A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Temessük újra Kádárt?

2012.05.28. 09:11 outisz

Úgy érzem magam mintha a Roland Garroson lennék, csak kapkodom a fejem jobbról balra, balról jobbra. Egy szoboravatás ott, egy újratemetés itt, egy szálasis ott, egy terrorista itt... emberek, a normálisok elmentek nyaralni? (OFF: amúgy igen, csak már olyan régen, hogy vissza se várjuk őket, de ez megint más.)

Messziről kezdem, de jó lesz. Állítólag Elvis Presley rasszista volt, de azért tudta hol a határ, ezért csak a feketéket utálta, a fehéreket nem. Kérdem én, ez vajon hallatszik a zenéjén? Vagy az a búgó hang, az az lenne? És ha teszem azt egyszer kiderül, hogy lelkes KKK tag volt az öreg, be kell darálni a lemezeit? Nyilván Nyirőről beszélek, bár ő sosem turnézott együtt a királlyal. Ő inkább nemzetvezetőkkel szeretett barátkozni, van ilyen. Most akkor mi legyen Nyirő novelláival? 

Meddig tart az irodalmár, és hol kezdődik a politikus? Egy pillanatra azt hittem, hogy feltettem a nap kérdését, de rá kell jönnöm valamire. Már megint átvertek. Ugyanis már megint nem arról van szó, hogy Nyirő meddig politikus, meddig fasiszta, és meddig novellista. A fenéket. 

Kell a muníció, még akkor is, ha te állsz győzelemre, ezt orbánék is tudják. Pár éve az LMP azzal kampányolt, hogy a jobb meg a baloldali felosztás értelmetlen, ilyen már nincs, ezek megkövesedett, értelmetlen szlogenek. Nos, nem lehet más a politika. Mindig lesz szegedi halászlé, és mindig lesz bajai halászlé. Mindig lesz Stan és Pan, reál és barca, tiltsuk be-legalizáljuk, verekedjünk-szaladjunk. Szerintem a magyar jobboldal-baloldal is ilyen általános világleíró fogalompár. (ebben amúgy erősek vagyunk, Hunor-Magor, Buda-Pest, kuruc-labanc, megasztár-xfaktor, abbás-boneyemes) Az persze már egészen más, hogy ezek üres szavak, miután a jobboldal államosít, a baloldal meg a magyarokért sír. Abban pedig mégiscsak igaza lehet az LMP-nek, hogy mi van ha egyszer valaki átértelmezi ezt a jobboldal-baloldal dolgot? Nekem senki ne mondja, hogy az átlag amerikai választópolgár (az átlag, és nem egy Woody Allen szereplő) tisztában van a republikánus-demokrata gazdaságfilozófia és politika fejlődésével kb. 100 évre visszamenőleg. Lófaszt. De mindig van valaki, aki odaáll, és készségesen elmagyarázza neki, úgy 3 szóban, és minden a helyére kerül. Jobb helyeken nem találnak ki évtizedről évtizedre új kliséket, mikor egyiknek sincs semmi értelme.

Márpedig most a fidesznek egy dologra van szüksége, hogy fenntartsa a mai, már-már archaikus jobboldal-baloldal definíciót. Minél keményebb jobboldali dinoszauruszt rántanak elő a kalapból, annál keményebb baloldali választ kapnak. Szerintem Orbán vihogva tapsolt, mikor látta Kádár mobilszobrát, meg Biszkut, aki ki mert menni egy temetőbe - hát én félnék a halottaktól, nem tudom. A jó öreg baloldal, kb azt a szerepet tölti be, mint a zsaluzás a beton körül, és már megint a fidesz nyert.

Kövér László zengő szavai Nyírőről csak dekoráció. Adjunk a gyerekek kezébe Nyirő kötetet? Tudod mit, adjunk. Csak el kellene mesélni hozzá a kor egyéb jellemzőit is. Nagyvonalakban, dehát majd a Kádár János baráti kör hőzöng emiatt eleget, élükön Moldovával, akit azért sajnálok. Pont azt a szerepet játsza, amit az istenek rámértek. Ő lett a baloldali író, a Kádárt visszasíró klasszikus kiszerelésben. Kár érte, nem baj, majd őt is újratemetjük, csak akkor majd az lesz a hívószó, hogy a forradalmat leverő diktátort istenítő baloldali... (amúgy a mobil szobor zseniális találmány. Kb. azt jelenti, tudjuk hogy mindenki utál minket. Én mondjuk a pártház helyett egyenesen a vidámparkba vinném a céllövöldébe, csakhogy tisztába rakjuk a dolgokat, és hogy megelőzzem a magyar gárda titkos küldetését: aki elhozza az orrát, felkerül a kurucinfóra, fotóval.) 

Szóval haladunk tovább, a megkezdett úton. Le van osztva a pakli, a fidesz pedig mindent megtesz azért, hogy elhitesse velünk, ez az út egy ezeréves birodalom felé vezet. 

A legrémisztőbb dolog, hogy már csak egy kérdés merül föl: Akkor most újra kell definiálni a baloldalt, vagy ki kellene találni helyette valami jobb hívószót. Az idő sürget, és a helyzetet látva egyre többen ugranak bele a hagyományos, - kb. Kádártól Mesterházyig tartó - baloldali szakadékba, nélkülük viszont elúszni látszik a többség.

Én mondjuk jobban örülnék egy demokrata oldal elnevezésnek, ami - horribile dictu - tényleg az lenne ami a neve: demokratikus. Legfeljebb ezt is elmagyarázhatná valaki 3 szóban a tömegeknek.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

168 komment · 3 trackback

Címkék: demokrácia szobrok bal jobb outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr324550246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.30. 13:18:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A biztos pártválasztók 63%-a nem a Fideszre szavazna, míg a teljes felnőtt lakosságnak csak 16%-a voksolna a kormánypártra a Szonda Ipsos szerint 2012.05.28. 12:26:08

Ha most lennének a választások, az összes választásra jogosultaknak csak 16%-a szavazna a Fideszre. A megkérdezettek 54%-a nem jelölt meg pártot, amellyel szimpatizálna, a Szonda Ipsos május 5-12 között végzett felmérésén. * Mit tudhattunk meg a teljes...

Trackback: Orbán Viktort lebuzizták 2012.05.28. 12:23:24

Lézerjanit ment kikérni, lebuzizták Orbánt a vásárhelyi polgárok. Mivel “kikérni” a menyasszonyt szokás, Orbánnak egy szava se lehet amiatt, hogy  látens homoszexuális indítékot gyanítottak az érkezése ellen tüntetők a spin doktorok javasol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2012.05.28. 13:42:11

szegény Kádár.........ÍGY LEGYEN NAGY KOPONYA AZ EMBER, HOGY RÖGTÖN SZEMET VETNEK RÁ ÉS ELLOPJÁK ?! :)))))

outisz 2012.05.28. 13:42:59

@hátmármindennicknévfoglalt: amúgy lehet hogy jogos, de a néphez a pártokon át vezet az út.

