A KARD a Facebook-on

Látogatók

free counter

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Kövér kontra Sólyom: az amnézia újabb példája

2012.12.22. 12:10 timargabor

Nyilatkozatot adott szombaton Kövér László házelnök az MTI-nek. Miközben érdekes, és módfelett vitatható elképzeléseket vázolt a Parlament szerinte optimális működéséről, Sólyom László volt köztársasági elnököt is bírálta.

Sólyom az Áder János által az Alkotmánybíróság elé citált választási törvény, konkrátabban annak a választási regisztrációról szóló, az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé emelt része kapcsán a múlt héten érdemi bírálatot fogalmazott meg. A NER egyik klasszikus eszköze, hogy bírálóit megpróbálja lejáratni. Esetünkben így nyilatkozik Kövér:

"óvatos stílusra intve magát" úgy fogalmaz: abban, hogy 2010-re alkotmányos szempontból is a csőd szélére jutott az ország, Sólyom Lászlónak is, aki szemlátomást nehezen viseli köztársasági elnöki tisztségének elvesztését, van felelőssége.

Szerinte alkotmánybírósági elnökként Sólyom volt az, aki úgy honosította meg a testület működését, hogy az a parlamentarizmus alapelveit felrúgva, kvázi fellebbviteli fóruma lett az Országgyűlésnek, úgy, hogy az alkotmánybírók a képviselőkkel és a kormány tagjaival ellentétben senkinek sem tartoznak elszámolással. "És ezzel a helyzettel nemegyszer vissza is éltek, a "láthatatlan alkotmány" nevű istenség papjainak teokratikus hatalmát hozva létre a népszuverenitás felett" - tette hozzá.

"Hogy hanyatlik-e az alkotmányos kultúra vagy sem, és ha igen, ennek mi az oka, ezt én differenciáltabban látom, mint a tisztelt volt köztársasági elnök úr, és helyes lenne, ha mindenki önkritikusan számolna el az elmúlt 20 évével"

Forrás: index.hu

A parlamenti elnöknek természetesen jogában áll kritizálni más közszereplők mai vagy múltbeli cselekedeteit, és vitába bocsátkozhat korábbi vagy mai véleményükkel is. Esetünkben Sólyom mostani véleményének vitatása szóba sem került - ami illeszkedik abba a sorba, hogy a Fidesz szerint azért lesz regisztráció, mert csak. Az viszont mintha elkerülte volna a házelnök úr figyelmét, hogy Sólyom László 1990 és 1998 között töltötte be az Alkotmánybíróság elnöki posztját, valóban erős intézménnyé téve azt.

Ez azért érdekes, mert az említett periódus jóval megelőzte 2005-öt, amikor Sólyom Lászlót épp a Fidesz - a mostani köztársasági elnök által vitt nyerő taktikával, az akkori baloldali-liberális parlamenti többség ellenében - választotta meg köztársasági elnöknek. Akkor mintha mindaz, amit ma Kövér úr Sólyom szemére vet, nem lett volna probléma. 2005-ben lelkesen, a jogállam győzelmeként ünnepelték Sólyom megválasztását, most pedig bírálják azt megelőző tevékenységét?

A Sólyom elleni lejáratási kísérlet ettől függetlenül sem tűnik okos dolognak: a volt köztársasági elnök - nem kis részben a Fidesz által 2010-ben aztán a helyére választott Schmitt látványos bukása miatt - még a konzervatív elkötelezettségűek számára is legalább akkora tekintéllyel bír, mint Kövér.

Különösen pikáns Kövér kritikája az Inforádiónak hétfőn adott interjúján elhangzottakkal kiegészítve. Nem hiszem, hogy bármi jobban jellemezné az országgyűlés elnökének alkotmányos demokrácia-felfogását, valamint a parlament optimális működéséről szóló elképzeléseit mint az a kijelentése, hogy "sokszor ma órákat töltenek azzal, hogy módosító indítványokat utasítanak el, miközben pontosan lehet tudni, hogy a kormánypártok melyeket támogatják". Helló pártállam.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

231 komment

Címkék: magyar demokrácia Kövér László Sólyom László politikai amnézia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr754977236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.12.23. 09:22:21

@wmiki: Soha, soha nem fogot megunni, hogy mindenhova ezt a baromságot írd be, te egybites?

Mi a cél? A fideszt akarod védeni? Azt értsd meg, hogy ezzel csak ártasz a fidesznek, mert egy ekkora ostobával senki nem akar egy "csapatban" játszani. Ha valaki fidesz szimpatizáns, még az is elgondolkozik, ha téged lát, hogy jóü csapatban van-e. Mi ebben az élvezet? Vannak trollok, akik nyilván csak ostobának tetetve magukat libsiznek / náciznak. De te mindehova csak ugyanazt írod be. Ez uncsi.

Imágó 2012.12.23. 09:44:49

NA látjátok még egy pár hozzászóláson belül is csak a személyeskedés, a viszály,a rátartiság,ellenségeskedés érzékelhető. Akkor mi várható egy össztársadalmi szinten?

