A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Netadó: a visszavonás üzenete

2014.10.31. 10:00 timargabor

Ma hajnali tippem elég gyorsan bejött: Orbán gyakorlatilag visszavonta az internetadó tervezetét. Logikus, az adott pillanatban pontosan optimalizált döntésről van szó, amiről most szólnék, az a körítés illetve az esetleges következmények, lehetőségek.

Sokan vélik úgy, hogy Orbán csak időhúzásra játszik, jövőre egy profi módon megszervezett nemzeti konzultációs bohóckodással és ügyes jogászkodással visszahozza a javaslatot kicsit más formában. Elképzelhető, a választási előregisztráció 2012. szeptemberi elvetése, majd decemberi visszahozása után nem lenne ismeretlen forgatókönyv ez sem. Mégis azt gondolom, hogy a mostani beszéd nem erről szólt. Orbán is pontosan tudja, hogy a keddi tömeg erre a hívószóra (és valószínűleg csak erre) bármikor kimegy újra tüntetni. Lehet az is, hogy azt gondolja, először elintézi a várható uniós balhét, az amerikai botrányt, és amikor csak itthonra tud koncentrálni, akkor veszi elő az ügyet újra. Véleményem szerint azonban nem fogja. Ha azokat az ügyeket rendezni tudja, akkor az internatadó már nem fog beleférni a mozgásterébe. Bosszút állni a bosszúállásért meg nem igazán bölcs dolog. A természetében persze benne van, de ahogy a mostani visszalépéssel is a józan észt tette a habitusa fölé, ezt később is meg fogja tenni.

Aktuálpolitikailag sokkal érdekesebb a körítés, amit a miniszterelnök a visszavonás mellé mondott. "Nézzük már meg, hogyan lehet az extraprofitot elvenni a szolgáltatóktól" - a saját bázisnak szóló gyógyír. Kicsit fájdalmas, hogy a saját bázis ilyen kádárista tempóval szólítandó meg (mert ugye az "extraprofit" már a társasági adózás után jelenik meg, és hát mi is számít "extrának"?). Ez csak annyi, hogy ne érezzék annyira vereségnek azt, ami az egy héttel elkésett visszavonás miatt azért mégiscsak az. És ha jövőre mégsem lesz erről "nemzeti konzultáció", hát ki fog arra emlékezni?

Még érdekesebb az a recept, amelyet miniszterelnökünk arra ad, hogy mikor is kell elállni egy adó tervétől: ha a "vita félrecsúszik", ha "nem számít amit mondanak" és "nem az adót vitatják, hanem az egésznek az ésszerűségét". Magyarra lefordítva persze ez azt jelenti, hogy ötvenezer utcai tüntetővel és a saját bázis megosztottságával okos ember nem megy szembe - ugyanakkor mostantól meg lehet próbálni más intézkedéseknél "félrecsúsztatni a vitát", elengedni a fülünk mellett az indokaikat, és a dolog ésszerűségét vitatni - csak legyünk hozzá elég sokan.

Érdekes lehet ma kormánypárti kommentelőnek lenni. Egy hétig tolták az utóvédharcot, forgatták a csekély kis 700 forintos muníciót, amit a Fidesztől kaptak, és aztán jön a Főnök, aki állítólag addig elzárkózott a visszavonulástól, áttekinti a helyzetet és meghozza azt a döntést, amit már egy hete kellett volna. Sok morgolódó fideszes prominens is elégtételt érezhet, de a leginkább talán Németh rezsitábornok bőrében nem szeretnénk lenni.

És amiért az elmúlt hét nyilvánvalóan vereség a Fidesznek: egy fiatal generációnak adta meg a politikai tűzkeresztség, és most a taktikai győzelem érzését. A szabadságharc is így tarthatott ki másfél évig, és csak az oroszok tudták leverni.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

204 komment · 1 trackback

Címkék: tüntetés internetadó Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr176850465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Követelés a diktátorhoz 2014.10.31. 20:45:22

Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 10:05:39

Nem fogja visszahozni, ennek semmi értelme nem lenne.

freehckr 2014.10.31. 10:13:40

Orbán: „Azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult "egy félelmeket előhívő vízió", amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap"; hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni - mert "a távközlés áthúzódik az internetre" -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük.

... január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe"”

Tehát:

- EBBEN A FORMÁBAN nem vezethető be
- mert a ZEMBEREK FÉLREÉRTETTÉK
- hogy a KORMÁNY CSAK JÓT AKAR
- de MAJD VISSZATÉRÜNK RÁ
- egy nemzeti konzultációnak nevezett BOLSEVIK KAMPÁNY KERETEIN BELÜL
- mert EXTRAPROFIT

Hát nem nyugodtam meg ettől a magyarázkodástól, sőt... :)

TrollSlayer 2014.10.31. 10:56:47

@maxval birca hozzászóló: Nem mondta hogy nem lesz, csak azt hogy nem ilyen formában. Majd lesz ez-nem-is-internetadó és tulajdonképpen változatlan tartalommal benyújtják, kitelik tőlük.

freehckr 2014.10.31. 11:04:54

@TrollSlayer: „majd lesz ez-nem-is-internetadó”

Már mög is mondta. :) Lásd az idézetet: „az emberek internetadót látnak, miközben a kormány ... a távközlési adót akarta kiterjeszteni”.

Ennek a „kommunikációs magvait” fogják elvetni a következő hetekben, persze „saját közönségüknek” kedvezve jó kis szélsőbalos populista „ebből lesz internete a szegényeknek” és „különben is extraprofit” szlogenekkel...

A „nemzeti konzultáció” belengetése egyértelmű üzenet: úgyis azt csinálunk a fejetek felett amit akarunk, majd lepapírozzuk.

TrollSlayer 2014.10.31. 11:17:54

@freehckr: "az emberek internetadót látnak, miközben a kormány ... a távközlési adót akarta kiterjeszteni" Hogyne nekifutunk még egyszer, nehogy félreértés legyen. És persze akkor már legyen 2szer akkora, mint most lett volna, mert az istenadta nép ezt akarja.

TrollSlayer 2014.10.31. 11:56:07

@maxval birca hozzászóló: Nem volt oly rég, h Rubovkszky nertárs kijelentette, h a demokrácia a többség diktatúrája. Kétmilliós (?) birkanyájat árulná el, ha pár százezer ember akarata írná felül a kétharmadot.

Mi az, h egy NER szaros 700 HUF-os adót nem tud bevezetni? Ez akár precedenst is teremthet: lám mégis meghátrálásra lehet kényszeríteni a hatalmat.

Viszont OV azt is tudja, h bármit le tud nyomni az elszegényített, kiszolgáltatott, apolitikus magyarok torkán. Egy kis konzultáció, egy kis ködösítés, nevezzük át másra, és voila lesz mindjárt távközlési adó 2.0, csak
ne legyen benne a net szócska.

Amúgy: Orbán szerint ez csak adótechnikai módosítás, hiszen a távközlési adót ki kell terjeszteni a netre is, mert az is távközlés. 444.hu/2014/10/31/orban-szerint-nem-lehet-bevezetni-a-netadot/

zsoltix 2014.10.31. 12:07:07

A legjobb kezekbe adták a "nemzeti konzultáció" lebonyolítását. Dajcstomi lesz a felelős. :D

freehckr 2014.10.31. 12:15:15

@zsoltix: Pont ő volt a legalpáribb, legsuttyóbb a demonstrálókkal szemben. Ennek is üzenet értéke van, hogy miért ő lesz a „nemzeti konzultációért” felelős. Bekaphatjátok, nettó büdösbogarak... üzente a Fidesz-KDNP. :)

STIRLITZ 2014.10.31. 12:31:15

Egyetértek a poszttal.
Lesz majd egy méregdrága levelezgetés, aminek eredménye természetesen az lesz, amit Orbánunk akar. Januárig finomítgatják kicsit a netadó tervezetét, meg persze hozzászokatják kicsit a társadalmat, így nem lesz nagy meglepetés, amikor majd a nemzeti konzultáció végeredményeként az jön ki, hogy a lakosság igenis támogatja. Nyilván alkalmazzák majd a szokásos Fidesz-trükköt: úgy tesznek fel irányított kérdéseket, hogy a válasz az legyen, amit „hallani” akarnak. Folyt.: kritikusok.blog.hu/2014/10/31/orban_visszavonta_megis_lesz_netado_csak_kerulo_uton

Tiborpapa 2014.10.31. 12:35:48

Van még épelméjű ember, aki elhiszi, amit mond, vagy ígér ez az Orbán nevezetű személy?!

zsoltix 2014.10.31. 12:38:40

@freehckr: Ja. És kb. olyan kérdések lesznek benne, hogy
"Egyetért-e ön azzal, hogy a szolgáltatók kivigyék az extraprofitjukat az országból?"
Mindez nyolcmillió példányban minimum egymilliárdért előállítva és postázva. De lehet, hogy lesz az kétmilliárd is, elvégre a költséghatékonyságról híres Deutsch Exsportminiszter Úrra bízták. :)

gillka 2014.10.31. 12:44:51

Szóval:
1) nem lesz netadó, mert a választók nem értenek vele egyet, ebben a formában
2) lehet, hogy lesz helyette más, ezt még nem tudni, de ettől rettegni előre... hát, legalábbis érdekes
3) ha kicsit is figyelnétek a híreket, akkor tudnátok, hogy az EU már többször is nekifutott az internet valamilyen formában történő megadóztatásának, csak bizonyos lobbyérdekek miatt nem ment át...
4) ha nem tetszik akkor is most bebizonyította Orbán, hogy valóban jó politikus

persze lehet nekem ugrani, de azért szólok: nem vagyok fidesz hívő :)

Rwindx 2014.10.31. 12:45:12

"Érdekes lehet ma kormánypárti kommentelőnek lenni. Egy hétig tolták az utóvédharcot, forgatták a csekély kis 700 forintos muníciót, amit a Fidesztől kaptak, és aztán jön a Főnök..."

