem megy egyik napról a másikra. De azért az elmúlt évtizedekben már így is somat változott ennek a problémának a megítélése.

Ugyanakkor a tegnapi parlamenti "vita" nagyon elszomorító. Nekem az a legdöbbenetesebb, hogy milyen vélemények hangoztak el.

s 2012.09.11. 16:37:56

@Bogyó 2: Pardon. Éreztem, hogy ráhibázok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:38:04

@s:

Nem jó a vicc így. Az Emil zsidó név. Más névvel kell mesélni, valamilyen tipikus keresztény névvel. Én Krisztiánnal hallottam.

genyamagyar 2012.09.11. 16:38:49

Egy érdekes dologra hívnám fel a figyelmet. Ha valakiröl kiderül, hogy üti/veri a kutyáját, akkor önkéntes állatvédők éjszaka csoportosan meg/agyonverik az illetőt.

Ha egy ffi-ről kiderül, hogy üti/veri a feleségét, a gyerekét, senki rá sem hederít.

Nagy magyar valóság. :(

genyamagyar 2012.09.11. 16:40:36

És ugye a FB női kvótájára is nemet mondott a fidesz. Ezek után még van nő, aki rájuk szavaz??? Megdöbbentő!

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 16:40:39

@Advanced Flight:
Nem szégyen ám művelődni a témában a blikken túlmutató mértékben, hátha rájössz, hogy nincs igazad:
www.jak.ppke.hu/dokutar/doc/tamasierzsebetpub.htm
Különös tekintettel javaslom, a következő kutatást a témában, ami nemzetközi szakirodalommal, valamint empirikus vizsgálatokkal elemzi a kérdést: Tamási Erzsébet: A családon belüli erőszak férfi szereplői. PhD értekezés

s 2012.09.11. 16:41:34

@Gondolkodni Próbáló Birca: Értem. Gondolom a lényeg átjött így is. Egyébként nem vagyok túlságosan tájékozott a zsidó nevek tárgykörben. Örülök, hogy te viszont igen.

s 2012.09.11. 16:44:40

@genyamagyar: Az asszonyt kutyába se veszik. Átvitt értelmű mondás valós jelentést szerez. A csajoknak itt már csak egy lehetőség marad. Beszereznek az előzőnél egy mérettel nagyobb faszit, aztán az elrendezi a dolgokat. Hoppá.

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 16:44:56

@Gondolkodni Próbáló Birca: sajnos tanàrom volt Pécsett, mindenki tudja, hogy miért kutatja a témàt és miért ír róla ilyen módon, amirôl azutàn a Férfihang címû magàt antifeministànak nevezô magazinban jelenik meg. màs egyéb?

arra meg mindig nem vàlaszoltàl, hogy mely borzasztó feminista eszmék, kasztràltak lelkileg?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:45:39

@Advanced Flight:

Neked is az utána nézést tudom ajánlani. Ma már komoly antifeminista kutatások vannak.

Sok bátor nő van manapság, aki hajlandó vállalni az ellenük irányuló feminista gyűlöletkampány ellenére az igazságért való harcot, lásd pl. ezt az érdekes interjút:
ugyvedvilag.hu/laparchivum.php?ref=315
különösen ezt ajánlom:
"Kíváncsiságból bejelentkeztem néhány női oldal csevegő részlegére, ahol álsegítséget kértem mint válófélben lévő anya két gyerekkel, és a férjem osztozkodni akar mindenen. Egy óra leforgása alatt arról is kioktattak, hogyan kell látleleteztetni a „férjem brutalitását”, vagy hogyan bizonyíthatom be, miszerint a fiával fajtalankodott, illetve a lányát abuzálta. Ügyvéd-nevekkel lettem gazdagabb, akik „tuti elintézik azt a szemetet” a bíróságon."

phaszfej 2012.09.11. 16:46:50

@s: Aki magát pacáknak hívja az egy papucs rabszolga homár búza.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:47:42

@Nigro notanda lapillo:

Igen, tudom, hogy Tamási ellen feminista gyűlöletkampány folyik. Kb. mint a zsidók ellen a náci korban. Dehát a te döntésed, hogy a zsidó vagy a náci oldalon állsz...

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 16:48:15

@Nigro notanda lapillo:
Ja, ha te azt írod, hogy mindenki tudja meg a tanárod volt, az más. Nyilván a PhD munkájában található nemzetközi szakirodalmat is ő írta álnéven, mi? Ne röhögtess már, ez nagyon gyenge szöveg volt...
Egyébként olvastad azt a PhD értekezést? Nyugodtan le lehet írni, hol találtál benne hibás következtetéseket, rossz adatokat, vagy hamis szakirodalmi hivatkozásokat.

phaszfej 2012.09.11. 16:48:46

@s: Amúgy biztos, hogy tiéd az a gyerek? De látod, megint csak mocskolódni tudtál. Te faszos kiscsaj. De nem is fasz az inkább, csak egy nagyobbacska csiklócska.

bigél 2012.09.11. 16:49:49

@Gondolkodni Próbáló Birca: :(

az a baj, hogy azok az emberek (jelen esetben nők) akik ilyen eszközhöz nyúlnak, az igazi áldozatok helyzetét rontják

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:49:50

@genyamagyar:

Mi az az FB? Facebook?

Egyébként a női kvóta hülyeség. Abszurd diszkrimináció.

kanálwarrior 2012.09.11. 16:51:33

@Muad\\\'Dib: Nem a blogíró ferdít hanem a fideszes férg... pardon: képviselők.

genyamagyar 2012.09.11. 16:53:30

@Gondolkodni Próbáló Birca: Bocs, a FB alatt felügyelőbizottságot értettem. Amit most elvetettek, többek között a fidesz is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:53:34

@bigél:

Ma már válásnál ez a szabványszöveg:
- az összes nőt verte az alkoholista erőszakos férje, s persze a rohadék az összes pénzt magára költötte, a gyerek emiatt éhezett,
- az összes férfit pedig megcsalta fűvel-fával a szemét kurva felesége, aki közben elhanyagolta a gyereket, a gyerek éhezett.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 16:55:03

@genyamagyar:

Oké, értem.

Szerintem nem jó a női vagy bármilyen más kvóta. Esetleg rossz helyzetű kisebbségeknél tartom IDEIGLENESEN elfogadhatónak, pl. pozitív diszkrimináció cigány egyetemi hallgatóknak vagy ilyesmi.

Donfanyar 2012.09.11. 16:55:40

@Nigro notanda lapillo: Na ja, Tamási Erzsébet nyilván valami gonosz hátsó szándékból nem mocskolja a férfiakat, mint általában a feministák. Biztosan vele van valami baj.

Advanced Flight 2012.09.11. 16:57:52

Fölöslegesen lihegtek, van némi fogalmam Tamási Erzsébet "szociológus" munkásságáról. Olvastam is tőle egy-két dolgot korábban.

A hölgy színvonala egy évfolyamdolgozat szintjét sem üti meg, és kedvenc módszere, hogy a tényeket bagatellizálja, a feltételezéseit kész tényként tálalja.

Szóval ez nem komoly szociológiai tanulmány, hanem egy rossz vicc.

Kb. mint a Badiny Jós Ferenc-féle "nyelvészet" :-)

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 16:57:53

muad és birka sajnos a helyzet reménytelen:)
nem töltök vele több idôt, engedelmes feleség és csalàdanyaként elkezdem a 2. mûszakot, ja a szülôgép funkciómat is betöltöttem màr, elégszer ahhoz, hogyaz ùj elvàràsoknak is megfeleljek. folytassàtok csak tovàbb hervadt férfiassàgotok àpolgatàsàt, tudjàtok, ha elégszer ismételtek valamit, akàr be is következhet.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 16:59:14

@Nigro notanda lapillo:
Tehát beismered, hogy fogalmad nincs az említett doktori munkáról, és általában a benne szereplő szakirodalomról, és kutatási adatokról. Ezt eddig is sejtettük, kár volt ezért írnod még egy hozzászólást...

dukeekud 2012.09.11. 17:00:57

Aki hosszu tavon elturi, hogy verjek, az meg is erdemli, mert biztos hogy valamilyen tisztesegtelen okbol turi el.

Advanced Flight 2012.09.11. 17:03:39

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ma már komoly antifeminista kutatások vannak.

Mellesleg szólva a motiváció eléggé jelzésértékű, hogy mennyire lehet egy ilyen kutatást komolyan venni.
Ha nem tűnt volna fel, a csbe nem feminizmus-antifeminiznus kérdése, csak ti csináltok belőle azt. Valóban inkább a nők/gyerekek az áldozatok, de senki nem állítja, hogy ha a megvert férfi hívja ki a rendőrséget, akkor rajta nem kell segíteni vagy őt nem kell komolyan venni.

Pusztán az a helyzet, hogy ti meg vagytok sértődve azon, hogy ez a statisztika rátok nézve kedvezőtlen. Én már olyat is hallottam, aki a szimpla bcs-statisztikákat próbálta kiforgatni, mert annyira dühítette, hogy a bcs-k kb. 80 %-át a férfiak követik el :-)

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 17:05:00

@Advanced Flight:
A feminista nők nem látják be, hogy a családon belüli erőszak férfiakra, mint elkövetőkre szűkítése nem csak a férfiakat érinti hátrányosan, hanem (a nők által) bántalmazott gyerekeket is, akik között lányok is vannak.

Belagezapista (törölt) 2012.09.11. 17:07:33

@Advanced Flight:
"Ha nem tűnt volna fel, a csbe nem feminizmus-antifeminiznus kérdése, csak ti csináltok belőle azt. Valóban inkább a nők/gyerekek az áldozatok, de senki nem állítja, hogy ha a megvert férfi hívja ki a rendőrséget, akkor rajta nem kell segíteni vagy őt nem kell komolyan venni. "

Ehhez képest azzal kezdi a NANE a programját, hogy jelentéktelen a férfi áldozatok száma, ennek fényében nem is foglalkozik velük.

Pont ti feministák szűkítitek le a témakört, így lesz belőle feminista-antifeminista ügy.

karaván2 2012.09.11. 17:08:22

@genyamagyar: mert 2-3-4 érvet szerintem hamar össze tudnak hozni 1-2 perc alatt az aktivisták...

Advanced Flight 2012.09.11. 17:12:30

@Belagezapista: és nekem mi közöm van a NANE-hez? Attól még, hogy mindkét oldalon vannak hülyék, a kérdés nem megoldható ebből a nézőpontból.
Fentebb azt is leírtam, hogy szerencsésebb országokban hatékonyan tudják kezelni ezt a problémát: elsősorban a bántalmazó (AKÁR FÉRFI, AKÁR NŐ) családból történő kiemelésével.

dr kíváncsivagyok 2012.09.11. 17:13:03

Amellett , hogy teljesen egyetértek azzal hogy törvényt kell hozni a családon belüli erőszak ellen....
Ha pofoncsapom az asszonyt - az családon belüli erőszak . Ha visszaüt ...az mi ? :-))

Nigro notanda lapillo 2012.09.11. 17:15:05

@Muad\\\'Dib: valóban nem olvastam(nem is fogom), de nem is àllítottam az ellenkezôjét, mint ahogyan azt sem, hogy nincs bàntalmazott férfi. csak az arànyok màsok szerintem, szerinted és màsok szerint.ezen nem tudok segíteni.

_Epikurosz_ 2012.09.11. 17:18:31

@Advanced Flight: Akkor miért nem rúgták még ki? Vagy voltak olyan hülyék, hogy nem ellenőrizték az állításait, ami alapján felvették tanárnak? Némmá, azegyetemjóhíre. Már megint. Ajánlom a halál fuvallatát.

Egyébként na ki fogja a legkisebbet szívatni az iskolában? Eltaláltad, akit otthon is vernek. Márpedig minden osztályban van legkisebb. Csak azt ne hidd, hogy más nem exportálhatja hozzád a nyomorát. Tartósan.

nordas 2012.09.11. 17:21:00

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem értem mi bajod van a nőkkel. remélem nem kell elmondanom, hogy miért alakultak meg a feminista mozgalmak - a nőket évszázadokig emberszámba se vették, a közéletből teljesen kiiktatták őket, és a férj otthpn azt csinált a nejével amit csak akart...
A családon belüli erőszak igenis komoly probléma. a praxisom során találkoztam pl olyan esettel, hogy a nőt a volr férje a saját otthonában erőszakolta meg. A nő nem mert kiáltozni, mert félt h felveri a kisgyereket a szomszéd szobában, és az exférje esetleg őt is megverné. Mivel viszont nem védekezett a törvény szerint megfelelően(vagyis nem kiabált, nem hívott segítséget) igy a faszi megúszta.
Szóval lehet h én egy kicsivel jobban tudom nálad h milyen hézagok vannak a jogszabályban, és még nem is beszéltem az anyagilag kiszolgáltatottakról, a lelki terror alatt élő nőkről...
Az kellene ami az USA-abn, a biro pár óra meghozza a távoltartó végzést, ha a faszi megszegi, megy ülni, slussz.

s 2012.09.11. 17:21:18

@phaszfej: Magadból indultál ki, öreg harcos. De gyáva szar vagy, nem teríted a lapjaidat, mint én.

s 2012.09.11. 17:23:34

@phaszfej: Nem. Nejem előző házasságából van. Egy faszkalap mellől lépett le. Nekünk nincs közös gyerekünk. Egyéb kérdés?