A trágárság a szívatás egymás bántása semmi eredményt nem hozott és nem is fog hozni.Ez tuti!!

freetibi 2012.12.23. 09:50:57

@kolbászoszsömle: nem az ügynöktörvény a rendszerváltás. a 90 utáni valódi elszámoltatási törvényeket, a vagyonátmentést, lopást megakadályozó törvényeket sólyomék mind visszadobták.
az ügynöktövény csak a jobboldalon kaszálhat.az hogy csak ez maradt, az összes többi elmaradt, ez is mutatja, hogy sólyom kiknek dolgozott.

nikk rivers 2012.12.23. 09:55:16

@wmiki: "bemásolnék néhány kommentet, amit az általad is képviselt ellenzéki oldaltól származik itt a blogon"

Honnan tudod, hogy honnan származik? Manipulációról nem hallottál még? :-)

Nem kell megvédened a csúnya rossz kommentelőktől az ártatlan és igazságtalanul bántott kormányt, meg tudják ők magukat védeni. :-)
(pl a demokratikus intézmények deformálásával)

lloyd_george 2012.12.23. 09:57:50

Te jóságos ég!

Szinte sírnom kell a kommenteket olvasva.

Az ilyen elkeserítő dolgok vesznek rá a végén az emigrálásra.

@Imágó: azzal egészíteném ki, hogy az ALAPOKBAN kéne egyetérteni, ezeknek egyike a másik tisztelete. Plusz semmi baj, ha mások véleményét kritizáljuk, de azt érvekkel kell alátámasztani, nem pedig érzelmileg, zsigerből fikázni.

nikk rivers 2012.12.23. 10:01:38

@wmiki: "...nagyon jól érveltek elvtársak,.."

"Szóval a melléklet:
Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke
Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Matolcsy György - MSZMP-tag
Martonyi János - MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, moszkvai nagykövet
Pozsgay Imre - MSZMP KB-tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár
Boross Péter - MSZMP-tag
Balogh Gyula - MSZMP-tag
Csintalan Sándor - MSZMP-tag
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály - KISZ-titkár
Rogán Antal - KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár"

- hagyjuk már kérem ezt az elvtársozó felütéseket! Túl vagyunk egy rendszerváltáson, nem is egyszer...

Imágó 2012.12.23. 10:01:53

@wmiki:

Te pedig egy nagyon okos emberke vagy,csak a problema az,hogy fogalmad nincs,hogy mit és miről akarsz beszélni.Vered a nyálad minden elképzelés nélkül.De amúgy összhatásban azt a látszatot akarod kelteni,hogy vágod a témát.Igen,igen vágod csak a kérdés,hogy miről...

Nyilas 2012.12.23. 10:03:43

Ezen az oldalon egész magasröptű kommentek vannak pedig csak arról van szó,amíg a volt Köztársasági Elnök úr megfelelt a fidesz politikai törekvéseinek addig jó,most meg mehet kökörcsint, vagy kankalint védeni a Tubesre!!!!!!!!!!!

lloyd_george 2012.12.23. 10:06:50

@freetibi: Sólyom nem dolgozott senkinek, alapból ennyire dogmatikus (tudom, mert engem tanított is), de ez is elsősorban annak köszönhető, hogy a rendszerváltást a "jogfolytonosság", a legalitás jegyében vezényelték le.

Tehát minden demokratikus és kapitalista átalakító jogszabály meghozatalánál a népköztársasági jogrendszerből indultak ki (ld. a '49-es alkotmány átírását).

A folytonosság egy magyar, már-már lélektani sajátosság, már a Horthy-rendszer is a dualizmusból indult ki.

A német AB sokkal jobban kezelte a kelet-német jogrendszert, 'Unrechtstaat'-nak hívta, egy olyan jogrendszernek, ami alkotmányossági szempontból nem létezett.

Azonban ettől Sólyom nem "komcsi-bérenc", a kommenisták nem is ilyeneket kerestek, hanem a Torgyán-féle ökölrázókat.

Lencsés István 2012.12.23. 10:08:56

" .... A Sólyom elleni lejáratási kísérlet nem tűnik annyira okos dolognak. .... "

Alapból le van járatva , hisz őt nem engedték be egy másik országba , szóval erről ennyit ....

Imágó 2012.12.23. 10:09:24

@lloyd_george:

A kiegészítéssel tökéletesen szinkronban vagyunk!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.23. 10:18:03

@tölgyes: "Azon még nem gondolkodott el, hogy az élet már csak ilyen. Van amiben egy regnáló politikai csoport liberális, van amiben konzervatív, van amiben baloldali. Én ezt a legnormálisabb és legkívánatosabb dolognak tartom.",
....no meg egy kis kommunistáskodás sem árt, úgy az igazi, elvégre azok voltak:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

coni 2012.12.23. 10:58:17

@szamarhegy: 2012.12.22. 20:40:43
"NEM képviselek senkit, nem tartozom táborokhoz és kérlek, tisztelj meg azzal, hogy elfogadod, van olyan ember, aki nem mszp-fidesz relációban értelmezi a világot. Ha ennyire egyszerű lenne a világ, még mindig a Hazafias Népfront jelöltjeire szavazgatnánk."

Köszönjük, hogy az átlag, ép eszű emberek nevében megpróbálod tömören és főleg türelmesen megmagyarázni, miért van az, hogy az emberi korlátoltság kétfelé szakítja az országot, ezért nem előre hanem hátra fele haladunk.
Sajnos, sokan vannak akik képtelenek a gyűlölködés helyett előre nézni.