Miért gondolod hogy a kormánypárti kommentelők egyértelműen az internetadó mellett vannak/voltak?
Én is annak számíthatok, miközben végig elleneztem, sőt kint voltam a tüntetéseken is. Nem tagadom többen próbálták védeni, ma de akkor is, ne legyen már minden fekete-fehér...

Blogger Géza 2014.10.31. 12:50:59

Jó tempójú, okos húzás. Valóban túl lett erősen hisztizve a dolog, senki nem gondolhatja komolyan, hogy havi egy doboz cigi árától fog összeomlani a sajtószabadság, a demokrácia stb-stb. De a sok hülye ember és újságíró képes volt ezeket elhinni (vagy úgy tett) No persze kérdés, hogy milyen más formában lesz beszedve ez a pénz, és kitől. Már most beépül valami más a büdzsébe, vagy majd jövő év közben jön egy teher a nemzeti konzultációra alapozva. Ami esetleg sokkal jobban fog fájni vagy némely tüntetőnek vagy némely iparági szereplőnek. Mert lássuk be: a célként kitűzött nullszaldós költségvetés a következő években áldozatokat fog kívánni. Még kisebb támogatás a felsőoktatásnak és még magasabb tandíj? Ifjúági kedvezmények eltörlése? Direktebb különadó a netes szektornak az önrész előteremtésére? Valami lesz...

Amúgy az előző ciklusban is voltak más miatt diáktüntetések, de ettől még aztán meglett a 2/3. Igaz, a (diákság körében népszerű ) Jobbik megerősödött.

Viszont a hasonló hisztiből született MILLA lényegében megszűnt, utódszerve, a PM, mérhetetlenül kis támogatással vegetál.

annamanna 2014.10.31. 12:52:06

@freehckr: a te szintedig úgysem tud lesüllyedni: "balkáni cigány söpredék ország" "büdös picsába" "tökfej és korrupt söpredéke" "pár százezer szerencsétlen retardált fasz" "cigány suttyó Fidesz-KDNP bűnszervezet" "Hagyni kell, hadd omoljon ez az egész kib.szott büdös sz.rkupac a suttyó retardált kádári prolijaik nyakába. :)" "nem érdemes foglalkozni ezzel a balkáni sz.rkupaccal" "Dőljön be, omoljon össze, minél több retardált suttyó Fidesz-MSZP f.szt temessen maga alá" "Ha éhen halt vagy kihalt a nagy részük... nem kell sokat várni)... majd vissza jövünk és szívesen építjük az országot.. ha lesz hozzá kedvünk. :)" "Ez az ország a jelenlegi felállásban szó szerint _halálra van ítélve_. Lassú kínhalál ez." "Én amondó lennék, hogy meneküljön ki merre lát. :) Én is ezt teszem..." "én mindenesetre nem fogom a pénzkereset és gyarapodás, a nyugdíjas éveimről és családomról való gondoskodás szempontjából aktív, dolgozó évtizedeimet erre az akkor már most halálra ítélt balkáni Cigányiára pazarolni. :)"

Most hol dolgozol éppen?
Gondolom, már nem Magyarországon!
Írd meg légyszi, hol töltöd éppen boldogan munkával a napot?

@STIRLITZ: kábé ez várható sajnos. Ez után nol.hu/belfold/a-szazadveg-csak-egy-penzmosoda-1495681 nem lehet jobbat remélni.

Blogger Géza 2014.10.31. 12:55:30

@Tiborpapa: Minden normális ember figyel arra, amit Orbán Viktor mond, mit nem hiszel el abból, amit mondott? Figyeld meg, hogy nem lesz ebben a formában jan 1-től netadó, és lesz nemzeti konzultáció. Na, hogy utána mi lesz, azt viszont még senki nem tudja. Lehet, hogy olyan árszabályozást vagy fejlesztési hozzájárulást kapnak a netszolgáltatók a nyakukba, hogy visszasírják még ezt a tervezetet, ami ellen most tiltakoztak.

gizmo26 2014.10.31. 13:01:22

Mekkora puhapöcs már a Viktor. Egyszerűen nem vonluhat vissza, mert ezzel bebizonyítja, hogy nem elég erős és határozott vezető. Most mélyen csalódtam. Ha már a miniszterelnők is megalkuvó lett, akkor a nemzet végleg elveszett.

Netuddki. 2014.10.31. 13:02:01

Vitya! Azért jót szórakoztál, miközben onnan Svájcból követted az interneten az eseményeket?

Vitya! Amúgy nem ártana most már komingoutolni! Itt a legújabb botrány:
index.hu/gazdasag/2014/10/31/szazadveg_mellar_tamas/
Természetesen a fidesz közpénzből fizetett, "köz"-nek csúfolt pártmédiádban 1 büdös szó nem volt a déli hírekben erről.

ursus artos 2014.10.31. 13:03:00

A dolgok hátterében tulajdonképpen csak annyi van, hogy Orbán belátta: nem lehet bevezetni. Ennyi és nem több.

Netuddki. 2014.10.31. 13:04:33

@Blogger Géza: "Lehet, hogy olyan árszabályozást vagy fejlesztési hozzájárulást kapnak a netszolgáltatók a nyakukba, hogy visszasírják még ezt a tervezetet, ami ellen most tiltakoztak."

Mondod benfentesként. Akkor ezt a kijelentést a szolgáltatók vegyék fenyegetésnek?

Apropó! A tüntetők milyen büntire számíthatnak?

Tiborpapa 2014.10.31. 13:11:31

@Blogger Géza: Ne fáraszd magad! Minden normális ember átlát a zOrbánon, hiszen üvegből van. Igaz, mocskos, de nem törhetetlen. Különben ő is azt mondta magáról, ne arra figyeljünk, amit mond, hanem amit tesz.
Kik is azok a kormányközeli személyek, akiket kitiltottak Amerikából?

2014.10.31. 13:25:33

Orbán eleve nem akarta ezt a netadót, nem lesz itt semmi fű alatt visszahozva. 20 milliárd az egész, piti tétel a költségvetésben, ezer helyről össze lehet hozni, nem is ez volt a lényeg. Az amcsi ügy tetőpontján bedobták, vitt mindent, kicsit túl is pörgött, a célját elérte, most meg egy ügyes kommunikációs húzással el lett véve az éle, visszvonásra került, de nem teljesen, lesz róla egy kommunikáció, majd, így nem teljes kihátrálás, sokkal inkább bölcs beismerés. Jól ki lett húzva a sopánkodók alól a talaj, megfutamodásnak csak túlzással lehet nevezni, a sok tüntire izguló pajti meg kereshet új programot. Nem vagyok fideszes, de ballibák szopatásának mindig örülök, úgyhogy ez is tetszik most.

egysmás 2014.10.31. 13:28:25

@ursus artos: Elég lassú egy csávó ez a tag, ha ennyi idő kellett ennek a belátásához!

Gondolom, te sem az eszéért szereted.

turista a saját országában 2014.10.31. 13:29:51

Habár a posztoló felvetette és kifejtette erről a véleményét, azért leírom: Orbán a látható nagy tömeg képében megjelenő intenzív elutasítást látva most visszavonta a netadóról szóló javaslatát.

De az akarat ez ügyben továbbra is megvan.

"Nemzeti konzultáció" lesz róla, néhány százezer fideszbirka azt helyeslően visszaküldi a borítékot, és hipp-hopp meglesz a "nemzeti egyetértés" a netadó bevezetését illetően.

turista a saját országában 2014.10.31. 13:33:20

@shitgun: "20 milliárd az egész, piti tétel a költségvetésben, ezer helyről össze lehet hozni, nem is ez volt a lényeg."

A reklámadó is molyfing a költségvetésben, ráadásul annak is a mögöttes célja volt a lényeg. Ellehetetleníteni a tőlük független médiát. Ráadásul azt nem is vonják vissza.

sanyix 2014.10.31. 13:34:57

@maxval birca hozzászóló: a kormány intézkedéseinek 90%-ban nem volt semmi értelme (persze a lopáson kívül), még is megmaradtak...

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 13:38:59

@TrollSlayer:

Nem, mert ez a kérdés a politikailag aktívak körében is többségi elutasítást kapott, mégpedig pártfüggetlenül.

TrollSlayer 2014.10.31. 13:42:41

@maxval birca hozzászóló: Ebben a formában nem vezetnek be. Átkeresztelik és bevezetik. Láttad már a végleges jövő évi adótörvényeket?

mikerbiker 2014.10.31. 13:44:49

Ajánlott zene a téma összes cikkéhez: Belga-Az a baj.

Sir Galahad 2014.10.31. 13:46:20

Ez egyszerű kármentés. Hogy elkésett-e vele Orbán, a következő tüntetésen, ami már nem a netadóról szól, kiderül.

TrollSlayer 2014.10.31. 13:46:27

@maxval birca hozzászóló: Módosítják = átnevezik és bevezetik

Alick 2014.10.31. 13:50:00

@freehckr: de lagalább nem azt mondta, hogy "el lehet húzni ebből a kurva országból!"
:)

TrollSlayer 2014.10.31. 13:51:52

@Sir Galahad: Miért, lesz tüntetés? Á, a politikusok mind korruptak, á, ez még nem érint, á, nincs nekem erre se időm, se kedvem, se energiám, á, majd csak lesz valahogy, eddig is megvoltunk, á, nem akarok bajt hozni magamra. A legsilányabb válaszok egytől egyig évek óta.

