A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Dohánymonopólium: minden szégyen nélkül

2013.04.26. 01:16 timargabor

Így kell ezt csinálni kétharmaddal, nem? Először kitalálni, hogy ne árulhasson mindenki csak úgy dohányterméket, ki kell választani azt a pár ezer nyertest, akik. Aki csak kicsit követi a Fidesz stílusát, az már a kiíráskor tudta: dehogy a kiskorúak védelméről szól ez a dolog: csak a haverok helyzetbe hozásáról. Mit tesz a véletlen, tényleg: kiderültek a pályázati eredmények, és egyre nyilvánvalóbb, hogy itt csak a kormányerő barátai, rokonai és üzletfelei nyerhettek. Övék a monopólium.

Igen ám, de mire is való a kapitalizmusban a monopólium? Áremelésre természetesen. Ha csak az én cégem, cégcsoportom, kartellem forgalmaz egy terméket, akkor jóval az adott gazdaságban szokásos nyereség felett tudok realizálni, hiszen elég magasra srófolhatom az árat: ha valakinek tényleg kell, megveszi.

Márpedig a dohány, az nagyon tud kelleni (mekkora mázlim van, hogy nekem nem).

Mit is kell csinálni tehát, amikor egy teljes szektort a haverok ölébe pottyantottam? Fel kell emelni az árat. Igen: ott a parlament előtt az indítvány, Lázár János jegyzi, ki más? Természetesen egyéni képviselői indítványként, nehogy már át kelljen futtatni mindenféle tök felesleges jogi szűrőkön. Én fogadnék rá, hogy elfogadják. Ki volt ez vajon találva jóelőre? Lehet találgatni, de szerintem túlzott naivitás azt gondolni, hogy nem.

Azért két kérdésem lenne:

1. A dohányos emberektől a kiskereskedelmi árrésnek az eddig fel sem merült, de a haveroknak most biztos jól hozó emelése vajon hányszorosát veszi vissza a rizsacsökkentésnek? Persze, tudom, miért nem szoknak le? Tényleg jó lenne, persze akkor már most kéne gondolkodni, hogy az alkoholon vagy a benzinen próbálják visszahozni a kieső fogyasztási adót.

2. A másik a csúnyább. Szóval ha a rizsacsökkentés vége az lesz, hogy a közműszolgáltatóknak elegük lesz, és áron alul is felkínálják érdekeltségeiket, és véletlenül lenne is kellően kormányközeli, így kellően tőkeerős vevő is rájuk, akkor a visszavásárlás után ott is megemelhető lesz a kiskereskedelmi árrés?

Ami a legcsúnyább az egészben, hogy ezt úgy lehet nyíltan, a kirakatban csinálni, hogy nincs belőle szinte semmilyen balhé. Mindent benyelünk, szépen kitalálták ezt. Csak reménykedni lehet, hogy a fiatal generáció nem ezt tanulja el, és főleg nem ezzel fogja azonosítani a keresztény meg a konzervatív elveket.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

80 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz lázár jános államosítás dohánymonopólium

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr795247478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki fizeti ki a dohányboltosok plusz dohányát? 2013.04.26. 20:33:42

Tegnap megjósoltuk, mára már meg is történt - pedig nincs varázsgömbünk, nem voltunk tenyérjósnál és kártyát sem vettünk. De azt azért mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen kevés idő kell a lehetséges jövő megvalósulásához. Emlékeztetőül: "a kormányna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsla_barat 2013.04.26. 03:07:36

Roganka valszeg lepapirozta ezt az ukran/roman csempeszmaffiaval is. Ha innen nincs penz majd onnan lesz. En csak egyet kerdezek: ez hogy allja ki az EU versenyegyenlosegi szabalyait?

Kandeláber 2013.04.26. 07:48:08

@vizsla_barat: Gondolom úgy, ahogyan Ausztriában az Austria Tabak boltjai, több mint húsz éve.

floborm 2013.04.26. 08:57:21

Az a ciki, hogy nyert Szegeden idősebb néni ismerős, és bizony semennyire nem fideszes.

Az Index cikkből az jött le h kb. 200 gyanus ügy van. Az 5200-bol...mennyi ez, 5% korrupico?

