A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Hőbörgő mélység

2012.11.13. 07:07 Carnivore

Mi történt, Kapitány? Pánik a kormányrúdnál? Unortodoxia-járvány ütötte fel a fejét a fedélzeten? Netán valami öngyilkos hajlamú matrózlázadás készül? Vagy csak elgurult a legénység gyógyszere - egyenesen bele a politika háborgó tengerébe? Az elmúlt egy-két hétben nem kellett sem a közvélemény-kutatási adatokat, sem a politológusok előrejelzéseit látnunk ahhoz, hogy észrevegyük: kiakadt a politikai barom-méter. Ennyi sötétséget – ilyen rövid idő alatt, ilyen töménységben - tuti nem kaptunk még idén. Öt dózis egy helyen.

Így kezdődött...

„…olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság-csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk.”

Rogán Antal ábrándját láthattuk és hallhattuk a 250 ezer euró államkötvényért érkező kínaiak rémmeséjéből. Az Állami Számvevőszék hamar rá is érzett a fiatal politikus tehetségére. Felismerte, hogy a Hagelmayer István-díjat szinte neki találták ki: hiszen ő az, „aki kiemelkedő tevékenységével nagyban hozzájárul a közpénzek „hatékonyabb” felhasználásához”. Uramisten. (Domokos László elnök egyébként ezúttal könnyű helyzetben volt és biztos döntést tudott hozni, hiszen egykori, hűséges Fideszes padtársként igen jól ismeri Tóni munkásságát.)

Aztán láttuk, hogy a pénzügyeinkkel mégiscsak gondok lesznek...

„Reálbércsökkenés lesz jövőre, de ha az eddigi évek reálbércsökkenéseit összeadjuk, az összességében reálbéremelést jelent”.

Ő ugyanaz az ember, aki a leghátrányosabb helyzetű térségekben élők számára a regionális minimálbért a fiatal munkavállalókra is kiterjesztené és pályakezdőknek a minimálbérnél is alacsonyabb (!) jövedelemplafont vezetne be. Igen, ő Czomba Sándor, a foglalkoztatásért felelős államtitkár - aki állítólag nem is mondott ilyet. Vagy mégis? (Javaslom, olvassa el mindenki a helyreigazított verziót is és döntse le maga.)

...és nemcsak a matekkal lesznek bajaink...

Miután Hoffmann Rózsa titokban elismerte: nincs meg a pénz az oktatás államosítására, rögtön mondott olyat is, amiről pontosan tudta, hogy (inkább) azon fognak majd csámcsogni:

„Angol helyett a német lesz az első nyelv.”

Aranyos kis gumicsont volt, ha azt vesszük, hogy bevetésétől kezdve már senkit nem érdekelt a pedagógus életpálya-modell bukása – ahogyan Hoffmann Rózsa bársonyszékben maradása sem. Pedig az „auf Wiedersehen, Frau Hoffmann!” nagyon megérett már - és a Fidesz-KDNP (2014 felé tekintve) jobban járt volna a fejcserével. (Így - talán - nem égett volna rájuk a ház oktatáspolitikában. Most már késő.)

Persze, ha nem értünk a pénzhez, akkor majd értünk a joghoz...

Egy Vas Imre által benyújtott (és azóta elfogadott) indítvány szerint nem lehet politikai reklámot közzétenni körzeti és helyi médiaszolgáltatónál, kereskedelmi médiaszolgáltatónál, ilyen fenntartású internetes honlapokon, képújságokban, teletexteken - de még mozikban sem. Tisztánlátás végett: mondja és akarja ezt ugyanaz az ember, aki szerint viszont:

„…a Kormány tájékoztatása nem minősül politikai reklámnak…” (lásd: IMF elleni kampány)

Ez is ügyes húzás. A cél összességében nyilván az, hogy minél kevesebb szó essék majd a politikáról - s így a kormányzás hibáiról. Mindeközben - az álcivil-hadtest és az állam vígan (értsd: legálisan és közpénzből) kampányolhat majd a Fidesz mellett - így mind Csizmadia László (az állami támogatásokról döntő Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) elnöke - a Civil Összefogás Fóruma (CÖF), a hírhedt kormánypárti „civil” szervezet vezetője), mind Simicska Lajos uralkodó köztéri hirdetési felületei készen állnak a „jó ügy érdekében” eljárni. (Jó kezekben az ország?)

