A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Lehet más? De merre?

2012.10.25. 08:23 timargabor

Az elmúlt napok ellenzéki fejleményei még biztosan nem a végleges, 2014-es felállást mutatják, ugyanakkor körvonalazódnak azok a viszonyok és lehetőségek, amelyek az egyes formációk játékterét megszabják, lehetséges irányválasztásukat felvázolják. Az általunk már sokszor tárgyalt LMP pozíciójához hadd tegyek még egy gondolatot, ígérem, most nem leszek hosszú.

Hogy 2010-ben milyen elképesztő szerencséjük volt, azt talán fel sem fogják. A 2010-es választásnak ugyanis olyan tétje nem volt, hogy ki kormányozzon, vagy hogy az addigiak elhúzzanak-e a fenébe. Évekkel a választás előtt mindenki tudta a győztest, a kérdés csak a többség mértéke volt. Ez - és hadd legyek durván cinikus: csak ez! - tette lehetővé, hogy aki nem kedvelte az akkor még csak leendő kormánypártot, az szavazatával cizellálja a véleményét. A frissen feltűnt LMP által közvetített rendszerkritika - nekem ez volt a fő vonzerejük, nem a zöld vonal - vállalható alternatíva volt mindazoknak, akik mindkét "oldalból" kiábrándultak.

Egy dologban teljesen biztosak lehetünk: ez a számukra kedvező konstelláció 2014-ben nem lesz meg. Nem lesz meg egyrészt a Fidesz által átírt választási törvény miatt, másrészt meg a Fidesz által vitt politika polarizáló, megosztó hatása miatt. Viktort vagy szeretik, vagy utálják, középút nem nagyon van. Így nagyon valószínű, hogy lesz Orbán, lesz egy valamilyen ellenzék - 23-án láthattunk erre egy javaslatot - és lesz a Jobbik (bár meg kell mondjam, ha kisebb mértékben is, de a most leírt polarizáció őket is érinti). Technikai értelemben persze semmi akadálya nincs az indulásnak, a kérdés csak az, hogy ami 2010-ban hét és fél százalékig vitt, jó-e bármire most? A választás fő kérdése most ugyanis az lesz: Viktor vagy nem. (23-a után talán már mondhatjuk: Orbán vagy Bajnai, de ez ahhoz még túl friss, hogy kőbe véssük).

A kérdés, amivel az LMP szembesül: találnak-e öt százaléknyi olyan, politikailag aktív szavazót, akinek ez a kérdés nem fontos? Akinek mindegy (nem most: 2014-ben!) hogy Viktor maradjon vagy menjen. Ahhoz, hogy erre a kérdésre ne a teljesen nyilvánvaló "nem"-mel válaszoljunk, nagyon meggyőző rendszerkritikával kellene előállniuk. Amíg ezt a kérdést nem tisztázták, bármit mondanak, az ellentmondásos lesz. Minél jobban nyit középre Bajnai, annál inkább. (A birkás képért bocs, más állattal nem találtam ilyent... vegyétek úgy, hogy engem szimbolizál :-) )

Egyetértesz? Csatlakozz hozzán a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

179 komment · 1 trackback

Címkék: rendszerkritika lmp kétpólusú rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr554868735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: testrablók 2: az LMP teste 2012.10.25. 16:35:00

Újra itt van a nagy csapat, és már összerázódásuk első napján befenyegették az LMP-t és a 4K!-t, hogy ha nem szállnak be a szövetségbe, akkor a nép ellenségeivé válnak. Szóljatok a pártjaitoknak – diktálta Bajnai, akinek Orbánhoz hasonlatosan nyilvánva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.25. 17:17:00

@TheElf: Ez tele van ellentmondással.

Most is kritika tárgya a zöld gondolat, de még messze nem vagyunk abban a fázisban, hogy újraindulna a ciklus (amiben nem is igen hiszek). És akkor mit gondoljunk a szocdem vagy a konzervatív világnézetről, azok már vegetálnak egy ideje, nem? És ők is egy ideje céltáblák, nemdebár?

"A zöld sikerek nem túl jelentősek" - ez különösen érdekes, amikor a német zöldek 20% feletti eredményeket érnek el és először lesz egy német nagyváros főpolgármestere zöld. Én meg fogok elégedni egy ilyen korlátozott sikerrel is.

Az különösen érthetetlen, hogy a zöld pártok nem képesek a kritikákra reagálni. Honnan veszed ezt? Ugyanúgy képesek, ahogy a nem zöld pártok is.

A civil szervezeteket ne keverjük ide, az nem teljesen azonos a zöld pártokkal, bár valóban adnak egy hátországot. Ezek a szervezetek direktben nem támogatják a pártokat. Miért lennének a zöld pártok attól hiteltelenek, hogy a bázisukhoz a zöld civil szervezetek tartoznak, ez is érthetetlen. Van akinek ez hiteltelen, van akiket meg éppen ez tesz hitelessé.

A zöld pártok mögötti gazdasági csoportok egyre erősebbek lesznek, a zöld gazdaság részaránya erősen növekszik.

2012.10.25. 17:17:58

@ByA: Nem muszáj értelmesen beszélgetni, persze.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 17:18:06

@iii: Tudod mi a baj? Hogy beleolvastam az ottani kommentjeidbe:

"- Ha valaki gyilkosokat véd, akkor ő is gyilkospárti?"

Ez nem éppen cáfolatnak tűnik arra, hogy védtek Scientológust.

Nekem is lehetnek erkölcsi aggályaim Bajnai kapcsán, mert a válságkezelési módszereiről sokat lehet hallani. De(!) el is fogadhatom, hogy ez is munka, el kell végezni, mint ahogy az ügyvéd is véd gyilkost.

A hitelességhez egy dolog elvárás: Mindenkit ugyanahhoz a mércéhez mérjek.

Ha valakinek az apja nem válogat az ügyfelek között, sőt a módszereket is csak a törvény és nem a jó erkölcs határozta meg, és számára elfogadható ez a háttér, akkor máson se kérje ugyanezt számon. Mert ha megteszi, akkor elsősorban önmaga lesz hiteltelen.

Gotakker csak ennyit állított, ezt pedig nem cáfoltad.

Nem a kommentelők határozzák meg a pártot, de tény, hogy ha egy párt online támogatói többet csúsztatnak mint a FIDESZesek és MSZPsek együttvéve akkor sokakban felmerül egy apró erkölcsi aggály ami azt mondja: Nem szeretne ugyanehhez a támogató közösséghez tartozni.

2012.10.25. 17:19:00

@Mészi: Ld. korábbi bejegyzésem. Annak aztán az égvilágon semmi értelme nem lenne.

ZSírfeka 2012.10.25. 17:20:15

Szép napot mindenkinek.
Nem idetartozó dolog, csupán a Wikileaks-re reagálva:
Nem tudom, ki emlékszik rá, hogy tavaly pár óráig volt egy cikk itt az Indexen, amiben a Wikileaksből idézve az állt, hogy a Fidesz, pontosabban OV is vastagon benne volt a 2006-os rendőrincidens kirobbantásában, telefonon odaszólva, hogy húzzák a békés Fidesz fanokra a csőcseléket agyűlés után.
Aztán csodák csodájára a cikk eltűnt, mikor másnap reggel újfent el akartam olvasni.
Esetleg érdemes lenne ezt is megkapargatni, ha már a vajda erre hivatkozott a mostani megemlékezésen...
Csak az egyenlő mérce miatt. :)

Kotkodus 2012.10.25. 17:23:00

egyetértek a szerzővel! az lmp súlytalanná válhat, ha nem lép koalícióra.

a parlamenti küszöb elérése önmagában már nem jelent komoly eredményt az új választási törvény alapján... 5%-kal kb. 5 helyre számíthatna az lmp. a jobbik valamivel jobb helyzetben, de ugyanúgy csak 10-12 helyre számíthat.

a koalíciós kényszer a választások előtti közvéleménykutatások alapján fog kialakulni és szerintem a szemben álló felek egymáshoz fogják stratégiájukat igazítani. politikailag izgalmas év lesz 2014... vicces lesz...

