A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Csak a Fidesz

2014.04.16. 06:47 outisz

Hajrá Magyarország!

 

Sikerült! Megcsináltuk! Megtartottuk! Megvan a kétharmad! Az ország többsége - mármint a szavazóképes állampolgárok kétharmadának kevesebb mint a fele - velünk van! Kicsit piszkítja a képet, hogy 500 000 Fidesz-szavazó eltűnt, cserébe viszont az új választási rendszer bebetonozta a rendszert (tudom hogy a régi rendszerben is győztünk volna, de nem ennyire…)

 

Jól van ez így. Igaz magyar ember csak örülhet a második kétharmadnak.

 

...legalábbis ebben a helyzetben. Úgy látszik a demokratikus ellenzék (ide sorolom az összes, nem szélsőséges pártot) megszűnt az országban. Nem most, most csak kiderült végre. Megszűnt már az évekkel ezelőtt. Ebben persze nagy szerepe van Fidesz központosító hajlamának, hogy a kétharmad tudatában a parlamentből gyakorlatilag gittegyletet csinált - az ellenzék pedig képtelen volt új hadszíntereket, témákat nyitni. Persze, el voltak foglalva azzal, hogy a 2010-es bukta után saját, és a mellettük ülők sebeiket nyalogatták - több-kevesebb sikerrel.

 

Most persze megint ostorozhatnám a fideszt azért, hogy tudatosan a politika részévé tette azokat az eszközöket, amivel saját korán túlmutatóan is roncsolta a magyarok demokráciatudatát (média, eu-ellenesség, anti-kapitalizmus, államosítás, alkotmány eltörlése CÖF, párbeszéd, mutyik stb) - de nem teszem. Rá kellett jönnöm, felesleges a fidesz orra alá dörgölni a múltat, Orbán sosem fog a homlokára csapni: “basszus, tényleg… “. Ez csak demokratikus pártoknál működhetne… a fidesz pontosan tudja mit csinál. És tudta már 2010-ben is… Most már mindenki tudja, és azt is tudjuk, hogy meg fogják csinálni. Beszántják Kishantost? Senkinek a szemöldöke nem rándul - az agrártárca vezetőjének kellene verni az asztalt, nem néhány önkéntesnek meg ellenzéki vezetőnek… Nem veri, vagy legalábbis nem munkaidőben; vagy veri, csak nem az asztalt, azt viszont munkaidőben.

 

 

Mégis azt mondom, a legjobb dolog ami történhetett - pusztán a realitásokkal számítva - hogy a fidesz megtartotta a kétharmadot. Gondoljunk csak bele: a rendszer velejéig romlott, de még nem annyira, hogy a közemberek azt a saját bőrükön tapasztalják. Egy-egy Simon ügy most még elég arra, hogy a gonosz politikusokra éhező tévéközönséget kielégítse. Most még dúl a rezsiharc, dúl a szabadságharc, dúl a forradalom. Kell még néhány év, mire a gazdasági lemaradásunk már szembetűnő lesz - az állami média ellenében is. És itt nem az USA-ra, meg a nyugatra gondolok, hanem mondjuk Szlovákiára, Lengyelországra, horribile dictu Romániára. (Merthogy Románia a mi nemezisünk. Történelemben, fociban, trianonban, erdélyben, szegénységben, mindenben.) Csak akkor fog megindulni a nép, mert kétségeink efelől ne legyenek: a demokráciaféltés sosem fog tömegeket az utcára vezényelni - sem itt, sem máshol a világon. Félreértés ne essék, nem az ország pusztulására várok, és nem is osztom azt a csalódott véleményt miszerint “jólvan, hadd tegye csak tönkre az országot a fityesz, legalább megtudja a sok marha…” . Ennyire nem súlyos a helyzet. Orbánék nem hülyék, tudják, hogy valami koloncot most már a népnek is dobni kell, és a rezsicsökkentés blöffje nem tarthat örökké. Itt most 1-2 százalékos gazdasági növekedés fog következni, állami beruházásokkal, munkahely teremtés további államosításokkal, közmunkaprogram unatkozó közmunkásokkal, látványos belvárosi építkezések, eltitkolt kistelepülési problémák, stb. Azért örülök a kétharmadnak, mert 4 év múlva - remélem - már látszani fog, hogy mindez a stabil demokratikus alapok és külföldi tőke nélkül a régióban egyre haloványabb teljesítményre lesz elég. És akkor már nem lehet másra mutogatni, elmúltnyócévezni. Illetve lehet, de az már róluk fog szólni.

 

Csakhogy a fidesz leváltásához kellene még valami, mondjuk egy másik párt, amire érdemes szavazni. Csodálatos volt látni a kormányváltók féléves küszködését, és most ne menjünk bele abba, hogy ki hol hibázott, megtették már ezt nálam okosabbak (és hülyébbek) is. De hogyan tovább?

 

A demokratikus koalíció - gyak. Gyurcsányék - igazi hardcore kis csapat. Néhány éve azt írtam, nem értem Gyurcsány miért nem hagy fel az egésszel, és nem nyit egy lángosost. Fenntartom a kérdést, még meg is pályázhatna valami EU-s támogatást. Abban, hogy a dk bevétele az összefogásba csak rontott a helyzeten szinte biztos vagyok. Lehet ugyan arra hivatkozni, hogy a fidesz karaktergyilkossága, meg ilyenek, de valljuk be, Gyurcsányt magától is utálja a baloldali szavazók túlnyomó többsége. És ez már nem lárifári. Mindazonáltal kár lenne kihagyni a buliból, egyetlen értelme a dk-nak, hogy ha az mszp szembefordul a korábbi önmagával, a régi rend hívei (politikusok, de a szavazók is) már csak Gyurcsányhoz menekülhetnek.