Dr. Verőköltő 2012.12.23. 11:16:36

@wmiki: egyébként ahogy a poszt is rámutatott, szopogathatod te akárhogy viktor farkincáját! előbb utóbb mész a darálóba akárki vagy is! a hülye bayernek is csak addig nagy a pofája míg meg nem unják aztán ha már gáz lesz majd jól elintézik! ez a rendszer nem válogat!!

Mystes 2012.12.23. 11:22:36

Wmikinek teljesen igaza van abban, hogy ez az agresszív, dühöngő, lefikázó stílus az úgynevezett balos blogok sajátja. Éppúgy, mint a jobbosoknak a cigányozás, zsidózás. Az egyik 19, a másik egy híján húsz.

Visszatérve: nekem sem vonzó ez az agresszivitás. És hiába van sok hibája a jelenlegi kormánynak, én sem szavaznék rájuk sosem. Nagyon erőszakosak!

Wmikitől kérdem: mi bajod az evolúcióval?

kúrórudi 2012.12.23. 11:25:16

@wmiki:

szeretnél tényeket??

elkúrások:
szocik 8 év 9000 mrd (12000 mrd adósságnöv. - 2000 mrd mnyp növ. - 1000 mrd tartalékban maradt imf pénz)
fidesz 2.5 év 5000 mrd (2000 mrd adósságnöv. + 3000 mrd mnyp felhasználás)

két hatalommániás korrupt baloldali maszlaggal népet etető banda...

de a kettő közül a fidesz az aljasabb és károsabb mert mindezt gyűlölködés társadalommegosztás demokrácia lebontása és posztkádárizmus fenntartása mellett teszi...

kúrórudi 2012.12.23. 11:28:16

@Mystes:

vicces a kommented: az elején igazat adsz mikinek h a balosok agresszívak majd a végén eljutsz oda h sose szavaznál a fideszre mert erőszakosak.... akkor mégsincs igaza mikinek: sajnos mindkét oldal sajátja a fikázás. de a zsigeri gyűlölet, indulatból véleményformálás inkább jobbos.... (lásd pl. részeges tengerész tegnapi szövege miszerint inkább legyen fasz meg hülye mint liberális)

kutya vacsorája 2012.12.23. 11:40:03

@Fermentátor: minden gesztusa és a legtöbb beszéde politizálás volt, méghozzá nem a baloldalon, ezt nem elítélően mondom, egyszerűen tény. csakhogy egy éles politikai helyzetben viselkedett így, amikor náci hordák gyújtogattak rendszeresen budapesten, ő pedig állást foglalt. rendőrterrorról beszélt, de nem kérdezte, kicsodák lázítják az egyfogú kossuth téri bokorba vizelőket, mozgatják a kukagyújtogató, molotovdobáló fociultrákat. a magyar hagyományban ex officio legnépszerűbb közjogi méltóságként folyamatos politikai marketinget szolgáltatott a jobboldalnak. márpedig ennek kicsit több a reklámértéke, mint pl.egy óriásplakátnak,"szavazz rám, mert jó fej vagyok" fizetett sajtóhirdetésnek. erről beszélek.

Zati 2012.12.23. 12:15:22

@wmiki: Nagyon ritkán kommentelek de lehet, hogy most találtam egy értelmes fideszest. Teszek egy próbát

Szerinted miért van az hogy, hogy ha OV vagy Kövér vagy akárki a Fideszből szart gurít egy emberre akkor minden fideszes azonnal rájön, hogy az mennyire szarember.

Pl.: Sólyom elvitette a zászlót.....
Ezt eddig miért nem említette senki?

Nem olyan mint amikor az oviban azon versenyeznek a gyerekek ki utál vlkit régebb óta? Tegnap még mindenki együtt rúgta a bőrt az udvaron!

Ez szerinted nem agy mosott emberekre jellemző?

Vajon hogyan szavaztak a mai köménymag tagjai a Gyurcsány féle tandíj ellen?
És most mit gondolnak ugyanazok?

Remélem kapok erre egy normális választ.

A sárdobálás nem érdekel. Értelmes fideszest keresek. Biztos van egy kettő valahol.......

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.12.23. 12:19:15

@kolbászoszsömle: Meg mondjuk érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy miért van ma Magyarországon több, mint 3.000 önkormányzat, polgármesterrel, alpolgármesterekkel (Budapesten 23 önkormányzat, fővárosi önkormányzat) + most már járási hivatalok, megyei hivatalok, önkormányzatok. Mennyi pénz ez??? Jóval több, mint a nyugdíjak. Ezt kellene leegyszerűsíteni, szerintem. Jó ötletnek tartottam a járási rendszer kiépítését, de csak úgy, hogy a párhuzamosságokat megszüntetik. Pl. Kormányablakok a polgármesteri hivatalok helyett. + Megyei önkormányzatok megszüntetése. Ehelyett pluszban felépítettek még egy párhuzamos bürokratikus egységet. ami megint + pénzbe kerül.

phaidros 2012.12.23. 12:20:35

"még a konzervatív elkötelezettségűek számára is legalább akkora tekintéllyel bír, mint Kövér."

