A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Így neveld a pártfogódat!

2012.08.21. 08:33 Carnivore

A hatalom fenntartásának fontos médiaeszköze az elhallgató propaganda következetes használata a viszonylag passzív választói többség körében (amelyet korábban már volt szerencsém bemutatni), egy elszánt kormánynak azonban gondolnia kell olyan okvetlenkedőkre is, akik önszorgalmukból méltóztatnak politikailag aktív polgárként viselkedni. Fene beléjük. Előlük ugyanis nem lehet egyszerűen elrejteni a valós híreket, több és drágább gondoskodást igényelnek: nevelésre szorulnak.

T. Miniszterelnök Úr és csapata korán felismerte, hogy a veszélyes és szeszélyes politikailag aktív rétegnek két fontos ismérve van: egyrészt elsöprő többségük általában az Internet szabad és színes (zavaros) információtengerében lubickol, vagyis nagyrészt onnan tájékozódik. Ez azonban előnyös is lehet, mert így esély nyílik a passzív „birkákétól” teljesen eltérő kommunikációs panelek betöltésére az etetőjükbe. (A kettős beszéd császára így brillírozhat: akár ugyanazon a héten adhat két, egymásnak teljesen ellentmondó üzenetet tartalmazó interjút, mindenféle negatív következmény nélkül.) Másrészt az aktív polgárok azok, akik jelentősen befolyásolják kevésbé tájékozott társaikat - így rájuk tényleg nagyon oda kell figyelni. A kérdés adott: hogyan lehetne őket is beterelni a karámba (értsd: kontrollálni, viselkedésüket kiszámíthatóvá tenni)?

Nyilván az a feladatunk, hogy megmondjuk nekik, mit kell gondolni aktuálpolitikai ügyekről (iránymutatás), kit kell gyűlölni (karaktergyilkosság) és kit szeretni (totemállítás). Ezeket ráadásul egyszerre kell elérni, hogy minden vágyat ki tudjunk elégíteni (értelmit, érzelmit egyaránt) és stabil világképet is össze tudjunk rakni rajongónk számára, amivel hozzásegítjük őt ahhoz, hogy eredményesen tudjon majd megvédeni minket közéleti vitái során. Csakhogy számolnunk kell azzal is, hogy a szavazók finnyásak egy kissé: nem szeretik, ha a szellemi muníciót közvetlenül töltik beléjük (szájbarágás). Azzal ugyanis megszégyenítve érzik magukat és könnyen közröhej tárgyává válhatnak egy társaságban („Mi van? Te vagy a kormány papagáj-kommandója?!”). Ezért segítségül kell hívnunk olyan véleményformálókat, akik – a hagyományos módszertől eltérően – nem hitelességük, intellektusuk („hiszen már Ő is megmondta”), hanem ötleteik miatt válnak hasznossá: amiket majd sokan fel is fognak használni saját vitáikban – és még hivatkozni sem kell a szerzőkre (remekül alkalmazható tehát a népszerű „CTRL Schmitt CTRL V” módszer). A szellemi termékek előállítói pedig épp ennek örülnek: így rejtenek el a közgondolkodásban olyan paneleket, amik igen gyorsan beépülnek és a rendszert is formálják. Háttérből irányítva, tudatosan, sunyin.

Tapasztalatok szerint e feladatra a legalkalmasabbnak eddig a bloggerek és a trollok bizonyultak: néhány gyenge próbálkozás után (pl. Deutsch Tamás, mint ismert közéleti szereplő leszáll a magasból az emberek közé és meglepő lazasággal osztja az észt – csúnyán megbukott) a kormánynak is be kellett látnia, hogy a „sunyi” politika sokkal célravezetőbb e tekintetben, mint a közvetlen tematizálás. A trollok (régi gúnynevükön: „bérkommentelők”) szerepe, hogy minden fórumon ott legyenek (hírportálok, újságok, blogok – mindenhol, ahol véleményezhetők a cikkek) és belekontárkodjanak egy intellektuális vitába. A közhangulat rombolása a látszat ellenére nagyon is fontos feladat: számtalan honfitársat el tud kedvetleníteni és tántorítani a rendszeres olvasástól, hírkövetéstől, az értelmes párbeszéd kezdeményezésétől (amikből aztán veszélyes politikai közösségek is formálódhatnának!). A zsoldos bloggerek alkalmazása már keményebb dió (intellektuális, írástudó emberek kellenek, ráadásul nem ingyen), viszont nagyobb eredmények is elvárhatók tőlük. Itt is láttunk példát kezdeti ügyetlenkedésekre (lásd: Napraforgó kamublog Ángyán József lejáratására, ami a kormánypárti MTI-nek végül csúnya vereséget hozott), azonban láthatóan gyorsan kezdenek belejönni a fiúk.

Ezt bizonyítja (s talán a jelenlegi legjobb példa) a Jobbegyenes nevű blog hirtelen jött sikere. Látszólag semmi különös nincs a sztoriban: az első bejegyzésből – ami a londoni olimpia idején íródott - az derül ki, hogy a Gyurta Dániel olimpiai győzelmétől politikai hasznot remélő kormány televíziójának ismert cselekedete ellen felerősödött hangokat kívánja megtörni: a gúnyolódó vagy felháborodó pribékeket gyorsan helyre teszi (magyarul: lehazaárulózza őket) és így rántja össze a jobboldali közösséget. De még milyen jól! Páratlan (mégis valahonnan ismerős…) demagógiájával és megkérdőjelezhetetlen sikerével jól tükrözi a Haza közállapotát: Gyurta Dániel „védelmében” lassan politikai mozgalommá szélesedik egy olyan bejegyzés, aminek valójában semmi más értelme nincs azon kívül, hogy nevén nevezze az ellenséget (pl. Magyari Pétert, az Index munkatársát) – így kielégítve a hívek körében "híresen" ritkán felbukkanó gyűlölködési igényeket. Tartalmilag pusztán annyiban különbözik egy közepes kurucinfós írástól, hogy szerzője a cikk végén a nemzetrontók lakcímének és telefonszámának nyilvánosságra hozatalától eltekint.

