A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Hó-forradalmi összeesküvés

2013.03.16. 06:30 Carnivore

Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá? Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon? Hát persze, hogy csak egyféle módon: már megint a patás Orbán/Gyurcsány és összeesküvőtársaik akaratából! A Táncsics-díjas Szaniszló Ferenctől tanulunk.

Gondoljunk csak bele: a héten megtörtént az a gyalázatos alkotmánymódosítás, amiért őrjöng a politikai közélet és fél Európa. Áder kádernek bizonyul és - gyakorlatilag olvasatlanul – aláírja. És persze mikor közli mindezt? Véletlenül épp akkor, amikor trónra lép Ferenc pápa!

Orbán pár napja úgy dönt, Brüsszelben tölti az ünnepet. Vajon miért? Hát persze, hogy azért, mert királyi meteorológusai jelentették neki a várható hó-helyzetet: pontosan tudták, hogy idén március 15-re képtelenség olyan tüntetést szervezni, amellyel szemben igazi (békemenetes) erőt kellene demonstrálni. Így rá sincs szükség. Meg persze katasztrófavédelemre sem. Essen csak.

Ellenben, most, a hó leple alatt van itt az ideje az Unió előtti magyarázkodásnak, a alkotmányos pofonok elviselésének: mivel mindenki a hóval van elfoglalva, az orbáni hírekkel senki nem foglalkozik. Itthon.

mini-diktator_osztrakTV.jpg

őket érdekli az alkotmánymódosítás

És közben ki lehet tüntetni minden bohócot, aki a Fidesz szekerét így vagy úgy tolta az elmúlt évtizedben: udvari politológust, Viktor-konferátort, Fidesz kampányt támogató CBA-tulajt, a Happy End Kft. botrányemberét, Fidesz-népszavazás szervezőt, szélsőségesen szex- és abortuszellenes szakpszichológust/patát, nyilas-párti álrégészt, szélhámos csodadoktort… és természetesen magát a magyarság önnön felkent prófétáját, az összeesküvés-elméletek boszorkánymesterét, Szaniszló Ferencet. Igen, őket mind-mind kitüntette "a mit sem sejtő" Balog Zoltán miniszter úr. Büszkék is vagyunk rájuk. Halkan, persze.

És közben azzal sem kell foglalkozni, hogy zsinórban negyedik perét is megnyerte a Klubrádió Szalai Annamária csapatával szemben, így az NMHH bő három esztendő után kénytelen volt kapitulálni és kiadni a 95.3-as frekvenciát. Csak suttogjuk.

Mert nekünk rezsicsökkentő kormányunk van. Jogilag ugyan nonszensz módon: de rezsicsökkent. És havat takarít. Utóbbit késéssel, megfontoltan. Mint a táblát lassan törlő felelő diák: húzza az időt, hátha kicsengetnek. Hátha elfeledi a dühödt nép, hogy mi történt a héten.

Azt is, hogy március 15-én osztrák hókotrók lépték át a magyar határt.

Elmebeteg összeesküvés. Táncsics-díjat érdemelne.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

368 komment · 4 trackback

Címkék: propaganda alkotmánymódosítás Áder János Balog Zoltán országblamázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr385135956

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hóhelyzet: a nagy kommunikációs elterelő hadművelet 2013.03.16. 15:03:48

Dilettáns és inkompetens az Orbán-kormány, de azért nem ennyire. Szerintem másról szólt az ünnepi hóbotrány. A hosszú hétvégét Bajorországban terveztük tölteni, a nemzeti ünnep ugyanis sajnos már évtizedek óta semmi vonzóval nem kecsegtet. Utoljára a ...

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.16. 12:09:11

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium tájékoztató SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról lehet szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben - hogy a Telenor ta...

Trackback: Orbán Viktor közben zabált 2013.03.16. 12:06:31

Amerikai filmekben országos katasztrófahelyzet idején az elnök a központból irányítja a mentést és meghalni sincs ideje, nem hogy díszvacsorára. A magyar valóság ettől annyiban különbözik, hogy miközben települések tucatjai voltak második napja elzárv...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.16. 11:39:24

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2013.03.16. 06:57:05

Nem azért de 2012-ben 900 katasztrófavédelmist rúgtak ki az 1000 alkalmazottból.

Ugyanakkor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a „gyorsabb reagáló képesség" fokozásával indokolva 800 közalkalmazott munkahelyét szünteti meg. Ezzel a döntéssel az sem elképzelhetetlen, hogy országosan megnövekszik azon katasztrófák aránya, amelyekhez későn, vagy egyáltalán nem tudnak majd kiérkezni a tűzoltók.

Más kérdés a tűzoltó autók és a rendőr autók nagy részén nyári gumi van.

puszt 2013.03.16. 08:00:20

Én nem hiszem, hogy az emberek a hülyék! 14.-én, az M7-en bár lassan, sokat állva, de a rádiót hallgatva bíztunk Balaton-Máriafűrdőben. Pestről 15-kor indultunk. Bár azt is későn, és általánosságban mondták be, hogy ne induljanak az emberek útnak, de azt, hogy BIZTOSAN NEM LEHET A PÁLYÁN, ÉS SEHOL SEM KÖZLEKEDNI, azt csüt. éjfélig sehol nem mondták be!!!
Még este 22-kor is lett volna hol (és addig vagy háromszor az eltelt 6-7 óra alatt) visszafordulni! Nem! Végül valami Isteni Csoda, ill. a rendőrség kiterelt Sz.Fehérvárnál 23-kor, így kerültünk a Civil Házba (nekik köszönet). Minden seggfej elfelejt (ill. nekik kötelező sokértelműen?) beszélni, hogy védjék a seggüket? Nem tudom mi volt a második tömegbalesetnél, a 77km(?)-nél, de hogy attól kezdve, összekötve a hóhelyzettel, biztosan nem szabadott volna abba az irányba senkit sem engedni, ( ez délután 13-14óra!!!) ahhoz talán még Orbán, Pintér és Bakondi sem kellett volna!!!!

aamen 2013.03.16. 09:02:40

rosszul szervezett diktatorikus rendszerek jellegzetes hibája, ha felülről nem jön a parancs, akkor lejjebb nem tudja senki mit csináljon
illetve tudná, de nem meri, mert hátha fentebb mégse azt gondolják
ebben a helyzetben aztán, egy komplett belügyminisztérium, egy nap hóhelyzet után annyit bír kipréselni magából hogy kiküld egy kör-sms-t
mert abból talán baj nem lehet
meg végülis mindig azt mondják ott fenn hogy jó kommunikációval mindent meg lehet oldani, hát akkor kommunikáljunk....

toportyánzsóti 2013.03.16. 09:09:09

A fiúk megmutatták ennyi az összes tudásuk,szópárbajt vívnak a hóviharral,cselekvés helyett.

toportyánzsóti 2013.03.16. 09:15:06

@aamen: Az erős központosított állam viziója bukott nagyot,na meg a patópálok.Hülyeség erőltetni ezt az etatista baromságot a 21-ik században.

greybull 2013.03.16. 09:27:20

A posztban van szó a kitüntetésekről is. Mintha 2002-2010 között meg az akkori regnáció szekerét taszigatók kapták volna a kitüntetéseket, de lehet, hogy tévedek (de nem!).
Egyébként valóban nem kéne ennyi etatizmus, csak ott ahol feltétlenül szükséges - központi állami szervek, közüzemek, környezetvédelem, közegészségügy. Az iskola már határeset, de inkább itt is kevesebb állam, a média meg: szabad!

aamen 2013.03.16. 09:28:36

@toportyánzsóti: egy erős és központosított államot is lehet jól szervezni
itt viszont az egyszemélyi diktatúráknak arról a sajátosságáról van szó, amikor egyetlen egy személy ott fenn a szervezet legtetején magához von minden érdemi jogkört, maga körül csak hajbókoló seggeket tűr meg, aztán ez a struktúra megy lefelé az utolsó hómunkásig
ilyen szervezetekben minden szereplő legeslegelső sorban a saját pozícióját védi, ennek pedig az a módja hogy ha jön fenntről ukáz akkor végrehajtja, ha nem jön akkor meg nem csinál semmit, merthogy az önállóság minimum gyanús, de inkább bűnös

Fejesrob 2013.03.16. 09:37:49

Azért gondoljatok már bele.

Ki a lófasz merte volna mondani csütörtök délután kb. félmillió embernek, hogy a melóhelyéből ne menjen haza, hanem maradjon ott és oldja meg.

Hogyne, Orbán miatt eltörtek a villanyoszlopok és Orbán odaszólt Brüsszelből, várják meg őt a helyreállítással, amíg haza nem ér.

Ami pedig az alkotmánybíróságot illeti:

www.penzcentrum.hu/vasarlas/a_rendorseg_is_tehetetlen_tovabb_arulhatjak_a_veszelyes_elelmiszereket.1035808.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Elég jól látszik, hogy nem hogy egy kalap szart nem ér, még káros is.

Tényleg olvasom ezeket az álszent blogokat az indexen és elgondolkodom, egy ballib kormány alatt ezek fogják a közmédiában is osztani az észt, kb. hasonló módszerekkel.

Pepibubó 2013.03.16. 09:40:29

Kedves Index! Csak azért szólok, mert szoktak szemezgetni a homar.blog.hu-ból, de kevés alkalom volt, amikor ennyire illett a témára, hogy AKTUÁLIS:

homar.blog.hu/2013/03/16/segitseg_helyett_megbuntettek_a_rendorok_a_viharban

Ezt ma valahogyan nem vették észre, elfelejtették címlapra tenni...

dr yetee 69 2013.03.16. 09:42:22

@Fejesrob: Vajon,ki hozta ezt a tavalyi törvényt,droid?

ob.szerver 2013.03.16. 09:42:46

"Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá?"

Emútnyóc.

toportyánzsóti 2013.03.16. 09:43:24

@aamen: Maga a központosítás rossz válasz a való világra,bármilyen jól szervezett is a dolog.A jó működéshez szükséges tudás megszerzése eleve kizárt.Ráadásul a Katasztrófa Védelmet nemrég verték szét ezek az agyhalott narancsmaffiózók.

Fejesrob 2013.03.16. 09:45:57

@dr yetee 69: Kinek a kényszerítésére droid?

Ez a gond bennetek libsikben. Riadóztatjátok Európát, mire a kormányzat értelmes törvények helyett liberális baromságokkal foglalkozik.

Ami persze kárt okoz, így jön a hozzád hasonló, aki viszont visszamutogat, hogy hát de ők hozták.

szintetikus 2013.03.16. 09:46:17

Télen havazik, most már jöhetnek az új hírek... :)

budasaci 2013.03.16. 09:48:27

@aamen: tökéletes helyzetismeret!

Psyman 2013.03.16. 09:51:14

Ez úgy lehetséges, hogy a sokszázezer barom elindult annak ellenére, hogy EGY HETE másról sem szól az időjárás-jelentés, mint hogy NE INDULJANAK EL! És bár a hatóságok sem álltak 100%-ban a helyzet magaslatán, hülyékkel nem lehet mit csinálni. Mondhatnám, hogy "aki hülye, haljon meg", de még valaki szó szerint venné ezt a régi iskolai "közmondást" :P
Mellesleg egész Nyugat-Európa lebénult a márciusi télben, tehát vagy kivétel nélkül minden kormányban dilettánsok ülnek, vagy az időjárás ilyetén kordában tartása tényleg meghaladja egy átlagos állam teljesítő képességét.

toportyánzsóti 2013.03.16. 09:52:19

A létező szocializmus orbáni verziója csomagolhatna már,oszt elhúzhatna keletre,ha már ezer év alatt sem értették meg kötelességeik is vannak nem csak kiváltságaik!Amit produkálnak az csak ázsiai,eklatáns példa Ócsa!

aamen 2013.03.16. 09:52:53

@toportyánzsóti: egy dolog a központosítás általában, egy dolog egy állam megszervezésében, és egy harmadik dolog egy katonai jellegű struktúrában, mint például a katasztrófavédelem
egy jól működő katasztrófavédelem kifejezetten központosított, hiszen itt ebben az esetben is egy egész ország erőforrásait kellett volna átirányítani a katasztrófasújtotta területre, ez nem a helyiek magánügye, amit nekik ott kellett volna megszervezni maguknak
és attól hogy központosított, attól még hómunkástól tábornokig tudnia kell mindenkinek a dolgát, és önállóan döntéseket hozni, mert ezeknek a döntéseknek a meghozatalára képezik ki őket
itt nem a központosítás-nemközpontosítás, hanem az északkóreai stílusú egyszemélyi vezetésen alapuló rendszer működésének hiányosságát láthattuk

Fejesrob 2013.03.16. 09:53:44

@toportyánzsóti: A központosítás önmagában miért lenne rossz válasz a világra? Ugyanolyan marhaság ez is, mint az, hogy a gazdaságban az unortodoxia rossz eljárás.

Az adott követelmény dönti el, hogy a központosítás jó vagy nem jó. A jó működéshez szükséges tudást adott esetben épp a központosítás tudja a megfelelő helyre koncentrálni, mivel jóval nagyobb a horizontja és az egyes alállomások esetei sem egyformák.

A katasztrófa védelmet pedig éppen hogy nem szétverték, hanem az alközpontokat )az egyes településeket) fejlesztették. Veszély esetén ugyanis ez a "kéz".

Fejesrob 2013.03.16. 09:57:58

@Psyman: Ez péntekre igaz.

Csütörtökön az embereknek haza kellett jutnia és nyilván senki nem kockáztatta meg azt, hogy ezt megtiltsa. Nem is lehetett volna.

Nem is nagyon értem, az itt Orbánékat fikázók, hogy gondolták? Senki ne induljon el csütörtökön fél kettőkor? Mert kb. így lehetett volna megakadályozni.

dr yetee 69 2013.03.16. 10:03:23

@Fejesrob: Ezt a kurmányt a saját fasszságain kivül semmire sem lehet kényszeriteni,hiába próbálod védeni a védhetetlent!

Nem Penny hajója 2013.03.16. 10:04:15

Én még mindig nem értem ezt az utólag kiküldött sms-dolgot.

Nyáron lerobban egy balatoni sétahajó, akkor majd kap az egész ország egy "vegye fel a mentőmellényt, ha nem tud úszni, és bízzon a kapitányban" sms-t?

aamen 2013.03.16. 10:04:34

@Fejesrob: csutortokon fel kettokor mar el lehetett volna rendelni egy azonnali kamionstoppot, a helyzet ismereteben
csutortok kesodelutan-koraeste pedig el lehetett volna inditani az orszag tobbi reszebol a hadrafoghato gepeket-embereket, be lehetett volna engedni az osztrakokat akik addigra ott toporogtak a hataron
csak eppen senki nem volt kepes meghozni a maga szintjen a donteseket
mert a fonok brusszelben volt

Totof 2013.03.16. 10:05:09

@Fejesrob: Nem hazamenésről van suó, hanem:
1) Teljes kamionstop kihirdetése kb 2-3 órakor
2) Teljes autópályazár egy óra múlva, vagy ugyanakkor.
Ekkor már látszott, hogy komolyabb a cucc, mint amit vártak, és ezekkel a lépésekkel a bajok nagy része orvosolható lett volna.
Ehelyett pénteken este 6-kor kaptam egy SMS-t.

ekat 2013.03.16. 10:06:31

@Fejesrob: Majd kapunk legközelebb kijárási tilalmat.... itt is, máshol is írják, hogy igen, riasztottak előre, de hát folyton okkal-ok nélkül riasztgatnak... Na de miért? 2006-ban tanulták meg, mikor kiderült, hogy itt az istenadta nép annyira önállótlan és gondolkodni képtelen, hogy azt is központilag kell kihirdetni neki, hogy viharban baja eshet.

dr yetee 69 2013.03.16. 10:06:59

@Fejesrob: Ezerből 900 fő elküldése,igen sajátságos fejlesztési módszer!

ekat 2013.03.16. 10:07:50

@Schmitt Pali: Nem, mi pl. nem, Telenorosok vagyunk.... :-)

Fejesrob 2013.03.16. 10:08:04

@aamen: Szerintem inkább azt látjuk, hogy nem ismered, hogy indul be ez az egész eljárás.

Épp, hogy a területi főközpontok döntenek és ez meg is történt, elindultak a hókotrók időben. Ez a szokásos eljárás.

Ez nem segített (ehhez az információk megszerzése miatt természetesen idő kell) és elkezdtek újabb központok bekapcsolódni. (Polgári védelem, katonaság, mentők). Az egyes döntéshozók elérése is időbe kerül (igen szépen mutatták a rendszer folyamatos felépülését a hírek)

A helyzetet ez sem oldotta meg, így tegnap kb. délelőttre állt fel az a "főparancsnokság". amely már komolyabban koordinálta a mentést.

Tehát, ez a "nem a központosítás-nemközpontosítás, hanem az északkóreai stílusú egyszemélyi vezetésen alapuló rendszer működésének hiányosságát láthattuk" marhaság, a rendszer az ünnepek ellenére viszonylag gyorsan állt fel, hiszen a területi pontokon ott voltak a megfelelő döntéshozók.

Egyébként ez mindenhol ilyen, mert egyszerűen ez a leghatékonyabb. Sehol nem rögtön a kövérBertával lőnek.

Fejesrob 2013.03.16. 10:10:52

@aamen: Azt hiszed, a kamionstop elrendelése olyan egyszerű? Az osztrákok szerintem épp azért segítettek, mert Pintérék csütörtökön nem rendeltek el kamionstopot. A sok kamion ugyanis az osztrákok gondja lett volna.

Persze így utólag, nyilván ez kellett volna, de csütörtök 0 órától.

Totof 2013.03.16. 10:11:38

@Fejesrob: "A helyzetet ez sem oldotta meg, így tegnap kb. délelőttre állt fel az a "főparancsnokság". amely már komolyabban koordinálta a mentést."
Mégis, miért kellett eddig várni? Mire itt a balhé, addigra állni kellett volna a "főparancsnokságnak". Vagy a "főparancsnokság" nem tudta, mi fog érkezni?

Fejesrob 2013.03.16. 10:12:00

@dr yetee 69: Rendben van haver, de ezen hol kell vitatkozni:)

apanna 2013.03.16. 10:13:27

Jó előre tudni lehetett, hogy hatalmas lesz a vihar, hideg lesz, és esni fog a hó.
Ismerősöm indult útnak délután Balatonra, és csak vállrándítás volt, amikor rákérdeztem, hogy :most?

Nem értem, miért nem lehetett rögtön kamionstoppot elrendelni, ha előre tudtuk, hogy ez lesz?
Miért kell a felkészületlen autósnak politikát belekeverni, mindenkit hibáztatni, csak magát nem?

Az irányításról semmit nem tudok, de azt meg kell szervezni, és ne háborogjunk, amikor önkéntességre kérnek minket. (legutóbb is boldog boldogtalan kiakadt, hogy ő nem fog "önkénteskedni")

Totof 2013.03.16. 10:15:27

@Fejesrob: Szlovéniában, Olaszországban aránylag egyszerű volt. Azt mondták az kell, megcsinálták.

"Persze így utólag, nyilván ez kellett volna, de csütörtök 0 órától." Azt mondják, utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének, de a lényeg az, hogy itt a reakció lassú volt, senki (a kormányból és a katasztrófavédelemből) nem csinált semmit, az történt, amit szerencsétlen területi tűzoltók meg rendőrök meg tudtak csinálni a 107-es hívásokból.

tede 2013.03.16. 10:16:39

zsonganak a ballibbantak meg okádják az epét mindenre, ahelyett, hogy kikelnének a kényelmes fotelből és elmennének havat lapátolni vagy segíteni

csak jelzem én már megtette, pár haverral segítettünk havat lapátolni több öregnél a környéken, mert tényleg igaza van a bemondónak, hogy durva ez a hó, iszonyat súlya van

Aki lapátolt ma vagy tegnap, az tudja, de persze a ballibbantak ilyent nem csinálnak...

Fejesrob 2013.03.16. 10:18:30

@ekat: Csütörtök délután milliók indultak haza a munkából, ráadásul ünnep előtt lévén, sokan a rokonokhoz, továbbá Ny.-európában a hét elején felgyülemlett kamionok értek Mo-ra.

Ha Orbánék megtiltották volna a közlekedést, hétfőn már akár be sem kell jönniük a parlamentbe. (A kamionstop miatti külföldi balhékat nem is számítva).

Totof 2013.03.16. 10:18:41

@apanna: "Nem értem, miért nem lehetett rögtön kamionstoppot elrendelni, ha előre tudtuk, hogy ez lesz?" Ez jó kérdés, ez bizony a Katasztrófavédelem, közvetve a kormány felelőssége.
"Az irányításról semmit nem tudok, de azt meg kell szervezni, és ne háborogjunk, amikor önkéntességre kérnek minket." Nem azért háborog senki, mert önkéntességre kérik őket, hanem azért mert nem is kérték, csak csinálni kellett valakinek, a felső irányítás meg nem csinált semmit. Ha ennyire nagy feladat az irányítás, miért nem készült fel előre a katasztrófavédelem? Miért utólag kellett reagálni, ilyen súlyos késéssel?

Totof 2013.03.16. 10:19:46

@tede: Ennek mi köze a katasztrófavédelem töketlenkedéséhez?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.16. 10:21:34

Viktor már 2012 október 23-át is Brüsszelben ünnepelte. Szerintem a 2013 márc. 15 sem a hóhelyzettől függött. Egyszerűen csak a nagy hazafi legnagyobb magyar nemzetvezér nem szeret a Hazájában lenni annak pirosbetűs ünnepein. Mindkét ünnep a Nemzet szabadság utáni vágyához kapcsolódik így ez érthető is. Addig szeretett itthon lenni, míg ezeken az ünnepeken beszédekkel lehetet megosztani a Nemzetet és szítani a feszültséget. Ez már nem áll fenn. Egyébként belovagolt Brüsszelbe, vagy csak úgy simán belimuzinozott? Nem tudjátok?

Fejesrob 2013.03.16. 10:26:37

@Totof: Itt valójában nem a hó volt a gond, hanem a hófúvás, ráadásul szinte az egész országban.
Ezzel sehol nem tudnak mit kezdeni. Pillanatok alatt játszódott le az egész, megelőzni csak nagyon komoly intézkedésekkel és költségekkel lehetett volna.

Szerintem azért nem rendeltek el kamionstopot, mert az összes az osztrákok nyakán maradt volna.

Végül is szerintem nincs ennek az esetnek különösen semmi tanulsága azon kívül, hogy havas időben téli szereléssel kell elindulni és az, ami ennél is fontosabb, hogy a magyarok nagyon segítőkész nemzet és igen jól vizsgáztak szolidaritásból.

