A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Fogást találni a Sárkányon

2012.04.02. 22:10 Trocsanyi

Most, miután végre oly sokaknál a remény,  kicsi, de annál melengetőbb tüzei gyúltak a lelkében a Lemondás után (továbbiakban L.u.) Sokan azt gondolják most hogy a változás szelei legalább egy ici-picit beosontak a pangó lavórunk szélén. Ki kell ábrándítanom őket:

Erről szó sincs.

A tolvajok továbbra is lopnak és lopakodnak, a csalók csalnak, a balfaszok meg csak még rátesznek pár púpos lapáttal. Ez sok sok évig, lehet még több generáción át így maradhat. Na legyenek illúzióink. A politikai rendszerünk, a népképviseletnek gúnyolt pöffeszkedő elitünk semmit sem változott, csak az eredeti tőkefelhalmozás méretei növekedtek egy nagyságrenddel.
 
Semmi nem változik, a L.u. sem.

Mégis. Azért a több mint húsz éve zajló Nemzeti Együttbénázás Rendszerén most megjelent egy aprócska repedés. Ezt a repedést a közfelháborodás indította meg. Már volt egy próbálkozás pár éve, amikor egy politikusvezérről – micsoda meglepetés – kiderült, hogy hazudott. Éjjel-nappal, reggel–este, megátalkodott fajtájához híven tette a dolgát. Akkor még elodázhatta a bukást, elbagatellizálhatta a kazalban álló gyanúsan bűzlő halmokat. Az eddig bénultan fekvő, talán halott magyar sajtó egy okos és előrelátó csapata a múltba tekintett, utána pedig előre látott a jövőbe. Fogást talált a legyőzhetetlen sárkány legsarkosabb, legpikkelyesebb csücskén. Tegyünk mi is így, nézzünk vissza a múltba. Ne túl messze elég lesz alig több, mint hét évtized.

Egy egy háború felé egyre gyorsulva sodródó állam miniszterelnöke, bizonyos Imrédy Béla „úri fasiszta” szervezkedését Horthy kormányzó és környezete is gyanakodva szemlélte, emellett a többi szélsőjobboldali szervezet aktivitása is fokozódott. Már akkoriban is voltak néhányan akik belátták, sem néhány pofon, sem pár koki, vagy saller nem lesz már elegendő.

Igény támadt ennek a miniszterelnöknek a lemondatására - már csak egy ok hiányzott. Egy igazán ütős kis indok. Éppen olyan történet kellett, mint holmi nyaloncok és alkalmazottak által írt és elbírált kisdoktori dolgozat. Mivel a szükség is sürgetett, egy kis, korabeli parlementi párt, bizonyos Polgári Szabadságpárt, és annak különlegesen tehetséges rétora és vezetője, bizonyos Rassay Károly politikus, ügyvéd és lapszerkesztő rábukkant egy dédnagymamára, akinek származása egymaga képes volt kimozdítani  Imrédy miniszterelnök bajtársat oly fennkölt pozíciójából.

No persze, mondhatnánk, a történet nem volt azért ennyire egyszerű. Ez persze igaz, de valakinek ott is meg kellett teremtenie azt a pici repedést a morális védőfalon.

„Az Imrédy Béla miniszterelnök által beterjesztett második zsidótörvény vitájában érvek sokaságával kelt a javaslat ellen, ám miután látta, hogy Imrédyről mindez lepereg, más eszközhöz nyúlt: megbízottaival beszereztette Csehországból Imrédy egykor ott élt dédanyjának zsidó származását bizonyító okiratokat, melyeket eljuttatott Horthyhoz, aki már maga is szeretett volna (de német protektorai miatt nem tudott) megszabadulni Imrédytől, és aki ezt követően a miniszterelnököt a papírok felmutatásával lemondatta.”

Rassay Károly talpraesett tettén kívül is számos érdemmel bírt a korszak politikájának – meglepetés!- ingoványos és lassan halálosan veszéllyessé váló rendszerében. Legutóbb a magyar sajtóban egy HVG nevezetű hetilap foglalkozott vele, cikkét elolvasni igen tanulságos lehet manapság is mindenkinek. A HVG mindig is híres volt kiváló archivumairól, és szorgos adatgyűjtési szokásairól. Szerencsére nem felejtkeztek el a négy éve megjelent cikkükről sem.

Tudom, most sokan elszomorodnak. Ó szegény politikusok! Mennyire etikátlan dolog is kutakodni más múltjában, bűzös kis titkokra lelni és pofára ejteni szegénykéket velük!

