A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Prostitúció felsőfokon

2012.10.03. 18:37 Carnivore

Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk, csak nem volt még aláírva -, hogy a közgazdász és jogász képzéseket térdre akarja kényszeríteni a Kormány: 2013-tól kizárólag fizetősek lesznek ezek a szakok. Csakhogy – mindamellett, hogy e politikai lépés immár az etikusság határát feszegeti – nemcsak az esélyegyenlőség és a szabad karrierválasztás elvét ássa alá, hanem tisztességtelen ajánlattal is "kecsegtet" a hölgyek számára.

"Egyetemista bőkezű támogatót keres" – jó esélyünk van rá, hogy egyre több hasonló felhívással találkozzunk a közeljövőben, ha marad a Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatás. Ó, nem a tandíj bevezetése miatti jótékonysági felhívásról van itt szó, hanem a diákprostitúció egy rejtjelezett üzenetéről. A teljes kilátástalanság ugyanis számos egyetemista hölgyet visz rá a tiltott kéjelgésre.

Mielőtt még gyorsan rákontráznánk a Diákhitel 1-2-vel, szólok, hogy a kurválkodással szerzett pénzt az állam hiába kérné vissza: kétlem, hogy a kényszer-szexelők számlaképes szolgáltatást nyújtanának ügyfeleiknek. S bár a „nagyszerű” hallgatói szerződésben foglaltak (röghöz kötés) szerinti tandíj-visszafizetés kényszere kapcsán az állami ellenőrzés (NAV) komoly nehézségekkel küszködik is jelenleg (a diákoknak 20 év alatt kétszer annyi időt kellene majd Magyarországon dolgozniuk, mint ahány támogatott szemesztert eltöltöttek a felsőoktatásban); nem hiszem, hogy a szóban forgó hölgyeket meggyőznék mindezek.

ugyes marketing.jpg

A nők által különösen preferált szakok (pl. jogász, közgazdász) kizárólagosan fizetőssé válása talán nem a véletlen műve: hiszen jól illik a Kormány nőképébe és nőpolitikájába. A Varga István-féle ki/elszólás csak egyetlen apró jel volt, amely arról tanúskodott, hogyan is gondolkodik a Fidesz-KDNP szövetség az emancipáció kérdéséről. Talán egyesek szerint az egyenlőség elve feminista támadás a férfitársadalom ellen, a „gyengébbik nem” elleni erőszak pedig általában annak köszönhető, hogy a nő felidegesíti a férfit, vagy egyszerűen ellenkezik parancsának, ezért ő kénytelen jól megverni az asszonyt (az ókori római „pater familias”-elv végtelenül primitív utánérzése).

Cáfoljanak meg, ha nem ezekkel az óhajokkal találkoztunk volna eddig a Fidesz-KDNP nő- és családpolitikája kapcsán: az abortusz lehetőségét szeretnék valamilyen módon korlátozni (még mindig); a családon belüli erőszakot szeretnék magánügynek tekinteni; a nőket sem a munkaerőpiacon, sem a politikában, sem a felsőoktatásban nem szeretnék (meg)támogatni. Ezzel szemben a szaporodási ráta nagyon foglalkoztatja őket (lásd legutóbb Kövér László nyilatkozatát). És bocsánat, ha kihagytam volna a fenti felsorolásból: de az nálam nem nőpolitika, hogy Hegedűs Zsuzsának adunk havi 2 milliót, meg egy sofőrrel felszerelt Audi A6-ost – amitől amúgy nem fog Minden Gyerek Jóllakni.

A nő személyes sorsa szerintük lényegében magánügy - a gyerek bezzeg nem. Akkor viszont tegyük helyre őket. Kedves Kövér Úr és elvbarátai: a nő és a gyerek ugyebár együtt kell a társadalomnak, úgyhogy tessék mindkettőjüket támogatni, ellenkező esetben tessék kifáradni a hálószobából. Akit pedig csak annyira érdekli a nők/gyerekek/bántalmazottak kiszolgáltatottsága, mint például Önt (aki szerint "a családon belüli erőszak nem olyan súlyú ügy, ami nagyobb figyelmet érdemel" – nem felejtjük), annak nem javaslom, hogy rátegye a kezét a gyerekre, mert az bizony kínos emberi jogi kérdéseket fog felvetni. Ha viszont ez nem zavarja - és valóban kardinális kérdés az Ön (és elvbarátai) számára szabad döntésükben korlátozni az anyákat -, akkor javaslom importálni a - ma már nem is olyan távoli - Török Köztársaság jogi szabályozását - így egy huszárvágással az apa kezébe kerülhet a gyerkőc (alanyi jogon) – és a gonosz feministáknak végre megint kuss lesz. A szexuális kihívások ellen javaslom a jól bevált csador/burka/hidzsáb/nikáb és az esti kijárási tilalom használatát; lázadás megelőzésére pedig a nők szavazati jogának megvonását és kizárásukat a felsőoktatási intézményekből. Vagy csak tegyék fizetőssé (és méregdrágává) azokat a képzéseket, amelyeket ők preferálnak. Ja, hogy épp ezt teszik?

Így a 21. század magyar világának ideális nője lényegében kétféle funkciót tölthet majd be: lehet „háztáji rabszolga” (lehetőleg sok gyermek nemzésének potenciáljával – „Lex Varga István”); esetleg "kurtizán", művelt prostituált (avagy olyan megtűrt feminista, aki tandíját kurválkodással szedi össze és akit szépsége és intellektusa okán megkívánnak a férfiak). Ha tényleg ez a valódi perspektíva, akkor azt is javaslom a Kormánynak, hogy segítse a magyar egyetemista lányokat a boldogulásban legalább egy "seekingarrangement"-kezdeményezéshez hasonló internetes „társkereső” közösségi felület létrehozásával (természetesen nálunk szigorúan "Nemzeti Kölcsönösen Előnyös Együttműködés Programja" címszóval): minimális állami befektetéssel így a ma még anyagi nehézségekkel küzdő hallgatók és a magányos, idősebb hölgyek és urak könnyebben egymásra találhatnának; üzletkötéseiknek köszönhetően - a kollégiumi ágyak mellett - a gazdaság is dübörögne. A tandíjak mértékét pedig így egyre feljebb és feljebb lehetne majd tornászni, további bevételek reményében - nem beszélve a szép magyar lányokért áhítozó gazdag külföldi uraságokra épülő turizmus fellendüléséről.

Előtte azért nem ártana, ha Orbán Viktor és Semjén Zsolt egyeztetne: mert „keleti szél” ide vagy oda, ez még mindig a keresztény nyugati világhoz tartozó ország. Ja, és Mária Országa is. Ha már.

Nagy-Britanniában „a diákprostitúció 50 %-kal emelkedett 2000 óta”. - Ron Roberts pszichológus, kutatásvezető
(És ez az adat még a brit parlament tavalyi tandíjemelése előtti - azóta megháromszorozódtak a költségtérítések!)

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

310 komment · 6 trackback

Címkék: felsőoktatás családon belüli erőszak hoffmann rózsa magyar demokrácia röghöz kötés

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr104818267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szoríts meg még egyet és fogd rá a nyuszira 2012.10.04. 13:01:45

“We a(re not looking for more fiscal adjustment beyond what the government is already planning, there is no more austerity in our proposals,” Iryna Ivaschenko, the IMF’s representative in Budapest, said in an e-mailed response to questions. “But we t...

Trackback: Pártok akadályozzák a közmegegyezést 2012.10.04. 09:17:17

Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Egyik Pártra S...

Trackback: "Crack"en, a mélység hendikeppes csápja 2012.10.04. 07:03:32

Miután szerencsésen túljutottunk a zsebmedence beszerző körúton, kicsit későn, de folytattuk immáron jól megszokott vízvezeték építési külön foglalkozásunkat. A méretek immáron ismertek, pontosan, így fektettük tovább a biológiai adásstruktúrával felru...

Trackback: Unokáink is fizetni fogják 2012.10.04. 01:44:48

Vajon mi a fontosabb, stadionok meg látványberuházások, új rendszámok,  vagy a felsőoktatás? Mielőtt  elhamarkodottan válaszolnánk, érdemes elolvasni a következő idézetet. Vajon ki mondta és mikor? "Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.10.03. 22:53:47

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így se bölcsésznek, se tudósnak nem volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.10.03. 22:51:04

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2012.10.03. 22:36:36

Most ebben az írásban mi a konzervatív alternatíva? A perverz lelkivilágodon kívül, miszerint az egyetemista lányok csakis kurvák lehetnek, máshogy élni az kizárt dolog.

dr. Balta$ár 2012.10.03. 22:48:34

a fides mafia Qrta el...

nyehehe 2012.10.03. 22:50:50

legalább esik a prostik ára

dr. Balta$ár 2012.10.03. 22:52:00

@nyehehe: miért? a lányod mennyiért "dolgozik"?

ottomoll 2012.10.03. 22:59:14

Sztem ilyen mennyiségű közgazdász, és jogász munkaerőpiacra bocsátása tarthatatlan volt. Úgyhogy helyeslem, hogy megpróbálják ezt a számot lejjebb szorítani. Csakhát nem így kellett vona-mármint hogy minden felsőoktatási intézményben arányosan lecsökkentették az államilag támogatott helyek számát-hanem a jóminőségű diplomát adó helyek esetében sok áll. tám. helyet hagyni (pl közg képz.esetén (Corvinus, BGF) a gyenge diplomát adóknál pedig keveset, vagy egyáltalán nem.
Rangsorolni kellett volna az intézmények között.
Nem tudom egyébként fölfogni, hogy miért akar ennyi ember jogásznak tanulni? Nem látják,hogy jogászként egyszerűen nem lehet elhelyezkedni? Mehetnek majd túlképzett titkárnőnek, vagy felsőfokú végzettségű takarítónőnek Angliába.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.03. 23:01:28

@ottomoll: a mostani tervek szerint jövőre e két szakon az államilag támogatott helyek száma nulla lesz.
index.hu/belfold/2012/10/03/teljesen_felszamolhatjak_az_allami_jogasz-_es_kozgazdaszkepzest/

belepofazok 2012.10.03. 23:04:08

Annyi van belőlük, mint a szemét. Nagy része büfé szak. Nem kár értük.

belepofazok 2012.10.03. 23:05:36

Ja, és írunk valami demagóg baromságot, és egy ilyen blog is mindjárt index címlap lesz.

Nullára csökkentik a jog és közgáz képzés finanszírozását = a fidesz antifeminista párt = index címlap

Jofiu 2012.10.03. 23:12:14

Hát ez kurva erőltetett okfejtés, csak hogy stílszerű legyek.

Inkább a "csórók ne pofátlankodjatok az államigazgatásba, menjetek nekünk dolgozni" legyen az üzenet, ha már féktelenül ötletelünk mint Matolcsy az IMF tárgyalások előtt.

belepofazok 2012.10.03. 23:18:19

@Jenyei: Tudom, saját magamnak adtam a találó nevet. Általában felrója nekem a nevemet valami okostojás, aki sértve érzi magát.

ősbölény 2012.10.03. 23:28:56

Csak a pontosság kedvéért: Varga képviselő úr szillogizmusa úgy szólt, hogy majd ha a nők szülnek elég gyereket, akkor lehet joguk arra, hogy a karrierjükkel foglalkozzanak, és tiltakozzanak a családon belüli erőszak ellen. Addig nem. Bizony, ezt jött ki a képviselő úrból, tessék csak utánanézni.
Bizony mondom néktek, ez az úr egy KDNP-és padisah.

taecleau 2012.10.03. 23:29:57

@Jofiu: "csórók ne pofátlankodjatok az államigazgatásba, menjetek nekünk dolgozni"

khm, az államigazgatásra van egy külön egyetem (alapító gr. Navrachich T.) meglepően sok támogatott hellyel..

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.03. 23:32:08

Én is voltam egyetemista, de meg sem fordult a fejemben, hogy a szüzességemet áruba bocsássam. A szüleim engem keresztény hitben neveltek fel...

A keresztény erkölcs alapján álló társadalomban ez a kérdés fel sem merülhet.

A liberalizmus az oka ennek az erkölcsi romlásnak. A liberalizmus elvadítja a férfiembereket, és a szerelmet is vad ösztönné, állatias tevékenységgé silányítja, a nőket pedig olcsón igénybe vehető szexuális objektummá alacsonyítja.

ősbölény 2012.10.03. 23:32:48

Egyébként pedig a blog alapállítását, tehát azt, hogy e két szak önköltségessé tétele rejtett szexista diszkrimináció, finom és találó megfigyelésnek tartom, s örülök, hogy valaki ezt is behozta a közbeszédbe.

piefke 2012.10.03. 23:34:04

@ottomoll:

Hogy miért kell ennyi jogász? Nos, idézem a szegedi egyetem jogi karának dékánját, aki az Indexnek 2012 februárjában nyilatkozott a keretszámok témájában:

"az állam működéséhez évente körülbelül 1200 frissen végzett jogászra lenne szükség. "Ha az állam működtetése a kormányzat feladata, akkor azt mondhatjuk, hogy a kormány ennek a kötelezettségének nem tesz eleget." (Idézet forrása: index.hu/belfold/2012/02/09/jogaszkepzes/)

Érted már: az állam működtetéséhez kell évente 1200 frissen diplomázott jogász. Most az állam azt várja el a fiataloktól, hogy azok a saját költségükön képezzék magukat, az állam érdekében - hát nem abszurd?

Szép, demagóg, populista duma, hogy "sok a jogász meg a közgazdász!", csak éppen egy modern és hatékony állam és gazdaság zavartalan működéséhez a joghoz és a gazdasághoz értő szakemberek sokasága kell - ezt a feladatot "hű pártkatonákkal" és "békemenetekkel" nem lehet elérni, de még a ma oly divatos egyházi áldással sem!:-)))

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.03. 23:35:37

Én is voltam egyetemista, de meg sem fordult a fejemben, hogy a szüzességemet áruba bocsássam. A szüleim engem keresztény hitben neveltek fel...

A keresztény erkölcs alapján álló társadalomban ez a kérdés fel sem merülhet.

Egyértelműen megállapítható, hogy liberalizmus az oka ennek az erkölcsi romlásnak. A liberalizmus elvadítja a férfiembereket, és a szerelmet is vad ösztönné, állatias tevékenységgé silányítja, a nőket pedig olcsón igénybe vehető szexuális objektummá alacsonyítja.

bbwd 2012.10.03. 23:36:29

idióta poszter, a jogászképzés már idén is önköltséges, 100 helyet kivéve, amiből 50 az elte 50 meg a pázmányé...vajon milyen alapon?

színtiszta diszlrimináció

ha nem lesz állami finanszírozás, akkor csak helyreállítják az esélyegyenlőséget az egyetemek között

taecleau 2012.10.03. 23:36:57

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: tart még a műszak? Jó hosszú egy munkanap ott nálatok! Remélem megfizetik rendesen.

Cavalcanti 2012.10.03. 23:37:23

Kurválkodó egyetemista csajok nem tegnap óta vannak. Sokszor jól szituált családból a fővárosba került csajok "szánják rá magukat" erre az erkölcsileg nem nagyon magyarázható lépésre. Nem vitatom ,van megélhetési ribanc is , de sokszor csak arra kell az extra pénz , hogy a szórakozás és a bulizós életmód finanszírozására legyen fedezet. Van megélhetési trafikos , eladó , meg recepciós is , de nyilván a kurválkodás elkezdéséhez nem kell ezeket a rossz ,és áldozatokkal járó stációkat nagy szenvedve végigjárni.

piefke 2012.10.03. 23:39:09

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

"A liberalizmus elvadítja a férfiembereket" - Nahát, akkor Batu kán serege, vagy a felszabadító Vörös Hadsereg csupa liberálisból állt?:-) A fene se gondolta volna!

Cavalcanti 2012.10.03. 23:39:40

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Kedves Stefánia kisasszony , önnek pedig sikerült a paci túloldalára katapultálnia magát !

piefke 2012.10.03. 23:41:40

@Cavalcanti:

Aha: szóval a prostitúcióért kizárólag a kéj- és luxusvágyó, lusta nő a hibás! Értem...

piefke 2012.10.03. 23:44:20

@taecleau:

Á, nála ez nem "műszak", hanem lelki kényszer.

Igazán adhatnának neki is abból az anyagból, amitől a Nagyfőnökének is olyan furcsán mozog a szája néha...

Cavalcanti 2012.10.03. 23:44:49

@piefke: Ettől még a liberalizmus valóban a végnapjait éli , piefke. Az hogy nálunk erősebb végvárral bír , még nem jelenti azt , hogy nem vesztett háborút. A fennemlített seregek azért tették amit tettek , mert nem számoltak semmilyen következménnyel. A liberalizmus pedig relativizálta az erkölcsöt , így a következmény elpárolgott,illetve nem rendelkezett valódi súllyal.

Cavalcanti 2012.10.03. 23:47:32

@piefke: Abban az esetben nem , ha egy 150 kilós strici kényszeríti erre. Szabad akarat van , Jézus óta legalább is ez a rendszer , így mindenki maga gyűjti , vagy tékozolja a bónuszpontokat Szent Péternél . :)

piefke 2012.10.03. 23:50:58

@Cavalcanti:

"a liberalizmus valóban a végnapjait éli" - ezzel tartják bennetek a lelket a Polgárok Házában?:-)

Aztán: "A liberalizmus pedig relativizálta az erkölcsöt , így a következmény elpárolgott,illetve nem rendelkezett valódi súllyal." - Nos, remélem, nálunk hamarosan visszaáll a régi jó erkölcs és Orbán, Simicska, Matolcsy meg a többiek szembesülnek mai tetteik következményeinek súlyával!:-)))

hhh. 2012.10.03. 23:51:54

"szabad karrierválasztás joga"
eddig olvastam...neked agyadra ment a nem is tudom, micsoda.

piefke 2012.10.03. 23:54:31

@Cavalcanti:

Lehet a "srtici" egy 60-70 kg-os államtitkár asszony is... Meg az a miniszterelnök, aki egy efféle alakot, mint Hoffmann Rózsa kinevez és pozícióban tart...:-)

[...Ha pedig már Jézussal példálózol, nem árt tudnod, hogy az érdemeket a Mennyeknek országában maga Jézus Krisztus tartja számon, Péter pedig csak egy egyszerű kapus.]

Brix 2012.10.03. 23:56:24

A csinosabb egyetemista lányok csak meg tudják keresni valahogy a tandíjra valót, de mi lesz a kevésbé csinosakkal, vagy a fiúkkal? Ők miből fognak tanulni? A Dog eats dog kapitalizmust megkaptuk 100%-ban Orbánéktól!

megint 2012.10.03. 23:58:11

Nyilván tényleg van aki erre kényszerült, de a többségüknek ez a kényelmesebb megoldás, amúgy is ezt csinálnák a hajógyárin vagy valami teszemveszem magam helyen, így legalább pénzt is keresnek vele.

ottomoll 2012.10.03. 23:58:42

@piefke: Nyilván a SZTE dékánjának érdeke fűződik a minél több állami helyhez. Én az ATV-n úgy másfél éve láttam egy interjút Bánáti Jánossal erről, és ő mondta, hogy nagyon túltelített a munkaerőpiac a jogászok tekintetében, és nagyon kevés felszabaduló munkahely van az újonan jövőknek akár a magán, akár az állami szférát tekintve. Nekem is nagyon sok olyan ismerősöm van aki jogi végzettséggel gyakorlatilag érettségihez, meg alapvető sztech ismerethez köthető munkát végez, esetleg kulizik Londonban.
A közgazdász képzés talán kissé összetettebb. A rendszerváltás után gombamódra kezdtek el szaporodni az ilyen-olyan kétes képzést nyújtó helyek.Ezeket mindenképpen le kellett építeni, de nem szabadott volna a nagy multú 90 előtt is ezzel foglalkozó intézményeket bántani.

piefke 2012.10.03. 23:59:14

@piefke:

...Egyébként szép, beszélő név ez a Cavalcanti - aki a Monte Cristoban egy közönséges szélhámos.

Vegyük ezt önvallomásnak?:-)))

titokmacsek 2012.10.03. 23:59:48

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: nem olyan rossz az a vad, állatias szex, egyszer ki kéne próbálnod :P:D

Cavalcanti 2012.10.04. 00:01:11

@piefke: Hát , az "antiorbánizmus" is egy modern vallás ,a heti hetes óta pedig már azt is tudjuk , hogy megélhetési forma is . Hinni valamiben egy dolog. Elutasítani valamit , és azzal szemben felépíteni egyfajta identitást , egy másik dolog. Nem ítélem el , nem is dobok tőle hátast. Eljuthatunk egy Orbánról szóló vitáig is , de ahhoz tisztáznunk kellene bizonyos fundamentumokat,mint például : Haza , Magyar , Konzervatív , baloldal , jobboldal , civil , független. Ezen szavak értelmezésében közös nevezőre kell jutni. Míg ez nem történik meg , kár tárgyilagosnak álcázott, erőltetett és bugyuta vitákat folytatni.

Carlsbad 2012.10.04. 00:01:57

Micsoda vicc. Én is diplomáztam, a rávalót összeszedtem. De nem a 400Ft/h szar munkahelyeken. Ennyit fizetnek kb a diákmunkáért. Egyszerűbb volt dugni egyet, 24 óra munka helyett. Kialudtam magam és iskolába is jártam.
A nevem nem hiába Carl:)

piefke 2012.10.04. 00:04:05

@ottomoll:

Nem az érdek beszélt belőle, hanem csupán a tények. Bánáti pedig elsősorban arról beszélt, hogy az ügyvédi pályára készülő jogászokból van túlkínálat - de az államigazgatás (önkormányzatok, kormányhivatalok, törvényelőkészítés, stb.) rengeteg jogi szakfeladattal járnak.
A "nekem nagyon sok olyan ismerősöm van..." pedig nem objektív tény, hanem legfeljebb hangulatkelő effektus egy komoly vitában.