S hogy miért került ide ez a példa? Nos, ha jobban megvizsgáljuk a blogot és elképzelhetetlen sikeréből (értsd: a semmiből egy-két nap alatt 50-100 ezer rajongó!) véletlenül arra gyanakodnánk, hogy megrendelésre készült termékről van szó, akkor hamar beláthatjuk, hogy gyönyörűen megmutatja a gyakorlatban az Orbán-féle médiarendszer lényegi (térfoglaló és népnevelő) mechanizmusát. Lényege: eleinte (a kormányzás első éveiben) akadnak vitatható témák (nevezzük ezt most „részleges” sajtószabadságnak). Később egyre több „Orbán-axióma” (vagyis megkérdőjelezhetetlen, vitathatatlan „tény”) kerül be a rendszerbe, amelyek testet öltenek: így lesznek belőlük „totemek”.

totem.jpg

Nézzük a példánkon keresztül: Czene Attila (a Gyurta-botrány valódi főszereplője) egy totem – mert olimpiai bajnok. Mindegy, hogy ezen ügy kapcsán, mint államtitkár van jelen - és emberként ő is fecseghet ostobaságokat (mint minden földi halandó) vagy épp viselkedhet méltatlanul. Totem, tehát érinthetetlen. (Hasonló próbálkozás volt Matolcsynál, csak őt képtelenség volt szentté avatni - hiába próbálta T. Miniszterelnök Ura. Schmitt úrnál ezt majdnem sikerült elérnie - Czenénél pedig nyilván sikerült is, ő azonban politikailag súlytalan. Valószínűleg ez volt az első és egyben utolsó jelentős médiaszereplése - a totem-jelenség modellezésére viszont rendkívül alkalmas.)

És következzék a lényeg: az olyan totemek, mint Czene egyre többen és többen lesznek a jövőben, mivel egyre több Orbán-axióma születik, ami egyre több totemet termel ki és az ő segítségükkel tematizálják a közéletet (ez a térfoglalás része).

Amikor pedig többségbe kerülnek, akkor már nagyon nehéz lesz bármiről vagy bárkiről vitatkozni, hiszen ha totemről vitatkozunk, akkor automatikusan hazaárulókká válunk. Ilyen egyszerű és ördögi ez. Akinek tehát (most még) nem tetszik mondjuk a telefonadó, az még lehet tisztes állampolgár. De aki szót mer emelni az ellen, hogy Czene államtitkár, olimpiai bajnok (vigyázz! totem!) a remekül versenyző Gyurta Dániel olimpikon (vigyázz! totem!) szereplését úgy „szak-”kommentálja, hogy annak szándékosan politikai színezetet ad: az minimum hazaáruló/hazátlan. Teljesen mindegy, hogy ironizál vagy komolyan gondolja. Totemügyben nem ismerünk tréfát!

(Természetesen mindeközben az illendőség okán mindannyiunknak tudnia kellene, hogy valójában egy sportesemény szándékos átpolitizálása az, ami problémás - és minimum nem elegáns. Ahogyan a kritizálók-méltatlankodók politikai kirekesztésének szándéka sem.)

Tőkés püspök (vigyázz! totem!) hiába küld élő adásban Gyurta Dániel szereplése okán gratuláló SMS-t Czene államtitkárnak Erdély nevében, attól még Tőkés püspök nem = Erdély népe. Mert ő nem képviseli egymagában Erdély népét, maximum szeretné (ráadásul ottani elfogadottsága is relatív alacsony: csupán az itthon élő magyarokat tudja megtéveszteni azzal, hogy beállítja magát Erdély fő képviselőjének). Az önnön felkent Tőkés László tehát politikai önreklámot gyárt, kisajátít, ami politikailag ugyanannyira inkorrekt, mint a neki teret adó „köz”tévé és partnere, Czene államtitkár. A totem kritizálása pedig nem hazaárulás, hanem vélemény. Ami jó, hogy nem mindenkinek ugyanaz.

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

A KARD blog idén először vesz részt a Goldenblog szavazásán. Szavazatoddal támogathatod a munkánkat, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

81 komment · 2 trackback

Címkék: média politikai rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr674722408

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bullshit-generátorral írták Áder tisztavatási beszédét 2012.08.21. 17:10:38

Száztíz mondatból állt a szónoklat, ebből öt mondat megszólítás, kilenc mondat idézet, öt mondat töltelék és kilencvenegy mondat bullshit volt. A kilencvenegy bullshit mondat összesen százhuszonhárom darab közhelyet tartalmazott. * Íme a beszéd szövege...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.21. 10:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

outisz 2012.08.21. 10:38:22

kommentkatonák, előre!!!

sírjatok 2012.08.21. 16:14:00

ez most ilyen konteó?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 16:22:16

Azt nem teljesen értem, hogy ki a fasz ez a Magyari Péter, akinek a lejáratására felesküdött unblock az egész jobboldal, többtízmillió bérbloggert kifizetve.
Hogy mi a faszért kell 36 magyarázkodó, mosdató, ellenségkép kereső cikket írni, egy alapjaiban elbaszott, és valóban sértő iromány oltárán.

Ő a te saját önbejáratódott totemed, vagy mi ?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.08.21. 16:25:38

A trollnak semmi köze a bérkommentelőkhöz...

dr. Bubó 2012.08.21. 16:32:18

minden politikus bűnöző ! sztem lámpavas lesz a vége !

Ad Dio 2012.08.21. 16:40:37

10 blogból 7 balliberális, 2antiszemita/jobbios, 1 konzervatív.
10 kommentelőből 7 balliberális, 2 antiszemita és/vagy jobbikos 1 konzervatív.

Ez így van rendjén, ebben nincs semmi meglepő: a sajtó ilyen. A blog mint műfaj pláne liberális fellegvár, mivel itt sem a posztolónak sem a kommentelőknek nincs semmi felelőssége. Teljes a szabadság.

(Természetesen mindezek alapjául a magam józan paraszti esze és személyes megfigyeléseim.)

Ad Dio 2012.08.21. 16:41:46

Egy aprócsa észrevétel még: a Gyurta-szorinak a főszereplője nem Czene Attila, de még csak nem is Magyari Péter. Bármilyen meglepő: Gyurta Dániel. Ő az, aki jelenleg 200 mellen a világ leggyorsabbja, egy vérprofi sportoló, aki a 2012-es Londoni Olimpián e számban aranyérmet nyert. A sorban C.A. és M.P. előtt vannak még egyébként a sztoriban Gyurta családja, edzői, támogatói, szurkolói és csak aztán ez a két ember.

komolytalan samu 2012.08.21. 16:44:00

Szerintem ezt mellélődted.

A jobbegyenes inkább egy konszolidáltabb jobbikos termék mint fideszes. Különben direktebben nyalna a kormánynak (pénzért pláne), és nem Szegedi Csanáddal foglalkozna és főleg nem úgy, ahogy.