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 13:52:36

A ballibbantak fújtak egy jókora nagy szappanbuborékot az internetadóból, ami most elpattant.

Az értelmesebbje keresi, hogy jé az előbb még itt volt, most nincs sehol, hát hová tűnhetett? A butábbja meg tovább fújja, hogy most is a Zorbán a hibás, elvette a zörömüket! Monnyon le a Zorrbán!

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 13:53:51

@TrollSlayer:

Nem hiszem. Ez már politikai ügy, nem költségvetési kérdés.

BelAmi 2014.10.31. 14:10:27

Sajnos az a félelmetes, hogy a Vezér (DIKTÁTOR!!!) agymenésének csak ő maga szabhat időlegesen gátat! Vajon történhet-e ebben az országban bármi, legyen az a legpitiánerebb dolog, ami ne Führer jóváhagyásával valósuljon meg?

$pi$ 2014.10.31. 14:28:00

A kommer kommunikáció receptje:

1. Diktatúra van, diktátor, nincs demokrácia.

2. Változtatni akarnak valamit, nem kérdeznek meg senkit, nem egyeztetnek, önhatalmúan döntenek, diktatúra van.

3. Meghátrált, megrettent, fél a Fidesz, rettegnek, diktatúra van... nyilván.

4. Úgyis be fogja vezetni, ki tudja hogy, de még mindig diktatúra van.

Hát igen, elgondolkodtató. Nem lehetne egyszer valami olyasmit mondani, aminek legalább egy halvány lila köd köze van ahhoz ami történik? Nyilván nem, de miért?!

vénkujon 2014.10.31. 14:35:58

majd amikor a békemenet népe, a nemzeti konzultáció keretein belül meghágja-nagy szakértelemmel-ezt a netadós kérdést...
:D

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 14:36:22

@$pi$:

Ezek szerint Orbán jó politikus. Ez ugyanis már 4 csoport az eddigi 1 helyett, s ezek majd jól összevesznek egymással ezentúl, egymás lefideszbérencezése már meg is kezdődött ma délelőtt.

vénkujon 2014.10.31. 14:36:28

mondjuk annyira nem fogok röhögni

vénkujon 2014.10.31. 14:38:03

@maxval birca hozzászóló: lehet, hogy jó politikus, de amúgy meg nem agysebész...vagyis de-szerinted.:D te rábíznád az agyad is, nem?:D

Traktoros lány 2014.10.31. 14:43:29

Csalódtam Orbánban. Hát milyen diktátor az ilyen? Én simán a tömegbe lövettem volna!

vénkujon 2014.10.31. 14:43:38

@$pi$: te is bazmeg. még mindig ennél a kommer-dolognál jársz. baszod.

majd fasza lesz-mondom-amikor az olyan agyhalottak, mint akik "élö istenként" imádják a vezéred, elmondhatják a véleményüket a netrű. na az fasza lesz.

remélem értsz.

♔bаtyu♔ 2014.10.31. 14:45:13

Ez miért lenne vereség? Újból rájuk szavazok.

Göntér László 2014.10.31. 14:45:22

Szerintem igenis lesz netadó. Biztosan nem így fogják hívni, de ezt a pénzt valamilyen formában be fogják vasalni az internetet üzemeltetőkön (és ezek előfizetőin). Amiért ezt gondolom, az azért van, mert nincs általánosan elfogadott alternatívájuk. Nem világos számomra, hogy valaki, valamelyik párt, mit tenne ha a hatalom az ő kezében lenne. A hatalom birtoklása a tevés kötelezettségével is jár, az ellenzék pedig csak azt mondhatja, hogy ő mit nem tenne. Engem sokkal jobban érdekelne az, hogy az ellenzék mit tenne. Én sem tartom helyesnek a stadionok építését, de nem tartottam helyesnek az uszodák építését sem. Helyesnek tartanám, a munkahelyek építését és a meglévők korszerűsítését, de az ezekhez szükséges forrásokat valahonnan nekem is elő kellene teremtenem.

vénkujon 2014.10.31. 14:46:04

@Traktoros lány: az agyamba szokott lövetni, mégpedig a fasságaival. éteri síkokon keresztül jön az áldás.
amúgy te max. egy fingást tudsz egyedül produkálni. ezt a lövetést nem hiszem.

$pi$ 2014.10.31. 14:49:18

@vénkujon: Ha nem vagy kommer ne vedd magadra. :)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.10.31. 14:53:23

hmmm

Fideszes vezetők győzték meg Orbánt

Egyeztetés nem volt, még este sem tudták, mit mond a rádióban. Megkérdeztük L. Simont is, aki tegnap még a netadó elfogadásáról beszélt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F31%2Fnetado_feladas_orban_gyozkodes_fidesz%2F

freehckr 2014.10.31. 14:55:43

@annamanna: „a te szintedig úgysem tud lesüllyedni”

Hidd el, bőven az alatt van, több szempontból is: én megtehetem, mert én vagyok a Zistenadta, ő nem teheti meg, mert a Zistenadta tartja el, nem is rosszul, másrészt Deutsch haverod elméletileg az „értelmiségi, politikai elit”. Na akkor nézzük most ezen a szemüvegen keresztül... :)

„Most hol dolgozol éppen? Gondolom, már nem Magyarországon!”

Nem, már nem Magyarország_nak_ dolgozom. Jobban is alszom... :) Nem leszek apa ökölbe szorított keze amikor a tízezredik rekord korrupciós ügyről olvasok a sajtóban. :)

brumeszkosz 2014.10.31. 14:55:45

Mondja má valaki meg annak a büdös cigánynak, hogy ne konzultáljon a mi pénzünkből az internet adóról, hát nem tudja felfogni mikor százezrek üvöltik az utcákon ,hogy orbánc takarodj!!!!
Az egész már megint csak csalás, majd a nép megmondja, hogy mégis akar internet adót és a vezír a nép ellen nem tehet semmit. A nép akarja az újabb sarcot.
Lesz birka menet is az új adókért és akkor már muszáj bevezetni mert a nép akarja.

vénkujon 2014.10.31. 14:56:38

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
afaszt. viktor hazajött svájcból, és amikor átöltözött melegítőbe meg papucsba, felhívta a miniszterelnököt, hogy meggyőzze a nemzeti konzultációról

maxell birka meghízott hegesztő 2014.10.31. 14:58:05

Meghátrált Orbán a gyáva!

Ez a tette nem méltó a muszlimliberális-antikapitalista-szovialista-nősténysoviniszta eszmékhez s Bolgáriát a hanyatló Kelet martalékává teszi.

vénkujon 2014.10.31. 14:59:21

@brumeszkosz: az atommaghasításról is lehetne kérdés az íven. megválaszolnák azt is.

brumeszkosz 2014.10.31. 15:02:29

@vénkujon:
A birkamenetesek letérdelnek és leszopják az orbán cigányt, az utánna megfordúl és pucsít, a birkamenetesek meg ráadásképp kinyalják a seggét is!!!

♔bаtyu♔ 2014.10.31. 15:13:09

Ballibsik látom, kivagytok rendesen:)))))

inuitdog 2014.10.31. 15:14:06

Most tényleg külföldi fejlesztők ingyenesen hozzáférhető szellemi termékét akarja megadóztatni? A Hangouts-hoz, Skype vagy Viberhez mi köze van ennek az embernek? Tessék támogatni a magyar szoftver fejlesztéseket és majd sok befektetett szellemi tőkével, pénzzel és munkával sok év múlva lesz majd profit is.
Egyébiránt lát az orránál tovább is? Pl. az annyira irigyelt Google reklám bevételekhez hány évi fejlesztésre sok milliárd dollárra volt szüksége a cégnek, cserébe hány igen profi színvonalú ingyenesen használható termékét használjuk a cégnek minden nap. Mit szólna hozzá ha Google maps-ért fizetnie kéne, adott egy fillért is a fellőtt műholdakhoz? Az elmaradott szemléletben van a hiba, ez nem kolbász gyártás ahol levágom a disznót és egyből akarom látni a profitot.

high up! 2014.10.31. 15:14:28

Nép - Orbaneszku 1:0

Menni fog ez! 1-2 havonta bele kell a suttyó fideszesek orrát nyomni az álnemzeti korrupt rezsimük szarába, aztán mindjárt expressz sebességgel fosik be a Orbaneszku conducator.

Azonivül 1-2 havonta 10 ezres tömegben kell prezentnek lenni, hogy a 80%-nyi Átlaghülyemagyar végre ráeszméljen, hogy Orbaneszku vezér szar, már nem divat rá szavazni (mert a 80%-nyi Átlaghülyemagyar rendre a divatra szavaz, nem pedig arra, ami neki jó lenne).

S ezzel a Mutyi alapú kormány össze is csuklott, jöhetnek a fideszes/Századvéglényes/NAVos macák/luxuslakás halmozók ügyeinek teljes elszámoltatása.

S akkor a fidesz maffiának csak a keleti futás marad. Ha Blogger Gézának szerencséje lesz, akkor őt is magukkal menekítik. De ezt a két trottyhülye batyut meg sipis-t tuti hátrahagyják a nép haragjának.

FOLYTASSUK!

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.10.31. 15:15:40

Szerintem önmagában az, hogy nagy tömeg ment ki tüntetni a netadó ellen, még nem győzte volna meg Orbánt. Voltak már korábban is nagy tüntetések, pl. amiket a Milla szervezett még anno, vagy az Operaház előtti. Azonban ezeken a tüntetéseken jellemzően azok vettek részt, akik amúgy sem szavaznának a Fideszre, az ő véleményük Orbánékat különösebben nem érdekelte. A vége az lett, hogy összerittyenetettek egy cirka három-négyszer akkora békemenetet, ami látványosan lerombolta az ellenzék önbizalmát, amit aztán a választásokig nem sikerült újjáépíteni.
Amikor kedden kint voltam a netadó elleni tüntetésen, pontosan ugyanezt éreztem: elsősorban azok vonultak akinek már amúgy is tele volt a tökük Orbánnal meg a rendszerével. Lehet, hogy voltak olyanok is akik most először tüntettek, de nem ők alkották a többséget. Vártam is, hogy mikor jelentik be, hogy akkor mégiscsak lesz békemenet.