Cavalcanti 2012.10.04. 00:06:29

@piefke: Sokkal rosszabb, és nem kifejezetten konzervatív sámánlátomás . A kilencvenes évek végétől a kétezres évek elejéig volt a csúcson Ursula Cavalcanti olasz pornószínésznő. Nagyon szép barna szeme volt :) . A Vezetéknév átvételével nem előtte tisztelgek /2006-ban meghalt/ hanem a kamaszkorom előtt , ugyanis kamaszkoromnak meghatározó , Fellini filmekbe illő pillanatait köszönhetem neki , és a filmjeinek. :)

sírjatok 2012.10.04. 00:07:00

nekem nem ad az állam segélyt, tehát kénytelen vagyok betörni, ezt igazán megértheti mindenki! nem az én hibám, az orbáné!!!

Cavalcanti 2012.10.04. 00:08:14

@Carlsbad: No elő a szaftos részletekkel :DDDD

Patás 2012.10.04. 00:10:29

Mindjárt vérzik a szívem a sok egyetemista lányért, akiknek arra kényszerülnek, hogy prostik legyenek, különben nem tudnák fizetni a tandíjat...blablabla...inkább nem tudják fizetni a bulizós, trendi életvitelüket...ne mondja nekem, hogy CSAK ebből tudja fizetni az iskolát...baromság. Ja, hogy nem füllik a foga a teszkóban sorfeltöltőként melózni? Bocsánat, de rossz neki...
Egyébként meg tényleg igaz, hogy sok van belőlük...az, hogy mennyire sok kell az állam működéséhez...érdekes, mindenhol azt mondják, túl nagy az állam ezen része, túl sok az aktatologató, csökkenteni kell a számukat...
Nagyon helyesen a hiányszakmákra helyezték a hangsúlyt, a műszaki részlegre, mérnök kell. S nem csak a felsőképzésben van így...Szakmunkás, technikus is kell. A kétkezi munka igen is fontos, terméket kell előállítani, hogy lgyen miről papírmunkát végezni. De ha nincs aki gyártson kézzel fogható terméket, nem lesz miről...Kell jogász, persze, de nem ennyi, bőven el vagyunk a meglévőkből, aztán majd ha kell még, s a költségtérítésesek száma nem lesz elegendő, akkor majd nyitnak megint állami finanszírozást.

Llychllyn 2012.10.04. 00:10:43

igaz, hogy nem vagyok nő, de ennyi erővel én is kiállhattam volna a sarokra - egy évig költségtérítésesre jártam, mert a szakom egyszerűen nem indult államin.

valahogy nem kúrattam seggbe magam emiatt sem.

ha nő lennék, valószínűleg szintén nem tettem volna.

Carlsbad 2012.10.04. 00:10:55

@Cavalcanti: Szaftos részleteket szívesen mesélek. Személyesen 5000Ft/h áron, mert azért tanultam is valamit azon az egyetemen.
:)

Makkasz 2012.10.04. 00:13:48

Érdekes szempont, a tandíjnak semmi köze a nők ügyéhez, egyenlő esélyekhez, támogatásukhoz.

Tudtommal férfiak is ugyanugy fizetik.

Egész poszt egy férfifób baromság, és súlyosan negatívan diszkriminálja a férfiakat, slőítéletes szar.

AKDNPről meg Orbánékról elmondottak igazak, csa vedd le a szemellenződet csajszli.

Cavalcanti 2012.10.04. 00:13:58

@Carlsbad: A hétszentségit nekijje :) ! Alkudozni nem lehet? :)

Gekko 2012.10.04. 00:15:13

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Nagyapám - isten nyugosztalja - kurváktól egyenesen a templomba ment gyónni. Néha előbb odaért, mint a pap:-) Szerette a nőket, a bort meg a kártyát - ő még igazi magyar úr volt. Na de hogy liberális?!?!

Jofiu 2012.10.04. 00:17:18

@taecleau: Akkor legyen politikus, vagy ilyesmi. Arra célzok, hogy ha böngészed a kormány és parlamentközeli döntéshozók önéletrajzát, a közgazdász és az ügyvéd a jellemző végzettség. Nem véletlenül.
És továbbra sem mondom, hogy így van, hoztam egy extrém példát, az ököltség kurvákat csinál gondolatfutam analógiájára.
Mondjuk azt mondom, hogy a mellett, hogy nem ártott a támogatott helyek csökkentése, a teljes megszüntetés a másik véglet.

piefke 2012.10.04. 00:17:24

@Cavalcanti:

Jó, akkor definiálgassunk!:-)

Haza: egy olyan emberi közösség, amelynek tagjai önmaguk között definiálni képesek a közjó fogalmát és készek is azért közösen tenni. (Tehát: a haza nem egy területi egység, hanem egy „műveleti csoport”.) A mai magyar társadalom ebben az értelemben nem képez (egységes, jól működő) „hazát”.

Magyar: aki a fenti „nagy, közös halmazért” tesz, munkával, gondolattal, empátiával, kooperabilitással és toleranciával. Kevesen vannak... (Nem tartoznak a magyarok közé azok, akik ugyan kocsikeréknyi kokárdával rohangálnak márc. 15-én, ám eldobálják a szemetet és „okosba’”, számla nélkül javíttatják az elromlott WC-tartályt.)

Konzervatív: aki teljesítményverseny nélkül akar pozícióban (felül) maradni és a javakból az átlagot meghaladóan részesedni. Van a szónak egy „beszari” és egy „finnyás” jelentése is.

baloldal: Kádár halála óta nem létezik nálunk.

jobboldal: a szó aktuális jelentései 1. „rablóbanda”, 2. „középszerű tehetség, óriási ambíciókkal és nagy hatalommal”. (Lás még „Lázár János”, ill. „Rogán Antal” címszó alatt is!)

civil: kívülálló, akinek a fejében se koncepció, se tudás – viszont szeret belepofázni és azt hiszi, ez a demokrácia, ő pedig egy Nagy Demokrata.

független: bizonytalan

Cavalcanti 2012.10.04. 00:18:11

A P*na egyetemesen jó dolog. Úgy látom itt ,ebben a kérdésben konszenzus van a láthatáron. Megkockáztatom , áll a kétharmad ! :D

dr. Balta$ár 2012.10.04. 00:20:41

@Cavalcanti: áll mint a cövek..

csak egy kis vér szökött el a pucájukból: Ángyán

RaveAcE 2012.10.04. 00:21:09

@Blogger Géza: Nem nagyon megy a szövegértés, mi?

Carlsbad 2012.10.04. 00:25:59

@Cavalcanti: Mivel nem büfészakot végeztem, nem lehet.

Aki ügyes, az férfi létére is megtudja keresni a tandíjra valót és még meg sem kefélik.

Az a gond egyébként, hogy a tandíjon kívül enni, lakni, utazni is kell. Egy szemeszterre, 5x30 albérlet, 5x30 kaja, 30x10 költségtérítés. 600ezer Forint. Havonta kell 120 ezret keresned. Heti 40ezer. Ez heti 100 óra vagy ha jobban fizetnek és csak 50 órát kell dolgoznod, akkor is iskolába is kell járni és tanulni is valamikor.

Cavalcanti 2012.10.04. 00:28:04

@piefke: A Haza és a civil fogalma helyesen lett megközelítve. Viszont kicsinyesen közelítesz bizonyos dolgokhoz. Nem lepődnék meg , ha egy ifjú baloldali barátommal diskurálnék éppen most. A jobboldali , és a baloldali egyaránt egy nemzetközi fogalom. országonként más és más minőség és hangvétel. Nem kicsiny hazánkra gondoltam most elsősorban. Kádár? Nem akarlak megbántani vele kapcsolatban , a sértegetés nem a stílusom. A haza az a hely , amit féltesz , és magadénak érzel. Ez ugye lehet az otthonunk. Szerintem annál ideálisabb a helyzet , minél nagyobb területet tekintesz a hazádnak,otthonodnak. Lehetsz lokálpatrióta , vagy PATRIÓTA. Ha félted a hazádat , otthonodat , mondjuk a nem ide tartozó , nem ezt a helyet a hazájuknak tekintő felvásárlóktól /ez csak egy példa/,akkor te tekinthető vagy egyfajta hazafinak. Féltheted a hazádat a gárdától is , nem bűn az , az is egyfajta hazafiasság. Na ehhez mit szólsz? :)

Carlsbad 2012.10.04. 00:30:56

@Cavalcanti: Na frankó elrontottam. Heti 30 ezer, ami 75 óra hetente. Bocs , bár a lényeg ugyanaz.

Cavalcanti 2012.10.04. 00:30:59

@Carlsbad: Igen a te matekod az abszolút nullából indul ki. Akkor már beleszámolhattad volna a vonatjegyet is. Amúgy megértem . Diákhitel? Hány százalékot fedezne?

Kopi3.14 2012.10.04. 00:34:14

@Cavalcanti: szerintem te a liberalizmust valami megmondott szövegből ismered maximum. De nyugodtan még ilyeneket, had kacagjon hangosan!

@Patás: attól, mert nem lesz államilag támogatott képzésben jogász és közgazdászképzés nem fog csökkenni a bürokrácia, maximum még hülyébbekkel lesz megtöltve. Vagyis amint bármi ügyet kell intézned- építési engedély például még lassabban, még gyengébb minőségben fogod megkapni a határozatodat, engedélyedet.

Vajon mennyire kell emelni ezek után az állami posztokhoz tartozó fizetést, hogy bárki oda akarjon menni dolgozni a drága diplomájával? Milyen emberek fognak jogszabályt előkészíteni, költségvetést összerakni? Azoknak milyen lesz a színvonala?

Bicepsz Elek 2012.10.04. 00:34:58

Aki ezert kurva lesz az eddig is az volt. Amugy volt egy felmeres, hogy az ELTE-JTK ra jaro nok 25%-a ferjet fogni ment oda. A legtobb k..va meg amugy kamuszakos: lakberendezo, szocialis munkas,kommunikacios, irodalom szakos stb stb.A jogra meg kozgazra eleve lehetetlen volt felveteli elokeszito nelkul bejutni (mar 2001-ben is 60 000 huf mist 11 ev mulva 150 000 huf), meg jo kozeposkola nelkul. Szoval mirol beszelunk????

Carlsbad 2012.10.04. 00:37:13

@Cavalcanti: Úgy tudom mostmár havi 40-et is lehet kapni Diákhitelként. Az 200 a 600ból. A költségtérítés 10000 kreditenként. Összesen kb 210 kreditet kell megszerezni. Egy szakdolgozat 15 kredit.

Egy jó árú korrepetálás 2500Ft/h, ha nem Einstein megy tanulni:)

Cavalcanti 2012.10.04. 00:38:40

@Kopi3.14: Definiáld a liberalizmust, ezek után pedig világíts rá , hogy miből gondolod azt hogy erről könyvben olvastam csak / kisebb megszakításokkal húsz év liberalizmust szoptam végig tízmillió honfitársammal / nem hiszem hogy magyarázkodnom kellene neked , vagy bárki másnak. Szerencsére itt sokan megértették hogy miről írtam , még ha nem is értettek vele egyet.

Cavalcanti 2012.10.04. 00:42:32

@Carlsbad: Jó akkor az árufeltöltés tényleg kilőve.. Bár szerintem egy átlag /hangsúlyozom ÁTLAG/ diáknak azért otthonról is csörög egy kis zsé , ha nem is sok. Ha tud tűrhetően nyelvet , akkor szállodarecepció , ilyesmi....nem?

Exminden 2012.10.04. 00:42:57

Najó, és van a jogász- közgazdász képzés helyett már elég szövőnőkurvaképző szakiskola?

Doktor Kotász 2012.10.04. 00:43:18

@Makkasz: "Érdekes szempont, a tandíjnak semmi köze a nők ügyéhez, egyenlő esélyekhez, támogatásukhoz.

Tudtommal férfiak is ugyanugy fizetik."

A jogi és közgazdasági szakokon magas a női hallgatók aránya. Az építészmérnöki és informatikain meg alacsony. Tehát az állami költségtérítés megszüntetése a jogi és gazdasági szakokon több nőt érint. Ezt alapból értetted volna, ha jártál volna valaha egy felsőoktatási intézmény legalább egy buszmegállónyi közelében.
Tanyáról a sertésól mellől, gumicsízmában ganét lapátolva nem ildomos ilyen témában megnyilatkozni.

IronLowrider 2012.10.04. 00:43:22

Tények:
- Tisztán költségtérítésessé válik néhány szak.
- A nőknek lesz lehetősége alternatív forrásból finanszírozni tanulmányaikat, a férfiaknak nem.
A cikk következtetése:
- A rendszer áldozatai a nők.

Gratulálok.

Carlsbad 2012.10.04. 00:44:56

A diplomát akarni kell, ha nem újgazdag csemete vagy. Én annyira akartam, nem egy könnyű szakon és egyetemen, hogy a kibukás helyett összeszedtem a pénzt. Ha államilag finanszírozott, akkor se sokkal kevesebb a havi költség és sokakat nem nyomnak otthonról még kajával sem.

piefke 2012.10.04. 00:46:05

@Cavalcanti:

A baloldaliság egy hit abban, hogy változtatni lehet az ember azon evolúciós örökségén, hogy szeret hierarchikus csoportokat alkotni. A baloldaliság kikapcsolná a társadalomból ezt a génekbe kódolt hierarchia-vágyat. És persze, lehet gének ellen hadakozni – meg szélmalmokkal is!:-) Kádár ebben az értelemben egy nagy és mélyen hívő szélmalom-harcos volt.:-)

Amit „féltek és a magaménak érzek”, az a Patek Philippe órám:-) - de speciel attól pl. cseppet se félek, hogy idejönnek a zsidók és (f)elvásárolják előlünk az országot... Otthonomnak pedig több helyet is tekintek, úgymint:
- Budapest
- Drottninggatan (ez egy utca Stockholmban)
- München
- Piran
- Róma

Nem érzem viszont otthonomnak:
- Kelet-Magyarországot (képzeld: még Tokajt se!)
- Nagy-Britanniát
- Berlint
- A Közgép székhelyét
- A Milla-tüntetéseket

Lokálpatrióta vagyok: szoktam Lederhoset viselni (nach mingaer weise), a feleségem pedig Dia’ndlt

„...félted a hazádat... a nem ezt a helyet a hazájuknak tekintő felvásárlók” – miután a magyar GDP több mint negyedét német kötődésű cégek állítják elő, igazán nem tudom értelmezni ezt a mondatodat.:-)

Cavalcanti 2012.10.04. 00:46:06

@Doktor Kotász: Te a mandineres Kotász is vagy? :))))))))))))

ottomoll 2012.10.04. 00:49:44

@Bicepsz Elek: Ja, arról nem is beszélve, hogy hányan bocsátják áruba a testüket egy jobb munkahelyért, később magasabb pozícióért. Akiben meg van a hajlam kurválkodni fog így is úgy is. Eddig öltözködésre, utatásra,karrierhez kellett, mostantól tandíjra. Akinek meg nincs hajlama rá az meg vagy meg se próbálja, vagy az első gusztustalanabb pasas után okádva hagyja ott a pályát. Ugyanis ehhez is gyomor kell ám, mint a csirkebelezéshez..

Cavalcanti 2012.10.04. 00:53:37

@piefke: Ácsi... :) Te most azt hiszed hogy egy Fideszes élharcossal kommunikálsz? a Kádári mélabús romantikát sosem értettem. Elvégre egy a hazájára idegen csapatokat szabadító emberről van szó. Nem tisztelem. Szerintem a Kádár pályája alatt tapasztalható némelyek szerint kitapintható jellemfejlődés is az e miatt érzett lelkiismeret furdalásnak tudható be. A tribünről integető elvtársak pedig nem a hierarchikus szisztémákkal szembemenő lázadókat juttatják az eszembe :)))) A Millával mi a baj? Ezzel adtál egy csavart a beszélgetésünknek! :))

Doktor Kotász 2012.10.04. 00:54:38

@Cavalcanti: Az összes blog.hu-s blogon ez a nickem.

Carlsbad 2012.10.04. 00:55:15

Szálloda recepció? Álommunka lett volna. Ok ez szép csak gondolkodjunk.

Iskola: 40 kredit/ szemeszter amit felveszel,30 at szeretnél teljesíteni. kb 12 tantárgy, közepesen nehezek. 5 nap van. napi 8 órát bent vagy a suliba. napi 10 óra az utazással stb-vel. Aludnál 7 órát, tanulnál, 2órát , fürdés, evés, takarítás, stb + 1 óra. 4 óra marad naponta amikor dolgozhatsz. Vagy végignyomod a hétvégét!?

Cavalcanti 2012.10.04. 00:55:56

@ottomoll: Kamaszkoromban a világ összes nőjét döntöttem volna .:)) Belőlem jó kurva lett volna akkor ha nőnek születek, az tuti :)

Cavalcanti 2012.10.04. 00:58:09

@Doktor Kotász: A Mandiner önálló oldal..vagy tévednék?

Cavalcanti 2012.10.04. 01:00:21

@Carlsbad: Akkor mekkora havi bevételig adjunk erkölcsi felmentést a leendő értelmiségünk női tagjainak? :)))

piefke 2012.10.04. 01:00:35

Kádár: tehetséges ember, lehetetlen történelmi, társadalmi és gazdasági közegben = tratgédia

"Mi a baj a Millával? - itt megtalálod a válaszunkat erre a kérdésedre:

progressziv.blog.hu/2012/09/22/kezdjuk_el_a_jovot

keptelen kepkeret 2012.10.04. 01:05:49

Nem itelem el azokat a lanyokat akik igy szedik ossze a tandijra valot, en keptelen lettem volna ilyesmire, igaz, sosem voltam financialis valsagban.

Viszont sokuk inkabba csak ugy van vele, h lemennek egy klubba, elmennek egy pasival akivel egyebkent is elmentek volna ingyen, es a session vegen penzt kernek.

Ezalol tokeletes kivetel a jobaratom uj felesege, aki velem egykoru a jobaratom (igazsagszerint a masodik apukam kolyokkoromtol kezdve:-) 62 eves. Mas kerdes, h ugy el mint egy huszoneves, de akkor is a nagypapaja lehetne a felesegenek:-))Persze multimlliomos, cegek a vilag minden tajan etc es barmennyire is imadom,mert hatalmas lelek, tudom h iszonyu ronda (ezt mindig mondtam is neki:-) es a nok foleg a penzet latjak es nem a szemelyiseget.

A csaj eltartatja magat, az egyetemet kifizette a baratom, plusz havonta ad a csanak harom kilot es boldogsag.

A csaj szereti? Szerintem csak gondoskodik rola, de elkepeszt h nok kepesek eladni a lelkuket csak azert h gazdagok legyenek, ha pedig mar gazdagok egy olyan pasi oldalan akit nem szeretnek, akkor majd ulnek a Bvlgari szalloban es szomorian merednek a fendi taskajukra es az elbaszott eletukre.

Az egyetem fontos-de annyira nem lehet fontos h az ember eladja a testet.

De mindenki ugy eli az eletet ahogy akarja, es ehhez alapvetoen semmi kozom:-))

Doktor Kotász 2012.10.04. 01:07:55

Egyébként én a liberalizmust másként definiálnám, mint itt sokan. A liberalizmus a polgári demokrácia, az általános választójog, a nők jogai, a hatalmi ágak szétválasztása, a vallás korlátozása a politikában (mivel az távolról sem a köz, hanem az egyház érdekeit keresné, szolgálná), stb.

Mivel ezek a célok mára megvalósultak, néhányan nem tudnak leülni a seggükre, hogy hú de jó, liberalizmus van, elkezdtek területeket keresni, ahol elkél egy kis liberalizmus pluszban, mert az érdekesebb elfoglaltság, mint elégedetten körbe nézni, és az országot építeni. Na és ebből az idült buzgalomból van a szar. Az ország nem építése, és a hibbant ló másik oldalára átesett jogvédelem.

De attól még, aki a liberalizmus minden elemét támadja és elveti, és nem csak annyit mond, hogy hát én liberális vagyok, na de nekem csak ennyi kell a liberalizmusból, és te meg hülye vagy ott a Horváth Aladár mellett fiam, az ugyanolyan hülye, és ugyanúgy átesett a ló másik oldalára, természetesen egy másik lovon, mint akire köpköd, hogy liberális.

Én csak annyit tudok mondani az ilyen embernek, hogy hülye vagy, az meg ott nem is egy liberális, hanem egy másik hülye, és boldog lennék, ha mindketten elhúznátok a picsába.

Jofiu 2012.10.04. 01:12:03

@piefke:
"A baloldaliság egy hit abban, hogy változtatni lehet az ember azon evolúciós örökségén, hogy szeret hierarchikus csoportokat alkotni. A baloldaliság kikapcsolná a társadalomból ezt a génekbe kódolt hierarchia-vágyat. És persze, lehet gének ellen hadakozni – meg szélmalmokkal is!:-) Kádár ebben az értelemben egy nagy és mélyen hívő szélmalom-harcos volt.:-)"

Ez egy vélemény, gondolom, egy másik pedig, hogy a baloldaliság az az erővel - nem praktikumból, szükségből - fenntartott hierarhiák ellen van (kizsákmányolás). A közösség számára fölösleges (hangsúlyozom, fölösleges), káros egyenlőtlenségek ellen.
És mellesleg mint írták, Kádár és hasonlók a lehető legrosszabb és egyben legironikusabb példa erre, akinek az idejében fehasználták az elvet, a tendenciát egy másfajta hierarhia bebetonozására. Nem szélmalomharcos - akkor maga ellen küzdött volna - hanem kihasználó.
Ez is egy vélemény.

ottomoll 2012.10.04. 01:12:14

@piefke: Csak a saját tapasztalataimat írtam le. Én úgy emlékszem , hogy Bánáti nem csak az ügyvédi pályáról beszélt, hanem az államigazgatási munkahelyekről is, és valami olyasmit mondott a végén, hogyhát ennek elenére az életben jól hasznosuló ismeretekre lehet szert tenni a jogi egyetemen. Hát ez azért elég homályos nekem.

ottomoll 2012.10.04. 01:16:54

@ottomoll: Mellesleg 6000 munkahely szűnik meg a jövő évben a közigazgatásban, kiadáscsökkentés címén , többnyire úgy, hogy a nyugdíjba vonulók helyére nem vesznek föl újakat.

