A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Forradalmárok közt

2013.05.26. 06:30 outisz

Jön végre valahára a reklámadó. A büdösszájú kapitalizmust végre a tökénél sikerült megragadni - remélem gumikesztyűben. Végre, végre büntet a fidesz. Csöppnyi elégtétel lesz ez a habos mosóporok, meg a bedrogozott telefonfétisezők spotjai után, de ne hagyjuk elterelni a figyelmünket. Azt rebesgetik a madarak, hogy az rtl máris kivonulással fenyeget, na puff, Orbán Viktor erre biztos összecsinálta magát.

Mert azt, hogy rákosi stílusában államosították a magánnyugdíjpénztárat, még lenyeltük, végül is azt a pénzt sose láttuk. (nem is fogjuk, annyi). Lenyeltük a magyar média kiherélését, nem baj, úgyse olvasunk csak a sportot, az meg maradt. Lenyeltük az összes politikai személycserét, úgyse értünk hozzá. Lenyeltük az új alkotmányt is, szerződéseket meg ilyesmiket úgyse olvasunk el mielőtt aláírnánk, bla bla, úgyis csak a nyakkendős faszik értik. Lenyeltük még a negyedik módosítást is, gyakorlatilag semmi nem változott, Viktor akar valamit, megszerzi. Pardon, megszerezzük neki. De álljunk csak meg egy percre, benzinszagot hoz a szél...

baratok-kozt-vajon2.jpg
...MERT HA NINCS RTL KLUB, AKKOR NINCS BARÁTOK KÖZT!

És már látom mi fogja összehozni a széthúzó ellenzéket. Nyugdíjas, panelos, jobber, bolsi, libsi, hazaáruló, mélymagyar, libás, nihilista, pesti és vidéki mind ott fognak menetelni, és együtt rohamozzák meg a tv székházat - ebben az évtizedben még nem volt, ideje. Hát belegondolt ebbe a fidesz? Mégis mit gondoltak, eddig mi tartotta otthon az embereket? Persze, a kormány sikeres programja, hogyne. Meg a hihetelen gazdasági szárnyalás, hogy lassan a románoknak ciki átjönni a határon. Meg az boldog megnyugvás, hogy Azerbajdzsán a barátunk.

Lófarát. Kezdődött a barátok közt.

Ez az ellenforradalom lenne a legviccesebb. A tömeg megrohanná a tv székházat, géppuskás háztartásbelik rohannának föl a lépcsőn. A puskaportól beláthatatlan folyosókon gimnazisták üvöltenék: vili bácsi velünk van!! Az ablakon szakállas értelmiségi mászna be, aki ugyan mindig tagadta hogy nézi azt a förtelmet, de most molotov koktélt lobbantott a lángba. A nemzeti múzeum lépcsőjén Tilda egy kurva értelmes monológját szavalná valaki, hátul nyugatos transzparensek: BETWEEN FRIENDS FOREVER! Ebbe belebukna a fidesz. Inkább egy alkotmánymódosítás, hogy 2014-ben egy fidesz szavazat tizet ér, azt még lenyelné a nép. De ezt nem.

De Viktor nem hülye, tudja mit csinál. A dolog el lesz adva, hogy az átkozott multik eddig szívták a vérünket, most kicsit visszaszívunk belőle. Ugyan hazaáruló közgazdászok majd a szemére vetik, hogy ez nem éppen gazdaságélénkítő lépés, erre jön majd a válasz: “Lassan mondom, hogy mindenki értse: nem lesz gá-zá-re-me-lés” Ja, bocs, már keverem, szóval erre jön majd a válasz: “Lassan mondom, hogy mindenki értse: Lesz még re-zsi-csök-ken-tés”.

