A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Fidesz a porcelánboltban

2015.06.26. 06:30 outisz

Lassan kezdhetünk aggódni, a kormány ugyanis öles léptekkel halad afelé, hogy megmutassa Európának, milyen az, amikor egy magyarok mellébeszélnek. Volt már ilyen, az úgy történt, hogy mi elkezdtünk futni, és mikor futottak utánunk, mi hátrafelé nyilaztunk, lóháton, persze. Akkor sokszor bejött, mígnem belefutottunk egy-két pofonba, nyugatról, persze. 

A menekültügy levezénylése - sajnos - eddig nem volt több mint hagyományos kormányzati kommunikációs cselfogás. A recept klasszikus, hirtelen, egyeztetés nélkül mondjunk valami nagyot, aztán napról napra vegyünk vissza a hangerőből, innen már kiabálni fognak az utánunk jövők. A szerb fal pont ilyen volt. A szerbek épp csak lefordultak a székről, mire kiderült, hogy mindez milliárdokba kerülne, Ausztria hőbörögni kezdett, mire Trócsányi elgondolkozott azon, lehet csak néhány hónapra kellene a fal. Az EU már képletesen a haját tépte, mire meglebbent a hír, hogy a fal ötlete igazából szimbolikus... A vicc kategóriája, hogy már a földikutyák miatt is kérdéses az egész. 5 millió menekült/bevándorló nem számít, 200 földikutya igen. Én kérek elnézést, nekem kellemetlen. Nincs itt semmi látnivaló, a Fidesz ezt csinálja évek óta a magyar ellenzékkel. De ami itthon vihar a biliben, az nemzetközi szinten rosszul is elsülhet, ott már nem Gyurcsányok és Tóbiások ülnek a padokban. A Dublini egyezség felfüggesztése, pardon fel nem függesztése, azaz felfüggesztésének felfüggesztése detto. Szimbolikus, persze. Ha Orbán ennyire szimbolizálni akar, akkor menjen el Brüsszelbe, és ajándékozzon két fasza kis kardot Juncker úrnak. Egy szablyát az Oszmán birodalomból, mondjuk amit az 1529-es bécsi ostromnál forgattak, és egy magyar végvári szurkálót. Ez kevésbé lenne bunkóság, de legalább valóban szimbolikus lenne. (Még megfejelné egy Jurisics Miklós vésettel, és készen is vagyunk. (Apropó, Jurisics: horvát nemes magyar területen az osztrákokért harcolt, na, ilyen is volt egyszer.) 

Magyarország helyzete most - sajnos - adott ahhoz, hogy az Európa figyelmének középpontjában legyünk. Finoman fogalmazva, a mi fenekünket nyomják délről (bár nem a miénket akarják, ezt se felejtsük), mégsem nekik fáj. Most lehetne kérni, akár követelni, felmérni, bemutatni, tárgyalni. Most lehetne számon kérni Európán a szolidaritást, az összefogást, hogy segítjük egymást a bajban. Ügyes kommunikációval a magyarokból most egy Európát védő, humánus, de a problémákról nyíltan beszélő nép képét tudnánk felvázolni az EU kék-csillagos egére. (Azt írtam nyíltan beszélő, és nem uszító.) És hogy miért erőltetném ezt, szemben a Fidesz elefánt-a-porcelánboltban stratégiája ellenében? Mert hatékonyabb.

Tudtommal Európa a szövetségesünk, és nem az ellenségünk. Ha elkezdjük őket szívatni, nehogy ők is elkezdjenek szívatni minket. Mi sem szeretjük az ultimátumokat, ugye? Most pipogya és tehetetlen bagázsnak tűnik az egész EU-s vezetés, de vigyázzunk, attól még egy kontinensnyi ország van alattuk, jóval komolyabb érdekérvényesítő kapacitásokkal, mint mi. Ha pedig nem jó a rendszer, meg kell változtatni, nem szétverni. Bojkottálhatjuk mi az egész EU-t, sőt, ki is léphetünk belőle, de egy dolgot ne feledjünk. Attól az illegális bevándorlók/menekültek problémája nem fog megoldódni. Felhúzhatunk mi akár két falat is márványból - mozgólépcsős metróval a földikutyáknak - egyedül nem fogjuk megoldani ezt a problémát, közben pedig rámegy ingünk, gatyánk.

