A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Üdv a veszélyzónában

2014.09.25. 06:30 timargabor

Obama amerikai elnök ma hajnalban beszólt Magyarországnak. Nem avatkozott a belügyeinkbe épp, csak közölte, hogy szerinte nálunk szívatják a kormányfüggetlen civileket (felsorolt még pár államot, nem kerültünk menő klubba), és hogy neki ez nem tetszik. Meg hogy szerinte ez "nemzetbiztonsági kockázat". Mármint az amerikai nemzeté.

Nem, kedves olvasó, nem azért vagyunk veszélyben, mert a "nemzetbiztonsági kockázat" után jönnek a Tomahawk rakéták. Ez most másról szól, különben is, mint azt megtudhattuk ma Szíjjártó külgazdasági és külügyminiszter úrtól,  szövetségesek vagyunk, egyébként sincs semmi alapja Obama szavainak, nincs itt semmi látnivaló.

Nem, ez a dolog az ingerküszöbről szól, amit elértünk. Voltak ennek előjelei, de persze mindenre lehet legyinteni, ahogy erre is most. Amikor először európai, aztán amerikai konzervatív (!) lapok szerkesztőségi cikkben kutyázták a kormányunk ténykedését. Persze, nyilván a libsibolsik íratták a cikkeket, legyintettek a fideszfanok meg persze a Fidesz is, és megyünk tovább az orbáni úton. Csak előbb-utóbb összejön a kritikus tömeg, és átvisszük az ingerküszöböt. Először Clinton (aki rég járt Magyarorszgon), és aztán Obama.

Veszélyes ügy ez, de először a tájékozottságukról. Nehogy valaki azt higgye, hogy ezt így akár a hazai szétesett és épp öngyilkos elit kommandót játszó baloldal, akár valamilyen nemzetközi cionista összeesküvés össze tudná hozni. Igazából senki sem tudná - ha az amerikai átlagpolgár véleménye nem lenne valami hasonló. Amerikának elég jó hírszerző apparátusa van, de ehhez az nem is kell: elég néhány ember a követségen, aki csak megnézi a híreket. És nem foglalkozna velünk Obama, ha nem tartaná az amerikai kormány ezt fontosnak, ennél jóval drágább az ideje.

És miért, hogyan veszélyes ez? Ezek az emberek véleményvezérek. A Frankfurter Allgemeine Zeitung meg a The Washington Post is azok, Clinton is az, de Obama a pozíciója miatt nagyon is. Sokan hallgatnak rá - és a kérdés itt igazából Merkel és európai konzervatív társai. Pár hónapja írtuk, nem fenyeget európai kirekesztésünk. Most sem érzem a közvetlen veszélyt - azt viszont igen, hogy hallatlanul megnőtt e kijelentés bizonytalansága. És minden olyan nyilatkozattal, amely a most elvárt keménykedés szerint önt olajat a tűzre, ez a bizonytalanság nő. Azt írtuk, hogy nincs előjele európai kirekesztésünknek - közvetlenül most sincs, de Obama nyilatkozata közvetetten bizony erre mutat. Előbb-utóbb meg kell mondaniuk, hogy a Nyugat egy polgári klub, ahol nem tesznek rendszerszerűen mást, mint amit mondanak és amit elfogadnak.

Ha valamikor, most kéne egy profi külügy - de hát ugye, a janicsár jobban kell, mint a profi. Így aztán a profi apparátus és önvédelmi mechanizmusok nélkül léphetünk be a veszélyzónába. És hát olyan külügy sem ártana, amelynek vezetője ismeri a Nyugatot, és nem a keleti illiberális példaképek seggének minden haszon nélküli fényesre nyalásában szerzett szolid gyakorlatot. És lenne a Fidesznek ilyen embere, ez még innen, a partvonalról is látszik.

Továbbra is fenntartom, hogy amíg a Fidesz az Európai Néppárt tagja, addig nem szórnak ki minket. A címben is említett veszélyzónát abban látom, hogy ha a Fideszt kizárják a Néppártból, akkor utána már nem lesz néhány hónap korrekciós időszak. Ha a nyugati véleményvezérek mind ellenünk fordulnak, akkor európai kirekesztésünk az esetleges néppárti kizárás után hetekkel, vagy ha épp valamit, mondjuk egy kritikus ponton orosz-ukrán ügyben benézünk, napokkal is megtörténhet. Legjobb szomszédaink lelkes támogatásával persze.

Ezt eddig a Fidesz minden áron el akarta kerülni, még azt is, hogy a túlzottdeficit-eljárás miatt befagyjanak az uniós pénzeink: a NER nem finanszírozható ezek nélkül. Nyilvánvaló, hogy az EU-Magyarország viszonylatban a status quo fenntartása a Fidesz gazdasági holdudvarának nagyon is érdeke. Simicska, ugye. De hát mintha a régi szép rendszer most akarna szétrobbanni, nem? A többiek meg, megannyi Szíjjártó meg Lázár, soha nem fognak ellentmondani Orbánnak, de ami talán még rosszabb, hogy intellektuális partnerei sem lesznek. Orbán egyedül marad, és kérdés, hogy kétségtelen politikai érzéke nem hagyja-e pont a legfontosabb pillanatban cserben. És 2-3 nap gondolkodás - mialatt a szabadságharcra programozott janicsárok nyomják a közleményeket - végzetes időveszteség is lehet.

Nem állítom, hogy így lesz, sőt kívánom, hogy ne legyen így. Csak a forgatókönyv valószínűsége nőtt meg. - Ez még nem Seldon-válság, de a mester már csettintene, különösen a beharangozott megszorítások hallatán.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

128 komment · 1 trackback

Címkék: magyar külpolitika Fidesz Barack Obama

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr836729011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bojkott és reszketés a diktatúrában 2014.09.25. 09:54:50

Úgy terveztem, lesz egy magával a bloggal foglalkozó nyitóposztom, de az élet felülírja a tervet – hasonlóan ahhoz, amikor a népszerű lövöldözés játék elején a szovjet főhőssel nem tudjuk végigcsinálni a kiképzést, mert már közben megtámadnak a hitleri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2014.09.25. 11:02:00

@hansoloo: "Ezek a szervezetek civil köntösbe búja folytatnak nem leplezett politikai tevékenységet, a norvég civil alap forrásaiból. Kormányellenes tűntetés szerveztése. "

És az oxfordi ösztöndíjjal mi van?

gigabursch 2014.09.25. 11:04:39

@belekotty:
Úgy bő fél éve megírta már a jövőnk.infó vagy a hídfő.net, már nem tudom melyiken olvastam. (Van ott bőven érdekes írás is.)
De annyira megdöbbentett a levezetés, hogy még konteónak sem tudtam értelmezni. Egyszerűen csak tényként.

Egyébként ki az az ember, aki hatalomban van és nem félti a hatalmát?

...öööööööö, asszem azért a népi AEÁ-ban sem egy utcában vannak a minisztériumok. De javítson ki aki pontosabban tudja.

belekotty 2014.09.25. 11:08:03

@hansoloo: Te a liberális szóra élvezel?
@gigabursch: Érdekes hogyha egy demokráciában a hatalomnak tartania kell a népétől.

hansoloo 2014.09.25. 11:11:33

@belekotty:
"Te a liberális szóra élvezel?"

leginkább röhögök a szánalmas vergődésükön.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 11:11:35

Attól függetlenül, hogy most igaza van-e vagy sem Obamának, és úgy általában az USA-nak (szerintem 100%-ban nincs), nem értem, miért alalkult ki az az általános nézet, hogy Amerika az Igazság egyedüli Kinyilatkoztatója... Lassan már-már kongresszusi döntés születése várható a mindenkori amerikai elnök tévedhetetlenségéről.

Annyi belügyi gondjuk van (egészségügy, rasszizmus, rendőri hatalmi túlkapások, halálbüntetés, stb.), hogy egyszerűbbnek látják az életet, ha mások és nem a maguk bajaival foglalkoznak.