Advanced Flight 2012.09.11. 17:23:53

@dr kíváncsivagyok: egyik sem csbe--büntetőjogilag, mert jelenleg nincs olyan tényállás (épp erről van itt nagybaszó)
Könnyű testi sértés mindkét pofon, ami a hatályos szabályozás szerint magánindítványra büntetendő, tehát vagy mindketten feljelentitek a másikat és jártok közösen a bíróságra, vagy hagyjátok a fenébe az egészet :-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:24:00

@Advanced Flight:

Rám nézve a statisztika nem kedvezőtlen, mivel nem szoktunk családban verekedni. Egyetlen célom tehát az igazság, személyes indokaim nincsenek.

Érveid egyébként borzasztó primitívek. Kb. ugyanaz, mint amikor azt mondják a feministákra, hogy biztosan azért lettek azok, mert olyan rondák, hogy nem kellettek senkinek. Pedig én ismerek gyönyörű feministát is, hisz a testi szépség nem garancia a hülyeség ellen.

Miután bizonyítottam, hogy nincs igazad, elkezdtéklcsúsztatni, személyeskedni és félrebeszélni. Szóval igazi fanatikus vagy. Csak a fanatizmus helye a vallás (de még ott se jó!), s nem a társadalmi kérdések vitája.

s 2012.09.11. 17:24:59

@Advanced Flight: Kivétel volnék, engedelmeddel.

Advanced Flight 2012.09.11. 17:25:00

@_Epikurosz_: de most ezt miért nekem írod?

mardekar 2012.09.11. 17:25:58

Sok hülye. Teljesen helytálló és korrekt volt a fideszes politikus azon beszéde, amelyből sokat egyetlen vagy két mondatot kiragadva trollkodtak, meg még fognak is, de hát ez van, indexes hülyék.

A családon belüli erőszakot meg sehogysem tudod bizonyítani, csak ha bekamerázod a társad, ahogyan éppen bemos egyet, ehhez pedig kurvára nem kell törvénymódosítás, hiszen a testi sértés bőven kimeríti a bűncselekményt. Pont.

Advanced Flight 2012.09.11. 17:26:26

@Gondolkodni Próbáló Birca: Miután bizonyítottam, hogy nincs igazad

Nyihihihi!!! Ne röhögtess már, nem bírom :-))))

s 2012.09.11. 17:26:37

@Belagezapista: Ki a faszom szűkíti csak férfiakra? Ember, olvasni tudsz?

drolt 2012.09.11. 17:26:56

Kedves kommentelők, a tegnap éjjeli parlamenti vita nem a feminizmusról, a női jogokról vagy valami más érdekes témáról szólt. A családon belüli erőszak jelenségéről és az arra adható (büntető jellegű)válaszokról -- és mindezt egy civil kezdeményezés alapján. Varga kiszólásai már csak ezért is gusztustalanok és vállalhatatlanok. De számomra a legdöbbenetesebb, hogy egy ilyen durva és sértő felszólalás után, nem hogy ejtenék (kirúgnák), még képes az az egy-két fideszes képviselőnő mellé állni...

Advanced Flight 2012.09.11. 17:29:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Pedig én ismerek gyönyörű feministát is, hisz a testi szépség nem garancia a hülyeség ellen.

Ezzel szeretnéd bizonyítani roppant kifinomult érvelési stratégiádat? LOL! :-)

DR. INKVIZITOR 2012.09.11. 17:35:00

Kedveseim!
Nincs jobb az otthoni veszekedést/verekedést követő édes kibékülésnél!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:35:35

@nordas:

A korai feminizmus és a modern feminizmus között szakadék van. A korai feminizmus nem akart mást, csak a nők egyenjogúságát. Amint ezt elérte, a mozgalom megszűnt. Egyes aktivisták azonban nem akarták abbahagyni az akciókat, így kitalált ügyekkel kezdtek foglalkozni, így született meg a modern feminizmus az összes butaságával, mint pl. genderelmélet és más bugyuttaságok.

A távoltartás Magyarországon szimpla bosszúvá válna, ha a javasolt módon működne. Gyakorlatilag az összes nő, aki megunta férjét, távoltartást kérne, ezzel ekzisztenciálisan ellehetetlenítve a férfit, hiszen az átlag magyar férfi egyszerűen nem elég jómódú ahhoz, hogy otthonról csak úgy el tudjon költözni (nem mint az USÁ-ban). A bíróság pedig az esetek 80 %-ában a férfi ellen dönteni (a bírók négyötöde nő Magyarországon!), mint ahogy ez manapság is van gyermekelhelyezésnél.

Az USA azért rossz példa, mert ott ma már tényleg semlegesség van a bíróságon, az amerikai nő - ellentétben a magyar nővel - abszolút nem lehet benne biztos, hogy nyerni fog férje ellen, mert az amerikai bíró csak a tények alapján dönt, s nem fogadja el automatikusan a nő szövegét.

Volt barátnőmtől pl. simán elvette a bíróság mind a 3 gyerekét a bíróság, amikor elvált férjétől az USÁ-ban, köztük a legkisebb 6 éves gyereket is, mert a bíró úgy mérlegelt, hogy az apánál jobb helyen lesznek és a válásért a nő a felelős! Magyarország ennek maximum akkor van esélye, ha a nő nyilvántartott narkós és prostituált.

szonár 2012.09.11. 17:41:17

Na most, szerencsére a vitatott felszólalást közzétette az index,teljes terjedelemben. Én most végighallgattam.

Az az igazság, hogy ennek 99%-ával semmi baj nincs, teljesen vállalható, problémát nem jelent. Valóban van egy szerencsétlen mondat, amit orrba-szájba idéznek, de az egész hozzászólást meghallgatva, ez tényleg a "kiragadott mondat" tipikus problémája.

Mondjuk így márt értem ezt a nagy kivonulást az összes fizetett bloggertől. :P

nordas 2012.09.11. 17:44:36

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Kezdjük azzal, hogy szerinted milyen megoldás lenne jó? A családon belüli erőszak létező jelenség, nem csak olyan kitalált és felfújt lufi/ha nézed a hireket, akkor láthatod h Mo-n különösen sok halálos áldozata is van. A Btk módosítás persze csak 1 lehetőség, lehetne a rendőrségen külön ügycsoportokat létrehozni, gyorsjtani az eljárást, stb.
Amúgy lehet h félreértettél, én a távoltartó végzést akkor tartom jó ötletnek ha fizikai erőszak történt. Akkor viszont gyorsan kellene lépnie az illetékes szerveknek.

katog 2012.09.11. 17:45:33

@karaván2:
A kérdésedre a választ én is várom. Ámbár halványan sejtem, és más országok eredményei utalnak rá, hogy hasznos lenne.

A felháborodás nem az alapindok miatt van, hanem:
- mert a OGY nem észérvek alapján vitatta meg a kérdést;
- mert az OGY egyértelműen kifejezte, hogy nem tartja fontosnak a kérdést;
- mert az OGY-ben a téma kapcsán olyan mondatok hangzottak el, amelyek nagyon sokakat felháborítanak;
- mert az OGY a kérdés kapcsán olyan gondolatok hangzottak el, amelyek szellemisége kimutatottan egyenes út a családon belüli erőszak felé;
- mert az OGY-ben a témához a legkevésbé sem értő emberek szólaltak meg a "vitában" (ld. előző pont), míg a szakértőt nem hallgatták meg.

Külön-külön is felháborító lenne - a törvényjavaslat sorsától függetlenül.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:45:55

@DR. INKVIZITOR:

Alapvetően az államnak nincs keresnivalója a családi életben. Az emberek maguk rendezzék gondjaikat, ez a normális.

Nemcsak családban, de még házasság előtti párok között is alapvetően más ugyanaz a cselekedet, ami idegenek között sokkal súlyosabban minősülne. Még bűncselekmények esetében is így van! Egy személyes példa.

Annak idején amikor a barátnőm elkezdett szakításról zagyválni, simán megerőszakoltam. Másnap bevallotta, hogy ez volt addigi legnagyobb orgazmusa. Ha egy vadidegennel tettem volna, nagyon más lett volna a kép.

_Epikurosz_ 2012.09.11. 17:46:18

@Advanced Flight: Azt írtad, hogy azt a sok pénzt, amit erre költöttek. Nem költöttek sokat rá. De ha mégis pénzről lenne szó... Mindegy, vicc volt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:47:43

@nordas:

A bűncselekmény most is az. Minek külön jogszabály?

A távoltartás pedig igen veszélyes dolog. Csak nagyon óvatosan szabad bánni vele.

_Epikurosz_ 2012.09.11. 17:49:37

@Gondolkodni Próbáló Birca: A barátnőd mazochista, vagy Stockholm-szindrómás. Hol is laksz te pontosan?

nordas 2012.09.11. 17:49:37

@szonár:
az a lényeg h azt bezárják 2 évre, aki mondjuk elsziv egy marihuanas cigit, aki viszont félholtra veri otthon az asszonyt, az nevet a markába.
Vivát konzervatív család modell
Varga képviselő úr ráadásul arról beszél h 4-5 gyereket kell vállalni minden nőnek. Ha-ha, megkérdezhetném h miből??? A családok többsége annak is örül, ha 1 gyereket fel tud nevelni normálisan. Az speciell igaz, hogy fogy a magyarság lélekszáma, de a világon élők száma így is rohamosan gyarapodik. Kíváncsi vok, h földanya meddig bír etetni és itatni ennyi embert...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.11. 17:51:39

Ha nem is kellene külön kategória de minden erőszakos cselekményt kellően szigorúan kellene büntetni.
A fideszes gyökerek pedig magukat adták.

nordas 2012.09.11. 17:52:17

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Szóval ha összeverem a feleségem/ 8 napon túl gyógyuló sérülés/, utána simán hazamehetek??
Súlyos testi sértés miatt úgy sem fog egy biróság se előzetesbe helyezni.
Te hogy éreznéd magad ha egy tőled sokkalta nagyobb ember megverne, majd még aznap hazamenne és egy ágyban aludnátok? hmmm??

Reggie 2012.09.11. 17:56:29

@nordas: Te hogy erezned magad, ha annak ellenere, hogy nem ertel hozza senkihez, kitiltanak a lakasodbol?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:57:33

@_Epikurosz_:

Jelenleg a sötét Balkán kellős közepén lakom, de az eset nem itt történt.

Barátnő nem volt mazochista. Ez csak szerelmi vita volt. Meg aztán nagyon nehéz egy nőt megerőszakolni, ha az valóban ellen akar állni. Az igazi nemi erőszak esetében a férfi bántalmazza is a nőt, mert másképp nem megy, így külsérelmi nyomok maradnak. Arról nem is beszélve - nem szeretnék elmenni pornográf irányba - a szexet nem akaró nő sok dolgot tud tenni, hogy az egész kellemetlen legyen a férfinek. Mert a párkapcsolaton belüli erőszak kicsit olyan, mint az 50-es évekbeli hollywoodi filmben a főhősnő, aki "ne, ne!" kiáltások közben várja, hogy legyen levetkőztetve, s ha a férfi megáll és ő ruhában marad, elkönyveli magában, hogy az udvarlója valószínűleg buzi.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 17:58:26

@nordas:

Ha a feleséged nem tesz feljelentést, ez az ő dolga. Ha tesz, akkor más kérdés.

katog 2012.09.11. 18:00:28

A CSBE kérdése egy "hagyományos családmodelles" társadalomban annyiban feminista kérdés, hogy egy eltartó-eltartott viszonyból az eltartott sokkal nehezebben tud kilépni. Mind anyagilag, mind sokszor már mentálisan függő viszonyban van. Tehát ha egy férfit megcsap a felesége, mind "családfő", könnyebben mondhatja azt, hogy akkor válunk, viszem a fizetésem. Míg egy eltartott, munkából az 4-5 gyerek miatt már rég kiesett nőnek mérlegelnie kell, hogy miből is él meg, és hogy viszi a gyerekeket is.
És itt tényleg kapcsolódik a témához Varga képviselő kiragadott mondata. És egész jól megmutatja, ő mit nem gondolt át.

freesleep 2012.09.11. 18:01:35

@Bogyó 2: te komolyan hiszed hogy anyu lelkileg annyira leterrorizálja aput, hogy az kénytelen hetente beverni neki egyet?

Fekete Dália 2012.09.11. 18:11:04

@Ándi bácsi:
Szerinted mindenki olyan öreg, hogy ott volt a rendszerváltáskor nagypapi?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 18:12:54

@Trompf: "Miért, ki veri a feleségét ?"

az ördög...például?

karaván2 2012.09.11. 18:15:35

@katog: köszönöm válaszod, ugyanakkor az általad felsoroltak - és szerintem ezzel te is egyetértesz - szakmailag nem alapozzák meg az önálló tényállás létét. az általad felsoroltak szerintem mind politikai érvek, amikkel még én is egyet tudok érteni. Viszont , továbbra is várom válaszokat bárkitől, h miért lenne szükség önálló tényállásként történő elfogadásra, leszámítva azt, hogy most a fidesz van hatalmon és ők szavazták le...

megismétlem kérdéseimet:

Lenne a családon belüli erőszaknak olyan megvalósulási formája amit jelenleg nem szabályoz a Btk?? szerintem nem..

Elrettentő lenne az önálló tényállás?? ha statisztikai adatok szerint a halálbüntetés sem visszatartó, akkor az önálló tényállás sem fogja a verekedő barmokat elriasztani...