Kandeláber 2012.10.25. 17:23:01

@iii: Nem tudom, hogyan lehetett félreérteni.
Egyébként tovább megyek: Gyurcsány viszi Bauert, Eörsi Mátyást is, Kunczéval kiegészülve ott van egy komplett ex-SZDSZ vezérkar a kis ártatlan "közép" Bajnai mellett.
Ezek az új, egyáltalán nem kompromittálódott arcok.
Undorító.

komplikato 2012.10.25. 17:23:46

@iii: Ezt értem, de nem látom kihasználni azt ami van és nem kerül milliárdokba:
YouTube csatorna, facebook, stb.
Az is igaz ez nem csak az LMP-re igaz, de pont tőlük nem várnám, hogy kihasználatlanul hagyják.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.25. 17:26:44

@iii:

Húzz már el te pióca!

Szépen kértelek, hogy hagyd abba, de te nem. És akkor sem. És akkor sem. És azután sem. Franc beléd.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.25. 17:31:02

@Nyekenyóka.:

Szent Isten! Egy másik. Na jó, mivel? Mert én csak abba szeretném hagyni, de jön utánam, mintha habtestű leány lennék, pedig alig.

KÖTELES az ember itt valakivel a végtelenségig levelezgeti akkor is amikor abba akarja hagyni??? Vagy mi?

komplikato 2012.10.25. 17:32:39

@Egyjoajanlat: Remélem egyszer majd ITT IS lehet spamelésért 20 évet kapni. És nem érdekel, hogy valaki azt kamuzta neked ez munka.

2012.10.25. 17:36:06

@TheElf: Szerintem meg igen erős cáfolat. Egy ügyvédnek a gyilkosokat is védeni kell, a szcientológia még gyilkos sem. Ezt semmivel nem cáfoltad meg. Ez egy olyan hajánál fogva előrángatott dolog, mintha a Jobbikot annak alapján ítélném meg, hogy Szegedi Csanád nagyanyja zsidó volt.

A cikk alatt ezenkívül még számos érvet hoztam fel arra, hogy ez miért marhaság, ez csak egy a féltucat közül. Például hogy eleve nem Schiffer volt az ügyvédjük.

Elképesztő, hogy ez a hülyeség még mindig rendszeresen előkerül, ugyanazt a baromságot szajkózzák egyesek, ami már százszor meg lett cáfolva és ráadásul az idő is bizonyítja, hogy egy szó nem igaz az egészből.

2012.10.25. 17:37:23

@ByA: Ja, hogy neked kell lenni az utolsó szónak? Bocsánat.

minden armstrong csaló (törölt) 2012.10.25. 17:39:04

ha orbán és bajnai a választék, akkor orbán...

2012.10.25. 17:39:59

@Kandeláber: Úgy, hogy nem olvastam el alaposan :).

Igen, erre meg van az esély, hogy összegyűlnek az eddigi leszerepeltek.

judy7 2012.10.25. 17:41:48

2010-ben nagy reményeket fűztem az LMP-hez, az akkor 7%-ban én is benne vagyok, nagyon megbántam.
Egyedül esélyük nincs, de az összefogás kerékkötői.
KÁr értük, van pár jó arc közöttük.
Schiffert le kéne passzolniuk és kicsit nyitni balra, akkor talán.. így mennek a levesbe, teljesen megérdemelten.

Önnek megyünk (törölt) 2012.10.25. 17:42:54

@Kandeláber: "Nekem annyi elég is, hogy Kuncze "Ciántabletta" Gábor szolgálattételre jelentkezett az új alakulatnál.
Számomra ezek megszűntek létezni. "

Biztosan benned van a hiba, hogy nem látod bele a bukott ballib politikusokból összeverbuvált új... mondjuk úgy, "alakulatba" a civil szakértőket :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 17:43:45

@judy7:
Szerintem Schiffer köztük a legnormálisabb.
Inkább azokat kéne kibaszni, akik pofátlanul pulóvert kötögetnek az ülésteremben...mert ugyebár ilyenre is volt példa.

sárkányfő 2012.10.25. 17:46:23

@ZSírfeka:
Nem kell ehhez Wikileaks, bár ha formálisan volt köze A Fidesznek a puccskísérlethez, akkor az érdekes lenne.

De a lényeg akkor sem ez, hanem az, hogy Orbán akkor már sok éve hiszterizálta az országot, és főleg saját híveit, és főleg az érzelmileg legnagyobb hatásfokkal manipulálható kemény-magot, a lobbanékony, frusztrált-feszült, indulatai levezetésére vágyú ám nem túl okos tömegeket. Éveken át ment az idegenszívűzés, az idegenszerűzés, mentek az elharapott félmondatok, kacsintások, amiket nem lehet formálisan megfogni, de mindenki pontosan értett mit jelent. Mindezzel Orbán morális és ideológiai felhatalmázst adott sok embernek hogy a szocik tényleg a gonosz földi helytartói, és ellenük bármi szabad, sőt hazafias kötelesség. Orbán maga halmozta fel azt a társadalmi robbanótöltetet, ami természetesen berobbant amint jött rá egy külső inger. Orbánnak a néha Csurkához és Torgyánhoz hasonló hipnotikus hatása van saját híveire, úgy látszik a jobberek egy részének nem vezető kell hanem bálvány, erre fogékony az idegrendszerük.

Természetesen soha egy bíróság a világon nem állapíthatná meg hogy Orbánnak formálisan köze volt a zavargásokhoz, a sebesülésekhez, a károkhoz, de aki ebben az országban él, és nem analfabéta a tömegpszichológiához, az pontosan látja milyen pszichózist épített fel és tüzelt sok éven át Orbán és a manipulatív médiagépezete (megjegyzem ezt teszik ma is, ebből élnek), és mindez hogy vezetett törvényszerűen az összecsapásokig. Orbán mindig is konfliktus-függő volt, csak a harchoz ért, és ebbe a dilibe viszi bele a rajongóit is. Aztán amikor azok tényleg odacsapnak, akkor vigyorogva mossa kezeit, és úgy tesz mintha semmi köze nem lenne az egészhez, hisz ő egy finom úriember.

J.László 2012.10.25. 17:48:18

@judy7:
Az LMP-ben Schiffer tűnik az egyetlen értelmes embernek.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 17:48:54

@iii: Ellentmondást nem mutattál fel, de beszóltál. Én viszont itt a topicban téged már kaptalak hazugságon.

HA megnézed, akkor akár a konzervatív, akár a szocialista, akár a liberális, stb. ideológia is változik. Ennél jobban csak az egyes pártok politikája változik, a konzervatív, a baloldali, stb. jelzők elsősorban a gyökereiket, kapcsolódásukat, tömegbázisukat, stb. képviseli.

Ez a változás, a zöld ideológiával szemben, valós megújulást, a problémákra való reagálást, stb. jelent, párton, oldalon belül. És világos válaszokat.

A 20%, az egy helyen lévő polgármesteri szék messze nem jelent sikert. Ezzel ugyanis a programjuk jelentős része nem megvalósítható. Pont azért, mert törvényeket, szerencsére, nem tudnak hozni.