Elfogadnám orszagos átlagnak:D

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.04.26. 09:14:45

„De hogyan ismertetik fel a törvényes rablás? Eléggé könnyen. Figyeljék meg, hogy a törvény elveszi-e bizonyos emberektől
azt, ami az övéké, és olyanoknak adja-e, akik annak nem a tulajdonosai. Figyeljék meg, hogy a törvény hasznot
nyújt-e az egyik polgárnak egy másik polgár költségén azáltal, amelyet az a polgár maga nem tehetne meg anélkül,
hogy bűntényt ne követne el” - F. Bastiat

indazs 2013.04.26. 09:41:16

@Kandeláber: Mesélj már! Ott is manipulált pályázatokkal jutalmazták a politikai tettestársak bandáját?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.26. 09:42:55

@floatleft: "és bizony semennyire nem fideszes" Akárcsak te sem, mi?

gono 2013.04.26. 10:07:03

nemertem

mégis mivel kellene azonosítania, amikor pont ezek azok
(;))

Kandeláber 2013.04.26. 10:45:50

@indazs: Az " EU versenyegyenlőségi szabályait" hiányoló polgártársnak válaszoltam.
Amúgy nem tudom, de könnyen lehet.
Ausztriában sok minden azon múlik, ki melyik párt tagja, és hogy mondjuk adott településen szocdem vagy néppárti többségű-e az a testület, amelyik bizonyos kérdésekben dönt.

Kandeláber 2013.04.26. 10:57:52

Egyébként dohányos lévén ez a baromság (is) kiakaszt, mint ahogy a dohányzás szinte teljes körű betiltásán is kibuktam.
Szemforgató, farizeus baromság.

Tücsök1 2013.04.26. 15:10:09

Reménykedni lehet,bár ha a mai fiatalok azt veszik mintának,hogy kicsit elrugaszkodva néhány év alatt "fényes" politikai karriert lehet csinálni,a vastag bőr meg az évek alatt rásül az arcukra,ellent tudnak-e állni a kísértésnek?Ide idézném Kéri László mondatait,aki már az induláskor felismerte a fideszben a bolsevik párt jellemzőit,és neki lett igaza.Remélem sok régi egyetemi tanáruk most legalább pironkodik,pedig ők talán nem a joggal való visszaélést tanították a sok botcsinálta jogásznak,aki az egyetemről egyenest a Parlamentbe katapultált.

Uva 2013.04.26. 17:38:35

az az igazsag hogy kurvaorszagban az egyetlen modja az elorejutasnak, ha benyalsz a fidesznek. na ezert vagyok mar kulfoldon

lobster thermidor 2013.04.26. 17:41:16

A jó öreg Al Capone sem csinálta volna jobban...

Makkasz 2013.04.26. 17:46:28

Nincsenek itt elvek.

MINDENT ELLOPNI.

Ez a cél. A kreativitás fontos. Ezért kell a

HATALMAT BEBETONOZNI.

Ennek a szolgálatában kell az elveket, ideológiát értelmezni, kommunikálni, törvényeket gyártani, demokráciát lerombolni, fékek és ellensúlyok rendszerét felszámolni, erőszakszervezeteket erősíteni.

nincs ebben változás 2000 óta, mióta Viktor is megérezte a vérszagot. Kétharmaddal farkasszemet kapott.

zobod 2013.04.26. 17:51:13

Túl van ragozva. Mikor Hornék garantálták az eszközarányos hasznot a közműcégek privatizálóinak, akkor nem volt ekkora hőbörgés. Pedig azt fizette mindenki. Most, hogy egy utálatos, emberek ezreinek haláláért közvetlenül felelős szokás rabjait még jobban legombolják, most bezzeg dráma van.

Uva 2013.04.26. 17:53:14

@zobod:
a drama az hogy a fidesz haverjai gomboljak le miutan a kedves vezeto igy latta jonak

lobster thermidor 2013.04.26. 17:54:14

@Kandeláber:

Gondolom lövésed nincs arról, hogy Ausztriában ez hogy megy!
Az Austria Tabak nem húsz éve adja ki koncesszióba az üzleteket. Az EU még ki sem volt találva, amikor ott már a ma is működő rendszer volt. Csak jogosultság alapján lehet trafikhoz jutni, előnyt élveznek a rokkantak, azok családtagjai, a hadirokkantak, és egyenes ági családtagjai. Ezt ott egy kicsit komolyabban veszik, mint a magyar "polgári kormány".

