A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A kontrollcsoport mi vagyunk

2012.09.16. 22:18 timargabor

Sajnos már nem emlékszem a forrásra, linket sem tudok adni, így lehet, hogy városi legenda, de hihető: egy amerikai elnököt megkérdeztek, kiknek van a legnagyobb hatalmuk az Államokban? A válasz ez volt: a közvéleménykutatók által kiválasztott kontrollcsoportnak, akiken szondázzák a választói véleményt. Nem róluk lesz tehát szó, viszont tippelhetünk a kormánypárt legutóbbi korrekciójának okairól: mégis tárgyalják, méghozzá érdemben a családon belüli erőszakról kérdését a Parlamentben.

A sztori nem túl bonyolult, ámde tanulságos. 106 ezer aláírással népi kezdeményezés érkezett az Országgyűléshez az említett kérdés megtárgyalására. A Ház illetékes bizottsága aztán már az éjszakába hajló órákra tűzte ki a napirend szerinti tárgyalást, amelyen talán másfél tucat képviselő volt jelen. Könnyen lehet, hogy a világon semmi nem történt volna, ha a fideszes Varga Istvánnak nem száll el az agya, és nem mond olyanokat, amiből instant mém születik: "szültél ma már?". Ez viszont már átvitte a nyilvánosság közönyének falát, ráadásul leginkább a hölgyek körében. A kezdeti hírek szerint a fideszes hölgyek kiálltak Varga mellett, majd a párt elhatárolódott nevezett képviselőjétől. Végül, a hét végén már az volt a hír, hogy a kormánypárt az élére áll a kezdeményezésnek, és lesz BTK-módosítás.

Az ok meglehetősen prózai: vannak annyira profik, hogy szondázzák a közvéleményt, és ne csak a saját környezetük véleménye alapján döntsenek - persze az adott esetben ez is ütősebb lehetett a szokásosnál. Egyszerűen nem mérték fel elsőre a probléma tényleges társadalmi súlyát, aztán a hét közepére a kontrollcsoport dobhatott egy 80% körüli elutasítást - ebbe pedig senkinek nem szabad beleállni. Pont ugyanúgy, hogy Schmitt Pál nemlemondásába sem lehetett. 3 nap alatt ott is megvolt a hátraarc.

A Fidesz és a kezdeményezők szempontjából ez a végeredmény egy majdnem win-win szituáció. A kezdeményezők elérik céljukat, lesz ilyen törvény, a kormánypárt pedig megpróbálhatja feledtetni, hogy képviselője milyen otromba szöveggel állt elő zsigerből múlt hétfő éjjel. Azt azért tippelném, hogy a párt közhangulata valószínűleg továbbra is Varga és mondandója mellett áll (ha ez megváltozott, annak meg csak örülhetünk) - ahogy feltehetően még mindig sajnálják kicsit Schmittet is, még ha Áder meglepően jó korrekciónak bizonyult is eddig.

Ja igen: mondhatja bárki, hogy a Fidesz "meghátrált", meg "180 fokos fordulatot hajtott végre" az ügyben, de ennek nem szabad bedőlni. Ha egy párt felismeri, hogy a tömeghangulat ellen megy, és ennek megfelelően korrigál, akkor az éppen a normális működés jeleit mutatja. Az pedig minket, a "kontrollcsoportot" minősít, hogy Schmitt és a családon belüli erőszak ügyében láthatóan elterelhetetlen és határozott a véleményünk, Közgép-ügyben meg nem. Meg persze az is lehet, hogy ott is megvan a 80%, de abban az ügyben nincs hátraarc. De hát ugye ezért fogom megkapni a kommenterektől, hogy Fletót várom vissza, pedig hát Isten őrizz.

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

71 komment · 3 trackback

Címkék: fidesz közvélemény-kutatás családon belüli erőszak magyar demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr874781430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.17. 12:19:34

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Ilyen lesz, ha felakasztják Orbán Viktort 2012.09.17. 12:17:00

A léggitározás mintájára mutatta be Orbán a parlamenti foteljében, milyen grimaszt vágna, mennyire szenvedne és hogy próbálna menekülni, ha szorulna a nyakán a hurok. Igény biztosan lenne a látványosságra. * * Forrás: http://hvg.hu/nagyitas/20120910_Pa...