A konzervatív elkötelezettésgűek számára Kövér szerintem nagyjából nulla tekintéllyel bír. Az ő terepe inkább a széljobb felé húzók visszatartása.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 12:26:04

@kutya vacsorája: Nem személyeskedésből mondom, de szerintem kicsit pártosan ítéled ezt meg. Sólyom nem egy párt, hanem egy értékrend mellett állt ki. Egy olyan időszakban is ezt tette, mikor az ország erősen megosztott volt a fidesz és az mszp között. Abban a helyzetben sokak számára az volt az egyértelmű, hogy valaki vagy "velünk" vagy "ellenünk". Azaz, mikor az mszp oldaláról úgy tűnt, hogy nem mellettük áll ki, akkor abból "nyilván az következett", hogy azért, mert "fideszes".
Holott Sólyom végig és következetesen az alkotmányos rend és polgári értékek mellett állt ki. Hogy mennyire fideszes is ő azt mutatja, hogy a fidesz, amint tudott megszabadult tőle.

Az én szememben ő volt eddig a legalkalmasabb közt. elnökünk. Ez vélemény. Ami viszont tény: ő volt eddig az egyetlen, aki nem pártkatona volt. Göncz, Mádl, Schmitt, Áder mind pártkatonák.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 12:28:10

@Lencsés István: Őt??? Őt nem engedték be? Már elnézést, de a Magyar Köztársaság elnökét nem engedték be - aki történetesen Sólyom László volt. De a "határzár" nem a személyének, hanem az országnak szólt.

cellular 2012.12.23. 12:43:43

@wmiki:
Mi lenne, ha nem minden ügy kapcsán azt fejtegetnénk, hogy kire kell szavazni...

Ha egyszerűen az adott helyzetet, történést értékelnénk.

Például, ha azt kérdezem: mit szólsz Kövér ezen nyilatkozatához? Egyetértesz vele? Taplóságnak tartod? Jogosnak gondolod?

Csak ennyi, egyelőre.

kúrórudi 2012.12.23. 13:34:27

@cellular:

ne vár mást mikitől... fizetett fidesz agitátor..ez a feladata ezért fizetik...

Mystes 2012.12.23. 13:37:47

@kúrórudi: Nem voltam teljesen egyértelmű: agresszivitásuk miatt a balosokra nem szavaznék.

Annyi azonban igaz, hogy minden politikai szereplőnek megvan a maga speciális agresszivitása, mint ahogy mondtam is.

Úgyhogy elmondhatjuk, hogy mi lenne az ideális, ugyanakkor tényleg csak abból választhatunk, ami van. A kettő között diszkrepancia van.

Üdv

kúrórudi 2012.12.23. 13:39:04

neki legalább van még munkája...ilyen nehéz unortodox gazdasági helyzetben érhető ha mindent megtesz h megtartsa...akár naponta szembeköpi magát a tükörben meg befogja az orrát becsukja a szemét és teszi a dolgát ha épp egy fidesz fenék közeledik...

ez is egy munka én megértem szegény mikit...

Mystes 2012.12.23. 13:39:38

@kúrórudi: Te már találkoztál valakivel, akit ezért fizetnek? Mert én még soha. De nagyon érdekelne!

Viszont, mint egy hülye mém, vagy toposz, már kismilliószor ellőtték ezt a neten, mint "érvet".

kúrórudi 2012.12.23. 13:43:37

miki
stefánia
ők fidesz pártemberek...

kúrórudi 2012.12.23. 13:44:08

fizetett agitátorok vagy olyan hülyék h ingyen eszik az orbán szart....

cellular 2012.12.23. 13:45:04

@kúrórudi: Nem tudom, hogy az-e.
Csak érdekes, hogy itt aránylag egységes az álláspontja a kommentelőknek, talán politikai meggyőződéstől függetlenül, hogy Kövér kijelentése nem védhető.

Kövér akkor mondja ki, hogy ő csak azt tudja jónak elfogadni, ami tőlük jön. A kritikát nem fogadja el. És mondja ki, hogy nem gondolja jónak a demokráciát, legalábbis annak azt a vállfaját, ami a kormányt eszköztárában is korlátozza.

Ő azt szereti, ha minden úgy van, ahogy ő mondja, és hajlandó ezért a rendszert is ilyenre formálni. Mondja ki, hogy ő nem demokrata. Minek ezt elsunnyogni? Sokkal egyenesebb lenne.

A hívei egyébként utána is követnék, legföljebb nekik is könnyebb lenne. Nem kéne mindent lehetetlen módon magyarázgatni, hogy miért is jó a demokráciának. Nem kerülnének a párthívek sem kínos helyzetekbe. És lehetne a demokratát, mint szitokszót használni, mintegy megbélyegezve a maradi ellenzékieket, akik valami régi bukott rendszernek (demokrácia) hívei. Egyébként lehet, hogy eljön ennek a kommunikációs stratégiának az ideje is.

cellular 2012.12.23. 13:49:21

@kúrórudi: szerintem Stefánia biztosan nem az. Azok a végletek, ahogyan fogalmaz, sokkal inkább egy paródiát sejtetnek. De ezt úgy teszi, hogy mégis komolynak látszódjon.

A hülye egyébként az, aki leáll velük sárdobálózni. Ezt nem is szeretem, mert ezzel teljesen szétbarmolják a komment részeket, megölve a normális párbeszédet, vitákat.