Egy régi barátom, aki egy bécsi hadirokkant lányát vette el feleségül, a nő, és az anyós jogán kapott trafikengedélyt. Több helyet ajánlottak fel neki, de ő nem fogadott el bármit, évekig várt, amíg egy nagy forgalmi csomópontnál lévő trafikból kihalt a korábbi bérlő. Josef 10 év alatt kő gazdag lett. Igaz, sokat is dolgozott, mert reggel 4.30-kor volt a nyitás, akkor jött az első vonat, és indult az első menetrend szerinti busz. Az összes családtagja bejárt a boltba kisegíteni, ebből az egy klasszikus trafikból mindenkinek jutott egy kis pénz.
Strómanokról, és sumák, a kormány által cinkelt pályázatokról szó nem volt, és ma sincs!

MacChicken (törölt) 2013.04.26. 17:55:20

Az azert mindent elmond a fideszes csurhe lelkivilagarol, hogy egy valranditassal elintezik, lelkifurdalas nem gyotri oket, esetleg felhoznak peldanak masik orszagot, ahol hasonlo "boszmeseg" tortent. Sokszor csak visszafele mutogatnak az "emutnyocev"-re. Mintha barmelyik ezek kozul legitimalna a jelenlegi helyzetet es a haveroknak a helyzetbe hozasat. Az a valasz mindenre, hogy "libsibolsi", esetleg "bipsi" vagy "zsido" hangulatkeltes az egesz. A tenyek az orruk elott vannak, de ez igazan nem zavarja oket.
Ha a kormany a neki nem tetszok ellen gazt vetne be, esetleg taborokba zarna oket, akkor azt is elinteznek annyival vajon, hogy de hat ez igy megy E. Koreaban meg Sziriaban?
Az orszag el van veszve, ebbol nincsen kiut. Ameddig vannak emberek - nem is kevesen -, akik szerint ezek a dolgok teljesen renben vannak, mert a fidesz miert ne lophatna, addig semmifele valtozas nem lesz. Aki becsuletes es nyugodt eletet szeretne, az most lepjen le, mert ez meg csak a kezdet.

zobod 2013.04.26. 17:59:00

@Uva: és az miért baj? A sokkal fontosabb közműcégek privatizációját meg a szocik látták úgy jónak, ahogy meglépték. Majd ha nem a fidesz lesz hatalmon, hanem a szocik, vagy a jobbik, vagy Bajnaiék, akkor meg az ő csókosaik lesznek helyzetben. Nem értem, miért kell ezekre a jelenségekre így rácsodálkozni, mintha talán nem így menne itt minden, nemhogy a évtizedek, de már évszázadok óta.

Uva 2013.04.26. 18:02:09

@zobod:
hat de a fijuk azt igertek hogy naluk nem lesz korrupcio, erre kb 10x akkora lett mint a feri alatt volt...

MacChicken (törölt) 2013.04.26. 18:07:36

@zobod: Ha iparmagnasok kozott megy igy a dolog, multimilliomosok laba alol huzzak ki a talajt, mammutcegek altal lefedett piacokat osztanak fel ujra az nem ugyanaz, mint ha hetkoznapi kisemberek megelheteset veszik el egyik pillanatrol a masikra es adjak at olyanoknak, akiknek meg csak lovesuk sincsen az egesz bizniszrol. Vajon akkor is ilyen nyugodtan nyilatkoznal, ha eppen a te munkadra mondanak azt, hogy marpedig holnaptol nem te fogod csinalni, hanem lazarhaverok?

zobod 2013.04.26. 18:09:02

@Uva: Istenem, Megyó meg 2006-ra eurot ígért. Meg azt is, hogy nem lesz gázáremelés... ezt tényleg komolyan mondod? Egy közéleti blogban kommentelő ember képes lenne olyat leírni,hogy nem ezt vagy azt ígérték? Egyrészt semmit nem ígértek a dohánykereskedelemről, másrészt meg, ha ígértek volna, akkor mi van? Vagy a Gyurcsi talán ígérte, hogy választási győzelme esetén külföldről importál majd rohamrendőröket ellenzéki demonstrálók ellen, meg hogy a No.1 olajos keresztapával fog a fő titkosszolgája szövetkezni a fidesz lejáratására?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 18:09:52

@zobod: " Mikor Hornék garantálták az eszközarányos hasznot a közműcégek privatizálóinak, akkor"
- a közműcégek be is ruháztak. Én ebből annyit veszek észre, hogy mára nincsen a falunkban kéthetente csőtörés, nincsen erős szél után áramszünet, és egy gázszállító vezeték is megépült a közelünkben.