Fekete Dália 2012.09.11. 18:17:57

Egyébként látom itt egyesek szerint teljesen normális dolog, ha valaki, akár naponta kioszt egy-két pofont nevelő célzattal a feleségének.
Ha másban nem is ebben az egy esetben a fidesz-kdnp kultúrkör elismeri a magántulajdon fogalmát.

Fekete Dália 2012.09.11. 18:19:56

Szóval nagyon nem értem, hogy a férfiak jó része miért fosik ettől a dologtól annyira.
Talán jóval nagyobb a bántalmazások aránya, mint azt gondolni mernénk?

karaván2 2012.09.11. 18:21:31

@Fekete Dália: Szia, szeretném ha meggyőznél, hogy miért van szükség az önálló tényállásra:

Lenne a családon belüli erőszaknak olyan megvalósulási formája amit jelenleg nem szabályoz a Btk?? szerintem nem..

Elrettentő lenne az önálló tényállás?? ha statisztikai adatok szerint a halálbüntetés sem visszatartó, akkor az önálló tényállás sem fogja a verekedő barmokat elriasztani...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 18:23:31

@katog:

Nincs igazad. Az átlag magyar családban a válás mind a 2 fél számára pénzügyi katasztrófa. Amit írsz, az a maximum a felső 5-10 %-ra igaz, de ott meg eleve elintézik az ilyesmit tisztábban, mert tellik rá.

s 2012.09.11. 18:24:52

@karaván2: Minősített eset lehetne. Például ha közfeladatot ellátó személyt baszol pofán, mondjuk rendőrt, tanárt, az kapásból más megítélés lesz. Lehetne ez is az. Ha családtagot gyepálsz el, az súlyosbító körülmény lehetne. Indok: nem tud elmenekülni, bízik benned (mert kiskorú), stb. Lehetne sorolni.

s 2012.09.11. 18:26:26

@Fekete Dália: Pl. én nem. Igen, jóval nagyobb. Nem akarod igazán tudni, hogy mennyi.

Fekete Dália 2012.09.11. 18:26:27

@karaván2:
Van Magyarországon törvény, amely előírja, hogy a dühöngő apucit el kell zárni 72 órára?
Van olyan törvény, amikor az áldozat kérésére távoltartási végzést hoznak "kedves" apuci ellen?
Van olyan törvény, amely előírja, hogy magánzárka után rehabon kell részt vennie:agressziókezelés?
Ha van, akkor hol alkalmazzák?

Mert itt szerintem be sem viszik őkelmét.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.11. 18:26:31

@nordas: "Te hogy éreznéd magad ha egy tőled sokkalta nagyobb ember megverne, majd még aznap hazamenne és egy ágyban aludnátok? hmmm??"
Kicsi az esély, hogy előtte egy ilyen emberhez férjhez mennék... (Kivéve persze, ha suttyó liba lennék és tetszenének az annyira macsóóó pasiiik...) :)

katog 2012.09.11. 18:27:10

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem kell feltétlenül jogilag válni a meneküléshez. (Valóban, nem ezt a szót kellett volna használnom.)
Mondd, ki tud könnyebben kilépni: akinek van keresete vagy akinek nincs?
Akinek a nevén van a ház, vagy aki csak takarította?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.11. 18:27:53

@s: Ha BKV ellenőr a feleséged, akkor most sem ütheted meg felelőtlenül... :)

s 2012.09.11. 18:28:04

@Fekete Dália: USA-ban van. Meg is csinálják.

katog 2012.09.11. 18:28:13

@karaván2:
Írtam is, hogy arra én sem tudok válaszolni. Kizárólag a felháborodást magyaráztam meg.
El kellene választani a kettőt egymástól, de ez még kevéssé összefüggő kérdésekben sem szokott menni.

s 2012.09.11. 18:28:49

@dr. Kóser Malac: Tanár. Te meg hülye vagy.

Ambiorix 2012.09.11. 18:29:09

Azért én örülök, hogy a kormánypártok nem hajoltak be a nagypofájú militáns feminista propagandának.
Egyébként a csb. erőszaknak nincs olyan formája, a tettleges becsületsértéstől fel az emberölésig, amit a Btk. máris ne rendelne büntetni. Emiatt újabb tényállást kreálni fölösleges.

Fekete Dália 2012.09.11. 18:29:09

@s:
ott még a világsztárokat is elzárják ha bántalmazzák a nejüket, nőjüket.

kzoltana 2012.09.11. 18:29:41

Így néz ki egy fideszes támogatású emancipált vidéki polgármesterNŐ: www.vagy.hu/tartalom/cikk/2941_a_polgarmester_alkoholos_hattere

Fekete Dália 2012.09.11. 18:30:07

@Ambiorix:
majd a prosztatavizsgálaton behajolnak az öreg fószerek.

s 2012.09.11. 18:30:29

@katog: Aki kiskorú, vagy aki nem? A gyerkőcöket szándékosan hagyod ki?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.11. 18:30:43

@s: Tanárnőt sem lehet megütni. Te meg egy fasz vagy.

karaván2 2012.09.11. 18:31:17

@s: ok, minősített esetek, amik a családom belüli erőszakra is ráhúzhatók, így is vannak:

Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
Aki a zaklatást
a)438 házastársa, volt házastársa, bejegyzett élettársa, volt bejegyzett élettársa, élettársa, vagy volt élettársa,
b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy
sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ettől függetlenül, ez legalább egy indok volt és egyet is lehet vele érteni

s 2012.09.11. 18:31:29

@Fekete Dália: És ez kb. így is van jól. Nem értem, hogy itt min is megy a polemizálás.

s 2012.09.11. 18:32:42

@dr. Kóser Malac: Semmilyen nőt nem lehet megütni. Ezt benézted, öreg harcos. Fossad halántékon magad.

Reggie 2012.09.11. 18:33:40

@s: Te is tevedsz. Senkit nem lehet megutni.

karaván2 2012.09.11. 18:33:56

@Fekete Dália: Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

szerintem a jogzsabályok megvannak, az sajnos más kérdés h nem alkalmazzák ezeket az adott esetre.. egy önálló tényállás ezen nem segítene

Fekete Dália 2012.09.11. 18:34:24

@kzoltana:
Szerintem kósát, orbánt és többi józan életű parasztot várta vendégségbe.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.11. 18:35:30

@s: Ostoba egy fasz vagy, kicsit sem érted az iróniát. Az ilyenek szokták verni a feleségüket...

Reggie 2012.09.11. 18:36:46

Modositani inkabb a rendorsegrol szolo torvenyt kellene, hogy a rendorok kotelezve legyenek a _megfelelo_ eljarasra.

(A rokon elleni elkovetes azert lehetne minositett eset. Ennek van ertelme.)

katog 2012.09.11. 18:37:44

@s:
Nem, csak ha nézed az eredeti felvetést, itt most a feminizmushoz való kapcsolódás alapján írtam. A hagyományos családmodellben a férfi-nő, eltartó-eltartott viszony kapcsán.
És valóban, igazad van, hiszen ugyanez a modell jó alap lehet a szülői zsarnokoskodáshoz is. Csak most épp nem azt néztem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 18:38:17

@katog:

Amit írsz NEM jellemző a magyar, s általában a kelet-európai viszonyokra. Csak a férjé az ingatlan? Hány családban van így? Kevésben, nem többen, mint ahol az ingatlan csak a feleségé. A legtöbb családban az ingatlan 50-50 %-ban közös. A kevés kivétel akkor jellemző, ha valaki örökölt szüleitől, nagyszüleitől.

Hány családban csak a férj keres Mo-n? Kevésben. Miért? Mert az emberek 90 %-ának nincs elég jövedelme, amiből egyedül képes lenne a egész családot eltartani.

Szóval olyan esetekből indulsz ki, melyek atipikusak.

karaván2 2012.09.11. 18:38:38

@Fekete Dália: tehát látod, a törvények megvannak

2009. évi LXXII. törvény

a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról

s 2012.09.11. 18:40:18

@karaván2: Ez egy kiemelten kezelendő probléma ma Magyarországon. Lehet úgy csinálni, mintha nem létezne, de nem érdemes, annál nehezebb lesz megoldani.
Mondom mégegyszer: részegeskedő, tanultalan, a mentális problémákat kezelni nehezen, vagy nem tudó emberek lakják most ezt a részt. Nem kellene így lennie, de így van. Tiltakozom ennek a kezdeményezésnek az elfolytása ellen azok nevében, akik ezt már nem tehetik meg. (Pl. a tíz éves, alvó lány, akit az apja lőtt fejbe) ÉBRESZTŐ EMBEREK! EZ ITT A POKOL!

Fekete Dália 2012.09.11. 18:41:04

@karaván2:
dehogynem
Minősített eset lehetne a családon belüli erőszak és súlyosabban kellene büntetni, hiszen sokszor a gyerekek is lelki sérülést szenvednek a látottaktól, esetleg a részeges apa őket is bántalmazza.
Elő kellene szedni a rendőr urakat, hogy miért nem intézkednek családon belüli erőszaknál.
Több esetről lehet olvasni, ahol, mint később kiderült a tragédia megelőzhető lett volna, hiszen többször is történt bejelentés az áldozat részéről.
Csak egy dolog van a legtöbb intézkedő rendőr férfi és hát többen ugyanilyen ocsmányságokat követnek el otthon.
Én is hallottam már olyan bíróról, aki időnként jól megfojtogatta nejét, a nő semmit sem tudott ellen tenni, a bíró "úrnak" akkor befolyása volt.

Roquentin 2012.09.11. 18:41:28

Csak halkan szeretném megkérdezni: ugye azért azt nem gondolja senki komolyan, hogy kizárólag nők lehetnek az áldozatai és kizárólag férfiak lehetnek az elkövetői a családon belüli erőszaknak?

Mert lehetséges, hogy a nők általában (könnyen érthető okokból) nem fizikai fölényüket kihasználva erőszakoskodnak - ettől még azonban az általuk okozott sérülések sokszor semmivel sem kevésbé maradandóbbak, vagy fájdalmasak, mint az erősebbik nemhez tartozók kontrollálatlan agresszivitása.

n4rover 2012.09.11. 18:42:30

@karaván2: és mindenki, aki nem érti, miért van szükség a családon belüli erőszak, mint önálló tényállás bevételére a Btk.-ba.

A családon belüli erőszak (csbe) egy komplex, specifikus természetrajzzal bíró cselekménysorozat, amelynek egyes (nem mindet!!!) elemeit (könnyű és nehéz testi sértés, zaklatás, gyilkosság) jelenleg szabályozza a Btk, azonban a csbe-al, mint hosszan tartó, szisztematikus bántalmazással jelenleg képtelen megbirkózni és ennek súlyos következményei vannak az áldozatokra nézve.

Tehát, ha például adott egy súlyosan bántalmazó férfi, aki rendszeresen szóban, érzelmileg és fizikailag is bántalmazza a feleségét és a gyerekeit, legfeljebb a könnyű és súlyos testi sértést lehet rábizonyítani. (Nemi erőszakot csak akkor, ha bizonyítható, hogy a felesége fizikailag és hangosan is védekezett, amit nyilván bármely anya meg fog tenni egy falnyi távolságban az amúgy is terrorizált gyerekeitől).
Aztán a férfi pénzbüntetéssel, felfüggesztettel megússza és minden folytatódik tovább.

Ha a csbe önálló tényállás lenne, akkor a TELJES folyamatot látná a bíróság (vagy lehetne végre láttatni velük) és minden egyéb érintett szerv is.

Tehát például nem engedné vissza a bántalmazót (ha egyáltalán kiemeli, mert a távoltartás sem működik rendesen, átmeneti szállások áldozatoknak pedig alig vannak)az áldozataihoz, a gyerek felügyeletét nem kapná meg, sem láthatást (a tévhittel ellentétben a bíróság NEM az anyának kedvez, sőt, az anyát bírságolja súlyos százezrekre, ha féltve a gyerekét nem engedi el a bántalmazó apához láthatásra) és a többi...

Bővebb szakirodalom a következő honlapról letölthető "Milyen érvek szólnak a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként való szabályozása mellett" szóróanyagban:

www.nokjoga.hu/kiadvanyok-forrasok/szorolapok/a-nok-joga-szorolap-sorozat

Illetve ajánlom figyelmetekbe az idén is megtartott demonstrációt a családon belüli erőszak áldozatainak emlékére:

16akcionap.org/
www.facebook.com/16akcionap?ref=ts

lanyi 2012.09.11. 18:44:21

Azért abba gondoljunk bele, hogy ez nem egyszerű kérdés.
Ma magyarországon a törvény bünteti a bántalmazást.
A testi sértés bűncselekmény ezért,ha valaki megveri a feleségét (vagy a férjét)bűncselekményt követ el és a bűnüldöző szervek eljárnak vele szemben.
Mit lehet ezen szigorítani?Hogyan?

Ezen a szociológiai problémán csak neveléssel lehet változtatni.
Igen nekünk szülőknek kell gyermekeinket tisztességre nevelni.Ha minden magyar ember tisztességesen felneveli a gyermekeit, azok nem fogják a házastársukat bántalmazni.
A nők pedig nézzék meg kivel kötik össze az életüket.
Szerintem ez a probléma nem a büntetőjog eszközeivel orvosolható...

s 2012.09.11. 18:44:27

@Reggie: Általában. Nőt, gyereket biztosan nem. Azonban ha valaki a kocsmában belevizel a sörömbe, az jobban teszi, ha világcsúcsot javít 400 méteres gátfutásban, mert szétbaszom a hülye fején a kibaszott széket. Egyébként igazad van.