De nem elég, hogy átírjuk a jogrendszert úgy, hogy rossz kormányzásunk ellenére is mi nyerjünk: még meg is fenyegetjük az akadékoskodó polgárokat...na, ez már tényleg primitív!

Hogy mennyire komolyan gondolják ezt a cenzúrázós őrültséget, arra a legfrissebb példa Papcsák Ferenc kirohanása két sajtóorgánum ellen, pontosabban azok kommentelői ellen:

„Nemcsak a Népszava, hanem a Hír24 (FN24) egyes kommentelőinek személyes adatait is kéri a XVI. kerületi rendőrkapitányság.”

Egészen elképesztő, hogy bárki komolyan gondolja ebben az országban (főleg egy közszereplő!): a büntetőjog eszközével a szólás szabadsága korlátozható.

les_visiteurs.jpg

Ha valaki blődségi sorrendet kérne számon rajtam, ne tegye. Képtelen volnék igazságot tenni köztük. Egyet tudok biztosan. Amit a kormánypártiak - egykoron büszkén, manapság inkább dühödten - hangoztatnak magukról, miszerint: „mi vagyunk itt, kérem, a konzervatívok” – nos, melldöngető kijelentésük minden nap megcáfoltatik a Nemzeti Együttműködés (egyre sötétebb középkori) Rendszerében.

Mert amit itt látunk, az biztosan nem konzervativizmus. Maximum konzerv. Annak is az alja.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

64 komment · 2 trackback

Címkék: botrány konzervativizmus cinizmus államhatalom véleményszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr514903925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vasfüggönyt ide! 2012.11.13. 15:39:00

Nem kell itt finomkodni! Nem kell itt karba tett kézzel várni, amíg fiataljaink mind egy szálig elvándorolnak és ahelyett, hogy a munkaalapú társadalmat építenék, a hanyatló imperializmus ópiumával kábítják magukat. Kemény kéz kell ide, vasszigor! ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.13. 10:27:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.11.13. 08:55:57

Jó volt az írás, elemző hangvételű, buksisimogató, ez tetszik.

laci0011 2012.11.13. 09:25:10

Ezek a fiúk tényleg csak ennyit tudnak!Hiába buknak semmit nem tanulnak,csak agresszívabbak lesznek.

clegane 2012.11.13. 14:27:25

bár lenne tényleg egy ilyen normális konzervatív alternatíva pártként mint amit ez a blog képvisel.

Kivlov 2012.11.13. 14:48:27

zsakfos, a bolondos... :D

blah 2012.11.13. 15:02:56

Kitűnő felismerés, ezekben annyi konzervativizmus van amennyit csak össze tudtak szedni a szélső balon...

NIL7 2012.11.13. 15:30:22

Márpedig lehet büntetöjogilag is korlátozni a szólásszabadságot, ez nem mai találmány. És ha egyszer ezt díjazza a többség, ...

ElPadre 2012.11.13. 15:37:03

az van, hogy van egy párt, amelyik azt mondja magáról, hogy konzervatív, ehelyett egyre durvábban kommunista, diktatorikus jelleget ölt.

az van, hogy van egy másik párt, amelyik kereszténynek hívja magát, és a képviselői leginkább a pénzéhes (az első nagyobb megnyilvánulásuk a képviselői fizetések megnyirbálásának hangos ellenzése volt), vaskalapos (oktatás) és intoleráns (családügyek, másság) szavakkal jellemezhetőek, amik híresen nem keresztényi értékek.

az van, hogy van egy harmadik párt, amelyik szocialistának hívja magát, közben erősen a kapitalizmus szőtte át a tevékenységüket.

az van, hogy van egy negyedik párt, ami nevében is a jobboldalt hirdeti, közben eszméi az európai értelemben véve nem számítanak jobboldalinak.

ne csodálkozzunk, ha alapvetően pozitív töltetű szavak magyarországon szitokszavakká változnak. merthogy itt az van, hogy "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek". felülről büdös az egész.

amúgy érdekes, az örülünkvincent-ék is ezt a témát hozták elő: orulunkvincent.blog.hu/2012/11/13/konzervativ_vagy_csak_siman_hulye .

az van, hogy egy olyan országban élünk, aminek a neve magyarország, de valójában abszurdisztán. szomorú.

