A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Az állam ifjú ellenségei

2013.03.29. 14:15 Carnivore

Magyarországnak kemény rendőrsége van. Bármilyen körülmények között képes leszámolni vérgőzös, terrorista-gyanús, különösen erőszakosnak tűnő, jól kiképzett, 14-17 éves korú középiskolásokkal. És most bebizonyította, hogy akár a 18-21 éves semmirekellő egyetemistáktól sem retten meg.

Olyan szívmelengető, hogy egy békésebb világ jön. Ahol a rendőrség már a bűn elkövetése előtt leleplezi a tettest. Gondolom, olyan telepatikus képességekkel rendelkező lények segítségével, mint a Különvélemény c. filmben. (Nemrég egy ilyen különleges embert meg is ismerhetett az ország: Szaniszló Ferencnek hívják – a szerk.) Persze, ezúttal könnyű dolguk volt, hiszen visszaesőkről van szó: egy 22 nappal ezelőtti eset gyanúsítottai készülnek holnap a Fidesz-székház elfoglalására - sőt várhatóan fel is robbantják majd azt. A túszok között lesz Selmeczi Gabriella is. Luke Skywalker esetleges részvételéről egyelőre nincs hír. A TEK nagy erőkkel keresi.

minority report_orfk.jpg

Fantasztikus, hogy a rendőrség előre tudja, mit fognak holnap elkövetni a támadók. Csak azt nem értem, hogy ha ennyire élesen látják a jövőt, akkor miért kellett várni 22 napot egy már elkövetett bűntény elkövetőinek elfogásához? Csak nem fenyegetőzni tetszenek? Példát statuálni, hátha holnap kevesebben mernek majd elmenni ilyen áron?

Azt is mondja már meg nekem valaki, hogy akkor most ki számít ártatlannak? A tüntető Orbán Viktor, akit a 80’-as években elvitt a rendőrség? Orbán Viktor és képviselőtársai, akik 2007. február 2-án jogszerűtlenül kordont bontottak a Kossuth téren? Vágó Gábor, akit 2011. december 23-án Orbán Viktor elvitetett a Kossuth térről? A tavaly decemberben előállított érettségi előtt álló, felsőoktatás-politikai intézkedések ellen tüntető diákok? A Fidesz-székház tüntetői, akiket 2013. március 7-én Orbán Viktor „önkéntes biztonsági őrei” csapdáztak be az épület udvarába? A két héttel ezelőtti 16 középiskolás diák, akik a Parlament előtt tüntettek az alaptörvény módosítása ellen? Tessék választani.

Akik ilyen „békésebb” világot szeretnének, kénytelenek lesznek elfogadni a kettős mérce rutinszerű alkalmazását. És kénytelenek lesznek tudomásul venni, hogy nem lehet ellenvéleményük. A fenti példák is mutatják: mindegy, milyen formában, mindegy, hogy jogszerűen vagy jogszerűtlenül hangoztatnák: azt a karhatalmisták nem fogják tolerálni.

Az áhított „béke” ilyen áron nem éri meg. Ilyen áron ugyanis lehet mást is kapni, amit úgy hívnak: „szabadság”. Szólásszabadság, véleményszabadság, gyülekezési szabadság, sajtószabadság. Kicsit nehezebb megszokni, néha kicsit polgárpukkasztó, kicsit több konfliktussal jár: de jobb is. A szabadság a minőségi élet és a minőségi társadalmi lét szerves része. És természetesen benne van a béke is. Ne tessék már ennyire félni tőle.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

205 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz szólásszabadság államhatalom véleményszabadság közállapot

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr755180815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagypénteki történet Budapestről 2013.03.30. 09:32:20

Vagy kétezer éve egy embert - magát rendre Emberfiának - nevezte, hatósági eljárás alá vontak, amelynek vége kivégzés lett, a korabeli eljárásrend szerint keresztre történő felszögelés, felfeszítés. A történet konkrét magjánál maradva, lényeges körül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencsés István _ 2013.03.30. 10:20:34

@Vidéki: Elég csak a maffia pártigazgató által irányított gyilkos verőembereit rájuk küldeni.

Ez is kellően, fotókkal dokumentált.

csak egy néző 2013.03.30. 10:33:25

Annak idején Kövér nyikhaj, senkiházi hogy fel volt háborodva, hogy az idézést nem 24-órával elöbb kapta meg, most pedig fideszes utasításra, rátörnek idézés nélkül a fiatalokra. Akiktől tényleg rettegnek. Van pofája ennek a kis buzi Kocsis Máténak azt nyilatkozni, hogy a hasonló fizikumú kortársai "lerohanták a székházat, törtek, zúztak és megfélemlítették az ott dolgozókat", érdekes módon a pártházat védö gyilkos és moslék örző-védő bandája az nem zavarta a kis köcsögöt. Úgy állítják be ezeket a 41-kilósgyerekeket, mintha kiképzett kommandósok, tengerészgyalogosok lennének és képes ez a kuszafogú banya agresszív viselkedésnek nevezni az ücsörgést.

zajos1 2013.03.30. 10:41:06

A Bajnai gyerekek most szembesülnek azzal, hogy aki átlépi a törvény határait azt felelősségre vonják, persze a felelősség számukra mint szó, nem is létezik, nekik csak jogaik vannak kötelességeik nem.
Ha én bemegyek a szomszéd bezárt udvarára, és ha kérnek, hogy menjek el, de nem teszem, bizony a rendőrség bevág a kóterba...

zajos1 2013.03.30. 10:41:56

@csak egy néző: Gratulálok a szép és választékos ballibsi modorodhoz.

zajos1 2013.03.30. 10:43:35

@is: Előbb nézz tükörbe, ha fizettet bérkommentelőt akarsz látni, aki már a múlt rendszerben a szocik s... ny...

csak egy néző 2013.03.30. 10:44:52

@zajos1:
Köszönöm. Ezt bóknak veszem egy fizetett fideszes köcsögtől.

Nero Bianco 2013.03.30. 10:47:20

A székházfoglalás alapértelmezésben politikai kérdés, nem büntetőjogi.

Minden polgári engedetlenség elsősorban politikai kérdés.

És sanszosan hiába erőlködik a fidesz, nem fogja tudni áttolni a btk térfelére.

fchris82 2013.03.30. 10:58:18

@Blogger Géza: "A Fidesz lehet toleráns, de a rendőrségnek hivatalból tennie kell a dolgát. "

Igen, a kerületi rendőrkapitányságnak, de ahogy az Index videóban is nyilatkozik a TASZ jogásza, az ügyet vmiért magasabb hatáskörbe rendelték, mert nem a kerületi rendőrség jár el. Ez biztosan véletlen, ugye? :D
Aztán ilyenkor a szokásos eljárás az, hogy beidézik az embereket kihallgatásra, nem beviszik. Az sokkal később történik, ha már nem jelent meg az idézésre.

Tudod, vannak ilyen eljárás rendek. Baromi sokba lenne az államnak, ha mindenkit azonnal behurcolásznának mindenféle piti ügy miatt, főleg, ha magától is be tud menni. Kb fent lehetne tartani külön buszjáratokat, amiken néhány rendőr csak azzal foglalkozik, hogy a beidézetteket beviszi a rendőrségre. És csak annak nem tűnik fel, hogy látványosan eltértek az ilyenkor szokásostól, aki ezt nagyon nem akarja észrevenni. A 25 évvel ezelőtti párhuzam nagyon is valós, bár akkor is voltak jó páran, akik akkor sem láttak kivetni valót abban, hogy Orbánt vagy Demszky-t elviszik. Elvégre törvénytelen rendszerfelforgatók voltak...

shushu2 2013.03.30. 11:00:58

Tegnap véletlenül belenéztem híradóba.
Idős nénit rabló kirabolt, fellökte néni meghalt szerencsétlenül esett :( térfigyelő kamera rögzítette a tettest, facebookon fent volt képe ahogy fegyverrel pózol. Erre a rendőrségi szóvivő " rendkívül intenzív kereséssel 2 hét után sikerült elfogni a gyanusítottat " ...

Vidéki 2013.03.30. 11:04:05

@csak egy néző:

Kádár János mondta egykor: "Krumplileves, az legyen Krumplileves!

Ennek analógiájára: A betörő az betörő!

"Ultimátumot adtak a kormánynak az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezett tegnapi hallgatói fórum résztvevői. Eszerint ha február 11-éig a kabinet nem teljesíti követeléseiket, akkor jelentősebb tiltakozó akciót szerveznek, és akár az egyetemek körüli közlekedés megbénítása is szóba jöhet."

Nekik szabad?

Budaházynak nem volt szabad megbénítani a közlekedést?

Van jó közlekedésbénítás és van rossz közlekedésbénítás?