Trackback: Kürtvár ostroma, vizes blokk sokadik rész 2012.09.17. 11:59:36

Nem véletlen a címbeli utalás, bár az eredetitől annyira eltérő módon zajlott, hogy az már szinte ugyanaz. Na, ez szép és feloldhatatlan ellentét lett itt mindjárt az elején. A lényeg, hogy hidrotikus tevékenységeink során kialakuló helyzetek, lassan t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bádogos 2012.09.16. 22:38:26

Soha ne törődj azzal, mit kapsz a kommenterektől. Neked nem kell állandóan a kontrollcsoportra sandítani.

laci0011 2012.09.17. 00:00:26

Érdekes hogy viktor még mindíg a helyén van,vagy csak rossz a kérdés mint a századvégnél?!

Putyilov gyári melós 2012.09.17. 00:04:03

A kontrolcsoport valszeg a Fideszes feleségek, barátnők, családon belüli lányok lehettek.
Ez a barom őket is letenyészkocázta,le asszonyállatozta. Valszeg jó kis tányércsörgés lehetett a Fideszes háztartásokban :o)))
A Közgép nem érdekli ezeket a nőket, vagyis érdekli, mint pénzforrás, tudják, hogy a férj, barát, papa a Simicska ZRT. alkalmazottja esetleg részvényese.

És egy megjegyzés: Aki nem bírja a kritikát, nincs stabil és határozott világképe, véleménye amit képes megvédeni, az ne írjon politikai blogot :O)))

2012.09.17. 06:53:17

az utolsó mondatod szánalmas, miért kell mindig kompenzálni ?
lehet hogy fleto egy túlmozgásos, kissé izgága alak, aki elég sok hibát követett már el, de DEMOKRATA, hogy lehet egy lapon említeni a csuti hazudozóval

Magyarvagyok_Nemturista 2012.09.17. 08:09:26

Nem kell foglalkozni a politrollokkal, a lényeg, és ez jó, hogy mostantól el lehet kenni a száját azon bátor embereknek, akik nőket és gyerekeket vernek otthon.

A politikai körítés lényegtelen. Nem kell se pro se kontra a háttérről tárgyalni. Örülni kell, hogy a majmokat végre ketrecbe lehet zárni, ha rájuk jön vezérhím-sokk.

Ennyi.

Köszönöm.

safranek 2012.09.17. 11:31:42

Csak éppen előbb kellene kipuhatolni a közvéleményt és utánna törvényeket meg jogszabályokat alkotni vagy felszólalni a parlamentben.

laci0011 2012.09.17. 11:36:27

@Putyilov gyári melós: A fideszes hölgyek először kiálltak mellettük,csak utána váltottak!Először teccet nekik a tenyészállat státusz!

laci0011 2012.09.17. 11:38:11

@safranek: 1 népi kezdeményezést akartak negligálni,azt hitték megint a juttatásaikat kell megvédeni mint legutóbb,hehe.

Deres · http://textura.blog.hu 2012.09.17. 11:43:35

Itt egy egyszerű kis mérlegelésről volt szó: Inkább égjen be ez a seggfej képviselő mint hogy veszítsenek egy nagyvárosnyi szavazót.

Nem egy nehéz döntés volt.

A Közgép már más tészta...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.17. 11:54:03

és varga úr még mindig képviselő???
nem mondatták le????

nincs több kérdésem.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2012.09.17. 12:00:04

@doggfather: folytatom akkor engedelmeddel

- mikor és milyen módon tárgyalják
- mi fog benne szerepelni
- mikor fogják valami mással kicsit módosítani

mert ugye azt nem gondolja senki, hogy ennyiben marad az egész, ki lesz ez herélve rendesen, nehogy gyengeségnek még a látszata is rávetüljön a szent és sérthetetlen pártra és vezető_jé_re...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.17. 12:10:56

"Az pedig minket, a "kontrollcsoportot" minősít, hogy Schmitt és a családon belüli erőszak ügyében láthatóan elterelhetetlen és határozott a véleményünk, Közgép-ügyben meg nem."

