A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Közoktatás: a hírzárolt sikertörténet

2013.01.11. 19:08 timargabor

Igazi sikertörténetnek nevezte Hoffmann államtitkár pár napos üzem után a közoktatás államosítását. Igaz ugyan, hogy vécépapírért az önkormányzatokhoz küldi az igazgatókat, de ezek apró, idegesítő apróságok. Kár, hogy egy dolog működőképességét - ami azért a sikertörténetnek mégis egyfajta előfeltétele - az ilyen apróságok tömege határozza meg. Ráesik erre még egy - társadalmi vitát nem látott - új nyugdíjszabályozás, amely szerint ha nyugdíj mellett tanítasz, vagy nyugdíj vagy fizetés, ami miatt sok tanár szállhat ki a munkából, felvenni viszont nem lehet senkit helyettük a létszámstop miatt.

Egységes színvonal jellemezze a közoktatást, senki ne jusson kisebb szelethez a szellemi javakhoz csak azért, mert rossz helyre született - hangzott és hangzik a szlogen, és amikor a kormányközeli kommentátorok ezt értelmezik, mindenki szeme előtt a szerencsétlen falusi iskola képe dereng fel, ahol a nebulók bizony a töredékéhez jutnak mindannak, amelyhez szerencsésebb városi társaik. És ki ne értene egyet azzal, hogy ezen változtassunk? Igaz, hogy a kapkodó előkészületek, a rendszerbe programozott százmilliárdos forráskivonás eleve megkérdőjelezték e vízió realitását. A kormányzatnak mindazonáltal hihetünk - csak épp az egységes közoktatást a jelek szerint úgy kell elérni, hogy felfelé ne lógjon ki senki.

Ezt látszanak igazolni az elmúlt napok egyelőre szórványos eseményei is. A Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanárai kezdték a nyilvános elégedetlenséget a rendszerrel kapcsolatban, ezt ma újabb fővárosi iskola zavar-összefoglalója követi, időként hajmeresztő és érthetetlen hírekkel. Említhetem Pokorni Zoltán szembesülését az ELTE gyakorlóiskolájának bezárása miatt dühös szülőkkel és diákokkal - de ez kicsit félrevinne, mert az említett iskola gimnáziumi részének valószínű bezárása pont nem az államosítás, hanem a tárca másik sikertörténete, a drasztikus egyetemi elvonások következménye. Hoffmann mondhatja, hogy "a gyakorlóiskola nem hozzám tartozik" - mert persze hozzá tartozik, csak nem a közoktatáson, hanem a felsőoktatáson keresztül.

shut-up.jpgHogy több ilyen ne nagyon legyen, a központi állami fenntartó - nem szívesen írom le e káosszal kapcsolatban Klebelsberg nevét - megtiltotta beosztottjainak, így jellemzően az iskolaigazgatóknak, hogy bármilyen ügyben nyilatkozzanak. Ha kérdéseket kapnak, arra majd a tankerület válaszol: legyenek szívesek az igazgatók a kérdéseket, és az általuk javasolt válaszokat eljuttatni a fenntartónak. Kérdés persze, hogy mikor tudnak válaszolni: az államtitkár szerint a tankerületek stábjának feltöltése az eredeti tervek szerint is január végére várható. És hát azt se felejtsük el, hogy az utasítás értelmében az említett falusi iskola igazgatójához esetleg a helyi újságtól befutó érdeklődésre is csak a járási központból, vagy ne adj'Isten még messzebbről érkezhet válasz.

Nem szívesen írom ezt: eddig sajnos a novemberben általunk is valószínűsített forgatókönyv szerint haladunk. Amikor a szálak nincsenek elvarrva, a kérdések előre megválaszolva, a rögtönzésre esetleg alkalmas szervezet fel sem állt, csak a vezetői vannak kinevezve, és ezt az egészet forráskivonás kíséri, az nem jó irány a közoktatásnak. A hírzárlat sajnos ezt látszik igazolni.

