A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Mondjál kevesebbet!

2012.09.05. 21:36 Carnivore

Németh Zsolt külügyi államtitkár úr, tetszett volna kevesebbet mondani! Tetszett volna hallgatni Hajdu János harcostársra, a TEK főigazgatójára (aki egy augusztus 28-i sajtótájékoztató kellős közepén próbálta odasúgni a kiszabadított magyar túsznak, hogy nyilatkozzon rövidebben, mert akkor „nem tudnak belé kötni”)! Kár, hogy nem a TEK-vezér a kommunikációs igazgatójuk.

Németh Zsoltnak – akit igencsak magára hagyhattak ebben az azeri baltás ügyben – sikerült 24 óra alatt olyan ellentmondásba kerülnie saját nyilatkozataival, mint mostanában senkinek. (Szerintem maga sem vette észre – és láthatóan a sajtó nagy része sem, kivéve Obersovszky Pétert – lásd később.) Persze, meg lehet érteni a zavarodottságot, de akkor minek nyilatkozni? Vagy miért nem gyakorolta be előre? Szeptember 4-én még azzal védte a mundér becsületét, hogy „az azeriek megtévesztették Magyarországot”, másnap reggel viszont már arra ébredhetett az ország, hogy a Kormány „minden lehetséges forgatókönyvet felvázolt”, mielőtt súlyos döntését meghozta: az m1 Ma reggel című műsorában (szeptember 5.) az államtitkár szinte rögtön így nyitott: „Tisztában voltunk azzal, hogy itt az elnöki kegyelem a nemzetközi jog szabályai szerint lehetséges…” Akkor most mégis tudták? Vagy tudták, csak nem sejtették?

A hirtelen jött megvilágosodás láthatóan Obersovszky riporter urat (a nemzet Schmitt Pál-szakértőjét) is meglephette, aki próbált is hebegve-habogva továbblépni a kérdésben és rögtön arról kezdett el beszélni (az államtitkár helyett!!!): nem biztos, hogy van alapja a kritikáknak, mert hát „nagyon necces helyzet, ami ott van…borzalmas állapotok vannak a térségben…” stb. stb. – legendás jóindulatát és empátiáját ismerve, valószínűleg most is azért, hogy mentse a menthetetlent. Hiába. Ugyanis a helyzet nem ott necces, hanem itt. Az azeriek és az örmények pontosan tudják magukról régóta, hol is/hogy is állnak ebben a kérdésben. Mi vagyunk azok, akik bizonytalankodunk. Mi vagyunk azok, akik rögtön gyanakodni kezdtünk a Kormányra, a szándékaira.

Már önmagában is ellentmondásos helyzet, hogy Németh Zsolték szerint az azeri ügyben „nem volt rossz szándék Magyarország részéről” ( - tehát nem volt biznisz), ugyanakkor „nem is történt szakmai hiba”. Akkor most mi történt, kérdem én?

Harmadik lehetőség? Rendben, nézzük ezt is: jó szándékkal mérlegeltek, de tudták, hogy benne van a pakliban az azeriek „félrelépése” – viszont nem tartották jelentősnek magát az ügyet, pontosabban annak következményét. Tulajdonképpen erre utalt Orbán Viktor is szeptember 3-án, amikor így próbálta csillapítani a kedélyeket: „Magyarország képes arra, hogy minden kérdést a saját súlyának megfelelően kezeljen”. Németh Zsolt azonban két nappal később erre is határozottan rácáfolt. Az Obersovszky-interjú kétharmadánál például úgy belendült, hogy már-már kikelve magából, felháborodását fejezte ki az üggyel kapcsolatban: „Ez az egész problematika nincsen kellőképpen komolyan véve!...”

paradox-copy-294x300.jpg

Ajjaj. Most van igazán baj. A Kormánynak ugyanis döntenie kell sorsáról, saját imázsáról: a dilettáns vagy az embertelen jelzővel illessék? A jobboldal nyilván az előbbiben, míg a baloldal az utóbbiban alkudna meg. A miniszterelnök azonban láthatóan egyikben sem (így marad a szokásos kettős beszéd alkalmazása - lásd pl. IMF-tárgyalás). Csakhogy sajátjait így megint nagyon nehéz helyzetbe hozza (annyi kínt kellett már átélniük Matolcsy és Schmitt „bevédése” miatt is) és így ez az ügy is gördül tovább, a többivel együtt (pláne, ha nem menesztenek majd valakit – a nép ugye, "vért kíván" ilyenkor).

A makacsságnak meg lesz az eredménye: így születnek majd újabb és újabb összeesküvés-elméletek, amik hamar tovaterjednek– s így lehet majd szépen muníciót adni az ellenzék kezébe. Orbán Viktor talán nem hiszi el, pedig az a helyzet, hogy ezt a balhét 2014-ben simán be lehet majd dobni a választási kampányba – és igen, ugyanolyan nagyot fog ütni, mint most. „Viktor, az emberkereskedő.” Hogy hangzik?

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

A KARD blog idén először vesz részt a Goldenblog szavazásán. Szavazatoddal támogathatod a munkánkat, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

114 komment · 4 trackback

Címkék: magyar diplomácia baltás gyilkos nemzetközi botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr964757718

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Petrocelli-szindróma 2012.09.06. 08:46:45

Emlékeztek, ugye? Olasz származású, a nép fia típusú kikupálódott ügyvéd gyerek a szentem. Mindig valami nagyon loser cowboy fiút, avagy lányt védett, és mindig a közelében állók biztatták erre. Gondolom, hogy közben azért jutott neki zsírosabb falat i...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.06. 07:48:06

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Gagyi faxot lobogtatva bizonygatja ártatlanságát a baltás gyilkos kiadatásában a kormány 2012.09.05. 23:37:33

A Magyar Nemzet szerint ez a fax tartalmazza Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának kötelezettségvállalását: * * Nézzük meg, mit ír a kiadatási kérelem formai és tartalmi követelményeire vonatkozóan a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről 1996. évi XXXVII...

Trackback: Hülyének néz minket a kormány a baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban 2012.09.05. 23:30:19

Giro-Szász András hülyének néz minket, amikor azt állítja, hogy Magyarországnak nem volt más választása, mint hogy kiadja Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát egy magyarországi gyakorlaton álmában agyonverő, a hírekben baltás gyilkosként emlegetett a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.05. 23:53:57

@J.László: bocs, de meg kell kérdezzem: Te ezzel a stílussal "klerikális" vagy?

J.László 2012.09.05. 23:53:58

@No_Fidesz_No_Problem:
Az EU zászló égetése alapvetően tetszett. Az nem tetszett, hogy a Jobbik második legnagyobb hülyéje égette. Ez első nyilván tudod, ki.
2006-ban Ferenc barátunk által felbérelt provokátorok csinálták a balhét, hogy legalább Budapestet ne veszítsék el a küszöbön álló önkormányzati választásokon. Akkor ugyan nem égettek magyar zászlót az ÁVH-sok, csak tapostak. Gyanítom, hogy innen a nagy szimpátia most Örményországgal. Különben megtalálnátok a térképen?

