A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Hó-forradalmi összeesküvés

2013.03.16. 06:30 Carnivore

Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá? Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon? Hát persze, hogy csak egyféle módon: már megint a patás Orbán/Gyurcsány és összeesküvőtársaik akaratából! A Táncsics-díjas Szaniszló Ferenctől tanulunk.

Gondoljunk csak bele: a héten megtörtént az a gyalázatos alkotmánymódosítás, amiért őrjöng a politikai közélet és fél Európa. Áder kádernek bizonyul és - gyakorlatilag olvasatlanul – aláírja. És persze mikor közli mindezt? Véletlenül épp akkor, amikor trónra lép Ferenc pápa!

Orbán pár napja úgy dönt, Brüsszelben tölti az ünnepet. Vajon miért? Hát persze, hogy azért, mert királyi meteorológusai jelentették neki a várható hó-helyzetet: pontosan tudták, hogy idén március 15-re képtelenség olyan tüntetést szervezni, amellyel szemben igazi (békemenetes) erőt kellene demonstrálni. Így rá sincs szükség. Meg persze katasztrófavédelemre sem. Essen csak.

Ellenben, most, a hó leple alatt van itt az ideje az Unió előtti magyarázkodásnak, a alkotmányos pofonok elviselésének: mivel mindenki a hóval van elfoglalva, az orbáni hírekkel senki nem foglalkozik. Itthon.

mini-diktator_osztrakTV.jpg

őket érdekli az alkotmánymódosítás

És közben ki lehet tüntetni minden bohócot, aki a Fidesz szekerét így vagy úgy tolta az elmúlt évtizedben: udvari politológust, Viktor-konferátort, Fidesz kampányt támogató CBA-tulajt, a Happy End Kft. botrányemberét, Fidesz-népszavazás szervezőt, szélsőségesen szex- és abortuszellenes szakpszichológust/patát, nyilas-párti álrégészt, szélhámos csodadoktort… és természetesen magát a magyarság önnön felkent prófétáját, az összeesküvés-elméletek boszorkánymesterét, Szaniszló Ferencet. Igen, őket mind-mind kitüntette "a mit sem sejtő" Balog Zoltán miniszter úr. Büszkék is vagyunk rájuk. Halkan, persze.

És közben azzal sem kell foglalkozni, hogy zsinórban negyedik perét is megnyerte a Klubrádió Szalai Annamária csapatával szemben, így az NMHH bő három esztendő után kénytelen volt kapitulálni és kiadni a 95.3-as frekvenciát. Csak suttogjuk.

Mert nekünk rezsicsökkentő kormányunk van. Jogilag ugyan nonszensz módon: de rezsicsökkent. És havat takarít. Utóbbit késéssel, megfontoltan. Mint a táblát lassan törlő felelő diák: húzza az időt, hátha kicsengetnek. Hátha elfeledi a dühödt nép, hogy mi történt a héten.

Azt is, hogy március 15-én osztrák hókotrók lépték át a magyar határt.

Elmebeteg összeesküvés. Táncsics-díjat érdemelne.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

368 komment · 4 trackback

Címkék: propaganda alkotmánymódosítás Áder János Balog Zoltán országblamázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr35135956

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hóhelyzet: a nagy kommunikációs elterelő hadművelet 2013.03.16. 15:03:48

Dilettáns és inkompetens az Orbán-kormány, de azért nem ennyire. Szerintem másról szólt az ünnepi hóbotrány. A hosszú hétvégét Bajorországban terveztük tölteni, a nemzeti ünnep ugyanis sajnos már évtizedek óta semmi vonzóval nem kecsegtet. Utoljára a ...

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.16. 12:09:11

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium tájékoztató SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról lehet szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben - hogy a Telenor ta...

Trackback: Orbán Viktor közben zabált 2013.03.16. 12:06:31

Amerikai filmekben országos katasztrófahelyzet idején az elnök a központból irányítja a mentést és meghalni sincs ideje, nem hogy díszvacsorára. A magyar valóság ettől annyiban különbözik, hogy miközben települések tucatjai voltak második napja elzárv...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.16. 11:39:24

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alikam 2013.03.16. 15:27:21

@toronado: még mielőtt félreértenéd, ugyebár a KRESZ-ben van egy bizalmi elv...
Nos, még ha nem is KRESZ-ről van szó, az elv maga érvényes ilyen helyzetben is, vagy is érvényesnek kéne lennie a hatóságok fele.

Hogy tudom, hogy szar idő lesz - ami mondjuk egy évben 120x előfordul, mert nem Új-Zélandon vagyunk ahol 10 hónapig van tavasz - nem jelenti azt, hogy nem merek elindulni sehova mert a hatóságok otthagyák az egész kompániát 24 órára, úgy hogy semerre sem tudnak mozdulni.

Felesleges ezt az emberekre kenni, a hatóságok tudhatták,a hosszú hétvége miatt bizony el fognak indulni emberek, kik 50 kilométerre, kik 300 kilométerre. Bizonyára sokan belekalkulálták, hogy a rossz időjárás miatt hosszabb lesz az út, de azt, hogy emberek megrekednek autópályán úgy, hogy a hatóságok 14 órán keresztül leszarják őket egy ilyen kis országban azt szerintem kevesen gondolták...

toronado 2013.03.16. 15:29:02

Birom ahogy ballibák a létező előrejelzést próbálják úgy értelmezni, mintha az Omegától hallották volna a Lénából a hull a hó fú a szél-t még doboltak is az ujjukal a kormányon, aztán beleálltak hófalba, ez ám az élmény.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:29:22

@Charlie Lownoise: Tényleg barom vagy,de mi közünk van hozzá,vályútól ugató?Ha van is diplomád,az oktatás csődje vagy.

Miamao 2013.03.16. 15:30:28

@Totof:
:-))
Az lesz a vége! A jobb kezet sem vágta pedig uszkosodott.
Azért nyilván Zsolti ugy lett kiválasztva hogy a llagizalas es vedtelen madarak lelövésén túl sok vizet ne kavarjon. Ez a csuti faszi mint minden rendes diktátor paranoid módon védelmezi magát aki túl jol teljesít az megy a lecsóba. Csak azt nem tudom mit kezd magával mert neki napi 24 órán át szívás :-))) ezért is ilyen megatalkodott

toronado 2013.03.16. 15:30:29

@Alikam: Mit is akart mondani, hogy jön ide a bizalmi elv?
Tudja maga mi a bizalmi elv?

Alikam 2013.03.16. 15:32:37

@toronado: Hótorlasz kérlek legutóbb tavaly Decemberben volt és nem volt káosz...

Valóban, a hótorlasz lehetősége nem jelenti azt, hogy nem merek elindulni sehova.

Igen, az embereknek le kell írni, nem azért mert nem felnőttek, hanem mert nekik nincs meg az az információs forrás ami a hatóságoknak meg van.

Mert lehet ők már látják, hogy az M1-en másfél méteres hótorlasz van, aki meg éppen beül az autóba Budapesten a latyakos de amúgy nem problémás úton annak fingja sem lesz, hogy 200 kilométerrel odébb meg nem lehet már közlekedni.