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és nem maradsz le a későbbiekről sem:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

21 komment · 1 trackback

Címkék: bevándorlás fal szolidaritás földikutya Fidesz Európai Unió illegális bevándorló outisz menekültügy szerb-magyar viszony

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr907553042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: outisz: Fidesz a porcelánboltban 2015.06.26. 08:13:01

Lassan kezdhetünk aggódni, a kormány ugyanis öles léptekkel halad afelé, hogy megmutassa Európának, milyen az, amikor egy magyarok mellébeszélnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.26. 06:59:38

Pedig jó a Fidesz taktikája. A cél az országrontó ballibek marginalizálása. Ez minden magyar ember érdeke szerintem.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.06.26. 07:43:11

@maxval bircaman felelős szerkesztő: már marginalizálva vannak. Most az a kérdés, hogy az így szerzett (bel)politikai mozgásteret mire használja?

poor 2015.06.26. 08:16:28

@maxval bircaman felelős szerkesztő:
A fidesz a gazdaság tönkretétele után a társadalmat is tönkre tette!!! Mond milyen ballibekről vargyogsz orbán geci seggnyalóla???
ORBÁN TAKARODJ!!!!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.26. 08:17:39

@timargabor: Az ellenzék feladata most nem-ballib alapon megszerveződni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.26. 08:19:11

@poor: A Fidesz utat nyitott egy új, fenntartható irányba.

program készítő 2015.06.26. 08:50:39

A fidesz megcsinálta a költségvetés átment,elfogadták.Jöhet az újabb plakát(Olimpiát a Magyaroknak),a pénz meg dől hozzájuk.Az ellenzék meg olyan,mintha nem lenne,de a pénz csorog hozzájuk is.Ez a politika.

Boross Bence 2015.06.26. 14:09:39

Egy pontosítás: az EU nem tépte a haját képletesen a kerítés miatt. Más EU-s országokban is van kerítés, az EU-nak ezzel semmiféle problémája nincs.

Egyébként tény, hogy a Fidesz félelemkeltéssel próbál népszerűséget szerezni, de azt állítani, hogy a félelemnek nincs alapja (MSZP, liberálisok), hazugság. Inkább az volt a torz állapot, hogy korábban a béke szigetének gondoltuk magunkat, ami kimaradhat a nagy világméretű problémákból. Hát nem: nekünk is figyelnünk és tennünk kell a dolgunkat - egész Európa, sőt a nyugati civilizáció érdekében.

Amikor korábban a baloldal keltett félelmet - pl. 23 millió román özönli el Magyarországot, Irakban tömegpusztító fegyverek vannak stb. -, az is éppen olyan ellenszenves volt számomra, mint a mostani uszító plakátkampány, ráadásul annak semmiféle alapja nem volt.

empoftla 2015.06.26. 16:58:35

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Teljesen igazad van. De ha mégsem lenne fenntartható a fideszes vonal, az természetesen a nyugati-liberális-imperialista országok és a hátterhatalom ármánykodása miatt lesz. Persze ez valószínűtlen, mert a nyugat dől befele. A putyini-orbáni típusú politika-filozófia erkölcsileg is felsőbbrendű, és ilyen felé fordul mindenhol a világ, még az EU és Amerika is (amik jelenlegi formájukban az utolsókat rúgják). Ilyen mély válságot nem tudnak túlélni (ehhez képest a két VH, az olajárrobbanás, a kommunizmus elleni küzdelmük kismiska volt, azokkal még elbírtak, de a putyini-orbánista vonallal ez már nem fog menni)