Reggie 2012.09.11. 18:44:41

@Fekete Dália: A minositett eset pont hogy nem onnallo tenyallas. A meglevo tenyalasokat kell kiboviteni ezzel az esettel.

A rendori eljarast, tobbek kozott, a rendorsegrol szolo torveny szabalyozza, tehat ez sem a BTK modositasa lenne...

A befolyassal ezeken a pontokon szinten nem tudsz mit tenni...

Tehat a kulon tenyallast te sem tamogatod, csak nem tudod, hogy amit te kulon tenyallaskent gondolsz, az valojaban nem az...

katog 2012.09.11. 18:44:50

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Mert hányan élnek hagyományos családmodell szerint? Szerencsére egyre levesebben.

Ha figyelmesen (vissza)olvasol, arról a modellről beszélek, amit egyes politikusaink és ideológusaink hirdetnek, mint az ország megváltását, a csodás jövőt:
Férfi keres, nő szül, nevel, háztart, hisz más dolga sincs, ne is legyen.
Ez az, amiért sokan nyelvelnek, és ami ellen többek között a feministák harcolnak.

karaván2 2012.09.11. 18:45:33

@s: nem vitatkozom az általad írtakkal, ebben teljesen igazad van! azzal is egyet tudok érteni h gusztustalanul kezelték a parlamentben ezt a kérdést, és beszélni kell ezekről a helyzetekről.

Azonban a véleményem továbbra is az h ezen egy újabb tényéllás nem segít, hiszen a jogi eszközök jelenleg is megvannak..

Reggie 2012.09.11. 18:46:38

@s: A gyuloleted targyaval azonos vagy, csak nem veszed eszre. Nem utunk meg senkit. Se gyereket, se not, se ferfit. Es pont. Mindenkinek ugyan annyi joga van es ugyan azok jarnak, akar tetszik akar nem. De nagyon jol illusztralod, hogy a modern feminizmussal mi az alapveto problema.

Fekete Dália 2012.09.11. 18:47:01

@Roquentin:
Egy ilyen bántalmazóról tudok, egy nőről akinek rendőr volt a férje és éveken át verte alázta, bántalmazta őt a férfi.
A legutolsó verésnél már nem tűrt és leszúrta a szemét férjét, miután az őt megszúrta.

s 2012.09.11. 18:48:56

@dr. Kóser Malac: Jól van malac, de szívd fel magad. Értem, csak nem voltam vicces kedvemben. Ez a feleségverés most nagyon bejött a köztudatba. Nehogy itthagyjátok ezt a kurva jó kis csevegést, aztán elgyepáljátok az asszonyt.

Csak vicceltem.

billy reed 2012.09.11. 18:49:16

Elképesztő, hogy valaki, aki a nemzőszervei egy részét kívül hordja, még midig képes magát magasabb rendűnek tartani.
És ő az egyik, akit Vezérünk alkalmasnak talált, és személyesen választott ki képviselőnek...
Mérsékelt magyar jobboldal 2012.

Ez a "képviselő" az igazi csizmás tajtparaszt modern kiadása.

"Buga Józsi nem szép, de gavallér...a feleségem akit most nem hoztam magammal, mer'hogy reggel alaposan összeszólalkoztunk, kénytelen voltam egyszer-kétszer jól nyakon kenni..." /Indul a bakterház/

Istenem bár nőnek született volna.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.11. 18:49:56

@katog:

A Fidesz-által javasolt családmodell Magyarországon eleve esélytelen, szimpla pénzügyi okokból, azaz kár beszélni egy a valóságban nem létező dologról.

Egyébként jó dolog a hagyományos családmodell, de több pénz kell hozzá.

s 2012.09.11. 18:50:55

@karaván2: Megvan, de kevés. Csinálj valamit, hogy ne kelljen ilyeneket olvasnom, mert a belem kifordul.

bgp 2012.09.11. 18:51:16

@Nigro notanda lapillo: mr. Dib is előfizetője lehet annak az újságnak, ha mindenhol reklámozza a hölgy munkásságát.

s 2012.09.11. 18:52:19

@phaszfej: Köszönöm. Azt hittem többet is mesélsz magadról, de végül is elég ennyi.

kuki123 2012.09.11. 18:53:43

Teccetek volna nem a fideszre ...azelőtt meg az éhségsztrájkoló (LOL) mszp-re fogadni...

s 2012.09.11. 18:54:05

@Reggie: Ez nem feminizmus. El teccik lenni tévedve. Nem az a téma. A családon belüli erőszak a téma.

karaván2 2012.09.11. 18:55:31

@n4rover: nem győztél meg, a minősített esetként történő szankcionálást el tudom fogadni, de egy külön tényállást??

nem akarom szavaid kiforgatni, de ez a "teljes folyamat láttatása" oda vezetne, hogy aki elkövet családon belül egy könnyű testi sértést (hangsúlyozom teljes mértékben elítélem) róla legyen törvényi vélelem, hogy nemi erőszakot is elkövetett?? Vagy hogyan gondolták a külön tényállást?

s 2012.09.11. 18:56:13

@Reggie: Én békés gyerek vagyok. Nem gyűlölök senkit. Nem kezdeményezek harcot. De nem is térek ki előle. Jobb ezzel számolni.

Fekete Dália 2012.09.11. 18:56:45

@Reggie:
Az, hogy én mire gondolok, te nem tudhatod.
Eléggé gyökér felfogás a törvényhozóink részéről az a megközelítés, hogy egy nő szüljön egy rakás kölköt, azután pofázzon.Ez a gondolatsor hogyan passzol a családon belüli erőszakhoz azt pedig csak megsaccolni tudom, vargaistvánok feleségei mesélhetnének róla.
Na az ilyen férfiak, tuti, hogy otthon nem viselkednek úriember módjára.

katog 2012.09.11. 18:57:29

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Egyébként jó dolog a hagyományos családmodell,"

Hát ebben nem értünk egyet.
Épp a korábban vázolt veszélyei miatt.

Roquentin 2012.09.11. 18:58:23

@Fekete Dália: Pedig talán korántsem annyira ritka eset, hogy a nő a bántalmazó fél, mint amennyire gondolod.

Nem tudom, mennyire fogadod el hitelesnek, és tájékozottnak a témában könyvet író Ranschburg Jenő meglátásait. Ő mindenesetre kimondottan ellene van a sztereotípiának, hogy az erőszaknak csak "férfias" esetei lennének.

Sokkal valószínűbbnek látszik, hogy arányait tekintve nagyjából ugyanannyi az agresszivitásán uralkodni képtelen nő, mint amennyi férfi.

Csupa jó szándéktól vezérelve is lehet ártani. Igaztalan leegyszerűsítésekkel élve, meggondolatlan általánosításokat puffogtatva, félek tőle, többet árt az ember az ügynek, mint amennyit használ.

Fekete Dália 2012.09.11. 19:03:00

@Roquentin:
Ne haragudj, de ha a magyar középkorú férfiak átlagméretét és a nőkét összevetjük, az már önmagában elég hozzá, hogy megállapíthassuk, hogy egy kétajtós ruhásszekrény méretű férfit nem tud egy nő agyonverni.
Fordítva viszont már egy eset is több, mint kellene!

katog 2012.09.11. 19:08:33

@Roquentin:
Feltehetőleg azért ez az általános benyomás, mert egyrészt hiába ugyanannyi az agresszív hajlamú a két nemben, az eltérő testi felépítés és verekedési gyakorlat miatt statisztikailag nagyobbak a férfi okozta sérülések. Másrészt pont ezért inkább ezek az esetek kerülnek a sajtóba. A nagyon komoly sérülések és a halálesetek.
Harmadrészt a szexuális erőszak is inkább "férfidolog", a nők (már csak a technikai nehézségek miatt is) nem igazán használják a fölényük-birtokosvoltuk bizonyítására.

s 2012.09.11. 19:10:02

@katog: O.K. Akár nézhetted volna azt is. Az ember elég sokféle kötelezettségét képes megszegni. Az asszonyoddal, gyermekeddel bánj jól.

Anti Anyag (törölt) 2012.09.11. 19:12:46

Hihetetlen, mint a Népszabadságban. Kint egy vezércikk és "független blogerek" hada "véletlenül" ebben a témában szólal meg.

Persze vérlibsik posztjához eleve hozzá sem lehet szólni, blog, libsi módra:)

s 2012.09.11. 19:15:24

@kzoltana: Nincs monokli. Az akkor már + pont?

s 2012.09.11. 19:16:37

@Anti Anyag: Ne ríjál, baszod. itt hozzá tudsz szólni, nem?

s 2012.09.11. 19:18:41

@katog: Kurva életbe. Pedig néha de szeretném. :-)

Roquentin 2012.09.11. 19:19:44

@Fekete Dália: Semmiképpen sem haragszok rád, csak szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a kérdés egy kicsit bonyolultabb.

Igazad van, a fizikai erőszak esetében felülreprezentáltak a férfiak. Azonban az agresszivitásnak nem ez az egyetlen fajtája (még a Btk. szerint sem).

Márpedig, ha ide soroljuk az érzelmi zsarolást, manipulációt, vagy mindazokat a praktikákat, amelyekkel a nők - általában valamivel fejlettebb empatikus készségük okán - sokkal ügyesebben és kegyetlenebbül élnek, mint a férfiak - akkor a kép már egyáltalán nem ennyire egyértelmű.

Lehet, hogy egy ilyen folyamat eredménye nem annyira látványos, mint mikor agyba-főbe vernek valakit - de mégis vezethet egészen tragikus következményekhez is. Ezt szerettem volna elmondani.

almodhi 2012.09.11. 19:31:37

Bréking! Fideszdroidok figyelem! Irányváltás! Elhatárolódunk képviselőtársunktól! Támogatjuk a nők onmegvalósítását! tessék mostantól ebben az értelemben hozzászólni!

chirkebaszó 2012.09.11. 19:38:12

nem muszáj mártírkodni, el lehet válni.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.11. 19:40:56

Kedves Blogíró. Ez a családon belüli erőszak egy rohadt trendy téma. S nem szeretem a trendy témákat. A nők éppúgy ki tudják csinálni a férfit, mint az a nőt csak más eszközeik vannak.
44 nő halt meg családon belüli erőszakért. S vajh hány férfi került az utcára, lett hajléktalan a válás után, miután az asszony vitte a lakást, a gyereket. Ja plusz gyerektartás. Az is egy súlyos probléma.

Egyetértek azzal, hogy ez az egész visszaüthet úgy, hogy a nő visszaélhet vele, s egyszerűen ráfogja a férfira az erőszakot. Kapnak egy újabb eszközt a férfi ellen.
Most is megvannak a jogi eszközök arra, hogy fellépjenek az ellen, ha az apa kékreveri a gyereket. Az más kérdés, hogy akiknek ez dolguk lenne, ilyenkor semmit nem tesznek.

Szóval megint egy hüje poszt.

Zb627 2012.09.11. 19:45:49

@McDobbent: Tény: rokonom dolgozott együtt OV rokonával, onnan hallottam. OV rokona által elejtett megjegyzés kb. így szólt a 2010-es választások előtt: "Ha nem nyeri meg a Fidesz a választást, Anikó talán nem éli meg a másnapot." Szintén onnan származó infó: az egyik testőrt azért bocsátották el, mert OV-t lefogta asszonyverés közben.

Reggie 2012.09.11. 19:56:44

@Fekete Dália: De ebben az esetben tudom. Mert ervelsz, hogy miert kell kulon tetel, es kozben azt magyarazod, hogy kene belerakni minositett esetet es hogy a rendorsegrol szolo torvenyt kene modositani. Tehat te egy adott cimen mast ertesz, hiszen az altalad leirt(amugy helyes) feladatokhoz nem hozza tartozo cimet adod.

@s: Nem is mondtam, hogy tema, hanem hogy pont ugy viselkedsz. Ez csak mellekvagany.

LallyPop 2012.09.11. 19:56:49

@Zb627: Ténynek hangzik....:)))))

nudniq 2012.09.11. 19:57:22

@n4rover: "A családon belüli erőszak (csbe) egy komplex, specifikus természetrajzzal bíró cselekménysorozat [...] Ha a csbe önálló tényállás lenne, akkor a TELJES folyamatot látná a bíróság (vagy lehetne végre láttatni velük) és minden egyéb érintett szerv is."

Na, ez már egy megfontolandó érv az önálló BTK-tényállás mellett.

De ennek az érvnek nem itt egy kommentben kellene elhangzania, hanem az Országgyűlésben, nappal.

Ehelyett elhangzott éjjel az, ami elhangzott... ez a különösen szomorú. (Amellett, hogy itt meg nemek-harca soviniszta vita kezd kialakulni, amit főleg indulatok és félelmek uralnak.)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 19:57:54

@Zb627:
Ja .. Kurva nagy tény. Akkora tény, hogy új regisztráció kellett hozzá:

Zb627 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.11. 20:02:19

@greatwideopen: JA és még valami: az anya is kékreverheti a gyerekét, ez se nemfüggő. Láttam én már egyet, s mást. Kőbányán élek.

Muad\\\'Dib 2012.09.11. 20:12:09

@Zb627:
OMFG!
Úgy látszik nem ugyanazt értik egyes emberek tény alatt, mint a többség.
Azért az súlyos, amikor ilyen komoly "tények" röpködnek a levegőben. Ez már nagyon mókás volt Gyurcsány alatt is, ahogy terjedtek róla a vadabbnál vadabb urban legend-ek.

zotyikaa 2012.09.11. 20:13:11

@n4rover:
Marhaság. Ez csak reklám.

zotyikaa 2012.09.11. 20:16:02

@nudniq:
A bíróság most is feltérképezi a hátteret és aszerint ítél.