Az, hogy fúj a szél, esik a hó és helyenként hótorlaszok alakulhatnak ki az baromi nem egyenlő azzal, hogy 14 órára egy autópályán rekedsz úgy, hogy csak a telitank segít abban, hogy meg ne dögöljél...

sjános 2013.03.16. 15:33:26

@Charlie Lownoise:
74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.03.14. óta tag.

Erre lettél bedobva a mély vízbe aranyapám..:)

Totof 2013.03.16. 15:33:46

@toronado: Mindenkitől megkérdezem, hátha valaki cáfol és bebizonyítja, hogy csinált valamit a katasztrófavédelem. Mivel kerüli a választ, gondolom, nincs ötlete, mi csinálhattak.

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:34:22

@Alikam: jah a kékes is hegycsúcs meg az everest is. ugyanaz a kettő, igaz?

keptar.idokep.hu/keptar/users/pozsi85/pozsi85-zalamegyepotretekozelebenhorvathattilakepetloptam.jpg-2013-03-15-22-13-42.jpg

ilyen mikor volt itt? főleg olyan, hogy a fél országban ez legyen?

Totof 2013.03.16. 15:34:50

@toronado: Hát, ha terel és sose válaszol a kérdésekre, nehéz lesz tényleg megfogni.

Alikam 2013.03.16. 15:34:58

@toronado: szerintem egyélrtemű volt. A bizalmi elv ez esetben azt jelenté, hogy az emberek bíznak a hatóságokban, hogy ilyen időjárási viszonyok mellett is képesek legalább a fontosabb utakat karabantartani illetve az azon való haladást biztosítani még ha nem is prémium minőségben, de legalább cammogva...

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.16. 15:35:07

@sjános: erre bazmeg :D küldd a fizetésem hülye! :D

toronado 2013.03.16. 15:35:54

@Alikam: Na itt egy új játékos aki próbálkozik.
" de azt, hogy emberek megrekednek autópályán úgy, hogy a hatóságok 14 órán keresztül leszarják őket egy ilyen kis országban azt szerintem kevesen gondolták..."

Tudja nem kéne kipróbálni. Már csak azért sem, mert az ellenzék minden kisebb hóesésnél tele szájjal rikoltozza, hogy csődöt mondott az akárki, szóval ebből tudhatták hogy mi lesz. Ez olyan, mint amikor a ballibák a választás előtt azzal jöttek, hogy ha kétharmad lesz akkor a Fidesz hozzányúl az alkotmányhoz. Amikor hozzányúlt akkor "meglepetten" méltatlankodtak. Átlátszók erőlködnek.. mással kezdjen nem velem.

Totof 2013.03.16. 15:36:58

@Charlie Lownoise: Ilyen sose volt itt, csütörtökön és pénteken sem, pláne nem az egész országban.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:37:40

@aamen: Erős központosított állam,egyfajta a saját mindenhatóságomba,abszolult tudásomba,vetett hit kiterjesztése,szerintem,inkább a sokszinűséget kedvelem,több szem többet lát alapon.

Miamao 2013.03.16. 15:37:54

@sjános:
Minek bántod a savas bácsit, mert szerintem ő az. A " felforgató zsido gyerek" sem verte pofán, pedig kiérdemelte. Azóta nem értem hogy tudtak ilyen fegyelmezetten kiállni, egy megoldás van: jo ügyért harcoltak. Ők az én hőseim!

toronado 2013.03.16. 15:39:51

@Alikam: Téved, illetve nagy mellénnyel hülyeségeket állít. A bizalmi elv azt jelenti, hogy ha én betartom a szabályokat például a KRESZT, akkor bízhatom benne, hogy más is betartja és nem jön nekem. Ez a bizalmi elv.
Itt teljesen más volt a helyzet, a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést, ehelyett nem tartották be és ballib támogatással hisztiznek, hogy miért nem pezsgővel várják őket a hófal innenső oldalán.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:40:36

@sjános: Megfogant narancs sperma a csákó,hehe.

Alikam 2013.03.16. 15:41:04

@toronado: ja értem, tehát akkor evidensnek kellett volna lennie annak, hogy ha bajba jutsz akkor a hatóságok felől akár meg is dögölhetsz...

Na így már minden világos, igen, ezen eset után biztos vagyok benne, hogy az emberek nem mernek majd ilyen időben elindulni mert tudják,h ogy akiknek az adót fizetik azok úgyis magasról leszarják őket...

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:42:49

@toronado: Ballibázó narancstalpas a fórum legalja,tudtad?

Totof 2013.03.16. 15:43:55

@toronado: " a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést". Hol él maga, fiatalember? Már nyugaton is mindenhol a minél hülyebiztosabb megoldások felé törekednek.

toportyánzsóti 2013.03.16. 15:45:13

@sjános: Rosszul írtam ezek osztódással szaporodnak,a magyar föld kihányná őket,mielőtt megfogannának.

sjános 2013.03.16. 15:46:24

@Charlie Lownoise: Küldje Neked a Kubatov..:)
Na de nem is ez a lényeg!
Rágod a gittet....hülye volt aki elindult.
Ok...induljunk ki ebből a marhaságból...
Tehát, ha elindult....dögöljön meg ott ahol van! (Olyan Fidesz-KDNP féle jó keresztényi módon?)
És akinek a feladata a hülye állampolgárok kimentésének szervezése, irányítása, az csak szaunázgasson, bulizzon, aludjon, csajozzon, piázzon...bármit, csak ne azt, amiért a fizetését kapja?? Ez e helyes gondolat menet??
És most nem azokról beszélek, akik ott küzdöttek a hóbanfagyban, felső irányítás nélkül....mert előttük le a kalappal!

toronado 2013.03.16. 15:47:15

@Alikam: ... ja értem, tehát akkor evidensnek kellett volna lennie annak, hogy ha bajba jutsz akkor a hatóságok felől akár meg is dögölhetsz...

Az a helyzet, hogy senki sem döglött meg, ugyanis minden hülyeségük ellenére bízhattak, és ki is szedték őket, De az azért túlzás, hogy az előzetes figyelmeztetést figyelmen kívül hagyták és még kérik a panszkönyvet...
Igazi ballib jellemtelenség.
Ismeri a viccet?
Egy férfi kiment egy fuldokló gyereket a vízből. Megtörölgeti, rendbehozza és haza szállítja a szüleihez.
Pár nap múlva csengetnek. Ajtót nyit és látja, hogy a gyerek apja áll az ajtó előtt. Azt gondolja, hogy hálálkodni akar, ezért előre hárít, ugyan kérem nem történt semmi rendkivüli..
Mire az apa: Nem? És hol a gyerek sapkája?

Keresse a sapkát alikam!

Totof 2013.03.16. 15:48:10

@toronado: "a hatóság figyelmeztette az autósokat, ő bízhatott volna benne, hogy betartják a figyelmeztetést"
Hol él maga fiatalember? Tőlünk nyugatra is már a minél hülyebiztosabb megoldások felé törekednek.

