A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A névtelen rezsiharcos szobra

2014.03.18. 06:30 outisz

Örömmel tapasztaltam, hogy Columbo hadnagy - végre - szobrot kapott a fővárosban. Lám, még a legforróbb kampányidőszakban is futja a kultúrára, ezért szeretem ezt a kormányt. Bár meg nem erősített források szerint Orbán mondta már azt, hogy minek járna színházi ősbemutatókra, ott a foci, többen nézik. De hogy miért pont Columbo és kutyája?? Biztos nem jobbikosok döntöttek, különben Derrick lett volna a befutó.

Nem mintha nem lenne elég lehetőség. Nem is értem, hogy nem született még szobor a rezsiharcról. Valami hagyományos, mondjuk az ismeretlen katona emlékműve, rezsisítve. Ott lenne maga az ismeretlen katona, a csekkek súlya alatt épp összerogyva, kezét szívéhez szorítva. Vagy merítsünk a hanyatló nyugattól, csináljuk meg a Calais-i polgárokat, ahogy egy-egy év végi elszámoló csekkel mennek be a helyi áramszolgáltató cég várótermébe. Aki viszont a modernebb dolgokat szereti, tudom ajánlani H. R. Giger munkásságát. Elég lenne egy-két alien szobrot lefűrészelni a talapzatáról, rájuk adni egy gázszolgáltató cég egyenruháját, és kész is a mű. Gyengébbek kedvéért oda lehetne írni a mű címét is: KAPITALISTÁK! Aki a trendibb dolgokra bukik, annak lehetne csinálni egy 3 méter magas, élethű sárga csekket, amihez ha valaki közelebb megy, morogni kezd. Ha viszont spórolósra vennénk a dolgot, elég lenne odaültetni valakit a Batthyány örökmécseshez, aki 5 percenként belelógat egy csekket a tűzbe - ha már 1848 úgyis a rezsiharcról szólt. És bocsánat, ha megsértettem az ősök szellemét, de nem én kezdtem. Én eddig azt hittem, 48 a polgári fejlődésről, a közteherviselésről, meg úgy általában a fejlődésről, különösen a modern gazdasági keretek megalkotásáról szólt. Ezzel szemben most kellett megtudnom, hogy a gazdaság kiherélése, az államosítás az igazi fejlődés. Biztosan.

Azt pedig nem tudom elhinni, hogy a Kossuth tér így kész ahogy van. Na ne már. A tér igazi fókuszpontja nem lehet más, mint a gázár-sárkányölő Szent Viktor. Még jó is, a sárkány úgyis tüzet fúj, egyértelmű kapcsolat a gázszolgáltatókkal. Pikkelyek helyett nyílván sárga csekkek borítanák a fertelmes lényt, míg a szent lándzsájára rá lehetne írni: KÉTHARMAD. Tovább vinném a gondolatot, eredetileg Szent György ugye lovon ül, ahogy a hagyományos rezsicsökkentő lovagok általában ültek a középkorban. Ám nekünk ez nem elég. Viktor vagy egy jó másfél tonnás szürkemarhán ülne, jó két méteres terpesztéssel, és akkor végre megértené mindenki, hogy Orbán Viktor olyan hatalmas, hogy csak saját maga bírja el a súlyát. A másik lehetőség - szerintem reálisabb - hogy Orbán egy átlagember nyakában ülne. Egy amolyan, tévé elől felállított, bemelegítős, bármelyikünk lehetne nyakában. A szerencsétlen persze küszködne a teher alatt, de mily édes teher lenne ez! Technikai dolog, de jó lenne ha a sárkány feje lecsavarozható lenne. Egyfelől így kampány idején körbe lehetne vinni az országban, másfelől ki tudja mit hoz a jövő. Jövőre már lehet más lesz a mumus, ne kelljen már az egész szobrot cserélni, elég csak a dög fejét és kész.