 

Ó, az mszp. A baloldal. Mármint a Baloldal. Közhely, mivel 4 éve erről beszél mindenki, hogy a baloldalnak meg kell újulnia. Mesterházy vitathatatlan érdeme, hogy a krétakori (vagy kádárkori) dinoszauruszok nagyrészét eldugta a nyílvánosság elől, cserébe viszont berakta a saját embereit. Mint az okos lány meséje. Jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is. Nyertem is meg nem is, de inkább nem is. Azt mondja, nem értettük meg a társadalom elvárásait… Dehogynem, csak a társadalom elvárása 2010-ben az volt, hogy gyújtsátok magatokra a pártházat. Ezt pontosan meg is értettétek szerintem… És ezután jött a “jó, gyújtsuk magunkra, de csak egy kicsit, meg ne sérüljünk, oké?” Nem oké, ez most kiderült, tessék csak magatokra gyújtani a pártházat rendesen. Mesterházyról ezt nehezen tudom elképzelni. Hogy csak év végén lesz tisztújítás nekem már gyanús. Jön a kicsit önkritikázunk, kicsit megbánjuk, kicsit megújulunk. Végülis az mszp nem nullázta le magát, valószínűleg még mindig többszázezres szavazóbázisa van, A legújabb mszp-s fordulat - rendpárti mszp - valami iszonyatos baklövésnek indul, jelezve, hogy Mesterházy ha lehet mégsem gyújtaná magára a pártházat. Cserébe viszont ad valamit a választóinak: felveszi a harcot a szélsőségesekkel. De basszátok meg, nem abban kell legyőzni a fasisztákat, hogy ki a nagyobb fasiszta! Mi jöhet még? Vasszekfűs Gárda? Vörösingesek? Ja nem, az a Pál utcai fiúkban volt, bocs. Mi lenne, ha a vezetőség inkább egyszerűen szétverné az mszp-t? Teljes tisztújítás, megyei szinten is, belső klikkek felülvizsgálata, a múlt bevállalása, és újrakezdeni a párt felépítését vidéken is, szemben a jobbikkal, nem versenyezve velük. Na mondjuk ehhez dolgozni is kellene, és nem elég szépen megkötni a piros nyakkendőt. Nem beszélve arról, hogy a begyöpösödött réteg, - aki 2008 óta mint becsületében jogtalanul sértett fél tűnik fel mindenhol - simán átvándorolna gyurcsányékhoz. Másfelől a felemás reformokat megunó, katarzisra hajlamosak meg simán átugranának bajnaiékhoz. Ez is süllyed, az is süllyed, nem mindegy?

 

Együtt 2014, akarom mondani Külön 2018. Újabb sikertörténet egy bal és jobb oldalon felülemelkedő baloldali kezdeményezésről. Sokan már akkor szidták, mikor az egyesületi szintről beléptek a politikába. Bár a választási törvények cudar megváltoztatása miatt más lehetőségük nem volt, szerintem ez még ésszerű döntés volt. A kezdeti sikereken szerintem még látszott a választók igénye valami újra, aztán jött a posványszagú valóság. Nyílván benne volt ebben a fidesz, akarom mondani a cöf mókás kis propagandája, de ugyanennyire felelős maga bajnai is. Először is minek politizál az ilyen, másodsorban miért áll össze azzal a baloldallal, amely nem gyújtotta magára a pártházat. Na persze, utólag könnyű okosnak lenni, és - bár jogosan - szidni az új választási rendszert, fel kellett volna ismerni, hogy szélesebb (mármint egy utca szélességénél szélesebb) támogatói kör nélkül nem lehet alkudozni az mszpvel, tudjátok a Baloldallal. Bajnainak egy dologban igaza van, nem ül be a parlamentbe. Mégis minek? Hogy még négy évig statisztáljanak, hangszórózzanak, molinózzanak, léggömböket eregessenek? Az ilyen finom performanszokra az átlag magyar választó nem reagál, tudjátok, demokráciatudat…

 

Hogy mi lesz bajnaiék sorsa nem tudom. Nagyban függ attól, mit lép az mszp. Ha marad a “próbálgatjuk megértegetni a társadalom igényeit” duma, sokan átpártolhatnak, amivel 2018-ban akár az 5% is meglehet! Ennél többre már csak akkor számíthatnak, ha az utcán politizáló Bajnai otthon hagyja a nyugtatóit.

 

A kedvencem Fodor. Fogta magát, és beült a parlamentbe, mondván, újra van liberális értékrend a parlamentben. Nem mondom, az ország jelen állapotában a liberalizmus akár még hasznos is lehet. Na persze ehhez el kellene hitetni az emberekkel, hogy ez itt nem az szdsz, és hogy a fent említett pártokhoz semmi, de semmi közük (többes számot használjak?) nincs. Nem lesz könnyű dolga, szerintem Fodor egy hatalmas táblával fog beülni a parlamentbe mindennap, amin ez fog állni: “Nem SzDSz”. A cöf meg majd hoz egy molinót: “Fodor=SzDSz”

 

Ja igen, itt van még az lmp. Újráztak, megint van 4 évük, hogy eldöntsék, akkor most szélsőbalos, vagy szélsőjobbos centralisták. Nem mondom hogy lehetetlen az, miszerint 2018-ra jelentős erőt fognak képviselni, bár ehhez nyílván össze kell hogy omoljon valamelyik nagyobbacska párt mellettük. Az a vicces az lmp-ben, hogy gyakorlatilag akárhonnan kaphatnak szavazókat, mondjuk ez nem jelenti azt hogy fognak is.

 

Amúgy meg egyáltalán nem értem, miért keresi a szavazóit a baloldal. Emberek, baloldali kormányunk van! Méghozzá nem is akármennyire balos. Keleti nyitás, államosítás, rezsicsökkentés, paternalizmus minden szinten… Mégis min csodálkoznak ennyit? A fidesz szépen belenőtt a kádári balos rendbe, megspékelve a populizmussal - ez maradt a jobboldaliságból. Épp ezért felmerült bennem az a sanda gyanú, hogy ha 2018-ban a “hagyományos” baloldal nem tudja leváltani a fideszt, akkor 2022-ben egy jobboldali párt fog itt fát vágni.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

139 komment · 3 trackback

Címkék: magyar demokrácia Fidesz outisz abszurd?

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr396042676

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2014.04.16. 12:54:45

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb. Egy választ...

Trackback: MSZP sírvers 2014.04.16. 12:51:37

Mit írnál az MSZP, azaz a volt MSZMP sírkövére?A Magyar Szocialista Pártnak is szüksége lehet erre, hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csak a verebek csiripelnek. Illetve pottyintanak is...

Trackback: Fidesz sírvers 2014.04.16. 12:51:14

Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? (Fidesz--> FMPP--> FMPSZ.) Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csak ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2014.04.16. 12:06:40

@timargabor: Tehát mivel a Fidesz alatt csökkent az adóék, ebből azt a következtetést vontad le, hogy a Fidesz baloldali? (Vagy baloldalibb mint az MSZP?) Gratulálok...

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.04.16. 12:09:58

@Blogger Géza: azt nem mondta itt senki, hogy baloldalibb mint az MSZP. Azt viszont igen, hogy egy csomó országhoz képest baloldalibbak vagyunk (mármint Magyarország), és a skála bal felének a széle felé tanyázunk.