Én nem voltam semmilyen módon részese az eseményeknek, de nagy megelégedéssel, tölt el, hogy magyar vagyok.

Fejesrob 2013.03.16. 10:28:04

@pocakos focista: Na ja, direkt kiment Brüsszelbe, hogy ne kelljen itt lennie.

Mindig csodálkozom, ki a lófasz szavaz egy olyan pártra mint MSZP, emberre mint Mesterházy, Bajnai.

De ilyenkor megértem.

lyken 2013.03.16. 10:29:41

@Fejesrob: "Ki a lófasz merte volna mondani csütörtök délután kb. félmillió embernek, hogy a melóhelyéből ne menjen haza, hanem maradjon ott és oldja meg."

A bedugult pályát elsősorban a kamionok okozták. A bedugult pályát szinte mindig kamionok vagy tömeges szgk. baleset okozza. Ilyenkor tehát az az elsőrendű, hogy nem engedjük fel a kamionokat. ÁLLÍTÓLAG rendeltek el kamionstopot. Kár, hogy nem hallott róla senki, még a kamionosok sem. Vagy hazudnak, vagy inkompetensek, mert nem gondoskodtak az információáramlásról és nem volt kint a bekötőutaknál a rendőrség, hogy betartassa a stopot. Az, hogy hazudnak és/vagy inkompetensek nem politikai kérdés, felesleges libsizni, baloldalizni.

"Tényleg olvasom ezeket az álszent blogokat az indexen és elgondolkodom, egy ballib kormány alatt ezek fogják a közmédiában is osztani az észt, kb. hasonló módszerekkel."

A Vastagbőr az elmúttnyócév alatt oda-meg vissza volt ajnározva. Amióta a fityiszről is megírják a mocskot azóta ők lettek a mocskoslibsik. Ennyit az álszent blogokról. Egy balos kormány se lesz jobb, ha inkompetens alakokat tesz felelős poziciókba. Ez az esetleges jövendő azonban nem mentesít senkit a jelenben a kötelességének elvégzése alól.

Jó lenne, ha végre megtanulnák az emberek, hogy ne a pártpreferenciától, hanem a kompetenciától és a tettektől függjön valakinek vagy valaminek a megítélése.

Ezt a helyzetet lehetett volna jobban kezelni.

regress 2013.03.16. 10:30:43

@tede: az első kocsmáig lapátoltatok,azután megvilágosodtatok.@apanna: a hülyeség,az alkalmatlanság,pártsemleges.pintérék akartak sms-t küldeni a hófelhőknek is,csak nem tudták a számát

Totof 2013.03.16. 10:30:59

@Fejesrob: Nem az időjárással volt gond egyáltalán, hanem a katasztrófavédelemnek a helyzetre adott válasza. Fél napig semmi sem történt.
Akármilyen hülyék is voltak az emberek, az utakat a kamionok torlaszolták el.

Fejesrob 2013.03.16. 10:31:14

@Totof: Na ezért is állítanám vissza a katonaságot, legalább félévre.

Ott nagyon is jól látszik, hogy lehet egy viszonylag hatékony rendszert költségkímélően fenntartani.

Na meg persze az emberek némi életrevalóságot, önállóságot is tanulnának.

Pedig én nagyon rühelltem katona lenni, annak ellenére, hogy frankó helyem volt.

flippant 2013.03.16. 10:32:41

Úgy hiányzott orbánnak ez a "katasztrófahelyzet" mint egy falat kenyér.
Így nem volt március 15-i balhé, füttykoncert, amire már érlelődött a helyzet.

Még az is elképzelhető, hogy az egész egy előre megrendezett színjáték (donpintér impotenciája, a szervek tehetetlensége, stb.) volt

Fejesrob 2013.03.16. 10:35:21

@Totof: Te miért nem gondolod végig?

A katasztrófavédelem nem nagyon tud mit kezdeni 100 helyen 100 keresztbe állt kamionnal, még a tizedéhez sincs eszköze.

Egyébként is mire feláll és elkezdi, kezdheti elölről a hófúvás miatt.

Fejesrob 2013.03.16. 10:36:11

@flippant: Mellékesen megrendeltek egy országos hófúvást is.

flippant 2013.03.16. 10:38:12

@Fejesrob: Mellesleg az útszéli hófogókat is beszedték ezek a baromállatok.

Totof 2013.03.16. 10:41:17

@Fejesrob: Sajtótájékoztatóhoz, mondjuk úgy, "válságbizottság" felállításához nem kell nagy apparátus. Döntések meghozatalához, kamionstop, pályazár bejelentéséhez, szintén, a megvalósításához már kicsit több, de mindezt meg lehetett volna tenni csütörtökön. Ehhez képest péntek este hatkor kaptam egy sms-t hogy maradjak a kocsiban, ha beragadtam valahova. Szerinted mit kezdjek egy ilyen sms-sel 24 óra beragadás után?

Gabies 2013.03.16. 10:42:26

@aamen: Már szerdán elrendelték... Legalábbis mi akkor láttuk "kivonulni őket"Fehérvárról, még meg is kérdeztem a páromat mi ez a sok kamion.Azt mondta ünnep lesz elzavarják őket a városokból. Ezek szerint nem mindet.. :(

Nap Pali 2013.03.16. 10:44:28

de felkészültünk
-időben gyorsan (tervszerint) elbontottuk a HÓFOGÓ rácsokat az út mellől
-és szépen bezsírozva üres tankokkal leálítottuk a hókotrókat a méjgarázsba
(még az aksit is kivettük belőle)

a népgazdaság eszközeivel felelősen gazdálkodunk

és kiherdettük, hogy senki ne menyen ki az utakra:
-még akkor sem ha a tejjes gazdaság és dzsídípí lenullázódik
(megigértük hogy a közpénz lopást onkorlátozva emaitt 1%-kal csökkenytyük)
-ugyanakkor kihirdettük hogy nem kell fizetni adót hisz közszolgáltatás sincs

és nem utolsósorban addig nem került pénzbe a közbiztonság, közegészségügy, közoktatás sem..
ezen a KIJÁRÁSI TILALMON sokat lehet közpénzt spórolni...
ezt a közeljövőben jóidőben is gyakorlattá tesszük

üdv: dr.O.Viktor mafiavezető

Rob67 2013.03.16. 10:44:47

@Fejesrob: ..., Orbán miatt eltörtek a villanyoszlopok...
Balfaszkam. Szaniszlo haverod ennel cifrabb osszeskoves elmeleteket is gyartott. Meg is kapta az allami kituntetest erte...
A baj az hogy ilyen elhetetlen es tanulatlan post kommunista sopredekiranyitja az orszagot.
Elen a fo kommunista viktorkaddal. Hol a faszban volt a vitya amikor 1980as evek vegen minket mar a rendorok vertek gumibottal mert demokraciaban akartnk elni?
Hol? Oxfordban. A janos bacsi engedelyevel. Fasza. Ilyen egy rendszerellenseg...
Kover? Melegedett az Mszmpben.
Stumpf? Meresztette a valagat a hazafias nepfront igazi komcsi vezerekent.
Ugy tunik megiscsak megvalosul a szocializmus. Meg az eletemben.
Ugye bolsevik barataim?

DR. Smit Pal 2013.03.16. 10:53:21

Orban Viktor megint megszivatta az mszp-s provokatorokat. Az gondoltak, hogy majd jol odafagyasztjak magukat az utakra, es akkor megint lehet majd nemzetkozileg fasisztazni, de nem szamitottak, az evszazad legprofibb mentoakciaojara.
Mint ahogy a fidesz szekhazat elfoglalo mszp-s fiatalok sem szamitottak arra, hogy 2006-hoz hasonloan a rendorseg nem veri, lovi oket agyba fobe. Az sem sem jott be nekik. Orban Viktor rovid idon belul 2 mszp-s akciot is meghiusitott.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.03.16. 10:54:47

hogy lehet hogy hetek óta tudjuk...és bazd meg mégis elindul nyárigumival?
azátn toporzélokva követeli, hogy mentsék meg.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.16. 10:57:19

@Dinkainka: Viszont a tűzoltók kaptak lőfegyveres kiképzést.

Totof 2013.03.16. 10:58:20

@FILTOL: Nem az a kérdés, hogy került bajba, hanem, ha már bajba kerültek, hogy szedjük ki onnan. Szóval bazdmeg, hogy szedte ki őket a katasztrófavédelem?

Tyreo 2013.03.16. 10:58:23

@Psyman: ha egész Európa lebénult akkor, hogy lehet, hogy az osztrákoknak volt fölösleges hókotrójuk?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.16. 10:58:53

@aamen: A központosításnak egyetlen előnye, hogy kurva hamar rá lehet bökni a felelősre. Érdekes módon annyira még nem vagyunk központosítva.

Bajnaiék már a spájzban vannak (törölt) 2013.03.16. 10:59:27

Akik nem tudnák: az amerikaiak már tudják befolyásolni az időjárást! Hatalmas állomásaik vannak erre a célra Alaszkában.
Most is ők küldték a rossz időt,hogy a kommunista kisztitkár múltú Orbánt és a volt MSZMP KB. munkatárs Kövér Lászlót szembesítsék múltjukkal!!!

WLaci 2013.03.16. 11:00:40

@Fejesrob: Az gondolom feltűnt, hogy az emberek szolidárisan, okosan, célszerűen jártak el. Egyvalami mondott csődöt: az utolsó vonalbeli idiótákkal feltöltött államszervezet.

Totof 2013.03.16. 11:01:30

@Bajnaiék már a spájzban vannak: Nem az orosz hitel mellé jár bónuszként?

Bolsi Buster 2013.03.16. 11:07:10

Fidesznek ez soha nem jöhetett volna jobbkor.

Kiépül a diktatúra, zsidókat füstösítenek el titokban, és mindenki a HÓról beszél!

Szégyellje magát aki ma még ne gondolt a Holokausztra.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.16. 11:09:51

@FILTOL: Valaki a Fidesznél eldönthetné már, hogy tudtuk-e vagy nem tudtuk, mert szegény Pintér is belepirul, ha a tegnap 11.00 órai sajtótájékoztatóját végighallgatja: azt állítja, hogy azért nem reagáltak hamarabb, mert nem gondolták, hogy ekkora hófúvás lesz, de az állampolgárokat felelőtlennek állítja be, mert annak dacára útnak indultak, hogy tudathatták volna.

Még Pintér fejében sem volt eligazítás (igaz, küzdött is rendesen a mondatokkal).

dr kíváncsivagyok 2013.03.16. 11:14:28

Kevés olyan írás van , aminek minden szavával egyetértek,...ez az !

AzBence 2013.03.16. 11:14:32

@Fejesrob:
Tudod én is büszke vagyok magyarságomra.

Nem most még januárban történt: megyek haza: német oldal patika tisztaságú, száraz aszfalt. Nem is értettem milyen hóhelyzetről van szó. Osztrák oldal 5cm-es hó a leállósávon. Figyelj! Bécsi kerülő déli szakaszán már lehetett érezni, hogy valami nem stimmel. Egészen Hegyeshalomig nem stimmelt valami. Hát kiderült mi nem stimmelt: a magyar oldalon leesett 10cm-es havat senki nem hordta el. Emiatt minden a feje tetejére állt.

Szánalmasnak tartom, hogy egy barátomnak is csak annyi volt az egészre a reakciója, hogy "Minek takarítsák el? Holnap úgyis elolvad!". Ilyen a katasztrófavédelem is otthon. Ez a Pató Pál uras hozzáállás lesz nemzetünk veszte.

Minek maradjak ott, ahol csak lehúznak, és felesleges veszélyeknek vagyok kitéve. Te sem látod a magyartól a nemzetet!

dr kíváncsivagyok 2013.03.16. 11:16:26

@Rendíthetetlen Álamkatona:
Tegnap Kálmán Olgának azt nyilatkozta : Kihirdettem a vészhelyzetet már tegnap délben , délután , vagy este !
Azt sem tudja szerencsétlen hogy mikor hirdette ki ?
Van ennek valami nyoma ?

ekat 2013.03.16. 11:16:38

@Fejesrob: Én is így gondolom. Meg azt is, hogy abszolút megértek mindenkit, aki elindult, én is elindultam volna, ha előre kifizetett programra megyek (máshova nem!), de nem vagyok se buta, se gyámoltalan, se paraszt, hogy aztán habzó szájjal követeljem, hogy mentsenek meg, ha bajbakerülök. Mint ahogy az öcsém, aki órákig az M1-esen volt, ahogy tudott, lement Győrnél és kivett egy szállodazobát, egy barátom meg, aki az egész éjszakát ott töltötte, előbb tette közzé a Facebok-on, hogy mindenkinek nagyon köszöni a segítséget, bár szerinte kicsit későn reagáltak a hatóságok. Ezek állampolgárok, bár igaz, a Fidesz máskor nem akar ilyeneket. :-)

dr kíváncsivagyok 2013.03.16. 11:18:29

@AzBence: Szó szerint ez volt a probléma : 12 órányit késtek a reakcióval, nem akkor kezdték meg eltakarítani a havat ( mint a német és osztrák kollégák !!) amikor elkezdett esni , hanem amikor már gond volt !!!!!!!!

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.16. 11:19:16

@dr kíváncsivagyok: Nemtom, én Hír TV-t néztem, ott péntek 11.00-kor volt az első hivatalos bejelentés. Addig sem alul a csíkban, sem a Híradókban nem volt katasztrófahelyzet hirdetve.

lavór 2013.03.16. 11:20:03

"Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon?"

Hát így.

Bolsi Buster 2013.03.16. 11:20:09

@AzBence: Osztrákok, németek előre alásózzák az utakat, nem kell takarítani, de környezetszennyező megoldás, + rohadnak tőle az autók. Vannak hátrányai.

dr kíváncsivagyok 2013.03.16. 11:21:26

@tede:
"Aki lapátolt ma vagy tegnap, az tudja, de persze a ballibbantak ilyent nem csinálnak... "

A hó is ballibbant ?? Hülyegyerek... Az osztrákok miért tudták kezelni a kialakult helyzetet ?? Mert időben intézkedtek ????????

nu pagagyí 2013.03.16. 11:23:24

Az a helyzet, hogy az állam jól felkészült március 15-re. Az egész államapparátus a katasztrófavédelemtől, rendőrségtől kezdve a titkosszolgálatokig már hetekkel ezelőtt pontos terveket kapott a helyzet kezelésére. Orbánt például a TEK védelme alatt kimenekítették az országból. Arra viszont senki nem számított, hogy vízágyúk helyett hókotrókra lett volna szükség.

dr kíváncsivagyok 2013.03.16. 11:25:43

@Rendíthetetlen Álamkatona:
Az volt a legnagyobb baj , hogy a mi hős illetékeseink CSAK A KIALAKULT HELYZETET PRÓBÁLTÁK MEGOLDANI ÉS NEM ELŐRE TERVEZVE ,A LEGROSSZABB FORGATÓKÖNYV SZERINTI IDŐJÁRÁST VETTÉK ALAPUL és a kezdetekkor ( amikor elkezdett esni az osztrák gépek azonnal mentek a még csak 2 -3 centis havat tolni ) nem indítottak 20 - 30 hómarót az autópályákra !!!

rcfan 2013.03.16. 11:26:16

Kb. 24 óráig sikerült megvédeni a katasztrófát. Aztán felszámolták.

Furcsa dolog, hogy ha a katasztrófavédelem ilyen jól tudta az elkövetkezendő napi piros riasztást, hogy a belügyminiszter is bátran lehülyézze az autóval munkából hazaigyekvő állampolgárt, vajon be tud-e mutatni szerda estig elkészített konkrét közúti bentragadás-elhárítási tervet és a sokéves tapasztalatok szerint hótól veszélyeztetettebb elzárt települések felszabadításról vészhelyzet-elhárítási tervet, amely Bakondi úr személyes intézkedése nélkül (pl. lebetegedése esetén) is képes felszámolni a kialakult katasztrófahelyzetet?

turulpina 2013.03.16. 11:26:29

Miért nem a békemenet - kiegészítve a lengyel bértapsoló patkányokkal - masírozik ilyenkor az autópályákon és a járhatatlan főutakon, hogy letisztítsa a balliberális síelők által felhordott havat?

turulpina 2013.03.16. 11:30:29

@tede: agymosott hazaáruló-e vagy?

HomicideWatch (törölt) 2013.03.16. 11:33:07

Méghogy a jobboldalnak vannak összeesküvéselméletei :D:D Ennél egyértelműebbeket is zsinórból letagadnak az ellenoldalon.

ijontichy 2013.03.16. 11:36:13

@aamen: "rosszul szervezett diktatorikus rendszerek jellegzetes hibája..."
Meg a nem diktatorikusoké is (na nem azért mondom, mintha a jelen klérus nem táncolna örökké a határon). Szvsz elég nehéz belőni a full etatizmus, meg a full lassez-faire között az adott helyen és időintervallumban legoptimálisabb mértéket.
Szóval a hangsúly a szervezetlenségen van. Másutt írtam már, hogy a pártállam idején is volt hasonló tél (persze nyilván kevesebb autó stb.). Pont sorkatona voltam. Azonnal vittük helikopterrel az élelmet, M-zárolt készletből a cuccot ami kellett, a műszaki egységeket azonnal kivezényelték mentesíteni stb. Gyanítom "felsőbb" parancs nélkül is. Tehát működött. Félreértés ne essék nem kívánom vissza, csak rámutatnék, hogy sikerült meglévő rendszereket dilettáns módon "szétszervezni", vagy pénzhiánnyal elsorvasztani. Ráadásul erősen bürokratikus az egész, kivételkezelés-képesség szinte nulla. És egy ilyen szervezet még príma "üzeneteket" is kapott (lásd például Földrajzinév-bizottság), hogy az önálló, szakmai cselekvés nem egészséges). Az eredmény borítékolható volt. Nem akarok regélni az osztrákok szervezettségéről (láttam őket jó pár télen "in action"), de a tegnapi napon az is fogalmat alkothatott róla, akinek eddig nem volt. Irigylésre méltó.

Bolsi Buster 2013.03.16. 11:39:49

Kicsit szabad ám piszkálni a /magyarországon óriási beruházásokat végrehajtó/ áramszolgáltatókat, hogy 70.000 ember még áram nélkül van....bár ilyen nem kerülhet itten címlapra, mer akkor ki hirdetne a zindexen?

AzBence 2013.03.16. 11:41:02

@Puskát kellett volna hozni:
Inkább a kocsim alváza korrodálódjon, mint az életem!

Vagyis számomra még mindig az emberélet megóvása a fontosabb, mint az, hogy a kocsimban fagyjak halálra, vagy egy számomra negatív kimenetelű balesetet szenvedjek.

Szóval inkább állok sorba egy sutyukiért, mint a kórházba szervekért. Arról nem is beszélve, hogy ezzel több embert felesleges veszélybe sodortak, mint olvasható volt, egy önkéntest kiraboltak.

Csak azt nem értem, ha valami megelőzhető, akkor mások cselekednek, Magyarországon ezzel szemben bekövetkezik a havária, azt gondolná az ember csak tanulnak belőle! Áh! Dehogyis! Elkenik a sz#rt! Ez az élet minden területére igaz, nemcsak a politikára!

2013.03.16. 11:41:41

Olvasom ezt az eszement blogot, meg a sok buta beírást. Na én megmondom a frankót:

Dejó, hogy OV a vezérünk. Remélem leszorítja a balliberálisokat még az eddiginél is rosszabb pozicióba. Söpörje be a szőnyeg alá, aztán ugrálni rajtuk páros lábbal!

nu pagagyí 2013.03.16. 11:44:55

A katasztrófavédelem nevéhez méltóan járt el. Nyilván oka van annak, hogy nem katasztrófa-elhárítás lett a nevük.

Bolsi Buster 2013.03.16. 11:45:00

@AzBence: Hát jó lenne ha vmit lehetne tanulni belőle.

A legtöbb torldást elakadt kamionok okozzák, őket kéne talán várakozóhelyre parancsolni még vihar előtt, de anyázás akkor is lenne.
Ki téríti meg a káromat, nem is ót nagy vihar, mér nincs friss twinky's a teszkóban satöbbi..:)

nu pagagyí 2013.03.16. 11:46:53

@Puskát kellett volna hozni: Sajnos az áramszolgáltató emberei is ott rostokoltak a behavazott úton. Várták az sms-t.

toronado 2013.03.16. 11:47:42

TGM: Az összeállítás megfelelt az amerikai liberális sztenderdnek. Egy különbséggel: az Egyesült Államokban a liberális tábor valóságosan képviseli a feketéket, a hispánokat, a szervezett munkásokat, a zsidókat, a katolikus íreket, olaszokat, lengyeleket, a melegeket, akik – némi sóhajtozás után – a demokratákra SZAVAZNAK."

Na most ehhez jönnek még azok akik a hóban elakadtak. Azt még nem olvastam, de bizonyára előbb utóbb leírja valamelyik balliba, hogy ezek az autózók egyáltalán nem voltak felelőtlenek, hogy elindultak, valójában az Orbán rezsim elöl menekültek.

Psyman 2013.03.16. 11:50:40

@Tyreo: 1) Mert náluk előbb jött a hideg.
2) Mert náluk októbertől március elejéig van hó, ezért akkora hókotróflottájuk van, hogy az egész Alpokat hómentesíthetnék vele, ha akarnák.

toronado 2013.03.16. 11:54:23

Talán emlékeznek még a ballibák a Gyurcsány féle augusztus 20-i ünnepségre 5 -ÖT- halottal. Hogy lapított akkor ballib média, hogy mentegették Gált meg a többit, hogy hát szegények nem tudhatták, meg sosem volt még ekkora cellavihar meg stb. stb. Na és aztán a felelősség ügyében is milyen készségesen megnyugodtak mikor kirúgtak egy METEOROLÓGUST. Máig sem derült, ki hogy miért őt, ugyanis ők figyelmeztették a ballibákat a cellaviharra.
Hiába no, kettős mérce az kettős mérce.

Fejesrob 2013.03.16. 11:56:17

@Psyman: Ezeknek magyarázhatod.

