A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A Fidesz-médiabirodalom visszavág

2016.11.28. 14:39 Carnivore

Ha valamit megtanulhatott a kormánypárt az elmúlt majdnem két évtizedben (kereskedelmi médiakorszak), az az, hogy a hatalmat ugyan média-ellenszélben is meg lehet szerezni (lásd: 90-es évek baloldali médiatúlsúlya vs. első Orbán-kormány), megtartani azonban már csak úgy lehet, ha szövetséget kötnek, vagy átveszik felette az uralmat. Nem nehéz kitalálni, melyik utat választották.

A Fidesznél régóta tervezték és már építik a média-halálcsillagot, vagyis egy olyan hír- és kulturális hálót, aminek segítségével nemcsak átvehetik az uralmat a médiapiacon (hiszen ez már rég megtörtént), hanem átvehetik az uralmat a közgondolkodásban is. Olyan az egész, mint egy bizarr pszichológiai kísérletsorozat a 30-40-50-es évek Amerikájából, amikor embereket zártak be szobákba és tették ki őket különböző hatásoknak, hogy aztán végignézzék személyiségük átalakulását. Nem csoda, hogy a Vajna-Habony-Mészáros-irányította médiában meglehetősen idejétmúlt, nosztalgikus módszerekkel is találkozunk, mint a film-képkockák közé rejtett Paks2-reklámokkal, vagy pontosan ugyanolyan címlappal rendelkező újságokkal.

Ez az egész koncepció lényege: ha nem tudnak minőségi különbséget hozni a baloldali médiafelülettel szemben, akkor egyszerűen lefedik. A közönség pedig eszi vagy nem eszi; ezt kapja. Ha nincs más, akkor előbb-utóbb úgyis megeszi.

Hol tart most az építkezés? Nos, azt látjuk, hogy a médiumok felvásárlása szüntelenül zajlik, igaz, meglehetősen időigényes misszió, hiszen a legértékesebb felületekhez nem könnyű hozzájutni. Nyilvánvaló, hogy a baloldal politikai birodalmának bukása nem járt automatikusan az utolsó (média)bástyák feladásával, így Népszabadságtól az ATV-ig mindenhol meg kell(ett) találni azt a hátsó titkos bejáratot, aminek segítségével szinte belülről lehetett szétrobbantani az "objektumot".

Ne felejtsük el, hogy ebben az országban valaha létezett azért elvi alapú politizálás is (az, hogy milyen elveken alapult, abba most jobb, ha nem megyünk bele...), ami azt jelentette, hogy egy médiacsomag tulajdonosát nem lehetett csak úgy rávenni arra, hogy megszabaduljon termékétől. Ravaszabb módszerekhez kellett folyamodni: meg kellett támadni, le kellett járatni a főszerkesztőt; ki kellett rúgatni a főszerkesztőt; le kellett cserélni a teljes stábot; stróman kezébe kellett adni a kiadót; vagy el kellett venni a sugárzási jogot. Eközben a túloldalon állami hirdetéseken keresztül kellett hízlalni a nyájat.

the-making-of-star-wars-the-empire-strikes-back-image-picture-8.jpg

Ha azt hinnénk, hogy a munka befejeződött, tévednénk. A helyzetet jól jellemzi az a viselkedés, ahogy a baloldali médiumok képviselői állnak hozzá az ügyhöz: minden alkalommal tébolyultan kiáltják ki a sajtószabadság végét (ami mindig attól a ponttól kezdődik, amikor épp elsüllyesztik egyik-másik médiahajójukat) és persze sajnáltatják magukat. Aztán szépen hazamennek. Vagyis: tökéletesen aszerint tesznek, ahogy az a Fidesz-médiabirodalomnak tetszik. Nem csoda, hogy összeesküvés-elméletek özöne terjed szájról szájra, miszerint a ballibek rég lepaktáltak a Fidesszel és lépésről lépésre játsszák a kezükre a sajtóorgánumokat.

Azért ne legyünk igazságtalanok: ebben a médiabirodalom-építésben érezhető a bosszú íze is. Szóval vannak még olyanok, akik elvi kérdést csinálnak a hatalomépítésből, a visszavágásból. Ide tartoznak például azok a sajtómunkások, akik hihetetlenül motiváltak a nagy feladat végrehajtásában és közéleti szerepet arccal és névvel vállaló képviselőik mindig kaján vigyorral, őszinte örömmel fogadják az újabb trófeák begyűjtését (a Simicska-, illetve Széles-féle televíziók politikai vitaműsoraiban heti rendszerességgel nyomon követhetők, amelyek nyilván a legelkötelezettebb közönségnek készültek).

Szépen lassan tehát mindenki átáll a "sötét oldalra" - ha nem is mindig tudatosan (lásd: bulvár médiapiac átalakulása). S talán vannak köztük olyanok, akik mindig is oda tartoztak. Persze, lassan kell haladni, hogy a közönség folyamatosan szokja, elfogadja. Hiszen most még nem mindenki akarja átélni a párthoz tartozás katarzisát. Sőt, a legtöbben valószínűleg egyszerűen csak békét akarnak, ezért kisebb, halkabb csetepatékkal kell jó háttérmunkát végezni. Személycserék, fokozatos átállás, néha visszakozás. Semmi hirtelen mozdulat. Ráérünk.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

93 komment

Címkék: média fidesz népszabadság sajtószabadság államhatalom médiajelenlét nemzeti együttműködés rendszere NER

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr812005378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 15:00:35

Most komolyan: miért akkora baj, hogy nincs totális liberális túlsúly a médiákban?

