A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Almaszexuális

2012.11.07. 21:43 Trocsanyi

Szörnyű éhség tombol bennünk. Hogy mennyire vékony is az a civilizációs máz, ami nagy nehezen ránkrakódott a pár évszázad alatt, azt csak - mondjuk - egy háború tehetné próbára. Azt hiszem, igen gyorsan leperegne, pláne, hogy most sem túl sima vagy erős. Éhezünk; mohó vírusként emésztünk el mindent. Szaporodunk, felfaljuk az erdőket, a tengereket, a fákat és a madárdalt. Teliszarjuk a világot méreggel, meddőhányókká változtatjuk a hegyeket. Smith Ügynöknek igaza van, az ember egy veszélyes vírustörzs. Féloldalasan fejlődünk, gyenge testben még gyengébb a lélek.  A fizikai síkon terjeszkedünk, hömpölygünk, de se az eszünk, se a lelkünk nem fejlődik, nem épül egy cseppet sem. Asztrális és mentális vámpírok vagyunk, egyre mohóbban és gyorsabban falunk fel mindent, információt, élményt, színeket, szépséget.

Mégis éhesek maradunk. Nem lehet minden nappaliba száz új plazmatévét betenni a gazdagoknak sem, de valamivel mégis csillapítani kell ezt az eszelős, megállíthatatlan érzést, hogy ne marjon belülről minket. A máz még korlátoz minket, hogy ne szabaduljon el az őrület, hogy ne faljuk fel egymást is olyan gyorsan, mint a világot, de nem tudni meddig még a béke. Törzsbelit még nem bántunk, a bombákat máshova szórjuk még, arrébb, hogy ne az udvarunkon legyen a hullaszag, de a Másikra már egyre éhesebben lesünk. Még megférünk, de éhesen gyűlölünk mindent és mindenkit aki nem Mi vagyunk.

Éhség a szórakozásra, az élvezetekre, a kalandra, a "jó életre". A szeretetre a tiszteletre, a megbecsülésre. Rosszul vagyunk, undorítóra hízunk a cukrozott zsírtól, pattanásként ütközik a bőrünkön kifelé az odabent méreggé vált zabálás eredménye. Csömörig zabálja magát aki tudja, aki nem, az meg éhezve, gyűlölettel és haraggal zabálja magát teli. “S aki evett már, az újra sorba áll megint, hisz éhes”. A gazdag féli és gyűlöli a szegényt és viszont. Rémálmok kísértenek minket, hagymázas lidércnyomás. Fullasztó sötétségben vergődünk.

Egyre nagyobb, drágább autó kell, egyre gyorsabb száguldás, nagyobb mellek, hangosabb ricsaj. A vírus természetéből származik, hogy addig zabál és szaporodik, ameddig fel nem emészt mindent maga körül és ezután döglik el (meg) a habzó massza a lecsupaszított sziklákon. Ez a siker maga, a falás, a zabálás, a fogyasztás. Aki sokat zabál, még többet akar enni, a kisgömböcnek muszáj nőnie, gurulnia és elnyelnie mindent, már meg nem állhat. Önbeteljesítő jóslat, rákos daganat, ami megtagadott minden parancsot és féktelen növekedésbe kezdett.


Ennek a jele nálam a konzumidiotizmus is, és ennek az egyik jelképe számomra az Apple. Ezért az almaszexuális fogalom is, mert már nem a vásárlásról, vagy a szükségletek kielégítéséről szól, hanem Létforma. Életmód, életelv, jövőkép egyben. Nagyobb képernyő, nagyobb felbontás, gyorsabb processzor. A4, A5, A6, A végtelenbe és tovább. Szolgáltatássá tették, anyagból fogalommá; élvezetté lényegül át. Mint a Bölcsek köve, már mindenre jó lesz, gyógyítja a rákot és az orrodat is tisztíccsa. A terméket már nem simán árulják, hanem vallást, rituálét, misét szerveznek belőle. Boltból átlényegült Üvegtemplomban dicsőítik az Élményt. A dolgozókat eladókból szerpapokká, cégvezetőkből prófétákká képzik át. Hagymaként egyre több és több réteg, jelentés rakódik a jelentéktelen kis műanyag-üveg szerkezetre, egyre ragyogóbb fények és dicső, harsány trombiták kísérik. Hívők imádják, simogatják, segítő fétis lesz, varázsszer, dédelgetnivaló háziállat és oltári szentség egyben. Kérdezed; és válaszol! Csak neked, csak rólad, csak érted.

