A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Kommunistahatározó: Fónagy János

2013.01.05. 17:44 garmr

Fónagy János Vilmos 1942. július 11-én született Budapesten.

Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig.

Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt.

Fónagy János 1993-tól a Fidesz tagja.

Fidesz: Magyarországon működő neokommunista politikai szervezet, mely 2000 milliárd forintnyi magánvagyont zsarolt ki a lakosságból. Működése alatt, noha 6 évnyi lehetősége volt rá, nem hozta nyilvánosságra a kommunista rezsimet szolgáló ügynökök listáját, ezáltal a kommunizmus bűntettei támogatójának tekinthető. Tagjai közt jelentős számban találhatóak az előző kommunista éra politikai életében részt vevő személyek. Programjának központi eleme a magánszektor büntetése és az államosítás. 

Fónagy János 2010-től a Fidesz által működtetett kormány államtitkára.

Fónagy János, a napokban történt új megbízatása szerint a rezsidíjcsökkentés érvényesítését vizsgáló kormánybizottság vezetője.

Fónagy János egy 2013.01.04-én tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a kormány január 1-jével az áram, a gáz és a távhő lakossági árának tízszázalékos csökkentéséről döntött. Annak érdekében, hogy ez ténylegesen és mindenhol megtörténjen, vezetésével a kormány, valamint a Fidesz-frakció is létrehozott egy bizottságot.

Közüzemi díjcsökkentés: A kommunista/szocialista kormányok bevett populista eszköze a megcsappant népszerűségük visszanyerésére. Akkor van rá szükség, miután az adott kormány elhibázott voluntarista gazdasági politikája megbukott, ezáltal nincs se gazdasági növekedés, se munkahelyek, az emberek életszínvonala pedig meredeken esik. A kommunizmus/szocializmus hagyományainak megfelelően ilyenkor a magánszektortól várják a helyzet megoldását (jellegükből adódóan az ilyen rendszerek szükségszerűen inkompetensek), de nem a magánszektor lehetőségeinek bővítése, hanem további sarcolása révén.

Fónagy János a Népszabadságnak 2013.01.05-én adott interjújában a következőket mondta:

"Persze feltételezem, hogy az érintett cégek nem örülnek. Természetesnek tartanám, ha a mostani bevételcsökkenést fájlalva tárgyalásokat kezdeményeznének velünk. Mi állunk is elébe. Az, hogy a mostani árcsökkentés mely energiacégekre milyen pénzügyi hatást gyakorol, egyelőre nem ismert. A mérték cégenként különböző lehet, de abban biztos vagyok, hogy az 1995–1996-os privatizációk óta a vevők befektetése bőven megtérült. A sok tekintetben monopolhelyzetű közműszektorban kétségtelenül a mostaninál sokkal nagyobb mértékű közösségi tulajdont látnánk szívesen. Csakúgy, mint számos olyan nyugati országban, amelyek közösségi tulajdonú cégei Magyarországon éppenséggel magánbefektetőként jelentek meg. De ez nincs semmilyen összefüggésben a kormány lakossági tehercsökkentési szándékaival. Nem tudunk azonban, hogyan is tudnánk kitérni az elől, ha egy tárgyalás során valamely befektető eladási ajánlattal élne. Akkor ezt a felvetést is megvizsgálnánk. Csakúgy, mint például az E.ON gáznagykereskedőjének és gáztároló hálózatának ügyében."

A fentiek alapján felvethető, hogy Fónagy János Vilmos kommunista.

 Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

284 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz nyugdíj kommunizmus hitelesség fónagy

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr14999848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, a legyőzhetetlen 2013.01.06. 21:24:20

Nem szívesen lennék most az ellenzék helyében. Két és fél éve kiéhezett hiénákként várják, hogy a Kárpátok gazellája elbukjon a balliberális kormányok által hátrahagyott adósságcsapdában, az IMF és az EU által emelt akadályokban, vagy leterítse a Wall ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdelkader 2013.01.05. 18:29:37

Ez,így nem igaz Kard nincs tisztában a kommunizmus fogalmával.
Ahogy emlékszem-éltem jó néhány tapasztatgyűjtő évet-a kommunizmus lényege röviden:
Mindenki dolgozzon képességei szerint és részesüljön a megtermelt javakból szükségletei szerint.
Fónagy hiába volt az MSZMP tagja soha nem volt kommunista,ezzel nem volt egyedül,sok ilyen szemét úszott a renccer farvizén.
Ellenben tökéletes alteregója egy vadkapitalistának abból a korból amikor a(vad) nagyhalak megették a kishalakat,vagy ez erősebb kutya mindent visz.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.05. 18:36:48

:-)

Nekem a "bolsevista" jelző találóbbnak tűnik, de kezdetnek megteszi a komenyista is :-)

nevetőharmadik 2013.01.05. 18:44:19

És még csak nem is tud róla! Ezek a rohadt kommunistákok jól átb***ták :D

vizsla_barat 2013.01.05. 19:13:40

Azert gondoljuk vegig,a gaz de france megvette a degaz/egazt,igy a magyar koztulajdon francia allami tulajdonba kerult. Mi ez ha nem gyarmatositas?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.01.05. 20:26:59

A KOMCSI ETTÁRS nem vész el, csak ÁTALAKUL, NARANCSBOLSEVIK PATKÁNNYÁ!
Szép példánya ezen ettárs is...

CSAK A FIDESZ!

ÉLJEN A PÁRT!

(A bukta után milyen segget keres nyalni?)

biohouse 2013.01.05. 20:32:55

Abban az értelemben, ahogy a fidesz kommunistáz, mindenéppen az.
Szerintem a helyes kifejezés a posztkommunista, esetleg neokommunista. (és semmiképp nem konzervatív)
Hozzáteszem, az egész MSZP is az.
Tulajdonképpen a két neo (poszt)kommunista párt közötti közeledés egyáltalán nem volna meglepetés.
Sőt, ha egyesülne a két párt, akár főtitkárt is választhatnának.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.05. 20:35:08

@vizsla_barat:

Gyarmatosításnak legfeljebb a kommunisták hívják, kapitalizmusban befektetés a tulajdonvásárlás neve.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.05. 20:44:36

Amúgy érdekes fogalom ez a "köztulajdon", mert nem a közé, hanem az államé.
Ha a közé lenne a tulajdon, akkor a köz tagjai rendelkezhetnének vele.

De nem rendelkezhetnek a tulajdonukkal, tulajdonképpen semmi közük nincs a nevükben birtokolt tulajdonhoz. Az állam, az államot irányító politikusok rendelkeznek vele, épp úgy, mintha a magántulajdonuk lenne, csak épp semmilyen kockázatot nem viselnek, az összes veszteséget a közzel nyeletik le.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.05. 20:51:40

@rdos:

Igen, a Fideszre a bolsevik a legjobb jelző, vagy a sztálinista.

Lenin már 1920ra végleg leszámolt a kommunista eszmével, az utódja Sztálin peig kiírtotta a kommunistákat a Párt nevében.

Mitzimackó 2013.01.05. 21:58:48

@vizsla_barat: fogalmi zavaraid vannak. a gyarmatosítók megveszik az ország dolgait? nem elfoglalják és kirabolják a gyarmatot?

Szúrófény 2013.01.06. 03:27:08

@biohouse: Közérdekű tudnivalók!
„Az uralkodó réteg forradalma csak arra jó, hogy vég nélkül fenn tartsa saját forradalmát (Babeuf, Rendszerváltási komédia)
A felnőtt férfiak általános választójoga ma népszerű vesszőparipa, amely gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, viszont kielégíti a legenergikusabb, de legkevesebb gyakorlati érzékkel rendelkező népréteget. (Owen)
„A demokrácia álarca csak addig kell a buzsoáziának, amíg az, az Ő hatalma előtt pajzs!” Magyar Lajos 1918, de van, aki ezt máig se tudja!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 09:24:53

@abdelkader:

"Fónagy hiába volt az MSZMP tagja soha nem volt kommunista,ezzel nem volt egyedül,sok ilyen szemét úszott a renccer farvizén."

Az igaza baj az lett volna, ha az összes MSZMP-tag tényleg kommunista lett volna. A Fónagy-féle többség tetté a rendszert elviselhetővé.

zollerbá 2013.01.06. 09:54:49

"Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség . Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon.

Adják össze a számokat, s elsápadhatnak, az első, úgynevezett szabadon választott képviselők kétharmada ügynök volt. És akkor gondolkodjanak el azon, milyen lényeges magyarellenes törvényeket fogadott el ez a parlament. Míly mértékűvé vált Hazánk vagyonának ki- és átjátszása? Ha górcső alá veszik az eredményeket , levonhatják a következményeket, egyáltalán nem véletlen kifosztásunk, a jog lábbal tiprása.

De vallassuk tovább a számokat, újabb összefüggésekre jövünk rá. Láthatjuk, hogy a kormánykoalíció ügynökei többségükben piti kis III/III-as besúgók voltak, itt-ott akadt egy-két szigorúan titkos tiszt.(A szigorúan titkos tiszt, a korábbi beszervező, akkor képviselőtárs, csak összevonta szemöldökét, s a spicli úgy ugrált, azaz szavazott, ahogy egykori tartótisztje akarta A pártszínek nem jelentettek akadályt. Az MSZP meg még inkább elemében volt, hiszen tudta, egykori MSZMP-sként kit szerveztetett be.) Az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz mélyen fedett emberei azonban zömében külföldi titkosszolgálatoknak jelentettek, az MSZP emberei elsősorban a KGB-nek, az SZDSZ, meg a Fidesz képviselői pedig az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak és az amerikai CIA-nak."
Lakatos Pál Júdások a magyar parlamentben..

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 10:34:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Úgy, ahogy te konzervatívnak hívod magad :)))

Az összes diktátor valami magasztos, népboldogító ideológiával, eszmerendszerrel leplezi a hatalom öncélú szeretetét. Ezzel magyarázza a nép elnyomását , hogy majd a szép fényes jövőben mindenkinek jobb lesz, csak most egy kis átmeneti időre kell a nadrágszíjon húzni, áldozatokat hozni.
A királyok a kereszténységre, nemzetre, a haza üdvére hivatkoztak, Hitler a német nép világuralkodásra való kiválasztott szerepére.

A kaptafa ugyanaz. Teremts egy vonzó ideológiát, amivel milliókat hülyíthetsz.

Amúgy ajánlom a NEPet(novaja ekonomicseszkaja polityika) a figyelmedbe, ezzel Lenin gyakorlatilag leszámolt a kommunizmussal és mintha most is ez a lenne Pártunk és Ártányunk vezérlő gazdaságpolitikája.

"Az új gazdaságpolitika (oroszul: Новая экономическая политика [novaja ekonomicseszkaja polityika]; rövidítve: NEP) a szovjet gazdaságpolitika formája volt az 1920-as években, amelyben különböző tulajdonformák léteztek együtt a részleges piacgazdaság alapján. Elmélettörténeti jelentősége abban áll, hogy egyrészt rávilágít a Szovjetunió történetének differenciált elemzése szükségességére, másrészt mert a szocialista országokban a legtöbb reformkísérlet számára a NEP ideológiai hivatkozási alap volt."
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Aj_gazdas%C3%A1gpolitika

Lenin halála után, Sztálin a kommunista paraszti és munkásönigazgatás maradékát is felszámolta és pártállami, bürokratikus tervutasításos államkapitalizmust vezetett be, amelyben a tőkeallokációt(a tőkefelhalmozást) a munkás és paraszti osztályok mérhetetlen kizsákmányolásával, az életszínvonaluk mesterségesen alacsonyan való tartásával oldották meg. A Gulagok 10-12 millió rabszolgája erre kellett.

Orbán is lenyomja az életszínvonalat és a 47 ezres rabszolgahad hasonló szerepre volt(van) szánva.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 10:47:09

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ja, és Kínában a NEPet, az ottani, magát máig kommunistának nevező diktatórikus bolsevik párt valósítja meg, a kínai munkás és paraszti tömegek rabszolgának való eladásával és mérhetetlen kizsákmányolással.

Ja, és csak egy poén. Romániában Ceusescu volt pénztárnoka az ottani konzervatív párt elnöke. :)))

lackosor6 2013.01.06. 11:27:35

"Orbán is lenyomja az életszínvonalat és a 47 ezres rabszolgahad hasonló szerepre volt(van) szánva."

Sorba állhatsz 25-30-ért, ha nem tetszik...Anyám két diplomával takarít, mert nem akar ingyenélő lenni!

A gázt, villanyt meg köszönjétek meg Gyula bácsinak, amikor eladták a külföldieknek! Igen, jelenleg a mi adóinkból tartanak el külföldi városokat...Persze akkor senki sem hőbörgött, jó magyar szokás szerint mindenki csücsült a seggén és csak most eszmél, amikor a dolgok kicsúcsosodtak!

2013.01.06. 11:38:27

@abdelkader:

"a kommunizmus lényege röviden:
Mindenki dolgozzon képességei szerint és részesüljön a megtermelt javakból szükségletei szerint."

Aztán a gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy épelméjű ember nem dolgozott, mert nem állt érdekében, de legalább mindenki nyomorszinten élt egy nagyon szűk elitet kivéve.

Az ember szükséglete a kommunizmusban meg olyan, mint Ford vevőpolitikája volt: bármelyik vásárlónk a kívánsága szerinti színben kaphat autót, feltéve, hogy kívánt szín a a fekete.

A kommunizmusban is a szükségleteid szerint részesülsz a javakból, feltéve, hogy lódenkabátra van szükséged, havi 3 deka vajra, 2 kiló kenyérre és 1 liter tejre.
(Magyarország ebből a szempontból speciális helyzetben volt, ott nyugati hitelből tartották magasan az életszínvonalat.)

Módfelett Kényelmetlen 2013.01.06. 11:47:01

@lackosor6: Így van! A magyarok ingyen termelnék az áramot, most meg fizetünk a mocskos külföldieknek érte! Hans-Jürgen König a mi adónkból fűti a jacuzziját télen! Eladták a gázt is, így van, az egész Alföldön szarvasmarha telepek voltak, a seggükbe volt dugva a cső, onnan jött a metán gáz! Jó magyar füvet ettek, abból! Most meg mi van! Gyalázat!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 12:25:45

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Az összes diktátor valami magasztos, népboldogító ideológiával, eszmerendszerrel leplezi a hatalom öncélú szeretetét."

Téves. A marxista rendszer eleve diktatúrának lett megálmodva Marx által. Más nincs. Demokratikus marxizmus nincs és nem is lehet.

"Ezzel magyarázza a nép elnyomását , hogy majd a szép fényes jövőben mindenkinek jobb lesz, csak most egy kis átmeneti időre kell a nadrágszíjon húzni, áldozatokat hozni."

Nem. Olvasd Marxot.

"Amúgy ajánlom a NEPet(novaja ekonomicseszkaja polityika) a figyelmedbe, ezzel Lenin gyakorlatilag leszámolt a kommunizmussal és mintha most is ez a lenne Pártunk és Ártányunk vezérlő gazdaságpolitikája."

Hát nem éppen. Leninnél ez egy részleges gazdasági politika volt, semmi egyéb.

"Lenin halála után, Sztálin a kommunista paraszti és munkásönigazgatás maradékát is felszámolta"

Nem volt mit felszámolni, ilyen önigazgatás sosem létezett.

"és pártállami, bürokratikus tervutasításos államkapitalizmust vezetett be"

Ezt Lenin vezette be. Természetesen nem államkapitalizmust, hanem kommunizmust.

"Orbán is lenyomja az életszínvonalat és a 47 ezres rabszolgahad hasonló szerepre volt(van) szánva."