Uva 2013.04.26. 18:10:51

@zobod: nem olvastad el amit irtam. a fijuk azt mondtak hogy nem lesz korrupcio, azt megis lett. ez a fo baj a torvennyel. leszarom a gyurcsanyt meg a megyot. ennyi erovel a tatarjarast is felhozhatnad ervkent, hogy az milyen szar volt. persze, szar volt, de igy sosem lesz jobb

lobster thermidor 2013.04.26. 18:13:10

@zobod:

Azokat a koncessziókat vajon a Korda Gyuri bácsi, és az MSZP-s családtagok vitték el?
Vagy az addig abban az iparban dolgozó több 10.000 kisvállalkozót tették lehetetlenné egy hazug módon kiírt, és elbírált pályázattal?

Tudnál esetleg valamit mondani arról is, hogy mi köze van a két dolognak egymáshoz azon kívül, hogy te valamiféle gyermeteg ötlet folyományaként megpróbálod összemosni a két dolgot?

Uva 2013.04.26. 18:14:06

@zobod:
amugy ezt sohasem ertettem hogy a fidesz faszsagainak vedelmeben miert erv az, hogy a gyurcsany hulye.

Feketeistván 2013.04.26. 18:15:26

Amíg vannak ilyenek, hogy ez így van rendjén, mert mindenki lop, addig lopni is fognak. Az, hogy Kéri látta bennük egy bolsevik párt gyökereit ? Persze, és tagjai is ott vannak, a másikban is, meg a 3. ban is, majd ha pár generáció kihal, talán lassan kikopnak. Ezek még Kádár klónok akik ilyen olyan eszmék mögé bújnak.

sárkányfő 2013.04.26. 18:16:50

@lobster thermidor:

Ne viccelj már, Al Capone sose volt miniszterelnök.
Ő egy kezdő kis zöldfülű tyúktolvaj a Fideszhez képest.

lobster thermidor 2013.04.26. 18:18:54

@zobod:

Leállíthatnád magad öcsisajt!
Ez nem a Helyi Téma, vagy az Echo tv fóruma, ahol minden baromságot beszopnak a hívők.

Ha komoly hozzászólónak akarsz látszani, akkor inkább a Grimm mesékkel, vagy az Andersen testvérekkel próbálkozz, azokban az írásokban az elszakadt fantazmagóriákon túl legalább van valami igazságtartalom is.

lobster thermidor 2013.04.26. 18:20:05

@sárkányfő:

Igaz, de a példaképük ettől még lehet.

zobod 2013.04.26. 18:21:21

@Uva: nem kell korrupcióra gondolni. A korrupció, meg bizonyos társadalmi csoportok preferálása az nem ugyanaz. Előbbi bűncselekmény, utóbbi meg legitim politika. Ami trafikügyben történt, az simán politika. Ahogy a szociknak is megvoltak a kegyeltjei - legfeljebb kevésbé látványosan hozták őket helyzetbe -, ugyanúgy megvan most a fidesznek, meg minden pártnak. Ez nem korrupció, ez részben klientúraépítés, részben hátország erősítés. Úgy gondolnám, közéleti fórumokon ezen nem kellene így meglepődni, elég komolytalan, aki szerint ez 2010 óta új jelenség.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ők is fognak. Egy boltot berendezni, beindítani stb még hátszéllel is, bőven igényel befektetést.

Kivancsi 2013.04.26. 18:25:28

a kereszteny elvek?
evezredek ota a gyilok az elveszem felhalmozom masokat kihasznalok szitok gyulolkodok mottoja......
ki meri mast allitani?
a tortenelem az tortenelem!

Fullánkos Algol 2013.04.26. 18:25:32

Ilyenkor örülök hogy a dzsó nem - a fajtájuk értelmezése szerint - legális.

Uva 2013.04.26. 18:26:43

@zobod: hat ha szerinted ez nem korrupcio akkor sajna tevedsz mert ez definicio szerint az.

DezInf 2013.04.26. 18:33:54

@floatleft:

2009.07.19. óta tag.

ez volt a második hozzászólásod

Csak nem egy alvó nick a legrosszabb időkre? :))))
Miért nem a hétköznapi nickeden jöttél ?

sárkányfő 2013.04.26. 18:34:27

@zobod:
Te miről beszélsz? Ez egy giga méretű bűncselekmény volt. Az egész magyarországi dohányipart fideszesítették. Nem államosították, fideszesítették.