Doktor Kotász 2012.10.04. 01:18:14

@Cavalcanti: "A Mandiner önálló oldal..vagy tévednék?""

Igen is meg nem is.

mandiner.hu/
mandiner.blog.hu/

Tök ugyanaz az oldal, csak a blogolása a blog.hu-n keresztül megy. Én eddig nem is tudtam, hogy van natur mandiner, mert csak a blog-felületén jártam, ami gyakran kint van az index válogatásán. Tehát, ha ott írok valamit, ugyanezt a felhasználói profilt használom, mint a kard-on vagy akármelyik blog.hu oldalon.

Cavalcanti 2012.10.04. 01:20:23

@piefke: Nagyon nem mozgunk egy szellemi légtérben , de a tiéd is egy vélemény , amit természetesen tisztelek. Nem úgy vagyok konzervatív ,mint egy kereszténydemokrata.. Templomba járó posztkommunisták , és Pázmányos ficsúrok gyülekezete. Én hiszek bizonyos értékekben, amik szerintem megkérdőjelezhetetlenek,és míg ember él a földön , azok is lesznek. De ezen konzervatív attitűdömet nem befolyásolják pártok,sem egyéb mozgalmak . A milla számomra a lehet más a politikával,és a jobbikkal együtt egy kintről pénzelt cirkusz , semmi más. Nincs jelenleg olyan ellenzéki hang , ami hitelességben megdöntené a jelenlegi kormányt. Ott van az általad is emlegetett demokrácia deficit. 2006 után nem halottam ilyen hangokat. Paul Lendvait sem láttam , ahogy az ORF hírműsoraiban demokrácia deficitről beszélt volna. nyilván az most dúl , pedig nem verik véresre a Magyart az utcán. Érdekes.

Cavalcanti 2012.10.04. 01:21:59

@Doktor Kotász: A Mandineren claypool néven oltok. Ezért volt akkor a nick neved ilyen ismerős.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:28:21

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
egy kis szakirodalom, különös tekintettel az ókorra, középkorra és újkorra, ez utóbbi garantáltan keresztény szellemiséggel, mint államvallással körítve:
www.rubicon.hu/magyar/cimkek_talalat/prostitucio/
gondolom, a francia királyi udvarban csak úgy tombolt a liberalizmus, hasonlóan Pompejihez meg a reneszánsz Itáliához ...

Carlsbad 2012.10.04. 01:29:10

Kb a kutyát nem érdekli az erkölcsi felmentés. Megadom magamnak, ha ez gondot okoz:)
Akartam, megszereztem. Hogy milyen áron? Magánügy.

Nem anyagilag kellene elérhetetlenné tenni a felsőoktatást, hanem szellemileg majdnem elérhetetlenné. Felkészülve, nyugodtan kezdhetné az aki felvételt nyert, mert nem a pénzre kellene gondolnia.

Axel Westhoven 2012.10.04. 01:31:38

A jogász és közga(rá)zda picsák eddig is mind kurvák voltak.

Cavalcanti 2012.10.04. 01:34:29

@morgás joga mindenkit megillet: Minden rendszer liberális , amelyik relativizálja az erkölcsöt és az ízlést. Liberális az, aki szerint nincsenek jó és rossz válaszok , csupán válaszok vannak /ezt Kovács Ákostól loptam ,mer' jó / .Én is loptam a hétszázát , no de ahogy az Orbán lop , na az az aztán mindennek a teteje.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:35:52

És vajon mit szól ehhez az Új Nemzedék Jövőjéért Program, "törődöm a hazámmal, mert a hazám is törődik velem" alapvetésével?????

Cavalcanti 2012.10.04. 01:36:46

@Carlsbad: "Megbocsájtok!"
/Amon Goeth /
:)

Doktor Kotász 2012.10.04. 01:40:20

@Cavalcanti: "2006 után nem halottam ilyen hangokat. Paul Lendvait sem láttam , ahogy az ORF hírműsoraiban demokrácia deficitről beszélt volna. nyilván az most dúl , pedig nem verik véresre a Magyart az utcán. Érdekes."

Egy kis pontosítás.
Az nem antidemokratikus, ha valakit pofán vágnak a gumibottal, mert kukákat meg autókat gyújtogat, meg hajigálja az utcakövet, és történetesen ezt demokráciában műveli.

Ki is fejtem miért. A kuka, és autók felgyújtása, és az utcakövek hajigálása arra való, hogy egy antidemokratikus rendszert megdöntsön, és nem arra, hogy a demokráciában a hatalmon lévőket kicseréljük a szívünk csücskére.

Tehát, ha demokráciában valaki kukát, kocsikat gyújt fel, és utcakövet hajigál, akkor annak szívesen odavágok gumibottal, de ha diktatúrában tenné ugyanezt, akkor meg mellé állnék kukákat és autókat gyújtogatni, hajigálni az utcaköveket, és ha van a kezemben egy kötél, meg van a környéken villanyoszlop, akkor valakit felakasztani is belefér, ha a helyzet olyan, hogy megköveteli. Tehát nem csak úgy valakit találomra, hanem valakit valamiért. Mondjuk a Mussolinit vagy a Kadhafit miért ne?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:42:45

@Cavalcanti: a röghöz kötés aljas rágalom, az csak sok évnyi kötelező szolgálat, ami alól a teológiát végzettek fel vannak mentve és kilenced meg tized sincs ...
és tandíj sincs, vagy nem ezt magyarázta valaki hétfőn?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:46:01

Vajon ki mondta és mikor?

"Csak a hírre, hogy tandíj lesz, több mint 26 ezerrel csökkent az egyetemre és főiskolára jelentkezők száma. Csak a hírre, kedves Barátaim! Több mint 20 ezer családnak azt üzente meg a magyar kormány, hogy hátat fordít nekik, menjenek Isten hírével. Nem törődik velük, nem adjusztálja őket, nem pallérozza a gondolkodásukat, nem fektet be a jövőjükbe. Én arra szeretném kérni a fiatalokat, hogy a következő egy hétben jöjjön meg az önbecsülésük! Ehhez egy érvvel tudom őket hozzásegíteni. Mert azt látom, minthogyha a kormányzati propaganda nem lenne teljesen hatástalan, és az egymással való szembefordítás jegyében egyre többen kezdenek azon gondolkodni, hogy tényleg én, akinek a gyereke sose jár majd egyetemre és főiskolára, és magam sem jártam, tényleg nekem kell fizetni, mondjuk, a magamfajta emberek gyerekeinek a taníttatását? És ha a fiatalok nem fognak talajt, ha nem állnak a két hátsó lábukra, és nem fogadnak el egy nagyon tisztelettudó, de önbizalomtól duzzadó, önbecsülésről valló pozíciót, akkor ez az érv el fogja őket söpörni.

Az ellenválasz pedig úgy hangzik, hogy miután valóban, jó esélyük van arra, hogy magasabb állásba jussanak, hiszen ezért tanultak, bár a diplomás munkanélküliség elég nagy Magyarországon, de valahogy a végén mégis csak elvergődnek majd odáig, és az is igaz, hogy az átlagnál majd többet fognak keresni, bár ez sem mindenkire igaz, mert egy pedagógus ezt nemigen mondhatja el magáról. De a többség mégis, és ezt az jelenti, hogy több adót is fognak fizetni. Egy fiatal öt és fél év munkában eltöltött idővel az akkor fizetett adó többletével visszaadja a köznek azt, amibe az ő egyetemi és főiskolai tanulmánya került. Kvittek vagyunk. Megsegítettük egymást. A fiatalok kaptak az összmagyarságtól egy esélyt, hogy tanuljanak, ezt a magyarok egy befektetésnek tekintik, a fiatalok éltek vele, és aztán visszafizetik. Életük végéig tizennégyszer fogják visszafizetni. Az mindenkinek jó, nem? Mindannyiunknak! Ez mindannyiunk érdeke."

A válasz: Orbán Viktor, 2008. március 3.

Cavalcanti 2012.10.04. 01:46:54

@morgás joga mindenkit megillet: Ez egy nagyon nagy kérdés. Lényegi. Nem gúnyból írom. Nekem fegyvertartás miatt kellett végignézegetnem párat , és elmondani a benyomásaimat a lélekbúvár néninek. Ezek a lapok szándékosan csontokra, szétfröccsent vérre , és egyéb faszságokra emlékeztetnek. Például emlékszem , hogy volt olyan ,ami kifejezetten úgy nézett ki , mint egy medencecsont , és volt olyan , ami meg falra fröccsent vérre , meg valami szürke kulimászra emlékeztetett. Mégsem mondhattam ezeket. A pirosra azt mondtam hogy pipacs , a szürkére meg azt hogy sáros hó , vagy mit tudom én. Nem mondhatom azt amit látok, mert kattantnak nyilvánítanak , és nem kapom meg a fegyvert... Amúgy már nincsen meg..

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:49:32

@Cavalcanti: egyszer végigcsináltatták velem, utána pedig megkérdeztem, mi a jó válasz. Akkor mondta a pszichológus, hogy olyan nincs ebben (ahogy a Szondi-tesztben sem), csak válaszok. Én a csigáknál meg a virágoknál és lepkéknél maradtam ...

Cavalcanti 2012.10.04. 01:51:16

@Doktor Kotász: Lényegi különbség ,az általad leírtak , és az igazság között, hogy a gumibot akkor nem válogatott kedves barátom. Demokráciában azért válogat,de akkor ez nem volt tetten érhető , ez pedig jól dokumentáltan látszik is.

Cavalcanti 2012.10.04. 01:52:46

@morgás joga mindenkit megillet:De azért te is láttad a nyilvánvalót.. Zsigeri dolgokat sugallnak azok a képek..... Vagy tényleg kattant vagyok?? :DD

Doktor Kotász 2012.10.04. 01:54:38

@Cavalcanti: "Minden rendszer liberális , amelyik relativizálja az erkölcsöt és az ízlést."

Ez bullshit.
Pár ellenpélda. A Vatikán a teljes történelme során. Szinte az összes abszolutisztikus monarchia válságidőkben. Példa a forradalom előtti Franciaország. A római birodalom teljes történelme alatt, pedig az volt a modern fasisztoid államok példaképe. Az állami szinten intézményesített erkölcsösség pedig a legtöbb esetben képmutatás, lásd a SZU-t, a hitleri nemet államot, de az USA bigott erkölcsössége is képmutató. 21 éves korodig nem ihatsz, de a világ másik végén 17 évesen ölhetsz, ha egyenruha van rajtad. Itt a 17 évesen van a hangsúly. Előbb ölhetsz törvényesen, mint baszhatsz, és berúghatsz.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 01:57:50

@Cavalcanti: nem:)
offtéma, de. Láttad a Watchmen c. filmet? Abban Rorschach nézi a dokinál a Rorschach tesztet (igazi szociopata), és pillangókról hadovál ... Valószínűleg 80-as IQ alatt lehet hallani csak valódi válaszokat ... meg kellene kérdezni egy ezzel bíbelődő szakembert:)

Doktor Kotász 2012.10.04. 01:59:50

@Cavalcanti: "Lényegi különbség ,az általad leírtak , és az igazság között, hogy a gumibot akkor nem válogatott kedves barátom. Demokráciában azért válogat,de akkor ez nem volt tetten érhető , ez pedig jól dokumentáltan látszik is."

Jól dokumentáltan be lett mondva a mikrofonba, hogy a tüntetés elfajult, ezért feloszlatás lesz, és ezt többször elismételték, tehát volt idő kihátrálni a kukagyújtogatók mellől.

Cavalcanti 2012.10.04. 02:04:28

@Doktor Kotász: Miért lenne bullshit? Mi közöm nekem az egyházhoz? Továbbmegyek: Mi köze Jézusnak az egyházhoz? Tehát osztom , az egyház nagyon is liberális ,az én fogalmam szerint. Ahol gyermekeket rontanak meg , majd a vezetők szemet hunynak , de a szószéken a gyermekmolesztálás ellen prédikálnak , akkor relativizálják az erkölcs erre vonatkozó egyetemes szabályait. Jézus nem tett ilyet , tehát a jelenség világi. Ahogy az egyház is. politikai rendeknek és érdekeknek a kiszolgálója. Ha egy Jobbikos mondja azt hogy a vidéki ember retteg , vagy egy LMP képviselő , akkor az nem ugyanaz. A jobbikos arra érti, hogy az idős néni retteg , mert fél hogy bemászik három cigánygyerek , és partfis nyelet dug a nunijába , miközben agyonverik/megtörtént 2010-ben Szalonnán/,az LMP képviselő pedig arra , hogy rettegnek a cigók Gyöngyöspatán. El lehet dönteni , hogy melyikük relativizálja a vidéki rettegést.

Cavalcanti 2012.10.04. 02:05:17

@Doktor Kotász: A dugás ölés párhuzam egy régi vesszőparipám , és egyetértek.

Cavalcanti 2012.10.04. 02:07:25

@morgás joga mindenkit megillet: Láttam a filmet , és a full konzervatív,már már náci Rorschach nagyon is szerethető figura abban a filmben. A végén sajnáltam. :)

Cavalcanti 2012.10.04. 02:11:18

@Doktor Kotász: Istenem ,elment az eszed? A vendéglőben ülőknek hova kellett volna mennie , hogy nem verjék őket szarrá?A Fidesz ünnepségről hazatartó tömeg , akikre rányomták a radikális rendbontókat? Mi volt az azonosító számod Kotász?
:))

sírjatok 2012.10.04. 02:12:43

@Doktor Kotász: hvg.hu/itthon/20090525_karterites_rendori_tulkapasok

persze mondhatod, hogy te jobban tudod, mint a bíróság, de eszerint nem csak a balhézók kaptak, és nem arányosan

földön fekvőket összerugdosni, megbilincseltek csontját törni nem feloszlatás

Doktor Kotász 2012.10.04. 02:14:07

@Cavalcanti: "Miért lenne bullshit?"

Mert nem minden rendszer liberális, ami relativizálja az erkölcsöt. És nem minden erkölcsnek beállított bigott nézet helyes. És a legtöbbet azok hivatkoznak az erkölcsre, és azok határozzák meg azt, akiktől az távol áll.

"Mi közöm nekem az egyházhoz? Továbbmegyek: Mi köze Jézusnak az egyházhoz?"

Erről nem is beszéltem. A liberalizmust és az erkölcsöt állítottad be ellentétes fogalmakként, és ebből kifolyólag az antiliberalizmust erkölcsösként.

Bullshit. A liberalizmus és az erkölcs két önálló fogalom, amik közé erőltetett relációkat illeszteni.

eloi 2012.10.04. 02:17:32

@ottomoll: "Nem tudom egyébként fölfogni, hogy miért akar ennyi ember jogásznak tanulni? "

Nagyon egyszerű: Én pl. egy céget vezetek és közben jogot tanulok az egyetemen, 42 évesen. Mert kell. A munkámhoz is meg a jogi műveltséghez is.
A mai modern világban kellenek bizony a jogi ismeretek is. Akkor is, ha sosem leszek bíró, ügyvéd, ügyész... Olyan ismeretet, képzettséget ad, amivel az élet/munka számtalan területén jobban lehet boldogulni.

Kopi3.14 2012.10.04. 02:20:52

@Cavalcanti:
liberalizmus- más emberek értékrendjének, gondolatainak meghallgatása, s a közös, egymást nem zavaró együttlésre törekvés.

"A liberalizmus pedig relativizálta az erkölcsöt"
Fenét relativizálta, maximum megértette, hogy nincs olyan egyetemes fogalom, hogy erkölcs, minden embernek más-és más az erkölcsi zsinórmérték.

Magyarországon eddig még egy percig sem volt liberalizmus. Sőt, liberális párt sem.

sírjatok 2012.10.04. 02:21:02

@Doktor Kotász:
vagy pl.

index.hu/belfold/kruchina9027/

több úton is próbálták elkerülni a rendőröket és hazajutni, mégis szarrá verték őket, sokkolózták, bevitték

Ennek megfelelően milliós kártérítést kaptak a srácok.

hvg.hu/itthon/20090925_kruchina_fiverek_karterites

és mielőtt azzal tromfolsz, hogy ez kivétel, valóban az, mert itt voltak tanúk. Nem tudni, mennyi ugyanilyen helyzet volt még, ahol nem voltak tanúk

Kopi3.14 2012.10.04. 02:21:37

@Cavalcanti: nem, az átlag diáknak nem csorog otthonról pénz, mert nincs miből.

eloi 2012.10.04. 02:24:53

Kard!
Rendszeresen olvaslak, de ilyen alacsony színvonalú, "idehányt" írást még nem láttam tőled! Kár volt ezért.

És már kérdezték, de tényleg, hol fogható meg ebben a cikkedben a konzervatív alternatíva? Egyáltalán, a konzervatív filozófia, életszemlélet?
Ez a cikk még a liberálisok tollából is silány lenne. De pl. amikor egy konzervatív nem érti, hogy miért nem helyes az abortusz, hogy miért bullshit, hogy egy magzat megölése az "anya" JOGA???? Mert hogy "önrendelkezik". A magzat ugye nem ő! Még csak nem is az "ő teste"!
De amikor ezt pl. egy állítólagos konzervatívnak magyarázni kell..., ott komoly gondok vannak.
Identitásválság ütött be nálad???

Doktor Kotász 2012.10.04. 02:26:39

@Cavalcanti:
Hülye. :-D

Nekem nem volt azonosítóm. Fedőnévvel és álruhában a tömegben rejtve irányítottam az eseményeket Búbosbankaként. :-D

Tyúkanyó, Tyúkanyó jelentkezz, itt Búbosbanka vétel.
Itt Tyúkanyó vétel.
Itt Búbosbanka. Ráhúzom a fideszesekre a B-közepet, utasítsd Rókát, hogy a fideszeseket tartsa még a helyszínen.
Itt Róka, a tervett vettem, és a kivitelezést megkezdem. További utasítást várom, vétel.
2 óra múlva.

Itt Róka, Búbosbanka, a múvelet miért akadozik, miért nem húztad ránk a B-közepet?
Itt Búbosbanka. Lassan mozognak, még egy óráig eltart, míg odaérünk. Vétel.
Itt Róka. Addig itt tartjuk a tömeget vétel.

Vagy mit vízionáltál? Hogy három órán keresztül azért nem tudtak hazamenni a fideszesek, mert odakényszerítette őket valaki? Nem, direkt maradtak ott, mert részt akartak venni a balhéban. Ha nem így lenne, pár perc alatt vége lett volna az egésznek, és nem húzódik el a balhé estig.

eloi 2012.10.04. 02:30:13

@Kopi3.14: ""A liberalizmus pedig relativizálta az erkölcsöt"
Fenét relativizálta, maximum megértette, hogy nincs olyan egyetemes fogalom, hogy erkölcs, minden embernek más-és más az erkölcsi zsinórmérték.

Magyarországon eddig még egy percig sem volt liberalizmus. Sőt, liberális párt sem. "

Hála Istennek! Mert közös zsinórmérték és erkölcsi alapok nélkül mi lenne itt?!
Volt, hogy kipróbálták, hogy "minden mértéke az ember", az individuum, mindenki azt csinált, amit a "maga erkölcse" diktált, és nem vált be. Gondolhatod, milyen egy ilyen "társadalom"! És itt nem véletlen az idézőjel.

Cavalcanti 2012.10.04. 02:31:31

A konzervativizmus eszméje áll szemben a liberalizmussal . A konzervativizmus pedig az erkölcsi fundamentumok időtlenségén alapszik. A liberalizmus mai formája nem fogad szinte semmilyen erkölcsi szabályrendszert. A kurvának nehéz gyerekkora volt , a cigány betörő megélhetési bűnöző , a sorozatgyilkost szegényt meg biztos megdugta az apja a zuhany alatt.
Miért ne mondhatnánk ki, hogy az ember szabad akarattal született, és a döntései lehetnek helyesek , és helytelenek. miért kell a helytelent cselekvő embereket felmenteni mindenféle marhasággal. Persze a "kukagyújtogatónak" oda kell baszni a nagykalapáccsal .. Nyilván. Az abortusz is személyes döntés ,/a saját teste/ aminek nincs hatása a társadalomra , ás ne adj isten ,itt ilyet kimondani: A nemzetre. Engem nem érdekel , hogy a konzervativizmust azonosítod a fideszes vagy tudja milyen politikussal. Ez a te dolgod. De a liberalizmus mai formája szemben áll az erkölccsel.

Doktor Kotász 2012.10.04. 02:31:43

@eloi: Nincsenek liberális meg konzervatív cikkek, csak igazak vagy hamisak. (a részben igaz is hamis)
Az álláspontot nem az üléspontnak kellene meghatároznia.

Kopi3.14 2012.10.04. 02:32:10

@Cavalcanti: " Nincs jelenleg olyan ellenzéki hang , ami hitelességben megdöntené a jelenlegi kormányt."