Node sebaj, a nyugdíjasok választás előtti tudati frissítésére lesz pénz.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

53 komment · 3 trackback

Címkék: közoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr515012724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi lesz ebből? Államosítás KDNP-módra Fidesz segítséggel 2013.01.12. 13:46:35

Hat nap van az iskolák állami fenntartásba adására, azaz a megállapodások megkötésére - vajon sikerül a csoda? Indulhat a visszaszámolás ... Végre megjelent az a törvény, ami alapján hivatalosan is megtudjuk, miért van szükség az iskolák államosításár...

Trackback: Amikor a sas legyeket kapkod 2013.01.12. 13:46:08

A kormány tényleg nem pihen – dolgozik éjjel, dolgozik nappal és dolgozott akkor is, amikor már mindenki más azon gondolkodott, mit fog enni és mennyire fog berúgni Szilveszter napján. A kormány a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket (lá...

Trackback: Közoktatás: a hírzárolt sikertörténet 2013.01.11. 20:00:01

A központi állami fenntartó – nem szívesen írom le e káosszal kapcsolatban Klebelsberg nevét – megtiltotta beosztottjainak, így jellemzően az iskolaigazgatóknak, hogy bármilyen ügyben nyilatkozzanak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ouvrez-vous à moi2 2013.01.11. 19:31:45

Az a baj hogy még nagyon messze az a választás... addigra négyszer megszűnik a közoktatás Magyarországon... Ilyen SEHOL nincs, hogy az iskoláknak nincs házipénztáruk sem...

moszkvicssluszkulcs 2013.01.11. 22:38:51

Bár jobboldali érzelmű ember vagyok, de tanárként erős barokkos túlzásnak érzem, a "minden rendben zajlik" píár szöveget...

csárli hárper 2013.01.11. 22:41:00

"megtiltotta beosztottjainak"

Rákosi pajtás ha ezt megélhette volna...

lilalalilalázik 2013.01.11. 22:45:19

@csárli hárper: jah, Rákosi sokat tanulhatna ezektől...

2013.01.11. 23:33:30

Kíváncsi vagyok, mikor jut el oda a közoktatás, hogy itt (is?) tandíjat kell fizetni.
Például 16 éves kor felett, mert hát csak eddig tanköteles a diák.

Mr. Bear 2013.01.11. 23:38:32

Attól tartok, hogy nyáron már úgy fogunk visszanézni ezekre a napokra, mint az idilli aranykorra. Amikor majd jönnek az iskolabezárások meg a gimnáziumok és a szakképzés elsorvasztása, amikor majd hirtelen egy csomó 14 éves gyerek találja magát a semmiben, na onnan nézve piti kis dolgok lesznek azok, amiért most összeszorul a gyomrunk. (Tanár is vagyok meg szülő is, van némi érintettségem a történetben.)

Félreértés ne essék: az iskolabezárást önmagában nem tartom ördögtől valónak, csak éppen nulla esélye van annak, hogy valódi szakmai szempontok alapján döntsenek, sokkal többet fog nyomni a latban az, hogy mennyire jó elvtárs a szóban forgó iskolaigazgató. Aki nem hiszi, járjon utána, hogyan nem lett Budaörs járási székhely.

Link Elek 2013.01.11. 23:51:05

@csárli hárper:
ezek nagyobb kommunistak, mint Rákosi

bearman 2013.01.11. 23:55:01

Egységes színvonal. Utoljára ilyet a komenizmusban hallottam. Kiváncsi vagyok, mikor vezetik be az egységes lakást, egységes autót, egységes fidesz-szavazást.

Végülis egységben az erő, egy az ország, egy a párt!

Mr. Bear 2013.01.12. 00:31:07

@bearman: egy az ország, egy a párt!

