A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Együtt 2014... és utána?

2013.03.08. 18:40 garmr

A Bajnai Gordon féle Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány működését többek közt azért is kísértük figyelemmel, mert a jelenlegi parlamenti ciklusnak már a legelején nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesszel szemben a jelenlegi parlamenti pártok között gyakorlatilag nincsen értékelhető alternatíva

A Jobbik egyszerűen képtelen túllépni a zsidó-cigány-buzi radikális szentháromságon és még ha korábban voltak olyan jelek is, hogy megpróbálják legalább a kormányképesség látszatát magukra erőltetni, ez az irányvonal meglehetősen hamar hamvába holt. A megélhetési politizáláshoz a mai magyar valóságban sajnos a jelenlegi teljesítményük is elég, a pártnak juttatott állami támogatás és a képviselői fizetések pedig úgy tűnik maximálisan kielégítik a pártvezetés igényeit. 

Az LMP olyannyira meglepődött azon, hogy bejutottak a parlamentbe, hogy ezt a sokkot azóta sem tudták kiheverni. A párt zöldbe bújtatott, szélsőbalos eszmékkel kokettáló platformjának erősödése a párt meghatározhatatlan elvekkel rendelkező másik felével szemben csak növelte a skizofréniát ami a már ismert szakadáshoz is vezetett. Persze ezt a műsort is a mi adóforintjainkból adták elő.

Ha valakinek voltak még olyan illúziói az MSZP-vel kapcsolatban, a napokban nyilvánosságra hozott régi reflexekkel operáló gyalázatos kampányfilm, nyilvánvalóvá tette, hogy az alakulat még krumplipucolásra sem alkalmas, nem hogy kormányzásra. Nem is beszélve a határontúli magyarságot rövidtávú politikai céljaihoz eszközül használó román miniszterelnök, Victor Pontával való szégyenletes összemelegedési kísérletről. Tekintve az MSZP, a 2004-es határontúliakól szóló népszavazás során mutatott megnyilvánulásait, a Pontához való közeledés ugyan nem meglepő, csak éppen egy ilyen alakulat még a parlament közelébe sem való, nem hogy kormányba. Érdemes átfutni a HVG-n megjelent interjút is Szanyi Tiborral, egészen pontos képet ad az MSZP mai torz mentális állapotáról. A DK szóra sem érdemes

A Haza és Haladás ebben a posványban mutatott olyan képet, amit értékelhető ellenzéki teljesítményként lehetett értelmezni. Az alapítvány komoly szakmai munkát végzett és a megszokottakhoz képest civilizált módon adta elő magát. Bár sokáig tagadták, de mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy előbb utóbb elérkezik az alakulat párttá válásának időpontja. 

A HH ezt is próbálta elkerülni, a Szolidaritással és a Millával együtt először egyesület létrehozásában gondolkoztak, ami rugalmasabb keretet biztosított volna a választásokon való részvételre és az utána következő politikai manőverekhez. A Fidesz, a jogállam eszméjének feddhetetlen bajnokaként, erre reagálva azonnal módosította a választási törvényt, kizárva az egyesületeket a referendumról. 

Ez kényszerhelyzetbe hozta mind a HH-t, mind a formálódó Együtt 2014 egyesületet. Nyilvánvaló, hogy egy párt és a hozzákötődő brand, amit egy választási kampány során felépítenek már sokkal kevésbé rugalmas és formálható, mint egy egyesület. Az E14 formailag ernyőszervezetként szolgálhatott volna a Fidesszel szembeni ellenzéknek anélkül, hogy az egyes szervezetek véglegesen feladták volna identitásukat. Az egy másik kérdés, hogy ennek van e értelme, mindenesetre az elgondolás nyilvánvalóan ez volt. Ennek tükrében érdeklődve vártuk, hogy milyen névvel definiálja magát az E14 pártként.

A Haza és Haladás egy remek márkanév, Bajnaiék kiválót húztak ezzel a névválasztással, részemről teljesen logikus lett volna, ha a további idétlenkedés helyett egyszerűen ezt a nevet építik fel pártként is. Ezzel ugyan a két fő tag, a Milla és a Szolidaritás arcot veszít, de legalább az egység képét mutatják, ami azt gondolom mindennél fontosabb lett volna, valamint egyértelmű jelzés, hogy a saját érdeküket alá tudják rendelni egy magasabb célnak.

Ehhez képest sikerült a lehető legrosszabb megoldást választani. Együtt 2014 Választói Szövetség Párt. 2014-ig elmegyünk aztán mi lesz? Kaptunk most még egy LMP2 választási pártot, ami el tud menni odáig hogy bezárták az urnákat aztán meg se kép se hang? A névválasztás egyértelmű üzenete az, hogy az E14 egy kampánypárt, jövő nélkül. Nomen ezt omen? 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzán a Facebook-on és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

88 komment · 1 trackback

Címkék: mszp fidesz választások bajnai lmp együtt 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr155123546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Együtt 2014... és utána? 2013.03.08. 19:39:02

A névválasztás egyértelmű üzenete az, hogy az E14 egy kampánypárt, jövő nélkül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.08. 19:11:54

Nyilván az alkotók közül valakik ragaszkodtak ehhez a névhez. És gyanítom Bajnai nem volt köztük.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2013.03.08. 19:28:31

Szerintem nem ilyen egyértelmű. Akár azt is jelentheti, amit sokszor mondott már Bajnai, hogy vissza kell állítani a politikai kultúrát és a szakmaiságot. HA nyernek és HA(!) ez sikerül, feleslegessé válhat egy olyan mammut-centrum párt, amely az "Együtt 2014 Választói Szövetség Párt" nevet viseli. Hiszen nem lesz ki ellen választói szövetséget kötni.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.08. 19:41:58

@Darkwill: Ez akkor lenne igaz, hha maga az E14 lenne az ernyőszervezet, ami alá a többi párt bemasirozik, de így hogy ők is egy szövetség tagjaként indulnak, nem.

biohouse 2013.03.08. 21:55:17

Szerintem is jó volt a Haza és Haladás.
Létrejött helyette egy hülyenevű párt.

A szocikat , amennyire lehet ki kell szorítani a választási szövetségből. Persze én nem vagyok jártas a választói számtanban, de mi lenne, ha ez lenne az eredmény: E14 24% , F-SS 23%, MSZ 12% J 11% a teljes lakosságra nézve, az egyéni körzetek 80% -ban.(70%-os részvétel). Ekkor az egyéni körzetek nagy részét hozva magasan nyerhetne az E14. Egyáltalán nem irreálisak ezek a számok.