Nyilvánosak a bírósági tárgyalások akit érdekel beülhet.

nudniq 2012.09.11. 20:17:32

@greatwideopen: "ez az egész visszaüthet úgy, hogy a nő visszaélhet vele, s egyszerűen ráfogja a férfira az erőszakot. Kapnak egy újabb eszközt a férfi ellen."

Ez egy valódi félelem, sok kommentelőt láthatóan ilyenek aggasztanak. (Bár a jelenlegi törvényekkel is vissza lehet élni, lásd @Gondolkodni Próbáló Birca idézetét.)

De ezt a valós veszélyt nemcsak az új törvényi tényállás határozott és teljes elutasítással lehetne elhárítani, hanem azzal is, hogy a visszaélésektől tartó képviselők kidolgoznának garanciákat. Törvényi garanciákat arra, hogy csökkenjenek a visszaélések lehetőségei. (És ha a gyakorlat bizonyítja, hogy maradtak kiskapuk a számító ál-áldozatoknak, akkor azokat mihamarabb be kell zárni. Közben a _valódi_ áldozatokról gondoskodni.) Ez lenne a törvényhozás dolga...

zotyikaa 2012.09.11. 20:22:10

Ha utánaolvastok a gyilkos nőknél minden esetben felvetődik, hogy a férj már előzőleg évek óta vegzálta és ez csak válasz reakció volt. Esetleg önvédelem. Ezt igen súlyosan értékelik javukra. Tehát nem igaz, hogy jelenelg nem vizsgálják a teljes "folyamatot".

Bár azt még soha nem hallottam, hogy egy férfi ha megvert egy nőt felmentése érdekében értékelték volna, hogy előzőleg kizárta, minden este veszekedett vele, stb. Ilyenkor azt szoktam hallani, hogy akkor miért nem hagyta el...

nudniq 2012.09.11. 20:23:48

@zotyikaa: már amikor eljut a bíróságig az ügy. Az általam kárhoztatott rendőrségi gyakorlat szerint el sem jut addig. (Ezért érveltem azzal,h nem a BTK-t kellene módosítani, hanem inkább a rendőrségi gyakorlatot, mert az "ameddig nem folyik vér, nem avatkozok be" hozzáállás szerintem a jelenlegi törvényekkel sincs összhangban. És ez az igazi baj.)

n4rover 2012.09.11. 20:23:52

@karaván2: nem, félreértettél. Természetesen az önmagában, egyszer előforduló könnyű testi sértés az könnyű testi sértésként lenne attól még szankcionálva.

Azonban a családon belüli erőszaknak éppen az a jellegzetessége, hogy folyamatos és szisztematikus bántalmazást (érzelmi, szóbeli, fizikai és szexuális) tartalmaz, amelyek mindig egyoldalúak és a bántalmazó hatalmának kialakítását, megtartását és megerősítését szolgálja.

Azonban, ha a bíróság a bántalmazásnak csupán egyes elemeit látja és bünteti (amelyek valahogyan bizonyíthatóak), akkor maga a tényleges probléma, a bántalmazás nem fogható meg, nem büntethető és az áldozatok nem védhetőek meg.

Erre írtam azt a példát, hogyha a bántalmazót csak könnyű testi sértésért tudják elítélni, mert ez bizonyítható és mert a csbe, mint önálló tényállás nélkül csak ez látható (az ezt kísérő egyéb erőszakok, érzelmi, fizikai, ha van, akkor szexuális is nem), és a jelenlegi rendszerben ugye nem vonhatók (vagy a bíróságok nem hajlandóak) össze a bántalmazó egyéb cselekedetei, akkor az áldozatok teljesen védtelenek és kiszolgáltatottak maradnak.

És nem, nem minden bántalmazó megy el a szexuális erőszakig, sok megáll "csak" érzelmi vagy verbális, vagy gazdasági erőszaknál, amelyek hasonlóan súlyos károkat okoznak az áldozatoknak, és a jelenlegi Btk. egyiket sem bünteti.

n4rover 2012.09.11. 20:25:47

@nudniq: egyetértek :(
Sajnos azokat a szakértőket és aktivistákat, akiknek sok-sok évnyi tapasztalatuk van valódi áldozatokkal és a rendszerrel, még soha nem vonták be a vonatkozó törvények előkészítésébe.

Látszik is. A távoltartási törvényeket jelenleg vagy leszarják, vagy nem adják ki, vagy használhatatlanok.

katog 2012.09.11. 20:26:36

@almodhi:
Nono, figyelmesen olvasni! Csak a gyereket szült nőkét!
"Meggyőződésünk szerint Magyarországon a nők szerepe messze túlmutat a család keretein. A magyar nők aktívan kiveszik részüket a családfenntartásból, és a gyermeknevelés mellett munkát is vállalnak."

Mellett, is.

freetibi 2012.09.11. 20:26:41

@n4rover: Ez kamu. Ugyanúgy láthatja a bíróság most is a teljes folyamatot, ugyanis minden körülményt illik megtárgyalni. Ez csak szócsavarás, amit előadsz. A jelenlegi btk is lehetőséget ad a büntetésre.

zotyikaa 2012.09.11. 20:27:45

@nudniq:
Bírósági tárgyaláson a férfi azzal védekezett, hogy nem történt semmi és a feleségén nem is látszott semmi külsérelmi nyom. A hölgy azzal védekezett, hogy azért nem mutatta meg nővérének és a rendőr járőröknek (nők) a nyomokat a combján, mert szégyenlős volt.
Ezt persze a női bíró ezt el is fogadta.

Szóval a garanciák kidolgozása igen fontos lenne, mert már most is sokan visszaélnek a rafinált hölgyek közül. És épp a valóban bántalmazott hülgyek terhére, mert már a rendőrség is fenntartással fogadja a bejelentéseket.

De a NANE és a többi szervezet még sem kíván ezen a joggal visszaélő hölgyekkel szemben szigorúbb fellépést.

Vagy egyáltalán következetesebb bizonyítást.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 20:31:46

@FILTOL: Már megbocsáss de ki volt az aki egyetértett Varga Istvánnal.
Tudtommal a ballib blogerek voltak azok, akik Varga kijelentéséből kiindulva eljutottak odáig, hogy a Fideszesek támogatják a családon belüli erőszakot.
AMi meglehetősen demagóg ostobaság.

Zb627 2012.09.11. 20:31:54

@Trompf: Egy bírósági tárgyaláson sem nézik, hogy egy tanú hány tárgyaláson volt már tanú. (Ó, ez még nem vett részt tárgyaláson, nem számít a "véleménye". - Mennyire könnyű ledegradálni egy ember szavát, igaz?)

Ha meg azt vártad, hogy közelebbit elárulok magamról vagy a résztvevőkról, azt ajánlom nézz utána a "védett tanú" fogalmának.

n4rover 2012.09.11. 20:32:38

@freetibi: A csbe áldozatoknak jogi és egyéb segítséget nyújtó jogászok és ügyvédek tapasztalata szerint sajnos nem kamu.

A bíróságok bevett gyakorlata, hogy a bántalmazó ügyeit nem kapcsolják össze, a tárgyaláson nem veszik figyelembe a korábbi eseteit.

Arról nem is beszélve, hogy a rendszerek nem átjárhatóak, ezért RENDSZERESEN előfordul, hogy a bíróság a váláskor megállapítja, hogy a volt férj veszélyes, és a nőnek kedvező ítéletet hoz, amíg a másik ágon, a gyerek érdekeire hivatkozva, a "papa" láthatást, sőt, akár felügyeleti jogot is kap. (Sokszor arra hivatkoznak, hogy a nő veszélyeztette a gyereket, mert nem lépett ki előbb a kapcsolatból, miközben a legalapvetőbb releváns szakirodalmak és a tapasztalat is azt mutatja, hogy egy bántalmazó kapcsolatból eleve életveszélyes is lehet megpróbálni kilépni, másrészt ugye támogató rendszer híján itt Magyarországon még nehezebb)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.09.11. 20:34:26

@n4rover: vagy gazdasági erőszaknál,"
ez az a plecsni mikor eltartja az ember a nőt, aztán amikor megpendíti, hogy a plázákon kívül is van élet, illetve félrekúrás után el kéne költözni a pecójából az embernek akkor a férfire rásütik?

a témához, ma Mo-on a nőknek különleges kényszerképzetük van.
nekik jár a régi férfiközpontú rendszerből minden ami jó, ajtókinyitástól az eltartásig, az új feminista központú rendszerből meg az önmegvalósítás és a szabadság teljes tárháza....akár a félrekúrásig bezárólag.

pedig jobb helyeken az önmegvalósító nők, bizony risztelik az étteremcehhet az udvarlójukkal, van lakásuk, illetve totál eltartják magukat, nem várják ezt valami alfahímtől...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.11. 20:36:14

@Zb627:
Oké.. Engem meggyőztél..
2010-ben: "Ha nem nyeri meg a Fidesz a választást, Anikó talán nem éli meg a másnapot."

Hát igen. Rendkívül szoros meccs volt. Ilyen szoros küzdelem választáson még soha nem volt. Nagy mázlista az Anikó na. Kicsin múlt hogy él lássuk be.

safranek 2012.09.11. 20:37:01

Nem az a baj, hogy ezt nyilatkozta, hanem az hogy nem mond le vagy a Fidesz nem rúgja ki automatikusan. Ha másik párt tagja mondta volna, akkor már rég követelnék a lemondást!

zotyikaa 2012.09.11. 20:38:51

@n4rover:
Téged valakik félre tájékoztatnak. Ne hallgass rájuk, de legalábbis ne terjessz marhaságokat.

A gyermeknek akkor is szüksége van az apa mintára ha az épp rossz. Ugyanis abból is tanul és majd képes lesz felnőtt korában választani. Első félév pszichológia.

Azért megnézném azt az anyát, akitől elveszik a gyermekét és a kapcsolattartást is tiltják, mert naponta verbálisan zaklatta a férjét. Ezen el kellene gondolkodni, hogy fordított esetben miképp érintené a hölgyeket.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.09.11. 20:39:02

@safranek: jaj tudjuk, jön a mantra, nem határolódnak el, ők is így gondolják, ja...elhatárolódtak, ehhh pech, akkor monnyon le...

ne légy már nevetséges....

n4rover 2012.09.11. 20:39:53

@FILTOL: nem, ez az a "plecsni", amikor a bántalmazó kontrollál minden bevételt, minden kiadást, és mindent, ami a pénzzel függ össze.
Gazdasági erőszak továbbá az is, amikor a bántalmazó megrongálja az áldozata tulajdonát, legyen az lakás, vagy bármi más.
A gazdasági erőszak a legtöbb családon belüli erőszak esetében jelen van és a rettegésen és fizikai veszélyen túl az egyik legmeghatározóbb faktor abban, hogy olyan nehéz kilépni az áldozatoknak.

zotyikaa 2012.09.11. 20:40:06

Tényleg emlékeztek?

A szoci kormány alatt nem is bántották a nőket. Ez a rohadt fidesz miatt meg minden férj veri a nejét...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.09.11. 20:43:47

@n4rover: a bántalmazó kontrollál minden bevételt, minden kiadást, és mindent, ami a pénzzel függ össze."
ajaj, sok ilyen asszonyt ismerek

Gazdasági erőszak továbbá az is, amikor a bántalmazó megrongálja az áldozata tulajdonát, legyen az lakás, vagy bármi más."
ez nettó hüjeség, a rongálás az rongálás, btk.s tényállás....

szerintem azt a felet aki el tudja magát tartani, nem lehet ezzel sakkban tartani. ha meg számára kedvezőtlen helyzetbe kerülne horribile dictu menni kell a pasi lakásából, akkor jön a sírás-per ésatöbbi.

n4rover 2012.09.11. 20:45:23

@zotyikaa: Én azt gondolom, hogy egy gyereknek gondoskodásra, biztonságra és arra van szüksége, hogy támogassák. Amelyekben nincs, azaz NINCS benne, hogy felpofozzák, megüssék, becsméreljék, terrorban tartsák, az anyját a szeme láttára üssék, verjék, rugdossák és becsméreljék.

De egyetértek: A gyereknek szüksége van szülői mintára, méghozzá az "elég jó szülő" mintájára (ha nem csak az elsős pszichológia anyagot nézed, akkor megtalálod a fogalmat). Az elég jó szülő pedig onnan ismerszik meg, hogy a fenti három dolgot, amire egy gyereknek szüksége van, azt megadja neki, következetesen neveli és terelgeti, illetve nem lusta megtanulni, hogy nem csupán a "lekeverek egyet te büdös kölök, ha nem csinálod azt, amit én akarok" nevelési módszer létezik, hanem sok egyéb, messze konstruktívabb és messze kevésbé ártalmas is...

Kevesen tudják, mert él a mítosz, hogy a bíróságok az anyának kedveznek, hogy ez nincs így. körülbelül 58-42%-ban ítélik a gyereket a bíróságok az anyának, ill. az apának (ebben a sorrendben), és rendszeresen előfordul, hogy az ügyet tárgyaló bíróhoz vagy nem jut el, vagy az nem veszi figyelembe, hogy az apa bántalmazó, és odaítéli.

bigél 2012.09.11. 20:51:35

@FILTOL: Nem tudom, hogy te milyen nőkkel találkozol, de egyáltalán nem az az általános, amit itt leírtál. Biztos vannak ilyenek is, nem kétséges, de szerintem nem ez a jellemző.

n4rover 2012.09.11. 20:53:02

@FILTOL: oké, akkor egy kis statisztika: nemzetközi és magyar felmérések szerint is a csbe áldozatainak 95% nő és gyerek, a maradék férfi.

