A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Házkutatás NAV-ügyben: bejelentővédelem NER-módra

2013.12.20. 06:30 timargabor

"Ha bármely, az államhoz köthető gazdasági ügyben jogsértésről van tudomása, tegyen feljelentést, hiszen ez kötelessége is" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2012. május 7-én a Parlamentben Karácsony Gergelynek. Nem először és nem utoljára: ez rendszeresen visszatérő érv, ha az országgyűlésben oligarchavádak kerülnek elő. Tiszta és egyenes beszéd.

2013. novemberében Horváth András volt adóhivatali alkalmazott a nyilvánosság elé állt, kijelentve, hogy az APEH/NAV működésében már az előző kormányzati ciklus óta olyan visszasságok tapasztalhatók, amelynek eredményeként a hivatal nem akar vagy nem tud fellépni éves szinten 1000 milliárdos nagyságrendű áfacsalási ügyekben. Bár konkrét ügyeket nem említett, a csalási eljárás mikéntjét felvázolta. A későbbi hetekben (és talán korábban is, csak akkor még senki nem figyelt fel erre) a NAV több olyan adócsalási ügyben is sikeres felderítésről számolt be, amelyeket ilyen módszerrel követtek el.

zolddossziex.jpg

Horváth úr azonban itt nem állt meg, és talán a fent idézett miniszterelnöki szavak bátorítására feljelentést is tett. Időközben a NAV is feljelentette Horváth urat, jogosulatlan adatkezelés és személyes adattal visszaélés miatt. Csütörtök reggel aztán megállt a nagy fekete autó Horváth úrnál, és házkutatás keretében a rendőrség begyűjtötte a bizonyítékait a saját, a NAV működését célzó feljelentésének ügyében, hiszen azok a bizonyítékok a NAV ellene beadott feljelentésének ügyében. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek: én azért biciklivel megyek, mondja az államszervezet a kisembernek. Eddig a pontig mi is mindig konzekvensen hozzátettük a sztorihoz, hogy: ha igaz. A mai házkutatás és a bizonyítékok lefoglalása szerintünk hiba volt: anélkül, hogy látnánk a bizonyítékokat, kezdjük elhinni, hogy Horváth úrnak igaza van. Márpedig ez mostantól - ó, milyen ismerős ez már egy jó évtizede - megint hitkérdés.

Ha tudsz egy törvénysértésről, akkor az állam számára fontosabb téged fülöncsípni, hogy jogosan tudsz-e róla, semmint felderíteni az ügyet.

Tegyük még hozzá, hogy a Fidesz eddig milyen lelkesedéssel akadályozta meg Horváth urat abban, hogy a Parlament (al)bizottságai előtt bemutathassa a bizonyítékait, és nehéz szabadulni a látszattól, hogy ebben nyakig benne vannak, és valahogy szeretnék eltussolni. Ezt egyébként valószínűleg az elhallgatással könnyebben elérték volna - a karácsonyi pörgésben eléggé "leült" az ügy, most azért sikerült egy adag olajat a tűzre önteni. A Fidesz remekbe szabott kommentárja szerint "a rendőrség végzi a munkáját a NAV-ügyben, az adóhatóság volt dolgozójának, Horváth Andrásnak pedig minden bizonyítékot át kellene adnia a nyomozóhatóságnak". Arra azért kíváncsi lennék, a fideszes hívek mekkora része gondolja azt, hogy ez a házkutatás nem "megrendelésre" történt. Horváth úr pedig, ha nem is teljesen önszántából, de "átadta bizonyítékait" a nyomozóhatóságnak, ha nem is pont abban az ügyben, amiben akarta. Majd azt mondhatja nekik, amit az egyszeri autós a rendőrnek, amikor a jogosítványát kéri: már nálatok van, waze...

A sztori további üzenete kettős:

  1. A miniszterelnöki biztatást mégsem érdemes szó szerint venni. Ha pedig ez így van, akkor érdemes végignyálazni, milyen ügyekben adott ilyen választ a kormány, és úgy tekinteni, mintha nem válaszolt volna.
  2. Márcsak azért sem érdemes szó szerint venni, mert látszik, hogy az állam és üzemeltetői milyen komolyan veszik a bejelentéseket és a bejelentők védelmét: ők maguk - illetve intézményeik - próbálkoznak a bejelentő lejáratásával, ellen-feljelentéssel élnek, majd a személyes szférájukba is hatolva nehezítik, vagy akár el is lehetetlenítik a saját ügyük vitelét. Az üzenet a kisember felé egészen világos: fogd be a szád! Ez valóban hadüzenet sok mindennek, amit fontosnak tartunk.

Innentől pedig mindenki döntse el saját magában, hogy befogja-e? Hogy cenzúrázza-e saját magát? Mindenkinek az egyéni döntése: de ebből fog összeállni, hogy mit tudnak és mit mernek megtenni az állam és annak működtetői.

Egyetértesz? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

192 komment · 2 trackback

Címkék: házkutatás magyar demokrácia NAV-botrány NAV-ügy áfacsalási botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr615700240

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.21. 13:26:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Házkutatás Ukrajnában? 2013.12.20. 15:39:31

Csütörtök reggel aztán megállt a nagy fekete autó Horváth úrnál, és házkutatás keretében a rendőrség begyűjtötte a bizonyítékait a saját, a NAV működését célzó feljelentésének ügyében, hiszen azok a bizonyítékok a NAV ellene beadott feljelentésének...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2013.12.20. 18:37:31

@monddazigazatmar: Elvileg és valóságban is hülyeségeket írsz. Bocs, de ez van.
BE. 174. § (1)Az ügyész a tudomására jutott feljelentést három napon belül határozattal elutasítja, ha magából a feljelentésből megállapítható, hogy
c) a büntethetőséget kizáró ok (Btk. 15. §) állapítható meg..

Btk 15. § Az elkövető büntethetőségét, illetve a cselekmény büntetendőségét kizárja vagy korlátozza:
e) a jogos védelem,

Btk 22. § (1) Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

monddazigazatmar 2013.12.20. 18:39:59

@CSENDES: "Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges."
Aham. 2011 es adat hogyan is hárít el bármit?
Ez a rész arról szól, hogy bruce willis ellophat egy autót, hogy szóljon a terrortámadásról, nem pedig arról, hogy 2 évig őrizgessen néhány papírt.

monddazigazatmar 2013.12.20. 18:41:27

@CSENDES: "Btk 15. § Az elkövető büntethetőségét, illetve a cselekmény büntetendőségét kizárja vagy korlátozza:
e) a jogos védelem,"
Ez meg valami olyan, hogy ha megtámad valaki egy késsel, én meg fejbeverem, akkor jogos védelem volt.

CSENDES 2013.12.20. 18:42:43

@monddazigazatmar: Nos, gondoltam, hogy önállóan gondolkozol. Tévednék,? Mert erre utal az a megjegyzésed, hogy fogalmad sincs a Btk (és Be) pontjairól. A feljelentő pedig nem tartott vissza semmilyen bizonyítékot, mivel azok más dolgok bizonyítására szolgálnak, s nem a feljelentésében foglaltakéra. Erre voltak kíváncsiak az "elkövetők". Vajon mi van még a kezében?

CSENDES 2013.12.20. 18:43:44

@monddazigazatmar: Az is az, mégpedig a (2) bekezdése ennek a paragrafusnak. Mondhatni különös része.

