A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

2018 miatt: a Fideszre szavazok 2014-ben

2013.06.25. 12:17 garmr

Immáron kevesebb mint egy év áll előttünk a következő parlamenti választásokig. Annak ellenére, hogy ez a tény egyelőre még viszonylag kis hangsúllyal jeleik meg a médiában, a politikai életet nyomon követő választók egyre tisztább képet kapnak a pártpiac ilyen-olyan szereplőiről. Megállapítható, hogy a felhozatal úgy ahogy van borzalmas és talán soha nem volt még ilyen nehéz dolga annak, aki jóérzéssel szeretné behúzni az X-et a szavazólapon. Talán az is kijelenthető, hogy 2014-ben ez talán lehetetlen lesz.

Magát és az ország jövőjét komolyan vevő, tisztességes magyar emberként nem akarok MSZMP-s kommunistákra szavazni. Ennek a körnek a meghatározása végtelenül egyszerű. Minden olyan párt, mely kormányon volt a rendszerváltás óta, és nem hozta teljes körűen nyilvánosságra az állampárti titkosított dokumentumokat és ügynöklistákat, az kommunista. Ebből is látható, hogy mennyire nehéz is a helyzet, ezzel ugyanis helyből kizártuk a két egymással vetélkedő MSZMP utódpártot, a Fideszt és az MSZP-t. Végtelenül sajnálatos tény, hogy 23 évvel a rendszerváltás után még mindig két ilyen neokádárista párt jelenti a magyar politikai paletta két ellentétes pólusának legnagyobb "erejét". Még inkább elszomorító, hogy ezt a palettát ők maguk hozták létre, gondosan leosztva egymás között különböző populista lózungokat és hatalomgyakorlási elveket, vigyázva arra, hogy kellőképpen azonosíthatatlan katyvaszt hozzanak létre, mely éppen aktuális egyéni ambícióik szerint szabadon alakítható. Az ő általuk mesterségesen megalkotott és fenntartott, magát és egymást jobb- és baloldalinak (nemzetinek, vagy demokratának, egyremegy) nevezett tartalom nélküli formációk pedig az oszd meg és uralkodj elvet magát a magyar választókon gyakorolják. 

Ez a dimenzió ugyan egy pillanatra felfeslett az őszödi szeánszon, a megnyíló politikai résen betüremkedő amorf entitások azonban ugyanolyan torz politikai gnómok lettek, mint a két fent megnevezett elődjük, csak ideig-óráig még leplezni tudták ezt az újdonság varázsával. 

Jobbik egyszerűen képtelen túllépni a zsidó-cigány-buzi radikális szentháromságon és még ha korábban voltak olyan jelek is, hogy megpróbálják legalább a kormányképesség látszatát magukra erőltetni, ez az irányvonal meglehetősen hamar hamvába holt. A megélhetési politizáláshoz a mai magyar valóságban sajnos a jelenlegi teljesítményük is elég, a pártnak juttatott állami támogatás és a képviselői fizetések pedig úgy tűnik maximálisan kielégítik a pártvezetés igényeit. A földtörvény megszavazása alatti performanszuk és ha képesek ezen a témán fenntartani a figyelmet ugyan szimpatikus lehet egyes köröknek de mivel arról továbbra sincs semmi hír, hogy ők mégis mit csinálnának másként a "hazanemeladó", politikai körökben kedvelt szófordulat ismételgetésén túl, sok perspektívát továbbra sem látok a pártban.

Az LMP olyannyira meglepődött azon, hogy bejutottak a parlamentbe, hogy ezt a sokkot azóta sem tudták rendesen kiheverni. A párt zöldbe bújtatott, szélsőbalos eszmékkel kokettáló platformjának erősödése a csapat meghatározhatatlan elvekkel rendelkező másik felével szemben csak növelte a skizofréniát ami a már ismert szakadáshoz is vezetett. Persze ezt a műsort is a mi adóforintjainkból adták elő. A valós helyüknek megfelelően a kiszakadók el is tűntek azóta a süllyesztőben. A Schiffer-féle vonal legalább azt a szívességet megteszi a választóknak, hogy próbálja napirenden tartani az ügynökakták kérdését. Mindezeken túl, sajnos annyira erőtlen és jellegtelen az egész társaság, hogy az bizony édes kevés lesz a profi médiapárt Fidesz ellen, így minden rájuk adott szavazat puszta pocséklás. 

Bajnai és az E14 mutatott ugyan olykor biztató jeleket, de az aki elmegy a régi szocik közé idétlenkedni Szárszóra, a továbbiakban szintén ugyanúgy szóra sem érdemes, mint Gyurcsány bohóc.

A felhozatal tehát siralmas és a normális kormányra vágyó pragmatikus szavazó talán még félre is tenné gyászos  ellenérzéseit, ha az előbbi sekélyes felhozatalból bármelyiknek lenne is valami nyilvános, elérhető elképzelése arról, hogy mégis mit akar kezdeni az országgal. Erről a nem elhanyagolható dologról viszont gyakorlatilag egyik párt esetében sem tudunk semmit. Különösen fontos lenne az úgynevezett ellenzéki pártok részéről, hogy indokot adjanak arra, melléjük húzzuk be az X-et. Például, ha valamelyikük már csak annyival előjönne, hogy na majd ők befejezik az aktív dolgozói és vállalkozói réteg fosztogatását és megszüntetik az inaktív és nyugdíjas rétegek favorizálását, máris megkapná a szavazatomat. 

Úgytűnik azonban, így a választási naptári évbe lépve azonban, hogy az ellenzéki dágványban nem találunk aranyat. Szárszó nemcsak abból a szempontból volt szimbolikus, hogy Bajnai egyenlőség jelet tett önmaga és a levitézlett szoci matuzsálemek közé, hanem abból a szempontból is, hogy ezek a régi szoci múmiák még mindig előmásznak szarkofágjaikból és megpróbálnak köztünk élni. Ha még mindig ők jelentik a legtámogatottabb ellenzéki pártot, akkor nagy baj van. Ez azt jelenti, hogy Öszöd és a 2010-es választási vereség nem volt elég, ennél nagyobb tisztítótűzre van szükség. 

Ezért fogok 2014-ben a Fideszre szavazni, ha ők maradnak, a posztkommunista politikai rend egyik oldala talán végleg összeomlik, hogy a helyén most már valóban valami új, friss, modern, pragmatikus és civilizált erő lépjen elő a színről, amely 2018-ban képes lesz letakarítani a Fideszt a porondról. Akkor majd talán 30 év átmenet után tényleg megtörténik a rendszerváltás.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

112 komment · 2 trackback

Címkék: fidesz választások 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr125377055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:41:28

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:28:11

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 15:20:37

"Az LMP olyannyira meglepődött azon, hogy bejutottak a parlamentbe, hogy ezt a sokkot azóta sem tudták rendesen kiheverni."

Ez zseniális. :D

és nagyon igaz sajnos.

Terézágyú 2013.06.25. 15:24:15

Én soha életemben nem szavaztam a fideszre (még liberális korukban sem)...
Akkor most kezdjem el, öregkoromban?....

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.06.25. 15:40:10

Az MSZP ellen szavazni olyan, mint belerúgni egy haldokló, fogatlan oroszlánba.
Lehet húzzák még egy kicsit, de mivel úgyis a Fidesz nyer 2014-ben, fel fognak morzsolódni.

Bajnai ott baszta el (a szememben), hogy összeállt velük. '18-ra kellene koncentrálnia inkább, és most hagyni a narancsot megfőni a saját levében.

Viszont aki nem akar sem MSZP-t, sem Fideszt, az ne szavazzon az ellenoldalra... hogy a picsába tudsz tükörbe nézni?
Ha nincs számomra jó választási lehetőség, nem szavazok. Ennyi.

Jack Torrance 2013.06.25. 15:49:48

Sajnos 2018-ban nem lesznek valasztasok

Vírusbácsi 2013.06.25. 15:52:08

Az alapcélod tök érthető, és helyes.De akkor miért az egyik komcsi pártra szavazol (ahol bizonyítottan több a volt MSZMP-s), a szocikkal szemben? Miért nem a JOBBIKra? Én rájuk fogok, vagy a kutyákra, ha lesz belőlük párt. És azért szavazok rájuk, annak ellenére, hogy zsigerből gyűlölöm őket, nem tudok nézeteikkel azonosulni, hogy ez a két dinoszaurusz párt elhúzzon a vérbe. Miért lenne ezeknél rosszabb a JOBBIK? Ha már valami tisztítótűz kell, jöjjenek a szélsőjobbosok.....

balambher 2013.06.25. 16:03:45

"Ezért fogok 2014-ben a Fideszre szavazni, ha ők maradnak, a posztkommunista politikai rend egyik oldala talán végleg összeomlik, hogy a helyén most már valóban valami új, friss, modern, pragmatikus és civilizált erő lépjen elő a színről, amely 2018-ban képes lesz letakarítani a Fideszt a porondról. Akkor majd talán 30 év átmenet után tényleg megtörténik a rendszerváltás."
Aszondod: egyik oldala talán végleg összeomlik. És ha nem így lesz, nem omlik össze, vagy nem lesz választás 2018-ban, akkor majd bocsánatot kérsz, vagy hogy gondoltad az egészet?

