A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Felszabadulásunk ünnepe

2014.03.14. 18:00 outisz

Azért az nehezen bocsátom meg a fidesznek, hogy a választásokat nem április 4-re időzítették. Jó jó, tudom, hogy az nem vasárnapra esik, de kérdem én félszegen: ebben az országban? Ha Viktor úgy akarta volna, április 4 igenis vasárnapra esett volna, és akkor spontán felvonulással ünnepelhettük volna meg újra felszabadulásunk, és fokozódó fülkeforradalmunk újabb vívmányainak megvédését. Szépen, spontán karon fogva, spontán odatévedő jobboldali politikusokkal, spontán, előre legyártott transzparansekkel és spontán kirendelt (köz)médiával.

Nem az irigység beszél belőlem, én örülök más ember boldogságának, de most komolyan. Jó látni, hogy a magyar ember örül, mosolyog, boldog, különösen mikor arra gondol, hogy van miért - tavaly sem haltunk éhen.

Egyedül az zavar - és bocsánat, ha ez már csak engem zavar -, hogy hová tűnt a fülkeforradalom frissessége? Persze, előttem már jónéhányan odamondták a jobboldalnak, hogy a Gyurcsánnyal tetőzött baloldali erkölcsi hanyatlást már túl is szárnyalta a jobboldal. A szabad média, a magánnyugdíjpénztárak, az alkotmány, a rengeteg mutyi, a földügy, a baltás kiengedése, a választási rendszer kiherélése, és általánosságban a szolgalelkűség kötelezővé tétele mind olyan ügy, amitől hörögve kellene menekülnie a jobboldali szavazónak. Nyilván nem a baloldali pártokhoz menekülni, de legalább menekülni. Tudjátok, még a leghülyébb állatnak is van annyi esze, hogy ha ég az erdő, menekül. És ilyenkor mindegy merre, csak minél messzebb a tűztől. A fidesz szavazótábora erre valamiért nem volt képes. Talán azért nem, mert ahogy a közmondás tartja: feleséget, kocsit, munkát cserélhetsz, de csapatot nem. Ezt ugyan a futballdrukkerek szokták emlegetni, de a hatásmechanizmus ugyanaz: ne gondolkozz túl sokat, az a boldogság mételye.

A probléma csak ott van, hogy a Fidesz uralom kellő alázat helyett ostoba gőggel kezeli saját választóit is, pedig a megfelelő hipnotizálással évekig, sőt évtizedekig lehetne játszadozni az országgal. Ehelyett azonban hetente más és más választóréteg fejét nyomják bele a bilibe. Egyszer a környezetvédők, egyszer a tanárok, egyszer a mentősök kapnak egy-egy falatot abból a hasonlatból, hogy az élet egy szaros szendvics. Az állandó kommunistázás pedig hamarosan ki fog kopni. Egyfelől a fidesz már régesrég nem jobboldali párt; Gyurcsány bármennyire vicces, azért nem lehet évtizedekig ismételni. Másfelől kb. 25 éve volt a rendszerváltás. Lassan felnő egy olyan réteg is, akiknek Kádár már ugyanúgy történelem, mint teszem azt Kossuth, vagy Dugovics Titusz.

Ne feledjük, előbb utóbb minden fülkeforradalom ugyanúgy ér véget. Az ember feláll, kitörli, lehúzza, kezet mos, megkönnyebbülten távozik. 4 évvel ezelőtt a jobbik sikerét sokan a baloldalról elvándorló protestszavazatoknak tudták be. A legutóbbi megerősödésükről pedig valószínűleg épp a fideszben csalódottak (és a vizslák) tehetnek. Milyen kár, hogy a megundorodók első hulláma épp tovább ront a helyzeten...

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

15 komment

Címkék: választások magyar jobboldal outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr455860551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2014.03.14. 20:16:51

Az első sorban két helyesírási hiba. Tovább se olvastam, köszi.