*

Ennek az az oka, hogy az asszonyverés, a gyerekverés, meg a pitiáner tolvajkodás mibenlétét értik az emberek, a szövevényes Közgép-ügyeket meg nem.

Ha a Közgép-ügyet szétbontották és lefordították volna az embereknek érthető, áttekinthető elemekre, akkor azok ellen a disznóságok is tiltakoztak volna.

csakmeraze 2012.09.17. 12:12:12

"Ha egy párt felismeri, hogy a tömeghangulat ellen megy, és ennek megfelelően korrigál, akkor az éppen a normális működés jeleit mutatja."

Ha azonban ezt 100-ból csak egyszer teszi meg, az már a legkevésbé sem.

Sir Nyű 2012.09.17. 12:19:37

Nem értek egyet a poszttolóval.
Volt a népi kezdeményezés, amit minden jel szerint, nyilvánvalóan le akartak söpörni - lásd éjszakai ügyrend, egyetlen fideszes parlamenti ellenvélemény nélkül(!!!), tehát a teljes párt ott állt amögött a barom és a véleménye mögött.
Csak ugye vannak olyan elvetelmültek, akiket az ilyen érdekel. Vajon tényleg azt hitték, hogy ha éjszaka comingoutol Varga, akkor abból a 100 ezer emberből, aki vette a fáradtságot és aláírta a gyűjtés, egy sem lesz, aki élőben/másnap reggel megnézi a közvetítést/archívumot?
Szóval jelentős hátraarc, sőt, megfutamodás lett ebből. Mindenféle profizmus nélkül. És ugyan lehet azt mondani, hogy a néphangulat követése egyfajta kívánatos pragmatizmus (szemben az elvekkel/dogmákkal, amiben a fidesz azért elég jó), csak nem mindegy, közben milyen utat járunk be. A fidesz részéről a szitu nem win, hanem kétségbeesett arcmentési kísérlet.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.09.17. 12:25:03

@h.kovacs: Gyurcsány egy politikai hulla, az ellenzék összefogásának legfőbb ellehetetlenítője (puszta személyével). A legkevesebb, hogy elhatárolódik tőle (ugyanúgy ahogy a Jobbiktól is illő volna).

NYJetsTD 2012.09.17. 12:26:09

Ha az számít NORMÁLIS működésnek, ha olyan ügyben fordulnak meg, ahol ha pénzt nem is, de szavazatokat veszíthetnek, ellenben közgép ügyben, ahol a szavazatok mellett főként lóvét bukhatnak, na ott stabil a cövek, akkor ez az ország menthetetlen. A politikusok haszonelvén keresztül gondolkodsz kedves posztoló, de hadd ne legyen egy állampolgár ilyen, mert akkor mehetünk is a híd alá...

Ez nem normális működés. Ez az, amikor az állam monopolyt játszik...és annyiszor dob, ahányszor akar.

rókafogta 2012.09.17. 12:34:51

Szerintem sem win, ettől még a Fidesz Fidesz marad, és ugyan úgy szarba merít bennünket.

blah 2012.09.17. 12:38:59

Attól, hogy 100-ból egyszer cselekvésre készteti, hogy a tömeghangulattal szembe megy még nem lesz egy normálisan működő párt...

madarasi.abel 2012.09.17. 12:45:22

"Attól, hogy 100-ból egyszer cselekvésre készteti, hogy a tömeghangulattal szembe megy még nem lesz egy normálisan működő párt..."
Ilyet a poszt sem állított. Sőt, semmi hasonlót sem.

IDKFA 2012.09.17. 12:53:18

@h.kovacs:
Jah... meg is mutatta mekkora demokrata 2006 októberében...

Sir Galahad 2012.09.17. 12:55:40

Most hol vannak, akik vinnyogni szoktak, hogy itt diktatúra van? Diktatúrákban nem szokás a közhangulatot látva visszakozni...