És tudod a "zöld" szervezetek és a zöld pártok közötti összefonódás szorosabb. Te azt állítod, hogy ez nem jellemző. Én meg pontosan tudom, hogy az ilyen hátország mit jelent. Például azt, hogy azok a "tanácsadók" akik a párt politikáját meghatározzák a civil szervezetekhez kötődnek, így az értékrendjük megismerhető.

Innen választhatsz: Ha a két helyen nem ugyanazt képviselik, akkor hiteltelenek. Ha ugyanazt, akkor látványosan hülyeséget képviselnek. Egyik sem értelmes.

Protest szavazatra van esélyük. Sőt válságban is mindig megvan a társadalom kevésbé gondolkodó rétege aki bármely kiútra voksolna. Válságban a nácik és más barmok még kormányra is kerültek. A válságból 20% körüli támogatottságot elérni egyszer, és közben bemutatni mennyire üresek nem siker. Szerencsére.

Nem tudom emlékszel-e olyan apróságra, mint Bős-Nagymaros. Ugye az megújuló energia. De mégis élőhelyeket tesz tönkre. A naperőmű is problémás, mert az energia tárolása súlyosan környezetszennyező. A szélerőmű helyigénye, az építés és karbantartás ökológiai lábnyoma, stb is problémás. És igen, itt is kell energiát raktározni.

Kiderül, hogy kell mellé más háttér erőmű, így a rendszer szintjén már lehet káros is sok ilyen megoldás. (Vagy mondjuk erdő helyére kerül a szélerőmű park, így bár kibocsájtás nincs, mégsem semleges a beruházás CO2 szempontjából)

De a kérdés sokszor az, hogy a CO2 footprint vagy az élőhelyek között választunk.

A politika feladata elsősorban ilyen kérdésekben a kompromisszumok megkeresése és elfogadtatása a választókkal. Ehhez nem kell pozíció, de kell szakértelem, érvelés, stb. és korrektség. A Zöldek viszont mindent megígérnek, semmire sincs érdemi, értelmes válasz, és semmit sem tudnak betartani.

Az LMPvel nem csak azért nem lesz jobb a politika, mert a hátországukat ismerhetjük, mert a listavezetőjük kapcsán felmerült ugye egy érdekes kettős mérce, stb. Hanem azért, mert e kérdésekben sem kerestek, nem is találtak középutat. Nem kerestek kompromisszumot.

Azért tehetik meg, mert EUs szinten sincs a Zöld Pártoknak jó válasza, ők sem kerestek meg kompromisszumot. Amíg nem kell kormányozni, addig a választók pénzén való semmittevés, hazudozás, ígérgetés megy. Ezért egy hiteltelen populista ötletcsomag a zöldek politikája.

A populista ideológiák viszont nem belül fejlődnek, hanem cserélődnek, és újabb és újabb megélhetési politikusokat termelnek ki.

A következő felelőtlen ígérgetést, minden értéket (akár nemzeti és szocialista) behazudó veszélyes hülyéket nem Nácinak, Populistának, vagy Zöldnek hanem valami másnak kell majd hívni. Van ez így.

czjanos 2012.10.25. 17:50:55

@garmr: Nem csak ezt a látszatot kelti, hanem ez a valóság. Talán a novemberi kongresszusuk pontot tesz erre a kérdésre. Ha nem tagozódnak be, most már arra sem számíthatnak, hogy kapnak segítségként kopogtatócédulákat, mert nem lesznek és a Fidesz sem lesz olyan helyzetben, hogy átengedjen szavazatokat az LMP-nek. A mostani csalódottságuk egyébként abból fakad, hogy azt hitték, hogy ráülhetnek a Millára és vezethetik azt a halmazt. Erről lemaradtak. Vezetők már nem lehetnek, támogatók igen, ha nem sokáig hezitálnak.

sárkányfő 2012.10.25. 17:51:06

@Kandeláber:

Mindenki jó tudja hogy szíved mélyből utálsz mindent amiben csak egy morzsányi bal, vagy liberális, vagy ballib van. Utálod Bajnait is, utálsz minden ami nem jobbos. Akkor minek a képmutatás? Minek? hagyjuk már a kunczézést, ha nem Kuncze, akkor találtál volna valami mást, amivel beléjük köthetsz. Vagy megnéztél volna egy Hír Tv-s adást, amelyben megmondják neked miért a sötétség fejedelme bajnai, és attól kezdve azért utálod.
Hagyjuk már a rizsát, te és jópár közismert nikk mostantól kezdve szépen arra fogtok ráállni, hogy miért is fertlmes fekély ez az egész bajnai-féle mozgalom, és minden ürügybe belekapaszkodva ezt fogjátok hirdetni.
Istenem de rühellem a képmutatást...

2012.10.25. 17:51:27

@komplikato: Gondolod, hogy nincs Youtube csatorna és Facebook? Vagy mire gondolsz? A Youtube-on több száz video van fenn, 1 millió felett van a megtekintés, a FB-on majd 20 e lájk van és az egyik legjobban vezetett FB oldal az LMP-é. Ezzel azonban még a neten levőknek is csak egy töredékét lehet elérni.

youtube.com/user/lehetmas
facebook.com/lehetmas

Önnek megyünk (törölt) 2012.10.25. 17:52:49

"23-a után talán már mondhatjuk: Orbán vagy Bajnai"
Nem! Úgy mondjuk, hogy Orbán, vagy nem Orbán.

Még aznap délelőtt is azt nyomatta mindenki, hogy szó sincs arról, hogy ez egy párt kanpánnyitója. Jobbosok jönnek ilyen hülyeséggel, hogy Bajnai zászlóbontója...Ugyan már... Ők sem értenek egyet, csak arról van szó, hogy kifejezik, hogy nekik nem tetszik a mostani irány. Ezt sikerült is. Tudomásul vesszük, hogy a kint lévő egyáltalán nem kis, 20 000-es tömegnek "nem tetszik a rendszer".

Délelőtt lehülyéznek, hogy hogy lehetek olyan ostoba, hogy nem látom, hogy ez nem egy kampánnyitól. Este már hivatkoznak arra, hogy milyen nagy tömeg (potom 20 ezer ember szembe a 400 ezerrel..) támogatja Bajnait.

Nem is csodálom, hogy kevesebben voltak, mint tavaly. Az értelmes/kulturált ember nem szereti, ha valami olyanhoz használják a "nevét" (jelenlétét), amihez ő nem adta.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 17:53:56

@iii: Senki sem mondta, hogy bűn akárkit védeni, ha az a törvényes kötelesség. Akkor sem, ha csak beosztott védett te csak a pénzt tetted el.

Azt mondtuk, hogy valakinek KÉT értékrend között kell választania:

Vagy számonkérhető valaki erkölcsi alapon az olyan munkája miatt amit el kell végezni vagy nem.

Bármelyiket(!) választja elfogadható politikusnak.

Ha nem választ, hanem érdekei szerint váltogat és csúsztat, akkor viszont hiteltelen. És mint minden hiteltelen, hazug, elvek nélküli, megélhetési politikus veszélyes, így kerülendő.

2012.10.25. 17:54:32

@TheElf: Egyre hosszabban írsz. Milyen hazugságon kaptál? Nem emlékszem.

Arbet 2012.10.25. 17:55:35

@sárkányfő: Furcsa, hogy Orbán a 2/3 alatt semmit sem tett politikai ellenfelei ellen. Elmaradt a vadászat. Miért maradtak a csontvázak a szekrényben?

sárkányfő 2012.10.25. 17:56:39

@poszt:

Alapvetően egyetértek, de lényegében hasonló gondolatok bajnaitól függetlenül is álltak, állnak, már egy éve is leírható volt: az LMP-féle kísérlet nem sikerült. Sajnos.