Ezt módosítanám: nincs jelenleg olyan hiteles ellenzéki hang, amely megdöntené a jelenlegi kormányt. Ugyanis a jelen kormánynak komoly bajai vannak a hitelességgel, az ellenzéknek meg csoportokra osztottan a hitelességgel és/vagy az erővel, amivel meg lehet dönteni. Hitelessége van a LMP-nek, csak épp semmi más nincs mellé. Ereje a Jobbiknak s esetleg a MSZP-nek, a DK-nak tényleg semmi. A Jobbiknak néha programja is van, ami a mai politikai helyzetben már üdítő kivétel.

sírjatok 2012.10.04. 02:32:49

@Doktor Kotász: Jobb lenne, ha a fantazmagóriáid helyett a tényekre hagyatkoznál, százmilliós nagyságrendben fizettek kártérítéseket, tehát a bíróság szerint a rendőrség eljárása nem volt helyes.

www.hir24.hu/belfold/2010/10/21/millios-karteritesek-a-rendori-tulkapasok-miatt/

Cavalcanti 2012.10.04. 02:35:24

@Doktor Kotász: Igen.Látom magam előtt a Fideszes öreg nénit , ahogy befesti az arcát ,mint Schwarzenegger a kommandóban , és nekiindul az Astoriának. Ugyan már :DDD
Annyira evidens dolgot talán nem kellene a városi legenda szintjére züllesztened , mint a 2006-os rendőrattack ... :)

Cavalcanti 2012.10.04. 02:36:16

@eloi: Vagy feltörték az oldalát....

sírjatok 2012.10.04. 02:37:09

@Doktor Kotász: "Nincsenek liberális meg konzervatív cikkek, csak igazak vagy hamisak. (a részben igaz is hamis)"

valamint nincs kék autó meg piros, csak gyors és lassú

Kopi3.14 2012.10.04. 02:38:54

@sírjatok: ugyanakkor indultam a Gödörtől valahogy a végén a Népligethez gurulós bőrönddel, semmi problémám nem történt. A Gödörbe valaki lejött szólni, hogy be kell zárni, majd mikor lövöldözés volt az Erzsébet téren már a Bazilika környékén gyalogoltam, s a Nyugatihoz jutottam el, rendőrökön átkelve. Volt másfajta kivétel is, nem csak a tanúmentesen elvert "ártatlan" tüntető.

@eloi: attól, hogy adott embernek van egy erkölcsi rendje még kialakulhat egy társadalom erkölcsi konszenzusokon, s kérdésről kérdésre lehetnek mások a csoportok összetételei. amennyiben eltérő erkölcsi értékrenddel nem létezhetne társadalom akkor jelenleg csak a legdurvább arab diktatúrák tudnának létezni. A mai magyar társadalomban is több erkölcsi értékrend fér meg egymás mellett, nyugaton is, északon is, s java részük jól működik.

Kopi3.14 2012.10.04. 02:43:39

@Cavalcanti: te tényleg nem ismered a liberalizmust.

"A konzervativizmus pedig az erkölcsi fundamentumok időtlenségén alapszik. A liberalizmus mai formája nem fogad szinte semmilyen erkölcsi szabályrendszert."

Állításod szerint a konzervatívoknak ma, a mai technológiai vívmányok korában is ősközösségeket kéne üzemeltetniük, bedrogozott sámánoktól útmutatást, tanácsot kérve, mert valamikor az volt az erkölcsi mérce. Második idézett mondatod emeletes baromság. De csavarjunk rajta egyet: a konzervativizmus életvédő retorikájával hogy egyeztethető össze a romantikus álmodozás a visszahozott halálbüntetésről?

sírjatok 2012.10.04. 02:45:28

@Kopi3.14: nem azt mondtam, hogy mindenkit megvertek a rendőrök, hanem azt cáfoltam, hogy mindenkit, akit megvertek, okkal vertek meg

Cavalcanti 2012.10.04. 02:45:33

@Kopi3.14: A jobbikkal több bajom is van. nem a gárda az , azon inkább mosolygok. Egyrészt , láthatjuk hogy Orbán szabadságharcáért milyen kokikat kapunk a nemzetközi tőkétől , és szervezetektől. Szopóágon vagyunk na! Mindemellett persze elvben támogatom a nemzeti elvű politizálást , csak hát ez ritka otromba módon ment végbe. Szóval szabadságharc , kontra magas frank és euró árfolyam + IMF zsarolás .
Akkor mit is kapnánk egy hivatalba lépő Jobbik kormány idején? Arról nem is beszélve , hogy a szomszédos országokkal is nagyon csúnyán és gyorsan összerúgnánk a port. Amiben támogatható a Jobbik , az a cigány helyzetről szóló kendőzetlen véleménye, és radikális programja. Mondjuk az sem lenne robbanásveszély mentes történet.

Doktor Kotász 2012.10.04. 02:46:04

@Cavalcanti: "A konzervativizmus eszméje áll szemben a liberalizmussal ."

Ez nem igaz, csak akkor, ha a liberalizmust hamis színben tüntetik fel, hogy lehessen kritizálni. Még akkor sem igaz, ha van olyan ember, aki liberálisnak mondja magát, pedig csak hülye, és lehet rá mutogatni.

"A konzervativizmus pedig az erkölcsi fundamentumok időtlenségén alapszik."

Az időtlenségben meddig lehet visszamenni. A salemi boszorkányperekig? Dédanyáink bokáig érő fürdőruhájáig? Kiszakadhatunk a kereszténységből és a mohamedánok burkáját vehetjük erkölcsösnek? Vagy az az erkölcsös, hogy lovasszekéren járunk, mint egy amis? Mi az ami csak szokás, és mi az ami időtálló? Mi az ami nem változik? Miért lenne minden jó, ami régi? Miért ne lehetne jó, ami új?

"A kurvának nehéz gyerekkora volt , a cigány betörő megélhetési bűnöző , a sorozatgyilkost szegényt meg biztos megdugta az apja a zuhany alatt."

És ez hogy jön a liberalizmushoz? A cigánybűnözés szó mellőzése nem liberális, hanem a liberalizmus ellensége.

Egyébként a liberalizmust itt definiáltam a magam módján: Doktor Kotász 2012.10.04. 01:07:55

Az abortuszról azt mondom, hogy egy csirkének nagyobb az öntudata és magasabb szintű élőlény, mint egy magzat.

Doktor Kotász 2012.10.04. 02:50:29

@sírjatok: Tényleg nem hatsz meg azzal, amit írsz. Feleslegesen strapálod magad. Csak azért szólok, hogy ne fáradozzál.

Cavalcanti 2012.10.04. 02:50:34

@Kopi3.14: kopi bácsi! Csupán a sztereotípiáidra építesz , ha ezekről a dolgokról van szó? Direkt kiemeltem az írásomban , hogy a konzervativizmus az nem politikai kategória. A politika csak beemelte ,és a magáévá tette /szerény sikerrel/. Szóval nem kapok a szívemhez ha Fideszezel , vagy ilyesmi.

sírjatok 2012.10.04. 02:56:56

@Doktor Kotász: "Az abortuszról azt mondom, hogy egy csirkének nagyobb az öntudata és magasabb szintű élőlény, mint egy magzat. "

Akkor mondjuk egy nagyon súlyosan retardált embert is meg lehet ölni, hiszen annak sincs sok öntudata. És ezt most nem gúnyból mondom, hanem egész komolyan.

Milyen öntudatig lehet megölni a dolgokat? Egy kifejlett disznóak pl. biztos egy csomó öntudata van, bárhogy is legyen definiálva ez. Több, mint egy csecsemőnek. Akkor mondjuk a csecsemőt is meg lehet ölni? Hány éves koráig? Stb.

Nem mintha nekem nagy szívügyem lenne az abortusz tiltása (sztem kb. jó úgy, ahogy most van), csak ezek a kérdések azért felmerülnek bennem :)

Cavalcanti 2012.10.04. 02:57:55

@Doktor Kotász: Nem. Leírom hogy megértsd ! Bár már szinte szándákosnak érzem az értetlenség eme fokát.
Szóval: Ha te megölsz engem ,rossz ember vagy. Ha én megöllek téged rossz ember vagyok. Ölni rossz dolog.Aki öl az rossz. Nem pedig turkálunk a kakijában , és kihozzuk döntetlenre , mert nehéz gyerekkora volt. Ez a konzervativizmus lényege. Ezért időtlen. És ne gyere az inkvizícióval , mert nekik semmi közük a keresztény értékekhez. Ahhoz és ezt bármily fájó is kimondanom , jóformán csak Jézusnak volt köze.

Doktor Kotász 2012.10.04. 03:01:29

@Kopi3.14: "A Jobbiknak néha programja is van, ami a mai politikai helyzetben már üdítő kivétel."

A jobbiknak soha nem is volt programja. AMit kiraktak a honlapjukra, az nem program. Alapvető ellentmondásokkal teli. Olyannyira amatőr, hogy a gazdasági programot egy közgazdászuk sem ellenőrizhette.

Példa erre, hogy arányos közteherviselés címszó alatt kétkulcsos adórendszert értettek. A közgazdaságban az az egykulcsos. Tehát nem közgazdász írta. Szerinted milyen gazdasági program az, amit nem közgazdász ír? Semmilyen. A választások előtt kirakott programjuk pontjainak háromnegyede ilyen ellentmondásokat tartalmazott. A maradék egynegyed meg csak szimplán ostobaság, ami egy iskolázatlan embernek szépen hangzik.
Semmi programjuk nem volt, csak a cigányozás nyíltan, zsidózás tagadva.

Cavalcanti 2012.10.04. 03:03:48

@sírjatok: Nem ölhetsz embert , mert ember vagy , és ember nem öl embert. Ez egy ősi törvény , amit kurvára nem tartott be senki ,néhány Buddhistán , és keresztény vértanún kívül. Ez az alap arra , hogy ne legyen abortusz.
Én ebben annyival vagyok engedékenyebb az ortodoxoknál , hogy ha beteg a gyermek , gyógyíthatatlan ,vagy életidegen deformitásokkal jön világra , akkor a szülő dönthessen. De anyagi , vagy egzisztenciális okokból ne lehessen embert ölni Magyarországon.

sírjatok 2012.10.04. 03:05:31

@Doktor Kotász: tudom én, egy hitet nem lehet mindenféle tényekkel megingatni. Te azt akarod hinni, hogy mindenki, akit pofánbasztak a rendőrök, megérdemelte, valószínűleg azért, mert könnyebb neked ezt hinni, mint a csúnyább, bonyolultabb igazságot. Megértem én, no problemo, én is hiszek sok ilyesmit.

Dehát nem is miattad írok, idézek és linkelek, hanem azok miatt, akik olvassák ezt a beszélgetést. Azok így jobban el tudják dönteni, hogy mi a hitelesebb, dr. kotász véleménye, vagy a fővárosi bíróságé.

sírjatok 2012.10.04. 03:10:58

@Cavalcanti: igen, de egy magzat nem ember, csak egy ember lehetősége.

Azonban egy ember lehetősége minden egyes darab spermium is. Tehát ha nem nőbe élvezel, hanem gumiba vagy a kezedbe, akkor ugyanúgy egy ember létrejöttének a lehetőségét teszed tönkre.

Stb.

Lehet ezen a logikai vonalon is haladni, de úgy se jön ki szép eredmény. Ezért mondom, kb. jó ez így most, ahogy van.

Cavalcanti 2012.10.04. 03:12:30

@Kopi3.14: A halálbüntetés visszahozásának romantikája nem konzervatív történet. A Jézusi tanokból kiindulva a halálbüntetés ugyanúgy ölés , mint bármilyen más halállal végződő erőszak. A jobbik dacol a halálbüntetés bevezetésével , de a jobbik véleményem szerint nem konzervatív párt. Attilában majálisozni a hajógyárin nyakunkban a gyerekkel , nem elég ahhoz ,hogy kimondjuk: Konzervatív emberek vagyunk.

Doktor Kotász 2012.10.04. 03:14:12

@sírjatok: "Milyen öntudatig lehet megölni a dolgokat? Egy kifejlett disznóak pl. biztos egy csomó öntudata van, bárhogy is legyen definiálva ez. Több, mint egy csecsemőnek. Akkor mondjuk a csecsemőt is meg lehet ölni? Hány éves koráig? Stb."

Mivel nem lehet megállapítani, a pontos életkort, és az ösztöneink ellen való egy csecsemő meggyilkolása, evidens, hogy tiltott. Az abortusz pedig biológiailag és orvosilag sem lehetséges a teljes terhesség alatt, ezért az is szab egy időbeli korlátot. Elmondható, hogy a fizikai lehetőségeink is korlátozottak, így van egy természet szabta határ. Ezt én elfogadom, így a felvetett dilemmáddal nem kell foglalkoznom. A terhesség 10-12-ik hete?

Egyébként a fogamzásgátló szerek egy része is abortál. Tehát képes meglévő magzatkezdeményt elhajtani.

Ez egyébként inkább biológiai, mint erkölcsi kérdés. Például a kínaiaknál lehet magzatot végrendeletbe foglalni. A mi jogrendszerűnkben, ha azóta ez nem változott, nem. Tehát papa rákos, és van egy hónapja hátra. A fél év múlva megszületendő gyerekére nem vonatkozhat a végrendelete, mert az a születéséig nem személy a törvény szerint.

Cavalcanti 2012.10.04. 03:17:03

@sírjatok: A fogantatástól élet van. Ez nem vallási dogma , hanem tudományos tény. Nem erőszak a disznótor,a te meggyőződésed a kényelmesebb álláspont , és ezzel könnyebb is szembenézni,ha úgy alakul.

Doktor Kotász 2012.10.04. 03:20:50

@Cavalcanti: "Nem. Leírom hogy megértsd ! Bár már szinte szándákosnak érzem az értetlenség eme fokát."

Én erről nem beszéltem, így értetlenül olvasom a soraid, hogy ezt nekem most miért írod.

Cavalcanti 2012.10.04. 03:26:29

@Doktor Kotász: A konzervativizmust úgy támadod , hogy magukat annak valló seggfejeket hozol fel példaként.
De a kezdettől fogva világossá tettem , hogy nem a spanyol inkvizícióról szól az én mesém...Nem is Orbánról... Sőt , nem is az egyházról.
Az egyénről , és az értékítéletéről , ami kimondja ,hogy vannak jó dolgok , és vannak rosszak.

Doktor Kotász 2012.10.04. 03:30:36

@Cavalcanti: "A fogantatástól élet van. Ez nem vallási dogma , hanem tudományos tény."

Élet és élet között van különbség. Egy baktérium is él. Egyébként akkor már miért nem a dzsanaista vallást követed.

A hitük szerint nem volt isten, csak a világ, amit nem teremtettek, hanem öröktől fogva létezik. Most vegyél egy istenek nélküli buddhizmust és egészítsd ki azzal, hogy a megvilágosodással nem a nirvánába jutsz, azaz nem az újjászületésed örökös körforgását szakítod meg, hanem felemelkedsz és istenné válsz. Ők 26 istent tisztelnek, akik nem teremtették a világot, hanem beleszülettek, és istenné váltak, majd eljöttek a Földre, és megmutatták az utat, hogy kövessük őket. AZ istenek egyre többen lesznek, nekik jó, és ez addig fog menni, míg mindannyian istenek nem leszünk.

Szerintük az élet szent, és nem ehetnek krumplit, meg répát sem, mert azzal a növény pusztítjuk. Mondjuk almát ehetnek, mert a fa megmarad, hiába esszük meg a gyümölcsét. Húst sem ehetnek, és bogarakat sem taposhatnak el szándékosan.

Doktor Kotász 2012.10.04. 03:33:37

@Cavalcanti: Nem támadom a konzervativizmust.

sírjatok 2012.10.04. 03:34:07

@Doktor Kotász: "és az ösztöneink ellen való egy csecsemő meggyilkolása, evidens, hogy tiltott."

Ez meg milyen érvelés? Nekem az abortusz is az ösztöneim ellen való. Felfordul a gyomrom, ha rá gondolok.

Ugyanakkor van, akinek a gyilkosság sincs az ösztönei ellen, vagy a frissen született csecsemője feldarabolása sem.

"Elmondható, hogy a fizikai lehetőségeink is korlátozottak, így van egy természet szabta határ. Ezt én elfogadom, így a felvetett dilemmáddal nem kell foglalkoznom."

Ugyan milyen határ van itt? Egész sikeresen lehet elhajtani nagyobb magzatokat is kalapács meg fogas segítségével. Nyilván ha erre jobban ráfeküdne az orvostudomány, akkor egészen veszélytelen lenne megölni még a közvetlenül születés előtt álló csecsemőket is. A már megszületett csecsemők megölése pedig még könnyebb, csak fel kell dobni egy padlásra, és megvárni, míg elhallgat.

www.origo.hu/itthon/20120821-halott-csecsemot-talaltak-a-mecsekszabolcsi-iskolapadlason.html

Szóval meddig lehet megölni egy magzatot?

Legyél szíves foglalkozz csak ezzel a dilemmával, és ne futamodj meg a magad erkölcseivel való szembenézéstől.

Csak annyit kérek, hogy lásd be, mesterségesen húztunk egy határvonalat egy átmenetes témában, hogy na eddig lehet abortálni, ezen túl nem. Ezt a határvonalat nem lehet logikával alátámasztani, mert a pro-abortusz és az anti-abortusz logikát is el lehet addig (logikusan!) vinni, hogy betarthatatlan értelmetlenség lesz a vége.

@Cavalcanti: "A fogantatástól élet van"
Az előtt is, a spermium és a petesejt is él. Addig külön éltek, ezentúl egyben, na bumm. Mitől magasabb minőségű kettőjük együttes élete, mint az addigi külön-külön életük?

Cavalcanti 2012.10.04. 03:36:45

cavalcanti.blog.hu/2012/09/27/allatmento_biznisz_budapesten
Ebből talán kiderül az állatokhoz fűződő sajátos viszonyom , Kotász :))

Cavalcanti 2012.10.04. 03:45:52

@sírjatok: Egy finom kis kiigazítás : A petesejt az anya , a spermium pedig te vagy. A petesejt az anya testi sejtje az ő örökítőanyagával. A sperma pedig a te egyik testi sejted , a te örökítőanyagoddal. Olyan , mint a májsejted , vagy a szívizomsejted. Abból is lehet klónozni egy embert. A megtermékenyüléskor viszont egy teljesen új , egyedi élet kezdődik el. Az osztódásnak indult petesejt már nem te vagy , és nem az anya,hanem egy harmadik személy. Ez egyébként általános iskola hetedikes anyag.

Cavalcanti 2012.10.04. 03:54:15

jó éjszakát urak! Vagy jó reggelt? :)
Na sziasztok! :)

töreki 2012.10.04. 05:10:21

A fizetős oktatásba belemagyarázni a likud-fidesz nőpolitikáját csak egy barom tudja! A fiúkat ugyanúgy érinti nem tudok róla, hogy ők vissza térítést kapnának. Borzalmas kínik között születhet egy ilyen cikk, ezért "érdemes" fizetni az újságírónak hazudott patkányokat!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.04. 05:37:07

Már ma is rengeteg "állásajánlat" van erotikus munkára, igaz, hogy e téren "állást keres" rovatot még nem láttam. És valljuk be, ez az egész duplán diszkrimináló, egy jogászkodni akaró fiú nem tud kurválkodni, hacsak a párját is be nem vonja. :(

Bevallom, szerintem nem volt tudatos, hogy pont a női szakokat irtsák ki, egyszerűen nem akarnak olyan embereket látni, akik értik a salátatörvényeket (a Fidesz java jogász) és akik be mernek szólni Matolcsy-nak, aki jellemzően motivációs könyvekből "tanul".

neoteny · http://word.blog.hu 2012.10.04. 06:26:24

@Carlsbad:

"Nem anyagilag kellene elérhetetlenné tenni a felsőoktatást, hanem szellemileg majdnem elérhetetlenné."

1) Akkor meg azon menne a vergődés hogy "elitképzés folyik"
2) Az átkosból ismert "fej vagy írás" elv érvényesülne: vagy fej a gyerek, vagy hoz írást valahonnét
3) A felsőoktatás (tanárok + bürokrácia) állandóan a kormányzatot lobbizná több pénzért (mert "elég" soha nincs), miközben az oktatás színvonala teljesen függetlenítődne a "bevételektől" (a pénzt úgyis megkapnák, nem lenne motiváció arra hogy jót és jól oktassanak)

... és még sokan mások, de már ezek is megfontolandóak.

Szúrófény 2012.10.04. 06:42:57

@Cavalcanti: Kik azok a szabad demokraták?
Szabó Dezső írásai, 1927-ből

„A közéletben súlyos tehetségű morális embert veri az immorális, minden ordításra kapható, ezerfogú éhes emberbestia. És megszületik a szervezett gyilkosságok, rablások a morállá konszolidált bűnök, hazugságok és perverzitások irtózatos szisztémája, a világtörténelem legóriásibb arányú haláltánca: a korlátlan szabad verseny, a polgári kapitalista demokrácia, a zsidónak megígért nagy történelmi szüret… Legáltalánosabb formája a politikai szabad verseny elvének: az állam minden felnőtt tagja választhat, és választható.
De egyszerre felhemzsegnek a műveletlen, semmi lelkiismereti törvénytől meg nem kötött, vad politikai kalandorok, elszánt, éhes politikai apacsok, akik a törvények dzsungelében könyörtelenül gázolnak át mindenen szilaj étvágyuk kielégítésére. És ezek jobban tudnak ordítani, ezek mindent tudnak ígérni a nép őselégületlenségének, ezek a végsőkig tudják nyargalni az aktuális jelszavakat, mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket.” (A népképviselet problémája cikkből)

2012.10.04. 07:01:27

Egyrészt valóban nem helyes, hogy egyes szakokra csak pénzzel lehet bejutni. Ugyanakkor kapitalizmusban élünk, az ilyen rendszerű országoknál sok esetben fizetős a felsőoktatás, főleg olyan szakokná, melyek később jó megélhetész biztosíthatnak (tudom, nem feltétlen, van rossz ügyvéd is, de egy ügyvéd sem tanár, karrier szempontjából). A baj inkább inverz, tehát olyanok jelentkeznek jogásznak, akiknek belefér a pénzért kúrás. Van szerencsém fiatal jogászok között dolgozni, és hát nagyrészük nem a szakmai elhivatottság miatt ment jogra, hanem mert az sikk, vagy anyu/apu is az, meg egyébként is olyan menő. Aki meg elő akarja teremteni a pénzt, igenis felveheti a diákhitel2-t, vagy dolgozhat mellette. Nem kötelező kurválkodni, azt azok csinálják, akiknek a mérce alacsonyan van, erkölcs nulla, és lusták máshogy megoldani. Most kérdem én, sírni kell, hogy az ilyen embereknek ez a sorsuk?

Semper Fidelis 2012.10.04. 07:14:13

Ez egy kifejezetten rossz blogbejegyzés. Szerintem.

