A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Balfenék, jobbfenék

2014.10.13. 13:29 outisz

Most az önkormányzati választások másnapján nyilván a baloldal újabb bukásáról, a fidesz sikeréről, esetleg az átszabott választási kerületek hatásáról … (Debrecenben 3 különböző választókerületi jelölt szórólapját dobták be egy postaládába, de még a fidesz saját újságjában is hibás térkép jelent meg az új - elég kacskaringós - körzetekről) írnak. Írhatnék a Jobbik előretöréséről, hogy mennyire jobb vagy baloldali szavazók pártoltak át a náci oldalra… Írhatnék arról, hogy merre tovább Magyarország, majd biztos fogok is…

...de hát jó reggelt! Az élet megy tovább, és most olvasom a hvg.hu-n, hogy a fenntartható fejlődés bizottságának napirendjéről a fideszes alelnök levetette Kishantos, és a parlagfűre elkülönített pénzek lenyúlásának ügyét. A bizottság nagy arányban megszavazta a dolgot, forog tovább a gépezet.

Szóra sem érdemes. Ma is hülyének néztek minket egy kicsit, cserébe mi úgy is viselkedünk. Igaz hogy Kishantos ügye bejárta az európai sajtót, minket, magyarokat ez alig érdekelt. Illetve bocsánat. Akit érdekelt, az már agitált, veszekedett, be is rekedt mára. Akit meg nem, az otthon maradt. Ahogy az index írta, a fenekével szavazott a nép. Nem, a nép a fenekével mást szokott csinálni. Az igaz, hogy nem kevésbé büdöset, mint a mai napi politikai élet, de a két dolog mégsem ugyanaz. Attól ugyanis, hogy a nép, úgymond a fenekével szavaz, Bencsik János, a fent említett bizottság kománypárti alelnöke még simán kihúzhat számukra két piszkosul kényelmetlen ügyet a politikai életből. És ki fognak húzni holnap is, meg azután is, meg azután is, egészen addig, amíg a nép a fenekével szavaz.

Csak azt tudnám, aki a fenekével szavaz, az pontosan hogyan? Itt is van bal-fenekű, és jobb-fenekű szavazó? (Moldovától nem szó szerint: “Olyan szegény, hogy még a segge is két darabból van”.) Vagy teszem azt, az első fenék szavazó emléklap helyett emlék wc papírt kap? Aki meg még sosem szavazott a fenekével, az a szűz fenék-szavazó? És ami a legjobban érdekel, két választás között, például egy ilyen fent említett szóra sem érdemes napi eseménykor - hol van a fenék-szavazó feneke? A fején?

Csak tisztánlátás végett: nem akarom, hogy bárki a baloldali pártokra szavazzon, nem azért vagyok dühös, mert a népi nihilizmus miatt most (is) elbukott az mszp meg a dk meg a többi. Nem. Én nyíltan felvállalom, egy civil összefogásra szavaztam (nem pesti vagyok). A szavazatom nyilván ment a levesbe, ezt már akkor is tudtam, de él bennem a remény. Egyszer a fenék-szavazók még meg fogják dönteni ezt a végtelenül elhasznált baloldalas-fideszes hatalmi tömböt, és akkor borulni fog a bili.

Csakhogy minél több a fenék-szavazó, annál nagyobbra nő az a bili választásról választásra.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

29 komment · 2 trackback

Címkék: érdektelenség választás? magyar demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr546786933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tettestársak 2014.10.13. 23:30:54

Tisztelt ellenzék! Önök tettestársak. „Ha Magyarországon ma jogállam volna – ahogy már nincsen az –, akkor a beépítést nem lehetne megtenni.” (Karácsony Gergely, immáron Zugló polgármestere az Élőlánc a Városligetért tüntetésen, 2014. október 10.) K...