„De azt, amit most Török Zsolt, ez a kétes iskolai végzettségű MSZP-szóvivő művelt, az ennél is visszataszítóbb.
Említett bejegyzésében ugyanis azt is javasolta még, hogy a „diktatórikus Orbán-rendszer megbénításához el kell foglalni minden városban a kormányhivatalokat, a fideszes polgármesterek irodáit, a földhivatalokat, Budapesten a minisztériumokat és azok vidéki hivatalait is!” Szerinte „Akciók, nem szavak!” kellenek.” (Proszektúra)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.30. 11:04:55

@zajos1:

"Ha én bemegyek a szomszéd bezárt udvarára, és ha kérnek, hogy menjek el, de nem teszem, bizony a rendőrség bevág a kóterba..."

- De ezeket a kölyköket nem vágták be. A rendőrség nem tette a dolgát.

ephart 2013.03.30. 11:05:03

Rendőrségnek kötelessége megvédeni a keresztény Húsvétot a zsidó provokációtól

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 11:05:42

index.hu/belfold/2013/03/29/nem_felunk_es_nem_hagyjuk_annyiban/

Azért ez már tényleg LOL. :D

Valamint :
"Oláh, aki elmondta, a kettőnek természetesen semmi köze egymáshoz, ahogy Bajnai Gordonnal sem találkozott soha."
Kiscsillag, miért kéne találkozni a megrendelővel? :D Nem mintha érdekes lenne, hogy megrendelés volt-e a tüntetés oka, mert amúgy simán el tudom képzelni, de ez kb. vihar egy pohár vízben :D

Az meg, hogy a Fidesz egyáltalán foglalkozik az egésszel, és rendőrök emiatt félelmetes középiskolásokat visznek el, csak a dolog röhejességét növeli :D Önnön szánalmasságukat mutatja...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 11:07:08

@shushu2: Ja, az nem a Fidesz székház ajtaját rongálta meg "500 ezer Ft" értékben :D

fchris82 2013.03.30. 11:08:28

@zajos1: "Ha én bemegyek a szomszéd bezárt udvarára, és ha kérnek, hogy menjek el, de nem teszem, bizony a rendőrség bevág a kóterba... "

Lásd előző, Blogger Gézának írt hozzászólásom. Itt éppen a rendőrség nem a törvény szerint jár el, látványosan eltér attól. A rendőrségi eljárással szemben viszont csak utólagos panasszal élhetsz, mind a házkutatást, vagy az előállítást "tűrnöd" kell, legfeljebb utólag majd kártérítésért perelheted őket. Aminek ugye utólag sok foganatja már nincs, mert Bajnai is hiába nyert és bizonyította már sokféle képen, hogy a libás ügyben nem kicsit túlzásba estek egyes cikkírók, a valóságot csúnyán elferdítve, mai napig libázzák. Kihagynak olyan dolgokat pl, hogy Bajnai csak a csőd előtti időben került pozíciójába, rá már csak kb a felszámolás maradt, vagy olyan dolgokat, hogy a cég megmentését nem kicsit akadályozta az, hogy a konkurenciát megmentette az állam, és így a cégbe befektető bevonása lehetetlenné vált, hiszen a piac torzult, és senki nem akar versenyezni tőkében egy állammal. Ami érthető. De ilyen apróságok ne zökkentsenek ki senkit.

A diákok vállalják azt a felelősséget, ami az esettel jár. Ettől még nyilván szóvá teszik, ha vmi nem a törvény szerint történik. És azért tegyünk már különbséget aközött, hogy vkik sállal eltakart arccal üvegekkel és kövekkel dobálnak meg rendőröket, majd felgyújtanak néhány dolgot, vagy kvázi erőszak nélkül bevonulnak egy magánterületre.

Vidéki 2013.03.30. 11:09:04

@Lencsés István _:

Attól lesz maffiózó valaki, ha egy megvadult propagandista ráfogja, hogy maffiózó?

Ez a fajta aljas propaganda, az USA-ban is előfordult:

Amikor McGovern ellen annak idején Nixon a kampányban kiadta a stábjának,

hogy terjesszék róla, hogy pedofil, még a saját emberei is tiltakoztak.

"De Elnök úr, ez nem igaz!"

Nixon válasza:" Tudom! De, csak hadd védekezzen!!"

Vidéki 2013.03.30. 11:12:07

@fchris82:

A Te betörőd a jó betörő, mert "kvázi erőszak nélkül bevonul egy magánterületre".

KARD blog 2013.03.30. 11:12:33

@Lencsés István _: csak mondom, a nicklopást nem kedveljük.

csak egy néző 2013.03.30. 11:18:21

@Vidéki:
Látom te is megdolgozol a pénzedért. Kicsit azért úgy látom, hogy zavarodottak vagytok trolljaikám, mint a Máté fiú a férfi WC-ben.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 11:20:12

@Vidéki: LOL!
Ha Mari néni ablakát törik be, és az jelenik meg a sajtóban, akkor is ilyen erélyes rendőri intézkedés lett volna?
Nem hinném!
Itt nem a lóláb lóg ki, hanem a lóf*sz.

mitmiért? 2013.03.30. 11:20:18

Nagyon örülök a hírnek. A reszkető diktátor egyre többet hibázik, látszik tudja közel a vég. A srácok lányok hősök. Köszönjük nekik. Mind a két oldal benne lesz a történelem könyvben.

zembertelen 2013.03.30. 11:39:45

@carnivore:
"A szabadság a minőségi élet és a minőségi társadalmi lét szerves része. És természetesen benne van a béke is. Ne tessék már ennyire félni tőle."
De félnek!
És joggal!

béla a görög (törölt) 2013.03.30. 12:02:57

Értem én, hogy bűnös, de mi a bűn?
-utálni a kormányt bűn? - NEM
-utálni a fideszt bűn? - NEM
-utálni a naconalistát, bűn? - NEM
-Nem egyetérteni ezek bármelyikével, bűn - NEM

Szóval értem én, hogy basztat, de mi a bűn? (költői kérdés)

zobod 2013.03.30. 12:13:49

@Acsabi44: nem csupán feltevés, hogy kapcsolatban vannak a szervezők az E2014-el. Azzal meg nem kellene ilyen büszkén villognod, hogy mennyire arrogáns, mocskos szájú tahó vagy.

ifj. Ozsvári Jenő 2013.03.30. 12:14:41

@Lencsés István _:

Maga ismeri az apámat? id. Ozsvári Jenő. Ö az, aki mindég azt hadoválja, amikor leissza magát, hogy ő Lencsés István. Meg hogy a többiek más nevet használnak. Nem magárul vette a nevit?

Kér napja is hazagyött hótt mátósan, végigbotladozott vagy kétcer az udvaron, közbe' kajdászta, hogy "Lencsés Istvány, igaz magyar" stb, mignem beleesett a pléhteknőbe, amit anyám az eresz alá rakott ki hólevet gyűjteni. Na, el is aludt benne. Alhatott vagy negyedórát, mire észrevettük, hogy sehol se rikácsol, ahogy nézzük, hát olyan színe van a hidegtül, mint a jóféle tajtékpipának. Másfél óárig locsoltuk melegvízzel a fürdőkádba', mire a rendes szine visszagyött. Hát ilyen ember az öreg.

pánpéter 2013.03.30. 12:20:26

Bajnaiék odaküldték a fiatalokat rumlizni, azok kicsit komolyan vették magukat, és törtek-zúztak, nem utolsó sorban magánterületre hatoltak be, ami jogsértő. ezek a tények.
kint volt kb 25 kamera, és a mi drága liberális barátaink várták, hátha valakit majd jól pofán vernek, és akkor lehet károgni, meg diktatúrát és/vagy rendőrállamot kiáltani. ehhez képest kaptak ezek a remek liberális fiatalok kis csokikát, aztán szart rájuk mindenki magas ívből. a nagy puccskísérlet biza nem jött be, de mivel jogállam van, ezért a jogsértés ellen csak fel kell lépni, ezért a rendőrség végzi a dolgát, hiszen feljelentették ezeket a remek székházfoglaló fiatalokat.
most pedig beindult a liberális gépezet 2.0, és ezek a jó bloggerek már tiltakoznak is a rendőri túlkapás és jogsértés ellen, élükön kivel? na kivel? pontosan, a TASZ-al! :))))
annyira szép a koreográfia, és annyira szép, hogy ezt ezen a pár remek liberális emberen kívül a kutya nem eszi meg. :))
jó nagy marhák vagytok ti, hát ezzel is a fidesz malmára hajtottátok a vizet, és még észre sem veszitek. :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 12:26:24

@pánpéter: Félelmetesek voltak, na! :D
De pont ezért nem kellett volna rendőröket küldeni rájuk.
Ezzel elismerte a magasságos Párt, hogy valami volt.
Ha nem lépnek fel, csak kapnak a félelmetes középiskolások egy csekket szabálysértésről, akkor nincs min rugózni.
Mondom, mind a két oldalnak megvan a maga baja :D

fchris82 2013.03.30. 12:27:12

@Vidéki: "A Te betörőd a jó betörő, mert "kvázi erőszak nélkül bevonul egy magánterületre". "

Igen, a kognitív disszonancia egyik feloldási lehetősége - amikor a valóság annyira nem összeegyeztethető a belső világképpel, hogy ez feszültséget okoz és fel kell oldani, akár hazugságok árán is -, továbbra sem a valóságot szemlélve, hogy olyat adsz a másik szájába, amit nem mondott, de ha nem mondta, biztosan gondolta, mi? :D

Én nem mondtam, és ők maguk sem mondtak soha olyat, hogy nem vállalják a következményeket. Itt arról van szó, hogy a következmények mondjuk annyi, hogy beidézik párszor, és kap pénzbírságot. Mivel tettük elismerték nagyon nyomozni sem kell és hosszú bírósági procedúrára sem kell számítani. A probléma nem azzal van, hogy eljárás van folyamatban, hanem azzal, ahogy az történik. Így már érthető, vagy még mindig kényszert érzel magadban, hogy a valóságot félre magyarázd, mert nehezedre esne elfogadni, hogy a te kormányod pontosan azt csinálja, ami miatt az előző ellen lázadtál? Szóval a te kézivezérelt rendőrséged jó rendőrség, a másiké nem?