A F-SS vitára hívogatása hülyeség. Ezzel szemben azt kellene hangsúlyozni, hogy a F-SS szélsőséges párt, amellyel komoly ember szóba se áll.
Na akkor a F-SS egyből vitatkozni akarna.
De mit akar Bajnai? Nem vitatkozni, és azt felmutatni, hogy az a F-SS miatt nem lehet, vagy vitatkozni, de akkor nem egyenesbe kell őket invitálni.

babbaba 2013.03.09. 03:39:44

Aki egy kábítószeres bandát bevesz a pártjába, sőt azoknak vezető helyet biztosít, az ne legyen Magyarország irányítója!

fülesboci 2013.03.09. 07:41:43

@Darkwill: majd ha letesznek egy 5 éves átfogó programot, talán belelapozok, de amig nekik is az szja kulcs a nemzeti alapproblema, kinyalhatják a gömböst..

explanatus 2013.03.09. 08:27:46

Induljunk ki abból, amit ismerünk. Ismeretes, hogy a rendszerváltás óta a nyertesek csak olyan választási ígéretek birtokában tudtak nyerni, mely ígéreteket a rendelkezésükre álló ciklus- négy év- alatt nem tudtak teljesíteni, ezért mind megbuktak, kivéve azt az egyszeri alkalmat, amikor bukást érezve olyan házipuccsfélével akarták a választóiknak bizonyítani, tudjuk mi ezt. Letelt két ciklus és olyan mértékű vereséget kellett elszenvedjenek, amire a magyar történelemben még nem volt példa, ékesen bizonyítva fenti állítást, hogy nincsenek a győztesek egy ciklusnál hosszabb időre hitelesítve. A kétharmados vereség után a mai napig és még egy jó ideig nem lesznek abban a helyzetben még akkor sem ha „ezer darabra szakadnak” , hogy ismét a parancsnoki hídra kerüljenek. Nekik ez a hajó elúszott. Nem azzal kellene most próbálkozniuk, hogy az ezer darabra szakadt pártocskákat valami szépen csengő név alá tereljék össze, hanem azzal tennék a legnagyobb szolgálatot, ha hagynák, hogy a dolgok ismét a helyes kerékvágásba zökkenjenek. Majd, esetleg négy év múlva, addigra elapad a kétharmad és ha nem teljesítenek, ha nem kerekedik felül ott is s józan ész, akkor a kétharmad is az elődök sorsára jut.

greybull 2013.03.09. 11:13:27

Hogy hogyan tovább, ha 2014-ben az együtt 2014 nyer? Azonnal nyakló nélküli hitelfelvétel az IMF-től, újabb megszorítások, minden még megmaradt közszolgáltatás és közvagyon privatizálása, minimálbér csökkentés, bankadó eltörlése, közszolgáltatások díjának eszelős emelése, a termőföld külföldiek kezére játszása, melegházasság, kábszer liberalizálás, románok seggének csókolgatása, kettősállampolgársági törvény eltörlése.... soroljam? Hajszálpontosan ez fog történni, és még az is lehet, hogy pont a fenti sorrendben. Basszátok meg!

sárkányfő 2013.03.09. 12:22:33

Te most komolyan azért írtál egy posztot, hogy mi lesz a párt neve 2015-ben? Kemény...

Amúgy ha jól tudom a Haza és Haladás kifejezést már lefoglalta valami kis mikropárt, szóval ez már nem lehet a nevük. Ha én posztot írnék előbb tájékozódnék, csak aztán írnék...

sárkányfő 2013.03.09. 12:24:35

@greybull:

Na végre valaki akit nem tévesztett meg a propaganda, akinek nem mosták ki az agyát! Nagyon jól mondod, szóról szóra ez fog történni! Ne hagyd abba, nyisd fel a szemét mindenkinek!

sárkányfő 2013.03.09. 12:35:50

@dr. Kóser Malac: Irónia? Miről beszélsz? A fiúnak minden szava arany, szóról szóra az igazat mondja! Sőt, még lehetne fokozni!

Sírköves Slomó 2013.03.09. 12:49:44

Nem tökmid1 mi a nevük? A választások előtt úgyis összenőnek az mszp-vel. Ha nem akkor 2014 után nem lesznek(centrum párt) Ha igen akkor ellenzékben lesznek.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 12:51:50

@greybull: Hogy a picsába nyerne? Bár győzelem ha egyáltalán bejutnak a parlamentbe.

Most vasárnap a 199 mandátumból 125 a fideszé lenne, a maradék fele-fele arányban mszp-jobbik.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.09. 13:10:11

Kedves libsibolsik!

Most rövid leszek, mert ebédidő van.

Ne kergessetek hiú ábrándokat, ne reménykedjetek abban, hogy Bajnai, a ***pingvinkirály***, miniszterelnök lesz!

Mint már írtam, a liberálbolsevizmus nevű kórság ellen 2014 tavaszán a magyar választópolgárok beadják az ***emlékeztető oltást***.
:-D

(A csillaggal jelölt kifejezések politikai PR-szempontjából a szomszédos jog hatálya alá esnek, védettek, a libsibolsi csőcselék számára használatuk tilos.)

Egyallampolgar 2013.03.09. 13:18:47

Bizony jó a posztoló meglátása. Az E14 valóban ostoba név. S akkor még nem beszéltünk a program tartalmáról ami finoman szólva is "nem elég konkrét".
Én úgy tudnék jó szívvel rájuk szavazni, ha konkrétan elmondanák milyen adókat törölnének és hoznának.

Az MSZP tényleg süllyesztő pozitív. Velük tényleg nincs értelme a kormányt váltani. Bőven elég volt belőlük.

Ad Dio 2013.03.09. 13:19:03

Bajnaiék elmúlt pár hónapos teljesítménye őszintén elszomorít. Biztos nem "jött jól" a kormányoldal plakátkampánya, de szerintem nem ez a népszerűségvesztés igazi oka. A beszakadást az ötlet és üzenetmentesség okozta/okozza. Ezen a torán már csak hab ez az alaposan elhibázott névválasztás.

barli 2013.03.09. 13:20:49

Az a jó, hogy ahány párt alkotja a közös listát, annyiszor 5%ot kell elérni. ha beveszik a szocikat dkt szocdemeket schmuckkot az már 30%. Ha nem érik el, egy sem kerül be :-)

lehet más a propaganda 2013.03.09. 13:21:26

Haza és Haladás, Szolidaritás, Milla mind lopott nevek. Ez a három cuzammen az E14, mintha csak egy élelmiszer cimkéjén állna, ami marhának hazudott lóhúst, szóját és import színezéket tartalmaz. Jaóóó étvágyat!

barli 2013.03.09. 13:22:50

E2014vszppmvszp rulez. idióták.

tükörfúró 2013.03.09. 13:25:25

@greybull:

1. A jelenlegi unortodox csodahiteleink drágábbak mint az IMF adott volna, de ha a jegybanki tartalékot is nemsokára unortodoxe elmatölcsérezzük, majd figyelj, mennyi forintot kell egyetlen euróra visszafizetnünk, 600at vagy 800at, esetleg ezer felett?

2. A minimálbér egy örökös húzdmegereszdmeg játék, kifizetik az állami szférában, mert ott muszáj, cserében -hogy ez egyáltalán lehetséges legyen- elküldenek minden emberre 3db nyugdijast ugy, hogy TILOS betölteni a helyeket, majd a minimálbérért megcsinálja a maradék, vagy tönkremegy az intézmény, iskola, egyetem, stb bezár.

A magánszférában meg egyszerűen áttolódik a feketegazdaságba, aki nem kapja meg a munkájáért a minimálbért, és egy fillér adót járulékot nem fizet utána senki. Ha lenne egy olyan, hogy tegye fel a kezét, aki a minimálbér emelés miatt többet kap, azthiszem lenne furcsa egymásranézegetés, hogy jé ti sem, nálatok is inlább elvontak, nálatok is, nálatok is...de a demagóg jelszó az itt is megvan.

