A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Zsoldos patrióták

2013.02.11. 18:29 Carnivore

Balog Zoltánt meglepte a hallgatók tiltakozása a röghöz kötési szándék miatt. De csak egy picit. Talán azért ilyen csekély mértékben, mert valamelyest emlékszik még ő is szabadság ízére.

De ha Miniszter Urat mégiscsak (értsd: tényleg, őszintén) meglepte a tiltakozóhullám, úgy azt kell gondolnom, hogy Balog úr nem érti, miről is van itt nagyban szó. (Ez esetben viszont alkalmatlan a felsőoktatási rendszer kormányzására.) Ha pedig érti - miközben azt mondja, hogy nem: akkor sajnos hazudik. Utóbbi „megoldásnak” van racionalitása: az elmúlt hetek jobboldali propagandáját tekintve teljesen világos, hogy a Fidesz törekszik „az ügyet lezártnak tekinteni” (ez amúgy is szokása) és a további ellenállókat ellenforradalmároknak bélyegezni (akiket természetesen maga Ron Werber fegyverzett fel és képzett ki – talán még egy kis Krav Maga oktatásban is részesültek, hátha közelharcra kerül majd sor). És ezzel beindul az összeesküvés-gyár, beindul a kommunikációs önvédelmi rendszer. Mint eddig minden alkalommal: "aki nincs velünk, az ellenünk". Pont.

roghoz_kotes.jpg

Csakhogy Balog úrék ezúttal nagyon melléfogtak. A hallgatókból ugyanis nem az ellenzék csinált zsoldosokat, hanem a Kormány szeretne. Méghozzá legálisan. A hallgatói szerződés nem más, mint fizetett patriotizmus: az állam így próbálja kifizetni a diákok haza iránti hűségét. Ez azonban nonszensz. A hazafiság ugyanis nem pénzkérdés. A hazaszeretetet nem szabad idomítás útján kikényszeríteni. Annak egyrészről belülről kell fakadnia, másrészt nemcsak a Hazának kell megfelelni, hanem a Hazának is meg kell felelnie.

Nem az a hazafi, aki adót fizet, hanem aki hazafi, az adót is fizet. De az adózásnak több formája is lehetséges. Így az is lehet hazafi, aki elmegy külföldre, mert talán valamikor az életben tesz majd valami olyat, amire büszke lesz a hazája. Például jó hírét viszi az országnak. Például kapcsolatokat teremt és szélesít a külföld, a külhon és Magyarország között. Például megosztja tapasztalatait azokkal, akik majd egyszer hazajönnek. Például kintről támogat itthoniakat. Például befogadja, segíti olyan honfitársainkat, akik valamilyen okból kimennek. Például reményt ad, hogy nem vagyunk egyedül, bezárkózva.

Ellenben a zsoldost csak addig érdekli megbízója, amíg az fizet neki.

Ha a Kormány így folytatja tovább, a részben feldühödött, részben elkeseredett emberek aligha fognak hazatérni. Aligha fognak adózni országunknak. Aligha fognak szeretettel gondolni hazájukra.

De ha Balogék még mindig nem értik, tessék, elmagyarázom nekik a lóvé nyelvén: Magyarország jelenlegi csúfos gazdasági helyzetében nem engedheti meg magának, hogy szelektáljon „hazafi és kevésbé hazafi” hallgatója között. Annyira le vagyunk maradva, olyan kilátástalan a helyzetünk, hogy minden egyes emberünkre szükségünk van. Orbánék most nem játszhatják el a szigorú edző szerepét, aki leteremti csapatát az öltözőben a félidei vesztes állás miatt. Fenyegetőzéssel, zsarolással ez a csapat ugyanis nemhogy veszíteni fog, de egy része fel sem megy már a pályára. Inkább elmenekül jó messzire és vissza se néz többet. Maximum az eredményjelzőt.

Miniszter Úr kijelentésére, miszerint "a hallgatói szerződést több ezer fiatal egyébként tavaly ősszel aláírta, mindenfajta tiltakozás nélkül” nem szívesen reagálok. Főként annak tükrében, hogy ma már tudom: a Fidesz szerint a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása is „óriási siker”, hiszen csupán néhány tízezren írtak alá visszalépési nyilatkozatot. Az én logikám szerint a kényszer, illetve a megfélemlítés és a közöny nem siker. De az is lehet, hogy rosszul látom.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

146 komment · 1 trackback

Címkék: tandíj felsőoktatás diáktüntetés hallgatói szerződés Balog Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr735074391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.12. 10:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.02.11. 22:10:08

Balogh? Volt (vagy van) lelkész?
Akkor idézhető Mindszenty bíboros könyvéből:

Aki eddig Isten trónjától függetlenül akart magának emberi méltóságot és hatalmat, az mindig lebukott a rabszolgaság színvonalára. Aki meghajol Isten hatalma és fensége előtt, az emberi méltósággal magasodott mindig. Én az emberi méltóságot az Istentől sohasem féltem. Inkább féltem az embert magától az embertől, mert írva vagyon a Szentírásban: „Átkozott, aki emberben bízik.”

www.katolikus-honlap.hu/1202/mindsz.htm

nevetőharmadik 2013.02.12. 00:52:14

Ne merem állítani, hogy teljes mértékben fogom a posztot éjfél után, de annyit mindenképpen hozzátennék a fogalmakat továbbgondolva: nekem úgy tűnik, itt az állam olyan zsoldosokat akar csinálni, akik maguk fizetnének, hogy Orbániáért harcolhassanak. A fizetség meg a patriotizmus melengető érzelme lenne. Más aligha jut majd.

És ha más nem jut majd, az az érzelem csak úgy lesz melengető, mint a bepisilés a keményebb időben. A hidegben elsőre kellemes, de pár perc múlva csak még fagyosabb.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 08:01:34

Kér misztifikálni a hallgatói szerződést.
Az pontosan az aminek látszik.

Nevezetesen hogy az ingyen képzett diákok, ha külföldön kívánnak elhelyezkedni, akkor a képzési költségeket fizessék vissza.

Ezzel minden jóérzésű adófizető csak egyetérteni bír.
Hisz tőle lopják el a pénzt effektíve, azok akik kimennek.

Ő nem fog nyugdíjat kapni, az ő gyerekének kell majd óvodáért is fizetni, közvetlenül is amiatt, akinek a képzését a befizetett adóforintjaiból fizették annak idején, és mglépett.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.02.12. 08:11:23

@Trompf: csak pontosítás:
"ingyen képzett" --> "állami hozzájárulással képzett (részfinanszírozás is)"

Azon kicsit meglepődtem (nagyon nem, bár elvileg EU), hogy Erdélyből jött hallgatónkkal (aki szándéka szerint visszamenne oda dolgozni) is simán aláíratták.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 08:26:33

@timargabor:
A röghöz kötésben, mit szerződésben nyilvánvalóan van javítani való, kivetnivaló.
Pl aki önhibáján kívül nem tud itthon elhelyezkedni, annak se kelljen visszafizetni a pénzt, meg egyéb életszerű kitételek.

De alapvetően a koncepció (röghözkötés, illtve fizessen ha kimegy) nemcsak hogy helyes, hanem szerintem jelen gazdasági helyzetünkben elkerülhetetlen is.

madarasi.abel 2013.02.12. 08:45:28

@Trompf: Nem győzöm elégszer elmondani: szerintem messze a legjobb hely, ahova az (általam is befizetett) adóforintok mehetnek, az az oktatás. Még ha ki is megy a diákok egy része, a többi úgy is busásan "megtéríti" a többiek részét is.
És menjenek, ha úgy érzik, menni kell, örömmel stafírungozom fel hamuba sült pogácsa helyett TUDÁSSAL.
Szégyen, hogy a magyar társadalom odáig jutott, hogy minden ügyet csak a pénzen keresztül tud "értékelni". Ez lenne a keresztény konzervativizmus? Kötve hiszem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.12. 08:47:46

@Kandeláber: igen, milyen szép lesz ha ezekre a mozgalmakra is rárepülnek az agyatlan szurkolók, mint 2006ban... :S:S

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 08:48:33

@madarasi.abel:
Ja hogy ez így eldőlt ?
A konzervatívok maradás pártiak, a ballibek meg kergetik ki a gyerekeket ?

Akkor valóban nincs remény.

KARD blog 2013.02.12. 08:55:31

@Trompf: nem ezt mondta. Ezt Te mondod. De ne mondd, mert akkor valóban "nincs remény".

sárkányfő 2013.02.12. 09:04:58

A röghöz kötés, avagy az új vasfüggöny egy érdekes téma, de az hétszentség, hogy bárki aki évekig hörgött a tandíj ellen, bárki aki pár éve a tandíj ellen szavazott és az "ingyenes" azaz államilag finanszírozott képzés mellett érvelt most meg a pénzért visít, azoknak - Orbánnal az élükön - a feje helyén egy nagy büdös segg van.

Más: Most olvasom a fideszes gonoszság és geciség új minőségbe lépett, komolyan mondom, ezek még mindig meg tudnak lepni, pedig mindig azt hiszem hogy nekem már nincs ezekkel szemben semmi illúzióm.

De mégis volt, mert azt még én se hittem volna, hogy az éhségmenetet ilyen megalázó és provokáló molinóval fogadja a drága fidesz. Aki az éhezők megalázásával, lenézésével, kigúnyolásával egyetért csak azért mert a szocik is beálltak a menetbe, azok nem emberek, hanem férgek. Férgek. Ilyen vegytisztán gonosz, geci dolgot még senki nem csinált, még Gyurcsánynak se jutott eszébe egy molinót kitenni az ellene tüntetőknek hogy pl. "sziasztok Orbán-csicskák" vagy valami hasonló.

Fideszes patkányszemmel persze biztos nagy ötlet sértegetni megalázni a népeket, meg provokálni az éhségmenet tagjait, hátha balhézni kezdenek. Utolsó rohadékok.

Egyébként is, a mostani ciklus a szegények elleni háborúról szól. A kiskeresetűek fizetését csökkentették az adójóváírások eltörlésével, A korábban 60 ezret kapó közmunkások fizuját levitték 47 ezerre (na meg az infláció), az ÁFA és egyéb adókkal fogyasztás felől is többet vesznek el (mindeközben a jól keresőkhöz átszivattyúztak félezer milliárdot), és bónusznak a nyomorgókat most még meg is alázzák és provokálják...

Zedder 2013.02.12. 09:05:29

Kedves naridroidok! Tényleg ennyire súlyos a helyzet? Ennyire beszartatok állítólag félmillió kivándorolttól? Ennyire hiányzik már most az adónk? Féltek, hogy nem lesz miből ingyenélni? Vagy mire fel ez a hihetetlen gyűlöletkampány a fiatal honfitársaink ellen?

sárkányfő 2013.02.12. 09:17:20

Ja, és csak a jegyzőkönyv kedvéért...

Az egyetemek és főiskolák költségvetési támogatása:
- 2011-ben: 189 milliárd ft
- 2013-ben: 123 milliárd ft

Inflációval együtt számolva ez több mint a egyharmados vágás. Mintha a fizetésünk 40%-át hopp, elvennék, oszt boldogulj ahogy tudsz. Ez így konkrétan - a jól ismert fideszes stílusban fogalmazva - a felsőoktatás elleni háború.

Mr. Bear 2013.02.12. 09:18:59

Ezt a "fizesd ki, amit a dolgozó nép a képzésedre költött" elvet - ha jól emlékszem - Ceausescu Romániájában fejlesztették tökélyre, szép, tiszta üzlet volt, így menekült ki az összes szász az NSZK-ba, ti. a németek kivásárolták őket.