Ezzel már önmagában is baj lenne, még akkor is, ha jól csinálnák. De nem csinálják jól. Miért verték szét a közel-keletet? Hogy saját(os) demokrácia-szemléletüket rájuk erőszakolják? (Vagy hogy az olajhoz jobban hozzáférjenek?) Az Iszlám Állam azért alakulhatott meg, mert az amerikaik felrúgták a nagyon kényes egyensúlyt a világnak azon a részén.

Vagy éppen azért foglalkoznak a mások által elkövetett (néha valós, néha nem) jogtiprásokkal, mert nincs kedvük szembenézni a "terrorizmus elleni harc" égisze alatt véghezvitt háborús és emberjogi bűnökkel - sokszor sokkal súlyosabb bűnökkel, mint amik ellen nyilatkozat-háborút folytatnak.

A "Roma locuta" mintájára kezd kialakulni egy mindenható, igazságoszt(ogat)ó, tévedhetetlen, világ-ura Amerika-kép. Nem kellene hagyni. Sem számbeli, sem gazdasági "nagyság" nem alap arra, hogy valaki egymaga próbálja meg a világ folyását irányítani. Erkölcsi nagyság már alap lehetne - na de abban ők is híján vannak. Vannak nemzetközi szervezetek és bíróságok - ha valaki, Amerika ideértve, úgy gondolja, hogy valami nem működik jól egy másik országban, ne próbáljon a döntőbíró és a megmondogató szerepében tetszelegni, hanem forduljon - akár nyilvánosan is - ezekhez a szervezetekhez, szervekhez, bíróságokhoz.

Ha valakit sokáig a világ uraként kezelnek, félő, hogy a végén azzá is válik...

Gergő - gergo.me

belekotty 2014.09.25. 11:13:11

@hansoloo: Nincs itt vergődés. Ti vergődtök azzal hogy minden ellenvélemény kapásból liberálisoztok, amikor ennek a jelentését sem ismeritek.
A birkanyáj bégeti azt amit vezényelnek neki.

hansoloo 2014.09.25. 11:16:53

@belekotty: nincs vergődés?
jaja, birkanyáj.
annak ideján pongó több szavazatot kapott, mint ezek a "remek demokraták" 2014-ben... vergődés ez, abból is a szerencsétlenebb fajta.

belekotty 2014.09.25. 11:17:13

@Gergely_it:
"(Vagy hogy az olajhoz jobban hozzáférjenek?) Az Iszlám Állam azért alakulhatott meg, mert az amerikaik felrúgták a nagyon kényes egyensúlyt a világnak azon a részén."
- Pontosan azért. Jelenleg az arabok keresztbe-kasul háborúznak. Nem építenek ipart, nem élnek magas színvonalon, hanem eladják az olajukat fegyverekért. Képzeld csak el ha a milliárdhoz közelítő arab népesség kínai módon kezdene fejlődni. a masszív és agresszív vallásosságuk mellett! Az hogy ez a helyzet alakult ki a Közel-keleten, szerintem vastagon a fejlett világ titkosszolgálatainak köszönhető.
A fejlett államoknak a legtutibb dolog az ami jelenleg arrafelé történik. Gusztustalan, erkölcstelen, de így van.

csak egy néző 2014.09.25. 11:19:46

@a nagy hohoohooo:
"Egy újabb FideSS troll.
Éhes ló
Üzenetküldés
Aktivitás
Adatlap
Adatlap
Éhes ló 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása

Valami technikai hibája lehetett ennek az Éhes pacinak, mert ez már régi fidiota troll.

Éhes_ló 0 bejegyzést írt és 3393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2011.06.19. óta tag.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 11:20:47

@belekotty: Hát ez az. És akkor pont ők beszélnek...?!

belekotty 2014.09.25. 11:21:03

@hansoloo: És kit érdekel, hogy a múmia emeszpések és függelékeik mennyi szavazatot kaptak? Normális balliberális nem szavazott a Mesterházi féle bagázsra. És most sem jobbak, amikor a Baja Zsurkivodkagyár Ferenc újra a pártvezetésben van.
Ne már azt hidd, hogy attól ti kevésbé vagytok birkák, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok nagy kalap szart sem érnek.
Ugyanazokat a jelszavakat kajáljátok meg és skandáljátok, amik a 60-as 70-es években voltak. Ezek a jelszavak már a 80-as évek puha diktatúrájában is cikik voltak amikkel jöttök.

belekotty 2014.09.25. 11:22:03

@Gergely_it: A kettőnek semmi köze sincs egymáshoz-

feketeesfeher 2014.09.25. 11:22:22

@gigabursch:
"A civil szervezeteknek szánt pénzek nem politikai műsorozásra valók."

Akkor talán a kormányzat elhúzhatna a civil pénzektől, meg a civil társadalom közeléből.
Ezt az átpolitizálást ugyanis a kormány kezdte, nem az általa vegzált civil szervezetek.

nu pagagyí 2014.09.25. 11:22:25

@Éhes ló:
Lássuk időrendben:

A norvég civil alap kezelői ellen nem az volt a vád, hogy elsikkasztják a pénzt, hanem az, hogy politikai alapon osztogatnak. A vádat a jól ismert pártember, Lázár elvtárs fogalmazta meg, aki történetesen állami poszton pöffeszkedik. Listái voltak neki, hogy egyes nyertes cégek bizonyos alkalmazottai valamilyen ellenzéki megmozduláson vettek részt valamikor. Nyilván ma Magyarországon bűn az, ha valaki az ellenzékkel szimpatizál, és az állam éppen ezért, listákat vezet a magánszemélyek politikai hovatartozásáról.

Amúgy a norvég civil alap olyan célokra ad pénzt öntevékeny polgári szervezeteknek, ami demokráciákban természetes, de úgy látszik nálunk nem kívánatos:

- emberi jogok és demokrácia;
- női jogok és esélyegyenlőség;
- szervezet- és közösségfejlesztés;
- ifjúsági- és gyermekügyek;
- környezetvédelem és fenntartható fejlődés;
- jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak;
- társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Nem csoda persze, ha ilyesmire rasszista, antidemokratikus csoportok nem jelentkeznek. Nekik ott van az állami civil alap.

Nem egy ostoba ember szereptévesztése állami poszton a "listázás", hanem maga a rendszer. A "vádat" tett követte, a hatóságok rászabadítása a norvég alapot kezelő szervezetre és a kedvezményezettekre. Feladatuk, hogy köztörvényes bűncselekményt találjanak, mert a politikai vád csak az elhülyített magyar közegben használható, európai szövetségi rendszerünkben szalonképtelen és hát tőlük kapjuk azt a pénzt, amit a hatalmi maffia szétoszthat egymásközt. Nincs kétségem, valamit "találni" fognak, mert itt nincsenek bérelt helyek, ha a KEHI, NAV, rendőrség, ügyészség nem produkál, repül a vezető.

Az eset jól mutatja a magyar viszonyokat, a hatalmi párt összefonódott az állammal, gátlástalanul használja hatalmát saját polgárai megfélemlítésére és ellehetetlenítésére. Diktatúra épül.

hansoloo 2014.09.25. 11:23:26

@belekotty: milyen az a normális balliberális? aki ilyen, az most kire szavazott?

belekotty 2014.09.25. 11:26:34

@hansoloo: Senkire. Szerintem azt sem tudod megfogalmazni mi az hogy balliberális, csak bégeted.
Na mesélj! Mi az hogy balliberális? Egyáltalán mi az hogy liberális? Miért is baj az szerinted?

hansoloo 2014.09.25. 11:35:28

@belekotty: az szdsz magát ballibeárlisnak definiálta. szerintem ők voltak az újkori magyar demokrácia legkártékonyabb formációja. fodor gabival, kunczéval, kókával, bauerrel...
fodor magát liberálisnak definiálja. szerintem az az ember egy ócska bohóc, egy mandátumvadász nímand.
a jelenlegi balos formációk (mszp, dk, pm, és a többi neve sincs formáció), akiki magukat is balosnak definiáljak, többet ártottak ennek a nemzetnek, mint használtak. ahogy látom, ebben nagyából egyetértés van a magyar választópolgárok között.

ennek megfelelően a balliberális számomra az, amit ezek az emberek és formációk képviselnek. balliberális az is, akik hozzájuk köthetők, legyen az "civil", vagy csak körülöttük sündörgő, norvég civil alapra pályázó ingyenélő. hát így.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 11:35:55

@belekotty: szerintem igen, mert, ismétlem, azért ahhoz, hogy valaki beleszóljon valamibe, kell, hogy legyen hozzá alapja: jogi (ebben a felállásban hiányzik) vagy erkölcsi (ez is hiányzik). Szóvá lehet tenni és kell is dolgokat, de a megfelelő módon és az illetékes fórumokon keresztül. A "majd mi ügyelni fogunk, hogy egy-egy országban jól menjenek a dolgok" nagyon sok és súlyos jogi, gyakorlati és morális problémát vet fel. Szerintem.