Link Elek 2012.11.13. 16:07:53

ők unortodox konzervatívok, nehezen megkulonboztethetok az ortodox kommunistaktol

ugyhogy 2012.11.13. 16:12:10

@ElPadre: Kihagytad azt a partot melynek neve szerint valami mast akar csinalni, pl. az orszag helyzetet jobba tenni. Ehelyett ugyanugy azt nezi miota bekerult a parlamentbe, hogy "pozicionalja magat" hogy bent maradjon, tehat a sajat rovidtavu politikai erdekeit kepviseli, semmi mast.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.13. 16:12:35

„Reálbércsökkenés lesz jövőre, de ha az eddigi évek reálbércsökkenéseit összeadjuk, az összességében reálbéremelést jelent”.

Ez a mondat Karinthy-gyűrűt érdemel!!!!!

Squid 2012.11.13. 16:15:33

Hajmeresztő

Nincsen jó szó rá, egyszerűen hajmeresztő..

Persze ezt nem rájuk mondom, az első Orbán kormány idején mindenki felfoghatta mit tudnak a fijjuk.

A hajmeresztő az, hogy mi az adófizetők ezt tűrjük..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.13. 16:15:53

Egészen elképesztő, hogy bárki komolyan gondolja ebben az országban (főleg egy közszereplő!): a büntetőjog eszközével a szólás szabadsága korlátozható.

- Sajnos komolyan gondolják, ezért bizonyos emberekről a véleményemet eztán nem írom le, ellenben véleményem a reggeli kávé után 10-20 perccel megtekinthető otthonomban. Nem sokáig, mert általában a szaga erős.

régi_vendég 2012.11.13. 16:51:05

ez a rémes és a nevetséges között van valahol.
egyszerűen az ember már csak áll és bámul nagy boci szemekkel, hogy mégis melyek azok az értékek, vagy elvek amelyeket a fidesz még nem taposott sárba és a szavazóik mégis mely elveket és értékeket tudják még ezek után s magukénak vallani? az azért eléggé nem felelős állampolgári hozzáállás hogy a komcsik blabla.... tudom egy naiv hülye vagyok ha erre választ várok, de úgy mégis...
minden reményem abban van, hogy lengyelország is ki tudta heverni kaczyński-testvérek tomboló hülyeségét, hátha nekünk is sikerül majd előásnunk egy tusk-ot. (:-))

furfi 2012.11.13. 17:07:49

@laci0011: kommunista szülőktől, selejtgyerekek...

Rive 2012.11.13. 17:09:52

@ElPadre: "az van, hogy van egy párt, amelyik azt mondja magáról, hogy konzervatív, ehelyett egyre durvábban kommunista, diktatorikus jelleget ölt."

Ha ezt a konzervativizmust nem európai, hanem hazai mértékkel méred - azaz megnézed, úgy igazából honnan ered, milyen múltból táplálkozik - akkor minden a helyére billen egyből.

Igen, a Fidesz/KDNP (magyarosch) konzervativ.

mohaa 2012.11.13. 17:29:22

@Squid: pontosan az utolsó mondatod a legszomorúbb.
Nem is az a baj, hogy még mindig van kb. 1,5 millió agymosott hülye, aki most vasárnap is büszkén erre a féreg bandára szavazna, hanem az, hogy a nagyon nagy többség még mindig csak kussol. Most ezzel a feljelentéssel megint sikeresen befosatnak jó pár embert.

Squid 2012.11.13. 17:36:46

@mohaa: "pontosan az utolsó mondatod a legszomorúbb.
Nem is az a baj, hogy még mindig van kb. 1,5 millió agymosott hülye, aki most vasárnap is büszkén erre a féreg bandára szavazna, hanem az, hogy a nagyon nagy többség még mindig csak kussol. Most ezzel a feljelentéssel megint sikeresen befosatnak jó pár embert."

Egy dolog fix...

Bárhol is van Kádár koponyája, az tuti senki nem alszik körülötte 100méteres körben az üvöltő röhögés miatt..