Node elvtárs, nem hallottál még arról, hogy a kommunisták az élcsapat? Volt már akkor is egy finom kis distinkció, csak fül kellett a meghallásához. :)

komplikato 2013.01.12. 01:35:12

Azt értem, hogy elvesznek pénzt az oktatásból, mer' hát kell 13-ik havi nyugdíjra meg pár stadionra. Az is értem, hogy mindenféle felügyelettel meg keresztbe szervezéssel, káderekkel biztosítják az agymosást az iskolákban, kellenek a párthű diákok ...

De például könyörgöm valaki árulja el, hogy pl. diákszakkörök megszüntetése vagy betiltása az miért jó nekik?

Ha valaki matekszakköre jár az már rendszeridegen? Vagy sikerül megismételniük a kínai "kulturális" forradalmat??? Pusztuljon az értelmiségi?

Gera 2013.01.12. 01:58:21

Most kell mondani, hogy sikertörténet, amíg még lehet. Eddig tulajdonképpen nem is csináltak semmit, csak döntést hoztak. Mivel szinte semmi időt nem hagytak a végrehajtásra, innentől jön több hónap tömény szívás, amit nehezen lehet majd sikertörténetnek eladni.

dr. mesterséges színezék 2013.01.12. 02:03:37

"Ha valaki matekszakköre jár az már rendszeridegen?"

Az potenciális ortodox, olyan pedig nem kell a NER-nek.

dr. mesterséges színezék 2013.01.12. 02:05:11

@Gera: Ha szerencséjük lesz, mire fődbe áll az egész, pont itt a nyári szünet, és lesz 2 hónapjuk, hogy visszalapátoljanak annyi szart a lóba, hogy ha az össze is csuklik, legalább a szél nem fújja el.

Dinkainka 2013.01.12. 02:16:27

Jön a lapulevelekkel ékesített iskolai wc-k kora.
Bezöldítenek ezek mindent.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2013.01.12. 07:20:55

@komplikato: "Ha valaki matekszakköre jár az már rendszeridegen?"

"szakítani kell a világ hagyományos racionális felfogásával"

Igen, még véletlenül a racionalitásra nevelne.

elmeherceg 2013.01.12. 08:29:34

@timargabor: amit írsz, ok. De miért kell a végén neked is belerúgni a nyugdíjasokba?
Ők államosították az iskolákat?
Miért kell bedőlni a rezsim megosztó politikájának?
Arról nem beszélve, hogy a nyugdíjasok sem feltétlenül hülyék és vakok...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 08:39:07

Ez azért már nem mindegy.
Gyakorlatilag a beismerése, hogy teljesen működésképtelen ez az átvétel.
Nem az elv - az jó szerintem - hanem hogy a megszervezése, az nulla.
Szánalmas, ahogy a minisztériumi kiskirályság megpróbálja befogni az alkalmazottaik száját...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 08:42:20

@Mr. Bear: "nulla esélye van annak, hogy valódi szakmai szempontok alapján döntsenek"

Ööööö mondasz te valamit!

@moszkvicssluszkulcs: A jobboldaliságot csak a hülyék, és a libsibolsik keverik össze a fideszdroidsággal.

biobender 2013.01.12. 08:49:19

@ColT: ja, lehetsz meg jobbikbuzi is, igaz.

Zabaalint (törölt) 2013.01.12. 08:50:04

@elmeherceg:
Szerintem egyáltalán nem rúgott a nyugdíjasokba. Vagy belerúgás a nyugdíjasokba, ha leírja, hogy a nyugdíjasokat kívánja megvenni a kormány a fiatalok rovására? Márpedig a 18 év alattiak nem szavaznak, a szüleik összesen jóval kevesebben vannak, mint a nyugdíjasok. Totálisan abszurd, hogy amíg a tanárok fizetése 5 éve nominálisan nem növekedett évi 4-5%-os infláció mellett, addig a nyugdíjak legalább reálértéken maradtak, csökkenő gazdaság mellett, miközben a teljes társadalom újabb és újabb különadókat és megszorításokat kap a nyakába, a végén még pont az a csoport kapna választás előtti ajándékot, amely nem, vagy legkevésbé vette ki a részét a megszorításokban.