A hiszti tárgya továbbra is az, hogy a katasztrófavédelem nem tett semmit a mentés elindításáért csütörtök este. Még mindig nem lett megcáfolva ez az állítás, tehát továbbra is elfogadottnak tudom csak tekinteni.

Totof 2013.03.16. 15:48:59

A blogmotor buzi, mondtam már?

Alikam 2013.03.16. 15:49:07

@toronado: nagyon jól tudom mit jelent a bizalmi elv, kár részletezni.

A hatóság egy: senkit nem figyelmeztett. Az időjósok figyelmeztettek de nem arra, hogy ott rekedhetsz az autópáylán egy napig, hanem az időjárásra. De nekik ez a dolguk, eddig tart a hatáskörük.

A hatóságok kérlek akkor kezdték el figyelmeztetni az embereket, amikor már látszott hogy itt bizony megállt minden.

De ez meg eső után köpönyeg.

Aztán tovább rontva a helyzetet még akkor is töketlenkedtek, amikor cselekedni kellett volna. Tipikusan a szalagkorlát-átvágás ilyen eset volt. Szembe már 120.al mentek a mindeféle hatsósági járművek a másik oldalon meg 14 órája ültek az autójukban az emberek.

Hidd el, nenek nincs köze a pártokhoz. Én A Fideszt ugyanúgy utálom mint az MSZPt, itt egész egyszerűen a cselekvés és a szervezettség hiánya az ami probléma volt.

De be kell ilyenkor vallani, igen, elkúrtuk, nem reagáltunk elég gyorsan, az információ itt és itt akadozott, tanulni fogunk ebből az esetből...

De én már előre látom, hogy ez hétfőn úgy lesz bejelentve, hogy nagyszerűen helytállt mindenki...

Ja és Pintérnek üzenem innen, hogy lehet, emberemlékezet óta nem volt ilyen idő - rossz vesztes duma -, de pl. a katasztrófacédelem pont erre lenne, hogy VÁRATLAN helyezeteket tudjon gyorsan és eredményesen menedzselni...

Amúgy meg hibaelhárításban ritkán van két ugyanolyan helyzet szóval ez sajnos a szakma velejárója...

De ez a kormány túl pökhendi ahhoz, hogy bevallja, elbasztuk emberek.

toronado 2013.03.16. 15:49:12

@Totof: Hát ha ez a hiszti tárgya, akkor jó hisztizést!

Alikam 2013.03.16. 15:50:10

@toronado: ha te meg úgy gondolod, hogy az embereknek mindent meguktól kell kitalálniuk akkor te valójában anarchista vagy.

Mert akkor minek a kormány, minek vannak a hatóságok?

Ha itt mindneki amgától rájön a megoldásra akkor csak feleslegesen fizetjük döntéshozóinknak a pénzt.

Totof 2013.03.16. 15:50:29

@toronado: Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset.

toronado 2013.03.16. 15:50:57

@Alikam: De ez a kormány túl pökhendi ahhoz, hogy bevallja, elbasztuk emberek. "

Na szavazzon rájuk és ennyi. A bizalmi elvről pedig semmit nem tudott, amit maga mondott egy maszlag volt. Mint minden mondása.

Totof 2013.03.16. 15:51:32

@toronado: Tehát nincs cáfolat, nincs érv, nem tudja megvédeni a katasztrófavédelmet.

toronado 2013.03.16. 15:52:52

@Totof:
Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset.

totof ez vicc? Szóval ha stop van nincs baleset.....hát igen...ez aztán vaslogika.
Ezt lementem.

Alikam 2013.03.16. 15:53:21

@toronado: akkor arra válaszoljál, hogy engem nulla infóval miért hagytak 30 percen keresztül ácsingózni a 7-es úton, utána miért kellett egyedül rájönnöm, hogy le kell menjek az autópályára és ott az ÁAK miért csak egy szakaszon tette ingyenessé az autópályahasználatot, óriási dugót okozva ezzel?

Ismétlem deka hótorlasz nem volt, se jegesedés...

Szimpla, egyszerű szituáció volt.

toronado 2013.03.16. 15:53:56

@Totof: Nem tudom megvédeni, miért meg kellene? És kitől? Megjegyzem Federert sem tudtam megvédeni, ki is kapott.

Alikam 2013.03.16. 15:54:12

@toronado: nem is fogok, ne aggódjál:)

Totof 2013.03.16. 15:56:20

@toronado: Mondok még jobbat: ha nem ilyen töketlen a katasztrófavédelem és reggel leállítják a kamoinforgalmat, háromkor meg lezárják az autópáylákat, nem ragad be 12000 ember az M1-re.

Ezt is mentse, mert el fogja felejteni.

WLaci 2013.03.16. 15:57:16

@toronado: Az utóbbi két napban nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesz nyomja a propagandát a blogokban. Én ezt sokáig nem akartam elhinni, de a kitartó kamunickek összehangolt kamudumájára nem lehet más magyarázat. Főleg ilyen egyértelmű helyzetben. Az a furcsa, hogy a Habony Co nem ismeri fel: pár őszinte szóval jöhetnének ki ebből. Így csak egyre több indulat szabadul fel, miután kiderült, hogy a nagypofájú Orbán egy papírtigris.

toronado 2013.03.16. 15:57:35

@Alikam: Én nem tudom, engem nem hagytak ácsingózni, igaz el sem indultam. De nem értem mi a baj, hát maga cselekvőképes felelős ember, mit szólt volna ha gátolják az ácsingózásban. Szaladt volna valamelyik ácsingójogok ombudsmanhoz.
Tényleg jelezte valakinek, hogy kérem én elindultam, de már meguntam az ácsingózást, kérek egy révkalauzt...

Totof 2013.03.16. 15:59:27

@toronado: Ej, de ügyesen kerüli ki, az érdemleges választ. Pont mint egy narancsbolsi.

toronado 2013.03.16. 16:00:32

@WLaci: Nyilvánvalóvá vált? Hát akkor lelepleződtem. És egyre több indulat szabadul fel? Most mi lesz, képzelje el ezek hóból kimentett áldozatok ásót kapát ragadnak....hogy Habony ezt nem ismeri fel.. megjegyzem én sem...de mit is kéne felismerni..?
W Laci...ne velem próbálkozzon.

Totof 2013.03.16. 16:00:45

@WLaci: Mióta kiderült, hogy Charli Lownoisnak is csak ez volt a feladata, kussol is.

toronado 2013.03.16. 16:01:43

@Totof: Olyan együgyűen próbál játszani, hogy ki sem kell kerülni.

Totof 2013.03.16. 16:02:34

@WLaci: Toronado úr pedig Debrecenből blogol, ezért kellett letakarítani a "képviselőház" parkolóját pénteken reggel sebtiben.

toronado 2013.03.16. 16:03:04

@Totof: Megijedt. Látta a felkészült libsihadat és torkán akadt a szó.

Totof 2013.03.16. 16:04:21

@toronado: Akkor miért csinálja?