Csak egy adalék, hogy mire szavazol: ősztől életpálya-modell helyett azt kapják a pedagógusok, hogy 32 órát bent kell tölteniük a munkahelyükön, a 2000 most képződő szakértő pedig állandóan azt fogja vizslatni, hogy mit rontanak el, ha a naplóban egy X túlnyúlik a rubrikán, megbüntetik 50.000 Ft-ra, ami egy pedagógus félhavi nettó keresete. Na, ezekre fogsz szavazni. Inkább tedd magadévá egy ismerősöm mondatát: ne csökkentsék a rezsimet, hanem zavarják el!

Mitzimackó 2013.06.25. 16:06:13

" nem akarok MSZMP-s kommunistákra szavazni." akkor ne szavazz a fideszre, mert a legtöbb ott van.

HaCS 2013.06.25. 16:06:48

Teljesen mindegy kire szavazunk. Egyik kutya másik eb. A választási és parlamentáris rendszerünkkel van baj. Meg persze az általános felfogással.

Ez az ország pár éven belül lábon fog elrohadni.

sargalo23 2013.06.25. 16:12:12

Ha 2014-ben a Fidesz nyer akkor ennek az országnak meszeltek.A maffia mindent beháloz 2018-ig,azután már mindenben csak az ő szavuk számít , még , hogy választások naivak vagytok ők nem ebből a kottábol játszanak.Bajnainak nincs más lehetősége mint kihasználni az MSZP infrastruktúráját,ha az ő választási ígéretei teljesülnek még van esélye az országnak.A legjobb megoldás természetesen a lengyel példa a teljesen szuverén külföldről hazatérő jelölt lenne.

2013.06.25. 16:17:59

A kétfarkú azt ígérte, hogy ha bejutnak a parlamentbe, tényfeltáró újságírókat juttatnak be listán. Úgyhogy az én szavazatomat ők fogják kapni.

Szevasztok 2013.06.25. 16:36:58

"Ezért fogok 2014-ben a Fideszre szavazni, ha ők maradnak, a posztkommunista politikai rend egyik oldala talán végleg összeomlik,"

Ez egy hatalmas naivitás!

A fidesznek (maffia no1.) elemi érdeke, hogy az MSZP (maffia no2.) porondon maradjon, és mindent meg is fognak tenni ezért.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.25. 16:49:17

Ez abszurd logika. A Fideszre nem szabd szavazni.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.06.25. 17:17:32

"A Jobbik egyszerűen képtelen túllépni a zsidó-cigány-buzi radikális szentháromságon és még ha korábban voltak olyan jelek is, hogy megpróbálják legalább a kormányképesség látszatát magukra erőltetni, ez az irányvonal meglehetősen hamar hamvába holt."

Ez ótvar hülyeség. Aki ezt állítja, az vagy nagyon lusta tájékozódni vagy analfabéta. Az, hogy a médiából milyen információk szivárog azt a médium határozza meg. Kiváló példa erre a HírTV hozzáállása a földtörvénnyel kapcsolatban. Gondolok itt arra, hogy Vona Gábor érvelő beszédét egy az egyben kivágták és a szöveg befejezés szakaszát közölték le, amely természetesen blődségnek tűnik az elmondott érvek hiányában.

Amit állítok: A Jobbik programja, szellemisége, stb nem a zsidózásban, cigányozásban merül ki, sőt. Aki tud magyarul értelmezni az tudja, hogy egyszer sem tettek arra utaló jelet, hogy neonáci eszméket ébresztenének fel, egy esetleges választási győzelem esetén. Persze az emberi egyenlőség, a pozitív diszkrimináció megszüntetésében sokan gáz kamrákat látnak. Ennyi erővel a vöröskereszt is egy mocskos náci.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.06.25. 17:24:13

Bocs blogger, de tényleg egy debil hülye vagy xD Nem tudok visszafogottabban fogalmazni, pedig hidd el szeretnék. Pénzel téged a Fidesz, vagy mi van veled? Ha van annyi eszed, hogy észreveszed, hogy a Fidesz-MSZP egy tőről fakad, akkor mi a 'szért nem gondolsz arra, hogy jóformán egy és ugyan az a családi kör? Miért gondolod, hogy a Fidesz huzamosabb uralkodása majd megsemmisíti a testvérpártot? Ők határozzák meg egymást, ez a funkciójuk. Az egyik nincs másik nélkül. Mondhatnám az MSZP-nek is nyereség egy Fidesz győzelem, hiszen az is visszajelzés mind nekik, mint valahol a társadalom felé, hogy nincs szellemi megújulás, ugyanúgy kísért a kommunizmus és lehet eszetlenségekkel, meg a másik bal'szságával választást nyerni.

2013.06.25. 17:34:46

@ntracer: A Jobbik alapítói pár éve kiléptek a pártból. Miért? Olyan embert vettek fel soraikba akit akár Rosa Luxemburg utódaként is említhetnénk. A szellemiség és ez a tény hogyan fér meg? Szegedi kabarészerű kilépése után mennyire komolyan vehető ez az egész?

pástétom 2013.06.25. 17:40:58

"de az aki elmegy a régi szocik közé idétlenkedni Szárszóra,"

De a régi fideszesekre rászavazol, mi a kurvaanyádat?! Nincs még egy párt M.o-n, amely legcsekélyebb mértékben sem változott az évek alatt, amelyben ma is ugyanaz a keménymag diktál, mint 20 évvel ezelőtt. Ráadásul nincs még egy párt, amely ennyire züllött lenne, ami annyi rosszat zúdított volna az országra, mint 3 év óta a Fidesz. Ekkora országrombolást, ilyen szegényellenes politikát, ilyen mértékű és szemérmetlen szabadrablást egyetlen kurzus sem valósított meg.

De csak vén szocizzál és szavazzál a fideszes hazaárulókra. Megérdemlitek egymást.

is 2013.06.25. 17:40:59

ugyan, ugyan. ugyanez volt 2006-ban, jött Bokros (most itt van), aztán 2,6%-ig juttattad te a nagy okoskodásodban (fogadok, hogy akkor is a FIDESZre szavaztál). 2010-ben is volt hat országos lista, ott sem sikerült, csak a FIDESZt behúzni. most 2014-ben is addig magyarázkodsz össze-vissza, hogy megint a FIDESZ jön ki.

egyrészt te nem vadászni, hanem szopni jársz, másrészt meg, ha rászavazol a FIDESZre, akkor rászavaztál a FIDESZre, és ne racionalizálj, támogatod ezt a rablást, amit csinálnak. próbálkozol itt erkölcsösködni, de ezzel csak magadat csapod be.

már 2010-ben az volt, hoyg most legyen a FIDESZ, de majd abból ki fog jönni egy jobb dolog. csak rosszabb lett. 2014 után is rosszabb lesz, és megint 4 évet eldobsz az életedből. bármiket is megpróbálsz itt összemagyarázni bottom-up. ha egyszer top-down ránéznél, elfogadnád, hoyg itt és most nem a FIDESZ a kiút semmilyen távon, hanem Bajnai. ha Bajnainak 25%-a lenne, mert ilyen hülyék, mint te, nem próbálnának még okosabbak lenni, akkor leszarná az MSZP-t. pontosan a te posztjaid miatt kell Bajnainak odamennie, te küldöd oda ezzel, amit csinálsz. szégyelld magad.

@ntracer: +1

is 2013.06.25. 17:42:50

@Szevasztok: pontosan. egymást nem csinálják ki, csak a cirkuszporondon a népnek játszanak, és látszik, hogy nem kevesen be is szopják. hátul azonban megmondta már Dávid Ibolya is, meg Gyurcsány is, hogy megy a 70-30%, meg a Simicska-Puch tengely.

amagearm 2013.06.25. 18:25:19

Ennyire vak a magyarországi konzervatív értelmiség? Ennyit keres egy konzervatív blogger, hogy ne is érdekli mi megy az országban? Szégyen, hogy ilyen álokoskodással próbálsz kampányolni a fidessnek.Tényleg, MSZMP és kommunista, csak ennyi a választék. Rég nem ezekről szól, hanem egy álságos köntösbe bújtatott, diktatórikus klientúraépítésről. De ha mindenképpen a múltban keresel szimbólumot, bedobok egy újat a mostani folyamatok leírására, ez előbbiek helyett NEMZETI SZOCIALIZMUS. Gondolkozzunk erről közösen, Jobboldaliak, Baloldaliak, Nemzeti érzelműek...

baloldali 2013.06.25. 18:54:02

@nevetőharmadik: ...hogy a Fidesz milyen módon oldaná ezt meg, meglehetősen érdekes kérdés..
Egyszerűen, ld. Pozsgay, Szűrös.
A 2018-a választási nagygyűlésen,Szekeres, Baja, Kiss Péter stb. is ott ülnek a színpadon az Orbán beszéd alatt.