Trackback: Hattyúdal 2014.10.13. 15:00:39

A rendszerváltozás masszív hazugságait rejtő lomblevél mára esett le teljesen. A demokrácia első 20 éve arról szólt: a baloldal és a jobboldal versengett ki a nyugat jobb tanítványa, ki a szakértőbb, ki képes hűebben teljesíteni a nyugat parancsait. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2014.10.13. 13:52:11

Valakicsináljonmárvalamit!!!!!-jellegű poszt.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.13. 14:32:40

Annyit tennék hozzá, hogy ha ez a fajta "érdektelenség" a Bereznay András-féle írásban
www.kibulizottorszag.net/
foglalt megfontolásokból származna (most nem abból származik), az persze új minőséget teremthetne a rendszer legitimációjának ügyében. Hogy akkor mi lenne, nem tudom, gyanítom, még András sem tudja :-) Persze a mostani szabályok szerint ha egy ember szavaz körzetenként, az is érvényes. Csak hát mit is jelentene az!

freehckr 2014.10.13. 14:42:14

„Egyszer a fenék-szavazók még meg fogják dönteni ezt a végtelenül elhasznált baloldalas-fideszes hatalmi tömböt, és akkor borulni fog a bili.”

Gondolod?! Most pontosan mi akadályozta őket, hogy borítsák a bilit?! :)

Nem lesz itt semmi véleményem szerint. Akinek egy csöppnyi esze van a dolgokhoz, és átlátja mi történik ebben az országban, az már elment külföldre, vagy éppen készül távozni. Pont azokról van szó, akik tehetségük, képzettségük és rátermettségük, nem utolsó sorban életkoruk miatt alkalmasak lennének a jelenlegi félkegyelmű/félművelt/kontraszelektált politikai elitünk lecserélésére. Akik pedig bár mennének, mert valamilyen szinten látják mi a különbség egy nyugati típusú piacgazdaság és demokrácia, valamint a balkáni leszakadó posztkommunista/szocialista Magyarország közt, de ilyen-olyan okok miatt (nyelvtudás/képzettségbeli hiányosságok, anyagiak-, elszántság híján) maradnak, azok nagy része minden bizonnyal sz*rik bele ebben az egészbe.

Nagyjából a suttyó proli dönti el a választásokat, nem tegnap óta hanem két évtizede, márpedig a suttyó proli nem ideológiákra, eredményekre, hitelességre, alkalmasságra szavaz, hanem zsák krumplira, két csomag száraztésztára és kiló cukorra... meg rezsicsökkentésre. Ennyivel beérik, eddig látnak el, aki „ad nekik”, arra böknek.

freehckr 2014.10.13. 14:50:45

De nekem van megoldási javaslatom is: meneküljön ki merre lát! :)

Az országot foglyul ejtő, és a közpénzekből vígan harácsoló félművelt posztkommunista politikai elitet máshogy úgysem lehet megdönteni, leváltani, csak ha hagyod, hogy a suttyó prolijaik nyakába szakadjon az a sok szar, amit az évtizedek folyamán összehordtak. Majd ha már hitelekből sem lehet finanszírozni a zsák krumplit, a csomag száraztésztát és a kiló cukrot, akkor majd el lehet beszélgetni a továbbiakról...

Bereznay 2014.10.13. 16:44:42

@timargabor:

Már hogyne tudnám? Ne bosszants! Természetesen csak jellegében és logikájában és első lépésben. Azt ami „lenne” építeni kell. A lehetőséget mutatom, hogy hogyan lehet olyan helyzetbe kerülni, hogy építhető legyen. A föltétel a 25 éves redszer félreállítása.

Hiszen:

„A mindentudó „élcsapat” fogalomkörében mozgó kommunista gondolkodás terhes öröksége az a téves elképzelés, hogy valakinek a jövőt előre meg kell terveznie, mintegy koreografálnia kell. Szó sincs róla. Ennek csak az ellenkezőjétől remélhető jó eredmény.”

Jellegében és logikájában mondom, hogy mi lenne, mert más nincs, nem lehet. Azért nem követik tömegek, mert a magyar közgondolkozás torzultan eleve biztosítékokat akar a sikerre, készen kívánja, erőkifejtés nélkül a maga részéről és a csalódás lehetőségét kiküszöbölve. Minthogy ilyen nincs – minden biztosítéknak belülről lehet és kell jönnie, önbizalom formájában (ami közben kollektív hiánycikk)– elfogadják azt ami annak álcázza magát, vagyis megkövetelik – a jó közérzetük érdekében –, hogy hazudjanak nekik. Ezt meg is kapják. Az eredmény az ami van.