A rendőrség pedig látványosan nem végezte a dolgát aznap, és megint nem a szokásos eljárás rend szerint járt el. Ha hozzád betörnek, te is elfogadod azt, hogy a rendőrség nem csinál azonnal semmit? De erre meg rögtön rávágod, hogy persze, hogy nem csináltak semmit, mert a mocskos liberálisok pont erre számítottak... Bla-bla-bla :D Annyira távol áll a világképedtől, hogy esetleg a kormány mégsem jó, hogy nyilván csak megbízás alapján csinálnak ilyet emberek. Ja, persze. Külföldre is megbízás alapján költöznek nagyon sokan, meg biztosan Soros fizeti a repjegyeket is. Talán még a Malévot is ő vitte csődbe, nem? :D

Blogger Géza 2013.03.30. 12:28:42

@fchris82: Nos, a jelek szerint ez egyesek szerint nem is annyira piti ügy... És én egyetértek velük. A TASZ jogászának véleménye számomra semmit nem jelent, eleve nem pártatlanok az ügyben, hiszen ők védik a bűnelkövetőket. Ha konkrét eljárásjogi szabálytalanságot talál, majd jó ügyvédhez méltó módon megemlíti, az ő magánvéleménye arról, hogy az ő szemszögéből mi is lenne az eljárás optimális menete, nem tesz semmit.

Nero Bianco 2013.03.30. 12:53:03

@pánpéter: "és törtek-zúztak"

Speciel nem törtek-zúztak.

Úgyhogy kábé ennyit a szösszenetedről.

Nero Bianco 2013.03.30. 12:58:23

@pánpéter:
Te minden fideszes hazugságnak bedőlsz?
:))))

pánpéter 2013.03.30. 12:59:25

@Nero Bianco: Te minden liberális hazugságnak bedőlsz?
:))))

fchris82 2013.03.30. 13:01:01

@Blogger Géza: "Nos, a jelek szerint ez egyesek szerint nem is annyira piti ügy... És én egyetértek velük."

:D :D :D Ki gondolta volna! Hát, ezzel most megleptél. :D Szerintem is nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában az egész. Elvégre kimondja a jog, hogy a kormány székházánál történő magánterület sértés, az sokkal súlyosabb, tehát jogosan járnak el másként. Ja, nem, nincs ilyen törvény. Bocsánat. Összekevertem.

Én erkölcstan helyett pénzügyet és külön kognitív disszonancia órát vezetnék be. Sokkal többet profitálna belőle az ország, sokkal többet. Ja, meg némi jogot. Demokrácia alapjairól, kialakulásáról, az azt megelőző tévutakról, a történelmi hasonlóságok szükségszerű vizsgálatáról, diktatúrák kialakulásának eseményeiről, az ezt megelőzendő biztosítékokról. Ja, csinálnak is hasonlót éppen Németországban, gyerek műsorokban próbálnak orvosi lovakat felvonultatni. Magyarország is bekerült az orvosi lovak közé :D

De ezek ne zökkentsenek ki, csak előre a megkezdett úton, egy percig sem kételkedve!

Nero Bianco 2013.03.30. 13:01:28

@pánpéter: Momentán az a helyzet, hogy semmi bizonyíték a törés-zúzásra.
Majd ha lesz, akkor revideálom az álláspontomat, addig viszont tartom magam a tényekhez, és megállapítom, hogy szimplán hazudsz.

csak egy néző 2013.03.30. 13:01:31

@pánpéter:
Csak tán nem te is ott voltál? Mert, ha igen, akkor gondolom nem a fiatalok között, hanem a fradista, köcsögök között.

fchris82 2013.03.30. 13:04:05

@pánpéter: Nézd, ez elég könnyen ellenőrizhető, ugyanis jelen volt a sajtó. Kérlek mutass egy videót, amin törnek-zúznak, és meg is győztél minket. Ennyi. Könnyű eset.

Nyilván én hiába linkelnék videót, hogy nem törtek-zúztak, mert arra rá lehet fogni, hogy direkt kihagytam a válogatásból a törést-zúzást, de neked csupán EGYETLEN egyet kell mutatnod, és máris kiderült az igazság. Várom a linket ;)

Ha mégsem találnál ilyet, akkor nyilván majd gerinces magyar emberhez mérten felülbírálod állításod. Ha mutatsz, én is azt fogom tenni, biztos lehetsz benne, volt már rá példa.

Nero Bianco 2013.03.30. 13:11:02

@fchris82:
"Kérlek mutass egy videót, amin törnek-zúznak"

A kolléga ilyenkor szokott bátran elfutni.
:))))

Makkasz 2013.03.30. 13:18:21

Örülök hogy valaki nem a nagy "állam kontra fiatalok" helyzetét, hanem az egyénekét világítja meg.

Rendszeresen beviszik többórás kihallgatásra otthonukból azok a bátor diákokat, tüntetőket, akik a maguk és jövő nemzedékeinek boldogulásáért harcolnak. Volt előjele, kínai látogatás, Tibetért tüntetők.

Mind a közvetlen hatalom (egyetemi tanárok), mind a politikai hatalom, mind a többség ellenük van, még a diákságba is tesznek olyanokat, akik papagájként fújják a kormánypropagandát. Ezek a fiatalok a példaképeim, az árral szemben mennek, mert vannak ideáik, elveik.

MINDEN DIÁK AKIT KIHASZNÁLNAK, KIHALLGATNAK, KÍNOZNAK, FENYEGETNEK,

MÁRTÍR.

Meg fognak ezért fizetni a vigyorgó barmok, az ostoba balog és stadionos orbán.

Ebből kemény bünti lesz, TEK készülj, a 3 millió ember ellen.

fchris82 2013.03.30. 13:25:43

@Nero Bianco: Meglátjuk. Némelyikben csak szorult elegendő gerinc és/vagy ész. Jó, én nem igazán aggódom, ha a többség visszaszavazza ezeket akár kicsivel is, akkor az intő jel arra, hogy ehhez az országhoz túlképzett vagyok. És majd kívülről nézem, ahogy az emberek megeszik itt, amit főztek :) Megyek majd "haldokolni" a nyugatra, mert az itteni "jólétből" és felemelkedésből, egy első ránézésre is idióta jegybank elnökkel, meg egy másik idiótával, aki kinevezte, köszi, nem kérek :D

Olyan dolgokon kell vitatkoznunk, hogy az alkotmánybíróság korlátozása az most helyes-e vagy sem. Jézusom, és van aki ehhez tapsikol és repetázna belőle. De mondom, semmi baj. Ha menni kell, hát menni kell. Nem szívesen, ki költözik szívesen és kezdi nulláról kb az életét? De még így is több esélyt látok - és sokan több esélyt látnak ebben -, mint a tündérmesés Matolcsy-ban hinni, hogy majd ő tudja a tutit. :D A hétvégi bevásárlást nem bíznám rá, és nem azért mert kancsal, hanem mert két ásványvizes palack azzal jobb gazdaságpolitikát folytat, hogy nem tud megszólalni.
De még ez sem csípi sok idióta szemét, és mutogatnak az IMF-re, meg a bankokra :D Nyilván. Az ellenség kívül van! :D

Ludovikás Levente 2013.03.30. 13:28:23

Azért nem volt ilyen békés a rendőrség fellépése a demokráciáért egyfolytában aggódó szocialista kormány idején

Menjünk vissza például 2003-ig (gondolom kevesen emlékeznek már rá a 2006-os események után), amikor Greenpeace aktivisták akarták elállni a paksi atomerőmű bejáratát, tiltakozásul a tervezett bővítés és a korábbi erőművi baleset kivizsgálásának elmaradása miatt. Rohamrendőrök teperték le őket, kettőnek csontját törték, majd megbilincselve hatot előállítottak, utána többeket bíróság elé állítottak.
A különböző országokból érkezett aktivisták szerint ehhez fogható brutalitással még sehol sem találkoztak a korábbi békés demostrációk alkalmával.