Felesleges aktuálpolitikai betoldás. Ráadásul butaság.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 12:28:12

@tff:

Erről az orosz vicc:

- Mi lesz a kommunizmus beköszöntése utáni első napon a boltban?
- A felirat a fejlett szocializmus utolsó napján "Hús nincs!", míg a kommunizmus első napján: "Ma senkinek sincs szüksége húsra!".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 12:31:09

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Kínában kapitalizmus van, nem NEP. Kína 20 éve rendszert váltott, ugyanúgy, mint Kelet-Európa. A különbség: a diktatúra fennmaradt.

zozavod 2013.01.06. 13:01:58

Csak Magyaroknak!
Fónagy kezébe akármilyen jó programot adnak, akár milyen nemes indíttatású feladatot, ő művésze annak,hogy sz@rt csináljon belőle. Életrajzában eltitkolta ,hogy az MSZMP tagja volt 1985,ha jól emlékszem.A kommunisták között is voltak bolsevikok, akik a kommunizmus eszméjéből sz@rt csináltak a gyakorlatban. A szocializmus is azért bukott meg,mert Fónagyok csinálták. Azt hiszitek,hogy az MSZMP-én belül nem bírálták őket, ezért kellett nekik a rendszerváltás,hogy hatalmukat átmentsék, s még szegényebben élünk,mint a szocialista rendszerben. Ezt a 80-as években születettek nem látták és nem is érthették, a ma sem érthetik meg. A Fónagy féle bolsevikokat akkor sem szerette senki.Az ő feladata most a parlamenti államtitkárként a következő:2010 júniusában az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezték.
Na ha nem lesz fejlődés , akkor okozóját megtalálják személyében.

zozavod 2013.01.06. 13:27:03

Orbán aszon a jogon jutott be az egyetemre,hogy az apja MSZMP kedvenc volt és KGB ügynök.
LMP -S Schiffer Szakasits ivadék. Önmagukat le kell tagadni,mert önmaguk ellen hoztak törvényt. Mindnek börtönben lenne a helye.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 13:31:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

A közösségi és egyenlőségeszme nem egyenlő Marxxal, ő csak az egyik teoretikusa, de őelőtte elég sok gondolkodó foglalkozott ezzel, sőt, az ősközösség felbomlásával egyre többen művelték világszerte, tehát nagyjából egyidős az emberiséggel. Másrészt nem igaz amit állítasz. Kezdve onnan,hogy Marx fejlett kapitalista országokban képzelte el a kommunizmus megvalósítását, míg Lenin egy elmaradott feudális országban ültette ezt át a gyakorlatba és a rendszerét szocializmusnak nevezte.
Harmadrészt Marx idejében nem nagyon voltak maihoz mérhető tömegdemokráciák, mégha választási színjátékokat rendeztek is az államalkotó közösség egy szűk részének részvételével. A választói és választhatóképességből a politikai nemzet nagyobbik fele ki volt zárva különféle jogkorlátozó cenzusokkal, tehát nem vehetett részt a törvényalkotásban, gazdaságirányításban még névlegesen sem mint manapság, ergo ezek a rendszerek a kisebbség, az elit diktatúrái voltak és Marx ezek ellen hirdetett proletárdiktatúrát.

Pl. a Dél Afrikai Köztársaságban egész 1994ig diktatúra volt, hiába voltak a fehér kisebbségnek demokratikus választások.
hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus#A_kommunista_ideol.C3.B3gia

"Leninnél ez egy részleges gazdasági politika volt, semmi egyéb."

A NEP Lenin halála után is a Szovjetúnió gazdasági rendszere volt az 1930as évek elejéig.
Valószínűleg nem hallottál az amerikai Armand Hammerről, akinek Lenin eladta a fél Ural gyár és ásványvagyonát vagy az antikommunista Fordról, aki a húszas évek közepén traktorgyárakat létesített a Szuban. De gyárat létesített a Parker töltőtollgyár, vagy az olajfúróberendezéseket gyártó National Supply vagy a német Faber.
A nyereséget(profit) dollárra válthatták és kivihették az országból. Hammernak adták el az oroszok a Romanovok műkincs és aranyvagyonát is.

"Nem volt mit felszámolni, ilyen önigazgatás sosem létezett."
Megint csak az ismerethiányodat bizonygatod és nem hallottál a narodnyik és eszermozgalomról, az anarchistamozgalmakról vagy a kronstadti matrózlázadás leveréséről. Ezenkívűl nem hallottál a Felszabadítás szövetség nevű csoportról és a vezetőjéről Pjotr Sztruvéról vagy Tugan Baranovszkijról a munkásönigazgatási eszme kidolgozójáról és a szovjet-orosz polgárháborúról sem, amelyben elég sokféle irányzat vett részt és legfeljebb a bolsevik propaganda minősítette őket cárinak.

"Természetesen nem államkapitalizmust, hanem kommunizmust."
Megint csak ismerethiány, Lenin csak a pártját nevezte át kommunistának, a rendszerét sohasem hívta annak, talán egy rövid szakaszát, a NEPet megelőző hadikommunizmus idejét kivéve.

"Felesleges aktuálpolitikai betoldás. Ráadásul butaság."
Hazudsz, Afrikában a szegénységi küszöb havi 200 dollár, ez nagyjából megfelel a nálunk bevezetett 47ezres rabszolgabérnek. Ezenkívűl a 47 ezres rabszolgabér bevezetésekor Orbánék még munkatáborokban gondolkodtak. Pl. a debreceni stadion vagy az új népstadion építését, csatornahálózatokat, utakat és hasonlókat terveztek munkatáborokba vezényelt embertömegekkel megoldani.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 13:43:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Te élvezed az önalázást?
A fasznak égeted magad az álomvilágoddal?

"Az alkotmány első fejezete szerint a Kínai Népköztársaság szocialista állam, a munkásosztály által vezetett, a munkás-paraszt szövetségen alapuló „népi demokratikus diktatúra”. "
hu.wikipedia.org/wiki/A_K%C3%ADnai_N%C3%A9pk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_%C3%A1llamszervezete#A_KNK_alkotm.C3.A1nya

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 13:51:50

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Attól, hogy a feketét fehérnek mondjuk, az még fekete marad.

A kommunista rendszernek vannak alapvető jellemzői, s legfontosabb NINCS MAGÁNTULAJDON, ez Kínában egyáltalán nem érvényesül, mert Kínában milliárdos és milliomos tőkés tulajdonosok vannak. Azaz per definitionem nem marxista állam, hanem kapitalista állam.

Kapitalista diktatúra.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 13:54:26

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Másrészt nem igaz amit állítasz. Kezdve onnan,hogy Marx fejlett kapitalista országokban képzelte el a kommunizmus megvalósítását, míg Lenin egy elmaradott feudális országban ültette ezt át a gyakorlatba és a rendszerét szocializmusnak nevezte."

A mai marxisták egyik kedvenc érve, hogy Lenin ott rontotta el, hogy egy fejletlen országban próbálta bevezetni a kommunizmust, miközben Marx szerint a legfejlettebb államokban kellett volna. Ez teljesen téves érv. Először is nem igaz, hogy Marx ezt mondta volna. Marx csupán annyit mondott, hogy a kommunizmus a legfejlettebb államokban fog először megvalósulni. Erre azáltal jutott, hogy abból indult ki, hogy a kapitalizmusban az osztályellentétek folyamatosan növekednek, s végül a legfejlettebb országokban elérik a tűrhetetlen szintet, mely miatt a munkásosztály már csak láncait vesztheti, így kitör a forradalom. A gond az, hogy Marx ezen axiómája tévesnek bizonyult: az ellentétek nem növekedtek, hanem csökkentek, s a munkásság egyre jobban kezdett élni a fejlett kapitalista országokban. Emiatt a munkásság egyre nagyobb része a kapitalizmus reformjában és nem eltörlésében lett érdekelt. A forradalmi helyzet egyre csökkent.

Lenin már ismerte ezeket a fejleményeket és végülis igazolta, hogy fentiek miatt a fejletlenebb országokban van nagyobb esély a kommunizmusra. Igaza is lett. Tény, hogy a kommunizmus mint lehetőség az agrárországokban jóval népszerűbb, mint a fejlett ipari államokban. Ma is ez van. A mostani latin-amerikai elmebeteg minileninek (Morales, Chavez, stb) is erre építenek, fő támogatójuk a helyi félanalfabéba szegényparasztság. Másnak a kommunizmus nem alternatíva. Azaz végülis Leninnek volt ebben igaza, nem Marxnak. marx axiómája ismét tévesnek bizonyult. Az ipari államokban a munkásság túlnyomóan a mérsékelt baloldalt választotta a szélsőbal helyett, mert a szakszervezeti harcra és engedményekre alapozó politika sokkal több eredeménnyel kecsegtetett.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 13:56:22

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Afrikában a szegénységi küszöb havi 200 dollár"

Nem éppen. Az afrikai országok jelentős részében akinek van havi 200 dollárja, az már alsó középosztálynak számít.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 13:56:56

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Ezenkívűl a 47 ezres rabszolgabér bevezetésekor Orbánék még munkatáborokban gondolkodtak."

Komolytalan szöveg...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 14:33:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ez a komolytalan szöveg Magyarszág miniszterelnökének a szájából hangzott el:

"A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában" - mondta május végén, a Tv2 Tények című műsorának adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A tavaly hivatalba lépett kormány egyik fő ígérete volt, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 14:42:26

@Anyád, a szúnyogok!!!:

A te szöveged komolytalan, hogy munkatáborokról beszélsz a közmunka kapcsán. Ez két teljesen külön dolog.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 14:43:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Hehe, magántulajdon Sztálin és Lenin Szovjetúniójában is volt.
Magyarországon is Rákosi és Kádár alatt is.
Sőt,még Polgári Törvénykönyv is volt, amely biztosította a magántulajdonos jogait.

A különbség annyi volt, hogy a "szocialista, állami köztulajdon" elsőbbségeket, privilégiumokat élvezett és a köz érdekében el lehetett mások magántulajdonát venni, le lehetett államosítani.
Elvileg Rákosiék is fizettek valami jelképes kártalanításokat vagy kényszerrel vették rá a tulajdonosokat, hogy "önként" adják oda.
Az első IMF hitelt gyakorlatilag ezekre a kártalanítási perekre kapta a Népköztársaság.

Most is ez zajlik.

Kínában is bármit elvehet az állam, a nyugati cégek különféle keresztszerződésekkel biztosítják be magukat vagy épp úgy, hogy a kínai államtól vesznek fel hitelt gyár, üzem, termelőberuházás létesítésre.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 14:47:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Te hol éltél az elmúlt két évben?
Barakvárosokról, csákánnyal, lapáttal való stadionépítési szándékokról, minden szarról beszámolt a sajtó, amit Orbánék terveztek.

"A kormány nem elsősorban gazdasági vagy szociális, hanem rendészeti kérdésként kezeli a közmunkaprogramot, erre utal, hogy megvalósításáért nem a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hanem a Belügyminisztérium (BM) lesz a felelős. A BM-ben létrejön a feladatra egy új államtitkárság, amelyhez a gazdasági tárca ad át 25 státust."

Vagy tavaly még te is kaptál állami narkót és nem vetted ezeket észre?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 14:50:42

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Volt magántulajdon, de abszolút marginálisan. Nem úgy, mint Kínában, Vietnámban, Laoszban manapság - ezek formálisan kommunistának mondjéák magukat mind a mai napig, pedig valójában kapitalista diktatúrák. Igazi marxista rendszer csak Koreában és Kubában van.

panic_button 2013.01.06. 15:22:39

Szétbasszuk, aztán megvesszük olcsóé, ez nem államosítás kollégák, legyen minden az állam kezében, nem kell ide magántulajdon, majd kapsz annyit amennyi jár a közösbõl, éljen az egyenlõség!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 15:28:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Hehe, Észak-Koreában is van magántulajdon, az ottani mobiltelefonhálózatot egy egyiptomi magáncég építette ki és üzemelteti.

Sőt, pár hete arról lehetett olvasni, hogy egy kínai céget hogy basztak át a koreaiak és ezért kivonul onnan.

Hasonló volt az eszközrendszer, ahogy Fónagy elvtárs a közművek köztulajdonba való vételéről szól.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.06. 15:29:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Semennyiben, hiszel, tehát meggyőződéssel hazudsz.

kennyking 2013.01.06. 15:46:19

Fónagy ha csak kommunista lenne....Sokkal több van a számláján ennél.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 15:51:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A Fónagy-féle többség tetté a rendszert elviselhetővé. " - hát kurvára nem. kádár jános és aczél györgy tette a rendszert elviselhetővé. méghozzá azért, mert volt annyi intelligenciájuk(szemben a mostani kurzussal), hogy tudták, meddig szabad elmenni, hogy ne ismétlődjön meg '56. az alsóbb szinteken lévő kommunisták között is voltak jó emberek, de azt állítani, hogy a fónagy-félék tették a rendszert elviselhetővé, takonygerincre vall és óriási patkányság. főleg azután, hogy az illető most hithű konzervatív egy antikomcsi kommunikációt folytató pártban. amit írtál, igazi fideszes szarmaszatolás.

Gáborom 2013.01.06. 16:02:27

Elég egyszerű szemléletet tükröz a poszt.
A szocialista-kommunista államot állítja szembe a liberális-kapitalista állammal.
A baj csak az, hogy az idő közben amortizálta mindkét fogalmat.Ma már nem ezek a jellemzőek, minden átalakult időközben.

Mint látjuk, nemcsak nálunk hanem nyugaton is beadta a kulcsot a globális, teljesen versenyszemléletű, szabad piaci rendszer, mind gazdasági mind társadalmi oldalról.Ettől persze most is igaz, mint 40 éve is, hogy szeretnék én az ő szintjükön lefelé haladni és szenvedni, nem pedig a miénken.

Talán most jönnek rá mindenütt, hogy a gazdaság és a táradalom állapota összefügg, nem minden a profit, nem minden az ultra hatékonyság, mint ahogy nem minden a folytonos növekedés és a folyamatos fogyasztás sem.

Lehet és kell is kritizálni a jelenlegi kormányt, csak nem így, egy kisgyerek szintjén.
A rezsicsökkentés lehetne akár jó döntés is , ha az ellentételét is jó helyről szereznék be.
Abban ugyan van valami,bőven, hogy pl a bankok és más multi cégek vagonnyi pénzeket vittek ki az országból, ahelyett,hogy visszaforgatták volna, de ez egyrészt nem az ő hibájuk hanem annak a korábbi kormányzatnak, akik nem tudtak kölcsönösen előnyös feltételekkel üzletelni velük, hanem hasra estek minden külföldiül beszélő előtt, gondolom jó pénzért.
Viszont a mostani kormány is túlzásokba esik, amikor átpottyan a ló túloldalára.

Az pedig, hogy hol mennyi a komcsi, idővel megoldódik, kihalnak.
Persze vannak bőven követőik, csak már Lenin szobor nélkül. Most ők játsszák a felvilágosult nyugati, européer politikust.
Muhaha, röhögnöm kell az egész bagázson, az egész parlamenten, elempéstől ,mindenestől.
Tragédia!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 16:03:38

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Nem lenne egyszerűbb, ha beismernéd, hogy össze-vissza beszélsz?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 16:06:45

@balage_81 reloaded:

Mítosz amit írsz. Nagy magyar mítosz. A valóság: a magyarok zöme a 70-es, 80-as években támogatta a rendszert és istenítette Kádárt.

A párttagok 90 %-a Fónagy-féle ember volt, azaz olyan aki valójában nem volt kommunista. Ez a szerencsénk. Ha tömegesen lettek volna az országban hívő kommunisták, akkor NAGY szar lett volna, sokkal nagyobb, mint ami ténylegesen volt.

Az meg, hogy most Fónagy melyik pártban van, irreveláns fentiek szempontjából.

KKoppány 2013.01.06. 16:07:04

Csak a történeti hűség kedvéért: 1985-ig volt az MSZMP tagja. Ugye?
Én éltem akkor, és úgy emlékszem, az MSZMP-ből nem volt szokás kilépni. Kizárni volt szokás embereket, ami akkoriban súlyosabb büntetés volt, mint az életfogytiglan. Kizárni azokat volt szokás, akik súlyos rendszerellenes cselekedetet hajtottak végre.