3. Közszolgáltatások ára az mindigis részben szociális kérdés volt, mint az elmű nemrég kimutatta nagyrésze egyszeűáen adó, vagy nem adószerű, de más cimen -pl haszon- mégis az államnál marad. Most azt csinálták, hogy kisebb a csekk a hó végén a villanyról, de minden termék, még az alapélelmiszer árában is kezd látszani az, ennek a kamatos kamattal számolt sokszorosát fizettetik a termelő szektorral, amit természetesen az azonnal beépít az árakba. Vagy tönkremegy, ha nem építi be. Mindegy, csodák és unortodox baromságok nincsenek, a boltban te csak a megemelt áramárral sütött kenyeret fogod jóval többért megvenni.

Jahogy az sűrű fillér, kevésbé fáj, mint a hó végén az a pár ezres egyben? Most erre mit lehet mondani, öntudatlan posztszocialista elmeállapot, vs kurmányzati demagógia ujabb fejezet.

4. Kettős állampolgárság kérdése, ez a legcsúnyább mert ez már nem a kis hazai gazdasági disznóól, de ha jól tudom erősen arrafelé hajlik a történet, hogy gyakorlatban NINCS semmiféle kettős állampolgárság, aki felveszi a magyart, attól a kedvesszomszéd egyszerűen megvonja az ottanit, tehát egyszerűen kap egy magyar állampolgásrágot, mint tkp eddig is mindigis megkaphatott meglehetősen egyszerűen.
Miről szól ez a törvény? Hergeli a szomszéd barmot, aki szintén mint az ittenibarom abban éli ki a nemzeti identitását, hogy közhatalmilag gyűlöli a magyar, ahogy ugy népnemzeti jobboldalilag mi is abbol csinálunk nemzeti önképet, hogy gyűlölhetnénk már valakit egy kicsit.

Azt ide sem hozom bővebben, mert rémisztő, hogy az eu_t köpködjük, a szomszédot köpködjük, még a katonai szövetséget is ekézzük, de közben annyi gazdasági erőnk, és katonai önvédelmi képességünk nincs, hogy pár talpast meg tankot visszaverjünk.
3nap alatt egy kisebb különítmény röhögve akármelyik szomszédjoz csatolhatna minket erővel, nincs egy épkézláb férfi aki egy puskát el tudna sütni, sőt tkp puska sincs, mert honnan lenne. De az irredenta nagypofázás meg a mindenkire köpködés az megvan, ahoz nem kell semmi, csak egy mikrofon amibe a vezér beleöklendezhet.

5. Kábszer legalizálás sosem volt, maximum elnézőbb volt a kékruhás alvilág bizonyos formátumokkal, pl ozora, odamentél, vetted, szívtad, szórakozóhelyek ,stb.
Iskola előtt nyiltan sosem osztogathatták, sőt.
Tudok olyat aki azért ült, jelenleg csöves és otthonrol kidobták, mert megkinálta egy osztálytársát egy slukkal, és ugye 14+ büntethető.
Namost ha kinál az már terjesztés és nem a jóval enyhébb fogyasztás. Jelzem ez az ügy és az itélet bőven a szocik alatt volt, akkor hatályos jogszabályok szerint tönkretettek 2-3 fiatal igéretes életet, miért, egy kis fűért. Akitől vették, ma is vidáman árul, jahogy..jé.

6. Melegházasság, erről nem tudok mit mondani, mert nem vagyok meleg, ha nekik jó, engem hol érdekel.
Akit ez egyáltalán érdekel, hogy lehet vagy nem lehet, az homfób, tehát maga is látens buzi, kezdhet a tükörben ismerkedni a dologgal, pont.
Pláne mert két lány ritkán zavar bárkit, bizonyitottan sokkal elfogadottab. Tehát ez egy férfiassági kérdés, egy belső elnyomott késztetés sokaknál ami kifelé gyűlöletté alakul, igy próbálva meg belül helyreállitani a lelki egyensúlyt.

lehet más a propaganda 2013.03.09. 13:25:48

@Ad Dio:
"nem "jött jól" a kormányoldal plakátkampánya, "

Sztem meg jórészt ennek köszönheti a meglevő népszerűséget azon az oldalon, ami nem több sovány vigasznál

Az eredeti terv jobboldali szavazók megnyerése lett volna, de Bajnai (vagy a tanácsadói) már itt elbuktak a politikai érettségin

barli 2013.03.09. 13:29:42

A francért ültek le tárgyalni a szoci ösbölényekkel gyurcsánnyal meg a schmuckkal. Ott cseszték el hacsak nem az voot az eredeti terv..

2013.03.09. 13:52:11

@barli:

Valószínűleg az miatt, mivel ez volt az eredeti terv. Az mszp, dk nehezen eladható, be kell csomagolni e14 és milla papírba.

Egy igaz ember 2013.03.09. 14:10:20

Most megy Meseházy az ATv-n. Egy szóval: SZÁNALMAS!!!

Egy igaz ember 2013.03.09. 14:13:34

Most beszólította a Szupercsapatot.
Gyerekek, ez nagyon égő!!!

Egy igaz ember 2013.03.09. 14:16:20

@biohouse:
F-SS vagy M-SS ugyanaz. A kérdésedre a válasz: rögtön összenőne, ami összetartozik, sőt GYF is kapna valami jó kis pozíciót.

irógép 2013.03.09. 14:29:10

Mesterházy Pontával együtt?? Közben meg Bartókoznak a kampányfilmükben??
Ez annyira mérhetetlenül szánalmas!!
Ezek elintézik magukat valóban!
De annyira nem fognak hiányozni...

Sírköves Slomó 2013.03.09. 14:29:50

@regress: Tényleg hülye ha ATV-t néz.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 14:31:41

Mesterházy olyan jó átlagos autónepper kategória, nagy jövő áll előtte!

regress 2013.03.09. 14:35:26

@Kara kán: ebédidő?leszopod a bakkecsét?na húzz vissza a jurtádba

Blogger Géza 2013.03.09. 14:45:13

@tükörfúró: Ez nem igaz, a mostani 5 éves dollárkötvényünk kamata alacsonyabb, mint amiért az IMF hitelt adott volna.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 14:48:05

@Blogger Géza: Az IMF hitel árának csak az egyik fele a hitelkamat. Mivel az MNB-be került 'tartalékként', ott is kamatot fizet rá az állam. Hitelkamat + tartalék kamat(összesen kb. alapkamat)

Tiborpapa 2013.03.09. 14:51:42

@tükörfúró: Ne fáraszd magad, ettől nem lesznek "világosak".

is 2013.03.09. 15:25:44

@greybull: és ezek rosszak lennének? pl. az olcsóbb IMF hitel a mostani drága helyett az rossz lenne? most is hetente felvesz a magyar állam vagy 100 milliárd forint hitelt, ugye ezt te tudod?

a minimálbért meg csökkentenék, mikor az a proramjuk, hogy emelik? te szerintem kevered a FIDESZszel, 2010 óta a minimálbér reálértéke rengeteget csökkent.

nem megy ez neked igazán, hogy értelmeset írjál, bassza meg.

is 2013.03.09. 15:27:25

@Blogger Géza: Ez nem igaz, a mostani dollárkötvény kamat 5% körül van, az IMF meg 2,5%-on adott volna hitelt. Te kevered azzal, hogy 2008-ban, amikor a piac 10% felett sem adott nekünk hitelt, akkor kaptunk 5%-ért az IMF-től.

is 2013.03.09. 15:30:58

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: az állam fizet kamatot. ühüm. a devizatartalékra. ühüm. nem az van, hogy az MNB a devizatartalékból USA állampapírt vesz, és kapja a kamatot, ugye? hanem a dollár áll egyhelyben, és még a magyar állam valakinek kamatot fizet. ühüm. kinek is fizetne ott kamatot?

is 2013.03.09. 15:32:38

@poszt: A FIDESZ meg _fiatal_ demokraták szövetsége. Írjál már arról is egy posztot, hogy jaj, mindjárt végük van, hiszen nem is fiatalok. Jobb dolgod nem volt, mint ezzel a névválasztással kötözködni?