OftF 2012.09.17. 13:01:35

Dehogynem szoktak, Sir Galahad, no persze nem mindenhol. A példakép gulyáskomenistáknál is volt erre példa.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.17. 13:13:10

Az MSZP egyszer se visszakozott semmiben.
Ha kellett rommá verettek ellenzékieket, miközben gazdaságilag lerombolták az országot.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.17. 13:15:08

Erről miért nem születnek blogok kedves ballibek ?

fenteslent.blog.hu/2012/09/17/az_mszp_titkos_strategiaja_letoltheto
...
"Az MSZP számára minél inkább kétosztatú a politikai verseny, annál jobb. A választók továbbra is képesek és hajlandók Fidesz-MSZP versenyben gondolkodni – de csak akkor, ha mintegy „mesterségesen” teremtjük meg ezt a helyzetet számukra." (3. oldal)

Ludovikás Levente 2012.09.17. 13:20:43

"Ha egy párt felismeri, hogy a tömeghangulat ellen megy, "

Hol van itt tömeghangulat? A hétvégi tüntetésen a Parlament előtt megjelent vagy 200 ember, akiknek a nagy része bármire odament volna, ami a kormány ellen szól. Ennél még Fletó is sokszorta többet tudott összebohóckodni

100 ezer aláírást pedig szinte bármire össze lehet szedni ma Magyarországon. Állítom hogy az autók kifogózajának tompítását vagy a ruhák méretjelölésének egységesítését szabályozó törvényjavaslat támogatására ugyanannyit össze lehetne gyűjteni

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.17. 13:28:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Ha kellett rommá verettek ellenzékieket"

*

Arohattak...!

Háhogynemhagyták azoknak a böcsületes jobbergyerekeknek, hogy ne csak a belvárost gyújtsák fel, hanem menjenek ki egészen a város széléig!

Amocskok.

von Putri 2012.09.17. 13:28:35

@Ludovikás Levente:
Szedett-vedett társaság volt egy csomó levitézlett politikussal meg politikusnővel, mint a fő szervező ungár klára (tudja valaki mit keres a témában, hiszen ha jól tudom nem is tartja magát nőnek?), lendvai anyó meg kukorékoló endre

És akkor még a verébágnesért is ment a tünti, akit pedig nem mint nőt ítéltek el, az egésznek semmi köze a CSBE-hoz, csak egy okkal több a hisztizésre

dr Smittpálelnökúr 2012.09.17. 13:29:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nosza, írj egyet erről.

Bár, mintha jelen pillanatban a fidesznek nevezett rablóbanda rombolná porig az országot.

dr Smittpálelnökúr 2012.09.17. 13:30:34

@IDKFA: Amikor gyújtogattatok az utcán?

téglagyár 2012.09.17. 13:30:52

Figyelem Magyarok!

Minden Magyarhoz intezem most a felhivasomat!

Az ellenseg, ujra az orszagot akarja vezetni!
Ismet feltunt ROZSA MIHALY es az SZDSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ellenseg arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

NEM HAGYHATJUK, HOGY UJRA HATALOMRA KERULJON EZ A LIBERALIS, MINDENT MEG KELL TENNI ENNEK MEGAKADALYOZASARA!!!!! HA PAR MILLIOAN OSSZEFOGUNK MAR TALAN MEGALLITHATJUK!!!!!!

Kerlek titeteket....nem inkabb, konyorgom nektek, hogy segitsetek!
Pusztitsatok a liberalizmust a mindennapjaitokban, pusztitsatok ahol eritek!!! MASKEPP NEM LEHET MEGALLITANI AZ SZDSZ VISSZATERESET A HATALOMBA!!!!
EZ MAGYARORSZAG, AZ EU, ES A VILAG VEGET IS JELENTENE!!!!

VESSZEN AZ SZDSZ!!!

Az ellenseg arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

kamill77 2012.09.17. 13:38:37

kedves blogíró! a családon belüli erőszakot nem tárgyalja a parlament. kizárólag a párok közöttit.

kamill77 2012.09.17. 13:45:31

téglagyár :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

épészmérnök 2012.09.17. 13:49:20

@laci0011: "A fideszes hölgyek először kiálltak mellettük,csak utána váltottak!Először teccet nekik a tenyészállat státusz!"

Az "a fideszes hölgyek" néhány, az újságírók által random kiválasztott és megkérdezett képviselőnő volt.
Ékes Ilona például évek óta tartó harca győzelmének mondta az áttörést.