Ettől még természetesen lehet Fónagy és a Fidesz is kommunista, ez csak egy pixelhiba a teljesen vörösre festett képen.

Gyuri bá 2013.01.06. 16:09:42

Egyre jobb, ha így haladunk az év végére ingyen kapjuk a villamosenergiát, gázt, vizet stb. Ezt a rendszert akarták bevezetni a SZU-ban,-nem sikerült.Nekünk sikerülni fog. Hurrá!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.06. 16:13:08

Fónagy elvtárs, fajtárs nemcsak kommunista, hanem vérvádazik is.

www.youtube.com/watch?v=xbb5lGdurms

+ tudtommal ő a főmufti a MÁV-nál is, ami önmagában sokat sejtető. Csodálkozom, hogy a chicagói hollópert nem veszítettük el végül (?).

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.06. 16:18:28

Miért bántjátok Fónagyot, csakazémer kommunista? Világnézet miatt nem illik senkit bántani, mert arról nem tehet! 1933-ban is így kezdték a nácik, aztán az lett a vége, hogy gázkamrákban égették el a kommunistákat!

Rendes dolog a Fidesztől, hogy egy üldözött nácitúlélőt ilyen felelős posztokra nevezett ki!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.06. 16:19:52

Követelem, hogy kárpótolja az állam a kommunistákat a nácik és a nyilasok idején elszenvedett üldöztetésekért és a haláltáborokért!!4

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.01.06. 16:20:41

@vizsla_barat: Gyarmatosítás során viszonylag ritkán történik adásvétel, s amennyiben igen, akkor sem a gazdát cserélő javak kurrens árán, illetve a felek közötti ordító információs aszimmetriával (lásd Manhattan esetét).

Aránytalan áron vettek-e magyar energiaszolgáltatókat?
Volt-e akkora tévedésben a magyar fél az ügylet tárgyát és következményeit tekintve, mint az amerikai bennszülöttek?

Akkor meg mi van?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 16:29:32

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: na találd már ki a végén, hogy itt milyen derék emberek voltak, akik pártkatonaként tulajdonképpen a népet szolgálták, véletlenül se magukat, persze. fónagy titokban építette a kapitalizmust nem? valójában úgy lapított a rendszer mélyén, mint szar a fűben. az állításod az én állításomat erősíti, ha az emberek imádták a rendszert, az nem azért volt mert a helyi kiskirályok így alakították (szart se csinálhattak a főmuftik engedélye nélkül), hanem azért, mert a rendszer felfogta, hogy hétvégi telekkel és zsigulival be lehet fogni az emberek száját. a fónagy-félék elvtelenül kiszolgálták ezt a rendszert, ami nem lenne baj, ha nem álltak volna be a legharcosabb antikommunistának utána. ezt mondjuk ügyesen elhallgatod, de megszoktam a fideszesektől a takonygerinc-effektust

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 16:31:14

@vizsla_barat: ez kérlek befektetés. de most már megkérdezem egy vérhülyétől, annyit köptetek be baromságokat a fórumokra: nem TÖKMINDEGY az neked, hogy milyen tulajdonú cégtől jön az áram? te barom, te.

Pussy Riot (törölt) 2013.01.06. 16:35:41

Kedves KARD!
Tudjátok miért nincs blogom az atomfizikáról?
Mert nem értek hozzá.

Gera 2013.01.06. 16:36:42

Én elvileg nem ellenezném, hogy a közművek állami tulajdonban legyenek, lenne ennek értelme, de itthon ez azt jelenti, hogy piaci áron megvesszük hitelből, majd telenyomják haverokkal, akik aztán szétlopják az egészet és még szarul is működtetik. Ez így együtt többe kerül, mint a külföldi befektető profitja.

01234567 2013.01.06. 16:50:17

@Mitzimackó: Üveggyöngy, fésű, tüzesvíz? Mond valamit? Kelet-indiai társaság, Cecil Rhodes? Tanulj normális történelmet.

01234567 2013.01.06. 16:52:16

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nekem meg ők tették azt a rendszert elviselhetetlenné. Meg ezt is.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 16:55:39

Engem az még nem is zavarna, ha teszem azt, Fónagy kommunista. Az már annál inkább, ha ezt polgári-keresztény-turulpettyes mázzal "mimikrizik". És ez nem is (csak) Fónagy hibája, ez az egész áljobboldali álkonzervatív tolvalyok gyülekezetének (értsd: Fidesz) baja, de nem is az övé, hanem a mienk. És még valakiké különösen, azoké a jobboldali konzervatív embereké, akik nem találnak ma egy tisztességes konzervatív pártot.

légügyi megfigyelő 2013.01.06. 16:58:12

@abdelkader: azt hiszem, Kard épp arra a groteszk vonulatra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy egy keresztény-konzervatív-polgári, meg Isten tudja mi mindenféle - egyebek között antikommunista - párt kormányának egyik tagja miket beszél. És amiket beszél, az tagadása mindennek, ami polgári, meg konzervatív, meg... stb.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 17:01:25

@balage_81 reloaded:

Persze, lapítottak, ez nyilvánvaló. De ez miért baj? A lényeg: a 80-as évekre már tele volt a Párt normális antikommunista emberrel, ez a tömeg meggátolta, hogy a kommunista kisebbség esetleg fordulatot idézzen elő.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 17:02:57

@01234567:

Jobban örültél volna, ha minden pozícióban hithű marxisták lettek volna? Nem hiszem...

01234567 2013.01.06. 17:10:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Minden esetre jobban örültem volna, ha nem elvtelen, ezért karrierista, velejéig korrupt törtetők ültek volna, akik ráadásul tehetségtelenek. Dettó mint most. Mert szinte ugyan azok.
Tudod miért utáltam az előző rendszert? A káderei miatt. És miért ezt? Mert ugyan azok a káderek csinálják, vagy a kinevelt utódjaik, ugyan azzal a mentalitással. Ezért nem is volt nekem rendszerváltás...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 17:20:12

@01234567:

Mi a jobb: egy téveszmében hívő fanatikus vagy egy normál ember, aki építi saját karrierjét? Szerintem az előbbi közveszélyes.

A Kádár-rendszer azért lett élhetőbb, mert a fanatikusok helyére törtetők kerültek minden szintem, az alsó szinttől a legfelsőig.

Mert én ismertem hívő komcsit is. Na ha azok lettek volna hatalmon, akkor tényleg megnézhettük volna magunkat!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 17:24:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: van azért logikai ellentmondás itt bőven. ha valaki lapít, akkor nem tudja a rendszert mások ellenében elviselhetővé tenni. azt teszi, amit a gazdái mondanak neki, lásd a mai fideszt és kiszolgálóit.

Makkasz 2013.01.06. 17:25:43

Persze hogy kommunista. De ezek a céges tárgyalások, "stratégiai megállapodások", aminek mindenki issza majd a levét, nem csak a magáncégek befektetői, valamint a büszke burzsoázia építés közpénzből a kommunistán túl egy másik jelzőt is érdemelnek:

MAFFIAKORMÁNY

pánpéter 2013.01.06. 17:29:22

A posztoló álláspontja ezek szerint az, hogy nem közüzemi díjcsökkentés kell, hanem pont az ellenkezője, díjnövelés kell.
Merjünk ugye nagyot álmodni, kicsit emelni minek, emeljünk egyből 50-60%-ot. Aztán lesz ami lesz, de legalább dől a lé.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy mi volt a poszóztoló álláspontja, amikor évente 20-30%-os gázáremelés volt. Gondolom akkor is ment a rinya, csak akkor az emelés miatt... Jó, hát vannak olyan tipusú emberek, akiknek minden büdös...
Egyébként meg, talán nem kellett volna eladni a nagy állami vállalatokat a büszke valóban kommunistáknak, és akkor nem itt tartanánk. Ha a francia államnak megérte megvenni a magyar energiaszektrot, nekünk miért nem érte meg megtartani?
No, és hát, kik is privatizálták szét az országot? Suchman Tamás volt a fő privatizátor? Meg Horn? Vagy hogy is volt? Emlékszik a posztoló?
Lássuk csak, 2010 janári hír: "Az energia szektor szereplői sikeres éveket zártak. Adózás előtt 176,9 milliárd forint nyereséget értek el a magyarországi áramcégek, termelők, elosztók, kereskedők. A kereskedők 56,6 milliárd forint adózás előtti profitja az adott időszakban 81 százalékkal nőtt."
No, hát majd ha lesz egy percem, akkor elmorzsolok egy könycseppet szegény szerencsétlen kifosztott, kizsigerelt energiaszektor szolgáltatókért...
Írnád azt, hogy utálod a Fideszt, mennyivel egyszerűbb lenne, mint leírni baromságokat. Te barátom azt a liberális, a piac mindenhatóságára esküsző elvet és hitvilágot véded, ami 2008-ban akkorát bukott, mint ide Jeruzsálem. 8 éven keresztül ebből az országból talicskával tolták ki a pénzt a piac mindenhatóságában hívő liberálisok. No, hát most kicsit más történik. Hogy ez neked miért fáj? Ki tudja...

Frőczy Sanyi 2013.01.06. 17:34:43

@Counter: kiszámolták, ha az indiánok bankba tették volna a Manhattamért kapott pár dollárt, akkor az ma sokkal többet érne, mint az egész sziget. Akkor ez most aránytalan, vagy sem?

Frőczy Sanyi 2013.01.06. 17:38:06

@pánpéter: aha, a közmûcégek gáztermelõk is, ugye? Nekik ingyen van a gáz, nem annyiért, amennyiért az oroszok adják. Oké, legyen ingyen a gáz.

naugye! 2013.01.06. 17:43:09

@pánpéter: "A posztoló álláspontja ezek szerint az, hogy nem közüzemi díjcsökkentés kell, hanem pont az ellenkezője, díjnövelés kell. "
Hol olvastad ezt te fasz?

Mária 2013.01.06. 17:44:22

@KKoppány:

"Én éltem akkor, és úgy emlékszem, az MSZMP-ből nem volt szokás kilépni. Kizárni volt szokás embereket, ami akkoriban súlyosabb büntetés volt, mint az életfogytiglan. "

*

Szokás nem volt, de zsarolási potenciál volt benne, hogy ha nem kapod meg ezt vagy azt, akkor "leteszed a párttag-könyvedet az asztalra".

Lehet, hogy Fónagyot a szaván fogta a párttitkár elvtárs és letetette vele a tagkönyvét az asztalra :)

Bár nekem inkább megélhetési kommunistának tűnik a Janó, akinek csak addig kellett az MSZMP-tagság, amíg a "csúcsírói" munkaköréből fel nem kapaszkodott vele az Ózdi Kohászati Művek vezérigazgató-helyettesi pozíciójába:

*

Dr. Fónagy János
Parlamenti államtitkár

1962- Budapesti Építők SC, csónaképítő asztalos

1964-1965 Ózdi Kohászati Üzemek, csúcsíró

1966-1967 Ügyvédjelölt

1967-1968 Ózdi Járási Tanács, igazgatási csoportvezető

1968-1981 Termelőszövetkezeti jogtanácsos

1981-1988 Ózdi Kohászati Üzemek, vezető jogtanácsos, gazdasági
vezérigazgató h.

1988-1998 Régió Ózdi Szerkezetfejlesztő Kft., ügyvezető igazgató

1998- Országgyűlési képviselő

2010– Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, parlamenti
államtitkár

Via: www.kormany.hu/download/a/6f/60000/fonagy-janos.pdf

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 17:46:25

@balage_81 reloaded:

A mai helyzet egész más mint a kommunista rendszer, nem érdemes ilyen párhuzamot vonni.

A "lapító törtető" azzal tette a diktatúrát emberibbé, hogy nem lettek komolyan véve a rendszer alapelvei.

Elmondok egy történetet. Igaz történet. A 80-as évek elejéről. Nem velem történt, de ismerem a történet forrását.

A helyi hívő komcsi egy 20 éves srác volt. Ő javítani akarta a rendszert. Szerinte minden baj abból származott, hogy már senki sem veszi komolyan Marxot és Lenint. Ő lett a KISZ-titkár. A szokásos laza hülye gyűlésekből valódi ideológiai szemináriumokat csinált. Persze a KISZ-tagság zöme bojkottálni kezdte a gyűléseket, hiszen senki sem akarta Marx és Lenin ostabaságait hallgatni.

A srác meg nagyon megsértődött, mert ő komolyan hitt mindenben.

Aztán amikor KISZ-jellemzéseket kellett írni a felvételihez, ő azt is komolyan vette. Ha 81-ben születtél, akkor erről nyilván semmit sem tudsz. A lényeg: 88-ig kellett KISZ-jellemzés a felvételihez. Ez jellemzően úgy zajlott, hogy mindenki megírta a saját jellemzését, pár sablonmondat alapján, majd azt olvasatlanul aláírta a KISZ-titkár. De ő, a hívő, nem így tett, ő valódi jellemzéseket írt, pl. beírva néhány srácnál, hogy "nem javaslom a továbbtanulását".

Persze az érintettek feljelentették őt a párttitkárnál, aki történetesen egy normális ember ("törtető, lapuló") volt. A párttitkár ellenőrizhette a KISZ-titkárt. Amint a pártitkár meglátta a jellemzéseket, dühbe gurult és hivatta a KISZ-titkárt. Kb. a következőt mondta neki úgy hogy szóhoz sem engedte jutni "ide figyelj, te szemét fasz, te minek képzeled magadat, 17-18 évesek életét akarod félbetörni? holnapra vagy behozod az irodámba az összes szar jellemzést újraírva, a szokásos sablonszöveggel, vagy ha nem, én tényleg tönkre tezem a szar életedet, te buzi állat, a Pártból is kizáratlak, majd kitalálok valamit ellened, most takarodj a kurva anyádba!".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 17:50:50

@Mária:

Ha 12 hónapig nem fizettél tagdíjat, megszűnt a tagságod. Tudom, mert annak idején, a 80-as évek végén, egy ismerős így lépett ki, abbahagyta a tagdíj fizetését. Kilépni nyíltan félt, de tag sem akart maradni.

Mária 2013.01.06. 17:53:47

@pánpéter:

"A posztoló álláspontja ezek szerint az, hogy nem közüzemi díjcsökkentés kell, hanem pont az ellenkezője, díjnövelés kell."

*

Nem, kis barátom, a posztolónak nem ez az álláspontja.

Te vagy az, aki jó fidesztroll módjára kiforgatod a posztoló álláspontját.

A Fidesz azért majomkodik az energiaárakkal, mert be van szarva, hogy a sok nyomorban élő embernél betelik a pohár, és idő előtt elhajtják őket a picsába.

Valójában az lenne a dolga, hogy gazdaságot élénkítsen, hogy több munkahely legyen és magasabb munkabérek legyenek. Hogy ne legyenek az emberek többhónapos elmaradásban a számláikkal.

Ehhez azonban nem ért a Fidesz. Ezért abban bízik, hogy ha majomkodik az energiahordozók fogyasztói árával, akkor majd lesz haverfelvétel a választópolgároknál.

Haverfelvétel nem lesz.

A választók nem felejtenek és nem bocsátják meg a Fidesznek az elmúlt három évet.

Vitéz László 2013.01.06. 17:54:24

ne az én REZSIM csökkennyen !
nagyobb szükség lenne
az orbán REZSIM csökkentésére...

Vitéz László 2013.01.06. 17:56:15

"Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig.
Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt."

a kommunyista rencer nagyon MEGHURCOLTA...

