A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

NAV-ügy: így sunnyog a fideszmszp

2013.12.04. 06:30 timargabor

A hétfői parlamenti vita óta ismét felpörögtek az események az évi ezermilliárdos áfacsalási ügyben. Lássuk, hogyan is manőverezik, hogyan próbálja meg elkerülni a vizsgálóbizottság felállítását a Fidesz és az MSZP.

Elöljáróban annyit: miért is lényeges egy parlamenti vizsgálóbizottság? Valahogy azt gondolom, Horváth András ott megmutathatja a dossziéit a képviselőknek anélkül, hogy jogosulatlan adatkezelésért, meg mittudomén miért pert akasszanak a nyakába. A bizottság felállítását az LMP kezdeményezte, a Jobbik és PM azonnal csatlakozott, azóta vannak más, köztük szocialista támogatók is.

Vannak, de nem elegen. Ehhez vagy fideszes, vagy további MSZP-s támogatásra, konkrétan kezdeményező aláírásokra lenne szükség. Az a szoci sunnyogás, hogy "majd ha lesz bizottság, részt veszünk a munkájában" elég átlátszó, hiszen ha se a Fidesz, se ők nem írják alá a kezdeményezést, akkor nem lesz miben részt venni. Legalább ők, vagy képviselőik egy része ehhez matematikailag szükséges. Tudjuk azt is, hogy arra hivatkozva nem írtak alá, mert a Jobbik megtette - ez is matek: a Fidesz és a Jobbik nélkül ugyanígy nincs kezdeményezés.

Teszik ezt annak ellenére, hogy jobb esélyt a párt ifjútörökjei, de maga Mesterházy sem remélhetett ahhoz, hogy kimutassa: tényleg irányt váltott a párt, leszámolt, szembefordult a múltjával. Ennek bizony az élére kellett volna állni. Nem tették, és pártként azóta is sunnyognak, abszolúte azt a látszatot erősítve, hogy az esetleges csalásnak minimum a fedezésében benne voltak és vannak.

bullshitmeter.jpg

A Fideszről eddig kevesebbet beszéltünk, az ő elzárkózásukat természetesnek vette mindenki, de egyszer fel kell tenni a kérdést: miért is természetes az? Nem Pokorni Zoltán mondta, hogy le kell vágni a kezét, aki a közöshöz nyúl? Nem ők az erkölcs és tana önmaguk által legalábbis felkent nagymesterei? Persze, Közgép, trafik, föld, de hát ezek épp nem mentik fel őket. Évi 1000 milliárdos lopás gyanújára sem horgad fel a kézlevágási szándék?

A hétfői LMP-s interpellációk, és Orbán válasza ("börtönbe minden adócsalóval") után már úgy érezték, valamit mégis mondaniuk kellene, miért is nem akarnak vizsgálóbizottságot akkor, amikor ellenzékben ennél lényegesen kisebb horderejű ügyekre javasoltak (és kaptak!) maguk is. Kocsis Máté szerint nemes egyszerűséggel a szocik tehetnek arról, hogy nem állhat fel a vizsgálóbizottság. Persze ő nem úgy érti, hogy azért, mert nem támogatják, hiszen akkor arról is beszélnie kéne, hogy ők miért nem. Ő azt mondja: azért nem, mert tavaly a szocik olyan törvénymódosítást nyomtak át a kétharmadon (a szemetek! megcsinálták!) hogy amilyen ügyben büntető, szabálysértési vagy más hatósági eljárás zajlik, nem állítható fel vizsgálóbizottság.