Francois77 2013.03.09. 15:34:03

"A Fidesz, a jogállam eszméjének feddhetetlen bajnokaként, erre reagálva azonnal módosította a választási törvényt, kizárva az egyesületeket a referendumról. "

Namost ezzel szemben az igazság a következő: 1990 óta soha nem indulhatott más szervezet ORSZÁGGYŰLÉSI választáson, mint párt vagy pártszövetség (önkormányzati választáson indulhatott egyesület, indult is egy csomó). A választási eljárásról szóló TERVEZET első változatában valóban engedélyezték volna egyesületek indulását a parlamenti választásokon, de még mielőtt meg is szavazták volna, a KORÁBBI szabályra módosítottak, tehát hogy csak pártok. A végeredmény tehát az lett, hogy mint 1990 óta sosem, így a jövőben sem indulhatnak parlamenti választáson más szervezetek, csak pártok. Lehet azt mondani, hogy a Fidesz antidemokratikus módon kizárta az egyesületeket, de akkor tegyük hozzá, hogy a korábbi, Bajnaiék által sem vitatott rendszer SEM volt másmilyen.

Csak a tényszerűség kedvéért.

És egy ínyencség a végére: azért azon érdemes lenne elgondolkodni Bajnai-körökben, hogy van körülötte egy csomó ember, de hány olyan van, aki szervezett már tömeget életében? A volt MSZP-sek nem, adott volt a szervezet. A volt LMP-sek nem, mert az 5 % nem tömeg, vidéken meg azt sem tudják/tudták, mi az az LMP, eszik vagy isszák. A Milla-sok nem, mert az, hogy bejelölgetnek valakit a Facebookon, az nem szervezés. A Szolidaritás szakszervezet, a Haza és haladás meg egy bezárt irodában működő "elitcsapat", akiknek semmi közük a való világhoz. Kérdés: ki fog az E2014VSZP mögő szervezetet és tömeget csiholni? :)

Francois77 2013.03.09. 15:37:39

"is" és többiek: az IMF hitel kamata egy dolog, egy másik pedig az, hogy van egy úgynevezett rendelkezésre állási jutalék, ami ehhez hozzájön, akár igénybe vesszük, akár nem, a kettő együtt meg már nem jobb, mint a dollárkötvény kamata. Tudjátok, pont úgy, mint egy sima banknál: bemész, mert x %-ra adnak lóvét, de mikor megkapod, lesz rajta még ez meg az, csak győzd kifizetni :) erről szeretnek elfeledkezni azok, akik vettek már fel IMF-hitelt, mindenki csak a kamattal foglalkozik, pedig.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.09. 15:44:59

Ha az ellenzék nem lesz képes összefogni, akkor a fideszre szavazok. Csak szólok.

inquiry 2013.03.09. 15:59:12

IMF igényt tart a fiskális felségjogokra, vagyis az adózás szabályozására és a költségvetés meghatározására + privatizációs előírások pl.: energiaszektor, bár ehez Bajnai ért igazán.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 16:10:07

@inquiry: Az IMF mint minden kapitalista válságban vásárolni akar.

A kormányokat ezért eladásra kényszeríti, a lehető legrosszabb árakon, mintegy segítségképpen. Ettől nem gonosz persze csak jobb elkerülni messzire.

gőzgépes talicska 2013.03.09. 16:24:39

@greybull: Orvos látott már az elmúlt hetekben?

Bár már más is látom, hogy megadta a választ neked.

Az IMF hitel olcsóbb, mint amit a jelenlegi kormány felvesz a piacokról, a hátulütője csak annyi, hogy nem használhatja arra amire akarja. Ez a jelenlegi kormányt láthatóan nagyon zavarja. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor a bank azt mondja, hogy adok neked pénzt a lakásod felújítására de a munkásaid piáltatására nem.(kamat2,8-3,5%)
Majd jön az uzsorás, ás azt mondja, hogy itt a pénz (kamat 8-11%)
"minden még megmaradt közszolgáltatás és közvagyon privatizálása,minimálbér csökkentés, bankadó eltörlése" - Ez tipikusan a Fidesz jelenlegi propagandaszövege, Az ok érthető: valószínűleg tőlük tartanak a legjobban. Hisz az MSZP sikeresen lenullázta magát 2010-ben.
Bankadó eltörlése? Ez nem valószínű. Láttál te már olyat, ami komoly pénzt hoz az államnak, és arról a következő kormány dalolva lemond?
"közszolgáltatások díjának eszelős emelése," Az eszelős szót nem valószínűsítem, az viszont tény, hogy ebben áremelkedést várok. Hisz azt te is ellenőrizheted, hogy nem a rezsik magasak nálunk, hanem a jövedelmeink vannak a béka ... alatt
"a termőföld külföldiek kezére játszása" az utóbbi hónapokban én valami másról hallok/olvasok. A hazai oligarchiákról. A többit gondold hozzá...
"melegházasság," Mindenkinek jogában áll a saját valós életét/érzelmeit megélni (még akkor is, ha ez engem taszít) ugyanis, csak egyszer élünk. Magánügynek tekintem.
"kábszer liberalizálás" Csak ahol lakom, legalább két főről sejthető, hogy ezzel kereskedik. Dugd a fejed a homokba, és tegyél úgy, mintha itt minden rendben lenne... Bár nem élek vele, de szerintem én is tudnék magamnak szerezni... azt viszont már senki nem garantálja nekem, hogy annak a minősége esetleg valami életveszélyes anyag. Akkor ez így jó?
"románok seggének csókolgatása" Szereptévesztésben vagy, mert az inkább az MSZP-hez lehetne kötni.
+kettős-állampolgársági törvény eltörlése" Ezt, még az MSZP sem merné megtenni.

Együtt 2014 Választói Szövetség Párt - Hát, ez tényleg nem egy nyerő névválasztás "Együtt Magyarországért Választói Szövetség Párt" talán jobb lett volna.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 16:27:30

@gőzgépes talicska: Együtt Magyarországért Választói Szövetség Párt" talán jobb lett volna.

- Egy külföldről pénzelt pártnak jobb név nem is kell...:))

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 16:27:37

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Erre ne vegyél mérget, elfogult az és nem számolja bele az inaktívakat sem.

Képzeld el, ha az inaktívakból 10 % -nyi ember nek kinyílik a szeme (erre van esély, pl. a legszegényebbek, romák, munkanélküliek) és egy korrekt pártra szavaz.....na akkor annak a döntése lesz a mérleg nyelve és eldöntheti a szavazást mindkét irányban. Tehát a fidnyák fog gazsulálni neki, vagy az E14-mszp páros.