FF 2013.01.12. 08:51:55

Marekné, mielőtt felkapaszkodott volna a KIK-uborkafára, gimnáziumom igazgatóhelyettese volt, amíg oda jártam.
Már akkor is TankArankának "becézte" mindenki, mikor odakerültem. 120 ezer pedagógus szólásszabadságának megvonása kicsit sem meglepő tőle.

Zabaalint (törölt) 2013.01.12. 08:52:19

@elmeherceg:
Plusz az is abszurd, hogy anno 97-ben mikor bevezették a magánnyugdíjat, nőtt a munkavállalói járulék, hogy legyen miből kifizetni, aztán persze okos és ügyes kormányaink szépen lassan felélték a nyugdíjkasszát, hogy aztán a Fidesz tudjon mutogatni, hogy a manyup miatt volt deficites. Holott baromira nem. És ez a felelőtlen gazdálkodás folytatódik.

nu pagagyí 2013.01.12. 09:00:37

Én egyre inkább úgy érzem, hogy ezek a mi adónkból, a mi munkánk hasznából börtönt építenek nekünk, amelynek mi lennénk a lakói. A magyar fiatalok a közoktatásban megtanulhatják a kussolást, 16 évesen mag vár rájuk a közmunka. Ezt az országot nem mi építjük, nekünk építik valakik, akiknek nem ismerjük a szándékait, akiket nem bíztunk meg azzal, hogy személyes döntéseinkbe belepofázzanak. Annyi sejthető róluk, hogy utálnak mindenkit, aki magától szeretne boldogulni ebben az országban. Azzal bíztuk meg őket, hogy az adónkból lehetőségeket teremtsenek nekünk, nem azzal, hogy luxuséletmódot folytassanak belőle. Az ország lakóinak maradékelven jut vissza valami, ha egyáltalán. Gagyi szolgáltatások egyencsomagolásban. A Kádár-rendszer ehhez képest egy liberális csodavilág volt, a járási párttitkár egy sokoldalúan művelt, szociálisan érzékeny humanista. Remélem, ez a rémálom másfél éven belül véget ér.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 09:01:27

@Zabaalint: " Márpedig a 18 év alattiak nem szavaznak,"
Pár évig! A nyugdíjasok meg szeretik az unokáikat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 09:02:38

@biobender: Vagy nem, de hát mindenki magából indul ki :P

elmeherceg 2013.01.12. 09:35:04

@Zabaalint: de miért a nyugdíjast kell utálni azért, mert a kormányzat meg akarja venni a szavazatukat?
Az pedig -- egy normális országban -- teljesen helyénvaló, hogy a nyugdíjak és a szoc. ellátások inflációkövetőek.
Más kérdés, hogy jelen helyzetben ezt korlátozni kellene, pl. csak havi 120 ezer nyugdíjig érvényesíteni.
De most nem ez a téma, és alapvetően igazad van, csak már tele a hócipellőm, hogy mindenütt azzal jönnek, hogy bezzeg a nyugdíjasok!
A tankerületek nem egy fölösleges dolog? Arra miből jut pénz? Csak nem a most elzavart nyugdíjaskorú tanárok -- akik helyett nem lehet felvenni mást -- bérkeretéből?

+ megint más, csakhogy tereljek, 2010-ig volt helyi önkormányzat, megyei önkormányzat, és az "állam". Most a "takarékos állam" jegyében van helyi és megyei önkormányzat, kormányhivatal, járási hivatal és az "állam". Megnövekedett bürokrácia, apparátus, káosz. Erre van pénz?

quendelapo 2013.01.12. 09:35:10

A fidesznek, mint felülről létrehozott szervezetnek kettős célja van: az egyik Orbán hatalomban tartása, a másik az ehhez, és a klientúra jól tartásához szükséges források előteremtése. A cél érdekében a gátlástalanul használják a populizmus teljes eszköztárát, beleértve a nyilvánvaló hazudozást is. A fidesz tagok és fidesz szavazók jelentős része nem képes a demokratikus viselkedésre, nem alkalmas arra, hogy demokratikus keretek között éljen, hiszen számukra a vezér kultusza fontosabb, mint a demokrácia. A fideszesek ezen része, náci-bolsevista és akként is viselkedik. Náci-bolsevisták meg ne legyenek. Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!