Amidazophen 2012.09.05. 23:57:01

Nem igazán értem a cikk dilemmáját: embertelen vagy dilettáns? - tezi fel a kérdést. Egyszerre mind a kettő, mert ezek egyáltalán nem zárják ki egymást.

Az egész felettébb gusztustalan ügy mögött én azt is veszélyesnek tartom, hogy egy nemrégiben kinevezett államtitkár, aki vagy nyolc kétoldalú bizottságnak lett hirtelen az elnöke (minden külügyi gyakorlat nélkül!!!), teljesen önjáróvá vált. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a külügyminiszter tudott volna az ügyről: ez kizárólag az Orbán-Szijjártó "páva"-kettős saját, különbejáratú akciója volt. Martonyi - bármilyen nehéz feladatot is raktak sokszor a nyakába - mindig adott nemcsak a látszatra, hanem volt benne valami tisztesség is. Ő pontosan tisztában van azzal, hogy a nemzetközi diplomáciában az ilyen "unortodox" eljárások megengedhetetlenek: sokszor nagyobb kárt képesek okozni egy országnak, mint egy bevallott csőd.

De tovább is megyek: másfél év múlva választások lesznek. A parlamentben ülő politikai hamiskártyás kétharmados többség már gondosan előkészitette a legoptimálisabb törvényi feltételeket a fidesz-ciklus meghosszabbitására. (Ez a törvénydömping még nem érte el a csúcsát: lelkes munkával bizonyára a még meglévő kiskapuk lezárását is el fogják végezni.) Ám ebben a mámoros győzelmi hitben élve fognak ők még olyan, ma nem prognosztizálható hiibát elkövetni, ami mellett ez az azeri ügy, meg az elnök lemondása egyszerűen eltörpül.

És akkor a bukás, az elképzelhetetlenül kegyetlen és szörnyű bukás elkerülhetetlen: a kormányfőnek a selyemzsinórt talán nem is a választók, hanem az EU fogja átnyújtani.

S ha most azt kérdezi valaki, hogy OV egyéni tragédiája, vagy a nemzeté lesz-e súlyosabb, ne legyen kétségee aziránt, hogy a miénk, "a zembereké". Mert mi maradunk, ő meg Madeirán vagy valahol távol tengetheti tovább egykor reményteljesen jobb sorsra hivatott életét.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.05. 23:57:16

@J.László:

Szerintem az azeri balhét is GyF csinálta. Összeszövetkezett az azeriekkel, hogy csapják be a magyar nemzeti ügyek kormányát, mert tudta, hogy az örmények ezért magyar zászlót fognak égetni. Mikor látta, hogy az örmények égetik a magyar zászlót, a tévé elött onanizált.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 00:01:21

@J.László: A büdös isten faszát kedves az az ország, te nagyonhülye!

Akkor elmondom, hogy mi történt!
Jól figyelj!

Idejött egy azeri vendégségbe.
Mi, magyarok, voltunk olyan kedvesek, hogy nem zártuk ketrecbe, megengedtük neki, hogy szabadon mászkáljon.
Erre az az azeri fogott egy baltát, és agyonverte egy másik vendégünket. (már ezzel megsértett minket, a vendéglátókat)
Aztán erre fogtuk, és börtönbe zártuk.
Aztán jött Orbán, és odaadta az azerieknek azt, aki a vendégbarátsággal visszaélve iszonyú kellemetlen helyzetbe hozott minket, magyarokat.
Erre az azeriek kitüntették és szabadon engedték azt az embert, ezzel újfent megaláztak minket, mert semmibe vették a mi bíróságunk ítéletét, belehazudtak a pofánkba.
Orbán erre annyit nem tett, hogy berendelte volna az azeri nagykövetet, megkérdezni, hogy ez mi a fasz folt!
Benyelte az inzultust, sőt, pucsított is hozzá.

Azt kellene felfogni, hogy aki hagyja, hogy annyira megalázzák, mint amennyire az orbáni Magyarországot megalázták az azeriek, az nem rinyálhat, ha mások meg a zászlóját égetik el!
_TÉNYLEG_ ennyit érünk! Orbán, és a beszari szervilizmusa, az, hogy kölcsönt remél az IMF elleni harcához, az ide vezetett!
Ez nem Örményországról szól, hanem arról, hogy szó nélkül tűri a kormány azt, hogy felmossák vele a padlót, hogy lenullázzák azt a maradék respektet, amit nem sikerült eddig eliminálni!
Orbán tönkre tette a renoménkat, a semmiért!

outisz 2012.09.06. 00:02:46

@imperial: itt nem az örményekről van szó. abban igazad van, eddig mindenki kvázi leszarta itt az örményeket, kb annyira mint a kirgizeket, busmanokat, eszkimókat ufókat satöbbi. én speciel ugyanennyire lennék felháborodva ha mondjuk egy észak koreai baltást engedtünk volna szabadon, pedig az észak koreai rezsimet zsigerből elitélem. mégegyszer mondom, nem az örményekről van itt szó. arról van szó hogy az orbán kormány rendre hazudik az őt megválasztó ország népének. nem kicsit, nagyon.

bgp 2012.09.06. 00:06:05

Nem hiszem, hogy nagyobbat fog ütni. Nagyon sok ember van, akit ilyen kicsinyes dolgok, mint erkölcs nem zavarnak. Olvass pár hozzászólót, nem hiszem, hogy csak trollkodnak. Ezek tényleg úgy gondolják, hogy semmi hiba nem történt. Szerintem Orbán egyenes adásban darálhatna élő csirkét, és még tapsolnának is neki.

LallyPop 2012.09.06. 00:08:33

Orbán Viktor talán nem hiszi el, pedig az a helyzet, hogy ezt a balhét 2014-ben simán be lehet majd dobni a választási kampányba – és igen, ugyanolyan nagyot fog ütni, mint most. „Viktor, az emberkereskedő.” Hogy hangzik?

- Na ez óriási tévedés. Minden a gazdaságon múlik. 2 hete senki nem tudta mi az az Örményország. 1-2 napig tartotta címlapon a BBC Europe, a ballerek meg elcsámcsognak rajta még egy-két hétig. És utána soha soha nem hallunk a pásztorokról többet.

LallyPop 2012.09.06. 00:10:18

@Ándi bácsi: Teszem hozzá a BBC címlapos cikkben 1-2 mondat szólt Magyarországról. Ennyit a botrányról.

LallyPop 2012.09.06. 00:20:39

@outisz: nem az örményekről van itt szó. arról van szó hogy az orbán kormány rendre hazudik az őt megválasztó ország népének. nem kicsit, nagyon.

- Úgy is megfogalmazhatjuk hogy azőt megválaszókat nem igazán érdeklik az örmények, tehát a kommunikációs bénázással sem foglalkoznak, az őt meg nem választók véleménye meg OV-t nem érdekli.

Viszont hogy volt-e alku és milyen és mi valósul meg belőle azt nem lehet tudni. Mert ha spec. kapunk pénzt (kölcsön) vagy lesz üzleti együttmüködés, ami Safarov nélkül nem lett volna, az javjthatja a gazdasági eredményt 2014re(2018ra). És annak már tényleg súlya lesz egy választáson.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 00:26:26

ON:

"Most van igazán baj. A Kormánynak ugyanis döntenie kell sorsáról, saját imázsáról: a dilettáns vagy az embertelen jelzővel illessék? A jobboldal nyilván az előbbiben, míg a baloldal az utóbbiban alkudna meg."

