A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Nyakunkon 2018

2016.05.27. 18:02 outisz

A Fidesz, vagy lassacskán Fidesz-Jobbik kormányzásról, annak bűneiről vagy hibáiról  órákig lehetne beszélni, de minek. Aki akarja, tudja miről beszélek, aki nem akarja, annak egy fizetett szoci blogger vagyok és/vagy Soros áll mögöttem természetesen. Írhatnám, hogy állóháború van, de már ez sem igaz. Az, hogy farkasszemet nézünk egymással, és tudjuk, hogy rossz vége lesz, az nem biztos hogy háborút jelent. Lehet az vágóhíd is. Annyi különbséggel, hogy birkák most mind a két oldalon állnak. Az év elején a Fidesz végre valahára elindult azon a lejtőn, amit az iszonyatos korrupcióval és maffia berendezkedésével maga alatt zsírozott meg derekasan. Ekkor jött a menekült válság, és a Fidesz sikeresen kovácsolt politikai tőkét a félelemből, tudjuk, láttuk, megettük. 

Csakhogy. Lázár mindeközben nem kezdett el becsületes lenni, Kósa nem kezdett el agyat növeszteni, Rogán lakása nem zsugorodott, Habony, Gucci helyett nem vett magának Tisza cipőt, Mészáros nem próbálkozott meg a tisztességes piaci versennyel ésatöbbi ésatöbbi. A Fidesznek volt egy történelmi lehetősége arra, hogy a holtponton szerencsésen átjutva, titokban összekapják magukat. Jó, jó, tudom, a maffia az maffia marad, és a fenti történelmi lehetőség pusztán elméleti. A Fidesz sajnos már réges-régen túl van azon a ponton, ahonnan még van visszatérés. Túl sok milliárd van már behálózva, túl sok a kegyenc, túl sok a kivételezett, túl sok a magánalapítvány, a rokon, a stadion, a mutyi. És persze túl sok a kárvallott, a titokban morgolódó, a megbántott, a várakozó aki évek óta barna nyelvvel várja az idejét. Pedig ez az a pillanat, amikor Orbán a szélsőjobbról lassan visszatáncolhatna. Most még el lehetne adni a polgári középnek, hogy a vészkorszak radikális megoldásokat kívánt, na nyugodjunk meg együtt, lássátok, ha csitul a helyzet, mi is visszatérünk a polgári értékekhez, ami ugye istenadta természetünk.

Csakhogy Orbán mögött már nem egy valódi politikai - pláne nem polgári - szervezet áll, amelyik képes alulról megújulni, hanem egy kvázi maffia. Egy párt mindig képes arra, hogy új embereket bedobjon, új irányt vegyen, új stratégiát válasszon, új arcok, új ügyek mögé sorakozzon fel - a vidéki aktivistától elindulva. Egy maffia viszont nem tud kevesebbet lopni, kevésbé korruptnak lenni, mert attól még ugyanúgy maffia marad, csak épp gyengébb. Egy bűnbanda nem tud lassacskán a közpénz lenyúlás helyett fokozatosan piaci szereplővé válni. Hallott már valaki olyanról, hogy egy kolumbiai klán a heroin mellett elkezdett lisztet is exportálni az USÁ-ba? 

Csakhogy 2018-ban még lesznek választások. Eddig a Fidesz ugyan sikeresen viszi a hazugsággyárát, bocsánat, kormányzati kommunikációja sikeres, ám egyre nagyobb a tét. Egyre több a támadható felület, egyre több a hiba, a mutyi, a nyilvánvaló lehúzás. Talán három oldalról lehet megfogni a Fideszt, ebből kettő szerintem veszélyes is lehet. A veszélytelennel kezdem, ez a korrupció léte, a mutyik, és úgy általában a Fidesz hazugsággyára. Mára sajnos kiderült, hogy a kádár köztünk él. Az emberek számára teljesen természetes, hogy odafent lopnak, hogy helyettünk döntenek, a mi életünkkel játszanak. Tessék meghajolni, előre köszönni, és ügyesen elkapni az alamizsnát. Nem is Kádárral kezdődött, Horthy is büszkén lavírozta bele az országot az egyik szarkupacból a másikba, de akár Mátyás Királyig le tudnám vezetni a dolgot, nevermind. 

Csakhogy a másik két téma veszélyes, mert már elérte a kisembereket. Azokat is, akik amúgy zsigerből utálják a politikát, vagy sosem néznek híradót. Esetleg Fidesz szavazók, hovatovább hálásak Orbánnak, hogy megvédte az országot a nem ránk támadó menekültek seregétől. Csakhogy néha ők is betegek és lehet hogy a családban van iskolás. Az egészségügy és az oktatás. Nem tudok olyan embert mondani, akitől az elmúlt évben azt hallottam volna: igen az oktatásban és az egészségügyben minden rendben van. Ellenben ismerek 2010-es és 2014-es stabil Fidesz szavazókat, akik mára felháborodva osszák a rendszert, mert egy röntgenre hónapot, MRI-re még többet, műtétre meg isten tudja mennyit kell várni, aztán ha kórházba mész látogatni, ne virágot vigyél, hanem kenyeret, WC papírt és kötszert. Tartsa fel a kezét az, aki az elmúlt 2 évben nem hallott egy horror-sztorit a kórházakról! Baleseti ügyeleten 2 napot várni az orvosra, 29 éves orvos konzultál a 30 évessel, rossz diagnózis, rossz műszer, elküldték, visszaküldték, ne mentőt hívjon hanem taxit ésatöbbi. Meg ugye a gyerek az iskolában… Az elvárások, az osztályzás, az állapotok, a lehetőségek, a továbbtanulás, a felvételi, a magántanár, a nem tud már aludni sem, az el vagyok keseredve, a nem tudom mi lesz belőle, a nekünk kell bevinni… A gyerekiért és a beteg szeretteiért mindenki ölni tudna, még a biztos Fidesz szavazók is. És itt már nem segít az Isaura TV.