Elképzelhető az, hogy a fideszt egy új jobbközép párt fogja kiütni. van már ilyen tömörülés és egyre több ember csatlakozik hozzá, tízezer felett járnak és szép csendben a háttérben építgetik az elképzelésüket, nem keverednek bele politikai csatározásokba, szópárbajokba. És még nem is járták az országot. Olyan programot készít amely működő alternatívákra, számokra épül és megvalósítható.
Ez mellett a népi demokratikus kormányzást akar megvalósítani és ez tetszik sok magyar embernek.

Egy párt még a fidnyák sem tud olyan recesszióból kilábaló prg-val előrukkolni mint ők.
És ne feledd, az emberek unják a hazug régi arcokat, a hazug politikusokat, újra várnak és most ez megadatott nekik, örömmel élnek vele, bíznak benne, hisznek nekik és tudják ez a szakértői kormány tudja kezelni a gondokat.

is 2013.03.09. 16:28:12

@Francois77: a rendelkezésre állási jutalék 0,15%. namost ha elmagyaráznád, hogy 2,5+0,15% az hol több, mint az 5%, akkor megköszönném. vagy inkább mondjuk ki, hogy a másodikas matematika neked már nem megy, két szám összeadása, és az összeg összehasonlítása egy harmadik számmal? nagyon úgy néz ki.

te kis sötétségterjsztő.

gőzgépes talicska 2013.03.09. 16:29:44

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
A libásnak bőven van rá pénze külföldiek nélkül is. :)

is 2013.03.09. 16:30:28

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tégy úgy. aztán nézzél a tükörbe. persze lehetsz a 85%, aki minden döntését másra fogja, hogy hát őt kényszerítették.

inquiry 2013.03.09. 16:32:58

Van egy nagyon jó dolgozat a neten
Kié a magyar állam címmel,
érdemes lenne mindenkine pártállástól függetlenül elolvasnia csak a tisztánlátás miatt.

gőzgépes talicska 2013.03.09. 16:34:25

@is: Bajnainak régebben ez volt a jobboldaliak közt, az egyik gúnyneve. libás, Libajnai Kordonka, libapásztor, és még a franc se tudja mi minden akasztottak rá, mint gúnynév.

Francois77 2013.03.09. 16:52:39

@is: mert kifelejtetted az IMF-kvótánkon felüli összegre rárakódó kb 2 % kamatfelárat :) mondom, hogy több dologból jön össze a teljes költség :)
továbbá ha még lenne is a végén 0,5-1 % költségelőny az IMF-hitel javára, cserébe ezért a lófasz előnyért kérnek némi irányítást, beleszólást, stb. lófaszt nekik :)

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 16:52:43

@greybull:

Igen igazad van.
Gyerünk értelmiség, össze kell most fognunk. Nekünk kell felnyitni az emberek szemét.Bátorítani a csüggedőket, reményt önteni a reménytelenekbe.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 16:57:09

@gőzgépes talicska: Egyrészt ő egy középszintü banki vezető(alkalmazott) tehát nincs rá pénze meg nem is hülye hogy a saját pénzét kockáztassa.

Sírköves Slomó 2013.03.09. 16:59:01

@szabadmagyarnép: Tökéletes képtelenségeket beszélsz. Soha sehol nem nyert választást olyan párt ami 1 évvel a választások előtt nem létezik. Ált. a parlamentbe sem jutott. De próbálkozás volt rá bőven.

gőzgépes talicska 2013.03.09. 17:13:53

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Pontosítok, Bajnainak és a köré csoportosuló gazdasági szereplőknek bőven van pénzük arra hogy finanszírozzák a következő egy évet.
Félreértés ne essék, a többiek sem jobbak. A gazdasági érdekcsoportok a többi párt körül is ugyanígy felsorakoznak. Szerintem ez baj.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 17:21:05

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Én nem is ezt mondtam.
De akkor itt az ideje, hogy ez megváltozzon.
Aki meg tudja győzni a szegény réteget nagy esélyt kaphat. De ha 1 millió támogatottsággal már beleszólhat a választások menetébe mindkét irányban.

Verkaufsförderung 2013.03.09. 19:51:48

MSZP+FIDESZ a nyuggerek pártja. Értelmes adófizető nem szavaz rájuk.

2013.03.09. 21:55:25

sajatgondolat.blog.hu/2013/03/09/valasz_egy_bajnaista_postra

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Minek nem okozott még elég kárt, a te álellenzéked! A valódi ellenzéknek meg nem kell összefognia mert az egységes és úgy hívják Jobbik!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.09. 22:33:20

@ariskerase:

Ez jó duma, csak szart sem ér. A jobbik is csak egy zsákmánypárt.

Blogger Géza 2013.03.10. 01:18:09

@is: Nem, a mostani 5éves kötényünk kamata kedvezőbb, mint amennyiért az IMF most hitelt adott volna nekünk. És két másik szempontból is sokkal kedvezőbb: hosszabb a lejárata, és megőrzi az ország gazdaságpolitikai függetlenségét.

"az IMF mindössze 0,09 százalékos "alapkamatot" határoz meg. Azonban a szervezet szabályai szerint, ha egy ország hitelt kér, akkor erre automatikusan 1 százalékos felár tevődik, vagyis a legkedvezőbb IMF-hitel kamata is 1,09 százalékról indul. Azt is figyelembe kell venni azonban, hogy ha egy ország túllépi IMF-kvótájának 300 százalékát, akkor az afeletti hitelre automatikusan további 2 százalékos kamatot számít fel a Valutaalap. Magyarország jelenleg a kvótája 374,61 százalékánál jár a szervezet honlapján található adatok szerint, vagyis egy újabb hitelfelvétel esetén a teljes összegre vonatkozna a 2 százalékos kamatfelár, amivel máris 3,09 százalékra ugrana egy esetleges hitel kamata. Ha egy ország három évig folyamatosan kvótája 300 százaléka felett van, akkor az további egy százalékpontos kamatfelárat jelent. Ha a fentiekhez hozzávesszük, hogy az IMF szabályzata szerint a lehívott hitel 0,5 százalékát ki kell fizetni jutalékként, míg a dollárkötvények esetében az ÁKK mindössze 12,5 bázispontos (azaz 0,125 százalékos) jutalékot fizet, akkor az látszik, hogy nem csinált rossz üzletet a kormány azzal, hogy a piacról biztosította a devizafinanszírozást, hiszen a négyszer akkora jutalékkal együtt az IMF-hitel drágább lett volna. "

m.napi.hu/tozsdek-piacok/tul_nagy_arat_fizetett_magyarorszag_a_dollarkotvenyekert.546629.html

Blogger Géza 2013.03.10. 01:20:21

@Francois77: Sajnos több az a felár, lásd előző hsz.

Ad Dio 2013.03.10. 10:34:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Elég sokan vagyunk ezzel így. Jelenleg a "demokratikus" ellenzék nem kínál alternatívát azok számára akik nem párthívők, hanem valamiféle racionalitás mentén igyekeznek tájékozódni.

És ezen a párt-holdudvar baloldali blogok, illetve az index/origo törzsgárdája által jelenleg vitt vonal sem segít. Sőt. Kezd ez az egész agyzsibbasztóan ostoba irányba fordulni. Pedig hol van még az igazi hajrá?...