Husz_János_Puszita 2014.04.16. 12:13:39

@kigyurt álat:

" a pártállami rendszer egy hűséges hivatalnoka és egy multinacionális nagyvállalat karrierista alkalmazottjának viselkedése, attitűdje, motivációi, napi tevékenysége között gyakorlatilag semmi gyakorlati nincs."

De van. Teljesítménynek hívják.

Blogger Géza 2014.04.16. 12:13:48

@István Tamasi: :D Egy ártatlan meghurcolt ember... :D

Ha az a pénz nem illegális, akkor - gondolom - legális, Ha igen, akkor

1) honnan van?
2) miért nem adózta le?
3) miért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában?
4) miért nem tisztázta magát rögtön a legális forrás megadásával?
5) miért kellett neki erről Mesterházyval egyeztetni?

Blogger Géza 2014.04.16. 12:17:35

@timargabor: Az ország, na, az igen. S mivel a népet nem lehet leváltani, ehhez alkalmazkodni kell. A jobboldali pártok éppen ezért nagyon sokszínűek (még Európán belül is.) Portugália pl. annyira balos, hogy ott a szociáldemokrata párt a jobboldal. :)

Az MDF képtelen volt ezt megemészteni, el is tűnt a süllyesztőben, a Fidesz ebben is sokkal sikeresebb.

csak egy néző 2014.04.16. 12:17:56

"Hajrá Magyarország!
Sikerült! Megcsináltuk! Megtartottuk! Megvan a kétharmad!"
Hát hiába ez a "rezsicsökkentés" nagyon ki lett talákva. Ezt még a jobbik sem tudta überelni.
Finkelnstein és Birnbaum urak ezt zseniálisan kitalálták.

Blogger Géza 2014.04.16. 12:18:48

@Husz_János_Puszita: "A jelenség természetesen nem új, Magyarország hasonló helyen szokott szerepelni – sőt, a helyzet valamennyit javult is, mert 2000-ben még Magyarország is majdnem a mostani belga szinten állt 54,7 százalékkal. Az előző évhez képest is van egy szerény, 0,49 százalékpontos csökkenés (miközben az OECD-országok nagy részében inkább az adóék növekedése volt jellemző)."

Szóval a dolog kezd kiegyenlítődni.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.04.16. 12:22:16

@Blogger Géza: ahogy mondod. Az ország Kádáron szocializálódott. A Fidesz először megpróbálta "átnevelni" a nyugati kapitalizmusra, belebukott. Most inkább ő is felveszi a Kádár-stílust.

Blogger Géza 2014.04.16. 12:24:22

@Lord_Valdez: Tudod, az semmit nem ér, amikor egy láthatóan bukásra álló párt adótörvényeket hoz arra az időszaka, amikor már tudottan nem ő lesz hatalmon. :) Az MSZP hatalmon volt 2002 és 2010 között, ha akartak volna, csinálhattak volna egykulcsos adót, családi adókedvezményt stb., de nem csináltak. A többi csak üres duma.

Blogger Géza 2014.04.16. 12:30:41

@Husz_János_Puszita: 2015-re szintén elég magas magyar növekedést vár nagyjából mindenki. (Magasabbat, mint az elmúlt 7 évben)

Pl.

www.hirado.hu/2014/04/01/kopint-tarki-22-szazalekos-novekedes-az-iden-es-jovore-is/?source=hirkereso

Ezt az a Kopint mondja, amelyik 2013-ra pl. 0 körüli növekedést jósolt, miközben 1,2% lett, tehát túlzott optimizmussal nem szokták vádolni...

csak egy néző 2014.04.16. 12:31:22

"Április 11-én a központi költségvetés bruttó adóssága az előzetes adatok alapján 24 487,4 milliárd forintot tett ki, ami 2488,8 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz, és így az előzetes számítások alapján a GDP 82,9 %-át tette ki – közölte az ÁKK."

Blogger Géza 2014.04.16. 12:36:57

@Barbaarb: Szerencsére ez csak ostoba propaganda, amelynek nem sok köze van valósághoz. Magyarországnak 2010 óta mind a külker mérlege, mind a tőkemérlege, mind pedig a fizetési mérlege tartósan, nagy és ráadásul növekvő mértékben pozitív.

"A folyó fizetési mérleg tavalyi többlete 2,941 milliárd euróra nőtt, több mint 3 és félszer annyi volt, mint a 2012-es 826 millió euró. A folyó mérleg és a tőkemérleg együttes többlete - a külfölddel szembeni finanszírozási képesség - 6,332 milliárd euróra nőtt az előző évi 3,4 milliárdról - jelentette előzetes adatok alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank."

www.vg.hu/penzugy/mnb-nott-a-fizetesi-merleg-tobblete-2013-ban-424623

dr kíváncsivagyok 2014.04.16. 12:39:38

@toportyánzsóti:
"Illegitim törvénytelenségek sorozatával véghezvitt választás volt,a többi csak duma. "

Egyetértek,..hallgatni kellett volna Kolláth professzorra és bojkottálni a választást , mert eleve esély sem volt a baloldalnak !

Szavazókorok határának egyoldalú megváltoztatása...
A határon túliak egyenlotlen esélyei a részvételben...
A média totális egyoldalúsága...
A viták mellozése...
A kompenzáció kérdése...
Stb...
Stb...

dr kíváncsivagyok 2014.04.16. 12:42:04

Ha 2018 - ra Románia megeloz bennunket ,...elzavarjátok a csuti ártányt ???

bigmax 2014.04.16. 12:43:22

Fideszes majmok !Orbán gazdinak miért nem vesztek már egy kémiai Nobel-díjat?Amihez csak hozzáér az vagy eltűnik vagy szarrá alakul.Ezt a teljesítményt jutalmazni kell!LOL
Kezdjétek a gyűjtést ,mert nem olcsó a Nobel!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.04.16. 12:48:58

@timargabor: melléklet a poszthoz, ami kell benne van, az elvakult híveknek meg úgy is mindegy, Géjza ebben verhetetlen...
Ma itt nyomul, tegnap az államosított szabadkötelező könyvmutyinál ontotta a zokosságokat.:

Nem tudott döntést hozni az Alkotmánybíróság a takarékokról
Pedig egész kedden erről tárgyaltak.

www.origo.hu/gazdasag/20140416-aprilis-15-i-ulesen-elhalasztotta-a-takarekszovetkezetekrol-a-dontest-az-ab.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec

-------------------------------------

Tökéletes interjú Orbán Viktor édesapjával

A Bors elkapta egy beszélgetésre Balogh Lászlót, azt a Fidesz-aktivistát, aki Orbán Viktornak nevezte el a gyerekét a miniszterelnök után és akinek a házassága ráment a Békemenetre. Ja igen, és akinek „bugyi” a beceneve, de nem mondja meg miért.

cink.hu/tokeletes-interju-orban-viktor-edesapjaval-1563706871

Husz_János_Puszita 2014.04.16. 12:53:16

@Blogger Géza:

Ez a gazdaság önkorrekciója.