Gogol 2012.05.28. 13:43:46

Bazmeg! Rájöttem, hogy kicsoda Nyírő! Hát a Széll Kálmán testvére! AHHAH

HgGina 2012.05.28. 13:44:44

@Gogol: a közvetlen (*magát a szót is hülyén használod) erdélyi ismerőseid neve bizonyára ilyesmi lehet: Alexandru Popa, Nicolae Groza, Petru Boba, Biere Ciuc.
Na ők tényleg nem ismerhetik.

*A közvetlen és a személyes szavunk jelentése nem ugyanaz. De ha majd elvégzed (ha elvégzed!) az első általánost, talán még megtanulhatod ezt is.

Gogol 2012.05.28. 13:45:29

@HgGina: Magyarok, reformátusok, sértegesd a kurva anyádat.

HgGina 2012.05.28. 13:46:26

@Gogol: Nyirő rövid "i" te szerencsétlen elmeroggyant.

Zsdanov 2012.05.28. 13:47:35

@drkovax: Tömeggyilkos? Ostobaság. Lukács György 1919. május 1-én Poroszlón parancsot adott az érintett század zászlóaljparancsnokának, hogy a románok ellen vívott harcban megfutott, parancs nélkül állásaikat feladó, és ezzel százak életét feláldozó katonákat a kor minden hadseregében szokásos eljárás után tizedeljék meg. Hat vöröskatonát szabályos katonai eljárás után kivégeztek. Ez nem tömeggyilkosság.

Gogol 2012.05.28. 13:47:42

@HgGina: Sértegeted a határon túliakat, megkérdőjelezed a hazafiságukat. Lerománozod őket. TE csak egy NYírő tanítvány lehetsz.

HgGina 2012.05.28. 13:48:09

@Gogol: inkább a Te, utcasarkon nevelkedett és szocializálódott anyádat sértegetem, abban ugyanis ő a ludas, hogy csak ilyen szellemi korcs szintűre sikeredett az utóda.

Gogol 2012.05.28. 13:49:09

@HgGina: Nézzétek ő itt fent ismeri Nyírőt. Megtaláltam a tűt a szénakazalban!

Pepibubó 2012.05.28. 13:50:18

"Másfelől a rendszer ellenségei és a bűnözők is a zöld határon át távoztak. Ezért kellett elavulásáig a műszaki zár. Abban a korszakban egyébként minden ország őrizte még a határait."

Amikor Horn elvtársad - egyébként nem ő, hanem főnöke, a propagandátokban háttérben hagyott Németh Miklós - 1989. szeptemberében kiengedte a a nyugati határainkon várakozó, reménykedő keletnémetek tízezreit, akkor a rendszer ellenségei és a bűnözők kedvében járt, ugye?

Gondolod, hogy ez a pofátlan hazudozásod, ami már a vörös diktatúrában is közröhej tárgya volt, az most, 2012-ben "válasz" arra a kérdésre, hogy miért kellett VASFÜGGÖNY ?!

Kérdés, amire persze mindannyian tudjuk a választ: azért kellett, mert a vörös propagandátok ellenére az elsöprő többség tisztában volt vele, hogy a nyugati, "elnyomott proletárok" tízszer jobban és szabadabban élnek, mint a ti kommunista diktatúrátokban. Kiürült volna az egész kócerájotok Vlagyivosztoktól Kelet-Berlinig. Ezért vettétek körbe vasfüggönnyel és berlini fallal, ahol menekülő, szabad nyugati életre vágyó fiatalok ezreit ölték meg az elvársaid!

Aztán most, 22 év után azt hisztitek, elég idő telt már el hogy hazudozhassatok, "mennyivel jobb volt" az a mocskos diktatúra?!

Hát nem, elvtikém! Hazudsz, a legteljesebb tudatában annak, hogy hazudsz! Különben válaszolnál rá, miért kellett bezárni népeket - nem "bűnözőket" és a rendszer "ellenségeit", akik persze nektek maga a nép volt. "Bűnöző és rendszerellenség" volt nektek maga a nép is, ha szabadabban akart élni, mint ahogyan azt ti megadni akartátok neki.

Szégyellje magát az összes szerencsenmosdató, kommunista diktatúrát ajnározó bolsevik veled együtt, aki szellemi bűnrészes - "pszichikai bűnsegéd" - a vasfüggönynél, a berlini falnál megölt fiatalok halálában!

Gogol 2012.05.28. 13:51:04

@HgGina: Nem az anyámat sértegetted, hanem a marosvásárhelyi ismerőseimet, akikről nem tudsz semmit. Lerománoztad őket. Ott van fent.

HgGina 2012.05.28. 13:51:40

@kvadrillio: nagy koponya... nagy koponya. Nincs abban semmi különös. És nem is volt.

Pepibubó 2012.05.28. 13:52:10

@Zsdanov:
"Másfelől a rendszer ellenségei és a bűnözők is a zöld határon át távoztak. Ezért kellett elavulásáig a műszaki zár. Abban a korszakban egyébként minden ország őrizte még a határait."

Amikor Horn elvtársad - egyébként nem ő, hanem főnöke, a propagandátokban háttérben hagyott Németh Miklós - 1989. szeptemberében kiengedte a a nyugati határainkon várakozó, reménykedő keletnémetek tízezreit, akkor a rendszer ellenségei és a bűnözők kedvében járt, ugye?

Gondolod, hogy ez a pofátlan hazudozásod, ami már a vörös diktatúrában is közröhej tárgya volt, az most, 2012-ben "válasz" arra a kérdésre, hogy miért kellett VASFÜGGÖNY ?!

Kérdés, amire persze mindannyian tudjuk a választ: azért kellett, mert a vörös propagandátok ellenére az elsöprő többség tisztában volt vele, hogy a nyugati, "elnyomott proletárok" tízszer jobban és szabadabban élnek, mint a ti kommunista diktatúrátokban. Kiürült volna az egész kócerájotok Vlagyivosztoktól Kelet-Berlinig. Ezért vettétek körbe vasfüggönnyel és berlini fallal, ahol menekülő, szabad nyugati életre vágyó fiatalok ezreit ölték meg az elvársaid!

Aztán most, 22 év után azt hisztitek, elég idő telt már el hogy hazudozhassatok, "mennyivel jobb volt" az a mocskos diktatúra?!