Talán pont ehhez az érvhez kapcsolódik, hogy nini, beindult az ügyészség. Félmilliárdos áfacsalási ügyben nyomoznak. Ennek persze akár örülhetnénk is, ha nem tudnánk, hogy a Horváth András (és az EU-elemzés) által említett évi (!) 1000 milliárd fél százalékát ezrelékét jelenti a célzott összeg. És kreatív jogalkalmazással akár meg is lehet próbálni indokolni, hogy ez az a "büntető, szabálysértési vagy egyéb hatósági eljárás" ami (és azt ezt a kétharmad ellenében törvénybe ültető szocik) miatt nem lehet a vizsgálóbizottságot felállítani. Bár nem valódi, kemény jogi akadály ez, hiszen az ügyészség nem a NAV működési gyakorlatát, és az abban esetlegesen felmerülő hiányosságokat vizsgálja, de kell a muníció a híveknek, mert mintha lenne itt némi elbizonytalanodás. Bennem nem azt az érzetet keltette Kocsis, hogy tényleg szeretné az ügy felgöngyölítését, vagy legalább a valódiságának megállapítását. Inkább azt, hogy ők is felsorakoztak a szocik mellé, és együtt tűnnek úgy, mint akiknek titkolnivalójuk van. Ezt kicsivel profibban oldották meg, mint a szegfűsök, de a lényeg ez, mégha mutogatnak is a másik oldalra felelősért.

Ha meg válaszul Mesterházy még most sem borítja rájuk az asztalt és nem írnak alá testületileg rögtön, akkor alkalmatlan, tutyimutyi alak, akit a Fidesszel kooperálva sunnyogás látszata sem zavar. És az Együtt-PM a gyenge poénért a lényeget is elfedni hajlandó kicsinyességéhez is csak gratulálni tudok.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

59 komment · 1 trackback

Címkék: vizsgálóbizottság magyar demokrácia Mesterházy Attila Kocsis Máté fideszmszp NAV-botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr985674767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az egyéni érdekek párton felüliek 2013.12.04. 11:27:36

Ahogyan a bibliai Isten és Sátán is egyek lényegében, a politikában sincs ez másként. Évi ezer milliárd forint elcsalása a közvagyonból azért eléggé nagy motívációt ad egyeseknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaP · http://nagyek.blog.hu 2013.12.04. 07:36:31

A félmilliárdos áfacsalás az ezermilliárdos áfacsalás fél ezreléke, nem fél százaléka!

tobeor 2013.12.04. 08:34:32

@NaP: Ráadásul nem is ezermilliárdos csalásról van szó, hanem 1700 milliárdról...

Ez az ügy sokadik bizonyítéka az ország állandósult, politika-vezérelt kirablásának. Ezzel az országgal, ezzel a néppel bármit meg lehet tenni. És meg is teszik. És mivel hagyják hogy megtegyék, meg is érdemlik.

Azért csak bégessetek.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.12.04. 08:41:36

egy felmilliardos ugy miatt azt gondoljuk, hogy na most aztan beindultak? kb hetente lehet hallani szazmillios fogasokrol, de milliardosok is voltak eddig is, pl
2.5 milliard
hvg.hu/gazdasag/20130712_25_milliard_forintos_afacsalast_leplezett
1.3 milliard
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/hajnali_nav-akcio_13_milliardos_afacsalas_-_fotok/2300418/
stb

Szakura 2013.12.04. 08:42:43

Nem szavazhatják meg, mert elveszítenék a támogatóikat. Most a választások előtt. Sunyítanak, és bíznak az ostoba választókban.

mergo 2013.12.04. 08:44:24

Rogán Antal a Rezesová ügy lendületétől vezérelve itt is kimutathatná cociális érzékenységét egy vizsgálóbizottság támogatása képében.......

Exploiter 2013.12.04. 08:50:53

Egy normális ellenzék egy ilyen üggyel nagyon nagy dolgokat tudna elérni. Egy normális helyen.

Ez az össznépi lapítás pontosan jelzi, hogy mi is van a színfalak mögött. Egy ilyen ügy felvállalása egyik oldalnak sem érdeke.

Ha az egybites választópolgár a fenti szám mellé tudná tenni mondjuk csak az egészségügyből, oktatásból idén kivont számokat, vagy a bankadót, vagy a tranzakciós illetéket, de akár a magánnyugdíjpénztári pénzeket, akkor más lenne a helyzet.
De hát nem tudja, mert az a harmadik fasz a történetben. Lehet, hogy le kéne fordítani lélegeztetőgépre az összeget.

Emiksz 2013.12.04. 08:55:07

Valahogy mindig csak a szocik. Gyurcsány aláírta? Amúgy hol tart az aláírás? Hánynál tartunk? Mi lett azzal, hogy Mesterházy szombaton azt mondta, hogy aláírják, ha jelenlegi Jobbikos képviselők nincsenek az íven, mert az összes függetlennel meglehet a 78?