Mészáros Laci 2013.06.25. 19:22:31

Sajátos gondolatmenet, de ez a szárszói találkozó tényleg riasztóbb volt mint Simicska egy borús hétfő reggelen.

Puch László. Bakker.

Mészáros Laci 2013.06.25. 19:26:35

@is:

Bakker, Puch László.
Veres János.
Nemár.
Lamperth Mónika.

Élő panoptikum.
Gyurcsány sem bírta őket. Pedig.

Mészáros Laci 2013.06.25. 19:28:19

@ntracer: ez így túl általános szerintem

Husz_János_Puszita 2013.06.25. 19:34:12

Hmmm...gondolkodtam már én is ezen, hogy csinálja meg a fidesz az államcsődöt, hátha a sokkterápia használ, de legalább akkora esély van rá, hogy azért is mindenkit hibáztat majd magyarember, csak saját magát nem. Aztán ezen felbuzdulva a szocikra szavaz, mivel akkor pénz és munka híján még több inaktív lesz, akiknek beígérhetik a 10 kulcsos 100% -os progresszív adót, amitől majd eljő a kánaán.

Inkább szavazok Bokrosra vagy egy ma még nem látható új, tényleg korszakváltó pártra.

ntracer · http://ujnemzedek.blog.hu 2013.06.25. 19:59:19

@Mészáros Laci: Végülis csak konkrétumot írtam... tényleg tök általános :D Istenem... engem is az idiotizmus űz el ebből az országból.

Bereznay A. 2013.06.25. 20:03:12

Dehát miért olyan fontos mindenáron szavazni?

Bereznay A. 2013.06.25. 20:05:52

@Wendriner Piroska sakál és balerina:

A tényföltárók csak a Parlamentben tudják föltárni a tényeket?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.06.25. 20:17:07

Azért tartunk ott ahol, mert félünk az újtól. Jobbik és kész. A másik kettő "nagy" megmutatta, hogy nem képesek elhozni a jó életet. Adjuk meg a lehetőséget az újnak, hátha.

Nem is értem azokat, akik még mindig a fideszre vagy az mszp-re szavaznak. Egyszerűen az emberi ostobaság. Persze nagy a média hatalmas...

ki kéne nyitni a szemünket.

Venyigeszu 2013.06.25. 20:17:26

Tisztelt Szerző!
Bár jórészt egyetértek veled, azonban egy - igen fontos - tényezőt kihagytál a számításból. Ha jövőre nyer a Fidesz, akkor egyrészt olyan ámokfutás veszi a kezdetét, amihez képest a mostani kimondottan demokráciaerősítésnek fog tűnni, másrészt 2018-ban lóf@sz lesz, nem választás. ( megjegyzem, a jövő évinél is rezeg a léc.)

2013.06.25. 20:31:00

@Bereznay A.: Zárt ülések, 70 évre titkosított jelentések... hát bentről biztosan könnyebb. :)

lobaszopiatej 2013.06.25. 20:39:12

Úgy van, támogassuk Simicskát, Demjánt stb... hadd fölözzék le a milliárdokat, közeleg is a választás, kell ám a kampányra!

Persze, "BIZTOS" kevesebbet lopnak! Hiszen Gyurcsány is lopott 8 évig, akkor ők miért ne tehetnék ?!

hócipőke 2013.06.25. 20:56:46

Aztán van Bajnainak egyetlen önálló gondolata, vagy Amerikából küldik a partitúrát? Még hogy szakértő!
Miben olyan zseni, hogy milliárdos lett? Vagy az nem baj, ha ő vagy az MZSSSP gazdag, csak a jobboldali legyen csóró? Persze, ő megdolgozott érte, csak más lop. Neked hány évig kellene élned, hogy annyit kereshess? Nem baj, ő megérti a szegényeket, tudom, mint Bokros Lajos anno. Most ő is a mennybe megy. Akkor elinflálta a nyugdíjat, most meg zseni - utólag.

Bereznay A. 2013.06.25. 20:57:40

@Wendriner Piroska sakál és balerina:

Értem. Biztosan igaz is. Csakhát úgy képzelem bármennyire is érdekes lehet ilyen-amolyan részletek kiderítése, ez túlságosan kerülő út, ha út egyáltalán a demokráciához. Úgy képzelem bármennyire is kívánatos, mondjuk az ügynökök egész sorának megismerése, ennek fontossága eltörpül ahhoz képest, hogy olyan rendszer legyen végre, amiben az ilyesminek a hozzáférhetősége magától értetődő. Eltúlozva ugyan a dolog rossz oldalát akarikírozés közben, engem mégiscsak arra emlékeztet az ilyesmi, mint amikor annak idején valaki azzal indokolta a Pártba belépését, hogy belülről szeretne javítani. Közben nem is azért lépett be. Abba kellene hagyni a fönnálló rendszer támogatását ha a cél a megdöntése. Minden új párt létrehozása, minden létező pártra leadott szavazat a rendszert élteti. Amíg ezt nem fogják nagyon széles tömegek – az ország többsége – megérteni, addig nem lesz változás. Mégsem akarja szinte senki megérteni. Dereng valami, de aztán elhessegetik. Nincs ezzel kinek megfelenli. Inkább megfelelnek annak amiről azt halották, illik neki megfelelni. És lecsapódik öncélú poénokban. És csodálkoznak, minden marad a régiben. Rettenetes.

nu pagagyí 2013.06.25. 21:19:41

Az ötlet nagyon jó. Szavazz a Fideszre, hogy utána 30 évig már ne is szavazhass. Nemcsak pártjaink infantilisek, úgy látom a potenciális választó képviseletében a tisztelt blogíró is. Az a nép, amelyik ad magára, akkor is leváltja a fungáló kormányt, ha csodákat tesz. Lásd Churchillnek és pártjának buktáját a háború megnyerése után. Amíg csak rossz pártjaink vannak, azokat kell cserélgetni, el ne pofátlanodjanak.

vantaan 2013.06.25. 21:20:24

@REMY: No no hülye azért nem vagyok!

nu pagagyí 2013.06.25. 21:30:57

Még egy dologgal van teli a hócipőm. Észre kéne már venni, hogy az ügynökaktázás lejárt lemez. A társadalom már semmit sem nyer vele, ha néhány kivénhedt kommunistáról kiderül, hogy kommunista volt. Náluk sokkal ocsmányabb férgekkel lett tele a közélet, azzal kéne már foglalkozni, az újbarbárokkal. Ügynöklisták helyett a Kubatov-listával, a néhány petákért tisztességét eladó köztisztviselőkkel, pénzért bérelhető randalírozókkal, savas bácsikkal, egyenruhában vonulgató faszfejekkel.

toportyánzsóti 2013.06.25. 21:35:52

Ezt a mentális állapotot pár botütéssel javasolnám orvosolni.2-őt kevesen élnek túl...Különösebb garancia 2018-ra sincs hogy akkor megbukna a narancsmaffia.Láthatod csak a rendet kell nekik fenntartani és nem tud senki beléjük kötni...

Shanarey 2013.06.25. 21:40:30

2003 ban egy ismerősőmmel beszélgettem a politikáról, a pártokról. Azt mondtam neki hogy itt a helyzet kb 2030-ra fogg normalizálódni. Kiröhögött. 2010 ben elővettem ezt a témát, és érdekes módon már nem röhögött.

==T== 2013.06.25. 21:46:48

A Jobbik nagyonis képes túllépni a szerző által említett dolgokon, csak a szerző rossz forrásból tájékozódik. A "mainstrem"*** média ui csak akkor tudósít a jobbikról, ha balhé van, vagy ha az az pillanatnyi érdeke.

99%-ban vagy Fidesz vagy ballib érdekeltségű/irányultságú

Mészáros Laci 2013.06.25. 22:03:27

@ntracer:

A "mindenszar" meg az "egyikkutyamásikeb" szerintem nem konkrétum :-)

@==T==:

A Jobbik néhány településen helyi szinten erős pozíciókhoz jutott (képviselőtestület, polgármester). A Jobbik klasszikus eszköztárával sehol nem jutottak egyről kettőre.