"szerintem azt a felet aki el tudja magát tartani, nem lehet ezzel sakkban tartani. ha meg számára kedvezőtlen helyzetbe kerülne horribile dictu menni kell a pasi lakásából, akkor jön a sírás-per ésatöbbi"

ugyan már utaltam rá (de facto leírtam), de még egyszer: a bántalmazás egy KOMPLEX dolog, SPECIFIKUS TERMÉSZETRAJZZAL. Az egyik ismérve, hogy a bántalmazó szisztematikusan leépíti az áldozat családi és egyéb kapcsolatait, elszigeteli (pl érzelmi erőszakkal), de mivel okosan és taktikusan csinálja, először, az elején csak apró dolgokat kér (ne találkozz már annyit a barátaiddal, úgy szeretlek, mért nem velem vagy? stb)
ugyanígy szisztematikusan leépíti az önbecsülését később (pl verbális erőszakkal)
és csak aztán, amikor a bántalmazó már megfelelően kiépítette és megszilárdította a hatalmát (ilyenkor az áldozat már meg van félemlítve, az önbecsülése romokban)
akkor jönnek a "durvább" eszközök, az adja oda a fizetését, a kizárása a közös bankszámláról, az első lökdösődések, pofonok és a többi...
És az áldozat környezete, ha maradt még egyáltalán, még ilyenkor is sokszor bátorítja, hogy maradjon, vagy elbagatellizálja az őt ért sérelmeket (de hiszen szeret, bocsánatot kért, nem? De örülj neki, legalább nem kell dolgoznod, lehetsz a gyerekekkel, milyen gáláns, hogy eltart... )

zotyikaa 2012.09.11. 20:53:19

Ne haragudj, de ferdítesz. Itt nem azokról van szó akik, ütik, verik, rugdossák az anyát. Azok ellen jelenleg is fel lehet lépni.

itt olyan dolgokat akarnak bevezetni, amit a bíróság képtelen tisztázni és csak visszaélésekhez vezetne.

Sok nő él egyedül, sok gyermekkel. Őket hazudtoljátok meg, hogy miért is ne lehetne elhagyni egy férfit. Persze nehéz egyedül. De a gyermekét elvesztő lakásból kitett férfiknak is. Főképp ha ártatlanok.

zotyikaa 2012.09.11. 20:55:34

Egyébként abban is tévedsz, hogy a gyermeknek csak a jó és szép mintára van szüksége.
De hogy egy egyszerű hasonlattal éljek. Ha világ életedben jó kocsid volt, nem is tudod, hogy van rossz is, és ne azt válaszd majd ha nagy leszel. Oké?

zotyikaa 2012.09.11. 20:56:52

Akkor a statisztikát azzal is egészítsd ki, hogy az öngyilkosok többsége férfi és a családi konfliktusok miatt végez magával. Ők hol vannak? Nem látom a táblákon.

nudniq 2012.09.11. 20:57:56

@greatwideopen: "JA és még valami: az anya is kékreverheti a gyerekét, ez se nemfüggő. Láttam én már egyet, s mást. Kőbányán élek." Hajjaj!

Az én családomban hál'Istennek nem volt semmilyen erőszak, se testi, se lelki. De osztálytársaim nem mind voltak ilyen szerencsések.

És ahol volt családon belüli fizikai erőszak, ott a gyereket _minden_esetben_ bántalmazta _mindkét_szülő_ (az anya akkor is rajta állt bosszút, amikor a férje előzőleg őt verte el, meg anélkül is ütötte-verte, mert ez volt náluk a bevett gyereknevelési gyakorlat, az apa verte a gyerekeket is, a feleséget is). Ezt tudom a fizikai erőszakról, másodkézből.

Gazdasági erőszak: Másik családban anyagi kizsákmányolás áldozata is a gyerek lett, nem engedték továbbtanulni, 16 évesen dolgozni küldték, keresetét elvették tőle, és tehették, mert a 18 év alatti "kiskorú" törvény szerint is az alárendeltjük volt. (Ezt is a két szülő teljes egyetértésben követte el lányuk ellen.) Nem csoda, hogy ez a lány 18 éves korában húzott el otthonról... és csodás új alaptörtvényünk szerint neki kellene majd gondoskodni "tisztességben megőszült" "szerető" szüleiről. (de ez itt off)

Persze ez nem reprezentatív minta, az igazán durva esetekben egész más is lehet az erőszak mintázata. De nagyon sajnálom, hogy ez az egész téma átcsúszott a férfi vs. nő vakvágányra. (Persze ez a félresiklás már a képviselő úr soviniszta kiszólásánál megtörtént.)

zotyikaa 2012.09.11. 21:00:40

Mintha a barátaimat (férfiak) hallanám:

(ne találkozz már annyit a barátaiddal, úgy szeretlek, mért nem velem vagy? stb)
ugyanígy szisztematikusan leépíti az önbecsülését később (pl verbális erőszakkal)
és csak aztán, amikor a bántalmazó már megfelelően kiépítette és megszilárdította a hatalmát (ilyenkor az áldozat már meg van félemlítve, az önbecsülése romokban) bezzeg a kovácsék új kocsit vettek, olyan balfasz vagy, hogy nem tudsz előrébb lépni, miért nem megyünk idén nyaralni, lusta vagy,

Akkor most a bíróságra kellene szaladniuk???

bigél 2012.09.11. 21:01:15

@zotyikaa: Azért bizonyos rossz mintáktól én megkímélném a gyerekemet. Meg egyébként sem értelek: most akkor pl. direkt verjük meg a házastársunkat, hogy a gyerek lássa, van ilyen is? Aztán tudjon választani?

zotyikaa 2012.09.11. 21:02:45

@nudniq:
De nagyon sajnálom, hogy ez az egész téma átcsúszott a férfi vs. nő vakvágányra.

Igen, valóban. De a fogalmazásotokban minden esetben nő az áldozat és férfi az elkövető. Szerintem aki így fogalmaz, már előre megoszt.

n4rover 2012.09.11. 21:02:55

@zotyikaa: ugyanezzel a logikával akkor azt mondhatjuk, hogy kellene egy gyilkos mintát is látni, hogy a gyerek felnőve ne legyen gyilkos, tehát egy gyilkos szülőt is minden gyereknek.

Sőt, ha homofób lennék, akkor azt is mondhatnám, hogy egy buzi szülőt minden gyereknek, hogy felnőve nehogy azt válassza és a többi...

Mindenesetre nem értek egyet. Épp ellenkezőleg, a bántalmazók nagy része éppen a feldolgozatlan traumák miatt válik bántalmazóvá. Az általános tendencia az, hogy azokból a bántalmazott gyerekekből NEM lesz bántalmazó, akiknek volt legalább egy megértő, és a bántalmazást nyíltan elítélő felnőtt segítőjük és később fel tudták dolgozni a velük történteket.
Akik azonban bántalmazó környezetben nőttek fel, és azt látták, hogy a bántalmazás nincs megbüntetve, hogy senki nem mondja azt, hogy az rossz, azok nagy eséllyel bántalmazóvá váltak maguk is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.11. 21:05:30

Az ilyen képviselőknek azt kívánom, hogy a feleségük minden este verje el őket! Mert megérdemlik! ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.11. 21:07:25

@zotyikaa: Ugye te is erzed, hogy a veszekedes es a felholtra veres nagyon nem egy kategoria? Mondom ezt ugy, hogy total termeszetes, hogy nemtol fuggetlenul buntetendo legyen a csaladon beluli eroszak, barki is az agressziv fel.

zotyikaa 2012.09.11. 21:08:40

@bigél:
Nézd. A szülő minden rossztól megkímélné a gyermekét. Nem minden család tudja megadni a felhőtlen gazdagságot és/vagy boldogságot.

Egyszerűen írhatnám, hogy az élet nem habostorta. Mindenki mást él meg életében. Ha a gyermek nem tanul egyest kap. Én ettől is megóvnám szívem szerint. De mégis szükség van rá, hisz abból (talán) tanul.

Tudod a bírónőktől sokat hallottam, hogy amikor az anya elveri a gyermekét az nevelési szándékkal történt.

n4rover 2012.09.11. 21:09:16

@zotyikaa:
"De nagyon sajnálom, hogy ez az egész téma átcsúszott a férfi vs. nő vakvágányra. "

Én is sajnálom, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy 95%-ban a férfi a bántalmazó.
Ez azt jelenti, hogy 95%-ban az ő felesége és fiú vagy lánygyerekei az áldozatok.

Akikből aztán felnőve, attól függően, hogy melyik szülőjük mintáját követik, bántalmazók és áldozatok lesznek.

Viszont olyat még nem láttam több, mint tíz éves tapasztalatom során, hogy bármely csbe áldozatokkal foglalkozó bármely segítő elutasított volna egy férfi áldozatot. Csupán a gyakorlati tapasztalat és a statisztikák is azt mutatják, hogy belőlük nagyságrendileg kevesebb van. (Még olyan országokban is ugyanilyenek az arányok, ahol a látenciának sokkal kisebbnek kellene lennie, mert előrehaladottabb a törvényi szabályozás és a társadalmi légkör, és nem csak a macho, önálló, pénztkereső és asszonytól soha pofont nem kapható férfi minta elérhető)

n4rover 2012.09.11. 21:10:35

@zotyikaa: Most komolyan el szeretnénk vinni a vitát sztereotípia hegyek egymásra dobálásának az irányába?

agyameldobom42 2012.09.11. 21:11:22

Varga egy fasz, monnyonle.
De ha a problema az, hogy valakivel torvenytelenseg tortenik (mondjuk megverik), es az elkoveto megussza, ott a rendorseggel-birosaggal van a gond, plusz torvenyek nem fognak segiteni.

Esetleg hozzunk egy olyan torvenyt, hogy bunozni tilos, igy aki mondjuk bankot rabol vagy kozpenzt sikkaszt, az rogton egyszerre ket torvenyt is megsertett. A bankrablot azutan is lecsuknak, a sikkasztot azutan sem.

Gesztusnak jo, en alairtam.

Zb627 2012.09.11. 21:12:58

@freetibi: "Szóval a cél az, hogy ne kelljen bizonyítani a családon belül? Ez lenne a megoldás?"

Nem ez a cél, igenis kelljen bizonyítani. De ezt a rendőrség tegye meg, hivatalból, pont mint amikor az utcán verekszik össze két ember. Ne várjon a rendőrség arra, hogy a sértett fél feljelentést tegyen, amit egyik fél sem tenne meg. A nő félelemből, mert újra megverné a férje. A férj pedig - ha ő a sértett - szintén félelemből és szégyenből, mert hogy néz az ki, hogy hagyja, hogy egy nő megverje.

zotyikaa 2012.09.11. 21:15:09

Hát én sok olyan bántalmazót láttam aki normális családban nőtt fel. Most hozhatnánk pszichológiai téziseket pro és kontra. Csak azt tudom ajánlani, minél több szakkönyvet olvassunk és kevesebb NANE-t.

Hát van aki buzi mintát is lát és gyilkosat is. De hagyjuk mondják el ők a véleményüket és ne adjuk a mi álláspontunkat a szájukba. mErtt ők is elmondják ám, de csak a szakembereknek akik ezeket le is jegyzik. Ezeket kell olvasgatni.

n4rover 2012.09.11. 21:15:44

@nudniq: Igen, igazad van, és ezért mondom egy ideje már, hogy a csbe egy KOMPLEX dolog, ahol nagyon gyakran az anya valóban kettős szerepben van. Egyrészt áldozat, mert a férje bántalmazza, másrészt maga is elkövető, mert a gyerek a leggyengébb, a teljesen kiszolgáltatott.

De a hatalmi viszonyokat látni kell, mert a hatalmi viszonyok átlátása nélkül egyszerűen nem lehet kezelni és visszaszorítani a csbe-t. És a tapasztalat, a statisztikák és évtizedek szakirodalma mind ugyanarra mutat: az esetek nagy többségében a férfi (már a szavak is árulkodók: családfő, úr, stb) bír a legtöbb hatalommal, amivel visszaél, az anya pedig vagy képes megvédeni a gyereket, vagy, legtöbbször, nem, vagy az esetek kisebb százalékában maga is bántalmaz.

zotyikaa 2012.09.11. 21:17:25

@n4rover: És mennyi férfi fordul a segítőkhöz? Miben is tud segíteni annak a férfinak, akitől elveszik a gyermekét és kirakják az utcára. Ugyanis 98%-ban az anyánál helyezik el a gyermeket és a lakás is az övé marad.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.11. 21:17:26

@FILTOL: Aki valoban kepben vana feminista eszmekkel, az nem keveri ossze ugy a dolgokat, ahogy te tetted. Magyaran egyenrangusagert kuzd, es nem esik le a karikagyuru az ujjarol ( ertsd nem sertodik meg) , ha nem segitik le rola a kabatot, stb. stb.

"a témához, ma Mo-on a nőknek különleges kényszerképzetük van.
nekik jár a régi férfiközpontú rendszerből minden ami jó, ajtókinyitástól az eltartásig, az új feminista központú rendszerből meg az önmegvalósítás és a szabadság teljes tárháza....akár a félrekúrásig bezárólag.'