KG2000 2012.08.21. 16:44:54

Én a blogos definíciója szerint troll lennék, mert a (jelenlegi) kormányt jobbnak tartom, mint ellenzékét. De már ezt a viszonylag egyszerű definíciót sem sikerült megmagyaráznia a blogosnak, mert nem egészen vilgágos, hogy akkor a definíciója szerinti trollok kapnak pénzt a kommentjeikért vagy nem (én nem).Továbbá nyilvánvalóan a jelenlegi ellenzéki oldal hasonló kommentelőit is ugyanúgy kellene megítélni, na dehát akkor értelmes és logikus lenne a blogos írása, csakhogy az ellenzék sajna csak akkor tud uszítani, ha hülységeket ír. A logikus gondolatok unalmasak.

Egyébként nem sikerült végigolvasnom teljesen az írását, mert olyan unalmas volt. Ellentmondásba is keveredtem, mert ezek szerint nemcsak a logikus, hanem a nem logikus uszítás is unalmas az ellenzéki oldalról:)))))

Hohó60 2012.08.21. 16:46:30

Kösz a reklámot.

Üdv,

Jobbegyenes

Steppenwolf 2012.08.21. 16:47:53

@Before: Így van. Pedig nem nehéz utána járni, ha valaki nincs tisztában a troll kifejezés jelentésével. Ez nem ciki, az már igen, ha egy ilyen tudálékos, "megmondó" stílusú bejegyzésben lő mellé.
Mellesleg amíg napjában féltucat blogon olvasom ugyanazokat a "félázsiaizós", "csútitörpézős" előre megírt paneleket, amiket mindig olyankor dobnak be, ha normális mederben folyó értelmes vita alakul ki, addig felesleges a bérkommentelőket an block a gaz Zorbán köpönyegéből előbújoknak kinevezni.

KG2000 2012.08.21. 16:47:54

@Ad Dio: Azért az attól is függ, melyik internetes blogoldalról van szó. Antiszemita beköpések a szubjektív megfigyelésem szerint az indexen ritkák, mint a fehér holló (nem baj, csak megjegyzem).

Hohó60 2012.08.21. 16:52:22

@KG2000:

Hát apám, Te tényleg nagyon ráérhetsz, ha a ballib non-troll írkálóknál logikát akarsz felfedezni.
Nem érted a lényeget.
A jobbos kommentelő az a "troll", a liberrált kommentelő meg "demokrata", aki kifejti hasznos véleményét a társadalom káros jelenségeinek kiküszöbölése érdekében.

Steppenwolf 2012.08.21. 16:52:38

@KG2000: Mindenki troll, akinek más a véleménye, mint nekik.
És ezek ajvékolnak a sajtószabadságért, holott ha tehetnék, minenkit elhallgattatnának, Czenétől kezdve Gyurtán át a jobbegyenesig.

dr. Bubó 2012.08.21. 16:53:50

@Ad Dio: igen igen mert a félázsiai jurtákban nincsen NET...

ez már csak ijjen... de miért hívod SAJT ó nak a kommenteket ?

dr. Bubó 2012.08.21. 16:54:22

@Ad Dio: persze cserében a félázsiai dakotáknak van hitelből plazma...

radikalisviccek 2012.08.21. 16:57:02

...és akkor beszéljünk a magukat konzervatívnak/jobboldalinak beállító blogokról, amelyekkel a "demokratikus" ellenzék meg egy mdf-szerű hangot, egy bezzegjobboldali véleményformáló erőt próbál megalkotni. Ilyen a kard blog, a véleményvezér s még egy pár hasonló. Itt igazából elviekben jobboldali kiindulópontból kezdik el ugyanazt a szöveget mantrázni, amelyet a balközepes sajtó szokott.
A cél elbizonytalanítani a jobboldali értékeket követő embereket, "hiszen az a konzervatív blog is megmondta, hogy a Zorbán egy diktátor, a jobbik meg fasisztanáci".
Emellett ugye mosdatni azokat a baloldali szellemi méregkeverő műhelyeket és azok boszorkánymestereit - magyari, tótavé és a többi - akik arra, hogy a fidesz próbál rátelepedni minden nemzeti indíttatású büszkeségre, éppen a fideszre mutogatva próbálnak lejáratni minden ilyesmit.

Az ilyen blogok óvatosan választanak totemeket: például nem személyre szabottan kinevezik Magyarit totemnek, hanem a mindenkori szent szólásszabadság és egyebek mellett állnak ki az ilyen gyűlölettől bűzölgő irományok mellett. Ugyanilyen erővel kiállhatnának a kurucinfó mellett is, csak az nem a megfelelő irányba gyűlölködik ugye, szóval fuj-fuj.

Az ilyen blogok fő profilja tehát ezeknek a hangoknak az erősítése, valamint kicsit a "jobbszél" felől is segítenek elhatárolódni az egyszeri jobboldali választónak - hiszen ők tisztességes konzervatívok, csak nem közösködnek mindenféle fasisztákkal. Csak nem kívánhatják cigány polgártársaik üldözését, még ha sokszorosan körözött bűnözőkről is van szó.

Hiszen a bezzegkonzervatív az, aki elfogadja a liberális demokrácia játékszabályait kiindulópontnak, és mindig kicsit aggódva vizsgálgatja magát, hogy ugye nem nácult be. Mármint a liberális oldal szerint, ahol a "te náci!" azt jelenti, hogy "nem értek egyet veled, de sajnos igazad van, és mivel ezzel nem tudok vitatkozni, ezért megbélyegezlek".

tessék, kedves kardblog, konteó 2.0 :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.08.21. 16:58:31

Az "elhallgató propaganda" az mi fán terem, tessék mondani?

anyadmajma 2012.08.21. 17:00:32

@KG2000: Ezt ugyan ne szégyelld, ha én is a közé a 2-300 ezer ember közé tartoznék, aki jobban él a mostani kormány alatt, akkor én is nekik szurkolnék. De én ahhoz a 9.6-9.7 millióhoz tartozom, akinek rosszabb, és ahhoz a kevéshez, aki tudja, hogy az elmúlt két év miatt sokkal rosszabb lesz, és azt is tudja, hogy az elmúlt nyolc év miatt is szar lenne....

Amúgy meg, aki NOB alapszabálya miatt aki politikát kever az olimpiába, azt simán ki/eltiltják....... Ezt kéne tudni egy olimpiai bajnoknak, aki úgy látszik, erősíti az emberek előítéletét, hogy oda csak izomagyú idióták jutnak ki.......
Mondjuk, attól még le a kalappal az összes olimpiai meg vb érme előtt....

Ad Dio 2012.08.21. 17:00:47

@Steppenwolf: "Mindenki troll, akinek más a véleménye, mint nekik."