Tudjuk, konkrétumoknak utánajárni bonyolultabb, mint okádni a komcsikra, de egy címlapposztól többet várnék.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.04. 08:56:50

A Fidesznek is jól jön a lapitás.
Az ő hiveiket úgysem lehet megingatni, viszont az MSZP hülyesége elég sok bizonytalan szavazót tántorit el a baloldaltól.
Magyarul kevesebben fognak elmenni szavazni, mert nincs nomrális választék. Ez pedig a fidesznek jó.

Azért tudnám dijazni, ha Horváth kiteregetné a szennyest nevekkel és számokkal a választás előtt, és rádőlne az egész a két nagy pártra.
Tudom, hogy ezzel kapásból a börtönt kockáztatja, de szerintem ha nem lesz előrelépés, akkor ez lehet a kiút. A népharag pedig megvédi, ha le akarják csukni. (remélem)

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.12.04. 09:02:56

@NaP: Köszönöm, javítva (és jogos: ne írjak éjfélkor posztot :) )

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.12.04. 09:28:52

A fidesz banda a szocikon szocializálódott, azok csecsbimbóján nőtt fel. Ugyan olyan aljas, szemét, szarházi mint mentoruk csak ezek még sunyik, magyarkodó, álszent csürhe.

IGAZI RENDSZERVÁLTÁST, a fidesz-szoci maffia nélkül!!

kulcsar2011 2013.12.04. 09:30:45

Az MSzP a jobbik miatt nem írta alá. Eyg fél mondat erejéig meg lehetett volna említeni.
Tudom, hogy ezt az elvet itt senki se érti, de az korrekt poszthoz hozzátartozott volna.

Az meg jó nagy naivitás, hogy egy zöld mappába való beletekintésből minden látszana. Úgyis elmúltnyócév lenne.

kulcsar2011 2013.12.04. 09:33:39

Történt a századforduló környékén, hogy egy pattogó populista politikus mappával kiállt a kamerák elé, hogy itt mindenki meg volt figyelve, unokától kezdve nagymamáig. Mi is lett belőle?

Szevasztok 2013.12.04. 09:41:03

@kulcsar2011: "Az MSzP a jobbik miatt nem írta alá."

Egy bölcstől tanultam, hogy mindennek két oka van: egy valódi, meg egy ami jól hangzik.

A fent említett az utóbbi...

kulcsar2011 2013.12.04. 09:43:36

@Szevasztok: 1. Meg kellett volna említeni.
2. Gratulálok, hogy tisztánlátó vagy!

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.12.04. 09:48:07

@kulcsar2011: pontosan egy fél mondat erejéig van megemlítve.

@Emiksz: engedelmeddel, de nem látok különbséget. A 2010-es szocialista tábor pávatáncol egymásnak az összefogásról, de funkcionális különbséget nehéz észrevenni.

kulcsar2011 2013.12.04. 09:53:49

@timargabor: Hol látod? (mármint, hogy a szocik szélsőségesek miatt nem)

Szevasztok 2013.12.04. 09:59:49

@kulcsar2011: "2. Gratulálok, hogy tisztánlátó vagy!"

Van még egy jó kérdés: Kinek az érdeke?
Érdemes mindig feltenni a tisztánlátás érdekében.

A legtöbb akciónak az érdek a valódi motívuma. A politikában meg különösképp...

kulcsar2011 2013.12.04. 10:05:25

@Szevasztok: jobbik és fidesz nélkül pár függetlennel megvan a létszám

kulcsar2011 2013.12.04. 10:09:18

@Szevasztok: szocik mondták lmp-nek az elején, hogy aláírják jobbik nélkül, de lmp érdeke, hogy hősök legyenek, tudták, hogy nem lesz bizottság, ők meg népszerűséget kovácsolnak belőle, lehet más a politika?, kinek az érdeke?, hány igazság van?, minden olyan tiszta?

Szevasztok 2013.12.04. 10:15:10

@kulcsar2011: "minden olyan tiszta?"