smartdrive 2013.01.12. 09:40:32

@elmeherceg: ja, a nyugdíjasok 20 éve nonstop tiltakoznak a szavazataikkal, hogy őket csak ne akarják kilóra megvenni. csak valami fatális félreértés folytán gondolja úgy 20 éve minden párt, hogy ez működik

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.12. 10:18:07

Martonyi elvtárs HANTAVÍRUS ÁLDOZATA LETT!

Sajnos ragályos, mert az országban tombol a fidesz révén a hanta. Egy most épp fideszes elvtársnak természetes, hogy hantavírusa legyen.
Orbán, Báyer, Simlicska, Lázár, Szargyártó...a fidesz maga a vírusgazda!

A Selmeczinél ostobább, szánalmasabb nő nincs!

Készülj a kormányváltásra!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 11:16:23

@elmeherceg: "Most a "takarékos állam" jegyében "
Te ezt nem érted. Unortodox spórolás.

Mr. Bear 2013.01.12. 11:38:30

@ColT: A nyugdíjasok meg szeretik az unokáikat...

Szeretni nyilván szeretik, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy hallgatnak is rájuk. Az én gyerekeim egyértelműen vesztesei ennek a szép új világnak, de ez nem ingatja meg a nagyanyjukat (anyámat) abban, hogy ez a világ a létező világok legjobbika, és ő még ennyi nyugdíjemelést soha nem kapott, mint most (tépheted a szádat, hogy ez automatikus, és ha sokat kap, akkor az azt jelenti, hogy nagy az infláció, míg az én fizetésem - ugye - csökken, hála a családbarát adórendszernek), és különben is, mennyivel kékebb az ég, mióta ezek az áldott, jószándékú, talpig becsületes keresztény ifjak elkergették a mocskos kommunistákat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 11:56:54

@Mr. Bear: OK, ez 1. És a többi?

Illetve, attól még a most 18 év alattiak, egyszer még szavaznak...

sárkányfő 2013.01.12. 12:06:25

Na vééééégre egy blog, amelyiknek feltűnt az a "csekélység", hogy konkrétan megvonták a magyar iskolaigazgatók szólásszabadságát.

Kérdés: Az iskolaigazgatókhoz eljuttatott bocsánatkérő levéllel párhuzamosan kirúgták már a picsába a KIK igazgatóját? Egy fegyelmivel megtoldva? Vagy megelőzte a szégyent, és felmondott?
Mit képzel magáról ez a hivatal, azt hiszik még kommunizmus van?

Fufo 2013.01.12. 12:08:00

@sárkányfő: Azt hiszik és ahogy elnézem nem is tévednek olyan nagyot.

Melee 2013.01.12. 12:28:52

@bearman: "Egységes színvonal. Utoljára ilyet a komenizmusban hallottam. Kiváncsi vagyok, mikor vezetik be az egységes lakást, egységes autót, egységes fidesz-szavazást."

Csúnyán le vagy maradva. Három gyerek, három szoba, négy kerék. Több mint egy évtizedes, csak még nem kötelező.

biobender 2013.01.12. 12:47:58

@ColT: csak kivancsisagbol, milyen lenne egy nem fideszdroid vagy nem jobbikbuzi jobboldali?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.12. 12:51:05

@biobender: Másképpen mondva, egy értelmes ember.
Ne magadból indulj ki... Attól, hogy alapvetően az ember rendet szeretne, vagy elege van a komcsi örökségből, nem kell egyik politikai párthoz sem kötődnie. Ha ezt magyarázni kell, az már szomorú.