Csak a tisztánlátás végett: Nem azokon próbálok poénkodni, akiknek a havi rezsi befizetése komoly probléma - magam sem vagyok multimilliomos. De ahogy korábban írtam, a rezsicsökkentés nem lehet más,mint egy tűzoltásra alkalmas, ideiglenes mutatvány, semmi esetre sem előremutató gazdasági program, különösen nem nemzetmentő isteni kinyilatkoztatás.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

25 komment · 2 trackback

Címkék: abszurd outisz Columbo szobor

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr335867008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rogán Antal, a vörös Jedi! 2014.03.18. 16:47:17

ha nevettünk a pokémon-Novák Elődön, nevessük a szánalmas Rogán Antalon is. már akinek van kedve. bizony "ezek miatt is tartunk itt".     méltóságteljes ember így nem fotóztatja magát. hol a férfiasság? Novák Előd, a pokémon-poszt hol a ger...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.18. 12:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2014.03.18. 09:24:53

A szobrot meglátva az első ami eszembe jutott, hogy milyen nagyot lehet perecelni a kutyában miközben valaki a Columbot nézegeti.
Na annál nagyobban fog perecelni aki bedől ennek a rezsikamunak.

freehckr 2014.03.18. 09:26:56

„tűzoltásra alkalmas, ideiglenes mutatvány, semmi esetre sem előremutató gazdasági program”

A „tűzoltás” helyett a „szavazatvásárlás” helytállóbb lenne, ugyanis miközben az átlag prolinak havi pár ezer forinttal csökkennek a rezsiköltségei, a költségvetési oldalon százmilliárdos nagyságrendben kompenzálják az állami/önkormányzati tulajdonú szolgáltatókat: mno.hu/gazdasag_archiv/kompenzacio-a-rezsicsokkentes-miatt-1184854

Ami így ebben a formában annyit jelent, hogy az ország összes polgárának fejenként évi több mint 10 ezer forintjába kerül a proli rezsiharc; csak az aktív, dolgozó adófizetőkkel számolva ez évi több tízezer forint.

Szóval, hol itt a rezsicsökkentés, elvtársak?! :) Ez tipikus szavazatvásárlás, közpénzekből.

István Tamasi 2014.03.18. 11:15:14

@freehckr:
Hogy mennyire kamu ez a rezsiharc az is mutatja, hogy a rezsicsökkentésen megtakaríytott összegeknél nagyságrendekkel többet vesz ki a zsebünkből a mutyiqrmány tranzakciós adóval, telefonadóval 25-ről 27 %-ra emelt ÁFA-val - persze ezteket külön-külön értendő a több elvonás.

freehckr 2014.03.18. 11:54:17

@István Tamasi: „tranzakciós adóval, telefonadóval 25-ről 27 %-ra emelt ÁFA-val”

Hát meg a számtalan egyéb új fogyasztási adóval amit gondolom a 2010-es választási szlogenjüket tökéletesen félreértelmezve, a „radikális adócsökkentés” jegyében vezettek be, valamint az egyéb szektoradókkal, amelyeket pedig az érintettek túlnyomó részt át is hárítottak a fogyasztókra/vállalkozásokra.

Szóval olyan, jelenleg elhallgatott/lehazudott problémák vannak itt, hogy nem csodálkoznék egy újabb, a 2006-os eseményekhez hasonló felforduláson... Szerintem ugyan az lesz mint 2006-ban: újra nyer az aktuális kormányzat, pár hétig futják majd a győzelmi köreiket, aztán folytatják a pénzbehajtást amit 2013 elején a rezsiharc jegyében a kormányzással együtt átmenetileg felfüggesztettek.

STIRLITZ 2014.03.18. 13:44:43

A rezsicsökkentés egy tipikus, populista, parasztvakító szavazatvásárló eszköz a néppárti politikát folytató kormány kezében! Gusztustalan, mert nyilvánvaló manipulatív céllal csinálják.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.18. 13:46:03

Fel kellene tüntetni minden terméken, mennyivel is kerül többe a 2%-os ÁFA emelés miatt, és hogy ez egy havi statisztikai átlagfogyasztásra vetítve mennyi pluszköltséget jelent.