Hát nem, elvtikém! Hazudsz, a legteljesebb tudatában annak, hogy hazudsz! Különben válaszolnál rá, miért kellett bezárni népeket - nem "bűnözőket" és a rendszer "ellenségeit", akik persze nektek maga a nép volt. "Bűnöző és rendszerellenség" volt nektek maga a nép is, ha szabadabban akart élni, mint ahogyan azt ti megadni akartátok neki.

Szégyellje magát az összes szerencsenmosdató, kommunista diktatúrát ajnározó bolsevik veled együtt, aki szellemi bűnrészes - "pszichikai bűnsegéd" - a vasfüggönynél, a berlini falnál megölt fiatalok halálában!

Zsdanov 2012.05.28. 13:54:54

@Pepibubó: Mindenesetre Kádár János a huszadik század legnépszerűbb politikusa minden felmérés szerint. Aki élt 40 éve, felnőttfejjel, azok döntő többsége nekifutásból felrúgna a leírtakért.

HgGina 2012.05.28. 13:54:58

@Gogol: te sértegetted az enyémet. Amiből csak egyetlen hibád látszik: élve születtél.

Pepibubó 2012.05.28. 13:57:04

Ezért vettétek körbe vasfüggönnyel és berlini fallal, ahol menekülő, szabad nyugati életre vágyó fiatalok ezreit ölték meg az elvársaid! =

Ezért vettétek körbe vasfüggönnyel és berlini fallal, ahol menekülő, szabad nyugati életre vágyó fiatalok ezreit ölték meg az elvtársaid!

Zsdanov 2012.05.28. 13:57:14

@Pepibubó: Ja, és nem vagyok az elvtársad. Az elvtárs szó szocialisták és kommunisták között szokásos megszólítás. Mindenféle aljas náci engem ne elvtársazzon.

Az elvtársaimtól természetesen megtiszteltetés.

Zsdanov 2012.05.28. 13:58:30

@Pepibubó: Németország keleti felén a legnépszerűbb huszadik századi politikus minden felmérés szerint Honecker.

HgGina 2012.05.28. 13:58:38

@Zsdanov: szamárság. A kommunista vezetők közt sem a legnépszerűbb. Tito vagy Groza is kenterbe verte.
És azért elég népszerű volt Hitler, Mussolini vagy Sztálin is. Szóval szamárság.

béla a görög (törölt) 2012.05.28. 13:59:21

Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi abban a jó, hogy halott emberek, csontjait hamvait ide-oda ráncigálják és A pontból B pontba akarják helyezni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.28. 13:59:22

Bocsi gyerekek,nekem is ennek a Nyirőnek csak a neve ismerős.Mostanában volt egy másik író vagy költő akiről szó volt meg nem mondom ki.Róla se hallottam azelőtt.
Amúgy kezdem úgy gondolni,hogy kéne valahol egy szoborpark ahol mindenki ott lenne Kádár,Horthy satöbbi.Az egyik héten ezt koszorúzzák meg a rajongók a másik héten a másikat.Persze egyik sem bánthatná a másik szobrát.Tudom idealista vagyok.:))
A középkorban is az arabok Spanyolországban sokmindent megengedtek a más vallásúaknak.engem ez a megoldás nem zavarna.

Pepibubó 2012.05.28. 14:00:48

@Zsdanov: Téged meg kortól függetlenül, minden tisztességes demokrata, aki józanul gondolkodik és jó erőben van, nekifutásból felrúgna a leírtakért.

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Pepibubó 2012.05.28. 14:06:59

@Zsdanov: "Németország keleti felén a legnépszerűbb huszadik századi politikus minden felmérés szerint Honecker."
Minden levegővételnél hazudsz, vagy néha szünetet is tartasz, elvtárs! Nekem az vagy, mert az "elvtárs" szónak is ti játszottátok el a régi értelmét, azt, mikor még ez nem a hazugság és aljasság szinonimája lett miattatok.

"Mindenféle aljas náci" meg inkább az, aki a Hitler-Sztálin paktum óta, amikor nácik és kommunisták elvtársazták egymást - amit elfelejtettek bevallani a történelem órákon - eszmei közösséget vállal a nácizmussal.

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

dean23 2012.05.28. 14:08:06

Szánalmas bohóckodás szobrokkal és sírokkal ahelyett, hogy a valódi problémákat oldanák meg!
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs festékboltom. Tutti betrollkodnék vele egy összemontolt reklámot a most összemázolt jobbos-balos szobrokkal!

micsoda? 2012.05.28. 14:09:04

@HgGina: Kár a két féle i -Í betűn rágódni. Ugyanis a "Í" -t az írógép nem ismeri, csak a számítógép billentyűzeten van. Soha életemben még ennyi "Í" betűs szót nem láttam, és nem is tanították. Szerintem nem véletlen, mert a kézzel írott szövegnél nehéz lenne megkülönböztetni a kétféle, „hosszú- és a rövid” betűt.

Zsdanov 2012.05.28. 14:09:16

@HgGina: Honecker és Kádár most is népszerű. Mondjuk Tito is.

Megjegyzem: a románok egynegyede szerint Ceauşescu volt a 20. század legjobb politikusa, az arány nő. A román szocialista rendszert a többség egyértelműen jónak tartotta néhány éve, de még a magyarok között is relatív többen ítélték jónak, mint rossznak.

Szívesen megkeresem a felmérést, ha jól érzékelem, te tudsz románul.

Csöndben lévő tömegek tudatában, mindenféle ellenhatás ellenére, a szocialista rendszer pozitív képe él.

Minden bizonnyal mind hülyék, s nem ti vagyok azok huszonévesen.

dean23 2012.05.28. 14:09:47

@béla a görög: Az újratemetés is egy szaros provokáció volt, semmi több! Hozzátartozó tudta nélkül kikaparták a szerencsétlent, hogy utána trollkodhassanak a románok pofájába vele!

Zsdanov 2012.05.28. 14:16:47

@Pepibubó: Válaszoltam, csak nem figyeltél.

Az 1934-ben kötött német-lengyel megnemtámadási egyezmény és a nyugati hatalmak és Németország között kötött Müncheni egyezmény (1938) után a Szovjetunió csak így tudott időt nyerni a háborús felkészülésre.

A politikai vezetés egy percig sem gondolta, hogy a németek ne támadnának valamikor. Gőzerővel folyt a szovjet háborús fejlesztés, 1938-40 között lefejezték a németbarát tábornoki kart, a szovjet hadvezetés még a Németország elleni támadás tervét is kidolgozta, de ezt a politikai vezetés veszélyesnek ítélte. Folyamatos volt a szovjet kémek jelentéseinek kiértékelése, azonban a kémjelentések alapján a szovjet vezetés későbbi német támadásra gondolt.