Ha egy majmot elver az erősebb majom, akkor a gyengébb tudni fogja, hol a helye a rangsorban. Embereknél azonban ez igen látványosan NEM MŰKÖDIK.

Mészáros Laci 2013.06.25. 22:07:10

@nu pagagyí:

ez fasság, már megbocsáss.
miért ne szavazhatna?
nagyon fura, hogy a diktatúrával riogatók a mondatukat úgy fejezik be, hogy ezért kell leváltani a fideszt. de hát csókolom, ha egy pártot le lehet váltani, az nem diktatúra, hanem demokrácia :-)

A szocik ugyanazt a propagandát nyomják, mint minden korábbi kampányukban, miért gondolnám, hogy ha kormányozni fognak, mást csinálnak mint korábban? Ez a szárszói öregfiúk találkozója egy pillanat alatt képbe helyezte a fidesz (önmagában jókora) hülyeségeit.

Mészáros Laci 2013.06.25. 22:11:31

@Shanarey:

A helyzetet sem az idő nem normalizálja, sem a pártok.

Amíg az átlagmagyar másokra tolja a felelősséget a saját sorsáért, addig olyan politikusokat fog választani saját soraiból, akik másokra tolják a felelősséget az ország sorsáért.

Változtatni alulról lehet. Én magam tegyek erőfeszítéseket az előrelépésért ott, ahol tudok, és ne azt nézzem, hogy a többiek, mások, a politikusok mit nem tettek meg. Ha én így gondolkodom, olyan politikust fogok választani, akik hozzám hasonlóan mindent megtesznek a város vagy az ország jobbulásáért.

A "mindenszar" a tanult tehetetlenség szlogenje.

hondamonda 2013.06.25. 22:14:02

A fidesz sokkal alacsonyabb szinvonalat produkalt annal, hogy kepes legyek rajuk behuzni az X-et jovore.

2010 elott volt nemi utalas a Fidesz reszerol, hogy hajlandoak nekimenni a joleti allamnak, de kormanyon inkabb csak rontottak a helyzeten. Mivel itt valasztast nyerni es kormanyon maradni csak szocialis demagogiaval lehet, ezert szinte mindegy, hogy kik nyernek jovore. Folytatodni fog az elkuras.

NYJetsTD 2013.06.25. 22:14:49

2018-ra vársz? Minek? Addigra most kitömött fideszes nagyurak fogják csicskáztatni a népet. Gyenge vigasz, hogy köztük a retardált fidesz szavazókat is. Korrekt szavazás és kampány nem lesz. Mint ahogy már jövőre sem.
Amíg az emberek azon az értelmi színvonalon állnak, hogy magyar seggbe magyar lófaszt, addig semmi, de semmi sem fog megváltozni. Sok barom tapsol annak, hogy pár ember lenyúlja a földeket, trafikokat, gyógyszertárakat, közbeszerzéseket és lassan minden mást is. De örülnek ennek, "mee az matyar kézbe lesz má, nem a multijé meg a júnióé". Ezekkel akarja poszter megváltani 2018-at?
Ha-ha-ha.

ájlesz 2013.06.25. 22:31:41

Ez az egész úgy sz@r ahogy van. Mindenestől. Senki
nem hisz semmiben és mondja a nagy okosat. Amíg
nincs katarzis, teljes megtisztulás, addig megy a dagonyázás. Pártok nélküli, valóban a nép által jelölt, szakmailag, erkölcsileg alkalmas képvise-
lők garantálják az igazi demokráciát. Addig csak
marad a nagy szemfényvesztés. Változtassunk!!!
A mai politikai szereplőkből elég volt, akár bal,
akár jobboldolon. A bohózatból elég volt!!!

Brix 2013.06.25. 22:33:54

A Fideszre vagy az MSZP-re ne szavazzon senki, mivel mindkét párt komoly szinten hozzájárult Magyarország jelenlegi siralmas társadalmi-gazdasági helyzetéhez.
Érdemesebb az újabb formációkra szavazni. Az LMP a legjobb választás, mivel a párt megmaradt része a politikai középen áll, valóban elveti a tömbök szerinti politizálást, és irtózik a korrupciótól
A baloldali beállítottságú emberek, szavazzanak az E2014-re, mivel Bajnai visszahozza többkulcsos adózást, helyreállítja a szociális rendszert és bevezeti a pályázatok elbírálásnál a civil kontrollt
Aki azt akarja, hogy az országban tovább növekedjenek a társadalmi különbségek és a felső 10%, de leginkább a Fidesz-közeli politikai-gazdasági elit tovább gazdagodjon a többség rovására, az szavazzon a velejéig korrupt, antiszociális, elitista Fideszre

2013.06.25. 22:42:01

@Brix: Ha rám hallgatsz, a legjobb választás egy jéghideg tuborg.

Bereznay A. 2013.06.25. 23:30:26

@ájlesz:

Csakhogy!

És, hogy erre esély lehessen?

S e n k i s e s z a v a z z o n !

Majd akkor – e t t ő l – összedől a színjáték és előlről lehet kezdeni, úgy ahogy 1989-ben kellett és lehetett volna.

M á s – j ó z a n – ú t n i n c s.

Mozgalmat a nem szavazásért.

nyuggernyúzó 2013.06.26. 01:05:34

Naivitás azt hinni, hogy majd jön egy új párt és akkor ez meg az lesz. Lófaszt jön. Ennek a beteg magyar társadalomnak ilyen Fideszre meg Mszp-re van igénye. Ennek a buta pórnépnek, a nyugdíjemelés meg a rezsicsöki a lényeg. Mit számít, hogy rekord alacsony a születésszám, hogy a fiatalok fele kivándorolna? Demokratikus keretek között itt nem lesz változás, hanem megy az ország az összeomlás felé.

Tyreo 2013.06.26. 01:16:58

@Bereznay A.: Nem lehet az MKKP-ra szavazást nem szavazásként értékelni? És mégis konkrétabb szám lesz mint a nem-szavazóké. Hisz ez egyértelműen egy középső ujjal ér fel. Míg a nemtörődömség lehet közöny is.

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 04:57:08

@is: Meglehetősen igazad van. Úgy látom. Mindenesetre bazi porvihar van, amiből nem látszik a kiút. Mert ma -akárhogy nézzük a dolgot - Bajnainak oda kell hajolnia az MSZP-hez, ahol maga a Puch László Baráti Kör várja, mint megmentőjét.
És mondani semmit nem fog tudni, mert a baráti kör hangosabb.
És Bajnainak azért (is) kell odahajolnia, mert a jobboldalon a libázás még mindig fontosabb, mint az, hogy esetleg kivezető utat kellene keresni ebből a szarból, amelybe éppenséggel a jobboldal kalózvezére taszítja az országot (a baloldal bénasága következményeként is).

Egyébként nem tudom, hogy miért nem tud elhatárolódni a tisztességes konzervatív jobboldal Orbántól?

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 05:04:13

@Bereznay A.: Ahhoz, hogy megszűnjék a jelenlegi rendszer támogatása, meg kellene pontosan fogalmazni, hogy mi is az.
Azt hiszem, ma az emberek nem értik, hogy a rendszer támogatása a hallgatás, a nem tiltakozás, és az is, hogy alternatívák feltárása helyett a régi - egyébként javarészt a Fidesztől eredeztethető - stigmákkal borítják el bármelyik lehetséges orbán-ellenlábast, illetve alternatív utat. És ehhez már nem is kell a fideszes beavatkozás, reflexből megteszik az emberek. A papagájkommandó - mondjuk így - bennünk él.

Tehát össze kellene szedni, mi is az, ami a rendszert támogatja, és le kell vonni a következtetést, hogy ezeket kellene elhagyni.

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 05:07:43

@nu pagagyí: Legmélyebb egyetértésem. Új panoptikum, új listák, új könyvek. A pártállami titkosrendőrség lassan történészi hatáskör lesz; habár azok a kapcsolatok ma is működnek, amelyek valaha ott keletkeztek.

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 05:09:56

@ájlesz: És mond Brian, hogyan kell megtisztulni?

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 05:12:51

@Bereznay A.: Utálom ezt az alternatívát, de egyre inkább látom, hogy kétségtelen alternatíva.
Egyelőre még kivárnám, "hátha történik valami..."

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 05:14:16

@Tyreo: És ha megnyeri a nem-választást, akkor mi lesz? :)))

2013.06.26. 07:19:14

Ha kapok úgy 2-3 milliárdot, netán kapok 2000 hektár földet, talán jutna nekem is vagy 200-300 trafik, vagy esetleg épitenének egy stadiont a telkemen--akkor Isten bizony rájuk szavaznék.
De addig még gondolkodom és várok.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 07:52:42

@Tyreo: de bizony hogy! A kétfarkúakra (már ha a magas bíróság hajlandó lesz bejegyezni őket) adott szavazat a *tevőleges* formája annak, hogy hülyék vagytok, de mind.