Behajtó70 2012.10.04. 07:19:11

Uhhh....megint egy faék bonyolultságú blogger...csak az a kérdés, hogy maga írja, vagy csak diktálja egy írástudónak...

lima31 2012.10.04. 07:21:16

A felsőoktatásból érkező munkanélküli sereg létszámának megcsappanása a probléma? Korán van még nekem ehhez...

nincs1itt 2012.10.04. 07:22:52

Olvasgatok, olvasgatok... Csak arra nem kapok választ, hogy mi a bánatnak ezerszám képezni a közgazdászokat és jogászokat?? Mert ugye kishazánkban, akkora igény van erre a két foglalkozásra, hogy csak na! De ugyanakkor a szakmunkás képzés, ami azért nem elhanyagolható a béka segge alatt... Legyünk őszinték, lassan több "diplomás" lesz, mint lakatos.A diploma - ennek birtoklás nem jogosít automatikusan az "értelmiségi" besorolásra - pedig lassan de biztosan lecsúszik, mint a tudás fokmérője! Mielőtt valaki nekem támad, hogy "tandíj-párti" vagyok, leszögezem, hogy NEM! Viszont egy hozzászóló remekül fejtette ki, hogy a felsőoktatás felhigulását a "mérce" magasabbra helyezésével kerülhetjük el, ezzel viszont IGENIS egyetértek! Mert közgazdász és/vagy jogi diplomával, érettségivel is betölthető munkakört ellátni, szerintem, pazarlás! A működő gazdaság hiánya, nem pótolható közgazdászokkal és jogászokkal!

freetibi 2012.10.04. 07:27:28

ennél a blognál jobban lenézni a nőket szinte nem is lehet. gratulálok, a politikailag motivált nőalázásához.. viktorék mocskolásához a nőket ilyen színben kell feltüntetni?

nyekk 2012.10.04. 07:35:42

A csakugyan faék bonyolultságú (ráadásul erősen egy irányba lejtő) aggyal rendelkező blogger eljutott a sok felesleges jogász képzésétől a nőüldözésig.

A médiát ismerve csodálom, hogy a blogger nem jutott el oda, hogy hogyan vezet zsidóüldözéshez, holokauszthoz az intézkedés.

(tipp: mivel ezek nem a bányászképzés, hanem a jogász, közgazdász képzés területén érdekeltek...stb...)

zsitva 2012.10.04. 07:38:22

A büfé szakokat, kommunikáció, politológia, marketing, PR, stb tehené már végre 100%-ban fizetőssé a kormány.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.04. 07:40:57

@nincs_itt: a jó megoldás valahol a korábbi "ezerszám" (nagyon rossz) és a mostani "nulla" (nagyon rossz) között lenne.

rohadjmegARCgeci 2012.10.04. 07:49:37

Nem értem a felháborodást?Mi a lószarnak kellene támogatnia az államnak az én adómból olyan szakot,ami amúgy is piacképtelen?

nincs1itt 2012.10.04. 07:58:52

@timargabor: erre adtam ötletként, azt a választ, hogy emeljék a bejutáshoz szükséges szintet. A mai oktatási rendszer - tapasztalat - a "leghülyébb" diák szintjére rángatja le az átlag szintet. Vagyis, 20%-os eredménnyel megkaphatja az érettségit, majd amikor a felsőoktatásban, egy "ortodox" tanár elvárja a kettesért az 51%-ot akkor meg háborog és hőzöng!

ikri 2012.10.04. 08:00:37

A blog szerzője vajon gondolkodott legalább két percet, mielőtt billentyűzetet ragadott?

Ha a közgazdász- vagy jogászképzést kifejezezten női pályának képzeli, az csak azt bizonyítja hogy még közelében sem járt egyiknek sem.

Viszont, mint minden más összekutyvasztott szarból, ebből az irkálmányból is csodálatos konspirációelméletek lehet levezetni.

wip 2012.10.04. 08:04:04

A zorbán qrmány egyik fontos elve: "lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség!"Ez szerintük a dicséretes. Ez mind ok, de akkor a férjnek dupla fizetést kell adni.Itt még a minimálbért sem akarják kifizetni, akkor hogy is van ez?

ikri 2012.10.04. 08:04:56

@nincs_itt: már MOST is sokkal több a diplomás, mint a lakatos szakmunkás.

Amúgy nem kell aggódni, mert rengeteg magyar lány tanul híres dubaii és amszterdami egyetemeken. Ott kétségtelenül jól kitanulják majd a szakmájukat.

vornia 2012.10.04. 08:06:22

Na nekem egy dolog nem világos.
Szegény nők áruba bocsájtják testüket,hogy megfizethessék a tandíjat.De azokra a szakokra csak nők járnak,ha meg nem mi lesz a férfiakkal?Ők is áruba bocsájtják majd testüket?Vagy ők (mi) nem számítunk?
Kicsit sántít ez a bejegyzés,és egysíkú,szerintem.
Nem hiszem hogy egy nőt akarata ellenére prostitúcióra kényszerítene a tandíj. Max. a magasabb életszínvonal utáni vágy.

lilly.alien 2012.10.04. 08:06:23

"Egyetemista bőkezű támogatót keres" – jó esélyünk van rá, hogy egyre több hasonló felhívással találkozzunk a közeljövőben.

Eddig is volt, nem tudom, hogy miért kell ezen meglepődni.

Piacképtelen, büfészakokat kivezetni vagy 100%-osan fizetőssé tenni!

lilly.alien 2012.10.04. 08:08:41

@vornia: Nem kell rögtön farkast kiáltani.

1. A felsőoktatás nem kötelező.
2. A prostitúció sem az.
3. Egyetem/főiskola mellett is lehet nyugodtan dolgozni.

2012.10.04. 08:10:08

Ez egy érdekes blogbejegyzés, bár szerintem összességében azért tartalmaz néhány erős általánosítást. Más nem feltétlenül gazdag országban is tanulnak emberek, akik nem feltétlenül lesznek kurvák és stricik. Amellett pedig egy ország szellemi állapotát erősen jellemzi, hogy milyen megoldásai vannak az állampolgárainak probléma esetén. Nem hiszem, hogy a magyar lányok potenciális kurvák, ahogy a férfiak sem potenciális bűnözők. Persze ha politikusnak mennek az más :)

nincs1itt 2012.10.04. 08:10:18

@ikri: bocsánat, sajna igaz!
@lilly.alien: a szertár-ruhatár szakok pedig igenis kellenek!! hol töltene el a szerény képességű, ámde gazdag szülők csemetéje jópár évet bulizással?? Szigorúan állami költségen??

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.04. 08:11:19

@nincs_itt: ebben teljesen egyetértünk; nemcsak ezen a két szakon, de mindenhol.

Lajosforras 2012.10.04. 08:19:33

@zsitva: frászt, az nem veszélyes a mindenkori hatalomra. egy jogász vagy közgazdász ugyanazokat a trükköket tanulja akkor is,ha később az utca másik oldalán próbál megélni.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 08:43:59

"A nők által különösen preferált szakok (pl. jogász, közgazdász) kizárólagosan fizetőssé válása talán nem a véletlen műve: hiszen jól illik a Kormány nőképébe és nőpolitikájába."

Pl. a gyógyszerész is nők által preferált szak, mégis nőtt a keretszám.

Szerintem nem itt kell keresni a választ. A jogász és a közgazdász szakok képzik a politikai elitet, a hivatali vezetőket és a gazdasági elitet. Nyilván aki nem vágyik a csúcsra, csak simán jó megélhetésre, annak célszerűbb mérnök szakot végeznie, de aki politikai, gazdasági vagy hivatali vezető akar lenni, annak ezen szakok egyikére kell mennie. Nem, nem azt mondom, hogy ebből mind az is lesz, nyilván nem, de innen kerülnek ki.

Alátámasztásnak nézzük meg milyen diplomái vannak a politikai vezetőinknek, és a gyerekeiket hová küldték.

Innentől kezdve nem kétséges, ha a politikai-gazdasági elit biztosítani szeretné saját és utódai vezető pozícióját, el kell fojtani a feljebb jutási lehetőségeit a lentről jövőknek, legalábbis ezen területen, nyilván jó szakemberekre szükségük van, tehát a műszaki, egészségügyi, informatikai felsőoktatást nem építik le ilyen módon.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 08:47:13

@shitgun:
Aki lentről jön, azon a diákhitel 2 nem segít, főleg nem jogász szakon. Ugyanis akinek se pénze, se jó kapcsolatai, annak a végzés utáni első évtized igen csak szopóálarc így is, hát még ha törlesztenie is kellene.

M_R 2012.10.04. 08:52:24

Most nyer (NER?) igazi értelmet a "kurvaország" kifejezés. A FIDESZ megcsinálta! :)

2012.10.04. 08:52:41

@Cavalcanti: Idézd már be, légyszíves, mi volt a fidesz gyűlés végének időpontja, mikor kérte OV a tömeget, hogy induljanak haza, és mikor volt a rendőrattak? Csaknem két óra telt el közte.

Más? szerintem összekevered a liberalizmust az LMP-vel. Vagy az anarchiával.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 08:53:55

@nincs_itt:
Addig oké, hogy bizonyos szakmunkásokból hiány van, megjegyzem igazából jó szakmunkásból van hiány, mert papír az van elég abból is, de az ilyen-olyan szerelőből sokkal kevesebbre van szükség, mint mondjuk közgazdászra. Tehát oké, hogy most megérheti gázszerelőnek tanulni, már ha a tehetség is megvan hozzá, de pillanatok alatt telíteni lehet azt a szakmát. Szóval jól hangzik, de a problémákat nem oldja meg.

Nekem az a vesszőparipám, hogy mérnökből kellene sok, ezen keresztül pedig innovatív vállalkozásoknak kellene létrejönnie, amelyek elsősorban külföldi piacokra építenek, ha ilyenek tömegével jönnek létre, vagy csupán a multik helyezik ide tömegesen a K+F szektort, akkor az a teljes gazdaságot láncreakció szerűen fel tudná lendíteni, hiszen a jól kereső mérnökök költenék is a pénzüket. Szerintem a Fidesz is gondolkodik ebben, de a keretszám növelés a műszaki szakterületen nem megoldás, mert eddig alacsonyak voltak a ponthatárok, majd 80% lemorzsolódott. Szerintem a kiinduló probléma a közoktatásban a matematika oktatás, azt kellene megreformálni, akár a rossz tanárok elküldésével is, ugyanis a diákok többsége megutálja a matekot, így szóba sem jöhet a műszaki szakterület a többségnek.

M_R 2012.10.04. 08:55:24

@Belagezapista:
"nyilván jó szakemberekre szükségük van, tehát a műszaki, egészségügyi, informatikai felsőoktatást nem építik le ilyen módon. "

Most még nem... Várd ki a következő tanévkezdés keretszámait.

Jó szakember majd jön ide a hanyatló nyugatról (lásd kecskeméti Mercedes gyár: a német mérnök fiztetése minimum duplája a magyarénak..) A zemberek meg jók lesznek közmunkásnak, udvartakarítónak. No meg szavazógépnek - már akit odaengednek a regisztrációhoz.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.10.04. 08:56:54

Szerintem ez inkább korunk "elit" hölgyeit jellemzi, akiknek természetes hogy sunával, csöccsel épít karriert.

ftk 2012.10.04. 08:58:03

1. A bölcsész végzettségűek eléggé jól el tudnak helyezkedni.
2. A szociális munkás munkája piszok nehéz, lelkileg rettenetesen megterhelő.
3. A marketing szak a közgázon belül van.
4. Létezik férfiprostitúció is.
5. Mondjuk a poszt következtetése ettől még marhaság. A diákprostitúció persze növekszik, de nem a jogász-közgazdász képzések fizetőssé tétele miatt, hanem az általános elszegényedés és az államilag finanszírozott helyek csökkenésének kombinációja miatt. Amúgy egyébként persze a diákmunka aránya is növekedne a nappalisok között, ha lenne elég normális diákmunka, amivel együtt iskolába is tud járni és tud tanulni is.
6. A magukat egyemistaként, főiskolásként hirdető prostituáltak nagy része nem diák; az egyetemista egy hívószó, egy puszta reklámszlogen, amitől kívánatosabbak lesznek a kliensek számára.
7. Én nem sokat tudok a liberalizmusról, csak annyi ragadt meg bennem, hogy a szabadságom pontosan addig tart, amíg a másik szabadsága kezdődik. Ez nem éppen ez etikai értékek relativizálódásáról szól. A másik szabadságának határairól persze lehet vitatkozni (pl. meg lehet élni szabadság-korlátozásnak a Critical Mass vonulását is, de mondjuk hogy a másik embert megölni, meglopni, kirabolni, megkínozni, rabságban tartani, törvény adta jogaitól megfosztani vastagon beleesik ebbe, abban általában egyetértés szokott lenni).

Muad\\\'Dib 2012.10.04. 09:00:25

Amit a felsőoktatásban művelnek az botrányos, mert ugyan az nyilvánvaló volt, hogy hozzá kell piszkálni a rendszerhez, mert semmit nem ér, de nem tovább rontani kellett volna a helyzeten.
"...A teljes kilátástalanság ugyanis számos egyetemista hölgyet visz rá a tiltott kéjelgésre..."
Na ezen viszont besírtam! Nyilván, aki alapból meg van áldva a tehetséggel és megfelelő "erkölcsi" magasságokkal abból kurva lesz (kell is az utánpótlás), de képzeld van, aki dolgozni szokott, hogy megkeresse a tandíj összegét. Lehet el sem tudod képzelni, de nekem sokkal több ismerősöm dolgozott egyetem mellett, mint aki kurvának ment(sok vs. 0).
De azért kedves a bloggertől, hogy minden nőt automatikusan ribancnak gondol, igazán magasröptű és fejlett gondolkodásra utal.

ftk 2012.10.04. 09:05:21

@Belagezapista: Matematika, fizika, kémia, biológia, csatolva a földrajz, igen, a közoktatásban. De hogy legyenek jó tanárok, ahhoz a természettudományos tanárszakokat kellene jó anyaggal feltölteni (első körben, de párhuzamosan persze profi tanárképzés kell minden szakon, meg normális, gyerekközeli tanterveket kellene csinálni, emberi méretű osztálylétszámokkal, amelyben minden Pistike és Marika képes megérteni és megszeretni a termtud tárgyakat az üres szabály- meg adatmagolás és absztrakt feladatokkal kínlódás helyett). Ehhez képes fizikatanárnak vagy az megy, akinek nehéz pl. mérnöknek menni, vagy még néhány megszállott. Merthogy aki igazán ért egy adott területhez, az csak valami csoda folytán lesz általános-középiskolai tanár, mert jobban is kamatoztathatja a tudását, úgy, hogy esetleg normálisan megél. Úgyhogy körbeértünk, és visszajutottunk a pedagógusképzéshez és a pedagógus-életpályamodellhez, meg a közoktatás támogatásához. Amiknél hol vagyunk megint? Nyert. Sehol.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 09:07:45

@ftk:
1. És diplomát igénylő szakmában, vagy mekiben? Mert én még olyan álláshirdetést nem láttam nagy állásportálokon, amihez bölcsész diploma kellett volna, vagy bármilyen diploma. Nyilván tanárnak el tud helyezkedni, aki megcsinálta a tanárit, de egy BA alapszakkal nem megy semmire, kivéve ha nyelvszak.

3. Én pont arról olvastam a napokban, hogy a marketinggel a legnehezebb elhelyezkedni.

4. Jelentéktelen a női prostitúcióhoz képest, és fele homoszexuális. A nők közül ugyanis elég kevesen igénylik a férfi kurvákat.

5. Egy egyetemista mondjuk havi 50 ezerből megvan. Eddig emiatt volt diákprostitúció. Ez azt jelenti, hogy félévente (egy szemeszter vizsgaidőszakkal együtt 5 hónap) 250 ezer. A tandíj kb. ennyi. Tehát duplázódnak a költségek a tandíjjal együtt. Szerinted akkor ez nem jelentős ebből a szempontból?

6. Vagy nem. Attól hogy vannak, akik diáknak adják ki magukat, még tényleg vannak egyetemista kurvák is.

7. Én is így gondolom, hogy ez a liberalizmus. Egyébként én emiatt vagyok a legális prostitúció mellett, mert az nem korlátozza mások szabadságát, az illegális már problémásabb a stricikkel.

kzoltana 2012.10.04. 09:10:17

Nem más, hanem Orbán Viktor, a kormánya és az országgyűlési kétharmada a nemzetbiztonsági kockázat. A parlamenti szavazógép az igazán és nagyon veszélyes játékgép most Magyarországon.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3074_orban_viktor_a_nemzetbiztonsagi_kockazat

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 09:16:19

@ftk:
Így van, totál egyetértek, és ráadásul fizika tanárból évente kevesebb mint 10 végez országosan évente, ennek oka a bolognai rendszer is persze. Így kevés fizika tanár lesz, amit az oktatásügy úgy fog reagálni, hogy tovább csökkentik a fizika óraszámát, ami miatt még kevesebben fognak érdeklődni a fizika iránt, és még kevesebb fizika tanár lesz.

Én amondó vagyok, hogy a megoldás ez lenne:

1. A tanárok fizetését sokkal kisebb mértékben határozná meg a ledolgozott évek száma. Így nyilván az idősebb tanárok rovására, de a bruttó 128 ezerről emelni lehetne a kezdő tanárok fizetését bruttó 200 ezerig, ezzel némileg vonzóbbá válhatna a fiatalok számára a szakma.

2. Ezt baromi igazságtalannak találnák sokan, de a természettudományt és matematikát tanító tanárok fizetését magasabban kellene meghatározni, mint a bölcsész tanárokét. Ezzel az előbb említett 200 bruttó helyett 160 bruttóval kezdenének a bölcsész tanárok, 240 ezerrel a természettudományos/matek tanárok, így reális alternatívává válna azok számára, akik jók természettudományokból, van elhivatottságuk a tanár szakmához, de eddig az alacsony, jelenleg bruttó 128 ezres fizetés miatt inkább mérnök szakra mentek.

Nyilván elvben kárt okozhatna rövidtávon, ha némi "emberanyagot" vonnánk el így a mérnökképzéstől, de valójában hosszútávon a jobb "tanáranyag" miatt megnövekedne azok száma, akik értik és szeretik a természettudományokat és a matematikát, így mégis több potenciális mérnök lenne.

2012.10.04. 09:19:02

@Belagezapista: hát ez így elég egyszerű nézete a dolgoknak. Mert tény, hogy a jó pozícióhoz sokszor jó kapcsolatok kellenek, ugyanakkor egészében ez nem áll meg, mert nem egy jogászt ismerek, aki szorgalmával (hovatovább nyalásával) kaparta ki a gesztenyét, kapcsolatok nélkül. nem jó, ha úgy tekintünk az egyetemistára/jogászra, hogy ha végigseggeli az éveket, akkor már jár is neki valami magas pozíció. Azt ki kell küzdeni, van aki kapcsolattal teszi, van aki szorgalommal, kiemelkedő teljesítménnyel, és ami a fő, a legtöbben magán az egyetemen szedik össze a kapcsolatokat, így van az, hogy belterjessé válnak körök, ha valakinél üresedés van, a régi egyetemi havernak szól. Aki meg végigseggeli az iskolát és egy darab értékelhető kapcsolatot nem teremtett, nos az tényleg minek ment oda. A tandíj (mert tudjuk, hogy ez az), más helyeken is megszokott, főleg ilyen "hiányszakmák" esetén, aki vinni akarja valamire a pályán, annak élhető megoldás az, ha fizet, tanul, kapcsolatot épít és boldogul. Aki elbukja, elbukta, az egyetem nem garanciális dolog, hogy seggelsz, oszt' tuti jó lesz neked. Arról meg ne is beszéljünk, hogy aki az egyetem után az állami szférában helyezkedik el, az 3 vagy 5 év után (nem emlékszem pontosan), mentességet kap a dh2 visszafizetése alól. Akinek ez nem tetszik, az szerintem az egyetemi címszóval történő léhűtést, semmittevő buliéveket pártolja.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 09:30:34

@shitgun:
"ugyanakkor egészében ez nem áll meg, mert nem egy jogászt ismerek, aki szorgalmával (hovatovább nyalásával) kaparta ki a gesztenyét, kapcsolatok nélkül"

Én is ezt mondom, de ennek van némi átfutási ideje. Tehát ha lentről jön, végzés után sok év kell, mire szorgalommal eljut oda, hogy jól keressen, de addig is törlesztenie kell.

"nem jó, ha úgy tekintünk az egyetemistára/jogászra, hogy ha végigseggeli az éveket, akkor már jár is neki valami magas pozíció. "

Így van. Na de pont emiatt lehet nagy csapda a diákhitel 2. Főleg hogy finanszírozhatatlan rendszer, úgyhogy a 2%-os állami kamatot hamarosan el lehet felejteni.

"Akinek ez nem tetszik, az szerintem az egyetemi címszóval történő léhűtést, semmittevő buliéveket pártolja. "

Te nem tudod miről beszélsz! Előbb a kapcsolatépítésről beszéltél, aztán most meg a buliévekről. Felvilágosítalak, a csak seggel, de nem épít kapcsolatokat, és az alig bulizik halmazának nagyszámú metszete van, ellenben akik kapcsolatot építenek, azok igenis buliznak az évfolyamtársaikkal. Emellett a tanulási hajlandóságot sem zárja ki, ha élik az egyetemi életet is.

Akinek ez nem tetszik, annak ez azért nem tetszik, mert ez egyértelműen kiszorítja az egyetemekről a csóróbbakat, a jómódúak gyerekeinek meg nem számít annyira, ugyanúgy lébecolhatnak. Szóval óvatosan ezekkel az általános kijelentésekkel!

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 09:32:46

@shitgun:
Egyébként tőled is kérdezem, minden mostani tandíj pártitól megkérdezem, 2008-ban mire szavaztál?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.04. 09:41:11

@Doktor Kotász: Az USA-ban első a hazafiasság, csak utána jöhet a jog bármihez. Ezért különösen vicces, hogy a szabadság hazájának nevezik a legtöbben.