És hogy mi lesz az rtl után? Mondjuk ott a TV2. Tudjátok, az a média, amelyik nem állami meg nem is fideszes. Még. Hogy pont most akarja felvásárolni a TV2-t egy fidesz közeli cég, mit mondjak. véletlenül jókor vannak jó helyen, a többi már történelem. Márminthogy, a többit már ismerjük az m1, m2 példájából. Ez lesz a királyi csigakettes. És itt záródik a kör, a becsődölt rtl eladja a barátok közt jogait, és megy tovább a sorozat a kettesen. (hogy külföldről sugározna adást? Egyetlen jogszabálymódosítás, egy gyors egyéni beadvány... megvan a rutin)

Ismerve pedig a fiúk lelkesedését, ezek nem fognak bírni magukkal. Kerényi azonnal kijelenti majd: A sorozat ezután is olyan sikeres lesz, mint az rtl idejében, csak most már nem a buzikról fog szólni. Ismerős? Szaniszló tuti szerepet fog kapni a műsorban, röpke 30 perces, seprűre támaszkodó monológjaival teszi majd helyre a zsidócigánybrüsszeli akárkit, attól függ milyen nap van. A háttérben biztos feltűnik majd egy-két  nemzeti trafik, Tilda majd az ajtón kiröppenve visszaszól: “na rohanok a táncválasztó vessző pártválasztóba!” Minden szép, minden jó.

De hagyjuk a sci-fit a kormányzatra. Ami dühít, hogy ezt is úgy adják majd el, a mi érdekünk. Közben meg olyan szinten vonják ellenőrzésük alá a legfontosabb médiát, a tv-t, hogy Kádár mindjárt kibújik a sírjából és kezet fog Orbánnal. Újabb szelet a tortából, amit egyszer úgy hívtak: Magyar Köztársaság.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

32 komment · 1 trackback

Címkék: barátok közt abszurd outisz reklámadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr865318267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.26. 09:39:24

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.26. 08:30:07

A reklámadó teljesen jogos, az óriásplakátokkal kezdeném. Az ok viszont, amiért most az eszükbe jutott, nevetséges.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.05.26. 08:34:42

Egyetértünk, bár ha a tévénézőket valóban idegesítő dolgokra lőnének, első körben elég lenne annyit változtatni a törvényen, hogy az óránkénti 6/12 perc össz-reklámidőbe az előzetesek (önreklám) is beleszámítanak.

Vidéki 2013.05.26. 09:00:17

József Atilla írta egykor a vadkapitalizmusról:

"Kis búvó országokra rálehel

A tátott Tőke sárga szája,

S párás büdösségfelhő lep bennünket el".

Ma már nincsenek vadkapitalisták.

Németországban is a modern idők kapitalizmusát "Szociális Piacgazdaságnak" keresztelték el.

Úgy tudom, hogy mi korábban a "Létező Szocializmust" építettük, majd 1989-ben bekövetkezett a rendszerváltás.

Azóta nem a vadkapitalizmust, hanem a "Szociális Piacgazdaságot" építjük mi is!

hot-spot (törölt) 2013.05.26. 09:16:30

Ezek mire eltakarodnak,addigra nem marad más utánuk,mint egy nagy üres gödör.

H.Sandor 2013.05.26. 09:22:21

Talán meg kellene adóztatni Orbánék önreklámozó levelezés-őrületét is.
Ámbár az a baj,hogy azt is a mi adónkból fizetnék ki.
Sajnos,Orbán bandája bedarálta az országot.
Egyébként 1000%-os adót vetnék ki a "Magyarország jobban teljesít" szlogenre is,a befolyt pénzből pedig "nemzeti" kényszerzubbony gyárat építenék.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.26. 09:49:49

@timargabor:

"az óránkénti 6/12 perc össz-reklámidőbe az előzetesek (önreklám) is beleszámítanak"

Pontosan.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.26. 09:51:10

@Vidéki:

A szociális piacgazdaság szocdem fantázia, ugyanolyan, mint a komcsi népi demokrácia. A különbség: az utóbbi már megbukott, az előbbi meg mostanában bukik.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.05.26. 10:35:21

@Member: nyugi, Simicskának nem kell majd 1 fillért se fizetnie.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.05.26. 10:46:39

Komolyan kérdezném:
Aki nézi egyáltalán ezt a mocskot (nem csak rtl, hanem a tv2 is, és a többi is hasonló), az még mindig realtime-be nézi?