Pedig itt volt/van a nagy történelmi lehetőség: kiábrándult szavazói tömegek mindkét oldalon, milliók. Egy förtelmesen szar és korrupt és hazug és maffiózó kormány, amely naponta követ el hatalmas hibákat, és egy Matolcsy a frontembere. Az LMP-nek múltja sincs. Szóval hatalmas potenciál a növekedésre, magas labdák nap mint nap, még balról is néha, jobbról meg állandóan. Ilyen, egy kis új párt szempontjából ideális környezetben az LMP-nek már rég az egyik legnagyobb pártnak kéne lennie (vagy a saját oldala vezető pártjának), de minimum egy nagyon erős, növekvő középpártnak.

Mindennek nyoma sincs. Két és fél éve vergődnek, saját árnyékukon átlépni nem tudnak, élni a politikai mező dinamikájával nem tudnak. Nyilván nagy hátrányból indulnak, mert egy értelmiségi-racionális párt, amivel egy szűk mezőből indultak, innen nehéz tömegpárttá alakulni, de ők meg sem próbálták. Kár, pedig reményt keltőek voltak.

2012.10.25. 17:57:48

@TheElf: Nem csak akkor nem bűn, hanem egyáltalán még csak erkölcsi folt sem. Az a foglalkozásuk ugyanis, hogy embereket védjenek, akkor is, ha bűnösök. Ennek alapján megítélni valakit bunkóság.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 17:58:55

@iii: Volt szerencsém látni LMP Facebook oldalát. Ellenben a megszólításhoz párbeszéd kellene. Erre pedig az LMP sajnos képtelen.

J.László 2012.10.25. 18:00:09

@sárkányfő:
Ez igen. Van még példányod ebből a brosúrából? Elolvasnám én is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 18:00:50

@iii: Ismét csúsztatsz. Nem a védelem alapján ítéljük meg őket. Az alapján, hogy az egyik ember munkája, kötelessége alapján ítélkeznek, a másik alapján nem. Mindig ahogy az érdekük kívánja.

Fahrenheit451 2012.10.25. 18:03:42

Legyünk reálisak.Mi lesz ha 2014-ben nyer ez az új formáció?1 éven belül egymásnak fognak feszülni mert ahány párt annyi érdekcsoport.

Arbet 2012.10.25. 18:04:59

@sárkányfő: Azért azt nem mondanám, hogy az LMP-nek nincs múltja. Elég sötét múlt neki Schiffer bácsi. Ő is Bajnai és Gyurcsányhaver srác. Csodálkoztok, hogy nem veszi be a nép gyomra?

Fahrenheit451 2012.10.25. 18:07:03

@Nyekenyóka.: Nyerni még nyerhetnek mert Bajnai baba popó arca sok embert be vonz,de utána ők se tudnak csodát tenni és minden kezdődik elölről.

sárkányfő 2012.10.25. 18:10:34

@Arbet: Te lennél a nép szóvivője? Nem hinném. Pl. az én gyomrom beveszi, és én is a nép része vagyok.
Ha Bajnai haver (bár ezt épp cáfolta pár hete Schiffer, nem akarja az LMP-t bajnai mellett látni, mindegy), az csak előny, a gyurcsányozás meg lejárt lemez, de azért próbálkozz :)

Ja és mesélj, nálad kinek nincs múltja? :) Tippelhetek?: Vona Gábor? :)

komplikato 2012.10.25. 18:12:07

@painkiller21: Szerintem nem csodát várnak tőle, hanem az idióta Matolcsymus leváltását BÁRMI olyanra, ami legalább néha működik is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 18:14:23

@sárkányfő: Nem értek egyet veled. Tudod az Öszödi beszéd kapcsán a legfontosabb kérdés az volt, hogy a politikai hazugságokat hogyan értékeljük. Erre Gyurcsány elmondta, hogy a hazai politikában természetes, minden oldalon, és a választás előtt is jelezte hogy a kampány erre épül. Orbán, Sólyom, stb. azt mondta ekkor azonnal le kell mondani, mert ezzel elvesztette a legitimációját.

A kérdés az, hogy Orbán és Sólyom tudva a saját politikai hazugságaikról helyes-e, hogy ezt mondta. Mert ezzel legitimálták az összecsapásokat.

Ha egy adag feltüzelt fanatikus mások életét, vagyonát, jogait veszélyezteti, az túlmutat a gyülekezési jogon. Aki élő emberre gyújtana rá házat, az nem tüntető, hanem terrorista, mert erővel, félelemmel, mások életének feláldozásával akar politikai célt elérni.

Az ilyen tömeges rendezvények kapcsán, nagyon helyesen, a törvény az, hogy a résztvevők egyetemlegesen felelősek. A tömeg nélkül nem történne meg ami megtörténik, ha a sokadik sorban állnak is, mégis hozzáteszik a saját részüket a gyújtogatáshoz, kődobáláshoz.

Innen pedig úgy gondolom, a potenciális áldozatok a teljes tömeggel szemben vannak jogos védelmi helyzetben. És a rendőrség is a tömeggel szemben léphet fel azon az alapon, hogy molotov koktéloznak, hogy tankot indítanak be, stb. Pech.

Aki pedig ehhez erkölcsi támogatást nyújt fentről, politikusként, az bizony szintén bűnsegéd.

Aki ezek után, ezzel együtt a FIDESZre szavazott, az az erőszakra szavazott, így ne sírjon a FIDESZ mindent megszálló erőszakos kormányzási stílusa miatt. Az a sajtó (pl. INDEX) aki ebben támogatta a FIDESZt, és éveken át csúsztatásokkal segítette őket a győzelemre ne panaszkodjon a médiatörvény miatt.

2012.10.25. 18:15:24

@TheElf: A zöld politika ugyanúgy változik, mint bármi más.

Miért képviselnek "látványosan hülyeséget" a zöldekhez köthető tanácsadók - eleve?

Valóban, a zöld technológiáknak is van előnyük meg hátrányuk, ezzel nem mondasz sok újdonságot. Éppen ezért a zöldek ma már nem támogatják a bioüzemanyagokat sem, kivéve ha az hulladékból készül.

Honnan veszed, hogy a zöldek nem képesek kompromisszumot kötni? Miből gondolod, hogy az összes többi párt képes, ők meg nem? Akkor hogy voltak képesek 7 éven keresztül közösen kormányozni a szocdemekkel? Dániában és a finneknél kormányon vannak, például.

Az LMP-vel más lesz a politika, már most is más lett és főleg az lesz, ha kormányon lesznek. A hátországukkal nem értem mi a problémád. Nincs semmiféle kettős mérce-történet a vezetőjükkel, ez is baromság.

A zöldek semmiképpen nem populisták, az LMP különösen nem az és a legtöbb kérdésre van válaszuk. Hogy te nem ismered, az más kérdés. Hadd idézzem itt Róna Péter véleményét:

"Ha a tisztesség és a szorgalom, vagy a tartalom iránti igény bármiféle jutalmat érdemelne hazánkban, az LMP már rég egy legalább 15 százalékos párt lenne."

nol.hu/lap/forum/20121020-ossze-visszafogas

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 18:16:02

@komplikato:

Szerintem ehhez legalább másfél millió szavazó kellene, hogy nyerjenek.
Csak egy kérdés: Ha tényleg támogatja a mozgalmat Gyurcsány, Kuncze, meg még ki tudja milyen mszp, meg liberális ivadék, akkor hogy gyűjtenek össze ennyi szavazót?
Illetve mi lesz az MSZP-vel? Ha külön indulnak, akkor kettéoszlik a támogatottság, ha meg összetömörülnek a szocikkal megint semmi esélyük szerintem.
(A Jobbik, meg az LMP két külön kategória, azokat most hagyjuk is...)
Ezt már megkérdeztem bő egy órája, de nem jött rá válasz, hát majd most :))

J.László 2012.10.25. 18:17:59

Miért van az, hogy az összes ballib blog, bármi legyen is a téma, előbb-utóbb törvényszerűen 2006 őszénél köt ki?