CSENDES 2013.12.20. 18:45:22

@CSENDES: Azért mégiscsak viszonylag képben vagy, ezért tehát az a következtetésem, hogy direkt nem akarod érteni, amiről írok.

monddazigazatmar 2013.12.20. 18:51:30

@CSENDES: "Nos, gondoltam, hogy önállóan gondolkozol. "
Nos, ennek örülök, hogy nem segítenek nekem gondolkodni.
"A feljelentő pedig nem tartott vissza semmilyen bizonyítékot, mivel azok más dolgok bizonyítására szolgálnak, s nem a feljelentésében foglaltakéra."
Ok. Tehát akkor az miért lehet nála? Milyen alapon van egy kilépett/rugott adóellenőrnél (nem az volt, hanem valami más) 2 év múlva bármi is?

monddazigazatmar 2013.12.20. 18:54:33

@CSENDES: Én egyébként értem amit írsz. Csak nálad az alaptétel az, hogy ez az ember egy grál lovag, minden szava igaz, stb.
Én meg mondjuk szeretnék látni valami bizonyítékot.
És nem értem az egészet, csak azt, hogy a nav feljelentette, mert nála titkos iratok vannak, a rendőrök kimentek és le is foglalták.

CSENDES 2013.12.20. 18:56:22

@monddazigazatmar: Abban a dossziéban állítása szerint (másra nem hagyatkozhatom) cégnevek, adószámok voltak (egyik sem személyes adat, hiszen nyilvános, közhiteles cégnyilvántartásokban is így szerepel), s ún. céghálók (kapcsolati értsd. számlázási térkép) volt), ami egy esetleges bírósági bizonyítási eljáráshoz lehet szükséges, ha a nyomozóhatóság "nem bír eredményes lenni"

Erő e-meló 2013.12.20. 18:56:51

@tesz-vesz:
"Ugyanilyen fantom céghálózat működik egyébként Szlovákiában, Romániában és Csehországban is. "

Horváth amit elmond, azt ugyanúgy elmondhatná bármelyik ország bármelyik bürokratikus állami szervezetről. Ezt lényegében ő maga is megerősíti

Amiből le lehet vonni sokféle tanulságot, például hogy nem igazán való neki egy ilyen munkahely. Vagy ki lehet egészíteni azzal, hogy a maga módján ő is ugyanilyen diszfunkcionális, lévén hogy képtelen volt éveken keresztül egy potenciális célközönséghez szólni

Sőt még az ő ügyét látszatra felkaroló politikai pártok világa is ugyanilyen diszfunkcionális, mivel Horváthot csak egymással szemben kijátszható kártyaként kezelik. És ne hagyjuk ki az EU-t, ami az Áfa csalások melegágya, és annyira diszfunkcuionális, hogy felesleges példákat felhozni. Már beidéztem a mai hírt, miszerint újra szélesre tárta a nagy nehezen bezárt kaput egy bizonyos Áfa csalási forma előtt

CSENDES 2013.12.20. 18:56:57

@monddazigazatmar: By the way: sokat gondolkoztál a beugrató kérdésen?

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:00:46

@CSENDES: Na, hát itt vannak a problémák. Állítása szerint...
Az hogy magában ott egy adószám, meg cégnév az közérdekű nyilvános adat. Hogy ki kinek adott számlát az viszont üzleti és adótitok. Az miért van egy magánembernél, aki már nem is ott dolgozik?

CSENDES 2013.12.20. 19:01:04

@Erő e-meló: jaj istenem! elolvastad a hírt egyáltalán? Az EU problémája az, hogy törvénytelennek tekinti azt az állapotot, miszerint az exportőr, ha nem tudja záros határidőn belül igazolni az export tényét (pl nem 90 nap, hanem 91. napon lépi át az EU határát az árú) nem tekinti jogszerűnek az export tényét, belföldre le ÁFA-ztatja, s 50 % bírsággal terheli.

Erő e-meló 2013.12.20. 19:04:35

@Nyekenyóka.:
"leszavazok az LMP-re vagy a Jobbikra! Ez a váltórablógazdálkodás nem mehet tovább! Nekem ne mondja senki hogy jobban élünk!"

Majd ha az LMP bevezeti a 300%-os szolidaritási adót, attól fog megugrani a zéletszínvonal

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:04:36

@CSENDES: "Az EU problémája az, hogy törvénytelennek tekinti azt az állapotot, miszerint az exportőr, ha nem tudja záros határidőn belül igazolni az export tényét (pl nem 90 nap, hanem 91. napon lépi át az EU határát az árú) nem tekinti jogszerűnek az export tényét, belföldre le ÁFA-ztatja, s 50 % bírsággal terheli."
Hogy fordulhat elő az, hogy valamit kiszámlázol, és 3 hónap után sem tudod bizonyítani, hogy kiment az országból? Hogy?

CSENDES 2013.12.20. 19:05:43

@monddazigazatmar: Nos, hát ez legyen a te problémád. Én nyugodtan alszom, mert nem az én stiklis számlázási ügyleteim vannak nála (melyek egyébként közérdekre számot tevően hatnának, már ha téged egyáltalán érdekel, hogy olyan ÁFA-t igényelnek vissza, amit be sem fizettek, ezzel megrövidítenek téged, aki egy állampolgár vagy, s pusztán e tény miatt éves kétszeri alkalommal adót (nem)vet ki rád a kormány, hogy a hiánycél teljesüljön)

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:07:10

@CSENDES: "Az EU problémája az, hogy törvénytelennek tekinti azt az állapotot, miszerint az exportőr, ha nem tudja záros határidőn belül igazolni az export tényét (pl nem 90 nap, hanem 91. napon lépi át az EU határát az árú) nem tekinti jogszerűnek az export tényét, belföldre le ÁFA-ztatja, s 50 % bírsággal terheli."
Hogy fordulhat elő, hogy valamit kiszámlázol, és 3 hónap után sem tudod bizonyítani, hogy kiment az országból? Hogy?

Erő e-meló 2013.12.20. 19:07:58

@CSENDES:
Ezt én magam írtam le:
Erő e-meló 2013.12.20. 16:40:49

Ezek szerint sikerült átfogalmazva idemásolnod?

CSENDES 2013.12.20. 19:09:23

@monddazigazatmar: A székhelyen, vagy fióktelepen átadtad az árut, s nem érkezett vissza 3 hónapon belül a vámokmány/ határátlépés igazoló okmány. Totál gyakran megtörténik sajnos, még EU-n belül is, hát még kívül. Egyébként ezért is szankcionálnak. Már azért, hogy EU-n belül un. közösségen belüli értékesítés okmányát nem tudod előadni nagyhirtelen.

CSENDES 2013.12.20. 19:10:24

@Erő e-meló: Képzeld, magamtól sikerült megfogalmaznom, amire te linket küldtél. Viszont még most sem érted, mit olvastál.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:17:39

@CSENDES: Na, akkor itt álljunk már meg.
Nem arról van szó, hogy tapsikolok az áfacsalásnak. (bár ha holnaptől megszűnne, akkor éhendöglene a fél ország)
Hanem arról, hogy feláll valaki, mutogat egy dossziét, aztán már ő az igazmondó, és a nagy áldozat.
Vizsgálják ki, kapják el aki csinálta, de ne fideszezzen, meg orbánozzon a ballib sajtó

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:21:19

@CSENDES: "A székhelyen, vagy fióktelepen átadtad az árut, s nem érkezett vissza 3 hónapon belül a vámokmány/ határátlépés igazoló okmány. Totál gyakran megtörténik sajnos, még EU-n belül is, hát még kívül. "
HAHAHA
Igen, tényleg. Akkora ez a magyarország, hogy 3 hónap alatt nem ér ki ugye? Mert ha kiér, akkor nyilván kap egy pecsétet a határon. Ha meg eu-n belüli akkor van fuvarozócég, esetleg kinti könyvelés, aki érkeztette...
Hagyjuk már ezt a faszságot. Aki 3 hónap alatt nem tudja bizonyítani, hogy kivitte, az nem vitte ki...