Asszony szokta nézni néha a helyszinelők sorozatot, de fogja és áttekeri a reklámokat.
Tudom, hogy nem mindenhol van IPTV, de pár éven belül úgyis elterjednek teljesen, mert a szolgáltatók versenyeznek egymással.
8-10 évvel ezelőttről még mindig tudok reklámokat felidézni, mert egyszerűen belekúszott az agyamba. Most egy darabot nem tudok, hála az áttekeréses dolognak.
A weboldalakon meg AdBlock és társai vannak.

Hosszú távon kell valami mást kitalálniuk, mert kihal az a generáció, akik a távirányitón még a hangerő gombot sem ismerik...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.26. 10:55:09

@MolnarErik: Ő majd egyszer mindenért megfizet, remélem.

camilló 2013.05.26. 10:57:18

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Liberális parasztvakítás, a szociális piacgazdaság. Fából vaskarika!

Sola Scriptura 2013.05.26. 11:54:41

Viktor jó sakkjátékos. Pontosan tudja, melyik stratégiai mezőket kell elfoglalnia a hatalom évtizedekig való megtartásához. Oktatás, média. Ennek megfelelőek a lépései is: az egyiket államosítja, a másikat meg úgy megadóztatja hogy a haverek által felvásárolandó TV2-n kívül mindenki elmenjen jó messzire, és a lakat bekattant. Pár év, és a Fidesz által jóerkölcsre (ld. trafikmutyi) és Fidesz-szeretetre nevelt ifjúság a FideszTV-n fogja nézni a Fidesz-öndícséretet. Welcome to the brave new world.

Egyetlen probléma van csak: Viktor eltévesztette a sakktáblát. Ezen a táblán megnyerhet bármit, az élet egyetlen valódi sakktábláján nem ezek a lépések vezetnek győzelemhez. Ott alázat kell, ott valódi hit kell, ott neki is egyedül ugyanarra van szüksége, mint mindnyájunknak: a megváltás csodájára.

lesly &jerry 2013.05.26. 11:57:19

@Member: Ki az az Ö?Miért jó hogy milliárdokat kaszálnak a tv.k a reklámokból és közben élvezhetetlenné teszik a műsort?

Mitzimackó 2013.05.26. 12:38:05

@lesly &jerry: te észlény, a kereskedelmi tévék a reklámból élnek! és egyszer már leadóztak a bevételből, mint jövedelemből!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.26. 12:41:36

@Kőmíves Kelemen:

Reklám alatt vécére megyek. Idpnként amikor fizetős csatornát nézek, hiányzik is a reklám, hogy nincs mikor vécére menni. De van egy relámszint, amikor inkább meg se nézem a műsort.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.05.26. 12:46:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Én kurvára ideges vagyok, amikor azt látom, hogy már a cold-opent is félbeszakitják reklámmal.
Én inkább torrentezek és felirattal megnézem ami érdekel. (plusz elég gyakran megyünk moziba)

camilló 2013.05.26. 12:47:29

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A szocialisták, szocdemek, ugyan elfogadták a kapitalizmust, de nem a szociális piacgazdaság kialakítása a céljuk. A liberálisok azok, akik el akarják hitetni, hogy kizsákmányoló, és kizsákmányolt egyenlő lehet. Nem kell egyetértenünk ebben a kérdésben sem, de a történtek az én véleményem támasztják alá. Nem csak az itthoni viszonyok között érvényes ez, és nem is én találtam ki, de egyetértek vele.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.26. 12:55:18

@Kőmíves Kelemen:

Ha tévét nézek, szeretek csatornákat nézni, s nem magam válogatni a műsort. A torrentről való filmlehívás más dolog, ott egy konkrét filmet akarok látni.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.05.26. 14:05:06