A kommunista ideológia egyik alapvetése volt ez a mocskos szemlélet, hogy ti. nem egy szuverén lény vagy, saját akarattal és gondolatokkal, csak egy precízen beárazott tárgy, akinek más célja nem is lehet, mint a dolgozó nép szolgálata.

És ez olyan gyönyörűségesen egyszerű képlet, nem? És milyen igazságosnak látszik. Igazán csak egy kicsit kell pöckölni rajta, hiszen az egymás elleni acsarkodás úgyis maximumra van járatva, könnyen bele lehet sulykolni az egységsugarú agyakba, hogy aki itt tanul, aztán lelép, az minimum anyagyilkos. És komolyan elhiszik, hogy börtönfalakat kell emelni ahhoz, hogy benn virágoskertet ültethessünk.

(Nem tudom, mások is úgy érzik, hogy az utóbbi napokban megtöbbszöröződött a kormánypárti -fizetett? - trollok aktivitása a blogokban? Amint megjelenik egy cikk, máris rárepülnek, és az első száz komment többsége tőlük származik.)

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2013.02.12. 09:19:14

A gyerekek legfeljebb illedelmesen, szépen kérhetnek az adófizetőktől (kormánytól).
Követeljük? Elfoglaljuk? Randalírozunk? Mire föl?

Miért lenne kötelességem finanszírozni a tanulását a hazáját később elhagyó hűtlen kutyákat?

Steve123 2013.02.12. 09:20:45

Ingyenes felsőoktatást, ingyenes sört!
Az alábbi érdekes bejegyzés azt taglaja, hogy ha a felsőoktatás lehet ingyenes, akkor még mi. Érdekes.
kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Kivlov 2013.02.12. 09:23:46

Tegnap valamelyik Híradóban nyilatkozott egy hallgató: "Magyarországon szeretnénk tanulni, Magyarországon szeretnénk dolgozni, Magyarországon szeretnénk élni."
B+ mondom, akkor mi a bajotok a hallgatói szerződéssel???

Amúgy meg szét kéne osztani egy nyilatkozatot a hallgatók között, hogy írassák alá a szüleikkel. Ez állna benne:
„Én, XYZ, nyilatkozom, hogy gyermekem ingyenes felsőfokú tanulmányainak biztosítása érdekében a bruttó jövedelmem alapján fizetendő adón, járulékon felül, még havi 30-40-50 ezer Ft plusz SZJA-t szeretnék fizetni…”

sárkányfő 2013.02.12. 09:27:57

@Kivlov:
Na végre egy egyenes ember!

Ugye Te is tiltakoztál 2008-ban az Orbán féle "ingyen-felsőoktatás" érdekében szervezett populista népszavazás ellen?

És ugye most Te is csak nézel hogy csinál segget a szájából Orbán és követői?

Kivlov 2013.02.12. 09:28:53

@sárkányfő:
Nem tiltakoztam. Viszont a tandíj mellett szavaztam...

Sum Péter 2013.02.12. 09:29:20

Én megmondom úgy ahogy van: egyetlen dolog miatt "léptem" be az állami nyugdíjrendszerbe: mert megfenyegetett a Fidesz, hogy aki nem lép vissza, annak nem lesz nyugdíja. Persze gondoltam, hogy nem lesz mindíg Orbán Viktor a miniszterelnök, de ki tudja, hogy akkor éppen milyen kormány lesz, aztán nyomoroghatok itt 65-70 évesen. Nem mintha így nagy reményeim lennének, de talán annyit adnak, hogy ebédre fussa, ha megélem egyáltalán.
Mondjuk épp' a minap olvastam a valamelyik napilap cikkében a hirklikk.hu gyűjtőportálon a nyugdíjrendszer mai állapotáról, úgyhogy lehet, hogy én már nem is leszek nyugdíjas...

Egyébként az jut eszembe erről a röghöz kötésről, hogy anno nem azért harcolt az ellenzék, hogy lebontsák a diktatúrát, és lehessen például szabadon külföldre utazni?

almahaboru 2013.02.12. 09:30:52

@Zedder: nem szartak be, annyi eszük nincs, de a zsé hiányzik, mert azok mentek és mennek el, akik eddig is a versenyszférában dolgoztak (vagy ha nem, akkor az egészségügyben) és tejeltek rendesen, most majd marad a sok nagyokos, akik ilyen szeniális projekt tervezésre és megvalósításra képesek:

index.hu/belfold/2013/02/12/megprobaltunk_hulyebbek_lenni_a_kormanynal/

:DDDDD szááááánalmas.

A fiataloknak meg annyi, hogy aki teheti, már középiskolában húzzon el Ausztriába, vagy máshová tanulni, mert Magyarországon még 50 év múlva sem lesz jobb és erről nem az Orbán tehet, soha nem volt ez másképpen. Orbánék egyszerűen csak annyira látványosan buták és erőszakosak, hogy emiatt úgy tűnhet, hogy most sokszor rosszabb minden, pedig nem, Orbán csak a maradék demokráciát bassza szét, de gazdaságilag nem nagyobb "géniusz", mint pl. az MSZP-s "géniuszok" voltak (kivéve Bokrost és később Bajnait). Most majd a sok idióta vissza fog szavazni az MSZP-re, na az majd tuti meghozza a földi kánaánt...bár kétségtelen, hogy az MSZP többet adott a látszatra mint a Fidesz, de a háttérben ott is csak a saját "bizniszmenek" (cimborák) voltak kedvezményezve...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 09:31:29

@Kandeláber: jaja
a fidesz mindig is a futbalhuliganokat tolta elore. agyatlan, alkoholista csocselek.

sárkányfő 2013.02.12. 09:31:33

Mai hír:

"Augusztusig tart a Kecskeméti Főiskola pénze"
index.hu/belfold/2013/02/11/augusztusig_tarta_a_penze_a_kecskemeti_foiskolanak/

És pár korábbi:

- "drámai lépésekre készül a Budapesti Corvinus Egyetem. Mivel az intézmény 30 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhat idén mint eddig"
index.hu/belfold/2013/01/31/nagy_kirugasok_jonnek_a_corvinuson/

- "Önkénteseket keres a csőd szélén álló egyetem"
hvg.hu/kultura/20130129_Onkenteseket_keres_a_csod_szelen_allo_egy

- "Bezárhat a megvonások miatt a Képzőművészeti egyetem"
index.hu/belfold/2013/01/31/bezarhat_a_megvonasok_miatt_a_kepzomuveszeti_egyetem/

Jól haladtok fiúk, a felsőoktatás elleni háborútok a győzelem küszöbén, közel a végső diadal...

DezInf 2013.02.12. 09:32:05

@Kandeláber:

Ezek a loki szurkolói.
Nekik jár egy stadion!-ezt óbégatta a főökör:)))
Jár!!!!!
Csak nem ők is részt vettek a tévé székház felgyújtásában?
A fradi is kap új stadiont...........

Picurigor 2013.02.12. 09:32:56

Sokan mondják, hogy minden jóérzésű ember egyetért a hallgatói szerződéssel. Én magam jóérzésű embernek tartom, de nem értek egyet vele. Mégpedig két okból:
1., a hallgatói szerződésés annak indoklása eleve azt feltételezi, hogy mindenki, aki a felsőoktatásba jár, arra hajt, hogy külföldön dolgozhasson, ezzel cserbenhagyva az országot. Ez nonszensz. Ilyen nincs. És a valóságtól való teljes elrugaszkodásnak tartom ezt a felvetést.
2., bár a szerződés röghöz köti a hallgatót, egyetem után munkát nem biztosít hozzá. Ez viszont így visszás, hiszen egy kormány sem kötelezheti az állampolgárokat arra, hogy kötelezően itt nyomorogjanak...
3., nekem továbbra sem világos, hogy miként kívánja ellenőrizni a hatalom, hogy valaki hol dolgozik. Ugyanis regisztrált munkanélküli 3 hónapig lehetsz, utána semmi. Honnan tudják, hogy külföldre mentem dolgozni vagy csak lementem gyufáért a boltba - 3 éve...

A kormánynak inkább azon kéne gondolkodni, hogy beruházásokat vonzzon és munkahelyeket teremtsen. Akkor lesz miért itt maradni.
Persze egyszerűbb arrogáns hatalmi eszközökkel élni. Viszont aki sokat markol, keveset fog.

tarackos 2013.02.12. 09:33:25

@Trompf:
"Ezzel minden jóérzésű adófizető csak egyetérteni bír.
Hisz tőle lopják el a pénzt effektíve, azok akik kimennek."

Miről beszélsz ember?!

"A Világbank oldalán Magyarországról található adat szerint 2011-ben 2,4 milliárd dollárt küldtek haza külföldről magyarok, ami a GDP 1,7 százalékának megfelelő összeg, a tavalyi - még becsült adat - pedig ennél valamivel alacsonyabb."

Vágod?! Négyszer annyit küldenek haza évente mint amennyire lecsökentette a baltás kormány a TELJES felsőoktatás keretét.

De a parazita adófizetőnek ez sem elég, sőt, ha hazafiságból megpengeted neki a progresszív adózást egyből fellázad, hogy az neki jár...

sárkányfő 2013.02.12. 09:33:36

@Kivlov: Helyes, helyes! És akkor mit szólsz a fidesz pálfordulásához?

DezInf 2013.02.12. 09:35:10

@Trompf:

Neked ez a mániád?
Van diplomád?
Van gyereked aki majd szeretne tovább tanulni?
Szeretnéd ha te is és a gyerekeid is itt boldogulhatnának?

tarackos 2013.02.12. 09:36:39

"És ezzel beindul az összeesküvés-gyár, beindul a kommunikációs önvédelmi rendszer. Mint eddig minden alkalommal: "aki nincs velünk, az ellenünk". Pont."

Hihetetlen, hogy másfél milla honfitársunk már olyannyira elvakult, hogy a gyarekekkel szembeni hatalmi önkényeskedés sem érdekli, sőt, ha kell majd békemenetelnek ellenük.

Erről a az a vicc jut eszembe, hogy miért nincs a pokolban a magyarok üstje mellett őr...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 09:37:18

@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: "
Miért lenne kötelességem finanszírozni a tanulását a hazáját később elhagyó hűtlen kutyákat? "

forditva ulsz a dakota lovon, proli.

viselkedj ugy, hogy ne hagyjanak a sajat szarodban megdogleni, amikor 65 eves korodra mar magad ala szarsz, mert elittad az agyad. hogy fizessek a nyugdijadat, a korhazi ellatasodat.

de persze nem fogjak, mert nem erdemled meg:-)
es teljesen igazuk van. jobb a hozzatok hasonlo fidesznyikeket hagyni belefulladni a sajat szaraba es egy biztonsagos orszagbol megvarni amig kihaltok:-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 09:41:13

@DezInf:
Van két gyerekem.
És mellesleg egetértek azzal, hogy a diákok álljanak ki a jogaikért.

Álljanak ki az ingyenes oktatás mellett, álljanak ki a pénzelvonás ellen !
Ezekben maximálisan támogatom őket !

Ám ne álljon ki a röghözkötés ellen, mert az kb azt jelenti, hogy követelem az ingyen tanulást, és hogy lelépjek az egyetem után azonnal !

És ez disszonáns számomra nagyon !

