A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A Földigiliszta Őrs gyűlése

2014.06.23. 19:44 timargabor

Minapi posztunkat, amelyben azt fejtegettük, hogy vajon hogy éli meg a jobboldal, hogy Medgyessy Péter III/II-es múlja lemondásra felszólító ok volt, de Tasnádi László most kinevezett belügyi államtitkáré nem, így zárta outisz blogtárs:

maximum a földigilisztáknál elfogadható érv az, hogy ja kérem, a szomszédomnak sincs gerince, mégis tudja enni a szart, hát akkor nekem sem hiányzik

Meg kell mondjam, nem maradt válasz nélkül a posztban feltett kérdés. Bayer Zsolt meglehetősen világosan fogalmazott a Magyar Hírlap hasábjain:

Tudni kell valamit mondani a legvégén, valami érvényeset és nem kikacaghatót. Azt, hogy minden determináció ellenére volt, ami nem fért, nem férhetett bele. Például a III/semennyi sem fért bele. Ugyanis nekünk a nevünk is annyi csak, hogy hűség. Hát akkor?

De azért minden nem elpazarolható. Valaminek azért muszáj maradnia. Valamit muszáj a kéznek szorítania a legutolsó pillanatban. Tudni kell valamit mondani a legvégén, valami érvényeset és nem kikacaghatót. Azt, hogy minden determináció ellenére volt, ami nem fért, nem férhetett bele. Például a III/semennyi sem fért bele. Ugyanis nekünk a nevünk is annyi csak, hogy hűség. Hát akkor? - See more at: http://magyarhirlap.hu/iiisemennyi#sthash.cuzGl7vN.dpuf
De azért minden nem elpazarolható. Valaminek azért muszáj maradnia. Valamit muszáj a kéznek szorítania a legutolsó pillanatban. Tudni kell valamit mondani a legvégén, valami érvényeset és nem kikacaghatót. Azt, hogy minden determináció ellenére volt, ami nem fért, nem férhetett bele. Például a III/semennyi sem fért bele. Ugyanis nekünk a nevünk is annyi csak, hogy hűség. Hát akkor? - See more at: http://magyarhirlap.hu/iiisemennyi#sthash.cuzGl7vN.dpuf

És erre jön az indexvideó. Fideszes képviselőket kérdeznek erről. Az egyik utal rá, hogy a frakcióban van, akiknek ez nem tetszik, de kameravégre egy ilyen sem akad. Érdemes megnézni: a földigiliszta-technika egyszerűen csodálatos. Nem, nem zavarja őket, vagy ha mégis, úgy tesznek, mintha nem. Megmagyarázza. Nem tud róla. De hát ez van. Ő szakember. Jó. Lenne. Tudni. Ki. Jelentett. Kinek. Egy se mondja, hogy ha 2002-ben, akkor most is: ez gáz.

Bayer úr: ezzel nincs baj?

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

15 komment

Címkék: magyar jobboldal földigiliszta III/II Tasnádi László

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr876405457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.06.23. 20:33:02

Bírom a Fidesz cinizmusát!
Komcsikat használnak fel a kommunisták elleni harcban!

Moin Moin 2014.06.23. 22:41:13

A nyilatkozó nyalatkozók egyike, László Tamás fideszes képviselő annak idején tanárom volt. Tiszteltem, noha szakmai téren (építészet) már akkor is voltak komoly vitáink - most viszont minden vita nélkül köpném le!:-)

Dinkainka 2014.06.23. 23:22:02

@Moin Moin: Nincs annyi nyálad, amennyi a magyar Parlamenthez kéne!

barkaba 2014.06.24. 05:32:55

@kovi1970: Ezt mindenhova beírod? Annyira nem szellemes. Sőt.....

barkaba 2014.06.24. 05:34:31

Mindenesetre, ezt nem kéne! Nagyon nem. Ha rossz volt a Megyó, akkor ez a bolsi sem lehet jó. Márcsak logikailag sem, ha finnyásak esetleg nem is vagyunk.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.06.24. 07:58:40

Osztkommunisták.
Közakarathamisítók.
Oral insanity.

István Tamasi 2014.06.24. 10:17:24

Ezek a nímandok fejreállva sz@rják le saját magukat.

Bereznay 2014.06.24. 12:25:47

De persze annak a mézes légypapírnak senki, ez a blog sem fog tudni ellenállni majd négy év múlva, hogy azon vívódjon, bölcselegjen, okoskodjon, rágja a szart, hogy kire, melyikre érdmes szavazni és ha nem ,akkor hogyan fejezzük ki magunkat poénos(?) fasz rajzolásal, csak érzelem kifejezésre jó szavazással.

Mindent, mindent mindent, csak egyet nem.
Felelősen számolni a valósággal. Azzal, hogy mindezzel, aki odamegy, csak magának árt.

Csak azt nem, hogy gyakorolja demokratikus jogát, azt a jogát, hogy távolmaradásával fejezi ki álláspontját: közösséget alkot.