A liberális túlsúly leveréséhes állami akarat kellett. Pont.

nevetőharmadik 2016.11.28. 15:46:53

@maxval bircaman BircaHang szerk: Tehát ha nem Orbán propagandája folyik mindenhonnan, akkor az már totális liberális túlsúly?

Túltolták csöppet, birca, ennyi a gond.

2016.11.28. 18:41:59

@maxval bircaman BircaHang szerk: Miért lenne jó egy olyan társadalom ahol az átlagember vezérelt ízlésének a gagyi szappanopera és reality az esztétikum netovábbja?

2016.11.28. 22:13:55

@maxval bircaman BircaHang szerk: Akkor Orbán Vajna segítségével a liberális tömegdemokrácia ízlésvilágának kialakításán dolgozik? A válaszodból ez derül ki.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.11.28. 23:44:01

25 éve amott volt a totális mediauralom.eddig tarott.ennyi tehetsegetek van gyerekek

pamut 2016.11.29. 00:26:43

Épp csak a lényeg maradt ki a poszt végéről: épül a szép új orbánkommunizmus.
A sajtó 95%-a már az orbáni szenny mocsok hazugságot fújja. Az arány hasonló a Kádár-korabeli időhöz, akkor volt Szabad Európa, ma is van még 2-3 szabad médium, az elérésük is kb. annyi lehet mint egykoron a Szabad Európáé volt.

Az állampárti szennymédia-birodalom viszont tán még a kádári komcsiknál is alpáribb és aljasabb.

pamut 2016.11.29. 00:35:13

:DDD

"Szijjártó szerint természetes, hogy munkatársai összehozták Pharaont Tarsollyal"

444.hu/2016/11/28/szijjarto-szerint-termeszetes-hogy-munkatarsai-osszehoztak-pharaont-tarsollyal

fideszes trolloknak, akik itt a neten a gyakornoki idejüket töltik hogy aztán majd mindenféle kamu szóvivői állásokban feljebb szopják magukat, közelebb az orbáni segghez és a nagy szajrékhoz, szóval nekik javaslom megtekinteni a cikkben a videót, példa értékű, sokat tanulhatnak belőle: ahogy az a szíjjas nevű féreg, aki most a magyarságot megalázva miniszteri pozíciót foglal el, ez a féreg nem hogy szemrebbenés nélkül, de egyenesen büszkén meséli, hogy neki az a dolga hogy összehozzon nemzetközi körözés alatt álló bűnözőt magyar üzletemberrel (dettó bűnözővel).

normális országban egy ilyenbe természetesen azonnal belebukna egy miniszter, nálunk várhatóan még kitüntetést is kap a gecije.

pamut 2016.11.29. 00:36:20

ja, a mai nagy fideszes lebukás megvolt fiúk? :D
hogy egymilliárdos ingatlana van az orbán-családnak? :DD

vajon lehozta-e ezt a fideszes szennymédia-birodalom? :DDDD

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 05:57:25

@dr kotász:

Ott kell működni, ahol igény van. Az átlagember nem akar közéleti médiákat, hanem helyette hülyeségeket akar. Ez nem Orbán találta ki, ez a rendszerváltozás eredménye.

profiügyfélszolgálat 2016.11.29. 06:18:10

Mindkét oldal a sötét oldal.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.11.29. 07:12:15

@pamut:

Pharaonról már a ballib média is azt írja, hogy az Amcsi titkosszolgálat embere:

magyarhirlap.hu/cikk/72886/Turhetetlen_37
A BCCI összedőlése utáni kártérítési eljárásban felmerült, hogy Pharaon megtarthatott több százmillió dollárnyit a bank vagyonából, azért érdemes lenne Pharaon vagyonát is zárolni, majd bevonni a kártérítésbe. A bank felszámolói azonban úgy ítélték meg, hogy ez nagyon időigényes és drága lenne, Pharaon ugyanis a legtöbb cégét és ingatlanját bonyolult strómanrendszeren keresztül birtokolja, ezt visszafejteni pedig nagyon nagy munka.

Ezért inkább úgy döntöttek, hogy megegyeznek Pharaonnal. Egy 2012-ben keletkezett BCCI-s belső dokumentum szerint 2001-ben meg is állapodtak, hogy Pharaon összesen 175 millió dollárt fizet a kártérítési kasszába, és ezt a pénzt Pharaon 2005-ig hiánytalanul be is fizette.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.11.29. 07:19:07

@VaradiJanos:

Az feltünt, hogy az index tele van az MSZP, GYurcsány meg a többi ótvar bérrettegő blogjával ?
Így épül a baloldali véleménydiktatúra.

Melyek legnagyobb részt azon sírnak, hogy jobboldali véleménydiktatúra van, holott nincs is kitéve itt sem 1 darab nem sok, annyi jobboldali blog sem.
Viszont cserébe tele van rakva ballib bérrettegéssel az index címlap.

