A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Baltás

2012.09.03. 09:42 outisz

Minden tiszteletem Orbán Viktor miniszterelnökúré, kérem szépen, végre szintet lépett az ország. Látjátok hazaáruló és egyéb nemzetietlen feleim, ilyen az, mikor a magyar kormány - végre - dolgozni kezd. Úgy tűnik sikerült elpasszolnunk pár kiló államkötvényt, és újabb hónapokig bohóckodhatunk az imf-fel. (Tenkes kapitány forogna a sirjában, de az egy másik történet.)

Merthogy semmi másról nincs szó, mint az unortodox gazdaságpolitika globálissá tételéről. Itt az unortodox diplomácia. A vicc az egészben, hogy a viktorék fullkontakt propagandaháborúja a fidesz kormányzás ezeréves sikereiről olyan hatékony, hogy már ők is elhitték. (Szent István mondott valami olyasmit, hogy az egynyelvű ország gyenge. Lehet nem igy gondolta, de igaza lett.) Elhitték azt, hogy a világ tényleg Felcsút körül forog, és Galileo Galilei, prefülkeforradalmi bérblogger csak ködösitett a Nappal kapcsolatban. Hogyan jutottunk idáig? Kérem alássan, mi tehetünk róla. Én is, te is, akármelyik kedves olvasó, aki pár éve puffog a monitor előtt, vagy puffogott már 2006-ban is.

És mást nem csinál.

Viktorék évek óta tömik belénk a fekáliát, csak arra figyelnek, hogy két kanálnál sose kapjunk többet egyszerre. Mi meg arra nem figyelünk, hogy a két kanál ugyan mindig csak kettő, de a kanál egyre nagyobb. Volt itt forradalom a nyugdíj-mizériánál? Nem volt. Alaptörvény? Köszönjük finom volt, még mindig szaros a szánk egy kicsit. Költségvetés? Pillanatok alatt rendeleti úton elfogadott törvények? Ja, az LMP néha összekötözi magát ezzel azzal, de már kezdem azt hinni hogy Harry Houdinit másolják. Választási törvények? Rémlik valami, vagy az x faktor fontosabb? Esetleg jobban aggódunk a megasztárosokért mint az Alkotmánybíróság hiteléért?

Na, őszintén: ki az aki úgy érzi, hogy egy-egy ellenzéki blog elolvasása és esetleges lájkolása - ha nem túl fárasztó - pontosan elég a magyar demokrácia védelmében? Orbán Viktor pont olyan mint a mesebeli farkas, aki előbb csak az egyik majd a másik mancsát teszi be az ajtón, és így tovább. Annyi a különbség, hogy az okos kecskegidák már vagy Londonban mosogatnak, vagy hat sör után monnyonléznek a kocsmában. Nincs igazam? Cáfoljatok meg - de ne kommentekben!!!!

Egyszóval a Viktor nem csinál semmi mást mint eddig. Csak most nagyobb színpadon, ám mivel sem az örményeknek, sem az EU egyéb lúzereinek nincs Magyarországon szavazati joga, jobban le vannak szarva mint mi. És teljesen igazuk van. Ha már fülkeforradalom, legyen kövér. Ha már miénk a Kánaán, legyen egy kicsit mindenkié! Viktor nagyon jól tudja, ennyiért senki nem fog tankokkal nekirontani az országnak, más meg a kárpátok kicsiny zugában - már - nem számit. Régen lehet hogy számított, de akkor még nem voltunk félázsiai származékok.

Mindazonáltal az is bántó, mennyire rosszmájú a magyar közvélemény. Én már annak is örülök, hogy menet közben a repülőtér felé nem hajtottak el dudálva és kalasnyikovokkal az égbe lövöldözve az örmény nagykövetség előtt, pedig úgy diktálta volna a félázsiai etikett. Meg aztán oda kellett volna vetni az örményeknek azt is, hogy a meggyilkolt katona végülis ágyban párnák közt halt meg, mire ez a nagy sirás-rivás. Az a tény pedig, hogy a külügyminisztérium tudja: a Hegyi Karabah köztársaság nem a gyűrűk urában van, már önmagában lenyűgöz.

Az pedig, hogy még a fideszes diplomáciai érzéknél is van unortodoxabb - lásd az azeriek briliáns helyzetkezelése - csak azt a tényt erősíti bennem, hogy nem Viktorral van a baj, hanem a honfoglaló őseink jöttek túl sokat nyugat felé. Már valahol Levédia körül azt kellett volna mondani, hogy állj, elvtársak, innentől már késsel villával zabálnak az emberek. Na persze a levest azt nem, de amúgy igen.

Azért annyit elvártam volna az azeri elnöktől, hogy elsőnek átszállítják a baltást egy speciális állami fegyintézetbe, ami nem más mint egy IKEA gyermekmegőrző, majd pár hónap után egészségi állapota, szanatórium satöbbi satöbbi háziőrizet satöbbi satöbbi. De nem, úgy látszik az azeri politikusok is Kustorica filmeken nevelkedtek. Jól tették, nem sajnálom én tőlük. A vicces meg az lesz, ha Azerbajdzsán teszem azt nem vesz egy kurva magyar állampapírt sem, nehogy már azt higgye róluk a világ, hogy képesek és belemennek egy ilyen kétes és erkölcstelen üzletbe.