Egyszer biztosan vége lesz, mert az álvalóság fönntarthatóságának is vannak határai, a valóság anélkül is utat talál magának, hogy az általam megmutatott úton indulna felé az ország. Csakhát nem mindegy, hogy a rendszer pár hónap alatt bomlik le, vagy pár évtized alatt. Ami után ugyanúgy nincs garancia, hogy jobb lesz, mint az én útmutatásom alapján. Sőt, az idővel várhatóan csak növekvő szerkezeti/lelki torzulások miatt valószínűsíteni lehet, hogy nem lesz jobb, míg az általam javasolt közös akció sikerétől belső erők fölszabadulása várható, illetve mivel ez már hét éves, lett volna várható.

Az esély kivívása után, aminek módját helyesen mutatom meg, építeni kell, nem ígéretet kicsikarni a későbbi jó eredményre önmegnyugtatás céljából.

(Egyébiránt, javaslatom a helyi választásokra nem is vonatkozik, csak a parlamentiekre.)

Bereznay 2014.10.13. 16:55:46

@timargabor:

És természetesen soha nem javasoltam érdektelenséget, még idézőjelben sem.
Sőt.

A demokratikus akarat nyilvánítás egyetlen az adott körülémyek között megmaradt – nagyon tudatos – módját javaslom, a szavazatok kollektív megvonását azoktól, akik a nép szavazataival legitimálják negyed évszázada nem demokratikus módon megkaparintott hatalmukat. Ennek semmi köze jogi dolgokhoz. Azok csak kifogások, mentségek. Akkor sem lehet, mondjuk tíz százaléknyi leadott szavazatra építve korményt alakítani, ha azt egngedik a katarktikus együtt nem szavazés nyomában rögtön érdektelenné váló paragrafusok.

mrZ (törölt) 2014.10.13. 18:56:12

Én egy seggel szavazó vagyok. 25 éve!!!
Mert tudom, hogy nem számítok.
Az éppen betervezett nyertesnek mindig meglesz az 51%-a. Akkor inkább várok és felkészülök a tényleges esélyre, a magam dolgával foglalkozom és építem a szubtársadalmi közösségemet.

És nem posztolok marhaságokat.

Mert a cirkusz működését nem az igazgatóság nem is a műsort szolgáltató bohócok, hanem a fizető nézők biztosítják!

Beee, beee.

wowerman 2014.10.13. 19:15:38

Azért az lmp nem kicsit megbukott :D

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.13. 19:30:27

@wowerman: így van, és ez meg fogja érni a DrGehaeuse-nak is megígért elemzést.

outisz 2014.10.13. 19:31:53

@mrZ: ne mondj ilyet! minden segg számít! fehér vagy barna, kicsi vagy nagy, szőrös vagy csupasz, nem számít. A magyar demokrácia építőkövei vagy, vagyok, vagyunk, mi magyar seggek.

Bereznay 2014.10.13. 20:26:39

@outisz:

A magyar demokráciáé. Gratulálok. Mondjuk, segg az van.

Éhes ló 2014.10.13. 20:53:44

Hálás köszönetem azoknak a településünkért és nemzetünkért felelős érpataki személyeknek, akik nem hagyták félrevezetni magukat és tudták, hogy melyik út vezet a RENDre és az erős közbiztonságra alapozott, biztos jövőt garantáló, gyarapodó, virágzó, a közösség tagjainak megnemesítését és felemelését szolgáló egészséges településhez.

A neoliberális hazugsággyárak terrorbobázása ellenére is stabilan és rendíthetetlenül tartja harci állásait az Érpataki Modell országos hálózatának központi bázisa! Az Érpataki Modell újból bizonyított: a brutális eltiprására szövetkező, anarchista-nihilista balliberális és az álnemzeti-álkeresztény-áljobboldali erők szinergikus szövetsége, ördögien alattomos, mindent bevető, a totális lejáratására és végső megsemmisítésre törő támadássorozata ellen. Bevált modellünk a negyedszeri ütközetben is felmutatta társadalomszervező és közösségfelemelő erejét, a társadalmi problémák gyógyítása vonatkozásában kimagasló elixír jellegéről, életképessége tekintetében pedig az elpusztíthatatlan voltáról és a pusztító neoliberális rendszert kiváltó alternatív jellegéről is hiteles tanúbizonyságot tett!