Az eset után Lamperth Mónika szocialista belügyminiszter asszony kitüntette az akcióban résztvevő rendőrök vezetőit

index.hu/belfold/green0612/.

saci02 2013.03.30. 13:30:12

@Blogger Géza: Kedves Geza! 'Hol itt a problema?' A Fidesz egy nem demokratikus berendezkedesu part, vezetoje pedig egy diktator. Kell meg ennel is nagyobb problema? Remelem nem...

Ludovikás Levente 2013.03.30. 13:34:14

@Makkasz:
Nyugi, biztos forrásból tudom, hogy készül már a világforradalom Orbán ellen. Senkinek ne szóljál, nehogy idő előtt kiderüljön, de Kohn-Bendit tölti már Heller Ágnest az Auróra ágyújába hogy azzal csapják el Orbánt

fchris82 2013.03.30. 13:37:38

@Makkasz: "Ebből kemény bünti lesz, TEK készülj, a 3 millió ember ellen."

Nem lesz bünti, ezt felejtsd el. Nem azért, mert nem érdemelnék meg, hanem mert minden törvényes, így nem lehet őket számon kérni. Tudod, a szokásos érv: "Törvényes, de nem etikus". Az etikusság alapján azonban még nem ítéltek el senkit. A közgépen jól megszedték magukat és vígan élnek mai napig, fognak is még 40 évig, bármiféle retorzió nélkül. Az 56-os események elkövetői sem lettek felelősségre vonva. Egy diktatúrában is minden törvényes, mert olyanok a törvények. Jogállamban pedig nincs visszafele törvénykezés. Meg fogják úszni, erre most mérget vehetsz. Amennyi agymosott van itt, még az is elképzelhető, hogy újra ők nyernek. Legyen B terved és kész. Egy világon nem fogsz tudni változtatni, csak magadon. Elmondhatod a véleményed, érvelhetsz és elmehetsz szavazni. Ennyit tehetsz. Vagy tüntethetsz. Esetleg, ha minden épeszű ember elhúz innen és marad a lázongó selejt, aki nem értette, miért baj az, hogy folyó kiadásokra elköltötték a nyugdíj megtakarításokat, akkor talán majd 20-40 év múlva, éhezve, esetleg fellógatják a mostaniakat néhány lámpavasra, de amilyen hülyék, akkor is vki mindenki mást fognak okolni a nem létező nyugdíjért, mint ezt a brancsot. Hibás lesz az EU, az IMF, az MSZP - akkor is, ha akkor már nem is lesz -, mindenki, de OV, az atyaúristen, a gazdasági zseni, na ő, biztosan nem.

Ezt csak azért mondom, hogy ne érjen váratlanul.

csak egy néző 2013.03.30. 13:41:35

@Ludovikás Levente:
"Ez hatékonyabb, mint az előre bejelentett akciók. Az erőműbe például másfél órája nem lehet se be-, se kijutni" - nyilatkozta az Indexnek Kalovits Judit a Greenpeace szóvivője. Így mintha egy kicsit más lenne a léányzó fekvése. A világon bárhol, ahol egy atomerőműbe való ki-bejutást megakadályoznák, hasonló, ha nem durvább elbánásban lenne részük.

Nero Bianco 2013.03.30. 13:46:55

@fchris82:
"Olyan dolgokon kell vitatkoznunk, hogy az alkotmánybíróság korlátozása az most helyes-e vagy sem."

A szomorú a dologban az az, hogy még csak ezen sem lehet vitázni, mert a politikailag aktív jobboldaliak jelentős része nem hajlandó erről vitázni.
Az érvek abban merülnek ki, hogy kétharmad meg elmúltnyolcév.
Unalmas.
Hogy a legtöbben nem képesek megérteni azt, hogy engem liberális baloldaliként nem kerget az őrületbe, hogy nem az általam favorizált pártok vannak kormányon, mert alapból fogadom el a politikai váltógazdálkodást.
Az sem fog romba dönteni, ha 2014-ben a fidesz nyer.
Mert nem ez a baj.
A baj az, hogy a mai magyar közélet olymértékben szektásodott, hogy gyakorlatilag megszűnt a párbeszéd lehetősége.
Nincs lehetőség arra, hogy értelmes vita alakuljon ki arról, hogy mégis milyen lehetséges utak között választhatunk.
Hogy már a mikrokörnyezetünkbe is beleszivárog az az egybites kommunikáció, hogy vagy ezen az oldalon állsz vagy a másikon.
És ha itt állsz akkor oké, ha ott állsz akkor kapd be.
Ezzel van tele a tököm, ha szabad így fogalmaznom.

Makkasz 2013.03.30. 13:52:50

@fchris82: Nem egészen. Nem adtam a nyugdíjamat és elhagytam 3 tehetséges gyermekemmel az országot.
10 év alatt 100 ember egész életében termelt adót és járulékot befizettem.
Mit tehetek még:
- kommunikálhatok, elmondom mindenkinek mit tesznek a gazemberek,
- feljelentek, bedöntök, egy fidesz céget már felszámoltak kezdeményezésemre,
- segítek azoknak, akik tesznek a despota örült ellen.

Nem így működik. Lehet nem buknak meg az agymosott zombik, rezsi és nyugdíj által megvesztegetett ostobák miatt, de:
- lennél a helyében a földpályázat nyertesének, amikor nyilvánosságra hozzák az egész mutyit, és kivonulnak a helyi gazdák? mennyi terményt tud aratni?
- lennél-e Fradi vagy denreceni stadiont építő vég, akinek munkáját mindenk törvényes eszközzel akadályozzák az emberek?
- lennél-e fidesz képviselők, vagy gyermekeik helyében, mikor meccsbelépőt kapnak osztálytársaiktól és nem engedik be őket ZH-ra?
- lennél-e olyan, aki ha külföldre megy rettegnie kell hogy egy ottani magyar tojással, tortával dobálja?

Bizony, ezt elkúrták. Innét nincs visszaút. Nem lesz ebből boldog élet közgépen keresztül. Ebből hatalmon paranoid vergölődés lesz, annak hiányában börtön vagy sorozatos megaláztatás, számkivetettség.

Én példát fogok mutatni, ahogy székhézfoglaló diák példaképeim tették. Legyetek következetesek ti is.

A hivatalnok aki 66 szor ellenőrzi a stadionépítést és mindig problémát talál. A tanár aki objektíven értékeli a történelmet. A polgár aki elmondja véleményét és betart ha kell, keményen.

Egyben igazad van, a legnagyobbat az ország szívja, a polgárok, és középtávon is helyreállíthatatlan károkat szenved.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 13:54:05

@pánpéter: Azért vegyük már észre, hogy egy ablak tört be, ami azért nem minősíthető törés-zúzásnak :D

Meg ugye mint fentebb többen jelezték, ha nem a Fidesz székház ablaka az, akkor senkit nem zavart volna.

Mondom, mind a két oldal röhejes :D

Makkasz 2013.03.30. 13:55:25

@Ludovikás Levente: Oh, barátom, ezek számkivetett páriák már mindenhol, EU-ban, külföldön. A balfszkommandó, megvett nyugdíjasok, rendszer kedvezményezettjei, a megvásárolt szegények, akik nem kátják át hogy a helyzet csak egyre romlik majd, és azért szegények mert a kormány saját elitje érdekében kormányozva tartja kiszolgáltatott helyzetben, átmenetileg segít nekik.

De sajnálatos számukra hogy nincs vasfüggöny, van internet. Sajnálatos hogy kialakult a szabadon gondolkodó emberfajta, akiből egy is összeomlásukat okozhatja. És nem egy van.

fchris82 2013.03.30. 13:55:47

@Ludovikás Levente: "Menjünk vissza például 2003-ig (gondolom kevesen emlékeznek már rá a 2006-os események után), amikor Greenpeace aktivisták akarták elállni a paksi atomerőmű bejáratát, tiltakozásul a tervezett bővítés és a korábbi erőművi baleset kivizsgálásának elmaradása miatt."

Én emlékszem rá. És az a helyzet, hogy egy kicsit el vagy tévedve. Egy atomerőmű kiemelt létesítmény, annyira, hogy külön rendőrségi egység védi, méghozzá egy speciálisan képzett, a terrorista elhárítókhoz sorolt egység. Ez egy nemzetközi szinten is nagyon jól képzett egység, tűzparanccsal. A terület védelme vagy az erőmű működésének akadályozása nemzetbiztonsági kérdés, mivel az az erőmű adja az áram minimum negyedét, méghozzá a legolcsóbban és a legtisztábban. De nem csak ezért, hanem mert adott esetben piszkos bomba készítéshez onnan lehet szerezni sugárzó anyagot a tárolókból. Tehát ahhoz képest, hogy le is lőhették volna őket, főleg, amelyik átmászott a kerítésen, még olcsón megúszták. De légy oly kedves és mutass egy atomerőművet a világon bárhol, ahol megpróbálnak bemászni, és még be is invitálják őket egy kávéra.