Akkor aztán nem marad más hátra, Orbán Viktor megszüleszt egy elefántot, és lesz miről szóljon az esti hiradó.

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

A KARD blog idén először vesz részt a Goldenblog szavazásán. Szavazatoddal támogathatod a munkánkat, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

24 komment · 3 trackback

Címkék: baltás gyilkos országblamázs outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr224748699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Safarov gyilkosság képregényben? 2012.09.04. 08:02:49

Még a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ennek a blognak valaha is köze lesz akár a leghalványabban is aktuálpolitikához (tulajdonképpen pont azért is indítottam ebben a témában). De rá kellett döbbennem, hogy a lányok egyik kalandjuk során egy o...

Trackback: Gagyi faxot lobogtatva bizonygatja ártatlanságát a baltás gyilkos kiadatásában a kormány 2012.09.03. 12:29:14

A Magyar Nemzet szerint ez a fax tartalmazza Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának kötelezettségvállalását: * * Nézzük meg, mit ír a kiadatási kérelem formai és tartalmi követelményeire vonatkozóan a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről 1996. évi XXXVII...

Trackback: Hülyének néz minket a kormány a baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban 2012.09.03. 11:48:50

Giro-Szász András hazudik, amikor azt állítja, hogy Magyarországnak nem volt más választása, mint hogy kiadja Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát egy magyarországi gyakorlaton álmában agyonverő, a hírekben baltás gyilkosként emlegetett azeri katonat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LallyPop 2012.09.03. 11:24:56

Na a sok buta libber nk-i botrányt vizionált 2 hétig és már ma sem érdekel a kutyát sem a téma még itthon sem, nem külföldön.

Vagy csak elmentek müszakba?

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 11:25:14

Helyesbítés: semmilyen államkötvényt nem sikerült eladni.

LallyPop 2012.09.03. 11:48:02

@collateral collector: 30-án 3xos túljegyzés volt az államkötvényekre 6,7%-os kamatra. Paff.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.03. 11:50:24

@Ándi bácsi:

Azt látom, hogy te sem itthon nem vagy, sem külföldön. De akkor hol vagy?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.03. 11:52:12

@Ándi bácsi:

Csodálkozol, hogy 6,7%-ért viszik? :D
Harcunk az államadósság ellen...
Számolj picit: kamat: 6,7%
A GDP "növekedése" -1,5%

Rémlik valami?

LallyPop 2012.09.03. 11:59:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 6,7% jelenleg nagyon jó, szerintem. Ahhoz képest ami volt.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 12:03:25

@Ándi bácsi: Sok pénzt tesz a fidesz a külföldi spekulánsok zsebébe, többet, mint Gyurcsány. Ilyen hozamok mellett persze, h veszik.. De persze az azeriek nem vesznek semmit, úgyhogy hiába csinált magából hülyét a bálványod.

LallyPop 2012.09.03. 12:06:55

@collateral collector: Az azeriak nem vesznek semmit? Honnan tudod, lehet hogy már a 30-i jegyzés mögött is ők vannak. Gondolod olyan hülyék hogy ezt az infót személyesen neked postázzák?

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 12:08:31

@Ándi bácsi: Hehe. Rajongó vagy :D. Felesleges veled vitázni. Viktor az istened, boldogan szopkodod is :D

georgie58 2012.09.03. 12:28:41

@Ándi bácsi: amely kamatot majd veled termeltetik ki az unortodox isteneid, te végtelenül buta fidesztroll....

LallyPop 2012.09.03. 12:40:25

@georgie58: Nekem nem úgy rémlik hogy azért magas a kamat, mert OV nagy államadósságot hozott össze.

Főgebra 2012.09.03. 13:47:48

@Ándi bácsi:
A csúnya olaszok, meg a legalább annyira csúnya spanyolok, a mienkénél sokkal nagyobb államadósságot hoztak össze! Nézd meg, az olasz és a spanyol államkötvényekre milyen hozamot kínálnak és viszik, mint a cukrot!!

dr yetee 69 2012.09.03. 14:47:04

@Ándi bácsi:

Nettó államadósság:
2010 április 30: 18,104 Mrd Ft.
2011 május 31: 20,218 Mrd Ft. (+8%)

Ezen felül elköltöttek 180Mrd (+0,7%) nyugdíjárulékot (a 2040-es költségvetésből), amit nem utaltak el az MNYP-knek, valamint 480Mrd-ot (+1,8%) a MOL pakettre, ami a nettó adósságot szintén növeli (igaz, a vagyont is), mert azt a pénzt már nem tudjuk visszaadni az IMF-nek. Eközben 1,7%-al nőtt a GDP.