Az ilyen provokatív, szélsőséges kommenteket mindenkinek ignorálnia kéne, nem pedig leállni vele. A nyilvánvaló és szélsőséges hülyeség ellen úgysem lehet normális észérvekkel hadakozni.

A világvége hívőt sem tudod meggyőzni arról, hogy nem lesz világvége, még akkor sem, ha odahívesz egy valódi maját aki elmondja neki, hogy mi van azzala naptárral.

Mystes 2012.12.23. 13:56:00

@cellular: Mi az a konkrét Kövér-kijelentés, ami elindította a lavinát és nem védhető?

cellular 2012.12.23. 14:00:42

@Mystes: A blogbejegyzésben szereplő.
Nem indított el lavinát, gyakorlatilag olyan magas az ingerküszöb, hogy alig van pár dolog, ami fölötte van.

kúrórudi 2012.12.23. 14:02:27

@Mystes:

íme néhány tény:

elkúrások:
szocik 8 év 9000 mrd (12000 mrd adósságnöv. - 2000 mrd mnyp növ. - 1000 mrd tartalékban maradt imf pénz)
fidesz 2.5 év 5000 mrd (2000 mrd adósságnöv. + 3000 mrd mnyp felhasználás)

két hatalommániás korrupt baloldali maszlaggal népet etető banda...

de a kettő közül a fidesz az aljasabb és károsabb mert mindezt gyűlölködés társadalommegosztás demokrácia lebontása és posztkádárizmus fenntartása mellett teszi...

Mystes 2012.12.23. 14:10:22

@cellular: Sólyom elkövetett hibákat. Mi ezzel a gond? Ki nem követ el hibákat?

Soroljam Sólyom hibáit, vagy amit másként tehetett volna?

Ehhez nem kell Kövérnek lenni!

kúrórudi 2012.12.23. 14:18:55

@Mystes:

nem lep meg h a tényekre nem reagáltál.....

Mystes 2012.12.23. 14:25:11

@kúrórudi: Nem reagálok olyasmire, amit valaki "tény"nek tart. Ez már eleve gyanús.

Mindenkinek más a tény.

Viszont jól lehet furkósbotnak használni.

Ne haragudj, de én nem szarok be a "tény"től.

Ridex 2012.12.23. 14:29:39

@Makkasz: Kommentjeidet olvasva, nem vagy se jobboldali, se liberális. Nekem úgy tűnik, hogy az értékekeben és érték teremtésben hiszel - bár bátorság részemről, ennyi vélemény alapján állást foglalni. Mégis azért teszem, mert bár sokan jelszónak használják a "jobb jövő" kívánságát, mintha nálad ez tényleges kívánság lenne. A magam részéről elkeserítőnek találom, hogy az emberek minden áron szűk csoportokhoz akarnak tartozni - és válnak így Fidesz vagy bármi hívőkké -, a helyett, hogy egy nagyobb közösséghez, mondjuk az ország érdekeit képviselőkéhez. Akik - hozzád hasonlóan - ezt belátják, igenis értékeket fognak értékeket találni azokban az embertársaikban akik történetesen éppen az LMP vagy akár a Jobbik soraiban ülnek, miközben azok véleménye ténylegesen egyezik az ország érdekeivel. Akik végre megszabadulnak a mesterségesen elhintett ellenség képtől és meglátják a másikban a közös akaratot, megtették az első lépést a jobb jövő felé.

Mystes 2012.12.23. 14:30:06

@kúrórudi: Az, hogy jelenleg OV a miniszterelnök, az lehet adattény. De, hogy OV politikája jó-e vagy rossz, az lehet, hogy csak 10, 20, 30, 100 vagy 200 év múlva fog kiderülni.

A történelem nem áll másból, mint a "tény"ek folyamatos újraértékeléséből!

Ádám/Éva párszáz évvel ezelőttig, vagy ezredéveken keresztül "tény" volt. Van, ahol ma is az.

Mi az, hogy "tény"? Az, hogy idehánytál néhány számot, mint valami kazlat, ahogy neked tetszik? Mi vagy te? KSH? Gazdasági szakértő? Belelátsz az összes számba? Látod az összes összefüggést?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 14:32:36

@cellular: nem értek vele egyet, de azt gondolom, hogy joga van azt gondolni, amit akar

jó lenne, ha már végre nem a libbantak mondanák meg, hogy mit szabad gondolni, és mit nem... főleg nem a demokrácia nevében... meg miközben arról ajvékolnak, hogy nincs szólásszabaccság, legyünk 1 milliárdan a fácsén, és válasszuk dopemant elnökünknek

@Zati: ne haragudj, de te viszont nem tűnsz értelmesnek... ezt írod:
"minden fideszes azonnal rájön, hogy az mennyire szarember"

ezt honnan vetted? végeztél tudományos kutatást? megkérdeztél minden fideszest? közzétennéd az eredményeket? kikérdeztél minden fideszest? vagy csak szokás szerint általánosítasz, ahogy a libbantak szoktak?

arra emlékszem, hogy sólymot hogyan fikázta az msz(m)p, mert nem tapsikolt a szemkilövésnek, meg képviselőverésnek, aztán meg amikor új elnököt választottak volna, akkor legyen inkább mégis a sólyom, mert ő olyan jó barátunk