(fekete sofőrös Volgával)

Vitéz László 2013.01.06. 17:57:25

@Mária: "A választók nem felejtenek és nem bocsátják meg a Fidesznek az elmúlt három évet. "

reméjjük a kubatov lista pontos...
és a párt (mafia) tagnyilvántartás...

nem szeretném
ha a fideszesek hanyagsága miatt ártatlan áldozatok lennének...

kennyking 2013.01.06. 17:57:54

@balage_81 reloaded:
Ritka eset.Egyetértek veled ! Szórol szóra.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 17:58:25

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: na és a főmufti miért küldhette el az anyjába a lelkes KISZ-titkárt ebben a bájos történetben? rákosi alatt is megtehette volna ezt, vagy akkor jött volna érte a fekete autó? egyébként két okból teljesen irreleváns a sztori:

1. az emberek többsége a központilag eldöntött javakból részesült, a gmk, a zsiguli és a hétvégi telek, meg hofi, ezek nem a helyi jólelkű titkárok jóindulatán múltak, ezek a rendszer természetes építőkövei voltak a KB döntése alapján
2. itt nem arról van szó, hogy fónagy mit csinált akkoriban, ezt te sem tudod és én sem, hanem arról, és akkor itt jön a nagybetű: HOGY A FIDESZ TAGJAKÉNT POLITIZÁL ÉS KOMMUNISTÁZIK A TÖBBI HÜLYÉVEL.

remélem így már világos lesz

Mária 2013.01.06. 18:01:28

@Vitéz László:

Most megyek, és idézlek Facebookon :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:02:11

@balage_81 reloaded:

"na és a főmufti miért küldhette el az anyjába a lelkes KISZ-titkárt ebben a bájos történetben? rákosi alatt is megtehette volna ezt, vagy akkor jött volna érte a fekete autó?"

Minek fekete autó? Egyszerűen keresztbe tesz neki és annyi.

Rákosiék alatt még hívő komcsik éltek vissza a hatalmukkal, Kádárék alatt már egyre inkább normál opprtunista alakok? Neked melyik lenne jobb?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 18:02:32

@Mária: el lesznek ezek söpörve a *csába. érzik, tudják, ennyi volt. a 2010-es lendület már a múlté, most már nem lehet maszatolni az elmúlt 8 évvel, ez a szar már rajtuk szárad meg. és sajnos/szerencsére 2013 sem hoz olyan növekedést, ami érdembe javítja a közérzetet. vagyis '14-ben mennek a levesbe. csak a komenistáknak legyen eszük, és ne azt várják, hogy baja és szekeres elvtársakra kelljen szavaznunk

kennyking 2013.01.06. 18:04:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
:)
Basszus ! Rólam is írtak ilyen jellemzést.nem javasoltak.Az volt a bűnöm, hogy nem voltam hajlandó 10Ft-ért képeslapot venni a nicaraguai gyerkek megsegítésére.Az indokom az volt, hogy egy szegedi kislánynak gyűjtöttek a müncheni műtétjére a tv-én keresztül.Úgy voltam vele, hogy először a magyarokon segítsünk, és ha jut, akkor akár másoknak is.Egy ilyen piti ügy miatt nem javasoltak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:05:05

@balage_81 reloaded:

"HOGY A FIDESZ TAGJAKÉNT POLITIZÁL ÉS KOMMUNISTÁZIK A TÖBBI HÜLYÉVEL"

Ez valóban hülyeség, de nem erről vitáztunk.

Én meggyőződéses antikommunista vagyok, s pont ezért utálom a felesleges komcsizázást. Semmi értelme, sőt kontraproduktív.

Egyébként tudok biztos forrásból olyan mai fideszesről, aki az akkori hatalmával tényleg tönkre tett embereket. (Nem a Fónagy, de hasonló magasrangú fideszes.)

kennyking 2013.01.06. 18:06:48

@Vitéz László: Demszky egyszer nyilatkozta, hogy amikor fojtogatta a diktatúra, New Yorkba ment szabad levegőt szívni.
Őt is fojtogatta a rencer elég rendesen.

Vitéz László 2013.01.06. 18:07:15

@Mária: :)))

hát ja az elsőgyöngyszemeim között volt pl
a "nertársak és nertársnők!"

aztán a (már nem) dr. snitt pálesz korában csak ugy szortam...

aztán ezek beolvadnak a népkultúrába:)
bár érdekes volt visszahallani tévéből humoristáktól
becsületükre szólva említve hogy blog alól halászta:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:07:59

@kennyking:

Nekem ilyen problémám nem volt. Nem léptem be a KISZ-be, mégis lett teljesen pozitív KISZ-jellemzésem - ez már 1985, a Kádár-rendszer rothadásának előrehaladott stádiuma. Előtte megkérdezták "te, figyelj, hol akarsz tovább tanulni?", mondtam hol, mire beírták, hogy oda javasolnak. Nem vicc.

Vitéz László 2013.01.06. 18:08:52

@kennyking: :))) ja ja...

mint a leprástól úgy húzódtak el az igazi ellenzékiek...

köztudomású volt hogy ÜGYNÖK...
amugy a komcsi csalágya miatt sem lehetett "őszinte ellenzéki"

rohatt hitvány banda ez...
gerinctelen alkalmatlan tetűk MIND

collateral collector (törölt) 2013.01.06. 18:11:58

Nyílt zsarolással, nyomásgyakorlással, kényszerítéssel ráveszik a külföldi befektetőket, hogy nyomott áron adják el részesedésüket a magyar államnak. Aztán majd egyszer ezeket az államosított "nemzetstratégiai jelentőségű" ágazatokat szépen kiprivatizálják a haverjaiknak.

komplikato 2013.01.06. 18:15:24

Kíváncsi leszek erre az "elszámoltatásra", ha annyira lesz valós és reális, mint a béremeléseknél 2011/2012 elején, akkor kidobott fillér amit ráköltenek, elszabotált munkaidő amit vele töltenek majd. És tök mindegy lesz volt komcsi aki vezeti vagy sem ...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 18:17:18

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem "hülyeség", hanem gerinctelenség. ha meg zavar a komcsizás, akkor legyél kedves és ne mosdasd az exkomcsikat, akik ma már nemzeti szalaggal kötik át a végterméküket is. egyébként ilyen hülyeséget leírni, mint te, hogy a fónagyok tették élhetővé a rendszert, ez megint mi? az interneten már mindent lehet...fónagyok döntöttek a gmk lehetőségéről mi? ők engedték hofit fikázni a rendszert ugye? ők találták ki a 3T programját. eszement hülyeségeket beszélsz.

HaKohen 2013.01.06. 18:31:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Sajnos, a SZU történetében teljesen tájékozatlan vagy. Pl. csacsiságokat beszélsz a NEP-ről, Sztálinról stb. Nem szeretném ismételni, amit @Anyád, a szúnyogok!!!: részletesen leírt.

Természetesen lehet vitatkozni a véleményével, de az általa leírt tényekkel nehezen. Aki halványan is ismeri a korabeli történelmet, az láthatja, hogy az ő érvei alapulnak valós tényeken.

Abban viszont igazad van szvsz, hogy ami ma Kínában van, az nem nevezhető NEP-nek. Egyébként sem célravezető korábbi történelmi korszakok képződményeit egy-az-egyben áttenni egy jóval későbbi korba. A történelmi analógiák is soxor sántítanak. Így a mai Orbán-kormánynak sem a legdicsőbb tette amiről vitatkoztok - ám azt sem hasonlítanám a NEP-hez (persze, a hadikommunizmushoz sem), esetleges formai hasonlóságok és jogos indulatok ellenére sem.

Viszont Marxtól nem túl sokat olvashattál, ha a későbbi, rá hivatkozó diktatúrákért és diktátorokért is őt teszed felelőssé. Közük nincs hozzá, csak nevükben voltak marxisták.

Az meg teljesen szélmalomharc, ami az állítólagos mai marxistákról írsz az orosz forradalom (Lenin) kapcsán. Az, hogy szegény országban győztek, az éppen egy több évtizeddel ezelőtti ideológiai izé ideológiai érve volt a sztálini diktatúra alátámasztására. Mai marxisták? Röhej.

Bigskorpio 2013.01.06. 18:35:03

Csak egy kérdés: Ha pártunk és kormányunk kitalálta, hogy 62 éves korban MINDENKIT nyugdíjazni kell, akkor mi az édesanyja rücskös p...ját keres ez a faszi 69,5 évesen a közszolgálatban?

HaKohen 2013.01.06. 18:40:48

@zollerbá:

Végre! Gratula, hogy ideidézted Lakatos Pálnak, a Vasárnapi Újság egykori klasszikus és méltatlanul háttérbe szorított főszerkesztőjének szövegét. Ideje volt mindenkinek megismerni az igazságot. Sőt: az Igazságot!

Nagyon halkan és négyszemközt megsúgom neked, hogy személyesen jelen voltam a magyar parlamentben annak a kitüntetésnek szigorúan titkos átadásán, amellyel a CIA, a KGB és a Moszad, e három, szigorúan titkos testvérszervezet szigorúan titkos főnökei jutalmazták nevezettet a magyar pártokban megbújó szigorúan titkos tisztek szigorúan titkos leleplezéséért.

Ők hárman kértek engem - természetesen szigorúan titokban - személyesen, hogy legyek ott azon a szigorúan titkos rendezvényen a szigorúan titkos utókor képviseletében.

És lőn.

Módfelett Kényelmetlen 2013.01.06. 18:42:16

@pánpéter: Igen, a 2008-as válság után átvették az irányítást az államok beleugatva a piaci folyamatokba. Azóta töretlenül szárnyal a világgazdaság felfelé mi? Ébredj már fel te kommunista droid. A közüzemi díjakat nem a cégekre vert sarccal kell csökkenteni, hanem pl a 27%-os áfát kéne levinni. Ja, hogy akkor nem lenne miből eltartani az állami sleppet. Hát igen ez a kommunizmus börtöne. De te ezt szereted látom.

@Bigskorpio: A te adó forintjaidat. Meg az enyémet. És nem is csak keresi, hanem meg is kapja.

Gera 2013.01.06. 18:43:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szerintem van itt egy félreértés. Kommunistának lehet nevezni a ténylegesen ilyen elvekkel szimpatizáló figurákat, de lehet így hívni a rendszer elitjét és a seggnyalóikat is. Előbbiek 56 után szép lassan háttérbe szorultak, utóbbiak meg elég jól átvészelték a rendszerváltást is. Egy részükről nyilván el lehet mondani, hogy miattuk volt élhető a rendszer, másik részük meg egy tetű volt és ma is az.

2013.01.06. 18:43:30

@pánpéter:
Miért volt privatizáció Magyarországon? Nem tudod? A 70-80-as években az országot csak a nyugatról felvett hitelek tartották életben. Fejlesztésre egy fillér sem jutott. Jött a rendszerváltás, de pénzünk attól még nem lett.
Szerencsére volt amit nem privatizáltunk, legyünk büszkék. A MÁV-ot nem adtuk a gaz nyugati imperialisták kezébe, hanem fölfejlesztettük világszínvonalúra saját pénzen, ide járnak a világ minden tájáról megcsodálni.
Ha fűteni akarsz, akkor van gáz a csőben? Ha felkapcsolod a kapcsolót, világít a lámpa? Ha el akarsz utazni falura az ország másik végébe, akkor a MÁV-val utazol?
Vagy szeretnéd, ha minden közszolgáltatás MÁV színvonalú lenne? Mert én nem.
A szocializmus jólétét valakinek meg kell fizetnie. Mi vagyunk azok. Akkoriban nem éheztünk mint a románok vagy a lengyelek, mehettünk nyugatra, nem úgy, mint az NDK-sok. Sokba került a legvidámabb barakknak lenni.

HaKohen 2013.01.06. 18:47:34

@Módfelett Kényelmetlen:

Csak azt mondd meg, hogy ki az a Hans-Jürgen König?

@lackosor6: azóta is tövig rágja a körmét, hogy megtudja.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:50:42

@balage_81 reloaded:

Senkit nem mosdatok. A véleményemet mondom. Szerintem a cikk alaphangja hibás. A fideszes komcsizásra ez nem válasz, a cikk ugyanabban a hibába esik.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:51:42

@HaKohen:

"Sajnos, a SZU történetében teljesen tájékozatlan vagy."

Ne viccelj! 5 évet szovjet iskolába jártam...

01234567 2013.01.06. 18:53:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mi nem egyről beszélünk. Erre jöttem rá, a hozzászólásaid olvasva.
Amiről te beszélsz, azok a normális emberek, ők is ideológiától független teszik a dolguk. Tisztességgel, a beosztásukban tehető legjobbat, legkorrektebbet. Ilyen akkor sem sok volt, mára szinte eltűntek, erősebb a kontraszelekció. Én a karrierista, gerinctelen, törtetőről beszélek, aki maximum érdekből tesz jót, azt is felfelé, lefelé soha...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:54:13

@balage_81 reloaded:

"fónagyok döntöttek a gmk lehetőségéről mi?
ők engedték hofit fikázni a rendszert ugye? ők találták ki a 3T programját"

Nyilván nem. Fónagy nem volt vezető pozícióban. De a nála magasabb rangúak.

Hofi SOSEM "fikázta" a rendszert egyébként. Az tilos volt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:55:31

@HaKohen:

"Viszont Marxtól nem túl sokat olvashattál, ha a későbbi, rá hivatkozó diktatúrákért és diktátorokért is őt teszed felelőssé. Közük nincs hozzá, csak nevükben voltak marxisták."

Nem igaz. Lenin és Sztálin hű marxisták voltak, semmiben sem tértek el az eszmétől.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 18:58:31

@balage_81 reloaded:

A tények objektív leírása. S nem a buta lista, amit terjesztenek, hogy pl. "OV apja pártitkár volt", meg hasonlók. Az igazat kell elmondani a kommunizmusról.

Arra ugyanis, hogy "fújj, kommunista" nem az a válasz, hogy "beee, OV apja is párttag volt meg Kövér nagybátyja", mert ez ugyanaz az aljas, demagóg szint.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:03:17

@01234567:

Gerinctelen, másoknak ártó ember volt, van, lesz. De ezek nem feltétlenül azok, akik a kommunizmusban párttagok voltak.

Lehet, hogy Fónagy a világ legrosszabb embere - nem tudom az-e, nem ismerem személyesen -, de ha az is, nem azért az, mert párttag volt.

Voltak normális párttagok, s hülye párttagok. S normális nem-párttagok, s hülye nem-párttagok is.

Márpedig itt a cikk arra van kihegyezve, hogy Fónagy 1985-ig párttag volt. Ez az mi nekem nem tetszik, ez demagógia.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 19:04:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nagyjából tudsz is arról valamit, amiről írsz? hát végülis tényleg, nem fikázta. csak az elvtársakat, meg a melósok hülyeségét, meg úgy mindent. azt tényleg nem mondta ki, hogy legyen rendszerváltás. sajnos nem komolyan vehető, aki már az alapvető tényeket is letagadja/nem tudja. viszont beszédes, hogy azért mégis csak elismered, hogy nem a fónagyok hozták a lényegi döntéseket. akkor itt tán be is fejezhetjük, mégse miattuk volt élhető a rendszer. csak tudnám ehhez miért kellett 5 komment...

"A tények objektív leírása" - objektív tény az, hogy a fideszben sok exkommunista van. erre emlékeztetni azokat, akik antikommunistának hazudják magukat és folyton lekomcsiznak mindenkit, ez mitől is nincs rendben? egyébként kurva nagy álnaivitás amit csinálsz, mert te is tudod, hogy két perc alatt megbélyegeznek bárkit, aki nem hozzájuk csatlakozik. a vita veled tökéletesen értelmetlen, be is fejeztem.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 19:06:17

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: halló, halló, önellentmondás:

" A Fónagy-féle többség tetté a rendszert elviselhetővé"

vs

"Lehet, hogy Fónagy a világ legrosszabb embere - nem tudom az-e, nem ismerem személyesen -,"

djukel 2013.01.06. 19:25:53

@pánpéter: egyszerű demagógia minden szavad

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:27:58

@balage_81 reloaded:

Ismerem Hofi összes számát. Sőt tavaly meghallgattam az összeset újra, megvan az egész. Amolyan Hofi-fan vagyok, bár csak a rendszerváltás ELŐTTI munkásságát szeretem, az zseniális. A rendszerváltás után halvány árnyéka lett magának, nem tudott alkalmazkodni a cenzúra hiányához, a szólásszabadsághoz.