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.10. 10:49:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @Ad Dio: odáig értem, hogy a jelenlegi "demokratikus" ellenzék két kézzel sem képes megtalálni a saját seggét, tehát nem érdemel szavazatot. De ettől még nem fogok arra szavazni, akiről viszont már látom, hogy falnak visz. (Persze ha Ti máshogy látjátok, akkor nem szóltam.)

Ad Dio 2013.03.10. 11:13:37

@timargabor: Másként látjuk. Szerintem is lehetne azt az egészet NAGYSÁGRENDDEL jobban csinálni. Temérdek olyan konfliktust vállalunk/kreálunk amit nem kellene. Dúl a filléres populizmus. Ássuk az árkokat ezerrel. A korrupció fikarcnyit se javult. Mindez meglehetősen sokba kerül. Főleg hosszú távon. De falnak vivésnek nem mondanám. A GDP arányos eladósodottság 30+ százalékos növelését SEMMIÉRT esetleg titulálhatjuk falnak rohanásnak az én szótáramban.

Én - még ha kissé szkeptikusan is - várnék alternatívát a Fidesz kormányzásra, de nem kapok semmit.

Egyelőre mit lát az ember? Egy nagy rakás "demokratikusan" ellenzéki pártot, akik egymással birkóznak, a legalapvetőbb szakpolitikai kérdésekben sem értenek egyet, kivéve hogy mindegyik hatalmat szeretne. Mi lenne ebből? Jelen állás szerint egy kormányváltás a világ legbénább kacsáját eredményezné. Egy tehetetlen, százfejű, koncepciótlan masszát. Ami másik oldalon szemben állna egy masszív Fidesszel, akinek Köztársasági Elnöke, Alkotmánybírósága, NMB elnöke stb lenne.

Na ez lenne az igazán drágán elpazarolt idő! Láttunk már hasonlót (II. GYF kormány) - csakhogy az jelenteni sem jelenthetne annak ami a mai állapot alapján kinézne.

Persze a választásig még van egy év. Nyitott szemmel járunk. Hátha lesz jobb. Ha nem, akkor a legkisebb rossz alapján a Fidesz kapja a voksom.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.10. 11:19:07

@Ad Dio: Akkor mégsem látjuk másként, legfeljebb a következtetésben. Amikor minden alternatíva vagy levezetetten vagy gyakorlatban bizonyítottan rossz, akkor miért kéne odaállni bármelyik mellé is? Papírhajót is lehet hajtogatni abból a cédulából (hogy a közismertebb, de kevéssé szalonképes, rárajzolt megoldásokat már ne is ismertessem).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 12:53:26

@timargabor:

Az emberek többsége elégedetlen a fidesszel. Aki elégedett vele, az nem a bizonytalanok között rejtőzik egy közvélemény kutatáson, hanem büszkén bevallja. Bár még így is a fidesz a vezető, de 50% bizonytalan mellett vezetni egy közvélemény kutatásban szerintem akkora siker, hogy az már kudarc.

Ahogy az ellenzék is egy ilyen populista demagóg kormány ellen nem tud eredményt elérni, megérdemli a teljes megsemmisülést.
Nem látom a mai napig, hogy mi lenne ha.
Nem látom, hogy kiállt volna egy ellenzéki politikus, és elmondta volna, hogy mit fognak tenni például a trafiktörvénnyel.
Nincsenek az ellenzék oldaláról válaszok.

Még a paródia is egyfajta válasz, erről két esetet tudok, az egyik a soproni lovasszobor, a másik a NEMESZ (Nemzeti Együttműködést Megtestesítő Személy) születésnapjának piros betűs ünneppé nyilvánítása.

Ha nincsen egyetlen épkézláb ötletük, legalább parodizálnák ki őket, mert azt tudjuk-látjuk, van mit-miért.

Ezek (Az ellenzék) még arra is képtelenek voltak, hogy felhívják a figyelmet a fidesz demokratikus működésére, ahol a párt elnökét 99,72%-os többséggel választják meg.
És ez csak egy a lecsapatlan magas labdák közül.

Egy ilyen ellenzék, amely nem tesz meg mindent a választókért, és nem tudja a választók érdekében félretenni kicsinyes hatalmi ambícióit, nem érdemli meg, hogy létezhessen.

Bajnai reménykeltő volt, de alig 6 hónappal a nagy zászlóbontás után már szakadoznak.

Tehát ha nem megy, akkor elmegyek, és behúzom az ikszet a fideszre, a jelenlegi ellenzék eltűnik, és előbb-utóbb csak kitermeljük az újat. Bár tudom, azzal nagyon sokat veszítünk.

Megverni 14-ben a fideszt meg 2/3-al kell, mert egy sima többségű ellenzéki kormány képtelen lesz bármit is tenni.

Hozzáteszem, az emberek fejében is változnia kellene a dolognak. Amíg pl az állampolgár eltűri, hogy a hivatalok mulasztása miatt őt küldözgessék két hivatal között mindenféle igazolásért, addig itt nem lesz IGAZI változás.

Az állampolgárnak akarnia kell a változást. Ha nem akarják, akkor segítek nekik megtartani a jelenlegi irányt.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.03.10. 13:03:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: meg kell mondjam, a blogtársak közül is van, aki szinte szóról szóra ugyanezt mondja (na jó, egyszer beszéltünk ilyesmiről, az akkor volt). Én azért nem tudnám rávenni magam erre, még ha az elemzéseddel egyet is kell értsek.

Ad Dio 2013.03.10. 15:03:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @timargabor:

"Akkor mégsem látjuk másként, legfeljebb a következtetésben. "

Majdnem, de...

"Az emberek többsége elégedetlen a fidesszel."

Na ez így ebben a formában nem egészen igaz. Úgy igazabb, hogy az emberek többsége többé-kevésbé elégedetlen a Kormány teljesítményével. Elég sokan vagyunk, akik nagyon is sok mindennel egyetértünk ami történt. A Fidesz ugyanis olyan dolgokhoz nyúlt, amiről mindenki tudja évek (évtizedek) óta hogy kéne, de nem történt semmi. Egy sereg többé vagy kevésbé sikeres megoldás született régóta fennálló valós problémákra. És ami nekem a legfontosabb - részben sváb lévén :) - a költségvetésünk végre legalább távolról elfogadhatónak látszó mérleget mutat. Szóval nem lehet szerintem en bloc kijelenteni hogy itt mindenki elégedetlen, csak persze nem kell túl erős fantázia ahhoz sem, hogy ennél a bejárt útnál jobbat képzeljünk el.

Ezért én nyitott lennék az újra, de csak ha meggyőznek arról, hogy jobb is lesz az az új.

És ez egyelőre nem hogy nem nagyon megy, de épp ellenkezőleg: minél több "demokratikusan" ellenzéki politikust hallgatok meg, annál biztosabban látom, hogy a jelenlegi száz sebből vérző, vánszorgó helyzet is sokkal jobb mint amit ezen urak handázása alapján ki tudok silabizálni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 16:12:39

@Ad Dio:

"Na ez így ebben a formában nem egészen igaz. Úgy igazabb, hogy az emberek többsége többé-kevésbé elégedetlen a Kormány teljesítményével."
- Ez nézőpont kérdése. A lényeg: Van kb. 50% bizonytalan. Rájuk nem lehet azt mondani, hogy elégedettek. Persze a kormány megpróbál majd dobni nekik egy koncot, hogy maga mellé édesgesse őket, de jobb és olcsóbb stratégia az ellenzéket megosztani, így az új rendszerben már akár 20% szavazattal is lehet nyerni.