Alikam 2013.03.16. 16:04:46

@toronado: te is érzed, hogy a védelmed már megingott és ehelyett nevetséges módon egymás után fűzöd a szavakat.

A baj az kérlek, hogy infót semmit kaptunk, persze amikor a Jobbikos gyűlés van akkor hirtelen 15 hangszóróból harsognak a rendőrök.

A másik gond, hogy mivel szerény kis országunkban az autópályák jó része fizetős, így az ember még ilyen idő ellenére sem mer biztos infó tudatában kockáztatni, hogy esetleg két hét múlva jön egy 10.000 forintos csekk, hogy én gonosz adófizető, a saját pénzedből megépült és karbantartott autópályára fizetés nélkül mentél fel.

Nem mindenkinek van ám okostelója.

Szóval a helyes eljárás:

Hangszóró a kocsiban. Teljes útzár. hangszórón harsogni, bizonytalan ideig baleset miatt teljes útzár van érvényben. kerülni az M7-esen lehet a Martonvásári lehajtóig. Az autópályahasználat ezen szakaszra ingyenes, amenniyben mégis kapják a csekket, hivatkozzanak xy. századosra, majd ő seggbekúrja az ÁAK-t.
Legyenek kedvesek várni még egy kicsit, és ne, ugyanis ha egyszerre indulnak, akkor lesz egy dugó az M7-esen is, ahol ugyanúgy állni fognak mint itt.

Egy kolléga mindjárt elindul önök felé és jelez, ha indulhatnak. MZ/X kiszáll..

toronado 2013.03.16. 16:06:53

Eredményt hirdetek.
A legeredetibb komment szerzője Totof:

"Hármnan meghaltak. Igaz balesetben, de ha közlekedési stop van csütörtökön négy órától, akkor nincs baleset."

Azóta fuldoklunk a nevetéstől itt a Fidesz irodában.
Most megyek pihenek egy kicsit, addig szedjék össze magukat, de semmi ajzószer.

Totof 2013.03.16. 16:08:21

@toronado: Csak maga tartja még magát itt ebben a szűnni nem akaró csatazajban. Maga egy hős, egy idol, egy ikon. Pajzs a résen. Ilyenekre van szüksége a hazának.
Maga jó politikus. Egy értelmes választ nem tudott adni.

Miamao 2013.03.16. 16:09:21

Srácok bedobok egy provokatív kérdést ? Nem-e lehetne-e :-))) hogy Orbántól ugy tudunk csak megszabadulni ha sok szeretettel ( es nem utalattal) gondolunk rá? Egyrészt csak, másrészt mert azt a nyelvet nem érti es hátha nincs ra felkészülve , harmadrészt mert ha sikerül kigyógyítani a népe iránt érzett gyűlöletből akkor nekünk is jo lesz ? Mert saját fegyverével nem lehet legyőzni, az látszik: Brüsszelben is teljesen hülyének tetette magát , megfoghatatlan volt. Szóval: szeressük Viktort hogy nekünk is jobb legyen es ő is kigyogyuljon?

bulista 2013.03.16. 16:10:10

@toronado: Igazán sajnálatos, hogy nem te és a teli pofával röhögő cimboráid fekszenek most a hullaházban - okádék narancsmaffia....

Totof 2013.03.16. 16:11:42

@Alikam: Felesleges, erre nem fogékony, csak azt hajtogatja, hogy nem kellett volna elindulni. Hiába minden szó, nem bírj a felfogni, mivel van a probléma.
Ha meg fel tudja fogni, akkor még rosszabb, ugyanolyan szenny, mint az "átkos" kiszolgálói: bár nem ért egyet, megalkuvásból takonygerincet növesztett.

high up! 2013.03.16. 16:17:02

@Charlie Lownoise:

A jó kurva anyádat te Orbán seggéből előbújt csökött agyú baromkám. 24 órákat ültek tétlenül az emberek a mínusz fokokban mert semmi nem történt. A szalagkorlátokat bárhol át lehetett volna vágni. Különösen ott, ahol a másik oldalon le lehet hajtani a környező településekre meg országútra. Csak hogy az olajmaffiózó Pintér vezéred ezt megtiltotta. Saccra csupán olyan 50 helyen lehetett volna Budapest és Hegyeshalom között átvágni, ezeket a területeket meg nem kunszt megtisztítabni. Ja, hogy Orbán és az MSZMP KB-ja aznap nem ült össze hogy megvitassa a kérdést, hanem helyette Erdélybe lovagoltak be meg pálinkát főztek adómentesen?
Hát ilyen bunkó és tehetségtelen banda a Fidesz. Te meg ragadtál volna anyáddal az autópályán aznap! Aztán most megnézném hogy mennyire rájszolsz a viktátotodért.

Miamao 2013.03.16. 16:22:26

@high up!:
Pintér azért nem engedte átvágatni a korlátot mert ebben az országban poroszos rendnek kell lennie, pofazas egyéni kezdeményezés nincs, kussolsz paraszt es visszallsz a sorba megfagyni. Mi ez az anarchista csürhe ? Kiszabadul aztán egyből megy székházat foglalni, baszom. Nekem meg itt kell szivnom amikor a józsefvárosi piac döglodik. Es hol van sz.feri@ gyilkos.hu hogy rendet vagjon?

high up! 2013.03.16. 16:43:26

Követlezzen L. István beszámolója: „Csütörtök este 18 óra körül állt le a forgalom velünk a 70-es kilométernél a Győr felé vezető szakaszon. Az autóban ketten utaztunk. Az internetről próbáltuk megtudni, mi történt.

Reggelig összesen két tűzoltó autót és egy hókotrót láttunk elmenni Győr felé. A híradásokból fokozatosan úgy tűnt, hogy nem a tényeket közlik, hanem a közvéleményt próbálják nyugtatni.

Már a hajnali órákban megjelent a hír, miszerint melegedő buszok mentek az utasokért. A tény ezzel szemben az, hogy órákon keresztül egyetlen ilyen buszt sem láttunk: végül péntek délelőtt 11 óra körül érkeztek meg, amikor már 17 órája voltunk a hó fogságában.

Ezt megelőzően, reggel 9 óra körül az autósok egy része kézi szerszámokkal elkezdte bontani a szalagkorlátot, hogy visszaforduljon a Budapest felé tartó sávba.

A legrosszabb az volt, hogy nem kaptunk semmilyen tájékoztatást. Péntek délelőtt 11 körül néhány katasztrófavédelmis közölte, hogy el lehet hagyni az autókat, majd megszervezik a visszaszállítást. (Péntek este 22 óra körül kaptam azt az elhíresült SMS-t a Belügyminisztériumtól, hogy ne szálljak ki az autómból, ha elfogyott az üzemanyagom üljek át egy másikba.)

Mivel felismertem, hogy pont a Tata - Kocs út vezet el az autópálya alatt nem messze tőlünk, felhívtuk tatai barátainkat, akik felajánlották, hogy értünk jönnek a felüljáróhoz. Az autómat otthagytuk.