Export, ami gyakorlatilag a gépjárműgyártást jelenti és építőipar, ami gyakorlatilag csak állami beruházás. Jövőre nem lesz új Mercedes gyár, az államnak nincs pénze, csak amit adóban beszed, úniós pénz vagy hitel. Utóbbi kettő összege nem nő jövőre. Találós kérdés: szerinted mi következik, csak nem adóemelés?

Már rég benne vagyunk a spirálban, nincs visszaút. Mesterségesen nem lehet fenntartani a növekedést még évekig.

István Tamasi 2014.04.16. 13:05:47

@Fulek:
1. Nem vagyok sem PM-es, sem DK-s sem MSZP-s.
2. Mit mutogattak? A nyomozóhatóságnak először bizonyítania kellene, hogy amit mutogattak az valóban S.G útleve és nem egy hamisítvány.

István Tamasi 2014.04.16. 13:10:17

@Blogger Géza:
A nyomozóhatóságnak kellene bizonyítani, hogy illegális eredetű a pénz. Az adózás msik kérdés: lehet akár más országban adózott pénz is.
Az, hogy nem tüntettte fel a vagyonnyilatkozatában valóban törvénysértő, de ugyanilyen törvénysértő Rogántonyó hazudozása is /3x módosított/a vagyonbevallásáról. Tehát Rogán ellen is ugyanolyan szankciókat kell alkalmazni, mint Simon ellen!
Ki előtt kelléett volna tisuztáznia magát? a hazudozós MN nyomtatvány /nem valódi sajtó/ előtt?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.04.16. 13:12:13

és akkor hányok:

Orbán: Szerencsések a fiatalok, hogy ilyen országban élhetnek

"Parragh László, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte "a miniszterelnök urat és a résztvevőket", majd még egyszer külön tisztelettel köszöntötte Orbán Viktort. Megjegyezte, hogy a hét szakmai fesztiváljukból eddig kettőn vett részt miniszterelnök, mindkétszer Orbán Viktor, és ha jól emlékszik a választás eredményeire, akkor még később is látni fogják."

www.origo.hu/tudomany/20140416-uj-elkepzeles-arrol-miert-noveli-az-elettartamot-az-ehezes.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.16. 13:13:16

Ezekért mondom én (IS) már évek óta, hogy a hagyományos (értsd. történelmi) bal és jobboldali fogalmaknak nincs már mára "értelme". Nem azt jelenti, mint régebben akár 10-15 évvel ezelőtt jelentette.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.04.16. 13:25:24

Úgy látszik mostanában ez az ökörség szolgál fájadlomcsillapítókánt, hogy a Fidesz veszített x százezer szavazatot. Talán azzal is számolni kellene hogy eleve kisebb volt a részvétel 2010-hez képest, ráadásul akkor óriási elégedetlenség volt a szoci vezetéssel szemben.
Egyébként a mostani kampányban nem az Összefosás szlogenje volt, hogy aki otthon marad az Orbánra szavaz? Na tetszik látni ez történt. Aki otthon maradt az is a folytatást támogatta!

toportyánzsóti 2014.04.16. 13:32:17

@Fulek: Annyiszor felmondtad a narancshazugságokat,hogy benyaltad narancsvakegere a jóistennek,ez az igazán szánalmas

Blogger Géza 2014.04.16. 13:32:35

@Lord_Valdez: Kicsit tanulmányozd akkor az Európai Néppártot, és próbáld nekik megmagyarázni, hogy akkor ők biztos baloldaliak. Ennyi erővel akkor mindenki baloldali.

toportyánzsóti 2014.04.16. 13:35:50

@Kivlov: Aki otthon maradt minden oldalnak a pofájára szart.Mocskos hazaáruló aki nem ment el moszkovityenka élő istenre szavazni...

Kivlov 2014.04.16. 13:37:11

@toportyánzsóti:
"Aki otthon marad, Orbánra szavaz..." Ismerős??? :D

Blogger Géza 2014.04.16. 13:37:22

@István Tamasi: Azért ha nem látod több eltitkolt bankszámla (több százmillió Ft tisztázatlan eredetű pénzzel), és egy házastárssal közösen birtokolt, bevallott ingatlan körüli pontatlanság (bővítést nem aktualizálta, a házassági jog szerinti tulajdoni arányt írta be) közötti különbséget, az durva lenne... A választók pár nappal később véleményt nyilvánítottak az ügyről, s Rogánt nagy többséggel megválasztották.

toportyánzsóti 2014.04.16. 13:40:49

@Blogger Géza: Néppárti jelzőt népellenségek használják,kihasználva a normális emberek bizalmát.

Kowalski76 2014.04.16. 13:41:05

"Kell még néhány év, mire a gazdasági lemaradásunk már szembetűnő lesz - az állami média ellenében is. És itt nem az USA-ra, meg a nyugatra gondolok, hanem mondjuk Szlovákiára, Lengyelországra, horribile dictu Romániára."

Pontositsunk. szlovakia es lenyelo mar lehagyott minket, mindket orszagban magasabb a netto atlagkereset es regota sokkal jobbak a novekedesi kilatasok. A cikkben emlitett leszakadas tehat mar megtortent. Koszonhetoen a gyurcsany kormanynak, ami meg a penzugyi valsag elott lenullazta a gazdasagi novekedest, a gorogokhoz hasonloan hamisitotta a koltsegvetesi adatokat jelentett brusszelnek es kozvetlen allamcsod kozelebi helyzetbe juttatta az orszagot amit csak egy imf hitellel lehetett elkerulni. Tobbek kozott ezert is gyujtottak rajuk a tuntetok a teveszekhazat es ezert zavartak el a valsztok ketharmaddal. Nem veletlen hogy orban most retorikajaban is a novekedes beinditasa utani, regiohoz valo ujboli felzarkozasrol beszel. Az orszag lemaradasa nem az orban kormany sara. Ezek tenyek, a tobbin lehet vitatkozni.

toportyánzsóti 2014.04.16. 13:44:03

@Kivlov: Meseházi nem autentika,kérdezz meg olyan embereket aki otthonmaradt,miért tette,nem érzékelte a pannon csiga száguldását valszeg.