Gergő - gergo.me

belekotty 2014.09.25. 11:42:18

@hansoloo: Nem azt kérdeztem, hogy ki definiálta magát balliberálisnak, hanem hogy szerinted mi az hogy balliberális.
Különben az eszdéesz miért is volt kártékonyabb mint bármelyik másik?

belekotty 2014.09.25. 11:43:35

@Gergely_it: A politikának és a diplomáciának semmi köze sincs a jogi alapokhoz, de még az erkölcsi alapokhoz sem. Idealista vagy.

igazi Ténytár 2014.09.25. 11:43:40

@maxval a bircaman: Putyin is beszólt, akkor most mi van?

Inkább az van mint a viccben, hogy mi az hogy EGY őrült szembemegy a forgalommal az autópályán:
Hiszen mind szembejön?!

igazi Ténytár 2014.09.25. 11:45:04

@Gergely_it: De mi belepofázunk állandóan Brüsszel, Románia, Szlovákia, Szerbia stb ügyeibe az oksi?

nu pagagyí 2014.09.25. 11:45:38

@hansoloo: Minősítgetésen kívül mást nem sikerült kipréselned magadból. Mondok egy okot, amiért utáltad őket: nem sógor-koma alapon képzelték el az állam és az önkormányzatok működését. Egy liberális rendszerben nehezebb volt lopni, nem volt elég a seggnyalás, mert senki nem bírt abszolút hatalommal, valamint el kellett számolni a közpénzekkel és pályázatokkal a nyilvánosság előtt. A másik, ami baszta a csőröd, hogy nem csak formaság volt a jog előtti egyenlőség. Nem rúghattál bele valakibe csak azért, mert nem tetszik a pofája.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 11:45:44

@Gergely_it: Ne röhögtess ez csak a legutóbbi nicnevem:))))

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 11:48:37

Besírok az"Szijjártó az amerikai elnököt megvezették"....:))))) lásd MNO,MH,mandiner
Egy pár sarokkövet kiemelnék: alkotmány és az alkotmányos berendezkedés felforgatása (az új alaptörvény pártalkotmány és nem előzte meg széleskörű társadalmi vita), a törvénykezés kisajátítása (lásd 2/3-os törvények elfogadtatása egyéni képviselői indítványok alapján, mely kizárja az előterjesztés megvitatásának lehetőségét), az országgyűlési választási rendszer saját előnyükre történő megváltoztatása (így lehetett újra 2/3-ad), ún. "centrális" erőtér kialakítása (amivel visszatértünk az egypárti rendszerbe), javak egyenlőtlen alapon történő újraelosztása (földbérlet, költségvetési támogatások célzott módon és nem szakmai alapon történő kiosztása), visszamenőleges törvénykezés (szigorúan tiltott dolog egy olyan országban, ahol a jog mindennek az alapja). Emellett ide sorolható az egyház és politika újbóli összefonódása, iskolás gyerekek ideológiai alapokon történő oktatása és hosszan-hosszan sorolhatnám. Amit itt olvas, annak igazságtartalma nem lehet vita tárgya. Pontosabban részemről nem akarok vitát nyitni, mert tudom, hogy mindent meg lehet magyarázni. Egy nagyon friss példa a kormányzati szintű hazudozásra Rogántól, aki a legújabb, 1700 milliárdos csomag bejelentésének hírére reagált: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?". Szerintem ez mindent elmond.
Tisztában van a Norvég alap elosztásával vagy mondjuk a semleges CÖF-el?????
95% Orbánék osszák el még a csókosoknak kell az 5%is .Tudomásom szerint már agyba főbe ellenőrizték valami kis szálat találtak az LMP felé, a civilek és többek közt az fáj még Orbánnak hogy nem a független CÖF-el .Tudja mi a legnagyobb baja Orbánnak be van szarva fél retek .Azért én jobban szeretnék egy nyugati féle demokráciában élni mint egy Orbáni diktatúrában De azért jó volt olvasni hogy mennyire szereti a Fidesz szólamokat magáévé tenni ez a vak hűség .

Segíthetek még a mentők száma 104,központi hívószám 112:DDDDDD

belekotty 2014.09.25. 11:51:55

@nu pagagyí: Ahhoz képest az eszdéeszesek voltak a legkorruptabbak 2010-ig.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 11:52:39

@Gergely_it: Kénytelen vagyok hozzáfűzni egy két gondolatot írásához ! Hogy is van ez bárki bírálja Magyarország miniszterÁlnökét Orbán Viktort !!Az mind buta és rosszindulatú ! Orbán Viktor az áldozat ! ÖN ! Magyarországon él ? Nem látja mi történik a közéletben ? Sürgősen látogasson meg egy szemész szakorvos !De már lehet hogy késő a szürke hályog már az agyát is elborította ! Akkor most az EU közösség tagja vagyunk vagy nem ?olvasson, értelmezzen... aztán gügyögjön... mi a véleménye?
Hátha előrébb jutunk... Bár ismerve...ugye nem baj ,hogy egy szövetség tagjai vagyunk ,s aláírtunk egy jó pár egyezményt ,okmányt a demokrácia iránti elkötelezettségről ,amit Orbán folyamatosan felrúg ,neki csak az EU az USA pénze kell ,de a még saját törvényeit sem tartja be ,illetve annyiszor és úgy módosítja ahogy neki tetszik.Vannak bizonyos nemzetbiztonsági szabályok ,tetszik ,nem BE kell tartani !És a kritikák NEM a Magyar társadalmat ,hanem Orbán Viktort személyét,politikáját BÍRÁLJÁK !
A nemzet biztonságát veszélyezteti a civilek elleni állami erőszak, legyen az bármilyen formában jelen.... Ugyanis egy nemzet akkor éli szabadságát, ha önrendelkezése a néptől eredő, azt nem korlátozzák. Márpedig minden diktátor - fogalmazzunk szebben saját köreit privilegizáló ember, vagy csoport - egyenes szándéka a nép önrendelkezési jogának csökkentése, majd megszüntetése... Aki ezt nem képes felfogni, az majd fel fogja, ha a farok rossz oldalára kerül, ha beindul az igazi diktátum... Most ez még csak enyhe szellő... de a szellőből szél, majd vihar szokott lenni.

belekotty 2014.09.25. 11:52:57

@hansoloo: No? Nem sikerül megfogalmaznod mi az hogy liberális? összezavartunk?

hansoloo 2014.09.25. 11:54:55

@nu pagagyí:
"Egy liberális rendszerben nehezebb volt lopni, nem volt elég a seggnyalás, mert senki nem bírt abszolút hatalommal, valamint el kellett számolni a közpénzekkel és pályázatokkal a nyilvánosság előtt"

erről szeerintem kérdezd meg kóka professzort, vagy kérdezd meg medgyessy pétert, mire gondolt, amikor azt mondta, az szdsz tele van korrupciós ügyekkel.

amiket leírtál, magad sem hiszed el. lózungnak jó, de a valóságtól elképesztően messze van.
de figyelj, te nem velem vitatkozól, hanem a magyar váléasztópolgárokkal.
ha a liberális barátaid olyan ügyesek voltak, miért kerültek a történelem szemétdombjára? ha annyira átlátható, korrekt és követhető volt minden, miért nem támogatja őket választópolgárok tömege?
az igazság az, hogy liberális barátaid csúnyán leszerepeltek, és ezen az sem fog változtatni, ha te leírod még 47-szer, hogy ők a világ legkorrektebb demokratái. azért nem, mert nincs így.
ki lettek dobva a kukába, ők is, meg a liberalizmus is. mert ott a helyük.

hansoloo 2014.09.25. 11:55:40

@belekotty: jaja, össze.
leírtam. olvasd el. ha nem megy, hát így jártál.

igazi Ténytár 2014.09.25. 11:55:57

@Éhes ló: Erdejkes erv, de nezzuk.