Az, hogy a szocik benne vannak a fidesszel együtt, az tiszta.

nu pagagyí 2013.12.04. 10:16:24

Elég cinikus a fideszes érvelés, hiszen abban az ügyben, hogy a NAV vezetői akadályozzák a komolyabb áfacsalások felgöngyölítését (ez Horváth állítása) nem indult ügyészségi vizsgálat. Egy konkrét ügyben indult, amelynek eltussolásához nem fűződik a NAV veztőinek politikai/korrupciós érdeke, hiszen pont ezért hagyták, hogy ügy legyen belőle.

Boka1 2013.12.04. 10:24:23

Azt mondta a Miniszterelnök, hogy azért nem lehet áfát csökkenteni, mert a pénzt elköltöttük munkahely teremtésre meg rezsi csökkentésre. Akkor nem a szemét tőkés multi pénzét költöttük erre ?????

notib 2013.12.04. 10:32:57

TimárGábor:

"Ha meg válaszul Mesterházy még most sem borítja rájuk az asztalt és nem írnak alá testületileg rögtön, akkor alkalmatlan, tutyimutyi alak, akit a Fidesszel kooperálva sunnyogás látszata sem zavar."

Nem tutyi-mutyi, hanem NAV-mutyi, melyben VALAMENNYI EDDIG HATALMON LEVŐ párt érintett, mégis mit gondolsz, a tiltott pártfinanszírozáshoz honnan volt pénz ??? Ahhoz meg csak a mindig hatalmon levők fértek hozzá...

Gondolod, hogy szegény Zuschlag egyedül volt a szintén pénzes buliban, hogy Fletó meg Mesterházy nem tudott semmit ???

A válasz, tényleg együtt sunnyognak, itt már van nagykoalíció !

garmr · http://kard.blog.hu 2013.12.04. 10:34:09

@kulcsar2011: 444.hu/2013/11/29/ha-nem-a-sajat-mocskukrol-van-szo-mesterhazy-vidaman-ir-ala-egyutt-vonaval/

az aláírásra vonatkozó mindenféle vita invalid; korábban simán aláírtak együtt tehát, Mesterházy és az MSZP most vagy gerinctelen, vagy idióta; ha most gerinctelenek, akkor korábban voltak idióták, ha korábban voltak idióták akkor pedig most gerinctelenek; konkrétan ennyi az ami eldöntendő kérdésként felmerül az aláírás polémiában

ugyanakkor mind a két verzió megerősíti a korábban már általunk (is) sokszor hangoztattakat, hogy az mszp a jelenlegi formájában nem hogy kormányváltásra és politikai szerepvállalásra, de még utcaseprésre sem alkalmas, mert még ez utóbbihoz is elengedhetetlen némi következetesség

nevetséges az az érvelés is, miszerint a szavazótáboruk felháborodna a jobbikkal való együttműködésen; kérdem én, hogy ha még a saját szavazótáboruknak sem tudják elmagyarázni az ügy lényegét és fontosságát, akkor mit keresnek a politikai életben? (a kérdés költői, hiszen megélhetési politizálásról beszélünk)

garmr · http://kard.blog.hu 2013.12.04. 10:36:05

ez az eset egyébként teljes mértékben azonos az ügynöklisták nyilvánosságra hozásának esetével; aki nem támogatja a feltárását minden eszközzel és azonnal, az érintett

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.12.04. 10:37:21

@Exploiter: Egy normális ellenzék igen. De ahogy másutt írtam, itt az MSZP gyakorlatilag megnyerte a Fidesz-Jobbik-Lmp triónak a választást, és letette a lantot.
endresy.blogspot.com/2013/11/valasztast-nyert-az-mszp-fidesz-jobbik.html

Arra ugyanis továbbra sics válasz, hogy a Horváth feltünését követő fél órában miért nem maga kezdeményezte a bizottságot.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.12.04. 10:39:17

A Fidesz hallgatása pedig tényleg természetes. Nem csak az esetleges érintettsége miatt, hanem mert beismerése lett volna annak, hogy az általa működtetett hatalmi rendszer fault-ra futott.
Ez pedig egy olyan túlkompenzált, sztálini személyiségnek, mint orbán, nem megy.

egyetmondok 2013.12.04. 10:43:10

Bogár Lászlótól olvastam pár éve ,hogy Magyarországon húsznál kevesebb (!!) multi teljesíti az államháztartás adóbevételeinek kb 30-35%-át. Feltételezem,hogy a különadók okán ez az adat most még ennél is magasabb lehet,még akkor is,ha pl. a bankok nem érintettek pl. ÁFA csalásokban.
Másrészről ez a néhány nagyvállalat akkora kibocsátást képes csinálni,ha a világpiac aránylag jó állapotban van,és most abban van,amely kibocsátás a magyar statisztikában simán pluszos GDP adathoz vezethet.

