A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Kommunista vasárnap?

2014.11.09. 16:23 timargabor

Azt mondja a kádéenpés nemzetpolitikai tótumfakt, hogy biztosan zárva lesznek a boltok vasárnaponként. Varga Mihály pedig ellenzi, de hát ki ő? Itt csak egyetlen hang számít, és őt még nem hallottuk az ügyben - most. Korábban ő is elvetette, de az még az előző ciklus volt.

Persze lehet, hogy a "kit hazudtol meg Vida Ildikó" c. játékról akarják elterelni a figyelmet, vagy egyszerűen dolgozóikat finoman békemenetelni küldő CBA-t kell kifizetni, vagy egy rég nem tesztelt támogatottságú vallási törpepárt akarja teóriáit gyakorlatba ültetni, de jelzem, hogy megint durván kétmillió ember mindennapjaiba terveznek beleszólni. Ez az internetadóval is eléggé félrement. Azt tudjuk, hogy hányan vásárolnak vasárnap, közvélemény-kutatásról egyelőre nem tudok, csak sejtem, hogy ez most erősen mellémegy. És nem az a kérdés a polgárokhoz, hogy "Te akarsz-e vasárnap plázába járni?", hanem az, hogy "Ha Te nem szeretnél, attól még elvárod-e, hogy más se szeressen?".

És ez más. Ez nagyon más.

Hogy mennyire, azt pont a miniszterelnök fogalmazta meg az internetadó visszavonásakor:

Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk.

Hát ez most kiderül - ismétlem, feltéve, hogy a környezetemben látható és a jobbtól- baloldalig az általam látogatott internetes fórumok lesújtó véleményei reprezentatívak. A törvény benyújtva, és a szavazás a fentiek szerint a kormánypárt világnézetéről is szól majd. A miniszterelnök szavait ugyanis nehéz nem úgy értelmezni, hogy aki a többség ellenében kormányoz, az kommunista - így aztán könnyen eljuthatunk az ántivilág kommunista szombatja után a kommunista vasárnapig is.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

13 komment · 1 trackback

Címkék: privátszféra gumicsont KDNP vasárnapi zárvatartás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr966880767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.10. 12:39:44

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.11.09. 17:43:13

Szerintem itt egyszerűen annyi történt, hogy Tömjénnek elfüstölt az agya, és azt hiszi, hogy nélkülük labdába sem tudna rúgni a Fidesz. (A képzavar szándékos volt!) Annyiban igaza is van, hogy nélkülük nincs kétharmad, még legalább négy évig.

Az már egy más kérdés, hogy az (esetleges) szétválást meg sem érezné a Fidesz a következő választáson, tehát most az a kérdés, hogy a KáDé még időben félrerántja-e a kormányt. (Ez a képzavar is szándékos volt.)

outisz 2014.11.09. 20:07:59

amúgy mikor mérték utoljára a KDNP támogatottságát - egyedül?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.09. 20:23:47

és mi lenne ha ésszerű megoldás lenne? nyitva lennének a boltok, de senki se lehetne kötelezni vasárnapi munkavégzésre, és emiatt ki se rúghatják.
illetve meg is lehetne emelni a pótlékjukat.

amúgy meg teljesen gumicsont az ügy, a kdnp-s nagylegények, mernek keménykedni az ilyen csipcsup ügyön, dohányzásellenesség, nyitvatartás. a lusztráció már nem ilyen fontos! még a végén kiderülne, hogy az összes besúgó volt.

Bereznay 2014.11.09. 20:26:57

Két dolog.