Mint ez is.

madmanic78 2016.11.29. 07:58:45

@maxval bircaman BircaHang szerk: pont ezért nem tiltanak ki téged és az alregjeidet minden fórumról.. Igényünk van rád.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 08:01:51

@pamut:

Kedd van, megbukott mar?

Netuddki. 2016.11.29. 08:10:29

Remélem, azért ezek a média munkások számolnak azzal az eshetőséggel is, hogy az orbán rezsim bukása után bűnrészesként felelősségre lesznek vonva...

Netuddki. 2016.11.29. 08:14:54

@Legeslegalja: Osotobenkó fidesztroll! Ezt minden neked nem tetsző blogba bekopizod. Ki tartja a fegyvert a fejedhez, hogy az index blogokat fogyaszd?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.29. 08:27:26

@Tibi !:

Bájos ahogyan embereket fenyegetsz nyíltan a véleményük leírása, kinyilvánítása miatt.

Nem tünt fel, hogy a munkásőrséget és az ÁVH-t már feloszlatták, te szerencsétlen ?

Stenonis 2016.11.29. 08:35:12

@Ballib cenzúrázók réme 19:
És lettek helyette szép nagydarab fradiszurkolók meg savazó harcinyuggerek.

de let e ... 2016.11.29. 08:35:24

@Legeslegalja: Mindez lényegtelen . A rendőrségnek , nincs mérlegelési lehetősége , végrehajtó hatalom . A manus ellen érvényben lévő körözés van , amint észlelik , hogy az ország területére lépett , el kell fogniuk és őrizetbe venniük . Amint a cellában van elkezdődhet jogi herce-hurca a körözést kiadókkal ,hogy miért is kellett letartóztatni meg hogy kiadjuk e nekik vagy itt folytatjuk le az eljárást stb...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.29. 08:38:06

@Stenonis:

Nem pontos. Az egykori ÁVH-s és munkásőr csőcselék az otthon veri a billentyűt és isteníti Gyurcsányt és szidja a Fideszt.
A leszármozottaik azok kis sípokkal megpróbálják a több ezres ünneplő tömeg megemlékezését szétverni.
Aztán csodálkoznak hogy pár nyugdíjas köréből a rendőröknek kell kimenteni őket.

Netuddki. 2016.11.29. 08:52:53

@Ballib cenzúrázók réme 19: Ó bammeg, te ostoba szerencsétlen közpénztolvaj századvéges gejza!
Mit nem bírsz értelmezni a bűnpártoláson, bűnrészességen, he?

Netuddki. 2016.11.29. 08:55:11

@Ballib cenzúrázók réme 19: Áh, értem, te a nicktolvaj, fideszesnek látszani akaró, provokátor vagy. Ez rosszabb mintha fideszdroid lennél, elmész a jó anyádba, oda!

Stenonis 2016.11.29. 09:01:50

@Ballib cenzúrázók réme 19:

A volt munkásőrök a fidesznek tapsolnak.
Hiszen Zoltai munkásőrelvtársuk miniszteri főtanácsadó lehetett.
Sőt egy III/II-es tisztből rendészeti államtitkár.
Könnyesen törölgetik a szemüket, hogy a daliás 1980-as években milyen remekül küzdött az államtitkár út a belső reakció ellen.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 09:03:01

@Tibi !:

Ha elszamoltatas lesz, akkor ugye eloszor a napkeltevel kezdesz? Annal melyebbre sulyedni nem lehet, meg a Tv2 is Reuters hozza kepest...

citrix 2016.11.29. 09:11:57

"állami hirdetéseken keresztül kellett hízlalni a nyájat."
Pontosabban: pártállami hirdetésekkel. Ahogy József Attila írta: míg megvalósul gyönyörű képességünk, a rend.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.29. 09:15:23

@Stenonis:

Ne viccelj már..
Elég ha elolvasod a Tibi nevű Gyurcsány csicska beírásait.
Mindenkit börtönbe zárna aki mást gondol a világról.
Szánalmas ÁVH-s mentalitású minden GYurcsnyista.

Kiket sikerült miniszterelnöknek jelölni a szánalmas ballibeknek eddig ?

- Egy 56-ban Nyugati térnél lövöldöző Horn nevű pufajkást
- Egy D-209 fedőjelű KGB ellen küzdő Medgyessyt
- és Egy Dialógus csoportról jelentgető GYurcsány nevű spcilit, akinek az MSZMP KB szólt le a vizsgáira:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Stenonis 2016.11.29. 09:20:17

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Attól még egy exmunkásőrből lett miniszteri főtanácsadó és egy III/II-asből államtitkár.

Nem mellékesen miért szavazta le folyamatosan a fidesz az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.29. 09:24:18

@Stenonis:

Én úgy emlékszem az MSZP se hozta nyilvánsossságra ezeket, pedig már 12 évet voltak rendszerváltás óta kormányon, és az MDF se.

Egyébként a Mazsihiszes Zoltairól beszélsz, akit a szocik alatt minden létező tüntetésre felterjesztettek ?