Azt,hogy konkrétan mi a helyzet ezzel az egészen őrületesen nagynak mondott adókavarással,nem tudhatjuk pontosan,mert senki sem mer vagy akar,de ez mindegy is, előjönni nevekkel,adatokkal,stb. Azt azonban nagyon is lehet tudni, amit fentebb írtam.

Pont a két nagy párttól várnák valami olyan vizsgálat mellé való bátor kiállást,amely a magyarországi gazdaság ilyen súlyú szereplőiről "rántana leplet",csak hogy a végén kiderüljön: az, amit magyar gazdaságnak lehet nevezni ( a multik nélkül) ezt a hatalmas államháztartást egy percre sem lenne képes fenntartani ?

InteriorLulu 2013.12.04. 10:47:29

Nem értem a Jobbikot, miért nem azt csinálja, hogy leszedi magát az aláírásgyűjtő ívről? Persze a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt, minden egyes mikrofonba belemagyarázva, hogy kizárólag csak azért teszik, hogy a szocik elől elháruljon az egyetlen akadálya az aláírásnak, és ezzel végre felállhasson az a szerencsétlen bizottság.
Így az ügyben ők egyenesen Grál-lovagnak tűnhetnek, és még tiszta helyzetet is teremtenek, ahol végre elválik a szar a májtól.

WilburSmith 2013.12.04. 10:52:14

És akkor most mi lesz? Ugyan úgy elfogja csalni a multi azt az 1000 milliárdot, vagy csak egy jól ismert gumicsontot dobtak megint elénk amin rágódhatunk?

Holnap ha kihívjátok a festöket vagy a villanyszerelöt, mit fogtok válaszolni amikor megkérdezi, hogy számlát kér róla? :D Vagy nem vásároltok többet a multiknál mert irgumburgum, kell a fenének a felderíthetetlen helyröl származó, de fele annyiba kerülö tejszerü készítmény?

A civil kontroll nem erröl szól. Ez pont egy olyan téma, ami kampánytémának készült, akár a visszájára is fordulhatna, ha lenne 10.000 pártoktól független ember aki odaállnah Horváth András házának kapujába és követelné, hogy hozza nyilvánosságra konrét nevekkel és bizonyítékokkal. Ha nem tudja igazolni, akkor át kell vonulni a NAV székház elé, és követelni, hogy addig dobáljuk kövekkel az ablakokat, amgí ki nem derítik, hogy hol veszik el az 1000 milliárd elcsalt áfabevétel.

kulcsar2011 2013.12.04. 11:01:38

@garmr: "hír még januári"

Pont az eddig szapulás miatt az e-on óta nem írnak alá semmit közösen.

garmr · http://kard.blog.hu 2013.12.04. 11:16:53

@kulcsar2011: Tehát akkor még egyszer:

nevetséges az az érvelés is, miszerint a szavazótáboruk felháborodna a jobbikkal való együttműködésen; kérdem én, hogy ha még a saját szavazótáboruknak sem tudják elmagyarázni az ügy lényegét és fontosságát, akkor mit keresnek a politikai életben? (a kérdés költői, hiszen megélhetési politizálásról beszélünk)

Bafana 2013.12.04. 11:50:17

Nem csak ebben van nagykoalíció. A lehallgatási ügyet ugyanúgy el fogják sumákolni, mint a képviselők, illetve a jelöltek kettős állampolgárságának nyilvánosságra hozását. Tehát aki ezeken csodálkozik, az a Marsról jött tegnap.

nu pagagyí 2013.12.04. 11:51:20

Nagyszerű lenne persze, ha minden Áfa csalást leleplezne a NAV, de azt is látni kell, hogy ennek a műfajnak a környező országok szintjét extrém módon meghaladó Áfa mérték ágyazott meg. Ekkora Áfával már nálunk érdemes kifuttatni a csalási láncot és nem a szomszédnál, főleg ha még politikai védelemben is részesül a delikvens. Magyarország ebben is jobban teljesít.