Rémbódess 2013.02.12. 09:41:15

@Kivlov: Erre minden jóérzésű szülő azt válaszolja: Lópisztolyt nektek a többlet SZJA-val. Inkább ezt a pénzt félreteszem a gyerek tandíjára és piaci alapon kiválasztom a megfelelő magányegyetemet, pl. Bécsben. De hogy ne legyen gond a gyerek lakhatásával kint, inkább kimegyünk családostól... :-)

Mert az biztos, hogy a többlet SZJA valahogy felszívódna a "Simicska-Nyerges-Habony" Bermuda-háromszögben és nem az oktatásba kerülne...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 09:43:08

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az a diák aki külföldre megy, miután ingyen képezte magát, az ellopja azt a befektetést amit az adófizetők előlegeznek meg neki !.

És ezokból lesz majd az itthon maradtaknak fizetős még az óvoda is, mert egyre több a tolvaj !

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 09:45:28

@Rémbódess:
Ezt majd meglátjuk, hogy ki mit válaszol rá.

Gyanítom a diákok ellenállása épp a röghözkötésen fog megbukni.

Mert én azt tapasztalom, hogy az adófizetők 90%-a támogatja a röghözkötést.
Azon egyszerű oknál fogva hogy itt élnek, ittt adóznak, és az ingyen oktatásra úgy tekintenek mint egy befektetésre.
Mellesleg az oktatás az is. Befektettés a jövőbe.
De nem akkor ha ellopják a terményt !

Zedder 2013.02.12. 09:49:54

@almahaboru: "A fiataloknak meg annyi, hogy aki teheti, már középiskolában húzzon el Ausztriába, vagy máshová tanulni"

Na igen, ezt magyaráztam valamelyik agyhalottnak tegnap este, de jó demokrata módjára kimoderált.

Mert szerinte kivételes tehetség és csilliós vagyon kell ahhoz, hogy valaki a középiskola végére olyan nyelvtudással rendelkezzen, hogy bele merjen vágni egy külföldi egyetembe. Nos ő lehet végigbukdácsolta az iskolát mert agyilag zokni volt, és végig őt szivatták-verték az osztálytársai, ezért olyan frusztrált most.

Ezzel szemben (90-es évek) több gimis osztálytársam egyből osztrák-német egyetemekre ment továbbtanulni, és hát egyikük sem volt az a kivételes zseni - csupán tenni akartak valamit az életükért és jövőjükért már olyan fiatalon is.

Most majdnem húsz évvel később azt látom, hogy a közben felnőtt generációm a saját gyerekeiket már eleve osztrák iskolába adják, sőt, át is költöznek (Ny-Magyarország) családostól. Mert jót akarnak az utódaiknak, és mert mi is végigszoptunk 20+ év ígérgetést a rendszerváltás óta.

Erre az agyatlan narancsos meg a saját gyereke, magyar honfitársai ellen fordul. Csoda, hogy ennek az országnak már kampó?

Zedder 2013.02.12. 09:52:09

@Trompf: "Az a diák aki külföldre megy, miután ingyen képezte magát, az ellopja azt a befektetést amit az adófizetők előlegeznek meg neki !."

És az, aki már az általános / középiskolát is külföldön kezdi? Ő is ellopja azt a "befektetést", hogy pl. gyerekkorában kapott életmentő oltásokat, na meg eleve örüljön, hogy a születése után nem dobták le a kórház tetejéről a betonra?

Vagy hogy? Hol van a határ?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 09:53:45

Én ezt az egészet a magyarisztáni politikai-gazdasági posvány-tandíj-külföldi képzés- külföldi megélhetés kontextusában hosszú időre előre nézem.

Az a véleményem, hogy hosszú távon a fiatal generációk egyre nagyobb számánál (különböző társadalmi változók mellett meghatározható csoportjainál) egyre nagyobb mértékben nem opció, hanem szükségszerű tett lesz a külföldi képzés, majd a külföldi életpálya, és Magyarisztán elhagyásának átgondolása, illetve az erre felkészülés. Kerül amibe kerül.
Minél többen döntenek így, minél több magyar fog ennek a szarhalomnak a határain túl élni, annál jobban vonzani fogja az egyéni kapcsolathálózatok mentén az itt maradtakat, különösen a könnyen migráló fiatalokat a végleges távozásra. Kerül amibe kerül.

(Miért szarhalom? Mivel a posztkommunista elit váltórablása nyomán egy potenciális közép európai gazdasági központból sikerült káeurópa segge lyukát létrehozni a nagy rablásuk közepette.)

Most éppen Fizess arogáns undorító erőpolitizálása e kérdésben csupán katalizátor, de annak nagyon hatékony. Ezek a posztkommunista nemzeti színű bunkók természetesen csak az orruk hegyéig, meg a bukszájukig látnak, épp úgy mint az ellenzék is. De amit most megtesznek, és főleg ahogy és amilyen stílusban megtesznek most a diákokkal, semmi mást sem segít elő, mint Magyarisztán közép de hosszú távon biztosan bekövetkező társadalmi és gazdasági összeomlását, illetve opcionálisan ebből adódóan a ruszki érdekszférába kerülését. A féltudású posztkomcsi magyar elit ostobasága és fösvénysége végső soron ki fogja nyírni ezt az országot 15 éven belül. A fiatalok, mint potenciál távozása nagyban elő fogja segíteni a folyamatot.

Jelenleg nincs vasfüggöny, tehát a diákok (is) joggal érezhetik azt, hogy minek létezzenek egy olyan országban, amelynek eddigi mindenkori rezsimje a posztkádári bunkókrácia szülötte, és éppen annyira féltudású barom, mint elődeik: ugyanúgy lop, ugyanúgy tönkrebasz mindent? És itt most valójában nem a tandíjról van szó, hanem általánosan a bizalomról. Bízhatom -e abban, hogy nekem vagy másoknak ebben az országban jó lesz, hogyha nem születtem a posztkádári bunkókrácia tagjai közé, fizess-mszp oldal felé, amely a színfalak mögött teljes egyetértésben dolgozik a Szétlopás Projekten?

És erre a kérdésre a válasz egyre inkább és egyre több embernél az, hogy nem. Valaki a megtakarításait teszi biztonságba külföldön, van aki a létét és a perspektíváját szeretné. És ezen személyek, jelen esetben fiatalok, migrációra nyitottak száma egyre jobban nőni fog. A végére itt maradnak a nyugdíjasok meg a bodzások, és a teljes összeomlás. De a posztkádári bunkókráciának ennyi elég. Főleg most ennek a beteges cezaromán baromak, aki ma a miniszterelnöki pozíciót tölti be. De a másik oldal sem ér semmit. Ez a szarhalom politikusférgeket termel, jobbat nem tud, akiben meg van valós potenciál, az elmegy innen. Jól is teszi: hiszen mindenki annyit ér, amennyije van: ahogy ezt a krédót egy másik ifjúgengszter megfogalmazta.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:00:44

@Zedder:
Ha elég sokan kimennek a diplomásaink bizonyára eljön az az idő is hamarosan, mikor az óvoda és iskola és ingyenes oltás is pénzbe kerül.

Nem határ kérdése, hanem pénzügyi lehetőségek kérdése.

Ha sokan mennek ki, akkor amellett hogy összeomlik az egészségügy, nem lesz pénz semmilyen szociális háló fenntartására sem.

tarackos 2013.02.12. 10:04:31

@Trompf: Tudod mi a disszonáns? Ingyenességről beszélni ha röghöz kötés van. A kettő kizárja egymást. A röghöz kötéssel az állam kötelezettséget támaszt vagyis nincs ingyen.

Ezzel szembeköpi a 2008-as népsavazást a fidesz.

Legyen tandíj. Fizetnek vmennyit és mindenki azt csinál amit akar. Ha már úgy sincs ingyenebéd legalább csinálják normálisan, egyenesen. Már ha képesek vmit egyenesen kimondani...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:05:08

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:
Én nagyobb részben hibáztatom ezért az állapotért pl az MSZP-t.

Hisz alattuk csúsztunk le egy élhető EU-s ország szintjéről, gazdasági szempontok szerint az utolsó helyre az egész EU tekintetében.

De ez részletkérdés, mert a Fideszt is utálom.

Viszont ha ilyen tisztán látod hogy az összeomlás fele tartunk, akkor engedd meg nekem, és azoknak a lehetőséget, akik itt akarnak maradni, függetlenül MSZP-től, Fidesztől, hogy kitoljam az összeomlás időpontját, ne adj isten megakadályozzuk, és minimalizálni próbálják a károkat, veszteségeket.

Akár a migráló diákok tekintetében.

Zedder 2013.02.12. 10:05:29

@Trompf: de miért kell a diplomásokra kihegyezni? Ez valami irigység?

A szakmunkás kimehet 18 évesen? Ott is vannak ám szakmák, amelyekre való kiképzés egy vagyonba kerül!

tarackos 2013.02.12. 10:05:55

@Trompf: Ne tolvajozz:

"A Világbank oldalán Magyarországról található adat szerint 2011-ben 2,4 milliárd dollárt küldtek haza külföldről magyarok, ami a GDP 1,7 százalékának megfelelő összeg, a tavalyi - még becsült adat - pedig ennél valamivel alacsonyabb."

Lehet többet tesznek még így is a közösbe mint akik köpködik őket...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:06:47

@tarackos:
hamarosan teljesül a vágyad.
A következő MSZP kormány alatt minden bizonnyal lesz tandíj.
Hisz most is megvan győződve mind Bajnai, mind Szanyi, hogy a HaHa tulajdonképpen az ő tandíjukért tüntet.

Kandeláber 2013.02.12. 10:08:24

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @DezInf: No, azért nevetséges és szánalmas volt a debreceni hahás "tömeg", élén az okoskodó, gesztikuláló kis csírával, meg a szépkorúakból álló hallgatósággal.
Múltkorjában sikerült vagy heten összegyűlniük valami feliratos pelenkát lengetve.
Ha ez nekik a forradalom, akkor gratula.

Kivlov 2013.02.12. 10:09:46

@Rémbódess:
És akkor mit szeretbe az a sok "jóérzésű szülő"?
Azt hopgy más fizessen helyette, mi?

Jóérzésű embereknek meg majd a maszop(bajnai) progresszív adókulcsára lesz az a válasz, amit te írtál...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:09:55

@Zedder:
Pénzügyi helyzet, és lehetőség függvénye hogy mire élezzük ki.
Jelenleg 18 év, az amit megengedhetünk magunknak.

Ha a kivándorlási tendencia folytatódik, hamarosan semmilyen oktatási forma nem lesz ingyenes.

Ezért kell időben meggátolni az elvándorlást, minden eszközzel, akár szerződéssel is, hogy ez az állapot, vagy ami rosszabb, a pénzügyi összeomlás ne következzen be !

Kivlov 2013.02.12. 10:10:49

@sárkányfő:
Seemit. Jól csinálják. Tarthatatlan az elmúlt évek rendszere. Mind finanszírozási szempontból, mint munkaügyis szempontból. De főképp logikai szempontból.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.12. 10:20:20

"az állam így próbálja kifizetni a diákok haza iránti hűségét."

Ez tévedés! A hűséget nem lehet megvenni. Az ilyenekből demotivált dolgozók lesznek, akik azt fogják keresni, hogyan tudnak minél többet elsumákolni a bérükből, vagy hogyan tudnak gyorsan külföldre iszkolni.

A következő normális kormány úgy is el fogja ezt a szégyenfoltot törölni.