Azonban úgy tűnik, ez a trükk csak akkor működik, ha várhatóan sokan jönnek békemenetre, azaz ha egységes és lelkes a tábor. De az internetadó a Fideszen belül is komoly ellenérzéseket szült. Nem is csoda, a középosztály többsége fideszes, és még a fiatalok jelentős része is. Orbán pontosan tudja, hogy a pártjának akkor lesz vége, amikor már csak a nyugdíjasok támogatják (lásd MSZP), nem teheti meg, hogy egy ilyen kérdésben nyíltan szembe megy az aktív rétegekkel. Valószínűleg ez a belső elégedetlenség volt a fő ok, ami miatt végül retirált.

Ugyanakkor az elmúlt napok történéseinek van egy nagy tanulsága: Orbánt akkor lehet megfékezni, ha egy adott kérdésben a fidesztábor ellenkezik ÉS az ellenzék is keményen odaáll és tömeget visz az utcára. A két feltételnek persze egyszerre kell teljesülnie, de ez egyben azt is jelenti, hogy Orbánék mégsem tehetnek meg akármit.

Sir Galahad 2014.10.31. 15:20:26

@TrollSlayer: Úgy tudom, Pesten ma délután lesz. Itt kiderül.

vénkujon 2014.10.31. 15:21:09

@♔bаtyu♔: és még mindig sokkal jobb érzés, mint a nemzetiódal ájtatosmanójának lenni.:D

2014.10.31. 15:29:15

Orbán hazudik. El sem tudjátok képzelni, milyen hatása van a salleroknak, amiket a néptől kapott két tüntetésen (és most jön a harmadik). Zúg a feje, fortyog a méregtől és közben mosolyognia kell: látszik rajta, hogy megszédült a pofonoktól. Pedig ez csak a kezdet.
Most sem mondta, hogy "elkúrtam", hanem handabandázott egyet a híveinek. EZ NEM ELÉG!
És akkor még nem beszéltünk a korrupcióról meg a többi tervezett sarcról, amit ki fog vetni a népre. Különben sem tud jobbat, úgy kormányoz, hogy négy éve folyamatosan sarcol. Ennek véget kell vetni, Magyarország többet érdemel!

2014.10.31. 15:34:06

@high up!: "FOLYTASSUK!"

Ott leszek újra és újra. Magyarország érdeke, hogy a tolvajok távozzanak, különben ennek az országnak annyi. Szerintem vinni kell egy csomó európai zászlót magunkkal, egy nem elég. A diktátor nem értette meg a lényeget: a nép azt kiabálta, hogy ORBÁN TAKARODJ!
Segítsünk neki meghallani.

Tudományos libsizmus 2014.10.31. 15:35:36

@turista a saját országában:
Legfeljebb az RTL-t és Simicskát lehetetleníti el. Az utóbbinak nyilván te örülsz, ez előbbinek nyilván jómagam. Mi a gond?

$pi$ 2014.10.31. 15:41:36

@Orbán Mutyin: "és most jön a harmadik"

Hát ez nagyon fájintos kis tüntetés lesz, az egész nyugat nagy megbecsülése és támogatása mellett. Biztos rengetegen mennek majd ki az internetadó bevezetése ellen tüntetni miután bejelentették, hogy nem lesz ilyen adó. Szerintem négy öt óra alatt Obama mesternek is el tudjátok majd magyarázni, hogy mi a tökömért is tüntettek tulajdonképpen.

"a salleroknak, amiket a néptől kapott"

Jah, nagy sallerokat kapott, épp ő lett az ország megmentője, aki meghallgatta a nép sirámait és kegyeskedett segíteni.

Akkora arcot nyert ezzel, amennyiből Gyurcsány evtárs a megyei párttitkári posztig mászna vissza a pövegödörből ahol mostanában lubickol.

vénkujon 2014.10.31. 15:47:29

@$pi$: ez ünnepi tünti. olvass utána. amúgy nagy szerencse, hogy te egyetértesz ezzel az adóval, mert úgy kéne kicsavarni a kezedből az egész családi gyufakészletet

+nagy gratuláció a töketlenfos ellenzéknek is. hogy van az bazmeg, hogy az indexen már rég lehet röhögni a konzultációs íven, amit majdan a fidesz "nyomat", ezek a pöcsarcok meg még sehol?

$pi$ 2014.10.31. 15:47:49

@Orbán Mutyin: "a nép azt kiabálta, hogy ORBÁN TAKARODJ!"

Nem a nép kiabálta, hanem te meg a haverjaid.

Elborzadtatok páran arra a gondolatra, hogy most négy évre megint nem a ti kedvenceitek nyertek. Megpróbáljátok inkább lejátszani az egészet szavazófülkék meg szavazatszámlálás nélkül, mert ahányszor elkezdi valaki firtatni, hogy melyik banda hány embert is képvisel, akkor rendszeresen bebukjátok.

2014.10.31. 15:52:41

@$pi$: "épp ő lett az ország megmentője, aki meghallgatta a nép sirámait és kegyeskedett segíteni"

Nagyon beverted a fejed? Gyere ki a tüntetésre és ott szíveskedj ezt elmondani.

" Biztos rengetegen mennek majd ki az internetadó bevezetése ellen tüntetni miután bejelentették, hogy nem lesz ilyen adó."

Aham, te meg elhitted. Ok, akkor te maradj otthon.

vénkujon 2014.10.31. 15:53:37

@$pi$: az a baj bazmeg, hogy viktor és csapata csak a kampányoláshoz, meg a szavazáshoz, meg szavaztatáshoz ért. máshoz nem értenek. maximum elfingorásznak egy hétvégi bográcsozás közben. erre neked is rá kellett volna jönnöd. vagy. csak megjátszod az egészet. mégis baszod..be tudsz kapcsolni egy számítógépet, meg be tudtál regelni indapassal, meg fasza nickneved is van...erre jössz a fidesz fasságaival.:D bazmeg. ez nem stimmel.
vagy valami fidelitaszos mamakedvence vagy.
ismerek egy párat. ki is basztak az egyik blogjukról.

$pi$ 2014.10.31. 15:53:49

@vénkujon: "nagy szerencse, hogy te egyetértesz ezzel az adóval"

Már mi a fenéért értenék egyet? Miért számítana egyáltalán, hogy egyetértek -e vagy nem?

"úgy kéne kicsavarni a kezedből az egész családi gyufakészletet"

Jah, van aki inkább tör zúz, csak a cehhet ne neki kelljen állnia. Az emberek, akik azon acsarkodtak, hogy nyúzzák le a frankhitelesekről az utolsó bört is most forradalmat üvöltenek 700 forint miatt.

Mindegy mi az ideológia, a lényeg, hogy *nekik* ne kelljen fizetniük. A demokrácia is frankó, de ha havi három dollárt ki kell köhögni, akkor hagyjuk inkább a francba és jöjjön vissza az előző gárda, mi?

2014.10.31. 15:54:55

@$pi$: "Nem a nép kiabálta, hanem te meg a haverjaid."

Hülye vagy te bazdmeg. Na megyek, mert készülnöm kell a tüntetésre. ORBÁN TAKARODJ!

nu pagagyí 2014.10.31. 15:54:58

A 17-i tüntetést mindenképpen meg kellene tartani, két dolgot lehetne követelni:

- semmiféle "nemzeti konzultáció" nem kell, az internetet hagyják békén
- a kormány hozza nyilvánosságra a korrupció gyanúba keveredett kormánytisztviselők nevét

Ha ezek is teljesülnek, akkor jöhet a következő követelés. A teljesség igénye nélkül: kormánypropagandára költött pénz nullázása, a sajtót regulázó reklámadó és a blogok kötelező regisztrációjának eltörlése, közmédia felszámolása vagy társadalmi ellenőrzés alá helyezése, mutyik felülvizsgálata, átlátható állam...

Addig kell pofozni az illiberális rendszert, amíg liberális nem lesz. Mivel Orbánék minden alapjogot lenulláztak, egyenként vissza kell szerezni azokat. Azokat a jogokat, amiket kiharcolunk becsülni is fogjuk.

nu pagagyí 2014.10.31. 15:57:10

@$pi$: Te már csak zárvány vagy, a nép utál benneteket.

$pi$ 2014.10.31. 15:59:39

@nu pagagyí: "Te már csak zárvány vagy, a nép utál benneteket. "

Kiket? A pocakosokat? A férfiakat? Kiket? :D

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 15:59:58

@vénkujon:

Miért kellene egy politikusnak agysebésznek lennie?

vénkujon 2014.10.31. 16:01:45

@$pi$: most a netadóró van szó. neked is kinn kéne lenned. szépen. nem pedig egyetértve ezzel a fassággal zsezsegni a ballibsizmuson...

anno 300ért gyújtogattak. nem emlékszel?

nu pagagyí 2014.10.31. 16:03:15

@$pi$: Kevesebb korrupció, puritánabb kormányzás, aztán futná mindenre. A bankokat egyébként már kifosztotta a kormányod, az elvett pénzből megsegíthette volna a balfasz devizahiteleseket is, de a maffiatagok inkább elosztották egymás közt a lopott szajrét.

nu pagagyí 2014.10.31. 16:04:17

@$pi$: A rendszer jelenlegi haszonélvezőit.