A Fidesz-maffia egyszerűen hatalmi eszközökkel monopolizálta és kisajátította a dohányipart.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 18:37:35

@zobod:

Egyenes beszéd:

"elég komolytalan, aki szerint ez 2010 óta új jelenség. "

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 18:38:20

@zobod:

Szerintem a dohánybolt és a gázszállító vezeték között van különbség. Minimum a helyrajzi számokban.

DezInf 2013.04.26. 18:38:55

@zobod:

hvg.hu/itthon/20130426_Trafikmutyi_Fidesz_valasztokeruleti_elnok

Akkor ez most nem korrupció?
A fidesz szerint biztos nem,hisz házon belül döntöttek.
Szép!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 18:44:01

@DezInf:

Egy örvendetes dolog van benne: Már a sajátjaik is néha kiakadnak. Nem borítanak nyíltan bilit, de szivárogtatnak.

Fejesrob 2013.04.26. 18:44:37

Ezt eléggé lehetett sejteni, hogy a cigi árát az egekbe emelik. A Fidesz kormány alatt pld. majdnem 100%-al emelték az árát.

Szerintem, 20 éven belül be is tiltják. Egyre kevesebben dohányoznak.

zobod 2013.04.26. 18:46:27

@DezInf: Azt állítod, így ország-világ előtt, hogy a döntéshozók vesztegetési pénzért, vagy ki tudja milyen, személy szerint nekik beígért előnyért döntöttek egy-egy pályázó mellett? Ez elég súlyos vád.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: félreérthető. Mindig a regnáló kormánypártok holdudvarának vállalkozói kapták a megrendelést, futtatott művészeik a fellépési lehetőséget és pénzes díjakat, értelmiségük meg a pályázati pénzeket, ösztöndíjakat. Nem 2010-ben kezdődött.

sárkányfő 2013.04.26. 18:47:07

@lobster thermidor:

Az lehet, de már nagyon rég túlnőttek rajta.

Fogalmazzunk úgy, hogy Orbánnak az óvodában Al Capone volt a jele...

DezInf 2013.04.26. 18:47:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezeket tényleg csak 2016-ban lehet eltüntetni, de akkor az nagyon fog fájni.......

sárkányfő 2013.04.26. 18:49:26

@zobod:
Te még mindig nem érted? Nincs itt semmiféle vesztegetés, vesztegetés akkor szokott lenni, ha az állam és a maffia két külön entitás. Jelen esetben az állam, pontosabban az állampárt maga a maffia. Minek vesztegesse meg saját magát? Viszi az egész boltot, és lefölözi az egész hasznot.

Nyisd már ki a szemed ember.

DezInf 2013.04.26. 18:49:46

@zobod:

Elolvastad a cikket?
Elolvastad amit írtam?

grrrrr.....

" zobod 2013.04.26. 18:46:27
@DezInf: Azt állítod, így ország-világ előtt, hogy a döntéshozók vesztegetési pénzért, vagy ki tudja milyen, személy szerint nekik beígért előnyért döntöttek egy-egy pályázó mellett? Ez elég súlyos vád"

Esetleg volt felmentésed szövegértés,számolási problémák miatt a suliban ?

floborm 2013.04.26. 18:58:01

@MolnarErik: mert alapvetően leszarom ami itt van, csak ez a hiszti volt már sok reggel kávé előtt, kis nácim.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 18:59:57

@zobod:

Marhaságokat beszélsz!

Ebbe nem szabad beletörődni!!! Pártfüggetlenül!!!!!!

DezInf 2013.04.26. 19:01:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Majd ha az ő üzletét,boltját,munkahelyét nyúlják le a haveroknak, majd akkor fog megvilágosodni. Addig hisz, mert az a legkönnyebb:)

DezInf 2013.04.26. 19:05:07

@floatleft:

Egy narancsnáci miért nácizik?
Még megtudja a vezíred,oszt mehecc meakapálni :))))

lobster thermidor 2013.04.26. 19:08:42

@sárkányfő:

Akár...:)
A K. Lacinak meg a sodrott kenderkötél.