Egyébként pedig egy család éves fogyasztása után egy kis tablettányi sugárzó anyag marad vissza, azzal ellentétben, mikor egy szénerőműben több liternyi kénsavat eregetnek esetlegesen a levegőbe, a többi szennyezőről, amit te belélegzel utána, nem is beszélve. Családonként. Hogy érzékeld a különbséget, tegyél egy aszpirin tablettát egy másfél literes teli ásványvizes palack mellé, és még akkor is messze vagy a valóságtól arányokban. És akkor most döntsd el, hogy az ásványvíznyi kénsavat tuszkolnád le a gyereked torkán inkább, vagy azt a kis tablettát ásnád el évente a föld alá. Esetleg legyen minden szélerőmű és ha nem fúj a szél, majd legfeljebb nem megy a hűtő, a fűtés/légkondi, és nem dolgozik senki?

De mondok mást. Hozz egy hozzáértő atomfizikust, aki szintén ellenzi az atomerőművet. Már csak azért is, mert vele lehet értelmesen beszélgetni, mivel ért hozzá, a GP meg hobbi fizikusok gyülekezete max, de annyira értenek hozzá, hogy hallottak Csernobilról. És ezzel ki is merült minden hozzáértésük. Ja, hogy Oroszországban esetlegesen nem megfelelően kezelik a hulladékot, az egy másik dolog, akkor az ellen tényleg fel kell szólalni! De magára az atomerőműre haragudni, elég abszurd. Kb, mintha a gyorshajtók okozta balesetek miatt az autók betiltása és nem a gyorshajtók megregulázása mellett tüntetnél. Szezon-fazon.

De a lényeg: egy atomerőmű nem egy átlag közintézmény. Tüntetni lehet, a működésének akadályozását mindenhol azonnal és drasztikusan fogják felszámolni, ahol majd utólag kérdeznek esetleg.

fchris82 2013.03.30. 14:10:00

@Makkasz: Ah, kb ugyanarról beszélünk, csak az első hozzászólásodból másra következtettem.

Nyilván, a törvényes ellenállás eszközével élni kell. De ettől megracionalizálják maguknak a dolgokat, ne aggódj. Senki nem szeret úgy gondolni magára, hogy ő rossz. Ez a kognitív disszonancia, amit sokan produkálnak már. Tagadni fognak és átformálják a valóságot, amikben ők jók vagy legalább áldozatok. Ez teljesen emberi, még a legvérengzősebb sorozat gyilkosnak is megvan a maga variációja arra, hogy miért jó, amit csinál.

Szóval a várt beismerés, bocsánat kérés el fog maradni, mint ahogy mondjuk a letöltendő börtön is, korrupcióért vagy éppen lopásért. Ez a Happy End Kft-nél is elmaradt, a többivel egyetemben. Nem volt még valós számonkérés, és nem is lesz. Megtarthatják felhalmozott vagyonukat, bebetonozott állásaikat. Ezekből már csak max vmi trükkel, vagy törvénytelenül lehetne megszabadulni. De ilyen nem lesz. Földrajz név bizottság is megpróbált ellen állni, meg is szüntették. Ha a stadion építésekre a jegyző nem adja meg az engedélyt, áthelyezik Szibériába váratlanul, vagy simán kirúgják.

Azért a diákoknak a legnagyobb most a hangja, mert nekik nincs veszíteni valójuk. Azért kussolnak a tanárok, mert nekik van. És már példát is statuáltak párnál, aki megpróbált a széllel szemben hugyozni.

Ludovikás Levente 2013.03.30. 14:12:17

@csak egy néző:
Tudomásom szerint több bejárata is van a paksi atomerőműnek

De ha már el akarták távolítani az aktivistákat a főbejárattól, azt lehetett volna kevésbé brutálisan is csinálni. Megyei akciószázadot (ismertebb nevén: rohamrendőröket) bevetni tucatnyi békés Greenpeace tüntetők ellen, hát ez szerintem aránytévesztés a javából. Előre látható volt hogy ebből 8 napon túl gyógyuló sérülések lesznek, lettek is. Éppen ez volt a cél

De akkor hasonlítsuk már össze a Parlament bejárójánál, vagy a Fidesz székháznál, vagy az egyetemen, vagy a Lánchídon történtekkel. Nem tartanám helyesnek ha erre a pár tucat srácra meg csajszira is rohamrendőröket küldenének, mert azok arra vannak kiképezve hogy mindenkit miszlikbe aprítsanak, aki csak eléjük kerül. Csak most már kezd unalmas lenni, hogy pár főnyi tizenéves feltűnésre vágyó csoportok bármit megcsinálhatnak, mert se a szülői, se az állami szigor nem léphet fel velük szemben

csak egy néző 2013.03.30. 14:21:26

@Ludovikás Levente:
Értem én, hogy a fityesznek nem nagyon tetszik, hogy ezek a fatalok pontosan azt csinálják, amit annak idején ők. Azért az is érdekes, hogy Kövér Laca fel volt háborodva, hogy anno ő nem kapta meg az idézést 24 órával előbb. Most pedig a rendőrök idézés nélkűl házhoz mennek a fiatalokért.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 14:29:02

@Ludovikás Levente: De miért kéne fellépnie? :D Azzal provokálják ezt a legjobban :D
Ha egy ilyen izéra kimennek a rendőrök, az azt jelenti, hogy célt értek.

Nero Bianco 2013.03.30. 14:32:28

@ColT: "Mondom, mind a két oldal röhejes :D
"

Nem, nem azok röhejesek, akik akarnak valamit, hanem azok, akik nem akarnak semmit.
És abból van a legtöbb.

Ludovikás Levente 2013.03.30. 14:33:52

@fchris82:
Hetet-havat összehordasz, csak hogy igazold, az atomerőmű elleni tiltakozás helytelen és olyankor akár tűzparancsot is ki lehet adni, míg a Parlement, vagy egy pártszékház, vagy egy híd blokádja helyénvaló cselekedet és a rendőrségnek ilyenkor semmi keresnivalója

Nem is érdemes komolyabban foglakozni a hozzászólásoddal, mert a ballib szimpatizánsokra jellemző kettős mérce ütközik elő. Ha fordított lenne a politikai háttér, neked is fordított lenne a véleményed

Saját magadat leplezed le azzal, hogy hosszan érvelsz az atomerőmű mellett. Itt ugyanis nem az a kérdés, hogy jó dolog-e az atomerőmű, vagy sem, ez ugyanis beletartozik az állampolgári vélemény kategóriájába. Hanem hogy meddig fogadhatók el a véleménnyilvánítás eszközei, és ha nem elfogadható például egy blokád (akár parlament elleni, akár hídfoglalás, akármi egyéb) akkor milyen eszközökkel lehet fellépni ellene törvényesen

A szocialista-liberális kormányok mindig hajlanak a lehető legdurvább erőszakra, aminek mélyebb okai vannak, saját élcsapat-önmeghatározásukkal függ össze. Nekik mindig több joguk lesz, mint a reakciósoknak, mert az Eszme képviselete feljogosítja őket. Sok millió ember esett már ennek a tévképzetnek áldozatul, de ők nem tágítanak. Már persze ha sikerül hatalalomra kerülni

Ludovikás Levente 2013.03.30. 14:40:15

@ColT:
Mindenképpen célt érnek, mert ha nem lép fel ellenük senki, akkor az a jelszó hogy a hatalom megrettent egy tucatnyi tornából felmentett, narkótól legyengült aktivistától. Ha meg fellép akkor ahogy mondod. Nagy komédia, gyenge pojácamutatvány, kár foglalkozni vele, az egész nem ér meg ennyit. Inkább el is megyek ebédelni

Nero Bianco 2013.03.30. 14:40:47

@Ludovikás Levente:
"A szocialista-liberális kormányok mindig hajlanak a lehető legdurvább erőszakra"

Ne röhögtesd ki magad.

pánpéter 2013.03.30. 15:17:29

@Nero Bianco: momentán az a helyzet, hogy konkrétan a rongálások miatt tettek feljelentést. a bizonyítékot nem te vagy én fogom szolgáltatni, hanem az erre illetékes hatóság.

pánpéter 2013.03.30. 15:18:42

@csak egy néző: nem, nem voltam ott. én dolgozni járok, adót fizetek, nincs időm hülyegyerekekkel bajnaiék kénye-kedve szerint agyhalott módjára diktatúrát kiáltani.

pánpéter 2013.03.30. 15:21:39

@fchris82: háát, ha a 168 óra megírta, hogy nem volt törés-zúzás, akkor az biztos úgy is volt. :) csatlakozik majd hozzá még a népszabi, az amerikai népszava, és gondolom vagy török zsolt, vagy gordon bejelentik, hogy oda a jogállam, itt tombol a diktatúra, és a nyugat segítségét kell kérni az erősödő fasiszta magatartás miatt, ami lassan tűrhetetlen mértéket ölt hazánkban. és lesz majd az egészről egy jó kis TASZ blogbejegyzés, ami az egészet megkoronázza. :)

pánpéter 2013.03.30. 15:24:29

@Nero Bianco: 2006-ban sem volt se vipera, se azonosítót nem viselő rendőrök, se fejmagasságban gumilövés, se kardlapozás. ez mind nem volt. az erről tanúskodó felvételeket a hirtv fasisztoid riporterei készítették, megspékelve irredentizmussal, csak hogy a demokraták királyának is becézett legnagyobb magyar gondolkodót, gyurcsány ferencet és az ő nagyságát besározzák. pfejj, rohadt egy fasiszta brigád.