Bereznay A. 2013.06.26. 08:41:34

@Tyreo:

Ha valaki ír az eseményekről egy elemzést, hogy aszongya nem szavazott 35%, érvénytelenül szavazott 20%, a kétfarkúra szavazott 15%, miközben további nagyon tenni akarók összesen 5%-nyi szavazatai megoszlottak a Civil Mozgalom (Seres), és a Tempó Párt között, akkor lehet úgy magyarázni a dolgokat hogy ezek a jelenségek összefüggőek, és ettől okos lesz a cikk. Más nem várható. A maradék 25% szavazat alapján Fidesz-MSZP (vagy még szélesebb koalíciós) kormány alakul, minden megy tovább, ahogyan eddig. Megtalálják a módot, hogy formalizálják a már most meglébvő együttműködésüket a fönnmaradás érdekében. Nem történik semmi, azon túl, hogy a kétfarkú képviselői azután humoros marahaságokkal kínálnak szórakozást a parlamentben, esetleg egy-két kisebb jelentőségű népszerű dolog mellett kiállásuk közben. Ha – egy számként – 75% nem megy el szavazni, olyan körülmények között, hogy erre előzőleg egy pártként természetesen nem induló, az egész magyar politika jellegi megújításáért küzdő mozgalom bíztatott már egy éve, akkor annak átütő ereje van. Megdöbbent, ráébreszt mindenki összetartozására, győzelmi hangulatot áraszt, összefogásra, spontán új szerveződésekre buzdít, a magát is védő média hangot ad a nem szavazóknak, az őket távolmaradásra inspiráló mozgalomnak fórumot ad, dolgok fogalmazódnak meg a már legszélesebb nyilvánosság előtt, erjedés kezdődik, megindul az átalakulás.

Az egy közös magatatársra bíztatásnak nagyobb ereje van, mint a legkevesebb háromra irányuló eleve kevésbé meggyőző ilyen-olyan eleve gyöngítőeknek, így még jobb közös %-ra is lehet számítani.

Mi értelme volna megint a megosztást keresni még ebben is? Mintha nem nagyon komoly dolgról lenne szó, mintha a széthúzás eredménytelensége nem tanított volna meg semmit. Mintha még mindig, jószándékok esetén is az egyéni ötletelések külön-külön követése volna a cél, a jó humor méltányolása lenne a fontos. Ebből így megbízhatóan nem lesz soha semmi. Miért jobb a nem szavazás a kutyapártra szavazásnál? Mert a nem szavazók tömege eleve adott, eleve vannak akik nem közönyből nem szavaznak, hanem mert pontosan tudják nincs kire és nincs miért. Ehhez csak hozzá kell tenni, mint meglévő alaphoz.

Továbbá az a valóság, hogy a jelenlegi rendszer úgy működik, hogy minden új párt, teljesen függetlenül attól, hogy milyen jószándékú esetleg szent, csakis a rendszert erősítheti azzal, hogy szavazat keresésével beépül a rendszerbe, azt axiomatimusan legitimálja. Éppen az a cél, hogy ennek legyen vége. A nem szavazás ezt nem elvicceli, hanem fölmutatja, szembesít.

Bereznay A. 2013.06.26. 09:13:38

@légügyi megfigyelő:

Nézd csak, én már régen beláttam, hogy – ne tekintsd ezt személyeskedésnek – veled nem tudok mit kezdeni.

Ha te azután, hogy annak a blognak vagy egyik hozzájárulója, amelyik mintegy zászlóként teszi ki azt az írásomat ami annak a megfogalmazása, hogy mi ez a rendszer, azt a kérdést teszed föl minden egyes alkalommal, ha megnyilvánulok itt, hogy annak mibenlétét meg kellene fogalmazni, akkor nem marad a számodra olyan mondanivalóm, amit nem a szó értelmetlen cséplésének tekintek. Ilyen összefüggésben tényleg nem tudom mi különbözteti meg a szakadatlan kötekedésedet egy trollétól. Mintha azt a játékot játszanád, – bár tudnám mi célból –, hogy „Bocsánat, hány óra van?” Megmondják neked, hogy kilenc múlt öt perccel. Erre te, Igen, de megtenné hogy megmondja, mennyi az idő? -Kérem most mondtam, kilenc múlt öt perccel. Te: Jó, de az idő mennyi? Délelőtt 9 óra öt perc, kedves uram. Mire te: Köszönöm, és arra kaphatnék végre választ, hogy mennyi az idő?

Szóval, ha megkérhetlek, ahogyan már, ha jól rémlik, máskor is, gyakorold ezeket – ha muszáj – másokon, akik inkább vevők rá. Én nem tudom neked jobban elmondani, mint eddig, hogy mi a rendszer és biztosan nem fogom a kedvedért, minden egyes beírásom alkalmával aminek az üzenetét próbálod konok szembenállássoddal szakadatlan okvetetlenkedéssel elszabotálni, újból és újból elmondani, csak azért, hogy megint semmibe vehesd.

Bevallhatnád végre nyíltan is, hogy a célod, hogy eltávolíts a Kardon folyó beszélgetésekben való részvételtől.

Bereznay A. 2013.06.26. 09:20:46

@légügyi megfigyelő:

Ja? Na végre. Ami annak kivárássát illeti, hátha történik valami, ez folyik mondjuk csak húsz éve. Pontosan ez.

Semmi sem „történik” csak úgy. Akkor történik valami, ha azok akikről szó van azt, hadd mondjam így, történtetik.

Most pedig más kézenfevő lehetőség nem áll az ország lakosai előtt, ha a sorsukon változtani akarnak, mint a tudatos szavazatmegvonás. Ja. de igen, lehet még várni is, remélni, leszavazni, hátha attól most az egyszer majd mégis jobb lesz. (Lesz a fenét.)

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 09:44:14

@is: Bajnainak lett volna esélye létrehozni valami újat, de már nincs. Valami hiányzott, akarat, erő, tehetség vagy a pénz; a végeredmény szempontjából mindegy is. Beállt a sorba. Ez nem a bloggereken meg az ilyen posztokon múlik, hanem rajta. :)
Bajnait illetően már csak egy tisztázatlan kérdés maradt, az pedig az, hogy maga alá tudja e darálni az MSZP-t Mesterházyval szemben. Ebben a kérdésben csak annak a szecenárióak van értelme, ha Mesterházy teljesen aláveti magát Bajnainak. Ezt viszont kétlem.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 09:52:55

@ntracer: A Jobbikra azért nem szavaz tisztességes magyar ember, mert a Jobbik által képviselt külvilágtól elzárkózó, befelé forduló politika egyenes ági következménye az általános leromlás. A bezárkózás, kirekesztés, az új gondolatok és a más értékek iránti intolerancia, a külvilág tagadása megfosztja az adott entitást (jelen esetben az országot) a megújulás és fejlődés lehetőségétől. Belterjes, monokultúrás rendszert hoz létre, mely jellegéből adódóan szükségszerűen degenerálódik. Diverzitás nélkül az adott közösséget elsöprik a világ változásai. A Jobbikra csak az szavaz, aki nem figyelt biológia órán amikor a genetikát és az ökológiát tanították.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 09:57:15

@Venyigeszu: @Jack Torrance: @balambher: Ti akik azt mondjátok, hogy 2018-ban nem lesznek választások, ezzel kijelentitek, hogy nem vagytok hajlandóak az utcára menni egy diktatórikus rendszer ellen?

Jack Torrance 2013.06.26. 10:00:28

@garmr: mar miert jelentenenk ki ezt? En azt jelentettem ki, hogy aki most a fideszre szavaz, az arra szavaz, hogy mindent lehet. Es a fidesz ezt nem is fogja felreerteni.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 10:02:31

@nu pagagyí: Ez azért nem igaz, mert a jelenkor maffia gyökerei a múlt mocskos dágványában gyökereznek. Ha az általad említett esetek olyan szervezetekhez csatlakoznának aminek nincs köze az egykori állampárthoz, az állításod helyes lenne. A helyzet viszont ezzel szemben az, hogy a mai korrupciós esetek az előző állampárt bűnügyi jogfolytonosságának tekinthetőek. A gazt gyökerestől kell kitépni, nem elég csak időnként lekaszálni, mert visszanő.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 10:08:04

@NYJetsTD: @nyuggernyúzó: Ezek csak akkor fognak bekövetkezni, ha ebbe mindenki más belenyugszik ugyanúgy ahogy ti.

tcom 2013.06.26. 10:09:21

Naneeeeee!
Ügyes fidesz propagandànak tűnik a blog.
Ès mi lesz ha ugyanúgy 2018-ra sem lesz èrtrlmes pàrt?
Akkor megint irsz egy ilyen blogot?
Igenis van mèg az a lehetösèg, hogy elvből szavazunk ès nem azt nèzzük va-e èrtelme. Legalàbb tisztàn a tükörbe nèzhetünk. Aztàn ha a kedves bloggoló 3 èv múlva Recsken talàlja magàt, mert rosszat mert irni a Kedves Vezető pàrtjàról majd elszàmol idióta cselekedeteivel.
A Fideszre MSZPre akkor sem szavaznèk ha valamilye csoda folytàn az elbaszott gazdasàgpolitikàjuk elönyösre vàltozna. Főleg a Fidesz egy hazúg, köpönyegforgató, hozzànemèrtő kommunista csorda.