A kötelezőnél egyébként a különadó fel van tüntetve, ott remekül látszik.

házelnök 2014.03.18. 16:17:18

Ha valaki azt mondaná, hogy az ivóvíz alanyi-emberi jogon jár és ingyenes elfogadnám.
Ha valaki, miután ledolgozza és leadózza az életét, hogy ne érdemeljen meg egy ingyenes gödröt, már kicsit fura.
Füteni minek, mikor sok ezer embernek nincs mit és nincs hol.
Kitiltották a belvárosból a karitatív ételosztást, ne lássa a külföld, hogyan nyomorognak az emberek.
Nem számít, tolvaj orbán hízik mint egy mangalica és jól érzi magát, a kárpátok géniusza is lesre futott, vigyázz te is, te tolvaj csuti féreg.

Ben Franklin 2014.03.18. 16:31:59

Ez qrva értelmes bejegyzés volt gratulálok.

Ben Franklin 2014.03.18. 16:34:33

@házelnök: 'Kitiltották a belvárosból a karitatív ételosztást, ne lássa a külföld, hogyan nyomorognak az emberek.'

nagyon helyes. külföldön hol etetik a turistaközpontokban a hómlesszeket?

Ben Franklin 2014.03.18. 16:35:51

@freehckr: radikális adócsökkentést hajtottak végre amiért lazán 2/3dal jutalmazza őket a nép

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.18. 16:46:47

úristen! ez a rogán tényleg analfabéta, az ő ötlete volt ez a szobor, a szerencsétlen anlfabéta állatja

kkbk.blog.hu/2012/12/03/rogan_a_jedi

freehckr 2014.03.18. 17:11:23

@Ben Franklin: „radikális adócsökkentést hajtottak végre”

Melyik országban?!

Fulladoznak az adminisztrációs terhektől a cégek: www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/fulladoznak-az-adminisztracios-terhektol-a-cegek/
Egyre romlik a versenyképességünk: www.piacesprofit.hu/gazdasag/egyre-romlik-a-versenykepessegunk/
Hol állunk a régiós adóversenyben: www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/hol-allunk-a-regios-adoversenyben/
Megfojtja a vállalkozásokat az adminisztráció: www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/kkv_velemeny/megfojtja-a-vallalkozasokat-az-adminisztracio/

„amiért lazán 2/3dal jutalmazza őket a nép”

Jelen állás szerint ez a legrosszabb opció: www.portfolio.hu/gazdasag/kiabrandult_a_piac_a_fidesz-kormanyzasbol.196265.html

dr kíváncsivagyok 2014.03.18. 17:35:47

"a rezsicsökkentés nem lehet más,mint egy tűzoltásra alkalmas, ideiglenes mutatvány, semmi esetre sem előremutató gazdasági program, különösen nem nemzetmentő isteni kinyilatkoztatás. "

Pedig az...
Orvbán egyetlen választási kampányszovege a rezsiharc , de azt keményen nyomja a csuti ártány...

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.03.18. 17:37:56

Erről eszembe jut egy sorozat még a 60-as évekből (Ѩљћщӣәӊ) a bolgár állami tévé adásaiból, a főszereplője Kolombov őrmester, talán adta a magyar TV is.

Vicces volt, ahogy a csetlő-botló őrmester mindig magával vitte a macskáját, az izgalmas nyomozási fordulatok közepette a szőrmók bundájában turkálva. Láttátok volna, mennyi csínyt el nem követett az a huncut házikedvenc! :)

Pár részt le is mentettem az oldalamra:

http:\maxell\sorozatok\70esevek\Kolombov

Most terveznek neki Neszebárban a sétányon szobrot emelni. Mármint a cicának :)

dr kíváncsivagyok 2014.03.18. 17:41:02

@freehckr:

"„radikális adócsökkentést hajtottak végre”"

A felso tízezer neked nem számít ?
Ott aztán - egyedul ott ! - volt jelentos adócsokkentés !

dr kíváncsivagyok 2014.03.18. 17:44:31

@házelnök:
"Nem számít, tolvaj orbán hízik mint egy mangalica és jól érzi magát, a kárpátok géniusza is lesre futott, vigyázz te is, te tolvaj csuti féreg. "

Az ólomnak felment az ára,...a kenderé meg le...
Legyunk már takarékosak !