" Elég sokan vagyunk, akik nagyon is sok mindennel egyetértünk ami történt. A Fidesz ugyanis olyan dolgokhoz nyúlt, amiről mindenki tudja évek (évtizedek) óta hogy kéne, de nem történt semmi."
- Tudod amikor a kaki az utcán hever, és én beletapicskolok, akkor hozzányúltam.
- Ehhez egy konkrét tapasztalat: Egy bizonyos rendeletben felcserélték a 'folyamatos' szót a 'megszakítatlan'-ra. Ezzel sok cégnek nagy gebaszt okoztak, mikor ezt felemlegette a főnököm a mnisztériumi osztályvezetőnek, azt a választ kaptuk: Örüljünk, hogy ezt is rendbe hozták a szocik után. Tudod sok dologhoz csak azért nyúlnak, hogy elmondhassák, megtettük, de közben nem tesznek semmit, és ha tesznek, abban több a dilettantizmus mint a hozzáértés.

" Egy sereg többé vagy kevésbé sikeres megoldás született régóta fennálló valós problémákra."
- Nevezz meg hármat!

" És ami nekem a legfontosabb - részben sváb lévén :) - a költségvetésünk végre legalább távolról elfogadhatónak látszó mérleget mutat."
- A költségvetés tele van a jövőbeni aknákkal. Amikor a mai drágább hitelek törlesztésére kerül sor, akkor már nem a fidesz lesz kormányon, de habzó szájjal fognak mutogatni az akkori kormányra.

" Szóval nem lehet szerintem en bloc kijelenteni hogy itt mindenki elégedetlen"
- Komolyan mondom, nagyítóval kell keresni a maradéktalanul elégedett embereket. Legjobb példa erre az egyik közszolga ismerősöm, aki ugyan nem él meg a fizetéséből, nyomorognak, de örül, hogy a kormány anti-EU lózungokat szajkózik.

Ha az ellenzék pöcs, akkor menniük kell.

Ez önmagában nem jelenti azt, hogy helyén tartsuk ezt a mihaszna kormányt. Ki kell nevelnünk azokat a politikusokat, kik méltóak a képviseletünkre. Viszont amíg a jelenlegi felhozatal közül történik a nyertes kiválasztása, addig szégyellem, hogy közöm van ehhez a néphez. Addig ez a nép valóban nem való Európába.
Amíg rezignáltan egy szó nélkül tudomásul vesszük a politikusok arcpirító disznóságait és nem hajtjuk el őket a náthásba, addig nem érdemlünk jobbat.

Ad Dio 2013.03.10. 22:07:28

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"" Egy sereg többé vagy kevésbé sikeres megoldás született régóta fennálló valós problémákra."

- Nevezz meg hármat!"

Ez nem az a fórum. Akkor és ott megtettem. Most csak a véleményem adom. Szerintem több ponton áttörés született. Sajnos sok helyen a szavazat-maximálás érdekében durva kompromisszumok is bekavartak, de még így is előre mutat ami van.

"" És ami nekem a legfontosabb - részben sváb lévén :) - a költségvetésünk végre legalább távolról elfogadhatónak látszó mérleget mutat."
- A költségvetés tele van a jövőbeni aknákkal. Amikor a mai drágább hitelek törlesztésére kerül sor, akkor már nem a fidesz lesz kormányon, de habzó szájjal fognak mutogatni az akkori kormányra."

Ez 20% igazság, 80% mítosz. Se az un "olcsó hitel" nem úgy olcsó ahogy, se a "drága" nem úgy drága ahogy... Az országnak folyamatosan van lejáró tartozása, mindig is volt.
A történelmi vétek GYF kormánya nevéhez fűződik. De erről itt ennyi elég.

"- Komolyan mondom, nagyítóval kell keresni a maradéktalanul elégedett embereket."

Ez nem újdonság. Ilyenek vagyunk mink magyarok :D.

"Amíg rezignáltan egy szó nélkül tudomásul vesszük a politikusok arcpirító disznóságait és nem hajtjuk el őket a náthásba, addig nem érdemlünk jobbat."

Én a magam részéről nem vagyok egy világmegváltó-típus. Én kétlem hogy "kinevelhetek" jó politikusokat. Az én feladatom max annyi hogy a fennálló lehetőségek közül kiválasztom a legkisebb rosszat. És ez most még mindig a Fidesz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 22:10:21

@Ad Dio:

Úgy nem tudunk beszélgetni, ha állítasz valamit, de nem vagy hajlandó megérvelni.

Ad Dio 2013.03.10. 22:15:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Jelen pillanatban az érvelés annyira messzire vezetne, hogy azt gondolom, hogy meg kell elégedned a gondolataim eredőjével. Ez a véleményem. Mint "adatot" kezelheted. Ez is kommunikáció.

Kár belemenni. Ha érdekes téma volt és időm engedte, ott és akkor elmondtam amit gondolok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 22:25:20

@Ad Dio:

Elfogadom.

A fidesznek történelmi lehetősége volt, de gyávaságból és beszariságból, no meg krónikus hatalomvágyból nem mertek belefogni érdemi átalakításokba.
Amihez hozzányúltak, ott romboltak. Növelték az elvonás mértékét, de ebből nem látszik semmilyen eredmény. Demagógok és populisták, valamint antidemokraták.

Az a baj, hogy az ellenzék csak demokrata.

nyuggernyúzó 2013.03.11. 15:06:36

Nyugdíjemelés és minden gond meg van oldva.

Ad Dio 2013.03.11. 20:35:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A fidesznek történelmi lehetősége volt, de gyávaságból és beszariságból, no meg krónikus hatalomvágyból nem mertek belefogni érdemi átalakításokba."

Értem amit mondasz, és valamelyest egyet is értek. Bár azért én nem látom ilyen sötéten a dolgokat. Bár én is sokkal bátrabb lépéseket vártam tőlük, azért a rendszerváltás óta nem nyúltak ilyen durván hozzá metszőkéssel a kiadási oldalhoz.

Bár abban egyetértünk hogy sajnos szavazatmaximálási okokból rendre félmegoldások születtek. Ezek meg mivel nem igazán őszinték, nem is működnek úgy ahogy kellene.

De a 3% megvan, a GDP arányos adósság nem nő (szignifikánsan) és ez jó.

A demokrácia szűkebb mozgásteret kap ma. Ennek következményeit viszont szerintem csak idővel látjuk majd. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez annyira rossz.

Demagógia, populizmus áll sajnos jelenleg minden parlamenti pártra. Talán az LMP kicsit kilóg e tekintetben. De csak kicsit.

Sajnos a "demoratikus" ellenzék igen rosszul vizsgázott jogállam tantárgyból 2006-ban. Az akkori Miniszterelnök - enyhén szólva gyanús - diplomaügye sem igazán tűnik érett demokratához illőnek. Így egyelőre sajnos engem a demokráciához, jogállamhoz való ragaszkodásukról sem győztek meg.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.11. 21:18:37

@Ad Dio:

" a rendszerváltás óta nem nyúltak ilyen durván hozzá metszőkéssel a kiadási oldalhoz."
- Nincs eredménye, ÉS közben nő az elvonás.