Ha pedig holnap Orbán venne 400 db. hókotrógépet, fel lennének háborodva, hogy mennyi lélegeztetőgép.

high up! 2013.03.16. 12:02:05

Egy Wyoming állambeli blogger megtalálta és megírta az igazságot: a Nyugat-kormánya összesküdött Magyarország ellen, nehogy Viktor az ünnepnapon együtt tudjon lenni a népével. A wyomingi blogger rámutatott, hogy hosszú évek titkos kísérletei után az USA-nak és az Európa-kormánynak együtt sikerült kifejleszetniük az azonnali havazást generáló gépet. Ez a gép sugárnyalábon lövi fel a sztratoszférába az ionizált kristánymolekulákat, amelyek a felső rétegbe jutva előbb azonnali csapadékképződést okoznak, majd ahogy a csapadék egyre jobban megközelíti a földet, a nyomásváltozás hatására hóba kristályosodik össze. Egy lézernyalábos kvantumgép segítségével pedig a hótömeget hihetetlenül pontosan lehet koncentrálni, hogy hova essen le.
A nagy magyar havazás tehát a nyugati kormányok megrendelése és kivitelezése volt, célzottan Magyarország ellen. Egy drón is segített a célzott támadásban.
A megtámadás okát is tudjuk: mivel a kormány csökkentette a nyugati multi áramcégek profitját, ezért a nyugati és brüsszeli kormányzat csapást mért országunkra. Ráadásul mivel több száz ember áram nélkül maradt, és ezzel a havi áramszámlájuk nulla forint lesz, így azt is elérték, hogy az emberek a hónap végén nem fogják megtudni, hogy a nemzeti kormány 10%-kal csökkentette a rezsijüket. A háttérhatalmak tehát súlyos támadást vezettek a magyar kormány és magyar emberek ellen.

nu pagagyí 2013.03.16. 12:02:11

@toronado: Emlékszünk. Akkor még nem volt kézivezérlésű az államapparátus, ezért szakmai hibáért a szakembert rúgták ki. Most viszont minden egy embertől függ, őt kell kirúgni.

Totof 2013.03.16. 12:05:15

@Puskát kellett volna hozni: "Ki téríti meg a káromat". Biztosító

nu pagagyí 2013.03.16. 12:05:33

@Fejesrob: Nyárra már nem érdemes hókotrót venni, azt télre kellett volna, de sajnos Simicska csak lélegeztetőgépet bírt olcsón beszerezni, amivel most nem sokra mentek.

nu pagagyí 2013.03.16. 12:08:38

Ha a drágán beszerzett audikra hólapátot szereltek volna, akkor megoldhatták volna a problémát, amit ez a nem különösebben kirívó havazás okozott.

sovesztomesz 2013.03.16. 12:10:39

Az élet ismétli magát; úgy tűnik. Az ország 60 éve is kb. ennyire szétzilált volt, mint most; a kínaiak pl. akkor is épp a víz-kígyó évét élték, mint idén :-).
Igen, azok az '50-es évek...

...amikor minden a feje tetején állt szervezetlenségestül; hogy a katonák gyalog mentek be terepről a laktanyába napokkal a leszerelési időpont után - határozott parancs híján -, önként adva le a dobtárast és húztak haza, mer' már egy hete otthon kellett volna lenniük a családdal, stb.

Nem jó párhuzam ez, de ha most itt eljött a 2. '50-es évek, akkor eljöhet a 2. '56- is!!! Biztosan nem ugyanúgy jön el, de eljön.

Szóval, most a hó legyőzte a forradalmat, de nem lehet mindig ilyen "mázlink" :-(!

Totof 2013.03.16. 12:13:19

@nu pagagyí: És a rezsicsökkentés miatti bevételkiesés még nem is érződik.

2013.03.16. 12:13:50

@Puskát kellett volna hozni: "Osztrákok, németek előre alásózzák az utakat, nem kell takarítani, de környezetszennyező megoldás, + rohadnak tőle az autók. Vannak hátrányai."

Mo-n többnyire csak sóznak, a hó "lejárását" a forgalomra bízzák többnyire. Ez ami igazán roncsolja az alvázat. Gondolom mindenki látott már fehér szegélyű nagy foltokat autókon vagy a gumin. Ausztriában viszont csonttisztára letakarítják az utat pár óra alatt. Havas időszakban nap mint nap tapasztalom a különbséget.

sjános 2013.03.16. 12:16:49

@toronado: Hűűűűhaaa..:)..kettős mérce..:) no meg elmúltnyolcév és persze gyurcsányahibás..:)
Viccesek vagytok..:)
Annyira szánalmas már, ez a kettős mérce emlegetése miközben pontosan kettős mércézve mentegeted a mostani balfaszságot, hisz arra hivatkozol, hogy 6 éve ki, mit vagy mit nem csinált...
Szeretnék szólni, 3 éve a Fidesz felelőssége Magyarország kormányzása! A Katasztrófafelügyelet és a többi is!
Tényleg már csak ennyire futja??
A ballibezés a kettős mérce, a hazaárulás, a rosszul fordították, a rosszul tájékoztatták, a felelősség szétkenése, az hogy mi volt 2002-2010 között, a konok tagadás, a hazudozás!
Miközben mindent egyből lehet cáfolni, kb 20sec keresgéléssel a neten!
Ez a 21. század emberek! Mindennek nyoma van!
Kivéve, ha titkosítják ugye 20-30-99 évre..:)
Ezt elbaszta a Kormány!
Ezt is!
És megnyugtatlak...meg fogják találni a "meteorológust", akit odadobnak koncnak!
El is kezdték már..."mert az volt a hülye és felelőtlen, aki autóba ült!"....kész mossák kezeiket! Ennyit erről a sunyi, álszent bandáról!
Mi a fütyit csináltak az illetékes elvtársak, csütörtök 12-től péntek 07-08ig??? Szauna? Dagonya? Pia? Nők? Alvás? Buli? Utasítást vártak? Kitől? Miért? Nem ért ahhoz amiért fizetést kap?
Ezek a kérdések!
Nem az hogy 2006!

TBone 2013.03.16. 12:18:27

Láthattuk az IGAZI civil összefogást tegnap. Nem a százmilliókkal kitömött maffia bandát, hanem állampolgárokat akik tényleg segíteni akartak a bajbajutottakon.

dadddd 2013.03.16. 12:19:21

Jaj, szegény posztoló! Többet kéne pihenni. Itt a tavasz, süt nap. Sétálj egyet inkább!

toronado 2013.03.16. 12:20:31

Nocsak, nocsak, de heves tetszik lenni.
Kezdjük az elején, mi is volt a balfaszság? Mit is kellett volna tenni?

" sjános 2013.03.16. 12:16:49
@toronado: Hűűűűhaaa..:)..kettős mérce..:) no meg elmúltnyolcév és persze gyurcsányahibás..:)
Viccesek vagytok..:)

Mesterlövész 2013.03.16. 12:20:59

Fejesrob, takaroggyá már az anyádba.

toronado 2013.03.16. 12:21:48

Nocsak, nocsak és mit vétett ez az ember?

@nu pagagyí: nu pagagyí 2013.03.16. 12:02:11
@toronado: Emlékszünk. Akkor még nem volt kézivezérlésű az államapparátus, ezért szakmai hibáért a szakembert rúgták ki. Most viszont minden egy embertől függ, őt kell kirúgni.

ephart 2013.03.16. 12:24:01

Hunhír.info
A Rendkívüli Ügyek Minisztériuma Facebook csoport szombat délután három órára flashmobot szervez a Képviselői Irodaház elé, mellyel ironikus módon "szeretnének kiállni a kormány hópolitikája mellett".

"Tudjuk, hogy ez a Békemenet dolga lenne, de valamiért ők most hallgatnak. A 'Hólapátra fel!" vagy ha úgy jobban tetszik az "Azért a hó az úr!" nevezetű tüntetésen szeretnénk kiállni a kormány hópolitikája mellett. Hiszen csodálatra méltó, ahogy szeretett kormányunk, az idegen erők támadását visszaverve, remekül kezelte a szituációt, ezért kiállásunk egyfajta Békehómenetként értelmezhető" - olvasható az esemény oldalán.

A flashmob résztvevőitől hasonlóan pozitív tartalmú transzparensekre számítanak. "Köszönjük" meg annak, akinek feladata lett volna a közszolgáltatások biztosítása! Hozzon mindenki magával egy hólapátot, vagy egy kormányt ,vagy egy vicces transzparenst" - írják.

"A mai tüntetésünkre vidékről érkezőket kérjük, hogy legalább két héttel korábban induljanak el" - kérik a szervezők.

Ezt teszi a billentyűzet-forradalom, ebben már jobbak a Soros-unokák. Az arcok ugyanazok, az a harminc-negyven ifjú zsidó meg nemzsidó csahos, akik az utcán balhéznak, a hátország meg ontja a net-csoportokat, egyebeket.

Fejesrob 2013.03.16. 12:24:36

@dr kotász: Na meg az út minősége is egész más.

Vagy 15 éve mentem egy bringatúrára (Mo-Szlovénia-Ausztria).

Az utak nálunk és a szlovéneknél tragédia, az osztrákoknál pedig mintha tegnap építették volna.

Ennek amúgy nem is csak az anyag a titka, mert azóta már a szlovéneknél is olyanok, hanem az, hogy kínos precizitással megszabják hány tonna mehet végig az adott úton.

Mentünk Szlovéniába busszal, tekeregtünk a falvak, városok között és az egészből arra emlékszem, hogy minden útnál kínosan nézte a sofőr és az idegenvezető, hány tonnával lehet rámenni és ha kellett, kerültünk is rendesen, mert nem csak súlyos a büntetés, de komolyan nézik is, van ahol kamerákkal.

sjános 2013.03.16. 12:25:03

@Fejesrob: Hmm...ma valahogy a szokottnál is álszentebb, demagógabb vagy..:)
Mi lett volna ha??
Mi lett volna ha, időben beindul a tájékoztatás és nem a lópikula, demagóg rezsicsökkentés folyik a közmédiából, hanem hogy hó lesz és -15 és hófúvás és maradj otthon?
Mi lett volna ha, lezárják időben az autópályákat és a járhatatlan utakat!
Mi lett volna ha, előre felkészülnek hókotrókkal, tankokkal, traktorokkal, ásóval, homokkal, azzal ami van!
2013 van! Fidesz Kormány! Fidesz irányítás!
Nem 2006....1978....1523....lélegeztetőgép, meg államadósság, 100 napos program...stb...stb.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.16. 12:25:08

Az időjárás egy mocskos fasiszta diktatúra, az ország fehérbe borulása pedig a neonáci bőrfejűek "fehér március" nevű sikeres hadművelete volt. Zórbán meg saját kezűleg építette (fél)országos szinten a több méteres hótorlaszokat, sőt még a 120km-es szelet is ő fújta.

bulista 2013.03.16. 12:26:34

@Lindalinda: Csak aztán majd kapaszkodj ám erősen te 1 bites liba, amikor a Kárpát-medence Géniusza elkezd ugrabugrálni, nehogy kicsusszanjon az a kis buksi bugris fejed az ánuszából!

sjános 2013.03.16. 12:27:42

@toronado: Ajjajj....ez volt hevesség?? :)
Volt már ennél hevesebb..:)...inkább sajnálkozó volt..:)
Válaszoltam Fejesrob "elvtársadnak" arra én hogy gondoltam volna egy felelős Kormány intézkedését!
Mi lett volna ha..:)....olvasd!

toronado 2013.03.16. 12:28:02

Elindult a libsihiszti, de hol van még Szabó Máté? Meg fogja állapítani, hogy akiket lebeszéltek az autózásról, azoknak korlátozták a szabad mozgását, akik elindultak és benne ragadtak a hófalban, azokét még inkább, akik pedig megmenekültek azok csak 30 fokos teát kaptak.

indapass90210 2013.03.16. 12:29:12

@aamen: "rosszul szervezett diktatorikus rendszerek jellegzetes hibája, ha felülről nem jön a parancs, akkor lejjebb nem tudja senki mit csináljon
illetve tudná, de nem meri"

Ámen! Ott a pont.

2013.03.16. 12:29:16

@toronado: "Talán emlékeznek még a ballibák a Gyurcsány féle augusztus 20-i ünnepségre 5 -ÖT- halottal. Hogy lapított akkor ballib média, hogy mentegették Gált meg a többit, hogy hát szegények nem tudhatták, meg sosem volt még ekkora cellavihar meg stb. stb. Na és aztán a felelősség ügyében is milyen készségesen megnyugodtak mikor kirúgtak egy METEOROLÓGUST. Máig sem derült, ki hogy miért őt, ugyanis ők figyelmeztették a ballibákat a cellaviharra.
Hiába no, kettős mérce az kettős mérce. "

Ez mind igaz, ugyanúgy voltak megbocsáthatatlan hibák akkor is. Viszont ennek az említése és a kettős mércére hivatkozás akkor állná meg a helyét, ha egy úgynevezett "ballib" orgánum által közölt kritikára reagálna. Vagy éppen az akkori felelősök mondanának kritikus véleményt. A vélemény kimondása és ennek befogadásától, megértésétől való elzárkózás olyan magyarázattal hogy biztosan ballibsi, kemény logikai útvesztőket ad:) Akinek a jelen drámai helyzet az ál-ballib és ál-jobboldal hajtépésére ad alkalmat az egy kommunista bérenc, hazátlan ember, akármelyik oldallal is szimpatizáljon.

házelnök 2013.03.16. 12:29:23

@tede: mocskos nyilaskeresztények:a qrva anyátokat a ballibbantozásról mikor szoktok már le?

Totof 2013.03.16. 12:29:53

@sjános: "Mi a fütyit csináltak az illetékes elvtársak, csütörtök 12-től péntek 07-08ig???"
Lovagoltak...

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:30:24

@sjános: "Mi lett volna ha, időben beindul a tájékoztatás "

szerda délben adtak ki riasztást csütörtökre, hogy hófúvás, 100km/h feletti szél, senki ne induljon útnak.

de hát az indexen olvashatod a majmot, menni kellett síelni, mert idén ez az utolsó lehetőség, és csütörtökön 3-kor elindult, de ő nem tudta...

aztán amikor tatánál elakadt, akkor "tett még egy bátor kísérletet, hogy az m1-ről lehajtva jusson el győrbe, mert a délben elindult haverjai egészen odáig jutottak...

nem visszafordul, nem meghúzza magát tatán, neeeeem.

a kurvaanyját mindenkinek aki elindult és elakadt, ezzel elleheteetlenítve a takarítást

Totof 2013.03.16. 12:30:57

@toronado: Szóval mit csinált a katasztrófavédelem péntek regggel 7-ig?

nu pagagyí 2013.03.16. 12:31:43

@nemzetikonyves: Tévedsz, egyszerű hozzá nem értés az aminek tanúi vagyunk. A politikailag masszív államot, melynek alsó és felső szintjein csupa politikailag kikezdheztetlen hívő ücsörög, egy kisebb méretű havazás azonnal galyra vágja. Az autóban ragadt polgárok és hozzátartozói reggel óta verbális ámokfutásnak lehetnek részesei ahelyett, hogy az akadályokat tüntetnék el.

sovesztomesz 2013.03.16. 12:33:21

@TBone: Nagyon örülök, hogy ez előjött, mert anno 1945 után se a párt(ok) építették újjá az országot, hanem az összefogás pl.

Nem mondom, hierarchikus világunkban szükség volna vezetőkre, de ez ügyben szűkölködünk már több száz éve; szóval, a civil összefogás a legfontosabb dolog egy mienk-féle társadalomban. A civileknek Csillagos 5-ös, még akkor is ha épp' egyenruhát viselnek a bajban!!!

Totof 2013.03.16. 12:33:30

@Charlie Lownoise: Az a meteorológia volt. A katasztrófavédelem semmit nem tett pénteken reggel hétig. Az első tájékoztatóra 11-kor került sor, amikor is PS is önmagának mondott alkalmanként ellent.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:33:36

@nu pagagyí: keptar.idokep.hu/keptar/users/pozsi85/pozsi85-zalamegyepotretekozelebenhorvathattilakepetloptam.jpg-2013-03-15-22-13-42.jpg

mert az úgy megy, hogy ilyen hófalakat csak úgy pikpak eltüntetnek. főleg úgy, hogy volt 12ezer istenbarma, aki elindult, mert síelni kellett menni

Totof 2013.03.16. 12:34:54

@sovesztomesz: És 1945 után is volt egy párt, ami kisajátította az összefogás által elért sikereket saját magának...

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:34:59

@Totof: katasztrófahelyzet azért lett, mert 12(ezer) majom lindult síelni, mert kit érdekel a 120km/h-s hófúvás, meg a 3 méteres hófal, hisz ők mind tomi makkinen magyarhangjai, és mind lenyomták már 100x az ezertó rallyt a pléjsztésönön.

toronado 2013.03.16. 12:35:03

dr kotász 2013.03.16. 12:29:16
A vélemény kimondása és ennek befogadásától, megértésétől való elzárkózás olyan magyarázattal hogy biztosan ballibsi, kemény logikai útvesztőket ad:) "

Adhatna, de nem ad, teljesen egyértelmű a kettős mérce, nincs itt semmi logikai útvesztő.
Csak gondoljon mondjuk Irán nemlétező és Izrael létező atombombájának a kettős a négyzeten mércéjű tálalására.

Teljesen egyértelmű a folyamatos manipulálás, és erre a Magyar Narancs is jó példa.

2013.03.16. 12:35:32

@Fejesrob: Pontosan, ez az egyik része. A másik ahogyan az úthibákat javítják. Többször láttam amikor a burkolatot akár 50-100 méter hosszan felszedik a talajig és újra rakják. Kátyúzást nem csinálnak, esetleg ideiglenesen.

Totof 2013.03.16. 12:36:48

@Charlie Lownoise: Katasztrófahelyzet azért lett, mert a kamionok nem lettek leállítva és nem lettek lezárva az autópályák.
Mikor lettek tele az autópályák? Ahhoz képest mikor lettek lezárva az autópályák? Na ez védhetetlen.

sjános 2013.03.16. 12:37:53

@Charlie Lownoise: Nyilván volt ilyen is meg olyan is...volt olyan is, aki szimplán haza akart jutni!
De ettől még a "szakember vezetők" elégtelenre vizsgáztak...
Miért péntek délben kezdik el beüzemelni egyáltalán az harckocsikat, amik esetleg...az sem biztos..de eljuthatnak az ott rekedtekhez?
Jut eszembe....mobil gátra a Rómaira az engedély nélküli lakóparkra különítettek el pénzt.....modern hóágyúra, hókotróra miért nem??
Van egy kedvenc mondásom..:)
"Mentsége, mint segglyuka, van mindenkinek! De nem biztos hogy érdekel!" Az aki benne volt, vagy érintette a családját, marhára nem érdeklik a mentségek!
Gondolom, ha a fiadlányodfeleségedakárkid szorult volna be...másképp értékelnéd az felelős szervezetek intézkedéseit!

Nem Penny hajója 2013.03.16. 12:37:55

Monnyuk ki: Gyurcsány a hibás az elmúlt két nap történéseiért.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:38:51

@Totof: ha nincs ott 1 kamion sem, akkor bőven lett volna a 12ezer majomból annyi, amelyik ugyanilyen dugót okoz.

amúgy meg a ne induljanak el a kamionosra is vonatkozik.

de hát az orbán a hülye: a dunát is le kéne aszfaltozni, mert van olyan fasz, aki dunának megy, hogy öngyilkos legyen.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:40:44

@sjános: "volt olyan is, aki szimplán haza akart jutni!"

ha olan távolságra lakik, akkor gondolkodjon el szépen. maradjon a munkahelyén éjszakára, menjen ismerőshöz, evyen ki szobát stb stb.
ha egyszerűen nincs út, nem lehet látni semmit, 120km/h-s hófúvás van, akkor hiába akar hazajutni...

de mondom, olvasd el a mocskos ballib geci síelő siránkozását az indexen.

toronado 2013.03.16. 12:41:27

Azért tetszik ahogy azok a ballibák, akik állandóan az egyén szabadságáról, a felnőtt viselkedésről, az állampolgári önállóságról pofáznak és persze erősen óvnak a túlzott állami beavatkozástól, most hirtelen mennyire hajlamosak mártírnak nézni azokat, akik időben tett teljesen világos figyelmeztetés ellenére elindultak a hófalba.

Képmutató, álszent banda!!!

nu pagagyí 2013.03.16. 12:42:00

@Charlie Lownoise: Amikor már ennyi összegyűlt már nem könnyű eltakarítani. Talán, időben kellett volna elkezdeni.

svega 2013.03.16. 12:42:27

@Fejesrob: van 400 hókotró. Csak budapesten álltak e főkefe garázsaiban, mert nem volt itthon a diktátor, aki kiparancsolta volna őket, mert a helyi vezetők rettegnek az önállóságtól. Ez a diktatúra.

sovesztomesz 2013.03.16. 12:44:30

@Totof: "ismétlés a tudás anyja" :-)

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:44:35

@nu pagagyí: te elmebeteg vagy? ne olyan idő volt, amit folyamatos takarítással meg lehetett volna előzni.
iylen idő itt nem szokott lenni, egyet lehett tenni: megvárni, míg a hófúvás eláll, és utána takarítani.

csak azt nem lehetett, mert 12ezer köcsögnek síelni kellett mennie. csütörtök du és este, amikor már egyértelmű volt, hogy sehova....

sjános 2013.03.16. 12:44:44

@toronado: Na akkor csak most újra.....bár utálom ismételni magam...:)
Mi lett volna ha??
Mi lett volna ha, időben beindul a tájékoztatás és nem a lópikula, demagóg rezsicsökkentés folyik a közmédiából, hanem hogy hó lesz és -15 és hófúvás és maradj otthon?
Mi lett volna ha, lezárják időben az autópályákat és a járhatatlan utakat!
Mi lett volna ha, előre felkészülnek hókotrókkal, tankokkal, traktorokkal, ásóval, homokkal, azzal ami van!
2013 van! Fidesz Kormány! Fidesz irányítás!
Nem 2006....1978....1523....lélegeztetőgép, meg államadósság, 100 napos program...stb...stb.

nu pagagyí 2013.03.16. 12:45:06

@toronado: Az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy ha esik a hó, eltakarítják. Főleg az autópályán. Arra nem gondoltak, hogy egy napig lapítani fognak az illetékes elvtársak, aztán vicces sms-ekkel próbálják megoldani a problémát.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:45:18

@svega: hova és hogyan ment volna a 400 hókotró? az autókat kotorják el te fasz?

nu pagagyí 2013.03.16. 12:46:02

@Charlie Lownoise: Szerintem az elmúlt nyolc évben is esett a hó.

sjános 2013.03.16. 12:49:05

@Charlie Lownoise: Olvastam....az az Ő baja...az Ő problémája! (az már egy más kérdés, hogy olyan hazug, álszent világban élünk jó pár éve...konkrétan 23 éve az új módiban, pont mint a régiben, hogy azt sem hiszem lassan ha kérdez, tehát, akár írhatta Pintér Sándor is azt!)
Ám ettől még az "államnak" a hülye állampolgárait is ki kell mentenie, felelősséget kell vállalnia értük is!
Ez, bizony még ebben a fércmű Alaptörvényben is benne van!

safranek 2013.03.16. 12:49:58

Le merem fogadni, hogy a következő Világ Panorámában Szaniszló megválaszolja ezt is:
- azért kaptuk, mert megszavazták a 4. módosítást
- a nagyhatalmak, távolról, Tesla tornyával irányították ide a havat.
- a Nemzetközi pénzlobbi fizette az akcíót
- drón-t láttak Győr fölött, ami kilőtte az első kamiont
- zsidók csinálták, hogy ideköltözhessenek
- a havat a Szíriai gyerekek ivóvizéból csinálták
- stb

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 12:53:03

@nu pagagyí: jah, csak olyan nem volt, hogy a hófúvás 3 méteres falakat emelt a fél ország útjaira, és 12 ezer rosszabul élő köcsög elindult síelni.

a maradék 9.99 azért maradt otthon, mert nekik nem futja síelésre, amúgy mindenki elindult volna sztem.
annak ellenée, hogy már szerdán kiadtak riasztást.