Sir Galahad 2012.11.13. 17:42:38

A KARD feltaláta a spanyolviaszt: igen, a politikusok tényleg beszélnek hülyeségeket. Néha kisebbet, néha nagyobbat, néha ritkábban, néha sűrűbben. A jobboldaliak is, meg a baloldaliak is - de ne rójuk fel a szerzőnek, hogy csak az előbbieket ekézi (amúgy jelen esetben nagyjából joggal), nyilván megvan az oka. A lényeg az, hogy megvan a mélyedés a kanálban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 17:45:04

A konzervativizmus és a konzervatívok már csak ilyenek...

Squid 2012.11.13. 17:48:20

@Sir Galahad: "A KARD feltaláta a spanyolviaszt: igen, a politikusok tényleg beszélnek hülyeségeket. Néha kisebbet, néha nagyobbat, néha ritkábban, néha sűrűbben. A jobboldaliak is, meg a baloldaliak is - de ne rójuk fel a szerzőnek, hogy csak az előbbieket ekézi (amúgy jelen esetben nagyjából joggal), nyilván megvan az oka. A lényeg az, hogy megvan a mélyedés a kanálban."

Miért kit ekézzen ha nem a kormányt jelen helyzetben? A nem létező tehetetlen biodíszlet ellenzéket, akiknek semmilyen ráhatásuk, és a 2/3 miatt funkciójuk sincs a parlamentben?

Vezesd már le, hogy mit tudna tenni bárki a parlamentben a Fidesz ellen?

Sir Galahad 2012.11.13. 17:54:10

@Squid: "Miért kit ekézzen ha nem a kormányt jelen helyzetben?" Egy ellenzéki blog természetesen a kormányt kell, hogy ekézze, nincs ezzel semmi baj - vannak kormánypárti blogok is, azok meg az ellenzéket csesztetik. Én csak arra akartam fölhívni picit a figyelmet, hogy a valóság szerencsére nem ennyire egysíkú.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 18:03:15

@Sir Galahad: te vagy egysíkú, mert azt hiszed, hogy az igazság valahol középen van.

Pedig dehogy!

A fidesz hazaáruló, a mindenkori magyar kormány pedig úgy modellezhető a legjobban, mintha az lenne a mottója, hogy "kibaszok veled"!

Kb. ennyi a magyar történet.

régi_vendég 2012.11.13. 18:03:23

@Sir Galahad: a gond nem feltétlenül abból adódik, hogy beszélik a hülyeségeket (néha azért az is nagy gond, lásd kósa). a baj akkor van amikor tv is lesz belőle (a fenti felsorolásból vas esete).

régi_vendég 2012.11.13. 18:06:42

@kolbászoszsömle: ó dehogy, a mottó a hatalmat és pénzt ide. az hogy közben ki is basznak szinte már mindenkivel az csak úgy vele jár.

Sir Galahad 2012.11.13. 18:07:18

@kolbászoszsömle: Hát hogyne. A Fidesz hazaáruló, az ellenzék viszont talpig becsületes hazafiak gyülekezete. Ez az igazság, és aki mást mond, az mind a Patásorbán fizetett ügynöke, esetleg birka, aki a birkamenetben béget...

Boldogok a lelki szegények, mint tudjuk.

Squid 2012.11.13. 18:12:35

@Sir Galahad: "Egy ellenzéki blog természetesen a kormányt kell, hogy ekézze, nincs ezzel semmi baj - vannak kormánypárti blogok is, azok meg az ellenzéket csesztetik. Én csak arra akartam fölhívni picit a figyelmet, hogy a valóság szerencsére nem ennyire egysíkú."

Ellenzéki?

A Kard?

Tényleg? :D

Meséld már el nekem, hogyan jutottál el erre a konklúzióra :D

Másrészt, nehezen tudok az "ellenzéktől" olyan mennyiségű és frekvenciájú hülyeségfolyamot idézni amivel a Kormány "megörvendeztet" minket heti hét alkalommal az utóbbi időben.

Én nem értem hogyan lehet ezt védeni.. és ami még szürreálisabb számomra, hogyan lehet emellett effektíve még kiállni!!!??