CSENDES 2013.12.20. 19:24:25

@monddazigazatmar: Helyes, ebben egyetértünk, főleg azért, mert Kálmán Olga sem tudott belőle kicsikarni semmi Fidesz-ellenes vallomást. Konkrétan azt mondta, hogy bár oligarchák állnak a háttérben, sem egyik sem másik oldalhoz nem tudja őket kötni, mert mindenkor kiszolgálta őket az éppeni adminisztráció. Ez pedig igen súlyos vád. És nem csak a FIDESZ-re mutat természetesen. Ezért nem hagyhatjuk annyiban.

Erő e-meló 2013.12.20. 19:28:55

@CSENDES:
Te aztán nagy jogi szakértő lehetsz, ha az odahaza szekrényben elspájzolt NAV iratokban a jogos védelem törvényi tényállását véled felismerni

És az Áfa csalásokról is nagyon sokat tudhatsz, ha nem veszed észre, hogy pont a fiktív kiszállítások az egyik legnagyobb tétel, amiben a kormány bekeményített, az EU pedig újra megkönnyített Magyarországon

CSENDES 2013.12.20. 19:29:51

@monddazigazatmar: Te tényleg ennyire idióta vagy? Ki állította, hogy nem ért ki 3 hónap alatt az áru? Azt állítottam, hogy nem ért vissza a vámokmány ebben a kis országban. Ami persze csak adminisztrációs történet, s általában nagy jóindulattal a DATORG kimutatásával pótolható lenne. Ezt általában nem várja meg az adóhatóság, hanem megteszi a maga megállapításait, ha kell, ha nem.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:30:50

@CSENDES: Igen? Akkor itt miért orbánozás, narancsmaffiázás, meg cba-zás megy?
Tovább megyek. Azt sem hiszem el, hogy oligarchák állnak. Lószart. Mindenki ott meg úgy csal ahogy tud.
Egyébként, miért nem nevezi meg kik? Ez így annyira komolyan vehető mint a szepesi luvnya könyve...

CSENDES 2013.12.20. 19:32:02

@Erő e-meló: te pedig nyilván nem FIDESZ aktivista vagy, hanem vállalkozó. Én történetesen egy működő cég cégvezetője vagyok, úgyhogy átlátok néhány mondvacsinált és néhány tényleges problémát.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:32:37

@CSENDES: Vámoltattál valaha bármit is? Vagy exportáltál unión belülre?

CSENDES 2013.12.20. 19:33:03

@monddazigazatmar: Mehetsz tovább, tőlem ilyet nem olvashattál, számon nem kérhetsz, bár mégis velem van a vitád. Miért is?

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:35:56

@CSENDES: "nyilván nem te fogsz a saját felszólításodra (nick)pozitívban reagálni, s akkor még csak finoman utaltam a hülyeségedre.
Pl. Miért fáj neked, hogy egy adóhivatali dolgozó számára úgy tűnik, hogy a szabálytalanságok megnőttek az utóbbi években (legyen az elmúttnyóc, vagy emútt 3)
Miért érzed azt, hogy ezzel pártodat és kormányodat veszélyezteti, "

Ez fújfidesz, narancsmaffia, stb?

CSENDES 2013.12.20. 19:36:52

@monddazigazatmar: Unión belülre nem exportálunk, azt úgy hívják, hogy közösségen belüli értékesítés. És igen. Ha nagy tétel van, akkor a speditőr elintézi az okmányolást, ez a specialitása. Ha saját (VEVŐI) szállítás van, főleg Románia felé, akkor bizony könyörögve kérjük, hogy a beérkezésről szóló igazolás megérkezzen felénk. Ez nem vámolás kérdése, mert nincs vám a közösségen belüli értékesítésnél.

CSENDES 2013.12.20. 19:43:01

@monddazigazatmar: Mert az amit itt összehordtok, idióta narancsvédelmi összhülyeség. De lássuk be, hozod a formád. Előbb még hajlottál rá, hogy rendben tárjuk fel. Majd újra előjössz hülyeségekkel. Tudod mit? Te nyertél. Te vagy a legokosabb, jaj meg ne bántsam elvtársadat, Erő-melót. Most nyilván meg foglak bántan, de kérdem én: Ti vagytok a másodvonal a hétvégére, Lary, Blogger, stb visszavonult, a tegnapi éjszakai túlórák után?
Vigyázzatok, mert én nem 8 órában dolgozom, szabadidőmben magyarázok nektek a hülyeségeitekről.

CSENDES 2013.12.20. 19:45:01

@monddazigazatmar: Egyébként most már ténylegesen lelepleztél. Meg is húzom magamat, s megtartom a véleményemet magamnak, mert benneteket úgysem érdekel.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:46:04

@CSENDES: közösségen kívül van vám. nyilván van határozat is, befogadótól is, meg elvileg itthoni is.
Ha meg unión belülre visznek, akkor tudhatnád, hogy a legnagyobb probléma az, hogy nincs olyan cucc amivel igazolhatnád a beérkezést. A cmr, meg a külföldi utalási bizonylat elég szokott lenni.
Milyen nyilatkozatról beszélsz? A vevőd nem képes küldeni? Többet nem kell eladni neki.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:48:45

@CSENDES: Mivel jöttem elő?
Már megint te jössz azzal, hogy fidesz, meg bérblogger...

tobeor 2013.12.20. 19:49:04

@CSENDES: Csodálom a türelmed nyilvánvalóan rosszhiszemű emberekkel szemben. Komolyan. Bár az érvelésed egyben "gyöngyöt a disznók elé"-típusú pazarlásnak is tartom.

Erő e-meló 2013.12.20. 19:50:49

@CSENDES:
Tévedsz, én egy Áfavágó vagyok. Azér' dolgozok hogy odahaza Áfával fűthessék a kályhát a melegek

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:51:27

@tobeor: nah, megjött az egyszemélyes népbíróság is.
Orbán a bűnös, le kell lőni ugye?
Fasz

CSENDES 2013.12.20. 19:56:15

@monddazigazatmar: Az ám, csak az adóhivatal rosszhiszemű felvetését nem tudom negligálni pusztán a vevő EU-s adószámával, mert a jogszabály határátlépési okmányt ír elő.

CSENDES 2013.12.20. 19:58:41

@tobeor: Néha a Larry név alatt éppen regnálóval jó vitát lehet folytatni. Azért írom, hogy éppen regnálóval, mert nyilván több személy ír ezen nick alatt, néha ugyanis az agy elszáll, ebben pedig nem hiszek.

monddazigazatmar 2013.12.20. 19:59:12

@CSENDES: Igen, ez a gáz, hogy olyan meg ugye nincs, mert határ sincs.
Ezért kell valami befogadói nyilatkozat, meg utalásról a bizonylat, meg cmr. Ezt nehogy már ne tudja valaki prezentálni 3 hónap alatt. A cmr ugye szállitáskor, az utalás általában előre, úgyhgy egy darab papírt kell írni a vevőnek.