2012.10.25. 18:22:59

@TheElf: Ebből egy betűt sem értek. Az "ismét csúsztatást" különösen nem. Olyan nyakatekerten fogalmazol, hogy emeber legyen a talpán, aki megérti. Még egyszer: tegyük fel, hogy Schiffer volt a scik ügyvédje (nem ő volt!). Ez nem hogy nem bűn, de munkaköri sajátosság, hogy az ügyvédnek bűnösöket is kell védeni. Akkor mi a probléma?

Továbbra is eltekintesz attól, hogy ezen kívül még 5 másik ellenérv is létezik, ami miatt ez az egész hülyeség.

Kandeláber 2012.10.25. 18:25:48

@sárkányfő: Te pedig olyan vagy, mint Ungváry Rudolf, akinek mindenki ellenség, aki nem "liberális". Tegnapelőtt az ATV-n Havas műsorában nekitámadt TGM-nek, mert az ki merte fejezni a kétségeit a Bajnai-népfronttal kapcsolatban. Tegnap ugyanerre a sorsra jutott Lányi András, csak őt a műsorvezető Bánó is savazta, ott a fő Bajnai-fan megboldogult Antall által találóan "politikai mikiegérnek" titulált Lengyel László volt. Abban a műsorban egyik résztvevő - talán Ágh Attila politológus - már-már egy szentnek kijáró tisztelettel ejtette ki Bajnai nevét, mely névre, mint mondta, a "piacok fel fognak lélegezni".
Végül is igazat mondott, kufár kell a piacra.

biohouse 2012.10.25. 18:25:59

Mint az LMP egyik szavazója abból a bizonyos 7,5%-ból: Én aszerint fogok szavazni, hogy Orbán veszítsen.
Schiffert, mint politikust bírom, jobban kedvelem, mint Jávort. Szerintem brilliáns elme. Viszont a Bajnai kérdésben nem értek vele egyet.
Érdekes, hogy azt gondoltam, hogy Schiffer Sólyom iránti tisztelete egyfajta jobboldaliságot jelez, és igencsak kívánatosnak tartanám, ha az LMP inkább a Sólyom-féle Védegylet (bizonyos értelemben jobbra) felé húzna és nem a 4K, meg Chavez felé.
Szóval most Bajnai orrhosszal előzi nálam az LMP-t.

Arbet 2012.10.25. 18:26:48

@sárkányfő: Egyszerű vagy mint a faék, és kb annyit is látsz a politikából. A jelenlegi pártok a jobbikot is beleértve mind egy kéznek az ujjai. Úgy gondolj a politikára. A kézhez tartozó embert kell leváltani nem az ujjakat cserélgetni.

komplikato 2012.10.25. 18:27:43

@Nyekenyóka.: "Szerintem ehhez legalább másfél millió szavazó kellene, hogy nyerjenek."
Nem túlzás ez a szám? Előző választás döntő második fordulójában összesen szavaztak 1.16 millióan.

A többivel sajnos egyetértek. Az oké, hogy a létező politikai erők közül várnak szövetségbe arcokat, de minek kell politikai hullákat animálva a zombikat is bevenni?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 18:29:05

@iii: Te ezt állítod. Miután ők elítélnek mást a kötelessége miatt, de kijelentik az ő családjukat nem szabad a hasonló munkahelyi kötelesség miatt elítélni. Egyértelmű az ellentmondás.

Lehet-e más a politika? Kérdés miben.

Volt olyan kérdés amiről MSZPs képviselőnek írtam. Érdemben válaszolt rá. Volt olyan ahol MSZP/SZDSZ kormány idején minisztériumba ment levél. Válaszoltak rá.

Az alkotmányozási kérdőíves marhaság mellett a FIDESZ képviselőinek küldtem e-mailben észrevételt. Érdemben válaszoltak rá.

Sőt, mindegyik meg is köszönte. És mindegyik a későbbi döntések során is válaszolt rá.

Ha LMPst, vagy egykor hozzájuk kötődő ma önálló kalózpártot kérdeztem, akkor csúsztatás, vádaskodás, személyeskedés maradt, a kérdés érdemi válasz nélkül maradt.

Egy hazug, egymással összeegyeztethetelen dolgokat ígérve szavazatvadászatot folytató pártot pedig populistának és károsnak fogok ítélni.

Ön jelenleg, nem tudom milyen minőségben, de képviselni akarja az LMPt. Azt látjuk, hogy éppen ezt teszi. Ezért nem tud változni az LMP, és ezért a többség számára nem jelentene változást. Valójában éppen úgy változás lenne mint a Jobbik, hasonló irányba is. Azt, hogy a két csapat közül melyik a veszélyesebb nehezen tudnám eldönteni.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:30:00

Az nem lehet hogy leváltsák a fideszt meg az mszp-t mert akkor a zemberek fogják megfizetni.

Örökké éljen Kádár János !

komplikato 2012.10.25. 18:30:06

@Arbet: És azt hogy? Hívsz egy drága és profi bérgyilkost? De tényleg. Azt sima törvényi vagy politikai eszközzel nem fog csak úgy menni.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.25. 18:30:34

@J.László: nem tudom, de inkább ott kérdezd meg ezt.

2012.10.25. 18:31:12

@TheElf: és ezt miből szűröd le? Nyilvánvalóan nem jól fizetett újságírók tucatjai dolgoznak ott, mint Orbán oldalán, noch dazu ott tényleg nem válaszolnak. Melyik az az oldal, ahol képesek párbeszédre és az miből látszik?

J.László 2012.10.25. 18:31:35

@timargabor:
Kicsit feljebb, ha megnézed. Ezért volt a kérdés.

sárkányfő 2012.10.25. 18:31:55

@Kandeláber:
LOL, szép hogy elismerted amit írtam, igaz tagadni úgysem lehetne a nyilvánvalót... :)
Az olcsó, agyatlan fröcsögő személyeskedésedre pedig magasról tojok, folytasd csak nyugodtan :)

Fahrenheit451 2012.10.25. 18:32:13

@komplikato: Az fog történni hogy becsomagolják csillogó papírba a szart és ezt vegyük be.Orbánt ki nem állhatom de az hogy csak úgy szabadulhatunk meg tőle hogy a másik oldal csatornából felbugyogóival kell azonosulni az már sok.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 18:32:18

@komplikato:

"Előző választás döntő második fordulójában összesen szavaztak 1.16 millióan."

Mekkora volt a részvétel? Mert a második fordulóba nem sok vk. jutott be.

Még a végén kiderül, hogy Fletó a Fidesz beépített embere... :D ((ezért nincs börtönben?:O ))

sárkányfő 2012.10.25. 18:32:47

@Arbet:
Akkor most te vagy a nép felkent szóvivője vagy sem? :)

Arbet 2012.10.25. 18:34:05

@komplikato: Nézd már meg, hogy más exkomcsi országokban ez hogyan ment. Eltiltották az addigiakat a közélettől és lezárták a korszakot, majd csatlakoztak az EU-hoz és elkezdtek fejlődni. Az emberek fogtak össze és kényszerítették a hatalmat a távozásra.