Squid 2012.11.13. 18:23:06

@Sir Galahad: "Hát hogyne. A Fidesz hazaáruló, az ellenzék viszont talpig becsületes hazafiak gyülekezete. Ez az igazság, és aki mást mond, az mind a Patásorbán fizetett ügynöke, esetleg birka, aki a birkamenetben béget...

Boldogok a lelki szegények, mint tudjuk."

Azok boldogok bakker..

Nem tűnik fel, hogy két és fél év politikai és gazdasági ámokfutását CSAK és kizárólag a Fidesz követte el? Mi ha nem hazaárulás a 9-10% környékén eladott államkötvény, a MNYP einstand, a Föld ember a MAGYAR FÖLD haveroknak kijátszása, az egypárti alkotmány ránkerőszakolása a nép és mindenki más kizárásával.

Mi ha nem hazaárulás ez: atlatszo.hu/2012/09/24/a-nemzeti-egyuttmukodes-rendszere-kik-ejtettek-foglyul-a-magyar-allamot/

Gyere koma védd meg ezeket, ha végeztél gyere folytasd itt:

www.kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek-k82.html

HA ezzel is megvagy beszélhetünk az ellenzékről is, ők sem kisebb gazemberek szó se róla, de ilyen pusztítást SENKI SOHA nem vitt véghez bő két év alatt!

Te ezt véded ember.. Gondold át!

régi_vendég 2012.11.13. 18:28:35

@Sir Galahad: senki nem mondta h az ellenzék makulátlan és tévedhetetlen. nem is erről volt szó, ezt valahogy te következtetted ki. és én, személy szerint nem gondolom, hogy aki nem öleli keblére a mai parlamenti ellenzéket akkor az fideszbirka, viszont azt sajnos már szinte tényként kell kezelnem, hogy a fidesz által korábban csak beszélt hülyeségek nagy része valóra is válik. (lásd választási tv) szeretném nagyon ha ez nem lenne ennyire egysíkú, de sajnos már kétségeim sincsenek, hogy de, mégis az. erre viszont nehéz nagyvonalúan csak annyit mondani, hogy hát a politikusok hülyeségeket beszélnek néha oldalfüggetlenül.
és igen, én is nagyon kíváncsi lennék azokra az értékekre és elvekre amelyeket egy ma is fideszre szavazó még fontosnak vél.

Sir Galahad 2012.11.13. 18:30:27

@Squid: Én védem őket? Olvasd már el, mit írtam: "jelen esetben nagyjából joggal" ekézi a kormánypárti politikusokat, jegyeztem meg. Ez szerinted kiállás mellettük? Ezzel megvédem őket? Érdekes logika.

Igen, szerintem a KARD ellenzéki. Ha nem is állandó, de gyakori olvasója vagyok, és tapasztalataim szerint masszívan a jobboldalt ekézi. De még egyszer mondom, ezzel nincs baj, a blogszféra sokszínű, ez így van rendjén.

Harmadrészt, az ellenzéki hülyeségek is tudnak olykor áradni. Most a jobboldaliból jutott több, van, amikor fordítva van. Nem olyan különleges dolog ez, csak figyelni kell.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.11.13. 18:33:09

@Sir Galahad: "Igen, szerintem a KARD ellenzéki."

Szerintünk is.

:-)

Sir Galahad 2012.11.13. 18:34:00

@régi_vendég: Talán már öreg vagyok, sokféle kormányt láttam, ezért tudok úgymond nagyvonalú lenni... bár én inkább úgy mondanám, kiábrándult. Legalábbis a politikából meg a politikusokból. Hála istennek a világ nem csak ebből áll.

Sir Galahad 2012.11.13. 18:36:45

@Squid: "ilyen pusztítást SENKI SOHA nem vitt véghez bő két év alatt!" - írod. Te az elmúlt két év előtt hol éltél?

Sir Galahad 2012.11.13. 18:40:23

@timargabor: No, akkor ezt megbeszéltük.

régi_vendég 2012.11.13. 18:44:17

@Sir Galahad: bocsáss meg, de azt kell mondanom, hogy a kiábrándultság ma olyan luxus amit azok az emberek akiknek családjuk van és itt akarnak élni és megöregedni, nem engedhetnek meg maguknak.

Squid 2012.11.13. 18:54:17

@Sir Galahad: "Te az elmúlt két év előtt hol éltél?"