Makkasz 2012.09.17. 13:54:30

Micsoda zoldeseg.
Ugy neznek ki a fideszes fordulatok, akar kiszivarogtatasok utan, mint az egypartrendszerben. Bolcs vezetoink belattak hogy maskepp kell, es a jo vezer valtoztatott. Hanyadek.

Olvassatok ujsagot. Allami mobilceg, meg strategia lol. 40 mrd veszteseg. nem baj, majd a monopol MVM, az allami bank meg az adpbpl segitett posta megfizeti, egy remenybeli, 2018-2022-as nyereseg remenyeben. Micsoda luzerorszag.

950.000 eljarast inditott az apeh 2011-ben. mineden 3. adoalanzra jut egy eljaras.

Ebredjetek mar fel vazzer.

kamill77 2012.09.17. 13:56:34

@épészmérnök:

eszembe jut a stepfordi feleségek című film azon vetülete, hogyan is programozzák a férfiak a nőket...

természetesen analógiámba orbán és glenn lose már nem stimmel. bár ki tudja :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.17. 14:10:05

@von Putri:

Gondolom, sok újat nem mondok vele, hogy "kukorékoló endre" némileg nagyobb nyomot hagyott a magyar kultúrában, mint te, meg a te nyomorult prosztó fajtád együttvéve valaha fog.

Nem tudom, valami oka kell legyen, hogy a jobboldali kommentelők szignifikánsan ostobábbak és primitívebbek...

laci0011 2012.09.17. 14:11:43

@épészmérnök: Ha az index hazudik, akkor sajna én is.

laci0011 2012.09.17. 14:15:23

@téglagyár: Már megint sikerült meglépned,vagy a közgép-strabag közbenjárt érted.

turulpina 2012.09.17. 14:16:44

@Sir Galahad: tényleg baszod, de jól is megy minden.

A kollaboráns kurva anyád.

turulpina 2012.09.17. 14:18:23

@IDKFA: mitörtént, oszlatták az ótvar náci csürhét. Mi volt a gond ezzel?

Vagy kend is szobanáci?

laci0011 2012.09.17. 14:18:54

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A gyujtogatók mióta ellenzékiek?Sima köztörvényesek,hehe.A jogászkormányod gazdasági ámokfutását még a nemzeti alaptanterv is hozni fogja nemsoká...

turulpina 2012.09.17. 14:22:08

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Nem tudom, valami oka kell legyen, hogy a jobboldali kommentelők szignifikánsan ostobábbak és primitívebbek..."

Ez talán ott lehet gyökereztetve, hogy szignifikánsabb ostobább és primitívebb magyarjobboldali hívószavakra gyűlnek.

Félreértés ne essék, ami nálunk ma van magyarjobboldal (kdnp, fidesz, jobbik) néven fut, az csak úgy aránylik a valódi jobboldalisághoz, mint amennyire a csúti törpe kedvenc magyarfocija az igazi futballhoz.

laci0011 2012.09.17. 14:24:49

@Ludovikás Levente: Törjed inkább azon a buksidat,miért nem áll már a törzsgárda sem szóba buktorral?!Ennyien átlátnak a szitán amikor hülyére veszi őket?Kormányon produkálni kell,nem magyarázni.Na majd ellenzékben.

laci0011 2012.09.17. 14:27:34

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A jobboldali kommentelők a komenista keltető másodvonala.Az elnyomottak.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.17. 14:29:22

@turulpina:
Ezeken mindig rettentő sokat röhögök.

3 büfé könyvtár szakos gyurcsanyista morfondírozik az önnön intellektualitásán, és mit ad isten, ki is dobta 1 bites agyuk, a "mindenki hülye, aki mást gondol" megoldó kulcsot összes problámájukhoz.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.17. 14:33:07

@laci0011:
Értem.. Tehát ti demokraták jogosnak találjátok a 40 ezer emberre ráeresztett könnygázgránátos, gumilövedékes, kardlapozó Gyurcsány bérenc karhatalmista rohamot.

Mi "nem demokraták", viszont nem szeretnénk, ha azt a nyomorult bérretegő 200 tüntetőt bárki is bántaná.