Szóval mutass nekem "rendszerfikázást", nincs ilyen. Ha lett volna, repült volna azonnal.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.06. 19:29:34

@légügyi megfigyelő: a Zsidesz úgy keresztény, mint Fónagy. Egészen pontosan ószövetségista, szemet szemért, sérelemért bosszút.

Egy igazi keresztény elhatárolódik az Ószövetségtől, és az Újszövetség alapján él. Ebbe nem férnek bele sem a zsidók, sem a neokohnok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:29:41

@balage_81 reloaded:

"egyébként kurva nagy álnaivitás amit csinálsz, mert te is tudod, hogy két perc alatt megbélyegeznek bárkit, aki nem hozzájuk csatlakozik"

Ez nem jelenti azt, hogy le kell süllyedni ugyanarra a szintre. Szerinted a helyes válasz az ellendemagógia, szerintem meg nem - ez a különbség köztünk.

2013.01.06. 19:31:22

@tff: (Magyarország ebből a szempontból speciális helyzetben volt, ott nyugati hitelből tartották magasan az életszínvonalat.)

Hülyeség.

2013.01.06. 19:33:22

@balage_81 reloaded: Ezzel a gondolkodni próbáló birkával fölösleges belemerülnöd a beszélgetésbe. Sajnos nem vitaképes.

2013.01.06. 19:34:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szóval mutass nekem "rendszerfikázást", nincs ilyen. Ha lett volna, repült volna azonnal. "

Demagógia.

2013.01.06. 19:43:10

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Ez nem jelenti azt, hogy le kell süllyedni ugyanarra a szintre. Szerinted a helyes válasz az ellendemagógia, szerintem meg nem - ez a különbség köztünk. "

Majd a papbácsi megmondja, mi a véleményed.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 19:43:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: bizony, mindig beléjük futok. most is:

"nem tudott alkalmazkodni a cenzúra hiányához, a szólásszabadsághoz." - tehát hofi a cenzúra alatt élt és virult, indirekt ezt állítja. annyira ismerheti hofit, mint marxot.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:47:03

@balage_81 reloaded:

Persze jogodban áll hülyeséget írni, de ettől független tény marad, hogy konkrét kérdésre nem tudsz választ adni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:47:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mert minden alkalommal leggyőztelek eddig minden vitában... :-)

Meridian74 2013.01.06. 19:47:39

a poszt legutolsó mondatához: mondja ezt egy kommunista bérenc.

2013.01.06. 19:48:01

@balage_81 reloaded: Sajnos erősen vallásos. Egy korábbi alkalommal összefutottunk, ahol kiderült, hogy felsőbb utasításra alakul ki a véleménye. Szüksége van irányításra.
De ez lejön a nick nevéből is. Gondolkodni próbáló birka. Isten báránya, aki gondolkodni próbál. De nem megy.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 19:48:24

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: csak a tisztánlátás végett: én az imént már deklaráltam hogy veled nem óhajtok tovább társalogni. előbb döntsd el, hogy akkor fónagy titokban jobbította-e a rendszert, vagy őt nem is ismered, ergo nem állíthatsz róla ilyet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:48:41

@balage_81 reloaded:

"tehát hofi a cenzúra alatt élt és virult"

Ennyire nem ismered azt a kort? Akkor meg miért beszélsz róla?

2013.01.06. 19:48:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Te sose. A hited. Azt hitted, hogy legyőztél. Figyelj, minek hallgatsz Hofit, úgyse érted. Nincs humorod.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 19:49:54

@balage_81 reloaded:

Ez a te dolgod. Könnyebb a lelkednek, ha így tálalod a megfutamásodat, ezt megértem. Szabadság van, mindenki maga dönt.

Kakimaki0123456789 2013.01.06. 19:50:42

A tanulság: az internacionalista és a nemzeti szocializmus még pártfunkci szinten is kompatibilis.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 19:50:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: egyfelől a vallásosságuk, másfelől az, hogy az istennek nem hajlandóak konzekvensek lenni. állít valamit, kiderül, hogy az hülyeség, erre terel, kivesz egy témát (most pl hofit), pörög azon, ahogy tud. közben már rég nem arról beszélünk, hogy a komcsi párt miért komcsizik annyit. az szerinte demagógia lenne. ja, és a kedvencem, ő nem is fideszes. én se vagyok balage, én józsi vagyok.

2013.01.06. 19:51:51

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Így van! Minden megalkuvó titokban bomlasztotta a rendszert. Tehát elmondhatjuk, a szocializmus azért bukott meg, mert olyanok, mint Fónagy bomlasztotta belülről.
Vagyis: a szocializmus életképes lett volna, ha nincs Fónagy, aki lerombolta!
Te lineáris kézivezérelt gondolkodású, humortalan bárány. Boldog vagy? Leki szegény?

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 19:53:43

De egy gusztustalan topic.

Egy jogtanácsosra kibaszottul nem volt jellemző volt, hogy azt csinálta volna érdekből, amit Demszky (és gondolom, még más, ma nagyon-nagyon liberális és akkor nem párttag társai) a 70-es években önként. (Maó korszak, nem elég kommunista a párt, stb).

Vezető állásban eleve kötelező opció volt a párttagság, főleg egy klasszikusan "szocialista" üzemben, ez egyszerűen semmit nem jelentett, főleg nem egy jogtanácsosnál.

Jött a rendszerváltás és lerúgták magukról, emberileg meg is tehették, nem voltak besúgok, nem szerveztek maguk alá besúgókat és diplomájukhoz is több közük volt maguknak, mint a pártnak.

Akkoriban a házibulikon nem az ilyenektől kellett félni, hanem azoktól a szemüveges értelmiségiektől, akik nagyon barátságosan megkérdezték véleményedet a bulikban pld. berlini falról, erről-arról.

2013.01.06. 19:54:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:" Szabadság van, mindenki maga dönt."

Hazucccc!
Isten kezében a döntés! Elkárhozol, a pokolban végzed! Méghogy maga dönt! A jóisten dönt! Jön még rád a végítélet!

hackbard.celine 2013.01.06. 19:58:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hofit simán letiltották az "itt a kép, nem bírom felakasztani, akasszátok fel ti" miatt.
Szóval nem csak amolyan kesztyűbáb volt és túlnyomás szelep.
Miért kerülhetett képernyőre utána? Mert nagyon necces lett volna kivonni a köztudatból.
Amit meg a nyolcvanas évekről végéről írkálsz meg a KISZ minősítésről a felvételihez, fele sem igaz. Lehet hogy a környezetedben történt egy-két eset, de az oktv/osztv-seket simán felvették, a kitűnő tanulókat felvették. És se léptem be a KISZ-be, hiába mondták, hogy jó lesz majd a felvételinél. Mondtam, hogy menjenek a picsába. Ja hogy csicska voltál és lapacsiztál a KISZ-esekkel? Lelked rajta.
Az ideológiai hablatyra most hadd ne térjek ki, Fónagyoknak nem lenne helye egyetlen polgári konzervatív kormányban sem. Sőt a gazdaság közelében sem. A közösségi tulajdon azt jelenti, hogy nincs gazdája, csak élősködőket telepítenek a zsíros pozíciókba.
Van aki semmiből sem tanul.

2013.01.06. 19:59:17

@Anti Anyag: "Vezető állásban eleve kötelező opció volt a párttagság, főleg egy klasszikusan "szocialista" üzemben, ez egyszerűen semmit nem jelentett, főleg nem egy jogtanácsosnál."

Fordítva ülsz a lovon!
Nem úgy volt ám, hogy te szakmailag jó vagy, de be kell lépned a pártba.
Párttag volt először, aztán kapott jó állást!
Apám nem lépett be, sose tudott előre jutni.
Tudod, a párttitkár "javasolt".
Még nekem is számított a felvételinél a KISZ véleménye!
Pont, mint most: akkor lehetsz főügyész, ha.... és nem a szakmaiság dönt.
Vagy akkor lehetsz EU. képviselő, ha...
és nem a nyelvtudás, vagy szakmaiság dönt.
Tehát légy nyugodt, Fónagy is előbb volt párttag, mint jogász!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 20:03:31

@Anti Anyag: "hogy azt csinálta volna érdekből, amit Demszky" - ó bazmeg, ó bazmeg! a szamizdatról hallottál már, ugye?!

is 2013.01.06. 20:05:32

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az ózdi kohászati művek vezető jogtanácsosa pozíció nem a többséghez tartozott. Próbálkozz újra, ez nem volt valami meggyőző.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:05:51

@balage_81 reloaded:

Ostoba bérkommentelő kiskamasz vagy, tényleg kár volt válaszolni neked.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:07:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Már múltkor kiderült, hogy úgy kritizálod a kereszténységet, hogy nem ismered az alapokat sem. Ne csináld újra ugyanazt, semmi értelme.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:09:01

@hackbard.celine:

"Fónagyoknak nem lenne helye egyetlen polgári konzervatív kormányban"

Fónagy melyik polgári konzervatív kormány tagja?

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 20:12:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Fónagy előbb volt jogász, utána párttag, mert csak ekkor lehetett vezető jogász. Erre simán mérget vehetsz, a pálya ugyanis a döntő többség esetén ez volt.

Sima jogászként nem kellett belépni a pártba, tucatszakma volt. (Nálunk - csomó értelmiségi) pld. nem is engedték volna, mert felborult volna az értelmiségi-melós arány, ergo hiába volt valakinek vezetői ambíciója, így nem juthatott előre).

Klasszikus termelőüzemekben (rengeteg melós) viszont még értelmiségi sem nagyon lehettél párttagság nélkül, ott szinte kötelező volt.

A lihegést egyébként pedig nem a jogászoktól és hasonlóktól várták el, gyárban pláne nem. Ezért álságos ez a poszt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:12:58

@hackbard.celine:

"Szóval nem csak amolyan kesztyűbáb volt és túlnyomás szelep."

Persze, zseniális előadó volt. Nekem is az egyik kedvencem.

Dehát úgy beállítani, mintha ő szabadon beszélhetett volna, abszurdum. Ő sem mondott sosem ilyet magáról.

S igen voltak esetei, amikor túlment a határon, s rácsaptak. De alapvetően mindig tudta meddig szabad elmenni, s erre vigyázott. Pont ezért nem tetszik a rendszerváltás utáni működése, mert akkor megszűnt a határ, s ő nem tudott alkalmazkodni a szabadsághoz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:15:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hát nem éppen. Legalábbis a 70-es és 80-as években már nem.

Személyesen ismerek embereket, akiket ki akartak nevezni vezető pozícióba, mikor kiderült, hogy nem párttagok. Így aztán szóltak nekik, hogy "intézzék el" a párttagságot, mert különben nem tudjék őket kinevezni.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 20:15:38

@balage_81 reloaded: Most erre mit írjak? Fónagy sem MSZMP párttag már.

Mellékesen a szamizdatot afféle komcsi bulinak tartottam, főleg azután, hogy egy "haverom" elárulta, 90% beszervezett, 10% a csali.

Szerencsére még azelőtt, hogy felkerestem volna a Rajk butikot, mert a szamizdat viszont kellett. Másik szerencsére, meg tudtam szervezni, hogy hozzájussak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:17:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Minden megalkuvó titokban bomlasztotta a rendszert."

Sosem állítottam ilyet.

"Vagyis: a szocializmus életképes lett volna, ha nincs Fónagy, aki lerombolta!"

Ilyet se állítottam soha.

hackbard.celine 2013.01.06. 20:17:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ne nézzük egymást hülyének, jó? Az államtitkár a mostani berendezkedésben az igencsak kormánytisztviselő.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 20:22:29

höhö

"Hofi SOSEM "fikázta" a rendszert egyébként. Az tilos volt. "

sosem, nagybetűvel. majd pedig:

"S igen voltak esetei, amikor túlment a határon, s rácsaptak."

kennyking 2013.01.06. 20:22:41

@balage_81 reloaded:
Ebbe a szamizdat dologba nagyon ne menjél bele.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:23:54

@Anti Anyag:

Egy haveromat az egész városon át követték, miután szamizdatot vett. Ráadásul egy olyan laza csávónak álcázott, csöves kinézetű alak követte. Úgy, hogy észrevegye a követést! Ez volt a megfélemlítéses módszer.

Nyilván volt benne beszervezettség is, másképp képtelenség lett volna.

Viszont a kiadók ügyesen ki tudták használni Kádár nemzetközi helyzetét. Ugyanis Kádár mindig igyekezett olyan képet kialakítani magáról, hogy ő "nem olyan, mint a többi", így egyszerűen nem engedhetette meg magának a keményebb fellépést.

Emlékszem, amikor Krassót bevitték pár órára a rendőrségre. Másfél óra múlva már "aggodalmát" fejezte ki az amerikai külügyi szóvívő. S ki is engedték szépen Krassót.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:24:47

@hackbard.celine:

Oké, módosítom a kérdésemet.

Fónagy melyik polgári konzervatív kormányban államtitkár?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 20:24:55

@kennyking: nem kell azt. ez volt az állítás:

" hogy azt csinálta volna érdekből, amit Demszky"

az demszky, aki szamizdatokat adott ki. értem én, hogy az ellenségre mindent rá kell kenni, de nehogymá demszky a rendszer barátja legyen. mécs imrét is így fütyülték ki a köztemetőben...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:25:48

@balage_81 reloaded:

Olyan buta vagy tényleg, hogy nem érted? Szerintem csak hülyének teteted magadat.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 20:26:31

"Ugyanis Kádár mindig igyekezett olyan képet kialakítani magáról, hogy ő "nem olyan, mint a többi", így egyszerűen nem engedhetette meg magának a keményebb fellépést."

pedig én biztos forrásból tudom, hogy a rendszert a fónagy félék tették elviselhetővé!

hackbard.celine 2013.01.06. 20:26:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Fónagy melyik polgári konzervatív kormányban államtitkár?"
Melyik is hazudja magát annak?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:28:06

@hackbard.celine:

Attól, hogy valaki a feketét fehérnek nevezi, az fehér lesz?

Kakimaki0123456789 2013.01.06. 20:38:51

Azt kell eldönteni hogy piacgazdaságban szeretnénk élni, vagy államilag szabályozott szocializmusban.
Ha az állam akarja diktálni a gázárakat, vegye meg az egész gázszolgáltató rendszert, hálózattal, importcégekkel együtt. Viszont azt tudni kell hogy a monopólium - akkor is ha állami monopólium - kevésbé hatékony mint a piaci verseny - gazdasági értelemben. Akkor pedig végképp gazdasági katasztrófa ha politikai szervezetté alakul amire nagy az esély ha magyarok csinálják - nem vicc, nézzétek meg a MÁV-ot, hát kell nekünk hogy a MOL is ilyen legyen?
A hatósági gázárnak még sok negatív hatása van, fenntartja a politikailag is kényelmetlen gázfüggőségünket, nem ösztönöz energiatakarékosságra, akadályozza az alternatív energiaforrások elterjedését, drágítja az ipari termelést. Pld az energiahatékonyság növelését ezért államilag kell vezényelni amikor piaci viszonyok között magától végbement volna.
Lehet hogy nem lehet azonnal leépíteni a gázár-támogatást - legalábbis meg kell gondolni hogy a kiszolgáltatott lakossági fogyasztók akiknek esélyük sincs más fűtési rendszerre áttérni kapjanak ártámogatást, de csak ők, és nem mindenki!

kennyking 2013.01.06. 20:42:16

@balage_81 reloaded:
Nem fedném fel a kilétemet.Maradjunk annyiban, hogy volt aki sokat veszített volna és volt aki keveset.Egyébként az a másológép, amivel a szamizdatokat sokszorosították , még ma is üzemel.Persze, nem szamizdatokat nyomnak rajta.Speciel Demszkyért nem tenném a kezem a tűzbe, de tény, hogy anno az Inconnu-csoport tagjai közül van, aki szerint ( szó szerint mondta nekem) fasza csávó volt.( Azért a volton van egy kis hangsúly).És van aki szerint már akkor is gerinctelen volt.Én nem tudom, nem voltam vele kapcsolatban, de hajlok rá, a maoista múltja alapján, hogy nem volt olyan fasza csávó.
A másik, hogy a hatóság sokszor előbb tudta, mi lesz a szamizdatban, mint ahogy megjelent.Szóval ne keres hősöket ott, ahol nem voltak.( Tiszetlet a valódi ellenzéknek, amúgy.)Ja, és tudod, hogy alakult egy új-inconnu csoport, ha jól emlékszem Megyó alatt, mert veszélyben érezték a demokráciát? És hogy szét is esett a formáció igenm gyorsan, mert politikailag nem volt egyezés?

kennyking 2013.01.06. 20:46:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Krassó pedig azt mondta egy interjűban, hogy Mark Palmer személyesen utasította az MSZMP-ét, hogy ne engedjék őket az ellenzéki kerekasztal megbeszélésein részt venni.Lehet, hogy Krassó legendát gyártott saját magáról ( mármint, hogy ő nem engedélyezett rendszerváltó, mint az összes többi, akik azóta is szívják a vérünket), de én elhiszem neki ( mármint, hogy ő az igazi rendszerváltó).Főleg az azóta történtek ismeretében.

mahet 2013.01.06. 20:47:05

@Kakimaki0123456789: de hát azt csinálja. Tönkreteszi a magánvállalkozásokat (szerencsejáték, dohányipar, gáz, áram-szolgáltatók) aztán megveszi.