Ha nem fogadod el az érveiket - ad abszurdum a saját érveidet jobban találod - pillanatokon belül "veszélyesen ignoránsnak" minősítenek és kitiltanak.

A legtöbb balliberális blogon lehet anyázni, trágárkodni, zsidózni, magyargyűlölni ami belefér. Egyet nem lehet: konzekvensen felépített ellenvéleményt kifejteni. Akkor kivágnak. Mert az veszélyes. Igaz-e Vincent?
l

radikalisviccek 2012.08.21. 17:02:21

@Ad Dio: +1!
vincent engem is dobott. de balavány és az a gyáva tót dotoho is :) ezek ilyenek, na.

Steppenwolf 2012.08.21. 17:04:55

@Ad Dio: És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy csak balliberális blogokon lehet találkozni a kommentek szűrésével - gyengébbek kedvéért - cenzúrával. A jobboldali blogokat, vagy pl. a Mandinert következmények nélkül széttrollkodhatják a turbódemokraták.

Ad Dio 2012.08.21. 17:09:23

@radikalisviccek:

A Vincent olyan kínos volt, hogy balliberális vitapartnereim álltak kiértem (akikkel messze nem értettün egyet), tiltakozva az eljárás ellen (igen-igen, vannak ott is tisztességes emberek - köszönetem ezúton is).

Másnap a Vincent valami epikus szbadság-szabad sajtó-elnyomás-fujj-fujj szöveget posztolt. Gondoltam megkérdezem a véleményét az egy nappal előbbi kitiltásról az írás fényében. Nem fogod elhinni: megint kitiltott :).

Néha fura az élet.

Steppenwolf 2012.08.21. 17:10:10

@anyadmajma: Azogy neked ez az előítéleted, hogy minden sportoló izomagyú idióta, a zembereknek attól még nem feltétlenül ugyanez.
15 millió magyarról beszélni meg csak nektek politika, csak ti tudjátok görcsösen belemagyarázni a politikát, mert rettegtek attól, hogy Gyurta Dani, aki példamutató ikonná vált a társadalom szemében, ezzel is nemzeti összetartást próbálta erősíteni.

Ad Dio 2012.08.21. 17:13:38

@anyadmajma: Gyurta 15 millió magyarra gondolt az aranyérem átvételekor.

Hogy lesz ebből politikai állásfoglalás?

No_Fidesz_No_Problem 2012.08.21. 17:15:33

@Steppenwolf:

" A jobboldali blogokat, vagy pl. a Mandinert következmények nélkül széttrollkodhatják a turbódemokraták."

*

Egyszer majd próbálj meg turbódemokrataként trollkodni Török Gábor blogján.

Borenbukk 2012.08.21. 17:16:55

@Ad Dio: En talalkoztam mar par hozzaszolasoddal a blogszferaban. A "konzekvensen felepitett" nem tartozik azon kifejezesek koze, amik beugranak rolad. A "magyargyulolet" dobalasabol remekul meg lehet ismerni, az utodotteket. Aki Magyarorszagon a masik magyart magyargyulolonek nevezi, az olyan ergya, hogy nem nagyon erdemes foglalkozni vele.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.08.21. 17:20:37

@Steppenwolf: "Mellesleg amíg napjában féltucat blogon olvasom ugyanazokat a "félázsiaizós", "csútitörpézős" előre megírt paneleket,"

fasznak kellett a csútitörpének nekiállni félázsiaizni?

elmúltkétév!

Ad Dio 2012.08.21. 17:26:07

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"En talalkoztam mar par hozzaszolasoddal a blogszferaban. A "konzekvensen felepitett" nem tartozik azon kifejezesek koze, amik beugranak rolad."

Abban igazad van, ezt én nem vagyok hivatott megítélni. Aki buta az a saját butaságát okosságnak tartja és sose jön rá a tévedésére. Azért bátorkodtam ezt a kifejezést használni, mivel az egyik vitapartnerem ezzel védett a kitiltóm előtt. Szóval akkor korrigálom magam: van aki szerint még ha nem is kell velem feltétlenül egyetérteni, a mondandóm konzekvensen felépített.

Ad Dio 2012.08.21. 17:27:06

@Borenbukk: Elnézést, fenti komment Neked ment.

Steppenwolf 2012.08.21. 17:29:15

@No_Fidesz_No_Problem: Én nem Török Gábor blogjáról beszéltem. Törököt amúgy is nehéz lenne jobboldalinak titulálni.
Tudom, nektek az, mert nem állt be sorba egyszer sem egy egészséges diktatúrázásra vagy fasisztázásra, és apokalipszist sem vizionált.
Aki nincs veletek, az ellenetek...

Borenbukk 2012.08.21. 17:42:31

@Steppenwolf: Torokot nehez lenne nem jobboldalinak titulalni. Egy idoben a Fideszhez is kozel allt, de az egyre jobban eltavolodott tole. Btw.: en is jobboldali liberalisnak szamitok a vilag normalisabb felen.

Ringlósztár 2012.08.21. 17:43:19

Hát én 84 faszbúkos rajongót láttam, nem 50-100 ezret.
Nem értem.

Steppenwolf 2012.08.21. 17:48:49

@Borenbukk: Maradjunk annyiban, hogy jobboldali politológus aligha kapott volna annak idején megbízásokat az MSZP-SZDSZ kormánytól.

lfleto 2012.08.21. 17:54:37

@Hohó60: Hát az úgy van, hogy Gyurta Dániel világcsúccsal megnyerte az olimpiát (elég egzakt eredmény), majd köszönetet mondott édesanyjának, családjának és kifejtette, hogy az angollal szemben, akinek a helyszínen a többség drukkolt, neki az volt a morális fegyvere, hogy tudta, 15 millió magyar hajtja hátulról. Most már tudjuk, hogy nem 15 millió az a 15 millió, hiszen Aczél-Acsádi elvtárs, Tóta W. elvtárs, Magyari elvtárs (bocsánat, ő érte, nem ellene) és a többiek a Népszabónál, Indexnél (koránt sem mindenki), meg a blogolói körben nem hajtották, mert Czene Attila, olimpiai bajnok azt merte mondani, hogy sms-t kapott Tőkés Lászlótól is (aki mellesleg egy forradalom vezéralakja volt és simán megválasztott EP-képviselő, hogy Erdély is szurkolt). Az úgy van, ha valaki 15 millióra hivatkozik, jobbos volt olimpiai bajnokok támogatják és még a totem Tőkés László is, akkor arról már jogos társadalomkritika minden faszságot összeírni. Ott már nincs teljesítmény (világcsúcs, olimpiai arany), ott már felvethető, hogy 210 méteren veszített volna. És minderről Orbán Viktor tehet, meg a bértollnokai, ja és Horthy Miklós, Nyirő, Wass Albert, Plagi bá, meg mindenki más. Ott már nyílt fasizmus van, ahogyan itt írta valaki az olimpiáról, igaz csak hétköznapi fasizmus, de nyílt...