CSENDES 2013.12.20. 20:00:03

@Erő e-meló: Ez most tök humoros volt, ha úgy gondolod. Térj vissza Mandinerre. Ott éppen azt elemezik, miért nem karnak hinni a feljelentőnek. Ott tán megerősítést nyersz.

monddazigazatmar 2013.12.20. 20:00:25

@CSENDES: (Egyébként tényleg szegénységi bizonyítvány azt hinni, hogy aki nem azt fújja amit ti, azt nyilván fizetik...)

CSENDES 2013.12.20. 20:02:51

@monddazigazatmar: Meglehetősen ostobácska részedről, hogy az utalás igazolás lenne bármire, nem az. Bármely tetszőleges ukrán cég tud bármilyen devizanemben teljesíteni, ettől még nem lesz az közösségen belüli az értékesítés, vagy igazolt az export teljesítése.

CSENDES 2013.12.20. 20:03:36

@monddazigazatmar: Erre már nem is reagálok. Nincs miért.

CSENDES 2013.12.20. 20:07:37

@monddazigazatmar: Te akarsz szegénységi bizonyítványt kiállítani? Ki vagy te hatóság? Valójában saját szűkölő hatalomvágyat tápláló érzéseidet vetíted ki. Kire? Rám nem, sajnállak, vagy mégsem. Nincs is miért.

tobeor 2013.12.20. 20:10:38

@CSENDES: Összevissza kavarják a nikkeket, múltkor egy teljesen új névvel találkoztam, és naivan feltételezve hogy igazi civil ember ül mögötte, őszintén beszéltem, szépen érvelve ahogy egy emberrel kell, és ahogy szokásom is mindenkivel aki méltó rá. Még hát az ember egyből jó szándékkal közelít mindenkihez, feltételezve hogy korrekt. Na egy darabig ment is a vita normálisan, szokás szerint addig, amíg ki nem fogytak az érvei. Ez az a pont, ahol átfordulnak, ez még oké is, kevesen bírják ki ha megcáfolják az érveiket. De amit ez után levágott, az annyira de annyira ismerős stílus volt, hogy tuti már olvastam tőle sokat, ha nagyon érdekelne még név szerint is vissza tudnám fejteni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.20. 20:11:23

@Erő e-meló: nem erősíti meg, és nem igaz más országra

de hogyha az lenne akkor minden oké, birka? nyilván ha más országok is korruptak, akkor pont Horváth ne mvaló a helyére, mert diszfunkci, mondd, te teljesen hülye vagy?

éveken keresztül képtelen szólni? rogán segített is neki, míg le nem állították a nagykutyák, tóni meg behúzta fülét-farkát.

kkbk.blog.hu/2013/11/09/betelt_a_pohar_egy_adoellenornel_2_resz

nem ért véget a kommunista diktatúra, csak azért mert az oroszok kimentek, a kommunisták még itt maradtak droid!
nem volt "rendszer"váltás!

89-93-ig fidesz-tag volt Horváth, nagyonsok fideszpolitikus köszönheti neki a karrierjét

"Nem mentek el a fideszes képviselők a számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülésére, amelynek napirendjén Horváth András meghallgatása szerepelt. Az ex-adóellenőr azért beszámolt a jelen lévő képviselőknek többek között arról, hogy a Fidesz már 2011 elején foglalkozott a mutyikkal, de nem történt semmi. "

www.mandiner.hu/cikk/20131127_csonka_bizottsag_hallgatta_meg_horvathot

Betiltotta a dékán a NAV-ügyről szóló fórumot

Dezső Tamás azzal az indokkal fújta le, hogy „a rendezvény sem hallgatói, sem szakpolitikai kérdéseket nem érint”.

Tóth Fruzsina, a HaHa egy tagja az Átlátszó Oktatásnak elmondta: tavasszal arról született megállapodás, hogy rendszeres és nyilvános fórumokat tarthatnak a hallgatók, a megállapodásban azonban az nem szerepelt, hogy milyen témában lehet fórumot tartani, ennek ellenére most mégis azzal az indokkal tiltotta be a fórumot, hogy az nem illik a Bölcsészettudományi Karra.

"Okos ember a dékán. Nem kockáztatja, hogy az egyeteme egyik pillanatról a másikra elveszítse a költségvetési támogatást. Jól ismeri Orbánt és bandáját."

mandiner.hu/cikk/20131120_betiltotta_a_dekan_a_nav_ugyrol_szolo_forumot

Horváth: Eddig is kaphatott volna konkrétumokat Orbán

mandiner.hu/cikk/20131212_horvath_eddig_is_kaphatott_volna_konkretumokat_orban

monddazigazatmar 2013.12.20. 20:13:32

@CSENDES: "Bármely tetszőleges ukrán cég tud bármilyen devizanemben teljesíteni, ettől még nem lesz az közösségen belüli az értékesítés, vagy igazolt az export teljesítése."
Jézusom, te tényleg cégvezető vagy? Csóró cég.
Ukrán cég, van határ, van vámhatározat. Azt a legkönnyebb bizonyítani. Nem is arra mennek a csalások.
Unión belül meg nincs határ, ott kell az utalás (mert ha kintről jött a pénz bankon keresztül az azért hihetőbb hogy ki is vitték), CMR, meg fuvarosi szerződés (mert csak elvitte valaki, visszakereshető)
meg egy érkeztetési papír a vásárló cégtől, melyben kijelenti, hogy kivitte az országból.
Ebből melyikre szoktál várni hónapokat cégvezető úr?

monddazigazatmar 2013.12.20. 20:15:26

@CSENDES: Te állítasz ki magadról szegénységi bizonyítványt, azzal, hogy annyira szűk agyad van, hogy csak azt bírod feltételezni, hogy aki nem ugyanazt gondolja mint te, azt fizetik.

CSENDES 2013.12.20. 20:23:08

@monddazigazatmar: Ebből melyikre szoktál várni hónapokat cégvezető úr?
Te kis csirke! Először is lehülyézel, másodszor is férfinak nézel. Mindkettőben tévedtél. Ráadásul szőke sem vagyok. Ez géz, számodra. megpróbálsz hitelteleníteni, akár a kormánypártok az ellenzékieket. Lelked rajta. Tekints hülyének én pedig téged aljasnak. Nem lesz nehéz feladat.?-))

tobeor 2013.12.20. 20:23:16

@monddazigazatmar: Ez nem feltételezés, ez remény. Komolyan mondom. Ép eszű ember nem bírja elhinni, hogy valaki magától ilyen hülye, vagy ilyen rossz ember. Ezt most esküszöm semmi bántó szándékkal nem írom, na nem mintha nem érdemelnéd meg, de ez most totál szívességi infóközlés a részemről, minden más nélkül.

Engem ez a remény éltet: hogy te, meg a kollégáid azért kényszerültök erre a gusztustalan melóra, mert ott sír mögötted a három gyerek meg az asszony, hogy éhesek és enni kell nekik adnod, és ezért vállalsz kínodban ilyen melót, csakis az egzisztenciális kényszer miatt.

100%-osan őszintén mondom: A bennem lakozó humanista nem engedi, hogy elhiggyem hogy annyira rossz vagy amilyennek látszol, ennyire nem lehet senki korlátolt és/vagy gonosz, ezt csak valami külső kényszer miatt kell csinálnod. Sajnálom hogy ekkora bajban vagy, és a részemről meg is bocsátok, az éhség nagy úr.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.20. 20:26:41

@Erő e-meló: ezek közben:@tesz-vesz:

orbán neveket akar hallani!