Hát nem. Én egy csöppet sem sajnálom közszereplőként őket. Aki most lopott húsz éve is ezt tette, aki csalt, hazudott eltiport másokat, az jó eséllyel semmit sem változott.

Előre hát újságírók!

Előre bloggerek, jogászok és lesajnáltak. Irány a könyvtár! Keressetek, kutassatok. Vannak még nagyobb Sárkányok, Rémek és Szörnyetegek a Mocsárban, lesznek is még jópáran. Keressétek a apró csenevész sárkányfüveket, kutassatok poros doktori könyvtárakban, egyetemeken, földhivatalban, könyvvizsgálóknál. Keressétek meg a régi elrejtett és elfeledettnek hitt  fóliánsokat amibe reszkető kezek a Rémek igazi neveit rótták! Sok-sok titok lappang mindenfelé, csak fel kell fedni minden gyenge pontját az oly hatalmas és pökhendi Sárkányoknak akik a Országot dúlják.

Ma a HVG és az Index, holnap esetleg egy szemüveges blogger, foltozott köpönyegű levéltáros bukkan rá valami régi disznóságra. Kell hogy legyen remény mert így tovább nem lehet itt élni.

Gerinccel legalábbis semmiképpen.

És ha tisztul a mocsári köd, az ártó miazma, a L.u. talán elkerülhetjük az ország idegen helytartó általi kormányzását, a Jeremiah Smith-terv megvalósulását is.

További érdekességek itt:

http://www.huszadikszazad.hu/cikk/rassay-karoly-szegedi-beszede
http://www.huszadikszazad.hu/politika/rassay-karoly-beszamoloja

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

36 komment · 5 trackback

Címkék: botrány lemondás imrédy béla 1930 as évek rassay károly

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr774359910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Győztünk! Győztünk? 2012.04.03. 09:11:57

Ma lemondott Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Hosszas huzavona után született meg a döntés, mely igazság szerint már csak kényszerpálya volt, és aminek már régen meg kellett volna történnie. Már megint minden rosszul alakult! Most soka...

Trackback: Gerincátültetés 2012.04.03. 07:32:32

A Semmelweis Egyetem tegnapi híre szerint forradalmi gerincátültetést hajtottak végre a hétvégén egy meg nem nevezett (de többek által felismerten politikai közszereplés vállaló) betegen. A beteg lábadozása, vélhetően sportolói múltjának köszönhetően é...

Trackback: Egy ember, egy párt és egy ország tragédiája 2012.04.03. 06:45:41

Schmitt tényleg az alapvető erkölcsi értékek fölött áll? Ha ezt elfogadjuk, ha ebbe beletörődünk, az már maga a vég. De hogy is van ez? És miért csinálja ezt velünk a kormány? Félek, hogy a magyarázatok meglehetősen félelmetesek. Az, hogy Schmitt ma le...

Trackback: Schmitt és a névtelen blogger 2012.04.03. 00:29:42

Shakespeare jobban csinálta A tömeget, a média fogyasztó polgárt befolyásolni akaró szándéknak számos elemét fedezhettük fel a Schmitt elnök lemondása-lemondatása körüli végjátékban. A korábbi hosszú esztendőkben kitűnő eredménnyel működött fideszes...

Trackback: Lemondott és perelni fog 2012.04.03. 00:06:23

A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor még azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy azt az ellenzéki javaslat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.04.02. 23:31:41

Nem igazán smittpálról van szó, és nem is a politikusokról.

Arról van szó hogy smittpál és a fidesz TUDJA, hogy sokan pontosan úgy gondolkodnak erről a plágium ügyről, ahogy ők: hogy TÉNYLEG NORMÁLIS az ha egy értelmiségi teljesítménye 90+ százalékban sima másolás.

Magyarország értelmiségének és népének egy elég nagy része így gondolja. És ezt a fidesz és smittpál is nagyon jól tudja.

A féltudású értelmiség... nekik szólt ez a színjáték.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.02. 23:52:24

Erről van szó:

„A nem mesés állapotok népmeseiek. Hétfejű Sárkány szedi rejtőzve áldozatait. Csak fejei láthatók, a pártok. Tüzet okádnak – egymásra és szüntelenül. Csak lángja van, hője nincs. Hogy a nyakak egy testből ágaznak szerte, gondosan takart. Többpárt-egysárkány-rendszer működik.”