Cherisse 2013.06.26. 10:15:11

és te komolyan azt hiszed, hogy 2018-ban itt lesznek még választások, ha a fidesz marad ???!!!

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 10:21:11

@Cherisse: Ezekszerint te hagynád, hogy ne legyenek választások? :)

polly graph 2013.06.26. 10:38:20

2018? Hol van az még?

Én már az első "szabad" választáson ott nyomultam, hidd el, nem az istenadta nép ikszein múlik itt a dolgok menete. (Sehol nem azon múlik.)

Ha ilyen négyéves ciklusokban gondolkodva akarod lenyomni az életed, inkább dőlj a kardodba most.

Vannak, akik úgy vélik, azért tartunk itt, mert a plebsz mindig rosszul választott. Én úgy gondolom, azért tartunk itt, mert a plebsz elhiszi azt, hogy választhat.

Mindegy kire szavazol, úgyis nekik dolgozol.

Bereznay A. 2013.06.26. 10:38:49

@garmr:

Igen, megint. És maga a poszt is jó. Túlzás ugyan a rájuk szavazás (ha következetes akarok lenni, és természetesen igen, akkor semmiféle szavazást nem helyeselhetek az adott keretek között), de annyi igaz, hogy ha olyasmi ami mellett érvelni szoktam nem merül föl arra irányuló aktivitás híján a gyakorlatban alternatívaként, akkor, csak akkor, kívánatos a jelenlegi kormány helyén maradása. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ál– azaz csak névleges, címkeszerű változások fokozatosan lefelé visznek. A bármennyire is kifogásolható viszonyok stabilizálása többet ér, mint egy mindenáron való, csak érzelmi szükségleteket kielégítő ál-változás, ami, mint eddig, csak a rombolás fölgyorsítását szolgálhatja.

Úgy látom a helyzetet, hogy a magyar nép pislákoló öntudatra ébredésének első jele a Fidesznek még az ismert kifogásolható dolgok mellett is megmaradó népszerűsége. Lassanként tudatosul a népben úgy látszik, hogy ide-oda lendüléseivel nem old meg semmit. Inkább a nyugalom és az, hogy tisztázódjanak a valódi frontok. Az izgatottak számára talán érthetetlenül, de valódi bölcsesség húzódhat meg emögött. Ez biztosan nem megoldás, de az értelmetlen csiki–csukizásban működés után az első, valamennyire is politikai érettségre utaló jel.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 10:44:38

@polly graph: "Tetszettek volna forradalmat csinálni..."

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 10:56:29

@Bereznay A.: Valóban van abban valami báj, hogy a Fidesz népszerűsége még a teljesen nyilvánvaló "mutyik" (hogy szalonképes maradjak) ellenére sem omlott össze annyira, mint a szociké Öszöd után. Ez talán csak azért van így, mert azt, hogy "hazudtunk nektek" mindenki magára vehette, a Fidesz egyes többnyire jól elhatárolható társadalmi rétegeket érintő szívatásai nem érik el a magyar társadalom döbbentesen magas szolidaritási küszöbét, nem alakul ki ugyan az a közösségi élmény a kibaszások miatt, mint ami kialakult Gyurcsány ellen. Ugyanakkor véleményem szerint a pártot nem választók extrém magas aránya olyan fokú bizonytalansági tényezőt jelent, ami önmagában tesz feltételes módba mindenféle elemzést és jóslást a 2014-el kapcsolatban. Azt gondolom nem véletlenül próbálja a Fidesz még az MKKP bejegyzését is megakadályozni, hiszen a bizonytalanok révén olyan mértékű a piaci rés van még nyitva a pártpiacon, hogy egy kellőképpen dinamikus és ambíciózus új alakulat még meglepetést is okozhatna.

Bereznay A. 2013.06.26. 11:10:35

@garmr:

Ezek mind lehetnek tényezők, ahogyan az is, hogy a Fidesz bármennyire csak jelszó szerű, nagyobbrészt üres ál-nemzeti fogalom rendszere is még mindig vonzóbb, mint a nemzeti érzés becsmérlése, de ha a dolgok leglényege után érdeklődünk, maradok annál, hogy az abból áll, hogy lassanként minden félrevezethetősége mellett is leesőben van a népnek, hogy szerepet játszatnak vele, olyat amitől a maga számára semmit nincs remélni valója és ezért fölhagyóban van annak további játszásával.

Bereznay A. 2013.06.26. 11:12:58

@Bereznay A.:

Ez a mondat így lett volna:

...olyat, amitől a maga számára semmi nincs remélni valója sincs...

Morrancs 2013.06.26. 11:29:59

A helyzet sokkal összetettebb, mint gondolnátok, én úgy vélem.
Először is, ha a FIDESZ még 4 évre hatalomra jut, akkor nem tartom valószínűnek, hogy a következő 20-30-40 évben megbuktatható lesz, és akkor aki az országban marad, az vagy elnyomó lesz, vagy elnyomott. Most még lehettek semlegesek, de ha a FIDESZ még egyszer nyer, akkor már nem, mert tovább fogja folytatni, amit most elkezdett.

Másodszor. Az, hogy Bajnai a szocikkal mutatkozik, az nem azt jelenti, hogy teljesen egyetért velük, és azt akarja folytatni, hanem hogy logikusan az ő szavazótáborukat akarja megnyerni, mert a FIDESZesek túl fanatikusok, és túl zombik ahhoz, hogy ott esélye legyen keresgélni. Ez a része viszont ennyire egyszerű. AZ az ember végig a saját esze után ment, kár, hogy ezt sokan nem látják. Nem függ senkitől, a valóságot nézi, és ahhoz képest cselekszik.

Tyreo 2013.06.26. 11:31:14

@légügyi megfigyelő: Valamelyik Benelux államban volt olyan pár, hogy sehogy nem tudott kormány felállni egy évig. És még most is megvannak ezek az államok.

@timargabor: én is így érzem :)

@Bereznay A.: Értelek és azt hiszem még egyet is értek veled. Az egyetlen problémának én azt látom, hogy nincs meg az általad is emlegetett szervezet. Az amelyik felszólítana minket, hogy ne szavazzunk. És azért nincs, mert nem tudjuk mekkora rá az igény. Mert nem mondhatjuk meg, hogy az eddigi nem-szavazók közül ki az aki csak nemszavaz és ki az aki bojkottál. Ezt lehetne most számszerűsíteni. Aztán, ha tényleg annyian vagyunk mint gondoljuk, akkor 4 év múlva lehet bojkottálni. Tudom szar ügy. Újabb 4 év. De nem hiszem, hogy mehet gyorsabban.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.06.26. 11:39:15

@Morrancs: Hibás érvelés az, hogy Bajnainak a szocikat kell megnyerni. Bajnainak a bizonytalanokat kellett volna megnyernie. Az, hogy most már a szocikhoz megy az annak a következménye, hogy ez nem sikerült. Innentől kezdve pedig veszett fejsze nyele.

Szintén a valóságtól elrugaszkodottnak tartom azokat a hangokat, akik azt mondják, hogy ha most nyer a fidesz, akkor többet nem lehet leváltani. A magam részéről ennél még azt is valószínűbbnek tartom, hogy a 2018-at sem érik meg. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy végeredményben a pártok függenek a választóktól és nem fordítva. Egy kormány leváltása nem eszköz, hanem választói akarat kérdése.

Bereznay A. 2013.06.26. 11:40:01

@Tyreo:

Igény? Szerintem az ilyesmi helyesen nem piackutatás alapján történik, hanem, ha valaki akar valamit, belekezd. Aztán kiderül, lesznek-e követői, vagy nem. Ha mindig mindenki mástól várja, csak valami készhez csatlakozásra tud gondolni, nem lesz semmi.