Ez a különbség a ti demokráciátok, meg az az enyém között.
Te mindenkit megveretnél aki nem áll mögéd. Ennyit tudsz meg a neved, pont mint Gyurcsány apád.

mbenedek 2012.09.17. 14:34:49

Szerintem a kontrollcsoporton múlt hajdanán a sorkatonaság-eltörlés melletti szavazás is - még minidig sok jobboldali parlamenti képviselő szeretné visszaállítani... Akkor is a korábbi "szakmailag megfelelő" (a sorkatonaság fenntartása melletti) álláspontot cserélték le a "nép akaratából".

turulpina 2012.09.17. 14:38:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ez a te demokráciád, hazug képmutató szaralak:

static.nol.hu/media/picture/41/35/54/000543541-4764-625.jpg

Ezeket véded, és/vagy te is közéjük való vagy.

Ezekbe a szép elvtársakba tényleg kár volt a kardlap, könnygáz, gumilövedék, mert fel se fogták hogy miért kapják...

turulpina 2012.09.17. 14:42:20

@turulpina: még néhány szegény polgártárs, aki ártatlanul szaladt bele a gumilövedékbe, kardlapba, könnygázba 23-án.

ex-homar.blogspot.hu/2007/10/kpregny-az-mtv-szkhznak-ostroma-3rsz.html

BruceTheHoon 2012.09.17. 14:52:24

"Ha egy párt felismeri, hogy a tömeghangulat ellen megy, és ennek megfelelően korrigál, akkor az éppen a normális működés jeleit mutatja."

*Populista* párt normális működését mutatja. Normális párt nem enged az alapelveiből, hanem ha azokra nincs elég vevő/szavazó, akkor megbukik. A párt nem a bármi áron hatalomszerzés eszköze kellene legyen, hanem az alapelvek következetes képviseletéé.

... remélem, senki sem fogja erre azt kérni, hogy mutassak ma Magyarországon egy normális pártot, mert azt nem tudok.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.17. 14:59:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Tudom, hogy fáj, de pl ilyesmiket, mint egy mai Facepalm-díjas mandinerkomment:

"Hát én már annyira fel vagyok háborodva, hogy nemzeti létemre azt mondom:
Jöjjön és győzzön az iszlám. Szeretek sörözni ugyan, de lemondok róla, csakhogy ezt a liberálismocskot végre lemossuk,és a férfiak férfiak legyenek, a nők meg nők.

Azok a lotyók meg akiknek az önmegvalósitás netovábbja, hogy középvezetők lesznek egy multinál, húzzanak Brüsszelbe

Mellesleg én mint nőt (nem mint női testet!) le sem szarok egy olyan harmincas picsát akinek nincs gyereke. Sőt meg is vetem (kívéve ha nem tehet róla)" (allen99)

az életben nem fogsz egy ún libsibolsitól olvasni, azért ennyit adunk magunkra.
Buták vagytok baszki, az a gáz...

gigacherry 2012.09.17. 15:30:19

@téglagyár: És mégis mit építsünk az elpusztított liberalizmus helyett? Mi az, amitől annyira jó lesz nekünk? Talán liberalizmus nélkül szabadabbak leszünk, nagyobb biztonságban élünk majd?

laci0011 2012.09.17. 15:33:22

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A jogászkormányod már eleget dolgozott a tények meghamisításán,úgyhogy kereshetsz másik rugózni valót,hányan voltak és mit csináltak, ezt nem TE fogod eldönteni.1% igazságtartalommal kár erőltetni.Gyurcsányra meg kár lapátolni olyanoknak a szart akik a világ színe előtt alulmúlták,és még nincs is lefutva a dolog,mivel magyar emberek testi épségét is veszélybe sodorták,az örmények felbasztatásával.Buktor persze jó előre beetette a háziőrségét.Úgyhogy valamit is magára adó jobboldali konzervatív keresztény ember szégyelli magát az ország vezetője miatt!

laci0011 2012.09.17. 15:38:51

@Sir Galahad: Beszartatok a bérretegőktől,hol a kuruc virtus?A KÖZGÉP-STRABAG még nem csípi a szemeteket?!Az országvezető simicskacsicska jól feltöltődött?Van már új gyógyvarázsgombája?