Tyreo 2013.12.04. 12:03:18

Ha valaki most igazán nagyot akarna húzni a politikában a következőt tenné.
-Felkérné Horváthot min. elnöknek.
-Megkérné az LMP-t és Jobbikot, hogy álljanak be mögé.
Ezután már csak ki kell kötni, hogy az együttműködés addig él, amíg rendet nem raknak a NAV körül, nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, és az olajszőkítés körül titkosított iratokat.
Ennyit kéne tenni és meg van a jövő évi választás győztese.
Ha nem, akkor meg fölösleges reménykedni az ország jövőjében.

Szevasztok 2013.12.04. 12:13:02

@WilburSmith: Az inkriminált összegű ÁFA csalás nem ilyen módon történik, hanem kifejezetten ÁFA csalás céljára létrehozott és működtetett cégekben fiktív tranzakciók láncolatával.

Ez simán bűnszervezeti minőség (az olajszőkítés mai változata) és nem az egyszerű "nyugtaadási kötelezettség elmulasztása" kategória.

Szevasztok 2013.12.04. 12:23:26

Egyébként meg az egyész ÁFA csalási problémát 1 nap alatt meg lehetne oldani a parlamentben: a tömegáruk (pl cukor, liszt, olaj, stb.) ÁFA kulcsát levinni 5%-ra.

5%-os ÁFA szinten már nem éri meg a biznisz. (A kieső ÁFA fele se lenne mint amit így elcsalnak)
És hogy ezt nem teszik meg, az a fidesz érintettségét nagyon világosan mutatja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 12:34:26

Az a tény, hogy csak az LMP és Jobbik nyomja az ügyet, azt mutatja, hogy mindenki más keményen érintett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.04. 12:47:35

legközelebb ne szarozz, vastagítsd be az egészet!:)

"Nem ők az erkölcs és tana önmaguk által legalábbis felkent nagymesterei? "

Fogalmazás órára meg majd én járok. Mijaza "tana"? Japán küzdősport, amelyben a Fideszesek fekete öves mesterek?:)

Atrox 2013.12.04. 12:58:13

@Emiksz: "hogy Mesterházy szombaton azt mondta, hogy aláírják, ha jelenlegi Jobbikos képviselők nincsenek az íven"

Te most tényleg a Jobbikosokra fogod azt a dolgot?
Egy másik párt hátráljon ki a számára fontos és támogatott ügy mögül Mesterházy két szép szeméért? Talán Mesterházy vezényelje a többi pártot is? És el is hiszed, hogy a Jobbik kihátrálása után az MSZP aláírná? És ha így lenne, akkor utána az MSZP aratná le a discsőséget, mondván, hogy ő támogatja ezt (szemben a náci Jobbikkal)? Elképesztő ez a logika...

Amadeus62 2013.12.04. 13:34:27

@blah:

Horváthot meg 'véletlen' autóbaleset érné.

Tanulmányozzátok Jörg Haider esetét...

Kandeláber 2013.12.04. 14:11:12

@Kőmíves Kelemen: Tényleg.
Miért nincsenek nevek?
Cégek nevei, magánszemélyek nevei, esetleg számok.
Persze nem árt, ha bizonyítékok is vannak, de nem olyanok hogy "x feleségének a nagynénje hallotta a piacon a zöldséges kofától, akinek viszont a sógornője mondta".
Idestova két hete bukkant föl az ex-navos emberke, de eddig nem terített semmi konkrétumot.
Nálunk még a botrányok is olyan félázsiaiak.
Hiába, a periférián vagyunk.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.04. 14:15:34

@Kandeláber:
Amikor belépett, aláirt egy csomó papirt, büntetőjogi felelősséget vállalva, ha fecseg.

Tegyük fel, hogy kiáll most. Másnap már sitten csücsül, és szépen mindenki elfelejti. Beadta az ügyészségre nevekkel, adatokkal a feljelentést.