a nagy hohoohooo 2015.06.26. 18:32:36

Orbánnál aljasabb"senkiházi bitang"-ot nem hordott hátán ez az ország ,képes volt a neonáci Jobbik,a szélsőjobb,-64 vármegye,betyársereg,stb.....az elbutított mélymagyarok szavazataiért uszítva ,toporzékolva,kuncsorogni az EU pénzéért.
Hol van ilyenkor a Magyarország még jobban teljesít?Hol van az EU éllovasai vagyunk?
Igen,korrupcióban,állami szintű törvényekkel fedezett lenyúlásokban.
Orbán a hisztivel elképesztő dolgokat ért el őszintén szólva.Szerette volna elhitetni az EU-val is.
Nem hitetett el senkivel semmit.Elment előadta a szokásos Háry Jánost oszt végig hallgatták és azt mondták kapsz kisfiam még egy kis lét! Azért mert Mi nem vagyunk Te! A táborokba mond el mi nem küldünk még embereket! Azonban miután itt előadtad magad azért elmondjuk náladnál nagyobb gondok is vannak nem Te vagy Európa mártírja! Hoztunk döntéseket és ennek értelmében a menekülteket terítjük náladnál jobb szívű országokba úgy ahogy ezt idáig is tettük! Tudod sok-sok tízezer jött tőletek, engedtétek is nagyokat röhögve! Egyet ne feledj ne zárd be a debreceni tábort és nem szervezz előtte tüntetéseket. Nem illik. (2006 ha még emlékszel). Hidd el lesz gondod így is elég mert ezek a menekültek ettől még megtalálnak téged is! Ha kérsz, segítünk. Előtte ne csinálj semmi ostobaságot! Orbán nem tényező, és mi sem vagyunk azok. Ez persze a lényegen, a tényeken nem változtat. Menekültek jöttek, jönnek és jönni is fognak. Mi meg pucolni az EU-ból, hamarabb mind gondolnánk. (mert már itthon valós tényként kezelik) ezt a félév alatt 61 ezer menekültet. Ez pedig nyilván egy légből kapott orbitális hazugság. Hosszú évek óta 3.000 körüli a menekültszám éves szinten. Nem hinném, hogy ez negyvenszeresére nő egyszer csak.
Orbán gumicsontjának sikere,fenét, csakhogy nagyon kétes a források célnak megfelelő felhasználása,eddig is lenyúlták az EU-s támogatásokat. Továbbá ez szín hitleri valós alapról induló ocsmány hazugsággá fokozott ferdítésekkel zsarolás sikere nagyon lovat adhat a magyar Mussolininek.

a nagy hohoohooo 2015.06.26. 18:44:13

@maxval bircaman felelős szerkesztő:

Naja,ez pontosan olyan:" maxval bircaman felelős szerkesztő · bircahang.org 2015.06.26. 08:19:11
@poor: A Fidesz utat nyitott egy új, fenntartható irányba. "

Úgyis mint:

"bircahang.org 2015.06.24. 18:46:04
@Pop40:

A nugta zuhan, Ki akarna vele zuhanni együtt?

Re:"@a nagy hohoohooo
2015.06.25. 06:28:29
@maxval bircaman felelős szerkesztő:

Az a szakállas vicc ugye megvan, hogy egy fagyott veréb leesik a villanydrótról az útra. Aztán arra jön egy tehén és leszarja a verebet. Az a meleg tehénlepényben magához tér és elkezd ugrálni. Nem sokáig, mert egy ugyancsak arra közlekedő autó szétlapítja. Mi ebből a tanulság? Aki le van szarva, az ne ugráljon!

Nem kell különösebben fantáziadúsnak lenni ahhoz, hogy erre a viccre asszociáljon az ember, amikor,birkaszart olvas...

A hanyatló nyugat brhühüüüü....

Javultak az EU gazdasági kilátásai | Híradó - Hirado.hu

www.hirado.hu/2015/02/05/javultak-az-eu-gazdasagi-kilatasai/

ec.europa.eu/economy_finance/eu/index_hu.htm

==T== 2015.06.26. 20:03:23

lol

A probléma most van a nyakunkon. Ilyenkor cselekedni kell, nem konferenciázni, meg bizottságosdisat játszani.

Ami az EU-t illeti, ilyen szövetségesekkel nincs is szükségünk ellenségre.

Ui: ha a földikutya védett állat, akkor igenis fontos figyelembe venni ezt a tényezőt is.