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.09.17. 16:13:36

Szerintem kifejezetten hálásak lehetünk Varga Istvánnak, a megvilágító erejű butaság a leghatékonyabb mozgósító erő:

pezsma.blog.hu/2012/09/17/eroszak_a_hazban

Francekellregisztralni 2012.09.17. 16:27:32

@Poszt: " Ha egy párt felismeri, hogy a tömeghangulat ellen megy, és ennek megfelelően korrigál, akkor az éppen a normális működés jeleit mutatja."

Bizony, søt en ugy neveznem, hogy _demokracia_. Nincs az a kormany amelyik gondolatolvasas alapjan tudna arra kormanyozni amerre a nep menni szeretne. Tunteto (igazi) tomegek arconrohogese, meg othonmaradas megkoszonese az ami nem demokracia...

téglagyár 2012.09.17. 16:34:31

@gigacherry: a lenyeg hogy nem lesz szdsz es a rozsa.

IDKFA 2012.09.17. 16:43:53

@turulpina:

kinek hazudsz ilyenkor amikor pofátlanul kevered a széljobb tűntetőket az ellenzékiek szándékos szétveretésével... egyébként az intelligánciádat jól jellemzi a nickneved... nem baj lesztek ti még 17% alatt is...

gigacherry 2012.09.17. 16:55:34

@téglagyár: AZ a lényeg. Hogy mi lesz velünk, az már mindegy. Most aztán nagyon motiválttá tettél, hogy küzdjek a liberalizmus ellen.

turulpina 2012.09.17. 17:12:09

@IDKFA: "széljobb tűntetőket az ellenzékiek szándékos szétveretéséve"

Aki folyamatosan üzenget a széljobb szavazóknak (ez egy eufemizmus az ipari droidra), az mit csodálkozik, ha megjelennek a rendezvényén?

A nicknév-intelligencia összefüggés egészen pazar, látom, forrósodik a processzor, töki.

turulpina 2012.09.17. 17:25:07

@IDKFA: egyébként te _kinek hazudsz ilyenkor amikor pofátlanul kevered_ az orbán mocskos rendszerét elutasítókat bármilyen 17%-os párt szavazóival?

A buta droid paraszt agyadban csak ennek az egyszerűsítésnek van helye, miszerint a világ ballibekre, meg derék konzervatív faszöccsékre választható ketté, nemde, szobanácikám?

Sir Galahad 2012.09.17. 17:34:14

@turulpina: Ha én is olyan bunkó volnék, mint te, azt írnám, a te kurva anyádat.

Sir Galahad 2012.09.17. 17:36:00

@laci0011: Ezt most nekem szántad? Azt hiszed, én vagyok a Patásorbán személyesen, vagy mi? :)

NIPREDIL 2012.09.17. 20:19:49

Milyen érdekes olyik "jobboldali konzervatív polgár" stílusa... Remélem, azért Orbánisztánban sem kötelező mindenkinek.

márta)) 2012.09.17. 20:36:24

Na.Igen!Az "ilyen" és hasonló "fordulatoknak" amit most a fidesz "produkált" , szerintem a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja nem dől be, már nem.
Személyesen meg kell szólitani "embereket" s, azok kérdés nélkül mondják véleményüket.
Nem csak a "Varga féle" beszólásról, hanem úgy általában. Bocsánat! A negatív véleményüket a kormány politikáját, illetően.

márta)) 2012.09.17. 20:39:39

Fletót várom vissza,"

Bocsánat! El sem ment!!
:)

laci0011 2012.09.17. 23:41:06

@Sir Galahad: Bocs úgy látom nem TE voltál akinek szántam.Mégegyszer elnézést kérek.

Hótt Kuzin 2012.09.18. 08:19:47

Ebbe az egyébként meglehetősen intelligens írásba minek belekervni a végén a Közgépet? Mint a marxista kiadóknál a vörös farok? Vagy mint a viccbéli Móricka, akinek mindenről a pina jut eszébe?

Egyik sem túl hízelgő.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.20. 09:35:11

@Hótt Kuzin: "Ebbe az egyébként meglehetősen intelligens írásba minek belekervni a végén a Közgépet?" - szerinted is ciki az a sztori? :-)
süti beállítások módosítása