Az egész pusztán nem egyszer kegyetlen lépésekkel járó, de elkerülhetetlen taktikai lépések sorozata volt a szovjet vezetés részéről.

Pepibubó 2012.05.28. 14:18:20

@Zsdanov: "Csöndben lévő tömegek tudatában, mindenféle ellenhatás ellenére, a szocialista rendszer pozitív képe él."

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Gogol 2012.05.28. 14:23:17

@HgGina: Mondja ezt egy szemét nyilas hívő. Nem meglepő.

béla a görög (törölt) 2012.05.28. 14:24:14

@dean23: Az már szép!

Még egy kérdés: Ilyenkor az egyház, vagy a temetkezési vállalat mi a rossebbet csinál, áll és bólógat? hogy jól van gyerekek vigyétek, ha szükség van rá - csak majd hozzátok vissza, hiánytalanul vagy átiktassuk?

Gogol 2012.05.28. 14:24:50

@HgGina: Én egy szóval sem mondtam, hogy nem sértegettem az anyádat, te viszont a marosvásárhelyi református magyarokat románoztad le. Hiába terelsz nyilas.

Pepibubó 2012.05.28. 14:25:55

@Zsdanov: "Elkerülhetetlen taktikai lépések sorozata volt a szovjet vezetés részéről."

Ez csúcs! Lengyelország felosztása kétfelé, megtámadása szovjet részről, majd az ország felénél találkozás és ünnepélyes kézfogás a náci elvtársakkal a Hitler-Sztálin paktum betűje szerint: "elkerülhetetlen taktikai lépés" - mondjuk a katyini mészárlással egyetemben.

Bagi-Nacsa sem tudna így megnevettetni, ha nem lenne olyan tragikomikus! A hazudozás mellett humorfesztiválon próbálkoztál már?

Zsdanov 2012.05.28. 14:27:40

@Pepibubó: Nem különösebben érdekelnek a jelzőid. Számomra nyilvánvaló, hogy vagy egy frusztrált, rendszerellenes ügyeskedő/bűnöző/emigráns/a korábbi elit csemetéje voltál a Kádár-rendszerben, vagy egy mostani begőzölt, újnyilas, huszonéves hülyegyerek.

Pepibubó 2012.05.28. 14:28:50

@Zsdanov:
Aki tudja, mit jelent ez a magyar fogalom, hogy "válasz", azt nem tudod átverni. Hiába terelsz bolseviknáci.

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Zsdanov 2012.05.28. 14:35:26

@Pepibubó: A katyni mészárlást a németek hajtották végre.

A feltárást a németek vezényelték le, vitatható körülmények között, egy magyar fasiszta orvos vezetésével. Goebbels és a német vezetés feljegyzései alapján az egész egy megrendezett ügy volt.

Az fő dokumentumként szolgáló Berija-levelet, pedig a kilencvenes években hamisították:
www.youtube.com/watch?v=jRJzkIAKarQ&feature=player_embedded

A hamisítás tényéről szóló igazságügyi (kriminalisztikai) szakértői jelentés:
katyn.ru/index.php?go=Pages&file=print&id=946

Zsdanov 2012.05.28. 14:37:24

@Pepibubó:

Megismétlem szó szerint:
"A korai szakasz nehéz évei és szükségszerű anyagi áldozatai sokakat tántorítottak el, s a nyugati propaganda is azt hazudta, amit most ti. Másfelől a rendszer ellenségei és a bűnözők is a zöld határon át távoztak. Ezért kellett elavulásáig a műszaki zár. Abban a korszakban egyébként minden ország őrizte még a határait."

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.28. 14:37:54

Ez egyértelmű provokáció a fidesz banda részéről ez az újratemetés. Ha fordítva lenne a törpe majom már toporzékolna és alkotmányt módosítana!

Szánalmas egy csürhe és ne csodálkozzunk, ha az egész világ már utál bennünket!

Pepibubó 2012.05.28. 14:38:58

@Zsdanov: "A katyni mészárlást a németek hajtották végre." Ne is zavarjon a további hazudozásban, hogy természetesen ez sem igaz.

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Zsdanov 2012.05.28. 14:40:03

@Pepibubó: Hányszor másoljam be a válaszomat?

Zsdanov 2012.05.28. 14:41:52

@Pepibubó: Én egy létező szakértői jelentésre hivatkoztam.

Olvasd át!

Jut eszembe, ti már nem tudtok nyelveket (oroszul meg főleg nem), csak van egy könyvespolcnyi nyelvvizsgátok.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.28. 14:46:41

@rockjano: Miért tőle várod? Legalább nézz körül! liberatorium.blog.hu/2012/05/14/szemelvenyek_a_plp_programjabol
Emellett kapitalizmus.hu-n is vannak, akik már gondolkodnak.
Viszontellenbenámbátor el kellene azon is gondolkodni, hogy
- mennyi szavazatot szerezne egy ilyen párt
- mi a megoldás a mostani választási rendszerben, amikor a FIDESZ-t és a Jobbikot csak egy egységes demokratikus tömbnek van esélye legyőzni?

Martian (törölt) 2012.05.28. 14:49:04

@Zsdanov:
"A katyni mészárlást a németek hajtották végre."

Ehhez képest az oroszok később elismerték, hogy ők voltak... miért is nem vizsgálódtak és hadakoztak hivatalosan ez ellen?

Decca 2012.05.28. 14:50:42

@Pepibubó: Na, mi van, csak nem beleverted a fejed? Okoska.

Zsdanov 2012.05.28. 14:51:25

@Martian: A baloldali ellenzék tiltakozott. Az új elitnek viszont nem érdeke az igazság képviselete.

Pepibubó 2012.05.28. 14:55:02

@Zsdanov: Választ nem adtál, csak a terelést másolgatod.

Ha "a nyugati propaganda hazudta", hogy jobb ott élni, akkor csak annyiból állt volna az egész, hogy kimegy a sok becsapott a nyitott határon. Körülnéz, látja a nyomorgó nyugati proletárokat, a munkanélküliséget, a kizsákmányolást, ami mindenben megfelel annak, amit ti itthon mondtatok. Aztán fogja magát és lógó orral, - "a nyugati propaganda hazugságain" felbőszülve -bocsánatkérően hazajön. Micsoda erkölcsi győzelem lett volna ez nektek!
Ti erről lemondtatok és inkább szögesdróttal, őrtornyokkal, géppuskával győzködtétek őket, hogy ne menjenek Nyugatra. Hát nem érdekes?
Ez a te "válaszod".