Magyarországon van többedszer adócsaló, TB nemfizető.

De ha a jövőbeli uj kormány CSAK

BAYER Zsolt, SIMICSKA, KÖVÉR, ZSIGO, Stumpf illetőket hazkutattatja és viteti el tucatnyi rendőrrel akkor mit fog szólni?
_____
mandiner.blog.hu/2008/11/03/bayer_zsolt_finanszirozza_a_szlovak_rendorterrort_demokratikus_halozat
index.hu/belfold/simicskapeh0/
Simicska és Kövér cégei nem fizettek
____

Hisz ez csak 0.00004% adócsalás kemény elszámoltatása vagy akkor diktatúra van, USA segíts, jaj...

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 11:58:34

@hansoloo: Ha pl. kezdetnek elmagyarázna a tanulatlan ostoba Fidesz híveknek, hogy mi is az a liberalizmus, azzal valóban sokat nyerhetnék. Kevesebb lenne a tudatlan hülye, akik gondolkodás nélkül ismételgetik amit a vezér a szájukba adott - anélkül, hogy legalább főbb fogalmak jelentését ismernék.

Ha meg esetleg még azt is elmesélné nekik - aféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon - egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus. És mit számít az, hogy egy párt hogyan indul? Hol van az megírva, hogy egy párt nem revideálhatja a nézetét? Minden fejlődik/változik: Gondolom, már te sem Mosó Masa mosodáját olvasol, nem Halász Judit számokat hallgatsz, és nem Commodore 64-et használsz.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:01:13

@belekotty: Legyen, idealista vagyok. A politika értelmét én a közjó előmozdításában látom, a dilpomáciát meg az ebben való együttműködésnek. Nem így van? Tudom. Attól még, amit jónak tartok, nem adom fel csak azért, mert ellenkezik a valósággal.

@a Ténytár: ilyet nem mondtam.

@a nagy hohoohooo: ezt a nickneves dolgot nem értem.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 12:03:16

@hansoloo: Tényleg? Az unortodox gazdaságpolitika láttán ez eléggé megkérdőjelezhető..
A FideSS-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogato "hivek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.

Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülirható érdekszféranak a gazdasági érdekeit.
A FideSS előtti kurzus is tisztán csak gazdasági liberalizmusról szólt, azaz az sem más, mint vegytiszta neoliberalizmus. A Taigetosz-projekt mar akkor is mukodott, a koldusok és hajléktalanok mellett már akkor is mindenki elment, a munkanélküliekkel már akkor sem törődött a kutya sem. A liberalizmus az állitólagos baloldali kurzusban is csak szavakban (pontosabban szólva frázisokban) létezett csak.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:05:34

@a nagy hohoohooo: mivel ezt a szemorvosos-agyelborító-hályogos megjegyzést már más fórumon is olvastam tőled (nem, nem nekem szánva), nem reagálnék rá. Egyébként is, nem sok értelmét látom a személyeskedő megjegyzéseknek.

Nem írtam sehol sem olyat, hogy aki Ádert vagy Orbánt vagy Mo-ot szidja, az mind buta. Sőt, azzal kezdtem, hogy Obamának nem 100%-ig van igaza - vagyis valami igazság van benne.

De!! Ahogyan a bejegyzés írója kérte egy hozzászólásban, nem azzal foglalkozom a hozzászólásban, hogy a konkrét helyzetben (Ökotárs) kinek van igaza, lehet-e vegzálni a civileket, civilek-e, stb.

A cikk írója azt kérte, azzal foglalkozzunk, hogy Obama megszólalt: nem a mondanivalója igazságtartalmával, hanem magával a ténnyel. Ezt próbáltam tenni.

belekotty 2014.09.25. 12:05:36

@hansoloo: Még mindig nem írtad le mi az hogy liberális, szerinted. mellébeszélsz. Ja, ha meg kellene fogalmaznod mi az hogy liberális, kiderülne hogy tévesen használod.
Kókát és bandáját teljesen hibásan azonosítod a liberálisokkal. Ahogy azok sem azok akik nemzetinek nevezik magukat.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 12:05:40

@Gergely_it: Az Éhes_ló többféle nickvariációt használ.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 12:07:40

@Gergely_it:
Hadd pontosítsam: Az Ökotárs, a Norvég Alapokhoz fűződő 13 támogatott esetében NEM használt fel norvég pénzt, sőt semmiféle pénzt, az önrészt megsegítő visszatérítendő támogatásként.
Az Ökotárs alapítvány MÁS, főként EU-s pénzek önrészének a kiegészítése céljából, a SAJÁT alaptőkéje terhére bocsátott ki, az alaptőke és annak ÉRTÉKMEGŐRZÉSE biztosításával, az MNB banki alapkamatának megfelelő hitelt. (pontosabban, kölcsönt.)
Az alapítványok ALAPVETŐ joga és kötelessége, hogy MINDEN a rendelkezésükre álló forrásukkal, az Alapító Okiratukba foglaltak szerint támogassák az általuk (mondom; általuk) arra érdemesnek tartott projekteket.
Tehetik ezt akár szponzorálással, akár hitel (kölcsön) kibocsátásával.
Mi több, az alapítványoknak jogukban áll - akár a hitelek (kölcsönök) kamataiból is - gyarapodni, ha az így megszerzett jövedelmeiket az alapítvány céljaira fordítják.
Sőt, arra is joguk van, hogy a saját tőkéjüket - akár - üzleti vállalkozásokba fektessék, vagy ilyeneket finanszírozzanak meg, amennyiben a megfelelő kockázatelemzést követően (feasibilitiy study, cash-flow, netto present value), úgy ítélik meg, hogy az így beinvesztált törzstőkéjük hozama az alapítványi céljaik elérését jobban szolgálják, abban nagyobb eredményt érhetnek el, mint amennyit a - saját hatáskörükbe tartozó, külön felhasználási kikötéssel nem lekötött, megcélzott - bevételeik szétosztásával érhetnek el.
Ezt a gyakorlatból is ismerem, mert voltam alapítványhoz kötött (annak részét képező), gazdasági vállalkozás igazgatója (egyben az alapítványi elnökség tagja), amely vállalkozás - a törvényes közterhek megfizetését követően - nagyobb, folyamatos és kiszámítható bevételt eredményezett az alapítvány részére, mint amennyit az adományokból lett volna képes az előzetesen meghatározott közcélok elérésére fordítani.
Természetesen az alapítványunkat és kapcsolódó szervezeteit az adóhivatal és egyéb szakirányítási szervek, rendszeresen ellenőrizték, és soha semmiféle rendellenességet, jogszabálysértést a működésében nem találtak.
Mi magunk is - az én előterjesztésemre - támogattunk más alapítványokat, mi több gazdálkodó szervezeteket, az utóbbiaknál jó néhány esetben - előre kiszámított és megállapodott - profitot is megcélozva.
Minderre mind az alapítványokra előírt, mind a GT, vállalkozásokra vonatkozó, valamint a Pénzintézeti Törvény vonatkozó jogszabályai megtartása mellett.
Részemről ennek az ismeretéből is következik, hogy szakmai meggyőződésem, hogy az Ökotárs nem sértett jogszabályt, és a vegzálása abból a célból történik, hogy akadályozzák a - mindenkori - kormányoktól független, azokkal szemben kritikus, a demokráciát sérthető magatartásokkal szembeni fellépést.
Ez több már mint szégyen, ez a demokratikus alapelvek felrúgása, diktatórikus alapvetés, hatalmi arrogancia, gazemberség.
Ezzel szemben minden jóérzésű, a saját jogai iránt érzékeny embernek fel kell lépnie.