Érpatak negyedszer is megválasztott polgármestere, Orosz Mihály Zoltán

dr doktorka 2014.10.13. 23:42:16

@Éhes ló:

Az egész Jobbikot Moszkvában képezték ki, élükön Vonával. Mi csodálkoznivaló van azon, hogy van egy falusi polgármesterük és az is OROSZ?
(a Mihály meg a Zoltán csak a megtévesztésre felvett fedőnevek. Eredetileg Tovaris Debilnek hívták oroszt)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.10.14. 00:06:35

@timargabor:

Az egyik településen egyedül a regnáló polgármester indult. Képviselőjelöltek 8-an kandidáltak a 6 helyre. Ugyanabból a brancsból.

Itt minek szavazni?

Blogger Géza 2014.10.14. 00:30:02

Az előzőnél némileg alacsonyabb részvételi arány főleg annak tudható be, hogy az ország 2 legnagyobb városában nem volt esélyes baloldali jelölt (Budapesten elve nem volt baloldali, Debrecenben meg nem volt esélyes), így az ottani balos szavazók jó része otthon maradt. Ugyanakkor sok vidéki térségben meglepően magas volt a részvétel. (Pl Szabolcsban 360 ezerből elment 205 ezer.) Plusz az éles versenyhelyet hiánya a legtöbb helyen szintén a magas részvétel ellen szólt, lefutott meccs kevesebbeket érdekel. Kár ebből rendszerszintű okoskodásokat levezetni. Egyetlen egy polgármestert sem fog zavarni saját legitimitásában, hogy mekkora volt a részvétel, nemsokára a kutya sem emlékszik már erre.

Blogger Géza 2014.10.14. 00:32:06

@wowerman: Visszavették a PM-től a fővárosi helyeiket, ennek örülhetnek. És hát a PM-hez képest messze jobban állnak. Szomszéd tehene effektus. :)

panelburzsuj 2014.10.14. 00:47:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nehogy valami hülye a helyére akarjon furakodni, ha nem lát mögötte támogatást.

Egy csomó községben simán újraválasztották az eddigi "brancsot". Amiről fogalmad sincs így messziről, hogy azért-e, mert terrorizálja a települést, vagy azért, mert remekül elvannak egymással. (Már a falu meg az esze.)

Balt 2014.10.14. 08:28:10

@Blogger Géza: Ráadásul a részvétel még csak nem is alacsony, hanem abszolút átlagos az országos önkormi választásokon, amelyek közül inkább csak a 2002-es és 2006-os lóg ki valamelyest. (Nem nagyon: 52-53%.) További antitézis, hogy Sz-Sz-B megyében pl. a Fidesz még erősödött is az országosnál magasabb részvétel mellett.

Csók a béljósoknak! :)

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.14. 14:36:48

@Bereznay: az "érdektelenség"-ért megkövetlek, ilyent tényleg nem írtál. Inkább a mostani választás volt az, @Blogger Géza: leírta hogy nagyrészt miért.

Ám sokan tűkön ülve várnánk a "Kibulizott II"-t, a hogyan továbbot, hogy mi is lesz az össznépi, vagy majdnem összenépi bojkott alá volt választás másnapján. A szabályok szerint most egy választó is dönt, tehát a gépezet mehet tovább, persze a választóközönség kuncogása közben. De hogy lesz ebből ténylegesen a nép által választott alkotmányozó nemzetgyűlés?

Bereznay 2014.10.14. 15:56:51

@timargabor:
„A .... kommunista gondolkodás terhes öröksége az a téves elképzelés, hogy valakinek a jövőt előre meg kell terveznie, mintegy koreografálnia kell.”

Tényleg annyira lehetetlen fölfogni ésszel, hogy nincs kidolgozott módszer, garancia és effélék?

Mégis, hányszor, hány változatban kell elmondanom ugyanazt, hogy eljusson a görcsös makacssággal az adott rossz megnyugtató biztonságába kapaszkodó agyakig, hogy a lehetőség megteremtésére van szükség ahhoz, hogy utána azok akik – amint éppen te – tőlem követelik a kidolgozott használati utasítást arról, hogy ők maguk, mintha valami sakkjátszma részeként élnének, majd mire mit lépjenek egy csak jellegében, nem részleteiben megmutatható jövőben, maguk kell, hogy saját erejükből és kútfejükből, a majd kialakult helyzethez viszonyulva lépjenek tovább?