==T== 2015.06.26. 20:04:18

@timargabor: Nincsenek. A sajtóban, médiában, "kultúrában" még mindig a ballib a mainstream.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.06.26. 23:26:11

@==T==: persze. És ez a lakosság kb. 15%-át érdekli (felső becslés)

fabatka2 2015.06.27. 01:52:50

@==T==: Mint a bánáti bazsarózsát a Tubeson...

fabatka2 2015.06.27. 01:59:27

@==T==: Persze. Az összes közszolgálatinak mondott Tv (benne a nap 24 órájában kormánypropagandát nyomató M1-el, + az Echo Tv, a három közszolgálatinak mondott rádió, az egyetlen országosan fogható (Fidesz kötődésű - mert a másikat ugye simán kinyírták) kereskedelmi rádió - ez mind, mind a ballib maintreamhoz tartozik.
Én meg helikopter vagyok...

fabatka2 2015.06.27. 02:00:16

mainstream ... mielőtt megkapom a kioktatást.

a nagy hohoohooo 2015.06.27. 05:34:37

@Boross Bence: Aha,csaxólok ,húgy mellélőttél:
"Amikor korábban a baloldal keltett félelmet - pl. 23 millió román özönli el Magyarországot, "

"Néhány napja már nem 25, hanem 27 tagállama van az uniónak, Bulgária és Románia az új ?lakó?. Nem állom meg, hogy ennek kapcsán szóba ne hozzam: jobboldaliak úgy vélik, azért is bukta el Orbán a 2002-es választást, mert Kovács László rútul becsapta a választókat. Emlékszünk, megállapodást írt alá Orbán és Năstase, miután ön - a legenda szerint - azt mondta, 23 millió román lepi majd el a magyar munkaerőpiacot. Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikusa állítja, előre tájékoztatta önt a ?paktum? tartalmáról, s megegyeztek, nem teszik kampánytémává a határon túliak ügyét.

Sose mondtam, hogy 23 millió román jön majd dolgozni Magyarországra, hiszen az ország lélekszáma nem azonos a munkaképes lakossággal. Annyit állítottam csupán, hogy a miniszterelnöknek nem volt joga a parlament által elfogadott ?státustörvényt? kétoldalú megállapodással fölülírnia. Az eredeti törvényszöveg kizárólag a magyar nemzetiségűeknek biztosított volna kedvezményes munkavállalást, amit az Orbán-Năstase-paktum 23 millió román állampolgárra terjesztett ki. Ezt bíráltam.

www.168ora.hu/cikk.php?id=6999

Nem kicsit ,nagyot...

a nagy hohoohooo 2015.06.27. 07:44:24

Mindazoknak írom az alábbi adatokat, akik azon rinyálnak, miért nem a legközelebbi országba mennek a szerencsétlen menekültek.

Hölgyeim és uraim, igenis a legtöbb menekült, aki nyomor és háború elől menekül, a legközelebbi, a szomszédos országba megy.

Ime a számok:
Itt az a 6 ország, mely a legtöbb menekültnek segít:
Törökország: - 1,59 millió
Pakisztán - 1,51 millió
Libanon - 1,15 millió
Irán - 982.400
Äthiopien - 659.500
Jordánien - 654.100

S honnan jön a legtöbb menekült?

Ime:
Szíria - 3,88 millió

Afganisztán - 2,59 millió
Szomália - 1.11 millió
Szudán - 648.900
Dél-Szudán - 616.200
Kongó: 516.800
Myanmar - 479.000

2014 év végi adatok

Forrás: www.uno-fluechtlingshilfe.de/fluechtlinge/zahlen-fakten.html

De gondolom ez a"MImagyarokat" ez nem zavarja Nem. Nem is neki szántam.

2015.06.27. 09:40:58

Az összes ellenzéki párt összejátszik a jelenlegi és a mindenkori kormánnyal .

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.07.02. 06:06:51

@Diorella Queen: meg a gyíkemberekkel
Nem véletlen, hogy pont ugyanaz a retorikája az ellenzéknek, mint a kormánynak, csak inverzben. Egy társadalom termékei, ugyanazokat az agyhalott választókat akarják megszólítani, azonos politikai "kultúra", a szakértelem teljes hiánya, protekció, korrupció, döbrögi mentalitás... Ez mindig közös alap lesz.

explanatus 2015.07.06. 21:39:10

Fidesz eddig nem abból élt, hogy megoldást nyújtott valamilyen meglévő, vagy bekövetkező problémára. Ő kavarta föl a vizet, hogy halászhasson kedvére.
süti beállítások módosítása