(Link minderről fönt, a Sárkányok-nál!)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.04.02. 23:57:21

smittpál és a fidesz üzenete a magyar népnek:

"Nem számít a tudásod! Ha a rendszer értékeli a másolást vagy bármit amihez nem kell tudás, AKKOR AZ ÉRTÉKES: majd valami állami cégben kapsz valami zsíros-lógós állást, akár köztársasági elnök is lehetsz! Nem számít a tudás! A látszat számít! A semmit se érő diplomsa, kisdoktori vagy ilyesmik."

És a nép egy nagy része kétpofára habzsolja smittpál és a fidesz sugallmait...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.02. 23:57:27

@endike: sőt @timargabor:

Egyáltalán nem értek egyet. Ez a féltudású dolog különbenis, teljesen alaptalan, hibás mindössze tetszetős megközelítés.

Itt van egy idevágó:

mno.hu/migr_1834/nem-bunos-csak-butus-410893

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.04.03. 02:18:23

"Kell hogy legyen remény mert így tovább nem lehet itt élni."

Igen, magam is úgy látom, a nyilvánosság a megoldás a bajainkra.

Bereznay András írása ("sárkány"-os link), nekem is kedvencem. Gyanítom igaz. Magam is úgy látom, a közszolgálatho, a köz szolgálatához elegendő a becsület, és a tisztesség. Mivel Bereznay András "csak" 1956-tól nyomoz, adok egy olyan linket, ami korábbi eseményekből eredezteti félgyarmati helyzetünket.

www.angelfire.com/realm3/hmult/IIvh/IIvhhern1.htm

Lencsés Péter 2012.04.03. 05:04:13

Plagi bá igenis kifejezte a nép egységét, hiszen jobb és baloldal egységesen azt akarta hogy mondjon le.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.03. 05:57:03

@ByA:

Köszi a linket; még egy korrekt esszé Bereznaytól.

Doktor Kotász 2012.04.03. 07:07:40

Én a politikus és az elit szó együttes hastnálatát, nemhogy egy mondatban, de még egy oldalon is kerülném. Szerintem...
Mert az elit szó jelentése az mást jelent. Kivételes értékeket, képességeket, erényeket is a hatalmon vagy vagyonon felül.

Gandalf(helyett) 2012.04.03. 07:26:05

Ezen a "kutakodáson" én is elgondolkodtam. Érdemes folytatni (és nem csak azokban az időkben, amit a FIDESZ is forszíroz).
Azóta is előfordulhatnak csalók (sőt, biztos is), és bérdiploma írókat igénybe vevők is.

Ha már az ügynöklistákat, satöbbit takargatják előlünk, legalább ez legyen tiszta.

aritus 2012.04.03. 07:30:43

Persze, hogy ugyanaz marad a NAGY L.U. után, mint előtte volt, mert Skicc nem ismerte be, hogy lopott, csalt, majd mikor ez kiderült, hazudott. Hanem épp ellenkezőleg, egy hősnek, a becsület lovagjának állította be magát, akit a csúnya ármány besározott.
Az Imrédy esett dettó. Neki se azért kellett lemondania, mert kimondódott, hogy amit képvisel tarthatatlan, Magyarországnak súlyosan árt, hanem, mert az általa képviselt nézetek szerint ő is a vesztes (t.i. zsidó) oldalon áll. Éppenhogy Imrédy eszméi győzedelmeskedtek a lemondatásakor.
Meg is lett az eredménye: Magyarország egy újabb vesztes háborúba lépett be, minimum 1 millió magyar halottat, és az ország teljes elpusztítását "eredményezve".

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.04.03. 07:35:00

azért azok akik azt nyígják egy éve:
diktatúra, nincs sajtószabadság, döglődik a közélet...most nagypofával büszkélkednek vajon?
vagy belenéznek a tükörbe, hogy egy újság buktatta meg S.P-t?

apanna 2012.04.03. 07:40:39

@endike: Kérdezd meg Török Zsótit, ő vajon mit szól mindehhez? Lehetne sorolni a neveket.A memória egy hasznos csatorna, tessék megnyitni. Ha már itt fideszezel....

Roy 2012.04.03. 07:49:43

@rdos: Tudod a remény hal meg utóljára.
Most majd jön egy új golyóstoll, a régiből kifogyott a tnta.
A Fidesz kb.20 évig fogja a nép vérét szívni.
Úgy, hogy ne reménykedj, hanem, ha tudsz menekülj innen amíg lehet.

keptelenseg 2012.04.03. 08:19:34

Al Capone-t adócsalásért tették hűvösre.

Azt, hogy honnan kapott fülest a hvg, hogy hol "érdemes" keresgélni - ezt talán a titkosszolgálathoz közeli emberek tudják. És a FIDESZ-ben is nem kevés van belőlük hírszerzői tapasztalatokkal.