A kerskedelmi tévében a műsorok a reklámok közti szüneteteket töltik ki. Ez a szerepük: keretezik a reklámokat. A kerekedelmi tévé ugyanis így működik, ez benne az adok-kapok. Viszont amíg az embereket nem éredeklik a tisztán reklám-csatornák, addig hajlandóak pénzt áldozni erre a keretezésre, keresve és előállítva azokat az ingereket, amelyek reklámközelben tartják az átlagnézőt.
Ergo: ha nincs reklám, nincs műsor, és fordítva. Ha nem éri meg neki közönsgébarát műsort csinálni, mert a reklámbevétel nem fedezi, akkor a kereskedelmi tévé nem fog ilyet csnálni, és marad a nótaest meg a Fábry. Lévén a kertévé ezt nem adóból állítja azt elő, (mint ahogy a köztévé a politikai reklámot), hanem más kapitalisták pénzéből, mi pedig az időnkkel fizetünk érte, és azzal, hogy néha veszünk egy-egy olyan izét, amit a tévében mutattak. Ez fair biznisz, és aki nem akarja, nem vesz részt benne.

A kormány ebbe akar belemarkolni. Egyrészt, mert pénzt lát a táblán. Másrészt mert a tőle független gazdasági életképesség piszkosul bassza a csőrét. Lévén tőle KELL, hogy függjön minden lélegzetvétel az országban. Harmadrészt, mert épp kinézte magának az egyik szereplőt, és leveri az árat. Negyedszer pedig, mert Putyin is pont így csinálná.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.26. 15:42:34

@lesly &jerry: Simicska Lajos. A másik mondatodat nem tudom értelmezni, mert egy szóval sem mondtam, hogy kellenek a reklámok. Sőt, a tévé sem.

Viszont a te műsoraidat vélhetően nem tudnák miből forgatni/vetíteni, ha nem szakítanák félbe őket a hajtépő reklámok.

Mitzimackó 2013.05.26. 17:03:21

@Chigavera: nem értem, mért nem tudja megérteni ez a sok birka, hogy a KERESKEDELMI tévé a reklámokból él, NEM közpénzből, tehát a reklám nélkül nem létezne. arra csak a hir meg az echo képes, ahova tömik a pénzt a politikai hatalom (lopási lehetőség) érdekében. amúgymeg ne nézze, akinek nem tetszik. nézzék a közszolgálatit, ami úgy is hirdeti magát, hogy "ahol nem szakítják meg reklámok a filmet". nem is nézi senki :-)

Le_Penseur 2013.05.26. 18:24:01

A szenátorasszony szerint "valahonnan pénzt kell előállítani".
Az elmúlt években mást sem láttunk csak a kreatív ötletelést a pénz előállítására.
Az meg külön haszon lesz, ha a TV2 tényleg padlóra kerül és megveszi valamelyik pártközelinemoligarcha...

Tyreo 2013.05.26. 22:54:07

Azért én nagyon megnéznék egy vissza a bari köztöt tüntit :D

Shanarey 2013.05.27. 04:05:37

Hehe 2 éve nem nézek TV-t.
:-)))))))))))

◄ViZion 2013.05.27. 07:25:52

Jah, +1 az onlányra. Nálunk is többnyire a mesecsatorna megy, este esetleg hírek, de inkább azt is neten átfutom.
Felénk nincs IPTV, csak nCore téka :)

mojszipupi 2013.05.27. 12:17:05

Kis butusok hát nem tudjátok h az új családi program a foci? Ott lehet lenni barátok közt. Jön, jön, jön! A nemzet új valóság-show ja: Huligánok közt - a balhé ami összeköt

DrGehaeuse 2013.05.27. 12:37:44

Jó a cikk csak az a kár, hogy Tilda már évek óta nincs a bariköztben....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.05.28. 23:36:52

@Kőmíves Kelemen:

Rengetegszer nézünk valami filmet tévében. Legkésőbb a második reklámblokknál megkérdezi a nejem: "Megvan?" És már teszem is be a lemezt.

Bretschneider detektív 2013.06.05. 05:10:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Prosztatagondok? Ilyen gyakran nem lehet vécére járni! :-)
süti beállítások módosítása