Ehelyett mi mit csináltunk 89-ben? Ültünk a karosszékben és kényelmesen végignéztük ahogy a rendszer leváltja önmagát. Oszt boldogok voltunk, hogy még megmozdulni sem kellett. A kormányt néppel és nem törvénnyel kell leváltani. Összefogás nem a politikai oldalon kell, hanem a civil oldalon.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:34:30

@wowerman: "miért nem szereted Kunczét? Mert szerinted zsidó?"

azért nem szertetem Kunczét amiért Lendvait, Baját, Demszkyt, Orbánt, Lázárt, Szilvásy Györgyöt, Lamperth Mónikát, Kókát, nesoroljam.

Nem szabad, tilos, semmiképpen ezekkel egy közösségbe kerülni. Akkor sem ha az az ára hogy orbán marad még négy évig. Akkor sem ha nyolcig. Abban a pillanatban ha valaki befogadja Őket, teljesen totálisan és végleg hiteltelenné válik. Illetve persze a birkáknak bejöhet és lehet h nyernek is vele, de nekünk, a gyerekeinknek és unokáinknak szerintem nem jó.

Arbet 2012.10.25. 18:35:14

@sárkányfő: Én civil vagyok. Inkább szóljon egy dolgozó becsületes civil ember őszintén, mint 1000 bloghuszár aki érdekből cselekszik.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:39:22

"Mindenki jó tudja hogy szíved mélyből utálsz mindent amiben csak egy morzsányi bal, vagy liberális, vagy ballib van. Utálod Bajnait is, utálsz minden ami nem jobbos. Akkor minek a képmutatás? Minek? hagyjuk már a kunczézést, ha nem Kuncze, akkor találtál volna valami mást, amivel beléjük köthetsz. Vagy megnéztél volna egy Hír Tv-s adást, amelyben megmondják neked miért a sötétség fejedelme bajnai, és attól kezdve azért utálod.
Hagyjuk már a rizsát, te és jópár közismert nikk mostantól kezdve szépen arra fogtok ráállni, hogy miért is fertlmes fekély ez az egész bajnai-féle mozgalom, és minden ürügybe belekapaszkodva ezt fogjátok hirdetni.
Istenem de rühellem a képmutatást..."

áruld már el kérlek miért kéne egy asztalhoz ülni bárkivel azok közül akik tönkrebaszták az országot az elmúlt 20-30-40 év alatt ?
csak egyetlen érvet írj.

az nem érv h csak velük lehet leváltani orbánt, mert cserébe orbánt kapjuk csak más lesz a neve, de pontosan ugyanazt az nyugdíjakat megvédjük, közszolgákat nem bántjuk, váltópártunkat nem kérjük számon politika folytatódik velük ami ide juttatta az országot.

2012.10.25. 18:39:33

@TheElf: "Miután ők elítélnek mást a kötelessége miatt,"

Kiket ítélnek el a kötelessége miatt? Nem értem.

Abból szűröd le, hogy nem lehet más a politika, mert levelet írtál az LMP-nek és nem kaptál megfelelő választ? Bezzeg az MSZP minisztérium meg igen? Ez nevetséges, már ne is haragudj. Ennek az ellenkezőjére éppúgy van számos példa, a politika milyensége nem ettől függ.

Az LMP egyáltalán nem hajszol szavazatokat és nagyon is összefüggő a nézetrendszere. Hogy te másképp látod, az a szuverén jogod.

Aki eljut odáig, hogy az LMP-t veszélyesnek ítéli, sőt egy platformra helyezi a Jobbikkal, azzal sokat beszélgetni nem érdemes. Az oly mértékben elvakult, hogy menthetetlen. Szavazz, akire jól esik.

sárkányfő 2012.10.25. 18:40:15

@Arbet: Ez szép volt, hallom a fanfárokat is ;)

873ujr3rk 2012.10.25. 18:41:50

@Arbet: Mondjuk kb két hét alatt lehetne összegyűjteni százcsilliárd aláirást arra az ívre amin az állna h az elmúlt 30 év kormánypárti képviselői ne indulhassanak a következő választáson. Rendben az érintettek nyilván azt mondanák nem ér, de elég nagy pofon lenne. Esetleg rávezetné az aláírókat arra, h a fülkében ennek megfelelően cselekedjenek.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:44:17

Draskovics bazmeg. kormányzati jósda. Na az hiányzik még kurvára. Emlékszem is amikor Bajnai egy interjúban azt mondta mindjárt lemond a gecibe mert ilyen a földön nincs.
Ja, mégsem.

sárkányfő 2012.10.25. 18:44:40

@873ujr3rk:
Figyu, ugye te még nem nem mentél át a magyar érettségin? Mert szövegértelmezésből kurvára megbuktál. Azt magyaráztam, hogy lehet utálni Bajnait, mindenkinek szíve joga úgy beszopni a hír tv-s manipulációkat ahogy akarja. Tényleg leszarom, most speciel nem emiatt írtam.

De úgy tenni, mintha hirtelen most világosodott volna meg, hogy miért is maga a borzadály ez az új formáció, miközben nyilvánvalóan másra se várt, csak hogy belerúghasson, ez a maga a színtiszta képmutatás és álfelháborodás. Ráadásul ezt fogják nyomatni mától kezdve, csak a bolond nem tudja.
Erről írtam tök egyértelműen, és jó hosszan, de fel sem bírod fogni.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:45:46

Szekeres Imre. Veres János.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:47:41

@sárkányfő: nem, nem érettségiztem. sajnálom. pék vagyok, de nem vágom ez miért probléma.
én sütöm a kenyeret baszod.
de néha ideolvasok és azt látom h folyamatosan a kommereket tolod mint opciót. hát a nagy lófaszt válasz az mszp.
hogyne.

több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak.
Örökké éljen Kádár János !

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 18:48:04

@873ujr3rk:

Szerintem nem jönne össze. A legtöbb ember annyira leszarja a politikát, hogy még ehhez is lusta lenne aláírni, lásd: Népszavazás 2012, vagy Nemzeti Konzultáció...oké, ezek pártokhoz kötődnek, de ha már szavazó emberek is ennyire eltunyultak, akkor az inaktív még jobban leszarna bármiféle aláírást.

Szerinted a regisztrációnak mekkora sikere lesz?
Lófasz.
Ne, ne abból az idióta Selmeci picsából indulj ki, mert az annyit hazudott már, hogy annyit még szinte senki sem.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:49:34

@Nyekenyóka.: jóhát nekem kb mind1 amíg a prolik esznek nekem nincs problémám. csak azt sejdítem h mindazok aki nem választanának pártot a jelenlegiekből, lehet h azért teszik mert hozzám hasonlóan látják a kínálatot.

873ujr3rk 2012.10.25. 18:51:13

Kakaóbiztos Magyar Bálint.
Az bazmeg rettentő fasza lenne orbán után újra egy mszp kormány.
Asszem akkor lebontanám a kemencét és elköltöznék mondjuk albániába mert lassan az is kevésbé balkán mint itt ez a fosrakás.

sárkányfő 2012.10.25. 18:51:16

@873ujr3rk: soha, egyszer sem toltam a kommereket, utálom őket úgy ahogy vannak. te gondolom annyira egyszerű vagy hogy elhitted a szíjjártónak, hogy aki nem fideszes az mind kommer (megjegyzem a fidesz a legnagyobb kommer, de ezzel már nem akarlak végképp összezavarni)

most minden gúny nélkül mondom, te totálisan alkalmatlan vagy magyar szövegek értelmezésére. komolyan. már írni sem merek neked mert félő hogy ezt a válaszom sem érted meg.

ha finom kenyeret sütsz, azt viszont megköszönöm.

sárkányfő 2012.10.25. 18:58:11

Na EZ durva:

fn.hir24.hu/itthon/2012/10/25/hoffmannek-atirtak-a-tortenelmet/

"Hoffmannék átírták a történelmet

A Történelemtanárok Egylete (TTE) elfogadhatatlannak tartja a kerettantervet.