Makkasz 2013.03.30. 15:53:15

@fchris82: Nem is kell a bocsánatkérés. Ami fontos, hogy nyilvánosságra kerüljenek az ügyeik:
- földpályázatok nyilvánosságra hozása, résztevevők listájával,
- fidesz képviselők listája állami jövedelmeikkel, nem állami jövedelmükből fizetett adójukkal, iskolájuk költségeivel, kiemelve külföldön munkát végzőket,
- fidesz képviselők gyermekeinek listája, hol tanulnak (tanultak), mikor mentek külföldere,
- EON szerződés tárgyalási jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozása,
- alkotmányozás jegyzőkönyveinek nyilvánosságra hozása,
- település hitelátvállalás döntéselőkészítő anyagok és döntéso jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozása.

Egyik legnagyobb büntetés a számkivetettség, az ha kinevetik őket.
Mondjuk ekkor gépezetbe (közgépezetbe), hiba fog csúszni, sokan kitálalnak majd, és ha nem is üti meg a letöltenőhöz legendőt, bizony ezek senkik lesznek. Adrián is elsüllyed a hajójuk, audiuk kereke álandóan leereszt majd. nem lennék a helyükbe.

Makkasz 2013.03.30. 16:04:21

@fchris82:

"Habár fölûl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

Makkasz 2013.03.30. 16:06:11

Így szebb, elnézést, ki lehet moderálni:

FÖLTÁMADOTT A TENGER...

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítõ ereje.
Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sûlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bõszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölûl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

fchris82 2013.03.30. 16:15:41

@Makkasz: "Habár fölûl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

Ez baromira igaz, csak éppen két dolog:
1. Amíg a tenger nem háborog, addig a gálya vígan elvan felül.
2. Azt a forradalmat csúnyán leverte a gálya, nem tudom, hogy rémlik-e? A vers írója annyira halott, hogy azt se tudjuk, hol a sírja. Volt néhány kivégzés, némelyik híresebb is, külön névvel, mint "aradi vértanúk", meg ilyenek.

Na, ennyit a gályákról, meg a vízről. El lehet filozofálgatni, aztán az elméletet meg kell nézni a gyakorlatban.

fchris82 2013.03.30. 16:21:16

@pánpéter: "háát, ha a 168 óra megírta..."

Az érvelési hibának külön irodalma van, a tiednek külön neve is van a közéletben: terelés vagy árnyékharc - valójában kitalált dolgok ellen küzdesz éppen. Komám, videó! Bizonyíték! Nem cikk idézeteket, meg fröcsögést kértem, bizonyítékot! Kint volt a Hír TV is, és ide a rozsdás bökőt, hogy az egész létesítmény be van kamerázva, már csak azért is, mert ez egy filléres tétel manapság. Tehát, ha történt ilyen, akkor egészen biztosan fent van a neten! Tehát, továbbra is várom a videót, ahol törnek-zúznak, az állításodnak megfelelően.

Ha meg nincs ilyen, akkor ezen el kellene gondolkoznod. Már ha szoktál néha.

Makkasz 2013.03.30. 16:24:53

@fchris82: 23 éve nyugatról nézve még szovjetúnió része voltunk. 160 éve még feudalizmus volt Magyaorországon.

Általában vannak eredmények, ha nem is azonnali és csillogó, és a résztvevők számára sem azonnal dicsőséget hozó.

Úgy tűnik, nemzetünk nagyjaira most is emlékszünk, és igenés számottevő eredményeket értek el.

Ha forintosítom, Budapest 90%-a Kiegyezés után, I. világháboúig épült, arculatát az akkori épületek, városrendezés adja. Ha nem forintosítom, akkor is sokat értek el.

Gondolod véletlenül van buziőrség? vagy TEK-re 13 mrd? Ma más világ van. Nem kell forradalom ahhoz, hogy valakinek a bűneiről, ostobaságáról mindenki tudjon. Egyszerűen csak nyilvánosságra kell hozni. A transzpaerencia olyan a korrupt politikusnak mint vámpírnak a napfény.

Ráadásul a külföldre költözés nem old meg semmit, bizony mindenütt felismerik őket.

Végül, az utókor is igazságot szolgáltat. 100 év múlva úgy tekintenek orbánékra, mint a rendszerváltás kihasználóira (szegénynek még 1989-es érdemeit is felülírja majd), hogy átvegyék a hatalmat, és bebetonozzák sajátjukat a kommunistáktól. A tákolmány és a stadionok örök mementói lesznek az ostoba kivagyiságnak, az aránytévsztésnek, múzeumokkás válnak ahol gyerekeknek mutogatják mi történt. Persze, rossz esetben orosz lesz az államnyelv.

fchris82 2013.03.30. 16:25:05

@pánpéter: "2006-ban sem volt se vipera, se azonosítót nem viselő rendőrök, se fejmagasságban gumilövés, se kardlapozás."

Na, ez az igazi árnyékharc. Senki nem mondott ilyet :D Te meg jössz itt kitalált dolgokkal. DE! Még ha mondtunk is volna ilyet, rengeteg videó van fent a neten az azonosító nélküli rendőrökről pl. Talán még viperáról is.

Szóval, szedd össze magad, mert komplett hülyét csinálsz magadból. Videót a tombolásról! Az árnyak püffölésében már látjuk, hogy nagyon jó vagy, most már ideje beszállni a ringbe, ha akkora arcod van/volt. Vagy egyenes gerinccel belátni, hogy hülyeségeket beszéltél. Senki nem fog ezért megkövezni, nyugi.

fchris82 2013.03.30. 16:26:46

@Makkasz: "Végül, az utókor is igazságot szolgáltat. 100 év múlva úgy tekintenek orbánékra, mint a rendszerváltás kihasználóira (szegénynek még 1989-es érdemeit is felülírja majd), hogy átvegyék a hatalmat, és bebetonozzák sajátjukat a kommunistáktól. A tákolmány és a stadionok örök mementói lesznek az ostoba kivagyiságnak, az aránytévsztésnek, múzeumokkás válnak ahol gyerekeknek mutogatják mi történt. Persze, rossz esetben orosz lesz az államnyelv."

Ezzel tökéletesen egyet értek. Kb bohócként fognak bekerülni a történelembe, negatív orvosi lóként, ahogy Németországban éppen szerepelnek.

csak egy néző 2013.03.30. 16:33:27

@pánpéter: akkor viszont, ha nem voltál ott, milyen alapon itélkezel? Gondolom a Viktorka pártján álló sósavval locsolni akaró baromarcú, protkós nyugger agyhalott módjára ugató az szimpatikus volt neked.

fchris82 2013.03.30. 16:34:04

@Ludovikás Levente: "A szocialista-liberális kormányok mindig hajlanak a lehető legdurvább erőszakra"

Huh :D Hát, ez azért durva következtetés volt. Légy szíves mutass egyetlen képet, ahol sállal eltakart tüntetőt látsz egyetlen tüntetésen is. Látod, tökre engedékeny vagyok, hiszen nem azt mondtam, hogy egyetlen lángoló autót, vagy kőzáport, esetleg drukkerek által összefirkált és "elfoglalt" épületet, egy eltakart arcú tüntetőt. Egyetlen egyet!

És még én nálam van kettős mérce, meg a jelenlegi tüntetők agresszívak, miközben 2006-ban békés tüntetések sora volt.

Apropó. Mesélnél nekem, mi a véleményed a nemzeti emlékezett bizottság eddigi munkájáról? Tudod, kommunista múlt feltárása, meg ilyenek. Én már alig várom, hogy azokat a mocskos kommunista MSZP-seket lecsukják és eltiltsák a közügyektől, mint a világ többi országában ez már megtörtént. Te nem? Ifjú kommunistám, ez nem szúrja a szemed? A forgolódásról meg mesélhetnél te, most jelenleg minden van, ami 2008-ban le lett szavazva. Van tandíj, 27% lett az ÁFA - azt nyilván nem az emberek fizetik, hanem a multik, mi? :D

Azért ez vhol vicces, hogy "mindkét" oldal meg van róla győződve, hogy a másik az agymosott.

csak egy néző 2013.03.30. 17:02:35

@fchris82:
Komám, ha működne az az intézet és azokat a mocskos komcsikat MSZMP-eket lecsuknák, akkor nagyon foghíjas lenne a fityesz patkó. Nem gondolod?v

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 17:09:35

@Nero Bianco: Mert ez aztán hatalmas megmozdulás volt ugye?
A pártszékháznál tüntetésnek borítékolhatóan csak botrányértéke volt, semmilyen komoly szándék nem volt mögötte.
Tudod mi ez? Óvoda.
POnt ezért nem reagált volna rá így egy értelmes kormány. De ez az idióta banda sem jutott el még eddig sem.