"De a 3% megvan, a GDP arányos adósság nem nő (szignifikánsan) és ez jó."
- Ha hinni lehet neki, hogy csökken a GDP arányos adósság, csökken a GDP is, hisz visszaesés van, mégis hogy lehet az adósság összege több?

A demokrácia szűkebb mozgásteret kap ma. Ennek következményeit viszont szerintem csak idővel látjuk majd. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez annyira rossz.
- Jelenleg azért szűkíti a fidesz a demokráciát, mert nem tud vele élni. Ha tudna vele élni, akkor képes lenne kompromisszumokra. Akkor már rég meg lehetett volna állapodni a minimumban. Nonszensz, hogy a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt minden választás után átírják.

Demagógia, populizmus áll sajnos jelenleg minden parlamenti pártra. Talán az LMP kicsit kilóg e tekintetben. De csak kicsit.
- Az LMP is demagóg.

Sajnos a "demoratikus" ellenzék
- Miért kell idézőjelbe tenni?
- Hány olyan pártot ismersz, ahol a pártelnököt 99,72%-al választják meg?
- Hány olyan pártot ismersz, amelynek elnöke azt mondja a saját pártjáról, hogy az nem demokratikus?

" igen rosszul vizsgázott jogállam tantárgyból 2006-ban."
- Sokáig hagyták randalírozni a csőcseléket az utcán.

Az akkori Miniszterelnök - enyhén szólva gyanús - diplomaügye sem igazán tűnik érett demokratához illőnek.
- A hírtévé állításairól beszélsz, amihez nincsenek bizonyítékai? Vagy van konkrét bizonyítékod is? Az feltűnt, hogy a két koma más tárgyból diplomázott?

- A végére kiderült, hogy noha képes vagy az értelmes párbeszédre, kijutsz ugyanazokhoz a sablonos kisstílű lózungokhoz, amiket a sok agybeteg puffogtat az utcán a 22-es IQ-jával.

Ad Dio 2013.03.12. 06:44:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"- A végére kiderült, hogy noha képes vagy az értelmes párbeszédre, kijutsz ugyanazokhoz a sablonos kisstílű lózungokhoz, amiket a sok agybeteg puffogtat az utcán a 22-es IQ-jával."

Nem. Ez a SAJÁT véleményem. Ha esetleg egyezik másokéval, az a puszta véletlennek köszönhető. Egyedül a netről tájékozódom. Sem igényem, sem időm nincs többre. Nincs TV-nk, nem jár újság, ha rádiót hallgatok, az a Petőfi.

" a rendszerváltás óta nem nyúltak ilyen durván hozzá metszőkéssel a kiadási oldalhoz."
- Nincs eredménye, ÉS közben nő az elvonás."

9.3-ról 2.7%-ra csökkent a hiány.

""De a 3% megvan, a GDP arányos adósság nem nő (szignifikánsan) és ez jó."
- Ha hinni lehet neki, hogy csökken a GDP arányos adósság, csökken a GDP is, hisz visszaesés van, mégis hogy lehet az adósság összege több?"

Amíg van hiány, azt valahonnan fedezni kell. A legjobb persze az lenne ha 0 hiány lenne, de ez úgy hogy pár éve még 10% örül volt a hiány, illúzió.

"- Jelenleg azért szűkíti a fidesz a demokráciát, mert nem tud vele élni. Ha tudna vele élni, akkor képes lenne kompromisszumokra. Akkor már rég meg lehetett volna állapodni a minimumban. Nonszensz, hogy a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt minden választás után átírják."

Teljesen egyetértek. Az utolsó alkotmánymódosítás már nálam is súrolja a lécet. Nem kicsit.

"" igen rosszul vizsgázott jogállam tantárgyból 2006-ban."
- Sokáig hagyták randalírozni a csőcseléket az utcán."

Enm azzal volt a probléma hogy rendet próbáltak tenni. Hanem hogy nem néztek szembe a hibákkal amiket elkövettek. És nagyon durva hibákat vétettek (valójában nem bakik, hanem bűncselekmények voltak), amiknek valahogy nem volt felelőse. Na az a szerecsenmosdatés ami akkor történt az minden volt csak demokratius meg jogállami nem.

"- A hírtévé állításairól beszélsz, amihez nincsenek bizonyítékai? Vagy van konkrét bizonyítékod is? Az feltűnt, hogy a két koma más tárgyból diplomázott?"

Ezt akkor és ott kitárgyaltuk. Magánvéleményem az, hogy GYF igenis plagizált. A "hiányzó" dolgozat miatt ez már nem bizonyítható, de a közvetett bizonyítékok alapján és meg vagyok győződve erről.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.12. 16:02:20

@Ad Dio:

"9.3-ról 2.7%-ra csökkent a hiány."

- Költségvetésben, vagy a zárszámadásban? Manyuppal?

- A közvetett bizonyítékok nem bizonyítanak semmit.

Ad Dio 2013.03.12. 18:27:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A Manyup tavalyelőtt számított (valamennyire). Tavaly már nem.

"- A közvetett bizonyítékok nem bizonyítanak semmit."

Még a bíróságok is hoznak ítéletet közvetett bizonyítékok alapján időnként, így ez nem igaz. Ráadásul itt nem bírósági ítéletről van szó, hanem magánvéleményről. Mégpedig olyanról, amit nem kívánok senkire ráerőltetni. Ez a saját - szabad - véleményem a látottak/hallottak alapján.

GyF-nek nem ez a legnagyobb hibája a szememben. Még csak nem is az hogy buta lenne, vagy hatalommániás, vagy demagóg, vagy akarnok, vagy ne lenne valamiféle koncepciója stb. Ezek vagy nem érdekelnek, vagy ki sem derültek a miniszterelnöksége alatt. Előttem az ő legnagyobb baja az, hogy tehetségtelen politikus. Nincs arány érzéke, nincs politikai ritmus érzéke, az érzelmei felülírják a racionalitását és nem tud jól hazudni.

De ez megint csak magánvélemény. Megértem ha más másképp vélekedik. Ráadásul azt hiszem GyF már csak egy politikai élőholt. Egy kolonc a baloldal nyakán.

De ez megint messzire vezet.

pocaklakó minimanó 2013.03.15. 10:46:29

Miért szavazna bárki arra a Gordonra, aki nyakig benne volt abba, hogy az azonnali államcsőd elkerülése céljából sokcsilliós hitelt vegyen fel az ország.

Része volt az elqrásnak és még hisznek benne.

Kis amatőrök! :)

pocaklakó minimanó 2013.03.15. 19:45:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Az azonnali államcsőd egy jó dolog?"

a) Most ezzel riogatnak (már nem először), de valahogy nem akar megtörténni. Akkor meg valahogy nem akartak riogatni, csak utólag mondták.
b) És a mostani rezsim kárhoztatandó, mert riogatnak, hogy megtörténhet ilyen itt is, míg az előző rezsim dicséretes (ld. Gordon magasztalása) pedig ott akutabb volt a probléma.
c) Kérdés: Ésmosteztígyhogy?
süti beállítások módosítása