Egy bértollnok

Borenbukk 2012.08.21. 17:54:58

@Steppenwolf: Az SZDSZ mellett volt tanacsado. Valamint Solyom mellett, es publikalt a Heti Valaszban. Maradjunk annyiban, hulyeseget beszelsz.

Sir Galahad 2012.08.21. 17:56:44

Igen, szörnyű, hogy vannak jobboldali hangvételű blogok is. Biztos korbáccsal meg pisztollyal kényszerítették azt az 50-100 ezer rajongót, hogy olvassa... borzasztó ez a diktatúra, na.

angyalföldi partizán 2012.08.21. 18:05:19

@Ad Dio: meg Varánusz meg Brendel...,a sor szinte végtelen az Index megmondó bloggerjeinél.ezért tartom sokkal többre Gréczyt, plusz egy-két blog.olyan amilyen,de nem töröl minden ellenvéleményt,pedig kap rendesen,néha én szégyellem magam.persze bejátszhat nála az az ominózus picsánrugás is a sajátjaitól,de ez most mindegy.ha még azt is leírna a tisztelt posztos ,hogy a ballib kommentek csupa szív és báj a jobbosoké meg smirgli és tüske,akkor lenne kerek ez az egész iromány. hopp, majdnem elfelejtettem...,természetesen a humort se értik.

Lajosforras 2012.08.21. 18:06:08

nem egészen értem,miért kellett akárkinek is gyurta danit belekeverni bármibe is. igen,nyert olimpiai aranyat,mindjárt világcsúccsal. erre jönnek a médiatrollok a nyilatkozataikkal,onnan egyenes az út a blogvilágba. elsősorban azt kellene izzó szeneslapáttal pofáncsapni,aki minden különbözősége ellenére összeköti gyurta teljesítményét bármi mással,mint hosszú évek kitartó munkájával. aztán nem észrevenni,hogy maga mellé emelte az összes magyart azzal az egy mondattal,mi több,ezt kiforgatni szerintem további diagnózis nélküli beutaló az opniba, nemhogy egyáltalán nyomtatásban meg kellene jelennie. és ebben a jobbegyenesnek maximálisan igaza van.
ezen kívül magyarit meg nem kell annyira védeni,mert orbitális faszság volt a részéről ezt a bejegyzést megejteni,igya meg a levét aztán legközelebb gondolkozzon,mielőtt ilyen ökör módon hozakodik elő azzal,amiben végülis van némi igazsága. ott és akkor minden gyurtáról szólt-joggal-kár volt a többi szorgalmast belekeverni. nem kell a másik blogot fikázni azért,mert újságíróként elkövetett egy alapvető marhaságot.

Hohó60 2012.08.21. 18:13:23

@lfleto:

Bocs, de sztem nem vetted, hogy soraim iróniát tartalmaztak... Én azok közé tartozom, akik örülnek annak, hogy a 15 millió magyar egyikeként tolhatták előre Gyurta Dánielt, meg az összes többi magyar sportolót. És aki nem örült annak, hogy a román tornászcsapat felét Traian Kovacs, meg Diocletian Nagy néven láthattam. (A nevek kitaláltak, mert már nem emlékszem rájuk, de a jelenség sajnos valós.)

Ad Dio 2012.08.21. 18:14:42

@Lajosforras:

Ezzel teljesen egyetértek. Az csak a baj, hogy nem EGYMÁSNAK estek ezek az okostojások, hanem nekünk meg a Gyurtának.

A kormány igyekezett sütkérezni a sikerben. Ok, ez nem helyes. Viszont erre nem az volt a válasz hogy: "ejnyebejnye ez bizony elsősorban az olimpikon sikere, másodsorban meg az EGÉSZ országé, úgyhogy MI balosok kikérjük magunknak stb stb." Nem. Ehelyett nekisünk a Gyurtának, kiröhögtetjük az egész olimpiát, relativizálgatunk, humoroskodunk, majd amikor senki sem nevet, kitaláljuk hogy minden jobboldali olyan sötét hogy a humort sem érti.

lfleto 2012.08.21. 18:21:45

@Hohó60: Én kérek elnézést. Nem válaszolni akartam, csak a Te bejegyzésed ihletett írásra. Ajánlom figyelmedbe az Olimpia kapcsán írt (már nem tudom, melyik blogon), mindennapi fasizmusról szóló posztot. Na az a csúcs, nem Tóta, bár Aczél elvtárs szinte űberelhetetlen. Még van pofája ezen poszt szerkesztőjének trollkodásról írni, miután pár haverjával együtt egy egyértelmű nemzeti sikerélménybe rondítottak bele. Lehet nem szeretni a nemzeti oldalt, lehet valakinek véleménye a kormányról, a magyar történelemről, minden másról, de egy liberális demokráciában az azért elvárható, hogy a világcsúccsal elért olimpiai aranyakat ünneplik, nem pedig káros társadalmi jelenségként definiálják csak azért, mert a bajnok nem az ő politikai oldalukhoz tartozik és kormánytagok is drukkolnak neki, amit egy közpénzből finanszírozott médium be is mutat. Ez aztán tényleg skandallum. Innen eljutni a fasisztázásig, meg a bértollnok jelenségi meg vicc. Aki ezt produkálja, minimum nem ebben a világban él.

Lajosforras 2012.08.21. 18:30:26

@Ad Dio: a baj az,hogy nem maguknak estek. aki ekkora szellemi nyomorban él,hogy csak gyurta hátán,ott is csak jégcsákánnyal képes bejutni a a rivaldafénybe,inkább ugorjon ki az ablakon,mindenkinek jót tenne vele,de az újságírásnak és a sportpolitikának a legjobbat. ez vonatkozik a politikára,jobb-baloldali médiára egyaránt.

magyar ember teli szájjal 2012.08.21. 18:50:36

Én általában troll vagyok, de még csak kitiltatni sikerült magam, pénzt keresni nem. Várom a tippeket.

Hülyeség, ha fájna 2012.08.21. 18:51:58

hűűű én is magara ismertem ám! Régebben bérkommentelőnek hívtak ma trollnak! Wow! Tekintsünk el tőle, hogy régebben nem kommenteltem és a két fogalom köszönő viszonyban nincs egymással.