@Ludovikás Levente: Nem, ha nem lép fel, akkor nem történik semmi. A dolog lényege a botrány volt, a kormány be is azopta.
Ha nem lépnek fel, akkor 1-2 nap után sehol nem beszélnének a dologról.

pánpéter 2013.03.30. 18:13:20

@fchris82:
"Bizonyíték..."
a bizonyítás dolga én meghagynám az erre illetékes szerveknek. Bár szerintetek diktatúra van, azért azt neked is látnod kell, hogy egy ilyen ügyben sem te - pedig tudom hogy kvalitásod jóval az enyém fölé tornyosul, ő bölcsek bölcse - sem pedig én nem vagyunk döntőbírók. ezt hagyjuk meg az erre illetékeseknek.
persze ha te itt bíráskodni akarsz, akkor tedd, szíved joga. mi alávaló fasiszták erre nem válallkozunk.

pánpéter 2013.03.30. 18:14:58

@fchris82:
"Szóval, szedd össze magad, mert komplett hülyét csinálsz magadból" - már megint a jó öreg döntőbíró szerepében kívánsz tetszelegni drága liberális barátom. lehet hogy a te köreidben ez így normális, de ahonnan én jövök, ott az ilyeneket mint te simán csak szarba nézik.

pánpéter 2013.03.30. 18:16:10

@csak egy néző: " akkor viszont, ha nem voltál ott, milyen alapon itélkezel?" - tévedsz, drága liberális barátom. nem ítélkezek. véleményt alkotok. vagy szerintetek már azt sem szabad? éljen a diktatúra! LOL

csak egy néző 2013.03.30. 18:30:35

@pánpéter:
Jaj, jaj Petike komám nehogy megsértődj, nem venném a lelkemre, ha azzal vádolnál, hogy nem mondhatod el a véleményed a rongálásokról, a dúlásról. Azért kiváncsi volnék, hogy mi a véleményed a sósavazni akaró szelid kedves(barom) arcú (ez is vélemény) nyuggerről?

pánpéter 2013.03.30. 18:36:30

@csak egy néző:
"Azért kiváncsi volnék, hogy mi a véleményed a sósavazni akaró szelid kedves(barom) arcú (ez is vélemény) nyuggerről?" - ugyan akkora barom, mint a székházfoglaló hülyegyerekek. nincs közöttük különbség.

csak egy néző 2013.03.30. 18:50:02

@pánpéter: Mintha anno Viktorék is így kezdek volna, lázadozni.

pánpéter 2013.03.30. 19:00:03

@csak egy néző:
"Mintha anno Viktorék is így kezdek volna, lázadozni. " - azzal az apró, ám de nem elhanyagolható különbséggel, hogy akkor valóban pártállami (puha) diktatúrában éltünk, nem volt többpártrendszer, stb stb, most meg bárki is állítja az ellenkezőjét, demokráciában élünk. ha egymásra fűzöd ama bizonyos lácszemeket, akkor ne hagyj ki egyet sem.

csak egy néző 2013.03.30. 19:09:33

@pánpéter:
Most ugye nincs (puha) diktatúra? Házhoz megyünk a tiltakozó fiatalokért. Most ugye többpártrenszer van? Ebben a demokráciában annyi esélye van szavazáskor az ellenzéknek, mint mókusnak az erőtűzben. 261 a 48 ellen! Ezt a láncszemet se, hagyd ki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.30. 19:12:13

@csak egy néző: Talán ha lenne megfelelő ellenzék, nem olyan, amilyen. (A Jobbikot is ideértve.)
Milyen választás? Lehet választani 3 rablóbanda, meg két idióta táraság között.
Talán nem véletlen tartunk itt :D

csak egy néző 2013.03.30. 19:17:35

@ColT:
Ebben igazad lehet. De 14-ig talán kialakul valami normálisabb társaság.

pánpéter 2013.03.30. 19:18:03

@csak egy néző:
" Házhoz megyünk a tiltakozó fiatalokért." - nem, nem a tiltakozó fiatalokért, hanem a törvénysértő fiatalokért.
"Ebben a demokráciában annyi esélye van szavazáskor az ellenzéknek, mint mókusnak az erőtűzben" - ugyan akkor esélyel indul mindenki a választáson. aki több szavazatot kap, az nyer, ez ennyire egyszerű. arról talán nem én tehetek, hogy mára az egy főre jutó baloldali/liberális páértok száma három, és nő ez a szám. arról telán nem én tehetek, hogy a DK 1%-on, az MSZP történelmi mélyponton, Gordonék meg 8%-on. Dunakeszin 2 hete a fidesz jelöltje egyedül több szavazatot kapot, mint az összes baloldali szatelitszervezet együtvéve. vagy tán ez is a diktúra része?
" 261 a 48 ellen" - 2010-ben így döntöttek a választópolgárok. neked a rendszerrel van bajod, vagy a választókkal? jó lenne eldönteni, mert rendszert lehet cserélni, de ezt előtt meg kéne dumálni velünk, választópolgárokkal is. és ahogy a helyzet áll, nem nagyon akarja az isten adta nép a váőltozást, se a 2010 előtti idők politikai zombijait.

fchris82 2013.03.30. 19:32:59

@csak egy néző: "Komám, ha működne az az intézet és azokat a mocskos komcsikat MSZMP-eket lecsuknák, akkor nagyon foghíjas lenne a fityesz patkó."

Igen, pont ezért hoztam szóba.

csak egy néző 2013.03.30. 19:40:06

@pánpéter:
Tudod sajnos az emberek nem gondolták, hogy ez lesz és nem mentek el szavazni, így csak a hithű fideszesek vagyis a szavazók 35%- szavazta meg ezeket és ezzel lett 2/3. Erre merik azt mondani, hogy az emberek többsége. Sajnos sokan hittek a sok fideszes hazugságoknak. Tudod az emlős állatoknak általában két hét után kinyílik a szeme, de a hívőknek csak nagyon lassan. De lehet, hogy változni fog a helyzet. 14-ben még nekik kell nyerni, mert bárki más nyerne egy éven belül belebukna ebbe a mocsokba. Szerintem a 18-as választásokat már tuti nem érik meg, ha nem hagy fel Viktor és bandája ezzel a ki ha én nem , pökhendi stílussal.

fchris82 2013.03.30. 19:45:18

@pánpéter: "mi alávaló fasiszták erre nem válallkozunk. "

Az árnyékharcot folytatod, és továbbra is terelsz. Én biztosan nem fasisztáztalak le, mert ilyet nem mondtam. De azért hajrá, sózz oda egyet a soha el nem hangzott szövegnek :)

"a bizonyítás dolga én meghagynám az erre illetékes szerveknek."

Húúúúú, hát ehhez képest most idézzek, hogy miket állítottál nagyon határozottan, és hogy hogyan minősítettél engemet?
Szóval, akkor most történt törés-zúzás a tüntetők részéről, vagy nem történt a jelenlegi ismereteink szerint? Ez nem olyan, hogy talán! Igen, vagy nem! Ennyi.

"lehet hogy a te köreidben ez így normális, de ahonnan én jövök, ott az ilyeneket mint te simán csak szarba nézik."

Azért mindketten boldogok lehetünk, hogy egymástól nagyon távol álló körökbe tartozunk :) Nálunk meg nem menő árnyék harcolni és körberöhögjük, aki egy nyilvánvaló hazugságba kapaszkodik, miközben a tények már többszörösen cáfolták. Az ilyeneket visszaküldjük az oviba piros labdával játszani, mert még éretlennek tartjuk, hogy egy felnőtt közösség tarjai legyenek. Tudni kell érvelni és bizonyítani, adott esetben pedig belátni, ha tévedsz. Én azonnal váltanék a nézetemen, ha mutatnál ilyen videót, de te gyerekes módon szorongatod ezt a dolgot, mintha ettől kevésbé lenne bűncselekmény, amit elkövettek, ha nem törtek-zúztak. A belátáshoz azonban kell némi tartás, gerinc, ha úgy tetszik, csak páraknál kissé lassan csontosodik ezek szerint.