@sjános:
"Ám ettől még az "államnak" a hülye állampolgárait is ki kell mentenie, felelősséget kell vállalnia értük is!
Ez, bizony még ebben a fércmű Alaptörvényben is benne van!"

ez folyik tegnap óta. de a zorbán kurvaanyját, hogy nem tudnak 5500 autót kimenteni és párszáz km-nyi hófalat eltakarítani 10 perc alatt

nu pagagyí 2013.03.16. 12:53:13

Örvendjünk együtt, hogy végre megvannak a felelősök. A magyar polgárok. Le kell őket váltani.

Dr.Bio74 2013.03.16. 12:58:39

@Charlie Lownoise:

A hülye faszozás helyett gondolkodhatnál egy kicsit. Tudom, hogy erősen sért, hogy pártod és kormányod prominenseit vonják kérdőre, de mint azt a fityisztől megtanulhattuk az "emút 8 év" alatt ez így megy. Másrészről, ha nem kellene mindenbe beleavatkozva abszolút politikai fölényt illeszteni, hanem a maga demokratikus rendszerében hagynák dolgozni az országot, lehet az a 400 hókotró is ott lett volna időben ahol kellett volna. De sajnos egyre inkább minden főbb helyen a párthűség a lényeg nem a cselekvőképes tevékeny felelősségteljes munka. A beültetett droidok pedig sajna nem ilyenek, ennyi, nekik ha nem mondják mit csináljanak, hát nem csinálnak semmit.

sjános 2013.03.16. 12:59:50

@Charlie Lownoise: 10 percről szó sincs..:)
Gyenge csúsztatás...
De hogy 20 órán át ne történjen semmi....ez bizony szégyenletes!
A helyi erők saját kútfőből tették amit gondoltak hogy tenniük kell...de ebből is csak káosz lett...de Ők tettek! Nem lapítottak!
És biztos elfogunk majd oda is jutni...utólag...amikor már elolvadt.:)..hogy az osztrákoknak át sem kellett volna jönniük! Megoldottuk volna...műár meg volt a megoldás!
Az utólagos melldöngetés korszaka jön!
Pontosabban már van is! És majd főleg azok, akik az íróasztal mögött, azt sem tudták hová szarjanak felső utasítás nélkül!

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 13:00:09

@nu pagagyí: csak az a 12 ezer köcsög, aki figyelmeztetések és a riasztás ellenére elindult.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.16. 13:01:40

"Elmebeteg összeesküvés."

Az.

Se nem reális.
Se nem vicces.

De akkor minek kellett leírni ezt a szart?! Az index persze kiteszi. Nekik pont ilyen szar kell.

sjános 2013.03.16. 13:02:51

Az volt ezzel a hóval és időjárással a legnagyobb baj, hogy nem lehetett elpofázni az útról! Sajnos maga a hó, az nem kommunikációs probléma!

toronado 2013.03.16. 13:02:53

@sjános: sjános 2013.03.16. 12:44:44
@toronado: Na akkor csak most újra.....bár utálom ismételni magam...:)"

én is, miattam ne erőltesse magát.

Dr.Bio74 2013.03.16. 13:03:10

@Charlie Lownoise:
Szegény 12 ezer köcsög, remélem majd személyes kontaktban is elmondhatod nekik pintér úr által a szádba adott szavakat, persze a köcsögökkel kezdve.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 13:03:36

@Puskát kellett volna hozni:

"Kicsit szabad ám piszkálni a /magyarországon óriási beruházásokat végrehajtó/ áramszolgáltatókat, hogy 70.000 ember még áram nélkül van....bár ilyen nem kerülhet itten címlapra, mer akkor ki hirdetne a zindexen?"

- És a 700.000 meddig marad áram nélkül, ha életbe a lép az áramszolgáltatókra a tevékenység-kiszervezés tilalma?

safranek 2013.03.16. 13:04:03

Nem kedvelem ezt a kormáynt különösebben, de azt meg kell jegyezni, hogy megtették amit tudtak. Biztosan lehetett volna másképp csinálni, voltak hibák, de megtették amit meglehetett.
Nyilván, most a másik oldal rájuk fog szállni emiatt, de tegye a szívére a kezét mindegyik és vallja be magának, ők sem tudták volna jobban csinálni, csak máshogy. Fordított helyzetben, a Fidesz is nekiesne az aktuális kormánynak.
Aki ott rekedt valahol, annak minden segítség kevés és lassú, ez is érthető.
Túl sok ebben a "ha" és a "volna".

turulpina 2013.03.16. 13:06:15

@toronado: kettős mérce ügyében ezt skubizd, hazaáruló fidesznyik:

"Az augusztus 20-i tűzijáték idején kitört viharban történt balesetek miatt senki sem ajánlotta fel lemondását, senki sem vetette fel politikai felelősségét, Gyurcsány Ferenc pedig hallgat - indokolta a kérést sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor frakcióvezető. "

hvg.hu/itthon/20060823fidgyurcs

sjános 2013.03.16. 13:07:34

@toronado: Gondoltam hogy az észérvek nem hatnak...
A hit...az hit marad...

Totof 2013.03.16. 13:08:01

@Charlie Lownoise: Csakhogy voltak és keresztbefordultak, elakadtak. Erre viszont a katasztrófavédelem fél napig semmit nem csinált.

És miért is ne indultak volna el a kamionok? Tiltva volt? Nem. Kinek kellett volna megtiltani? Ők javaslatra nem csinálhatnak semmit.

Totof 2013.03.16. 13:09:05

@toronado: Az állam szajkózza, hogy ő majd gondoskodik, már elnézést, ha számon kérem rajta.

Totof 2013.03.16. 13:09:55

@Charlie Lownoise: Nem lett volna 12k beragadt, ha időben lezárják az autópályákat.

toronado 2013.03.16. 13:10:02

Szóval a lényeg, hogy az öntudatos, felnőtt, szabad állampolgárokat kimentették a hófalból. No nem a Helsinki Bizottság, a TASZ, a Haha, a Leszbikus nők a meleg férfiakért, nem is Paul Lendvai, hanem az ÁLLAM.
Úgy bizony, sőt ha jól tudom, mindenki meglett, nem halt meg, nem fagyott meg az öntudatos felnőttek közül.
Én nem voltam ilyen öntudatos, bár kellett volna autóznom, miután hallottam olvastam, láttam a figyelmeztetést, genetikai alattvalóként otthon maradtam. Verem is fejem a falba, micsoda beszámolókat írhatnék, hogy áztam fáztam, miközben Orbán nevét bömbölve száguldott viharos szél...

Totof 2013.03.16. 13:11:09

@Charlie Lownoise: Azt persze nehezen fogod fel, hogy, ha már megtörtént a baj, pont arra nem lehetett számítani, akinek az a dolga.

légügyi megfigyelő 2013.03.16. 13:11:43

@tede: te egy hős vagy. Nekem ennyi elég.

Totof 2013.03.16. 13:13:09

@Charlie Lownoise: Aki beragadt, az mind ballib. Ehh, ez aztán a frappáns logikai csavar.

toronado 2013.03.16. 13:13:43

@Totof: Hát gondoskodott, kimentett mindenkit, azokat akik figyelmeztetés ellenére elindultak, és most pofáznak, hogy hideg volt a tea. Jut eszembe még nem érzékeltem, hogy hol van BBC, és sehol semmi vérlázítás amiatt, hogy az egyik kocsiban fázó cigányokért nem küldtek Dreamlinert. Baj lesz ebből, jön Helen Pidd a Guardiantól, aztám Mr. Field is megszólal majd...

sjános 2013.03.16. 13:14:32

Lényeg a lényeg!
Leszarom ki van Kormányon!
De aminek működnie kell...az működjön!
Katasztrófavédelem...oktatás..egészségügy...közbiztonság...sorolhatnánk hosszan!
Ha nem működik...az egy tükör!
A Kormányról!
A pozícióban lévő emberekről!

Totof 2013.03.16. 13:14:58

@Charlie Lownoise: Meg a kaminyonok, akik keresztbe is fordultak.

Totof 2013.03.16. 13:18:01

@toronado: Csak azért mentették ki őket, mert látták, hogy péntek reggel is ott vannak, nem tűntek el maguktól. Ha nem indul el a "12000 köcsög" hisztije, még most is ott rohadhatnának ettől a kománytól.

blue angel 2013.03.16. 13:18:12

@tede: En pont azt lattam a fb. falon, h a "ballibek" mentek menteni, onkenteskedni, lakast megnyitni idegenek elott; a masik resze meg azt boncolgatta, h miert nem tuzik ki a kokardat a zemberek, szegyen, gyalazat! A hulye zemberek, akik elindultak es ott dogoljenek meg. ahol vannak. ! Mindezt a meleg szobabol, karorvendve.
Ez a szegyen. Az orszagnak ennel komolyabb gondja volt.
Viktorka nem volt itt. Semjen jelmezbalon idiotaskodott. Masok kituntetgettek.A vizfej meg megfagyott. Masok mar jol osszefoglaltak ezt.

toronado 2013.03.16. 13:20:20

Na látja ez igaz. Erre van 1 -EGY- szavazata. És ezért nyert kétharmadot a FIDESZ!!!!

" sjános 2013.03.16. 13:14:32
Lényeg a lényeg!
Leszarom ki van Kormányon!
De aminek működnie kell...az működjön!
Katasztrófavédelem...oktatás..egészségügy...közbiztonság...sorolhatnánk hosszan!
Ha nem működik...az egy tükör!
A Kormányról!
A pozícióban lévő emberekről!

toronado 2013.03.16. 13:21:44

@Totof: Futás a BBC-hez, tárt karokkal fogadják...

Totof 2013.03.16. 13:22:24

@toronado: Látom a gondolkodás nem megy.

safranek 2013.03.16. 13:22:37

@toronado: viszont egyik sem működik jobban, csak máshogy!

nu pagagyí 2013.03.16. 13:22:57

@Charlie Lownoise: Nem tudok róla, hogy Ausztriában megállt volna az élet, pedig a hó nem ismeri fel a határt jelző szaggatott vonalat.

2013.03.16. 13:23:24

@tede: "zsonganak a ballibbantak meg okádják az epét mindenre, ahelyett, hogy kikelnének a kényelmes fotelből és elmennének havat lapátolni vagy segíteni

csak jelzem én már megtette, pár haverral segítettünk havat lapátolni több öregnél a környéken, mert tényleg igaza van a bemondónak, hogy durva ez a hó, iszonyat súlya van

Aki lapátolt ma vagy tegnap, az tudja, de persze a ballibbantak ilyent nem csinálnak..."

Állítólag már Alfred Brehm is írt a ballibantakról még a 19. században és az ő írásai alátámasztják a megfigyeléseidet. Valóban rühellnek havat lapátolni, ráadásul amikor erre kérik őket, akkor a mindig kezük ügyében lévő Lenin vagy Marx kéziratokat emelik az arcuk elé és így védekeznek. Az epeokádás is igaz, viszont ez egy előemésztési reflex csupán.
Néked viszont egy Lenin érdemrend járna az odaadó áldozatvállalásodért. Az úttörő segít ahol tud, ez bent is volt az úttörők 12 pontjában. Megérdemled hiszen az értelmi szinted is ezt a miliőt tükrözi. :)

sjános 2013.03.16. 13:33:55

@toronado: Ne kezdjük a 2/3ot..ok??..a havat sem sem tüntette el a 2/3ad!
(Amiről meg ügye tudjuk, hogy 47%os részvétel melletti 2/3ról beszélünk! Ismétlés a tudás anyja:
2010 - 64,20% első forduló és 46,62% második)

dean23 2013.03.16. 13:37:54

Az elbaszott Orbánisztán!

Nem Penny hajója 2013.03.16. 13:39:59

A Fidesz B-közép agyalágyult osztaga a Telenor Facebook oldalán hőbörög, hogy miért nem kaptak belügyi sms-t! :D

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.16. 13:41:15

A KATASZTRÓFAVÉDELEM PÉLDÁSAN HELYTÁLLT!

24 óráig megvédték a katasztrófát, tombolt is rendesen. De utána a felbőszült nép átvégta a korlátokat, fészbukon üzengetni kezdett, és a katasztrófát már nem lehetett tovább védeni. Viszont szentül megígérték, hogy az olvadó hó okozta katasztrófát legalább egy hétig meg fogják védeni.

unionista (törölt) 2013.03.16. 13:44:00

teljesen egyértelmű: a 4. alkotmánymódosítás miatt a drónok berepültek hazánk légterébe. ledobták a hótorlaszokat. de kormány a helyén volt. elhárítottak minden további incidenst és időben segítséget nyújtottak a bajba jutottaknak.

toronado 2013.03.16. 13:45:55

"...A libbancs idiótáknak persze igazából most is az fáj, hogy a természet tesz az ő alapvető jogaikra, az állam meg nem tudja nekik biztosítani az alanyi hóviharmentességüket.
Ezt a bulit természetanyánk és a természetanyánkkal nem törődő autóstársadalom hozta össze, nem a kormány. Sok tízezer autós dönthetett volna úgy, hogy nem kockáztat. Akkor a mentés is jobban menne, mert a mentést az elakadt autók is jelentősen akadályozzák. Sokan persze önhibájukon kívül kerültek bajba, nem voltak döntési helyzetben.
Az, hogy ebből a katasztrófából is ilyen elmebajos őrjöngés lett az ellenzéki oldalon, mutatja, hogy a realitásérzék teljesen hiányzik belőlük.
Belemennek a hóviharba, majd felháborodva várják a mentést.
A felháborodás még irreálisabb, mint a veszélyérzet teljes hiánya...."

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 13:46:26

SENKI NEM TÁJÉKOZTATOTT? NEM TUDTÁK?
index:

Baleset a 8-as főúton is
SzBF
márc. 14. 08:56

A 8-as főúton Rábahídvég és Egyházashollós között, a 152-es km-nél több jármű ütközött össze, a műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útzár van, a forgalom áll. (Útinform)
Ez vár rád, Budapest!!!
tsza
márc. 14. 08:55

Bécsen az éjszaka söpört végig a nagy tavaszi havazás, és még most is esik. Útját behavazott háztetők, szélvédők jelzik. Az ablakból kinézve ez a bizarr látvány tárul a szem elé. Tegnap ilyenkor még a nap sütött, és tavaszi szellő fújt.
Fotó: / Index
Több autó karambolozott Vámosszabadinál
SzBF
márc. 14. 08:54

A 14-es főúton Vámosszabadinál, a 8-as km-nél több autó karambolozott, a főutat lezárták, a forgalom áll. (Útinform)
Csúszkálnak a kamionok Veszprém megyében
SzBF
márc. 14. 08:52

A 83-as főúton Farkasgyepűnél két, nyári gumis kamion megcsúszott, elzárják az utat. A főút Városlőd és Pápa közötti szakaszára a teherautókat nem engedik be, Devecseren át kell kerülőt tenniük. (Útinform)
114 km/órás széllökést is mértek
SzBF
márc. 14. 08:44

Fonyódon, a kilátónál 114 km/órás, erősen viharos lökést mértek, míg Balatonlellén 90 km/órás, Keszthelyen pedig 88 km/órást regisztráltak az elmúlt órában. (Időkép)
Kelet felé tolódik a havazás
SzBF
márc. 14. 08:42

Jelenleg nagyjából a Barcs–Székesfehérvár–Tatabánya vonaltól nyugatra havazik, ettől keletre eső esik. A havazás egyre inkább kelet felé fog tolódni, többfelé nehezíti a közlekedést erős hófúvás. (Időkép)
Így havazott Nyugat-Európában
márc. 14. 08:41

Hókupacok Berlinban, elakadt autók Angliában, behavazott virágok Drezdában.
Oldalára borult egy busz Zalában
SzBF
márc. 14. 08:40

A csúszós úton oldalára borult egy menetrend szerinti busz a Zala megyei Nagylengyel és Petrikeresztúr között. Tizenhét utas volt rajta, ketten megsérültek. A Volán mentesítő járatot küldött értük. (MTI)
Előbb az eső, majd a hó zúdul le
márc. 14. 08:34

A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Helyenként akár óránként 120 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek.

NEM TUDTUK? SENKI NEM TÁJÉKOZTATOTT? UTOLSÓ ESÉLY A SÍELÉSRE!!

és a sok faszparaszt elindult csütörtök du. pedig ha rányit az indexre, és elolvassa ezekez csüt reggel, akkor normális ember nem indul el.

sőt, normális ember már szerdán, amikor kiadták a riasztást tudta, hogy otthon kell maradni

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.16. 13:47:00

@Schmitt Pali: "A Fidesz B-közép agyalágyult osztaga a Telenor Facebook oldalán hőbörög, hogy miért nem kaptak belügyi sms-t! :D"

Még kaphatnak! Pintér éppen bepálinkázva mulat a rendőr haverjaival:
- Te küldjünk már még egy bölcs SMS-t az országnak! Sőt, a rádió kívánságműsorba is telefonáljunk be, és közöltessünk le jó tanácsokat!
- Mit írjak az SMS-be, főnök?
- Hogyaszongya: BELUGYMIN. Megmondtam előre, hogy ne menj fel a tetőre!

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 13:48:42

@sjános: keptar.idokep.hu/keptar/users/pozsi85/pozsi85-zalamegyepotretekozelebenhorvathattilakepetloptam.jpg-2013-03-15-22-13-42.jpg

ilyen hótorlaszokat a fél oszrágból akkor is napokba tellik eltakarítani, ha 12000 köcsögnek nem jut eszébe elindulni síelni...
főleg nem csütörtök du, amikor már minenkinek egyértelmű volt, hogy nem lehet eljutni sehova.

toronado 2013.03.16. 13:50:55

@Charlie Lownoise:

Most megpróbálták eljátszani a szegény hóban rekedt áldozatok védőügyvédjét, számítva a 2014-es szavazataikra. De ahogy elnézem, már itt hazai pályán is égnek szerencsétlenek. Minden keservüket megpróbálják itt kiélni, de csak nyüszögnek...hiába no nincs az EP-ben hóügyi biztos.

toronado 2013.03.16. 13:53:25

@Charlie Lownoise: Az igaz, de ilyen hótorlasz csak azért merészelt kialakulni, mert nem volt itthon a Főnök. hiába no nincs itthon a Főnök, cincognak a hótorlaszok.

Totof 2013.03.16. 13:54:48

@Charlie Lownoise: Az autóban ülő ember folyamatosan szokott internetezni, ugyebár, ezért is linkelted (?) ide ezeket.
Továbbá, ezek hírek. Hivatkoznál hivatalos katasztrófavédelmi tájékoztatásra is?

Totof 2013.03.16. 13:55:24

@toronado: Továbbra sincs fingotok, mi a történetben a ciki.

sjános 2013.03.16. 13:56:15

@Charlie Lownoise: Nem tudsz leszakadni a síelős témáról???
Mentél volna TE is?? :)
Tényleg jól állunk ha 12ezren elindulnak síelni Ausztriába..dafke..:) Ezt magad sem gondolod komolyan!
Az meg hogy Letenyénél elakad 2 kamion...miért érdekelne Fehérvárnál???
Bááár, a berlini hókupactól biztos beremegtem volna az autóban...
Talán azokon a szar információs táblákon kellett volna jelezni...30-40-50 km-el előbb, hogy gáz van....fordulj vissza!

high up! 2013.03.16. 13:56:39

És most képzeljétek el lúzerek, amikor az egész energiaellátás, bankok, meg minden fiszfasz a kormány kezében lesz. Most, hogy egy szalagkorlát átvágásához is 24 óra kellett, mi lesz majd akkor, ha egy biharbasznádi áramelosztóban kiég egy elem és a fél ország áram nélkül marad. Kell majd akkor 3-4 nap mire megjön a parancs Viktátor elvtárstól, hogy a hibát ki kell javítani.
Szóval csak így csak ezekkel 2014-től tovább.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 13:59:48

@Totof: faszparaszt: nézd meg az időpontot! csütörtök reggeli hírek. a riasztást szerdán délben adták ki.
az elakadt köcsögök tömegei csütörtök DU indultak el, mint az a majom síelő, akinek volt pofája hőbörgő levelet írni az indexnek.

idéznék belőle: csüt du 3 kor indult el, amikor a délben elindult haverjairól már tudta, hogy csak győrig jutottak.
de ő körültekintő volt.
aztán amikor 5ig tatáig jutott, "bátor kísérletet" tett, hogy letér az M1-ről, és mellékúton éri be a győrben elakadt haverjait.
aztán elakadt a mellékúton is, így visszament tatára az m1-re, ahonnan este 8kor már nem tudott továbbmenni.

ha elindulás előtt megnézte volna a híreket, akkor is elindul, mert ő 20x nyerte meg az ezertó rallyt a PS-en, mit neki 3m-s hófal...

szóval neked bizony a kurvaanyád

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:01:05

@sjános: lévén az elakadtak többsége síelni igyekezett osztrákiába...

".miért érdekelne Fehérvárnál"

köcsög. csüt du-n már közlekedési tilalom volt fejér megyében. hova indulsz el abba az irányba,mi?

Totof 2013.03.16. 14:02:00

@Charlie Lownoise: Nem volt tilalom. Javaslat volt.

Pan Modry 2013.03.16. 14:03:03

En csutortokon jottem haza ausztrian keresztul, ausztriaban idegesito szellokesek voltak, egyebkent a palya a takaritasnak hala patika volt, magyarorszagon a szellokesek kisebbek voltak,a palya meg katasztrofa. Elakadtunk,hivtam az ikyenkor szokasos szamokat, senki nem tudott semmit, senkinek fogalma nem volt rola hogy mi mikor lesz kesz.