Ha nincs pontos, vagy annak álcázott útmutatő, akkor nem is kell a lehetőség, jó az ahogyan van, legalább megszoktuk és nics kockázat arra nézve, hogy nem sikerül amit próbálnánk és marad az ami máris van? Hol ebben a kockázat? Micsoda iszonyatos vakság elutasítani az ESÉLYT, csak mert az esély és nem GARANCIA a kivívandó jó eredményre? Erről szól a vita szerűségem itt mindenkivel. Jó, jó tetszik, amit mondok, de dolgozzak tovább, kínáljam Leninként készen a majdani boldogságot. Hát egy nagy frászt. Nem vagyok hajlandó senkit sem becsapni, demokrataként pedig nem is gondolkozhatok más helyett. Pontosan megírtam ezt is előre számítva az effélékre:

„Hiba lenne ettől az írástól is a járandó út ennél pontosabb kijelölését, afféle mindenható formula részletes előre megtervezését elvárni. Csak a valóban demokratikus keretek kialakítása a fontos, a többi spontán erők majdani megjelenésén múlik.”

Szóval még hányszor adjam elő ezt, mert mást nem lehet és senki sem tudhat? A probléma itt van:

„Bénító kishitűségen túl, abszurditás is azt föltételezni, hogy egy tízmilliós, a civilizáció csúcsán lévő, rétegezett társadalommal rendelkező államban nincs személyi alternatívája néhány, a hatalomba magát odatrükközött áldemokratikus csoport uralmának. Csak az esélyt kell megkapnia a társadalomnak az egészséges kibontakozásra.”

Ezt csak az ott élők maguk érhetik el, maguktól. Az általam javasolt lépés csak az első lépés felé, az esélyt teremtő lépés. Ugyanakkor annak biztos, hogy hatásos és minden továbbihoz nélkülözhetetlen. Ugyanenek irányába/érdekében másról, jobbról pedig nem tudok.

Megérteném a szűkölő ellenállást, ha vagy szeretné az adott viszonyokat, aki ezzel jön, és megérteném akkor is, ha bármi kockázattal járna amit javaslok, azon túl, hogy nem válik be és minden marad az eddiekben.

Arról van szó, hogy kivehetően a magyar társadalom lemondott arról, hogy saját ügyeit maga kívánja intézni. Ha ez igaz, akkor Orbán logikus és legtöbb (igen kevés) amit remélni lehet, hogy a nép abbahagyja az adott rendszeren belül biztos, hogy seemi jót nem hozó ide-oda szavazást, hogy legalább a látszat változással járó rendszeres fölfordulás és zavarosság kiküszöbölődjön. Ez pedig már meg is van. Így hát a magyar nép eljutott az adott körülmények között remélhető legideálisabb helyzetbe.

Mindezen belül pedig az a kifogásosdi, hogy nade az éppen meglévő szabályok szerint akkor is mehet minden az eddiek szerint tovább, ha nicsenek szavazatok, illetve csak egy van, annak a demostrlása, hogy aki ezt mondja, az nem érti a lényegét annak amit mondok. Ezt is hányszor kell imsételnem, hogy egyszer csak fölfogható legyen? Szó sincs nálam arról, hogy valami jogi lépésen múlna bármi. A közös erő fölismeréséről van szó, ami – ha meglépik azt az egyszerű dolgot amiről beszélek, azok akiknek a dolga – ilyenkor mindig a közös együtt lépés után ellenállhatatlan ár szerűen söpri el az összes olyan ostoba eleve manifeszt antidemokraikus szabályt, mint amire hivatkozol, hogy legyen mivel kötözködni, mintha az lenne a cél, nem az ország sorsa a tét. Hogy éeppen hogyan, azt nem lehet előre kidolgozni és nem is volna helyes megpróbálni. Próbáld magad beleképzelni abba a helyzetbe, hogy magad mögött tudod a kilencven százalékot, aki mozgalom szerűen nem szavazott (mert volt olyan, aki előzőleg nekiállt megszervezni azt, hogy ezt megtörténhessen és a fölvilágosító munka ezt elérte) és utána azt mondja neked egy attól kezdev senki, hogy de ő kormányt alakít a ráeső öt százalék alapján mert azt mondja a paragrafus, hogy megteheti? Úgy söpröd el azt az alakot aki ilyen pofátlnságot mer, hogy a lába nem éri a földet. Írjam meg előre, hogy ez majd hogyan törnik és történje? Nem. Ilyen nics. Aki megírja, gazember, be akar csapni.