Azaz a GDP nagyjából 9%-ával romlott a ténylegesen visszafizetendő, előteremtendő adósságunk 13 hónap alatt, 2010 áprilisa óta. Az MNYP pénzek (1345 Mrd Ft, 5%) bejelentett bevonásával sem csökken az adósságunk a kormányváltáskori szint alá, sőt éppen eléri a 2011 elejit. Felmerül hát a kérdés ki is adósítja el az országot, mert hát mi is az az évi 1,5% az elmúlt év 9%-ához képest?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.09.03. 14:57:28

Talán azért nem vegzálja senki az örmény követséget,MERT NINCS! Nézzetek már utána mielőtt leírtok valamit! Örményország magyarországi képviseletét a bécsi követség látja el. Jervánban sem volt magyar követség,csak egy konzuli iroda,amit,egy helyi(tehát örmény) gyógyszerész "üzemeltetett".
Amúgy a cikkhez nincs mit hozzátenni,mert igazad van! Pontosan azt kapja a magyar nép amit szeretne--amíg minden időközit a fidesznyikok nyernek,addig nincs miről beszélni.

Főgebra 2012.09.03. 14:57:57

Két értelmes szót kár pazarolni az ilyen "örömhírekre"! Mármint, hogy "de jó mert 6,7%-os" hozammal tudjuk finanszírozni a költségvetés hiányát, állampapírokat bocsájtunk ki azért, hogy a felvett hiteleink kamatszolgálatát teljesíteni tudjuk!
Noooormális Margit?

laci0011 2012.09.03. 19:44:01

@HK417: Normális választási törvényünk lenne,minimum 2/3-ad lenne az érvényességi küszöb,1 forduló és ha nincs meg, nincs betöltve a poszt!Ez nem Legitim,hogy 1/3-ad megy el!Ha nem érdekel senkit,ne legyen képviselőjük.Jelenleg minden a legerősebbre van kihegyezve,Még a szavazatok egyharmadával is lehet kormányozni,szerencsés esetben.1 kalap ürülék az egész.

laci0011 2012.09.03. 19:46:49

@Ándi bácsi: Hallottad már?Buktor kinyitotta a keletre nyíló ablakot,a huzat meg odazárta a pracliját.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.09.03. 19:58:03

@laci0011: Igen--és ki is hagyta,hogy ez így legyen?
Ki is az aki a síráson kívül semmire nem képes,hogy változzon valami? Igen--a zemberek! Tehát ez kell mindenkinek

laci0011 2012.09.03. 20:10:06

@HK417: Az elitünk árult el mindannyiunkat,nekik így könnyű a zavarosban halászni.Az emberek max az adójuk 1%-áról dönthetnek TÉNYLEGESEN a többi csak árnyjáték.

m6beütő 2012.09.03. 20:13:53

Tomahawk (fegyver) [bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés Ez a szócikk az indiánok fegyveréről szól. Hasonló címmel lásd még: Tomahawk (egyértelműsítő lap).

Tomahawk (L. C. Hansen munkája)

A tomahawk (ritkán: tomahauk) az észak-amerikai indiánok vágó- és hajítófegyvere, mely leginkább egy baltához hasonlít. Annyiban különbözik tőle, hogy a nyele rendszerint egyenes és hengeres, míg a baltáé általában enyhén görbített, és a keresztmetszete sem köralakú. A balta foka jellemzően lapos, a tomahawké viszont kitüremkedik, de nem feltétlenül hegyes, lehet kalapácsszerű is. (A közelharc során ezt az oldalát használták az ellenség koponyájának bezúzására. Ebből a szempontból a buzogánnyal rokon.) A tomahawk feje korai formájában kőből készült, ezt azonban az európaiak megjelenésével fokozatosan felváltották a vasból, illetve sárgarézből készült fejek. A fémeket a telepesektől kapták az indiánok, élelmiszerért vagy egyéb dolgokért cserébe. A nyelet tradicionálisan hikorifából, esetleg kőris- vagy juharfából faragták.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.09.03. 20:25:00

@laci0011: Nem erre gondoltam--elbeszélünk egymás mellett.
Azt akarom mondani,hogy ha tényleg nem lenne jó a "népnek" ami van,akkor már régen meg lett volna döntve ez a kormány--szó szerint milliós tömegek az utcán,teljesen békés tüntetéssel is pár nap alatt elzavarták volna ezt a bandát. De nem. Mégy százezret sem lehet megmozgatni,amire meg joggal mondja ez az arrogáns barom,hogy néhány elégedetlenkedö. Akkor miről beszélünk? Ha annyira rossz lenne,nyílván tennétek ellene,de mivel semmi sem változik,sőt minden időközi választást is magasan nyernek,ebből bizony az jön le,hogy jó így a népnek.

laci0011 2012.09.04. 01:01:20

@HK417: Ezután a bénázás után könnyebb lesz mozgósítani az embereket az őszön.Igazán nincs is ki mögé állni,tudatosan szét van verve a társadalom is,a szakszervezetek a régi nagy pártok,most lesz újakra nagyobb esély,csak ezek a mocskok elvitték a bankot!

wowerman 2012.09.04. 08:53:01

új hír, nem lesz államkötvény-eladás

Szúrófény 2012.09.09. 06:34:29

Kritizálni, nagyot mondani minden hülye tud! Hogyant mondjál, vagy hallgass!
süti beállítások módosítása