" 2005-ben átvehette A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét a csillaggal, majd 2006-ban meglepetésre megkapta az '56-os szövetségtől az 1956-os szellemiség ápolásáért járó Pro Fidelia érdemrendet munkásőri és párttag múltja ellenére. 2009-ben Budapest díszpolgára lett."

Stenonis 2016.11.29. 09:32:27

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Igen, arra a Zoltaira. Jó elvtársa volt Kádárnak, jó elvtársa Horn Gyuszinak és jó elvtársa Orbánnak is.

Szóval a fidesznél az mszp a mérce? Egy platformon vagytok a komcsikkal?
Vagyis nem. Az mszp egyszerűen nem foglalkozott a témával. A fidesz meg ellenzékben egy indítványt sem tett, hogy tárgyaljanak róla. Most meg fidesz leszavazza. Rosszabbak vagytok a maszoposoknál is...

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.29. 10:10:18

@Legeslegalja: te kommunista vagy, szélsőbalos, mint a fidesz elvtársaid. Akár hogy mondogatjátok hogy jobboldal jobboldal, attól még maradtok kádárista kommerek, ahogy a családotok is nyilván az már évtizedek óta.

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.29. 10:13:11

@Ballib cenzúrázók réme 19: tehát azt momdod "elvtárs" hogy nem különböztök a maszoptól? Jaj komcsikám ez nem újdonság, hát kilóg a lóláb, meg az mszmps gyökereitek is ;)

konrada 2016.11.29. 10:30:19

@Tibi !:
...szvsz. ugyanaz tarthatja az ő fejéhez is, mint azoknak, akik ebben a blogban - itt az Indexen - arra panaszkodnak, hogy csak kormánypártit olvashatnak...;))

Andy73 2016.11.29. 10:31:50

"Szépen lassan tehát mindenki átáll a "sötét oldalra" - ha nem is mindig tudatosan"

Ez a mondat találó, amennyiben ironizálni próbál, ezt jelzi az idézőjellel. A blogger is érzi, hogy csak így van értelme annak, amit ír. Merthogy a normálisan gondolkodózók számára, akik mára már túlnyomó többséget jelentik, a sötétséget a baloldali médiauralom jelentette.
Azok (voltak) a sötét firkászok és médiamunkások, akik 40 éven át hazudtak a kommunizmus alatt, éljenezve az elvtársaiknak. Majd befeketítették az első szabadon választott kormányt, és a pufajkást ültették az ország nyakára, a népnyúzó Bokrossal, akit szakértőnek hazudtak. Majd a D-209-est és az öszödi böszmét jutatták hatalomra, és ott tartották éveken keresztül tartó szerecsenmosdatással. Na ez volt a sötétség, ahogy a szerző is érzi és tudja.
Egyszerűen ennyi időnek kellett eltelni, hogy végbemenjen a rendszerváltás, a sajtóban is. Fel kellett nőni egy új generációnak, hogy a régi elvtársak kihaljanak.

pamut 2016.11.29. 10:52:36

@Legeslegalja: legalább azt fogd fel amit idézel. nem mellesleg tök mindegy lenne még az is ha az emberük lenne, ettől még egy iszonyú sötét alak borzasztóan zavaros ügyekkel a háta mögött, aki 20+ éve nemzetközi körözés alatt áll...

pamut 2016.11.29. 10:53:26

@Zsoltbacsi: kicsoda és miért tőlem kérded? ennyit tudsz, idióta?

pamut 2016.11.29. 10:54:32

hé, orbánmaffia: ma mennyit fogtok lopni tőlünk, magyaroktól?

gyurmicsek 2016.11.29. 10:56:38

@Andy73: Szóval a 100% balos médiauralom helyett kell 100% jobbos. Mert az sosenem hazudik.

"Egyszerűen ennyi időnek kellett eltelni, hogy végbemenjen a rendszerváltás, a sajtóban is."
Ez egy vicc ugye? Hol volt rendszerváltás? Annyival másabb ez a világ, hogy megvehetsz bármit meg utazhatsz külföldre. A többi nem változott.

pamut 2016.11.29. 10:59:36

hehe, az orbánmaffia már a látszatra sem adva mossa a pénzt a kamu szennysajtójában:

index.hu/kultur/media/2016/11/29/dragan_hirdetik_a_semmit_a_kormanybarat_sajtoban/

az ugyebár régi, rutinszerűen alkalmazott lopásuk, pontosabban kiépült és üzembiztosan működő lopási infrastruktúrájuk, hogy úgy lopnak el tőlünk magyaroktól súlyos milliárdokat, hogy simán sokszorosára túlárazva telenyomják kamu hirdetésekkel a mocsok fos szennysajtójukat a TV2-től az MTV-n át a szir-szar kis seggnyaló újságjaikig.

de már a látszatra sem figyelnek bazdmeg, még az a honlapjuk sem működik mait a mi hirdetnek (a mi pénzünkön hogy tisztára mossák):

"A hirdetésben látható mvmedison.hu oldalon egyelőre semmi nincs, egy hírlevélre lehet feliratkozni, amit a Népszava lelkiismeretesen meg is tett, de nem kapott vissza semmit. Az MVM arra a kérdésükre, hogy miért pont a nem auditált, becslések szerint 5000-es példányszámmal bíró kormányközeli lapban hirdetnek, nem válaszolt semmit."