Egyebkent elegge vicces volt szimbolikusan hogy marcius 15 en bevonultak az osztrak hokotrok magyarorszagra.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:03:20

@high up!: " Most, hogy egy szalagkorlát átvágásához is 24 óra kellett"

az orbán kurvaanyját, hogy nem repült át a 3m-s hófalak felett angyalszárnyakon kezében erővágóval.

hogy a kurvaanyádba jutottak volna el oda, ahol át kéne vágni? előbb talán el kell takarítani a havat hosszú km-ken, hogy odáig eljussanak. hogy el lehessen takarítani, ki kellett menteni párezer köcsögöt, aki a figyelmeztetések és a riasztás ellenére elindult

toronado 2013.03.16. 14:03:34

@Totof: Nekem van, megismétlem.
"..A libbancs idiótáknak persze igazából most is az fáj, hogy a természet tesz az ő alapvető jogaikra, az állam meg nem tudja nekik biztosítani az alanyi hóviharmentességüket.
Ezt a bulit természetanyánk és a természetanyánkkal nem törődő autóstársadalom hozta össze, nem a kormány. Sok tízezer autós dönthetett volna úgy, hogy nem kockáztat. Akkor a mentés is jobban menne, mert a mentést az elakadt autók is jelentősen akadályozzák. Sokan persze önhibájukon kívül kerültek bajba, nem voltak döntési helyzetben.
Az, hogy ebből a katasztrófából is ilyen elmebajos őrjöngés lett az ellenzéki oldalon, mutatja, hogy a realitásérzék teljesen hiányzik belőlük.
Belemennek a hóviharba, majd felháborodva várják a mentést.
A felháborodás még irreálisabb, mint a veszélyérzet teljes hiánya."

Ebből a hóból Totof nem lesz szavazat!!! Sőt minél tovább gerjednek, annál rosszabbul fognak kijönni belőle. Ezt libsihisztit eljátszották a kettős állampolgársággal, Simorral, a Hahával, az alkotmánnyal, a manyuppal, mindegyikkel csak égtek.
Közben csak osztódtak, osztódtak, most meg miután szanaszét osztódtak, megpróbálnak összefogni és ünneplik magukat.

Totof 2013.03.16. 14:03:41

@Charlie Lownoise: Na, tehát a katasztrófavédelem szerinted is csődöt mondott. El lehet ezt ismerni kurvanyázás nélkül is.

toronado 2013.03.16. 14:04:38

@Charlie Lownoise: Kímélje őket, szegények már a könnyeiket nyelik.

sjános 2013.03.16. 14:06:11

@Charlie Lownoise: Köszönöm a közvetlen sítust..:)..ne idegeskedj..:)nyugi!
Hová is??...mondjuk haza, ha ott lakom! Vagy özvegy Édesanyámhoz aki egyedül van....egy áram nélküli faluban.....stb..és bármi...Neked ahhoz semmi közöd!
Hol volt közlekedési tilalom csütörtök 14-15körül????
Szeretném ha ezt illusztrálnád...képekkel, hivatalos közleményekkel!

Totof 2013.03.16. 14:07:09

@toronado: Nem, nincs továbbra se fingod. A baj az, hogy ha már egyszer volt 12000 hülye, aki útnak indult, a kedves vezetőd által irányított katasztrófavédelem szart megmozdulni. Ennek pedig egyetlen oka volt, nem volt, és nincs olyan felsőszintű vezető, aki képes/hajlandó dönteni és csinálni semmit, amíg a kedves vezető jóvá nem hagyja.
Te meg ennek a kézivezérelt, idióta bandának tapsolsz. De ez nem baj, legalább meleg helyen van a fejed.

toronado 2013.03.16. 14:07:43

@Pan Modry: No és volt hóvihar? Nem széllökés, hanem hóvihar? Megjegyzem Magyarország középső harmadában is idegesítő széllökések voltak, és teljesen tiszta utak. Nem volt hóvihar, de lehet, hogy hirtelen osztrákká váltunk.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:08:22

@Totof: miért hazudsz?

Jeges az M1-es
SzBF
márc. 14. 10:38

Tükörjég alakult ki az M1-es autópályán Győrtől keletre, közölte a rendőrség. Több kisebb baleset is történt már emiatt a Győr és Komárom közötti szakaszon, de a párhuzamos 1-es úton biztonságosan lehet közlekedni. (MTI)
A 81-es is kezd beállni
SzBF
márc. 14. 10:30

A 81-es főúton a 14-15 km között több baleset is történt, ezen a szakaszon félpályán, rendkívül lassan halad a forgalom. (Útinform)

ez még mindig délelőtt.
aztán meg a hírek a 40-es karambolról, de a sok fasz azért is elindul.

"Piros riasztás a dunántúli megyékben
Horváth Bence
márc. 14. 15:21"
de még bőven voltak, akik ezután is elindultak, mert miért is ne. Tomi Makkinennek is ment ez az ezertó rallyn.

toronado 2013.03.16. 14:08:26

@Totof: Igen ezt mondja Gyurcsány is...

sjános 2013.03.16. 14:10:26

@Charlie Lownoise: Segítek..:)
Csak hogy lássuk hogy hazudsz!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője március 14-én 20 óra 30 perctől visszavonásig teljes gépjármű tilalmat rendelt el a rendőrségi törvény alapján az alábbi járások területére:

Móri járás
Bicskei járás
Székesfehérvári járás
Gárdonyi járás
Enyingi Járás

Az érintett járások közútjain minden típusú jármű közlekedését megtiltja a rendőrség.

madarasi.abel 2013.03.16. 14:10:37

Senki sem állítja azt, hogy 10 perc alatt el kellett volna takarítani a havat. No de, hogy a Katasztrófavédelem, a mentés feje egy teljes napig semmit sem csinált, az megbocsáthatalan.
Én olvasom a médiát, mégis meglepett az a káosz, ami kialakult.
S ne gyertek azzal, hogy mindenki tudhatta, mi lesz, mert nem igaz: egyedül a Meteorológiai Szolgálat szólt előre, hogy akinek nem muszáj, az ne induljon el. Ismétlem, akinek nem muszáj.
Az más kérdés, hogy mindeközben a szomszédban, Ausztriában, Szlovákiában mért nem állt le az élet ugyanattól a hómennyiségtől? Talán ott okosabbak a népek, s nem mentek ki az utakra?

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:12:04

@sjános: "mondjuk haza, ha ott lakom!"
baszhatod, ha nincs út és 0 a látótávolság. ilyen időben egyet tehetsz: munkahelyeden maradsz, ismerőshöz mész, kiveszel egy szobát.

"Vagy özvegy Édesanyámhoz aki egyedül van....egy áram nélküli faluban."
és majd te megmented? amikor el se tudsz jutni hozzá?

"Neked ahhoz semmi közöd!" hogyne lenne, ha a felelőtlen viselkedéssel katasztrófahelyzetet idéztek elő a többi 12ezer barommal.

"Hol volt közlekedési tilalom csütörtök 14-15körül????"
fejér megyében. a településekről ki sem engedtek autósokat.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:13:37

@madarasi.abel: " Ausztriában, Szlovákiában mért nem állt le az élet ugyanattól a hómennyiségtől?"

1. nem u.annyi volt a hómennyiség
2. nem volt 120km/h-s szél, ami 3m-s torlaszokat emelt volna

a sielés meg nem muszáj. muszáj mondjuk az életmentő műtét, vagy a dialízisközpontba való eljutás.

Pan Modry 2013.03.16. 14:15:13

@toronado:
Volt hovihar, ugyanis megalltam parndorfba met akartam egy burberry salat venni, es a parkolotol a burberry shopig alig lattam, mert a szel folyamatosan fujta a havat a pofamba, de ennek ellenre az osztrak reszen nyUgodtan lehetett 100 zal is menni az autopalyan, csak neha kellett megallni hogy az ablaktorlorol a jeget leszedjem, egyszer megalltam az utolso osztrak shell kutnal, a hatar utan viszont olyan balkani viszonyok voltak, es amig az osztrak reszen megeloztem nehany hokotrot, addig a magyar reszen egyet sem lattam az autopalyan, az elso hokotrot tatan latam amikor mar vagy 2 oraja ott alltam egy dugoban.

A vihar egy dolog, egy problema, es minden problema megoldhato professzionalis vagy teljesen amator modon. Magyarorszagon ugy tunik hogy a problemat abszolut felkeszuletlenul es a professzionalitast teljesen mellozve kezeltek a vezetoi szinteken.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:16:09

@sjános: Durva hófúvás Somogyban
Horváth Bence
márc. 14. 15:50

Az Időképre kikerült videón látható, milyen állapotok vannak most a megyében

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GGxumGBV83U

hova indulsz ilyen időben? tényleg mentél volna özvegy édesanyádhoz, oszt basztad volna jól meg, amiért ilyen hülyegyereket ellett.

Totof 2013.03.16. 14:17:27

@Charlie Lownoise: Tehát nem találtál hivatalos tiltást? Még mindig azon rugózol, hogy hülyék volta-e akik elindultak, de nem látod be, hogy nem tiltották meg a közlekedést. Az idézett részlet útinfo volt, amit normálisabbak (és akik megtehetik) úgy értelmeznek, hogy nem mennek arra. Mivel lezárás, tiltás nem volt, sokan elindultak. Mit tett erre a katasztrófavédelem (na erről egy szót se írtál még, pedig ez lenne a lényeg - védd meg őket, el fogom fogadni az érveidet) - pénteken küldött egy nevetséges sms-t.

Pan Modry 2013.03.16. 14:17:40

@madarasi.abel:
Ausztriaban is voltak az utakon, sot annyival tobben voltak, hogy a hokotrok mar csutortok delelott folyamatosan takaritottak, pedig a szel legalabb akkora volt.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:18:17

@Pan Modry: remélem burberry sálba fognak felkötni te hazug gané.

láttuk tegnap a képeket, amikor jöttek az osztrák hókotrók: nulla hó, gyenge szellő.

volt 3m-es hófal az osztrákoknál most? nem.

de burberry sálat kell menni venni az osztrákokhoz, mert hát miért ne...

Totof 2013.03.16. 14:18:44

@toronado: Nem érdekel, mit mond Gyurcsány, mindenesetre nem cáfoltál, tehát úgy van. ahogy leírtam.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:19:42

@Totof: 9.99m embernek teljesen egyértelmű volt, hogy nemmegyünk sehova, főleg nem arra, ahonnan ilyen képeket, videókat mutatnak.
volt 12 ezer baromnarcú, aki mégis megtette.

nem tiltották meg?
faszért nem aszfaltozzuk le a dunát, hogy ne tudjon pár öngyilkos nekimenni,mi?

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:20:59

@Totof: "nem volt, és nincs olyan felsőszintű vezető, aki képes/hajlandó dönteni és csinálni semmit, amíg a kedves vezető jóvá nem hagyja."

visszhangozni a gyurcsánypropagandát, azt tudod.

idiótának kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki így is gondolja.

sjános 2013.03.16. 14:21:31

@Charlie Lownoise: Tehát...:) 14-én, 20.30...az bizony nekem nem délután...
De ez is "csak" a Megyei Rendőrség volt!
Ők "csak" 3-4 órás csúszásban voltak! De valamit tettek legalább!
A Katasztrófavédelemnél 15-én, 07kor voltak az első intézkedések és 10kor nyilatkozott! "Gyors reagálás"!

Pan Modry 2013.03.16. 14:23:59

@Charlie Lownoise:
Nem atmentem, hanem jottem haza az unnepekre es csupan megalltam parndorfba fel orara.
Bar nem hittem volna hogy egy kis ho, meg egy kis szel ( ami eszak nemetorszagban telente megszokott) teljesen megoldhatatlan a dilettans, politikai kinevezett, ugymond a fideszhez lojalis menedzsmentnek. Ugy tunik az idojaras leszarja a ketharmadot. ( pedigszegyenemre en is erre a dilettans bandara szavaztam)

sjános 2013.03.16. 14:24:43

@Charlie Lownoise: "hova indulsz ilyen időben? tényleg mentél volna özvegy édesanyádhoz, oszt basztad volna jól meg, amiért ilyen hülyegyereket ellett."

Szerencsétlen egy nyomorult vagy!
Csak sajnálni tudlak! Gondolom a saját családodnak ezt nap mint nap előadod, ilyen stílusban Önmagad...szegények!

Totof 2013.03.16. 14:28:39

@Charlie Lownoise: Szóval a katasztrófavédelem töketlenkedésével egyetértesz.

toronado 2013.03.16. 14:29:52

Pan Modry 2013.03.16. 14:15:13
A vihar egy dolog, egy problema, es minden problema megoldhato professzionalis vagy teljesen amator modon. Magyarorszagon ugy tunik hogy a problemat abszolut felkeszuletlenul es a professzionalitast teljesen mellozve kezeltek a vezetoi szinteken.

Milyen igaz!!!
"Ausztriában halálos áldozata is volt a viharnak
2012. júl. 20. ... Halált és súlyos károkat okozott a hirtelen jött vihar csütörtökön késő délután Ausztriában."

Hát ha hiányzik a professzionalitás, akkor bizony baj van.
Modry, szerintem ne velem próbálkozzon, menjen a BBC-hez, Paul Lendvaihoz stb. stb.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:30:02

@Pan Modry: apád fasza 1 kis szél me hó, 3m-s hófalak voltak te majom.

@sjános: hülye vagy, de nem baj. valakinek a szart is kell lapátolnia, erre még jó vagy.

centenárium 2013.03.16. 14:31:26

De a kibaszott jó kurva anyjukat az áramszolgáltatóknak.A büdös komcsik képesek leveleket küldözgetni de a munkát akarják elvégezni.
Aramot a kurva anyátokat!!!!!!!!!

toronado 2013.03.16. 14:31:32

@Charlie Lownoise: Nyugalom, szegények már úgy is a végüket járják, most ez a Modry erőlködik, de már látható, hogy rendesen be fog égni.

toronado 2013.03.16. 14:32:26

Nyüszögnek a fiók Lendvaik.

Totof 2013.03.16. 14:42:01

@Charlie Lownoise: Van? Ki nyilatkozott csütörtökön a helyzetről?

Pan Modry 2013.03.16. 14:42:42

@toronado:
Nem hinnem hogy valaha is beegnek ezen, aki ittbeegett az az aki a katasztrofavedelemert felelos.
Eszak Nemetorszagban es Daniaban gyakran van ekkora szel, sot ho is, oszt megsem all meg kethetente ottaz elet telente, pedig arrafele ez a fajta kombinacio nem ritka.

Alikam 2013.03.16. 14:43:08

@Charlie Lownoise: na akkor tisztázzuk...

Ilyen időjárási viszonyok majdnem minden évben(!) előfordulnak. (hó+szél, illetve az ezekkel járó felsővezetékszakadás, fagyás, stb.)

Legutoljára tavaly decemberben volt ilyen, érdekes mód akkor nem állt le a fél ország infrastruktúrája...

Azért mert hideg van és esik a hó, még lehet haladni. A hótorlasz az problémásabb, de erre a hatóságoknak fel lehetett volna készülniük és a fontosabb utakat karbantartani. Mert ugyebár mondjuk egy mentőnek vagy tűzoltónak is lehet arra dolga és bizony a hótorlasz miatt ők sem tudnának menni.

Tehát az, hogy egy M1 egy autópálya teljesen beáll, se előre se hátra, az egy vicc. Még ha 1-2 óráról van szó az oké, de olyan, hogy fél napon át?

Információ az kb. nulla volt. Nem csak autósok voltak bajban hanem a tömegközlekedést használók is. Csomó vonat és busz akadt el...

Ez az egész időjárás-mizéria felesleges felfújása a dolgoknak. Ilyen idő ismétlem majd minden évben történik. És ezt is lehetett előre tudni. Ettől viszont nem állhat meg a teljes közlekedés az országban.

Pan Modry 2013.03.16. 14:49:08

@Alikam:
Igen, en isazon voltam a legjobban kiakadva hogy akik a problemamegoldasaert felelosek, fingjuk sem voltarrol hogymelyik ut mikor lesz szabad, peldaul a neten folyamatosan publikalhattak volna hogyhol vanelakadas es mi az elakadas megszuntetesenek varhato ideje.
Igy legalabb az emberek ha latjak hogy a problemarovid v hosszu tavon all fenn, akkor tudnak okos dontest hozni.en peldaulazert akartam tudni mert egy kozeli negcsillagosba volt meg ket szabad szoba, es ha tudom elore hogy meg 3 orat kell varnom, inkabb kivettem volna azt a szobat es nem az autoban unatkozom.

Alikam 2013.03.16. 14:50:05

@Charlie Lownoise: Az a 12.000 inkább 200.000 csak a tbbség eljutott a célig.

Én arra lennék kíváncsi, hogy tudsz-e mutatni olyan linket, ahol már a hófúvás előtt(!) figyelmezetették az embereket hogy nem tanácsos útra kelni?

Mert olyanból mutatok én 1000-t amelyik akkor készült amikor már pár fontosabb útszakasz teljesen be volt állva, de azokon akik ottragdatak, az utólagos figyelmeztetés már nem sokat segített.

Hangsúlyozom itt nem az időjárással volt a gond ezt támasztja alá az is, hogy semmilyen vészjosló hírek nem terjengtek amíg ki nem alakult a káosz.

toronado 2013.03.16. 14:54:22

@Pan Modry: Kikerülte ugyan a választ professzionalizmus ás az ausztriai vihar okozta haláleset ügyében, de sebaj, megszoktuk az üres öblögetést. Hanem Modry, szerintem elvállalhatná a katasztrófa védelem vezetését, munkatársat is könnyen találna, annyi tetterős kommentelő igyekszik itt szavazatot szerezni a ballibáknak, biztos jól áll a kezükben a hólapát.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 14:57:46

@Alikam: mikor volt 3m-s hófal a fél ország útjain?
ilyen időjárás nálunk 100évente max 2x van. de lehet zorbánozni, hurrá

"a fontosabb utakat karbantartani." -mit tartasz karbana kurvaanyád? fizikai képtelenség lett volna a 120km/h hófúvásban tisztán tartani. egyet lehetett csinálni, várni,és a hófúvás után eltakarítani.

de ezt megnehezítette az a 12ezer köcsög, akit ki kellett menteni, mert mit nekik a 120km/h-s szél, ami hó nélkül is lefúj 1-2 autót az útról...

"Tehát az, hogy egy M1 egy autópálya teljesen beáll, se előre se hátra, az egy vicc. Még ha 1-2 óráról van szó az oké, de olyan, hogy fél napon át?"
hallatlan. hogy ilyet merészel az időjárás, ez hallatlan!
ennyi idiótát, istenem.
ha senki nem akad el, akkor sem lehetett volna 1-2 óra alatt eltakarítani te geci

keptar.idokep.hu/keptar/users/pozsi85/pozsi85-zalamegyepotretekozelebenhorvathattilakepetloptam.jpg-2013-03-15-22-13-42.jpg

takaríts el ilyet az ország feléből 1-2 óra alatt.

"Információ az kb. nulla volt. "
apád faszát. szerda délben ki lett adva a riasztás.
indexen csütörtökön reggel óta ment az 'elő' tájékoztatás az országos helyzetről. aki reggel 9ig csak belenézett, az tudta, hogy sehova. ennek ellenére sokan du akartak elindulni síelni, meg wellnessezni osztrákiába....

"Én arra lennék kíváncsi, hogy tudsz-e mutatni olyan linket, ahol már a hófúvás előtt(!) figyelmezetették az embereket hogy nem tanácsos útra kelni?"

te magadnál vagy ember? napokkal korábban figyelmeztettek.
szerda délben adtak ki riasztást csütörtökre. a hirado.hu-n szerda du 2kor jelent meg, hogy csütörtökön hófúvás, 100km/h feletti szél, ha lehet senki ne induljon útnak, aki mégis az kaja,pia,takaró,teletank.

szerdán!!!

Alikam 2013.03.16. 14:57:56

@Pan Modry: én a 7-es úton indultam el. Tárnokig nem is volt semmi gond. Sajnos egy szerencsétlen flótás fél órával előtte átsodródott a szembe sávba valahol Martonvásár felé, meg is halt, frontálisan ütközött a szembejövővel.

A hatóság erre mit csinált? Keresztbe állítottak Tárnoknál a főúton egy rendőrautót, hogy akkor semmerre. Áll mindenki 20 percet, nem mozdulunk. Szembe alig jönnek, az egyik szembejövő mutatja, hogy forduljunk vissza.
Ekkor tudtam, hogy szopacs van. Olyan, hogy valami hangosbeszélőn nyomának valamit, az nem...
Persze amikor tüntetések vannak akkor egyből jön a hangosbeszélő.

Azért én visszafordultam, na mondom, M7-esről nincs hír, hogy káosz lenne, próbáljuk meg. Igen ám, de az ÁAK csak Martonig tette ingyenessé a szakaszt a baleset miatt, tehát akik a 7-es főúton rostokoltak és végül valahonnan megtudták, hogy Le lehet menni Martonig az M7-esen is az incidens miatt azok hirtelen ráözönlöttek az autópályára. Tehát Tárnok és Marton között az M7-esen kialakult egy baszom nagy dugó.

Mert ugye a pénz a fontos, nehogy végig ingyenes legyen az autüpálya amit a mi adónkból építettek és tartanak karban cirka 24 óráig, nem hát az már milyen dolog lenne.

Szóval sikerült a kedves ostoba, balfasz, dilettáns hatósági vízfejű buziknak egy balesetből két óriásdugót kerekíteni.

Ha ezt az időjárásra fogjuk, akkor nem vagyunk normálisak.

Totof 2013.03.16. 14:59:45

@toronado: Te viszont sikeresen egyetértettél velem, miszerint a katasztrófavédelem vezetői nem értenek ahhoz, ami a feladatuk.

Pan Modry 2013.03.16. 15:01:24

@toronado:
Nem hiszem hogy a katasztrofavedelem vezetoi allassal jaro fizetes versenykepes a szamomra, raadasul ugyanugy tapasztalatlan vagyok egy ilyen allashoz mint a mostani katasztrofavedelmi vezetok.

Egy egy halalos baleset a kozlekedes velejaroja, viszont az utaktotalis jarhatatlansaga es az informacioaramlas hianya a teljes amatorizmus tunete.

Egyebkent a manualis holapatolas tipikus haszontalan reaktiv cselekves, nem pedig proaktiv professzionalizmus.

Totof 2013.03.16. 15:03:35

@Charlie Lownoise: "egyet lehetett csinálni, várni,és a hófúvás után eltakarítani." Ha annyira nagy akadály a szélnek az ő fújása, miért nem csak pénteken este kezdett bele a munkába a katasztrófavédelem?
Ha mégse a szél volt a probléma, miért nem kezdetek a mentésbe csütörtök este?