@sárkányfő: Miiiit? Lemondani? Ez a szó a magyar politikában ismeretlen.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.12. 12:55:42

Kiábrándultál a hazug és csaló politikusokból mert a saját és pártjuk érdeke fontosabb nekik mint a haza és a nép érdeke ?
Nem vagy elégedett a jelenlegi kormány munkájával mert nem azt teszik amit kellene tenniük, becsapták a népet azért, hogy hatalmat szerezzenek ?
Nem hiszel abban, hogy a leszerepelt, bizalmat eljátszó régi és új ellenzék összefogása kiút lenne a válságból ?
Elutasítod azt,hogy a szocialistáknak (és egyéb tömörüléseknek) álcázott kommunisták újra hatalomra kerüljenek ?
Akarod azt, hogy olyan ember legyen a vezető aki át tudja látni a gazdasági, társadalmi, pénzügyi folyamatokat és összefüggéseket, aki reagálni fog a nép rezdüléseire is, hogy helyes döntéseket hozva nem erőből (a hatalmával visszaélve) kurucosan kormányozzon ?...folytatás a www.facebook.com/szabadmagyarnep

A Szabad Magyar Nép (SZMN) egy új civil szerveződés amely kellő népi támogatás mellett ki tudja vezetni az országot a válságból a néppel közösen együttműködve, amelybe belekapaszkodhat a középosztály, a szegényebbek, de még a gazdagabb rétegek is. Velünk van jövőkép, bennünk van akaraterő és igény a változtatásra csak a nép segítsége kell ehhez. Itt csak akkor lesz jobb élet, munkalehetőség, életszínvonal emelkedés újra ha azt a nép kivívja magának. Ha most még nem elég érett ehhez, akkor EL FOG VESZNI ! Hát nincs ma Magyarországon 2-3 millió ember aki ezt a tehetetlen kormányt le tudná váltani csendben , békében a szavazataival, hogy adjon életet egy új és demokratikus Magyarországnak ?

Ha igényed van erre akkor neked a Szabad Magyar Nép a legmegfelelőbb választás mindezek eléréséhez. Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az SZMN pártoktól független politikai szerveződés és annak új arcokból álló tehetséges, szakmájukban elismert szakértői kormánya ki fogja tudni vezetni az országunkat a válságból, hogy visszaadja neked a tisztességes megélhetés lehetőségét, az országba vetett hitedet és a bizalmadat, gyermekeidnek, unokáidnak biztos jövőt és megélhetést fog biztosítani. A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem. Politikailag tiszta és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy országunkat kivezesse a válságból amíg azt meg lehet tenni. Kidolgozott kész intézkedési tervvel, döntésekkel rendelkezünk !

Csatlakozz hozzánk és add át minden hozzád (hozzánk) hasonló gondolkodónak ezt a lehetőséget ! Szervezd meg környezetedben egy "mini tömörülést" legyél annak a vezetője és az csatlakozzon az SZMN-hez. Ha kedvet érzel a politikához és tehetséged is megvan hozzá akár politizálhatsz is mozgalmunkban. Használd az internet és mobiltelefon adta lehetőségeket, vidd hírül üzeneteinket az emberek számára, hogy a legeldugottabb helyeken lévő lakosok is értesüljenek nemzetépítő programjainkról. Ismerjék meg azt, hogy egy "új demokrácia" van születőben Magyarországon, ahol a nép nem gyalázza, nem osztja meg egymást pártérdekből, nem gyűlöli a másikat hanem önzetlenül segíti, ahol béke és szeretet, egymás megbecsülése, tisztelete uralkodik az emberi szívekben.

A mi országunk MAGYARORSZÁG !
Magyarország a magyar népé és nem valamelyik párté, kormányé, vagy érdekcsoporté !