Orbán neveket akar hallani NAV-ügyben

A miniszterelnök szerint a hatóság csak a dolgát tette, mikor házkutatást tartott Horváth András volt NAV-dolgozónál. Orbán Viktor szeretné tudni, szeretné tudni, ki, mit, mikor követett el, és nem csak újsághírekből értesülni a dolgokról.

mandiner.hu/cikk/20131220_orban_neveket_akar_hallani_nav_ugyben

monddazigazatmar 2013.12.20. 20:29:05

@CSENDES: értem. tehát a komment legutolsó szavára tudsz csak érdemben reagálni, és az a bajod, hogy urat írtam... Akkor most olvasd el ujra, vond le a végéről az urat, aztán fuss neki cégvezető barna asszony.
A hülye továbbra is áll, érdemben fingod nincs az áfáról, meg exportról, csak mondod amit a wikipédián összeolvasgatsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.20. 20:30:35

@monddazigazatmar: és mégis hogyan vizsgálják ki? hirtelen legyen egy független szakértőcsoport? majd te fizeted őket?
az ügyészséget, bíróságot, közt elnököt, rendőrséget ki irányítja 20 éve?

nem ért véget a kommunista diktatúra, csak azért mert az oroszok kimentek, a kommunisták még itt maradtak droid!
nem volt "rendszer"váltás!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.20. 20:34:30

@monddazigazatmar: közérdekű adatról hallottál-e már? a mi adónkat csalják el, ha bebizonyosodik hogy bűnösök, a cégnevet ki lehet írni. de a bíróságot is a posztkommunisták irányítják, ahogy biszku idejében

mivel jogosultsága volt megnézni az iratokat, nyilván ha korrupciót érzékel, simán kimentheti a bizonyítékokat.
te elítéled amúgy a rendőrt is, aki beépül bűnszervezetekbe?

tobeor 2013.12.20. 20:35:05

@monddazigazatmar:
jól van kedves :)

akkor most szépen indokold meg nekem, hogy miért is rágódsz egy szerinted komolytalan, üres ügyön órák, vagy inkább hetek óta, amiben szerinted nem is érintett a fidesz, és amiben neked az sem zavaró, hogy rákosista módszerrel szállnak rá a bilit kiborítóra :)

természetesen pontosan tudom hogy nem fogsz érdemi választ adni, hisz erre nincs is válasz :)
hopp, vigyáz mi lóg ki a szádból...

tobeor 2013.12.20. 20:49:08

@monddazigazatmar: hm, már anyázol is te geci? egyszer majd rájössz mekkora aljadék voltál, amikor eladta magad a fidesz trollhadseregének. de lehet sose jössz rá.

további kellemes hazudozást, meg a rákosista maffia szerecsenmosdatását, gennyláda.

tobeor 2013.12.20. 20:52:57

@monddazigazatmar: ja, ahogy mondtam, érdemi választ nem tudsz adni, vagyis tudnál: hogy ez a mocsok a melód. azt ugyanis elhinni nem lehet hogy valaki egy szerinte jelentéktelen ügyön rugózzon állandóan. tudod mi ez drága tetves patkány barátom? a lebukás :) ha tényleg nem tartanád fontosan, nem érdekelne, el se olvasnád az erről szóló blogokat, nemhogy még kommentelni. és minél jobban hörögsz meg kapálózol, meg bizonygatod az ellenkezőjét, annál nagyobb lebukás :)

szar lehet neked, de meg is érdemled.

Amadeus62 2013.12.20. 20:57:17

@tobeor:

Amúgy több nickel nyomja ám, kapásból féltucatot feltudok sorolni, ami az övé. A gond azzal van, hogy a fülkében egyedül lesz majd, nem lesz mellette se Larry Silverstein, se Erő-meló :)

christvhu 2013.12.20. 21:02:28

@Poszt: Egyetértek. Lassan ideje dönteni Hölgyeim és Uraim. Meg persze NERtársak......

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.12.20. 21:14:42

Uúgy csinálják mint anno az UD ZRT-és ügyben, az ügyet magát nem, csak az adatkezelés jogosságát hajlandók vizsgálni. Bevált recepten ne változtass.

Sir Galahad 2013.12.20. 22:20:14

@Erő e-meló: Nem egy cég konkrét ügyéről beszélek, hanem arról az ügyről, amivel Horváth a nyilvánosság elé állt. Nem tudom, nézel híradót, olvasol újságot? Segítsek?

Erő e-meló 2013.12.20. 22:40:45

@Sir Galahad:
Lövésed sincs konkrétumokról, jobb ezt mindjárt az elején beismerni. Bár úgy nehéz, ha megvan nálad az ítélet, aztán keresed hozzá a bizonyítékot

Erő e-meló 2013.12.20. 22:44:03

@tesz-vesz:
Végre valaki szólt egy értelmeset a nagy ajvékolás közepette. Látjátok így kell ehhez hozzáállni

Erő e-meló 2013.12.20. 22:49:04

@CSENDES:
Retardált vagy, már bocsi. Vagy el se olvastad a hozzászólásaimat

Én nem ezt írtam hogy nem adok hitelt, hanem hogy nincs semmi konkrétum, aminek hitelt lehetne adni. Azon kívül hogy lenni sok áfacsalás, amit egy frissen érkezett kínai is betéve tud. A többi meg a szokásos agyatlan hozzáköltésetek, amit mindig mindenről ugyanúgy eszetekbe jut

Erő e-meló 2013.12.20. 23:04:12

@tesz-vesz:
"nem erősíti meg, és nem igaz más országra"

Ezt az általad linkelt szájton mondja Horváth, szó szerinti idézetben. Ha ennyire nem bírod követni, mit nyilatkozik az adógurud, akkor milyen alapon hiszed el az állításait? Ez csak úgy belülről jön nálad?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.20. 23:35:12

@Erő e-meló: amit te idéztél, az erre nem utal te akadémikus.

jabb ex-adóellenőr beszélt : Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát

Újabb informátorok jelentkeztek az Átlátszónál. Egyikük, mint a mellékelt dokumentumból is kikövetkeztethető, vezető beosztásban dolgozott a NAV egyik ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egységénél. Nevét egyelőre nem vállalja, de ő is azt állítja hogy akadályozták, ellehetetlenítették a munkáját, azért hagyta ott az adóhivatalt.

atlatszo.hu/2013/11/25/kormanyrendelettel-szuntettek-meg-a-nav-elitcsapatat-ujabb-ex-adoellenor-beszelt/

Adócsalók sofőrje
hvg.hu/gazdasag/20131207_Afacsalok_soforje_voltam

vajon miért nincs bizottság? miért nem mennek el a fideszesek a meghallgatásra egy létező bizottságban? nehéz a fejed?

miért akadályoz az mszp?
kkbk.blog.hu/2013/11/28/az_mszp_utolso_megkisertese

Erő e-meló 2013.12.20. 23:45:00

@tesz-vesz:
Látom megint terelsz egy hónapos hírekkel. Csak tudod ezek is olyan mint a sajt, addig jó amíg friss, aztán megbüdösödik

Mert ha ennyi idő után is csak egy név nélkül nyilatkozó taxisofőr a koronatanú rá, hogy vannak áfacsalások, akkor ez mutatja, hogy semmi fogalmatok nincs semmiről, csak ugyanazt a semmit mantrázzátok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.21. 00:10:50

@Erő e-meló: ja, tehát elévülnek az egy hónapos koronatanúk, így elég kevés ügy kerülne bíróságra a fura fejedben.

csak EGY név nélkül nyilatkozó taxisofőr? tudsz olvasni f*szikám? ismered a betűket?
ez mi? :

Újabb ex-adóellenőr beszélt : Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát

Újabb informátorok jelentkeztek az Átlátszónál. Egyikük, mint a mellékelt dokumentumból is kikövetkeztethető, vezető beosztásban dolgozott a NAV egyik ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egységénél. Nevét egyelőre nem vállalja, de ő is azt állítja hogy akadályozták, ellehetetlenítették a munkáját, azért hagyta ott az adóhivatalt.

www.atlatszo.hu/2013/11/25/kormanyrendelettel-szuntettek-meg-a-nav-elitcsapatat-ujabb-ex-adoellenor-beszelt/

Horváth azt nyilatkozza, ha a bíróság, ügyészség beidézi a kollégáit, akkor mellette vallanak.

amúgy a személyes adatokkal való visszaélés csak akkor számít bűncselekménynek, ha azt haszonszerzés céljából vagy jelentős érdeksérelmet okozva követték el. Horváth András esetében a haszonszerzési célzat kizárható, hiszen ő közérdekű bejelentést tett, amiből eddig az egyedüli „haszna” az volt, hogy a NAV kétszer is feljelentette. Jelentős érdeksérelmet pedig legfeljebb a feljelentésében szereplő áfacsalóknak okozhatott azzal, hogy a hatóságok előtt leleplezte a tetteiket. Azt azonban senki nem gondolhatja komolyan, hogy a büntetőjog éppen az adócsalókat védené.

Ha azonban ez nem lenne elegendő, a Nemzeti Nyomozó Iroda figyelmébe ajánljuk a tisztességes eljárás védelméről szóló 2009. évi CLXIII. törvény 21. § (5) bekezdését. Ennek értelmében a „bejelentővel szemben a bejelentés tartalma alapján titoksértés miatt joghátrányt nem lehet alkalmazni, kivéve, ha a bejelentés rosszhiszemű volt”. Ha a lefoglalást az indokolta, hogy Horváth András adótitkokkal élt vissza, akkor e szabályra figyelemmel nem lehetne továbbfolytatni a nyomozást, sőt, a lefoglalásra sem kerülhetett volna sor. A tisztességes eljárás védelméről szóló, hatályban lévő törvény a közérdekű bejelentők védelmét szolgálja, már ha alkalmaznák. Amíg nem bizonyosodik be, hogy Horváth András valótlanságot állított a NAV-ról és az áfacsalásról, megilleti a közérdekű bejelentőknek járó védelem. Például joga van ahhoz, hogy ne ellene nyomozzanak, hanem az ő bejelentését vizsgálják ki.

www.atlatszo.hu/2013/12/20/torvenyserto-lehet-a-horvath-andras-elleni-buntetoeljaras/

gamolta l anna valias 2013.12.21. 13:49:44

A nagy fekete autó az egyik nagybátyám háza előtt is megállt egykor. Fekete bőrkabátos emberek szálltak ki belőle, akik elvitték a nagybátyámat, akit másnap az országút egyik hídja alatt találtak meg véresre verve. Nem sokkal később belehalt a verésbe, amit kapott, a felesége pedig kútba ugrott és megfulladt. Mindez a kuláküldözések idején történt, de azóta sem kért érte bocsánatot senki.

Erő e-meló 2013.12.21. 20:28:47

@tesz-vesz:
Beszéljünk világosan: te mint noname blogger hivatkozol egy "nevét nem vállaló" koronatanúra aki valamikor valamit fuvarozott valahol valakinek. Egy (most már két) kirúgott munkatárs igyekszik bemártani a volt munkáltatóját, Ilyenből sok ezer van szerte a világon

Az Átlátszó meg finoman szóva is csúsztat, mert közérdekű bejelentő akkor lesz valaki, ha bejelentést tesz és átadja az összes rendelkeésére álló dokumentumot. Horváth 2 évig magánál tartotta jogellenesen, sőt még a bejelentéséhez se csatolta (ha csatolta volna, akkor nem lehetett volna tőle a házkutatáskor elvenni)

Eddig ostoba, politikailag motivált hisztériakeltésről szól a történet, talán a nyomozás majd kideríti mennyi a valóságalapja

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.12.21. 21:33:45

@Erő e-meló: "Eddig ostoba, politikailag motivált hisztériakeltésről szól a történet"

Beszéljünk világosan: ez a Te noname kommentelőként elmondott véleményed, amelyet, mint lehetséges opciót, tiszteletben tartunk.

"talán a nyomozás majd kideríti mennyi a valóságalapja"

Ez pedig lehet egy közös nevező, bár most már az sem mindegy, hogy ki *melyik* nyomozásra gondol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.22. 18:14:37

@Erő e-meló:
az átlátszó nem az én blogom, a átlátszó nem ír hülyeségeket, nekik van akkora reputációjuk, hogy ne hazudozzanak
www.atlatszo.hu/2013/11/25/kormanyrendelettel-szuntettek-meg-a-nav-elitcsapatat-ujabb-ex-adoellenor-beszelt/

el kéne olvasni.

és én nem vagyok noname, tehát névtelen blogger.
van fideszes átlátszó is, a pesti srácok, huthtal, meg perjéssel a két balfékkel

fuvarozott? mond te tényleg teljesen hülye vagy? asofőr nem koronatanú, én most az adóellenőrökről beszélek.

Horváth mindent csatolt a feljelentéséhez. és nem jogellenes a bizonyítékot magánál tartania, ez pont hogy a jog miatt kell te szerencsétlen ostoba apologéta. normális állam megjutalmazza az ilyen embereket.

a nyomozás nem fog kideríteni semmit, mert nem történt rendszerváltás, biszku idejében se deítrett volna ki semmit a nyomozás, de addig is ajánlom a Z, avagy a egy politikai gyilkosság anatómiája c filmet. bár neked olyan mindegy, te már nem leszel okosabb őskövület vagy, egy szellemi fogyatékos.

kkbk.blog.hu/2012/07/06/z_avagy_egy_politikai_gyilkossag_anatomiaja

Erő e-meló 2013.12.22. 22:42:15

@tesz-vesz:
Nem tom kinek gondolod magad, de nem is érdekel. Hivatkozol egy meg nem nevezett adóellenőrre, és egy meg nem nevezett sofőrre aki valamit fuvarozott állítólag

Bolond vagy ha ez szerinted bármire elég. Áfacsalás van ezerszám, az EU a melegágya, semmi újdonság benne. Magyarán semmit nem állítottál, semmit nem cáfoltál, van egypár rögeszméd, azt nyomatod ezer formában átfogalmazva, konkrét tények nélkül

Igazi libsi szokás szerint végső érvként a tekintélyre hivatkozol. Mert az Átlátszó ígymegúgy. Ez se elég semmire, tények kellenének, nevek meg adatok. Abből meg neked sincs, de láthatóan nem is érdekel, egy bolond mér is alacsonyodjon le ezekhez. Ő úgyis mindenkinél jobban tudja

Horváthnak lehet hogy vannak tényei, de ha igen akkor jól titkolta két éven keresztül, aztán most hirtelen jogszerűvé váltak a nála őrzött dokumentumok. Ezt hívják mágikus átváltozásnak, kár hogy a jog nem ismeri. De engem ő se érdekel igazán, csakis a tények. Majd ha tudsz ilyenekről akkor írjál, mert így csak megszállottan az üres szalmát csépelitek oda-vissza ezerszer