A komcsik jöhetnének tanulni tőlük.

Az állam rossz gazda, a magyar állam szörnyű, dilettáns, ostoba rossz "gazda".

zollerbá 2013.01.06. 20:50:18

@HaKohen:
Lakatos Pált kitüntették a "szolgálatok", először az MSZP rúgta ki a rádióból, majd a visszavétele után a FIDESZ! Ja és megírta 2003-ban a "Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon c. könyvét, fent van a hálón csak a végéből egy idézet:
"Elkezdtem játszani a nevekkel, betűkkel és számokkal. Egy álomcsapatot, a (D)urr bele! FC-t hoztam - gondolatban - létre, amelynek tagjai a következő számú mezeket viselték egykoron. Sőt van, aki ma is abban a régi kopottasban rohangál. A lelkébe ivódott. Nézzük csak a (D)urr bele! "focicsapat" összeállítását: 3-as számú mezben Josef von Ferenczy, 8-asban Boros Imre, 11-esben Keresztes Sándor, 18-asban Mádl Ferenc, 21-esben Boross Péter, 30-asban Mécs Imre, 50-esben Demszky Gábor, 52-esben Csapody Miklós, 72-esben Debreczeni József, 99-esben Kónya Imre, 205-ösben Sárossy László játszott. A 209-es számú mez gazdáját, Medgyessy Pétert meg mindenki ismeri..."

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.06. 20:50:21

@kennyking: inkább ne relativizáljuk a történelmet jó? demszky az állását elvesztette, kicsapták egy évre az egyetemről, stb. és most azok a nagy hazafiak, akiknek egy szavuk nem volt a rendszer ellen. már csak az ilyen hazudozásért kitiltanám őket a közéletből

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:51:17

@kennyking:

Amikor szamizdatos volt, már kb. 10 éve nem volt kommunista.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 20:52:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ha valakiben biztos voltam, hogy nem volt besúgó, az Krassó.

Nyilvánvaló, hogy Kádárék mindent szemmel tartottak és Demszkyék esetében is különösen ügyeltek arra, hogy elszigeteljék a nyugat által erősen védett csoportot. Nyilván hasznot is húztak belőlük, ha lesittelik őket, ugrik a kölcsön, export.

Később ezek a hatalommegosztáskor nagyon is jól jöttek, mert maradhattak a hatalomban, ha Demszkyéket is beveszik. Ezzel mi szerintem igen rosszul jártunk, jobb lett volna (így utólag) egy csehszlovák megoldás, ahol az ottani ellenzék a komcsikat simán ki tudta szorítani a privatizációból, hatalomból, közéletből és gyakorlatilag minden pártjuk alapvetően nemzeti.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:52:29

@kennyking:

Nekem szerencsém volt őt személyesen is ismerni, így én is elhiszem, amit mondott.

kennyking 2013.01.06. 20:53:31

@balage_81 reloaded:
Biztosan benne voltál a sűrüjében...nem akarom a hitedet megváltoztatni.Ha már Fónagy vs. Demszky, akkor inkább Demszky, de ha rajtam múlna, egyik sem.

huttinger 2013.01.06. 20:55:29

""Nem tudunk azonban, hogyan is tudnánk kitérni az elől, ha egy tárgyalás során valamely befektető eladási ajánlattal élne.""

Vagyis a 10%-os (és egyes hírek szerint még további díjcsökkentés várható az évben) rezsicsökkentés nem titkolt szándéka az, hogy olyan helyzetbe hozzák a jelenlegi szolgáltatókat, hogy inkább eladják a részesedésüket, minthogy továbbra is maradjanak.

Jó ötlet ez a környező országok hasonlóan populista kormányainak, hogyan kell kisöpörni a MOL-t az OTP és a CBA-t az országaikból.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 20:56:12

@Anti Anyag:

Csehszlovákia egy dologban egyedi volt: az egyetlen kelet-európai ország, ahol a szocialista párt, a középbal nem a kommunista párt utódja, hanem új párt. Mindenhol máshol az ex-kommunisták alakultak át középballá, csak Csehszlovákiában lett másképp, ott az ex-kommunista párt ma is kommunista.

kennyking 2013.01.06. 20:57:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nem tudom, hogy kommunista volt-e, vagy sem.Azért a Hálózat elég necces volt szerintem.

huttinger 2013.01.06. 20:57:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

És hol található az az ország, hogy Csehszlovákia?

kennyking 2013.01.06. 20:58:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
És ha jól tudom, parlamenti párt, amelynek ( ha nem is látványosan), de növekszik a szavazó bázisa.
Egyébként a múlt választás előtt összehasonlítottam a Munkáspárt és a Jobbik programpontjait.Meglepően ( vagyis inkább nem, legalább is nekem) sok pont azonos volt.

kennyking 2013.01.06. 20:59:27

@huttinger:
Történelemkönyvben.Szlovákia idősebb, mint te?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:01:18

@huttinger:

Komolyan kérdezed? Nézd meg egy lexikonban, ha tényleg nem tudod.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:02:47

@kennyking:

A szélsőbal és a szélsőjobb összeér, mindigis így volt. A nácizmus és a marxizmus is egymás unokatestvérei.

Ma már nemzetközi méretben ez egyre inkább látszik. Mo-m még nem, de Mo-n is ez lesz.

huttinger 2013.01.06. 21:03:55

@kennyking:

Hány évig is élt Csehszlovákia a bársonyos forradalom után? És ezt tudod-e?

huttinger 2013.01.06. 21:06:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Én csak komoly dolgokat kérdezek.

Szóval hol is van a Csehszlovákia?

"""Csehszlovákia egy dologban egyedi volt: az egyetlen kelet-európai ország, ahol a szocialista párt, a középbal nem a kommunista párt utódja, hanem új párt."""

Hogy is van ez?

huttinger 2013.01.06. 21:08:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Én nézzek utána?

Ember! Írsz itt balgaságokat össze-vissza.

huttinger 2013.01.06. 21:09:34

@kennyking:

Kicsit több. 3 év 2 hónap.

1989 November 1993.január.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:12:45

@huttinger:

Nézz meg a Csehszlovák Kommunista Párt (az ottani MSZMP) történetét. A rendszerváltozás után megmaradt kommunistának. Majd miután kettévált külön szlovák és cseh pártra, a cseh rész mind a mai napig megmaradt kommunistának. (A szlovák rész kiesett a parlamentből, marginalizálódott.)

Mi ebben a butaság?

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:13:29

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ezt azért tudták megtenni, mert egyrészt ott nem voltak "Demszkyék", Havel önmagában volt annyira népszerű, hogy eleve kiköthette, nem köt kompromisszumot, nem akar még ellenzékben sem volt kommunistákat látni, nem hogy együttműködni velük. Győzelme révén kidobhatta a rendszerből a volt komcsikat.

Itt az volt a gond, hogy nálunk nem volt ilyen népszerű alak, az SZDSZ még fénykorában sem tudott volna önállóan választást nyerni. Az MDF nemzetinek számított, ez a liberálisok szemében rosszabb mint a kommunista.

Az hogy miért ilyenek a hazai libsik, azt az EU és USA hasonlóitól kellene megkérdezni, az én tippem az, hogy ezeket gyenge társadalmi elismertségük miatt csak a szélsőségesebb nyugati csoportok támogatták, afféle, ha nem jön be nem sokat buktunk, ha viszont bejönnek, nagyon be jönnek a befektetéseink alapon.

Azaz, ezek ha akartak volna sem vihettek volna olyan független, saját lakossági érdekeket figyelembevevő politikát, mint a csehek, vagy most Orbán, aki nem tartozott ebbe az érdekkörbe.

kennyking 2013.01.06. 21:13:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Azért van egy komoly különbség, ami miatt szerintem nem lehet párhuzamot vonni.Ez pedig a gazdaságpolitika.A Nemzeti szocializmus nem üldözte a magántulajdont.Sőt, a nagytőke kifejezetten támogatta.Ez a fasiszta rezsimre különösen igaz.Ezeknek a diktatúráknak a politikai fundamentumai valóban hasonlók.Ja, és a nemzeti szoci nem volt internaci.A német nemzeti szoci is más volt, mint mondjuk a hungarizmus.Az alapjai azonosak, de megvoltak a nemzeti sajátosságai.Szálasi például nem tartotta sokra a német nemzeti szocializmust,de az alapokat átvette.Érdemes elolvasni az Út és Cél című programot.

huttinger 2013.01.06. 21:16:23

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Tehát megint csak azt kérdezem, hogy én minek nézzek utána?

Te ezt írtad.

"""Csehszlovákia egy dologban egyedi volt: az egyetlen kelet-európai ország, ahol a szocialista párt, a középbal nem a kommunista párt utódja, hanem új párt."""

Na erre vagyok kíváncsi. Mikor alakult meg a Csehszlovák szocialista párt?

kennyking 2013.01.06. 21:18:37

@Anti Anyag:
" Az MDF nemzetinek számított, ez a liberálisok szemében rosszabb mint a kommunista. "
Konkrétan ők voltak a " Horthy-rendszer restaurálok", az akkori fasisztákok-nácikok.( Ez mindig aktuálisan változik, attól függően, hogy éppen ki van a ballibant helyett kormányon.)

" Győzelme révén kidobhatta a rendszerből a volt komcsikat."
Ez viszont téves.Még ma is parlamenti tényező a cseh komcsi párt.Az más kérdés, hogy senki nem áll össze velük.(nem úgy, mint nálunk, már ha az mszp-t komcsinak tituláljuk a Thürmerék helyett.Mert , végül is a jogutód...)
Ott olyan a komcsi párt megitélése, mint nálunk a Jobbiké.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:19:45

@Anti Anyag:

A magyar társadalom abszolút passzív volt akkoriban. Emlékezzünk vissza, a messze legnépszerűbb ember egy nagyimreista nacionál-kommunista, Pozsgay volt! Tehát nem egy ellenzéki, hanem valaki a rendszer irányítói közül, egy volt reformer. A Fidesznek és az SZDSZ-nek sok erőfeszítésébe került akkoriban Pozsgay kikapcsolása a játékból.

A közhangulat az volt, hogy legyen nyugalom. Az MDF is leginkább azzal tudott nyerni, hogy ő a "nyugodt erő", s nem olyan, mint a radikális SZDSZ meg Fidesz.

kennyking 2013.01.06. 21:20:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A másik különbség, hogy a nemzeti szocializmus jelentősen növelte az életszínvonalat, míg a kommunizmus jelentősen csökkentette.

kennyking 2013.01.06. 21:21:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ezért volt cinikus kijelentés Antall-tól, hogy tettszettek volna..

huttinger 2013.01.06. 21:23:07

@kennyking:

"""A másik különbség, hogy a nemzeti szocializmus jelentősen növelte az életszínvonalat..."""

Hitelből. Tudtad? És azt is tudtad, hogy felhívták Hitler figyelmét arra, hogy a hitelek visszafizethetetlenek?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:23:48

@kennyking:

Mind a fasiszta, mind a náci ideológia korlátozta a magántulajdont, bár valóban nem vetette el, mint ahogy a marxizmus.

huttinger 2013.01.06. 21:24:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"""Most néztem utána: 1878-ban. http://www.cssd.cz/"""

Nem volt túl sikeres.

Az a szociáldemokrata párt.

Én a Csehszlovák szocialista párt megalakulására vagyok kíváncsi. Te írtad.

kennyking 2013.01.06. 21:25:48

@hutting:
Ezért támogatta a nagytőke.Ha van elegendő fegyvered és hadsereged, akkor nem igazán számít, hogy visszafizethető e hitel vagy sem.Ez a mai napig így van.Amerika vs. Magyarország.

kennyking 2013.01.06. 21:27:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A lényeg, hogy nem ugyanaz.Egyébként , az én véleményem az, hogy nem ördögtől való a magántulajdon korlátozása.Speciel itt a nagy multicégekre gondolok, nem a sarki fűszeresre.

huttinger 2013.01.06. 21:29:39

@kennyking:

Tehát akkor a következőt kell csinálni.

Vegyünk fel a egy valag hitelt. Csináljunk belőle egy ütőképes haderőt, majd anslussoljuk az osztrákokat, szlovákokat, cseheket, horvátokat és már is meg van oldva a visszafizetés.

Mert valami ilyesmit csinált Hitler. Ha kérhetlek ne nagyon propagáld a hileri életszínvonal növekedést.....

kennyking 2013.01.06. 21:31:36

@huttinger:
Nem rossz elképzelés.Van benne ráció...
Érdemes összehasonlítani a francia és a német GDP-t 18-tól.( A franciák nyertesek voltak ugyebár...)

huttinger 2013.01.06. 21:31:54

@kennyking:

Valami történelem ismeretet emlegettél nekem ugye?

Hogy is történt Magyarországon a teljes államosítás?

Nem véletlenül úgy hogy előbb a nagyok aztán a végén már a sarki fűszeres is?

Szóval a történelmi ismereteket nem biztos, hogy nekem kellene felfrissítenem.

kennyking 2013.01.06. 21:32:13

A Dunán a Tanu megy.Okulásul a népeknek az orbáni világban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:32:34

@huttinger:

Nem tudok ilyen pártról. A csehszlovák középbal pártjának neve Cseh-Szlovák Szociáldemokrata Párt volt, annak az utóda a mai Cseh Szociáldemokrata Párt.

huttinger 2013.01.06. 21:33:20

@kennyking:

Ezt hogy érted?
A gaz franciáknak hiteleztek a németek majd a franciák a hitel visszafizetése helyett megtámadták a németeket?

kennyking 2013.01.06. 21:34:07

@huttinger: Én nem emlegettem neked történelmi ismereteket.Valakivel keversz.Meg nem is tudom, hogy hogyan jön ide az államosítás.Tényleg nem vágom.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.06. 21:34:31

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A kádár rendszer a lakosság szempontjából közel sem volt olyan kemény mint a cseheknél, az SZDSZ éppen azt ismerte fel, hogy a komcsikat itt ki lehet hozni a karanténból, jár velük egy csomó szavazó. (Főleg, ha az MDF-et is erodálják, na meg persze erodálja saját magát).