$pi$ 2014.10.31. 16:06:09

@nu pagagyí: "Ha ezek is teljesülnek"

Marhaság! Abban a pillanatban, ahogy újabb követeléseket támasztotok a támogatók kihátrálnak mögületek.

Tök nyilvánvaló, hogy valami vagy jogos követelés és akkor eszetekbe jutott volna az elején, vagy pedig csak ki akarjátok használni a lendületet, akkor meg takarodó van.

Vége a gyereknapnak, ezzel szentesítettétek az elmúlt öt év fidesz uralmat: az egész világ azt látja, hogy egyedül a netadóval volt gondja az országnak a kormány visszavonta, tehát minden rendben.

Hát még mindig nem látjátok, hogy a Viktor, az általatok úgy lenézett Viktátor bemattolt nektek? :D

Vége, el lehet csomagolni a bábukat egy időre. :D

vénkujon 2014.10.31. 16:06:21

@maxval birca hozzászóló: egy analógia ez csupán. képzeld el...ha viktorod az agysebészetről akarna konzultálni a néppel, akkor ez az ország hirtelen a kétmillió agysebész országa lenne.

$pi$ 2014.10.31. 16:07:47

@vénkujon: "most a netadóró van szó. neked is kinn kéne lenned."

Miért? Én láttam már az elején, hogy nem lesz netadó. :D

vénkujon 2014.10.31. 16:08:02

@$pi$: akkor neked is bemattolt, te egytröszt. csak te tapsikolsz mellé.

vénkujon 2014.10.31. 16:09:42

@$pi$: jaja. csak terelés volt az amcsi-ügy miatt. fasza.

$pi$ 2014.10.31. 16:10:09

@vénkujon: "akkor neked is bemattolt, te egytröszt. csak te tapsikolsz mellé. "

Én nem vettem részt a játékba. :)

vénkujon 2014.10.31. 16:11:52

@$pi$: mintha te döntenél..haha. részt veszel benne. mindenki részt vesz.

$pi$ 2014.10.31. 16:12:27

@vénkujon: "jaja. csak terelés volt az amcsi-ügy miatt. fasza. "

Hát látod, ezt nem tudom. Annak a játéknak még nincs vége szerintem, és azt nem is a nyilvánosság előtt játszák. Valószínűleg soha nem tudjuk meg, hogy milyen volt a lapjárás, de lehet, hogy még azt sem, hogy kinek osztottak lapot. :(

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:16:28

@shitgun: Te komolyan azt hiszed, hogy a ballibáknak nem tetszett? Nekem sem tetszett. Sose voltam balliba... Te viszont, nos, nem tudom ki vagy mi lehetsz ezzel a mentalitással... 20 milliárd kis tétel? Valóban... A fajtádnak... Stadionban számolsz, ugye?

vénkujon 2014.10.31. 16:16:32

@$pi$: jóvan. akkor írd ide le, hogy miért is volt ez játék, illetve te honnan a faszból tudtad, hogy nem lesz netadó...

vénkujon 2014.10.31. 16:17:59

igencsak egy ordas nagy faszság lesz...

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:18:38

@lehet más a handa-banda: ha nem mentek volna ki az emberek elmondani a véleményüket, ekkor is meggondolta volna magát a Kormányfő? Komolyan?

csak egy néző 2014.10.31. 16:19:54

A magyar nyelv hihetelen szép, annyi, de annyi szavunk van ugyanarra az adóra, úgy, hogy nyugi NER társak, van még ötletem a népemnek, hogy szo...janak. Nehogy már a chemtrail csík tolja a repülőt.

$pi$ 2014.10.31. 16:25:08

@vénkujon: "jóvan. akkor írd ide le, hogy miért is volt ez játék, illetve te honnan a faszból tudtad, hogy nem lesz netadó... "

Onnan lehetett tudni, hogy nem lesz netadó, hogy Viktor sokkal többet nyerhet azzal, ha elengedi mintha ragaszkodik hozzá.

Bedobnak hat 20 milliárdos adót és amelyik megy az megy, amelyik nem megy, arról kegyesen lemond a kormány. Cserébe persze a 20 milliárdos adócskáért fognak kérni valamit... mondjuk egy ötszázmilliárdost, amit majd a bankoknak vagy az iparnak kell kiköhögnie. :D

Én legalábbis így csinálnám. :)

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:26:26

@♔bаtyu♔: Nem vereség. Egyetértek. Az pont úgy történt, ahogy kell. Kinek jó, kinek rossz, de a helyes forgatókönyv zajlott le.

A Kormány be akar vezetni valamit ami az embereknek nem tetszik.
A döntéssel elégedetlen emberek élnek jogukkal kimennek tüntetni, hogy ne legyen.
A Kormány átgondolja, elhalasztja a jogszabályról szóló tárgyalást és konzultációt készít elő.

Ha most eltekintünk az előzetes konzultáció hiányától, a jobb és baloldali sajtó különféle fröcsögésétől és a vasárnapi székház-incidenstől akkor madártávlatból pontosan úgy zajlott minden, ahogy egy jogállamban szokás.

Ennyi.

Persze hogy kinek milyen szándékai vannak, illetve hogy mi fog történni az ismeretlen tényező... De minek vészmadárkodni.

vénkujon 2014.10.31. 16:29:09

@$pi$: valami erősebbet vártam. úgy látom, téged sem vettek be a buliba. bazmeg. nagyon sajnálom. ..és még így is szereted a vezért.:D:D

$pi$ 2014.10.31. 16:30:22

@vénkujon: "valami erősebbet vártam. úgy látom, téged sem vettek be a buliba."

Munkából élek, a saját munkámból.

"bazmeg. nagyon sajnálom. ..és még így is szereted a vezért.:D:D "

nem, nem igazán szeretem. minden politikust útálok.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:33:43

@$pi$: Akkor remélem kiderült, aminek ki kellett.

Gondolom ez is afféle "Sólyom Végveszélyben" remake volt. Kiderült, hogy mennyi a potenciál, aki utcára megy egy elcseszett tervezet miatt (tán még Kubatov is jegyzetelte az arcokat keményen) - szóval elégedett vagy a "vakondkifüstölés" eredményével?

$pi$ 2014.10.31. 16:36:12

@Keszthelyi.Aron: Hétszáz forint? Számít? A lakástörlesztőm 128 000 havonta, és többel tartozom, mint amennyibe a lakás került. Nem, nem vagyok elégedett. :(

SMFB 2014.10.31. 16:36:40

@nu pagagyí:
van még néhány javaslatom:
- el a csudába a privát szférámról! (akár boltos, akár alkalmazott, akár vásárló vagyok a vasárnapomról én döntsek)
- ne büntessék az öngondoskodást! (egyes cafeteria elemek túladóztatása)
- vissza a 18 éves tankötelezettséget és szóba se kerüljön a gimnáziumi kvóta! (oktatni kell az ifjakat nem terelni)

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 16:41:25

@Keszthelyi.Aron:

A ballib agytröszt követeli a netadó bevezetését, mert tüntetni akar ellene!

Dr Gregory House 2014.10.31. 16:41:27

Dajcstomi majd kiáll pimasz vigyorral és bejelenti: a nemzet KÖVETELI a netadó bevezetését.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:46:10

@$pi$: Nem vagy? Szomorú :(

Nézd, értelek (legalábbis azt hiszem). De te is tudod, hogy nem 700-nak indult. Hanem 150 per BG.

Az Internet - talán banálisan hangzik - de az ember privát szférája, kikapcsolódásának része, munkája, kultúra ablak, szótár. Minek turbózni az embereket, hogy veszély fenyegeti? Unalmas ellenzék nélkül oszt' csinálni kell?

csak egy néző 2014.10.31. 16:47:27

Tompika, ezt hívják szopásnak. Neked kell tárgyalni a "büdös bogarakkal"
Bő nyálat kívánok hozzá.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:49:39

@maxval birca hozzászóló: ??? A ballib agytröszt meggyőzte Orbánt, hogy dobja be a Netadót a köztudatba előzetes konzultáció nélkül, hogy tüntethessenek ellene? Segíts már, hogy jól értettem-e szavaidat, mert nekem nem adatott meg, hogy a te világodban éljek, pedig érdekes lehet :(

Néha tényleg olyannak hangzol, mint a vicc a mindenben p*nát látó pasasról - gondolom megvan, ha meg nem úgy is kikeresed a segítségem nélkül :)

nu pagagyí 2014.10.31. 16:52:43

@$pi$: Meghátrált a despota. Rúgkapál ugyan még valami nemzeti konzultációval, de ez már komolytalan. A hatalom eszköze a megfélemlítés volt, az hogy mindent megtehet. Szétfoszlott az illúzió. A megfélemlített közalkalmazottaknak sem kell tovább már rettegniük, ha retorziót alkalmazna a hatalom még jobban kihúzza a gyufát. A nép elkezdheti követelni a jogait és ha nem akar birkaként tengődni, akkor követelni is fogja. Itt az ideje, összegezni a különböző rétegeket ért sérelmeket és ráborítani a bilit a maffiakormányra.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 16:52:46

@Keszthelyi.Aron:

Nem. Orbán csinált egy baromságot. Erre ráugrottak a ballibek, s most pofára estek Orbán visszakozása után. Ennyi az egész.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 16:58:14

@maxval birca hozzászóló: Megszoktuk, hogy az átlag politikusok megnézik, merre indul a nyáj és elé ugranak. Ők talán pofára estek.

De ha megnézem a résztvevőket, nos a zömük nem tűnik politikusok által mozgósíthatónak. Tényleg nem.