Kivlov 2014.04.16. 13:46:39

@toportyánzsóti:
libás is ezt dobta, meg a vörös vezérkar nagyja. úgyhogy ennyi. "oszt jónapot"

bigmax 2014.04.16. 13:48:08

Az orbán flufferek megint elözönlötték a blogot.Anyátok nem tanította meg nektek ,hogy teli szájjal ne dumáljatok? LOL

bigmax 2014.04.16. 13:50:04

@Kivlov: orbán fluffere vagy?Teli szájjal ne dumálj ,mert az fájni fog a gazdádnak!LOL

István Tamasi 2014.04.16. 13:52:16

@Blogger Géza:
Valóban nem látok elvi különbséget az eltitkolt külföldi számla és az eltitkolt hazai ingatlanvagyon között. Valamint nem látok elvi különbséget a számlán lévő pénz eltitkolt eredete és az ingatlanvagyon megvásárlására fordított pénz eltitkolt eredete között sem.

Kivlov 2014.04.16. 13:54:18

@bigmax:
fáj az igazság? LOL :D

Szelid sunmalac 2014.04.16. 13:54:33

@Kivlov: A szavazok 75%-a nem akarta a Fideszt. A tobbi csak duma. Valahogy megis ketharmaduk van. Nem fura?

István Tamasi 2014.04.16. 13:55:25

@Blogger Géza:
Rogán sorozatos vagyonbevallás-módosítása nem volt más mint egy hazugságsorozat. A fideszbirkák más, hasonlóan homályos módon meggazdagodott fideszest is megválasztottak ami viszont normális demokráciákban nem igazolja a homályos eredetű vagyonokat.

toportyánzsóti 2014.04.16. 13:57:39

@Kivlov: Ballerfóbiád lehet ami megakadályoz a szövegértésben.

Kivlov 2014.04.16. 14:00:34

@Szelid sunmalac:
szavazók? miről beszélsz? 44%-ot kapott. aki nem ment el, az lényegtelen. Én sem hőbörgök, hogy sz*r volt a pogácsa a várkert avatásán, ha ott sem voltak. tetszettek volna több szavaztot gyűjteni...

Kivlov 2014.04.16. 14:01:42

@toportyánzsóti:
szerintem inkább nektek vityenka fóbiátok vagy 10 éve. ezért nem haladtok sehová...

csentecsa 2014.04.16. 14:02:13

Saját eredeti klasszikus (19. sz-i) baloldali elveit aZ MSZP adta fel elsőként, amikor gátlástalanul elkezdte kiszolgálni a multinacionális nagytőkét, miközben kampányidőszakokban továbbra is a régi lózungokat hangoztatta. Ez a párt 8 éves uralma alatt 3 szorosára emelte a gáz fogyasztói árát,ugyanennyivel a tömegközlekedés árait, 100-150%-kal a villamosenergia árát. Miközben két pofával hazudták magukat baloldalinak. A valóságban azonban már régesrég nem baloldali gazdaságpolitikát folytattak. A Fidesz erre a lehetőségre csapott le a 2000-es években, és elkezdett hagyományos baloldali gazdaságpolitikai elemeket beemelni politikájába. Ez pedig két 2/3-os győzelmet eredményezett a számukra.

bigmax 2014.04.16. 14:03:23

@Kivlov: nekem nem!A te hivatásod....legyen a te gondod!LOL

toportyánzsóti 2014.04.16. 14:06:21

@Kivlov: Neked mindenki baller aki nem putinka prosztatáját nyalja vityenka ánuszán át,szánalom.

Kivlov 2014.04.16. 14:06:35

@bigmax:
nekem meg 8. 8 év. "oszt jónapot" :D

Szelid sunmalac 2014.04.16. 14:07:07

@Kivlov: Lenyegtelen? Mi az, hogy barmelyik magyar allampolgar lenyegtelen? Hogy van pofad ilyet mondani?
Aki nem ment el szavazni, az is velemenyt nyilvanitott.

Kivlov 2014.04.16. 14:09:19

@Szelid sunmalac:
ja, nyilvánított. csak a kutyát nem érdekli, hogy kire hányan nem szavaztak. egy a lényeges: kire hányan szavztak, erről szól a szavazás. :D

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.04.16. 14:09:29

melléklet és részlet:

Nagyban tart az április 6-i választási eredmények okainak elemzése. Nyilván mindenki elgondolkodik azon, jól tette-e, hogy szavazott / nem szavazott, arra szavazott, akire. Még hosszú időt vesz igénybe, amíg megszületnek a következtetések, leszűrődnek a tanulságok.

Én most azokat a következményeket próbálom számba venni, amelyek már most is láthatók. Állítólag több tízezer becsomagolt bőrönd várta a választási eredményeket. E bőröndök gazdái most felhívják a megfelelő telefonszámokat, elküldik az e-maileket, majd előbb-utóbb megveszik a csak egy útra szóló repülőjegyeket.

>>>Búcsúzom hát a fiatal és középkorú magyarok kreatív, vállalkozó szellemű, bátor csoportjától, az ő tehetségük nem hazánkat fogja gazdagítani egy ideig.
<<<<

Utánpótlásuk a Hoffmann-féle oktatási rendszerből nem várható.!!!!!!!!!!

kapitalizmus.hvg.hu/2014/04/14/valasztas-utani-bucsuk/

Kivlov 2014.04.16. 14:09:58

@toportyánzsóti:
zsótika. sz*r világ jön rád, ha újra kinyit az opni...

István Tamasi 2014.04.16. 14:10:15

@Kivlov:
Valamint a választásra jogosultak 75%-a nem akarta volna a fitymaszt sem. Viszont a választási törvény olyan amilyen.