A cikket sem sikerült végigolvasni, annyira unalmas és zavaros, de mint rendes trollt ez úgysem zavar hiszen write-only üzemmódban működöm.

Talán, ha nagy leszek talán még blogger is lehet belőlem - mint a cikk szerzőjéből - mert a hivatkozott jobbegyenes cikket amin hosszasan rugózott meg ő nem olvasta, vagy másikat olvasott és összekeverte.

Ennek bizonyosan a zóóóórbán a zoka, mert annyira rossz médiatörvényt hozott össze, hogy rántotthúsország amely ma már nem köztársaság - ájrópasegiccccs - netes pöcegödrében egy újságíró a zindexnél megírhatja a véleményét majd erre aztán valaki más akinek nem tetszik létrehozhat egy blogot és abban megírhatja, hogy hüüüüje vagy Peti. Aztán Petike kollegái meg odatrollkodhatnak a blogba - vö. zindex bértrolljai izé kommenterei.

Hát ez tényleg hallatlan! Mit hallatlan, egyenesen a diktatúra a nácizmus maga!

Borrrrzasztó ebben az országban amióta a zóóórbánék vannak még egy rendeset rettegni sem lehet, pedig tényleg készen áll a becsomagolt bőröndöm, de komolyan!

Nos remélem legalább annyira zavarosan és unalmasan sikerült megfogalmazni a véleményem - amit persze személyesen a központból kaptam, irányelvként - mint amennyire post volt, mert igyekszem felnőni a nagyokhoz...

Anti Anyag (törölt) 2012.08.21. 19:03:53

Ja. a kurucinfo sikere pedig az, hogy sok a náci.

Egyszerűek vagytok mint a faék, nem véletlenül lett a hatalmas ballib médiából mára az ami.

És az index blogok is elég erőltetettek és szánalmasak, tele álproblémával.

tbb 2012.08.21. 19:27:41

Joggal aggódsz, mert a karaktergyilkolás és totemállítás valóban nagyon hatékony módszer. A libsiknek is milyen jól bejött. Nem szégyen tőlük eltanulni. És akkor a fagyi visszanyal.

2012.08.21. 20:20:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Egy frászkarikát volt sértő, a legjobb humoreszk volt,amit az utóbbi időben olvastam. Kizárólag gyakorló elmebetegek nem bírják értelmezni helyesen.

2012.08.21. 20:23:48

@Ad Dio: Úgy, hogy ez a kifejezés foglalt. Sajnos. Ha azt mondta volna, hogy "minden magyarért", akkor senki sem gondolt volna Antall József veretes mondataira.

Ad Dio 2012.08.21. 20:29:42

@iii:

Egy blogon kifejtettem, most nem akarom szétoffolni ezt vele, de a "humor" egy stilisztikai fogalom, ami merőben az ízlés kategóriához köthető. Így ex-catedra kijelentésektől érdemes tartózkodni. Nincs olyan norma ami alapján a humorosság mérhetővé tehető lenne.

Segítségül hívható viszont a statisztika. A blogokon kb 10:1 arányban NEM találták viccesnek a cikket. A többség egyenesen sértőnek vélte. A való életben az arányt még erősebbnek találtam (ritkán futok össze indexes újságírókkal - lehet ez a baj).

Szóval attól mert neked tetszik egy irány, még el lehet gondolkodni azon hogy nem MINDENKI MÁS idióta ha szembejönnek az autópályán.

shwarcz bácsi 2012.08.21. 20:30:39

mi a szar van itt ?
ballib, libsi, libsibolsi, náci, hazafi, erdély népe, stb stb... ?
pár kérdés :
látott e, ismer e valaki szegény politikust?
megkérdezte e valaha bárki is egy politikustól, hogy mégis miből gazdagodott meg ?
hogy van nekünk milliárdos miniszterünk?

" négyes metró " hány kib@szott éve épül már, és még meddig fog? tudja valaki mennyibe van már?

és a kedvencem. ÜGYNÖKTÖRVÉNY , a keresztényszociálispolgáridemokratahazafikommunistakurucfasisztaliberálisradikáliskonzervativájtatos felfogás szellemében mikor lesz már nyilvánosságra hozva ? ügynökök,papok, kurucok, hazafiak, radikálisok, liberálisok. kit néztek hülyének, és meddig még?

hol a vége fiúk?

Ad Dio 2012.08.21. 20:30:51

@iii: Ki foglalta le? Lemaradtam valamiről?

2012.08.21. 20:35:30

@Ad Dio: Én nem vezettem statisztikát, de sajnos nincs igazad, a humorérzék nem dönthető el statisztikával sem.

Az, aki egy szemmel láthatóan humoros szöveget szó szerint vesz, az egyéb aljasságra is képes. Magam részéről szétröhögtem magam rajta és csak reménykedem, hogy Gyurta Daninak is tetszett.

is 2012.08.21. 20:37:15

@Anti Anyag: hívhatod ahogy akarod, nyilván a lokális többséghez tartozni kurva jó érzés, de az országon kívülről nézve egy törpe minoritás ez a 2,5-3 millió ember, akinek az elmúlt 10 évben elment kb. a teljes józan esze, ellenségképekből, és azok gyűlöletkétpercéből él.

is 2012.08.21. 20:40:16

@Ad Dio: A blogokon kb. 10:1 araányban vannak, olyanok, akik a középiskolai magyar nyelvből elégtelent érdemelnek, úgyhogy ez stimmel. Egyszerűen nincs meg a szellemi képességük, hogy felismerjenek stílusokat, viccet meg csak a:)-ből veszik észre. Namost hadd ne kelljen már a maradék 10%-nak is a kulturális pocsolyában fetrengeni melletük. Ugyanez közgazdaságtanból. Köszi szépen.

Ad Dio 2012.08.21. 20:42:29

@iii:

"Én nem vezettem statisztikát, de sajnos nincs igazad, a humorérzék nem dönthető el statisztikával sem."

Tévednék ha ezt állítottam volna. De nem állítottam. Csak azt, hogy "segítségül hívható".

Ezt is kifejtettem ott. Zanzásan: ha ez a Magyari újságíró, akkor szakmájához tartozik hogy tudja, egy-egy írása mit fog kiváltani az olvasóból. Ha azt állítja, hogy humorosat akart írni, de ahelyett hogy nevetnének, az emberek nagy többségében sértőnek találják, akkor a hiba mindenképpen az ő oldalán van. Akár úgy hogy tényleg elszámolta magát (szakmai hiba), akár úgy, hogy hazudik a célt illetően és valójában nem humoros írást akart csinálni, hanem ironikus-provokatív-sértő dolgot.