Göntér László 2014.10.31. 16:58:18

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: A békemenetben sok lengyel is volt. Azt hiszem, hogy most a lengyelek nem kívántak Orbánhoz csatlakozni, mert elvárták volna Orbántól, hogy segítse őket az Ukrán területek "megvédésében". Mivel Orbán nem segítette őket, ők sem segítik Orbánt. A civil Fórum (CÖF) és az alapja pénzügyeit is feszegetni kezdték, ami az érdekeltek lelkesedését bizonyára lelohasztotta. Gondolom, hogy ezekért esett kútba az újabb békemenet.

zobod 2014.10.31. 17:01:47

@nu pagagyí: ne viccelj... fogadjunk, hogy jövő ilyenkorra lesz valami közteher, ami az adatforgalmi adón keresztül megadóztatni kívánt vállalati kört valóban meg is adóztatja. Ez most balfasz módon volt felvezetve, rossz volt a csatorna amin keresztül be akarták szedni (végfogyasztói forgalom mérése), és hibás volt a kommunikáció.

A közalkalmazottak mitől kellene rettegjenek? A jövő évi költségvetés legnagyobb nyertese az államigazgatás.

$pi$ 2014.10.31. 17:02:03

@nu pagagyí: 2011 az éhséglázadások éve lesz :D

$pi$ 2014.10.31. 17:04:33

@Keszthelyi.Aron: "Hanem 150 per BG. "

Jah. Aztán az 5200 forintos havi telefonszámla melllé 150 000 forintot adóztam volna. Na látod ezt aztán senki sem gondolta komolyan, gondolom elgépelték.

2014.10.31. 17:06:09

@Keszthelyi.Aron: ne legyél már tudatlan proletár kérlek, 20 milliárd az költségvetési szinten lófax tétel, ugyanis nagyjából 20 ezer(!) milliárd az éves büdzsé, ergo, hogy értsd, úgy aránylik, mint húsz forint a húszezer forinthoz. Teljesen világos, hogy nem a pénszerzés volt a cél, és nem is a net korlátozása, mert az sehogy se jött volna össze a sápítozások ellenére (egyesek jöttek itt a véleménynyilvánítás szabadságának csorbításával, ami nettó ökörség, még ha részben át is hárították volna a szolgáltatók az adót, gondolod hogy 2-300 forint számlaemelkedéstől csorbult volna a szólászszabadság? Egy sör ára miatt tízezrek mondták volna le az előfizujukat? aha...) a cél itt egyértelműen a közbeszéd tematizálása volt, ami be is jött, elég volt megnézni egy héten keresztül az indexes blogketrecet.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.31. 17:06:30

@maxval birca hozzászóló: akár eddig is leegyszerűsíthetjük, de az ugye világos, hogy ha NEM ugranak rá a (ballibek/ellenzék/tüntetők/büdösbogarak/YXZ-generáció), akkor két héten belül be van vezetve, akármekkora baromság is volt?

egysmás 2014.10.31. 17:10:43

@timargabor: És mit is érdekli őt Bulgáriából, hogy Magyarországon van netadó?

Outsider a csávó, pálya széléről pofázik arról, hogy nekünk mi a jó.
A saját fasza nincs a csalánban.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 17:51:25

@$pi$: Nem állhatunk neki minden tervezetnek úgy hogy biztos elgépelték... Azért ez nem hangzik életszerűen. Vagy te így szoktad tesztelni a dolgozóidat hogy figyelnek-e meetingen? Mondjuk nem rossz gondolat :D

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 18:05:52

@shitgun: Proletár - LOL. Cseréld már le a retorika könyvedet slapaj, mert ez az 50-es években volt menő. Értem, hogy retro, de azér' na :D

A legtöbb különadó ekkora tétel. Nincs már nagy tétel amit ki lehet vetni, 20-40 milliárdos tételekkel foldozgatják, hogy a hiánycél meglegyen. Neked, mivel más pénzével dobálózol, nem nagy tétel. Talán látnod kellene közelről, amikor a minisztériumok küzdenek pár milliárdért ami élet-halál kérdés lehet egyes területeknek.

Az, hogy van felső korlát az első tüntetés után jött, ugye.

Ami zajlik, az "try and error", próbálkoznak addig csiszolva, amíg átmegy. Ha nem mennek ki az emberek, akkor nem lett volna felső határ. Ha másodszor nem mennek ki az emberek, akkor lett volna havi max 700.

Amit leírtál az azt sejteti, hogy a Kormányfő bedobott egy gumicsontot a köztudatba, hogy elterelje a figyelmet más ügyekről. Ez eléggé hihető lehet talán Neked, én viszont nem hiszem. De ha Neked van igazad és ezt tette az sokkal rosszabb, mint egy konzultáció nélküli, átgondolatlan jogszabály-tervezet. Nem minősül jópofaságnak. Talán a konzultáció során megkérdezhetnénk Tőle :D

sutyerák 2014.10.31. 18:50:29

orbán a szabad szólás ellen küzd.
,ha hagyjuk,-van-e még ki kimerné mondani ne éljen felcsút mangalicája?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 19:05:06

Sztem meg később tervezték bevezetni a netadót, és a kitiltási ügyről való elterelésként dobták be most. Pontosan tudták, hogy milyen felhördülés lesz.

egysmás 2014.10.31. 19:10:50

@A megvalósult amerikai ólom..: dehogy tudták! NINCS TERV!
Orbán folyamatosan rögtönöz, semmire sincs hatástanulmány, nincsen egy olyan cél, amit el akarna érni.

Őrület ez, és nincs benne rendszer.

Kalmár Lajos (törölt) 2014.10.31. 19:19:45

Komunisták, beszart a mai tünti?

Gyurcsányi apátok szava nem elég? Menjetek, vartyogjatok!

Nem köll a Zorbán, a Zördög!

A Gyúrcsányi köll!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 19:20:10

@egysmás: Már az időbeli egybeesés is nagyon árulkodó. Ezenkívül Orbán-rá nem jellemző módon-nagyon könnyen elengedte a dolgot. A netadó kérdése pedig tökéletesen kiütötte a politikai naprend éléről a kitiltási ügyet.

egysmás 2014.10.31. 19:26:50

@A megvalósult amerikai ólom..: Orbán fél a tömegtől, fél attól, hogy elszabadulnak az indulatok és megnézik az emberek belülről a fideszszékházat, pancsóarénát, felcsúti házat.

Nem azért hátrált meg, merft eleve ez volt a célja, hanem azért, mert beszart attól a tömegtől, ami őt fenyegeti.
Azért is ment Svájcba, mert nem tudta mi lesz ennek az egésznek a vége.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 19:34:48

@egysmás: hehe. Belülről van benne. Szép, kerek. Tükörország. Olyan ez, mint amikor józanul ülsz le a részeg, beszívott barátaid mellé és figyeled a kommunikációjukat.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 19:38:10

@Kalmár Lajos: Nekem nem úgy tűnt, hogy kommerek voltak kint. Kell az ürdüngnek Gy. Illetve annak sem :)

De Netadó sem kell. Minek? Van máshol lenyúzandó bőr még szolgáltatókon és lakosságon egyaránt. Nem használsz az ügyeteknek, ha minden egyszeri intézkedés ellen tiltakozót "lekommerezel". Ez ősi ballib szokás. Sem nem elegáns, sem nem igaz.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 19:46:22

@timargabor:

Ez nyilvánvaló. Ha nincs tiltakozás, bevezetik.

2014.10.31. 19:46:27

@Kalmár Lajos:

A kommunisták féltik általában a profitot a kapitalistáktól :O

Anselmo 2014.10.31. 19:53:35

"Érdekes lehet ma kormánypárti kommentelőnek lenni. Egy hétig tolták az utóvédharcot"

Kormánypárti kommentelő vagyok, nem toltam semmilyen utóvédharcot. Az ugyanakkora gyökérség lett volna, mint mikor a szocialisták a rezsicsökkentés ellen kampányoltak, vagy mikor az Együtt a többkulcsos adót hirdette. Talán azért kormányoz most a jobboldal, mert ők nem ennyire hülyék? Nem tudom, csak egy felvetés.

Egyébként megértem az internetadó ellen tüntető tömegeket. Figyelembe véve, hogy milyen drága egy iPhone, ki akar még internetadót is fizetni? Rengeteg költségük van már nekik így is :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.31. 19:59:26

@Blogger Géza: "Minden normális ember figyel arra, amit Orbán Viktor mond, mit nem hiszel el abból, amit mondott?"

Nem azt mondta hogy? - "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Vombatus Ursinus 2014.10.31. 19:59:41

@maxval birca hozzászóló: Meg az összes eddigi kormánytag, plusz Rogán tóni, akik az utolsó csepp vérükig védték a védhetetlent.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.31. 20:02:16

@Vombatus Ursinus:

Politikailag ennek semmi jelentősége. Eddig is tudta mindenki, hogy a Fidesz vezérelvű párt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.31. 20:02:59

@$pi$: Speciel te voltál aki orrba szájba védted a net adót.

Rоdney_2 2014.10.31. 20:11:43

Mostmár mi van? hátrálás vagy sem?

Rоdney_2 2014.10.31. 20:13:39

@A megvalósult amerikai ólom..: Jaja, próbáltok belőle jól kijönni. Vergődtök, vergődtök.. :-))

6.Lеnin 2014.10.31. 20:15:57

@maxval birca hozzászóló: "Orbán csinált egy baromságot. Erre ráugrottak a ballibek, s most pofára estek Orbán visszakozása után."

Nem , hanem Orbán veszett sokat az arcából.

Keszthelyi.Aron 2014.10.31. 20:19:09

@Anselmo: Már egyszer fizetünk adót az Internetért. Miért fizessünk 2*? Értem én, hogy kell a pénz - de akkor spóroljanak kicsit.

