A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Egy lemondás margójára

2012.04.03. 10:46 timargabor

Vége, megnyugodhatunk. Tegnap megtörtént, aminek meg kellett történnie.

Ahhoz, hogy ez valami olyan élmény legyen nekünk, mindannyiunknak, ami egyrészt előremutató, másrészt legalább részben mindenkiben jó érzést is kelt, most egy kicsit hátrébb kell lépnünk, kicsit meditálni kell, és megnyugodni. Nagyon sűrű volt az elmúlt pár nap, túl sok volt a váltás, túlságosan bizgenek még az idegek. Ez nem maradhat így.

Először is meg kell mondjuk - igen, nekünk, erről a fórumról is -, hogy ez a dolog nem a személyről szólt. Ez arról szólt, hogy ki milyen reprezentációt szeretne a nemzetnek, ki mennyire gondolja fontosnak, hogy a politika a hitelességről szóljon. Az elmúlt két évtized nem ilyen példákat hozott, erre jól emlékezhetünk. Most is maradt egy fura szájíz a módszer és az elmúlt napok kapcsán, de mossa le ezt a lényeg, hogy kicsivel jobb hely lettünk.

Az elmúlt napokban sokunkat - engem is - elkapott a vita heve, indulata. Itt a blogon végig próbáltuk, alapvetően konzervatív alapállásból hangsúlyozni azokat az értékeket, amelyek most tényleg előtérbe helyeződni látszanak. De vége, itt egy vonalat kell húzni, ez a történet többet tényleg nem róla szól, aki most rosszkor volt rossz helyen. És persze, egy csomó dologról mást fogunk gondolni a jövőben is, politikáról, társadalomról, még az utódról is, de egy - véleményem szerint közös - élménnyel mégis gazdagabbak lettünk. És ezt döntően - tetszik vagy nem - a hazai jobboldalnak, valószínűleg elsősorban az általunk is többször megszólított értelmiségi bázisának köszönhetjük. Egy elkötelezetten jobboldali kollégám az imént úgy fogalmazta ezt: az ellensúlyok rendszere működik - és ez láthatóan nem az alkotmányos rendszerben, hanem bennünk, szélesebb értelemben az egész országban üzemel. Ez egy jó érzés.

És ha lehet, kicsit ne görcsöljünk. A következő 20-30-50 évet is egymás mellett fogjuk leélni, véleménykülönbségeinkkel. vitáinkkal együtt. Nem jobb ezt lazán? Schmitt Pállal kapcsolatban pedig emlékezzünk inkább a Nikancsikov elleni győztes asszójára, és az aranyakra, annak biztosan együtt tudunk örülni most is.

Mielőtt valaki kommentben elhajtaná bármelyik oldal a jó messzire, gondoljon egy picit erre. (Engem lehet szidni.)

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

6 komment · 1 trackback

Címkék: katarzis magyar demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr464360761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erkölcsi győzelem? 2012.04.03. 12:14:52

Idéznék egy kommentet az előző posztom végéről: Lezárva a vitát, Pali bá' megtette, amit meg kellett. Lemondott. Ezzel bebizonyította, hogy felismerte és bátran megtette a szükséges lépést. Demonstrálta, hogy miért van erkölcsi fölényünk veletek szemb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.03. 23:28:46

Annyira egyérteleműen kifogástalan a cikk, hogy ettől lehet, hogy mindenkinek torkán akadt az aznapra előirányzott dühöngés.

Az meg túl új, hogy lelkesedjenek. Én megteszem.

Magyarvagyok_Nemturista 2012.04.04. 20:33:08

A reményfaktorom nagyot ugrott tegnap óta! A blog posztjait (Van ilyen magyar szó?) olvasva visszajön az életkedvem. Respekt. Jövök még!

szeku75 2012.04.05. 21:01:32

Ukrajna jelenlegi elnökének (V.Janukovics) volt hasonló jellegű gondja néhány éve; megoldották "a fordító lehagyta a lábjegyzeteket" módon :)
Nemhiába Európa földrajzi közepe, európai módon oldják meg a problémás kérdéseket :)

Putyilov gyári melós 2012.05.24. 09:24:54

Egy lemondás margójára:

"Tisztelt Bevándorlásügyi és Állampolgársági Hivatal!

Kérem informáljanak arról, hol és milyen módon lehet lemondani magyar állampolgárságról.
Hogy tudja magát valaki töröltetni a BM népességnyilvántartóból?
Mi ennek a technikai, adminisztratív eljárásmódja?

Mi történik abban az esetben, ha az embernek a magyar állampolgárságon kívül nincs más állampolgársága és lemond róla?
Létezik-e olyan, hogy Európai Uniós állampolgárság?

Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel:
Pap Zsolt "
süti beállítások módosítása