Bruhaha!

Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Alamio 2012.05.28. 14:58:05

@Gogol: Állítom, mert olvastam az Uz Bencét. A 36-os kiadásom valószínűleg kicsit felértékelődött most :-)
Amúgy film is készült belőle a 40-es években(tegnap/tegnapelőtt adták), ekkora nímand volt. Szerencsétlen ember, a nemtudásoddal büszkélkedsz.

@Member: Nem a politikusokról, hanem az írókról beszéltem. A politikust meg elsődlegesen a politikája alapján véleményezek. Ahogyan az írót írása alapján.

Pepibubó 2012.05.28. 14:58:48

@Decca: Na, mi van, Okoska? - Te sem akarsz "válaszolni" a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre ?

Gogol 2012.05.28. 15:05:17

@Alamio: Hát tananyag nem volt, az tuti!

Martian (törölt) 2012.05.28. 15:06:16

Akármilyen politikus népszerűségében, kultuszában leginkább az a szomorú, hogy az emberek még mindig valamiféle fő-fő megváltótól várják a problémáik megoldását és könnyen átadják a hatalmukat, ha valaki ezt-azt ígérget nekik.

Gogol 2012.05.28. 15:06:31

Nem ez a Nyírő a lényeg, hanem hogy a szemét fidesz már az erdélyieket is egymásnak ugrasztja.

rockjano 2012.05.28. 15:07:06

@Member: A Jobbik sem nem koalícióképes sem nem kormányképes.

A Jobbik egy zárvány, onnan nincs se előrre se hátra. A Jobbik jellegű pártok egy kicsit jobb gazdasági helyzetben (már persze ha lesz ilyen) összetöpörödnek és eltünnek. A Jobbik a válság terméke, szimptómája és a társadalmi politikai tudtalanságé.

A Jobbik a választásokon nem fog olyan jól szerepelni mint ahogy most áll a közvéleménykutatásokban. (persze parlamentbe kerül az nem kétséges)

rockjano 2012.05.28. 15:10:41

@Kuviklacz: Na ezeket még nemismertem :-) De mindegy ehhez még több ciklus kell...

Egyenlőre azokkal a pártokkal kell beérni amik vannak, nem túl szívderítő de ez van...

Alamio 2012.05.28. 15:11:13

@Gogol: Ja, hogy a tananyaga mérce? Addig tart a műveltség? Oo...

Akkor Orwell is nímand, meg Thomas Mann is mert ő meg nekem nem volt tananyag. Ellenben 8-ban végigélvezhettem a Don Quijotét, illetve a Beszterce Ostromát. Sőt a Sirályt, és a Három nővért is a későbbiekben. Lírában meg Kassákot, csak hogy politizáljak is.

Mentolosmájkrém 2012.05.28. 15:11:28

Nem allitom, hogy a legnagyobb magyar iro, de azt tudom, hogy egy darabig be volt tiltva es a halina kötesu muvei a balatoni nyaralonk agyaiba rejtve vartak a megvilagosodast, Rejtö Jenövel es tsai-val egyutt. Nyaranta az arnyekban olvasni, egynek jok voltak es emlekszem kicsit bocskorszaguk volt a halina miatt.
"Tudöcsucshurutom miatt havasi levegöt rendelt a doktor", ez megmarad örökre.

Gogol 2012.05.28. 15:12:50

@Alamio: Nyírő egyetemen sem tananyag.

Gogol 2012.05.28. 15:13:18

@Alamio: Kassákot? Atyaisten, gratulálok!

Anselmo 2012.05.28. 15:19:44

@rockjano: "
A Jobbik a választásokon nem fog olyan jól szerepelni mint ahogy most áll"

két dolog miatt hiszem, hogy legalább olyan jól fog szerepelni:
- a politikai elittel szembeni elégedetlenség ugyanakkora, mint mikor bekerültek a parlamentbe
- a cigányok ügye továbbra is megoldatlan

rockjano 2012.05.28. 15:22:12

@Anselmo: "a cigányok ügye továbbra is megoldatlan"

...és megoldatlan is marad még nagyon sokáig akárki is van hatalmon, az oktatás a megoldás és ahhoz kell leaglább 2 generáció..vagy több...

A Jobbik is része már a politikai elitnek bent vannak a parlamentben pénzt kapnak onnan stb... ha ne adj isten hatalomra kerülnek pláne.. de nem fognak..

Anselmo 2012.05.28. 15:25:18

@rockjano: úgy értem, hogy a Jobbik az egyetlen párt amelyik egyáltalán hajlandó elismerni a probléma létezését, na meg a frekventált területeken lakó, mindezt elszenvedő választópolgárok, akik így aztán egymásra találnak.

Pepibubó 2012.05.28. 15:32:18

@Zsdanov: Jut eszembe, a VASFÜGGÖNY-ös kérdésre még mindig nem válaszoltál, rugdalózós elvtárs!

Pepibubó 2012.05.28. 14:55:02-ös kiegészítésem bizonyára elkerülte a figyelmedet.
Pedig komoly segítség a válaszadásodhoz. Úgy elcsendesedtél, remélem, jól vagy!

@Decca: "Na, mi van, csak nem beleverted a fejed? Okoska."

Tratat 2012.05.28. 15:39:39

Azért elég orbitális csúsztatás egy kevéssé ismert író fasiszta kormányban betölött szerepét összehasonlítani a világszerte csak a Rock&Roll királyaként tisztelt Presley rasszizmusával.

Ne akarja nekem senki behazudni, hogy Nyírő irodalmi munkássága miatt hisztizik most érte Fidesz, miközben József Attila szobrát gond nélkül eltávolítanák a Kossuth térről. Lefogadom, hogy a most hirtelen nagy Nyíró imádóként tetszelgő kommentelők többsége, pár héttel ezelőttig azt se tudta, hogy Nyírő a világon volt, nemhogy egy sort is olvastak volna tőle.

De náci volt és a románok nem szeretik, ennyi már elég a sok hülyének, hogy szeresse és hisztizzen, mert nem kaparhatják oda, ahová akarják.

Az pedig már orbitális szégyenek csúcsa, hogy az országgyűlés elnöke egy náci újratemetésén vesz részt meg olyanokat mond, hogy a románok a (náci) halottainktól is félnek. Gusztustalan.

Az igazi nagy magyar írók közben forognak a sírjukban...

