A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Előre a budapesti fidesz-győzelemért

2019.04.07. 08:16 timargabor

Ennek a szombati baller bejelentésnek, miszerint összefogtak a budapesti önkormányzati választásokra, két elég komoly baja van.

Ez egyik, hogy ez kb. ugyanaz, mint eddig mindig, ami 2010-ben szétment, mert Gyurcsány és a szocik épp nem bírták egymást, újra és újra azt adja elő fő politikai innovációnak, hogy összefognak. Ügyes. Most a Momentum beállt ebbe fügefalevélnek, ezt kíváncsian megnézzük. Elő lehet venni a tavalyi lemezt, hogy ígyazelempé meg a jobbikkalsose. Lehet erről csámcsogni, kb. ki is merítve a bázis képességeit.

És ezalatt sem fogja megkérdezni senki, hogy kikből is áll a lista.

Hogy a kerületi polgármesterekből ki nem volt az MSZP tagja mondjuk 2004-ben? (FYI: én akkor az voltam, tehát pontosan tudom. Aztán nekem 2006 után gyorsan elmúlt ez, ők meg maradtak). Elvárható-e tőlük más, mint amit akkor csináltak?

(fotó: Index. Ugye emlékszünk még?)

Tényleg azt gondolják a régi ballerek, hogy őket sírja vissza a többség Tarlós és a narancsosok helyett? De hát ezt eddig kb. négy-ötször tisztáztuk választásilag, hogy nem. Vagy azt gondolják, hogy a tavalyi budapesti számokból akár ki is lehet ezt sakkozni egy szolid győzelemre még olyan, új szeleket ígérő nevekkel, mint Horváth Csaba vagy Gy. Németh Erzsébet? (szvsz: nem lehet).

A hab a tortán szűkebb pátriám, Ferencváros. Ki is a jelölt? Ja, azt nem tudjuk, de megállapodunk, hogy a Párbeszéd majd hoz valakit. Miközben itt azért lenne akár helyben ismert és népszerű jelölt, nota bene egy hölgy, aki elég sokat tett azért, hogy akár jó helyi jelölt legyen. Pártja kiestével nem pártjelölt, ez igaz. De valószínűleg Krisztina sokkal jobb húzó név lenne, mint a nemtudjukki demajdapárbeszédkitalálja.

Az MSZP, a DK és a Momentum elfelejtette a hódmezővásárhelyi mintát. Mutassatok a listán egy olyan karaktert, mint Márki-Zay Péter. De még azt is elfelejtették, amit láthatóan Szombathelytől Egerig, Pécstől Székesfehérvárig tudnak (a módszert mi is leírtuk). Hányszor kell még a falnak menni?

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

29 komment

Címkék: baloldal önkormányzati választás összefosás Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr9714745923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.04.07. 11:14:16

Az a fővárosi lehetettvolna más és jobbklikk "tragédiája", hogy akivel szívesen összefognának (fityesz+kádéenpé), azokkal nem foghatnak össze (ez a "pártfeladatuk" hogy un. ellenzékinek látszódjanak). Ne legyen igazam. :-(

Mondjuk a szomorú ebben a leosztásban hogy sajnos ez a baloldali összefogásra is igaz, viszont már legalább nem zárják ki eleve a jobbklikkel és a lömpöpével való koalát. :-) Ami persze lehet egyszerű "munkamegosztás" is, idén a maszop zárkózik el a teljes ellenzéki koalától jövőre a jobbklikk. :-(

dare 2019.04.07. 16:11:59

"Vagy azt gondolják, hogy a tavalyi budapesti számokból akár ki is lehet ezt sakkozni egy szolid győzelemre még olyan, új szeleket ígérő nevekkel, mint Horváth Csaba vagy Gy. Németh Erzsébet?"

Tavaly láttam egy interjút a reflektor blogon Krassó Györggyel, amelynek a végén ez a név jön velem szembe: Gy. Németh Erzsébet
30 éves az interjú.
Sem lenyelni, sem kiköpni nem bírjuk ezeket.
Megnéztem, hogy 5 éve 19%-ot kapott itt, a fideszes viszont 64-et.
Na majd most.
"Előre ország népe haaarcra, ma győzelem vár, hív hazánk"
De hogy mindig ugyanazokat hívja, az már elég fárasztó tud lenni.

Egyébként nincs ezzel se különösebben nagy bajom, én leszavaznék akár egy Dk-s jelöltre is a Fidesz hatalmának korlátozása érdekében, mivel ezt a pökhendi arrogánskodást annyira unom már, hogy nekem ez se jelentene nagy gondot.
Nem a hatalomba szavazom, hanem a Fidesz arcából szeretnék valahogy visszavenni vele.
Csak az a baj, hogy kevesen tudnak így hozzáállni ehhez az egészhez, pedig nagy szükség lenne rá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.08. 04:51:04

A lényeg most: egyesüljünk, s befogott orral akadályozzuk meg a ballib diktatúrát Bp-en.