De ha a kormány (és az ellenzék) továbbra is ilyen látványosan leszarja az egészet, plusz az ügyészség is elsumákolja a dolgot, akkor lehet boritani a bilit.
Mert mellé fognak állni a (normális) emberek, és ha őt meghurcolják, azt nem teszik zsebre a sumákoló politikusok.

Nem véletlen, hogy szerintem próbálják az egészet választások utánra halogatni, amikor ez az ügy bármilyen végződéssel is, már nem sokat árthat az akkor már beválasztott politikusoknak.

Amadeus62 2013.12.04. 14:26:23

@Kandeláber:

Te lennél olyan mártír, hogy lecsukatod magad a nép érdekében, ha konkrétumokkal előállsz, úgy hogy semmi védelmed nincs? Ez a helyzet most ilyen, ha kotyog, akkor neki annyi. Már burkoltan így is figyelmeztették, hogy húzza meg magát és többet ne pofázzon.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.12.04. 14:28:42

"1000 milliárdos" lopás nem létezik, mert nem is létezhet, mivel ilyen szám, hogy 1000 milliárd" nem létezik, ahogyan 1000 millió és 1000 ezer sem létezik.

Segítek mert látom nem volt kettes számtanból. Azt a számot, amelyre gondol magyarul egybilliónak hívják.

Amúgy sem a lopás mértékének a nagysága számít elsősorban, hanem az, hogy ki lop és hogy kitől.

A "liberális demokrácia" vagy mi a rák ez, így működik.

Amadeus62 2013.12.04. 14:31:11

@Akitlosz:

Billió? Az az angolban a milliárd. Akkor mi a trillió?
Amúgy meg miért ne létezhetne? 3000 milliárd is létezik (illetve csak létezett)

vakapad 2013.12.04. 15:05:53

Történt még 2011-ben, hogy a Rétipuszta – Ágasbogas meccsen a pálpusztaiak 0:0-ás állásnál gólt lőnek. A bíró megadja, középkezdés, még tizenhét perc gól nélkül, hármas sípszó. A mérkőzés ellenőre (nevezzük Horváthnak) azonban úgy látja, a döntő gólt lesállás előzte meg, szól is a főnökének, hogy további vizsgálatot javasolna, megnézné a TV kamerák felvételét, kikérdezné a vonalban ülő szurkolókat, stb., de a főnök azt mondja neki, hogy írja alá a jegyzőkönyvet nyugodtan, Rétipuszta – Ágasbogas 1:0, oszt annyi. Az ellenőr közvetlenül az MLSZ elnökségéhez fordul, de a dolog ott is elsikkad, és bizony megbántottságában úgy érzi, a bírónak onnan fentről szóltak, hogy adja meg azt a lesgólt, azért nincs további kivizsgálás.

Sok dolga nincs a továbbiakban, továbbra is ott ül az ellenőri irodában, meccsre nem küldik, gyűlik benne az érzelmi töltet, ám ekkor hoppá! eszébe villan valami, és megnézi az archívumban, amely öt évre lát vissza, hogy hány gólt lőttek a rétipusztaiak 2007-től 2011-ig. És hát látja ám, hogy nyolcvanhetet. És ha ez mind lesgól, vetődik fel a lehetőség, akkor bizony Rétipusztának már mindenféle osztályból rég ki kellett volna esnie, azaz csak az MLSZ hathatós elmismásoló parancsának köszönhető, hogy még játszhatnak. Node. Node! 2010 előtt másfajta MLSZ volt, ebből következően a rengeteg lesgólért az előzőek is felelősek. És ha Rétipuszta 87 lesgólt lőtt, akkor az összes csapatra nyugodtan számolhatunk 1200 lesgólt. Össze is gyűjti a mérkőzések jegyzőkönyveit lemásolva (ezek igazolják a gólok számát öt év alatt), és kiáll a placcra, hogy hát tulajdonképpen itten minden csapatnak minden osztályból ki kellett volna esnie, és csak az MLSZ-ek, a korábbiak is meg a mostaniak is intézték el a csalárd bíróküldéssel, hogy ez ne így legyen.