$pi$ 2014.10.31. 20:31:19

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Speciel te voltál aki orrba szájba védted a net adót. "

Én nem védtem egy szóval sem, gondolom valamit félreértettél. Pár embernek elmagyaráztam mi az az adó, hogy nem kapsz érte semmit, hogy nem akadályozza meg, hogy internetezzél, hogy az internetszámlán már amúgy is van 27% adó, meg ilyenek.

Viszont soha nem tartottam jó ötletnek, mint ahogyan sok dolgot nem tartok jó ötletnek, amit a kormány csinál. Sok mindent meg jó ötletnek tartok abból, amit csináltak, ilyen a világ. :) Nem vagyok pártos ember... szerintem.

egysmás 2014.10.31. 20:32:41

@maxval birca hozzászóló: Te, birca, minek kell bekövetkeznie ahhoz, te is úgy ítéld meg, hogy Orbán arcot veszített?

2014.10.31. 20:34:29

Ballibek, szomorú karácsonyotok lesz, ez a buli(is) meghalt.

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 20:35:23

@Keszthelyi.Aron:
Sokféle ember ment ki tüntetni sokféle szándékkel.

Nagy részük bármilyen alkalmat jónak látna, hogy kifejezze Orbánnal szemben a nemtetszését. Ezt feltehetően már a választás alkalmával kifejezésre juttatta, de a parlamenti többséghez szükséges választói akarat mégis Orbán mellett volt. Ezeknek a zembereknek tökmind1 milyen apropóból, csak az a fontos hogy elskandálhassák minél többször hogy orbántakaroggy

Aztán voltak akik hülyeségnek tartották a netadót, de sok másban inkább Orbánnal értenek egyet, mint az ellenzékkel. Nyilván az amerikai diplomácia által küldött, népfelkelésre buzdító jelek is sokakat megmozgattak, persze inkább az első csoporthoz közel állókból

Orbán egy laza gesztussal visszavonta a törvényjavaslatot, most megy keresgélés hogyan lehetne mégis fenntartani a sértett hangulatot. Ezt én elég nevetségesnek tartom, egy dackorszakban levő kisgyerek duzzogására emlékeztet

$pi$ 2014.10.31. 20:35:52

@Keszthelyi.Aron: Sok dolog van, amiért kétszer adózól. Sőt, a cigaretta, az alkohol, az üzemanyag pl. olyanok, aminek elsöprő többsége adó.

Csak nem gondoltad, hogy a marék gaz, amiből a doboz cigi készül ezer forint? :)

dont be such a jew 2014.10.31. 20:47:57

Korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatták meg a cseh kormányt, méghozzá amerikai megrendelésre, mert Prága megpróbálta megakadályozni Washington befolyásszerzését az országban, többek között azzal, hogy nem engedte verseny nélkül nyerni a silány amerikai pályázatot egy atomerőmű-bővítési tenderen – emlékezett vissza a tavalyi történésekre Petr Necas akkori kormányfő szóvivője lapunknak adott interjújában. Petr Hájek rámutatott: nyilvánvaló a párhuzam az akkor cseh, és magyar történések között, hiszen Budapesten is van amerikai nagykövetség, az utcai tiltakozások élén egy amerikai diplomata áll. Az egykori cseh bennfentes ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha Magyarország sikeresen szembeszáll Washingtonnal, azzal elhozhatja a reményt egész Közép-Európának is.

egysmás 2014.10.31. 20:52:33

@maxval birca hozzászóló: mittomén, részegen énekel a nők megerőszakolásáról?0

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 21:02:11

@dont be such a jew:
Az elmúlt években nyilván igyekeztek sokat bespájzolni az Orbánék elleni lehallgatásokból és egyéb titkos adatgyűjtésekből.

Az a tény, hogy most mégsem bírtak előhúzni a tarsolyukból gyakorlatilag semmi korrupciót vagy egyéb suskust alátámasztó bizonyítékot, arra utal, hogy Orbánék tisztábbak, mint ahogy előtte gondoltam volna.

Vagy lehet hogy Snowden elvitte magával az egész adatbázist, ezért annyira bénák? Meg tudom érteni mennyire durcisak vele kapcsolatban

dont be such a jew 2014.10.31. 21:03:15

Az Izraelben is népszerű, odahaza összerakható bútorok és a közel-keleti politikai helyzet közti hasonlatot elsőként Avigdor Libermann izraeli külügyminiszter vetette fel csütörtökön. Palesztina hivatalos svéd elismerése miatt ugyanis kijelentette: "A svéd kormánynak meg kellene értenie, hogy a helyi viszonyok bonyolultabbak egy Ikea-szekrény összerakásánál." Este pedig azonnali hatállyal és bizonytalan időre visszahívta konzultációra Izrael stockholmi nagykövetét.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 21:11:09

@Ildomár: Ne viccelj már. Aki vergődik, az a magyar baloldal kisfiam. Egy hónap múlva már a kutya se fog emlékezni a szaros kis tüntetésetekre, meg a kitiltási ügyre sem..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 21:16:34

@egysmás: Talán még emlékszel a választási regisztráció ügyére. Ahhoz is nagy reményeket fűztetek, és pofáraesés lett a vége. Orbán ott is módosította álláspontját, és letett a választási regisztrációról..

freehckr 2014.10.31. 21:16:38

@A megvalósult amerikai ólom..: „magyar baloldal”

Óvatosabban a baloldalizással, elvtársak, a Fidesz-KDNP is idetartozik... ráadásul igencsak a szélére... :)

”egy hónap múlva már a kutya se fog emlékezni a szaros kis tüntetésetekre”

Feszegessétek csak a pofonos ládát.. az MSZP-SZDSZ-nek is milyen jól bejött 2006 szeptemberétől. :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 21:26:56

@freehckr: A sajtóban és a közbeszédben nevezik így a szoci romhalmaz, a Dk, és az Együtt alkotta szarkupacot, ezért használom én is ezt az elnevezést.
Egyébként a Fidesz valóban magáévá tett baloldali politikai elveket, ebben igazad van. Többek között ezért verte kétszer is bucira a szocialistákat..
Mégha össze is lehetne hasonlítani a 2006-os eseményeket ezzel a jóval haloványabb demonstrációval, akkor is látni kell, hogy Gyurcsány alapvetően nem a 2006 szeptemberi eseményekbe bukott bele.

2014.10.31. 21:30:04

@lehet más a handa-banda: "Orbánék tisztábbak, mint ahogy előtte gondoltam volna"

Ne nagyon alapozz jövőt arra, amit gondolsz, főleg hogy baromira alábecsülöd az amerikaiakat. Ez a Snowden nevű csóka nem véletlenül nincs otthon.

$pi$ 2014.10.31. 21:32:27

@A megvalósult amerikai ólom..: "Gyurcsány alapvetően nem a 2006 szeptemberi eseményekbe bukott bele"

De nem ám! Az IMF leléptette a színfalak mögött. Amikor az IMF által követelt megszorításokat Gyurcsány felpuhította (másik kézzel visszaadta amit elvett, mert tüntetni kezdtek a tűzoltók meg az ilyen-olyan közalkalmazottak), akkor az IMF eljött hozzánk ellenőrzésre. Hümmögve csendesen hazamentek, pár héttel később Gyurcsány váratlanul lemondott.

Gyorsan kinevezték Bajnait, aki vadul nekilátott a megszorításoknak.

Lehetett látni mi történik, csak nem beszéltek róla.

dont be such a jew 2014.10.31. 21:33:55

@Orbán Mutyin: az ukrán kormány billegett, a cseh kormány billegett

mind2t sikerült megpuccsolni olcsóér, de mo-n nagyon erős a kormánypárt

nem mintha nem tudnák megpuccsolni, de annyit nem akarnak fizetni

én nyitott vk bármilyen üzletre

2014.10.31. 21:36:29

@A megvalósult amerikai ólom..: @dont be such a jew: @lehet más a handa-banda: @$pi$: Gheeejza, nem bírod elviselni, hogy a vezíred kapott egy kibaszott nagy sallert? Van még a tarsolyba, ez még csak az első volt.

freehckr 2014.10.31. 21:37:21

@A megvalósult amerikai ólom..: „Fidesz valóban magáévá tett baloldali politikai elveket”

Mi az hogy... ráadásul a szélsőbaloldaliakat is, lásd „luxusprofit”... sőt, nem csak hogy magáévá tette: baloldali ultrapopulista kormányzást is folytatnak, ötödik éve. :)

„ezért verte kétszer is bucira a szocialistákat”

Senkit nem vertek sehova... sajnos mindig van az országban kétmillió kádári suttyó proli, akik kedvenc posztkommunista utódpártjukra szavaznak két évtizede, vagy egy kis rezsicsökkentésért, vagy 13. havi nyugdíjért, vagy csak egy zsák krumpliért, két kiló cukorért. A szocialisták azért buktak anno mert már nem tudtak osztogatni. A Fidesz-KDNP azért nyert eddig, mert két kézzel szórt... lásd az eredményét, a 2015-ös rekord megszorításokat a „dübörgünk”... akarom mondani „jobban teljesít” kampányok ellenére.

„Gyurcsány alapvetően nem a 2006 szeptemberi eseményekbe bukott bele”

Nem hát... abba buktak bele, hogy hazugságokkal, a teljesítményüket tükröző adatok meghamisításával, trükkök százaival, a „nem bontottuk ki az igazság minden részletét” mentalitással nyertek újra választást. Na itt a párhuzam... :)

gizmo26 2014.10.31. 21:38:19

Azért mekkor puhapöcs már ez az orbán, hogy pár tucat tüntető mitt csak úgy meghátrált? Eddig ilyet a Fidesz nem csinált. Ha mostantól mindíg ez lesz, akkor ez a nemzet végét jelenti.