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:00:04

@pamut:

Ti szoktatok keddenkent bejelnteni, hogy megbukott a patas, csutortokon meg menetrendszeruen jon az allamcsod....
Ennyit tudtok...

pamut 2016.11.29. 11:01:34

hehehehe, tudjátok miért lop az orbánmaffia? :D

mert "elmúlt8év" :D

"A reklámokat a hagyományoknak megfelelően az Egyesült Reklám Konzorcium, azaz Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának két cége, az Affiliate Network Kft. és a Network360 Kft. szállította, az állami reklámtenderek Messije.
A reklámköltések kérdése az Együtt politikusait is érdekelte, kérdésükre Rogán Antal propagandaminisztériuma a jól bevált elmúltnyolcévvel válaszolt."

pamut 2016.11.29. 11:02:45

@Zsoltbacsi: jól van debilke, na akkor most szépen idézz tőlem csak egy darab ilyen kommentet ahol bejelentettem hogy megbukott.

közben amúgy lopják szét az országot ma is,d e ez téged nem zavar hisz te nem magyar vagy hanem fideszes.

pamut 2016.11.29. 11:04:19

hé, kollaboráns fideszesek!

HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA??????????

jotekony koc 2016.11.29. 11:06:50

@FILTOL: Ezaz, hogy tehetséggel nem tudtátok lenyomni a baloldali médiát.
Ezért a bezárását találtátok ki, hogy a ti fos műsorotok maradjon egymagában mindenhol.

A jobboldal egy tehetségtelen, izléstelen bunkó banda. Ezt kapja a néző-olvasó, és már nincs kedve tévét nézni, olvasni.

Hogy nem ez volt a célotok és reményetek, az biztos, mivel mindig felismeritek, hogy szar műsornak nincs közönsége, ezért bezárjátok, vagy felvásároljátok közpénzből azt a médiát, amelyiket még meglátogat a közönség.

Annyira látszik, hogy szar bugrisok vagytok.

Versenyképtelen falusi selejtek.

Na emésztgesd, robot.

jotekony koc 2016.11.29. 11:07:45

@pamut: Ráhelke saját lábából.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:09:33

@pamut:

Ez kb 4-5%nyi embert erdekel, pont annyit, mint amennyi a gyurcsanyseggnyalo partodnak van....

A tobbieket meg az erdekli, hogy sosem volt meg ennyi mobilelofizetes forgalomban (13 millio), soha nem volt ennyi szemelyauto forgalomban (3,7 millio), raadasul a kocsik atlageletkora is folyamatosan csokken.
Ti hazudoztok a 4 millio ehezorol, csak azt nem erti senki, hogy akkor miert kellett ennyire harcolni a boltzar ellen, ha ugysincs vasarlo. Ja nem, mindig tele a tesco parkolo....

pamut 2016.11.29. 11:10:55

@Zsoltbacsi:
leszarom hogy szerinted kit mit érdekel, te egy fizetett seggnyaló vagy. a kérdés az hogy

HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA????????????

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:11:11

@jotekony koc:

Ja, mert a napkelte sokkal jobb volt... Az termeszetes volt, amikor a friderikusz kilora megvette Lendvai Ildikot...

Andy73 2016.11.29. 11:11:46

@gyurmicsek: Vagy nem éltél a múlt rendszerben, vagy rosszul emlékszel. Akkor nem írhattál volna ilyeneket, de ha mégis, akkor már hűvösön lennél.
Egyébként még ott a Népszava és az ATV, szóval még mindig van fórumuk az elvtársaknak.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:12:00

@pamut:

En egy vagyok a 2,5-3 millio szavazobol, te is egy vagy a 3-400 ezerbol. Csak ennyi a kulonbseg....

pamut 2016.11.29. 11:16:03

hehe, össze-vissza hazudoznak ebben is, mondjuk a saját szavazóikat nem érdekli hogy debil baromnak nézi őket a saját pártjuk, akiknek teljesen szabadon hazudhatnak bármit bármikor bármeddig, akkor is ha lebuknak, nyugodtan hazudhatank tovább mert a szavazóik szinte élvezik hogy szarba veszi őket a saját pártjuk.
és ebben kivételesen igaza van a fidesznek, tényleg totálisan igénytelen hülyék a szavazóik akiket tényleg nem zavar mit hazudnak egyfolytában, hogy szarba nézik őket:

"Először azt mondták, hogy egyszer igényelt vízumot, aztán azt, hogy kétszer, majd jött egy újabb kormányzati verzió, amiből arra lehetett következtetni, hogy Pharaon egyszer sem adott be vízumkérelmet, mert elintézte helyette más. A legfrissebb állítás, amelyet kérdésünkre kaptunk, hogy az Interpol körözési listáján szereplő szaúdi üzletember egyszer valóban adott be személyesen vízumkérelmet, miután a jordán konzul elindította neki a procedúrát Budapesten. Az továbbra sem világos, hogyan Pharaon kapott-e tartózkodási engedélyt hónapokkal a vízumigénylése előtt. Ennél is különösebb, hogy Lázár és Szijjártó hetente máshogy, egymásnak is ellentmondva emlékezett az olajmilliárdos vízumigénylésének időpontjára."

pamut 2016.11.29. 11:17:49

@Zsoltbacsi:
te egy gyáva fizetett seggnyaló vagy, aki önmagára is igénytelen és annyira magyargyűlölő hogy telibeszarja hogy a maffia hogy zsebeli ki a magyarokat, és aki egy kérdésre sem mer válaszolni és gyáván menekülsz a kérdésem elől.

HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA????????????

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:21:04

@pamut:

Mar valaszoltam, hogy leszarom. Ennel magyarabbul nem tudom leirni. Arrol ne en tehessek mar, hogy nem tudod ertelmezni. Lefordittassam a google translattel heberre? Ugy menni fog?

Tessek: לא אכפת לי

jotekony koc 2016.11.29. 11:23:35

@Zsoltbacsi: Na, ezaz.
A Napkelte egyetlen reggeli tévéműsor volt, és már ez is médiatúlsúly volt nektek.

Pedig már akkor is annyi reggeli műsort csinálhattatok, amennyit akartatok.
Csak nem nézte senkise.

Ezért kell minden mást megszüntetni, mert még egyetlen kis nemfideszes pont is magához vonzza a nézőket.

A fideszes média idegesítő vagy szar. Vagy idegesítően szar.
Lehet választani.

pamut 2016.11.29. 11:25:04

@Zsoltbacsi: én meg már válaszoltam hogy egy önmagára igénytelen fizetett seggnyaló vagy és hogy gyáván menekülsz a kérdés elől.

sebaj, attól még a kérdés itt van, és nagyon-nagyon árulkodó hogy kussoltok ti kollaboránsok:

HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA????????????

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:26:22

@jotekony koc:

Az csak egy pelda volt, szerintem, es a tarsadalom tobbsege szerint annal melyebbre nem lehet sulyedni, meg a TV2-nek se sikerult.

De ott volt akkoriban: Meszaros-Juszt-Friderikusz-Bano-Balo-Frei-Bombera-Napkelte... Mar csak a dragaaranyosbolgarur hianyzott a nevsorbol...

jotekony koc 2016.11.29. 11:30:14

@Zsoltbacsi:

És ez a médiatúlsúly ?

Hogy ez a hat ember néha megjelenhetett egy Budapesten fogható pár órás műsorban ?

Ettől kellett beszarnotok ?

És ha megjelent, akkor mi van ? Orbán most minden lapról vigyorog rám és minden tévéből.

És még mindig nem untátok meg. Betegek vagytok.

pamut 2016.11.29. 11:35:14

@jotekony koc:

ne erőlködj, a fideszbolsi kommunizmust akarnak, egypárti sajtóval, mint Kádár idejében.

minden egyes lépést a független sajtó kinyírása felé hangos ovációval ünnepelnek.

minden egyes újabb tagját a fideszes hazug mocsok szennymédia-birodalomnak amelyik az undorító hazugságokat tolja egész nap, szintén hangos ovációval ünnepelnek.

nekik ez kell, propaganda, szennymédia, hazugságok, komcsi viszonyok a sajtóban is. gyűlölik a szabad magyar sajtót.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:37:04

@pamut:

Ki tiltja meg, hogy letrehozzatok akarhany ujsagot? Emlekszel a gazdad mondatara? "Ha tv kell nektek, vegyetek!"

Ja, hogy az a balfaszok baja, hogy nincs egyetlen milliardos se kozottuk, aki aldozna ra, mert tudja mindenki, hogy belathato idon belul nem kerultok kormanyra...

jotekony koc 2016.11.29. 11:44:09

@Zsoltbacsi:

Hogy legyen mit bezárnotok ?

pamut 2016.11.29. 11:45:57

@Zsoltbacsi:
én értem hogy téged ősember szintjére züllesztett a fideszes agymosó-gépezet, és ezért már csak törzsi szinten vagy képes gondolkodni, de pár ezer évvel előtted járok a civilizációban és ezért, veled ellentétben én képes vagy autonóm gondolkodásra, nem egy törzstag vagyok, nem képviselek senkit csak önmagamat. persze te ezt el sem tudod képzelni, illetve ha mégis, gyáva lennél beismerni még önmagadnak is hogy milyen sok ember van aki nálad különb. ennyit a többesszámról, meg a több baromságodról.

az is érdekes lenne hogy ha neked nincs bajod az állampárti sajtóval akkor mire hisztériáztál 8 évig torkod szakadtából hogy napkelte így napkelte úgy?, most annak az ezerszerese folyik de most nem zavar. ja hogy egy pontosan az a képmutató hazug álszent fizetett szardarab vagy akinek látszol.

független sajtót ebben az országban ma már senki nem tud indítani mert ezen a kicsi és szegény piacon állami (illetve állami cégek) hirdetései nélkül hosszútávon nem lehet megélni, az orbánmaffia pont ezzel a módszerrel cenzúráz és tesz tönkre mindent ami nem a sajátja.

ja és a kérdés, amit azonnal egy gyáva szarkupaccá változol és félelmedben másról kezdedsz beszélni:

HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA????????????

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:49:43

@pamut:

Erdekes, 2002-2010 kozott szinten allami penz nelkul csak elvoltak a jobbos lapok, sot meg bovultek is!