Kivlov 2014.04.16. 14:13:21

@István Tamasi:
az eddigi rendszerben is min. 60% mandátuma lett volna a fityisznek. az egyéni helyek 90%-át elvitték. miről beszélünk? be kéne már fejezni a hibát másban keressük logikát és újraszervezni a balkos csürhét, nem pedig itt hisztizni ugyanazokkal a mondvacsinált lózungokkal nap mint nap. de nekem aztán teljesen mind1. csak ha ezt csináljátok 4 évig, akkor még 18ban is óriásit fogtok pofára esni. :D

bigmax 2014.04.16. 14:14:39

@Kivlov: az időtartam relatív fogalom....de neked ez se mondhat semmit.A te időd nem az én időm!LOL

Kivlov 2014.04.16. 14:16:17

@bigmax:
ja. a lóf*sz is relatív. a lónak biztos jó, de annak akinek a szájában van, nem hinném.

bigmax 2014.04.16. 14:20:11

@Kivlov: a hasonlatod is mutatja ,hogy nem tudsz elszakadni melódtól.Te egy munkamániás fluffer vagy?LOL

Szelid sunmalac 2014.04.16. 14:21:15

@Kivlov: Neked hiaba is fogom magyarazni. De egy orszag miniszterelnoke az egy ORSZAG miniszterelnoke, mert minden egyes kibaszott allampolgar erdekeit kepviselnie kell. Azoket is, akik ra szavaztak, meg akik nem, meg akik nem mentke el szavazni. Ettol orszag egy orszag.

Kivlov 2014.04.16. 14:22:57

@bigmax:
a hasonlattal a te szádra céloztam. :D

Kivlov 2014.04.16. 14:25:21

@Szelid sunmalac:
egy logikátlah f*sság a szöveged akkor is. eddig nem volt problémátok azzal, hogy csak 60-70%-nyi szavazó ment el szavazni? és aki nem ment el, az se akarta a megválasztott pártot, így kvázi illegitim? ha??? marhaság.
a választáson az dönt, hogy kire mennyi szavazat érkezik. és nem az, hogy kire mennyi NEM érkezik. az se lényeg, hányan maradnak otthon. és a megválasztott minelnök mindenkit képvisel, ha tetszik a muksónak, ha nem. ennyi.

PAPÓ38 2014.04.16. 14:27:38

Kedves outisz, a balfácán, magát baloldalinak nevező, a valóságban dekadens burzsoázia saját maga ásta meg sírját. Ne kenjük a FIDESZ-re, akik csak profitáltak a balfácánok töketlenségéből.
Volt nyolc évük, eltolták, most rendezzék soraikat, újuljanak meg, nevezzék át magukat, távolítsák el a keléseiket (Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze, Mesterházi, stb.) és kezdjék tiszta lappal.
Azt ne mondja senki, hogy a magyar nép nem befogadó az újra. Akkor az LMP nem jutott volna be ismételten a parlamentbe, pedig a balfácánok az elmúlt négy évben megtettek mindent az LMP lehetetlenné tétele ügyében.
Szerintem az LMP-re nagyobb szükség van és több teret kell nekik biztosítani mint az "Összefosás" társaságnak.

Szelid sunmalac 2014.04.16. 14:29:07

@Kivlov: Nem azt mondtam, hogy illegitim. A kedves parlament olyan torvenyeket hoz, amilyen neki tetszik. De talan nem kene lenyegtelennek tekinteni azt a "maradek" 75%-ot. Merthogy azok nagy resze tartja el a faszfejeidet, akikert ugy rajongsz. Ugyhogy pofad alapallasban, aztan gondolkojd el egy kicsit.

Kivlov 2014.04.16. 14:31:22

@Szelid sunmalac:
elmondom újra: el kell menni szavazni. utána lehet pampogni. a többség nem akart kormányváltást, bárhogy is csavarod a szót.

Szelid sunmalac 2014.04.16. 14:35:24

@Kivlov: Ujra elmondom. A tobbseg nem a Fideszre szavazott. A tobbseg ha a Fideszt akarta volna, elment volna es a Fideszre szavazott volna. Nem tette. Pofad lapos!

outisz 2014.04.16. 14:36:02

Tisztelt feleselő kommentelők!

Örömmel tapasztalom, hgy szerény írásom mentén mélyreható, a másik álláspontját megérteni vágyó eszmecsere fejlődött ki az internet kevésbé zizegős lapjain, ám lenne egy kérdésem: Ti nem dolgoztok? Baszki, munkaidő van, akkor meg hogy-hogy itt ültök és percenként reagáltok egymásra?

Blogger Géza 2014.04.16. 14:36:41

@Husz_János_Puszita: További adócsökkentés várható. Nyilván nem tudom megmondani, mi lesz pontosan a következő 4 évben, de én arra tippelek, hogy tovább csökken az SZJA (vagy más, magánszemély jövedelmét terhelő közteher), csökken a bankadó (esetleg feltételekkel) és csökken az áfa (talán nem az általános kulcs, de egyes termékeké biztosan). Egyre több ember dolgozik és fizet adót, egyre kevesebb munkanélküli, aki ellátást vár, nagyon meglódult a fogyasztás, ami emeli az áfa-bevételeket (a pénztárgép-hatás sem elhanyagolható), egyre nyereségesebbek a vállalkozások, és már 2013-ban is jóval 3% alatti volt a hiány (2,2%). Mindezek miatt egyre nagyobb a kormány mozgástere.

Kivlov 2014.04.16. 14:37:11

@Szelid sunmalac:
újra elmondom. a többség rájuk szavazott: egyéniben a helyek 90%-a, listán 44%.
a logikád szerint még nem volt Magyaroszágon olyan megválasztott kormány, akit a többség akart. (talán csak 2010ben.) vicc. szádat evésre...

Blogger Géza 2014.04.16. 14:40:43

@Szelid sunmalac: Sokan azért nem mentek el, mert eleve lefutott volt a meccs. Kiélezettebb helyzetben jobban mozgolódott volna a passzívabb jobbos tartalék is.

Blogger Géza 2014.04.16. 14:47:48

@István Tamasi: Eltitkolt eredet??? Rogán több mint nettó 100 millió Ft-ot kapott csak parlamenti juttatásként (+polgármesteri is volt ugye), ehhez képest nettó vagyona negatív (több a tartozása, mint a vagyona...)

kigyurt álat 2014.04.16. 14:48:50

@Lord_Valdez: nagyon kemény vagy, akkor az EP szocialista frakciója a kommunisták? Vagy a sajátos logikád szerint ők a jobboldaliak? Komolytalan vagy.

@Husz_János_Puszita: Ha elkötelezett voltál, a teljesítményedért akkor is megkaphattad a kiváló dolgozó kitüntetést, manapság pedig az éves értékelésed alapján a megfelelő awardot. A rendszer struktúrája pontosan ugyanaz.
Persze manapság nem holmi ideológiai alapon hozod a teljesítményt, hanem a tulajdonosok gyakorolnak rád nyomást a managementen keresztül a nyereségük érdekében, csak ennyi a különbség. Teljesítményed nem azért van, mert neked alapvetően érdekedben állna jobban működni egy tőke szempontjából szélsőségesen liberális, de az egyén számára diktatórikus nagyvállalati rendszerben, hanem mert fentről elvárják tőled a profitot. Cserébe pedig dobnak neked egy-két kockacukrot.