belekotty 2014.09.25. 12:08:19

@Gergely_it: "A politika értelmét én a közjó előmozdításában látom, a dilpomáciát meg az ebben való együttműködésnek. Nem így van?"
- Nem, ez idealizmus.
Ahogy Churchill fogalmazta. "Angliának nincsenek barátai, Angliának érdekei vannak."
A politika és a diplomácia az érdekek érvényesítése.
Amit te írsz, abban én akkor hittem amikor még a csattogós lepkét tologattam.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:11:44

@belekotty: Talán egyszer én is felnövök (megkeseredek?), reálisabban látom majd a világot, és az ideáimat a valósághoz igazítom. Egyelőre fordítva van: próbálok azért tenni, hogy az általam igaznak és jónak megismert eszmények a valóságban, a hétköznapokban is megjelenjenek. :)

@a nagy hohoohooo: ha célzás volt arra, hogy én lennék az "éhes_ló": nem, nem az vagyok. IP cím alapján könnyen kideríthető. Elég megkérdezni a blog tulajdonosát.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 12:14:58

@a Ténytár:

Ilyen a diplomácia, beszólások vannak.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:15:14

@a nagy hohoohooo: csak ismételni tudom magam, nem az Ökotárs-helyzet izgat, nem ismerem elég jól a részleteket, csak a sajtóból értesülök erről-arról, így nem akarok állást foglalni, hogy kinek van igaza, hanem az foglalkoztat, hogy Obama megszólalt. És megint a blogírót idézem:

"Felhívnám a kommentelő közönség figyelmét, hogy a poszt *nem* arról szól, hogy jogos-e a hazai civilvegzálás, vagy hogy Obamának igaza van-e. A mondandóm szempontjából mindez sajnos másodlagos."

Egyetértek vele, már önmagában jó téma és hírérték, hogy az USA egy másik ország belügyeivel kezd foglalkozni.

És hogy világos legyen: nem a fideszre szavaztam. Legutóbb sem, és előtte sem.

sas70 2014.09.25. 12:16:38

@gigabursch: "Halkan jegyzem meg:
Az a civil szervezet amelyik politizál, az - bár nem közszerv -, de tevékenységével messze túlmutat a civilségén, ergó önmagát zárja ki a civil szervezetekből."
Halkan jegyzem meg: CÖF, meg a birkamenet, óriásplakátostól?

belekotty 2014.09.25. 12:17:14

@Gergely_it: "Egyelőre fordítva van: próbálok azért tenni, hogy az általam igaznak és jónak megismert eszmények a valóságban, a hétköznapokban is megjelenjenek. :)"
- Helyesen teszed. Viszont akkor politikusnak alkalmatlan vagy.

Netuddki. 2014.09.25. 12:17:45

@hansoloo: "Ezek a szervezetek civil köntösbe búja folytatnak nem leplezett politikai tevékenységet, a norvég civil alap forrásaiból. Kormányellenes tűntetés szerveztése."

Bizonyíték? BIZONYÍTÉK? HE? Az, már kevés, hogy a fideszbirkák csak mocskolódnak, terelnek, mocskolódnak és terelnek. Minden szónak súlya van. Most már belelavíroztátok magatokat ebbe a helyzetbe, nem ússzátok meg magyarázat nélkül!

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 12:19:33

@Gergely_it: Nem kell képzelődnöd ,az én írásomból ezt nem olvashattad ki ,van elképzelésem milyen más neveken fordul elő Éhes ló ,de se időm ,se kedvem ,de főképp ki a fene jegyzi meg a kutya nevét amelyik a járdára szarik , a gazdája a bűnös aki nem gondoskodik az eltakarításáról.
De most már dolgom van ,az előzővel tisztáztam az Ökötárs helyzetét ,legalábbis az értőknek.

Netuddki. 2014.09.25. 12:20:45

@Gergely_it: Ja, és akkor megint terelnek a fideszbirkák, hogy azért foglalkozik a zusa Magyarországgal mert a hazaáruló libsibolsik...
És akkor azt hiszik a fideszbirkák ezzel el van intézve, lehet oszolni, nincsen itten kérem semmi látnivaló???

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 12:23:36

@Gergely_it: Ja még annyit ,valahogy nem jutott eszébe Szijjártónak főnöke illiberális jelszóval díszített tusnádfürdői zászlóbontása, mikor ma a magyar nép szabadságszeretetéről oktatja ki Obamát?
Mert ez a kettő fogalom valahogy nem fér meg egymás mellett.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:27:57

@belekotty: "Viszont akkor politikusnak alkalmatlan vagy."

Tudom, nem is politikával foglalkozom, a magam helyén és a magam területén próbálok valami jót tenni, persze a tévedés és hiba veszélyével. Itt csak egyszerűen a véleményemet mondtam el.

@a nagy hohoohooo: Nem képzelődöm, nem állítottam. Ott volt egy "ha" szócska a mondatom elején, éppen azért, mert nem volt világos, mire céloztál. Ennyi.

@IGAZI_kovi1970: ??

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 12:28:52

@a nagy hohoohooo: Ez megint egy messzire vivő, más téma, nem akarom "szétkommentelni" az egészen másról szóló bejegyzést.

belekotty 2014.09.25. 12:32:42

@hansoloo: Valahogy gyorsan eltűntél amikor elkezdtük feszegetni hogy tudod-e mi az a liberális.

igazi Ténytár 2014.09.25. 12:36:42

@maxval a bircaman: Ne terelj ;-)))

Akkor most hogy is állsz az Orbán jól dolgozikkal ha mindenki beszól neki mert nem demokrata, nácizmust (?!) népszerűsítő, fasisztoid diktator?

igen, mindenki szembejön.

index.hu/kulfold/2014/09/19/kisertet_jarja_be_europat_-_nacizmus_kisertete

Netuddki. 2014.09.25. 12:38:49

@Gergely_it: A fideszbirkákról írtam, meg a terelésről (hehe) nem rólad. Magadra vetted?

igazi Ténytár 2014.09.25. 12:41:59

@Gergely_it: "Lassan már-már kongresszusi döntés születése várható a mindenkori amerikai elnök tévedhetetlenségéről."

Ilyen baromságot csak elvakult amcsi ellenesek próbálkoznak meg az orbani szekta hívők (akiknél a hitük úgy változik ahogy Orbán böffent egyet)

Az Usaban szinte napi foglalkozás, szembesíteni az elnököt, hogy mi mindenben tévedett stb.

listverse.com/2013/01/01/10-stupid-mistakes-of-american-presidents/
www.britannica.com/blogs/2009/01/the-10-worst-decisions-by-us-presidents-lessons-for-obama-a-new-blog-series/

Muad\\\'Dib 2014.09.25. 12:52:27

Irtózatosan zavaró, hogy sajnos manapság egy lassan rendőrállamnak nevezhető agresszív imperialista csürhe- USA - óhajtja eldönteni, ki a jó fiú és ki a rossz. Normális esetben - sajnos a befolyása ezt nem teszi lehetővé - ignorálni kéne kijelentéseik nagy részét.
Ami számunkra sokkal fontosabb az az EU felől érkező kritika, akik minden defetizmusok és opportunizmusuk ellenére még mindig messze kulturáltabbak, mint az ámerikaiak. Tehát nekünk először az ő jogos kritikáikra kéne reagálni, ha jót akarunk magunknak és esetleg el is akarunk érni valamit.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 13:04:22

@a Ténytár:

Keversz különböző dolgokat.

