A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Relativitás

2012.11.17. 08:38 timargabor

Lehet itt még újat mondani hazánk alternatív politikai valóságairól? Arról, hogy mindenre van két magyarázat, és követőik számára a másik magyarázatot akár csak megfontolók is agyhalott zombik?

Nem, most nem arról akarok beszélni, hogy pontosan ez vág minket bóvliba, ezt már rég megírtuk. Sokkal érdekesebb, amikor - ha csak egy-egy kegyelmi pillanatra is - villanás támad a sötétségben, egy rövid időre látszik, hogy valamelyik a kettő közül hihetetlenül fals. Tegnap volt egy ilyen.

A fél magyar blogoszféra rugózik azon, ahogy Matolcsy Hódmezővásárhelyen fullba nyomta a kretént (a Vastagbőrnek üzenem, hogy a betett Trópusi Vihar-részleten fél napja röhögök...), a videón viszont van egy, szerintem eddig nem értékelt momentum, a klipen 5:31-től mondja a vásárhelyi fórum egyik résztvevője:

...megjelent, hogy külföldön a Bajnai azt mondta, hogy közép-ázsiai törzsek vagyunk, mi, a fideszesek, vagy akik a Fideszre szavaztunk, ez azért kinyitotta a zsebemben a bicskát.

Jó, persze, szerkesztett videó, de mintha sem Lázár, sem Matolcsy, sem a levezető elnök, sem senki nem mondta volna meg az úrnak, hogy azt bizony, ha nem is pontosan így, de Orbán mondta, ha nem is a fideszesekről (bár a szövegkörnyezetet én már akkor is így értettem), de az egész magyarságról. Lehet, hogy az úr nem is találkozott senkivel, sem beszélgetőpartnerrel, sem hírrel, aki elmondta volna neki, hogy barátom, pont fordítva?

Viszont ha az egyik politikai valóságban (és Matolcsy meg Lázár vásárhelyi fórumos hallgatóságát bízvást tekinthetjük ilyennek) Bajnai volt az, aki "ázsiaizott" és nem pont Orbán, akkor azért legalábbis  nehéz lesz megindokolni azt, hogy ez nem a valóság totális ellentéte! Milyen belterjes egymáshergeléséből jön ki ez a végeredmény? Persze érdemes azt is megnézni, hogy a média mely részében nem bukkant fel a fenékpöttyös beszéd - igen, a közszolgálatiban meg a kereskedelmiekben - tehát bízvást lehet tovább építeni a kétféle valóságnak azt a felét, hiszen innentől ez a poszt is a "másik", nem?

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

7 komment

Címkék: hülyeség magyar politika párhuzamos valóságok

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr354911189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2012.11.17. 09:39:40

Állítólag a '73-as arab-izraeli háborúban a Golan fennsíkon egy nagy tankcsatában történt meg, hogy sivatagi szokás szerint homokvihar támadt és a harcban és a viharban a két fél tankjai teljesen összekeveredtek, sokszor csak néhány méterre egymástól, nem láttak semmit. Ekkor az izraeli parancsnok kiadta a parancsot, hogy: "Izraeli harckocsik észak 45 fokra kiválni!" A zsidó tankok szépen kioldalaztak, majd felsorakoztak egymás mellé, és onnan minden célzás nélkül folyamatosa tüzet zúdítottak a homokviharban még mindig összevissza kevergő, immár kizárólag arab tankokra. Ez eredmény nem volt/lehetett kétséges...
Hát a példázat alapján valahogy így vagyok én mostmár a magyar politikai élettel, azzal, hogy hol és mit mond egy idióta politikus - mondja azt akármelyik oldalról is! Ez már nem követhető, tkp. nincs is mit kommentálni rajta/rajtuk: ide az AMD 63-at, fal elé mindet, oszt csak lőni, lőni, lőni, amíg van töltény. Utána meg jóízűen meginni 1-2 korsó sört.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.11.17. 10:51:54

A legszebb az egészben amikor egy felszólaláson belül is különböző valóságok keverednek egymással.

Hogyaszondja:

“Papírunk van róla, hogy rendbe hoztuk az ország pénzügyeit” - mondta a fórumon Matolcsy, utalva
arra, hogy az Európai Bizottság szerint jövőre sikerül 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt.

Utána meg:

2014-ben ez már nem fog menni, Matolcsy ezt azonban lesöpörte az asztalról. “Kötözködő brüsszeli bürokraták a meleg irodájukban erre jutottak. Ez egy humbug” - mondta.

Na most akkor vagy a papírunk is humbug a 2013-as költségvetésről, mivel ugyanonnan származik? Teljes zűrzavar van ott a fejekben.

NYJetsTD 2012.11.17. 11:34:48

Még a végén kiderül, hogy lázár volt polgármester jenő...a polgármesterjenő hivatalból...

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2012.11.17. 17:35:08

Dzsoni hazavitte Matolcsyt Vásárhelyre, hogy az otthoni nyájnak legyen valami igehirdetés. Amiben olyan csodás elemek hangoznak el, hogy Jézus is megirigyelné ezt a messiás-testületet, ahol vannak fő- és beosztott megváltók. A nyáj jelen levő része pedig megigézetten asszisztál a csodatevéshez.
A többieknek meg show ez a sok blődség. De jó, hogy 8000 km-re vagyok szülővárosomtól, de még így is fájdalmasan arcon törölnek ezek a hülyeségek. Ha még kabaré volna, akkor elmenne gyenge teljesítményű előadásként, de sajnos élesben megy a nagy ívű barmolás a magyarok, a vásárhelyiek bőrére, bukszájára.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2012.11.17. 17:49:56

@garmr: Szerintem másról van papír, csak nem azt hangoztatja. De így is mindenki tudja, látja, hogy annak a papírnak léteznie kell. ;)

laci0011 2012.11.17. 18:51:37

Nem akarták összekuszálni a békamenetelők agyát,hehe.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.17. 19:58:46

Matolcsy is tudta, h OV (is) ázsiaizott, ezért is vette védelmébe a pirospöttyözéssel az ázsiai származást.
süti beállítások módosítása