Itt.. A szocik is katasztrofális módon ügyködtek, de ilyen pusztítást ilyen rövid idő alatt nekik sem sikerült összehozni.

Senki nem gondolta volna, hogy a Fidesz nem csak hogy eléri az ő szintjüket, hanem Mariana árok mélységű lefelé vezető szakadékot nyit, majd szépen belevezeti az országot..

eax_ 2012.11.13. 18:55:56

"pályakezdőknek a minimálbérnél is alacsonyabb (!) jövedelemplafont vezetne be"

Jovedelem _plafont_? Ez egesz biztos? Jo lenne erre valami forras.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 19:02:24

@Sir Galahad: Előbb-utóbb neked is el kell döntened, hogy Orbán Viktort szereted-e jobban, vagy Magyarországot, mert Orbán már döntött.
Ő Orbánt szereti jobban.

Sir Galahad 2012.11.13. 19:02:33

@régi_vendég: Szerintem meg épp ez az, ami elviselhetővé teszi a dolgokat: hogy politika helyett olyasmivel foglalkozunk, amiben értéket találunk, ami megszépíti legalább picit az életünket.

Sir Galahad 2012.11.13. 19:03:30

@kolbászoszsömle: Magyarországot szeretem jobban, de jobban szeretem Bajnainál, Gyurcsánynál, Vonánál és a többinél is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 19:04:31

@régi_vendég: Szerintem, ezt az országot kb. a kiegyezés óta a kispolgári rosszindulat mozgatja.

Sir Galahad 2012.11.13. 19:06:09

@Squid: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy kevesebb rosszat tettek. Egyébként ahogy az embereket ismerem, lesznek, akik mondjuk négy év múlva Orbánra is ugyanezzel a nosztalgiával gondolnak majd vissza.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 19:12:42

@Sir Galahad: Ha jobban szereted Magyarországot Orbánnál, akkor Orbán nem tud alternatíva lenni.
Ő az első, aki kiesik a rostán.
A többieknek a tülekedési joguk megvan, de a mestert nem lehet alulmúlni.

Sir Galahad 2012.11.13. 19:17:25

@kolbászoszsömle: Ne aggódj, alul tudják múlni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.13. 19:24:31

@Sir Galahad: Azt az embert, aki ellenzékben a " minél rosszabb, annál jobb" szerint politizált a permanens kampányában, majd kormányra kerülve, a legelemibb normákat is felrúgja -visszamenőleges hatályú törvénykezés- aztán eladja a családi ezüstöt, és arra büszke, hogy a "mi bankunk" helyett az uzsoráshoz jár pénzért, azt nehéz alulmúlni.
Nem lehetetlen, de nehéz és eddig még senkinek sem sikerült.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2012.11.13. 19:45:08

Orbán elmegy Kádár sírjához és megkérdezi Kádárt.
- Mond János bátyám mit tegyek azért hogy engem is úgy szeressenek ahogy téged?
- Gyere Viktor feküdj ide mellém!!!

Ez a vicc is nagyon jól példázza az emberek lekületét és vágyait. Vajon melyik nap fog megvalósulni az utolsó mondat?

aranyláz 2012.11.13. 20:04:48

@Squid: "Senki nem gondolta volna, hogy a Fidesz nem csak hogy eléri az ő szintjüket"

Nem mondod, hogy senki nem gondolta volna? Teljesen tisztán lehetett látni/gondolni. Páran meg is írták, hogy nagy balhé lesz, ha kétharmadot kapnak. Mondd, te merre jártál az elmúlt cirka 20 évben? És te ekézed őket, aki ennyit se látott előre? A helyedben inkább csöndben maradnék pff

régi_vendég 2012.11.13. 20:05:49

@Sir Galahad: az a helyzet, hogy ha ez még sokáig így megy tovább akkor a gyerekeinknek már nem lesz itt jövője. ha nem foglalkozom a politikával, mert kiábrándultam (mint ahogy te is) akkor is látom kell azt, hogy mi megy az oktatásban (iskolás gyerekeim vannak), és milyen lehetőségei vannak ma egy pályakezdőnek (testvéreim is vannak). látom, hogyan véreznek el sorra forráshiány miatt azok a cégek akik nem állami csecseken az elmúlt 10 évben jól prosperáltak, befektettek, fejlesztettek, most meg ott állnak forrás és megrendelés nélkül.(ők a megélhetésem forrásai, kénytelen vagyok látni őket) szerinted milyen jövő van itt? ha megtalálja a "világ" azt az üzletágat ami felrántja a gazdaságot a mostani állapotából, abban mi sem most és ha így megy tovább akkor a jövőben sem fogunk részt venni, mert sem technológiai fejlettségünk nem lesz hozzá, sem kiművelt emberfőnk. hát ez a baj a jövővel és ezért mondtam azt, hogy a mai kiábrándultságunk a jövőnkbe kerülhet.