Semmiféle alku nem létezik ennek megítélésében.
Vagy az, vagy nem.

Ennek az ügynek van egy igen távoli aspektusa is.
A napokban több blogon is az ír gázoló esetét hozták szóba - azonosíthatóan jobboldali - kommentelők, miszerint akkor is kiadtuk a gázolót, s lám az írek meg nem adják vissza, mégsem nyafog a baloldal.

Azzal, hogy Safarovot átadtuk (itt nem kiadatás történt, mert már elítélt rabról van szó), pontosan azt az erkölcsi alapot vesztettük el, amire hivatkozhattunk volna az ír gázoló visszaszállítását, ill. komoly megbüntetését kérve (ott ugye magyar gyermekek haltak meg).

E tekintetben az ügy tehát embertelen, illetve embertelennek érezheti még a meggyilkolt örmény katona családja is.
A dolog dilettantizmusa pedig pont a kormányzati utókommunikációkból látszik.

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 00:34:21

Nálunk még csak-csak lekommunikálják az elvtársak, mert teljes a médiafölényük, de külföldi tárgyalópartnereknél már ez nincs meg.

És Orbánnak el kell döntenie, hogy a külföld előtt melyik szerepet vállalja be.
A megvezetett, szánalmas balekét vagy a gátlástalan, gyilkoskupec csirkefogóét.

Kezdésnek szeptemberben itt az IMF, amelyet minden emberi számítás szerint úgy szeretett volna fogadni Orbán, hogy a zsebikéjében csörög 2-3 milliárdnyi azeri aranytallér.
Amit most tagadnak, hogy nem ezért adták ki a gyilkost. De akkor miért adták, éppen most ki?

Úgyhogy gyilkoskupec csirkefogó vagy szánalmas megvezetett balek, ez a két szerep, ami között választhat!
Mindkét szerepet saját maga osztotta ki magának!

LallyPop 2012.09.06. 00:43:53

@Zébácsi: Az ír gázolót nem kiadtuk hanem elhagyta az országot és kivonta magát az eljárás alól (szabadlábon védekezett). Ezután mi kértük a kiadatást, sikertelenül.

Bár szerintem nem lehet az ír gázoló ügyét ide keverni, pedig én is jobbos érzelmü vagyok.

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 00:48:36

@Ándi bácsi:
"És utána soha soha nem hallunk a pásztorokról többet."

Te lehet, mert nem ismered és nem tiszteled a magyar történelmet.
Abban is az 1848-49es Szabadságharcot, amelyben 2 örmény származású tábornok is az életét adta Magyarország szabadságáért, a több ezer névtelen vagy kevéssé ismert mellett.
Kiss Ernő és Lázár Vilmos neve neked semmit nem jelent, de ettől ők még örmény származású magyar hősök!

LallyPop 2012.09.06. 00:54:08

@Putyilov gyári melós: Ez a külföldi image sztori túlhangsúlyozott itt az Indexen szvsz.

Külföldi közvélemény: zéró érdeklődés a kecskepásztorok iránt(ahogy itthon mondjuk 2 héttel ezelőtt)

Külföldi diplomácia: - EU Azerbajdzsánt vádolja a megállapodás megszegésével. De csak alig mert diplomáciai kereskedelmi v. más szankciót nem tervez.

- USA magyarázatot kért tőlünk(szombaton?), azóta semmi. Tehát vagy megkapta és elfogadta, vagy: Elképzelhetetlen, hogy Örményország mellé álljon az EU-val szemben.

- marad a Kaukázus az meg a kitérdekel kategória. Orosz elemzők véleményét is érdemes olvasni a dologról, abban is van egy darab igazság.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 00:54:48

@Ándi bácsi:

"But it seems that the Safarov affair was masterminded by Viktor Orbán, the prime minister, and Péter Szijjártó, the minister for external economic relations, rather than the foreign ministry."

www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/09/hungary-armenia-and-axe-murderer

Megvan róluk a véleménye a nyugatnak, efelől egy csepp kétséged se legyen.

LallyPop 2012.09.06. 00:55:43

@Putyilov gyári melós: Megkövetem a hősöket. Úgy értettem hogy erről a sztoriról nem hallunk többet.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 00:56:37

@Putyilov gyári melós:
@Ándi bácsi:

Nocsak, ti ketten már csak akkor mertek előbújni, amikor a kommentezők aludni mentek?

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 00:59:10

@No_Fidesz_No_Problem:

Egy öreg szektás sztálinistán röhögtem máshol. :O)))
De majd legközelebb szólok neki, hogy írjon igazolást neked :O)))

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:02:51

@Ándi bácsi:

Igazad van, miket írok, az írek valóban nem kérték ki: saját, tőlünk visszakapott útlevelével simán távozott. 2000-ben, Fidesz kormány alatt.

A fő kérdés azonban nem ez (mármint, hogy a gázoló Tobin hogyan hagyta, hagyhatta el az országot), hanem az, hogy most, az azeri gyilkos átadása után milyen nyomatékkal kérjük az íreket, hogy ők adják ki saját(!) állampolgárukat, akire itt valszeg börtön vár.

Tudom, nagyon távoli a kapcsolat a két, teljesen más ügy között, de e tekintetben szerintem van. Ez is egy vetülete ennek a "kinek volt erre szüksége?" -sztorinak...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.06. 01:03:04

@Ándi bácsi:

Az ír gázoló elkövetett valamit, amiért itthon börtön jár. Nincs itt, de jobbról megy a kórus, hogy be kell börtönözni. - Joggal.

Az azeri baltás elkövetett valamit, amiért börtön jár, le is ültettük, de elengedtük a büntetés lejárta elött.
Lehetett tudni, hogy az azeriek megkegyelmeznek neki. Ez ügyben nem tudom melyik volt MSZP-kormánytag, tán Bárándy exminiszter úr nyilatkozott a napokban, hogy az azeriek már tőlük is kérték a baltást, de mivel simán lehetett tudni, hogy el fogják engedni, nem adták ki. - Ha az írt börtönben akarjuk tudni, akkor a baltást miért engedtük el? A baltást 2005-ben az év emberévé választották Azerbajdzsánban.

LallyPop 2012.09.06. 01:04:52

@No_Fidesz_No_Problem:

Lefosom a bokám egy blog név nélkül. Lehet hogy te írod vagy trollcsány.

Egyél valami kiadósabbat, ne csak hamburgert.

Itt az Eu szóvivő véleménye a dolgokról:

www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/EN/foraff/132251.pdf

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 01:09:59

@Ándi bácsi:

Te még mindig nem fogod fel, hogy mibe lavírozta bele magát Orbán a balfaszságával!

A RÉMÁLMÁBA!

Síppal, dobbal, trombitával, nagydobbal hirdette ki világszerte, hogy Magyarország egy kiszolgáltatott és gyenge ország, amely egy kis aprópénzért vagy csak a halvány igéretéért bármire képes!