De nem fehér kamáslit, és széles ripsz szalaggal díszített puhakalapot hordtak, mert feléjük a meztélláb, és a bő klottgatya dívott.

lobster thermidor 2013.04.26. 19:17:04

@zobod:

Most különben mi van a munka alapú társadalommal, amit minden nap, mintegy sulykolásként a fülünkbe kiabál a vezér?
Hogy fogja például a Palcsó Tomi művész úr egymagában üzemeltetni a megnyert 5 - 10 trafikot, vagy a CBA-s bácsik sok - sok trafikja magától fog menni? Pláne úgy, hogy azok az ország különböző helyiségeiben vannak.
Nemdebár ezek színtisztán spekulánsok?

Na csak azért kérdezem tőled, mert ahogy látom te nagyon képben vagy a kormánypropagandában, és ezért pontosan tudod, hogy azt is minden nap elszavalja a kis köpcös, hogy az ilyen spekulánsoknak nincs helye ebben az országban.

2013.04.26. 19:20:45

@lobster thermidor:

Az nagytőkés és nem spekuláns kérem szépen! :)

lobster thermidor 2013.04.26. 19:26:59

@MikeBoy:

Már ha azon az oldalon áll.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.04.26. 20:34:34

és a pia mikor kerül át teljeskörűen a dohányboltokhoz?

mizrolist 2013.04.26. 20:40:43

@morgás joga mindenkit megillet: szerintem az majd jövő nyáron jön, a választások után.

mitmiért? 2013.04.26. 20:46:21

Ha ez nem államilag (azaz fidesz) szervezett korrupció, akkor miafaszom az? Az írta a törvényt aki legnagyobb nyertese, a benyújtó a cimbije, es csak fideszes nyert ( vagy családtagja, vagy stromanja). Es utána Jani felemeli a profitjukat. Magyarok! NER testvéreim, átvertek minket! Hol van Kzbatov hol van gyilkos.szoke.feri, hol a Fradi B közép hogy felforgassa az országot, hogy itt lopnak-csalnak-hazudnak? Es mi miert tűrjük h egy Lázár János kaliberű alak meg a pofankba is röhögjon? Ennyire szárba sem veszi s Fidesz az embereket. Es mi sem magunkat. Ezeknek börtönben lenne a hyuk nem parlamentben. Ja es várjuk a szerencsétlen ellenzéket hogy ezt a ziccert sem viszi be, ezzel választást lehetne nyerni.

2013.04.26. 20:59:43

A 2. ponttal valószínűleg igazad lesz.

explanatus 2013.04.26. 21:04:47

@Kicsinko:
Üde színfolt olvasni hozzászólásod a nagy zavarban. Igazad van. El van ez osztva kérem testvériesen, hiszen mind a „mi-kutyánk-kölyke”. Csak az a gond, hogy mire kikopik pár generáció, kikopunk mi is.

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2013.04.26. 21:13:40

@floatleft: most annyira megnyugodtam, hogy megyek és b@szok egy jót. Még, hogy nincs korrupció, eszem faszom megáll. Hol élsz barátom?

Bolsi Buster 2013.04.26. 21:44:42

1. Első körben hogyhogy azon ment a sírás, hogy nem keltek el a koncessziók?

2. Első körben miért sírtatok hogy 3-4% árrés túl kevés? Azta mohó qrvaanyátokat.

3. Előző 10 évben mennyi volt a dohánytermékek áremelkedése? 300%? Most idén mennyi lesz?

4. Azt a tv-t is a haveroknak hozta a Zorbán, hogy már egy szórakozóhelyen és munkahelyen sem lehet bagózni, és véres tüdők vannak a cigisdobozon? Vagy azt a maszopnak hozta? Vagy hogy?

Amúgy elég szar poszt, csak írtam csípőből 4 dolgot amitől még szarabb.

milyen szép a Vértes, ó 2013.04.26. 22:07:22

Teljesen értelmetlen változtatás, természetesen a Zemberekért (bár az még nem derült ki, hogy hogyan is), voltak bárkinek kétségei afelől, hogy az állammaffia kiépítésének újabb lépéséről van szó? :)

A mélyidióták meg természetesen bármit beszopnak, épp most olvastam egy hvghu-s hozzászólót, aki "elmagyarázta", hogy 'a fideszeseknek is meg kell élnük', meg egyébként is 'az IMF-kölcsönt kell visszafizetni' (a levezetés itt is hiányos volt valamiért).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 22:13:53

@Puskát kellett volna hozni:

1. Első körben hogyhogy azon ment a sírás, hogy nem keltek el a koncessziók?
- 3-4% árrés, más áruk árusításának a tilalma.