Trocsanyi 2012.04.03. 08:20:11

@aritus : Szerintem Imrédy sorsa a cikk témája szempontjából lényegtelen. Hogy milyen etikai hiányosságok uralják a Pocsolyát az is.

Bármilyen szomorú is, a lehetséges hatókört számunkra, a Porbafingók Népe számára az jelenti, ha levadásszuk a legkövérebb, és legönhittebb, leggonoszabb példányokat. Nomeg hátha a többieknek is megjön a kedve egy kis sárkányvadászatra.

Hogy struktúrálisan milyen változásokra lenne szükség az teljesen más kérdés...

belekotyogó 2012.04.03. 08:20:58

@Roy: Remélem hogy Pálinkás József lesz az új golyóstoll.3 dolog miatt tetszene:
1-okos
2-hasonlít a télapóra a télapó pedig jóságos
3-szeret ellentmondani és harcos figurának látszik

szóval őt szeretném!

Roy 2012.04.03. 08:27:56

@belekotyogó: Ő is Fideszes. Ettől kezdve teljesen mindegy.
Ellentmondani Orbánnak?

Don Quixote de la Ferko 2012.04.03. 08:40:27

Jó lenne visszamerülni a valóságba.

A gazdaság romokban, árak az egekben. Nem CSAK A benzin ára emelkedik, és dönt minden héten új csúcsokat.

Fel kéne végre ébredni, és észrevenni, ez az egész orbán játéka, hogy felkészüljön a választásokra.

Vajon ki lesz a következő, akinek a "beáldozásával" újabb 3-4 hónapra nem vele foglalkoznak? Hány "szerencsétlen" életet tesz még tönkre a hatalom megtartásáért? Pedotóni mikor kerül sorra távol keleti "turnéja" miatt?

Sok birka nyeli ezt a színjátékot, ami már arról szól, a kenyér elfogyott, de cirkusz van bőven.

belekotyogó 2012.04.03. 08:44:12

@Roy: Nem mindegy!Pálinkás hasonlít a télapóra egy kicsit,az pedig jóságos!)

saci02 2012.04.03. 08:54:03

Pedig de. Lezer Jano tegnap felszolitotta a tudomany elzart vilagat, hogy mossa tisztara magat! Akkor hajra ujsagirok, a TF diplomai es doktorai aranybanyak. Ha baloldali plagiumot talalsz, akkor a jobboldal fizet es forditva. Meg lehet nezni az agraron az osszes volt TSZ-elnok doktorijat is. En meg poszthumusz is lekapartatnam a sirfeliratokrol a dr.-t. Csak hajra, mert eszukbe juthat hogy iratrendezes cimen veletlenul ledaraljak a dolgozatokat!
Hajra! HAJRA!!!

bruhahahahihihi 2012.04.03. 08:56:45

Köteles Lacának nemcsak a surólókefe lóg ki a száján hanem a kapa is....AZ EGY igazi SUTTYÓ BUNKÓ !!!!!
Ő lesz az első Közt. Elnök akit biztos lelőnek !!!!!

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.03. 09:03:57

A sokat emlegetett nemzeti egységet még Orbán képben van , vele nem lehet megteremteni.
A k. elnöki tekintély visszaszerzését és valami nemzeti egységet csak a népszavazással választott személlyel lehetne elérni.

Hogy jöhet szóba egy Kövér, egy Tőkés, jó hogy nem Csintalan Sándor vagy Bayer bunkó Zsolt! Persze a fideszes nemzeti pofátlanságba ez is belefér!

hattyú 2012.04.03. 09:06:35

@FILTOL: a két dolognak bár van köze egymáshoz, de nem olyan módon, ahogyan te leírtad, attól, hogy teli pofával összemosod a dolgokat és csúsztatsz még nem lesz igaz az állításod... mert soha nem arról volt szó, hogy a sajtószabadság teljes egészében megszűnt volna, hanem arról, hogy erőszakkal, törvények átírásával, fű alatt (MTV-ben stb.) ahol csak lehetett megkurtították, de valószínűleg te ezt nem vagy képes megérteni, mert az agyacskád helyén egy penészes narancs van, különben nem írtál volna olyan stílusban ahogyan, így nem vesztegetek időt a témára, mert felesleges lenne.

belekotyogó 2012.04.03. 09:06:46

@Kövért, Csintalant, Patakit, Bayerbuzit k.elnöknek: Éppen népszavaznak,nem véletlen vannak a szimpátiaszavazós blogok!És Pálinkás József vezet,remélem tényleg őt választják és elülnek az indulatok végre.
De van egy mondás ugye:-Cirkuszt a népnek!
Ha ebből a szempontból vizsgáljuk,akkor Kövér lesz a közt.elnök.))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.04.03. 09:11:03

@Roy: "A Fidesz kb.20 évig fogja a nép vérét szívni."