@Mystes: a cigányozás érdekes dolog...

elvileg ugye a libbantak szerint a cigányokat kötelező szeretni, mert ők nagyszerű, és nemes emberek, akiket lehet vinni egy nagy busszal választani, de ezenközben, meg mocskos orbán még cigány is, és orsós viktornak nevezik, ezt a gonosz patás ördögöt...
vagyis valójában megint képmutatóak, és hazudnak... ahogy reggel délben, meg este...

az evolúció elmélettel semmi bajom nincs, csak nincs rá semmiféle bizonyíték, ugyanúgy, ahogy arra sincs, hogy majd 2014-ben eljő a tökéletes emberekből álló párt
kitaláció az egész

ennek ellenére látom, hogy indexes bérblogokon mindkettőt kivétel nélkül bekajálják, a magukat értelmiséginek valló kommentelők

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 14:35:09

@cellular: lol

mutatnál egy ilyen balos bérblogon normális párbeszédet?
tényleg érdekelne

cellular 2012.12.23. 14:59:08

@Mystes: Persze, hogy követett el hibákat. De nemez a mondanivalója Kövérnek. Ha ezt mondta volna, akkor az lenne a kérdésem ,hogy mit akar vele mondani. Kövér azt az egészrendszert bírálja. Azt bírálja, ami nagyjából az AB feladata.

cellular 2012.12.23. 15:07:16

@wmiki: Az első mondatodra voltam kíváncsi, köszönöm. Eben egyetértünk, és szerintem mindenki. Örülök a közös álláspontnak ebben a kérdésben.

cellular 2012.12.23. 15:11:07

@wmiki: Sem balos, sem jobbos blogot nem tudok, ahol a kommentek ne csapnának át értelmetlen vagdalkozásba. Pont ezzel nem értek egyet, pedig pont arra lenne igényem, hogy legyen kulturált formában társalgás, véleménycsere.

Olyan, ahol a kiindulópont a kommenttársamról nem az, hogy hülye. Azt mondhatom, hogy az, akit ő támogat, véd, stb. az hülye. De legalább első körben jó lenne nem elvágni a normális társalgás lehetőségét azzal, hogy vagy beskatulyázom a másikat, vagy eleve olyan hozzáállással, ami kizárja, hogy bármit is elfogadjak abból, amit a másik ír.

Zati 2012.12.23. 15:14:43

@wmiki: Bocs tévedtem :(

Nem azt kértem hogy értékelj engem hanem feltettem egy kérdést.

Még mindig keresem azt a fidesz rajongót akivel lehet beszélgetni.

Lencsés István 2012.12.23. 15:28:39

@Fermentátor: Nem az ország ellen szólt hanem SÓLYOM ellen , ugyanis azóta meg előtte is mindenkit beengedtek , szóval erről ennyit .

Mystes 2012.12.23. 15:29:05

@wmiki: Tegyük fel, hogy nincs rá "bizonyíték". És akkor mi van? Nagyon sok mindenre nincs bizonyíték. Attól még lehet valami valós.

Mystes 2012.12.23. 15:34:05

@cellular: Szerintem még ez is belefér. Tényleg egy erős AB épült ki nálunk (Sólyom műve). Vannak országok, amik kiválóan működnek enélkül.

Mystes 2012.12.23. 15:35:50

@cellular: Gondolni mindig szabad bármit, bármire. Ez még nem egy nagy vasziszdasz. Mégis ez a lényeg!

Mystes 2012.12.23. 15:42:58

@cellular: Egyetértek. A megértésnél sokkal könnyebb mindig önmagunkat szajkózni és a másikat felcímkézni. De hát a blogokban nem az értelmiség krémje szólal meg, hanem olyan emberek, akik régen nem kaptak volna publicitást.

tapolcai evolúciós zsákutca 2012.12.23. 15:51:01

@wmiki: "az evolúció elmélettel semmi bajom nincs, csak nincs rá semmiféle bizonyíték, ugyanúgy, ahogy arra sincs, hogy majd 2014-ben eljő a tökéletes emberekből álló párt
kitaláció az egész" - pedig a tapolcai, fejlődésben megragadt majom és az emberiség elágazása a legjobb bizonyíték rá.

@Mystes:

tapolcai evolúciós zsákutca 2012.12.23. 15:52:59

@wmiki: Például itt wmiki.blog.hu/ elemeznek egy elmebeteget, igen érdekesen.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 15:54:08

@Lencsés István: Ezt te sem gondolod komolyan. :) De Szlovákia sem így gondolta. Nem Sólyom személyével volt a gondjuk, hanem avval, hogy a magyar köztársasági elnök kapott meghívást, a szlovák pedig nem.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 15:56:31

@wmiki: "az evolúció elmélettel semmi bajom nincs, csak nincs rá semmiféle bizonyíték"

off
hehe...ha így lenne, akkor nem elmélet (teória), hanem feltevés (hipotézis) lenne a neve.

;)

on

tapolcai evolúciós zsákutca 2012.12.23. 16:08:30

@Fermentátor: Erre rá fogja vágni, hogy ez csak értelmiségi okoskodás.

Lencsés lstván 2012.12.23. 16:10:39

@Fermentátor: Mi van anonim ? Nekem tényem van ! Fáj az igaz ?