Pepibubó 2012.05.28. 15:49:23

@Tratat: A Rock&Roll királyaként tisztelt Elvis Presley életművével kapcsolatban jegyezzük meg, hogy 1956-os, elvesztett honvédő szabadságharcunk után sikeres gyűjtést és koncertet szervezett a magyar nép megsegítésére Amerikában! Amely segélyt el is juttatták Magyarországra - a többi nyugati segéllyel együtt.
Fontos ezt az ő megítélése kapcsán megemlíteni, ha már a kommunista (múltú) médiánkból ez sokak számára nem is lehet ismert tény.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.05.28. 15:57:08

@Zsdanov:
"A katyni mészárlást a németek hajtották végre."
Persze lehet vitatni a mainstream történelemben elfogadott állításokat:
en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre
de ehhez legalábbis megalapozott források kellenek. Az, hogy a Berija-levél (esetleg) hamisítvány, távolról sem jelenti, hogy nem az oroszok csinálták, ne felejtsük el, hogy 1941 június végéig a németek el sem jutottak Katynig, ahová az érintett lengyelek pont előlük menekültek.

A történelemtudomány álláspontja az, hogy Katynt az oroszok csinálták.

déjá vu39 2012.05.28. 15:58:11

@HgGina: Jó, jó, de talán mégsem az írói munkássága miatt akarják "végakaratának megfelelően" államköltségen újratemetni?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.28. 15:58:35

hisztizhettek meg csürhézhettek bolsi faszfilék....
azért 2012ben halott porát kutatni, koporsókat felnyitni...megagigaszánalom.
ja, és ehhez terceljenek a komcsik szellemi örökösei...
micsoda egy szánalmas ország ez, te jószagú...

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.28. 15:59:48

Sántít a példa a blogban.Elvis nagy énekes, a "király" Amerikában, de sohasem tartották igaz hazafinak, méginkább nem hősnek.
Nyirő nem kiemelkedő író, viszont tény, hogy náci volt.Így a politikának nem kéne felvállalni. Persze orbannyikovéknak nem számít semmi.Ha viktorovnak az érdeke úgy kívánná, a szart palackba paszírozná és eladná korpaellenes hajsamponnak. S a derék fideszdroidok vennék és kennék a hajukra a szart.Ahogy a szar nem való samponnak úgy Nyirő nem való nemzeti hősnek. Ennyi.

déjá vu39 2012.05.28. 16:00:35

@Tratat írta: "Ne akarja nekem senki behazudni, hogy Nyírő irodalmi munkássága miatt hisztizik most érte ..."

Tratat, igaza van.

Martian (törölt) 2012.05.28. 17:03:14

@timargabor: annyi bizonyos, hogy vannak meggyőződéseken alapuló mítoszaink.
De hogy van-e hiteles történelmünk is, abban már nem vagyok olyan biztos.

zum trucc 2012.05.28. 17:06:35

@drkovax: Szar. Szerintem. Primitív, hazug "székelykedés".
Buta ember volt az elhunyt, ha ezt komolyan gondolta.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.05.28. 17:13:43

@Martian: persze, a történelmet legtöbbször a győztesek írják. épp ezért érdekes, amikor a győztes nem tudja a vesztesre kenni a sztorit.

micsoda? 2012.05.28. 17:27:40

@drkovax: Ne viccelj. Nem voltam a kivételezettek között, de annyi szent, hogy a Kádár rendszer jobb volt, mint a mai. Voltak hibái, kinek nincsenek. Utazhattam nyugatra,/persze, a valutával gazdálkodtak/ vehettem fel hitelt, biztos voltam, hogy visszafizetem. Munkahelyem volt, nem izgultam, hogy holnap lesz-e munkám. Érdekes, senki nem említi, hogy Kádár János börtönbe volt /vajon melyikünk vállalná?/, hogy nem gyűjtött vagyont. Igen, egyszer az utókor nagyon is, de el fogja ismerni.

rockjano 2012.05.28. 17:27:45

@Anselmo: Hülyeség, a probléma létét mindenki elismeri csak rövidtávú megoldás nincs senkienk mert olyan nem, is létezik.

A Jobbiknak semilyen megoldása nincs nagyjából semmire, a javaslataik amik vannak antidemokratikusak és előre láthatólag tragédiához vezetnek.

Pepibubó 2012.05.28. 17:34:23

@Zsdanov: @Decca:
Szegénykéim!
Ekkora találat volt a
Pepibubó 2012.05.28. 14:55:02-es
válaszom?
Remélem, nem esett bajotok az izgalomtól? Küldjek segítséget?
Olyan szomorú ez @Zsdanov: @Decca: , hogy most még egy "szép", elvtársi hazugságra se futja "válasz" helyett.

Csingiz 2012.05.28. 17:43:28

@Tratat: Igazad van, de én kicsit másképp látom, hogy mi a cikkben az "orbitális csúsztatás".
1. Nem azon folyik a vita, hogy be kellene-e "darálni" Nyírő műveit. Ezt tudtommal senki sem javasolta. Azzal sincs semmi baj, ha valakit, bárkit, újratemetnek, ha az illető ezt valószínüleg akarná.

A kérdés, hogy egy politikailag aktív, fajvédő írót,
a. beemeljünk-e a nemzeti tantervbe kötelező olvasmányként,
b. csináljunk-e az újratemetéséből egy magas szintű politikai eseményt.
(Most a Kövér úr által böffentett baromságokat nem kommentálom. Ő, megjegyzem, nem mint irodalomtörténész utazott Erdélybe a pénzünkön, hanem mint politikus.)

2. Nem is igazán az a nagy különbség, hogy Presley egy csöppet jelenetősebb figura volt mint Nyírő. Sokkal inkább az, hogy ő megtartotta az állítólagosan rasszista világnézetét magának, nem állt ki a világ elé, azzal, hogy ő utálja a négereket.
Ezért EP egy nagy zenész, aki esetleg nem szerette a négereket, míg Nyírő egy fasiszta hazaáruló, aki mellesleg egész jó író volt.
És egyáltalán nem igaz az, hogy ha EP tisztséget vállalt volna a KKK-ban akkor ez nem befolyásolta volna a státuszát. Ha ezt tette volna, most azt se tudná senki, hogy ő kicsoda.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2012.05.28. 17:58:51

Egyes köztörvényes gyilkosokat lehet ünnepelni, másokat nem. Világos.

1ébként kádárjános csontjaiból készült luxuskivitelű sakk-készlet eladó.

Pepibubó 2012.05.28. 18:05:41

@Zsdanov: Kíváncsivá tettél Zsdanov elvtárs, kinek a nevét választottad.
Utánanézetmem hát a Wikipedia-án
Александрович Жданов
életének. Kiderült számomra, hogy - hála neked - most felrémlik a kommunista történelem-"tanításunk" egy újabb hazugsága.