DezInf 2013.02.12. 10:23:17

@Kandeláber:

Hát,ezek a bunkó drukkerek....ezek orbány egyetlen támaszai?
Bunkó erőszakos népség,legszívesebben szétverték volna a termet ,csak a kamera akadályozta meg őket ebben.
Ezekre büszke lehetsz. Ezeknek jár az új stadion,lesz mit szétverniük:)
Ezek a tahók iskolába csak akkor járnak,ha épp ott kell takarítaniuk:)
A legszebb az volt,azért kell az új stadion,hogy a négyéves gyermekét lehessen meccsre vinnie.
Pontosan az ilyen "drukkerek" miatt nem szabad gyereket kivinni a meccsekre.

tarackos 2013.02.12. 10:25:52

@Trompf: Ez még mindig tisztább mint kiszolgáltatni a gyerkekeket az állami önkénynek. Ráadásul felhatalmazás nélkül...

Flúgatlan 2013.02.12. 10:26:07

Az Orbánék ellen lázadók hülye taktikát követnek, ha minden rendelkezésüket ilyen vehemenciával, szómágiával, a tények elfedésével támadnak.

A hallgatókkal kötött szerződés igenis nem röghöz kötés, annak nevezni csak szómágia, hangulatfokozás, handabandázás. Szerintem igenis reális az ország elvárása, hogy ha valakinek fizetjük (az ország, azaz az adófizetők) a képzési költségét, az valamennyit utána dolgozzon itthon vagy fizesse ki képzési költségét. Úgy is ezt mondom, hogy középiskolás gyerekeim vannak, akikre feltehetően ez vár pár éven belül.

Most olyan a helyzet, hogy a közpénzen képzett egyetemistáink nagy része menne nyugatra. Mehet, de ne azonnal és korlátlanul. Az, hogy itthon legyenek olyan viszonyok, hogy ne akarjanak menni, nem áll se ezen kormány, se korábbi, se egy elképzelt későbbi hatalmában. Legalábbis rövid távon.

És hidd el, kedves cikkíró, sokan gondolkodnak még így, mint én, sokan érzik, hogy a hallgatói szerződés nem ördögtől való. A részleteken lehet vitatkozni, de a "zsoldos patrióták"-szerű dumák röhejesek. Az ilyen "érvek" csak Orbánékat erősítik, mert könnyű rámutatni, hogy ellenzékük legalább annyira demagóg és nem szakmai érveket használ, mint önmaguk.

tarackos 2013.02.12. 10:28:06

@Trompf: Mi lenne ha lehúznánk a vasfüggönyt? Akkor nem menne senki sehov. Az importhelyettesítést is megoldhatnánk, az lesz a polcokon amit megtermelünk.

Mint Csau Romániájában.

Eszem megáll, hogy 20 évvel a rendszerváltás után egyesek a nettó kommer szöveget tolják...

fludd 2013.02.12. 10:29:44

Ez mekkora hülyeség! HA egy hallgató tanulmányi szerződést köt egy céggel, aki fizeti az oktatását vagy az ösztöndíját, akkor utána a cég elvárja, hogy adott ideig nála dolgozzon. Nos ha valakinek az állam fizeti mindezt, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy valamennyit itt dolgozzon?

Van egy ismerősöm, aki két diploma és egy PhD fokozat megszerzése után külföldre távozott és azóta is ott dolgozik. Mennyibe kerülhetett az államnak az ő oktatása? Vajon jogos kérés lenne-e, hogy ezután fizesse ki a képzés díját, ha odakint úgy is olyan jól keres?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 10:30:12

@Kandeláber: ettol fuggetlenul teljesen helyenvalo a tarsadalom sopredeket odakuldeni 30 kilos egyetemistak ellen, hogy a fizikai eroszakkal fenyegetve korlatozzak az emberi jogaikat?:-)

ertem en amit mondasz, es lehet, hogy nevetsegesek, ennek ellenere az tortent, hogy a suttyo zsirosbodon kosa odakuldte a verolegenyeit, hogy kussoltassak el a neki nem tetszo hangokat.

es ha oldalt kell valasztanom akkor a nevetsegesek melle fogok allni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 10:31:17

@fludd: "Nos ha valakinek az állam fizeti mindezt, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy valamennyit itt dolgozzon?"

mert az allam nem ceg, azert. ha az lenne, a fidseszesek mar reg ki lennenek rugva a picsaba:-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:33:15

@tarackos:
Mi lenne ha kiirtanánk a zsidókat ?

Ezt is kérdezhetted volna, körülbelül ugyanolyan releváns lenne a téma kapcsán.

Nem beszélve arról, hogy éppen leginkább a nem komcsi országokban fizetős az egyetem.

Mégse az egyetem ingyenessége miatt komcsizol, ami jogos lenne, hanem a kivándorlás megakadályozása okán, ami mindenhol nemzetiérdek.

Kivlov 2013.02.12. 10:33:26

@fludd:
Jogos bizony...kamatostul...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 10:34:00

@Trompf: Ez teljesen jogos igény. Az a helyzet viszont, hogy a nagy állami rendszereket már a 80-as évek elejétől fogva teljesen át kellett volna alakítani, mivel ez a nemzetgazdaság nem képes fenntartani ezeket a jelenlegi formában, és akkor sem volt képes önerőből. Ehhez viszont egyetlen posztkommunista rezsim sem akart hozzáfogni, mivel a jövő (ami nekik is hasznot hozott volna egyébként) helyett lemondtak erről, hogy igazi magyarisztáni ostoba szűklátókörű dzsentri -PatóPál -ejj ráérünk arra még stílusban a a számláikat tömjék ki.

Az a fő baj, hogy a lehetőségek köre rohamosan és egyre jobban szűkül. Az innováció nem ide települ és nem ide fog települni, holott a 90-es évek elején erre lett volna lehetőség: Magyarország mint a kelet európai posztszocilaista országok éltanulója, emlékszünk. De mivel a posztkádári egyrészről úgymond mszp-s, másrészről fideszes, de érdekeik és érdekszféráik szempontjából egybefüggő és egymásra utalt gengszterbanda a fenti "ethoszt" követte és követi, ezek a lehetőségek egyre jobban elúsznak. Kelet-európai országok között igen is reális verseny van a regionális központi tényező és ennek áldásos hatásainak megszerzéséért. Ez az a verseny, ahol Magyarisztán egyre kevésbé fog labdába rúgni. És az már csak okozatok okozata, ami a ma tandíjjal-röghöz kötéssel történik. Én úgy érzem, már túl késő van, akkora hátrányt sikerült összehozni, akkora nagy rakás szart sikerült feltalcsikázni a kereszttel díszített hármas halomra, hogy ezt ledolgozni alig lehet. Köszönöm az elmúlt 40 év politkai elitjének hogy tönkretette ezt az országot, és remélem hogy utolsó esélyünk az lesz, hogy rátokrohad a műanyag lakat a börtönben! Különben irány a XX. század 20-as évei. Életszínvonalban és ideológiában. Kösz nagyon! Akkor inkább a külföld!

Globetrotter2014 2013.02.12. 10:35:45

@Kandeláber: nagy xar lesz ha így kerülnek leosztáésra az oldalak.

Az egyik oldalon a futbalhuligánok a másikon az egyetemisták.

lesz még ennek böjtje, aztán cak néznek hogy milyen "közvéleméynkutatási csalás" áldozatai lettek...

Zedder 2013.02.12. 10:35:58

@fludd: "Nos ha valakinek az állam fizeti mindezt, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy valamennyit itt dolgozzon?"

Azért áll igen gyenge lábakon az érvelésed, mert egy kapitalista cég x évre y fizetésért GARANTÁLJA, hogy foglalkoztatja a hallgatót.

Az állam ehhez képest mit tud garantálni? Lófaszt. Esetleg közmunkát éhbérért.

Komolyan, ennyit tudtok? Ezek eddig igen gyenge érvek a fiatal honfitársaitok ellen...

DezInf 2013.02.12. 10:36:56

@Trompf:

Látom nem igazán ismered mi megy az országban.
A szakiskolákban van egy EU által támogatott program,aminek keretében lehetőség van arra,hogy a diákok külföldön végezzenek szakmai gyakorlatot.
Ez általában nyáron 2-3 hónap.
A mostani képzésben a négy év alatt kötelező nyelvoktatás zajlik. Sőt van 4+1 éves képzés is , amiben a nulladik év a nyelvi felzárkóztatás.
Ez szeptembertől megszűnik-hála Fénylő Csillagunk áldásos tevékenységének, a középszintű oktatásnak is annyi.
A 4 év három évre csökken, stb...stb....
Így ócsóbb,nem ráz,amit meg megspórolunk azt el lehet majd silmicskatalicskázni.

Azok akik külföldön végeztek szakmai gyakorlatot,azok a gyerekek elég jól beszélnek idegen nyelven.
A vizsgáik után jórészük vissza is ment oda,ahol a szakmai gyakorlatát végezte.
Szerintetek miért?
Talán azért mert nem hülyék,látták a különbséget,látták a lehetőséget és a segítő fogadókészséget.
Nem igazán ismerik még a választott szakmájukat,de tisztában vannak azzal,hogy kint meg van a lehetőség a szakmai fejlődésre,a normális megélhetésre.
Itthon meg szakmunkáshiány van.
Na miért?
Diplomás szakemberekből is hiány lesz, ugye?

A röghöz kötés körüli vita csak arra jó,hogy a fidesz oktatási stratégiájának teljes hiányát elfedje.

Szakmunkásokból már most hiány van......

dean23 2013.02.12. 10:37:03

Szánalmas ország, félázsiai vezetéssel! Mindenki tudja, hogy az orvos képzés miatt vezették be ahol 1 milla egy félév és 80%-uk lécel a diploma után! A valódi problémáról sikerült ügyesen elterelni a figyelmet ezzel a gusztustalan húzással! 120 ezret keresnek, túlóráznak, kimerültek, a betegek meg kifizetnek minden évben 100mrd Ft hálapénzt! Ki kellett volna állni a nép elé és megmondani, hogy aki 6-8 évig képzi magát és közvetlenül életek múlnak rajta az legalább 400e nettot érdemel kezdőfizetésként és ennek az árát vizitdíj formájában fogja beszedni az állam!
Szar kádári világ tovább él! Ilyen senkiházi kisköcsög miskolci képviselők meg 1.5 millát tesznek zsebre havonta!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 10:37:56

@Trompf: tessek olyan szolgaltato allamot csinalni, ahol szivesen marad az ember. ez lesz az utja. a jelenlegi mentalitasnak elvandorlas a kovetkezmenye. es ugye nem gondolod, hogy barmivel is meg lehet akadalyozni ezt:-)

a vasfuggonynek nem sikerult megakadalyozni. akkro szerinted egy alaptorvenynek titulalt semmirevalo higfos, ami raadasul az emberi jogokkal es az unios szabalyokkal ellenes mit fog meggatolni?:-)

egyszeruen szarba kell venni a fideszt es a torvenyeit. egy ev mulva ugyis takarodnak a picsaba. ki a sittre, ki a grazi mosolygoba...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:39:29

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Tudod én abban hiszek, hogy egy ország akkor megy tönkre, ha a lakói elköltöznek.

Igazából beüthet akármilyen pénzügyi válság, elrabolhatja mindenünket egy gonosz kapitalista, vagy bank, vagy államosíthatja egy méggonoszabb komcsi, vagy náci, de az országnak akkor és csak akkor lesz vége, ha a lakói elköltöznek.

Ezért kell elsősorban ezt megakadályozni !