Lencsés István 2012.12.23. 16:12:16

@Fermentátor: A ténnyel nem szoktam viccelődni .... Sólyommal volt gondjuk , mert se előtte se azóta senkivel .

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 16:21:12

@Lencsés lstván: Tényed? Te ténynek nevezed azt, hogy Sólyomot a saját személye miatt nem engedték anno Szlovákia területére, nem pedig mint Magyar Köztársaság elnökét?
Nem lehet, hogy ez mindössze a véleményed, mely nem egyezik például az én véleményemmel?
Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke aug. 21-én kívánt Szlovákia területére lépni. A szlovák fél több dologra is hivatkozott, mikor ezt megakadályozta. Hivatkoztak arra, hogy a szlovák közt. elnök nem kapott meghívást. Hivatkoztak arra is, hogy az aug. 21. egy érzékeny dátum Szlovákia számára a 68-as megszállás miatt, melyben Magyarország is részt vett. Bármennyire is nevetségesek ezek az indokok, de egyik sem utalt konkrétan Sólyom Lászlóra a magánembere vagy Sólyom László közt. elnöki tevékenységére. Mindkét indoklás arra volt visszavezethető, h ő Magyarországot képviselné.
Ennyit a tényekről.

Lencsés István 2012.12.23. 16:44:06

@Fermentátor: Konkrétan azzal amit képviselt .

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 16:51:04

@Mystes: de az evolúció nem valós

hiszen azt állítja, hogy a fejlődés VÉLETLEN mutáció során történt

vagyis ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy annyira elromlott a biciklid, hogy ferrari lett belőle, véletlenül, a sok esés folytán

ennek a valósághoz semmi köze nincs

sőt... ha nagyon szkeptikusak akarnánk lenni, akkor magát a fejlődés létét is megkérdőjelezhetnénk, még ha tervezett is a dolog

az állatvilágban, a makimajmok féktelen haragra gerjedve, hangos makogással, és sivalkodással próbálják elkergetni azt, aki szerintük nem közéjük való

nos az ilyen ballibsi blogokon, mint ez, a jelenség ugyanúgy kiválóan megfigyelhető :x

kúrórudi 2012.12.23. 16:54:12

@Mystes:

persze h nem reagálsz mert nem tudod cálfolni...

Mikrobi 2012.12.23. 16:55:04

Engem csöppet sem zavar a regisztráció. Aki szavazni akar, fog regisztrálni, aki meg csak udnorral, kelletlenül, tájékozatlanul ment el eddig, vagy mert megszokta a pártállamban, talán ezután nem fog.

kúrórudi 2012.12.23. 17:04:33

@wmiki:

"hiszen azt állítja, hogy a fejlődés VÉLETLEN mutáció során történt"

nem csak a politikához, gazdasághoz vagy segg hülye ezek szerint....

és te komolyan blogot vezetsz??? és mi a faszról írsz ha egy ilyen általános iskolás szintű ismeretettel sem vagy tisztában?

te még az evolúció lényegét sem érted bazdmeg...ez kemény..

segítek: te megrekedtél vagy elmutálódtál valami totál agyatlan szinten... az evolúció meg gondoskodik róla h kihalj...

kúrórudi 2012.12.23. 17:06:27

azzal h buzi vagy...

tehát az evolúció ebben az h azért mert ilyen agyatlan barom lettél még buzi is h ne terjedjen tovább... érted már??

kúrórudi 2012.12.23. 17:10:39

@Mikrobi:

mondok egy érdekes gondolatkísérletet... minden lépésnél képzeld el ha azt mondjuk gyurcsány lépi meg mit szólsz hozzá...

most képzeld el azt ha gyurcsány bevezeti a regisztrációt....

most is ugyanezt gondolnád?

kalapácstollú 2012.12.23. 17:12:13

@kúrórudi: vagy, ha kiterjeszti a tandíjat a felsőoktatásban... :XD

kúrórudi 2012.12.23. 17:12:48

@wmiki:

nem. te magadat égetted azzal h kiderült h mégaz evolúció lényegébel sem vagy tisztában...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 17:14:37

@kúrórudi: :((

abban biztos vagyok, hogy te nagy szakértője vagy saját magunk égetésének

kúrórudi 2012.12.23. 17:15:53

@Zati:

láthatod h miki nem beszélgetni akar... fizetett kampányoló agy nélkül..

kúrórudi 2012.12.23. 17:19:37

a fideszbe való belépési nyilatkozat utolsó pontja h "hozzájárulok ahhoz hogy az agyamról orbán viktor rendelkezzen belátása szerint"... és hát orbán kiveteti mindegyik pártkatonájának ezt a szervét... az elől állóknak meg nyelvhosszabbítást is elrendel...

kúrórudi 2012.12.23. 17:22:47

miki már a nyelvhosszabbításon is túl van.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 17:22:55

@kúrórudi: :(( akkor tényleg különb vagy nálam

hisz te fizetés nélküli kampányoló vagy, agy nélkül

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 17:23:39

@kúrórudi: :x

gondolom erre pont annyi bizonyítékod van, mint hogy 2014-ben majd eljő a tökéletes emberekből álló MesePárt

kúrórudi 2012.12.23. 17:26:12

@wmiki:

hol írtam olyat h lesz 14ben tökéletes párt??