Cavalcanti 2012.10.04. 09:42:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hogy keverhetném össze , hiszen azzá vált.Ne a liberális Mikszáthból indulj ki.

2012.10.04. 09:45:10

@Belagezapista: nézd, én rühellem a kapitalizmust, de tény, hogy most az van. Ha szociális alapon nyomunk mindenkit egyetemre, akkor az emberanyag fele motiváció nélkül, elfekvőnek fogja azt használni, aztán kikerülve, majd áll, mint a faszent, és esélye sem lesz karrierre. És akkor jön a sírás. Tudom, láttam. A nyakló nélküli egyetemáistáskodás kicsit olyan nekem, mint a kapun belüli munkanélküliség régen. Oké, papíron szépen vagyunk, de a gyakorlatban halott a dolog. A csóró meg igenis vegye fel a diákhitelt, aztán hozza be az árát, tanulással, elhivatottsággal, munkával. Hogy közben szénné issza magát a suliban az mellékes, tegye mindenki a saját kedvére. Én arról beszéltem fentebb, hogy rengetegen parkolópályának használták az egyetemet, mert addig se kellett dolgozni, a jövőről dönteni, jó kis lébecolás volt közel ingyen, akkor miért is ne? na ezt nem tudom támogatni, és nem csak úgy gondolom, ezt is tapasztaltam.
2008-ban nem szavaztam, nem voltam itthon éppen. De nem emlékszem, hogy bármely párt megérintett volna.

jobbrolbandita 2012.10.04. 09:47:13

Hát ez elég beteg irkafirka... Onnan, hogy a jogász és közgazdászképzés önfinanszírozó lehet, eljutni oda, hogy ez a nők (!) ellen irányul (a jog- és közgáz hallgatók kb. fele-fele lány és fiú) mert kurvát akar belőlük csinálni a fasiszta zorbán... Hát ehhez a következtetéshez tényleg full elmebeteg hisztérikus gyűlöletgörcs kell. Olyan libsi frusztrált kékharisnyás :) Épp a firkáló nézi le magasról a magyar lányokat, ha azt feltételezi róluk, hogy kizárólag csak f@sz szopással akarják megkeresni a költségekre valót. Lehet, hogy ő azt tenné, de ne magából induljon ki. Nekem volt olyan vidéki évfolyamtársnőm, aki két munkahelyen dolgozott egyszerre a tanulás mellett, hogy fizetni tudja a koleszt, a jegyzeteket, de eszébe sem jutott, hogy kurvának álljon. Mint ahogy a hozzá hasonló lányok 99%-nak sem. Dehát akinek ilyen beteg az észjárása mint a poszt írójának...:)

Murci 2012.10.04. 09:56:39

Na ismét sikerült egy félremagyarázott agyszüleményt írni. Mindig is voltak diákok, akik így keresték meg a napi betevőt :)
2. Vannak államilag támogatott helyek és vannak költségtérítésesek. Ezt nem a fidesz találta ki. Évek óta így van.
3. "a nőket sem a munkaerőpiacon, sem a politikában, sem a felsőoktatásban nem szeretnék (meg)támogatni." Ez, hogy jött ki. Szerintem életedben nem jártál még egyetem közelében sem. Az arány kb fele-fele. A gépészmérnöki szakot nézed, akkor a férfiak vannak többségben. Ha az ovónői szakot, akkor a férfiak.

Mekkora egy baromságot sikerült összehordanod.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.10.04. 10:02:48

en ugy turtam hogy a tipikus noi szakok az ovoneni es tanitoneni szakok vagy az apoloneni szakok

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.10.04. 10:03:55

@jobbrolbandita: "Olyan libsi frusztrált kékharisnyás :) "

ferfi liberalis letemre KIKEREM MAGAMNAK! nekem eloszor is rozsaszinu harisnyam van :)

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 10:09:14

@shitgun:
"Ha szociális alapon nyomunk mindenkit egyetemre, akkor az emberanyag fele motiváció nélkül, elfekvőnek fogja azt használni, aztán kikerülve, majd áll, mint a faszent, és esélye sem lesz karrierre."

Ha van egy szűk keretszám, és komoly felvételi követelmények, de a bekerülteknek állja az állam a képzését, az mióta szociális alap?

Az ésszerű keretszám csökkentés lenne a megoldás, nem az, hogy bizonyos szakokon 0 az államilag támogatott hely. A mindenkinek kötelező tandíj fizetéstől semmivel sem lesz elitebb az egyetem, ellenben ha a bekerüléshez komolyabb tanulmányi teljesítmény kell, akkor javul a színvonal.

Szerintem a jó megoldás a szoros keretszám mellett az, hogy a már bent lévőket tanulmányi eredmény alapján teszik fizetősre, vagy államilag finanszírozottra, és nem csak az alsó, illetve felső 10% között csinálnak átjárást, hanem komolyan fellépő veszélyként működhetne, hogy ha valaki rosszul tanul, az fizethet. Ez az ami motivációt jelentene a lébecolással szemben. Ilyesmi modell lett volna a 2008-as is, bár némileg korrigálni kellett volna. De azt leszavazta a lakosság. Most egy csórókat sokkal inkább ellehetetlenítő modellel szemben nincs semmi társadalmi ellenállás.

@Murci:
2. Bizonyos szakokon csak voltak. És pont nem a büfé-ruhatáros szakokon szűnik meg az állami finanszírozás.

Amúgy a posztolónak nincsen igaza, de úgy látom te nem vagy tisztában a tényekkel.

Murci 2012.10.04. 10:10:20

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Igazad van.
Helyesen: Ha az ovónői szakot, akkor a nők.

NA YA! 2012.10.04. 10:11:17

Az állam által finanszírozott felsőfokú diploma megszerzése után, a Magyarországon munkával kötelezően eltöltendő évekhez munkahelyeket is biztosít majd a mindenkori (mindenkori=fidesz forever) kormány? Esetleg erre az időre egyenértékűen beszámítják a magyarországi (képletes, vagy fizikális) szopást is, (vagy mi a fasz?!)?!

Murci 2012.10.04. 10:16:34

@Belagezapista: "Szerintem a jó megoldás a szoros keretszám mellett az, hogy a már bent lévőket tanulmányi eredmény alapján teszik fizetősre, vagy államilag finanszírozottra, és nem csak az alsó, illetve felső 10% között csinálnak átjárást, hanem komolyan fellépő veszélyként működhetne, hogy ha valaki rosszul tanul, az fizethet. Ez az ami motivációt jelentene a lébecolással szemben."
Lehet, hogy sok mindennel nem vagyok tisztában, de úgy látom te sem. Az ELTE-IK-n pl úgy működik, hogy 15 fizetős helyet minden év végén "újszámolják". Ha valaki rosszul teljesít, automatikusan átkerül a fizetősbe. Ha a fizetős diák jól teljesít, akkor átkerül a nem fizetősbe. Ezt a spanyolviaszt már feltalálták előtted.

pilar ternera 2012.10.04. 10:17:55

@Belagezapista: nem írok le (ezeken kívül) egy plusz betűt sem, mert szóról szóra +1!

KG2000 2012.10.04. 10:34:27

Ez a blogírás is fényes bizonyítéka annak, miért is van csődben VALÓJÁBAN Magyarország, és miért is csúszik le évről évre: mert a mindenkori politikai ellenfelek a LEGBŐDÜLETESEBB ökörséget is (mint pl. ez az írás) bevetik csak azért, hogy az ellenségüknek ártsanak. Valójában persze az országnak ártanak, nem az ellenségüknek. Ez így folyik 1990 óta.

KG2000 2012.10.04. 10:37:58

@jobbrolbandita: Nem volt időm részletesen kifejteni gondolataimat, de én is erre utaltam.

déjá vu39 2012.10.04. 10:39:30

@eloi: "És már kérdezték, de tényleg, hol fogható meg ebben a cikkedben a konzervatív alternatíva? Egyáltalán, a konzervatív filozófia, életszemlélet?"

A konzervatiy filozófia szerint egy nő nem lehet jogász, közgazdász - csak cseléd, ágyas?

Lasombra 2012.10.04. 10:39:48

lehet, hogy túl idealista vagyok, de egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy valaki magától, önként, és egy egyetem miatt kurvának álljon, akiben amúgy nincs meg a hajlam.

olyan van, hogy vkit kényszerítenek emberkereskedők, stricik.

olyan is van, hogy valaki beépített ribanc, és akár egy mojito koktélért is faszt vesz a szájába.

még azt is el tudom képzelni, hogy gyárilag nem ribanc, nem ütik-verik stricik, de szó szerint éhen halna és tényleg nincs más esélye (bár ez már necces), ezért áll ki az út szélére.

de hogy egy egyetem miatt???
á. az egyetem csak kifogás, apropó, ezek sima rüfkék, tökmindegy, hogy drogra, ruhára, kocsira vagy egyetemre költik.

disclaimer: nem a jelenséget kétlem, személyesen is ismertem olyan csajt, aki a fősulit klasszik kurválkodásból fedezte (igaz, hotelben, kulturált körülmények között, nem az út mellett, de akkor is prosti volt), szóval ilyen bizony létezik.

én azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez kényszerpálya. nem, ezek önként és dalolva választják ezt a könnyebb utat. ezek a nők ilyenek voltak előtte is, és ilyenek maradnak utána is.

KG2000 2012.10.04. 10:41:06

@jobbrolbandita: Ja, és mégegy, a blogos azt sugallja magáról, hogy "konzervatív". Na hát kb. annyira "konzervatív", mint a Gyurcsány-párt alelnöke, Debreczeni. Hozzájuk képest Kádár horthysta.

déjá vu39 2012.10.04. 10:42:00

@sírjatok: "a részben igaz is hamis"

Meg a részben hamis is igaz - ahogy a félig üres pohár egyben félig teli is.

VT Man 2012.10.04. 10:43:21

A posztoló jó nagy barom ráadásul. Jogászképzésen rengeteg a férfi, és közgázon is.

Ja, csak ők nem mehetnek kurválkodni, tehát nem lehet róluk posztot írni.

Jobb lett volna úgy a cím és a poszt, hogy: "Buzibárokba kényszeríti a fiúkat a Fidesz".

Tartalom: mivel nem elég a diákhitel, a fiú hallgatók a közgázon kénytelenek leszenk kurválkodni, azt pedig csak buzibárban tehetik, mivel nem nők.

déjá vu39 2012.10.04. 10:49:06

@Belagezapista: "Innentől kezdve nem kétséges, ha a politikai-gazdasági elit biztosítani szeretné saját és utódai vezető pozícióját, el kell fojtani a feljebb jutási lehetőségeit a lentről jövőknek, legalábbis ezen területen.."

Nem tudom, hogy ennyire tudatos ez az oktatáspolitika (nem is zárom ki), de a hatás teljesen világos: Kevesebb lesz a jogász és a közgazdász, így néhány év múlva ezek hiányszakmák lesznek. Következésképpen megnőnek a (ma sem alacsony ügyvédi munkadíjak), általában magasabbak lesznek a jövedelmek. És persze, a hozzászólásban említett "feljebb jutási lehetőség"-ek.
Másodlagos hatás lesz a kontraszelekció.

KG2000 2012.10.04. 10:50:29

@VT Man: vagy idős nőknek...iszonyú, amit a blogtér nyújt és amit a zindex ki is tesz. Azt nem értem, miből is gondolják, hogy van értelme annak, amit művelnek.

Elterelés ez a nyomorúságos blogoffenzíva egyébként többek között arról, hogy az MSZP kézivezérléssel működtette a Magyar Nemzeti Bank elnökét kb. 1 éven keresztül úgy, hogy ellenzékben van. Ez a valódi skandallum, és egyben bizonyíték arra, hogy valójában az MSZP-SZDSZ-LMP-DK...A KARD vádaskodásai valójában saját magukra igazak.

Irókéz 2012.10.04. 10:55:03

@Cavalcanti: Egyetértek a megállapításaiddal ami a liberalizmust illeti, de felhívnám a figyelmed, hogy amikor erkölcsi normákról beszélünk, akkor nem árt egy hivatkozási pontot, de minimum valamilyen köz által általánosan elfogadott normát megemlíteni. Ami erkölcstelen neked, lehet hogy másnak normális. A morálisan lazább nézőponttal rendelkező emberek nem is fogják érteni mi a problémád a tetteikkel.

A liberalizmus történeti gyökerei pedig a francia forradalom idejéből származnak. A forrongó nép (ellenzék) és a király (konzervatívok) között helyezkedtek el a liberálisok, akik azért vették fel ezt a nevet, mert ők szabadnak tartották magukat, nem köteleződtek el egyik irányban sem, hanem azt mondták, hogy oda szavazok, ahol több igazságot találok.
A mai liberálisok nem ezt a történelmi véleményt képviselik, hanem az általad említett állapotot. Méltán hívják őket liberáltaknak.

wowerman 2012.10.04. 10:55:13

"A teljes kilátástalanság ugyanis számos egyetemista hölgyet visz rá a tiltott kéjelgésre." Ez most pont annyira hibás kijelentés mint az hogy be kell tiltani a nyerőgépeket a családok védelme érdekében.

Egyébként pedig négyes átlaggal és négyes érettségivel be lehet jutni egy államilag támogatott helyre simán.

bgp 2012.10.04. 10:55:52

A tandíj kell. Ha valahol hiány van, ott pedig annyi ösztöndíj kell, hogy ne a pénz számítson a sikeres elvégzéshez. Ha nincs hiány, akkor az állam ne a zemberekkel fizettesse meg.

wowerman 2012.10.04. 10:57:22

@Irókéz: Jaj ne már... ezt az álmeghatározást meg a libsi-gyűlöletet a fideszesek és jobbikosok találták ki hogy ebbe töltsék az SzDSz elleni gyűlöletüket. És azt hiszik amikor valakit liberálisnak neveznek az sértés. Csak szerintetek az, mert gyűlölitek őket.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 10:58:54

@Murci:
Ha figyelmesen olvastál volna, kiderült a kommentemből, hogy van ilyesmi, és hogy mi a bajom a jelenlegi formájával.

Jelenleg a legtöbb intézményben ez úgy működik, hogy évente legfeljebb az államilag finanszírozott alsó 10%-a cserélődik le évente (gondolom ez 15 lehet ELTE-IK proginfó szakon). Vagy az utolsó félévben 15 kreditet nem teljesítetteket teszik költségtérítésesre. Ez nagyon kevés, így a többség nem érzi azt, hogy bármikor fizetősre kerülhet.

Egyébként ezt anno a 2008-ban leszavazott tandíjjal együtt vezették be, csak ez a része megmaradt, korábban nem volt átjárás a költségtérítéses és az államilag finanszírozott képzés között, szóval képben vagyok, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, csak én ezt jobban kiterjeszteném, a keretszámok csökkentése mellett.

@déjá vu39:
Igen, pontosan ezt érik el. Kicsit ugyanazt érzem, mint mikor az értelmiség hangoztatja, hogy ne menjen mindenki diplomásnak, tanuljon inkább jó szakmát, azzal jól lehet keresni, ehhez képest ugyanezek ezt nem vonatkoztatják a saját gyerekeikre. Szerintem nem véletlen, hogy Orbán gyerekei is milyen szakra járnak/jártak.

KG2000 2012.10.04. 11:04:02

Azt is "elfelejti" a blogos, hogy vannak olyan szakmák, így pl. a mérnöki, ahol még növekszik is az állami támogatás. Nyilvánvaló, hogy a reálgazdaság a műszaki szakemberek hiánya miatt sem növekszik. Nem mellesleg mérnökből könnyen lehet vezető akár pár év munka után (röhögve tanulja meg egy mérnök a szükséges közgazdasági ismereteket), míg közgazdászból soha nem lesz mérnök.

Irókéz 2012.10.04. 11:04:19

@wowerman: Roppant 'éleslátó' vagy ha azt hiszed, hogy ez a gyűlölet megnyilvánulása volt a részemről. :) Részedről viszont ez a 'szerintetek', mint kategória említése, pont az a megosztás, ami a gyűlöletet táplálja.

ottomoll 2012.10.04. 11:08:47

@eloi: Persze, mert te már egy kvázi befutott ember vagy. de aki most kezdi az életét nem látja,hogy milyenkevés jogász állás van? Sok az eszkimó és kevés a fóka..

nookedli 2012.10.04. 11:09:04

A tőkés rétegnek célja a tömegek elszegényítése, romlásba, prostitúcióba taszítása. Sajnos manapság egy szegénységben felnövő, kitörni vágyó fiatal lánynak milyen alternatívája maradt? Ha jobban belegondolunk, az egész ország prostituáltakból áll. Mind eladjuk testünket, lelkünket, életünket olcsón. Tényleg pár ezer Forintot ér az életünkből napi 8 óra, amit odaadunk a munkáltatónak?

Irókéz 2012.10.04. 11:10:17

@Belagezapista: " így reális alternatívává válna azok számára, akik jók természettudományokból, van elhivatottságuk a tanár szakmához"

Ha a bölcsész szakosoknak emeled meg jobban a fizetését, akkor az ő számukra válik reális alternatívává a tanítás. Miért jobb ezt a természettudományosoknak biztosítani a bölcsészek ellenében?

hümhüm 2012.10.04. 11:15:05

@carnivore:
Hülye vagy...

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 11:19:35

@Irókéz:
Mert:
1. Humán területen rosszabbak az elhelyezkedési lehetőségek a versenyszférában, kisebb a potenciális bér. Így alacsonyabb bérrel is reális alternatíva a tanítás.

2. Bölcsész tanárból túlképzés van, természettudományos tanárból hiány.

3. Természettudományos szakokra alul jelentkezés van, így sok hülye is bekerül, aztán nem végzi el, ezért lesz a 2-es pont az eredmény, valamint a gyenge "tanáranyag".

4. A cél a matematika és a természettudományok erősítése, mert az oktatás túlzottan a humán tudományok irányába ment el mostanra, holott a gazdaság mozgatórugója a műszaki szakterület, amit ha sikerül jól megerősíteni, a humán területek is jól rá tudnak épülni, fordítva viszont nem lehet építkezni.

wowerman 2012.10.04. 11:25:44

@Irókéz: és melyik gyűlöletet? én nem gyűlölök senkit sem. csak azt a srácot aki megvert alsóban

ottomoll 2012.10.04. 11:27:29

"röhögve tanulja meg egy mérnök a szükséges közgazdasági ismereteket)"
Sok mérnök csúszott már el pl a pszf számvitel vizsgáin, pedig nagy mellénnyel jöttek, hogy ez nekik kutyafitty.
Sokan a mérnökök közül azért gondolják könnyűnek a közgazdasági tárgyakat,mert a műszaki képzések során a közgazdasági tantárgyak általában tölteléktárgynak számítanak. Kevés óraszámban, csekély követelményekkel. Amikor máoddiplomás képzésben kezdenek el-egy komolyabb képzési helyen ilyen- tárgyakkal foglalkozni, akkor jönnek rá, hogy bizony ez nem is olyan egyszerű...

baggins21 2012.10.04. 11:27:53

Most akkor az a probléma, hogy az egyetemista ribik nem adnak számlát?

mojoking77 2012.10.04. 11:54:13

Nem mondod!! Ilyet !! Hogy egy egyetemista kitartassa magat? De hat ez lehetetlen. Ilyen soha nem volt meg eddig, ez is egesz biztos. Szornyu. Hogy gondolhat ilyet a post iroja????

guy2 2012.10.04. 11:55:23

Ez a lépés inkább a férfiakat diszkriminálja, mert nyilván több nő mehet el prostituáltnak, mint férfi, így csak a nőknek lesz lehetősége befejezni az egyetemet. Így a jövő felsővezetői is nők lesznek, ezért ez a lépés a nőknek egyenesen előny. A felsővezetőnek amúgy is meg kell tanulnia, hogy legyen bőr a képén, hogy semmitől sem undorodjon, a prostituált szakma így egyenesen az életre készíti majd fel :-).

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 11:55:52

@ottomoll:
Én informatikusként most levelezőn tanulok gazdasági mesterképzésen. Nem tudom, hogy mert levelező vagy mert gazdasági, de nevetséges a nappali informatikus képzéshez képest, holott az informatikus képzés meg a villamosmérnökhöz képest az.

Wl 2012.10.04. 12:04:23

Van egy jogész ismerősöm, ő mindig bőszen hangoztatta, hogy, nincs ingyenebéd senkinek sem. Most lehetősége adódik megmutatni, hogy ezek az elvek hogyan működnek a gyakorlatban.

Az a helyzet, hogy jogászból/gazdasági szakemberből erősen túlképzés van. Elég megnézni, hány olyan rossz döntés születik, amelyet a jogi/gazdasági csoport maga meghoz, az adott szakma meg kész tények elé van állítva. Sokszor még ki sem kérik a véleményüket. Vagy amikor a jogi osztály ül heteket egy doksin, utána leadja a szakosztályoknak, hogy ezt estére meg kellene csinálni. Ez biztosan elősegíti a minőségi munka végzését...

Egyébként ezt leszámítva szemétségnek tartom az új rendszert, mert amellett, hogy visszafogja a túlképzést, nem emeli a létszámot azokon a területeken, amelyeken szükség lenne több szakemberre.

telepi vagány (törölt) 2012.10.04. 12:05:30

Érdekes, hogy miközben már senkit ne vesznek fel állami helyre jogásznak, közgazdásznak, addig Orbán és Gyurcsány kölykei az állam pénzén járnak a Corvinusra.
A proli menjen a gyárba összeszerelni, ne akarjon okos lenni, érteni valamihez, pláne olyan szakra ne menjen, ami kritikus gondolkodásra tenné képessé.

Az egyetemista csajok közt most is rengeteg a prosti, csak Debrecenben tudok többről, közgázosok, jogászok, agráron pénzügyi szakosok, tanítóképzősök. Nem a tandíj miatt egyelőre, hanem a megélhetésért űzik az ipart.
Plusz akiről még nem is tudom... több tucatnyian lehetnek csak Debrecenben.
Pesten meg több százan élnek így, egyetem mellett a testükből.