Rendkívül aggályosnak tartják az anyag ideológiai, világnézeti egyoldalúságát például. Nem vagy alig jelenik meg szerintük benne az öntudatos állampolgárrá nevelés, a szociális érzékenység, a demokratikus értékek és intézmények tisztelete, annál inkább hangsúlyos a nemzethez (annak vezetőihez) kritikátlanul hű alattvaló képe, áldozatvállalásának szükségessége. „A magyar történelem egyoldalú, nagyon is kritikátlan és elfogult megszépítése több ponton tapasztalható, mintha a szerzők nem ismernék Szekfű, Bibó, Szűcs Jenő és mások ezzel kapcsolatos intelmeit” – olvasható az állásfoglalásban.

hiányoznak például a szabadságjogokra történő utalások. Hasonló a helyzet a középiskolai anyagokban. A dualizmus korának tárgyalásánál például nem szerepel a századfordulón anakronisztikus nyílt választás, illetve a magas vagyoni cenzus (6% választó) mint a kor egyik alapproblémája, ahogy a szociális feszültségek, a szociálpolitika, az uradalmi cseléd fogalma vagy a demokratikus követeléseket megfogalmazó ellenzék sem. Ugyanezek a hiányok mutatkoznak a Horthy-kor esetében is, melynek egyoldalúan pozitív beállítását sugallja a tanterv mindkét (9–12., 7–12.) gimnáziumi anyagban.

"Elfogadhatatlan"

A tananyagban sehol nem szerepel az általános választójog fogalma, a 7–12. évfolyamon igen bő tantervben csak egy helyen történik rá közvetett, homályos utalás, ott is negatív szövegkörnyezetben, meglepő módon egyenesen ebből eredeztetve a szélsőségeket: „A politikai jogok kiterjesztése több országban a szociális demagógia felerősödésével járt, így utat nyitott a szélsőséges elemek hatalomra kerülésének, amelyek diktatórikus rendszereket vezettek be."

avítt az anyag történelemszemlélete, és arra is rámutat, s ezt példákkal is bizonyítja, hogy a kerettanterv a szaktudomány által vitatható állításokat is tartalmaz."

Magyarul már hivatalos tananyaggá akarják tenni a végtelenül primitív és manipulutaív pártpropagandát, a történelmet is átírják.

Ez népellenes bűncselekmény.

De van egy hírem szarházi maffiózó fityisz: NEM fog sikerülni. Már elődötök, a kádárbolsik is próbálkoztak a történelem-hamisítással, de nekik sem ment. Nektek sem fog...

czjanos 2012.10.25. 19:01:32

@Nyekenyóka.: A DK nem fog külön indulni (letették a garast Bajnai Gordon mellett) és az MSZP is csak kivár, hogy a számára legelőnyösebb pillanatban és feltételekkel csatlakozzon. Lehet, hogy Mesterházy a végletekig bízik az ő miniszterelnökségében, de a Botka-Újhelyi páros, a Lendvai-Szanyi páros csatlakozáspárti és négyüknek jelentős támogatottsága van az MSZP-ben.

nem várt fordulat 2012.10.25. 19:08:38

@sárkányfő: OMFG :(

napról napra egyre erősebb a késztetés bennem, hogy tiplit veszek. Azaz már elhatároztam, most már gyűjtögetek, hogy ne hugyozzanak le kint a kutyák, de minden nappal egyre több bennem a frusztráció.

Ha most le kéne írnom magam, akkor kb. úgy nézhetek ki, mint krapulax egy elrontott világuralmi kisérlet után, és egy szóbuborék, miszerint: #@!GR*^@$

housemd 2012.10.25. 19:13:22

nem bírom végigolvasni, de hozzászólok, bocs ha már sokan felvetették előttem:
Az LMP-nek az a fő baja, hogy a párt és szavazói borzasztó távol állnak egymástól "ideológiai" szempontból. A pártot hiteles arcok alkotják, akik tényleg elhiszik azokat, amiket mondanak, és tényleg úgy gondolják, hogy az ökopolitika (az egyetlen)reális alternatíva. Csakhogy nem ilyen emberek dobták össze az LMPt a parlamentbe röpítő szavazatokat. szerintem az aktív választóknak 1-2%ának lehet elsődleges preferenciája ökologikus gondolkodás. A többiek azért tartanak és tartottak ki, mert szimpatikus számukra az LMP jogállai, európai, kapaszkodjatok: számos gondolatában liberális értékeket felvállaló gondolkodása. Csakhogy ezek a szavazók többnyire inkább liberálisak (hívhatjuk őket középnek is), akik inkább az üzletben, mint a fenntarthatóságban hisznek, csak éppen fontos szempont nekik, hogy az állam ne baszogassa őket. na most ezek a voksok villámsebesen tűnhetnek el az LMP mögül, amennyiben a Bajnai-féle vonal reális, liberálisok számára elfogadható alternatívát kínál az ennek a rétegnek idegen, bántóan balos gondolatkörök (ld. mindazt, amit az LMP a gazdaságról gondol) nélkül.
Jómagam legalábbis így gondolom - nyilván, lehet hogy tévedhetek. félek, hogy az LMP-s lányok és fiúk egyáltalán nem ismerik a saját potenciális szavazóikat, és teljesen félreértelmezik 2010-es sikereik (és az azóta bekövetkezett stabilitás) okait. Nagyon sajnálnám, ha ez bekövetkezne, mert véleményem szerint az ökológiai gondolat legmagasabb szintű képviseletére szükség van a (reményeim szerint 2014 után kicsit normalizálódó) hazai politikában, de féltem őket: nagyon könnyen légüres térben találhatják magukat.

komplikato 2012.10.25. 19:29:30

@Nyekenyóka.: "Még a végén kiderül, hogy Fletó a Fidesz beépített embere... :D ((ezért nincs börtönben?:O )"

Lol. Éppen ezt kérdezte valaki a Gyakorikérdések oldalon, nem te voltál? :D

komplikato 2012.10.25. 19:31:33

@Arbet: "Nézd már meg, hogy más exkomcsi országokban ez hogyan ment. Eltiltották az addigiakat a közélettől és lezárták a korszakot, majd csatlakoztak az EU-hoz és elkezdtek fejlődni."

Szerinted én miért akadtam ki, hogy miközben Romániában elfogadták a kizáró törvényt, nálunk újra meg lett vétózva az ügynök törvény? Nem vagyok teljesen hülye és engem is zavar. De nem látom sehol az ez elleni civil felzúdulást. Sajnos.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 19:40:54

@komplikato:
Gyakkérdések? Úristen, te ott is nyomulsz? :D
Még mindig annyira oda vannak a Jobbikért mint 2010 előtt? Akkor mindenki azt imádta, kíváncsi vagyok most is-e...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 19:44:13

@housemd: Ha hisznek, ha nem egy adott politikai megoldásban, eleinte a kommunikáció pont arról szólt, hogy ettől eltérő választói igényeket is képviselnek. Aztán mégse. Látod itt felmerül a hitelesség kérdése.

Mint a valakit vagy számon kérünk a kötelessége miatt (Bajnai) vagy sem (saját család, iroda, stb) kettősség kapcsán.

komplikato 2012.10.25. 19:46:06

@Nyekenyóka.: OFF: Annyira nem mélyedtem bele, de minden 5-ik kérdés vagy cigányokról, vagy Izraelről szól. Szerinted? :D
Igazából másik téma miatt mentem oda, mert kegyetlen sok hülyeséget mondtak egyesek jó tanácsnak a számítástechnika részlegben, de aztán felidegesítettem magam a politikai kérdéseken is .../OFF

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 19:53:28

@iii: Pl. Bajnaival kapcsolatos erkölcsi aggályok jelentős része a korábbi kötelességei miatt van. De a saját családi kör korábbi kötelező feladatai már nem mennek.