A híradásokból továbbra is úgy tűnt, hogy nem a lényegről szólnak, vagyis, hogy mi van Tata és Győr között a pályán.

Tatáról fölhívtuk a rendőrséget, hogy megtudakoljuk, mikor mehetek vissza az autóhoz. Azt közölték, hogy még nem mozdultak meg a sorok az említett szakaszon, Győrhöz közelebb már igen, de figyeljük a médiát és a police.hu-t, mert közölni fogják. A katasztrófavédelemtől felhívtak egy másik bejelentés miatt, egyúttal azt javasolták, hogy a tatai feljárón induljak el az M1-en Győr felé az autómig, mert a közelben ki van bontva a szalagkorlát, és vissza tudok fordulni Budapest felé.

Világossá vált, ha pontos információt akarunk, azt a csakis a helyszínen fogjuk megtudni.

A katasztrófavédelmis tanácsa teljességgel kivitelezhetetlen volt. Nemcsak a tatai feljáró volt lezárva, hanem az autómhoz sem tudtunk volna eljutni, ezt felülről láttuk.

Szombat reggel próbáltunk új információt szerezni, 10 percenként ellentmondó híradások jelentek meg. Újra kimentünk, ezúttal a Tata - Kocs közötti útra a felüljáró alá: miután felkapaszkodtunk a rézsün a pályára, szinte csak kamionokkal láttunk.

Megtaláltam az autómat, nagy szerencsémre elértem vele a kibontott szalagkorlátig és vissza tudtam fordulni Budapest felé. A kamionok tömött sorokban állnak még Tatabányánál is és panaszkodtak a sofőrjeik, hogy velük egyáltalán nem törődtek. Négy kamionsofőrt vittem el Tatáig, hogy a Tescoban élelmet tudjanak vásárolni.”

Szabványok 2013.03.16. 17:55:22

@toronado:
"Szabad nézni a dátumot. 2013.03.14. Ez csütörtök! 6 óra 50 perc, tehát kora reggel!!!!
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet."

Mit kéne ilyenkor csinálni?
Tán a hótorlasz elleni védőrácsokat felállítani?
A legforgalmasabb útvonalakra (M1, M7) ki kell kiküldeni pár hóeltakaríó gépet, hogy csatárláncba járva megakadályozzák a hótorlaszok képződését.
Már csütörtök reggel és nem szombaton kellett volna leállítani a kamionforgalmat.
A sok trafizó rendőrnek azt kellett volna ellenőrizni, hogy téli felszerelés van-e az autósoknál.

Nekem szerencsém volt, mert hétfőn szólt az autószerelőm, hogy le ne cseréljem a téli gumit, mert hétvégére visszajön a kemény tél.
Őt kéne megfogadni tanácsadónak!

Szabványok 2013.03.16. 18:14:15

@Miamao:
:-))
Jó ötlet!
Igazad van, én is azt tapasztalom, hogy az agresszív emberek nem tudnak mit kezdeni azzal, ha a megtámadott nem agresszív.
Ez lenne az igazán keresztény megoldás, a szeretet erejével győzni.
Ezért nem tudott győzni Jézus felett Pilátus, Heródes, mert az agresszióra nem agresszióval felelt.
Orbán hihetetlenül konfliktuskereső. És nem megoldja (a nagyrészt általa keltett) problémákat, hanem újabb támadást indít.
Most kivételesen nem ő volt a kezdeményező, hanem az időjárás. De örül neki, mert újabb konfliktus, ami egyrészt a rövidagyúakban elfeledteti az előzőeket (rezsicsökkentési őrültség, gagyi alkotmány, stb.), másrészt újabb lehetőség a harcra. És a harc az az ő természetes közege. Nem érzi jól magát békében. (Ezért is szereti a foci nevű agresszív, a háborúra hajazó csapat-csapat ellen játékot. Biztos a fociban is a támadójátékot kedveli, nem kapus, nem védőjátékos, hanem támadós.)

sjános 2013.03.16. 18:14:40

És közben ne feledkezzünk el a friss állami kitüntettekről, Szaniszló "Úrról" az Echo TVből :(...a revizionista Petrás "Úrról" a Kárpátiából...Széles Gábor Úr, üzletember??...mire fel??...hát ez beszarás...
Balog főaláíró "Úr" azt nyilatkozza, nem tudta kik ezek az emberek? Hát mit írt alá??
A saját halálos ítéletét is aláírná ha megfelelő tömegben rakják elé?
Orbán, vak ló akciójáról sem tudunk semmi..vagyis...bocsánat..a bátornak kell lenni akciójáról Brüsszelben!
Mi ez a kussolás???
És akkor fedő storynak jó ez töketlenség!
Végül péntek du, este..a Vodafone és a T-Home ingyen elküldte a Belügy sms-ét....most akkor nem fúj multik???
A Belügynek nincs saját információs rendszere?? Nem használhatja az állami kommunikációs rendszereket??
Hát milyen szét és összevissza szervezett ország ez??

toronado 2013.03.16. 18:17:04

Na tessék, megszólalt az "értelmiség" is.

@bulista:Igazán sajnálatos, hogy nem te és a teli pofával röhögő cimboráid fekszenek most a hullaházban - okádék narancsmaffia....

toronado 2013.03.16. 18:20:08

@Szabványok: 2013.03.16. 18:14:15
Biztos a fociban is a támadójátékot kedveli, nem kapus, nem védőjátékos, hanem támadós."

Csatár címmel jelent meg róla könyv.
Gyurcsány viszont higgadt védő:
Gyurcsány Ferenc :
„Le kell VERNI a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
( Népszabadság, 2004. február 9.)

Hát nem is hezitált, most porolja magát.

toronado 2013.03.16. 18:21:57

@Szabványok: "Szabad nézni a dátumot. 2013.03.14. Ez csütörtök! 6 óra 50 perc, tehát kora reggel!!!!
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet."

Mit kéne ilyenkor csinálni? "

Leginkább nem elindulni. Ezt tettem én is.

toronado 2013.03.16. 18:24:25

@Totof: Csak maga tartja még magát itt ebben a szűnni nem akaró csatazajban."

Maga sztereo filmet néz, hol van itt csatazaj? Pár félkegyelmű próbál szavazatokat szerezni a ballibáknak.

toronado 2013.03.16. 18:25:38

Ballibák, ez nagyon gyenge felhozatal volt, majd visszanézek később. Ha érdemes...

sjános 2013.03.16. 18:31:10

@toronado: Felesleges..:)..nem kell már visszajönnöd..:)
Majd a központ megmondja melyik blogban kell írni kicsit aktívabban :)
Azt a 2-3 frázis amit ismételgettél unos untalan, a felelősség elkenést, mércézést, ballibezést, amit eléd raktak és megetettek Veled, azt tudod fejből...hiánytalanul büfögöd vissza...sőt lehet zsigerből oldod meg!:)
Szép estét egyébként....tudod...szombat van....buli, fanta, tibicsoki :)

HaCS 2013.03.16. 18:37:27

@toronado:

Azért néhány dolgot ne felejtsünk el.