NO ÍGY VÁRJA 2 HÉT MÚLVA AZ IMFet!
És így fog leülni bármilyen nemzetközi tárgyalásra az elkövetkezendő időben!
Vérző fejjel, baltával a fejben, amivel saját magát qrta fejbe!

LallyPop 2012.09.06. 01:10:10

@Zébácsi: Őszintén szólva anno utánaolvastam, de nem emlékszem a részletekre. Valamilyen elévülés miatt Tobin nem adható ki Magyarországnak, ráadásul pusztán jogilag az álláspontjuk még védhető is.

A gond az, hogy ha nem adják ki akkor viszont le kellett volna kint ülnie a magyar bíróság kiszabta büntetést. Ezt tudtommal nem tette meg amit nem értek.

De nem is most fogok utánajárni.

LallyPop 2012.09.06. 01:15:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nagyon ne menjünk bele az írbe, mert OFF. Nem én hoztam fel.

Erkölcsi síkon teljesen igazad van, bár magyarként mindenképpen a mi állampolgáraink bánata fáj jobban, nem az örményeké.

Nyilván nem erkölcsi, nem is jogi, hanem politikai döntés volt az átadás. A politikai döntésekben viszont álságos dolog erkölcsöt keresni, úgyhogy inkább keressük az érdeket. Állam v. pártérdeket.

LallyPop 2012.09.06. 01:17:37

@Putyilov gyári melós: Síppal, dobbal, trombitával, nagydobbal hirdette ki világszerte, hogy Magyarország egy kiszolgáltatott és gyenge ország, amely egy kis aprópénzért vagy csak a halvány igéretéért bármire képes!

NO ÍGY VÁRJA 2 HÉT MÚLVA AZ IMFet!
És így fog leülni bármilyen nemzetközi tárgyalásra az elkövetkezendő időben!
Vérző fejjel, baltával a fejben, amivel saját magát qrta fejbe!

- ennél vegyük komolyabbra, ehhez azért fáradt vagyok....:)

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:18:01

@Ándi bácsi:

Az is egy megdöbbentő história, de ott nem a magyar kormány volt a hunyó (illetve igen, de ott jóhiszeműen, mert visszadta Tobin útlevelét), hanem az írek - kellően molyoltak a témán, csak ne kelljen visszaküldeniük a tettest. Kissé hiányos ismereteim alapján azt hiszem, azóta elítélték, de a magyar fél számára az ítélet túl enyhe.
Kérnénk, hogy kapjon szigorúbb büntit - de pont most, mikor elengedtünk egy gyilkost???
Jól befűtöttünk ennek, igaz?

Az azeri fickó ügyében viszont hunyó a magyar kormány, ezt nehéz cáfolni.
Vagy amatőr módon kezelték ezt, vagy pedig önteltséggel, túlzott önbizalommal.
Bárhogy is nézem, ciki.

LallyPop 2012.09.06. 01:25:25

@Zébácsi: Valamelyik nap az egyik kommentelő bedobott egy érdekes spekulációt, aminek lehet realitása. Természetesen bizonyíthatatlan de érdekes, az Irán elleni támadás NATO oldali provokációjának vélte ezt a lépést. Ezt némileg alátámasztják orosz elemzők írásai, amiket be is csatolt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 01:27:56

@Ándi bácsi: Nincs olyan kimenete a dolognak, ami Magyarország számára előnyös lenne.
Egyszerűen nincs!
Ha az azeriek adnak pénz Orbánnak, akkor az derül ki, hogy _bármit_ lehet kérni egy magyartól, mert az az anyját is eladja, ha arról van szó, ha nem kapunk pénzt, akkor pedig "csak" egy konfliktus fenntartásában vállalunk aktív szerepet.

Ha pártérdekből lett kiadva a baltás, akkor az egyszerű hazaárulás.

Szerintem, mivel nem készült jegyzék, nem lett behívatva az azeri nagykövet, nem történt diplomáciai befeszülés, sőt, a kormány nem is tekinti magyar relevanciájúnak az ügyet, nem tudom, mit kellene gondolni.
Orbánnak ez a húzása hihetetlenül rossz volt!
Nincs hova lépnie.
És egyszerűen ez nem az az ügy, amit el fognak felejteni!
Ezt a lépést beírják a nagykönyvbe, a Magyarország fejezethez, és jó pár évig nem is fogják onnan kiradírozni.
Ennek sajnos megisszuk a levét.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:28:28

@Ándi bácsi:

"Nyilván nem erkölcsi, nem is jogi, hanem politikai döntés volt az átadás. A politikai döntésekben viszont álságos dolog erkölcsöt keresni, úgyhogy inkább keressük az érdeket. Állam v. pártérdeket. "

Az állam és pártérdek most szinte egy (legalábbis ezt hiszi Viktor).

Nyilvánvaló, hogy ez politika, ahol (állítólag) nincs igazán helye erkölcsnek (szerintem van).

Erről az egész sztoriról laikusként azt gondolom, hogy az azeri gyilkos kiadása sokkal több galibát okozott, mint amennyi előnyt jelenthet.
Ismerem a konteokat: 2-3 Mrd EUR (igaz 6,9%-os kamatra), gáz vagy megkapott azeri út-, gázvezetéképítés (KöZGÉP, persze).

Valamiért mindez az elmúlt 8 évben nem érte meg nekünk az átadást (pedig nyilván a szocik is tudtak volna ezek bármelyikével kezdeni valamit, ők is tudták volna hová tenni a zsét).

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 01:28:52

@Ándi bácsi:

Azt látom, hogy fáradt vagy, mert nem fogod fel a következményeket.

Miért akartak azeriektől 2-3 milliárd dollárt?
Hogy keményebb tökű csávónak tűnjön az IMF tárgyalásokon. Épp azért most adták ki ezt a gyilkost.

A lóvé az ablakban, két hét múlva itt az IMF akik ezek után keményebb tárgyalópartnerek lesznek.

De ugyanígy keménykedni fog Orbánnal BÁRKI, aki leül vele egy tárgyalóasztalhoz.

Olvasd mit mond Varga:
"Varga Mihály: nem úszható meg az IMF-hitel
2012. 9. 5. 19:04|Utolsó módosítás: 2012. 9. 5. 19:15|Pénzügy » Hitel
Nem kell félni az IMF-hiteltől és a valutaalap-programtól a miniszter szerint, hanem ezek okosan fel kell használni a gazdaság szerkezetének javítására."
www.vg.hu/penzugy/hitel/varga-mihaly-nem-uszhato-meg-az-imf-hitel-385230

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:31:01

@Ándi bácsi:

Arra gondolsz, hogy mindezért cserébe ma pedig bejelentheti Rogán és Varga M., hogy őszre tető alá hozzák mégis a IMF-kölcsönt?

Tehát az amik adták parancsba, hogy vagy ez, vagy nincs lovetta?

LallyPop 2012.09.06. 01:34:39

@Zébácsi: A szocikra reagálva vesd össze ezt azzal, hogy akkor a NATO nem akart támadni, most viszont nagyon bizonytalan a helyzet.

Szíria romokban.
Izrael a haját tépi az Iráni atomprogram miatt, támadni akar(USA háttérrel persze).