Ugyanis nem csupán a Hitler-Sztálin paktumot hazudtátok el, hanem a Finnország elleni szovjet támadásról se hallottunk semmit. Az egész finn-szovjet háború, amely a honvédő finnek győzelmével végződött, teljes egészében kimaradt a történelem-hamisításotokból.

Pedig éppen Zsdanov elvtársad és névadód volt az, akinek 1939. november 28-i utasítására nyitott tüzet a szovjet hadsereg a finn határ közelében a saját földjükön lévő Mainila településre.
Ez volt a később "mainilai lövés" néven elhíresült provokáció, amely ürügyül szolgált Finnország két nappal későbbi megtámadására. (Milyen érdekes véletlen, hogy Hitler ugyanezzel a módszerrel támadta meg Lengyelországot.) Ezzel vette kezdetét a finn–orosz háború.

Állítólagos kapcsolatai voltak Josip Broz Tito jugoszláv kommunista diktátorhoz - akit akkor a Szovjetunió fő ellenségei közé soroltak Sztálinék -, Zsdanov emiatt 1948-ban "szívelégtelenségben" hunyt el. Tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálát követően kapcsolatrendszerét is likvidálták. Igazi sztálinista, hősiesen elvtársi halála volt. Ördög nyugosztalja!

komplikato 2012.05.28. 18:18:42

@béla a görög: "Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi abban a jó, hogy halott emberek, csontjait hamvait ide-oda ráncigálják és A pontból B pontba akarják helyezni?"

Gondolom ugyan az mint a hiteles szent-korona másolatot igaziként ide oda hajóztatni. :D

nincs_nick 2012.05.28. 18:55:24

@micsoda?: A mai rendszer ugyanaz, mint a régi. Akkor Kádár volt, ma Orbán. Egyszerűen az exponenciális hitelterhelés miatt akkor még nem borult a bili. Btw. a Kádár-rendszer legnagyobb hibája az önálló gondolkodásra képtelen, minden újítási képességétől megfosztott, "majd az állam megsegít" megsegít mentalitású "elvtársak" létrehozása volt. Ennek levét isszuk a mai napig...

Megfigyelo 2012.05.28. 18:59:36

@drkovax: Lukács nem volt tömeggyilkos. (Állítólag a Vörös Hadsereg egyik biztosaként parancsot adott dezertőr katonák kivégzésére -- de a világ minden front-hadserege így jár el. A magyar Vörös Hadseregnek az egész későbbi Horthy vezérkar is tiszje volt, Szombathelyi vezérkari főnökkel együtt; ők sem haboztak -- vagy haboztak volna -- ilyen parancsot kiadni.)

Nyírő viszont egész életében antiszemita, fasiszta gazember volt, az utólsó pillanatig, sőt az után is hű kisérője Szálasinak. A háború után Magyarország kikérte mint háborús bűnöst, de sikerült Franco Spanyolországába szöknie, ott is halt meg. Átok az emlékére is!

micsoda? 2012.05.28. 19:44:49

@nincs_nick: Köszi a reagálást.
Nem értünk egyet, bizony szükség volt az önálló gondolkodásra- legalább is a 80- as években - , mert a termelő üzemekben nagyon okos szabályzók engedélyeztek pl: bérnövekedést.

micsoda? 2012.05.28. 19:48:43

@nincs_nick: Köszi a reagálást.
Nem értünk egyet, bizony szükség volt az önálló gondolkodásra- legalább is a 80- as években - , mert a termelő üzemekben nagyon okos szabályzók engedélyeztek pl: bérnövekedést.

micsoda? 2012.05.28. 19:59:51

@nincs_nick: /Hát itt sem működik minden ahogy kell/
A baj szerintem ott van, hogy a rendszerváltásnál a fürdővízzel a gyereket is kiöntöttük. /Ezért az Antal kormány hibás/ Micsoda remek szakemberek voltak, függetlenül, hogy párttag volt vagy sem. Az akkori kormány felismerte, hogy a szaktudás, lényeg a haladáshoz. Az Orbán kormánynál a párthűség a fontos. Nem kell a minisztériumig menni, elég az önkormányzatokat nézni.

Szúrófény 2012.05.29. 04:33:46

@Gogol: Az nem Nyírőre nézve szégyen! Kolozsváron kaptam először kézbe, vidd haza, itt bajom lehet belőle, jelszóval kaptam!

Szúrófény 2012.05.29. 04:37:05

@Gogol: Egy támadásra

Csend volt, siralomház csendje,
Szólni sem volt, senkinek mersze,
Félelmet a lelkekbe beleverte,
— a securitate!

Mégis felnőtt, jött egy férfi,
— ki nem volt hajlandó félni!
Házát húszan vigyázták
— géppisztolyos gyávák!

Lám a nem félés titkától
Megrémült a diktátor!
Fölemelkedtek a fejek, hátak
— és bátrak lettek, bátrak!

Megindult a nép, előre
Estére a zsarnok lelőve,
Lelőve, mint veszett kutya!
Kaszárnya kövén: gyűlölt hulla.

Most ez a sok régi gyáva,
— rátámadt a szabadítójára
— Ma sem bírja elviselni,
Ő, mert ember lenni!

Szúrófény 2012.05.29. 04:42:55

Újra aktuális! Megfontolandó!

Rákosi Mátyás azt üzente
1943. (a hadifoglyokhoz)
Nincs új a Nap alatt!
Az örvény szélére került az ország, és sok idő a menekvésre már nincs. A kivezető út csak egy: azonnal és gyökeresen szakítani azzal a rendszerrel, mely ide vitte az országot, azonnal, és kíméletlenül eltávolítani azokat a vezetőket, akik ezért felelősek. Csak azok a férfiak moshatják le ezt a gyalázatot, amelyet a Horthy-rendszer (Horn-Gyurcsány) ránk kent, akik bátran és megalkuvás nélkül kilépnek nemzetünk megmentése mellett. Ők a magyarság jövőjének és becsületének megmentői.
Felrázzák a magyar közvéleményt, hogy ráirányítsák a figyelmet a küszöbön álló veszedelemre, mint az otthoniaknak. Otthon még mindig a csendőr, a rendőr, a cenzúra garázdálkodik.
Túlnyomó többségük felismerte, hogy az ország a szakadék felé rohan. Felismerték, hogy a nemzetet egy Moháccsal súlyosbított Trianon várja. Ez a felismerés kötelez. Arra kötelezi minden hazáját szerető magyart, hogy felemelje figyelmeztető, ébresztő, és tettre, harcra serkentő szavát. Állást kell foglalnia vagy amellett, hogy támogatja tovább is azt a népellenes, országvesztő rendszert, amelynek ő maga is áldozata,

Pepibubó 2012.05.29. 09:55:18

@Zsdanov:
Tisztelt Hozzászólók, Olvasók! Zsdanov!