2014.10.31. 21:40:26

@dont be such a jew: "az ukrán kormány billegett, a cseh kormány billegett"

A magyar kormány meg szénné égette magát.

2014.10.31. 21:42:33

@gizmo26: A maffia végét jelenti, nem a nemzet végét.

freehckr 2014.10.31. 21:45:08

@gizmo26: „akkor ez a nemzet végét jelenti”

Ha a szigorú orvosi felügyeletre és erős gyógyszeres kezelésre szoruló elmebeteg Orbán generalissimó elbukna és eltakarodna az anyjába a korrupt bűnszervezetével, akkor az a „nemzet végét” jelentené?! Hm... és melyik nemzetről van szó?! :) Mert nem világos. Egyet szerintem kizárhatunk, azt, amelyiknek a legtöbbet ártották: a magyar nemzetet...

2014.10.31. 21:46:02

@A megvalósult amerikai ólom..: "a Fidesz valóban magáévá tett baloldali politikai elveket"

Mikor volt a retkes pártod bármikor is jobboldali?

dont be such a jew 2014.10.31. 21:51:58

nem gondoltam hogy az amcsiknak ilyen jó a humoruk

www.foxnews.com/opinion/2014/08/26/standard-operating-procedure-for-obama-administration-delay-derail-deceive/

'The Obama administration is doing everything it can -- including presenting false and misleading information -- to stall what can only be described as a faux investigation.'

Ekkor már évek óta tudtak a magyar maffiaállamról meg a NAVról, és le is másolták izibe.

gizmo26 2014.10.31. 22:01:17

@Orbán Mutyin: @freehckr: Ez irónia volt, aminek érdekében kicsit (ál)magyarkodtam, de nem baj. nagyon nem húztátok fel magatokat.

freehckr 2014.10.31. 22:04:56

@gizmo26: Túl sok fideszes kommentet olvasok ahhoz, hogy az ilyen hangvételű véleményekre kimozduljon az irónia-o-meter... :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 22:12:43

@Orbán Mutyin: Ha minimális politikatörténeti ismeretid lennének, nem tennél fel hülye kérdéseket.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 22:20:45

@freehckr: Amikor ez a "kétmilló" posztkádári szavazó Horn Gyufáékat szavazta meg, akkor gondolom még bölcs szavazók voltak?
2004-től kezdődően a szocialisták gazdaságpolitikai értelemben jobboldali politikát kezdtek el folytatni Gyurcsány vezetésével. Az így képviselet nélkül maradt baloldali gazdaságpolitikai elveket vette át a Fidesz, és ezzel jó sok szocialista szavazót megszerzett 2006 után. Ez a kulcsa a méretes zakóknak, amit a szocik az utóbbi években elszenvedtek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.10.31. 22:22:58

@Orbán Mutyin: Ma már csak ezren voltatok, én úgy láttam. Lakad a lekesedés ;)?

$pi$ 2014.10.31. 22:23:17

@Orbán Mutyin: "Gheeejza, nem bírod elviselni, hogy a vezíred kapott egy kibaszott nagy sallert? Van még a tarsolyba, ez még csak az első volt. "

Sallert? Az egész világ előtt bebizonyította, hogy a diktatúráról meg az önkényuralomról szóló pletykák nem többek hazugságnál.

lehet más a handa-banda 2014.10.31. 22:48:30

@Orbán Mutyin:
"Ez a Snowden nevű csóka nem véletlenül nincs otthon"

Gondolod itt az ideje hogy felajánljuk neki a letelepedést Magyarországon? Tudna énekelni egypár dolgot Obamáék viselt dolgairól

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.31. 22:55:29

@Orbán Mutyin: 1998-2002 közt többnyire. Nem teljesen, mert akkor is hódított az etatizmus, viszont akkor az aktívakat preferálták az eltartottak helyett. Aztán a választáson hajszálnyival nem az előbbiek voltak többen (meg dolgoztak is rajta rendesen, pl. kövér, mikola), és azóta nagyjából folyamatosan b*hatjuk.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.31. 22:56:47

@lehet más a handa-banda: az ötlet nem rossz, csak nem tudnánk megvédeni. Az oroszok meg tudják.

annamanna 2014.10.31. 23:55:13

@freehckr: Na, én most érek rá válaszolni neked.
Hát rendkívül megleptél azzal, hogy nem Magyarországnak dolgozol.
Akkor milyen országnak dolgozol?
Addig nem alszom nyugodtan, amíg ezt meg nem tudom.

annamanna 2014.10.31. 23:57:08

@dont be such a jew: ezt nem tudom, mire írtad, de az olajbotránynak van egy nagyon érdekes másik oldala, ajánlom a figyelmedbe: greenr.blog.hu/2014/10/30/bunzsuldozes_avagy_magyarorszag_feltaratlan_olajmezoi

Keszthelyi.Aron 2014.11.01. 00:09:37

@$pi$: Nem gondoltam és nem értem miért kérdezel ilyen hülyeséget.
Azért mert vannak olyan termékek amik már most több adónem alá esnek mint pl forgalmi és jövedéki miért kellene a netet is iderakni? Milyen logika alapján? Azok is helytelenek számomra - ha még egészségügyi hozzájárulás lenne mivel károsak az egészségre mint a cigi vagy a pia.

De ilyen logikával rakjuk bele a pisilést is megintis mert miért ne... Vespasianus óta tudjuk, hogy a pénznek nincs szaga

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.01. 00:09:52

@$pi$: Úgy jártak ezzel is, mint a választási regisztrációval. Arra ia már rásztervezték magukat, amikor Orbán bedobta a csikicsukit, és visszavonta az egészet.

Keszthelyi.Aron 2014.11.01. 00:19:20

@lehet más a handa-banda: Ha már válaszolsz, akkor inkább arra, amit kérdeztem.

Azt kérdeztem, hogy komolyan azt hiszed, hogy akkor is visszavonta volna az adó tervezetet a Kormányfő, ha nincs tüntetés?

Erre azzal jössz, hogy kinek milyen motivációi lehettek, amikor kimentek. Ezen vitázz a barikád túloldalán tanyázó de megtévesztésül más egyenruhába bújó elvtársaiddal, mint posztkommer a posztkommerral (ölitek egymást a homouszion-homoiuszion itteni megfelelőjén). De ahogy elnéztem az "akárki takaroggy" volt a kevesebb, értelmetlen és manipulatív, már-már demagóg összemosni több ezer embert meg pár arcot akik ebből további politikai tőkét akarnak kovácsolni. Bár tudom, manapság a jogaiért kiálló civil is nemecsek ernő...

No mind1, azért szép estét Neked!

panelburzsuj 2014.11.01. 00:45:26

@A megvalósult amerikai ólom..:
A legőszintébben kívánok még sok-sok ilyen fényes győzelmet Orbánnak.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:12:17

@egysmás:

Nem. Hanem súlyos politikai hibát vét, amivel az ellenzék jobbnak tűnik.

egysmás 2014.11.01. 08:26:43

@maxval birca hozzászóló: Bazeg, ha Orbán Felcsútról átköltözne egy lámpavasra, akkor azt bizonygatnád, hogy milyen szépen lóg...

$pi$ 2014.11.01. 09:01:46

@A megvalósult amerikai ólom..: "Arra ia már rásztervezték magukat"

Egy két évente kell egy ilyen befulladt tiltakozásosdi, hogy leeressze a gőzt. :)

lehet más a handa-banda 2014.11.01. 09:06:34

@Keszthelyi.Aron:
Demagógia olyat kérdezni, amire te meg én se tudhatjuk a választ. A többi amit írsz az meg zagyvaság

Keszthelyi.Aron 2014.11.01. 10:37:42

@lehet más a handa-banda: Első mondatodat megfogadom, és nagyon fogok vigyázni, nehogy valakitől megkérdezzem mennyi az idő, hátha nem tudja ő sem :)

Válaszod milyenségéből arra következtetek, hogy nincs különösebb kedved folytatni a kommunikációt. Ha mégis, akkor írj.

A tisztesség kedvéért azért leírom, hogy zagyva rész azt kívánta kifejezésre juttatni, hogy a két politikai oldal szimpatizánsai megpróbálják a saját lenyűgözően torzító szemüvegükön át magyarázni pár ezer ember megnyilvánulását egy általuk nem kívánt adóra.

Addig is: kellemes, családi kőrben, békében és szeretetben eltöltött hétvégét kívánok Neked.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.01. 14:34:00

@gizmo26: A választási regisztrációnál is "meghátrált", aztán mégis háromszor lettetek bucira verve..

gizmo26 2014.11.02. 16:17:11

@freehckr: Az Irónia egy olyan hely, ahol az Irónok élnek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.02. 16:36:40

@gizmo26: Álmodozz csak de keserű lesz az ébredés . Mondjuk 17-én, amikor vélhetően majd csak pár százan lézengtek majd a József Nándin.
"Éhes disznó makkal álmodik". Ez nagyon jól illik rád meg a hozzád hasonlókra. Minimálisan sem vagy tisztában a realitásokkal.. Te tényleg elhiszed, hogy néhány adóemelés után vissza tud jönni Ferenced a hatalomba?? Naív vagy.
Majd azért úgy egy hónap múlva rákérdezek, hogy hogyan is áll a netadó forradalom, úgyhogy megjegyzem a nickedet, hogy december elején a képedbe röhöghessek..

gizmo26 2014.11.03. 01:49:31

@A megvalósult amerikai ólom..: Jegyezz meg, listázz, és utasíts ki az országból. Itt úgy sincs szükség hazaárulókra.
süti beállítások módosítása