Ha jön a kedvező alkalom, akár napok kérdése lehet a nyugati beavatkozás. És Azerbajdzsán pont Irán mellett van, ráadásul 15 millió azeri él tömbben Iránban. Szóval lehet itt spekulálni hajnalig.

Putyilov gyári melós 2012.09.06. 01:35:51

@Putyilov gyári melós:

Itt egy kis háttéranyag, hogy miről szólt az elmúlt 2 év:

Adósságrulett: cserben hagyták Orbánt a diktatúrák

hvg.hu/gazdasag/20120905_Adossagrulett_cserben_hagytak_Orbant_a_di

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 01:36:04

@Ándi bácsi: Nincsenek hátsó tervek, nincsen egy Ügy!
Orbánra nem bíznak ilyen feladatot, mert ő, a sovinizmusával, populizmusával, és azzal, hogy fosik a Jobbiktól, azonnal elárulná a NATO-t.
Jobb esetben csak zsarolna ezzel a kártyával.
Ezt tudják róla, ez egy világosan kiszámíthat reakciója a miniszterelnökünknek.
Ő egyszerűen nem csapatjátékos!
Ő nyerni szeret, és ha kell, a pillanatnyi haszonért felrúgja a táblát.

Ne tekintsd axiómának, hogy Orbán tudja, hogy mit csinál, azt meg főleg ne, hogy az ország üdvéért cselekszik!
Ha ezt a két axiómát elveted, akkor is építhető rendszer a viselkedéséből.

LallyPop 2012.09.06. 01:37:03

@Zébácsi: Tehát az amik adták parancsba, hogy vagy ez, vagy nincs lovetta?

Természetesen ez is elképzelhető, mint bármi más. Eddig Orbán bizonyos dolgokban nem engedett az IMFnek, lehet hogy az USA befolyására kicsit jobb feltételeket kapunk. Nem tudjuk meg, szerencsére nem is tartozik ránk.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:38:01

@kolbászoszsömle:

"Ha pártérdekből lett kiadva a baltás, akkor az egyszerű hazaárulás."

Mivel a kormányt a fidesz alkotja, s láthatóan gőzerővel dolgozik is azon, hogy erősen degenerálódó támogatottsága dacára 2014-től is hatalmon maradjon, a pénzért, gázért, stb..., azaz valami forrásért cserébe eszközölt átadást (ami adu itt a belpolitikában) tekinthetjük pártérdeknek, erős pártérdeknek.

Hazaárulás? A fidesz (illetve Viktor) megvan arról győződve, hogy amit tezsnek, csak az a jó.

De mivel sajnos nem tudjuk, hogy valójában mi is áll az ügy hátterében, csak annyit mondhatunk: ránézésre irtó nagy blama ás amatőr.

J.László 2012.09.06. 01:38:20

@Ándi bácsi:
Churchill szerint a politikában semmi nem történik véletlenül. Elképzelhető, hogy senki nem tudja (úgy értem, közülünk), mi van ennek az ügynek a hátterében.

LallyPop 2012.09.06. 01:38:41

@kolbászoszsömle: Szerintem, mivel nem készült jegyzék, nem lett behívatva az azeri nagykövet, nem történt diplomáciai befeszülés

De igen behívatták és tiltakozó jegyzéket kapott(talán szombaton).

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:43:42

@Ándi bácsi:

"Nem tudjuk meg, szerencsére nem is tartozik ránk. "

Szerintem de, nagyon is ránk tartozik.

Magam nem hiszek ebben az Irán-konteoban, megtámadásukhoz nem kell ilyen nyakatekert manőver, az atomprogram elég. Ehhez felesleges belekeverni az örményeket, akik ráadásul pont a szintén NAtO tag törökökkel sincsenek jóban.

AZ IMF pénz konetot sem tartom életszerűnek.

Leginkább arra hajlok, hogy Viktornak az azeriek pénze kellett, a mai kormánnyilatkozatok az IMF-ről terelések - nem hiszem, hogy ebben a buliban lenne harmadik fél.
Bűzlik ez, hidd el.

LallyPop 2012.09.06. 01:44:22

@kolbászoszsömle: Orbánra nem bíznak ilyen feladatot

Én nem állítom hogy OV tudja milyen színdarabban játszik. Kinézem belőle hogy van annyi esze, hogy tudja mennyit illik kérdezni. Aztán teszi amit mondtak neki.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 01:47:09

@Ándi bácsi: Szerintem írtak egy papírt, amiben a nagyrabecsülésükről biztosítják az azerieket.

Kétszer is leírták.

LallyPop 2012.09.06. 01:47:13

@J.László: Elképzelhető, hogy senki nem tudja (úgy értem, közülünk), mi van ennek az ügynek a hátterében.

Nagyon valószjnü. Sőt szerintem akikre a szerepeket írják(pl. mint most Orbánra hogy adja át Safarovot) sem tudják A TERVET. De van terv abban biztos vagyok.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 01:47:18

@Ándi bácsi:
"De igen behívatták és tiltakozó jegyzéket kapott(talán szombaton)."

Miután pénteken átadtuk a rabot? Ráadásul úgy, hogy tudtuk előre, kegyelmet kap?
Ugye ezt a jegyzéket nem vetted komolyan?
Ez szerintem csak utólagos make-up, tűzoltás. Az azeriek ezen vagy jót röhögtek, vagy előre eltervezett dramaturgia volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.06. 01:47:58

@Ándi bácsi:

"Erkölcsi síkon teljesen igazad van, bár magyarként mindenképpen a mi állampolgáraink bánata fáj jobban, nem az örményeké."
- Szerintem az, hogy valaki elgázol két gyereket, két MAGYAR GYEREKET, és utána büntetlenül távozik, majd jogos megbüntetésére vonatkozó maradék erkölcsi alapunkat is sutba vágjuk egy ilyen elengedéssel, az nagyon is fáj az állampolgároknak.
Ennek az elengedésnek van egy olyan üzenete, mint az objektív felelősségnek a gyorshajtásnál. Ha fizetsz, holnap is teperhetsz gyorsan.
Mi a feltétele annak, hogy abelföldi gyilkosokat is elengedjük? Államkötvény vásárlási szándék bejelentése? Párttagsági könyv? Hűségeskü?

"Nyilván nem erkölcsi, nem is jogi, hanem politikai döntés volt az átadás. A politikai döntésekben viszont álságos dolog erkölcsöt keresni, úgyhogy inkább keressük az érdeket. Állam v. pártérdeket."
- Erkölcsi semmi szín alatt nem lehetett, hisz mint írtam, a buta szocik tudták, hogy el fogják engedni, ezért nem adták. Ennyire erkölcstelennek még ov-t sem tartom.
- Jogilag rendben van, bár a magyar jogrenddel szemben tanusított erkölcsi felelősség nem látszik ki a döntés mögül.
- Politikai döntést hozni ebben az ügyben egy fejlett jogállami környezetben politikai öngyilkosság. Már késő ahhoz, hogy egy írnokot nevezzenek ki bűnbaknak. Egy ilyen ügybe még a mozambiki, de lehet még a csádi elnök is belebukna, csak nálunk skandálja a tömeg, hogy minden rendben.

.

.

Pedig el kellene gondolkozni egyrészt azon, hogy ez a döntés hova vezethet, másrészt azon, hogy ennyire kizsigerelték volna a külügyet, hogy már egy normális ember sincs, aki szólna, hogy zuhanunk?