Squid 2012.11.13. 20:15:06

@aranyláz: "Nem mondod, hogy senki nem gondolta volna? Teljesen tisztán lehetett látni/gondolni. Páran meg is írták, hogy nagy balhé lesz, ha kétharmadot kapnak. Mondd, te merre jártál az elmúlt cirka 20 évben? És te ekézed őket, aki ennyit se látott előre? A helyedben inkább csöndben maradnék pff"

Igaz!

Én sem vártam tőlük semmi mást mint amit anno csináltak, de azt neked is be kell látnod, hogy a mélység amibe rántják az országot meg sem fordult a fejekben. Értem én a kormányon majd ellenzékben mutatott magatartásuk alapján interpolálható volt mi fog történni, ami engem meglep és sokkol, hogy a legpesszimistább becslések is rózsás leányálomnak tűnnek így utólag.

Ja és mielőtt felmerülne, rohadtul nem a Fideszre szavaztam (ez igaz bármelyik választásra)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.13. 20:24:39

@kublerek:

"Ez a vicc is nagyon jól példázza az emberek lekületét és vágyait. Vajon melyik nap fog megvalósulni az utolsó mondat?"

Nem kívánom a halálát, mert akkor nem látná, ahogy egy későbbi sikeres kormány felépíti a demokráciát. Számára az nagyobb büntetés lenne.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.13. 20:25:14

@kublerek:

"Ez a vicc is nagyon jól példázza az emberek lekületét és vágyait. Vajon melyik nap fog megvalósulni az utolsó mondat?"

Nem kívánom a halálát, mert akkor nem látná, ahogy egy későbbi sikeres kormány felépíti a demokráciát. Számára az nagyobb büntetés lenne. - Főleg ha nem vehetne részt a demokratikus aktusokban.

Squid 2012.11.13. 20:39:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Nem kívánom a halálát, mert akkor nem látná, ahogy egy későbbi sikeres kormány felépíti a demokráciát. Számára az nagyobb büntetés lenne. - Főleg ha nem vehetne részt a demokratikus aktusokban"

Jelen mentális állapotában és az anno elvesztett választás után történtek tükrében szerintem az ajtót végleg beteszi nála ha bebukja 2014-et.

Én ezt kívánom! Utána egy ország megnézheti, hogyan omlik le az egész Narancsvidék és temeti maga alá a többi nímandot.

dr kíváncsivagyok 2012.11.13. 20:46:24

"„Reálbércsökkenés lesz jövőre, de ha az eddigi évek reálbércsökkenéseit összeadjuk, az összességében reálbéremelést jelent”."

Nesztek bazmeg....ezeknek adtatok 2/3 - ot...

dr kíváncsivagyok 2012.11.13. 20:49:28

@Squid: "Én sem vártam tőlük semmi mást mint amit anno csináltak, de azt neked is be kell látnod, hogy a mélység amibe rántják az országot meg sem fordult a fejekben. Értem én a kormányon majd ellenzékben mutatott magatartásuk alapján interpolálható volt mi fog történni, ami engem meglep és sokkol, hogy a legpesszimistább becslések is rózsás leányálomnak tűnnek így utólag."

Sajnos kevesen voltunk , akik 2010 tavaszán ezt előre láttuk !
Minden létező helyen elmondtam :
Könyörgöm ,...csak 2/3 - ot ne !!! Senkinek se !!!

régi_vendég 2012.11.13. 21:08:02

@dr kíváncsivagyok: és ezek basztatják az oktatást. iszonyatos nah...