Hutyibetyár 2013.12.23. 12:44:33

Azért érdekes a fidesz kommunikációja és még ráadásul kiadta az összes pártkatonának hogy trollkodják tele az ilyen fórumokat horváth lejáratása céljából, de nekem meg pont ezért gyanús ez az egész ügy. Hozzáteszem, más ügyekben nekem a fidesz nagyon sok intézkedése szimpatikus (pl. a bankok valagon rúgásának tabudöntögetése felettébb szimpatikus húzás volt, éppúgy mint a rezsicsökkentés), ezt csak azért mondom, hogy hihető legyen a semleges álláspontom politikailag.
Az hogy az ellenzék - még ha esetlen módon is - próbál politikai tőkét kovácsolni az ügyből, az nem ok arra, hogy a kormánypár pedig megpróbálja egyből eltussolni az ügyet. Sokkal nagyobb önmérsékletet kellene mutatni, tehát az ellenzék azt mondja, hogy van áfacsalás és horváth igazat mond, akkor a fidesznek azt kell mondani, hogy lehet, de várjuk ki a vizsgálat végét és támogatnia kellene minden ezzel kapcsolatos vizsgálatot, ezzel fogva ki a szelet az ellenzék vitorlájából. Ez az arrogáns megoldás olyan, mint amit a szlovákok csináltak Malina Hedvig ügyében.

A legszánalmasabbak azok a pártkatonák, akik meg ezek után feltétel nélkül elhiszik, hogy Horváth hazudik és az ellenzék embere. De mert miért is? Bizonyíték erre?

Hutyibetyár 2013.12.23. 12:56:20

@Erő e-meló: Már megbocsáss, de most ez a fő érvetek, hogy miért nem szólt két éven keresztül. Ez a bizonyíték, hogy hazudik? Ennyi már elég is? Ettől már nem is ügy az ügy? A Célpont nevű "független" oknyomozó dokumentum műsorban ettől ezerszer szánalmasabb bizonyítékok alapján is ráhúzzák bárkire a vizes lepedőt, mint amiket it most Horváth előhozott. Ott bezzeg nem ilyen finnyás a célközönség.
Pár dolgot azért tisztázzunk már:
- attól hogy valaki két évig készül egy ügy elindítására még nem jelenti azt, hogy hazudik. Miért tart ilyen sokáig pl. az ároktői banda ügyének felgöngyölítése? Pedig ott azért nem egy ember ügyezi.
- nem biztos hogy Horváthnak igaza van, de az ellenkezője sem biztos, amíg be nem bizonyosodik.
- a fidesznek is az lenne az előnyös, ha az ügy a normál medrében folytatódna és Horváth állításait a megfelelő hatóságok tisztáznák. Azt hogy elkezdik támadni, az gusztustalan és pont azt sugallja, mintha igazat mondana. Mert ugye azzal támadják, hogy jogosulatlanul jutott adatokhoz, nem pedig azzal, hogy rágalmazott.
- ne felejtsük el, hogy nem az ellenzékhez fordult, vagy névtelenül jelentgetett fel cégeket, hanem nyíltan kiállt a közvélemény elé.
- azt hogy egyből ráhúztok valami címkét, hogy libsi, meg komcsi, meg ilyenek, az már nagyon unalmas lemez. Ez már most nagyon kevés az ilyen ügyekben. Ezt a címkézgetést már mindkét oldalnak el kellene felejtenie végre, mert mér rég nem az a lényeg, hogy ki lop csal többet. Az nem legitimálja az egyik oldal csalásait, hogy a másik oldal többet csalt. Mert egyszer csak lesz egy olyan állapot, hogy a nép elzavarja mindkét bandát (végre) és lesz egy polkorrekt új kormányunk és parlamentünk.
- az hogy vannak áfa csalások, mindenki tudja. Az, hogy a szocik számlagyárosai közül egy sem ül börtönben, az ezer százalék, hogy ez az ügy nem új keletű. Csak most az emberek változást akartak és azért zavarták el a szocikat, hogy ilyen ügyek ne legyenek többé.Ezért is lenne fontos, hogy ezt most korrekten tisztázza a regnáló hatalom és ezt az arroganciát, meg populizmust felejtse el, amit most művel. Horváth NEM a fideszt támadta, hanem a NAV-ot és az értintett cégeket, akik közül egyelőre még senki nem nevezett meg. Vagyis akinek nem inge az ne vegye már magára.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.23. 18:27:38

@Erő e-meló: jó, hagyjuk a koronatanúkat, csak összezavar téged,

te mit csinálnál ha megvádolnak lopással a teszkóban a biztonsági őrök?
nem lenne gyanús ha nem akarnád megmutatni a táskádat, hanem még el is szaladnál? a fidesz ezt csinálja.
több bizottsági ülésen ahol ott volt Horváth, egy fideszes bizottsági tag sem ment el, pedig ha olyan nagyon ártatlanok, egyem a kis szívüket, akkor nagyon könnyen élére állhatnának a kivizsgálásoknak, bizottságlétrahozásoknak

és könyörgöm ne gyere a szánalmas és hihetetlen osotba fideszes "érvvel" tehát kifogással, hogy semmit nem derít ki a bizottságosdni.
hadd ne kelljen kifejteni, hogy kik voltak régen a bizottsági tagok és kik lennének most, és azt, hogy ma már van internet.

ez nem csupán áfacsalás, ez multik, a legnagyobbak áfacsalása hihetetlen mértékben KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL! min évi 1700 mrd forintban, amit egyik párt sem akar kivizsgálni, eddigi kormányok közül, mszp fidesz, nem gyanús? hát nagyonsok az ostoba ember, nyilván te is közéjük tartozol, hogy nem tartod min. gyanúsnak.
nem én vagyok a bolond, te vagy a hihetetlenül ostoba.

mindenki benne van, csányi és minden multicég.
két éve nkeresztül titkolta? mond te teljesen hülye vagy? legalább alapdolgokat olvass el a témában, nem, nem titkolta, rogánnak is szólt, aki vmit kavart az állóvízben, de rászóltak ezért rogán belapított.

még véletlenül se zavarjon az se hogy illegális, törvényellenes volt a házkutatása, nyugodtan ignoráld a törvényi szabályokat, lásd fenn az idézetem.

mágikus átváltozás meg a k a.
nem lesznek bírósági tények, ítéletek, mert korrupt a rendőrség és korrupt az ügyészség, nem volt rendszerváltás itthon.
MONDTAM hogy nézd meg te agyhalott a Z, avagy a egy politikai gyilkosság anatómiája c filmet

Erő e-meló 2013.12.23. 20:22:39

Horváthnak a NAV-val van konfliktusa, oldják meg, engem továbbra is csak a következtetések érdekelnek. Nem a tiéd, mert az gellert kapott a közhangulattól

Egy jó tanács: ne hagyd magad a mesterségesen felszított hisztéria által befolyásolni. Mert ha kivonod belőle a hisztit, akkor a semminél alig több marad

Erő e-meló 2013.12.23. 20:35:41

@tesz-vesz:
Te olyan vagy mint a tibeti szerzetes, aki egész nap és egész évben ismételgeti ugyanazt a zsolozsmát. És aki nem hajlandó résztvenni benne, azt biztos megszállta az ördög, ki kell purgálni

Mivel láthatóan erős ballibbant hited van, nem kell sokáig keresni az ördög megszállottját, az a fidesz természetesen. Mivel nem vesz lelkesen részt a zsolozsma idétlenebb formáiban, rögtön gyanús

Nem tudom mit tanácsolhatok neked, miután bezártátok az OPNI-t. Menjél esetleg Tibetbe jakpásztotnak

Hutyibetyár 2013.12.24. 00:09:52

@Erő e-meló: És mi újság azzal, hogy Horváth úr megkereste az aggodalmaival Rogán urat? Azt a Rogán urat, aki azért el szokott járni gyanús ügyekben úgy általában...