Morrancs 2013.06.26. 11:46:06

@garmr: Éppen erről van szó, hogy igen nagy az esély arra, hogy most nem ők nyernek majd 2014-ben. Sokkal nagyobb, mint amennyit a média hangoztat.
Annak, hogy Bajnai párjának bejegyzését minden erővel akadályozzák, egyetlen oka, hogy roppant mód tartanak tőle.
Amikor a múltkor volt a FIDESZ kormányon, és közeledtek az áprilisi választások, én februárban megmondtam, hogy veszteni fognak, egyszerűen csak abból, ahogy maguk a FIDESZesek viselkedtek. De akkor még nem mertek belenyúlni ennyire a választási rendszerbe, mint most. Most sokkal inkább megpróbálják manipulálni az egészet. És azért az egyetlen lehetőség szerintem a mostani választás a megbuktatásukra, mert ha még lesz 4 évük, akkor olyan rendszert vezethetnek be, és annyira korlátozhatják a híráramlást, hogy onnantól már sokkal nehezebb lesz leváltani őket ekkor is, ha az ország 100%-a ellenük lenne.

AZ a baj, hogy az ország nagy része egyszerűen nincsen olyan szellemi színvonalon, hogy felfogja, mi is folyik itt, egy másik részének meg az erkölcsi mércéje nem elég magas ahhoz, hogy ezzel szembeforduljon.

Tompó 2013.06.26. 12:14:20

Inkább a halál mint a fidesz!! 4k!! Ha valaha párt lesz belőlük...

Battlestar Galactica 2013.06.26. 12:27:31

Annyit azért a blog címéhez hozzáfűznék, hogy amennyiben a fidesz nyer 2014-ben, akkor a választások nem 2018-ban lesznek, hanem 2016-ban, úgyhogy a blog írója ne tervezzen túl hosszú szabadságot, mert szükség lesz rá is akkor!

A bizonyosságba hajló valószínűség, hogy ha a fidesz most nyer, akkor vagy belefullad a saját szarába 2016-ig, vagy a népharag fogja elkergetni vasvillával.

Pop40 2013.06.26. 13:48:09

Érdekes, ezen a blogon pedig színvonalas írások szoktak megjelenni... Ezt a nyávogást viszont még végigolvasni is nehéz volt, nemhogy minősíteni.

Kedves posztoló, nem lehet erre mást mondani: Ha neked az, hogy Bajnai eltöltött egy délutánt Szárszón a szoci ősmatuzsálemek közt, egyenértékű a fidesz tökéletes dilettantizmusával + a demokratikus intézményrendszer, a felsőoktatás, a jogbiztonság stb szétverésével + százmilliárdok ellopásával, stb stb (azaz az utóbbi 3 évvel), akkor fölösleges sírdogálnod, nyugodt lélekkel szavazz csak le jövőre a fideszre.

Neked, érted dolgoznak, pontosan azt kapod tőlük, amit érdemelsz.

Cherisse 2013.06.26. 13:52:29

@garmr: Ezek szerint egy újabb kormányzati ciklus elég lenne Orbánnak a totális diktatúra kiépítéséhez...
Ez irányú elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Új alaptörvény, a munkavállalókkal, a magántulajdonnal, a gazdasággal stb. kapcsolatos törvény módosítások, nyílt szimpatizálás diktatórikus államok vezetőivel.
Az élet minden területén egy szűk csoport érdekeit védik, eszközökben nem válogatnak. A rendszer gyorsan épül, egyre kevésbé tudnak a hazugságok mögé bújni, a valódi céljaikat leplezni. Azok akik a mai napig hisznek Orbánnak, az fogja meggyőzni, ha konkrét, személyes élményük lesz az új rendszer "áldásaiból" pl. ingatlan kisajátítás, törvény előtti "nem" egyenlőség stb.
A kiváltságosok csak kevesen lesznek, a másik oldalon lenni mindenkinek szívás lesz.
Egyre többen lesznek akiktől a rendszert meg kell védeni!
Az érdekeik képviseletéhez és védelméhez márpedig értenek. Máshoz sem.
Nem lesz szükség parlamentre, választásokra, semmilyen demokratikus "díszletre"...
A szakmai hozzáértés, a tudás, az önálló gondolat a legnagyobb ellenségük. Irtják is maguk körül szorgalmasan.
Ezért is van káosz mindenhol, amihez csak hozzá nyúlnak...
Életképtelen a rendszer amit építenek, de az, hogy meddig tartható fenn és hogy mekkora károkat fog az országnak okozni, legfeljebb jósolni lehet.
Ami biztos, hogy a következményeket valamennyien viselni fogjuk.

Az ellenzékkel kapcsolatos meglátásaiddal - sajnos - egyet kell értsek, a következtetésed azonban hibás!!!
Én elmegyek szavazni 2014-ben...és bízom abban, hogy lesz rá lehetőségem 2018-ban is...

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 18:58:56

@Bereznay A.: Kicsit túlértékelsz engemet is és - ne haragudj meg érte, nem személyeskedés -, de magadat is. Egyrészt nem célom, hogy eltávolítsalak, vagy eltávolíttassalak a Kard blogról. Az, hogy trollnak tartasz legfeljebb sajnálatos, attól még nem vagyok az, már ha a troll definiálásában egyetértünk.

Ami az említett írásodat illeti, talán emlékszel rá, alapvetően azt tartottam róla - és tartom is -, hogy jó gondolatok sorjáznak benne, de nem tudok azonosulni minden következtetésével. Ha ez probléma számodra, az szomorú.

Mit tegyünk? Engedélyed nélkül is válaszolni fogok, ha kedvem tartja bármelyik beírásodra, ha azt fontosnak tartom. Ettől csak azzal tudsz eltántorítani, hogy kimoderáltatsz. Ha összeszámolod, erre az elmúlt félévben egyszer ha lehetett volna alkalom, mivel írást nem váltottunk. (voltaképp mi a fene a bajod?)
Tehát rajtad áll, hogy válaszolsz-e érdemben, vagy trollnak nevezel, vagy kimoderáltatsz, vagy teszel amit akarsz. A statisztika alapján karácsonyig kb. egyszer kell ezen töprengened. Talán belefér.

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 19:09:18

@Bereznay A.: A hozzászólásomban a "kivárom, hátha történik valami" voltaképp tőlem, illetve mindannyiunktól független dolog, hiszen sem ma, sem holnap, sem a jövő héten nem tudok elmenni nem szavazni, arra - úgy tűnik, - csak jövő tavasszal lesz lehetőség. Vagyis, addig várni kell. És történhet "valami", ebbe minden beleférhet, de a semmi is.
Amit írtál korábban, hogy a lakosság aktivitásán múlik, hogy mi fog történni, -remélem helyesen idézem a gondolataidat- az aktivitás alatt a nem-szavazást érted.
A magam részéről ezt a nem-szavazást kibővíteném a lakosság esetleges tiltakozására is. Mert ugyan ma és holnap alighanem kizárt bármiféle népi "felhorkanás", még efféle is megeshet. Béna dolog persze ilyesmiben reménykedni, de talán bénább lenne egy megfelelő röppályával érkező meteorban bízni.
És csak egy kérdés, mi lesz a nem-szavazás után? Ülünk otthon és mantrázzuk, hogy nem a mi kormányunk? Nem fizetünk adót? Anyázunk a rendőrnek? Ettől zokogva, bocsánatot kérve lemennek a mai jótevőink? Továbbá hogyan lehet elitet váltani? Ezt sem látom igazán ebben az irányban. Úgy vélem, a nem-szavazás klassz akció, sokat mond, de az eredménye tekintetében nem látok tisztán.

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 19:15:08

@garmr: Majdnem mindenben egyetértek, de egy dolog - talán már írtam itt is - zavar. Úgy vélem, Bajnai azért nem, vagy azért sem tudta elérni a széleskörű választási szövetséget, amely nem csak a szocialistákra fanyalodhat, hanem a jobboldalra is, mert a jobboldalból ugyanaz a mantra dől, amelyet a fidesz a fejébe vert. Vagyis a Fideszben csalódott jobboldal nem fogadja be Bajnait.
A baj az, hogy ellenében, vagy épp helyette senkit nem is állít ki. Ez pedig a Fidesz malmára hajtja a vizet.
Lehet reménykedni Bokrosban - valaki ezt felvetette -, ám Bokrosra pont ugyanolyan mantra ragacs került, mint Bajnaira. Jobboldali körökben Bokros neve átok. Ki maradt még, gyerekek?

légügyi megfigyelő 2013.06.26. 19:23:29

@Tyreo: Az, hogy a Benelux államokban volt kormány nélküli időszak ügyvezető kormánnyal, az a megfelelő kormánykoalíció megalakulásának lehetetlensége miatt alakult ki, emlékem szerint Belgiumban.
Ha nem megy el szavazni az ellenzék, akkor csak egy totális választói támogatással, sokak közönynek nevezett hallgatásával létrejövő ezerharmados kormány fog születni, amely nem hezitál működésbe lépni.
A választás bojkottja így önmagában üres. Valójában magamban mindig arra jutok, hogy bizony, ki kellene menni az utcára, és nem kell ezzel a gonosz erők diadaláig várni. Látnivaló, hogy Orbán fél az utcai tömegektől, már ha nem az övéi bandukolnak mindenféle jelszavakkal a molinókon, kiabálva.