De segítek. Az LMP közölte ők aztán a választókat meghallgatják és képviselik. Ebbe nem fér bele az, hogy számos megkeresésre nem adnak érdemi választ. Olyanokban sem ahol *mindenki más* következetesen választ ad.

Mondjak példát: Fontos idegenforgalmi célpontok esetében biztosítandó minőségi vasúti összeköttetés kérdése. Ez ugyanis, bár MÁV szintjén vesztességes, a hazai idegenforgalmat támogatja. Így pl. a többlet adóbevétel több, mint a MÁVnak nyújtandó támogatás.

Mondjak másik példát? Az iPad kérdés. Számomra a központi software bolt gond, mert így egy magyar software-t vásárló magyar kapcsán mivel az Apple-től vásárolunk, sok bevétel, adóbevétel az USAba kerül. Ugyanakkor, hogy az Apple eldönti mit fogad el, mit nem, az sokszor korlátozza a versenyt, és eleve versenyjogilag aggályos a megoldás.

Mindenki válaszolt, az iPad barát kormánypárti képviselőtől, az MSZPsig. Kivéve az LMP aki pedig korábban pl. beszélt szerzői joggal kapcsolatos elképzelésekről, versenyről. Csak leszarják a kérdést.

Kötelező olvasmányokkal kapcsolatos aggályokról tudtam KDNPs választ is szerezni, SZDSZ, bárki válaszolt. LMP ül mint szar a fűben, csak felveszik a képviselők a pénzt.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 19:54:48

@komplikato: Nem a kérdésekkel van a baj. A válaszokkal. Mondjak példát rá, hogy miért?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.25. 19:59:28

@TheElf:
Mondjuk nem tudom, hogy mekkora az átlagéletkor, itt, köztünk, meg a gyikeseknél, de én 30 és 40 között vagyok amúgy, és az az érzésem, nem nekem való a Gyik... :))
Ezt az érzelmi alapon való fel-leszavazást amúgy meg megszüntethetnék ott is, meg a Mandin is, semmi értelme, utóbbin ráadásul gyakran hekkelik is a zöldeket, pirosakat.

komplikato 2012.10.25. 20:17:23

@TheElf: Lehet érdekelne a véleményed.
Én azokra a kérdésekre vagyok háklis, amik olyanok mint a Nemzeti Konzultáció kérdései, előre eldöntötte a kérdező mit akar kihozni a válaszokból vagy milyen választ vár.

@Nyekenyóka.: A pontozás tényleg gáz. Sok taknyos mindent első érzelmeire alapozva pontoz le/fel. Valamiért engem felpontoztak a csillagokba, erre ezért pár törzstag engem kérdezett miért? Honnan tudjam? nem örülök neki, mert ezek szerint populista és demagóg voltam ... :(

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.25. 20:21:22

@Nyekenyóka.: Persze. De ettől még sok olyan dolog van amiről lehet kérdezni.

Vegyünk egy elcsépelt témát: Cigánybűnözés. Ha olvastad Moldova Bűn az élet c. könyvét, tudod, hogy az átkosban külön foglalkoztak vele.

Csak a Jobbik, a GYIK, stb. a cigányokat kirángatná a merciből - a válasz pocsék. Mint azt állítani is, hogy a cigányok többet bűnöznek.

De azt mondani, náluk (lehetőségeikből, ismereteikből adódóan) más bűncselekmény, más elkövetési mód a gyakori. Azaz az elkövetés módjából lehet következtetni az elkövető személyére (profilozás). Ez pl. célzottan kezeli a cigányságot, nyilvántartja ki mit csinál (nemzetiség szerint) de cseppet sem arról szól, hogy valakit a származása alapján bűnözőként kezelnénk.

Vagy máshogy lehet ezt megelőzni (integrációt szolgáló programok egy része). Máshogy lehet az elkövetőt visszavezetni a társadalomba. Ergo lehet célzottan foglalkozni a problémával.

Pl. be a büntetőjogi mediáció intézményére nagyobb hangsúlyt fektetni. Ennek kapcsán lehetőséget adni akár a törvény mellett álló "cigányvajda" bevonására. Aki bizony javasolni fogja, hogy aki egy tyúkot ellopott az neveljen fel 2-3 tyúkot az áldozat számára (saját költségén). Mindjárt van visszatartó ereje.

De mondjam a következőt? A Börtön senkinek se érje meg. A kaja ott se legyen ingyen. Ne legyen kötelező neki dolgozni (hozhasson be törvényes pénzt), de se a kaja, se a fűtés, stb. ne legyen ingyenes. Így a többség szoruljon rá ott is a munkára, vagy a segélyekre (amiből persze fizessen "lakbért").

De akinek a szabadságát elég egy kötelező tanfolyammal, + GPS jeladóval (merre mehet, mikorra kell otthon lenni) korlátozni se küldjük a börtönbe, így a zsúfoltság csökkenjen.

HA valaki "tévedés" miatt nem büntethető, akkor lehessen számára kötelező képzést előírni a témában...

dhrbikes 2012.10.25. 20:37:41

@sárkányfő: sajnos pont ez a helyzet, én az lmp-re szavaztam, de csak figyelik csodálkozva, hogy mik történnek körülöttük, így igen csalódott vagyok. fideszre nem szavaznék, mert elítélem a megosztó politikájukat és gazdaságilag demagóg amit mûvelnek.mszp, dk teljesen hiteltelen. Bajnai is kérdõjeles a támogatói miatt. Jobbik néhány gondolata szimpatikus (pl a teljes politikai elit elzavarása), de a 90% mélymagyar butaság miatt biztos nem szavaznék rájuk. EP képviselõ kampányol az EU ellen?? Lehet lemondani, hazajönni és dolgozni! Nagyjából ennyi, kire szavazzak?

nem várt fordulat 2012.10.25. 20:41:24

@Nyekenyóka.: hát, remélem azért az útlevelem megtarthatom és használhatom míg élek. és nem popsi törlésre. Különben tényleg az lesz.

No de azért ne legyünk pesszimisták, de sok minden megfordul a fejemben.

Kandeláber 2012.10.26. 08:20:26

A Milla tüntetésen felmutatott "Elég volt az oligarchákból", ill. Mi vagyunk a 99 %, képviseleti demokráciát most!" transzparenseket érdekes módon csak a köztévé és az MNO tartotta bemutatásra érdemesnek.
A neoliberális oligarcha Bajnai zsoldjában álló orgánumok a transzparenseket nem mutatták.
Egyik kutya, másik eb, avagy szép új világ.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.10.26. 11:39:25

@Kandeláber: Egyszerű oknál fogva nem mutatták. Aki Bajnai csapata mellett tüntet, az nyilván nem Bajnai-ra utal a transzparenssel. Ha a jelenléteddel őt támogatod, akkor bizony az ő véleményét erősítendő van ott a transzparens... Rögtön el is mondják a teljes véleményt.

Ahogy egy Orbán melletti tüntetésen lévő oligarchákat említő transzparens sem a FIDESZes Oligarchákra utal, és nem Orbán elleni kinyilatkoztatás.

Aki e helyett tudatosan az ellentétét mondja az hazudik.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.26. 19:09:43

@Nyekenyóka.:

Most inkább van időm. Szóval, hol voltam én bárkivel szemben rosszindulatú? (Az nem baj, hogy „beleszóltál”, nem tekintem annak, de az, hogy marhaságot mondtál, igen.)
süti beállítások módosítása