A bajok egyike, ismét a kollektív önbizalom hiány részeként, hogy nálunk effélékben senki nem törődik azzal, hogy ő maga mit akar és mit tudna annak érdekében tenni, amit akar, nem nézi mennyi ereje van, illetve lehet összefogással, csak azt lesi folyton, hogy akiket nem kíván különben maga fölött látni mit akarnak, és mire tudnak ellene hivatkozni. Vagyis eleve, előre lebénítja önmagát. Pszichológiailag ez mazochizmus.

panelburzsuj 2014.10.14. 16:26:20

@timargabor:
Roppant egyszerűen: a nép választ egy alkotmányozó nemzetgyűlést. Nyilván kellenek kezdeményezők, akik lefektetik a választás elemi játékszabályait, meg lesznek követők, akik azokat elfogadják. Ahogy a grundfoci szabályait se a sportért felelős államtitkár-helyettes rendeletéből olvassák ki - de ahogy grundfoci sincs minimális közös szabályok elfogadása és betartása nélkül.

Ha meg nem választ - hát nem lesz olyanunk.

panelburzsuj 2014.10.14. 16:37:08

@Bereznay:
"Próbáld magad beleképzelni abba a helyzetbe, hogy magad mögött tudod a kilencven százalékot" - én azt gondolom, hogy jobban szeretjük magunk mögé képzelni a kilencven százalékot, mint megtesztelni, hogy az valójában mennyi.

Másrészt azt gondolom, hogy az ország de facto "nyitottsága" - (el lehet innen menni) - "történelmileg" olyannyira megtapasztalatlan helyzet, hogy igazán még nem fogtuk föl, mi kerekedhet belőle egy-két évtizedes távlatban. Hogy mi van akkor, ha nemcsak a "közös kiállás", hanem az "egyéni kiszállás" is tömegesen járható út.

Bereznay 2014.10.14. 16:40:32

@panelburzsuj:

Vagyis az esélyre van szükség ahhoz, hogy a nép effélét tehessen. Erről beszélek. A többi most közömbös.

Bereznay 2014.10.14. 16:44:02

@panelburzsuj:

Nem értem mi a probléma a megteszteléssel. Meg, hogy mi az. Milyen kockázat? Biztos, hogy ugyannaról beszélsz, mint én?

Ami az el lehet menni témát illeti, egyáltalán nem tartozik ide. Nagyon érdekes, csak más.

panelburzsuj 2014.10.14. 16:51:34

@Bereznay:
Arról beszélek, hogy a kezdeményező-képességgel bíró emberkék zömének korántsem olyan kilátástalan a személyes helyzete, hogy akár csak egy kiadós "arcvesztést" is megérne nekik a kezdeményezés. Alámerülnek, kibekkelnek, blogolnak, morognak: de igazából nincs erős motivációjuk, nem érzik se "elviselhetetlennek" az állapototukat, se "összehasonlíthatatlanul jobbnak" az elérhetőt.

Bereznay 2014.10.14. 17:14:22

@panelburzsuj:

Ne haragudj maradok annál, hogy nem idetartozó. Ahol „ide”, az az amiről Gábor és köztem szó volt.

Hogy azért figyelembe vegyem amit mondtál, annyit lehet hozzáfűzni, hogy jó, akkor majd nem ők. Ha meg senki, akkor arról már elmondtam miért. Semmi kifogásom, ha megfelel Orbán.

Bereznay 2014.10.16. 13:02:41

@timargabor:

Mondjuk, bocs az itt-ott erőteljes fogalmazásomért, de tudod, nincs ebben semmi személyes.

Éhes ló 2014.10.18. 13:01:03

@dr doktorka: ez annyira szánalmas próbálkozás a sorosivadékok eme usa által pénzelt fészkében, hogy csak nevetni tudok rajta.

Húzzatok bele, mert 3,5 év múlva ez kevés lesz, mint ahogy most sem volt sokra elég...
süti beállítások módosítása