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 10:39:39

@Trompf: A szükségszerűen bekövetkező dolgokat nem lehet megakadályozni. A vasfüggöny is leomlott, mivel túl nagy volt a nyomás mögötte, és mivel annak fenntartását lehetővé tevő hatalmi struktúra szétbomlása bekövetkezett (Szu). Most nincs ilyen autokrata és erős hatalmi struktúra ami megakadályozna ilyen elavult századi megoldások alkalmazását. De a lehetőség kecsegtető: tessék kilépni az EU-ból hozzá. Ja akkor nem jönne a fejlesztési pénz, ami nélkül amúgy ebben a csirkeólban semmi sem épül? Sajnos dönteni kell mi a fontos: Putyin faszát felszopni, vagy Merkel asszony nunusát dolgozni.

vasziljevics 2013.02.12. 10:40:24

disclaimer:

engem, mint huszonéves éves magyar állampolgárt, Orbán Viktor kormánya rávett arra, amin néhány évvel ezelőtt, amikor leérettségiztem, csak röhögtem volna: elmegyekünk ebből az országból, mert ilyen politikai viszonyok között egyszerűen nincs jövője. és ezt javaslom minden ismerősömnek is. ez az állam csak addig "erős", amíg az állampolgárokra akarja rákényszeríteni a saját akaratát.

na ezen javaslom az elgondolkodást a politikusoknak. a maradóknak meg tovább kellemes árokásást kívánok.

üdvözli a bloggazdát egy volt hallgatója ;)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:41:32

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ismétlem..

Minden ami akár csak egy embert is meggondolásra késztet az irányba, hogy ne hagyja itt az országot, társadalmilag hasznos.

Minden ami a kivándorlást erősíti, (pl amit itt is sokan nyomatnak bíztatás tekintetében), az káros.

Zedder 2013.02.12. 10:44:08

@Trompf: "Ezért kell elsősorban ezt megakadályozni !"

Minden áron, ugye? Te meddig mennél el, úgy jó XXI. századi kelet-európai "demokrata" módjára?

Első éjszaka joga? Határzár? Gépfegyveres határőrök a reptéren? Rabszolgaság? Hátramaradottak családjának kiirtása? Vagy elég az anyagi ellehetetlenítés (egyelőre)? Hány százezer fiatal életét és lelkét akarod évtizedekre megnyomorítani? Hol van a határ, ami még "belefér" a szent cél érdekében?

Ébresztő! 2013-at írunk, és elvileg a "nyugathoz" tartoznánk! Tudod, EU, szabadságjogok, önrendelkezés joga, stb... Dereng valami?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:45:37

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:
Ez nem döntés kérdése.

Az egyetlen megoldás, ha tényleg minden Európai értelemben vett megoldás kevés lesz, akkor nyilván fizetős lesz a felsőoktatás, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem lesz keret az ingyenességre, mert sokan kimentek.

Aztán ha mindenki fizette magának, akkor majd okkal mondhatja a diák hogy oda megy ahova akar.

Viszont akkor épp az elvándorlás miatt bekövetkezik az összes többi követelt pontjának a semmibevétele:
- Nem lesz esélye se, senkinek se szegénysorból ingyen végezni egyetemet.
- Nem lesz az egyetem semennyire se önálló, mert a tandíjat az állam fogja szedni
- és lesznek elvonások, mert másra se jut majd pénz.

Az elvándorlás az indukálja az összes többi pont betarthatatlanságát.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 10:45:48

@Trompf: Ja és még annyit: nem biztos, hogy azt itt élők meghatározott csoportjai számára a magyar nemzeti identitás a legfontosabb. Minden személynek nyilván többfajta identifikációja van, a nemtől kezdve a szakmán át, az érdeklődési körökig és ízlésekig. Lehet hogy máshogy identifikálják magukat, és cselekedeteiket ehhez igazítják. Tehát például kevésbé az a fontos számára, hogy ő magyar, hanem inkább az, hogy JAVA programozásból él, profin végzi, ennek a fórumain van jelen, stb., és ezt igen jól megfizetik külföldön.

Amíg a modern nemzetállamok kialakulásánál (XIX.sz vége XX. sz eleje) a legfontosabb identitás a nemzeti volt, mára ez nem a leglényegesebb jól vagy kevésbé jól beazonosítható társ. csoportok számára.

sárkányfő 2013.02.12. 10:47:45

@Kivlov:
Semmit? :) Aha, szóval téged nem zavar a fideszes "bort iszok és vizet prédikálok" mentalitás. Hát, te tudod...

Kandeláber 2013.02.12. 10:48:21

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Vettem magamnak a fáradtságot, és végignéztem a videót. Nos, a hahás vezető valami vulgárközgazdászi szöveggel kezdte, szinte a késő Kádár-kori "csak annyit fogyaszthatunk, amennyit megtermeltünk", illetve marxista redisztribúciós szlogeneket hangoztatva.
Ezt mind a legalább húsz jelenlévő - akikből egyébként legalább hat futballszurkoló volt - türelmesen végighallgatta.
Ezek után ragadta magához a szót és a mikrofont a vezérszurkoló, aki kétségtelenül pallérozatlanabb elme volt, és a nép egyszerű gyermekeként keresetlen szavakkal fejezte ki nemtetszését. Jellemző, hogy éppen belé akarta fojtani a szót a mikrofon elragadásával egy csenevész nyugdíjas érdeklődő, természetesen sikertelenül.
Mindenesetre nem történt ott semmiféle atrocitás.
A bázisdemokráciát követelő forradalmároknak is meg kell hallgatniuk az opponenseket, a súlykülönbség pedig egy szópárbajban irreleváns.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.02.12. 10:48:46

pedig csak hitelt kéne felvenni az országnak és akkor megint minden jó lenne, ahogy eddig is!
a hitel jó, imádja az értelmiség, aztán ha államcsőd lesz ők úgyis húznak külföldre!

Kivlov 2013.02.12. 10:49:45

@sárkányfő:
fideszes? mind ezt csinálja...23 éve... akkor meg nem mind1?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 10:51:58

@Trompf: szerinted.

szerintem meg kifejezetten hasznos, hogy felmillioan pofanbasztak langolo KAMA3 alvazzal a fidezeseket es szavazoikat es elhuztak innen. igenis, meg kell bunhodni az orszag ellen elkovetett bunokert es demokraciaban a legnagyobb felelosseg a valasztoke.

fideszt valasztottatok?
akkor tessek orulni a vezir bulbulszavanak, a tobbit visszuk a honunk alatt es basszatok lovat, ostoba jobbagyok.

csak olyan orszag mukodhet normalisan, ahol az egyen szabadsagjogait tiszteletben tartjak. ami nem, az pusztuljon. nem erdemli meg az orszag nevet. ideiglenes menekulttabor, tranzitallomas egy boldogabb vilagba, mint ez most. de nem orszag.

es ugye ha akkora nagy kiraly dolog lenne amit ezek az elvetemult bunozokbol es retardaltakbol allo kompania muvel, akkor ugye nem mennenek el. de szar, amit csinalnak. tehat elmennek. es menjenek is el, mert tobbet er a boruk, minthogy fideszisztan zsellerei legyenek.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 10:53:27

@Trompf: Ez teljesen így van. Meg kellett volna tenni a nagy állami szolgáltatórendszerek reformját. Különben összedől a dolog, az is, amit írsz, bekövetkezik.

Az átalakítás szükségessének felismeréséhez viszont sajnos az átlag magyarisztáni szavazó ostoba (persze mitől lenne okos és autonóm 40 év Kádár után), a pártok meg ebből az emberanyagból épülnek fel (miért is lennének jobbak), és onnantól a szavazatszám a fontos. Az átalakítás szükségességét a magyarisztáni szavazók többsége nem ismerné fel. Főleg mivel három fő "szoftver" működik a' zemberek többsége esetén, amelyek "kódja" népi formában így hangzik:
- legszebb öröm a káröröm,
- dögöljön a szomszéd tehene is,
- ej, ráérünk arra még.

Ez a 3 szoftver aztán keményen odabasz a demokrácia alapját jelentő alulról szerveződésnek és autonómiának és a kezdeményezőképességnek. Ez van, ebből a szellemi moslékból átalakítást csinálni: fából vaskarika. Aki meg nem így működik ,az elmegy, és el is fog menni. Ez a fő gond szerintem

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 10:57:13

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Azért örülök, hogy ez a hozzászólás megszületett.

Legalább minden idetévedő látja a céljaink, és örömeink közötti mérhetetlen szakadékot.

tarackos 2013.02.12. 11:11:17

Trompf: Tényleg nem vágod, hogy egy velejéig kommer módszerrel akarod megoldani a problémát?

A tandíj meg a röghözkötés nem uaz. Az utóbbi kiszolgáltatott helyzetet teremt. A tandíj nem. Miért jó az ha kiszolgáltatod a gyerekeket az államnak? Annak ami ott qrja át a polgárait ahol akarja? Ennyire nem bírod a magyarokat?

sárkányfő 2013.02.12. 11:14:49

@Kivlov:
Ja, hogy előkaptad a relativizálás-kártyát, ez mindig bejön, ugye? :)
Apropó... mond csak, a mostani ellenzéki pártok közül melyik szervez kampányt a tandíjmentes felsőoktatásra? Melyik ellenzéki párt szervez népszavazást az ingyenes oktatásért? A szocik? A Jobbik? Az Lmp? A együtt? Valahogy nem olvastam ilyen hírt sehol, de te biztos kisegítesz, belinkeled nekem?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 11:18:38

Más szóval: Magyarisztánban a politikai elit egyre jobban és egyre nagyobb mértékben erodálja saját bizalmi tőkéjét, növeli a tervezhetetlenséget.

Ennek egyenes és nyilvánvaló következménye a menekülés.

Ennek megakadályozása autokrata és önkényes, vagy annak érezhető eszközökkel a célcsoport szempontjából ellenállást, rosszabb esetben erőszakot, a bizalmi tőke további gyorsuló erodálódását és (mivel a hatalmon lévő kreténeknek ez a legfontosabb) szavazatcsökkenést okoz.

Ez lehet az a tényező, ami a Fidesz 2014-es bukását okozza, és ez lehet az a tényező is ami a magyar ostobaság jegyében beülteti az mszp-t, vagy Gordonkát: és a váltó-lerohadás folytatódik.

Kandeláber 2013.02.12. 11:19:14

@sárkányfő: Na, azért a mostani ellenzék sem éppen gáncsnélküli lovagok, netán tisztakezű szakértők tisztes gyülekezete. Itt egy nemfideszes pozsonyi véleménye: ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2013/02/08/bloffolo-balfekek

Brummogo 2013.02.12. 11:19:31

@Trompf: B+ talán versenyképes bérek kellenek és nem rohan mindenki Londonig akinek versenyképes tudása van...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 11:25:20

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Még annyit, hogy Foucault, aki az állami autoritást változást elemezte, hogy modern állami struktúrákban a dolgok, javak, szolgáltatások megvonásán alapuló, esetlegesen magára a személyre irányuló fegyelmezési / büntetési módok ezen rendszerek működési logikája miatt irrelevánsak. Amivel hatni lehet, az a helyzetbe hozás: tehát nem önkényeskedik és deprivál az állam, hanem helyzetet teremt, ami által represszió nélkül eléri a szakpoltikai célt. Tudom hogy ezek a gondolatok a jelenlegi Horthyszopó autokratizmust akaró posztkomcsi elitnek kissé furcsán hangzanak, de máshogy eredményt elérni nem lehet. Különben esetleg ha sokáig szívóskodnak, a lámpavas nevű reakció is lehet a vége.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 11:25:27

@Brummogo:
Mikor volt utoljára Londonnal versenyképes a bérünk ?