Na ERRE felhasználható a statisztika.

is 2012.08.21. 20:43:57

@Ad Dio: Egyébként, ha kutlura, meg tudomány ügyben szerinted az a mérvadó, hogy a többségnek mi tetszik, akkor egyél szart. Egymilliárd légy nem tévedhet.

És akkor a kedvedért, nehogy komolynak vedd: :).

Ad Dio 2012.08.21. 20:44:01

@iii: Énkérekelnézést (meg a többiek 9 a tízből akik szintén :) ).

Ad Dio 2012.08.21. 20:47:42

@is: Még egyszer.

A humor az ízlés világához tartozik. Itt ha nagyon sokszor és nagyon sértőn is írod le a véleményedet, akkor sem lesz igazabb. A kilencnek a tízből megvan a szuverén joga az ízléséhez. Épp úgy mint a tizediknek.

Amihez nem sok jogalapja van a tizediknek, az a másik kilenc becsmérlése.

Liberális demokrácia. Tolerancia. Következetesség. Csak kulcsszavasan.

Ad Dio 2012.08.21. 20:51:21

@is: "Egyébként, ha kutlura, meg tudomány ügyben szerinted az a mérvadó"

Ez a cikk se nem kultúra sem nem tudomány. Ez újságírás. Itt nagyon is számít a hallgatóság. Jól is néznénk ki ha nem számítana.

2012.08.21. 20:55:38

@Ad Dio: Nem, ez tévedés. Legfeljebb nem lesz sikeres, de humorügyben nem a többség számít, ahogy ízlés és helyesírás ügyben sem. Utóbbiban például 10-ből 9 képtelen a szabályokat betartani, ettől még azok léteznek és betartandók. Egy festmény vagy egy vers könnyen lehet, hogy teljes elutasításra talál a közönségben, attól az még lehet zseniális.

Azokban a bizonyos tiltakozó bejegyzésekben nyomát sem találtam az érveknek, kizárólag a mocskolódás ment.

De egyébként vannak mellette szólók is, akik félreértik, pl. a gépnarancson: "Magyari azt a fellengzős hozzáállást karikírozza, mely alapján ez a privát világcsúcs 15 millió magyar és Magyarország sikere. Merthogy valójában nem is." gepnarancs.hu/2012/08/gyurta-es-a-nemzet/

Abszolút nem erről szólt Magyari cikke, nekem eszembe se jutott erre gondolni. Ez a szerző is elismeri, hogy ez tévedés, a bevezetőből kiderül.

2012.08.21. 21:05:19

@Ad Dio: Még egy picit ragozom, aztán abbahagyom. Én szerintem Magyari cikke éppen hogy Gyurta sikerét emeli ki és kigyúnyolja az öntelt, kihaénnem, fotelból sportoló magyar sülttahót. De ez a humoreszk olyan mint egy jó vers: nem adja meg könnyen magát és sokan, sokféleképpen értelmezhetik.

Ad Dio 2012.08.21. 21:06:37

@iii:

"Egy festmény vagy egy vers könnyen lehet, hogy teljes elutasításra talál a közönségben, attól az még lehet zseniális. "

Csakhogy ez nem festmény és nem vers. Nem műalkotás. Ez egy "újságcikk". Szakma. Meglehetősen "egzakt". A többit már leírtam. A helyesírás nem jó párhuzam, mivel ott igenis VAN norma. Itt nincs. Az ízléséhez mindenkinek joga van.

Találkozik egy jelenséggel és hoz róla egy ízlésítéletet. Sem Neked sem senki másnak nincs jogalapja ezt megítélni. Ő sem teheti a Tieddel.

Én csak annyit állítok, hogy egy újságíró mindenképpen hibás egy ilyen helyzetben. Vagy szakmailag vagy emberileg. A szakmai hibát az újságírás világában helyreigazító/elnézést kérő cikkel illik kezelni. Jelen esetben nem ez történt, hanem épp az ellenkezője. Ergo vagy egy újabb szakmai hibát látunk, vagy annak ékes bizonyítékát, hogy nem humoros írás készült, hanem bizony politikai töltetű ironikus geg, ami bizony mint az ilyen mindig bántani, sérteni igyekezett egy bizonyos kört a közepén a "megszólítottal", jelen esetben Gyurta Danival.

2012.08.21. 21:08:12

@Ad Dio: Tévedés. Ugyan cikknek emlegetem én is, de ez egy humoreszk. Újságban szoktak ilyenek megjelenni.

Ad Dio 2012.08.21. 21:15:51

@iii: Nézd, én nem bánom ha nem győzlek meg, nem célom. Szerintem rossz irányba megy el a blog. Ezeket már kitárgyaltuk ott és akkor.

Szerintem ez a Magyari ezen cikke alapján egy szakmailag csapnivaló újságíró.

2012.08.21. 21:19:03

@Ad Dio: Azt nem tudom, másra nem emlékszem, hogy mit írt, de ez egy olyan írás, amin még 10 év múlva is röhögni fogok.

Hohó60 2012.08.21. 21:24:26

@lfleto:

Azok a szerencsétlen elmebetegek, akik a mai viszonyok között náciznak, meg fasisztáznak mindent és mindenkit aki nem tetszik neki, nem is tudják mit beszélnek.
Tulajdonképpen nem is kell, nem szabad őket komolyan venni, a trágár jelzőket egyszerűen az általuk elképzelt "nagyon rossz" szinonimájaként használják, hajlamosak megbélyegző jelzőiket bármire ráfröcsögni a nyári záportól a kukacos cseresznyéig. Eltorzult lelkiviláguk foglyaiként nem képesek azonosulni a valósággal, saját magukat és törpe klikkjüket rémképekkel kondicionálják. Nekik szükségük van a fasizmus rémképének folymatos napirenden tartására.
Ami engem elszomorít, az egyrészt az, hogy ezen selejtes eszmék hordozói valamiféle erkölcsi magaslatba képzelik magukat a normalitással szemben, és a hallgatag többség némán tűri, ahogyan a szélsőségesek terrorizálnak bennünket. Másrészt pedig a legtöbben közülük jó pénzért szellemi fertőznek, mert bár hihetetlen, de egész jól meg lehet élni napjainkban a bérrettegésből.
Erre mondták eleink keserűen, hogy nekünk még internacionalistából (kommunista, liberrált, anarchista, stb...) is csak a legalja jutott.