Legyen bátorságotok megtenni, amiről ti is tudjátok, hogy helyes ! (Nehru)

www.facebook.com/szabadmagyarnep

SZMN

biobender 2013.01.12. 13:17:01

@ColT: mitgegangen, mitgefangen ahogy az okori gorogok mondtak.

biobender 2013.01.12. 13:22:03

@szabadmagyarnép: Ismerjék meg azt, hogy egy "új demokrácia" van születőben Magyarországon, ahol a nép nem gyalázza, nem osztja meg egymást pártérdekből, nem gyűlöli a másikat hanem önzetlenül segíti, ahol béke és szeretet, egymás megbecsülése, tisztelete uralkodik az emberi szívekben.

Es a Messiast mikorra varjatok?

Bogyó 2 2013.01.12. 14:20:00

@moszkvicssluszkulcs: És jobboldaliként egyetértesz az iskolák államosításával? Véletlenül se lehet igaz, hogy hatalomkoncentrációt szolgál illeszkedve a többi átalakításhoz, s csak humbug az egységes színvonalról a duma?
Mitől lesz ezután jobb a tanítás színvonala Alsószutykon, mert tankerületi igazgató munkáltatja a tanítókat? Nincs rá értelmes válasz.
A jó színvonalhoz megfelelő kontroll kell, de ehhez nem kell államosítás.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.12. 14:46:54

@biobender:

2014-ben a választások napján eljön az igazság és a gonosz elnyeri méltó jutalmát ! Győzni fog a tiszta racionálisan gondolkodó eszme és a DEMOKRÁCIA !

Bogyó 2 2013.01.12. 14:48:39

@elmeherceg: Van járási hivatal pluszban, de a helyi önkormányzatoknál komoly leépítésekre fognak kényszerülni, a dolgozók egy része eleve onnan került át, de még a széküket is vitték, s most akár 30 km-rel arréb csinálják ugyanazt, a helyben maradók egy részét meg kirúgják.

Bogyó 2 2013.01.12. 14:57:02

"mindenki szeme előtt a szerencsétlen falusi iskola képe dereng fel, ahol a nebulók bizony a töredékéhez jutnak mindannak, amelyhez szerencsésebb városi társaik. "

Ez meg a másik városi legenda, a szerencsétlen falusi iskola.. Pl. nálunk a faluban ahova a gyerekem jár interaktív táblákon folyik az oktatás, 8-10 fős létszámokkal az alsóban, fölső a szomszéd faluban van. Minden évben ingyenes táborozás az összes gyereknek a jótékonysági bál bevételéből. Informatika órán minden gyerekre egy gép jut, utazó pedagógussal tanulnak nyelvet, zenét is pluszban. S mindez úgy, hogy nuku idegenforgalom, nuku nagy vállalkozói támogatás, átlag falu, csak normális hozzáállás. A gyerekek nevelve is vannak nemcsak oktatva, mert ilyen létszámnál ez megoldható sőt szükséges. Az is igaz, egységes az állomány, kisebbségi problémák nincsenek.
Ugyanakkor láttam városi iskolát, magam is ilyenben végeztem a 8.-at, szóval jó volna a hülye általánosításokat elfelejteni, sok falusi iskolát irigyelni lehet a kis létszámú oktatás miatt, s nem egy városi vagy pesti suli rémálom.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.01.12. 16:40:28

@Bogyó 2: van ilyen is meg olyan is. Azért a szatmári vagy az abaúji átlag nem pont ez.

bolygóközi 2013.01.12. 21:07:57

Sajna az oktatási rendszer és ezen belül a szakmunkásképzés 1990-től hatalmasat zuhant.
Ez már a béka segge, kivéve a haszonélvezőknek, mert ugye ez is a pénzről szól már.

bolygóközi 2013.01.12. 21:10:26

@szabadmagyarnép:
na és mitől lesz az igazság napja??
Az a nap a legjobban hülyítők napja csak.

Vidéki 2013.01.13. 12:59:58

"A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete."

De csak a propagandisták pihent agyában.

A szoclib propagandisták Ron Werber tanításait felhasználják:

"Állíts ellenfeledről egy hazugságot, csak hadd védekezzen!"

Felkelanap Napsugár 2013.01.15. 11:34:15

" Mr. Bear 2013.01.12. 11:38:30
@ColT: A nyugdíjasok meg szeretik az unokáikat...