1.) Én nem vagyok "felelőtlen idióta" itthon is maradtam a seggemen.

2.) Az embernek állampolgárként saját felelősségére jogában áll akár idiótának is lenni. Megjegyzem, ők már meg is kapták a büntetésüket.

3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem.

4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat.

Remélem világosan beszéltem.

HaCS 2013.03.16. 18:40:29

@toronado:

"Ballibák"

Az ilyen konzerveknek meg, mint te vagy a tatai TESCO-nál lett volna a helyük, hogy megegyenek az éhező autósok.

toronado 2013.03.16. 18:48:29

HaCS 2013.03.16. 18:37:27
Remélem világosan beszéltem."

Hát ez hatásos volt. Uff szólt Csingacsguk és hallgatagon nézte a meteorológiai jelentést.

"3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem."
Ezt hogy kell érteni?

"4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat."
Milyen büntetésre gondol és miért?

A pénz ügyében pedig téved egy kicsit, ugyanis akiknek maga szerint joguk volt idiótáknak lenne, azoknak joguk lenne állni a mentésük költségeit. Különben a magáéból mentődtek a jogosan idióták, meg az enyémből meg a többi seggén maradóéból. De nem bánom, ha állja az én részemet, akkor akár jogos is lehet.

Uff!

sjános 2013.03.16. 18:55:49

@toronado: Kezdjük elölről..:)
Nincs pénzed...nincs TE részed, nem a TE pénzed!
Leadóztad...átadtad az Államnak és lemondtál róla!
Max. reménykedsz benne, hogy jól költik el!
Ha jól, tapsolsz...ha rosszul reklamálsz!
Most vannak pár millióan akik úgy érzik rosszul lett elköltve egy része! Ez a része is!
Ez a Katasztrófavédelem és a kapcsolati rendszere....a mentők, tűzoltók, hadsereg és az utak tisztán tartásáért felelős brigád! Nem országzászlókra, utcanevekre, Tormay Cecil estekre, nem díszkőre stb. stb. kellett volna pénzt költeni, hanem korszerű járművekre! Korszerű technikára és szakemberekre!

Miamao 2013.03.16. 18:58:30

@Szabványok:
:-)
Ketten meg kevesek vagyunk de egyre többen jönnek rá majd erre.
Persze onnan is meg lehet ragadni hogyha kivesszük alóla a konfliktust akkor megszűnik létezni. Igen valszeg ezért kell neki a foci is.

toronado 2013.03.16. 19:01:08

@sjános: Most vannak pár millióan akik úgy érzik rosszul lett elköltve egy része! Ez a része is!

Jogukban áll.

HaCS 2013.03.16. 19:05:33

@toronado:

""3.) Nem áll azonban ez a jog azokra nézve, akik ezért kapják a fizetésüket többek közt éppen tőlem."
Ezt hogy kell érteni?"

Tényleg nem érted?

Úgy, hogy akiknek ez a szakmájuk, hivatásuk, mert például Katasztrófavédelmi kirendeltségvezetők, vagy megyei/országos parancsnokok, azoktól joggal elvárható, hogy ne legyenek "idióták" és a saját szakmájukhoz legalább kevéssé értsenek.

Így már világos? Remélem nem kell még mélyebb részletekbe bocsátkoznom.

"4.) Ők még nem kapták meg a büntetésüket, és amíg ez így van addig a 2.)-csoportba tartozók is joggal hangoztatják álláspontjukat."
Milyen büntetésre gondol és miért?"

Prémiummegvonás, lefokozás, adott posztról alkalmatlanság miatt eltávolítás.
Hogy miért? A helyzetre való semmilyen, vagy nem megfelelő válaszlépések megtételéért.

"A pénz ügyében pedig téved egy kicsit, ugyanis akiknek maga szerint joguk volt idiótáknak lenne, azoknak joguk lenne állni a mentésük költségeit. Különben a magáéból mentődtek a jogosan idióták, meg az enyémből meg a többi seggén maradóéból. De nem bánom, ha állja az én részemet, akkor akár jogos is lehet."

Állják is a meg nem mentésük költségeit az adóforintjaikból.
És nem, nem áll módomban a te részedet állni, ugyanis az adófizetés mindenki kötelessége, a tiéd is.

toronado 2013.03.16. 19:13:00

@HaCS:
Úgy, hogy akiknek ez a szakmájuk, hivatásuk, mert például Katasztrófavédelmi kirendeltségvezetők, vagy megyei/országos parancsnokok, azoktól joggal elvárható, hogy ne legyenek "idióták" és a saját szakmájukhoz legalább kevéssé értsenek.

Így már világos? Remélem nem kell még mélyebb részletekbe bocsátkoznom."

De bizony kellene, ugyanis valahogy éppen a részletek hiányoznak. Mint tudjuk a ballib halála a konkrétum, azon mindig elvéreznek. Nagy pofával öblögetnek itt, de szerintem még senki sem tudja, hogy mi történt, hogy történt, miért úgy történt stb. stb. Olyan ez, mint a kettős állampolgárság, a manyup, az IMF tárgyalás stb. stb.
De ha már felkínálta itten a mélyebb részletekbe bocsátkozást, váltsa valóra a vállalását.
Hallgatom /olvasom/ Hacs!!!
Részletesen, mert hogy arról volt szó.

toronado 2013.03.16. 19:15:48

Persze Hacs azért nem várok el olyan összehangolt "idiotizmust", mint például a WTC bontás esetében, ahol mint tudjuk hősiesen helytállt mindenki.

Nap Pali 2013.03.16. 19:19:42

@Szabványok: voltak hófogó rácsok. az éves munkarend szerint szépen le is szerelték mult héten !

tökéletesen elvégzett munka

Nap Pali 2013.03.16. 19:20:23

elképesztő 3dik világbeli színvonal... és mostmár ezt nemcsak én tudom hanem az egész világ foglya tudni, mert pár zsidó libsi tele nyivákojja a világsajtót...

kuruc.info/r/8/109386/#ixzz2NhxhsPyv

belügyminisztérium SMS tanácsa:
"Magyarországból gazdaságából elfogyott a nafta. Javasoljuk átülni egy másik szomszédos gazdaságba. "
"Magyarországból kifogyott a tisztesség. Javasoljuk átülni egy másik szomszédos társadalomba. "

:)

a naygobbik baj hogy elképesztő károkat fog okozni ezzel a
sintér-vakondi páros az ország egyetlen működő iparágában a turzmusban

HaCS 2013.03.16. 19:25:08

@toronado:

Ha tényleg érdekelnek a részletek,
próbálok érthetően írni neked kicsit a Katasztrófavédelemről:

A Katasztrófavédelem feladata a szervezés, koordináció, a kárelhárításban részt vevő szervek háttértámogatása, az erőforrások elosztása. A katasztrófavédelmis magyarán nem feltétlenül megy ki a terepre hólapátot fogni, hanem az irodából egyszerre négy telefonon telefonál, hogy megfelelő mennyiségű hómunkás, gép, erőforrás kerüljön a kritikus területekre. Ha utakat kell lezárni rendőrt küld, ha hótorlaszokon át/mellett kell haladni akkor lánctalpas járműveket, traktorokat, munkagépeket. Katasztrófahelyzet esetén törvény adta joga, hogy magántulajdonban lévő eszközöket is lefoglaljon, a cél érdekében azt felhasználja.