Azt a hibát viszont elkövették, hogy a lakosságot nemzeti és urbánus részre osztották és persze azt is, hogy azt gondolták, a komcsik szavazói is mind komcsik. Gyakorlatilag mint a vírus, szépen kiették maguk alól a gazdatestet. Mo-n már nagyon kevesen igényelték azt a típusú liberalizmust, hogy a nemzeti érzések rossz dolog, a zsidóság jó dolog, a korona a kukába való.

huttinger 2013.01.06. 21:34:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ha nem tudsz ilyenről akkor a klónod írta ezt?

""""Csehszlovákia egy dologban egyedi volt: az egyetlen kelet-európai ország, ahol a szocialista párt, a középbal nem a kommunista párt utódja, hanem új párt. Mindenhol máshol az ex-kommunisták alakultak át középballá, csak Csehszlovákiában lett másképp, ott az ex-kommunista párt ma is kommunista.""""

kennyking 2013.01.06. 21:35:59

@huttinger:
Dehogyis. Hanem a vesztes, hadisarcot fizető németeknek pár év alatt nagyobb lett a GDP-jük, mint a szorgos franciáknak.Akkor bejelentkeztek a Ruhr-vidékért, amit meg is kaptak.Gyakorlatilag ekkor állt bele a földbe a német gazdaság.A rakétaszerű GDP növekedés egybeesik a NSDAP hatalomra kerülésével.

huttinger 2013.01.06. 21:36:17

@kennyking:

Ezt írtad nekem.

@huttinger:
Történelemkönyvben.Szlovákia idősebb, mint te?

Aki történelemkönyvre utal az ugye ennek olvasását ajánlja a másiknak.

Tévednék?

bolygóközi 2013.01.06. 21:37:17

@Kakimaki0123456789:
ez nagy demagógia.
Pld. a MOL-nak ma nincs nagy szerepe a magyar gázellátásba.
Az MVM szerepe viszont egyre jelentősebb, sőt most már meghatározó.
Jó üzlet az energia és már célkeresztben van/volt.
Ez FIDESZ üzlet lesz. / ugyan Simicska mikor tünik itt is fel /

kennyking 2013.01.06. 21:38:13

@Anti Anyag:
Azért szerintem nem bazírozott rosszul az szdsz arra, hogy a nemzeti érzés valami rossz dolog, mert a kádár-rendszer elég sikeresen erodálta a nemzeti érzelmet.De annyira már nem, hogy az szdsz-es antimagyarizmussal hatalomra lehessen jutni.Nem vagyok büszke rá, de én akkoriban az szdsz-re szavaztam.

kennyking 2013.01.06. 21:40:20

@huttinger:
Igen.Mert feltetted a kérdést, hogy hány évig élt Csehszlovákia a bársonyos forradalom után.Napra pontosan nem emlékeztem, de rád bíztam, ha nem tudod, egy jó történelemkönyvből megtudhatod.
S lőn. Ha magadtól tudtad, akkor gratula.

huttinger 2013.01.06. 21:40:53

@kennyking:

"""Dehogyis. Hanem a vesztes, hadisarcot fizető németeknek pár év alatt nagyobb lett a GDP-jük, mint a szorgos franciáknak.Akkor bejelentkeztek a Ruhr-vidékért, amit meg is kaptak."""

Akkor nézzük a tényeket. A németek a hadisarc kifizetését megtagadták a franciák felé. Demilitarizált övezet volt a francia határtól a Rajnáig húzódó terület. A franciák a Ruhr-vidék szén kitermelését lefoglalták a hadisarc fejében.

Akkor újra mondom. A hitleri Németország hitelből!!! finanszírozta azt a GDP növekedést.

Nem volt világos már az előbb amit leírtam?

bolygóközi 2013.01.06. 21:41:51

@Kakimaki0123456789:
Szerinted hogyan van ez Németországban EON, Olaszországban ENI, Franciaországban Suez, Oroszországban GAZPROM, stb. ?

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2013.01.06. 21:41:51

@Negyvenértelmiségi:
"Egy igazi keresztény elhatárolódik az Ószövetségtől, és az Újszövetség alapján él. Ebbe nem férnek bele sem a zsidók, sem a neokohnok. "

És hát ugye Jani sem lett megkeresztelve:)
Meg ha jól rémlik volt egy pár Ószövetségkövető
még kishazánk kommenista élharcosai között úgy 60
évet visszanézve.
De ez természetesen nem releváns, semmi összefüggése
nincs a témával, minden ami erre utalna csak a véletlen műve, kérjük törölni a jegyzőkönyvből!
És én kérek elnézést!

kennyking 2013.01.06. 21:42:39

@bolygóközi: Ilyenkor jut eszembe a Bős- Nagymaros erőmű körüli herce-hurca.Hogy minek nekünk erőmű, amikor exportáljuk az áramot.No, aztán elmúlt.
( Anno én is az erőmű ellen voltem.Ugye, ez Szentendrén nem volt kérdés....ma már nem vagyok biztos benne, hogy jól gondoltam akkoriban.De, végül is, nem rajtam múlt...)

huttinger 2013.01.06. 21:43:25

@kennyking:

Viszont most én írom neked.

Történelemkönyvek. Jó lenne utána nézned a hitleri Németország felvirágzásának mielőtt mielőtt tovább folytatod a marhaságokat.

A II.VH megkezdése előtt már gyakorlatilag Ausztria és Csehország teljes vagyonát lerabolták, hogy fenntartható legyen Németország fejlődése.

kennyking 2013.01.06. 21:45:22

@huttinger: Légyszí, mondd újra....
Egyébként fizették egy darabig a hadisarcot, csak amikor megunták az újabb követeléseket, akkor intettek be.
Amerika hitelből finanszírozza a növekedést....de azért ne szaladj neki a Dunának.

kennyking 2013.01.06. 21:46:33

@huttinger:
Ezért fejlődtek.A másik, szerinted ma miért fenntartható Németország( meg az USA ) fejlődése.

huttinger 2013.01.06. 21:47:45

@kennyking:

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy minden ország akinek költségvetési hiánya van hitelből finanszírozza a gazdasági növekedést.

És ebben is unortodox Magyarország. Mi a gazdasági visszaesést is hitelből finanszíroztuk 2012.-ben.

huttinger 2013.01.06. 21:48:44

@kennyking:

Mert van működő gazdaságuk. Ellenben velünk.

huttinger 2013.01.06. 21:50:04

@kennyking:

"""csak amikor megunták az újabb követeléseket"""

Ki lépett fel újabb követeléssel Németországgal szemben? Mesélj! :-)

huttinger 2013.01.06. 21:50:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Itt.

""""....az egyetlen kelet-európai ország, ahol a szocialista párt....""""

kennyking 2013.01.06. 21:51:45

@huttinger:
Nemcsak 2012-ben.Gyakorlatilag tíz éve.
Azért működik a gazdaságuk, amiért a harmincas évektől.Csak ma nem fegyverekkel vívják a háborút.Az Ejura ki sem térek, mert látom, hívő vagy.

kennyking 2013.01.06. 21:52:39

@huttinger: A franciák.De, bocs, unlak már, megyek nézem a Tanút.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.06. 21:55:30

@huttinger:

A "szocialista" és a "szocdem" szinonímák. Ráadásul hozzá is tettem "a szocialista párt, a középbal". Tehát akadékoskodsz teljesen alaptalanul.

hackbard.celine 2013.01.06. 22:00:59

@bolygóközi: már ott van, azt a csápját úgy hívják e-os, sorra nyeri a köz energetikai beruházásokat (szegedi egyetem napenergia pölö)

huttinger 2013.01.06. 22:04:30

@kennyking:

Majd alkalomadtán ha időd engedi és összefutunk akkor majd meséld el nekem azt a plusz követelést. :-)

Jó éjt! :-) A "nyúlcipő" nick néven nem gondolkodtál? :-)

hackbard.celine 2013.01.06. 22:06:14

@kennyking: jelenleg 9000 MW termelő kapacitás van az országban, úgy hogy az AES TiszaII leállt (az volt még további 1000 MW). A valós átlagos felhasználás 3900 MW környékén van, a csúcs nagyjából 6000 MW. Ha kiesik a MAL, akkor a Vértesi erőmű is bezár.
Szóval nem a kapacitással van a gond, hanem a termelési költségekkel és a hatékonysággal.
A MAVIR csúcsban simán importálja az energiaigény 15-17%-át.
Jobb lett volna Bős-Nagymaros hidd el, elképesztően elavult a magyar villamosenergia-termelés.

huttinger 2013.01.06. 22:06:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor szinonímák tekintetében elég jól állunk, mi magyarok. :-)

Itt ugye van mindkettő. :-)

Végig olvasva a teljes hozzászólásaidat akadékoskodásról inkább ha lehet ne....

kennyking 2013.01.06. 22:06:50

@huttinger:
Csak visszanéztem.Nem nyúlcipő, csak meddő vita.Most költöztünk, a könyveim még dobozban vannak, de egy kis idő után összefutunk, szólj rám, és előkeresem az adatokat.
Na, most már tényleg Jó éjt !

kennyking 2013.01.06. 22:07:34

@hackbard.celine:
Ma már én is tudom.Csak , késő bánat, eb gondolat.

huttinger 2013.01.06. 22:10:06

@kennyking:

Nem meddő vita. Csak tényleg nézz utána dolgoknak és ne abból élj, amit a propaganda rádszór.

bolygóközi 2013.01.06. 22:14:43

@kennyking:
Ez egy politikai harc volt, amit úgy misztifikáltak, hogy ezzel a kommunizmus padlóra került. Sajna ez nekünk sokba került már eddig is és még többe ezután, de meg fog épülni két másik társával.
/ A vezéregyéniség Dr Illés Z. a FIDESZ prominense /

bolygóközi 2013.01.06. 22:29:38

@hackbard.celine:
a 9000 MW nem hadra fogható kapacitás.
Hadra fogható erőművek / a bezárások után / kb 7000 MW-ra tehetőek ( az EON Gönyű nélkül )
/ a Tiszai erőművet talán most megvette egy magyar hátterű cég. Érdekes? Az MVM is szóba került de vissza lépett. /
most éppen kb 600 MW az importált kapacitás.
www.mavir.hu/web/mavir/home

Makkasz 2013.01.06. 22:35:22

@pánpéter: Mi lesz ha a sikeres vállalkozás aminek sikeres dolgozója vagy, kap rendkívüli adót? Úgy örökre. Utána meghatározzák, hogy termékét adja 10%-kal olcsóbban, azt a terméket aminek értékében 70% az impotált az alapanyag ára, amire kivételes képességű kormányunk semmilyen ráhatása nincs?

Ez a kommunista butaság csimborasszója. Miért nem csökkent adót, ha jót akar?

Mi a hatása a mesterségesen alacsony árnak? Pazarlás, rossz beruházási dönések (gyenge szigetelés, túl nagy lakás, rossz fűtési rendszer), a rendszerek lepusztulása (ki ruház be ide?)

Akkora hülyék vagytok, hogy a fal adja a másikat. Az ilyen álamtól megoldást várok tartják felszínen a tehetségtelen politikai elitet az ostoba elvárásaikkal.

hackbard.celine 2013.01.06. 22:37:59

@bolygóközi: a "Gönyű nélkül" kitétel miért is indokolt?
Amúgy nagyon elkértünk a tárgytól, ezt inkább majd egy szakmai blogon vitassuk meg.

bolygóközi 2013.01.06. 22:55:07

@hackbard.celine:
ok .
csak válaszoltam.
Gönyű 433 MW-os csúcserőmű EON tulajdon, ki tudja mi hogyan függ össze.

bolygóközi 2013.01.06. 22:58:38

@Makkasz:
Ez most kifejezetten PR fogás.
A megtakarítás kit érdekel igazában egy piac gazdaságban, ők adnak energiát Te meg fizetsz.
Ha nem fizetsz kikapcsolnak. Jelenleg ez a képlet.

kela-bá 2013.01.06. 23:57:37

A piac, a piac, a piac, meg a verseny... a mindenható. Az majd mindent megold. Meg is oldotta nálunk a világpiaci magasságú árakat és rezsi költségeket. A munkaerő "piaci ára " az nem tartott lépést vele, nem beszélve a rengeteg munkanélküliről. ( Az EU-ban 20 millió ember !)

Úgy, hogy valószínű nagyon sokan örülnek a rezsi csökkentésének, mindegy, hogy mi zajlik a háttérben.

Azzal meg, hogy valaki kommunista vagy más volt vagy most mi, nem kellene ily módon foglalkozni. Rendes, értelmes, a hazájáért dolgozó, vagy nem ?

Kikapcsolódásként : www.logoszvilag.hu Jó éjt !

zembertelen 2013.01.07. 00:18:49

Éjjjen a zállamosítááás!
(lehet, hogy megint fiatal leszek?)

nemecsek ernő áruló 2013.01.07. 05:24:50

@Anti Anyag: Azért neveztek ki egy besúgót az MTVA élére?

Böröcz István 6-os karton:
szentkoronaradio.com/node/109530

Grgabácsi 2013.01.07. 07:00:29

AZért azt is tegyük hozzá, hogy elévülhetetlen érdemei vannak a közlekedés lerohasztásában is. Úgy mint a buszbeszerzési tilalom, (lásd még a 150 zsírúj busz egy győri gyárudvaron) a vasúti- és buszmenetrendek használhatatlanná tétele és általában véve a korszerű intézményi struktúrák kitartó fúrása.

belekotty 2013.01.07. 07:53:28

Fónagy 85-ben kilépett az MSZMP-ből. Akkoriban ehhez bátorság kellett ám!

belekotty 2013.01.07. 07:54:36

@kela-bá: "Azzal meg, hogy valaki kommunista vagy más volt vagy most mi, nem kellene ily módon foglalkozni." - Hmmm... akkor Medgyessi esetében miért foglalkoztak ezzel?

belekotty 2013.01.07. 07:57:36

@huttinger: A zsidók kényszermunkára hajtását és vagyonuk elkobzását kifelejtetted.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.07. 09:25:09

@kela-bá: "Úgy, hogy valószínű nagyon sokan örülnek a rezsi csökkentésének, mindegy, hogy mi zajlik a háttérben."

itt egy szazas, kozosulnod kellene anyaddal a hosok teren holnap delben. azt is vallalod? mind1, mi zajlik a hatterben. adok egy szazast. na? all az alku?

kela-bá 2013.01.07. 14:12:15

@belekotty: Köszönöm a reagálását. Igaza van, én is úgy gondolom, de figyelmesen elolvassa még egyszer az írásomnak azt a részét ez ki is derül belőle.
Jó egészséget Önnek !

kela-bá 2013.01.07. 14:19:35

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "na ? all az alku ? "
Köszönöm az értékes hozzászólását, én igazán nem akartam Önt (és senkit) megbántani, és az Édesanyját sem emlegettem. Ön egy értékes tagja a társadalmunknak, vigyázzon az egészségére !
További szép napot !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.07. 14:32:42

@kela-bá: tovabbra is all az ajanlatom..

sot emelem a tetet. fizetem a rezsid 10%at egy evig, ha megteszed. na? ugy sem erdekel, hogy mi zajlik a hatterben es az az egy orgazmus ide vagy oda...;-)

es orommel lekurvazlak barmikor, amikor azt hirdeted, hogy semmi nem erdekel, csak a penzednel legyel:-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.07. 16:06:08

Off.

Vastagbőrön találtam:

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."

forrása:
hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
On

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.07. 16:18:01

@rdos: teljesen normalis, hogy ez tortenik.
ideje megtanulni az allamoknak, hogy nekik kell pitizni az adoert es nem az adofizetoknek, hogy adot fizethessenek. amelyik allam nem tud eleg kedvezo konstrukciot kinalni a polgarainak, azok keresni fognak maguhknak egy szimpatikusabb allamot.

mi ebben a meglepo, a csodalkozni valo? vagy most mit kellene tenni? az offshore teljesen legalis. tessek szepen olyan adokornyezetet teremteni, hogy megerje az adott allamban adozni, vagy tessek szepen vallalni a kovetkezmenyeket.

kela-bá 2013.01.07. 18:48:28

@rdos: "Vastagbőrön találtam: hetek.hu archív:2012.07.27 Magyarország elrablása "

Megdöbbentő adat, és az úgy tűnik senkit sem érdekel 242 milliárd dollár sorsa. Van viszont mindenféle más fontos és nem fontos téma, lehet(ne)értelmesen írogatni, vitatkozni mocskolódás nélkül. Sokszor úgy tűnik, hogy lényeg a minél nagyobb zaj a "demokrácia leple" alatt...közben nem "hallatszik" a kamatszivattyú működésének erőteljes morajlása.Lehet, hogy tévedek.