A valodi feminista kifejezetten ugyel arra, hogy ne legyen eltartott helyzetben, csak ha tenyleg muszaj es nincs mas lehetoseg, fontosnak tartja, hogy tudasat elismerjek, illetve hogy ne kezeljek masodrangu allampolgarkent, hanem ugy , mint barkit: emberkent.

Valahol a liberalis szemlelethez all ez kozel, nincs olyan, hogy ferfi , vagy noi munka csak es kizarolag. Mindezek mellett elfogadja, hogy vannak olyan esetek es dolgok, amikben a ferfiak tobbnyire jobbak. De azt is elfogadja, hogy ez nem altalanos ervenyu. Hogy pl. lehet egy ferfi szenzitivebb erzelmi teren, mint egy no, hogy nem lehet skatulyazni, mert ott az egyen elveszik.

Szovala feminista nok nem azt akarjak, hogy kivaltsagosok legyenek, hanem hogy szimplan ne legyenek csak amiatt hatterbe szoritva, csak mert nem log semmi a labuk kozt.

zotyikaa 2012.09.11. 21:18:44

@tildy:):
Tildy nem olvasol? Épp az a lényeg, hogy a veszekedést nem lehet a Btk-ba emelni. A "félholtra verés" pedig már benne van.

bigél 2012.09.11. 21:20:14

@zotyikaa: Nyilván nem egyszerű az élet. Plusz még a legjobb szándék mellett is követhetünk el hibákat, ami pl. a gyerekre rossz hatással van. De csupán nevelési célzattal nem tennék helytelen dolgot, csak azért, hogy legyen negatív minta is.

Egyébként mindenki lát negatív mintát, nem kell annak felétlenül megjelennie a családban. És ebből is tanulhat a gyerek, főleg ha a saját szüleje segít az értelmezésben, segít neki feldolgozni, hogy mi is történt.

n4rover 2012.09.11. 21:20:47

@zotyikaa: "Hát én sok olyan bántalmazót láttam aki normális családban nőtt fel. Most hozhatnánk pszichológiai téziseket pro és kontra. Csak azt tudom ajánlani, minél több szakkönyvet olvassunk és kevesebb NANE-t."

Oké :) Már úgy tizenvalahány éve azon vagyok. Két témába vágó diploma is. De ahogy gondolod. :) A NANE-t pedig akkor tessék lesajnálni, amikor fel tudunk mutatni annyi gyakorlati tapasztalatot és elméleti tudást, amennyi az ott dolgozóknak van.

Jah, és nem emlékszem, hogy kizárólagosságokban fogalmaztam volna. Tendenciákról és arányokról beszélek. Persze, hogy vannak olyan bántalmazók is, akik "normális" családban nőttek fel.
Persze azt is érdekes lenne megnézni, hogy mi volt húsz-harminc évvel ezelőtt a "normális család" és miféle gyereknevelési eszközök voltak a "normálisak"...

zotyikaa 2012.09.11. 21:21:07

@tildy:):
Ha nem segítem az irodában le a kabátot vagy nem engedem előre a hölgyeket, mindenki azt mondja rám, BUNKÓ. És az udvariassság nekem nem esik egyébként sem nehezemre. Akkor legyetek szívesek egy feliratot elhelyezni magatokon, hogy "feminista vagyok, ne légy előzékeny".

n4rover 2012.09.11. 21:22:12

@zotyikaa: " Ugyanis 98%-ban az anyánál helyezik el a gyermeket és a lakás is az övé marad. "

Ilyesmire már reagáltam feljebb, légyszíves görgess fel.

bigél 2012.09.11. 21:23:15

@zotyikaa: Bizonyára van olyan is, aki normális családban nőtt fel. A jellemünket nem tudja teljesen felülírni a nevelés. Persze az is egy jó kérdés, hogy honnan tudjuk egy családról, hogy normális-e. Mert kifelé gyakran nem az látszik, mint ami a mélyben lapul.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.09.11. 21:26:09

@tildy:): ez tiszta, és oké...hozzászólásomban nem én kevertem össze a fogalmakat, hanem szélsőségesen karikírozva bemutattam azt a nőtípust a ki keveri.

zotyikaa 2012.09.11. 21:30:19

@n4rover:
A baj az, hogy csak azt látják meg amit szeretnének a NANE-sok.

De hogy a megoldás felé vegyük az irányt:
Például írd már meg, miért nem kérik sohasem, hogy pl a látlelet felvételénél követeljék meg a sértett személy beazonosítását. Ugyanis fényképes igazolványt sosem kér az orvos. A sérüléseket sosem fényképezik le., pedig most már minden kórházban van erre mód. Stb. Az áldozatokat segítsük és ne az ezzel visszaélőket.

A férfi miért nem dönthet saját életéről, amikor a párja teherbe esik? Nem lenne jobb ha az apa nyilatkozna, hogy akarja-e a gyermeket vagy nem. Az anya is tudná mire számítson. És az ő élete sem menne tönkre 25 év fizetéssel és bűntudattal.

Az arányokról tudomásul kell venni, hogy egy férfi nem panaszkodik, nem sír.

Egyetlen esetre emlékszem, akkor a bíró és szakértő azt mondta ez nem jellemző viselkedés a férfiakra, ezáltal valószínűsíthetően labilis és képtelen a gyermek nevelésére az apa.

Akkor tessék mondani mi is sírjunk vagy sem?

zotyikaa 2012.09.11. 21:32:26

@n4rover: Ugyanis 98%-ban az anyánál helyezik el a gyermeket és a lakás is az övé marad.

Ne haragudj de legalább az idejét írd meg, mert képtelen vagyok minden bejegyzést visszaolvasni.

zotyikaa 2012.09.11. 21:34:38

Arra nem válaszoltatok, hogy helyes-e azon bírói gyakorlat amely megengedi, hogy az anya nevelési okból elverhesse a gyermekét.

Az apa miért nem nevelhet?

bigél 2012.09.11. 21:35:15

@zotyikaa: persze, dönthessen a férfi is az életéről, hogy akarja-e a gyereket vagy sem. De! Ha nem akarja, de megtörtént a dolog, akkor mit csináljon a nő? Menjen abortuszra? Vagy tartsa el egyedül? Nem igazán látom egyenlőnek az esélyeket. Az aktusban mindketten benne voltak, a következmények viszont nem egyformák számukra.

(Most nem arról beszélek, amikor valaki csellel, pl. direkt nem beszedve a fogamzásgátlót, esik teherbe, hogy aztán zsarolással kényszerítse a férfit.)

Ianas 2012.09.11. 21:36:41

"Az ország többsége felhatalmazást adott"

- Egy diktátornak, hogy azt tegyen a jövőnkkel, amit akar
- Egy rakás ingyenélőnek, hogy vagy hozzá nem értésből, vagy önérdekből, vagy a kettő kombinációjából lerabolja a... jövőnket
- Hogy a gyerekeink vagy egyházi, vagy Hoffman "Hülye" Rózsa (legnagyobb tisztelettel a naccsádnak) által kézivezérelt iskolába járjanak
- Hogy (szintén) a gyerekeink megtanulhassák ezen iskolában Mi A Magyarok Úristene, vagy fakultatíve, Mi A Magyarok Szent Erkölcse.
- Hogy a fiataljaink választhassanak a karrierjük vagy a fizetés között
- Hogy megutáltassuk magunkat az egész civilizált világgal, no meg a kevésbé civilizált (ún. feltörekvő) világ egy részével.
- Hogy megmutassák, hol az asszony helye.
- Hogy elindíthasson bennünket A Nagy Gazdasági Hullámvasúton, Amin Valamiért Mindig Hosszabb A Lejtős Rész.

Igen, ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, pontról pontra.

Kérnék mindenkit, egészítse ki bármivel, ami eszébe jut.

bigél 2012.09.11. 21:36:41

@zotyikaa: én nem látom helyesnek a gyerekverést

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.11. 21:36:53

@zotyikaa: En szolni szoktam, vagy pl. fogom az ajtot es mondom, menjenek befele. Nem szamit , nem lenyegi kerdes elore engednek-e, a kabatlevetelt meg kulonosen nem szeretem, koszonom, le tudom venni magamtol is.

En amugy nem tartanalak bunkonak:)

Egyebkent nem kell feltetlen csaladon beluli eroszaknak lennie, viszont a hosszan tarto, egymastol valo fuggosegi viszonyon alapulo serteseket valahova be kell sorolni. Es ez tobbnyire azert csaladon belul tortenik, par kiveteltol eltekintve.

@FILTOL: Ebben az esetben elnezesed kerem. Valoban, van ilyen notipus is, de az ilyen no valojaban nem feminista, hanem onzo , hulye picsa:D

zotyikaa 2012.09.11. 21:41:43

@bigél: Érdekes, hogy nem a szokásosat írtad, mármint miért nem vigyázott jobban a férfi.
Mert ugye akor a nő is jobban vigyázhatott volna.

Itt nem a hibás keresését kívánom. Van egy helyzet. MI a jó megoldás ezeknek a fiataloknak. Írd meg te.
Abortusz?
Leányanya, suli, karrier vége, egyedül nevelés, fiú 25% levonás?

Persze lehet most már esemény utáni tablettát venni, amelynek a veszélye semmi ezekhez képest. persze azt a fiú nem kaphatja be.
A fogamzásgátló tablettákról nem is beszélve. Mielőtt letámadtok a sok mekllékhatással, megjegyzem leányom 19 éves és az egyik legjobb orvos szedeti vele, mert a menstruációs ciklusát szabályozza. Én nem értek hozzá, de örülök hogy szedi.

zotyikaa 2012.09.11. 21:44:40

Mennem kell mert a feleségem hív a szobába...
és ha vitatkozunk mindig azt mondja, ha nem tetszik mehetek...
a gyermekeim (3) viszont nem szeretném elveszíteni...

Akkor most vegyem fel amit mond és majd jövőre elválhatok és velem maradhatnak a gyermekeim???

Ezen gondolkozzatok el.

n4rover 2012.09.11. 21:46:20

@zotyikaa:
"A baj az, hogy csak azt látják meg amit szeretnének a NANE-sok."

A NANE-sok azt látják, ami AKTUÁLISAN, a valóságban történik a hozzájuk fordulókkal. Találkoznak olyan áldozatokkal, akik még csak épp kezdik felismerni, hogy mi történik velük, egészen olyan áldozatokig, akik már megjárták az összes rendszert és arról be is számolnak. Az rendőri nem cselekvésről (tisztelet a kivételnek), a bírósági kálváriákról, a gyerekelhelyezési visszázsságokról.

"Például írd már meg, miért nem kérik sohasem, hogy pl a látlelet felvételénél követeljék meg a sértett személy beazonosítását. Ugyanis fényképes igazolványt sosem kér az orvos. A sérüléseket sosem fényképezik le., pedig most már minden kórházban van erre mód. Stb. Az áldozatokat segítsük és ne az ezzel visszaélőket."

A látlelet felvétele még nem jelent automatikusan feljelentéstevést is. Az utóbbinál nyilván azonosítják a sértettet.
A sérülésekről készítendő pontos látlelet (külföldi szakirodalomban rape-kit) pedig igen, fontos lenne. Elképesztően kevés az az orvos és nővér, akik ezt szakszerűen és az áldozat méltóságát amennyire csak lehet tiszteletben tartva meg tudják csinálni. Vagy hajlandóak szarakodni vele.
A NANE szakmai anyagaiban, amelyeket többször benyújtottak már van erre is szakmai javaslat... kár, hogy egyszer sem olvasta el senki, vagy legalábbis egyszer sem vette figyelembe senki, se a mindenkori országgyűlés, se egyéb szerv.

"A férfi miért nem dönthet saját életéről, amikor a párja teherbe esik? Nem lenne jobb ha az apa nyilatkozna, hogy akarja-e a gyermeket vagy nem. Az anya is tudná mire számítson. És az ő élete sem menne tönkre 25 év fizetéssel és bűntudattal."

Igen, optimális és ideális esetben (egy egyenlőségen alapuló társadalomban) ez közös döntés lenne. Viszont azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy embrió/magzat sorsáról a nélkül nem lehet dönteni, hogy a nő testének 9+ hónapig való használatáról ne döntenénk. És amíg egy transzplant donor nem befolyásolható és végképp nem kötelezhető, hogy a testét vagy annak részeit használatra átadja másnak, addig egy nő sem... Mert ugye a nő is ember.

bigél 2012.09.11. 21:48:51

@zotyikaa: most arról az esetről beszélünk, ha megesett a dolog. Védekezés esetén is előfordulhat, hogy becsúszik a baba. Esemény utáni tabletta megoldás lehet, ha nem védekeztek vagy elszakadt az óvszer. De ha gyógyszert szed, óvszert használtak és azzal minden rendben volt, akkor ugye ez fel sem merül. És akkor ott van egy helyzet, amit nagyon nehéz megoldani. És erre írom azt, hogy ez mindkét félt érinti, viszont a lányt azért jobban. Szerintem ebben az esetben a fiúnak is vállalnia kell a felelősséget.