Állítottál vmit, ami nyilvánvalóan nem történt meg. Mondanám, hogy szállj magadba, és nőj fel, csak minek?

pánpéter 2013.03.30. 19:45:41

@csak egy néző:
" vagyis a szavazók 35%- szavazta meg ezeket és ezzel lett 2/3." - ez így nem helyes. a politikailag aktív választópolgárok 2/3-a szavazott a fideszre.
a vereséget felelsleges magyarázni, a győzelmet meg nem kell...

csak egy néző 2013.03.30. 19:50:06

@pánpéter:
Na itt a vége a veled való meddő beszélgetésnek. Örülj a győzelmeteknek, amig lehet.

pánpéter 2013.03.30. 19:51:13

@fchris82: látom rá vagy pattanva erre a video meg bizonyíts témára. akkor mégegyszer leírom, hátha megérted: bizonyítani nem én fogok, de még csak nem is te, hanem majd az erre illetékes szervezetek, szervek.
te azt állítod, hogy nem volt rongálás, én meg azt, hogy volt. egy állítás, egy tagadás. lehet hogy te azt gondolod, hogy nálad van a bölcsek köve, de ettől ez még nincs így. és hát minél jobban próbálod a saját magad ostobaságát bizonygatni, annál kevésbé jön ez össze.
de ha őszinte akarok lenni, az hogy te miről mit gondolsz, hiszel, azt én pont lefosom. :) légyfasznyit nem jelet az ügy szempontjából. és ez így is van rendjén. :)

fchris82 2013.03.30. 20:35:18

@pánpéter: "látom rá vagy pattanva erre a video meg bizonyíts témára"

Igen, ahogy már említettem, ez elég fontos dolog a mi környezetünkben, ezzel könnyen kiszűrhetők a kuruzslók. Ha egy rendszerben meg van követelve a bizonyítás, akkor ott eléggé garantálva van, hogy a selejtek száma lecsökken. Legyen szó akár gyártásról vagy csak egy közösségről egyaránt. Akkor tények mentén lehet haladni, és senki nem fossa magát össze, ha vki azzal jön, hogy Sári gyíkká változtatta őt, tehát Sárit égessük meg elevenen, mert biztosan boszorkány. Tudod, a mentalitásoddal a középkorban sokra vitted volna, azonban azok az idők már elmúltak. Nem volt törés és zúzás, fogd fel szépen. Majd lassan arra is rájössz, hogy nem küldte őket senki, mert ilyenre nem lehet rávenni senkit. Majd ha felnősz, megérted, miért.

"légyfasznyit nem jelet az ügy szempontjából. és ez így is van rendjén. :) "

Na, ebben tévedsz. Mert nem arról beszélgetünk, hogy jó-e a krumplifőzelék, vagy be kellene tiltani, hanem én azt állítom, hogy tök hülyék ülnek a kormánytál, szerinted meg minden oké. És az a helyzet, hogy baromira nem mindegy, hogy tévedsz-e, vagy sem, és ebből kifolyólag az sem mindegy, én tévedek, vagy sem. Úgyhogy aki itt az igazság bajnokának és a bölcsek kövének birtokosának vallja magát, az pont te vagy, mert annyira biztos vagy az igazadban, míg én egyáltalán nem.

Csak van egy szabály, amitől nem térek el. Minden az ami, és nem vmi más. Számodra pedig minden az amit te gondolsz róla, függetlenül a valóságtól. Én keresem az igazságot, te meg azt hiszed, hogy mindenki más téved. Még akkor is, amikor jól láthatóan te tévedsz. Nem kicsit. Nagyon. Ha lett volna törés-zúzás, a Hír TV azt adná minden reklámblokk elején és végén.

pánpéter 2013.03.30. 20:51:13

@fchris82:
jah, most már értem. tehát ha valamiről nincs videófelvétel, akkor az nem is létezik. elég egyszerű érvelés. :) ezzel nem is tudok vitatkozni. te nyertél. :)
ma délben húslevest ettem. erről mondjuk nincs videófelvétel, de attól ez még teljesen biztos, attól függetlenül, hogy ezt te elhiszed, avagy sem, és attól függetlenül, hogy te csak akkor hiszed el, ha videófelvételt mutatok róla. érted már?

"hanem én azt állítom, hogy tök hülyék ülnek a kormánytál, szerinted meg minden oké" - ezt a kérdést megint csak nem te vagy én fogjuk eldönteni, hanem majd 2014-ben mi közösen, választópolgárok. és ez még akkor is így van, ha nincs erről videófelvétel. :)
ha neked van igazad, akkor nyilván ezt a rengetek tök hülyét a bölcs választók majd elzavarják. ha meg nem lesz igazad, akkor nem zavarják el őket.
a hirtv-s fóbiáddal meg nem nagyon tudok mit kezdeni.
jaja, te keresed az igazságot, közben az igazságot egy olyan szűk korlát közé szorítod, mint hogy ha van felvétel létezik, ha nincs felvétel nem létezik. így azért sok igazságban nem nagyon lesz részed. :)
a tegnapi Takler rosét például mindannyian nagyon élveztük, de nem készült róla felvétel. akkor most vajon hazudok, vagy sem?

pánpéter 2013.03.30. 20:54:28

@fchris82:
"Majd lassan arra is rájössz, hogy nem küldte őket senki, mert ilyenre nem lehet rávenni senkit. Majd ha felnősz, megérted, miért." - nem, nyilván nem. :) azért olvasta fel a kiscsaj a telefonjáról a sajtószöveget. :)) gondolom otthon begépelte, hogy hitelesen tudjon improvizálni. :))
te gondold ezt, ha neked ez egy tetsző és legitim érvelés. én meg - és még sokan mások - hagy gondoljunk mást. én nem akarlak meggyőzni téged, te miért akarsz meggyőzni engem? ha neked úgy jó, gondold azt hogy maguktól mentek.
:)

fchris82 2013.03.30. 21:01:02

@pánpéter: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba Ezt javaslom áttanulmányozásra. Amíg ezeket nem hagyod el, addig nem tudunk értelmesen vitázni. "Vita a tudás cseréje, a vitatkozás a tudatlanságé" Az a helyzet, hogy most azt a típust vonultattad fel, amiben eltúlzod a vitapartner állításait, annyira, hogy azok úgy már biztosan nem igazak, és ebből próbálod cáfolni az eredeti állítás hamisságát, ami nyilvánvalóan nem igaz.

Ha egy sajtónyilvános eseményen, aminek ekkora a visszhangja, még a tömegben - kvázi közepén - sósavazást majdhogynem suttogó bácsi is felkerült a netre, ráadásul egy jól bekamerázott területen belül, akkor igen, nem kell játszani a tök hülyét: ha lett volna törés-zúzás, akkor arról már tudnánk, a kormány folyamatosan mutogatná, mert éppen elemi érdeke démonizálni a tüntető diákokat. Elemi logika.

Az általad említett törés és zúzás nem történt, ez majdhogynem 100%-os biztonsággal kijelenthető. És ehhez Colombonak sem kell lenni.

A Hír TV-vel kapcsolatban nincs fóbiám, ő a bizonyítás része. Ha még ő sem hozza le, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy talán mégsem történt olyan, amiről te beszélsz. Ennyi.

pánpéter 2013.03.30. 21:09:30

@fchris82:
"mert éppen elemi érdeke démonizálni a tüntető diákokat" - igen. elemi érdeke. ezért vittek neki csokit meg sütit. démonizálás céljából. és ezért foglalkozi ezzel az üggyel csak és kizárólag a baloldali médiablog, senki más. mert elemi érdeke démonizálni őket. ez egy szűk érdekcsoport kivételével senkit nem érdekel, hidd el nekem. sulibanvagy hát ne hidd el, igazán nincs jelentősége. vidéken azt sem tudják, mi az a haha. meg nem is értik az emberek, kisgyerekek miért nincsenek iskolaidőben a suliban.
teljesen félre értesz. én veled nem vitatkozom. írtam már fentebb, számomra teljesen irreleváns, te éppen mit gondolsz erről a konkrét ügyről. ha vitatkoznék veled, akkor meg akarnálak győzni a saját igazamról, de ilyenről nincs szó.
te az igazságot a videófelvétel meglétéhez kötöd, ami eleve logikai bukfenc. it hoztam az ebédes példát. az, hogy te ennyire akarod a saját igazad alátámasztani, csak még nevetségesebbé teszi a videós érvelést.
ez akkor ülne, ha lényegi, elemi kérdésről lenne szó. de pár belvárosi kisgyerek székházfoglalása nem elemi ügy. csak vadhajtás. aki ebből ügyet akar csinálni, az - mint már írtam - a baloldali médiablog, de ahogy nézem és olvasom a kommenteket, ezt nem nagyon szopja be senki. talán okkal.

Nero Bianco 2013.03.30. 22:13:27

@pánpéter: "konkrétan a rongálások miatt tettek feljelentést"

Hülyén hazudsz. :)))

Nero Bianco 2013.03.30. 22:18:37

@ColT: "Mert ez aztán hatalmas megmozdulás volt ugye?"
Mindenképp nagyobb tett volt, mint amit te a fotelből cselekedtél.
süti beállítások módosítása