LallyPop 2012.09.06. 01:49:35

@kolbászoszsömle: Szerintem írtak egy papírt, amiben a nagyrabecsülésükről biztosítják az azerieket.

Pontosan ilyet kaptak az EU szóvivőasszonytól is, szóval ezért ne utáld őket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.06. 01:49:43

@Ándi bácsi: "Valamelyik nap az egyik kommentelő bedobott egy érdekes spekulációt, aminek lehet realitása. Természetesen bizonyíthatatlan de érdekes, az Irán elleni támadás NATO oldali provokációjának vélte ezt a lépést. "

Bővebben?

LallyPop 2012.09.06. 01:53:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem az, hogy valaki elgázol két gyereket, két MAGYAR GYEREKET, és utána büntetlenül távozik, majd jogos megbüntetésére vonatkozó maradék erkölcsi alapunkat is sutba vágjuk egy ilyen elengedéssel, az nagyon is fáj az állampolgároknak.

Igy igaz, de ez csak és kizárólag az illetékes bíróság sara. A kormánynak semmi köze nincs az illetékes bíró végzéséhez. Ott ugye szó sem volt kiadatásról.

LallyPop 2012.09.06. 01:57:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Politikai döntést hozni ebben az ügyben egy fejlett jogállami környezetben politikai öngyilkosság.

- na ne viccelj már. Mindennapos nálunk jobb helyeken is (Lockerbie ügy/Nbr., Guantanamo, Afgán hullákat lehugyozó ezt kiposztoló idióta amerikai katonák bírósági felmentése). Nem szól ez akkorát.

LallyPop 2012.09.06. 01:59:40

@Zébácsi: Ugye ezt a jegyzéket nem vetted komolyan?

Úgy gondolom hogy ez előre meg volt rendezve. Járt odaát Orbán eleget.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 02:01:16

@Ándi bácsi: Nincs TERV!
Várhatod a csodafegyvert, a végső kibomlást, ahol minden értelmet nyer, ahol látszik majd, hogy nem is mi voltunk a hülyék, becstelenek, de ilyen nincs.
Az EU szóvivőasszonya egy tagállam belügyébe, kérés nélkül nem fog ennél direktebben beleavatkozni.
Főleg akkor nem, ha az a tagállam Magyarország, és Orbánt erősítené a beavatkozása.
Túl sok van a rovásán a miniszterelnöknek ahhoz, hogy ne hagyják megalázni, hogy felsorakozzanak mögé.
Kötelességből megtette azt a minimumot, amit muszáj, és ezzel letudta a dolgot.
Orbán meg kezelje a problémáját, ahogy tudja.
Ők csak a strigulákat húzgálják ezután.
Le vagyunk írva.

LallyPop 2012.09.06. 02:03:18

@kolbászoszsömle: Várhatod a csodafegyvert, a végső kibomlást, ahol minden értelmet nyer, ahol látszik majd, hogy nem is mi voltunk a hülyék, becstelenek, de ilyen nincs.

Felhívnám a figyelmedet, hogy politikai és diplomáciai ügyekben nem sajtóinformációkra alapozzák a döntéseket, hanem üzleti és államtitkok tömkelegére. Amikről nincs fogalmunk sem.

LallyPop 2012.09.06. 02:04:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: LEírom mégegyszer:

fejlett jogállami környezetben

Mint pl.?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 02:07:48

@Ándi bácsi: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa!

LallyPop 2012.09.06. 02:08:52

@kolbászoszsömle: Az EU szóvivőasszonya egy tagállam belügyébe, kérés nélkül nem fog ennél direktebben beleavatkozni.

Ez nem egy tagállam belügye, hiszen akkor meg sem szólalt volna. Az átadás a Strassbourg-i Egyezmény alapján ment, ami EU-s jogforrás.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.09.06. 02:18:53

@Ándi bácsi: jogilag nem támadhatók az azeriek, így, mivel az egyezmény nem sérült, az aktus két ország szuverenitásának része.
Egyrészről magyar belügy (a baltás kiadhatóságának eldöntése), más részről azeri belügy, hogy a kontraktus után mit csinálnak az azeriek.

LallyPop 2012.09.06. 02:22:54

@kolbászoszsömle: Attól függ ki a bíró. Azért linkeltem az EU szóvivő írását, mert szerinte Azerbajdzsán megszegte az Egyezményt. Tehát ez az EU hivatalos véleménye.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.06. 02:49:52

@kolbászoszsömle:
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

@Ándi bácsi:

"Azért linkeltem az EU szóvivő írását, mert szerinte Azerbajdzsán megszegte az Egyezményt. "

Visszonosság elve, Strasbourg. Tegnap a TG blogon valaki az egész cikkelyt bemásolta érdemes rákeresni, mert valóban ad pluszinfót a história jobb megítéléséhez. Eme elv alapján az valószínűsíthető, hogy vagy volt valami háttéralku, vagy pedig az azeriek (a mi tudtunkkal) megszegték az egyezményt.

Lehet hivatkozni felsőbb rendű érdekekre, politikára, nagypolitikára, világpolitikára (Irán, atomprogram, gáz, olaj, MOL, miegymás), s lehet, hogy így is van, de ettől ez a ló még csutakos és túrós a háta is.

Nem egy rokokó habos-babos sztori, annyi szent...

épészmérnök 2012.09.06. 04:28:55

@Ándi bácsi: kicsifiú, nem kellene hármasával nyomni a kommenteket, ez így túlságosan átlátszó. Nyilván darabbérben fizetnek, de mégis. Legalább a látszatra adj.

épészmérnök 2012.09.06. 04:29:58

@Ándi bácsi: "valaki elgázol két gyereket, két MAGYAR GYEREKET, és utána büntetlenül távozik,"

Angyalom, ki is volt akkor kormányon? Elárulom. Dr. Orbán Viktor.

röhögő 2012.09.06. 04:34:22

@épészmérnök:

"Adatlap

Ándi bácsi 0 bejegyzést írt és 521 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.08.28. óta tag."

Kilenc nap alatt 521 okádás. Nagyon szorgalmas a fiú. :-)) Ne is erőlködik az érveléssel, amikor megcáfolják, simán elereszti a füle mellett és nyomja tovább ugyanazt. Hányadék a manus.

@Ándi bácsi:

röhögő 2012.09.06. 04:39:22

@Ándi bácsi: "Ciarán Tobin, az Irish Life biztosítótársaság egyik magas rangú igazgatója, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalunál Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyereket, akik a helyszínen meghaltak. Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt, utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.

A vizsgálat megállapította, hogy a baleset okozója nagy sebességgel előzésbe kezdett, eközben elvesztette uralmát járműve felett, felhajtott járdára, és ott ütötte el a két gyermeket, akik közül a kisebbik babakocsiban ült.