Szeretni nyilván szeretik, de ez nem jelenti azt automatikusan, hogy hallgatnak is rájuk. Az én gyerekeim egyértelműen vesztesei ennek a szép új világnak, de ez nem ingatja meg a nagyanyjukat (anyámat) abban, hogy ez a világ a létező világok legjobbika, és ő még ennyi nyugdíjemelést soha nem kapott, mint most (tépheted a szádat, hogy ez automatikus, és ha sokat kap, akkor az azt jelenti, hogy nagy az infláció, míg az én fizetésem - ugye - csökken, hála a családbarát adórendszernek), és különben is, mennyivel kékebb az ég, mióta ezek az áldott, jószándékú, talpig becsületes keresztény ifjak elkergették a mocskos kommunistákat. "

A számból vette ki a szót!!!
Ugyan ez van nálunk is!!!
Anyósom istenesíti ezt a ganyé bandát!!!
Hiába engem 56 évesen munkanélkülivé tett ez a banda, a közoktatás átszervezés miatt!!! Még 10 évet dolgoznom kéne, de sehova nem vesznek fel!!!
A gyerekeimnek nincs munka, éhezünk fázunk!!!!

De el van olvadva ezektől a hazaárulóktól!!!!

Mondhatom én neki, hogy bármilyen törvényt hoznak az csak a felső tízezernek jó!!!! nem érti!!!

A családi, a 16%-os adózás csak a milliós havi keresetűeknek jó, mert nekik havonta, nettóban 400-500 ezer forintot jelent.
Vagy a mostani
rezsi csökketés: hát neki havonta jó, ha 1 ezer forintot jelent!!!! mert szerencsétlennek csak a villany fogyasztáshoz kapja!!!, nincs gáz bevezetve!!!
De a nagyfogyasztó gazdagéknak havonta akár több száz ezer forintot, mert ott még az uszodát is fűtik!!!!

De nem fogja fel, mert ő csak azt látja, hogy 1 ezer forintot kap!!!!

Az hogy nekem, meg az unokáinak nincs munkája el sem jut az agyáig!!!!!

rezsit nem tudjuk fizetni, a bank kölcsönöket, fát venni alig tudunk, ennivaló, egyebek, és a többi, és a többi.....

Ezek csak úgy kiesnek az agyából nem fogja fel!!!

És, hogy a másik oldalon a kormánypárt meg milliárdosodik, meg szórja a pénzt, különböző semmit mondó tanácsadásokért, meg a focira, meg a stadionokra, ezeket már nem tudja felfogni.....sajnos!!!! És már legalább 6 millió koldus országa vagyunk!!!

Felkelanap Napsugár 2013.01.15. 11:46:58

Ja, bocsika még az lemaradt, hogy az istenített kormány állandóan megszorít, mert több, mint 30féle adót vetett ki, és minden kivetett adót nekünk kell megfizetni, ,
lásd:minden adót, amit kivetett a multi cégekre mi fizetjük meg:
mert meglehet nézni az élelmiszer árak hol vannak,
a bankok felemelik a költségeket,
a csekk adó,
a telefon perc adó,
és a többi, és a többi.......

Tehát emberek ennek az a tanulsága, hogy magyarok össze kellene fognunk és rendet tenni ezek között a hazaáruló, hazug, munkát nem ismerő bagázs között!!!!
ELZAVARNI ŐKET, ADDIG, AMÍG CSŐDBE NEM VISZIK AZ ORSZÁGOT!!!!
MERT EDDIG MINDENT CSAK TÖNKRE TETTEK, FELFORGATTAK, ÉS ROMBA DÖNTÖTTEK, MŰKÖDÉSKÉPTELENNÉ TETTEK MINDENT AMIHEZ NYÚLTAK!!!!

Felkelanap Napsugár 2013.01.15. 12:09:59

@ColT:

ha jól tudom:

mitgegangen = vele ment
süti beállítások módosítása