Tyreo 2014.03.14. 20:45:01

Mivel az egyetlen erős alternatívát a Jobbik kínálja, így ez nem csoda. Itt van az a generáció aki először 2006 körül vette észre, hogy van ilyen politika körülötte. Ezért igen hamar MSZP ellenes lett. Aztán eltelt pár év, és sokan lettek Fidesz ellenesek is. Nem véletlenül. De az MSZP ellenesség is megmaradt. Akkor mégis hova menne?

program készítő 2014.03.15. 00:00:25

Párt nélküli politikát,ha lehetne.

JumboJet 2014.03.15. 01:23:31

@Tyreo: MOndjuk, sehova. Miért is kell minden áron valamely párt szimpatizánsának lenni?
Eszmék, világnézetek vannak, akár egyéniek is, azokat vallhatja magának az ember. De (párt)alakulatokat? Ugyan már!
Persze, bizonyos eszmék és világnézetek önmagukban is lehetnek szörnyüek, ostobák, akár veszélyesek, de a nagyobb baj a jobb eszméket is csak meglovagoló, kihasználó, kifacsaró, eltorzító, vagy az eleve veszedelmes eszmékre épülö pártokkal van, a legnagyobb baj viszont a vakhitig hülyíthetö tömegekkel van.
Hadd kérdezzem meg, ha reggelire, van lószaros molnárka, tehénszaros zsömle, mindkettöbe beleharaptál már, és van még bölényszaros kifli, amibe mondjuk még nem. Akkor csak azért, mert a másik kettöt már próbáltad, megkóstolod a harmadikat? Én mondjuk inkább nem reggelizem. Mert attól, hogy másféle szar, még lehet tudni, nem teljesen hülyéknek sejteni (a Jobbikról), hogy nagyon szar.

Tyreo 2014.03.15. 02:09:33

@JumboJet: Jónak mondod, nem vagyok Jobbikos. Sőt, nagyon sokan nem Jobbikosak a felsorolt generációból, de mivel ez egy elég nagy minta természetesen lesznek köztük olyanok is akik csapódnak végül.
És azt is meg kell említeni, hogy nagyon sok olyan Jobbikos szavazó van aki valójában nem Jobbikos, de ahogy feljebb írtam, a szocikat utálja, fideszt utálja és ennek hangot akar adni. Ők tényleg nem tud máshova menni. Esetleg LMP, de az meg elveszhet.
Ezek az emberek azok akik nem támogatnák őket, ha lenne esélyük nyerni. Tipikus protest szavazók.

♔bаtyu♔ 2014.03.15. 09:06:23

Szerintem ostoba gőg inkább Bajnai, Gyurcsány, Kuncze, Fodor és hasonlók indítása.

♔bаtyu♔ 2014.03.15. 09:14:18

@Tyreo: Én az ilyennek azért örülök, mert ezek is alapvetően a nemzeti oldalra sodródnak, onnantól már nincs szükségük képmutatásra, hiszen a nemzeti oldalon nincsenek tabutémák, pld. aki azt mondja, hogy nincs cigánybűnözés az ugyanúgy elfogadott, mint az, aki azt mondja, hogy van. De sok más témában is így van.

Egyáltalán nem természetes dolog a mai balliberális pártok megengedett közbeszédének megfelelni, hiszen demokrácia van. Nem pld. a homokosok jogainak elismerésén, vagy tagadására gondolok, hanem arra a sok témára, amiről nem lehet náluk beszélni.

barli 2014.03.15. 12:32:24

Off: szóljon már valaki az indexnek hogy ne dugják el a politikai blokokat!!! Rohadtul idegesít

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.03.15. 15:55:24

@♔bаtyu♔: Nincs "nemzeti oldal" meg "nemnemzeti oldal". Az oldalak összessége a nemzet.

STIRLITZ 2014.03.15. 19:20:15

Az, aki még mindig hisz a Fidesznek, az osztalékot is kap tőlük!

STIRLITZ 2014.03.15. 19:21:14

@barli: Egyet értek! Direkt csinálhatták? Szerintem igen. Mondjuk így vesztenek pár ezer látogatót szerintem.
süti beállítások módosítása