Blogger Géza 2014.04.16. 14:56:54

@Kowalski76: Persze mindig lehet találni kedvezőbb adatot, de nézzük csak meg, hogyan alakult a tavalyi gazdasági növekedés pár környékbeli posztszocialista országban, amelyekről a kritikusok ilyenkor hajlamosak elfeledkezni:

Csehország: -1,2%

ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/czech_republic_en.htm

Horvátország: -0,6%

ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/croatia_en.htm

Szlovénia: -1,6%

ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/slovenia_en.htm

Ehhez képest Magyarország ugye +1,1%. Ez még a (pozitív) bolgár és szlovák adatnál is jobb amúgy. Szóval akkor ki szakad le kitől?

István Tamasi 2014.04.16. 15:03:26

@Blogger Géza:
Átment viccelődésbe vagy csatlakozik Rogán hazudozásához? Egy nagyon rövid időszaktól eltekintve tonyóka soha nem végzett produktív, értékteremtő munkát, hanem politizálásból élt, él és gazdagodott meg belőle! SŐT! kiszámolták, hogy tonyóka legális jövedelme alig elegendő az ingatlanvagyona megszerzésére és akkor nem számolták hozzá, hogy neki, gyerekeinek és a kutyájának élni, rezsit fizetni, LV táskát, luxuskarórtá is kellett vásárolni valamiből!

Szelid sunmalac 2014.04.16. 15:03:51

@outisz: Kedves posztolo. De bizony dolgozom. De teged miert is zavar hogyan osztom be az idom? Amig a fonokom meg van elegedve, addig neki is, nekem is, neked is jo. Kulonben itt pangana uresen a posztod.
Egyebkent meg ez bizony olyan munkafajta, hogy a kommenteles kifejezetten hasznos, mert addig ulepedik es alakul a munkahoz szukseges info a fejemben.

István Tamasi 2014.04.16. 15:09:29

@Blogger Géza:
Az az 1,1% egyrészt az alacsony bázisnak, másrészt kreatív könyvelésnek köszönhető. Felhívom figyelmét, hogy ezzel, sőt még ennek dupláját elérő növekedéssel is súlyos megszorításoknak illetve még további eladósodásnak nézünk elébe. Ugyanis a putyin/Paks/hitel 4-5%-os kamataés a sorozatban felvett piaci hitelek, állampapír kibo
csátások kamata is legalább a duplája a mutyiqrmány által tervezgetett növekedésnek.
Sőt, amire a mutyiqrmány oly büszke, a 3%-os államháztartási hiány is csak trükkökkel jött ki. Mára már minden eddigi cúcsot megdöntve 24ezer milliárd illetve 83% fölött van a hiány!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.04.16. 15:46:02

@Reformista Pista:
Én a MoMára gondoltam.

@Blogger Géza:
De nem akartak. És a Fidesz se akart egykulcsos adót, csak nem akart rosszul kijönni belőle. Három választása volt: eltörölni, ez nyilván rossz. Megtartani, ez is rossz üzenet. Felüllicitálni, így lett az egykulcsos adó...

Az EPP egy gyűjtőpárt. Kétfajta tagja van: boldog és boldogtalan.
Az EEP saját bevallása szerint is a szociális piacgazdaság híve, esze ágában sincs áldozni a jóléti államból.

@kigyurt álat:
Nem csak egyfajta baloldal van.

Blogger Géza 2014.04.16. 16:17:47

@István Tamasi: Ez bőven alatta van a 2010 közepi 85% feletti értéknek. És persze év végén váratóan jóval alacsonyabb lesz, egy-egy év eleji nagyobb kibocsátás illetve az év első felében mindig magasabb hiány átmenetileg megdobja.

István Tamasi 2014.04.16. 16:32:38

@Blogger Géza:
Na perszte. Múlt év végén is úgy lett "alacsonyabb", hogy 2 állami cég a mérés napjára átvállalt egy jókora csomagot.
Egyébként pedig 2010 közepén már mutyiviki kormányzott és nem 85% adóssággal vette át a kormányzást, hanem jóval kisebbel, itthon össze vissza hadovált, de külföldön beimerte, hogy a kormányváltáskor pozitív irányú, javuló tendenciák voltak a magyar gazdaságbvan

toportyánzsóti 2014.04.16. 17:45:40

@Kivlov: Végigvitted a narancsérvelőfolyamatot,ennyit rólad.1-es,leülhetel.

toportyánzsóti 2014.04.16. 17:49:40

@István Tamasi: Svájci frank árfolyama tükrözi a pannon csiga ámokfutását,laza 20% feletti a bukta ahogy a 300Ft-os benzin is 400 Forintocska,pedig a 300 is rohadt sok volt!

Lovag Mihály 2014.04.16. 18:25:53

@toportyánzsóti: nyomi, írtál ma már hsz-t a rettegő emberekről, a több, mint 4M éhező gyermekről meg a többi fantazmagóriáról?

Blogger Géza 2014.04.16. 18:31:37

@István Tamasi: "kiszámolták" :D :D :D Még egyszer: Rogán vagyona negatív (több a hitele, mint a vagyona), ehhez nem hogy 100 milliós legális jövedelem, de 1 milliós is elég fedezet.

2014.04.16. 18:59:50

@Lovag Mihály: 4 millió gyerek nincs az országban,ne beszélj hülyeségeket.
4 millió csóringer van.
Még az is halál csóró, aki azt hiszi magáról ,hogy nem az.

centenárium 2014.04.16. 20:10:26

Nem 4 hanem 40 évre lesznek eltüntetve a nemzettelen
liberál-bolsevisták.

Az IMF talpnyalói
A bankok feltőkésítői.
Az energiacégek gazdagítói
A Trianon előtti ország elfeledői
A történelmi egyházak elhallgattatói
A brüsszeli judeokomcsik támogatói
Az ország külföldről csesztetői.
Az ország vagyonának kijátszói
TAKARODTOK mert olyan szabályozás jön rátok nézve
hogy csak ámultok.

2014.04.16. 20:16:37

@centenárium: És ki lesz a főszabályzó?