Ahogy Rákosi, úgy Janibá is "mikronra" pontosan azt csinálta, amit moszkvai gazdáik diktáltak. Miből gondolod, hogy a narancsosok függetlenek? Ahogy én látom, pártfeladatuk, a nemzeti és a polgári értékek erodálása.

hungarian.ruvr.ru/
Az oroszok figyelnek ránk. Mi figyelünk rájuk?

film.indavideo.hu/video/f_az_ugynokok_a_paradicsomba_mennek
Érdemes a 012-03-10 20:51:11- kommentet nézni. Hová tűnt a számláló? Inda is figyel, manipulál.

belekotyogó 2012.04.03. 09:15:44

@rdos: Én is észrevettem,hogy baromi gyorsan eltüntették a számlálót!Pálinkás vezetett mindenesetre.

bruhahahahihihi 2012.04.03. 09:23:14

ha van Schmitt Pálnál alkalmatlanabb és méltatlanabb személy a magyar nemzet egységének kifejezésére, az "Kövér köteles László". Még az is szégyen, hogy a néhány napig "ideiglenes" köztársasági elnök lehet

belekotyogó 2012.04.03. 09:24:47

Jön a kolontári porfelhő Bp felé.
www.idokep.hu/szmog

tomwar 2012.04.03. 09:37:40

@belekotyogó: Nos, amit latsz az nem por, hanem NOX es NO2. Az pedig nem Kolontarrol jon, ott a por szennyezes a gond...

Kotkodus 2012.04.03. 09:44:06

@FILTOL: azért nem volt ez ilyen egyszerű...

szerinted, ha a dolgozat az m1 kezébe kerül leadták volna? lett volna ügy?
szerinted miért tette inkább felelőssé az opponenst és az egyetemet a bizottsági jelentés 3 oldalas összefoglalója, amely morálisan gyakorlatilag felmentette plagibát?
szerinted miért nem volt elérhető 2 napon keresztül a bizottsági különvélemény?
szerinted miért mondott le a rektor?
szerinted miért nem fogadta a jelentést réthelyi?

szóval lehet itt a sajtószabdságot magasztalni, de ha nincs ekkora közfelháborodás, plagibá még most is ott pöffeszkedne, büszkén a "férfias" teljesítményére... ez nem a fidesz "becsületességén" múlt... még ha most ezt is próbálják majd beadni... neked...

belekotyogó 2012.04.03. 09:46:11

@tomwar: Pár napja még ott volt ugyanez a felhő,most itt van Bp fölött.Ugyan honnan jönne máshonnan,mint a tározóból ami folyamatosan kiporzik mert szarnak lefedni?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.03. 10:00:06

A sokat emlegetett nemzeti egységet még Orbán képben van , vele nem lehet megteremteni.
A k. elnöki tekintély visszaszerzését és valami nemzeti egységet csak a népszavazással választott személlyel lehetne elérni.

Hogy jöhet szóba egy Kövér, egy Tőkés, jó hogy nem Csintalan Sándor vagy Bayer bunkó Zsolt! Persze a fideszes nemzeti pofátlanságba ez is belefér!

tomwar 2012.04.03. 10:00:07

@belekotyogó: A tudomasom szerint az ott hasznalt lugos technologiabo nem kerulhet ki nitrogen szennyezes, ezert irtam.

Ami a kiporzast illeti, az komoly problema, valojaban ezert volt "viz alatt" az egesz... Nyilvan maskepp is le lehetne fedni, en sem ertem, mit szarakodnak vele.

tomwar 2012.04.03. 10:02:29

@belekotyogó: A lugos technologiabol nem jon nitrogen szennyezes, szerintem ez masfajta ipari-kozlekedesi kibocsatas miatt van.

A lefedes hianya miatti problemaban egyetertunk, fuggetlenul attol, hogy van-e osszefugges a ket dolog kozott.

Mikrobi 2012.04.03. 14:26:25

Azért most ne essünk át a ló túloldalára! Nem arról van szó, hogy minden politikus hazudik, disszertációt hamisít és lézerblokkolót használ! De amelyikről kiderül a disznóság, az takarodjon a közéletből! Vagy legalább ismerje el a disznóságát és kérjen bocsánatot! A botlás a politikus részéről is megbocsátható, ha *kéri*.
süti beállítások módosítása