A felzúdulás óriási. Az már mindenki számára természetes, hogy az 1200 lesgól az nem öt év alatt értendő, hanem évente, és mindenki számára természetes az is, hogy ha egy parlamenti vizsgálóbizottság összeülne, az évente 1200 gólt törölne, ezzel pedig Magyarország világelső lenne a becstelen lesgólokat illetően, mivel azokból egy se akadna, lévén mindegyik meccs végeredménye 0:0.

Itt tartunk most.

Kandeláber 2013.12.04. 15:17:15

@Kőmíves Kelemen: Már elnézést, a szolgálati titok megtartása nem azt jelenti, hogy valakinek a tudomására jutott bűncselekményekről is hallgatnia kellene, hiába "írt alá egy csomó papírt".
Az más kérdés, hogy úgy tűnik: az mszp mint az előző, a fidesz pedig mint a jelenlegi kormánypárt úgy viselkedik, mintha nem tartaná fontosnak az egészet.
Egyébként friss hír, hogy az arcot délelőtt kihallgatta az NNI, és állítólag konkrét adatokat is szolgáltatott, konkrét cégekről, konkrét ügyekről.
Akkor viszont nem nagyon érthető a jajveszékelés, mert így új megvilágításba kerül a dolog: úgy tűnik, megy a maga útján az ügy.
@Amadeus62: Mártírok mindig voltak és vannak, de itt Horváth miért lenne mártír vagy miért akarna az lenni?
Ez atv-s hír, tehát nem kormánypárti:
"Horváth november elején feljelentést tett, ennek kapcsán hallgatta meg szerda délelőtt a Nemzeti Nyomozó Iroda. A volt adóhivatali munkatárs az atv.hu-nak elmondta: a feljelentésében megfogalmazott tényállásokkal kapcsolatban kértek tőle szóbeli kiegészítést. Konkrét cégek, ügyek és vélelmezett adóhivatali mulasztások is terítékre kerültek. A Nemzeti Nyomozó Irodának néhány napon belül kell arról döntenie, hogy indít-e nyomozást Horváth feljelentése nyomán, vagy elutasítja azt."
Ennek tükrében ismét nem értem a jajgatást.

Laciii 2013.12.04. 15:23:49

@Kandeláber:
De nem is azt jelenti, hogy a sajtóban világgá szabad kürtölnie.

Laciii 2013.12.04. 15:27:52

@vakapad:
MLSZ tökéletes példa, arra hogy szerintük minden rendben akármekkora is a szarkupacon is ülnek.

Kandeláber 2013.12.04. 15:53:58

@Laciii: Boldogabb országokban, ahol a sajtómunkások nem pártkatonák hanem szuverén emberek, egy oknyomozó újságíró óriási sztorit rittyentene az ügyből.
Nálunk a Watergate-botrányt is elsunnyogták volna, ha éppen kormánypárti firkász értesül a lehallgatásról.

ÁrPi 2013.12.04. 16:23:56

@NaP:

Ugyanakkor Horváth némely megfogalmazása szerint nem is egy ezerről hanem ezermilliárdokról tesz említést, ami minimum kettő; Legyünk konkrétak és pontosak a zügy pontosságának megfelelően tehát nem fél ezrelék hanem annáliskisebb!

@vakapad: Ez világos történet :)

ÁrPi 2013.12.04. 16:29:34

@InteriorLulu:

+1

( A jobbik frakció valóban megfogadhatná eme tanácsnokságodat! :-)

"minden egyes mikrofonba belemagyarázva, hogy kizárólag csak azért iratkoznak le a bizottságindítványozásról,

hogy a szocik elől elháruljon az egyetlen akadálya az aláírásnak, és ezzel végre felállhasson a (bizottság))

pilincka 2013.12.08. 00:11:46

@GeoCracker: Nincs ebben semmi meglepő, hiszen - igaz nem mostanában, de - Mesterházy
saját tulajonú szájával kijelentette, hogy elképzelhetőnek tart a fidesszel nagykoaliciót.
Nos akkor...???

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.12.08. 00:15:19

@pilincka: Ha ezt meglépi, akkor a saját tulajdonú szájából csinál segget.
No meg felér egy kis hazaárulással is.
süti beállítások módosítása