VT22 2012.10.04. 12:09:53

"A teljes kilátástalanság ugyanis számos egyetemista hölgyet visz rá a tiltott kéjelgésre."

De csak pont azokat akiknek kedvük is van kurválkodni :O

Vagy a posztíró szerint az összes nő potenciális prostituált aki máshogy nem is tudna pénzt keresni?

Sadist 2012.10.04. 12:14:11

Az egész írásból egy önérzetes, 18-20 év körüli feminista picsa sértettsége érződik.

"Vagy csak tegyék fizetőssé (és méregdrágává) azokat a képzéseket, amelyeket ők preferálnak. Ja, hogy épp ezt teszik?"

Ott van a rengeteg műszaki és természettudományos képzés, amikre ugyanúgy jelentkezhetnek a lányok is. Az ilyen radikális lépéssel én sem értek egyet, mint amit a jogász és közgáz képzéssel csináltak, de azzal pl. mi a baj, ha az ország nem termel több ezer szociológust, informatikus-könyvtárost, régészt, meg a tökömtudja milyen (ekkora mennyiségben) haszontalan "szakembert"? Vagy te úgy gondoltad, hogy az állam indítson lepkefogó szakot is, ha a nők azt szeretik, mert nekik az jár? Ilyenkor hol van a nagy egyenlősdi?

csillámpóni 2012.10.04. 12:15:01

A szülők lassan harmincöt éves korig tartják el a gyerekeiket. Úgyhogy tartsák csak ki kölcsönösen egymáséit, úgy legalább kapnak némi testiséget a pénzükért. Nem is beszélve a tiszteletről és becsülésről.

VT22 2012.10.04. 12:15:11

@Lasombra:
Ott a pont.

Ez kb. (sarkítva) olyan mintha a posztíró azt mondaná hogy az egyetemista fiúknak mostantól buzibárban táncolásból
kell megélniük, hogy legyen pénzük az egyetemre. Persze lehet majd találni alanyokat akik azért táncolnak buzibárban hogy legyen pénzük egyetemre, de a többség valahogy máshogy is tud pénzt keresni :)

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 12:23:22

@Sadist:
De éppen az a fő gond, hogy az ilyen szociológus, szociálpedagógus, andragógia, művelődésszervező, politológia, stb. szakoknak nem szűnik meg az állami finanszírozása, míg az igaz, hogy túlképzéssel szenvedő, de mégiscsak valamire használható jogász és közgazdász szakoké megszűnik.

Ez az ilyen "picsákat" pont a büfé szakok felé viszi, mivel a műszaki és természettudományos szakterülethez hülyék, a közgáz, jogász szakokat meg nem finanszírozza az állam.

balfa 2012.10.04. 12:26:06

@Cavalcanti: Egy kis finom kiigazítás a hetedikes biológiatudornak a testi és ivarsejtekről:

Az összes sejt szomatikus sejt, kivéve az ivarsejteket, vagy gamétákat, és azokat a sejteket amelyekből az ivarsejtek alakultak.

VT22 2012.10.04. 12:36:31

@Doktor Kotász: Demokratikus érték végighazudni a kormányzást, eladósítani az országot, vigyorogva bejelenteni hogy nem mondunk le, nem lesz új választás. Akinek ez nem tetszik az kukaborogató kocsigyújtogató hugyosforradalmár csőcselék :O

Mindig meglep hogy a baloldali nickek erkölcsi érzéke egyenlő a 0-val, ha a menthetetlen hazudozó GyF-et kell bevédeni.

De végül is magatoknak köszönhetitek a kétharmadot, remélem még hosszú ideig részetek lehet benne :)

eloi 2012.10.04. 12:44:22

@Doktor Kotász: "Nincsenek liberális meg konzervatív cikkek, csak igazak vagy hamisak. (a részben igaz is hamis)
Az álláspontot nem az üléspontnak kellene meghatároznia."

Minden cikk, írás, közölt gondolat tükrözi a közlő gondolatvilágát, értékrendjét, prioritásait! A szellemi terméked (cikk, poszt, hozzászólás) olyan, amilyen te vagy!
Tehát bizony vannak liberális szellemiségű cikkek, vélemények, meg konzervatívak..., stb. is. Nem az igaz-hamis közöttük a megkülönböztető határvonal. Lehet igaz liberális gondolkodásból született cikk is, ahogy konzervatív is, és fordítva.
Ha valaki kiírja, deklarálja, hogy ő egy "konzervatív alternatíva" szerint szeretne gondolkodni és megnyilvánulni, akkor ehhez illőnek kellene lennie a cikkének is. Különben joggal kételkedünk a konzervativizmusában, vagy gondoljuk, hogy értékrendi, világnézeti válságban van. Talán magának sem tisztázott, hogy milyen gondolatrendszerben, (világ)nézetrendszerben helyezze el magát.

KG2000 2012.10.04. 12:49:39

@ottomoll: a közgáz anyag magolás és matek. A mérnökök matekból erősek (általában erősebbek, mint akik eleve közgázra mennek), a magoláshoz pedig idő és gyomor kell, meg persze motiváció.

A lényeg mégiscsak az, hogy mérnökből könnyebben lesz vezető, mint közgazdászból mérnök.

eloi 2012.10.04. 12:52:59

@Kopi3.14: " A mai magyar társadalomban is több erkölcsi értékrend fér meg egymás mellett, nyugaton is, északon is, s java részük jól működik. "

Igazad van. Amennyiben az adott társadalomban élő különböző értékrendű/erkölcsű csoportok értékrendjében és erkölcsében azért meg van a kohézióhoz még elegendő átfedés! Tehát alapvető kérdésekben azonosság van.
Amikor ez a közös rész túl kicsi, a társadalom "szövete" szétbomlik. És ez általában fájdalmas...
(Pl. elég nehéz közösségben lenni, ha az egyik oldal szerint tilos a lopás és az ölés, a másik szerint viszont szabad. Csak példa.)

Sadist 2012.10.04. 12:55:50

@Doktor Kotász: "A jogi és közgazdasági szakokon magas a női hallgatók aránya. Az építészmérnöki és informatikain meg alacsony. Tehát az állami költségtérítés megszüntetése a jogi és gazdasági szakokon több nőt érint."

És? Szabad a pálya a természettudományos szakokon. És azzal még munkája is lehet, ha végez.

2012.10.04. 12:59:33

Vannak ezen a blogon normális megszólalások is, de ez irtó manipulatív. Én értem, hogy ez a média dolga - úgy mondja el valaki véleményét mintha objektív lenne - de itt az objektivitásnak nem hogy a látszata sincs meg, hanem csúsztatásokban is átlagon felül bővelkedik.

Nem kell az ember fia (lánya) kurvának menjen, ÉS diákhitelt vegyen fel ÉS aláírja azt a szerződést, amint az írás hangulata sugallja. Ezek opciók. Mint az is például, hogy dolgozik 2 évet és akkor már egy kis tőkével indul neki a dolognak.

smartdrive 2012.10.04. 13:00:47

de hát mi akadályozza meg a hölgyeket, hogy fizikusnak, biológusnak, mérnöknek menjenek?

(mármint azon kívül, hogy a seggelésen kívül mindenhez hülyék)

eloi 2012.10.04. 13:01:13

@Doktor Kotász: "Az abortuszról azt mondom, hogy egy csirkének nagyobb az öntudata és magasabb szintű élőlény, mint egy magzat. "

Borzalmas gondolkodás ez! :-(
Konzervatív-keresztény embereknek elfogadhatatlan.
Ha a magzatodat pusztítod, magadat (az embert) pusztítod. Ha kiszántod a csírázó búzavetést, búzád nem lesz. ...
A magzat már egy önálló, külön, élő ember. Persze kicsi és még nem beszél, de ezért megölhető???
Szerinted a méret a lényeg, tehát igen.
Az alvó ember sincs öntudatánál, a nagyon részeg sem, a súlyosan értelmi fogyatékos sem..., tehát megölhetőek. Ugye?
Borzalmas embertelen és érzéketlen gondolkodás a tiétek. Ezért gondoljátok rendben lévőnek az abortuszt is.
Ez ellen küzdeni kell.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.04. 13:05:25

@Sadist: "És? Szabad a pálya a természettudományos szakokon. És azzal még munkája is lehet, ha végez."

index.hu/belfold/2012/10/03/teljesen_felszamolhatjak_az_allami_jogasz-_es_kozgazdaszkepzest/

Benne: de a műszaki és természettudományi férőhelyek számát sem feltétlenül növelnék

belekotty 2012.10.04. 13:05:54

@Doktor Kotász: "Az abortuszról azt mondom, hogy egy csirkének nagyobb az öntudata és magasabb szintű élőlény, mint egy magzat." - Hmmm... ritka nagy állat vagy.

indapass90210 2012.10.04. 13:11:26

@wmіkі: Szia Miki! Milyen idő van Tapolcán?

kerecsen2010 2012.10.04. 13:14:45

@VT Man: Ti nem nézitek a Barátok köztöt? Ott az egyik szereplő elég jól megél férfiprostiként. És nem pasasokkal fekszik le, hanem módos, és csak mérsékelten koros hölgyekkel. Persze a Barátok közt nem dokumentum műfaj, de ez a jelenség igenis létezik, sőt még a Kádár-korban is létezett. Szóval, nem kell irigykedni a lányokra, hogy csak nekik van esélyük:)
Egyébiránt egyetem mellett elég nehéz diákmunkát végezni, hacsak nem hanyagolja az egyetemista az előadások látogatását. Ami a legelképesztőbb: már a mekihez is protekció kell.

Sadist 2012.10.04. 13:20:38

@ftk: "1. A bölcsész végzettségűek eléggé jól el tudnak helyezkedni."

Ott a bibi, hogy nem a szakmájukban. Onnantól kezdve pedig minden egyes oktatásra fordított forint kidobott pénz.

Dubito 2012.10.04. 13:24:25

Én amellett fogok érvelni, hogy jogász, illetve közgazdász képzést nem csak, hogy fizetőssé kell tenni, hanem meg is kell szüntetni - sőt, be is kellene tiltani.

1. Jogászképzés. Jogászokra csak jogállamban van szükség, ott, ahova mi tartunk, nem lesz szükség ilyen csökevényre. Orbán Viktor is jogot végzett, nyilvánvaló, mennyire feleslegesen.

2. Közgazdászképzés. A Közgázon ortodox gazdaságtant tanítanak, már Matolcsy is megmondta, hogy a mi unortodox gazdaságpolitikánkhoz a tankönyveket még nem írták meg, ergo nincs is mit tanítani.
Ott, ahol nem az okos gazdálkodás a sikeres vállalatok titka, hanem a megfelelő pártapparatcsikokkal ápolt viszony, valóban nincs szükség jól képzett közgazdászokra.

Sadist 2012.10.04. 13:24:52

@Belagezapista: "Ezt baromi igazságtalannak találnák sokan, de a természettudományt és matematikát tanító tanárok fizetését magasabban kellene meghatározni, mint a bölcsész tanárokét."

<feminista>
Már az előző hozzászólásodból is érződött, de most már bizonyossá vált, hogy nőgyűlölő hímsoviniszta vagy. Pont a bölcsész szakot végzett tanárok kapjanak kevesebbet, ahol tudvalevő, hogy sokkal nagyobb a nők aránya?!?!?!
</feminista>

kerecsen2010 2012.10.04. 13:33:10

@VT22: Részben igazad van, nyilván nem minden nő hajlandó erre. De szerintem nincs egyetlen prosti sem, aki kedvtelésből űzné az ipart... Ilyet csak egy férfi gondolhat.

indapass90210 2012.10.04. 13:39:15

@kerecsen2010: az emberek 90%-a így van a melójával! :D Sok prosti pedig inkább ezt csinálja, minthogy elmenjen pl. takarítani... Arról nem is beszélve, hogy a relative jó órabér elég erős motivációs tényező.

Doktor Kotász 2012.10.04. 13:42:27

@nincs_itt: "a szertár-ruhatár szakok pedig igenis kellenek!! hol töltene el a szerény képességű, ámde gazdag szülők csemetéje jópár évet bulizással?? Szigorúan állami költségen??"

A közgáz nem szertár-ruhatár és büfészak. A jog sem. A hasznuk ott van, hogy egy vállalkozás kitudja tölteni az adóbevallást, és ne pislogjon a törvényi szabályozásra, és ne csak olyan cégek profitáljanak, amik a haveri közbeszerzésre épülnek.

vizsla74 2012.10.04. 13:43:24

biztos sokan leírták már, de ez tényleg gyenge.
Legalább vett volna egy statisztikai adatot, hogy hány pin@ jár arányaiban a két képzésre. De, hogy ettől nőgyűlölő a kormány politikája, mert ez a két képzés lesz fizetős...

kerecsen2010 2012.10.04. 13:44:21

@KG2000: "A lényeg mégiscsak az, hogy mérnökből könnyebben lesz vezető, mint közgazdászból mérnök." Ez milyen ellentét? Azt mondhatnád, hogy mérnökből könnyebben lesz közgazdász, mint közgazdászból mérnök, annak van értelme.
Sokaknak: Attól még lehet valaki értelmes, okos ember, hogy nincs affinitása a természettudományos, mérnöki tudományokhoz (ezeket hívják humán beállítottságúnak). Ne jöjjön senki azzal, hogy ha a diáknak és a családjának nincs pénze tandíjra a jogi vagy közgazdász szakokhoz, akkor ott a sok ttk meg mérnök szak. A mérnököknek sem lenne alternatíva, hogy menjenek inkább képzőművésznek, mert azt finanszírozza az állam.

eloi 2012.10.04. 13:46:34

@déjá vu39: "A konzervatiy filozófia szerint egy nő nem lehet jogász, közgazdász - csak cseléd, ágyas? "

Szó sincs róla!
A konzervatív gondolkodásnak szerintem a cikk több tétele nem felel meg. Például éppen az, hogy "ha nincs állami támogatás, akkor a nők kurválkodni fognak és úgy szerzik meg a rávalót"! Ez a durva feltételezés/állítás maga nem felel meg a konzervatív értékrendnek. Lealacsonyító, és leértékeli a nőket. Kvázi egyenesen erkölcstelennek állítva be őket, akik ilyen célból akár tömegesen választhatják a kurválkodást. Ha nő lennék, ezt kikérném. Ahogy konzervatívként is.
Vagy amit és ahogyan az abortuszról, mint a "nő önrendelkezési jogáról" (ez nem az!) és az azt korlátozni kívánó valódi konzervatívokról ír.
Az a teljesen átvett szélső liberális (embertelen) nézet, hogy a nőnek joga van életről és halálról dönteni, és azt meg is cselekedni, semmiképpen nem címkézhető át konz. alternatív nézetté!
Ez az, ami: szélsőséges, embertelen, embergyilkos világnézet, amely legalizálja és "normálissá" teszi az ölést. (Ha a megölni kívánt személy, még elég kicsi, fejletlen, magatehetetlen, akkor szabad őt megölni.)

Ezek nem konzervatív "alternatív" nézetek és erkölcsi (??) álláspontok, hanem keményen a legvadabb, ma leginkább a liberalizmussal összenőtt embertelenségek. Konzervatív szempontból éppen, hogy súlyos erkölcstelenségek és bűnök.

kerecsen2010 2012.10.04. 13:50:17

@smartdrive: Lányom gimnáziumi osztálytársnői közül egy ment biológia szakra, négy az orvosira, ő maga informatikára - humán szakra egy sem. Nyilván mert csak a seggeléshez értenek, minden máshoz hülyék. És a hozzád hasonlók vezetik az országot, ez itt a baj. Édesanyádról hogy vélekedsz? Ő alighanem szégyelli magát, hogy ilyen embert nevelt. De nem irigylem feleségedet, barátnődet, valamint a jövendő lányodat sem, aki a nőkről alkotott pejoratív véleményed szenvedő alanya lesz.

Doktor Kotász 2012.10.04. 13:50:31

@Sadist: Igen valószínűleg piacképes lenne egy nő az informatikai szakon. Rögtön fel is venné őket mindenki java developer spacialist és termeléstámogató szoftvermérnök pozícióba. Meg ugye visszamenőleges hatállyal kivesszük a gyermekkori énjük kezéből a barbie babát és kicseréljük tűzoltóautóra, és akkor a múszaki munkakörökhöz szükséges korai készségeket is kifejlesztjük egy tollvonással a kifejlett nőpopuláció tagjaiban.

Ha a visszamenőleges hatály beválik egy káder közúti afférjába, ahol szembe ment az egyirányú forgalommal, az élet más területein is bevállhat.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 13:52:17

@KG2000:
Ez tényleg így van. A kedvenc példám a vegyészmérnök szak, különösen egy bizonyos vidéki intézményből kikerültek esetén. Rengeteg vegyészmérnökből lett vállalati vezető, közgazdász, de informatikus is akad közülük nem egy. Fordítottjára nem nagyon tudok példát. Csak olyanról tudok, egyről, aki nyelvszakos tanárként végzett és mára egy multinál műszaki vezető lett, de nagyon ritka az ilyen, ellenben a gazdasági vezetők között rengeteg az ex-mérnök.

Egyébként én meglepődtem a gazdasági mesterképzésen, mikor ha valamilyen nem is túl bonyolult, de némi matematikát igénylő feladatot kellene megoldani, akkor azt mondják, ezt nem kell tudni, mert ehhez komolyabb matek kell. Holott infón ennél sokkal bonyolultabbakat oldottunk meg. Meg néhány képletet láthatóan azért egyszerűsítettek le, változtattak meg, mert feltételezik, hogy a hallgatók nem (mindannyian) tudnak százalékot számítani. Nekem azért tűnt fel egyből, mert anyám tanított OKJ képzésen, és ő is hasonló módon egyszerűsítette a képletet, mert nem volt idő, hogy matematikát is tanítson azoknak, akik hülyék hozzá. Én azt gondoltam, hogy gazdasági egyetemi szintű képzésen is van ilyen. Ok, lehet mert levelező.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 13:53:58

@Sadist:
"Szabad a pálya a természettudományos szakokon. És azzal még munkája is lehet, ha végez. "

Egyébként nem igazán. Műszaki szakon igen, de természettudományos szakkal ugyanúgy szívás van, főleg ha nincs tanár képesítéssel együtt.

Doktor Kotász 2012.10.04. 13:57:18

@eloi: "Minden cikk, írás, közölt gondolat tükrözi a közlő gondolatvilágát, értékrendjét, prioritásait! A szellemi terméked (cikk, poszt, hozzászólás) olyan, amilyen te vagy!"

Ja így könnyű. Én arra gondoltam, hogy a mondandót nem az üléspontunk szerint kell értelmezni, hanem az igazságtartalma szerint. Persze akkor mellőzi az ember a táborban bégetést, ami olyan kellemes időtöltés. Sokkal nehezebb út a lemondásokkal teli önálló gondolkodás. Egyszer próbáld ki.

Sadist 2012.10.04. 14:00:52

@kerecsen2010: "Ne jöjjön senki azzal, hogy ha a diáknak és a családjának nincs pénze tandíjra a jogi vagy közgazdász szakokhoz, akkor ott a sok ttk meg mérnök szak. A mérnököknek sem lenne alternatíva, hogy menjenek inkább képzőművésznek, mert azt finanszírozza az állam."

Fel kéne már fogni, hogy az ország erőforrásai végesek és csak olyat szabadna egyetemen tanítani, ami később kézzelfogható hasznot hoz. A képzőművészeti képzések tipikusan nem ilyenek. A diploma nem alanyi jog, hanem csak egy lehetőség.

KG2000 2012.10.04. 14:05:55

@Belagezapista: A dolgot árnyalja, hogy a világ egyik legbefolyásosabb női politikusa, Németország kancellárja, Angela Merkel eredetileg fizikus volt (elmélet kémikusként is dolgozott):)))) Ezt KARDozza ki a Gyurcsány.

eloi 2012.10.04. 14:08:20

@ottomoll: A jogi tudás az élet/munka számtalan területén hasznosíthat! Ahogy sok más tudomány is. Nem helyes zárt kategóriákban gondolkodni, hogy aki jogot tanul, az kizárólag jogi pályára mehet, aki közgazdaságtant az oda..., stb. Pl. sokkal több magánvállalkozásra lenne szükség. Sok kisebb, közepes üzemre, boltra, bármire, amelyek egyrészt eltartanák a vállalkozókat, másrészt sok munkaerőt (négyesével, tízesével...) felszívhatnának.
Ehhez olyan vállalkozókra, cégalapítókra lenne szükség, akiknek nem csak kedvük és kalandvágyuk van vállalkozáshoz, hanem széles szakmai tudásuk is a menedzsment, a pénzügyek, a jog, a kereskedelem, iparágak, stb. szakterületén. Az ilyen alapítók, tulajok rendelkeznének azzal a szellemi/tudás tőkével, amellyel sikeresebben lehetne vezetni a kisebb, nagyobb magáncégeket is.
Ma általában nem így jönnek létre vállalkozások, hanem úgy, hogy az ügyes szaki (pl. asztalos) gründol egy céget, pár másik asztalossal, segéddel. Aztán a jogszabályok, számviteli szabályok, közigazgatási, adó és egyéb ügyek rengetegében behalnak! Mert ahhoz - ami egy cég vezetéséhez kell - nem értenek. Csak klassz bútorokat tudnak készíteni. És ez nem elég ma már.

Sadist 2012.10.04. 14:09:38

@kerecsen2010: Hatan voltak az osztályban lányok? Véletlenül nem reál tagozatos suliba jártak? Ott szerintem nem meglepő, hogy reál területen folytatják a tanulmányaikat.
Ettől a 6 személyes példától még az tény marad, hogy a lányok nagyon kevesen mennek mérnök és reál szakokra, részben azért, mert bizony a matek és a fizika közel sem fekszik nekik annyira, mint az irodalom, történelem.