 

innen

Csakhogy kire? Jaj, ez a röpke két év úgy fog elillanni, ahogy a magánnyugdíj pénztárak vagyona. Aztán jön majd az összefogás, a mentsük meg a demokráciát, közös lista-magán cella, én vele nem akarok, ő velem nem akar... Rossz emlékek sora... (2016-os választások legszebb emléke Mesterházy motorja.) Viszont aki most ráugrik ezekre a témákra - egészségügy, oktatás -, az 2018-ban a borítékolható sár- és fekáliadobálás sikamlós hónapjaiban is meg tud majd állni a saját lábán. Nagyon újat persze nem mondtam, de eddig úgy tűnik a legnagyobb tanár és orvos felkelések eddig civil kezdeményezések. Itt nyílik az új remény gyengécske virága? 

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

12 komment

Címkék: egészségügy oktatásügy Fidesz klik választás 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr998733378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2016.05.27. 18:21:57

A baloldal nem tudja leváltani a Fideszt, mivel a Fidesz baloldali populizmusa mindent visz, azon az oldalon újat mondani, a kádárista prolinak többet ígérni már nem lehet.

Jobboldal viszont simán fenékbe rúghatná a Fideszt, de olyan „jó értelemben vett” européer jobboldali formációnk meg nem hogy momentán, de évtizedek óta nincs.

Szóval hahó, van itt egy nem kicsi piaci rés... :) Nem tudom mit terveznek az elkövetkezendő évek széteső és leszakadó Magyarországán a „régi” fideszesek, a „régi” emdéefesek, a „régi” kádéenpések, vagy akik még merik magukat jobboldalinak vallani, de ha nem egy széteső és leszakadó Magyarország az álmuk, akkor már az elkövetkezendő hetekben ki kéne állniuk a kamerák és mikrofonok elé, különben várhatnak 2022-ig... az meg már lehet kicsit késő lesz.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.27. 18:44:12

A fő szempontja a magyar választónak az ország jövője, s nem az, hogy ki lop. Lopni úgyis mindenki lop.

Két út van:
- függetlenedés a nyugattól, a liberális model leváltása,
- függőség a nyugattól, annak szolgai kiszolgálása.

Nyilvánvaló: a második opciót képviselő gágogó erők esélytelenek.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.27. 18:45:03

@GNDL:

Van europééer jobboldal, Gyurcsány az. Esetleg lehet 10 %-ha is, ha nagy a szerencséje.

GNDL 2016.05.27. 23:23:32

@BircaHang Média szerkesztősége: Ja... azért ezzel a folyamatos magyarellenes orosz bolsevik propagandátokkal visszatakarodhatnátok már végre oda ahonnan jöttetek: a jó kurva félázsiai barbár putyinista anyátokba...

GNDL 2016.05.27. 23:24:40

@BircaHang Média szerkesztősége: „függetlenedés a nyugattól, a liberális model leváltása”

Kevesebb uniós forrás = azonnali stagnálás vagy recesszió. Függetlenedjetek bazmeg, de akkor éhen haltok, ingyenélő pöcsök... :)

GNDL 2016.05.27. 23:25:37

@BircaHang Média szerkesztősége: „Lopni úgyis mindenki lop.”

Nem, csak ti loptok geci... egyedül ti loptok. Ennyit röviden arról is, mekkora kibaszott keresztények is vagytok...

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.28. 07:45:33

@GNDL:

Mi köze az egyén vallásának egy kormányzati irényhoz?

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.28. 07:46:57

@GNDL:

Jelenleg az EU kiviszi a profit zömét, majd visszaad pár fillért. Nem lenne jobb arra törekedni, hogy ne adjanak filléreket, hanme inkább vgyék le mocskos láthatatlan kezüket a magyar nép által megtermelt profitról?

borzimorzi 2016.05.30. 09:35:24

Hibátlan poszt. Köszi!
Üdv:
b

kovier 2016.06.28. 21:24:42

Aki Bircanak született, Bircaként hal meg! Attól, hogy a Lipótot bezárták, a hülyeség nem szűnt meg! Annyira idiótán fideszes, hogy nem is érdemes érdemben foglalkozni a véleményével!

kovier 2016.06.28. 21:31:51

Tetszik a cikk, de nem értem miért teszi fel egyből mindenki azt a kérdést, hogy: Hogy, de ki! Nincs ilyen kérdés!!! Az az első és egyetlen kérdés, hogy meddig! Amíg a fidesz nincs eltakarítva, de úgy Istenigazából, hogy eszükbe se jusson többé a kormányzás, addig csak az van, hogy Orbán takarodj! Ha ez megtörtént, akkor lehet azon gondolkodni, hogy akkor ki! Én biztos vagyok benne, hogy ha látnák az arra alkalmas személyek, hogy érdemes próbálkozni, mert a nép a kiáll a változások mellett foggal-körömmel, akkor előkerülnének a háttérből. Mert amíg az a sors vár rájuk, hogy a fidesz aljas fasiszta gépezete gátlástalanul legyilkol mindenkit, aki meg mer szólalni, és a nép rezignáltan nézi, addig senki nem fog beleállni!!! Mert ahhoz még mindig nem elég rossz!
süti beállítások módosítása