lenörd hofstadter 2019.04.08. 06:55:38

Kis komcsi orbánkancsó, elfelejted azt az apróságot, hogy a fideSS még a legkeményebb budai fideSSkörzetekben is 50 % alatt teljesített tavaly.
Ha nincs a Beépített kurva, akkor buknak mindenhol. Az őszin is nagyjából erre lehet számítani, hiába szavaznak többen a fideSS ellen, a beépített jobbikos, elempés megosztók miatt kevés az esély a koszos kancigány és a tetves rohadék kresszbajnok téeszelnök eltakarítására.

törppicur 2019.04.08. 07:36:40

@lenörd hofstadter: te szegény
Tudod nem beépitett megosztok - csak önállóak
Valoszínű nem érzik sem kellemesnek, sem eredményesnek a dk-maszop tengelyt kis lila nyállal sikositva, néhány háttér nélküli ingyenélő P és L képviselővel súlyosbítva - közben azt is tudják, hogy a karakteres nagyvezírek közül meg egyedül a Feri maradt, az meg mikyen karakter
Megnyugtatlak, ősszel is többen szavaznak majd ez ellen a ballib érdekszövetség ellen mint a fidesz ellen - csak ott az lesz a plusz, hogy ők tudni fogják azt is MIRE szavaznak, a ti fajtátok meg odáig még fejben sem jutott el, hogy pozitiv célokat fogalmazzon meg
Azért gondolom a jobbik is el fog azon meditálni, mit ér meg nekik vidéken az, hogy BP esetében ignorálja őket a maszopita-dks élcsapat

Sir Galahad 2019.04.08. 08:36:15

Nincs nagy jelentősége az egésznek.

Tegyük fel, hogy a baloldal valami csoda folytán eredményesen szerepel a fővárosban, netán még a főpolgármesteri címet is elhódítja. És? Az ellenzéki vezetés vagy megköti a maga kompromisszumait a kormánnyal és nagyjából megy minden tovább, ahogy eddig, vagy beleáll egy állóháborúba a kormánnyal, aminek kb. az lesz az eredménye, amit Hódmezővásárhelyen látunk: leáll a fejlődés. Ez utóbbinak egy haszna azért lenne: több pénz jutna vidékre.

werinter 2019.04.08. 08:37:16

Teljesen mindegy hányan és kire szavaznak, ez már előre le van rendezve a felek között. Én egy olyan városban élek, amelyet a rendszerváltás óta kizárólag fideszes polgármester vezetett. 2014-ben ő "feljebb lépett", de mindenki tudta ki lesz az utóda. Most ő is feljebb lép, de megint mindenki tudja ki lesz helyette.
Ha senki sem szavazna akkor is, ha mindenki ellene szavazna akkor is a fideszes jelelölt győzne...

arabok balrol 2019.04.08. 09:34:04

Ezek ennyire hulyek.

Elore Orban nepe, gyozelem, vagy HALAL!

szepipiktor 2019.04.08. 10:23:10

Megdöbbentő, hogy szinte mindenki elsiklik egy alap felett. Nem Hódmezővásárhely a követendő példa, nem ott volt az első összefogás és nyerés!
Szentendre - Tétényi Éva!!!
És az ottani történetre kellene koncentrálni, abból levonni a következtetéseket és abból felépíteni a startégiát.
Mindkét várost a fidesz belső embere vezette (Hódmezővásárhelyen a nagyorrú avatarja, azaz még gyengébb jelöltje is volt a fidesznek...), mindkét helyen egy tapasztalt, tisztességes polgári alapú(!!!) jelölt lett a közös jelölt, akik mindketten kapcsolódtak korábban a fideszhes (is).
Mindkét helyen nem a fideszre haragudtak az emberek, hanem az adott vezetőre!
És mindkét helyen az összefpgás csak abban segített, hogy nem osztotta meg a szavazatokat.
Tétényi éva és MZP eset is igazolja, a képviselőtestület full fideszes maradt.
Mindkét helyen parkolópályára tette a fidesz a korábbi emberét (Meggyes el is tünt a színről), de a közgyűléssel blokkolta, blokkolja a város működését.
Tétényi Éva sorsa igazolja, hogy utána a nép már nem állt mögé (ugye nem tudta véghezvinni a népszavazást), majd a folyamatos küzdelem után megint fideszes nyert, a korábbinál magasabb szavazatszámmal.
Akik ezt a full összefogást hirdetik két dologgal nem számolnak:
1) Nincs mindenhol Tétényi Éva vagy MAZP! Mindenhol vagy súlytalanok vagy politikailag már meégettek lesznek.
2) A választóőplgárok nem úgy gondolkodnak, ahogy a pártok gondolják az irodáikból!
.
Nem öszefogás kell a leszerepelt erőkkel, hanem új, hiteles párt(ok) és általuk támogatott hiteles jelöltek.
Akkor nemcsak a polgármesteri poszt szerezhető meg, hanem a közgyűlés, képviselőtestület is, azaz működőképes lesz a teléepülés, a nyertes elkezdhet a választók óhaja szerint dolgozni.
.
Csak nem ez a célja az ellenzéknek...