Én nem emlékszem rá, és gyanítom anyám se, hogy lett volna akár egy pillanat is, amikor az volt.

fludd 2013.02.12. 11:25:32

@Zedder:
Én magam se vagyok öreg... :)
És nem valami ellen írtam amit, hanem éppen azt bemutatva, hogy ha valaki fizet valamiért, akkor nyilván lehetnek elvárásai is. Nincs olyan, hogy ez vagy az jár!

És nincs röghözkötés, mert nem arról szól a szerződés, hogy örökre itt kell dolgoznia... :)

DiplomásTirpák 2013.02.12. 11:26:40

Ha már röghöz kötés..., akkor miért csak a diplomásokat kötik röghöz? Miért nem kötik röghöz a szakácsokat, a hegesztőket, a villanyszerelőket, a vízszerelőket, az asztalosokat, a nővéreket... ?
Miért nem kötnek mindenkit röghöz, aki érettségi után, vagy munkanélküli átképzőn szerezte a szakmáját?

A külföldön dolgozó magyar állampolgároknak a kisebbik része diplomás. Miért csak őket kell röghöz kötni? Aki valaha elvégzett egy államilag finanszírozott OKJ-s virágkötöző tanfolyamot, annak a képzése nem került az adófizetők pénzébe?

Rendben, ha röghöz kötés, akkor legyen röghöz kötés (van ilyenre példa már régóta, ”tanulmányi szerződés” címén, de! ott állást is biztosítanak hozzá), ám akkor mindenki számára legyen röghöz kötés! Mindenki számára, aki valaha érettségi, avagy szakmunkásképző után szerzett másod (avagy első) képesítést. S annak a számára is legyen röghöz kötés, aki valaha is felvett egy fillért is, munkanélküli járadék/segély címén.

Addig, amíg a röghöz csak a szakképzettek egy részét kötik, addig ez nem más, mint tudatos társadalmi ellentétszítás. Ez az alkotmányos-alaptörvényes (vagy mi az orbánc) beírás, tökéletesen beleillik a kormány ”megborult az okos és a szorgalmas emberek aránya” világnézetébe (vagy gazdasági érdekébe).
A magam részéről ezért tiltakozok a röghöz kötés ellen. Sőt! Az egész Orbáni Alkotmány-Alaptörvényesdi ellen tiltakozok. Jobb szeretném – ha már egyszer új alkotmányra van szükség –, akkor azt olyan emberek írnák, akik szerint, negyvenhétezer forintból NEM! lehet megélni.

contractor 2013.02.12. 11:27:40

Miért nem meri a kormány tisztán fizetössé tenni a felsöoktatást? Hát azért mert akkor senki nem akarna eladhatatlan diplomákat szerezni, beleértve a magyar-történelem-földrajz-testnevelés-ének beágyazott tanári diplomákat is. A másik ok pedig, a hallgatók a képzés végére akkora adósságot görgetnének maguk elött, hogy mégkevésbé lennének képesek bármiféle családalapításra és egyetlen szóbajöhetö megoldás csakis a kivándorlás lehetne. Ìgy is – úgy is a kormány és az ország is csapdában van és nem is kicsiben. A gazdaság szintentartásához új munkaeröre nincs szükség, de nem akarják, hogy a tengödök elhagyják az országot mert hátha, mint a mesében, egyszer csak beüt a fellendülés. De nem fog. Ez nekem így a “dögöljön meg a szomszéd tehene is” mondanivalóját közvetíti, csak annyi változással hogy dögöljünk meg együtt.

Kandeláber 2013.02.12. 11:30:12

Emlékszem, amikor a gatyaváltáskor ausztriai életszínvonalról vizionált a megvezetett tömeg.
Aztán lett nekünk egy összeszerelőüzem-országunk korrupt politikai elittel/komprádor burzsoáziával megspékelve, négyévente szabad rabszolgatartó-cserével.
És még vannak, akik arról vitatkoznak, melyik gazda lesz jobb, melyik vet oda egy morzsányival nagyobb adag jutalomfalatot.

fludd 2013.02.12. 11:30:56

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sipi, te itt laksz? Ritkán járok erre, de akkor mindig meglepődöm a dühödt baromságaidon. :))))
Az a baj, hogy sokat lógsz az interneten és nincs időd művelődni, tájékozódni, képezni magad! :)

Van neked munkád is? Van életed az igazi világban is, vagy be vagy szorulva a cyber térbe és ezért fizetnek neked? :D :D

(u.i.: Mindjárt jön az érvekkel alátámasztott, frappáns válasz, hogy én meg egy fideszes troll vagyok, de nem igazán érdekel, mert most folytatom a munkámat, és nem nézem mit írsz!) :)

Brummogo 2013.02.12. 11:31:44

@Trompf: Nem azonos, csak olyan hogy itthon se kelljen számolgatni hogy most beülhetek egy vacsira valahová vagy csekket fizetek.

sárkányfő 2013.02.12. 11:34:13

@Kandeláber:
Kérdeztem hol egy cikk amelyik beszámol arról, hogy valamelyik ellenzéki párt népszavazást kezdeményez az ingyenes felsőoktatásról... erre belinkelsz egy cikket, amiben semmi ilyesmi nincs... a cikk egyébként tartalmaz részigazságokat, de a lényegben pont téved. bármelyik párt jobban tudna kormányozni ennél a mostani csődtömegnél, ez ugyanis tényszerűen az elmúlt 23 év legrosszabb kormánya. pedig még koalás kényszerük sincs... pedig még 2/3uk is van... pedig még lenyúlták a manyup 3 billióját is... ekkora mozgástere közel s távol senkinek nem volt, csodát csinálhattak volna... ehelyett kaptuk a pofánkba az ámokfutásukat...

Kivlov 2013.02.12. 11:35:43

@sárkányfő:
Teljesen mind1, mit szerveznek. Ott fröcsög a vörös kettesen minden 7en vagy kunhalmi, vagy tóbiás mint egy idegbeteg a témával kapcsolatosan.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 11:38:05

Megtalálták a megoldást!

Dolgozó népünk kúrmánya, dicső I. Felcsúti TörpeSzauron vezetésével felfedezte, hogyan lehet megálljt parancsolni, a mocskos imperialista finánctőke által aljas módon megtéveztett ideológiailag nem elég képzett zemberek (alattvalók) hazahozatalának és itt tartásának!
Pontokba szedve:

- határzár
- TEK kimegy és hazahozza aki kint dolgozik, opcionális vese és egyéb szervek leverése, és egyéb fizikai represszió
- szabad orbánia félórák a munkahelyeken
- tömbfelügyelői rendszer kiépítése a lakókörzetekben
- Kubatov lista alapú állami besúgóhálózat kiépítése
- államvédelmi hatósegg kialakítása: fő feladata Orbániában diverzáns személyek figyelése, elkapása, agyonverése, és lelövése
- mindenki szakmáját az állam határozza meg, személyesen I. Felcsúti Törpe Szauron
- gyülekezési és személyi szabadságjogok tiltása
- internet betiltása
- MTVA-n kívül minden ker. rádió és tv betiltása

Nagyjából ez kell elvtársak a cél megvalósításához! Előre az 50-es évekbe! Nem leszünk gyarmat!

ErrOr 2013.02.12. 11:38:06

ha jár az ingyenes felsőoktatás, akkor miért nem jár ingyen stadion? ingatlanfejlesztés is befektetés. :)

sárkányfő 2013.02.12. 11:50:17

@Kivlov: Pár tévéinterjút akarsz beállítani egy országos népszavazási kampánnyal szemben? Ez elég gyenge. Másod nincs?

És egyébként mit követelnek ezek a cúnya politikusok a tévében? teljes tandíjmentességet?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.12. 11:52:09

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Vagy pedig csak fizesse vissza a külföldre távozó diák a taníttatásának költségeit, amit az adófizetők előlegként, befektetésként biztosítottak neki.

Egyébként meglehetősen fura, ilyen tömény dezinformációs közegben aggódni a szólásszabadságért.
Ez kicsit olyan komcsi tempónak tűnik nekem, aki éltem a komcsi időszakban..
"Sötétben bújkáló ellenforradalmár reszkess !"

debreceni.blog 2013.02.12. 11:57:50

Ezt osszátok meg sokan, mert sajnos úgy tűnik, hogy a "kemény mag" megkapta a feladatát...
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3872_ultrasok_erodemonstracioja

Kivlov 2013.02.12. 11:58:04

@sárkányfő:
követelnek? marhaságokat beszélnek.

ásványi répacukor 2013.02.12. 12:03:02

@Trompf:" Mégse az egyetem ingyenessége miatt komcsizol, ami jogos lenne, hanem a kivándorlás megakadályozása okán, ami mindenhol nemzetiérdek." Na látod a szeretett vezéred tesz a nemzeti érdekre, sőt zavarja ki az országból,
a szürkeállományt, megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülés híján. Vagy szerinted az már nem nemzeti érdek, hogy a dolgozók tisztességes munkahelyet-nem közmunkahelyet-, munkabért is kapjanak.
A komcsi az komcsi marad, még akkor is ha az eredeti vörös szinét a 23 év már narancsra fakitotta.

sárkányfő 2013.02.12. 12:10:01

@Kivlov: oké, akkor marhaságokat beszélnek. a kérdésem továbbra is fennáll: "Pár tévéinterjút akarsz beállítani egy országos népszavazási kampánnyal szemben? Ez elég gyenge. Másod nincs?"

madarasi.abel 2013.02.12. 12:11:19

Lassan a focira többet költ az ország, mint felsőoktatásra.
Kössük röghöz a focistákat!
Nyugdíjakra még többet költünk. Kössük röghöz a nyugdíjasokat is!
De legfőképpen a a Közgépet kéne egy nagy röghöz odakötni. Majd belelökni az óceánba.

Kivlov 2013.02.12. 12:17:46

@sárkányfő:
nem akarok beállítani semmit semmivel szemben.

ErrOr 2013.02.12. 12:22:41

@madarasi.abel: a focistákat röghöz kötik, a klubok általában szerződést kötnek velük, vagy eladják a nevelési költségek sokszorosáért. Mellesleg az elmúlt 22 évben nem költött valami sokat egyik kormány sem a focira, lásd stadionok állapota. 95%ban állami tulajdon. Aztán elkocogsz Debrecenbe, vagy Angyalföldre, esetleg MTK stadion, és sírva könyörögsz egy tetanus oltásért, mielőtt beküldenek.
A nyugdíjas meg röghöz van kötve, ha más nem, a családja miatt.

sárkányfő 2013.02.12. 12:30:16

@Kivlov:
Miért, ezt nem te írtad?: "mind ezt csinálja"
De, ezt te írtad, és azóta keresem hogy mi lehet szerinted a Fidesz 2008-as népszavazásig vitt ingyenes oktatásos populizmusának a mostani megfelelője az ellenzéki oldalon... de csak kicsusszansz a kérdések elől... meg jössz pár szoci tv-interjúval... nagyon durva... ja és a többi párt kapcsán is érdekelne a "mind ezt csinálja"...

Kivlov 2013.02.12. 12:32:11

@sárkányfő:
mind ezt csinálja arra vonatkozott, hogy A-t mond, később B-t csinál. ha tudnál magyar szöveget értelmezni, agytrösztkém...

Vidéki 2013.02.12. 12:32:31

1. „azt kell gondolnom, hogy Balog úr nem érti, miről is van itt nagyban szó. (Ez esetben viszont alkalmatlan a felsőoktatási rendszer kormányzására.)”