Te mit tanácsolnál ilyen esetben a lányodnak?

zotyikaa 2012.09.11. 21:52:03

@n4rover:

Nem is értem miről írsz. Donor, stb.
Nekem három gyermekem van a feleségem kétszer volt abortuszon (ő akarta) de nekem nem tűnt úgy, hogy ekkor olyan nagy áldozatot hozott volna. Két hét múlva újra virgonc volt, nem hogy kilenc hónapig szenvedett volna. Sok barátom ennél ritkábban fekszik le a feleségével.

n4rover 2012.09.11. 21:54:01

@zotyikaa: " @n4rover: Ugyanis 98%-ban az anyánál helyezik el a gyermeket és a lakás is az övé marad.

Ne haragudj de legalább az idejét írd meg, mert képtelen vagyok minden bejegyzést visszaolvasni."

Az volt a lényege, hogy ez tévhit. A számok 58%-42% az anya, illetve az apa javára.

zotyikaa 2012.09.11. 21:54:19

@bigél:
Az esemény utáni tablettát.
Semmiképpen nem azt, hogy egyedül döntsön és egy másik embert akarata ellenére 25 évig fizettessen. Ráadásul az unokám legalább az elején ismerhesse meg az apját. Ha már minden 10 házasságból 7 válással végződik.

bigél 2012.09.11. 21:55:57

@zotyikaa: az abortusz számtalan nőnél életre szóló lelki problémát okoz (típusa válogatja). nekem szerencsére nem volt, de magfamat ismerve én mély depresszióba süllyedtem volna, ha pl. amiatt, mert a fickóm nem akarja, el kell vetetnem. Emellett olyan szövődményekkel is járhat, ami a későbbi gyerekvállalást megnehezíti, ill. megakadályozza.

És nem, nem vagyok az abortusz tiltása mellett, ezzel csak azt akartam írni, hogy egyáltalán nem olyan könnyű ez a döntés.

n4rover 2012.09.11. 21:56:10

@zotyikaa: "Nem is értem miről írsz. Donor, stb.
Nekem három gyermekem van a feleségem kétszer volt abortuszon (ő akarta) de nekem nem tűnt úgy, hogy ekkor olyan nagy áldozatot hozott volna. Két hét múlva újra virgonc volt, nem hogy kilenc hónapig szenvedett volna. Sok barátom ennél ritkábban fekszik le a feleségével."

Igen, félreértettem, ne haragudj. Szóval igen, azt gondolom, hogy egy normális világban közös felelősség lenne a védekezés, a gyerektervezés és a döntés.

bigél 2012.09.11. 21:57:46

@zotyikaa: vagyis inkább az abortusztablettát, ha jól értem, mert ugye az esemény utánit 72 órán belül (a jól tudom) be kell venni. Normál védekezés mellett pedig azért nem azzal kezdik a nők, hogy a bk. még vegyünk be egy ilyet is.

zotyikaa 2012.09.11. 21:58:16

@n4rover:
Az volt a lényege, hogy ez tévhit. A számok 58%-42% az anya, illetve az apa javára.

De jó lenne. De hát ez megint ferdítés.

Légyszíves kérd meg az Államháztartási hivataltól hány egyedüláló anya vagy apa kapja a családi pótlékot. Megkapod a választ.

Ugyanis az általad írt arány csak azokban az esetekben igaz, amikor az apa kéri a gyermek nála történő elhelyezését, hivatkozva arra, hogy az anya nem képes a gyermeknevelésre.

zotyikaa 2012.09.11. 22:01:53

@bigél: Nem az abortusztablettát, arról sok rosszat halottam és a kórházban kell alkalmazni ha jól tudom.

Az esemény utánit. Ha esetleg elfelejti bevenni a normális fogamzásgátlóját, akkor is vegye meg erre inkább adok neki 5.000 forintot.

Azt hiszem annyi esze meg van, hogy 72 órán belül el tudja dönteni a barátjával együtt, hogy akarják-e a gyermeküket az egyetem alatt.

bigél 2012.09.11. 22:03:32

@zotyikaa: akkor nem olvastad el/nem érted, amit írtam. akkor is jöhet a baba, ha minden rendben volt a védekezéssel. Én erről az esetről kérdeztelek. Amikor már nem oldható meg ilyen egyszerűen.

bigél 2012.09.11. 22:06:09

@bigél: de mindegy is, átcsúsztunk egy teljesen más területre, mint ami a poszt lenne

zotyikaa 2012.09.11. 22:06:50

Nem foglalkozom 1:100000 eséllyel. Nem is lottózom. De nem is ez a jellemző, amit ki akarsz provokálni.
De hogy azért válaszoljak, saját anyjából és tapasztalatából kiindulva abortusz párti vagyok. De ha akarják, én örülni fogok az unokámnak, ha kell el is tartom.

bigél 2012.09.11. 22:10:58

@zotyikaa: ez nem provokáció volt, érdekelt a véleményed. Fölösleges minden mögött hátsó szándékot látnod.

n4rover 2012.09.11. 22:11:44

@zotyikaa: egy pillanatig nem titkoltam, hogy a topic témájánál maradva csbe-os ügyekről beszéltem. Amelyekben igen, az "apa" megpróbálva megtartani legalább a gyerek fölötti hatalmát, sok esetben kérvényezi, és sokszor sajnos meg is kapja vagy a felügyeleti jogot, vagy a láthatást, és így tovább folytathatja a gyerek és az anya bántalmazását.

nudniq 2012.09.11. 22:13:47

@n4rover: "És amíg egy transzplant donor nem befolyásolható és végképp nem kötelezhető, hogy a testét vagy annak részeit használatra átadja másnak, addig egy nő sem..." Én is hasonló érvet szoktam használni arra, ha egy férfi az abortusz ellen beszél. Ha egy nőt rá lehetne kényszeríteni arra, hogy szüljön, a magzat élete védelme érdekében, akkor bárkit rá lehetne kényszeríteni arra, hogy kiműttesse a fél veséjét, és átadja annak, akinek pont arra lenne szüksége a túléléshez. Mindkét esetben egy ember élete érdekében egy másik embert komoly egészségügyi kockázatvállalás (és tortúra) elviselésére kényszerítünk.

Node szerintem zotyikaa nem "életvédelmi" alapon kért beleszólást az abortuszba, hanem azon az alapon, hogy ő is mondhasson véleményt a saját gyerekéről (akarja/nem akarja) azon a jogon, amilyen jogon a nő mond ilyet. Ha a férfi nem akarja a gyereket, akkor neki ugyanolyan joga legyen az apává-nem-váláshoz, amilyen joga a nőnek megvan az anyává-nem-váláshoz.

Persze a nőnek plusz joga is van, hiszen az ő testéről van szó, és így a végső döntés a nőé. (A férfi joga olyasmi lehetne, hogy ha a férfi az abortusz ellen van, attól a nő még abortálhasson; viszont ha a férfi az abortusz mellett van, mert nem akarja a gyereket, akkor azzal lemond az apaságáról, és ha a nő ennek ellenére mégis a gyerek megszülése mellett dönt, akkor az a gyerek kizárólag a nőé, a férfit semmilyen anyagi kötelezettség nem terheli, cserébe az apát semmilyen szülői jog meg sem illeti. Persze ezt csak most itt helyben találom ki, fogalmam sincs, zotyikaa mire is gondolt. És ez a téma amúgy is OFF.)

n4rover 2012.09.11. 22:25:14

@nudniq: Igen-igen, közben rájöttem, hogy félreértettem, még egyszer elnézést.

nudniq 2012.09.11. 22:27:55

@n4rover: amikor a bíróság kifejezetten segít a tettesnek a válás után a bántalmazás folytatásában, az különösen felháborító.

De ez is a joggyakorlat hibája. Miért nem vizsgálják, hogy miért is akarja a másik fél a gyereket? Jó helye lenne-e tényleg nála? Miért nem kérdezik meg a gyereket? (Olyan szakemberek, akik meg tudják nyitni, ha félne elmondani, mi is történik otthon.)

Ezt amúgy sohasem értettem? Miért a felnőttnek van _joga_ a gyerekhez? (A meleg párok gyerekvállalásánál - amivel amúgy egyet értek - is azt az érvet szokták felhozni, hogy a felnőttnek joga van ahhoz, hogy gyereke lehessen... ezzel az érvvel nem értek egyet.) Nem inkább a gyerekeknek lenne joguk a szerető (akár "csonka", akár egynemű szülők alkotta) családhoz?

n4rover 2012.09.11. 22:36:06

@nudniq: Teljesen egyetértek a felháborodásodban.

Viszont azt gondolom, hogy ez nem csak a joggyakorlat és a jogalkalmazás miatt van így. Hanem a miatt is, hogy nincsenek képzések (a nagyon kevés pénzből finanszírozott Nanés képzéseken kívül, amik meghívásos alapúak és a bíróságok notóriusan nem hívják a Nanét)
nincsen megfelelő, komplex törvényi szabályozás, azaz pl egy komplex családon belüli erőszak tényállás, amelynek alapján ki lehetne mondani az a bántalmazóról, hogy bántalmazó és az automatikusan a gyerekfelügyeleti és láthatósági jog megvonását jelentené.
Egy ilyen komplex tényállás híján a büntető bíróság egyenként, kapcsolat nélkül látja a bebizonyított eseteket, de nem magát a gyakran évekig tartó bántalmazást,
a válóperben a válóperes ügyvédek gyakran arra ösztönzik az áldozatot, hogy hallgassa el a bántalmazást,
a gyerekelhelyezési perekbe pedig be se jut a bántalmazó fél másik, büntetőjogi tárgyalása, ha van is.

Amúgy a témában remek, magyar szakirodalom létezik, "Rendszerbe zárva" címmel a magyar viszonyokról:
patent.org.hu/Rendszerbe_zarva.pdf

nudniq 2012.09.11. 22:40:46

@tildy:): Az a baj, hogy "feminizmus" szóval két teljesen különböző hozzáállást illetnek (te és vitapartnered is, de általában saját magukat "feministaként" meghatározók is). Az egyenlőségre törekvés, és az, hogy csak az számítson, amit az adott ember letett az asztalra, függetlenül attól, hogy férfi-e vagy nő, az lenne az alap.

De van egy "reakciós" feminizmus is. A hímsovinizmusra adott reakcióként kialakult egy "nősténysovinizmus" is, aminek itt a korábbi kommentelők között is akadtak képviselői. (Ez hasonló ahhoz, mint amikor az uralkodó helyzetben lévő dél-afrikai fehérek rasszizmusára reakcióként kialakult a feketék körében a fehérellenes rasszizmus, vagy amikor itthon a cigányellenességre reakcióként egyes cigány csoportok körében nem antirasszizmussal válaszolnak, hanem a többséget gyűlölő "ellenrasszizmussal". Ezek értehtő, de sajnálatos emberi reakciók.)

nudniq 2012.09.11. 22:54:06

@n4rover: "nincsenek képzések (a nagyon kevés pénzből finanszírozott Nanés képzéseken kívül, amik meghívásos alapúak és a bíróságok notóriusan nem hívják a Nanét)" ezt nem értem. A nanés képzés meghívásos alapú? De akkor a bíróság hogy hívhatna meg, és kit, és hogy hívhatná meg rá magát a Nanét? Bocsánat, de ezt nem tudtam értelmezni.

"a válóperben a válóperes ügyvédek gyakran arra ösztönzik az áldozatot, hogy hallgassa el a bántalmazást" ezt nem értem, hogy miért? A válóperes ügyvédek nem inkább abban érdekeltek, hogy minél inkább befeketítsék a másik felet?

"a gyerekelhelyezési perekbe pedig be se jut a bántalmazó fél másik, büntetőjogi tárgyalása, ha van is." Ez meg szimplán dühítő. De ez a bírósági eljárásjog hibája. (Amióta egy-két kiemelt ügyben láttam a bíróságokat elítélni olyan embereket, akik számomra nyilvánvalóan ártatlanok, és olyanokat, akik bűnösségéről a bírósági indoklás egyáltalán nem győzött meg, azóta amúgy sem vagyok feltétlen híve az igazságszolgáltatásnak...)

n4rover 2012.09.11. 22:59:32

@nudniq:
"ezt nem értem. A nanés képzés meghívásos alapú? De akkor a bíróság hogy hívhatna meg, és kit, és hogy hívhatná meg rá magát a Nanét? Bocsánat, de ezt nem tudtam értelmezni."
Elnézést, nem fogalmaztam elég tisztán. Nyilván a Nane nem mehet oda bárhová és mondhatja azt, hogy akkor most képzést fogok tartani. A rendőrség viszonylag gyakran kér képzést. Azonban a bírók, jogászok (pongyolán fogalmazva bíróságok) notóriusan nem kérnek a Nane képzéseiből, pedig rájuk férne.

"A válóperes ügyvédek nem inkább abban érdekeltek, hogy minél inkább befeketítsék a másik felet?"
Meg abban, hogy ne legyen túl sok melójuk az üggyel. Illetve ők is tökéletesen alulképzettek, mondhatni képzetlenek, fel se ismerik a legtöbb esetben, hogy mi zajlik.

"Ez meg szimplán dühítő. De ez a bírósági eljárásjog hibája."
Igen, amelyet szintén lehetne szabályozni, nem beszélve arról, hogy egy komplex törvényi szabályozás átjárhatóvá tenné a három fő rendszert, amely ilyen esetekben játszik. De amíg nincs komplex szabályozás, akkor a "rendszerhibák" is az elkövetőket védik.

wowerman 2012.09.13. 15:28:17

@McDobbent: Nem csak Vargát köszönhetjük a fidesznek hanem az utóbbi 2 évet is. Mellesleg ki mondta hogy mszp-s vagyok? Az a legviccesebb hogy te mocskolódtál, én nem :D
süti beállítások módosítása