Erő e-meló 2013.12.24. 12:17:02

@Hutyibetyár:
Aggodalmaim nekem is vannak, sorselemzőhöz kell ilyenkor menni. Ő majd kiveti Tarot kártyán. Rogánhoz menni kevésbé célszerű, mert se az aggodalmakat, se a törvénysértéseket nem fogja megoldani, legfeljebb kiáll a mikrofon elé hogy mondjon valamit anélkül hogy tennie kéne. Ez általában a politikusokra jellemző

De hogy ne legyen hiányérzeted karácsonyra, kívánom hogy kapjad meg Horváth András mind az ezermilliárdját!

gyen

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.26. 23:09:28

@Erő e-meló: mesterséges hiszti volt a sajtószabadság elleni tüntetés, a nácik elleni rogános tüntetés a gumicsonttal, a józsef atti szoborja melletti tüntetés, mind mesterséges volt, ez egy irgalmatlan nagy botrány, amit mindenki feltud fogni, akinek az iqúja 100 felett van. lehet hogy ebbe fog belebukni a fidesz, merthogy a trafikot és a földügyet még csak valahogy kibírná, az ostoba szavazókat nem érdekli, de az a nav-sztori már nagyon ciki, ahogy lapít, ahogy eltussolják a fideszedék.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.26. 23:13:13

@Erő e-meló: úgy látom ne mválaszolsz, egészen konkrétat kérdeztem.
és mondom, megjelent vmi bizottsági ülésen, ahol napirenden volt Horváth, de a végén az egyik fideszes törölte a napirendi pontok közül, ezért odahívták feleslegesen, miért tették ezt?
egész konkrét kérdés, de nem látok rá választ, erre is reagálni kéne ám:

te mit csinálnál ha megvádolnak lopással a teszkóban a biztonsági őrök?
nem lenne gyanús ha nem akarnád megmutatni a táskádat, hanem még el is szaladnál? a fidesz ezt csinálja.
több bizottsági ülésen ahol ott volt Horváth, egy fideszes bizottsági tag sem ment el, pedig ott lett volna a helyük, azért kaják a fizetést, pedig ha olyan nagyon ártatlanok, egyem a kis szívüket, akkor nagyon könnyen élére állhatnának a kivizsgálásoknak, bizottságlétrehozásoknak

teljesen egyértelmű hogy bűnösök. és te véded őket. te nem reagálsz rá. ostoba kutya, ki kéne rugdalni az országból is.

Erő e-meló 2013.12.27. 13:28:39

@tesz-vesz:
Látom az ünnepek alatt kifogyott a gyógyszered!

Hívjátok ki az ügyeletet, mert aztán már visszafordíthatatlan lesz nálad

Erő e-meló 2013.12.28. 10:15:46

@tesz-vesz:
Remélem van a közeledben ápoló, aki be tudja juttatni a nyugtató lövedéket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 15:43:25

@Erő e-meló: most mit gyerekeskedsz? miért nem tudsz férfimódra válaszolni ha kérdeznek? ennyire gerinctelen vagy? ennyire ostoba? rám nincs ahtással a trollkodásod, érvek nélkül nem tudsz meggyőzni te primitív lény.

beszéljünk másról?

a stumpf-gyerekről? akinek a nagyapja kommunista belügyminiszter volt? horváth istván?
vitézy dávid nagyapja viszont erdős péter popcézár, mint magas posztban volt a kommunista diktatúrában.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 19:06:07

@Erő e-meló: továbbá tehát megtaláltam amit kerestem:

A parlament nemzetbiztonsági bizottsága kedden zárt ülésen hallgatta volna meg az áfacsalások ügyében több állami szerv vezetőjét és a vádakat megfogalmazó Horváth Andrást is, az ülés kezdetén azonban Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja kezdeményezte, hogy az áfacsalással kapcsolatos összes napirendi pontot töröljék. A bizottság végül 8:4 arányban, kormánypárti többséggel levette a napirendről a meghallgatást.

www.origo.hu/gazdasag/20131210-ismet-megfurna-a-fidesz-horvath-andras-meghallgatasat.html?sec-1

A Fidesz nem támogatja Horváth András parlamenti meghallgatását. Ha a Fidesz képviselői nem vesznek részt az albizottság ülésén, amelyen a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóellenőr meghallgatását tervezték, a testület nem fog tudni összeülni szerdán

index.hu/gazdasag/2013/11/26/meghallgatjak_horvath_andras_a_parlamentben/

ne gyere az elmebeteg érvelésükkel, mert akkor nekikezdhetsz újra ennek a posztnak az olvasásának. horváth azt állítja a politikai szereplők, a két nagy párt támogatásával sikerül a navnak fedezni a bűnözőket. nem túl meggyőző akkor ennek az elsikálása, akkor ki a bolond és ostoba, nem te?

Erő e-meló 2013.12.28. 19:15:07

@tesz-vesz:
Az kiabál, akinek a háza ég. A bolondokháza

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 23:52:53

@Erő e-meló: ? azt hiszed a 21.században ennyi már elég te ostoba fogyatékos troll

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.29. 10:06:10

@Erő e-meló: nem mondták meg a pártmédiában mit kell gondolni, ugye? nem tudod most hogy mi legyen a véleményed
nehéz ügy

Erő e-meló 2013.12.29. 11:57:20

Azt mondják, ellenzéki oldalon is vannak normális emberek. Nagy élmény volna egyet látni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.29. 12:31:04

@Erő e-meló: úgy látom alapvető kommunikációs és mentális képességek hiányoznak, na akkor szevasz .
csak a fidesz!

valódi 2013.12.29. 19:08:34

@Erő e-meló:
...csak kapkodom a fejem... mi az az ellenzék? mikor ellenzék az ellenzék? mitől lesz ellenzék az ellenzék? De talán mondok két, napjainkban esküdt ellenzéknek minősített korábbi "NER-partnert": dr. Ángyán József agrár-közellenség és és Ács Sándorné, a frissen kiebrudalt kishantosi 452 állami hektáros bio "profitorientált nagybirtokos". Vagy legalábbis 2005-ben, a legendás gazdatüntetésen még igazi, karakán, kockázatvállaló ellenzékiek voltak - még velük/értük ujjongott az egész Fidesz-MAGOSZ vezérkar. Ők bizony most is ugyanazt mondják, mint akkor - feltétel nélkül parasztpártiak! Csak úgy lehetnek még mindig ellenzékiek, ha a hatalom lényege azóta sem változott!

valódi 2013.12.30. 15:17:17

Hogyan is volt a korabeli Rákosi viccben?
A kommunisták vizsgálják az emberek előéletét. Hívatják a prímást is, aki lógó orral jön ki a pártirodából.
-Na, mi volt? így a brácsás.
-Azt kérdezték, mit csináltam a nyilas-érában. Mondtam, hogy muzsikáltam nekik - ezért kaptam egy év internálást.
-Te bolond, miért nem tagadtad le?
-Nem lehetett, mind ott ült!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 17:20:12

@valódi: igen, ahogy az ávós is korábban nyilas volt, a terror házában van is egy ilyen szekció, egyenruhacsere címmel.

de azért hadd kérdőjelezzem már meg ezt, hogy a zsidókat a dunába lövő beáll a zsidó mellé az ávóba.
vagy akkor dunábalövés nem történt.
süti beállítások módosítása