Tobint 2000 novemberében távozott Magyarországról, miután kiküldetése lejárt. Két évvel később, távollétében háromévi szabadságvesztésre ítélték. "

Az egy bírói hiba volt, a Fidesz kormány alatt. Ez egy diplomáciai hiba, úgyszint Fidesz kormány alatt.

xxyati 2012.09.06. 05:46:36

@Ándi bácsi: "Viszont hogy volt-e alku és milyen és mi valósul meg belőle azt nem lehet tudni. Mert ha spec. kapunk pénzt (kölcsön) vagy lesz üzleti együttmüködés, ami Safarov nélkül nem lett volna, az javjthatja a gazdasági eredményt 2014re(2018ra). És annak már tényleg súlya lesz egy választáson."
- Buta vagy és sötét. Tevékenységed kontraproduktív, mert csak undorodnak tőled.
Gazdasági előny nem lesz, mert max az azeriek eladnak nekünk olajat, gázt. Az nem lesz számottevően olcsóbb. Ha a Mol csinálna üzletet, abból nem jut az országnak. Eddig meg sírtatok a kölcsönök ellen, mots hirtelen mégis segítené a gazdaságot? Fejezd be faszfej, mert lassan a gazdáidnak is kényelmetlen leszel!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.06. 05:57:22

@outisz:

Nem értem, miért kell nagy ívben leszarni az örményeket.

Minden népnek kijár annyi tisztelet, hogy ha egy baltás gyilkos álmában föltrancsírozza a fiukat,

nem segítünk azt a baltás gyilkost hőssé avatni.

De ha már segítettünk,

akkor nem röhögünk az áldozaton és nem szarjuk le a népét nyilvánosan, mert nem vagyunk egy csürhe.

Hanem megbánjuk bűnünket.

Félelmetes, hogy ennek a kormánynak milyen aljaemberek a támogatói.

reccs 2012.09.06. 06:46:06

@J.László: sz két fazon vitájába, amihez semmi közöd, a végén úgyis téged vernek meg. Nem értem, hogy a világ első keresztény országa mitől olyan kedves a szélsőségesen antiklerikális ballibnek. De megvan: magyar zászlót égettek.

Nem a saját gereinctelen aljasságodból kellene kiindulni.
A kormány meg dilettáns ÉS embertelen.

2012.09.06. 06:52:54

sokkal egyszerűbb a baltás történet megoldása, csak józanul el kell gondolkodni mi történt,
a kötvényvásárlás, a közgép munka, a dilettantizmusra hivatkozás, vagy a nagy nemzetközi összeesküvések csak porhintés,
az ír gázolót pedig kár belekeverni, szerintem pártállástól függetlenül mindenki ugyanazt gondolja az ügyről

2llkedő 2012.09.06. 07:01:12

@kolbászoszsömle: "Nincs TERV!"

De van terv! És ami történt az a TERV része.
Terrorfenyegetettség okán a TIK-TEK-et majd meg kell erősíteni, a munkásőrséget fel kell fegyverezni.

kekec8 2012.09.06. 07:02:36

Érdekel még valakit ez a téma? Vesztes ballibek, rágódjatok még ezen a csontocskán, valójában kutyát nem érdekli. Kifulladt, ennyi! Most sem jött össze, ahogy még minimum 10 évig szopni fogtok! :)

2llkedő 2012.09.06. 07:10:00

@Ándi bácsi:
Ándi bácsi!

Próbálj meg eljátszani azzal a gondolattal, ha ez Gyurcsány idejében történik, akkor Piktor mit szajkózott volna? Rákai Filip szerint legalább négymillióan tüntettek volna Gyurcsány takarodj kiáltással, és az örmények védelme mellet.

Vagy szerinted nem? Akkor is ügy gondoltad volna, mint ahogyan most gondolod?

Link Elek 2012.09.06. 07:35:11

nem feltetlenul kizaro vagy.
sokkal inkabb lehetseges a ketto egyutt, diletansok ÉS embertelen

pjm 2012.09.06. 07:49:25

@J.László: Kedves László. Ez komplett hülyeségre vall. Nem örménybarát lett a baloldal, a edves vezető lőtt bakot. Most aztán lehet keresni a fület a fenekén, hogy a sok seggnyaló odacuppanva tudjon maradni, mert igen, a farpofák elkezdtek mozogni. Hülyének lehet nézni az országot, de egy idő után már csak röhögni fognak rajtatok. Örménybarátság nélkül is az egész történet egy sima külpolitikai baki, amit egy űttörőtábor első kisdobosa sem csinál meg. Ébresztő barmok, a világban nincs kétharmados bunkóskodásnak helye, ott Lázár elvtársnak is igen hamar a fenekébe rúgnának. Védjétek csak őket, biztosan megéri...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 07:58:53

@Putyilov gyári melós:

"És így fog leülni bármilyen nemzetközi tárgyalásra az elkövetkezendő időben!
Vérző fejjel, baltával a fejben, amivel saját magát qrta fejbe!"

*

Kés, villa, olló...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 07:59:59

@félázsiai 2llkedő:

"Próbálj meg eljátszani azzal a gondolattal,"

*

Vagy ha a gondolattal nem megy, akkor valami mással játszhatna el a trollkodás helyett.

bgp 2012.09.06. 08:00:06

@Ándi bácsi: Ezek szerint Orbán az Irán elleni támadás kirobbantója? Széljobberek figyelhetnének erre jobban, eddig nagyon szerették Iránt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 08:03:18

@pjm:

"Nem örménybarát lett a baloldal, a kedves vezető lőtt bakot."

*

Az semmi, hogy bakot lőttek, de a közmédiában ezt már úgy kommunikálják, hogy a baltás TULAJDONKÉPPEN mégis börtönben marad, mert Azerbajdzsán lett a börtöne, ahonnan nem teheti ki a lábát:

www.hirado.hu/Hirek/2012/09/04/07/Errol_meg_nem_beszeltek_Azerbajdzsan_lehet_Safarov_bortone.aspx

Agyhalott idióta barom, aki ezen nem röhög hangosan :DDD

szonár 2012.09.06. 08:32:58

Nincs mit szépíteni: az ellenzék leszerepelt az azeri gyilkos ügyében is. Akárhogy magyarázzuk is: ha Magyarország egy nemzetközi egyezmény alapján járt el - márpedig igen - akkor a kormányt ezért aligha érheti bírálat.

Az örmény reakció ráadásul még akkor is erős túlzás lenne, ha igazuk lenne - ami ugye nincs. A diplomáciai kapcsolatok megszakítása ugyanis a dioplomáciai életben a legvégső eszköz, kb. területi agresszió esetében szokták alkalmazni. Az örmény hiszti persze nem meglepő, mert az örmény társadalom nacionalista, soviniszta, szélsőséges és etnikai gyűlölködő. Csak az a kérdés, hogy a magyar baloldalnak hogyan sikerült ezek mellé állnia? :P

Netuddki. 2012.09.06. 08:51:27

Lerágott csont. Köztudott, hogy már régebben is ki akarták a gyilkost kérni de nem adták ki. Nem véletlenül. Most meg az orbán kiadta. Az is köztudott, hogy itt az orbán engedélye nélkül fingani se lehet egy fidesznyiknek. Főleg egy ilyen nagy horderejű dologban. Tehát a nagy kérdés, hogy az orbán személy szerint mit nyert ezzel a kiadatással???

Netuddki. 2012.09.06. 08:53:35

@szonár: "szonár 0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2009.01.07. óta tag."