2. Első körben miért sírtatok hogy 3-4% árrés túl kevés? Azta mohó qrvaanyátokat.
- Mert kevés (Amúgy a te anyádat), lásd nem is keltek el a koncessziók.

3. Előző 10 évben mennyi volt a dohánytermékek áremelkedése? 300%? Most idén mennyi lesz?
- Ez teljesen irreleváns.

4. Azt a tv-t is a haveroknak hozta a Zorbán, hogy már egy szórakozóhelyen és munkahelyen sem lehet bagózni, és véres tüdők vannak a cigisdobozon? Vagy azt a maszopnak hozta? Vagy hogy?
- EU? Hallottál már róla?

Elég szar ellenérvek. Ha az Excelnek beírod, akkor körkörös hivatkozás nevű hibaüzenetet ad.

2013.04.26. 22:17:29

Az lenne az igazi biznisz ha egy alaptörvény kiegészítéssel kötelezővé tennék a dohányzást, mondjuk hetente egy doboz cigi minden 18 év feletti embernek:)

vakapad 2013.04.26. 22:19:07

Van egy olyan érzésem, hogy ha Orbán személyesen, a TV kamerák kereszttüzében robbantja bele a Gellérthegyet a Dunába, és a várost elönti az ár, néhány percen belül megjelennek a blogokon a hívők, és megírják, hogy:
1./ a robbantó Gyurcsány volt Orbánnak öltözve, és csak azért látszott olyan alacsonynak, mert negatív talpmagasságú cipő volt rajta,
2./ most mit verik magukat a libsibolsikomcsik, amikor Párizsban sincs Gellérthegy,
3./ a talapzat az emútnyócévben gyengült meg annyira, hogy ha nincs robbantás, akkor is beleomlott volna,
4./ ne károgjatok má, hülyék, a harmincnyolcas árvíznél csak hat centivel magasabb a szint, valamint hogy
5./ úgyis rossz helyen volt, takarta a kilátást, és így legalább lesz mit elhordani a közmunkásoknak.

Becsülöm a kitartásukat. Igen nagy lelkierő és szinte korlátlan fantázia kellhet hozzá, mint minden abszolút nyilvánvalónak a végsőkig való tagadásához.

Bolsi Buster 2013.04.26. 22:45:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: EU a lótojt. Szlovákiában ott bagózom ahol akarok.

mitmiért? 2013.04.26. 22:46:24

Breaking news: János Laser comments: "mindenki annyit ér amennyi dohánya van. "

Bolsi Buster 2013.04.26. 22:56:07

@mitmiért?: Ja. Lesz. A plázákban. Itthon hogy is van?

Legalább olvasd el a címet jóképességü barátom.

Bolsi Buster 2013.04.26. 23:14:37

@lobster thermidor: Tehát a HVG nevét nem vállaló újságírója cikkének neve elhallgatását kérő fideszes önk-i képviselő mesélte el....:) Ez igen, dagad a botrány!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 23:54:04

@Puskát kellett volna hozni:

Szlovákiában rengeteg helyen tilos a dohányzás. Legfőképp a vendéglőkben tűnik fel a dolog.

Bolsi Buster 2013.04.26. 23:56:13

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Legfőképp az tünik fel a vendéglőkben, hogy lehet dohányozni, nem úgy mint Magyarországon..:)))

Bolsi Buster 2013.04.27. 00:08:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Tényleg nem lehet mindenhol, de lazább a szabályozás mint itthon. Még az esedékes jövőbeli szigorítás után (cikk) is lehetséges lesz mindenhol elkülöníteni dohányzó részt, amire itthon nincs lehetőség. Egyébként jól van ez így, én azt hittem Mo-n nagy lázongás lesz ebből mert rengeteg még mindig a dohányos azt nem lett. Mondjuk falvakban betarthatatlan a magyar jsz., le is szarják nagyjából.

lobster thermidor 2013.04.27. 07:23:23

@Puskát kellett volna hozni:

Hamarosan lesznek akik névvel is fognak nyilatkozni, nem is kevesen.
Nehogy azt gondold, hogy most a "hulljon a férgese" alapon nem tapostak bele néhány fidesz fan vékonyába is.

Ha nem túl rövid az emlékezeted, akkor talán emlékszel még az elnök úr esetére. Egy ideig mindenki mindent tagadott, majd csúnya bukás lett a dolog vége. Ez annál valamivel szerteágazóbb, viszont sokkal egyszerűbben átlátható történet.
süti beállítások módosítása