KG2000 2012.10.04. 14:10:56

@kerecsen2010: Ez mind igaz, csak az a kérdés, hogy az állam mit támogasson. Szerintem nagyon is helyes az a döntés, amelyet Orbán többször is megfogalmazott, hogy a műszaki felsőoktatás állami támogatása az egyik legfontosabb ma Magyarországon. Csak egy példa: a kb. 60 milliós Dél-Korea elárasztja az egész világot a műszaki cikkjeivel (lásd még Samsung, LG, Kia, Hyundai), amelyekhez elsősorban műszaki munkaerő kell. Persze jogász is, lásd még a Samsung szabadalmi harcát az Apple-vel, de az előfeltétel a gigászi műszaki teljesítmény.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:14:03

@VT22: "Demokratikus érték végighazudni a kormányzást, eladósítani az országot, vigyorogva bejelenteni hogy nem mondunk le, nem lesz új választás. Akinek ez nem tetszik az kukaborogató kocsigyújtogató hugyosforradalmár csőcselék :O

Mindig meglep hogy a baloldali nickek erkölcsi érzéke egyenlő a 0-val, ha a menthetetlen hazudozó GyF-et kell bevédeni.

De végül is magatoknak köszönhetitek a kétharmadot, remélem még hosszú ideig részetek lehet benne :)"

Na akkor pár gondolat. A jelenlegi kormányzás sokkal silányabb és hazugabb, mint eddig bármelyik a rendszerváltás óta. Sokáig ezt már nem is lehet művelni, mert nincs rá erőforrás. Hogy értsd, a piac már nem fogja finanszírozni a költségvetési hiányt. De ha már Gyurcsány Ferencet is megemlítetted, hát volt egy blog, amiben megfogalmazták a lényeget. Orbán Viktor azért beszél, hogy miniszterelnök legyen, maradjon. Gyurcsány meg azért akart miniszterelnök lenni, és azért akar, hogy beszélhessen. Bár az utóbbinak voltak értelmes gondolatai, tettei soha nem voltak. Mindkettő csak folyamatosan ötletelt, semmit nem vitt végig. Hogy ez most az ő hibája vagy a körülményeké, mindegy. Ő sem fogja fel, hogy Öszödön nem csak egy piros tűzoltóautót loptak ki a homokozójából, és minden balszerencséje nem ennek köszönhető.

A te kedvenc Orbánod meg nagyon is érzi, hogy elfogyott a kétharmada, és már csak papíron van meg. Ezért az új választási regisztráció. Mert tudja, hogy te még nem vetted észre a kétharmad fogyását, és továbbra is lelkes maradsz, te elmész szavazni, de hátha a kiábrándultak nem, ha mindenféle regisztrációval korlátozzák.

Sadist 2012.10.04. 14:14:30

@Doktor Kotász: Hahó, neked is mondom, a felsőoktatás csak egy lehetőség, nem alanyi jog vagy kötelesség. Az államnak nem kötelessége barbibabázós szakot támogatnia csak azért, mert a nők ahhoz zsigerből értenek.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:18:14

@eloi: "Az alvó ember sincs öntudatánál, a nagyon részeg sem, a súlyosan értelmi fogyatékos sem..., tehát megölhetőek. Ugye?"

Felesleges belemagyaráznod olyasmit a mondandómba, ami nem része annak. Nem hat meg, de ha téged boldogít, hát hajrá.

eloi 2012.10.04. 14:23:43

@Doktor Kotász: Persze, nekiülhetsz ÖNÁLLÓAN feltalálni a gyufát újra, de minek???
Az értelmes ember előbb "beül a táborba" azok közé, akik már tudnak valamit, és tanul. Aztán, ha neki annál több jut az eszébe, akkor érdemes önállóan haladni. De addig nem.
A valahová tartozás nem egyenlő az automatikus birkasággal!!! Sőt!
Kiküszöböli a felesleges erőfeszítéseket - lásd gyufa - mert készen átvehet eredményeket, gondolatokat (amiket persze csak akkor vesz át, ha átgondolva, átvehetőnek, jónak látja) és így nem a nulláról kell indulnia, hanem építhet az elődök, mások már elért eredményeire.

eloi 2012.10.04. 14:29:40

@Doktor Kotász: Nem tudjátok megmagyarázni, hogy a magzat (három hónapos koráig?!) miért is nem ember!
Csak jöttök hülyeségekkel, hogy nincs öntudatánál, meg még nincs teljesen kifejlődve (bár ez a három hónaposra már nem igaz), vagy nem érez semmit (tudományosan cáfolták ezt, nagyon is érez!, sőt, emlékei is vannak), nem önálló ember, mert egy nőben él, és össze van kötve egy zsinórral vele, tehát a "nő teste", tehát a nő úgy rendelkezik felette, mint a hajával, vagy a fogával, kihúzathatja....., stb. Baromságok, ostobaságok, amikkel a szimpla emberölést legalizáljátok, mentitek, fedezitek.
Szörnyű! :-(

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:30:58

@Sadist: Nem mondtam, hogy a nők értenek hozzá. A közgázhoz erős matematikai alap kell. Szerintem nem is jó közgazdász az, akinek nincs természettudományos alapja. Én szívem szerint nem is sorolnám a bölcsész karokhoz. Bár részben felhígított tudomány, ahol sok a rizsa. Akinek nincs meg a természettudományos alapja, az ezekben a részletekben leli az örömét, és annak szenteli a szorgalmát, hogy a kezdeti 4P mellé találjon még P betűs szavakat, amit beilleszthet. Aki tanult közgázt az érti miről beszélek.

Egyébként a közgázt azért akarja kinyírni az Orbán, mert egy közgazdász kiröhögi a Matolcsys ámokfutását, amikor éppen nem sír rajta. Nem is merné betenni a lábát egy közgázos aulába. Neki már csak a nemzetvédelmi egyetem marad, ahol órákat várnak rá parancsra a kánikulában ájulásig. Egy közgazdász vagy egy jogászhallgató leköpné, nemhogy vevő lenne a bohóckodására és a bullshitekre, hogy az óceániai és eurázsiai globálpolitika jelen alakulása következtében miként fog emelkedni hazánk presztizse, teljesítménye és befolyása.

Sadist 2012.10.04. 14:35:07

@eloi: Máig nincs tudományos konszenzus arról, hogy mi az élet. Abortuszt végezni az első három hónapig szabad, pont. Fogadd el és ne akard a saját nézetedet másokra erőltetni vagy végső igazságként beállítani!

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:35:28

@eloi: Szerintem én ezt most nem fogom veled megvitatni, mert ez a poszt nem az a poszt, és én is érzem az erkölcsi dilemmákat, és egy részüket el is fogadom. Mondom, ha neked kényelmes, akkor bontakozzál ki, és vélelmezd, hogy szerinted én mit gondolok, de ettől még érdemi reakciót nem fogsz tőlem kapni. Ezért, ha nagyon szívügyed a téma, keressél mást, akivel kedvedre szétoffolhatod a topikot ezzel a másik témával.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:37:46

@Sadist: A közgáz nem barbiebabázós szak. Elengedhetetlen egy vállalkozáshoz. Sok gond fakad abból, hogy kevesen értenek hozzá.

Belagezapista (törölt) 2012.10.04. 14:42:48

@Doktor Kotász:
Pont az erős matek alapok miatt van az, hogy ahogy én látom, a mérnökből lett közgazdászok a legjobb közgazdászok.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:45:37

@eloi: Ott a probléma, hogy a táborokban nem népművelés folyik, hanem bázisépítés. Ha okosodni akarsz, arra ott a közoktatás, és nem a pártok tömegdemonstrációi, meg nem a szalagcímes agitprop anyagok. Mi az amihez értesz? Autószerelés, programozás, hajvágás, oroszlánszelidítés?

Ha ez így van, akkor mire fel az elmélkedés olyan területeken, amiben nem vagy jártas?

Ugye érted, ha azt mondom, hogy sokaknak hasznosabb focizni a földgömbbel, mint megszakértve forgatni és globálpolitikai kérdésekben merengve elmélkedni mások útmutatásai alapján.

Sadist 2012.10.04. 14:49:50

@Doktor Kotász: Nem tudom hogy jutottál el idáig a "Tehát az állami költségtérítés megszüntetése a jogi és gazdasági szakokon több nőt érint." hozzászólásodtól.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:51:34

@Belagezapista: Ezt így gondolom én is. De nem feltétlenül kell mérnöknek lenni, mehet közgazdásznak egyből egy jó matematikai érzéssel megáldott szakközepes is vagy egy középfokú műszakis is. Egyébként a közgáz szakokról a legtöbben a matek szigorlat miatt hullanak ki, az a legerősebb szűrő. Oda az kevés, hogy beseggelünk doga előtt, és átcsúszunk a gimiben.

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:53:06

@Sadist: Nem szükséges mindent érteni mindenkinek. :-)

Doktor Kotász 2012.10.04. 14:57:19

@Sadist: Na akkor szájbarágósan. Te írtad azt, hogy a nők jobban értenek a közgázhoz. Én ezt cáfolnám. A jó közgazdászok erős reál alapokkal rendelkeznek.

Ennek mi köze ahhoz, hogy a nők szeretnek közgázszakra járni?
Semmi.
De egyébként nem is állítottam ilyet.

Sadist 2012.10.04. 15:02:46

@Doktor Kotász: Sehol nem írtam, hogy a nők jobban értenek a közgázhoz.

eloi 2012.10.04. 15:12:13

@Sadist: "Máig nincs tudományos konszenzus arról, hogy mi az élet. Abortuszt végezni az első három hónapig szabad, pont. Fogadd el és ne akard a saját nézetedet másokra erőltetni vagy végső igazságként beállítani! "

Nem érzed, hogy amikor azt mondod, hogy 1. nincs tudományos (erkölcsi) konszenzus a kérdésben, akkor 2. fogadjam el, hogy valakik szerint 3 hónapos korig lehet embert ölni, akkor éppen te akarod rám kényszeríteni az álláspontodat!!!

Már miért kellene elfogadnom? Nincs is róla konszenzus!!! Tudod mi a konszenzus? Ugye?
Tehát a te álláspontod és azoké, akik egyébként a tudománnyal szemben állva - mert tudományosan az élő, önálló emberi élet kezdete a fogantatás, vége a halál, és nincsenek önkényesen kijelölhető szakaszai, időpontjai, amikor még "nem ember az ember"!!!! - minden további nélkül vitatható!

Doktor Kotász 2012.10.04. 15:13:55

@Sadist: "Sehol nem írtam, hogy a nők jobban értenek a közgázhoz."

Idéznélek:

************************
Sadist 2012.10.04. 14:14:30
@Doktor Kotász: Hahó, neked is mondom, a felsőoktatás csak egy lehetőség, nem alanyi jog vagy kötelesség. Az államnak nem kötelessége barbibabázós szakot támogatnia csak azért, mert a nők ahhoz zsigerből értenek.
*********************************

Pedig ezt írtad. A zsigerből értés az azt jelenti nálam, hogy értenek hozzá.

eloi 2012.10.04. 15:14:55

@Doktor Kotász: Táboron én nem politikai pártok rajongótáborait értettem, hanem világfelfogások, értékválasztások szerinti "táborokat", úgy mint konzervativizmus, liberalizmus, szocializmus, ateizmus, teizmus, stb. eszmerendszereket és követőiket, tagjait. Azt hittem ez világos.

Doktor Kotász 2012.10.04. 15:15:40

@eloi: Ha nincs konszenzus, akkor nincs alapod beleszólni, szerintem ez így értelmezhető.

Doktor Kotász 2012.10.04. 15:26:39

@eloi: Én meg azt hittem, hogy neked világos, hogy ezekre az izmusokra seggel ráültek a politikai paletta teljes spektrumán. És egyébként is a politikai vonatkozásokról volt szó, mert abból indultunk ki, hogy nincs liberális vagy politikai cikk szerintem, csak igaz és hamis, és a részben igaz az véleményem szerint részben hamis is.

Erre jöttél, hogy hát benne van a cikkíró identitása, ami mindenre kihat.

Nem olyan bonyolult ezt értelmezni. Nyilván nem arra gondoltam, hogy nincs olyan, hogy valakinek a szájából ömlik a pártközponti propaganda, hanem azt, hogy azt a helyén kell kezelni és nem zászlócskákkal tapsikolni neki vagy köpködni a hovatartozásunk szerint.

Egyébként ez a blog is azon tézis mentén próbál evickélni, hogy mellőzzük a felesleges szólamokat, és reálisan közelítsünk a kérdésekhez, és nem érzelmileg.

Erre sokan belebüfögnek, hogy ez a cikk egy liberálistól is silány, hogyan nevezheti magát konzervatívnak a szerző.

Na erre írtam, hogy nincs liberális meg konzervatív poszt, csak igaz vagy hamis. Ha most ezen megint rugóznál, akkor GOTO két bekezdéssel feljebb ebben a hozzászóláshoz.

Sadist 2012.10.04. 15:27:22

@Doktor Kotász: Hol látod ebben a közgáz említését? :D
A barbibabázás szakról írtam, ahova behelyettesíthetsz akármit, ami a nőknek fekszik jobban. Óvodapedagógus, könyvtáros, szocmunkás, szabadbölcsész, akármi.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2012.10.04. 15:32:47

Érdekes, én egyetem mellett esténként telefonos kérdezőbiztos voltam piackutató cégnél. Valahogy eszembe sem jutott kurválkodni...

Doktor Kotász 2012.10.04. 15:37:17

@Sadist: Most lesüllyedsz ilyen gyermeki szintre, hogy menet közben változtatod meg a szabályokat. közgázszakok állami költségtérítésének megszűnéséről volt szó, és ehhez is szóltál hozzá. Ha most azzal jössz, hogy a jogiról is szó volt, akkor csak súgok, hogy amire reagáltál, az a hozzászólás meg nem.

Sadist 2012.10.04. 15:40:20

@eloi: Nem konszenzus nincs, hanem TUDOMÁNYOS konszenzus. Konszenzus akkor volt, amikor törvénybe foglalták a terhességmegszakítást.
Én nem kényszerítem rád az álláspontomat, a törvény kényszeríti rád a betartását. A törvényt pedig az ország lakossága által választott parlament hozta és mindenkire érvényes, aki ebben az országban él.
Az élet pedig nem egy van/nincs bináris logikai függvény, hanem sokkal inkább fuzzy-logika, és ha meggebedsz, akkor sem tudsz egy határvonalat húzni, hogy idáig még csak egy sejtcsomó, innentől pedig élő ember.
A fogantatás pillanatától nyilván hülyeség élő emberként kezelni azt a zigótát, a kilenc hónapos csecsemőt pedig hülyeség egy nagyra nőtt sejtcsomónak nevezni. Az emberi élet kezdete valahol a kettő között van, ezt a 3. hónapnál jelölték ki, mert csak így lehet konzekvens jogi környezetet teremteni. Innentől pedig vagy elfogadod, vagy hőbörögsz. Esetleg elmehetsz másik országba, ahol más a jogi környezet, vagy akár aláírásgyűjtésbe kezdhetsz, hogy megváltozzon a törvény és jobban passzoljon a te elképzelésedhez.

Sadist 2012.10.04. 15:51:13

@Doktor Kotász: Jaj, na akkor elmagyarázom szájbarágósan:
Azt írtad, hogy a keretszám csökkentés a nőket jobban érinti. Erre reagáltam, hogy ki nem szarja le, ott vannak a természettudományos szakok, senki nem akadályozza a nőket, hogy azokra menjenek. Erre írtad 13:50:31-kor azt az ironikus hozzászólást, hogy a nőknek nincsenek meg a képességeik, hogy ilyen területen helyezkedjenek el, erről pedig az a véleményem, hogy nem is kell alájuk tolni olyan felsőoktatási szakokat, ami fekszik nekik, de semmilyen hasznot nem hajt, mert a felsőoktatás nem szociális intézmény. Remélem érthető.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.04. 16:15:06

@Sadist: én meg még 13:05-kor írtam volt, hogy várhatóan nem lesz növekedés a műszaki és természettudományos területen finanszírozott helyek számában. Persze, jöhet bárki, növekszik a verseny.

Természettudományos területen tanítok, nem egyszerű szakon, a hallgatóság szűk fele hölgyekből áll - és nem maradnak el képesség dolgában az uraktól.

Sadist 2012.10.04. 16:35:43

@timargabor: Növekednie nem is kell már, hanem azt kellene elérni, hogy nagyobb arányban végezzék el a hallgatók az adott szakot. Csak ehhez meg jobban meg kellene válogatni a jelentkezőket felvételinél, ami az egyetemeknek nem érdeke, mert a felvett hallgatók száma után kapják az állami támogatást.
Azt egyébként megkérdezhetem, hogy a természettudományok közül melyik az, amelyiken a hallgatók fele nő? Gondolom nem fizika.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.10.04. 17:52:14

@Sadist: majdnem: geofizika. És elég jó a befejezési arány.

Irókéz 2012.10.04. 18:10:10

@Belagezapista:
1. Humán területen rosszabbak az elhelyezkedési lehetőségek a versenyszférában, kisebb a potenciális bér. Így alacsonyabb bérrel is reális alternatíva a tanítás.

2. Bölcsész tanárból túlképzés van, természettudományos tanárból hiány.

1. Akkor már az általánosban kezdjünk el reál tárgyakat nyomni erősebben, amikor még nem biztos, hogy a gyereket ez érdekli?

2. Azt tudod, hogy angolnyelv tanárt lasszóval kell fogni?

jobbrolbandita 2012.10.04. 19:14:28

@KG2000: :) :) Az biztos...Rákosi elvtárs pedig jobboldali elhajló klerikális reakciós!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.04. 19:35:01

@Sadist: írád "az tény marad, hogy a lányok nagyon kevesen mennek mérnök és reál szakokra, részben azért, mert bizony a matek és a fizika közel sem fekszik nekik annyira, mint az irodalom, történelem."
- ha ez szerinted igaz, akkor hogy vitatkozhatsz azokkal, akik azt mondják, hogy jelen terv (jog+közgáz fizetősítés) a nőket jobban érinti, temészetesen hátrányosan.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.04. 19:41:49

@Doktor Kotász: "Egyébként a közgáz szakokról a legtöbben a matek szigorlat miatt hullanak ki, az a legerősebb szűrő."
- ez általánosan is igaz, mindenhol, ahol matekot tanulnak, a matek a fő/legerősebb rosta,
esetleg egy kis elméleti fizika.:)

közgáz szak, mint matekos szak, hááát, az elvégzéséhez nem szükséges nagy matematikai affinitás, olyan középiskolai 4-es átlaggal simán mehet; - persze ettől még el lehet mélyülni (matekben főképp) a közgáz Nobel díjig..

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.04. 20:07:54

@Sadist: @szorokin: javít:

a kérdésem fölé elfelejtettem ezen kijelentésedet biggyeszteni:"És? Szabad a pálya a természettudományos szakokon. És azzal még munkája is lehet, ha végez."

szóval ez + "az tény marad, hogy a lányok nagyon kevesen mennek mérnök és reál szakokra, részben azért, mert bizony a matek és a fizika közel sem fekszik nekik annyira, mint az irodalom, történelem."

van a kérdésem felett, így értendő.

ottomoll 2012.10.04. 20:28:26

@KG2000: A közgazdász képzés nemcsak makro meg mirokökonómiából áll. Egy vérbeli közgazdásznak -ha nem is kell tudni olyan sebességgel könyvelni, mint egy könyvelőnek, de igen jól kell ismerni a számvitelt, az egyes mérlegsorok tartalmát stb. Ezt pedig nem könnyű elsajátítani, bármekkora matekzseni is valaki.

ottomoll 2012.10.04. 21:54:14

@eloi: Persze egy ideális világban működhetne, de sajnos most nem egy ideális világot élünk. Egy különösebb kapcsolati háló nélküli családból származó fiatalnak szamolnia kell azzal, hogy jogi végzettséggel nem fog megfelelő állást találni, mivel sok az eszkimó és kevés a fóka
Az állami helyek csökkentésével erre még jobban felhívják a figyelmét.

Sadist 2012.10.05. 08:11:49

@szorokin: "ha ez szerinted igaz, akkor hogy vitatkozhatsz azokkal, akik azt mondják, hogy jelen terv (jog+közgáz fizetősítés) a nőket jobban érinti, temészetesen hátrányosan."

Wat? Nem értem a kérdésedet. Igen, valószínű hátrányosabban érinti a nőket ez az intézkedés, jogi karon szinte biztosan. Csak ezen nem tudom miért kell felháborodni, meg nőgyűlöletet kiáltani, ahogy a posztoló tette.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.05. 12:59:02

@Sadist: igen, 2 szak kiesik, - kiesik az ingyenes oktatás lehetőségéből, - ami feküdt nekik, amiben ők voltak többen.

A többi szak meg marad úgy, ahogy.

"nőgyűlölet" - szerintem sem ez motiválta őket,
/ha az lett volna, a bölcsészkarral illett volna kezdeniük.../ hogy mi lehet az ok ?? hát ez egy nagyon jó kérdés. Ez nagyon érdekelne.
(tipp: Közgáz: #1 a sok közgazdász, és a Vezír és jobbkeze - matolcsy másképp látják a világot, #2.tipp a Vezír személyes ellenszenve a szak iránt.
Jog: a fityisz telis teli van jogásszal, a vezérkar is az.
ergo nemtom.)

és ezek a lányok nem fognak (többségük tuti) csak úgy reál pályára állni, mert nem szeretnének/akarnak v nem képesek/tudnak (és ezt előre lehet tudni a jegyekből), szóval a kérdés, hogy hova fognak menni.

(Ugye nem a hülyékről van szó, azokról van szó, akiket felvennének a jogi karra v a közgázra)

ottomoll 2012.10.05. 14:59:39

@szorokin: Az eddigi helyzetben, pedig végigtanultak 5 vagy (több) évet, és jogi diplomával a zsebükben mehettek Londonba takarítani. Most figyelemfelhívás is történik a fiatalok felé. Nincs ennyi ilyen típusú szakemberre szükség..

Szúrófény 2012.10.09. 07:49:46

@VT Man: Fizess, kölcsönt vegyél, hogy jó adófizető lehess! Aki,nem tanult, ezért munkanélkülinek segílyét megtermeljed! Valódi nemzeti kormány, így tesz!
süti beállítások módosítása