Zsoltbacsi 2016.11.29. 11:50:49

@jotekony koc:

Tan kenyszeritette barki is oket, hogy eladjak a nephazugsagot meg a nepszarat? Mert amikor eltettek a penzt, akkor jol esett, talan akkor nem kene kesobb ugatni... Tudod, a penztartol valo tavozas utan.....

pamut 2016.11.29. 12:03:53

@Zsoltbacsi: mert akkor nem volt anyagi cenzúra bazdmeg, kaptak állami hirdetést azok is! persze neked a fideszkommunizmus kell, szóval ne erőlködj a látszattal, senki nem veszi be!

ja:
HONNAN VAN AZ ORBÁN-CSALÁDNAK EGY MILLIÁRD FORINTJA????????????

jotekony koc 2016.11.29. 12:09:17

@Zsoltbacsi: Most például miért itt irkálsz, amikor már minden média a fideszé ?
Miért nem nézed, hallgatod, olvasod a saját médiátokat ?

Nekem már nincs olyan lap, aminek a címlapján ne a fideszpolitikusok vigyorognának.

De te élvezzed !

Mit ugatsz itt, mikor nézheted a Borbás Marcsit, ahogy zabálja a pörköltet pálinkával ?

Zsoltbacsi 2016.11.29. 12:36:27

@pamut:

Es ezt te el is hiszed? Ki tiltotta meg az APV Zrt-n keresztul hogy a Magyar nemzetben hirdessenek? Ehhez kepest a nepszabadsagban peldaul voltak kvotanepszavazashirdetesek...

NekemNemEzKell 2016.11.29. 12:51:27

@dr kotász: Bizony nem lenne jó! Ezért nem tragédia, ha nem a liberális media van túlsúlyban!

NekemNemEzKell 2016.11.29. 12:53:11

@pamut: Egy milliárd? Onnan ahonnan az ilyen ostoba kérdés! Hallottam már 2 milliárd, több milliárd, sok-sok milliárdos állítást is! Körülbelül annyira lehet igaz, mint a te egymilliárdos feltételezésed.

jotekony koc 2016.11.29. 12:53:45

@NekemNemEzKell:

Melyik tévécsatornát nézed ?

NekemNemEzKell 2016.11.29. 12:55:27

@Zsoltbacsi: Sorold őket sorban légy szíves, azt a mind a hármat! ( Nem szerintem annyi nem volt.) De ha ma rányomsz egy okosteló applikációra, ami ujságokból ad válogatást, a sorren 8 libsi, egy jobbos, majd újra 8 libsi egy jobbos...

jotekony koc 2016.11.29. 13:11:24

@NekemNemEzKell:
Magyar nemzet,
Magyar hirlap,
Heti válasz,
Magyar idők,
Blikk,
Index,
Thema,
Bors,
Reakció-Mandiner,
Pesti srácok,
Kurucinfó,
Barikád,
Duna Tv,
Duna World,
M1,
M2,
Hír Tv,
Echo Tv,
Lánchíd Rádió,
Mária Rádió,
Kossuth Rádió,
Petőfi Rádió,

..biztos sokat kihagytam, mert nem vagyok fidesznyik.

pamut 2016.11.29. 13:15:07

@Zsoltbacsi: mit hablatyolsz idióta? :DDD ezt a süket baromságot be is veszed? :DDD csak mert van pár hirdetés attól még a hirdetések 99%-át visszavonták! téged tényleg ennyire könnyen hangosan röhögve átbasz orbán te vadbarom?

Zsoltbacsi 2016.11.29. 13:16:19

@jotekony koc:

Megsugom neked, hogy pl a hirtv-barikad-magyarnemzet ellenzeki.
Ahhoz meg kulon pofa kell, hogy a zindexet is fideszesnek allitsd be...

pamut 2016.11.29. 13:17:14

@NekemNemEzKell:

:DDDDDDDDDDDDDDDd

OSTOBA BAROM :DD

És tudod mi a legszebb? :DDD Az hogy most bőszen tagadod, de ha fél perc alatt bebizonyítanám neked, akkor meg azon kezdenél jajongani hogy de biztos megérdemlik vagy hogy gyúrcsány. mert ennyi vagy bazdmeg egy nyomorult birka, akiről orbán pontosan tudja hogy bármennyit lophat mert te akkor is csal bégetsz meg tagadsz meg gyurcsányozol, mint a többi birka.

pamut 2016.11.29. 13:20:09

@jotekony koc:

tényleg sokat kihagytál, itt egy nagyobb lista, de valszeg ez sem teljes, íme a FIDESZKOMMUNIZMUS sajtója:

M1, M2, M3, M4, Duna, Duna World, az MR1 Kossuth, MR2, MR3, Echo TV, TV2, Magyar Hírlap, Magyar idők, Lokál, lokalhu, riposthu, faktorhu, 888hu, Napi Gazdaság, mandiner, pesti srácok, Info Rádió, Szentkorona Rádió, Katolikus Rádió, Mária Rádió, Napi Ász, Metropol + az összes ingyenes önkormányzati újság és helyi televízió

ÉS: óriásplakátok + a kibaszott Orbán-levelek milliószámra + rendszeres fideszes postaszemét szórólapokkal, füzetekkel + 30 milliárdos propagandaminisztérium Rogánnal, Habonnyal, Finkelsteinnel.