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:05:08

@Pan Modry: "Egyebkent a manualis holapatolas tipikus haszontalan reaktiv cselekves, nem pedig proaktiv professzionalizmus."

remélem egyszer betakar egy lavina, oszt hómaróval fognak kiszedni. kutyakajának még jó leszel utána....

Pan Modry 2013.03.16. 15:05:20

@Alikam:
Egyetertek, fillerekert lehetett volna egy olyan appot csinalni androidra es iphone ra, hogy beutom honnan akarok hova eljutni, kidobja hogy hol es mennyi ideig van elakadas, utana pedig az informaciok alapjan eldontom hogy merre megyek vagy kiveszek egy hotelszobat es kivarok.

Miamao 2013.03.16. 15:06:05

Örülünk hogy elmaradt a hivatalos állami megemlékezés. Ennél a tehetetlen szerencsetlenkedesnel semmivel sem lehet jobban demonstrálni hogy a kormány csak pofazni es megfélemlíteni tud, miközben impotens. Hogy a turoban lehet h az ov helyettesitendo ovhelyettes Erdélyben bohockodik miközben vészhelyzet van. Ez hivatali mulasztás. Gyönyörű emlékezetes március 15. Ennél jobbat kitalálni sem tudtak volna. A következő választáson a cserbenhagyott emberek emlékezni fognak ra hogy a belügyminiszter ugy kezelte őketint egy kutyát. Es a legszebb, hogy a fülke forradalmárok cserben hagytak minket, a labancok jöttek segíteni. Erről ennyit oszt jónapot

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:06:15

@Totof: te tényleg hülye vagy?
a hófúvás nem csütörtökön volt?a mentés és a takarítás 2 különböző dolog.

Alikam 2013.03.16. 15:06:23

@Charlie Lownoise: megkérlek, hogy ne kurvaanyázzál, én sem szídom azt a tehenet aki a világra hozott téged.

Ha nem tudsz kultúráltan vitázni akkor tiplizz.

A pofámba meg ne hazudjál bele. Pár helyen volt akkora hótorlasz amit te itt ki akarsz vetíteni az egész országra. Amelyik útvonalakon én mentem, egy deka hótorlasz nem votl és ugyebár a te logikád szerint nem azért mert addigra eltakarították.

Mondom linket adj, ne az emlékezetedből nyomd a riasztásokat mert azt tudom, hogy az ilyen buta pártkatonák hajlamosak a tényeket a saját kis fantáziavilágukkal keverni.

Csütörtökön az Indexet csekkoltam 20 percenként a helyzetről.
Amikor elindultam délután négykor akkor a horvát határ fele összement autókról szólt a fáma - ami az én úticélomtól elég messze van - illetve akkor kiadták a piros riasztást Fejér Megyére amit akkor is kiadnak ha nyáron, rekkenő hőségben komoly szél van.

De mint írtam, az én esetemben teljes mértékben a hatóságok balfaszkodása miatt tartott 2x annyi ideig az út, ezt nem véded meg sehol sem.

Lehet, hogy az olyan idült alkoholistáknak mint, akiknek se kutyájuk se macskájuk és egész nap a rémhírtévét bámulják nem kell sehova sem menniük egész évben, de jelenleg te csak iszol én meg dolgozok, fizetem az adót, úgyhogy kettőnk között egyelőre kurva nagy a különbség ahhoz, hogy engem te ki merj oktatni...

Totof 2013.03.16. 15:07:38

@Charlie Lownoise: Bármilyen hihetetlen, pénteken is havazott és viharos volt a szél.

Pan Modry 2013.03.16. 15:07:55

@Charlie Lownoise:
Ha egy autopalyan valakit betakar egy lavina, az a hatosagok amatorizmusanak a jele ugyancsak, mert vagy rossz helyre epitettek autopalyat vagy nem zartak le idoben, igy a manualis holapatolas a korabbi hozzaszolasommal szinkronban ugyancsak egy nem hatekony reaktiv kezelese egy olyan problemanak, amik profi mukodes eseten meg sem tortenne.

toronado 2013.03.16. 15:08:17

Szabad nézni a dátumot. 2013.03.14. Ez csütörtök! 6 óra 50 perc, tehát kora reggel!!!!

"Húsz centi hó hullhat
[origo]|2013. 03. 14., 6:50|Utolsó módosítás:2013. 03. 14., 12:12|
Címkék:hóesés, erős szél

A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Helyenként akár óránként 120 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek.

Jelentős mennyiségű esővel és hóval, továbbá szélviharral és hófúvással érkezik a mediterrán ciklon. Több tucat kistérségre adott ki másodfokú (narancs) RIASZTÁST a Sopron, Nagykanizsa, Esztergom, Komárom és Pápa határolta régióban az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert 90 kilométer/órásnál hevesebb széllökése fordulhatnak elő. A visszatérő tél miatt tizennégy megyében van érvényben figyelmeztető előrejelzés; itt találja az OMSZ folyamatosan frissített RIASZTÁSI TÉRKÉPET.

Az ország keleti, délkeleti felében a havazás előtt többfelé várható nagy mennyiségű, több mint 20-30 milliméternyi eső, de néhol akár 40 milliméternél is több hullhat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 20-40 liter csapadék esik egy négyzetméternyi felülete. Néhol zivatar is előfordulhat, főként délen és keleten.

Napközben fokozatosan váltja fel a havazás az esőt, legkésőbb a délkeleti megyékben. Éjfélig a LEHULLÓ /ez akár az útra is hullhatott, tudván, hogy Orbán nem lesz itthon/ hó a legtöbb helyen 5-15 centiméter között valószínű. Az északnyugati és délkeleti határvidéken ennél kevesebb, kisebb körzetekben pedig több, akár 20 centiméternyi is várható. Azért kezd el havazni, mert észak, északnyugat felől fagypont alá hűlt levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

100 kilométeres széllökések a Balatonnál

Viharos, 70-100 kilométer/órás lökések kísérik az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon és az északkeleti megyékben. 100 km/h-nál is erősebb széllökések is lehetnek a Dunántúli-középhegységben, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén.

Az sem kizárt, hogy óránként 110-120 kilométeres erősségűnél is nagyobb széllökések lesznek a Balaton déli partvidékén és a Bakony magasabb csúcsain. A viharos szél egyre több helyen okoz HÓFÚVÁST, magas HÓTORLASZOK is létrejöhetnek. /persze én átmegyek rajta a nyári gumimmal/ Erre elsősorban az ország középső sávjában és északkeleten kell számítani."

No ennyit a "nekem nem mondta előre senki élményautósokról"!

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:08:31

@Miamao: " Es a legszebb, hogy a fülke forradalmárok cserben hagytak minket, a labancok jöttek segíteni"

apád faszát gyurcsanyista féreg. magyarok ezrei segítettek az embereken, pont úgy, ahogy a magyar honvédség és más hatóságok emberei.

és igen, kaptunk segítséget a szomszédainktól is, ez teljesen természetes, fordított helyzetben is így lenne.

ezt előadni úgy, hogy a geci zorbán tehet mindenről, és a labancok mentettek meg minket, a totális agymosás tanúbizonysága.

neked bizony a kurvaanyád.

Miamao 2013.03.16. 15:09:39

@Pan Modry:
Nem sok értelme lenne, mert ahogy az abszurdisztamban működne, az sz hogy feljön egy ablak: Pintér Sándor vagyok. Mi a faszert indultál el? Faggyal meg ahol vagy! Majd Tömjén Zsolti jön lóháton megmenteni

Totof 2013.03.16. 15:11:20

@toronado: Nem látom a hivatkozást a katasztrófavédelemre.

Miamao 2013.03.16. 15:11:23

@Charlie Lownoise:
Előttem szoloval értek egyet:
@Charlie Lownoise: megkérlek, hogy ne kurvaanyázzál, én sem szídom azt a tehenet aki a világra hozott téged.

toronado 2013.03.16. 15:13:12

@Totof: @Pan Modry: Fantasztikus volt Modry, maga nem bölcsész véletlenül?

"Egyebkent a manualis holapatolas tipikus haszontalan reaktiv cselekves, nem pedig proaktiv professzionalizmus. "
Ez olyan szép, szinte beleborzongtam. Ez reaktív proaktív ellentétpár, ha kicsit képezi magát mondjuk egy ámerikai hogyan írjunk verset 3 nap alatt kiadvánnyal, a Magyar Narancs is leszerződteti.
Hogy is állunk az osztrák viharhullával, mert valahogy arról nem beszél.

Totof 2013.03.16. 15:13:14

@Charlie Lownoise: "magyarok ezrei segítettek az embereken, pont úgy, ahogy a magyar honvédség és más hatóságok emberei." Csak a katasztrófavédelem központi irányítása szart az egészre.

Alikam 2013.03.16. 15:14:27

@toronado: akkor már csak azt mutasd meg, hogy itt hol van leírva az, hogy ne induljanak el az autósok?

aamen 2013.03.16. 15:14:45

jó tükre hazai közállapotainknak ez a hozzászóláshalmaz
kormányzatunk valamit teljességgel vitathatatlanul és egyértlműen elqúr, erre minisztertől lefele az utolsó fórumtrollig azzal vannak elfoglalva a hívek hogy megmagyarázzák hogy mindenki más felelős, csak az erre fenntartott szervek nem

normális országban jövő hétfőn - ha ezen már túlvagyunk - a pintér meg a bakondi felajánlaná a lemondását amit a miniszterelnök elfogadna
de ezek a férgek azzal lesznek elfoglalva hogy egymást kitüntetgessék....

toronado 2013.03.16. 15:14:51

@Totof: És, ha nem látja akkor mi van, akkor más a hó? Akkor el lehet indulni? Én azt hittem, hogy hó és a vihar az akadály, és nem az, hogy kire hivatkoznak.

Totof 2013.03.16. 15:14:55

@toronado: Hogy állunk a katasztrófavédelem központi irányításával? Majd ha megírtad mit csináltak csütörtökön egészen péntek reggelig, majd beszélhetünk más országokról.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:14:56

@toronado:

index.hu/velemeny/olvir/2013/03/15/23_ora_az_autopalya_fogsagaban/

itt egy baromarcú, aki csütörtökön du 3 kor indult el síelni

olyanokat ír, hogy

"Pintér úrnak az alábbiakat üzenem:
Nyilvánvaló volt, hogy sok autó fog útnak indulni, mert a hosszú hétvége az utolsó igazi síelős lehetőség"

hát a jó kurvaanyját, a picsájába kéne állítani a sílécet

"Mi próbáltunk előrelátóak lenni, és elindulás előtt felhívtuk az autópálya felügyeletet, és megnéztük a honlapjukat is"
előrelátó lett volna, el se indul.

"Délután 3-kor már nem szabadott volna senkit ráengedni a sztrádára"
nem. du 3 kor már elindulni sem lett volna szabad. de ha már elindul, és ezzel szembesül, miért nem hajt le az első kijáratnál?

5kor elakadnak Tatánál, aztán
"Amikor láttuk, hogy araszol a sor, még tettünk egy bátor kísérletet, és 15 kilométert haladtunk egy alsóbbrendű úton, abban a reményben, hogy Győr előtt visszajutunk a sztrádára, és kikerüljük a dugót."

BÁTOR KÍSÉRLETET???? hogy alsóbbrendű úton csakazértis, a tapasztaltak ellenére ő majd eljut győrbe, onnan asuztiába, mert sielni kell.

"Negyed 8-ra értünk vissza ugyanoda, ahol letértünk a sztrádáról, és simán visszamentünk rá. Na ez nagy hiba volt, de nem tudtuk, nem tudhattuk, mert híreket sehol nem lehetett hallani, és NEM VOLT LEZÁRVA a feljáró. Felháborító!!!!!"

a konnektorban meg 230V vn, felháborító!!! ha valaki belenyúl, meghalhat. meg az is felháborító, hogy a duna nincs leaszfaltozva, bárki belefulladhat.

és akkor még pintér meg orbán a hibás :DDDD

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:15:51

index.hu/velemeny/olvir/2013/03/15/23_ora_az_autopalya_fogsagaban/

itt egy baromarcú, aki csütörtökön du 3 kor indult el síelni

olyanokat ír, hogy

"Pintér úrnak az alábbiakat üzenem:
Nyilvánvaló volt, hogy sok autó fog útnak indulni, mert a hosszú hétvége az utolsó igazi síelős lehetőség"

hát a jó kurvaanyját, a picsájába kéne állítani a sílécet

"Mi próbáltunk előrelátóak lenni, és elindulás előtt felhívtuk az autópálya felügyeletet, és megnéztük a honlapjukat is"
előrelátó lett volna, el se indul.

"Délután 3-kor már nem szabadott volna senkit ráengedni a sztrádára"
nem. du 3 kor már elindulni sem lett volna szabad. de ha már elindul, és ezzel szembesül, miért nem hajt le az első kijáratnál?

5kor elakadnak Tatánál, aztán
"Amikor láttuk, hogy araszol a sor, még tettünk egy bátor kísérletet, és 15 kilométert haladtunk egy alsóbbrendű úton, abban a reményben, hogy Győr előtt visszajutunk a sztrádára, és kikerüljük a dugót."

BÁTOR KÍSÉRLETET???? hogy alsóbbrendű úton csakazértis, a tapasztaltak ellenére ő majd eljut győrbe, onnan asuztiába, mert sielni kell.

"Negyed 8-ra értünk vissza ugyanoda, ahol letértünk a sztrádáról, és simán visszamentünk rá. Na ez nagy hiba volt, de nem tudtuk, nem tudhattuk, mert híreket sehol nem lehetett hallani, és NEM VOLT LEZÁRVA a feljáró. Felháborító!!!!!"

a konnektorban meg 230V vn, felháborító!!! ha valaki belenyúl, meghalhat. meg az is felháborító, hogy a duna nincs leaszfaltozva, bárki belefulladhat.

és akkor még pintér meg orbán a hibás :DDDD

Totof 2013.03.16. 15:17:30

@toronado: Na, induljunk el a kályhától. Jöttek a hírek, hogy állnak az utak. El kellett indulni? Nem, nem kellett volna. Volt aki ennek ellenére elindult. Mit csinál a katasztrófavédelem? Szarik bele. Vagy van egyéb info?

toronado 2013.03.16. 15:17:44

@Alikam: Látja ez eszembe se jutott. Hó esik, szél fú, hótorlasz várható, de az nincs leírva, hogy ne induljanak el nyárigumival.
Fantasztikus észrevétel volt!!! Hiába no ezért mondják a libsik, hogy kezeljük felnőttként az állampolgárokat, ők tudják, hogy mit csinálnak.

toronado 2013.03.16. 15:21:33

Totof
Jó egy ilyen fegyverhordozó. Szóljon mindig, mikor egyetértek, hadd tudjam én is.

"@Totof: Te viszont sikeresen egyetértettél velem, miszerint a katasztrófavédelem vezetői nem értenek ahhoz, ami a feladatuk.

Miamao 2013.03.16. 15:21:37

Azért remelem a csuti megkérdezi ha hazajon az ellenséges Brüsszelből: hogy Zsotti, te hol a turoban majomparadeztal idiótának öltözködési, amikor az alkotmány szerint rendkívüli állapot eseten te vagy a helyettesem. Miert kell nekem megint tartanom a hátam a hülyeséged miatt? Ne dumalj vissza, Sándor dolga csak az volt , hogy a TEK reklámot csinálhasson magának es megvédjen a fiatal demokrataktol. Nem a FIdesztol te kreten, hanem az igaziaktól akik az alkotmány ellen tiltakoznak manapság. De mindegy, neked minek is mondom. Menj inkább a dolgodra es rohadt sürgősen intézi el hogy az új pápának kezet csokolhassak. Igen, fogod a dolgot, neki is viszünk az Öcsitől ellopott szuvenirokbol egyet. Na beveszek egy bogyot mert mar megint rangatozik a szám. Nem röhögni ! És arról regelj, hogy akkor most Erdélyt visszafoglaltad? Náci gagyi író hamvait kicsempeszted? Na szerencséd!! Menj isten hírével
---
Persze ez csak a képzelet játéka. A melki beteg most dühöng es a Tákolmány módosításán töri a fejet hogy visszamenőleg hogy lehetne napsütéses idő, ő a múzeum kertben szaval es mindenki neki tapsol. Jo ejt gyerekek. Vége a mesének.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:23:18

@Miamao: " a fiatal demokrataktol. Nem a FIdesztol te kreten, hanem az igaziaktól akik az alkotmány ellen tiltakoznak manapság."

a pár hülye felforgató zsidógyerekre gondolsz? igaziak...

Totof 2013.03.16. 15:23:25

@toronado: Nem cáfolt. Akkor egyetért, nem?

toronado 2013.03.16. 15:23:48

Ezt miért tőle kérdi? Továbbá azt sem tudom, hogy mentők, tűzoltók, rendőrség központjában mi történt péntek reggelig.
Kellene tudnom?

@Totof: Hogy állunk a katasztrófavédelem központi irányításával? Majd ha megírtad mit csináltak csütörtökön egészen péntek reggelig, majd beszélhetünk más országokról.

Totof 2013.03.16. 15:25:44

@Miamao: Vagy inkább: "Jóvan, Semmilyen Zsóti, elég messze tartottad magad a tényleges hatalomtól. Majd kitüntetünk.

toronado 2013.03.16. 15:26:14

@Totof: Nem cáfolt. Akkor egyetért, nem?

Ez jó szöveg. Viccnek. Tehát például most valamelyik perben egy tábornok meg sem szólalt, nem cáfolt, attól igaza van a vádnak?
Totof ne gyerekeskedjen, főleg akkor kösse fel a gatyáját, ha rajtam próbál fogást találni.

Alikam 2013.03.16. 15:27:21

@toronado: még mielőtt félreértenéd, ugyebár a KRESZ-ben van egy bizalmi elv...
Nos, még ha nem is KRESZ-ről van szó, az elv maga érvényes ilyen helyzetben is, vagy is érvényesnek kéne lennie a hatóságok fele.

Hogy tudom, hogy szar idő lesz - ami mondjuk egy évben 120x előfordul, mert nem Új-Zélandon vagyunk ahol 10 hónapig van tavasz - nem jelenti azt, hogy nem merek elindulni sehova mert a hatóságok otthagyák az egész kompániát 24 órára, úgy hogy semerre sem tudnak mozdulni.

Felesleges ezt az emberekre kenni, a hatóságok tudhatták,a hosszú hétvége miatt bizony el fognak indulni emberek, kik 50 kilométerre, kik 300 kilométerre. Bizonyára sokan belekalkulálták, hogy a rossz időjárás miatt hosszabb lesz az út, de azt, hogy emberek megrekednek autópályán úgy, hogy a hatóságok 14 órán keresztül leszarják őket egy ilyen kis országban azt szerintem kevesen gondolták...

toronado 2013.03.16. 15:29:02

Birom ahogy ballibák a létező előrejelzést próbálják úgy értelmezni, mintha az Omegától hallották volna a Lénából a hull a hó fú a szél-t még doboltak is az ujjukal a kormányon, aztán beleálltak hófalba, ez ám az élmény.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:29:22

@Charlie Lownoise: Tényleg barom vagy,de mi közünk van hozzá,vályútól ugató?Ha van is diplomád,az oktatás csődje vagy.

Miamao 2013.03.16. 15:30:28

@Totof:
:-))
Az lesz a vége! A jobb kezet sem vágta pedig uszkosodott.
Azért nyilván Zsolti ugy lett kiválasztva hogy a llagizalas es vedtelen madarak lelövésén túl sok vizet ne kavarjon. Ez a csuti faszi mint minden rendes diktátor paranoid módon védelmezi magát aki túl jol teljesít az megy a lecsóba. Csak azt nem tudom mit kezd magával mert neki napi 24 órán át szívás :-))) ezért is ilyen megatalkodott

toronado 2013.03.16. 15:30:29

@Alikam: Mit is akart mondani, hogy jön ide a bizalmi elv?
Tudja maga mi a bizalmi elv?

Alikam 2013.03.16. 15:32:37

@toronado: Hótorlasz kérlek legutóbb tavaly Decemberben volt és nem volt káosz...

Valóban, a hótorlasz lehetősége nem jelenti azt, hogy nem merek elindulni sehova.

Igen, az embereknek le kell írni, nem azért mert nem felnőttek, hanem mert nekik nincs meg az az információs forrás ami a hatóságoknak meg van.

Mert lehet ők már látják, hogy az M1-en másfél méteres hótorlasz van, aki meg éppen beül az autóba Budapesten a latyakos de amúgy nem problémás úton annak fingja sem lesz, hogy 200 kilométerrel odébb meg nem lehet már közlekedni.

Az, hogy fúj a szél, esik a hó és helyenként hótorlaszok alakulhatnak ki az baromi nem egyenlő azzal, hogy 14 órára egy autópályán rekedsz úgy, hogy csak a telitank segít abban, hogy meg ne dögöljél...

sjános 2013.03.16. 15:33:26

@Charlie Lownoise:
74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.03.14. óta tag.

Erre lettél bedobva a mély vízbe aranyapám..:)

Totof 2013.03.16. 15:33:46

@toronado: Mindenkitől megkérdezem, hátha valaki cáfol és bebizonyítja, hogy csinált valamit a katasztrófavédelem. Mivel kerüli a választ, gondolom, nincs ötlete, mi csinálhattak.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:34:22

@Alikam: jah a kékes is hegycsúcs meg az everest is. ugyanaz a kettő, igaz?

keptar.idokep.hu/keptar/users/pozsi85/pozsi85-zalamegyepotretekozelebenhorvathattilakepetloptam.jpg-2013-03-15-22-13-42.jpg

ilyen mikor volt itt? főleg olyan, hogy a fél országban ez legyen?

Totof 2013.03.16. 15:34:50

@toronado: Hát, ha terel és sose válaszol a kérdésekre, nehéz lesz tényleg megfogni.

Alikam 2013.03.16. 15:34:58

@toronado: szerintem egyélrtemű volt. A bizalmi elv ez esetben azt jelenté, hogy az emberek bíznak a hatóságokban, hogy ilyen időjárási viszonyok mellett is képesek legalább a fontosabb utakat karabantartani illetve az azon való haladást biztosítani még ha nem is prémium minőségben, de legalább cammogva...

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:35:07

@sjános: erre bazmeg :D küldd a fizetésem hülye! :D

toronado 2013.03.16. 15:35:54

@Alikam: Na itt egy új játékos aki próbálkozik.
" de azt, hogy emberek megrekednek autópályán úgy, hogy a hatóságok 14 órán keresztül leszarják őket egy ilyen kis országban azt szerintem kevesen gondolták..."