Oroszországban Mo. megítélése jelenleg rendkívül pozitív.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.09.25. 13:09:05

@maxval a bircaman: talán még Burkina Fasoban is. Ez a szint?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 13:18:17

@timargabor:

Na és?

Persze, hogy rossz Mo. megítélése az USA-ban, ha Mo. nem tartozik Amerika legközelebbi seggnyalói közé.

Ebbben gondot látsz?

Obama és Orbán - mint Hitler és Horthy 1943-ban.

belekotty 2014.09.25. 13:21:55

@Muad\\\'Dib: "egy lassan rendőrállamnak nevezhető agresszív imperialista csürhe"
- Mondjál nagyhatalmat, amelyik nem így viselkedik/viselkedett!

belekotty 2014.09.25. 13:23:39

@maxval a bircaman: Mo. megítélése többek köz5t azé is rossz az usákokná, me az orosz brumi seggit njajják politikusaink.
A sok fizetett kommentelőről, akik elsők szoptak lenni a posztokon, nem is szólva.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 13:25:00

@belekotty:

Mivel Oroszországnak van igaza, nem gond kicsit a seggét nyalni.

belekotty 2014.09.25. 13:25:55

@maxval a bircaman: Na ez jellemző rád. oszt mibe v igaza, amijé a seggit kő njalni?

Muad\\\'Dib 2014.09.25. 13:29:59

@belekotty:
Természetesen mindegyik így viselkedik, de az USA álszentsége finoman szólva is brutális.

nu pagagyí 2014.09.25. 13:33:19

@Muad\\\'Dib: Az EU részéről ugyanolyan kritikákat kapunk, mint az USA-tól, de azt is leszarja önjáró kormányunk. Amíg fel nem függesztik az EU támogatásokat játssza a nagy fiút, hiszen van mit zsebre tenni. A hűbéreseken túli világ meg jobb, ha kussol, ha nem akar hatósági zaklatást a nyakába vagy gyűlöletkampányt a fizetett professzionális lejárató csoportoktól. Pártunk és kormányunk akkor szokott kiakadni, amikor itthon teleszájjal hirdetett elveit, gyakorlatát szóvá teszik külföldön. Az EU-ban ugyanis demokratikusnak és a jogállami normákat messzemenően tisztelőnek hazudja magát.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.09.25. 13:34:32

@maxval a bircaman: persze tudják, a szovjet elvtársak éjszaka, harci körülmények közt már kettes szinusszal is számolnak (K. őrmester, amikor az aknavető állásszögének szinuszára egynél nagyobb szám jött ki neki.)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.25. 13:40:59

@belekotty:

Nem kell senki seggét nyalni.

De ballib nyelven a seggnyalás szó jelentése: valaki mással érteni egyet.

Muad\\\'Dib 2014.09.25. 13:43:20

@nu pagagyí:
Részben. De amelyik kritika az USA felől indulva járja be a tábort, az sokszor hogy is mondjam, gyanús. Abszolút függetlenül attól, hogy a konkrét civil szervezetek vajon politikai okokból finanszírozottak vagy nem, igen visszás a kritika egy olyan államtól, ami esetében a kiszivárgott/feloldott CIA és egyéb anyagokból világosan látszik, hogy a külföldi "civil" szervezetek pénzelése alapvető stratégia hosszú évtizedek óta a politikai/gazdasági befolyás erősítése érdekében.
Az EU kritikáinak nagyobbik része nem ezzel foglalkozik, de sajnos azokat is les*arja a jelenlegi vezetés.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 14:31:10

@IGAZI_kovi1970: nem vettem magamra, éppen azért tettem két kérdőjelet, nem értettem, és továbbra sem értem, miért nekem írtad válaszként.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.25. 14:37:59

@a Ténytár: továbbra sem értem,miért kell valakit minősíteni a véleménnye miatt, és miért a személlyel, nem pedig a hozzászólásával foglalkozni.

A kiemelt mondat irónia volt, nyilván senki nem számít még csak hasonló döntésre sem, és még csak azt sem állítottam, hogy Amerikában mindig és/vagy mindenki egyetért az elnökkel. Nyilván nem. A világ nem fehér és fekete. Én egyszerűen azt látom, és erre utaltam az ironikus, történelmi példára alapozott mondattal - persze, lehet, hogy rosszul látom -, hogy Amerika, mint olyan, kezdi felvenni a nemzetközi döntőbíró szerepét, egy kis végrehajtó hatalmat is hozzá csapva.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.09.25. 14:42:39

Én őszintén megmondom, nem értek egyet a poszt végkövetkeztetésével. Nem az Orbánékkal kapcsolatos megállapításokkal van bajom, azok szerintem alapvetően helytállóak. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a posztoló beleesik ugyanabba a hibába, mint sok más ellenzéki véleményformáló, akik a nyugati politikusoknak és úgy általában véve a "nyugati polgári klubnak" valamilyen értékelvű magatartást tulajdonítanak. Ez szerintem wishful thinking, a nyugati politikai elit erkölcsileg vagy értékelvűség szempontjából semmivel sem jobb pl. Putyinnál, csak éppen sokkal finomabbak az eszközei és nagyobb a mozgástere.
Akkor sem érdekelné őket, hogy mi zajlik Magyarországon, ha nem lenne ezer más, messze fontosabb dolguk is. Döntő többségük valószínűleg ugyanazt tenné a saját országában, amit Orbán nálunk, de lehet hogy még durvább dolgokat is, csak őket a társadalmi közeg és az erős versenytársak jelenléte (még) képes korlátozni.

Persze, persze foglalkoznak velünk időnként, ahogy tette most Obama is, de érezhető, hogy csak azért, mert éppen téma vagyunk a sajtójukban. Valós eredményei sosincsenek (nem is lesznek) ezeknek az "aggódásoknak" meg "figyelmeztetéseknek". Mindaddig, míg Orbán nem sérti a nyugat alapvető érdekeit (és nem fogja, mert ehhez van elég esze) addig nem lesz itt semmiféle szankció.

Igazság szerint a nyugati véleményformáló értelmiség egy kisebb részén kívül a kutya sem foglalkozik Magyarországgal vagy a fidesszel. Még akik foglalkoznak is velünk, azok is inkább csak a téma, a szenzáció kedvéért teszik, semmint valós érdeklődésből, nem véletlen, hogy a megállapításaik leggyakrabban leegyszerűsítő általánosságok ritkábban egyszerű blődségek (ezzel természetesen megintcsak Orbánék malmára hajtják a vizet).

oszt jónapot 2014.09.25. 14:50:47

@Éhes ló: "Akik a maki bajszát cibálják, azokat lebombázzák demokráciával, vagy drónról, bérgyilkosoktól kapnak a komplett családjukkal együtt halálos üzenetet."

A próféta szóljon belőled.

Egéridomár 2014.09.25. 15:32:15

@gigabursch: Csak halkan jegyzem meg:
A "Civilbe Öltözött Fireszesek"-ről (CÖF) mi a véleményed?

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 15:41:05

@Gergely_it:

Ne beszélj mellé,másról ez már nem az első figyelmeztetés volt ugyi a Washington Post és „Magyarország Mussolinije illiberális állammá akar változtatni egy EU-tagországot” – ezzel a címmel közölt összefoglalót a Newsweek
Majd a Washington másodszor is megintette Orbánt
Bécsben, az EBESZ egyik tanácskozásán az amerikai delegáció helyettes vezetője kijelentette: a két civil szervezet irodáinak lerohanása a jelek szerint azt szolgálta, hogy elnyomja a bíráló hangokat és korlátozza a civil társadalom szabad működését. Négy hónap alatt ez már a második eset, hogy a washingtoni kormányzat szóba hozza a témát az összeurópai szervezet valamelyik fórumán."
"Bill Clinton az Atlantic Magazine folyóiratnak adott interjúban is kitért Magyarországra, amikor arról beszélt, hogy a kölcsönös függés rendszerének erősítésével kell feltartóztatni az újjáéledő nacionalizmust."