Ad Dio 2012.08.21. 21:24:49

@iii: És ezt én tiszteletben fogom tartani. Ahogy eddig, úgy most és eztán sem foglak ezért minősíteni. Te se tedd ezt velünk a tízből többi kilenccel. Ok?

2012.08.21. 21:28:05

@Ad Dio: Nem engem kellett volna tiszteletben tartani, hanem Magyari Pétert. 10-ből 9-en.

Ad Dio 2012.08.21. 21:47:34

@iii:
Nem.

Én úgy ítélem meg, hogy Magyari hibázott. E cikk alapján egy rossz újságíró. A két feltételezés közül - az elmulasztott elnézéskérés mián - a magam részéről hajlok a rosszabbra, vagyis hogy direkt provokált a cikkel. Így viszont nincs mit tiszteletben tartani. Kérjen bocsánatot a hibá(i)ért, és el van sikálva az ügy. Részemről hiszek az újrakezdésben.

A Te - velem nem egyező - ízlésítéletedet lehet csak toleráns módon elfogadni.

2012.08.21. 21:52:09

@Ad Dio: Ismétlem, ez nem cikk, humoreszk. Humorban meg nem ismerünk tréfát. Már a második mondatból kiderül, hogy vicc.

Azért kérjen bocsánatot, mert te semmit nem értettél meg belőle? Ne vicceljünk már. Ady fekete zongoráját is hányan támadták anno. Nem volt igazuk. Elmagyaráztam az imént, hogy kell értelmezni. Talán kellett volna annyit feltételezni a másik emberről, hogy nem hazaáruló népellenség és akkor könnyebben ment volna a feldolgozás.

Ad Dio 2012.08.21. 21:56:13

@iii: "Elmagyaráztam az imént, hogy kell értelmezni."

:))) szerintem ez jó végszó. És nem mellesleg humoros is, nem gondolod?

nb. én nem feltételezek senkiről semmit előre. A tetteket minősítem. Amúgy nincs TV-nk, nem hallgato rádiót, a cikket minden előzetes információ nélkül olvastam. Ez lett a véleményem.

És nagyon szépen kérlek ne hasonlítsd össze ezt a Magyarit Adyval. Még viccből se :))).

Ad Dio 2012.08.21. 21:57:02

@iii: Nehéz dió ez a tolerancia, nemdebár?

2012.08.22. 08:45:51

@Ad Dio: Valóban. Nehéz dolog a másikat nem hazaáruló féregnek tartani.

Ad Dio 2012.08.22. 09:57:37

@iii: Én nem találom nehéznek. Azt gondolom még sem írásban sem szóban nem használtam ezt a kifejezést.

2012.08.22. 10:19:35

@Ad Dio: Nem is rád gondoltam, hanem arra a 10-ből 9 kommentelőre (de legyen csak 5), akik hasonlókat írtak róla.

Egyébként meg nem humoros, hogy egy mű mondanivalóját el kell magyarázni, van ilyen. Aki kicsit is elfogulatlan, már a második mondatból tisztában lehet azzal, hogy ez egy humoreszk, egy paródia, ami tkp. egyáltalán nem Gyurtáról szól.

"Nyilvánvalóan kiválóan csinálja Gyurta Dániel, látszik, hogy ért hozzá, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokat is gyakorolja."

Ember, hát üvölt erről, hogy vicc.

Nem Adyt és Magyarit hasonlítottam össze, hanem a két esetet, amik analógok.

Ad Dio 2012.08.22. 10:27:16

@iii:

"Egyébként meg nem humoros, hogy egy mű mondanivalóját el kell magyarázni, van ilyen."

Nem. Nem kell elmagyaráznod semmit. Téged erre senki nem kért fel. Neked egyetlen dolgod lehet ebben a helyzetben: elfogadod szépen toleránsan a másik 9 veled nem egyező véleményét. Nem kell egyetértened velük, de el kell fogadnod.

2012.08.22. 12:04:34

@Ad Dio: A fene nagy toleranciabajnokok miért nem tudták elfogadni Magyari Péter véleményét?

Engem nem kell felkérni, hogy elmagyarázzam. Ha megengeded, nekem is van ehhez jogom. Másnak meg joga van arra, hogy befogja a fülét.

Én természetesen elfogadom, hogy nekik ez a véleményük, mi mást tehetnék, ettől még én őket humortalan, földhözragadt embereknek tartom.

Nem sértettek itt meg senkit, ők sértődtek meg. Ilyen alapon óránként lehetne oda-vissza bocsánatot kérni. Ha akarsz sértőt olvasni, akkor itt van Balavány cikke Istvánról, na az sértő és direkt az. Ennek ellenére nem gondolom, hogy neki bocsánatot kellene kérnie bármiért is. Neki ez a véleménye Szent Istvánról, én meg nem értek egyet vele, oszt jónapot. Ez a tolerancia és nem az, amit te képzelsz annak.

Ezek a toleranciabajnokok ma ugyanúgy elítélnék József Attilát istenkáromlásért, bíróság elé citálnák Adyt, mert megsértette az egyházat. Hál istennek, ettől már odább vagyunk.

Ad Dio 2012.08.22. 12:22:14

@iii: "Engem nem kell felkérni, hogy elmagyarázzam. Ha megengeded, nekem is van ehhez jogom. Másnak meg joga van arra, hogy befogja a fülét."

Persze. Csakhogy Te nem "véleményt" mondtál, hanem azt állítottad hogy "elmagyaráztad" az adott dolgot. Ezzel azt a hamis képzetet keltetted, mintha valami racionálisan levezethetőt állítanál, ami evidens vagy valami evidenciából szigorúan logikus következtetésekkel levezethető.

Holott egyedül az evidens, hogy ez itt egy ízlésítélet, ami nem vezethető le racionálisan sehonnan. A Te véleményed szemet sem előbbre való mint bárki másé. Tolerancia. Érted?

"Nem sértettek itt meg senkit, ők sértődtek meg."

Ez a Te véleményed, amivel mások - sokan - nem értenek egyet. Jogod van ezt állítani, másnak joga van nem egyetérteni, mindenkinek ajánlatos a másik véleményét tiszteletben tartani.

"Ezek a toleranciabajnokok ma ugyanúgy elítélnék József Attilát istenkáromlásért, bíróság elé citálnák Adyt, mert megsértette az egyházat. Hál istennek, ettől már odább vagyunk."

Megtudhatom ezt miből kiindulva állítod?

Ad Dio 2012.08.22. 12:25:28

@iii: "A fene nagy toleranciabajnokok miért nem tudták elfogadni Magyari Péter véleményét?"

Miért, mi a véleménye Magyari Péternek?
süti beállítások módosítása