A szavazás demokráciákban nem önmagában való cél, hanem demokratikus eszköz.

Ugyanilyen eszköz nem demokratikus körülmények között, de demokratikus módon, a távolmaradás.

Csakhát akkor annak aki ezzel a jogával él egyben – elvben – feleősséget kellene vállani saját sorsa majdani intézéséért.

Na ezt nem akarja az átlag magyar semmi körülmények között. Fél attól, hogy ami körülveszi és amitől irtózatosan szenved, összeomolhat, az ő karatáéra épülő új rendszer születhet.

Odamegy szavazni. Így védi meg az ellenségeit és biztosítja magának, hogy legyen min siránkoznia újabb négy évig. Ha mégsem bírja, elmenekül, belepusztul, vagy öngyilkos lesz.

Úgy látszik a felelősségvállalásnál minden jobb.

Erre volt Széchenyinek egy szava. Nem szívesen mondom ki.

Hogy

Bereznay 2014.06.24. 12:28:31

@Bereznay:

Az a Hogy a végén véletenül került a beírésba. Ha tudnám, kiszedném.

Bereznay 2014.06.24. 12:45:03

@barkaba:

De azért van benne valami, nem?

Bereznay 2014.06.24. 15:25:29

@István Tamasi:

Így lenne, ha az amiben él az ország, valóság lenne.

Az intézményesített álvalóság keretei között mindez teljesen közömbös. Ezért fölösleges, sőt értelmetlenségében káros úgy elemezni, mintha a dolgoknak az lenne az értelme, ami elhangzik róluk.

outisz 2014.06.24. 23:40:18

@Bereznay: Amit leír, annak elméleti síkon maradva akár még realitása is van, és igen, talán még hasznos is lehetne egy olyan világban, ahol ok és okozat kérlelhetetlenül követi egymást. Teszem azt egy igazságos, vagy - horribile dictu - egy józan világban.

De.

A szavazástól való távolmaradás, az egész rendszerrel való szembenállás lehet akármilyen jó, vagy helyes megoldás, kies hazánkban, és ebben a szent korszakban haszontalan lenne. Hogy miért? Mert aki szembeakart fordulni az egésszel, az már szembefordult. Aki meg nem, az fuldoklik a politika keltette katyvaszban, hol ide szavazva, hol oda. Hogy káros? Fenntartja a jelenlegi hatalmi klikk uralmát? Bizonyosan, ám higgye el, ha ez a réteg is feladná, és távolmaradna, még mindig lenne egy - éppen igencsak jelentős számú - réteg, aki kapva kapna az alkalmon, és magához ragadná a hatalmat. Igen a radikálisokról van szó, akiknek aztán beszélhet ön, vagy én, vagy akárki aki hajlandó gondolkodni... Mert ugye arra ön sem számít, hogy egy általános ellenállással egyik napról a másikra összeomlana a rendszer. Nem. Tegyük fel a következő választást bojkottálná minden demokratikus ellenzéki tábor. A fideszre leszavaznának kb 2 millióan, a jobbikra kb 1 millióan. Vajon másnap Orbán bemondaná a rádióban, hogy a hatalma így illegitim, és visszavonul a politizálástól? Hogyisne... Vagy Vona Gábor azt mondaná, a rendszer így, a polgárok kivonulása után nem tartható fenn? Aligha. Sokkal inkább beindulna a még fokozotabb hatalmi harc. A jobbik rákapcsolna, a fidesz végre kapna egy ürügyet a demokrácia további csonkítására, a hallgatók közül pedig újabb, saját távolmaradásuk értelmében megingó csoportok térnének vissza a politikába. csak akkor már késő lenne.

Nem lehet mindig úgy gyógyítani, hogy levágjuk a beteg részt, és majd az visszanő. Néha igenis a legszarabb helyzetből kell felállnia, és nincs újrakezdés. Innen kell folytatnunk, itt kell megtalálnunk azokat az embereket, akikre alapozva fölé lehet nőni az egész elbaszott helyzetnek. Ez biztos sok kényszerrel, hatalmi harccal, megingással, hibával jár, de lássuk be, a demokrácia már a görögöknél sem volt leányálom - sőt.

Bereznay 2014.06.25. 06:42:12

@outisz:

(Azt hittem itt mindnyájan tegeződünk.)

Bocs, de egy megveszekedett kukkot sem értsz abból, amiről beszélek, vagy ha mégis, a válaszodból ennek nyoma sincs. 100%-osan értelmetlen, oda ne tartozó sőt igen zavaros, elletmondásos, bár ha figyelmetlenüll olvassa valaki, akár értelmesnek hangzó hárítás. Pontosan azt demonstráltad vele még egyszer – nem mintha a legcsekélyebb további szükség lenne rá –, amit odasóhjtottam erre az oldalra, kínomban. Mert nézni is rossz.

Ne vedd rossz néven.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.06.28. 21:12:58

@Moin Moin: miért? ő amúgy antikommunista lenne?
süti beállítások módosítása