A Katasztrófavédelem feladata az év 365 napjából 310+-ban (amikor nincs katasztrófa) a felkészülés. A helyi kirendeltségek dolgozói felkészülnek, előre nem látható vészhelyzetekre, forgatókönyveket írnak, gyakorlatokat tartanak esetleg más hivatalos szervek bevonásával, a polgármestereknek kiképzéseket tartanak, stb...
Ezen kívül összefoglaló listákat vezetnek a kirendeltségükhöz tartozó területen a rendelkezésekre álló hivatalos és civil erőforrásokról, homokbányákról, munkagépekről, teherautókról, kenyérgyárakról, aggregátorokról stb. névvel, telefonszámmal. Ezeket a listákat negyedéves rendszerességgel frissítik. Ezt pedig azzal a céllal teszik, hogy egy bekövetkezett esemény esetén mozgósítani lehessen ezeket az erőket, koordinálni a munkájukat.

Ennek egyik szélsőséges, de pozitív példája, amikor Fejérvárcsurgóról mozdonnyal vittek kórházba egy szülő nőt.

A negatív meg:
-amikor az osztrák határon hómarók állnak, és a magyar szervek utasítására várnak.

-amikor az események kezdete után 20 órával melegítik a lánctalpasok motorját Hajmáskéren.

-amikor még lefoglalni sem kell, mert ezerfelől érkeznek a felajánlások traktorokról, terepjárókról, élelmiszerről, takaróról, de nincs aki ezeknek az erőforrásoknak célt adna.

-ahol döntési láncokat végigjárva órákig nem születnek döntések.

-Ahol konzerveket kell vinni egy TESCO(!)-hoz, mert senkinek sincs mersze azt az egyébként egyszerű döntést meghozni, hogy hatóságilag lefoglalnak 2 raklap konzervet, aztán a katasztrófa után az állam megtéríti a kárt.

Eljutottunk, oda, hogy apuci unokaöccse, századosi rangban kerül be, mert van egy történelem-földrajz szakos diplomája, a régi szakembereket meg eltávolítják. A kézivezérlés országában döntéseket hozni meg nem tud és nem is mer már senki.

Ki merem jelenteni:

Lezajlott a Katasztrófavédelem átalakítása.

Ha további részletek érdekelnek, olvasgasd ezt:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100128.TV

toronado 2013.03.16. 19:25:32

Hacs mi van részletekkel, maga is csak most ismerkedik velük?
Ez olyan, mint Cohn Bendit esete a médiatörvénnyel.

toronado 2013.03.16. 19:26:07

Megjött Hacs visszavonom.

toronado 2013.03.16. 19:32:52

Hacs mégsem vonom vissza, nem sok a valódi részlet.

Kezdjük az első "részlettel:
-amikor az osztrák határon hómarók állnak, és a magyar szervek utasítására várnak."

Erről én nem tudok, de sebaj lássuk a részleteket, mikor érkeztek oda, mennyit vártak, miért vártak, miért nem kaptak utasítást stb. stb. Ebből bizony kiderülhet az idióta magatartás, persze ha ismerjük a pontos körülményeket.
Akkor most ezekre várok!!!

toronado 2013.03.16. 19:34:36

Hacs ne csüggedjen, eddig még maga legjobb. Toronymagasan, szóval őszintén drukkolok.

toronado 2013.03.16. 19:35:29

Ja és na katasztrófavédelem szervezeti felépítését közölje, hanem a konkrét eseményeket. RÉSZLETESEN!!!!

toronado 2013.03.16. 19:43:39

Hacs ne várakoztasson, nyilván ott van minden részlet a keze ügyében, csak másolja be.

toronado 2013.03.16. 19:46:10

Hacs maga csak blöffölt?

sjános 2013.03.16. 19:53:51

@toronado: Kedves Toronado!
Fordítva ül a lovon....újfent...vagy folyton??:)
Ön védi az intézkedéseket! Ön elégedett vele!
Lássuk időrendben mit tett a Katasztrófavédelem a "tél ügyi főbiztossal" egyetemben, amivel Ön szerint bizonyította rátermettségét és maximális odafigyelését a "rendszer", amivel Ön olyan marhára elégedett!

toronado 2013.03.16. 19:54:17

Hacs füstszagot érzek, maga beégett, futás a katasztrófavédelemhez.

HaCS 2013.03.16. 19:57:09

@toronado:

Források:

index.hu/belfold/2013/03/14/kovesse_eloben_a_nagy_marciusi_hidegbetorest/hokotrokkal_is_segitenek_az_osztrakok/

"Bécs, 2013. március 15., péntek (MTI) - Öt hókotró járművet állított készenlétbe az osztrák állami autópálya-kezelő társaság (AFSINAG) a hegyeshalmi határátkelőnél a segítségnyújtáshoz - közölte az MTI érdeklődésére Christoph Pollinger, a vállalat szóvivője pénteken kora délután."

MTI 2013. március 15., péntek 14:31

"Győr, 2013. március 15., péntek (MTI) - Megkezdték a munkát az M1-es autópályán az osztrák hókotrók - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken délután az MTI-vel."

MTI 2013. március 15., péntek 17:03

Hát bizony, ha arre vársz választ, hogy hogyan is telt el az a 2 és fél óra, akkor nem jó embernek tetted fel a kérdést.
Ezekre a válaszokra várok én is, meg még néhány ember ebben az országban. A kérdéseidet Bakondi György úrnak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének kellene címezned. Ő tud további felvilágosítást adni.

HaCS 2013.03.16. 19:59:41

@HaCS:

Bocs ha kicsit lassú vagyok, de elég sok cikk közt kellett megtalálnom a forrást!

toronado 2013.03.16. 19:59:48

@sjános: Téved, és sem elégedett nem vagyok sem elégedetlen, ugyanis nem ismerem a részleteket, körülményeket. Akát hibázhatott is a katasztrófavédelem, sőt akár büntetés is járhat érte.
De azt, hogy sok felelőtlen idiótát védve, támadni azokat akik végül is kimentették őket, hát ezt gusztustalannak tartom. Emlékszem amikor valamilyen árvíz során Orbán beállt homokzsákolni a ballib média csak gúnyolódott rajta. De egy honokzsákot nem vettek a kezükbe.
De látom maga jól ül a lovon, erősen balra néz.

toronado 2013.03.16. 20:02:10

@HaCS: Semmi baj, csak meglep, azt hittem, hogy már átnézte a forrásokat és csak utána állít valamit. Persze úgy is lehet, ahogy ballibék szokták, előbb az ítélet, aztán hozzágyártjuk a bűnt. Ez a politikailag korrekt magatartás, ez a trendi.
Sajnos mennem kell, de jól elkommenteltünk, részletesen

HaCS 2013.03.16. 20:04:19

@toronado:

Átnéztem én a forrásokat, csak nem emlékezhetem mindegyikre percre pontosan. Ezért is tart sokáig, de a forrás megvan, és nem csak a "ZsIndex".

ijontichy 2013.03.16. 20:38:37

Hehe... ha más nem is, a KimNerNet kommandó megbízhatóan műxik. Igaz, hogy a gaz multik Netjén, de műxik.

sjános 2013.03.16. 21:05:36

@toronado: Téved..szerintem én jobban nézek jobbra mint Ön...mert bizony Orbán balra van!
Populista nemzeti szocialista!
Ne döljön be a párt nevének!
Azt nézze mit tesz!
Megmondta Ő maga!
De egyet értünk egy részében!
Akik ott voltak kint hóban fagyban, és tettek valamit tudásukhoz képest, jelesre vizsgáztak!
Nekem a melldöngetős asztali huszárokkal (Pintér, Katasztrófavédelem, Tél biztos,) van bajom, akik 15-20 órás késéssel tudtak csak reagálni, akkor is csak a felületet kapirgálva!
Orbán meg árvízkor ne zsákoljon!
Árvízkor sem! Ez csak szar propaganda zsákolás! Megjegyzem egyetlen miniszterelnök se zsákoljon! Nem az a dolga!
Az lenne a dolga, hogy szakértő embereket nevez ki a megfelelő posztokra, hogy működjön a rendszer és nem szar, politikailag maximálisan beszari és lojális primadonnákat!

toronado 2013.03.17. 08:58:33

Lássuk Hacs, már vagyok újra.

@HaCS: Átnéztem én a forrásokat, csak nem emlékezhetem mindegyikre percre pontosan. Ezért is tart sokáig, de a forrás megvan, és nem csak a "ZsIndex".

toronado 2013.03.17. 09:02:52

Hát elég gyorsan kiállította a diagnózist, nem csoda, csak úgy hemzseg az okosoktól ez az oldal.
Okosítson ki engem is mi történt, mi nem történt, minek kellett volna történni stb.
Persze konkrétumokkal fűszerezve, mert az fel sem merem magáról tételezni, hogy pontos információk hiján alkotott ítéletet, és merő véletlenségből pontosan olyat, mint mondjuk az ellenzék, beleértve a demokratikus ellenzéket is.
Akkor álljon elő a részletekkel sjános!

"@sjános: Téved..szerintem én jobban nézek jobbra mint Ön...mert bizony Orbán balra van!

toronado 2013.03.17. 11:08:28

Hacs eleget vártam, úgy hogy kénytelen vagyok megállapítani, hogy egyszerűen blöffölt. Próbálkozott ugyan mindenféle linkekkel, de egyik sem támasztotta alá a határozott állítását. A három "állításából" már az elsőbe bebukott, és nyugodtan mondhatom a másik kettőbe is bukott volna, arról sem tudhatott semmit konkrétan. Akkor viszont nem kéne állítani.
Egyébként ha egy kicsit gondolkozott volna magától is rájöhetett volna, hogy egy több ezer embert érintő ügy részleteit, a döntések okait, születésük körülményeit csak alapos vizsgálat alapján lehet megismerni és még alaposabb vizsgálat után lehet minősíteni.
De maga is beállt a nagypofájú szavazatszerzők sorába, és mondta a rögtönzött okosságokat, és már az első percben lehetett látni, hogy égni fog, csak idő kérdése.
De még így is maga volt a legjobb, mert a teljesen átlátszó demagógia helyett, legalább próbálkozott, szemben a többi félidióta, vagy egészen az pofavitézzel.

toronado 2013.03.17. 11:20:13

"...A libbancs idiótáknak persze igazából most is az fáj, hogy a természet tesz az ő alapvető jogaikra, az állam meg nem tudja nekik biztosítani az alanyi hóviharmentességüket.
Ezt a bulit természetanyánk és a természetanyánkkal nem törődő autóstársadalom hozta össze, nem a kormány. Sok tízezer autós dönthetett volna úgy, hogy nem kockáztat. Akkor a mentés is jobban menne, mert a mentést az elakadt autók is jelentősen akadályozzák. Sokan persze önhibájukon kívül kerültek bajba, nem voltak döntési helyzetben.
Az, hogy ebből a katasztrófából is ilyen elmebajos őrjöngés lett az ellenzéki oldalon, mutatja, hogy a realitásérzék teljesen hiányzik belőlük.
Belemennek a hóviharba, majd felháborodva várják a mentést.
A felháborodás még irreálisabb, mint a veszélyérzet teljes hiánya."

Ebből sem lesz sok ballib szavazat úgy, hogy kár volt erőlködni!!!

Nap Pali 2013.03.17. 11:25:57

fizetett BM-es fideszgyíkok elözönlötték a netet most parancsra, nekik:

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) megjegyzem én sem indultam utnak, mert megtehettem...
kik voltak mégis úton???
-az 1kulcsos fidióták mentek sielni hoszu7végére (márc15 fostak!)...
-a külföldiek akik Budapest s repterei (Pozsony, Bécs) között shuttle-nak... vagy sima átutazó túristák...
-aki megnézi a légifotókat láthattya hogy nem Ignis és Thalia felvonulás volt!

ad5) az összes többi fidesmafia kuminikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkoznak...

ad6) dr.O.Viktor megmenti a Csíkszeredai mediterrán vidékről jött átlagpolgárt...
és hogy dr.P.Sándor bűnszervezetfeje sms t küld hogy mencse a saját és dr.B.György 1/2lősségét?
inkább szánalmat ébreszt... ijjen hitványsággal nehéz lehet együt élni...

ad7) ja és az hogy a kib@szott MTA elnök megmentésére külön akció indul és a több ezer kocsiban a nőket gyerekeket hagyják meggebedni! hát mijjen ország ez???
+a TEK megy parádézni, meg a katasztrófavédelem???

ad8) a fidesmafiaálam működésképtelen feudális sötétség !

ad9) ezt véditek??? hát mijjen vastag a pofátokon a bőőőr???

uff én beszéltem nemdakota törzs főként

sjános 2013.03.17. 12:30:37

@toronado: Az olyan okosoktól mint Ön? Aki csak fújja a Pintérhabony propagandát....a fegyelmezetlen autósok és síelők...
Én kérdeztem valamit!
Nem válaszolt....ez is válasz!
Az összes kommnetjében elkerülte a választ arra mit tett, amivel Ön elégedett a Katasztrófavédelem és az Operációs törzs!
megmondom mit....aludt...lóf@szt! 24 órán semmi nem történt..utána meg a hülye népre lett fogva minden!

sjános 2013.03.17. 12:46:26

@toronado: Persze tudom hogy én vagyok a "marha"..amikor azt hiszem, hogy Ön komolyan beszélgetni akar..:)...néha beugrom...aztán rájövök, a hívő vagy a fizetett ember..nem beszélgetni akar.....mantrázik, hisz, és egy a cél...hogy szétverje a beszélgetést..hogy tereljen...
süti beállítások módosítása