Bereznay A. 2013.06.26. 19:40:08

@légügyi megfigyelő:

Nem tehetek arról, hogy

1. Képtelen vagy fölfogni dolgokat.
2. Szándékod sincs rá.

Gondolj amit akarsz, és hagyj föl a gyötrésemmel légyszíves.

Tyreo 2013.06.26. 23:05:26

@Bereznay A.:
De épp itt van a probléma. Ilyen esetben nem derül ki, hogy van e szó csatlakozási szándékról. Nem tudjuk, hogy vannak e követők vagy sem, ahogy te mondtad. És ugye ahhoz, hogy ennek tényleg átütő ereje legyen szükség van legalább 75%-ra. De ennyit nem hiszem, hogy össze lehet szedni, úgy ahogy te gondolod. Magyarán, hogy mindenki önállóan dönt így. Könnyebben gyűlnek a százalékok ha lehet csatlakozni is. Erre pedig jó lehet az MKKP ami megmutathatja, hogy van mihez csatlakozni legközelebb.

@légügyi megfigyelő:
Jó, de egy 75%-os kapd be a faszom mellett már könnyű lesz embereket vinni az utcára.

Bereznay A. 2013.06.26. 23:23:38

@Tyreo:

Komolyan nem értem miért keresel előre garanciát. Ilyen nincs. Ahhoz nem fér kétség, hogy könnyebb valamihez csatlakozni, mint elkezdeni azt a valamit, de nem logikus, hogy ha mindenki így nézi, hiába akarnak magukban tényleg egyet, abból nem lesz semmi. Valakinek azt kell mondania, vagy többeknek akik ezt megbeszélik egymással, hogy mi ezt így tartjuk helyesnek, belevágunk, megindítjuk. Aztán vagy lesznek követőink, vagy nem. Mondjuk, ha nem, mi a vesztenivaló? Tényleg, mi? És azzal, hogy az ember megindította, megkönnyítette már másoknak, nőhet a dolog. Én ezt nagyon kézenfekfőnek látom. Amellett mindenféle biztosíték nélkül is, nem érzed, hogy ez valahogy a levegőben van? Sok ember mond csak úgy magára nézve effélét. Tehát nem esélytelen, látszik, hogy nem, hogy valami kinőhessen belőle. De ezt csak otthon lehet. Tudod miért mondom.

Bereznay A. 2013.06.26. 23:57:22

@légügyi megfigyelő:

Jól van, túl erős voltam, bocs. De akkor is jobb, ha hagyjuk.

NYJetsTD 2013.06.27. 00:32:19

@garmr: "Ezek csak akkor fognak bekövetkezni, ha ebbe mindenki más belenyugszik ugyanúgy ahogy ti."

Nem. Ennek semmi köze a belenyugváshoz. Egyszerűen csak józansággal, meg persze mérhetetlen szomorúsággal konstatálom, hogy szinte nulla az esély pozitív változásokra. A fidesz fanokat most hagyjuk, őket az elmúlt három év minden mutyija, külpolitikai és gazdasági ügye nem tántorította el, hívők, ezáltal minden racionális gondolatot kalitkába zár az érzelmi muníció. Nálunk Bécsben mindig eszméletlen röhögéssel fogadják, mikor hetente elmesélem, milyen ökörségeket szopnak be éppen az emberek. Legnagyobb kedvenc „az unió már megint megtámadott minket”, mert persze az osztrákok sem hülyék, pontosan látják, hány millió euróval tömnek ki minket minden évben.
De hol van a többi ember? Sunnyog, kivár, kételkedik, esetleg morgolódik. Ennyi. Mire a 2018-as választások eljönnek, nem lesz semmi, ami menthető lenne, csak egy lepapírozott maffiavilág. Már egy éve meg kellett volna állítani ezt az őrületet. Ezt viszont nem egy-egy személy, hanem párt, mozgalom, szakszervezet kezdeményezésével lehet elindítani. De ez sincs. Te 2018-at várod, holott még a 2014 sem jött el. Értem az indokod, de a vitám egyszerűen az vele, hogy még öt év ebből az őrületből biztosan hazavágja mind anyagilag, mind erkölcsileg az egész országot. Senkinek még csak halvány fogalma sem lehet, mennyit billentenek a romániai magyarok szavazatai, mennyit visz el a kiegyensúlyozatlan hirdetési piac, mennyit a már most biztosan választási költségvetésnek nevezhető zagyvalék. Mindenki a maga kis szardarabját görgeti, hol a devizás, hol a tűzoltó, hol a diák tüntetget, de nulla összefogás, ha a „másik” szív. Így nem megy.
Azt hiszem, elbukott az egész ország, legfőképp a minden eddiginél több, demagógia és nemzeti zagyvaság függők és a mindig sértetten fanyalgó értelmiség miatt. Megint jön tizenöt-húsz év teljes sötétség, lavírozgatással, alacsony bérekkel, táguló kereseti ollóval, mutyikkal, leromló oktatással, távolodva Európától és a világtól. Ha pedig valami elképesztő fordulattal nyer mégis a mai ellenzék, nos, akkor olyan sunyi, csendes polgárháborút csihol a vesztes fél, amibe belegondolni is szörnyű.
Szóval ez messze nem belenyugvás, csak valami méla undor az egésztől. Rengeteg gusztustalan tanár látok, akik nagy pofával szidtak mindent pár évvel ezelőtt, most meg habosra nyalt szájjal kussolnak. Látom a kormánnyal nap mint nap lepaktáló bankokat, akik a tovább terhelés lehetőségének megadásáért még azt is hajlandóak elviselni, hogy lassanként mindenki okád tőlük. Látom a nagy nemzeti hazzaffyakat, akik még a retyót is nemzeti színű szalaggal kötik át, de simán eladják a földet mellettük pár politika közeli nyalonc senkiházinak. Ilyenkor mindig az a kérdés motoszkál bennem, vajon tényleg meg lehet menteni ezt az országot? Vagy inkább így tenném fel a kérdést: meg kell egyáltalán menteni? De ha a válasz bárkinél igen, akkor rossz hírem van. Addig ez nem fog sikerülni, amíg a birkáknak fogalmazunk meg üzeneteket. Mert abban verhetetlen a mai kormányzó párt és láthatóan a szocik is szívesen beállnának a sorba. De rajtuk kívül él még pár millió normális állampolgár az országban és most már azon kívül is. Nekik, sőt, csak nekik kellene végre már valakinek politizálni. Még akkor is ha kezdetben birkákból lesz több.

légügyi megfigyelő 2013.06.27. 09:37:57

@Tyreo: Lehet hogy könnyebb lesz utcára vinni a népeket, lehet hogy nem. Nem vagyok olyan biztos a forradalmi erényekben, mint voltam mondjuk három éve.
Rákosiék szovjet segítséggel tisztán hatalomban voltak lényegében 48-56 között. Ez nyolc év, külső támogatással, végén kataklizma. Most nincs külső támogatás és három év nyilvánvaló kormányzati képességek után gondolnék bizonyos fortyogást. Mintha ez elmaradna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.02. 12:22:53

nyilvánosságra az állampárti titkosított dokumentumokat és ügynöklistákat, az kommunista."

ez így van, te pedig teljesen ostoba módon rájuk szavazol.

"Ezért fogok 2014-ben a Fideszre szavazni, ha ők maradnak, a posztkommunista politikai rend egyik oldala talán végleg összeomlik"

az mszp sem omlott össze végül teljesen, sőt még osztódik is, de te még 4 évig elhúznád a korrupciókat, az irdatlan lopásokat, mondd fiam, normális vagy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.02. 12:31:08

@Mihály Homolya: Egy Ángyán József, egy Kásler Árpád nevével fémjelzett pártnak hatalmas támogatása lenne és azt hiszem lesz is"

nem lesz, alig ismertek ők a teljes népesség körében, kb félmillióra, 1 millióra tippelem Ángyánt ismerők számát max, és ez nem a kedvelők száma sajnos
Kásler meg max 200 000 a 10 millióból, és a választási csalásokról, amit a nagyok elkövetnek még nem si beszéltünk, esélyük sincs egyelőre külön pártként, lmp-be, jobbikba menjenek ls mindig legyenek őszinték ott is a pártjukkal szemben is

Magnifico 2013.07.02. 20:52:27

Utólag olvastam el. :)
süti beállítások módosítása