Megállapíthatjuk, hogy eredményesen eldőlt itt egy vita, miután tegnap már nem jött válasz az érintettektől. Pedig hosszú "eszemecsere" alakult ki egy bizonyos Zsdanov nevű elvtárssal és hű csatlósával, akinek pár Decca súlyú agyából csak néhány vakkantásra futotta. A kádári, gyilkos diktatúrát mosdatták, védelmezték. Azt a "rendszert", amelyik szögesdrót kerítésekkel, őrtornyokkal és géppuskákkal - a hírhedt vasfüggönnyel - körbekerített munkatáborrá változtatta hazánkat és máig hatóan károsította meg nemzetünk gazdaságát és társadalmi szerkezetét.

Az "eszmecsere" szót azért tettem idézőjelbe, mert a felvetetett kérdésekre Zsdanov elvtárs kizárólag a diktatúrából előhúzott brossúra szövegeivel tudott "válaszolni". Majd 14:55-ös bejegyzésemre már azzal sem. Ami arról szólt, hogy ha nem a nép ellen, annak bezárására szolgált a vasfüggöny, akkor miért nem próbálták kiengedni a népet. Ha igaz volt a bolsevik propaganda a nyugati "proletárok" nyomoráról, akkor úgyis visszajöttek volna a kiengedettek. Azonban Zsdanov elvtársai a nyugati határainkon álló vasfüggönyüknél csak géppuskákkal és nem érvekkel várták a népet. Igen, a népet, nem csak a "bűnözőket" és "megtévesztetteket". Persze, néha, néhányakat kiengedtek, ahogyan a börtönökből is van eltávozás a jól viselkedőknek.

Bizonyságot nyert tehát itt, tegnap, ezen a fórumon is, milyen hazug, aljas, káros diktatúrát, országnyi börtönt kényszerítettek ránk géppuskáikkal és egy idegen hadsereg tankhadosztályaival Zsdanov elvtársék a rendszerváltásig. Szégyellje magát ő is és elvtársai, hogy a mai napig is "védelmezik" mindezt!

Pepibubó 2012.05.29. 10:58:52

"eszemecsere" = "eszmecsere"

Szúrófény 2012.08.02. 08:00:33

@kvadrillio: a világtörténelem legnagyobb, legpiszkosabb, legpusztítóbb hatása. A kitermelő elemek ügyeskedése azt a torz hatást tette a szemek mechanizmusává: hogy a nép demokratikus részvétele a történelmi építésben, a szavazati jogban lesz ténnyé. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. A nemzeti munka tömegeinek részéről a szavazati jog, a szavazás, a képviselőválasztás nem jelent egyebet: mint intézményessé gépesített felajánlkozást a kitermeltetésre a történelmi élősdiség számára:. Mert a demokrácia lényege: Olyan egyetemes történelmi életrendszer, mely az élet minden terén: a politikai, gazdasági, szociális, kulturális élet minden intézményével, minden percnyi minden tényével: önmaga sorsa irányítására neveli, a társadalmat.
De ha egyszer a behemót Német ország – ha egyenlőre csak államközösségnek csalétkezett, ölelkezés formájában is – rátenné a kezét Magyarországra: a feltámadás minden reménye hiú képzelgés volna.
Szabó Dezső 1938.

Szúrófény 2012.08.02. 08:04:34

@Megfigyelo: Emberi világ?

Ha kocsmában ágálsz, akkor izgató vagy, ha a televízióban, akkor pártelnök, vagy közéleti nagyság.
Ha kicsit lopsz, hogy megélhess, sikkasztó vagy, ha milliárdokat, akkor bankelnök, vagy miniszter, esetleg nemzetközi szakértő.
Ha kapával agyonütöd a szomszédod, gyilkos vagy. Ha tankot gyártatsz, háborút kezdesz politikus. Ha milliókat pusztítatsz el haláltáborban, szibériai fagyban, szobrokkal dekorált „történelmi nagyság”.
„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)
„A modern állam politikai tehetetlenségének leplezésére magas fokú dezinformációs tevékenységet kénytelen folytatni. Minél rosszabb a kormányzat, annál több a hazugság! hamvas Béla

Szúrófény 2012.09.20. 07:29:21

@Gogol: Hol volt a leggyengébb a szocializmus? Romániában! Egy Tőkés megdöntötte! Ez már el van felejtve!

Egy támadásra

Csend volt, siralomház csendje,
Szólni sem volt, senkinek mersze,
Félelmet a lelkekbe beleverte,
— a securitate!

Mégis felnőtt, jött egy férfi,
— ki nem volt hajlandó félni!
Házát húszan vigyázták,
— géppisztolyos gyávák!

Lám a nemfélés titkától
Megrémült a diktátor!
Fölemelkedtek a fejek, hátak
— és bátrak lettek, bátrak!

Megindult a nép, előre
Estére a zsarnok lelőve,
Lelőve, mint veszett kutya!
Kaszárnya kövén: gyűlölt hulla.

Most ez a sok régi gyáva,
— rátámadt a szabadítójára
— Ma sem bírja elviselni,
Ő, mert ember lenni!

Szúrófény 2012.09.20. 07:30:40

Rabszolga lelkek lázadása

Csend volt, sehol egy kiáltás,
Inkább öngyilkosság, mint kiállás
Gyáva népben akadt egyetlen bátor,
— és menekülni próbált a diktátor!
Megölte Őt a néma tettel,
A példát felmutató ember!

Most ezek a sunyító gyávák
Az értük kiállót gyalázzák!
Mert égeti őket nagyon régen
A rájuk sült gyáva szégyen
Nem merték a fejük felütni,
— hát Őt kéne porba lökni!

Mert az ember, ha lealjasodik,
Gyűlöli, ki fölé magasodik!
Nem bír meglenni szégyenével
Lehúzná a két kezével.
A ma is félős gyáva,
Az Ő nagysága megalázza!

Titkon reméli, kisebb a vétke,
— és belenézhet a szemébe,
Ha magához alacsonyítja,
Ki harcát helyette megvívta,
Akkor, attól lesz Ő más
Ha a püspök sem Óriás!

Szúrófény 2012.11.07. 05:58:11

@kvadrillio: Vicc: Brezsnyev meghal, felszólítják Kádárt, temesd el! Kis ország, nincs pénz mentegetőzik! Senki nem vállalja. Izrael jelentkezik,eltemeti Ő Kínai tiltakozik! "Ti Jézust is eltemettétek, és 3 nap múlva feltámadt"!
süti beállítások módosítása