SPYD3RM4N 2012.11.13. 21:09:57

Egy darab olyan embert ismerek a személyes köreimből, aki még ma is büszkén vállalja a 2010-es szavazatát. Őt nem érdekli a napi politika, őt egyféle dolog érdekel: a magyarországi foglalkoztatás és munka körül történő makro dolgok. Ő úgy látja, hogy Magyarországon az adóváltozások a munkának kedveznek, tehát több lesz a munkahely; továbbá, hogy az adóváltozások és a szociális rendszerbeli változások a dolgozókat segítik, tehát a léhűtő életmódot szorítják vissza. Ez a fontos számára, és ebben jó irányba haladónak tartja a Fidesz uralom alatti Magyarországot.

Ezt csak azért írom, hogy adalékkal szolgáljak ahhoz, hogy - a cikkben leírtak, a naponta tapasztalható hajmeresztő kormányzati és fidesz-körüli dolgok ellenére - hogy láthatja egy ma is Fidesz-szavazó a dolgokat. (Mármint azon nagyon kevesek egyike, akit nem csak az agyatlan hőbörgés és gyűlölet sodort a Fideszhez, hanem akinek tényleges elvárásai, saját világképe, értékei vannak.) (Nem megítélve itt azt, hogy az ő látásmódja jó-e, vagy hogy az ő hozzá eljutott hírek igazak-e, vagy hogy az hozzá eljutott hírekből ő megfelelő következtetéseket von-e le.)

aranyláz 2012.11.13. 21:40:47

"Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."

"Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét."

"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ……ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet."

"Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel.
És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány."

Tanulságos mondatok, egy tanulságos beszédből.
index.hu/belfold/szoveg3928/

nyisziati 2012.11.13. 22:45:02

@Link Elek:

:DD

ez nálam simán megér egy "nap kommentje" plecsnit...

nyisziati 2012.11.13. 22:48:40

@Squid: "A hajmeresztő az, hogy mi az adófizetők ezt tűrjük.. "

Szerintem inkább az a hajmeresztő, hogy 2/3-ot kaptak. Pláne, mivel te is írtad, hogy az első kormányzásuk idején mindenki pontos képet alkothatott, mire számíthat tőlük. Félelmetes, milyen gyorsan elfelejtették az emberek, ill. mennyire nem tanulták meg a történelmi leckét. Márpedig aki nem tanul, az ismétel.

Csak most kábé tízszeres áron.

nyisziati 2012.11.13. 22:53:04

@Squid: "Bárhol is van Kádár koponyája, az tuti senki nem alszik körülötte 100méteres körben az üvöltő röhögés miatt.."

Szerintem ha élne, nem röhögne...
Szégyellné, hogy ennek a bagázsnak egyszer köze volt hozzá. Nem vagyok Kádár-hívő, mert szerintem árulással jutott hatalomhoz, de a Fidesz köröket ver rá köpönyegforgatásban és az ország érdekeinek elárulásában.

nyisziati 2012.11.13. 22:57:33

@kolbászoszsömle: "Szerintem, ezt az országot kb. a kiegyezés óta a kispolgári rosszindulat mozgatja.
"
Előtte meg kisnemesi rosszindulat, széthúzás, főnemesi árulás, pártoskodás stb. lásd Himnusz idevágó sorai (az általánosan énekelt első versszakon TÚL).

nyisziati 2012.11.13. 23:05:27

@aranyláz: "Tanulságos mondatok, egy tanulságos beszédből. "
Így van. A legnagyobb tanulság, hogy noha igazat mondott, de senki nem akar változtatni rajta a felső tízezerben. Sőt Orbán intézményesíteni akarja a minél nagyobb szakadékot "köztük" és a "pórnép" közt.
A zemberek pedig behúzzák a nyakukat és várnak, "hátha jobb lesz".

Ez meg felettébb dühítő.

Pláne, hogy sokan a szavazási kedvüket is elvesztették, amire még rá is játszik a Fidesz a regisztrációval (tudják ők, merre a legkisebb ellenállás...).

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.11.14. 06:53:43

@Sir Galahad: még egy pontosítás: nem annyira a jobboldalt ekézzük, inkább a magát annak nevező kormányt (is). Ahogy ez a poszt is írja, vannak dolgok, amelyek egy jobboldali számára nem igazán vállalhatók.
süti beállítások módosítása