Vajon miért nem csodálkozok eme emelkedett értelmű hozzászóláson? :E

vénszivar 2012.09.06. 08:53:37

@szonár: te nemhogy 100-as nem vagy! De még 10-es SE !

Netuddki. 2012.09.06. 08:56:37

@No_Fidesz_No_Problem: Igen, és "ez" egy alkotmányjogász?

2llkedő 2012.09.06. 08:56:54

@szonár: "Nincs mit szépíteni: az ellenzék leszerepelt az azeri gyilkos ügyében is. Akárhogy magyarázzuk is: ha Magyarország egy nemzetközi egyezmény alapján járt el - márpedig igen - akkor a kormányt ezért aligha érheti bírálat."

szonika!

Akkor is ezt mondanád, ha tegyük fel Feri tette volna et?

2llkedő 2012.09.06. 08:58:26

@kovi1970: "Vajon miért nem csodálkozok eme emelkedett értelmű hozzászóláson?"

Ne bántsd! Az Origo fórumokon aktív. Itt egy új színfolt.

sivatagi n. 2012.09.06. 09:08:21

@szonár: "Csak az a kérdés, hogy a magyar baloldalnak hogyan sikerült ezek mellé állnia?"

Aki magyar zászlót éget, az jobb haver mint Hiller haver. Büdösbolsiéknak lehetne ez a 2014-es választási szlogenjük.

Kutchek (törölt) 2012.09.06. 09:17:09

Szép az is hogy 2 napig tartotta Szíjjártó a frontot, próbálta elmaszatolni a hülyeségét.
Aztán előtolják Matolcsyt meg Némethet. Lapátolják ők a szart.

Egy dolgot nem kellene elfeljeteni: az egész kiadaitás a miniszterlenöki hivatal küllügyi államtitkárságának a biznisze volt. A külügyminisztériumot vagy nem kérdezték meg, vagy leszarták a véleményét.
Az azerieket mószerolni nem volna elegáns, sem célravezető. És Orbán közvetlen közeléből sem lehet bűnbakot megnevezni. Így kerül sor a külügyre.

Arra azért kiváncsi vagyok milyen megfontolás alapján adták Szíjjártónak a külügyi államtitkárságot, és a keleti kapcsolatokat.
Sem diplomáciai tapasztalata, sem diplomáciai érzéke nincs. Egész eddig élete arról szólt, hogy a szemünkbe hazudott. Ezt 8 millió választóval meg lehetett tenni, de befolyásos, gazdag államokkal már nem igazán.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.06. 09:19:59

Ja kedves zászlóégetésen pörgő fidióták.
Felhívnám a figyelmeteket erre a hírre.
Bár gondolom azt a hörr Tv nem mondta be.

news.am/eng/news/119601.html

Armenia’s President asks not to burn Hungarian flag

"I would like to address our society, specifically to the youth, and ask them not to burn the flag of Hungary because the flag of Hungary is not the flag of Hungary’s party in power. Hungary’s flag is no
t the symbol of Hungary’s PM. We have had very good relations with the Hungarians for hundreds of years. And the inhuman act by one person, or one [political] party, [or by] one government should not be grounds for us to become enemies with the Hungarians."
(Röviden: Megkérte a népét, hogy ne égessenek magyar zászlót, mert az nem a magyar miniszterelnök szimbóluma, hanem a magyaroké, akikkel régóta jóban vannak.)

pjm 2012.09.06. 09:31:41

@Di622: Csak a baj az, hogy ez a csökött pókhasú nagyon okos zsebdiktátor kisajátította magának a kokárdástól kezdve a zászlóig mindent. Már a nemzeti szó sem lehet általános. Hamarosan a fejére teszi a koronát és akkor azt is le kell szarni. De megválasztottátok őket, élvezzétek a hatalmukat.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.06. 10:00:49

@szonár:

Te tényleg elhiszed, hopgy ezt a sületlenséget komolyan veszi valaki?

Ha már közpénzekből vagytok fizetve, hogy trollkodjátok tele a neten a fórumokat meg a blogoszférát a központból kiadott fasságaitokkal, legalább megdolgozhatnátok a pénzetekért, és ne a múlt heti ostobaságokat, hanem a legfrissebb fasságokat kopizhatnátok :D

laci0011 2012.09.06. 13:49:10

@imperial: Kár hogy a párszázzal leminősítetted a kommented,ettől még a hiradó is korrektebb volt.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.09.06. 14:27:41

"Te tényleg elhiszed, hopgy ezt a sületlenséget komolyan veszi valaki?

Ha már közpénzekből vagytok fizetve, hogy trollkodjátok tele a neten a fórumokat meg a blogoszférát a központból kiadott fasságaitokkal, legalább megdolgozhatnátok a pénzetekért, és ne a múlt heti ostobaságokat, hanem a legfrissebb fasságokat kopizhatnátok :D"

Na akkor. Én elmagyarázom, hogy ő miért ír fasságokat.
Mert azt, ami valóban a fejében és a gondolkodásában van, azt leírni gyáva.

A valóság pedig az, hogy a jobberek szemében és gondolkodásában az örmények kvázi zsidók (kereskedőnép, nem latin betűs etc., a kurucinfón lehet elolvasni), az azeriak nem kvázi muszlimok.

Innentől kezdve pedig a szemükben aki a kvázi zsidókat legyilkolja, az haver.
Csak hát ezt bevallani gyávák, viszont a szavazóközönségük jó része meg elvárná ezt a hozzáállást. No innen a balfaszkodás.

Mert amíg a nyugati progresszív jobboldal teljes joggal iszlamofób, mert nem tetszik neki, hogy egy keletről jött csürhe megpróbálja a jól működő demokratikus társadalmát maximálisan kihasználni ugyanakkor meg lerombolni, addig a magyar jobboldal meg azokhoz dörgölődzik.

laci0011 2012.09.06. 14:43:24

@Ándi bácsi: Komolyan aggódom,remélem nem fix pénzért kommentelsz.Valószinűleg igen, azért nyomod ezt a :nincs itt semmi látnivaló szöveget.Pedig alaposan mellélőttél,hehe.Máshová nem is kellet csak századrésznyit befeccölnöd,csak ez a balta ne lett volna,ezzel most belegázolt a valóság rendesen az előzetes elképzelésekbe.A rohadt amerika,az volt.

laci0011 2012.09.06. 14:48:02

@Kutchek: Szerintem a külföld elkezdte buktor megrendszabályozását,akárhová megy mindenhol alárúgnak,kérdés mikor esik le neki a tantusz,hehe.

laci0011 2012.09.06. 14:56:58

@Dr. simonmondja.: Más nem aljaembereknek vállalhatatlan,amit művelnek.Csak nincs helyettük értelmes alternatíva.Hirtelen derült ki igazán,mire képesek fék nélkül.

outisz 2012.09.06. 21:54:46

@Dr. simonmondja.: igazad van, természetesen az örményeket is megilleti az alapvető emeri tisztelet, és az áldozat családján sem röhögünk - függetlenül nemi faji vallási stb hovatartozásuktól. én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy itt nem a kiemelkedő örménybarátság a mozgatórugó, hanem az orbán kormány hibái okozta felháborodás.
süti beállítások módosítása