Jók az írásai ! További szép estét !

2013.01.07. 20:52:48

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tévedsz, ez tény, kérlek nézz utána.

2013.01.07. 22:18:56

@tff: "Tévedsz, ez tény, kérlek nézz utána."
Konkrétan minek?

2013.01.07. 22:39:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Magyarország ebből a szempontból speciális helyzetben volt, ott nyugati hitelből tartották magasan az életszínvonalat.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.08. 00:15:50

@kela-bá: Köszönöm.

Nincs más dolgunk, mint terjeszteni az "erjeszteni valót".

Majd csak kiforrja magát!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.08. 11:06:46

@kela-bá: "Megdöbbentő adat, és az úgy tűnik senkit sem érdekel 242 milliárd dollár sorsa. "

ezzel kapcsolatban egy igen fdontos dolgot kell tudnod:

NEM A TIED!

innentol az, hogy mas mit csinal a sajat penzevel az o dolga. neked SEMMI KOZOD HOZZA. ha reszesulni szeretnel belole, akkor dolgozz neki, vagy teremts olyan felteteleket, hogy orommel fektessen be, fizessen itt adot, adjon munkat. de az, hogy majd te megmondod, ki hova viszi a sajat penzet is ki hova fizet adot..

ettem en, hogy a kadar alatt szocializalodtak azt hiszik, hogy mindenhez kozuk van ami mase, hogy amit ti megszerezni nem tudnak majd mastol "koztulajdonba veszik", de a "koztulajdon" mint olyan nem letezik. magantulajdon az egyetlen ami letezik, a koztulajdonnak nevezett valami nem mas, mint a magantulajdon ideiglenesen az allamra bizva.

en mindenesetre szegyelnem magam 24 evvel kadar halala utan az ilyen eroszakos koldusdumak puffogtatasa kozben.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.08. 11:30:45

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Teoretice igazad van.

A gond az az, hogy az ofsórba rakott pénzek jókora hányada egyszerű köztörvényes lopásból származik. A hajdanvolt cucializmus (valójában proletár diktatúra, volt a hivatalos államformánk, de hagyjuk) állami tulajdonából vélelmezhető ennyi pénznek a forrása.

Amely állami tulajdon egyik hányada szintén lopásból származott (kártérítés nélküli! államosításból, még 1948-tól kezdődően). Másik, szintén nem csekély hányada pedig abból a lopásból származott, hogy a cucialista dolgozó nem munkabért, hanem csak zsebpénzt kapott.

Magam is úgy vélem, a magántulajdon, a piaci viszonyok fontosak. Ezért bátorkodtam bemutatni az amúgy tudott, de mégis agyon hallgatott hátterét, ennek az immár 68. éve tartó folyamatnak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.08. 12:07:36

@rdos: "állami tulajdonából vélelmezhető ennyi pénznek a forrása. "

mivel alapbol az allam maga is egy fikcio, igy tulajdona sem lehet. magantulajdon van. a tobbi kamu. az allami tulajdon nem mas, mint amikor az allami vezetok az allam eroszakszervezeteit -rendorseg, hadsereg - felhasznalva gyakorlatilag magantulajdont rabolnak maguknak. de megkozelithetjuk onnan is, hogy mivel egyenek nelkul nincs kozosseg, allampolgarok nelkul nincs allam, igy a magantulajdon nelkul az allami es/vagy koztulajdon kifejezesek is teljesen ertelmetlenne valnak.

tehat innentol nem volt mit "szetlopni", csak visszakerult a vagyon oda, ahova valo: magankezbe.

Kandeláber 2013.01.08. 12:21:07

Van abban valami diszkrét báj, amikor mondjuk gréczyzsóti az atévés beszélgetőműsorban versenyt kommunistázza a betelefonáló múmiákkal mondjuk a fideszt, amelyet aztán öt perc múlva már nácinak titulál.
Az már egyenesen nevetésre ingerli az embert, amikor itt a tisztelt posztíró krokodilkönnyeket sír a multicégek profitjáért.
Mint ahogyan az egyik kommentelő elmésen rámutatott, a szocialista tulajdon nagy része bizony lopásból származott,a Rákosi Mátyás vezette MDP ugyanis nemes egyszerűséggel ellopta (államosította) a magántulajdonban lévő üzemeket, földeket, amelyeket aztán az MDP jogotódja, az MSZMP 1988-tól, a GT megalkotását követően ismét ellopott.
Ezúttal a kondér közelében lévő elvtársak a "spontán privatizációnak" titulált módszert választották, jelesül az immár állami tulajdonban lévő üzemeket, földeket saját maguknak és a klientúrájuknak szerezték meg tényleges értékük töredékéért, majd tetemes nyereséggel passzolták el külföldi "befektetőknek", akik - mivel ők piacot akartak szerezni a termékeiknek - a termelőüzemek nagy részét simán bezárták.
Nem szabad azonban igazságtalannak lenni az MSZMP-vel, mert a spontán privatizáció gyakorlata annyira megtetszett az Antall-féle paktumkormánynak,hogy a gyakorlatot sikeresen folytatta, még külön kótyavetye-szervet is alkotott Állami Vagyonügynökség néven, amelynek élére természetesen egy hajdani KISZ-titkárt és MSZMP tagot helyezett, Csepi Lajost.
Az ÁVÜ privatizálta spontán módon az addig jól prosperáló növényolajgyárakat, csak hogy egy példát említsek. A növényolajgyárakat még véletlenül sem kapták magyar pályázók, mert nagy részük a tőlük vagy felmenőiktől annak idején ellopott vagyonért cserébe kapott "kárpótlási jegyekkel" pályáztak, amelyekről az ÁVÜ azon a véleményen volt, hogy annyit sem érnek mint a papír, amire nyomtatták őket.
A fejlesztést ígérő multik néhány év alatt sikeresen elsorvasztották a növényolajtermelést azzal, hogy az alapanyagot Ukrajnából és Romániából vásárolták, majd sorban bezárták a gyárakat elérve ezzel azt, hogy a hazai boltokban vásárolható étolaj nagy része már Szlovákiából és Szerbiából származik.
Ezt a jövedelmező gyakorlatot folytatta a Horn-Kuncze kormány sikeresen privatizálva az energiaszolgáltatókat, 8 %-os profitot garantálva a vevőknek.
Még véletlenül se merészeljük feltételezni, hogy a vásárlók esetleg megvesztegették a döntésre jogosult hivatalnokokat a pályázatuk kedvező elbírálása érdekében, hiszen mint tudjuk, Magyarországon a korrupció ismeretlen fogalom.
Lehetne még sorolni a példákat arról a folyamatról, amelynek eredményeképpen Magyarország mára gyakorlatilag egy ipari termelés nélküli összeszerelőüzem-országgá süllyedt, amelynek bérrabszolga lakói a periféria legszélén robotolnak éhbérért multicégek szolgálatában. Közben a mindenkori kormányok kliensei tobzódnak a lopott pénzben, amelynek igen nagy hányadát mondjuk Kajmán-szigeteken bejegyzett offshore cégekbe menekítették, hiszen nemrégiben közzétették (ismeretlen forrásból), hogy Magyarország vezet ezen a téren.
Ezekhez a történésekhez képest érthetetlen a szerző féltő aggódása az energiaszolgáltatók esetleges veszteségei fölött.

Kandeláber 2013.01.08. 12:31:18

Csak halkan jegyzem meg, hogy a szerencsétlen Antall-féle paktumkormány részben a harcos piacvédő SZDSZ ellenállása miatt nem tudta megvalósítani a reprivatizációt, amely például az ilyen téren szerencsésebb helyzetben lévő cseheknél (akiket a sors nem vert meg egy ottani szdsz-el) remekül bevált.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.01.08. 12:41:10

@Kandeláber: A reprivatizáció valóban jó lett volna, csak hogy a spontán privatizáció 1987?-től, már megelőzte :-(.

Milyen érdekes, a magát polgárinak valló első szabadon? választott kormányunk ezt a "spontán privatizációt" elfogadta.

Kandeláber 2013.01.08. 12:47:07

@rdos: Mint írtam, Antall kormánya a külföld által kikényszerített paktum foglyaként rendkívül szűk mozgástérrel rendelkezett, az szdsz és meghosszabbított kezük, Göncz gyakorlatilag bármilyen nekik nem tetsző kétharmados döntést igénylő intézkedést megvétózhattak.
a spontán privatizációról is itt van a véleményem.

Kandeláber 2013.01.08. 12:59:37

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te múltkorjában már a Cozma-ügy ítéletével kapcsolatos megjegyzéseddel ("hatályon kívül helyezte a Kúria") tanúbizonyságot tettél arról, hogy időnként fogalmad sincs, miről beszélsz.
Ha az államnak nem lehet (szerinted) tulajdona, rándulj át ide a szomszédba, Linzbe, és nézd meg a VÖEST-Alpine műveket.
Gondolom Ausztriáról nem akarod azt állítani, hogy komcsi ország.

bolygóközi 2013.01.08. 13:30:13

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
már az elmult évek alatt bebizonyosodott , hogy a neoliberalizmus nem életképes.

bolygóközi 2013.01.08. 13:40:09

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
itt a gond csak az, hogyan szerezte?
Nem igen van nálunk olyan milliárdos aki a munkájával, értelmével lett azzá.
Ugye a privatizációs gyarapodás kapcsolati kérdés volt és a legtöbb gazdag úr/et a szocialista rendszer prominense volt, majd váltott.
Most meg az EU pénzek dívnak némi állami támogatással. / a saját tökét nem igen teszik hozzá,
állami és önkormányzati támogatások után jön EU pályázati pénz. Többszörösen túl biztosítva, pld a mostani KÖZGÉP vasúti beruházásai/ felújítások /

bolygóközi 2013.01.08. 13:49:26

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
ez igy érdekes következtetés, tehát jogos a lopás mert vissza lopjuk csak. A károsultak kapják vissza ????, pld a meglopott munkások, nem őket tovább rabolják.
Az államosítás és a kárpótlás nem lettek azonos szintű fogalmak. / egyébként is elgondolkodtató a kárpótlás jogi háttere 1990 után, kb 40 év távlatában /

bolygóközi 2013.01.08. 14:02:43

Már fentebb felsoroltam, hogy az energia cégek nagy részében többségi állami tulajdon van.
Pld. (még egyszer ) : EON, /német / ENI, /olasz / SUEZ,/ francia / GÁZPROM, / oros / de az MVM
/ magyar 100 %/ is, stb.
/ érdekes módon a MOL-t elengedték. /

kela-bá 2013.01.09. 11:20:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
...senkit nem érdekel a 242 milliárd dollár sorsa.
Erre válaszolta Ön: " ezzel kapcsolatban egy igen fontos dolgot kell tudnod : NEM A TIED...SEMI KOZOD HOZZA." Igaza van ! Nem az enyém, tiéd , övé vagy a miénk ! Apropó, MIÉNK .

Bizonyára emlékszik, amikor a közelmúltban az egyetemisták skandálták: " Az egyetem a miénk ! " A középiskolások, az általános iskolások, az óvodások mondhatják, hogy a miénk az a sok-sok intézmény melyeket látogatnak.Aztán az egészségellátó rendszer is "tokkal-vonóval a miénk. A tűzoltóság is, a rendőrség is, a honvédség, katasztrófavédelem is a miénk. A kultúra, színházak, múzeumok,könyvtárak is a miénk. A közösségi közlekedés is a miénk. Stb... Ezek mind az életünk részei, ami a miénk.

Ugye azt Ön is tudja, hogy mindez irgalmatlan sok pénzbe kerül ? Honnan is e sok pénz ? Ugye nem kell mondanom,hogy a befizetett adókból, a tisztességgel működő munkaadóktól és becsületesen dolgozó munkavállalóktól származó pénzekből a törvények szerinti mértékben. Számoljon, napi árfolyamon.

242 000 000 000 USD X 220 =53240 000 000 000 Ft.

Nagyon nagy summa, az adótartama is az. Ha igaz amit erről a sok pénzről írnak a nemzetközi cég elemzésére hivatkozva, akkor bizony az adórész nagyon hiányzik a közös kasszából , ami a miénk.
Minden jót Önnek !

@Kandeláber: @bolygóközi: @rdos:
Kösz. a reagálásokat ! Vigyázzanak a síkos utakon, További szép napot!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.09. 13:47:25

@Kandeláber: nem azt mondtam, hogy az allamnak nincs tulajdona. azt mondom, hogy nem kellene, hogy az allamnbak tulajdona legyen. mert az baj. az allamnak ne legyen tulajdona, mert az csakis korrupciohoz, lopashoz vezet. a "koztulajdon" gyakorlatilag a korrupcio melegagya. ezen kivul a koztulajdonnal mindenki ugy banik, hogy nem az ove. innentol teljesen nyilvanvalo, hogy miert mukodik rettenetesen dragan es rossz hatasfokkal , ami allami tulajdonu.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.09. 13:59:52

@kela-bá: "Nagyon nagy summa, az adótartama is az. Ha igaz amit erről a sok pénzről írnak a nemzetközi cég elemzésére hivatkozva, akkor bizony az adórész nagyon hiányzik a közös kasszából , ami a miénk."

elmondom meg egyszer

NEM A TIED!

csak szeretned, ha a tied lenne. ezert mar a tiednek is hiszed. de nem. kurvara semmi kozod masok magantulajdonahoz, erted vegre? tetszett volna olyan korulmenyeket teremteni, hogy ne menekitsek el a hozzad hasonlo eroszakos koldusok elol a penzt. de el kellett. ahelyett, hogy itt termelne az apenz es munkahelyeket adna es adozna. errol pontosan toi tehettek ezzel a "nekem is jar, az enyem is!" kommer mentalitassal. nem a tied, nem jar.

na4 2013.01.10. 18:48:48

Buta segg komcsi ügyvéd pofázik bele gazdasági ügyekbe, amikor két számot sem tud összeadni. Ebböl nagy szívás lesz :-((

Bereznay A. 2013.07.27. 12:39:56

@kennyking:

Krassótól származó elég lényeges értesülésem szerint nem az lényeg nála, hogy fasza csávó volt.

Bereznay A. 2013.07.27. 12:51:15

@kennyking:

Lényegileg egyetértek, de azt nem értem, hogy mire utalsz azzal, hogy „őket”, nem engedte volna az MSZMP az ellenzéki kerekasztalhoz. Az MSZMP-nek értelemszerűen nem volt köze ahhoz, hogy oda ki ment, vagy került. Ha viszont esetleg tévedésből írtál volna „ellenzéki”-t „nemzeti” helyett a kerekasztal kapcsán, azon meg Krassó eleve nem akart részt venni. A legnagyobb mértékben helytelenítette az ellenzék részéről, hogy abba belement.

Bretschneider detektív 2013.09.29. 07:32:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem bírod abbahagyni, ugye? Pintér Sanya biztosította volna a közmunkások felügyeletét a nyugdíjból visszahívott biztonsági őrökké átvedlett katonákkal, két legyet akartak ütni egy csapásra. Úgy tűnt, komoly koncepció van mögötte, szerencsére ez sem valósult meg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 09:42:35

@Bretschneider detektív:

A marslakók szerepét kifelejtetted. Ezzel a Fidesz bűneit igyekszel szerintem leplezni! Le vagy leplezve, fideszes bérkommentelő!!!
süti beállítások módosítása