Tudja nem kéne kipróbálni. Már csak azért sem, mert az ellenzék minden kisebb hóesésnél tele szájjal rikoltozza, hogy csődöt mondott az akárki, szóval ebből tudhatták hogy mi lesz. Ez olyan, mint amikor a ballibák a választás előtt azzal jöttek, hogy ha kétharmad lesz akkor a Fidesz hozzányúl az alkotmányhoz. Amikor hozzányúlt akkor "meglepetten" méltatlankodtak. Átlátszók erőlködnek.. mással kezdjen nem velem.

Totof 2013.03.16. 15:36:58

@Charlie Lownoise: Ilyen sose volt itt, csütörtökön és pénteken sem, pláne nem az egész országban.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:37:40

@aamen: Erős központosított állam,egyfajta a saját mindenhatóságomba,abszolult tudásomba,vetett hit kiterjesztése,szerintem,inkább a sokszinűséget kedvelem,több szem többet lát alapon.

Miamao 2013.03.16. 15:37:54

@sjános:
Minek bántod a savas bácsit, mert szerintem ő az. A " felforgató zsido gyerek" sem verte pofán, pedig kiérdemelte. Azóta nem értem hogy tudtak ilyen fegyelmezetten kiállni, egy megoldás van: jo ügyért harcoltak. Ők az én hőseim!

toronado 2013.03.16. 15:39:51

@Alikam: Téved, illetve nagy mellénnyel hülyeségeket állít. A bizalmi elv azt jelenti, hogy ha én betartom a szabályokat például a KRESZT, akkor bízhatom benne, hogy más is betartja és nem jön nekem. Ez a bizalmi elv.
Itt teljesen más volt a helyzet, a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést, ehelyett nem tartották be és ballib támogatással hisztiznek, hogy miért nem pezsgővel várják őket a hófal innenső oldalán.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:40:36

@sjános: Megfogant narancs sperma a csákó,hehe.

Alikam 2013.03.16. 15:41:04

@toronado: ja értem, tehát akkor evidensnek kellett volna lennie annak, hogy ha bajba jutsz akkor a hatóságok felől akár meg is dögölhetsz...

Na így már minden világos, igen, ezen eset után biztos vagyok benne, hogy az emberek nem mernek majd ilyen időben elindulni mert tudják,h ogy akiknek az adót fizetik azok úgyis magasról leszarják őket...

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:42:49

@toronado: Ballibázó narancstalpas a fórum legalja,tudtad?

Totof 2013.03.16. 15:43:55

@toronado: " a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést". Hol él maga, fiatalember? Már nyugaton is mindenhol a minél hülyebiztosabb megoldások felé törekednek.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:45:13

@sjános: Rosszul írtam ezek osztódással szaporodnak,a magyar föld kihányná őket,mielőtt megfogannának.

sjános 2013.03.16. 15:46:24

@Charlie Lownoise: Küldje Neked a Kubatov..:)
Na de nem is ez a lényeg!
Rágod a gittet....hülye volt aki elindult.
Ok...induljunk ki ebből a marhaságból...
Tehát, ha elindult....dögöljön meg ott ahol van! (Olyan Fidesz-KDNP féle jó keresztényi módon?)
És akinek a feladata a hülye állampolgárok kimentésének szervezése, irányítása, az csak szaunázgasson, bulizzon, aludjon, csajozzon, piázzon...bármit, csak ne azt, amiért a fizetését kapja?? Ez e helyes gondolat menet??
És most nem azokról beszélek, akik ott küzdöttek a hóbanfagyban, felső irányítás nélkül....mert előttük le a kalappal!

toronado 2013.03.16. 15:47:15

@Alikam: ... ja értem, tehát akkor evidensnek kellett volna lennie annak, hogy ha bajba jutsz akkor a hatóságok felől akár meg is dögölhetsz...

Az a helyzet, hogy senki sem döglött meg, ugyanis minden hülyeségük ellenére bízhattak, és ki is szedték őket, De az azért túlzás, hogy az előzetes figyelmeztetést figyelmen kívül hagyták és még kérik a panszkönyvet...
Igazi ballib jellemtelenség.
Ismeri a viccet?
Egy férfi kiment egy fuldokló gyereket a vízből. Megtörölgeti, rendbehozza és haza szállítja a szüleihez.
Pár nap múlva csengetnek. Ajtót nyit és látja, hogy a gyerek apja áll az ajtó előtt. Azt gondolja, hogy hálálkodni akar, ezért előre hárít, ugyan kérem nem történt semmi rendkivüli..
Mire az apa: Nem? És hol a gyerek sapkája?

Keresse a sapkát alikam!

Totof 2013.03.16. 15:48:10

@toronado: "a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést"
Hol él maga fiatalember? Tőlünk nyugatra is már a minél hülyebiztosabb megoldások felé törekednek.

A hiszti tárgya továbbra is az, hogy a katasztrófavédelem nem tett semmit a mentés elindításáért csütörtök este. Még mindig nem lett megcáfolva ez az állítás, tehát továbbra is elfogadottnak tudom csak tekinteni.

Totof 2013.03.16. 15:48:59

A blogmotor buzi, mondtam már?

Alikam 2013.03.16. 15:49:07

@toronado: nagyon jól tudom mit jelent a bizalmi elv, kár részletezni.

A hatóság egy: senkit nem figyelmeztett. Az időjósok figyelmeztettek de nem arra, hogy ott rekedhetsz az autópáylán egy napig, hanem az időjárásra. De nekik ez a dolguk, eddig tart a hatáskörük.

A hatóságok kérlek akkor kezdték el figyelmeztetni az embereket, amikor már látszott hogy itt bizony megállt minden.

De ez meg eső után köpönyeg.

Aztán tovább rontva a helyzetet még akkor is töketlenkedtek, amikor cselekedni kellett volna. Tipikusan a szalagkorlát-átvágás ilyen eset volt. Szembe már 120.al mentek a mindeféle hatsósági járművek a másik oldalon meg 14 órája ültek az autójukban az emberek.

Hidd el, nenek nincs köze a pártokhoz. Én A Fideszt ugyanúgy utálom mint az MSZPt, itt egész egyszerűen a cselekvés és a szervezettség hiánya az ami probléma volt.

De be kell ilyenkor vallani, igen, elkúrtuk, nem reagáltunk elég gyorsan, az információ itt és itt akadozott, tanulni fogunk ebből az esetből...

De én már előre látom, hogy ez hétfőn úgy lesz bejelentve, hogy nagyszerűen helytállt mindenki...

Ja és Pintérnek üzenem innen, hogy lehet, emberemlékezet óta nem volt ilyen idő - rossz vesztes duma -, de pl. a katasztrófacédelem pont erre lenne, hogy VÁRATLAN helyezeteket tudjon gyorsan és eredményesen menedzselni...

Amúgy meg hibaelhárításban ritkán van két ugyanolyan helyzet szóval ez sajnos a szakma velejárója...

De ez a kormány túl pökhendi ahhoz, hogy bevallja, elbasztuk emberek.

toronado 2013.03.16. 15:49:12

@Totof: Hát ha ez a hiszti tárgya, akkor jó hisztizést!

Alikam 2013.03.16. 15:50:10

@toronado: ha te meg úgy gondolod, hogy az embereknek mindent meguktól kell kitalálniuk akkor te valójában anarchista vagy.

Mert akkor minek a kormány, minek vannak a hatóságok?

Ha itt mindneki amgától rájön a megoldásra akkor csak feleslegesen fizetjük döntéshozóinknak a pénzt.

Totof 2013.03.16. 15:50:29

@toronado: Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset.

toronado 2013.03.16. 15:50:57

@Alikam: De ez a kormány túl pökhendi ahhoz, hogy bevallja, elbasztuk emberek. "

Na szavazzon rájuk és ennyi. A bizalmi elvről pedig semmit nem tudott, amit maga mondott egy maszlag volt. Mint minden mondása.

Totof 2013.03.16. 15:51:32

@toronado: Tehát nincs cáfolat, nincs érv, nem tudja megvédeni a katasztrófavédelmet.

toronado 2013.03.16. 15:52:52

@Totof:
Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset.

totof ez vicc? Szóval ha stop van nincs baleset.....hát igen...ez aztán vaslogika.
Ezt lementem.

Alikam 2013.03.16. 15:53:21

@toronado: akkor arra válaszoljál, hogy engem nulla infóval miért hagytak 30 percen keresztül ácsingózni a 7-es úton, utána miért kellett egyedül rájönnöm, hogy le kell menjek az autópályára és ott az ÁAK miért csak egy szakaszon tette ingyenessé az autópályahasználatot, óriási dugót okozva ezzel?

Ismétlem deka hótorlasz nem volt, se jegesedés...

Szimpla, egyszerű szituáció volt.

toronado 2013.03.16. 15:53:56

@Totof: Nem tudom megvédeni, miért meg kellene? És kitől? Megjegyzem Federert sem tudtam megvédeni, ki is kapott.

Alikam 2013.03.16. 15:54:12

@toronado: nem is fogok, ne aggódjál:)

Totof 2013.03.16. 15:56:20

@toronado: Mondok még jobbat: ha nem ilyen töketlen a katasztrófavédelem és reggel leállítják a kamoinforgalmat, háromkor meg lezárják az autópáylákat, nem ragad be 12000 ember az M1-re.

Ezt is mentse, mert el fogja felejteni.

WLaci 2013.03.16. 15:57:16

@toronado: Az utóbbi két napban nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesz nyomja a propagandát a blogokban. Én ezt sokáig nem akartam elhinni, de a kitartó kamunickek összehangolt kamudumájára nem lehet más magyarázat. Főleg ilyen egyértelmű helyzetben. Az a furcsa, hogy a Habony Co nem ismeri fel: pár őszinte szóval jöhetnének ki ebből. Így csak egyre több indulat szabadul fel, miután kiderült, hogy a nagypofájú Orbán egy papírtigris.

toronado 2013.03.16. 15:57:35

@Alikam: Én nem tudom, engem nem hagytak ácsingózni, igaz el sem indultam. De nem értem mi a baj, hát maga cselekvőképes felelős ember, mit szólt volna ha gátolják az ácsingózásban. Szaladt volna valamelyik ácsingójogok ombudsmanhoz.
Tényleg jelezte valakinek, hogy kérem én elindultam, de már meguntam az ácsingózást, kérek egy révkalauzt...

Totof 2013.03.16. 15:59:27

@toronado: Ej, de ügyesen kerüli ki, az érdemleges választ. Pont mint egy narancsbolsi.

toronado 2013.03.16. 16:00:32

@WLaci: Nyilvánvalóvá vált? Hát akkor lelepleződtem. És egyre több indulat szabadul fel? Most mi lesz, képzelje el ezek hóból kimentett áldozatok ásót kapát ragadnak....hogy Habony ezt nem ismeri fel.. megjegyzem én sem...de mit is kéne felismerni..?
W Laci...ne velem próbálkozzon.

Totof 2013.03.16. 16:00:45

@WLaci: Mióta kiderült, hogy Charli Lownoisnak is csak ez volt a feladata, kussol is.

toronado 2013.03.16. 16:01:43

@Totof: Olyan együgyűen próbál játszani, hogy ki sem kell kerülni.

Totof 2013.03.16. 16:02:34

@WLaci: Toronado úr pedig Debrecenből blogol, ezért kellett letakarítani a "képviselőház" parkolóját pénteken reggel sebtiben.

toronado 2013.03.16. 16:03:04

@Totof: Megijedt. Látta a felkészült libsihadat és torkán akadt a szó.

Totof 2013.03.16. 16:04:21

@toronado: Akkor miért csinálja?

Alikam 2013.03.16. 16:04:46

@toronado: te is érzed, hogy a védelmed már megingott és ehelyett nevetséges módon egymás után fűzöd a szavakat.

A baj az kérlek, hogy infót semmit kaptunk, persze amikor a Jobbikos gyűlés van akkor hirtelen 15 hangszóróból harsognak a rendőrök.

A másik gond, hogy mivel szerény kis országunkban az autópályák jó része fizetős, így az ember még ilyen idő ellenére sem mer biztos infó tudatában kockáztatni, hogy esetleg két hét múlva jön egy 10.000 forintos csekk, hogy én gonosz adófizető, a saját pénzedből megépült és karbantartott autópályára fizetés nélkül mentél fel.

Nem mindenkinek van ám okostelója.

Szóval a helyes eljárás:

Hangszóró a kocsiban. Teljes útzár. hangszórón harsogni, bizonytalan ideig baleset miatt teljes útzár van érvényben. kerülni az M7-esen lehet a Martonvásári lehajtóig. Az autópályahasználat ezen szakaszra ingyenes, amenniyben mégis kapják a csekket, hivatkozzanak xy. századosra, majd ő seggbekúrja az ÁAK-t.
Legyenek kedvesek várni még egy kicsit, és ne, ugyanis ha egyszerre indulnak, akkor lesz egy dugó az M7-esen is, ahol ugyanúgy állni fognak mint itt.

Egy kolléga mindjárt elindul önök felé és jelez, ha indulhatnak. MZ/X kiszáll..

toronado 2013.03.16. 16:06:53

Eredményt hirdetek.
A legeredetibb komment szerzője Totof:

"Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset."

Azóta fuldoklunk a nevetéstől itt a Fidesz irodában.
Most megyek pihenek egy kicsit, addig szedjék össze magukat, de semmi ajzószer.

Totof 2013.03.16. 16:08:21

@toronado: Csak maga tartja még magát itt ebben a szűnni nem akaró csatazajban. Maga egy hős, egy idol, egy ikon. Pajzs a résen. Ilyenekre van szüksége a hazának.
Maga jó politikus. Egy értelmes választ nem tudott adni.

Miamao 2013.03.16. 16:09:21

Srácok bedobok egy provokatív kérdést ? Nem-e lehetne-e :-))) hogy Orbántól ugy tudunk csak megszabadulni ha sok szeretettel ( es nem utalattal) gondolunk rá? Egyrészt csak, másrészt mert azt a nyelvet nem érti es hátha nincs ra felkészülve , harmadrészt mert ha sikerül kigyógyítani a népe iránt érzett gyűlöletből akkor nekünk is jo lesz ? Mert saját fegyverével nem lehet legyőzni, az látszik: Brüsszelben is teljesen hülyének tetette magát , megfoghatatlan volt. Szóval: szeressük Viktort hogy nekünk is jobb legyen es ő is kigyogyuljon?

bulista 2013.03.16. 16:10:10

@toronado: Igazán sajnálatos, hogy nem te és a teli pofával röhögő cimboráid fekszenek most a hullaházban - okádék narancsmaffia....

Totof 2013.03.16. 16:11:42

@Alikam: Felesleges, erre nem fogékony, csak azt hajtogatja, hogy nem kellett volna elindulni. Hiába minden szó, nem bírj a felfogni, mivel van a probléma.
Ha meg fel tudja fogni, akkor még rosszabb, ugyanolyan szenny, mint az "átkos" kiszolgálói: bár nem ért egyet, megalkuvásból takonygerincet növesztett.

high up! 2013.03.16. 16:17:02

@Charlie Lownoise:

A jó kurva anyádat te Orbán seggéből előbújt csökött agyú baromkám. 24 órákat ültek tétlenül az emberek a mínusz fokokban mert semmi nem történt. A szalagkorlátokat bárhol át lehetett volna vágni. Különösen ott, ahol a másik oldalon le lehet hajtani a környező településekre meg országútra. Csak hogy az olajmaffiózó Pintér vezéred ezt megtiltotta. Saccra csupán olyan 50 helyen lehetett volna Budapest és Hegyeshalom között átvágni, ezeket a területeket meg nem kunszt megtisztítabni. Ja, hogy Orbán és az MSZMP KB-ja aznap nem ült össze hogy megvitassa a kérdést, hanem helyette Erdélybe lovagoltak be meg pálinkát főztek adómentesen?
Hát ilyen bunkó és tehetségtelen banda a Fidesz. Te meg ragadtál volna anyáddal az autópályán aznap! Aztán most megnézném hogy mennyire rájszolsz a viktátotodért.

Miamao 2013.03.16. 16:22:26

@high up!:
Pintér azért nem engedte átvágatni a korlátot mert ebben az országban poroszos rendnek kell lennie, pofazas egyéni kezdeményezés nincs, kussolsz paraszt es visszallsz a sorba megfagyni. Mi ez az anarchista csürhe ? Kiszabadul aztán egyből megy székházat foglalni, baszom. Nekem meg itt kell szivnom amikor a józsefvárosi piac döglodik. Es hol van sz.feri@ gyilkos.hu hogy rendet vagjon?

high up! 2013.03.16. 16:43:26

Követlezzen L. István beszámolója: „Csütörtök este 18 óra körül állt le a forgalom velünk a 70-es kilométernél a Győr felé vezető szakaszon. Az autóban ketten utaztunk. Az internetről próbáltuk megtudni, mi történt.

Reggelig összesen két tűzoltó autót és egy hókotrót láttunk elmenni Győr felé. A híradásokból fokozatosan úgy tűnt, hogy nem a tényeket közlik, hanem a közvéleményt próbálják nyugtatni.

Már a hajnali órákban megjelent a hír, miszerint melegedő buszok mentek az utasokért. A tény ezzel szemben az, hogy órákon keresztül egyetlen ilyen buszt sem láttunk: végül péntek délelőtt 11 óra körül érkeztek meg, amikor már 17 órája voltunk a hó fogságában.

Ezt megelőzően, reggel 9 óra körül az autósok egy része kézi szerszámokkal elkezdte bontani a szalagkorlátot, hogy visszaforduljon a Budapest felé tartó sávba.

A legrosszabb az volt, hogy nem kaptunk semmilyen tájékoztatást. Péntek délelőtt 11 körül néhány katasztrófavédelmis közölte, hogy el lehet hagyni az autókat, majd megszervezik a visszaszállítást. (Péntek este 22 óra körül kaptam azt az elhíresült SMS-t a Belügyminisztériumtól, hogy ne szálljak ki az autómból, ha elfogyott az üzemanyagom üljek át egy másikba.)

Mivel felismertem, hogy pont a Tata - Kocs út vezet el az autópálya alatt nem messze tőlünk, felhívtuk tatai barátainkat, akik felajánlották, hogy értünk jönnek a felüljáróhoz. Az autómat otthagytuk.

A híradásokból továbbra is úgy tűnt, hogy nem a lényegről szólnak, vagyis, hogy mi van Tata és Győr között a pályán.

Tatáról fölhívtuk a rendőrséget, hogy megtudakoljuk, mikor mehetek vissza az autóhoz. Azt közölték, hogy még nem mozdultak meg a sorok az említett szakaszon, Győrhöz közelebb már igen, de figyeljük a médiát és a police.hu-t, mert közölni fogják. A katasztrófavédelemtől felhívtak egy másik bejelentés miatt, egyúttal azt javasolták, hogy a tatai feljárón induljak el az M1-en Győr felé az autómig, mert a közelben ki van bontva a szalagkorlát, és vissza tudok fordulni Budapest felé.

Világossá vált, ha pontos információt akarunk, azt a csakis a helyszínen fogjuk megtudni.

A katasztrófavédelmis tanácsa teljességgel kivitelezhetetlen volt. Nemcsak a tatai feljáró volt lezárva, hanem az autómhoz sem tudtunk volna eljutni, ezt felülről láttuk.

Szombat reggel próbáltunk új információt szerezni, 10 percenként ellentmondó híradások jelentek meg. Újra kimentünk, ezúttal a Tata - Kocs közötti útra a felüljáró alá: miután felkapaszkodtunk a rézsün a pályára, szinte csak kamionokkal láttunk.

Megtaláltam az autómat, nagy szerencsémre elértem vele a kibontott szalagkorlátig és vissza tudtam fordulni Budapest felé. A kamionok tömött sorokban állnak még Tatabányánál is és panaszkodtak a sofőrjeik, hogy velük egyáltalán nem törődtek. Négy kamionsofőrt vittem el Tatáig, hogy a Tescoban élelmet tudjanak vásárolni.”

Szabványok 2013.03.16. 17:55:22

@toronado:
"Szabad nézni a dátumot. 2013.03.14. Ez csütörtök! 6 óra 50 perc, tehát kora reggel!!!!
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet."

Mit kéne ilyenkor csinálni?
Tán a hótorlasz elleni védőrácsokat felállítani?
A legforgalmasabb útvonalakra (M1, M7) ki kell kiküldeni pár hóeltakaríó gépet, hogy csatárláncba járva megakadályozzák a hótorlaszok képződését.
Már csütörtök reggel és nem szombaton kellett volna leállítani a kamionforgalmat.
A sok trafizó rendőrnek azt kellett volna ellenőrizni, hogy téli felszerelés van-e az autósoknál.

Nekem szerencsém volt, mert hétfőn szólt az autószerelőm, hogy le ne cseréljem a téli gumit, mert hétvégére visszajön a kemény tél.
Őt kéne megfogadni tanácsadónak!

Szabványok 2013.03.16. 18:14:15

@Miamao:
:-))
Jó ötlet!
Igazad van, én is azt tapasztalom, hogy az agresszív emberek nem tudnak mit kezdeni azzal, ha a megtámadott nem agresszív.
Ez lenne az igazán keresztény megoldás, a szeretet erejével győzni.
Ezért nem tudott győzni Jézus felett Pilátus, Heródes, mert az agresszióra nem agresszióval felelt.
Orbán hihetetlenül konfliktuskereső. És nem megoldja (a nagyrészt általa keltett) problémákat, hanem újabb támadást indít.
Most kivételesen nem ő volt a kezdeményező, hanem az időjárás. De örül neki, mert újabb konfliktus, ami egyrészt a rövidagyúakban elfeledteti az előzőeket (rezsicsökkentési őrültség, gagyi alkotmány, stb.), másrészt újabb lehetőség a harcra. És a harc az az ő természetes közege. Nem érzi jól magát békében. (Ezért is szereti a foci nevű agresszív, a háborúra hajazó csapat-csapat ellen játékot. Biztos a fociban is a támadójátékot kedveli, nem kapus, nem védőjátékos, hanem támadós.)

sjános 2013.03.16. 18:14:40

És közben ne feledkezzünk el a friss állami kitüntettekről, Szaniszló "Úrról" az Echo TVből :(...a revizionista Petrás "Úrról" a Kárpátiából...Széles Gábor Úr, üzletember??...mire fel??...hát ez beszarás...
Balog főaláíró "Úr" azt nyilatkozza, nem tudta kik ezek az emberek? Hát mit írt alá??
A saját halálos ítéletét is aláírná ha megfelelő tömegben rakják elé?
Orbán, vak ló akciójáról sem tudunk semmi..vagyis...bocsánat..a bátornak kell lenni akciójáról Brüsszelben!
Mi ez a kussolás???
És akkor fedő storynak jó ez töketlenség!
Végül péntek du, este..a Vodafone és a T-Home ingyen elküldte a Belügy sms-ét....most akkor nem fúj multik???
A Belügynek nincs saját információs rendszere?? Nem használhatja az állami kommunikációs rendszereket??
Hát milyen szét és összevissza szervezett ország ez??

toronado 2013.03.16. 18:17:04

Na tessék, megszólalt az "értelmiség" is.