Sajátos ’bázisdemokrata” érvelés, amely szerint a szabad választások feleslegesek és károsak lennének, mert a „hülye nép” csak olyanokat lenne képes képviseletével megbízni, akik feladatukra alkalmatlanok lennének, míg a hozzáértés monopóliumával kizárólag a „bázisdemokraták” lennének.

A „bázisdemokrata” szó fogalmilag az „anarchista” szinonímája.

2. „a Fidesz törekszik „az ügyet lezártnak tekinteni” (ez amúgy is szokása) és a további ellenállókat ellenforradalmároknak bélyegezni”.

Nem ellenforradalmárokról van szó, hanem provokátorokról, akik élvezik a balhét, a bajkeverést.

Shakespeare III. Richard monológjában jól szemlélteti azt az életérzést, amelyik bűnözés útjára visz olyan embereket, akik erre helyzetüknél fogva nem lennének rászorulva:

„York napsütése rosszkedvünk telét,
Szelíd napfényre változtatta át,

"De én e fuvolázó békekorban nem érzem jól magam
S elhatároztam, hogy gazember leszek."

A "vörös brigádok"-hoz hasonló terrorista szervezetek tagjai jól szituált polgári családok gyermekei közül kerültek ki. Úgy gondolták, hogy egy jogállamban, amelyik nehézkesen működik egy diktatúrához képest, lebukásuk kockázata minimális.

Élvezték azt, hogy élet-halál urai.
Kalandosnak tartották azt is, hogy időnként bankrablásokkal kellett feltölteni a szervezet kasszáját.

Az elnyomottak felszabadításának ideológiája, aminek nevében felléptek, csak arra volt jó, hogy legitimálja erőszakos életformájukat, amely biztosította számukra a kívánatos adrenalin szintet és azt az érzést, ami számukra perverz gyönyört okozott: Istennek éresték magukat, amikor másokat meg tudtak félemlíteni, olyan helyzetben voltak, hogy mások életéről, vagy haláláról dönthettek.

sárkányfő 2013.02.12. 12:36:26

@Kivlov:
Továbbra is fenntartom a kérdést: A tandíj kapcsán a szocik, a Jobbik, az LMP mit mond és mit csinál azzal szemben másképp?

Személyeskedéssel akarsz kibújni? Hátha felülök a provokációdnak?

Zedder 2013.02.12. 12:36:26

@ErrOr: "Mellesleg az elmúlt 22 évben nem költött valami sokat egyik kormány sem a focira"

Még ígyis többet, mint bármilyen más VALÓS sportágra, amiben a MAGYAROK SIKERESEK. NEM vagyunk focista nemzet, ellenben van egy rakat sportágunk, amiben sikeresek lehetnénk, ha leszállna a focista-hagymázas-nosztalgikus köd az emberek agyáról.

Kivlov 2013.02.12. 12:41:05

@sárkányfő:
továbbra is fenntartom a választ: nem érted, amit írok?
egy szóval se mondtam, hogy a tandíj kapcsán van ez a buzulás. azt mondtam, hogy mind mást mond és csinál. általánosságban értve. ha értenél magyarul, te is...

Vidéki 2013.02.12. 12:45:02

Állítólag: „Annyira le vagyunk maradva, olyan kilátástalan a helyzetünk, hogy minden egyes emberünkre szükségünk van.”

Ezért a magyar adófizetőknek kellene finanszírozni azt, hogy olyan embereket képezzenek ki Magyarországon, akik egy percig sem hajlandók Magyarországon dolgozni?

Egyébként az elvándorlás a nálunk jóval gazdagabb Hollandiában sem ismeretlen jelenség:

Tömegek hagyják ott Hollandiát
2013. 1. 22. 11:18|

Közel napi négyszázan hagyják el naponta Hollandiát, hogy más országban próbáljanak szerencsét.

Tavaly 144 ezren emigráltak Hollandiából, míg 2011-ben 134 ezren és a 2010-ben 121 ezren távoztak.

Az emigrálás oka a romló politikai klíma, a gazdasági válság és az egyre durvábbá váló társadalom.

Az emigránsok legkedveltebb célpontjai Németország, Belgium, Nagy-Britannia, majd a skandináv államok.

Szerző: Világgazdaság Online - Telegraaf

sárkányfő 2013.02.12. 12:57:20

@Kivlov: továbbra is személyeskedéssel és provokációval próbálkozol? rossz hírem van, lepereg, nem dőlök be.

a beszélgetés nyilvánvalóan a tandíjból és a felsőoktatásból indult ki, e kapcsán kérdeztem tőled, erre válaszul írtad hogy "mind ezt csinálj", azaz a kontextus egyértelműen kijelölte mire vonatkozik a kérdés és a válasz is.

de akkor ha jól értem, most már ki akarsz bújni a korábbi álláspontod alól, és most már azt mondod, hogy a pártok egyformák, kivéve a felsőoktatást, mert ott a Fidesz kétszínűsége alulmúlhatatlan? A világért nem akarom a szádba adni az álláspontod, fogalmazd csak meg te, hogy mit gondolsz...

ErrOr 2013.02.12. 13:02:37

@Zedder: mondj egy focista nemzetet, aki semmi másban nem sikeres! A te elméleted szerint a Hollandok is inkább másra költsék a pénzt, mert sosem voltak világbajnokok(és náluk perpill kb 1000x több pénz van a fociban)... Szerintem összekevered a szponzori pénzeket az állami pénzekkel.

Kivlov 2013.02.12. 13:05:21

@sárkányfő:
te f*sz, te nem értesz magyarul???
azt mondtam ÁLTALÁNOSSÁGban, hogy mind ezt csinálja. nem nevesítettem területet, pláne nem az oktatást. Ergo nem tudok és nem is akarok olyanra példát hozni, amit nem mondtam. vágod???
idiocc...
És ezzel nem azt mondom, hogy igazad van.

Zedder 2013.02.12. 13:12:40

@ErrOr: miben befolyasolja tetszoleges mas nemzet sikere vagy sikertelensege azt a tenyt, hogyba magyar foci szar, es semennyit sem szabadna kolteni ra?

sárkányfő 2013.02.12. 13:15:25

@Kivlov:
Trágárkodhatsz, provokálhatsz (milyen árulkodó az idegességed...) de egyértelműen a tandíjból indult ki a beszélgetés, 9:27-kor erre kérdeztem rá, te 9:28-kor erre válaszoltál, konkrétan említve is a tandíjat: "a tandíj mellett szavaztam" , és ebből ment tovább a beszélgetés, ez jelölte ki a beszélgetés tartalmát, kontextusát, ez tagadhatatlan, bárhogy káromkodsz. És bizony ez az előzmény, amire adtad azt az - utólag "általános"-nak minősített - választ, amiről viszont most már azt mondod, hogy mindenre vonatkozik, csak épp az oktatásra nem...

Szép volt Kivlov, csak így tovább...

Zedder 2013.02.12. 13:15:49

@Vidéki: nehanyszor mar jottel ezzel a holland peldaval, en nehanyszor kerdeztem is, hogy az miben javitja Magyarorszag helyzetet, de te csak kopipesztelni tudsz, valaszolni nem.

Egyebkent is rossz panelt vettel most elo, az utobbi napokban megint valtozott a szeljaras, es mar nem udvozlendo dolog a kivandorlas! Gyanus vagy te nekem, egyre ritkabban kapod meg a firmware update-eket, csak nem lettel kegyvesztett...?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 13:28:46

@Trompf: bizony

latni is kell, mert en kifejezetten elhatarolodom toletek, ertekeiteket, modszereiteket megvetem es azok ellen, mint az emberiseg metelye ellen fellepek. egyszeruen nekem nem sikk koztorvenyes bunozoket tamogatni.

rendkivul kinos, ha veletek egy kalap alatt emlegetnek. akik hatalomba segitettek es tartjak orbant es maffiajat. szoval kell az, hogy latszodjon is erosen a kulonbseg egy europai allampolgar es a felazsiai jott-ment fideszcsocselek kozott:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 13:31:56

@ErrOr: "Mellesleg az elmúlt 22 évben nem költött valami sokat egyik kormány sem a focira, lásd stadionok állapota."

az is tul sok volt, ha figyelembe vesszuk, hogy gyakorlatilag bunozok es lecsuszott csurhe szorakozasava valt. a bulvarmedia agresszivebb nepbutito formaja a foci. mondjuk a bulvarmedia legalabb nem verekedteti ossze a blikk olvasoit a best magazineval...

ja es nem az adofizetok penzebol cirkuszolnak, mint a huliganok.

Vidéki 2013.02.12. 14:12:03

@Zedder:

Nem fogtad fel, mi a cikk témája?

" „Annyira le vagyunk maradva, olyan kilátástalan a helyzetünk, hogy minden egyes emberünkre szükségünk van.”

ErrOr 2013.02.12. 14:15:43

@Zedder: csak annyiban, hogy ha máshol sem tolják a pénzt a fociba, akkor ott sem lesz foci. az hogy a magyar foci szar, köszönhető az elmúlt 22 év politikájának is. És ez igaz a magyar sport egészére. A sport valahogy mindig mostohagyerek volt.

ErrOr 2013.02.12. 14:22:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ez a médiából vett duma, kb annyira igaz, mint mikor 95-96 os fradi-újpest videókat mutogatnak 2006-ban, miközben arról magyaráznak, hogy dúl a futballhuliganizmus itthon. Utána hivatkoznak Angliára, ahol félévente legalább 1x van balhé(nem 20 verekszik 30al, hanem pályárarohanós bulik). Csak a jónéphez, akinek elég az amit beszop az rtltv2m1nso-tól, nem jutnak el ezek az információk és még mindig azt hiszi, hogy itt embereket ölnek a stadionokban. Mióta kijárok a Bozsikba(cirka 14 éve) egyszer volt balhé, azt is a sógorék csinálták és hazai szurkoló nem volt érintett benne. De ki ne menjenek az emberek a stadionokba, mert ott csak bűnözők meg huligánok vannak.
Lófaszt...

Vidéki 2013.02.12. 14:22:54

„A hétfői diákakciókról tartott sajtótájékoztatót kedden Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja.

Mint a bölcsészkaron elmondta, február 11-től, hétfőtől új korszak kezdődött a Hallgatói Hálózat (HaHa) és a BTK kapcsolatában, szerinte ugyanis

a HaHa új módszerekhez folyamodott a véleménynyilvánításban és a támogatók toborzásában azzal, hogy elfoglalta a BTK termeit.

Felidézte, hogy hétfőn délelőtt 20-25 fős csoportokban,

erőszakosan foglalták el a termeket az aktivisták, síppal-dobbal, megafonokkal.

Támogatókat próbáltak verbuválni, de ez kontraproduktív volt, állítja a dékán,

szerinte a diákok sem fogadták őket szívesen.

A 15 órás HaHa-tüntetés elkezdése után 6-700 fő foglalt el három termet és elkezdett hallgatói fórumot tartani.

Ez engedély nélkül zajlott, mondta Dezső,

aki szerint ez személy- és vagyonbiztonsági szempontból is problémás,

és emlékeztetett a tömegjelenetek miatt megtörtént West Balkán-tragédiára. Még délután egy középiskolás előkészítő osztályt küldött ki a HaHa egy osztályból, ezért tőlük a dékán elnézést kért a sajtótájékoztatón.

Azt is elmondta, hogy a HaHa azzal, hogy több órát megzavar, azt a látszatot próbálja kelteni, mintha többen lennének, de ez nem igaz. Dezső szerint ma a BTK hallgatóinak többsége nem fogadta őket szívesen.