dr kíváncsivagyok 2014.03.18. 17:48:28

@STIRLITZ:
"A rezsicsökkentés egy tipikus, populista, parasztvakító szavazatvásárló eszköz a néppárti politikát folytató kormány kezében! Gusztustalan, mert nyilvánvaló manipulatív céllal csinálják. "

Ráadásul szopatják a kovetkezo kormányt , mert MÁR MOST TUDHATÓ , HOGY FEL FOG MENNI AZ ÁRUK !
Erre szeptemberre !!!! is csokkentést ígér a csuti ártány !
Lehet majd utcára vonulni , meg gyújtogatni a fidesz radikális nácijainak !!!

Ben Franklin 2014.03.18. 17:58:59

@freehckr: Igy van emelkedett az adója azoknak akik kevesen vannak és nem számítanak, csökkent az adója azoknak akik soka vannak és számítanak.

= radikális adócsökkentés
= 2/3

ursus artos 2014.03.18. 18:39:53

@maxell az okoskodó birka: a link nem jön be!
youtube linket, ha lehetne. érdekel.

freehckr 2014.03.18. 18:55:59

@Ben Franklin: „emelkedett az adója azoknak akik kevesen vannak és nem számítanak”

Emelkedtek az adóterhei azoknak a hazai vállalkozásoknak, akik a hazai munkavállalók közel 85%-át foglalkoztatják (egyelőre), és mivel folyamatosan csak emelkednek az adó- és adminisztrációs terheik, a radikális adócsökkentés meg nem valósított fideszes kampányígéret ellenére, sajnos egyre kevesebben vannak... azzal viszont tisztában vagyunk, hogy a kádárista posztkommunista Fidesz-KDNP-nek ők nem számítanak, ahogy az MSZMP is hasonlóképpen üldözte a „maszekot”.

„csökkent az adója azoknak akik soka vannak és számítanak”

Érdemben senkinek nem csökkent az adóterhelése, ezt jobb ha még április 6-a előtt megtudod, sőt, mint fentebb a nyitó hozzászólásomban olvashatod, még a rezsicsökkentést is háromszor veszi vissza a kormányzat... bár nem hinném, hogy téged befolyásolnánk a tények abban a tekintetben, hogy kire szavazz majd. :)

Ben Franklin 2014.03.18. 19:14:32

@freehckr: 'Emelkedtek az adóterhei azoknak a hazai vállalkozásoknak, akik a hazai munkavállalók közel 85%-át foglalkoztatják (egyelőre), és mivel folyamatosan csak emelkednek az adó- és adminisztrációs terheik, a radikális adócsökkentés meg nem valósított fideszes kampányígéret ellenére, sajnos egyre kevesebben vannak...'

oszt mér is vannak egyre kevesebben? Mer azt monták?

'Érdemben senkinek nem csökkent az adóterhelése, ezt jobb ha még április 6-a előtt megtudod'

hazudsz, lásd a közvélemény kutatásokat

2014.03.19. 04:02:18

@STIRLITZ: Csökkentik a rezsidet!

Csökkentik a rezsidet
Szeresd a rezsimet!
Emelik az adódat,
Mindened nékik add!
Orrod lóg, orr mány,
Ez a legjobb kormány!
Ablakából, hülyének néznek,
Ez jó neked, élvezd!
Hazugság harsona,
Egyre csak harsogja!
Milyen jó ez neked!
Ezért, őket szeresd!

2014.03.19. 04:04:55

Kossuth nóta mára írva:

Orbán Viktor azt üzente:
Elfogyott a munkahelye!
De ha még egyszer azt üzeni,
Mindnyájunknak el kell menni!

Orbán Viktor az üzente:
Kékebb az ég, kékje!
Országunk jobban teljesít!
Mint cigány lova, megdöglik!

Orbán Viktor azt üzente:
Mindenki Őtet kövesse!
Ő az új csoda, messiás!
Ki jövőnknek sírt ás!

Esik eső Karikára!
Orbán Viktor kalapjára!
Valahány csepp esik rája!
Ha az mind kővé válna!

A’ se volna néki elég!
Hogy méltón büntesse az ég!
süti beállítások módosítása