@bulista:Igazán sajnálatos, hogy nem te és a teli pofával röhögő cimboráid fekszenek most a hullaházban - okádék narancsmaffia....

toronado 2013.03.16. 18:20:08

@Szabványok: 2013.03.16. 18:14:15
Biztos a fociban is a támadójátékot kedveli, nem kapus, nem védőjátékos, hanem támadós."

Csatár címmel jelent meg róla könyv.
Gyurcsány viszont higgadt védő:
Gyurcsány Ferenc :
„Le kell VERNI a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
( Népszabadság, 2004. február 9.)

Hát nem is hezitált, most porolja magát.

toronado 2013.03.16. 18:21:57

@Szabványok: "Szabad nézni a dátumot. 2013.03.14. Ez csütörtök! 6 óra 50 perc, tehát kora reggel!!!!
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet."

Mit kéne ilyenkor csinálni? "

Leginkább nem elindulni. Ezt tettem én is.

toronado 2013.03.16. 18:24:25

@Totof: Csak maga tartja még magát itt ebben a szűnni nem akaró csatazajban."

Maga sztereo filmet néz, hol van itt csatazaj? Pár félkegyelmű próbál szavazatokat szerezni a ballibáknak.

toronado 2013.03.16. 18:25:38

Ballibák, ez nagyon gyenge felhozatal volt, majd visszanézek később. Ha érdemes...

sjános 2013.03.16. 18:31:10

@toronado: Felesleges..:)..nem kell már visszajönnöd..:)
Majd a központ megmondja melyik blogban kell írni kicsit aktívabban :)
Azt a 2-3 frázis amit ismételgettél unos untalan, a felelősség elkenést, mércézést, ballibezést, amit eléd raktak és megetettek Veled, azt tudod fejből...hiánytalanul büfögöd vissza...sőt lehet zsigerből oldod meg!:)
Szép estét egyébként....tudod...szombat van....buli, fanta, tibicsoki :)

HaCS 2013.03.16. 18:37:27

@toronado:

Azért néhány dolgot ne felejtsünk el.

1.) Én nem vagyok "felelőtlen idióta" itthon is maradtam a seggemen.

2.) Az embernek állampolgárként saját felelősségére jogában áll akár idiótának is lenni. Megjegyzem, ők már meg is kapták a büntetésüket.

3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem.

4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat.

Remélem világosan beszéltem.

HaCS 2013.03.16. 18:40:29

@toronado:

"Ballibák"

Az ilyen konzerveknek meg, mint te vagy a tatai TESCO-nál lett volna a helyük, hogy megegyenek az éhező autósok.

toronado 2013.03.16. 18:48:29

HaCS 2013.03.16. 18:37:27
Remélem világosan beszéltem."

Hát ez hatásos volt. Uff szólt Csingacsguk és hallgatagon nézte a meteorológiai jelentést.

"3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem."
Ezt hogy kell érteni?

"4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat."
Milyen büntetésre gondol és miért?

A pénz ügyében pedig téved egy kicsit, ugyanis akiknek maga szerint joguk volt idiótáknak lenne, azoknak joguk lenne állni a mentésük költségeit. Különben a magáéból mentődtek a jogosan idióták, meg az enyémből meg a többi seggén maradóéból. De nem bánom, ha állja az én részemet, akkor akár jogos is lehet.

Uff!

sjános 2013.03.16. 18:55:49

@toronado: Kezdjük elölről..:)
Nincs pénzed...nincs TE részed, nem a TE pénzed!
Leadóztad...átadtad az Államnak és lemondtál róla!
Max. reménykedsz benne, hogy jól költik el!
Ha jól, tapsolsz...ha rosszul reklamálsz!
Most vannak pár millióan akik úgy érzik rosszul lett elköltve egy része! Ez a része is!
Ez a Katasztrófavédelem és a kapcsolati rendszere....a mentők, tűzoltók, hadsereg és az utak tisztán tartásáért felelős brigád! Nem országzászlókra, utcanevekre, Tormay Cecil estekre, nem díszkőre stb. stb. kellett volna pénzt költeni, hanem korszerű járművekre! Korszerű technikára és szakemberekre!

Miamao 2013.03.16. 18:58:30

@Szabványok:
:-)
Ketten meg kevesek vagyunk de egyre többen jönnek rá majd erre.
Persze onnan is meg lehet ragadni hogyha kivesszük alóla a konfliktust akkor megszűnik létezni. Igen valszeg ezért kell neki a foci is.

toronado 2013.03.16. 19:01:08

@sjános: Most vannak pár millióan akik úgy érzik rosszul lett elköltve egy része! Ez a része is!

Jogukban áll.

HaCS 2013.03.16. 19:05:33

@toronado:

""3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem."
Ezt hogy kell érteni?"

Tényleg nem érted?

Úgy, hogy akiknek ez a szakmájuk, hivatásuk, mert például Katasztrófavédelmi kirendeltségvezetők, vagy megyei/országos parancsnokok, azoktól joggal elvárható, hogy ne legyenek "idióták" és a saját szakmájukhoz legalább kevéssé értsenek.

Így már világos? Remélem nem kell még mélyebb részletekbe bocsátkoznom.

"4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat."
Milyen büntetésre gondol és miért?"

Prémiummegvonás, lefokozás, adott posztról alkalmatlanság miatt eltávolítás.
Hogy miért? A helyzetre való semmilyen, vagy nem megfelelő válaszlépések megtételéért.

"A pénz ügyében pedig téved egy kicsit, ugyanis akiknek maga szerint joguk volt idiótáknak lenne, azoknak joguk lenne állni a mentésük költségeit. Különben a magáéból mentődtek a jogosan idióták, meg az enyémből meg a többi seggén maradóéból. De nem bánom, ha állja az én részemet, akkor akár jogos is lehet."

Állják is a meg nem mentésük költségeit az adóforintjaikból.
És nem, nem áll módomban a te részedet állni, ugyanis az adófizetés mindenki kötelessége, a tiéd is.

toronado 2013.03.16. 19:13:00

@HaCS:
Úgy, hogy akiknek ez a szakmájuk, hivatásuk, mert például Katasztrófavédelmi kirendeltségvezetők, vagy megyei/országos parancsnokok, azoktól joggal elvárható, hogy ne legyenek "idióták" és a saját szakmájukhoz legalább kevéssé értsenek.

Így már világos? Remélem nem kell még mélyebb részletekbe bocsátkoznom."

De bizony kellene, ugyanis valahogy éppen a részletek hiányoznak. Mint tudjuk a ballib halála a konkrétum, azon mindig elvéreznek. Nagy pofával öblögetnek itt, de szerintem még senki sem tudja, hogy mi történt, hogy történt, miért úgy történt stb. stb. Olyan ez, mint a kettős állampolgárság, a manyup, az IMF tárgyalás stb. stb.
De ha már felkínálta itten a mélyebb részletekbe bocsátkozást, váltsa valóra a vállalását.
Hallgatom /olvasom/ Hacs!!!
Részletesen, mert hogy arról volt szó.

toronado 2013.03.16. 19:15:48

Persze Hacs azért nem várok el olyan összehangolt "idiotizmust", mint például a WTC bontás esetében, ahol mint tudjuk hősiesen helytállt mindenki.

Nap Pali 2013.03.16. 19:19:42

@Szabványok: voltak hófogó rácsok. az éves munkarend szerint szépen le is szerelték mult héten !

tökéletesen elvégzett munka

Nap Pali 2013.03.16. 19:20:23

elképesztő 3dik világbeli színvonal... és mostmár ezt nemcsak én tudom hanem az egész világ foglya tudni, mert pár zsidó libsi tele nyivákojja a világsajtót...

kuruc.info/r/8/109386/#ixzz2NhxhsPyv

belügyminisztérium SMS tanácsa:
"Magyarországból gazdaságából elfogyott a nafta. Javasoljuk átülni egy másik szomszédos gazdaságba. "
"Magyarországból kifogyott a tisztesség. Javasoljuk átülni egy másik szomszédos társadalomba. "

:)

a naygobbik baj hogy elképesztő károkat fog okozni ezzel a
sintér-vakondi páros az ország egyetlen működő iparágában a turzmusban

HaCS 2013.03.16. 19:25:08

@toronado:

Ha tényleg érdekelnek a részletek,
próbálok érthetően írni neked kicsit a Katasztrófavédelemről:

A Katasztrófavédelem feladata a szervezés, koordináció, a kárelhárításban részt vevő szervek háttértámogatása, az erőforrások elosztása. A katasztrófavédelmis magyarán nem feltétlenül megy ki a terepre hólapátot fogni, hanem az irodából egyszerre négy telefonon telefonál, hogy megfelelő mennyiségű hómunkás, gép, erőforrás kerüljön a kritikus területekre. Ha utakat kell lezárni rendőrt küld, ha hótorlaszokon át/mellett kell haladni akkor lánctalpas járműveket, traktorokat, munkagépeket. Katasztrófahelyzet esetén törvény adta joga, hogy magántulajdonban lévő eszközöket is lefoglaljon, a cél érdekében azt felhasználja.

A Katasztrófavédelem feladata az év 365 napjából 310+-ban (amikor nincs katasztrófa) a felkészülés. A helyi kirendeltségek dolgozói felkészülnek, előre nem látható vészhelyzetekre, forgatókönyveket írnak, gyakorlatokat tartanak esetleg más hivatalos szervek bevonásával, a polgármestereknek kiképzéseket tartanak, stb...
Ezen kívül összefoglaló listákat vezetnek a kirendeltségükhöz tartozó területen a rendelkezésekre álló hivatalos és civil erőforrásokról, homokbányákról, munkagépekről, teherautókról, kenyérgyárakról, aggregátorokról stb. névvel, telefonszámmal. Ezeket a listákat negyedéves rendszerességgel frissítik. Ezt pedig azzal a céllal teszik, hogy egy bekövetkezett esemény esetén mozgósítani lehessen ezeket az erőket, koordinálni a munkájukat.

Ennek egyik szélsőséges, de pozitív példája, amikor Fejérvárcsurgóról mozdonnyal vittek kórházba egy szülő nőt.

A negatív meg:
-amikor az osztrák határon hómarók állnak, és a magyar szervek utasítására várnak.

-amikor az események kezdete után 20 órával melegítik a lánctalpasok motorját Hajmáskéren.

-amikor még lefoglalni sem kell, mert ezerfelől érkeznek a felajánlások traktorokról, terepjárókról, élelmiszerről, takaróról, de nincs aki ezeknek az erőforrásoknak célt adna.

-ahol döntési láncokat végigjárva órákig nem születnek döntések.

-Ahol konzerveket kell vinni egy TESCO(!)-hoz, mert senkinek sincs mersze azt az egyébként egyszerű döntést meghozni, hogy hatóságilag lefoglalnak 2 raklap konzervet, aztán a katasztrófa után az állam megtéríti a kárt.

Eljutottunk, oda, hogy apuci unokaöccse, századosi rangban kerül be, mert van egy történelem-földrajz szakos diplomája, a régi szakembereket meg eltávolítják. A kézivezérlés országában döntéseket hozni meg nem tud és nem is mer már senki.

Ki merem jelenteni:

Lezajlott a Katasztrófavédelem átalakítása.

Ha további részletek érdekelnek, olvasgasd ezt:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100128.TV

toronado 2013.03.16. 19:25:32

Hacs mi van részletekkel, maga is csak most ismerkedik velük?
Ez olyan, mint Cohn Bendit esete a médiatörvénnyel.

toronado 2013.03.16. 19:26:07

Megjött Hacs visszavonom.

toronado 2013.03.16. 19:32:52

Hacs mégsem vonom vissza, nem sok a valódi részlet.

Kezdjük az első "részlettel:
-amikor az osztrák határon hómarók állnak, és a magyar szervek utasítására várnak."

Erről én nem tudok, de sebaj lássuk a részleteket, mikor érkeztek oda, mennyit vártak, miért vártak, miért nem kaptak utasítást stb. stb. Ebből bizony kiderülhet az idióta magatartás, persze ha ismerjük a pontos körülményeket.
Akkor most ezekre várok!!!

toronado 2013.03.16. 19:34:36

Hacs ne csüggedjen, eddig még maga legjobb. Toronymagasan, szóval őszintén drukkolok.

toronado 2013.03.16. 19:35:29

Ja és na katasztrófavédelem szervezeti felépítését közölje, hanem a konkrét eseményeket. RÉSZLETESEN!!!!

toronado 2013.03.16. 19:43:39

Hacs ne várakoztasson, nyilván ott van minden részlet a keze ügyében, csak másolja be.

toronado 2013.03.16. 19:46:10

Hacs maga csak blöffölt?

sjános 2013.03.16. 19:53:51

@toronado: Kedves Toronado!
Fordítva ül a lovon....újfent...vagy folyton??:)
Ön védi az intézkedéseket! Ön elégedett vele!
Lássuk időrendben mit tett a Katasztrófavédelem a "tél ügyi főbiztossal" egyetemben, amivel Ön szerint bizonyította rátermettségét és maximális odafigyelését a "rendszer", amivel Ön olyan marhára elégedett!

toronado 2013.03.16. 19:54:17

Hacs füstszagot érzek, maga beégett, futás a katasztrófavédelemhez.

HaCS 2013.03.16. 19:57:09

@toronado:

Források:

index.hu/belfold/2013/03/14/kovesse_eloben_a_nagy_marciusi_hidegbetorest/hokotrokkal_is_segitenek_az_osztrakok/

"Bécs, 2013. március 15., péntek (MTI) - Öt hókotró járművet állított készenlétbe az osztrák állami autópálya-kezelő társaság (AFSINAG) a hegyeshalmi határátkelőnél a segítségnyújtáshoz - közölte az MTI érdeklődésére Christoph Pollinger, a vállalat szóvivője pénteken kora délután."

MTI 2013. március 15., péntek 14:31

"Győr, 2013. március 15., péntek (MTI) - Megkezdték a munkát az M1-es autópályán az osztrák hókotrók - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken délután az MTI-vel."

MTI 2013. március 15., péntek 17:03

Hát bizony, ha arre vársz választ, hogy hogyan is telt el az a 2 és fél óra, akkor nem jó embernek tetted fel a kérdést.
Ezekre a válaszokra várok én is, meg még néhány ember ebben az országban. A kérdéseidet Bakondi György úrnak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének kellene címezned. Ő tud további felvilágosítást adni.

HaCS 2013.03.16. 19:59:41

@HaCS:

Bocs ha kicsit lassú vagyok, de elég sok cikk közt kellett megtalálnom a forrást!

toronado 2013.03.16. 19:59:48

@sjános: Téved, és sem elégedett nem vagyok sem elégedetlen, ugyanis nem ismerem a részleteket, körülményeket. Akát hibázhatott is a katasztrófavédelem, sőt akár büntetés is járhat érte.
De azt, hogy sok felelőtlen idiótát védve, támadni azokat akik végül is kimentették őket, hát ezt gusztustalannak tartom. Emlékszem amikor valamilyen árvíz során Orbán beállt homokzsákolni a ballib média csak gúnyolódott rajta. De egy honokzsákot nem vettek a kezükbe.
De látom maga jól ül a lovon, erősen balra néz.

toronado 2013.03.16. 20:02:10

@HaCS: Semmi baj, csak meglep, azt hittem, hogy már átnézte a forrásokat és csak utána állít valamit. Persze úgy is lehet, ahogy ballibék szokták, előbb az ítélet, aztán hozzágyártjuk a bűnt. Ez a politikailag korrekt magatartás, ez a trendi.
Sajnos mennem kell, de jól elkommenteltünk, részletesen

HaCS 2013.03.16. 20:04:19

@toronado:

Átnéztem én a forrásokat, csak nem emlékezhetem mindegyikre percre pontosan. Ezért is tart sokáig, de a forrás megvan, és nem csak a "ZsIndex".

ijontichy 2013.03.16. 20:38:37

Hehe... ha más nem is, a KimNerNet kommandó megbízhatóan műxik. Igaz, hogy a gaz multik Netjén, de műxik.

sjános 2013.03.16. 21:05:36

@toronado: Téved..szerintem én jobban nézek jobbra mint Ön...mert bizony Orbán balra van!
Populista nemzeti szocialista!
Ne döljön be a párt nevének!
Azt nézze mit tesz!
Megmondta Ő maga!
De egyet értünk egy részében!
Akik ott voltak kint hóban fagyban, és tettek valamit tudásukhoz képest, jelesre vizsgáztak!
Nekem a melldöngetős asztali huszárokkal (Pintér, Katasztrófavédelem, Tél biztos,) van bajom, akik 15-20 órás késéssel tudtak csak reagálni, akkor is csak a felületet kapirgálva!
Orbán meg árvízkor ne zsákoljon!
Árvízkor sem! Ez csak szar propaganda zsákolás! Megjegyzem egyetlen miniszterelnök se zsákoljon! Nem az a dolga!
Az lenne a dolga, hogy szakértő embereket nevez ki a megfelelő posztokra, hogy működjön a rendszer és nem szar, politikailag maximálisan beszari és lojális primadonnákat!

toronado 2013.03.17. 08:58:33

Lássuk Hacs, már vagyok újra.

@HaCS: Átnéztem én a forrásokat, csak nem emlékezhetem mindegyikre percre pontosan. Ezért is tart sokáig, de a forrás megvan, és nem csak a "ZsIndex".

toronado 2013.03.17. 09:02:52

Hát elég gyorsan kiállította a diagnózist, nem csoda, csak úgy hemzseg az okosoktól ez az oldal.
Okosítson ki engem is mi történt, mi nem történt, minek kellett volna történni stb.
Persze konkrétumokkal fűszerezve, mert az fel sem merem magáról tételezni, hogy pontos információk hiján alkotott ítéletet, és merő véletlenségből pontosan olyat, mint mondjuk az ellenzék, beleértve a demokratikus ellenzéket is.
Akkor álljon elő a részletekkel sjános!

"@sjános: Téved..szerintem én jobban nézek jobbra mint Ön...mert bizony Orbán balra van!

toronado 2013.03.17. 11:08:28

Hacs eleget vártam, úgy hogy kénytelen vagyok megállapítani, hogy egyszerűen blöffölt. Próbálkozott ugyan mindenféle linkekkel, de egyik sem támasztotta alá a határozott állítását. A három "állításából" már az elsőbe bebukott, és nyugodtan mondhatom a másik kettőbe is bukott volna, arról sem tudhatott semmit konkrétan. Akkor viszont nem kéne állítani.
Egyébként ha egy kicsit gondolkozott volna magától is rájöhetett volna, hogy egy több ezer embert érintő ügy részleteit, a döntések okait, születésük körülményeit csak alapos vizsgálat alapján lehet megismerni és még alaposabb vizsgálat után lehet minősíteni.
De maga is beállt a nagypofájú szavazatszerzők sorába, és mondta a rögtönzött okosságokat, és már az első percben lehetett látni, hogy égni fog, csak idő kérdése.
De még így is maga volt a legjobb, mert a teljesen átlátszó demagógia helyett, legalább próbálkozott, szemben a többi félidióta, vagy egészen az pofavitézzel.

toronado 2013.03.17. 11:20:13

"...A libbancs idiótáknak persze igazából most is az fáj, hogy a természet tesz az ő alapvető jogaikra, az állam meg nem tudja nekik biztosítani az alanyi hóviharmentességüket.
Ezt a bulit természetanyánk és a természetanyánkkal nem törődő autóstársadalom hozta össze, nem a kormány. Sok tízezer autós dönthetett volna úgy, hogy nem kockáztat. Akkor a mentés is jobban menne, mert a mentést az elakadt autók is jelentősen akadályozzák. Sokan persze önhibájukon kívül kerültek bajba, nem voltak döntési helyzetben.
Az, hogy ebből a katasztrófából is ilyen elmebajos őrjöngés lett az ellenzéki oldalon, mutatja, hogy a realitásérzék teljesen hiányzik belőlük.
Belemennek a hóviharba, majd felháborodva várják a mentést.
A felháborodás még irreálisabb, mint a veszélyérzet teljes hiánya."

Ebből sem lesz sok ballib szavazat úgy, hogy kár volt erőlködni!!!

Nap Pali 2013.03.17. 11:25:57

fizetett BM-es fideszgyíkok elözönlötték a netet most parancsra, nekik:

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) megjegyzem én sem indultam utnak, mert megtehettem...
kik voltak mégis úton???
-az 1kulcsos fidióták mentek sielni hoszu7végére (márc15 fostak!)...
-a külföldiek akik Budapest s repterei (Pozsony, Bécs) között shuttle-nak... vagy sima átutazó túristák...
-aki megnézi a légifotókat láthattya hogy nem Ignis és Thalia felvonulás volt!

ad5) az összes többi fidesmafia kuminikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkoznak...

ad6) dr.O.Viktor megmenti a Csíkszeredai mediterrán vidékről jött átlagpolgárt...
és hogy dr.P.Sándor bűnszervezetfeje sms t küld hogy mencse a saját és dr.B.György 1/2lősségét?
inkább szánalmat ébreszt... ijjen hitványsággal nehéz lehet együt élni...

ad7) ja és az hogy a kib@szott MTA elnök megmentésére külön akció indul és a több ezer kocsiban a nőket gyerekeket hagyják meggebedni! hát mijjen ország ez???
+a TEK megy parádézni, meg a katasztrófavédelem???

ad8) a fidesmafiaálam működésképtelen feudális sötétség !

ad9) ezt véditek??? hát mijjen vastag a pofátokon a bőőőr???

uff én beszéltem nemdakota törzs főként

sjános 2013.03.17. 12:30:37

@toronado: Az olyan okosoktól mint Ön? Aki csak fújja a Pintérhabony propagandát....a fegyelmezetlen autósok és síelők...
Én kérdeztem valamit!
Nem válaszolt....ez is válasz!
Az összes kommnetjében elkerülte a választ arra mit tett, amivel Ön elégedett a Katasztrófavédelem és az Operációs törzs!
megmondom mit....aludt...lóf@szt! 24 órán semmi nem történt..utána meg a hülye népre lett fogva minden!

sjános 2013.03.17. 12:46:26

@toronado: Persze tudom hogy én vagyok a "marha"..amikor azt hiszem, hogy Ön komolyan beszélgetni akar..:)...néha beugrom...aztán rájövök, a hívő vagy a fizetett ember..nem beszélgetni akar.....mantrázik, hisz, és egy a cél...hogy szétverje a beszélgetést..hogy tereljen...
süti beállítások módosítása