Szerinte a HaHa-aktivisták egy része nem is ELTE-tanuló.” (HVG)

Zedder 2013.02.12. 14:33:28

@Vidéki: sokadjára megkérdezem: milyen hatásai vannak a holland elvándorlásnak a magyarra? Miért lesz jobb nekünk, ha a hollandok is kivándorolnak? Talán Magyarországra jönnek a tudásukkal?

Vagy miért lovagolsz ennyira a hollandokon?

Zedder 2013.02.12. 14:36:41

@ErrOr: a sport valóban mostohagyerek volt, de legfőképpen van: nem hiába vándorolnak ki az olimpikonjaink se...

A magyar foci sem a rendszerváltás óta hanyatlak, addig is fos volt.

Egy valódi nagyformátumú miniszterelnöknek, aki történelmi lehetőséged kapott a kezébe a kétharmaddal, nos annak az elsődleges feladata az lenne, hogy a hazáját felvirágoztatja, nem pedig az, hogy a hobbiját erőltesse a népre, főleg ha az a büdös-hálátlan nép bele is döglik (vagy megpattan külföldre).

ErrOr 2013.02.12. 14:47:07

@Zedder: nem csak ennek lenne ez a feladata, hanem az eddigi összesnek ez lett volna. Úgyhogy most örülök, hogy legalább ennyit tolnak a magyar sportba.
A magyar foci 86-ig rendben volt, sőt talán még utána is, csak akkor már annyi pénzt toltak a világ labdarúgásába, amit már nem tudtunk követni.

Az olimpikonok meg nem a pénz miatt mennek el, hanem mert vagy hülyék(Janics), vagy mert nem jut itthon lehetőséghez és vannak náluk jobbak. Külföldön több esélyük van első számúnak lenni.

Vidéki 2013.02.12. 14:52:50

@Zedder:

Csak annyi, hogy a magyar elvándorlás nem egyedi eset a világon, ahogyan azt Móricka elképzeli.

Még Kelet-Németországból az újraegyesítés után is történt egy nagyarányú elvándorlás az egykori Nyugat-Német területek irányába.

A VG 2012. okt. 26. cikkének címe: Ez a lett út.

A lett út a megszorítások tövises útja lett.

Összesen 7,5 milliárd eurós IMF-keretet kaptak, de milyen feltételekkel?

A. A kormány az államon kezdte a karcsúsítást: a hivatalnokok mintegy fele veszítette, illetve veszíti el állását, a maradók fizetése nagyjából harmadával csökkent.

B. A munkanélküliség, amely 2007-ben még alig haladta meg az 5 százalékot, jelenleg is 15 százalék körüli. Ez persze még mindig alacsonyabb, mint a két évvel ezelőtti, 20 százalék fölötti szint.

C. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a válság miatt a munkaképes lakosság több mint 15 százaléka külföldre távozott, akkor javulásról még nem beszélhetünk.

Tehát Lettországból is vándorolnak el.

Pedig sem Hollandiában sem Németország volt Keleti tartományaiban (DDR), sem Lettországban nem Orbán a miniszterelnök.

Tetszik érteni?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.02.12. 14:53:54

@Trompf: Talán fel kellett volna tűnnie az iróniának, plusz annak is, hogy teljesen eltérő megfogalmazást alkalmaztam az utolsó kommentemben, mint a többi azt megelőzőben.

vasziljevics 2013.02.12. 15:02:23

@ErrOr: a meccsekre azért nem járnak már az emberek, mert egyszerűen szarok. ennek semmi köze a huligánokhoz meg a többi marhasághoz. tudom, mert a 90es években rengeteg ETO meccsen voltam a nagyapámmal, aki szegény sosem tudta (még most sem tudja) megemészteni, hogy a foci ennyire szar lett az ő ifjúsága (50es évek) óta. és azóta csak még rosszabbak lettek. de már ő is föladta.

na ezért vérlázító százmilliárdokat ölni ebbe a szarhalomba.

Zedder 2013.02.12. 15:03:44

@Vidéki: Te tényleg nagyon egyszerű vagy, fáradj már be a pártközpontba egy frissítésért, mert fájdalmas veled társalogni.

Leszarom, hogy máshonnan is vándorolnak el. Nem érdekel, totálisan irreleváns most.

Az érdekel, hogy a hazámból lépnek le családostul a magyar honfitársaim, és kontraszelektált droidokat hagynak hátra.

Sokadjára kérdezem: miért lesz nekünk magyaroknak jobb attól, hogy más országokból is kivándorolnak? Érted a kérdést egyáltalán?

ErrOr 2013.02.12. 15:35:14

@vasziljevics: de nem is ölnek százmilliárdot a magyar fociba... száz milliárd huf az 333 millió EUR, ez a Real vagy a Barca költségvetésének a fele. Asszem abból nem itt tartanánk. Átlagosan 4-5 milliárd juthat a kluboknak TAOból(vagy miből), az sem a kluboké, hanem az utánpótlásé.

ErrOr 2013.02.12. 15:39:07

@ErrOr: 4-5 milliárd összesen évente, asszem a felcsúti akadémia kapott 2,2 milliárdot, a többiek kevesebbet.

vasziljevics 2013.02.12. 15:45:53

@ErrOr:

1. azért ne hasonlítsuk már a Realt meg a Barca-t a magyar klubokhoz. semmilyen tekintetben.

2. a szizmilliárdokat nem is magára a futballra költik (bár lehet, hogy én arra is sajnálnám), hanem soha meg nem térülő infrastruktúrára (ti. stadionokra), amik kihasználatlanul fognak pangani és lerohadni rögtön azután, hogy elkészültek.

nem értek hozzá, de úgy vélem, elébb magát a focit kellene kicsit fellendíteni, és ha helyreállt az érdeklődés és elmozdultak a nézőszámok 1000(!) környékéről (aproposz: hanyan mennek ki / váltanak bérletet egy spanyol vagy német csapat meccseire? akár a harmadosztályban is?), na akkor majd talán beszállnak szponzorok is (mert látnak majd benne fantáziát), és akkor viszont megintcsak nem az államnak kell (teljes egészében) állni az új stadionokat.

amúgy régen szerettem meccsre járni, de az utóbbi időben váltottam hokira meg kosárlabdára, mert abban sokkal nagyobb a potenciál - mégsem épít az állam jégcsarnokokat, pedig az a válogatott sokkal inkább megérdemelné...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 15:50:23

@ErrOr: ne hazudozz mar, bakker.

en mar a 90es evekben jartam fradi meccsekre biztositani, mar akkor is alavalo allatok voltak a szurkolok es azota csak rosszabbodtak, mert az a keves, aki normalisak voltak azt eluldoztek, kiutaltak, vagy csak siman ciki lett fociszurkolokkal mutatkozni. orbannak nem ciki, dehat orban egy kibaszott gengszter, aki a fociszurkolokat hasznalja SA gyanant. 2006ban a varost gyujtatta fel veluk a puhus kis geci, most meg az egyetemistakra kuldi ra.

semmirevalo, sszervilis bunozo allatok ezek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.12. 15:59:41

@ErrOr: de a realt es a barcat a spanyol allam tamogatja az adofizetok penzebol, vagy keresnek maguknak szponzorokat es abbol finanszirozzak magukat?

ErrOr 2013.02.12. 16:05:10

@vasziljevics: nem hasonlítgatom én senkihez, az összeget hasonlítottam, egyszerűen túlzás amit írtál.
A fradinál és a debrecennél is meg fog térülni akár 10 éven belül is a beruházás. Nem csak évi 20-25 meccset fognak ott rendezni, lesz ott válogatott meccs is, koncertek rendezvények. Azt sem szabad elfelejteni, hogy normális körülmények között inkább járnak az emberek meccsre, mint bokáig húgyban egy omladozó stadionban. És azt sem szabad elfelejteni, hogy most mennyibe kerül a fenntartás és az új stadion fenntartása mennyi pénz lesz.

az 1. pontod alapján meg ne hasonlítgasd a német harmadosztályt se a magyarhoz, mert jobb a magyar foci a harmadosztályú némethez képest és ott van pénze az embereknek arra, hogy kijárjanak a meccsekre, itthon sajna nincs. átlagosan 1000 Ft a legolcsóbb hazai jegy.

A foci meg lendül felfelé, csak ez sem megy egyik napról a másikra.

kosárlabdában válogatott szinten nincs potenciál, a jégkorong meg ugyanabba a falba szaladt bele, mint a foci, pénzhiány a feljebb lépéshez. épült 4-5 új jégcsanok a 2000-2012 között nőtt az utánpótlás, de ennek igazi eredménye a következő években fog majd érződni. Reális az A csoport megint valamikor, de megragadni nem nagyon fogunk szerintem. De most(mivel látvány sport) ide is folyik a pénz.

ErrOr 2013.02.12. 16:11:40

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nah pont azt írtad le amit én. 90-es évekbeli dolgokból következtetsz a mai dolgokra. ma azokon bűnözőkön már sárga mellény van...
a real meg a barca most szorul az új adótörvények miatt, és rengeteg adósságuk van. itthon valszeg el sem indulhatnának ezekkel a kondíciókkal :)

ErrOr 2013.02.12. 16:19:39

@ErrOr: ezzel kapcsolatban még valami.
Ma Magyarországon nem tudsz elmenni úgy idegenbe meccsre, hogy ne nyúlnának fel könyékig a seggedbe "motozás" címszóval, minden második alkalommal lefújnak könnygázzal csak mert nem tetszik a pofád, embereket ítélnek el, hiába 15-en vallanak melletted, ha egy rendőr hobbiból mást állít, vagy a tulajdonos kivezettet a stadionból, mert kritizálod a csapat lelketlen játékát.
Ezért nem járnak rengetegen meccsre, van elég bajuk, nem kell, hogy a kedvenc klubjuk meccsén még vegzálják is őket szórakozásból. És akkor most jöhet a "ne hazudozz már bakker".

Vidéki 2013.02.12. 18:57:53

@Zedder:

"miért lesz nekünk magyaroknak jobb attól, hogy más országokból is kivándorolnak?"

Ki mondta, hogy jobb lesz?

De ha nem vetted volna észre, elárulom, hogy mi is részei vagyunk az Európai Uniónak és azok a tendenciák, amelyek másokra hatnak, ránk is hatnak.

Nem kell azt képzelni, hogy az elvándorlás azért van, mert Magyarországon a szabad választások feleslegesek és károsak lennének, mert a „hülye nép” csak olyanokat lenne képes képviseletével megbízni, akik feladatukra alkalmatlanok lennének, akik miatt mennek el emberek Magyarországról is.

Zedder 2013.02.12. 19:17:43

@Vidéki: "Ki mondta, hogy jobb lesz?"

Akkor a faszért jössz a külföldi példákkal! Terelsz, mint mindig...

Kandeláber 2013.02.13. 13:57:11

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ezek szerint fakabát vagy, vagy biztonsági őr.
Egyik esetben sem lehetsz büszke magadra.
Az ilyenek mennek meccsre "biztosítani", vagyis ingyen megnézni a meccset, jó esetben pedig kiélhetik a szadizmusukat, ha gumibotozhatják a nézőket.

bolygóközi 2013.02.16. 15:51:31

@Zedder:
de ott neveli a bevethető egységeit.
Ezek nem barnaingesek, ezek szurkolók. Orbán hű támaszai, sajna már régóta, szinte minden provokációban a nyomaik fellelhetők voltak.
Csak megérdemelnek hálából egy egy stadiont Felcsúti központtal.
süti beállítások módosítása