+
4cdn.hu/kraken/image/upload/s---8KfPw5L--/6wMrOiDA8nJ4LyNIs.png

nyígjatok fideszbirkák, nyígjatok!!!!!

jotekony koc 2016.11.29. 13:28:25

@Zsoltbacsi: Ez mind fideszes tulajdonú, vagy állami, de fideszesek vezetik, és mindet már vagy 10 éve.

Nem teljes a lista, mert a Népszabadság, az Origo, a Metropol még benne sincs, meg a gazdasági fideszlapokat és Nőklapját, meg Feminát, megyei lapokat még hozzá se írtam, pedig már 2010 előtt minden önkormányzat fideszes volt, úgyhogy a vidéki lapokat fideszes rokonok vezették és csinálták,
és hát Kálmán Olgicskát a fideszfeleséget se írtam bele, ugye.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 13:38:07

@jotekony koc:

Ennyi baromsagot...

Mond neked valamit a G-nap? (ha igen, akkor kb a lista felet kihuzhatod, ugyanis Simicska mar jobbikos)
Nepszabadsag meg nincs, nagyon helyes!

Az meg hogy az index fideszes lenne az evszazad poenja. Nezd meg a blogajanlot, kb 20 ballib blog jut 1 jobboldalira.

jotekony koc 2016.11.29. 13:45:27

@Zsoltbacsi: Nézd meg bátran az Index történetét, és fideszes tulajokat találsz benne végig.

A blogajánlóba azért raknak politikai blogokat, hogy a fidesztrolloknak legyen hol beírkálni a gyurcsányozásaikat.

Semmiféle G-nap nem mond nekem semmit. Simicska Orbán gyerekkori kispajtása, aki a Közgéppel elnyelt 2010 óta minden mozdítható eu-forrást, úgyhogy ha azt hazudja, mától szűz lesz, attól még nem nő be a micsodája.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 13:52:57

@jotekony koc:

"A blogajánlóba azért raknak politikai blogokat, hogy a fidesztrolloknak legyen hol beírkálni a gyurcsányozásaikat.
"

Vagy inkabb, hogy legyen hely, ahol ti ballibsik kiereszthetitek a gozt, mert mindenhol mashol csak a pofonokat(lasd migracio-trump) kapjatok...

jotekony koc 2016.11.29. 14:00:30

@Zsoltbacsi: Ugynmár. Nincsenek ballibsik, és nincsen gőzük sem, amit ki kéne ereszteni.

Csak ti vagytok, mind egyívásúak, orbánfajták, magatokfajták.

Élvezd Orbán gazdád, és ne aggódjál olyan hülyeségeken, hogy ballibsiknek gőze van. Gőze sincs.

Zsoltbacsi 2016.11.29. 14:03:12

@jotekony koc:

Vegre valamiben egyetertunk! Tenyleg nincsenek ballibsik, csak a bloggerek, a lakajmedia, meg a politikusaik akarjak elhitetni, hogy mekkora kormanyvalto hangulat van. Hany embert is sikerult osszecsoditeni az okt 23-i tuntire? Meg az index se mert 2000nel nagyobb szamot hazudni...

Vagy a foldnepszavazasra nem sikerult 200ezer alairast osszegyujteni, pedig volt olyan ember, aki 17x alairta...

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.29. 17:06:52

@Andy73: te úgy néz ki túl sokat éltél az előző rendszerben, azért sírod vissza "elvtárs"

2016.11.29. 21:17:39

@maxval bircaman BircaHang szerk: Ezt honnan tudod, hogy az átlagember hülyeségeket akar? Csináltál egy reprezentatív felmérést?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 05:11:12

@dr kotász:

Szimpla piackutatási kérdés. Nézd meg a többség mit olvas.

dr kotász (törölt) 2016.11.30. 08:27:38

@maxval bircaman BircaHang szerk: Honnan tudod, hogy mit olvas a többség? Honnan tudod, hogyan működik a piackutatás? Tudod mi a reprezentatív felmérési eredmény? Tényleg úgy gondolod, hogy karosszékből otthonról, hasadra ütve látod mit olvas a többség? Ki vagy te? Chuck Norris? Jóindulatúan fogalmazva nagyon naívak a válaszaid, nélkülöznek minden ismeretet jelen esetben a piackutatásról. A "szimpla piackutatás" egy ellentmondás, a piackutatás nagyon nem szimpla...

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 08:53:05

@dr kotász:

Szállj fel egy metróra Bp-en, s nézegesd fél órán keresztül miyen lapokat látsz az emberek kezében.

dr kotász (törölt) 2016.11.30. 09:10:54

@maxval bircaman BircaHang szerk: Naponta utazom Budapesten metroval, nem igazán olvasnak újságot, esetleg mobilon olvasnak. Amennyiben olvas valaki nyomtatott terméket, akkor könyvet. Viszont ez nem reprezentatív felmérés, nem tükrözi egyáltalán az olvasási szokásokat. Nagyon naív válasz.
süti beállítások módosítása