1. Elfogytak a szobrok, vagy túl montotonná váltak, mást kellett kitalálni.

2. Én a TV adás nélküli hétfő visszaállításáért szállnék harcba.
(Mondjuk a kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnapot is beleértve, de hagyjuk.)

befano 2014.11.10. 08:54:49

Svájcban, Németországban, Ausztriában , és még sok más országban se lehet éjszaka meg vasárnap vásárolni, mégis elvannak valahogy. (nekem legyen mondva) !!!
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy diszkriminatív, és félre érthető. Ám ha a vallás felé viszik el a dolgot, akkor mi lesz a muszlimokkal pénteken, mi lesz a zsidókkal szombaton ? És nagyban fogadnék rá, hogy előjön egy 12 fős SZEREDISTA vallási csoport, és diktatórikus rezsimet-óh, mely kedves szavatok!- kiabál, mert szerdán nem zárják be a boltokat.
Véreim !!! Tetszettek volna választást nyerni, vagy legalább elmenni szavazni! Lásd: Ózd ! Ott megnyilvánult a NÉPAKARAT. Ne legyenek kétségeitek, míg ti egymással vagytok elfoglalva, meg a kormány vegzálásával, addig a jobbik megerősödik, és majd akkor nézhetünk ki a fejünkből, hogy MI VAN ???

István Tamasi 2014.11.10. 11:23:33

Mi az a KDNP? Talán egy kihalófélben lévő csúnya akut betegség.

program készítő 2014.11.10. 13:02:33

Németországban, Ausztriában zárva van-éppen ezért jönnek a határ túloldalára át vásárolgatni.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.11.10. 18:09:39

@befano: "Svájcban, Németországban, Ausztriában , és még sok más országban se lehet éjszaka meg vasárnap vásárolni, mégis elvannak valahogy."

Vannak olyan országok, ahol kötelező szavazni, mégis elvannak valahogy. Olyanok is, ahol nincs semmilyen nyugdíjrendszer, de azok is elvannak. De még azok is, ahol gyakorlatilag rendőrség sincs.

Nem kell hülyeségeket átvenni a külföldiektől, egyiktől sem.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.12. 02:29:41

@befano:

Elavult, kozepkori tempo vallasi alapon torvenyeket hozni. A vasarnapi zarvatartas, az iskolai hitoktatas eroltetese es mas ostobasagok pont a kleikalis nyomulas jelei. Remelem ez felforditja sok polgar gyomrat.
Nincs semmi ok arra, hogy ezt a nemet-osztrak szabalyt atvegyuk.
Inkabb emelnek meg hetvegi potlekokat. Ja, hogy az a CBA zsebenek is fajna?
Na itt bukik ki az egesz tervezet korruptsaga. A CBA dolgozokat nem akarja "vedeni" a keresztenyfanatikus torpepart? Nekik szabad, sot kell robotolni vasarnap is a magyar tokes extraprofitjaert. Picit fals ez az egesz duma.
A Biblia szerint a hetedik napon dolgozokat meg kell olni. Remelem ezt is belefoglaljak a torvenybe, ha nem, akkor a KDNP nem igazi kereszteny.

befano 2014.11.12. 09:15:06

@King of Shadows: Nem tudom , hogy ÖN hány éves, talán még fiatal, és ezért nem emlékszik bizonyos időkre, mit most csak cimszavakban említenék meg .
Úgymint:19. , kommunizmus,.....sicc!
20-44 , , nacionalizmus...sicc!
44. , fasizmus.........sicc!
45. , sztalinizmus.....sicc!
56. , szocializmus.....sicc!
89. , kapitalizmus.....sicc!
90-2014 , brüsszelizmus........sicc. sicc. sicc.!

Bizonyos államok, egyes dogmák azért jók, mert régen, és mindég ugyanazt mondják, és teszik. Nekem pedig "rövid"66 évem alatt mindég mást kellett hallanom, követnem.Szerintem meg ez a mi bajunk! De azért kérem, ne vonjon le messzemenő következtetést arra nézve, hogy nekem egyik rendszer se tetszik, mert van olyan hely, és rendszer a világban, ahol egész jól elvagyok, és ez
MAGYARORSZÁG.! .....pedig ma már megtehetném, hogy máshol élek.Ugyanis "fogatlan oroszlánnak nem kell ketrec"
süti beállítások módosítása