Erről az az idióta fidesznyik gondolkodásmód jut eszembe, mikor megfogalmazta az egyik nyomi, hogy az ajánlásaik szerint kik taníthassanak erkölcstant az iskolákban:

"akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak). Erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus továbbá csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, "aki mentes a szexuális aberrációktól", és otthonában sem néz szexfilmeket."

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az a kormány, ami évről-évre kitömi a CÖF-öt százmilliókkal, teljesen világosan ideológiai alapon, az most telesen rápörgött erre a 4 MILLIÁRD forintra, amivel nekik annyi a bajuk, hogy nem ők osztják, hanem valódi civilek. A nemzetközi megállapodás alapján -amelyet éppen Lázár szegett meg azzal, hogy az NFÜ-t megszüntette és saját kezébe tette a pénzek elosztását- a pályázati pénzeket (kapaszkodni!) PÁLYÁZATOK útján osztják el és ezekről nem Lázár dönt. Pontosan azért, mert ha ő döntene, akkor az állami gondozottak, a hátrányos helyzetűek stb, tehát a valódi civilek helyett minden menne Csizmadiának és a CÖF-nek. A céljuk egyébként az, hogy Norvégia bepöccenjen és semmi pénz ne jöjjön. Nem a 4 mrd a lényeg itt, hanem a másik 40, ami nem jön Lázár húzása miatt. Ezzel előre menekülnek,hogy kreálnak egy nem létező botrányt és megpróbálják úgy beállítani, hogy a kreált kamubotrány az oka a másiknak is, politikai támadás van szegény hazánk ellen. Ehhez persze kell egy nagyon hülye ország, nagyon hülye választókkal. De ez adott, mint láthattuk ismét áprilisban,májusban is. Ezek a fránya norvégok nem értik, hogy csak egy civil mozgalom van Orbanisztánban?A CÖF.A kormánynak semmi köze a Norvég Civil Alap által támogatott civilekhez. "A Kehi azt jelent fel, akit csak akar, attól még a Norvég Alap rohadtul nem tartozik a hatáskörébe, ergo szankcionálni sem tudja. Egyébként ha a politikai szervezetek pénzelése a gond, akkor a FideSS kiscsicskáját, a közpénzből eltartott narancslészagú CÖF-öt miért nem cseszegetik? Én már csak azt várom, hogy a nyugat vezetői mikor jönnek már rá, hogy a FideSS Orbánnal az élen úgy átkúrták őket mint annak a rendje és mikor kezdenek el tényleg tenni ez ellen. Előttük épül egy diktatúra, és mintha nem akarnák tudomásul venni. Vannak bizonyos európai értékek, amit a tagok többsége nem csak elismer, hanem be is tart. De ugyanígy vannak gazdasági megállapodások is, amiket szintén általában betartanak. Ezeknek fejébe kapnak támogatást a lemaradottabb országok, tehát hogy mind gazdaságilag mind emberjogilag (jó megfogalmazás?) felzárkózzanak a keleti országok. Ehhez az képest már az ország határában már ki lehetne tenni egy táblát azzal a szöveggel, hogy: "Itt épül Horthy-Orbanisztán - támogatta az EU" Szóval pénzt adnak az országnak, de a pénz az a FideSS-CÖF politikusok zsebébe vándorol, de mintha ez még nem lenne elég, még az állampolgárok jogait is ott kurtítják ahol tudják. Ők meg csak öntik a pénz az országba... Szóval nem azt mondom, hogy tényleg nekik kéne itt rendet rakni, de akkor legalább ne pénzeljék ezt a borzalmas rendszert.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.09.25. 15:43:15

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: alapvetően egyetértek, sőt írtam is már erről. Az Európai Néppártnak pl. sokkal kényelmesebb hallgatni, és élvezni, hogy jó sok fideszes EP-képviselő növeli a frakciójukat. Egész addig, amíg (1) pont az ilyen alkalmak kapcsán fel nem vetődik a kérdés, hogy mihez asszisztálnak és főként hogy miből származik nekik maguknak hasznuk, vagy (2) amíg a fideszes EP-képviselők nem mennek a néppárti frakció ellen.

Most mindkettőre volt példa.

Ne abból induljunk ki, hogy megtennék-e odahaza ugyanezt ezek az nyugati europolitikusok mint Viktor. Megtennék - ha tehetnék; de nem tehetik, mert az ottani választók nem nyelnék le. Így valószínűleg eszükbe sem jut. (Van azért praktikájuk elég, csak sokkal rafináltabb.)

Szóval ahogy írtam: nem tuti, hogy ez lesz, csak a valószínűségek változnak.

Muad\\\'Dib 2014.09.25. 15:48:51

@a nagy hohoohooo:
ROTFLMAO!
Jó hosszan leírtad a semmit, ami hűen tükrözi miért tart itt az ország. Véleményed röviden:
- Aktuálpolitikai okokból támogatni a cöföt --> rossz, mert a hülyegonoszfityesz csinálja
- Aktuálpolitikai okokból támogatni rendszerkritikus civilszervezeteket ---> jó, mert a hülyegonoszfityesz jól megkapja.
Csak tenni kell egy 180 fokos fordulatot a hozzáállásodban és máris megkapjuk az átlag fityeszes véleményét.

Valójában MINDKETTŐ rossz és borzalmasan káros az amúgy is döglődő demokráciánk számára. Ahogy az is egyértelmű, hogy az USA-t nem a demokrácia, vagy szabadság érdekli (legfeljebb könnyebben kezelhetőnek tartja), hanem a neki megfelelő politikai és gazdasági környezet. Lásd Szaúd-Arábia vs. Magyarország. Első jó, második rossz...

Muad\\\'Dib 2014.09.25. 15:50:07

@timargabor:
Az aggódó USA sokkal meredekebb dolgokat is megtett már a saját állampolgáraival - felhasználva a terrorizmustól való félelmet -, lásd: patriot act.

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 16:56:50

@Muad\\\'Dib: Igazad van .Erről is csak Gyurcsány tehet, :))))))mert telebeszélte hülyeségekkel Clinton és Obama fejét! Arról már nem is beszélve, hogy ez a két ostoba ki is mondta azt, amit az a félelmetes, erőszakos Gyurcsány megkövetelt tőlük! És ebből már világosan lekövethető, hogy az új külügyminiszterünk magyarázata a megfelelő: "Bill Clinton régen járt Magyarországon, és átverték a tanácsadói!" Te is így gondolod troll?! Mellesleg sem Obama, sem Clinton nem avatkozott be az ország belügyeibe - mint állítják itt FideSS-közeli felfogású emberek, csupán egy lapon említették Orbánt olyan népek vezetőivel, ahol közel sem a demokráciai alapelvei érvényesülnek!
Sajnos be kell látnunk, hogy ebben viszont teljes mértékben igazuk van - bármit is mondjon erről Szijjártó Péter! Aki pedig ezt magától nem látja, annak fogalma sincs arról, hogy mi folyik ebben az országban a demokratikus jogelvek és alapintézményinek lebontása, politikai hatalom által történő befolyásolása terén! Az hogy még ezt Ön, vagy Polgári Körös társai egyelőre nem érzik, abból adódik, hogy érzelmileg elfogultak a jelenlegi kormány vezetője iránt. Pedig észrevehetnék már, Orbán pont azt csinálja, mint Rodolfó! „Vigyázat, csalok!” Elnézést kérek a bűvész hozzátartozóitól, hogy egy lapon említem a mestert ezzel a
közönséges tolvajjal, aki ellopta népétől a demokráciát!

a nagy hohoohooo 2014.09.25. 16:59:39

@Muad\\\'Dib:

Besírok az"Az aggódó USA sokkal meredekebb dolgokat is megtett már a saját állampolgáraival - felhasználva a terrorizmustól való félelmet -, lásd: patriot act. ":))))))))
Egy pár sarokkövet kiemelnék: alkotmány és az alkotmányos berendezkedés felforgatása (az új alaptörvény pártalkotmány és nem előzte meg széleskörű társadalmi vita), a törvénykezés kisajátítása (lásd 2/3-os törvények elfogadtatása egyéni képviselői indítványok alapján, mely kizárja az előterjesztés megvitatásának lehetőségét), az országgyűlési választási rendszer saját előnyükre történő megváltoztatása (így lehetett újra 2/3-ad), ún. "centrális" erőtér kialakítása (amivel visszatértünk az egypárti rendszerbe), javak egyenlőtlen alapon történő újraelosztása (földbérlet, költségvetési támogatások célzott módon és nem szakmai alapon történő kiosztása), visszamenőleges törvénykezés (szigorúan tiltott dolog egy olyan országban, ahol a jog mindennek az alapja). Emellett ide sorolható az egyház és politika újbóli összefonódása, iskolás gyerekek ideológiai alapokon történő oktatása és hosszan-hosszan sorolhatnám. Amit itt olvas, annak igazságtartalma nem lehet vita tárgya. Pontosabban részemről nem akarok vitát nyitni, mert tudom, hogy mindent meg lehet magyarázni. Egy nagyon friss példa a kormányzati szintű hazudozásra Rogántól, aki a legújabb, 1700 milliárdos csomag bejelentésének hírére reagált: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?". Szerintem ez mindent elmond.
Tisztában vagy a Norvég alap elosztásával vagy mondjuk a semleges CÖF-el?????
95% Orbánék osszák el még a csókosoknak kell az 5%is .Tudomásom szerint már agyba főbe ellenőrizték valami kis szálat találtak az LMP felé, a civilek és többek közt az fáj még Orbánnak hogy nem a független CÖF-el .Tudja mi a legnagyobb baja Orbánnak be van szarva fél retek .Azért én jobban szeretnék egy nyugati féle demokráciában élni mint egy Orbáni diktatúrában De azért jó volt olvasni hogy mennyire szereti a FideSS szólamokat magáévé tenni ez a vak hűség .

Segíthetek még a mentők száma 104,központi hívószám 112:DDDDDD

Bereznay 2014.09.25. 20:07:50

„Nehogy valaki azt higgye, hogy ezt így akár a hazai szétesett és épp öngyilkos elit kommandót játszó baloldal, akár valamilyen nemzetközi cionista összeesküvés össze tudná hozni.”

Föntiek nem is (utóbbinak eszébe sem jutna), de van olyan, aki ezt össze tudja hozni. Illetve tudta. Semmi esetre sem elképzelhetetlen, egyidejűleg valószínűsíthető.

Ezzel nem foglaltam állást, hogy kinek van igaza az érintett kérdésekben.

Bereznay 2014.09.25. 20:14:32

@maxval a bircaman:

Tartalmilag nem biztos, hogy így van, de a megközelítéseddel csak egyet tudok érteni.

Bereznay 2014.09.25. 20:24:08

@a nagy hohoohooo:

Anélkül, hogy a többit vitatni akarnám (vagy foglalkozni vele), nagyon zavar az a beállítás – mindegy hányan nyomják – mintha a demokrácia hiánya nálunk Orbánhoz volna köthető.

Éhes ló 2014.09.25. 21:12:57

@a nagy hohoohooo: nem nyertél, hangszórót sem.
Légy kreatívabb a keresésben, vagy kérdezd a bicskás haverokat, ők menők a cenzúrázásban.
Az emberálarcodat megkereshetnéd, mert ami alatta van nem csak undorító, hanem riazstó is sokaknak.
Ember nem lehet ilyen állat!

Éhes ló 2014.09.25. 21:24:14

@nu pagagyí: van aki ezt szajkózza, van aki amazt.
Ebben majd a bíró dönt.
Abban van vitánk, hogy már 2006-ban ősszel leírhattad volna azt, hogy:
"Az eset kétségtelenül jól mutatja a magyar viszonyokat, ahogy a hatalmi párt összefonódott az állammal, gátlástalanul használja hatalmát saját polgárai megfélemlítésére és ellehetetlenítésére.
Diktatúra épül."
De nem írtad és obamaki elődjei sem írták, sem a kedves ejrópaiak.
Nem volt róla cikk sem emitt, sem amott "mértékadó" orgánumoktól, paul lendvai is kussolt.
Nekem ez a gondom azon tól amit a kommentekben leírtam.

Éhes ló 2014.09.25. 21:25:13

@oszt jónapot: vigyázz ne te légy az első. Makiéknál hullik a forgács, ha fát vágnak.

Éhes ló 2014.09.25. 21:28:40

@a Ténytár: szerintem megtették és megtehetik ismét, jót röhögök rajta ismét.

Kár, hogy rövid a tárad kapacitása az emlékezéshez.
Pedig gyúrtak páran 2002 után, hogy kitekerjék a nyakukat.

De nem jött össze és a főfőfőfőelszámoltató már a politikai kukából is kirohadt.
Szóval emléxel rá, vagy guglizzam ki neked "ténytár". :)

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.09.25. 22:54:31

@Bereznay: erről az a székely vicc jut eszembe, amikor a szeredai rádió riportot készít az öreg Sándri bával Kozmáson:
- Aztán igaz-é, amit magáról mondanak egész Alcsíkban, de még a Kászonban is híre ment, hogy maga tényleg mindent tud?
- Mindent IS!
(persze, nem csak hozzá köthető. hozzá IS. most épp nagyon.)

Bereznay 2014.09.25. 23:28:15

@timargabor:

Magától értetődik. De gondolj a kapcsolt árura. Arra hogy ezt úgy szokták beállítani, hogy általa és miatta nincs, mintha közvetlenül előtte még lett volna. Ami tömény valótlanság, pontosan tudod.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.09.25. 23:47:05

@Bereznay: persze, folyamat az egész, egymást feltételező szereplőkkel.

Bereznay 2014.09.26. 00:08:31

@timargabor:

Igen, és ha az éppen funkcionáló rosszabbnak érződik az két okból van. Az egyik pszichológiai, a másik, meg, hogy a rendszer logikusan egyre lejjebb visz mindent. Ha sikerülne cserét elérni a fölcserélhető szereplők között, a következő alatt rosszabb lenne, mint most. És így tovább. Kódolva van.

Muad\\\'Dib 2014.09.26. 07:56:53

@a nagy hohoohooo:
Gratulálok a funkcionális analfabetizmusodhoz. Pár dolgot azért még egyszer kiemelnék a kommentjeimből:
"Ami számunkra sokkal fontosabb az az EU felől érkező kritika...Tehát nekünk először az ő jogos kritikáikra kéne reagálni, ha jót akarunk magunknak és esetleg el is akarunk érni valamit..."
A CÖF-el kapcsolatban szintén leírtam, hogy abszolút rossz és elítélendő.

Ha ennyire sötét hülye vagy, akkor bátran maradj meg abban a kis világodban, ahol mindenki fityeszes, aki nem olyan szánalmasan opportunista, hogy kritizálni meri a nagy USA-t...

a nagy hohoohooo 2014.09.26. 16:39:19

@Muad\\\'Dib:

Azt a :"sötét hülye "-ét ne itt keresd,megtalálod otthon a tükrödben ,nem is egyet ,mindjárt hatot.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.09.27. 04:38:10

Ezt a Szíjjártó-Clinton-Obama háromszöget, amennyiben kicsit megrotáljuk a szereplőket, leképezi egy régi vicc:

A munkácsi piacon egy távolbalátó kiabál:
- Ég Lemberg! Ég Lemberg!
Jön egy szekeres atyafi, megjegyzi a távolbalátót néző sokadalom felé:
- Ez az ember egy csaló. Most jövök Lembergből, nem is ég.
Egy hang a távolbalátó védelmére kel:
- No iszen! De legalább ellát odáig!

oszt jónapot 2014.09.29. 07:25:59

@Éhes ló: szerencsére Felcsút meg a Rózsadomb is messze van. :)

Éhes ló 2014.09.29. 20:19:13

@oszt jónapot: sokan hiszik ezt. Eztán majd jön a sikoly, meg a későbánat, ha mégsem oda megy az áldás.
süti beállítások módosítása