Lovag Mihály 2014.04.16. 20:26:43

@Diorella Queen: 2014.04.16. 18:59:50

nem én találtam ki ezeket hanem a demokratikus ellenzék vizionálta

program készítő 2014.04.16. 21:14:43

Orbán nem lopott jól tőlem,csak a rezsit vette ki a 2011-es növekedési pályázatomból.Hiába vannak bizonyítékaim ellene,média hiányában nem tudok mit csinálni.Beperelni meg nincs pénzem,pedig a tervem miatt törvényt sértett a fejlesztési minisztérium.
Akit érdekel nézze meg.

csak egy néző 2014.04.16. 23:13:42

@centenárium:
Ilyen egy igazi nem kicsit idióta hívő.
"Igen kampányolunk temlomban iskolában,ovodában,bölcsödében.
A játék csak narancsszín lehet.
Templomban csak narancs színű nyakkendőt kötünk. A munkahelyeken
a szánkat narancsos rúzzsal kenjük.
Kocsinkon nemzetiszínű kokárda.
A vörös szekfűt kiirtani a virágkertészetekben.
Viktor,Viktor,Viktor!!
Magyarország Veled!"

Remélem te igazi:
files.mommo.hu/pictures/000/487/487768_91d5817f8f_s.jpg
hogy már ilyened van az éjjeli szkrényeden:
valasztas2014.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/04/05/orban(1).png
és, ha a klotyóra kell menned, hogy letörőld a szart a nyalás után a szádról vagy a seggedről, akkor is kéznél legyen:
scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/426247_333574436687041_1609230811_n.jpg

wowerman 2014.04.16. 23:18:41

már megint ez, uncsi.... a magyar birka nép, és kész. a birkapásztort pedig Orbánnak hívják.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.04.16. 23:47:03

Gyurcsányozásból ki kellene nőni. Az egyetlen ember a balos bagázsból, aki tud tömeg előtt beszélni, szenvedélyesen szónokolni, valamint spontán érvelve vitázni.

.

Rendpárti mszp. Ez egy ilyen magyar faszság! Mint amikor az egyik tévé szennyet ad, a másik is azt teszi, holott adhatna a másik értéket is.

.

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2014/04/08/46_vereseg

toportyánzsóti 2014.04.17. 07:55:12

@Lovag Mihály: Gondolod érdekel hogy nyomi vagy?

Kivlov 2014.04.17. 08:23:02

@toportyánzsóti:
zsóti, hólyagosra nyaltad a nyelved egy vörös s*gg partján... :D

Blogger Géza 2014.04.17. 08:37:12

@Husz_János_Puszita: Ezzel szemben:

a Capital Economics közgazdászai új, negyedéves térségi előrejelzésükben közölték, hogy az általuk használt növekedéskövető mérési modell - GDP-tracker - jelzése szerint Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban akár 3,5 százalékra is gyorsulhatott az éves GDP-növekedés 2014 első három hónapjában.

a Bank of America-Merrill Lynch ... cég londoni elemzői az idei évre 2,6, 2015-ben 3,0 százalékos GDP-növekedést várnak a magyar gazdaságban

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/optimistan_latjak_a_terseget_londonbol.580129.html

explanatus 2014.04.17. 22:57:57

@szavazo26: Nagyon jó a kérdésed, hogy „miért nem indult egy jobboldali konzervatív nézeteket valló párt”.

Azért, mert ahogy Te is csak vártad, hogy induljon, más is csak várta. Mivel nem indult így azt lehet mondani rá, „nagy lehetőség volt ami sajnos kihasználatlan maradt”.

Csupán egy dolog miatt nem indult. Mondom. Olyan országokban, melyekben nagy hagyománya van ennek, ott ez úgy működik, hogyha van egy jobboldali konzervatív nézeteket valló ember, akkor az megkeresi a maga induló, vagy indulni szándékozó pártját és azt mondja, mivel tudok nektek segíteni. Esetleg azt mondja, tudok nektek x ajánlót szerezni, esetleg vállalom szóróanyagotok terjesztését, elmegyek a rendezvényeitekre és, és, és.

Hát ezért nincs, ahogy Te is, ugyanúgy mások is arra várnak dolgozza ki valaki ikszelhető állapotúra helyettük ezt a ma még nincs pártot, és akkor ha olyanra sikerült, akkor majd a fülkékben díjazni fogjuk egy x-el, ha nem, akkor azt mondjuk, dolgozott volna jobban, vagy kezdte volna el hamarabb.

Szóval, addig nem megy, amíg nincs rá igény, amíg nincs aki dolgozzon azért, hogy legyen. Amíg hasonló gondolkodású emberek nem kezdik el keresni a hasonló gondolkozásúakat, előbb e-mailen, majd személyesen. A netet erre találták ki.

toportyánzsóti 2014.04.18. 05:38:50

@Kivlov: Látom mindig van lejjebb hólyagos nyelves.

István Tamasi 2014.04.19. 17:40:29

@Blogger Géza:
Még egyszer! Kiszámolták, hogy rogántonyóék hiteltörlesztéseik, egyéb kiadásaik meghaladják a bevételeiket!

Blogger Géza 2014.04.20. 18:28:34

@István Tamasi: :D És te ezt el is hiszed? Te elhiszed, hogy ezek a "kiszámolók " objektív módon tudják, mire menyit költ Rogán Antal? Röhej a köbön... Tudom, abból indultak ki, hogy havi nettó 700 ezret költ csak rezsire meg gyerektartásra :D Nem hittem, hogy van olyan hülye, aki ezeket beszopja...

István Tamasi 2014.04.22. 11:47:19

@Blogger Géza:
Én azt nem hittem, hogy van olyan fideszbirka aki bloggergézának nevezi magát és szakmányban, valószínűleg jó bérért védelmezi rogán-pasapark-tonyót még azután is, hogy lebukott, hogy pasapark tonyó a harmadik bevallásmódosítás után már nem tud, nem mer előállni újabb hazugsággal.

2014.04.23. 09:06:01

Szétverni az mszp-t és tisztújítást kezdeni? Nem lehetne csupán szétverni és úgy hagyni?

2014.04.23. 09:10:11

@Blogger Géza: Gyanús ha valaki az államhatalom bármilyen elvét, intézkedését pozitívan fogja fel, kiáll mellette. Vagy hozzáfér a zsírosbödönhöz, vagy komplett hülye.

Blogger Géza 2014.04.23. 11:25:47

@dr kotász: Szerintem ha valaki eleve ellenségének tekint bármilyen állami intézkedést, az vagy egy antiszociális anarchista, vagy egy üldözési mániás beteg.
süti beállítások módosítása