nem lesz... a kisebb rosszra megy majd a játék ahogy eddig szinte mindig... most orbán a nagyon rossz... vonáék a legrosszabb kategória...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.23. 17:27:42

@kúrórudi: tehát akkor marad a példaképed dopeman, vagy a gyurcsány/bajnai/kuncze szentháromság

sok sikert hozzá, biztos számtalan agyas ember így gondolja még, mint te

xd

szóval nem is értem miért rettegsz
lol

kúrórudi 2012.12.23. 17:39:33

@wmiki:

hazudozhatsz összevissza olyat amit sose írtam csak semmi értelme...

egyébként bajnai valóban hiteles... bajnai és bokros volt az elmúlt 22 év 2 leghitelesebb vezető politikusa...

kúrórudi 2012.12.23. 17:40:48

szentháromságban meg te hiszel... orbán lázár szijjártó...

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 20:31:30

@Lencsés István: Akkor felvilágosítalak: mikor az említett események történtek, bizony, Sólyom László a Magyar Köztársaság nevű állam köztársasági elnöke volt. Ezen az sem változtat, hogy KÉSŐBB megváltozott az ország neve.

Lencsés István 2012.12.23. 20:36:17

@Fermentátor: NORMÁLIS MAGYAR EMBER MINDIG MAGYARORSZÁG - nak hívja .

szamoai 2012.12.23. 21:38:03

@wmiki:
"de az evolúció nem valós

hiszen azt állítja, hogy a fejlődés VÉLETLEN mutáció során történt

vagyis ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy annyira elromlott a biciklid, hogy ferrari lett belőle, véletlenül, a sok esés folytán"

Félreértés.
Nem az adott _egyed_ fejlődik a hibák által, hanem a leszármazottai között _lehetnek_ életképesebb egyedek a szaporodáskor kialakuló másolási hibák miatt. Ilyen hibából rengeteg van, döntő többségük káros is de néha - és bőven elég ha sok millió mutáció közül csak egy esetben - a másolási hiba javára válik az utódnak. Ilyen esetben a "hiba" továbböröklődik és - ez minimális matematikai érzékkel belátható - viszonylag hamar, néhány generáción belül szétterjed az egész populációban.

A hasonlatodnak akkor lenne a leghalványabb köze a valósághoz, ha a biciklid másolná önmagát. De még akkor sem igazán, mert a Ferrari-vá fejlődés lehetőségét nem az esésekből létrejött sérülések továbböröklődése adná, hanem a másoláskor fellépő másolási hibáké.

Szerintem olvass el legalább EGY könyvet az evolúcióról mielőtt kijelentenéd, hogy hülyeség. Ajánlom Richard Dawkins-tól a "Folyam az édenkertből"-t.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.23. 22:17:12

@szamoai: Dawkins maga is egyfajta "vallásosság" követőjének tekinthető (már amennyiben betegesen vallásellenes), ettől függetlenül azonban az evolúcióról vallott nézetei figyelemreméltóak.

Lencsés István 2012.12.27. 10:35:58

@Fermentátor: Nyugodt vagyok , csak nem szeretem ha egy anonim hazudozik .

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.27. 12:10:44

@Lencsés István:

Csillapodj! :) Attól, hogy valakinek szinte már habzik a szája és vádaskodik, még nem lesz igaza!

Javaslom, maradj az érvelésnél, ne pedig az axiómákkal dobálózz!

Ja, és kellemes ünnepeket! ;)

Lencsés István 2012.12.27. 12:57:30

@Fermentátor: Szomorú hogy nem tudsz olvasni . :( Neten nem lehet szája látni . Nem vádaskodtam , én csak akkor írok mikor tényem van . Ha véleményem ak,kor pedig odaírom hogy szerintem , de ez itt nincs . Érvelni a tényt nem kell . Az ünnepek meg elmúltak ....

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.27. 13:32:47

@Lencsés István:

Én tényekkel támasztottam alá a véleményem. Te a véleményedet ténynek nevezted. Nem ugyanaz.

ui: Én a Gergely-naptárt használom, aszerint még nem értek véget az Ünnepek! Előttünk még a Szilveszter és az Újév napja is. ;) Legyen boldog neked az új év is! :)

Lencsés István 2012.12.27. 14:31:07

@Fermentátor: A véleményt nem kell alátámasztani semmivel hisz azt bárki tehet ( kivéve anonimok , azaz te ) . A tényt pedig ha odaírom hogy nem vélemény szintén semmivel . A szilveszter nem ünnep , az újév az de az csak 1 és nem több azaz maximum ünnep és nem ünnepek . Nekem boldog lesz , te meg csak hazudozz tovább anoniman . :) ;)

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2012.12.27. 16:23:21

@Lencsés István: "A véleményt nem kell alátámasztani semmivel..."

Ami igaz, ehhez tartod is magad következetesen! :)))

ui: OK, akkor ne ünnepelj a Szilveszterkor! Én azért kívánok neked kellemes ünnepeket! Na, csákány! ;)

Lencsés István 2012.12.28. 12:01:13

@Fermentátor: Az a SZÉGYEN hogy ez szerinted meg vicces , no de hát ilyenek az emberszerű lények .... :)