kocsisj 2019.04.08. 10:39:16

Ez az egész blog is meg az utóbbi pár hét megint csak azt mutatja, hogy valószínűleg elvesztettük az eszünket. Hogy lehet az, hogy 2019-ben, a XXI. század második évtizedében csak ilyen alternatívák között választhassunk!. Van egy regnáló polgármester, melynek a fejéről lerí a kicsinyesség és a rosszindulat. Felállítunk vele szemben egy bohócot, aki semmilyen jövőt nem kínál és egy pártpolitikust, aki a verseny finisében hibát hibára halmoz. Tényleg ennyire szegények vagyunk, hogy csak ezt tudjuk magunkból kihozni? Tényleg semmit nem tanultunk Hódmezővásárhelyből, hogy nem a pártok számítanak, hanem egy jobbra érdemes személy, aki mögé az emberek be tudnak állni, leváltva a jelenlegi csak a zsebüket tömő (pártállástól függetlenül) sz@rháziakat? Akkor tényleg csak ezt érdemeljük!

kocsisj 2019.04.08. 10:40:56

@kocsisj: Javítás: akinek a fejéről.

konrada 2019.04.08. 10:49:18

@szepipiktor: ", nem ott volt az első összefogás és nyerés!
Szentendre - Tétényi Éva!!!"

...de ez azért annyira nem volt jelentős, hogy ahol nyert, még ott is kibukott a következő választáson, és még az is - aki rá hivatkozik - is összekeveri melyik városban...;)

nemecsekerno_007 2019.04.08. 10:50:12

@Sir Galahad: A hódmezővásárhelyi példa mutatja milyen lenne egy ellenzéki kormányzás aki kicsit is ismeri az nem akarhatja. Egyébként jó lenne ha kevésbbé hisztérikus lenne a közélet legalább helyi szinten, ehhez az is kéne, hogy a kormánypárti politikusok ne legyenek ennyire paranoiások...

Boross Bence 2019.04.08. 11:27:20

@kocsisj: A legszomorúbbnak azt tartom az egészben, hogy most már a Momentum is meghülyült.

szepipiktor 2019.04.08. 11:44:26

@konrada: JOGOS!
ESZTERGOM
Csak nekem a másik közelebb van...
.
De nem volt jelentős???
A meggyes a fidesz egyik bizalmas nagyemre volt, évek óta kiskirályként vezette a várost.
Az árvíz idején átléptek a csajon, minden jogszabály felrúgtak miatta.
De a többivel mi a bajod?
TÉ sorsa megmutatta, hogy mire lehet számítani, MZP még a dolgo elején van, de már ott is látni.
A fidesz tanult a történetből, az ellenzék nem.

arabok balrol 2019.04.08. 11:47:43

@Boross Bence: Miert mit vartal?

A soros szekta osszeallt az europaiegyesultallamok szarcsannyal. Persze nem a soros terv miatt.

ha ha ha

Kivlov 2019.04.08. 11:51:15

Nincs gond Tarlóssal, maradni fog.

igenember 2019.04.08. 12:16:37

@kocsisj: igen én is így látom. Integráló személyiség kell és az most nincs az ellenzéki oldalon. Így marad kotkodács akire szavazok.

ulpius66 2019.04.08. 12:18:39

Mindkét idei választáson ugyanaz a kérdés.

ORBÁN JELÖLTJÉRE vagy A LIBERÁL-FASISZTA SOROSS JELÖLTJÉRE szavazzanak az emberek.

Rövidebben:

VÁLASSZATOK!

ORBÁN VAGY SOROSS

ulpius66 2019.04.08. 12:23:21

Egyebekben meg.... a Bitó szalonban szépen összegyűlnek a ballibsi véleményvezérek, és ottan szépen megtudják a gazdijuktól, hogy mit kell csinálniuk!
(meg persze azt is, hogy melyik körzetben kit jelöl a liberál-fasiszta SoroSS elvtárs!

Ennyike.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.08. 12:39:44

@Sir Galahad:

Engem éppen Hódmező mozgosított, hogy szavazzak a Fideszre. Én is elhittem, hogy a ballibek esélyesek nyerni.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.08. 14:41:47

@lenörd hofstadter:

A mázli az, hogy az MSZP-s DK-s véglényéket és a Gyurcsnyista talpnyalóikat, még a Fidesztől is sokkal többen rühellik.

Ezért nyer a Fidesz.

mortullus 2019.04.08. 15:24:52

Aki ellenzéki és nem a MKKP-ra szavaz, az egy idióta.

kocsisj 2019.04.08. 15:37:08

@mortullus: Ez egy kicsit kirekesztő, de lehet hogy igaz. Fideszre szavazni bűn, az ellenzéknek nevezett akármire meg minden jel szerint felesleges. Marad a sokfarkú kutya?

mortullus 2019.04.08. 15:56:40

@kocsisj: Nem tudom ki lesz az EP-listavezetőjük, de vagány lenne Kotkodács Urat az EP-be juttatni.

www.youtube.com/watch?v=dw9u-hsr2o0
süti beállítások módosítása