Senki nem nevetheti ki őket, az almaszexuálisokat. Nem alázhatja meg senki büntetlenül az új, ragyogóan polírozott és formatervezett Életmódot. Ami eddig szégyellni való hóbort volt, immár államvallássá emelkedik, a fogyasztás, az elnyelés vallásává. Aki gyűlöli, vagy viszolyog tőlük, az is támogat, hiszen magja az irigység, a birtoklás vágya, hiánya, mert nem nőtt olyan nagyra és erősre, hogy maga is megvegye vagy elvegye, birtokolja, élvezhesse és része legyen az Életmódnak. Imádat és gyűlölet jár együtt kéz a kézben. Milliárdok nézik a celebrált reklámmiséket csorgó nyállal, beesett izzó szemmel vágyva a Jólétre és a Boldogságra. Most még visszatartja őket az zabla, meg az ostor, de ki tudja, mikor és merre indulnak meg a tömegek hogy rávethessék magukat, elvegyék, magukba tömjék, behabzsolják a mindenséget.

Én is ezért írtam ezt a cikket, mert a gyűlölettel és haraggal élek együtt. Mert nem engedhetem meg magamnak, hogy almaszexuális legyek. Meztelen vagyok, vagy rongyos pólóban turkálom egyedül a szemetet az élet árnyas oldalán, a Telepen, valami finomat, édeset keresve minden kupac mélyén.

Csak hogy ne fájjon odabent annyira.
Csak hogy ne halljuk meg végre azt, aki keservesen sír és boldogtalan.

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

87 komment · 1 trackback

Címkék: fogyasztói társadalom Apple

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr214892831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.08. 09:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tobias2 2012.11.08. 07:39:00

Drága Trocsany! Részemről se gyűlölet, se más ilyesmi, csak mosoly, hogy együgyű tömegek hajlandóak háromszor annyi pénzt adni olyan számítógépekre, amelyeken csak különböző trükkökkel futtathatók a napi munkához szükséges programok. A világegyetemnél csak az emberi hülyeség végtelenebb.

a_tom 2012.11.08. 07:55:34

Az Apple attól sikeres hogy kitalálta hogy tegye elérhetővé a tömegeknek a státuszimbólumokat. Pedig ez egy óriási ellentmondás, hiszen attól státusszimbólum valami hogy csak kevesek engedhetik meg maguknak.
Ahogy kipukkan a lufi, durván vissza fog esni az "egy a sok közül" szintre, bár ettől a mértéktelen fogyasztás és kiüresedés nem szűnik meg.

2012.11.08. 08:02:12

@a_tom: Persze. Majdnem minden cég attól sikeres vagy sikertelen, hogy mennyire tudja kitölteni a hétköznapokban tátongó űrt. Nálam ez az űr elég kicsi, én pl. nagyon keveset fogyasztok, és van egy antennás mobilom. Meg egy Siemens A35-öm :D Ugyanolyan jó. Kevés dolog érdekel igazán, és ott többnyire én adok, és nem pedig én kapok.

sorry 2012.11.08. 08:02:13

az Apple jó,az Apple szebbé teszi az életedet, az Apple megnyitja a szívcsakrádat. de tényleg!

Kandeláber 2012.11.08. 08:18:27

Az úgynevezett fogyasztót társadalom gyermekeinek agyát a globális tőke zsoldjában álló "véleményformáló" média szellemi bérgyilkosai alakítják az egyen-gondolkodásnak megfelelően.
Már itt is van a Huxley által vizionált szép új világ növekvő csírája.

3x 2012.11.08. 08:19:11

Nagyon jó cikk, köszönet érte. Kíváncsi vagyok a fanok hogyan szednek darabokra, meg hogy miért bánt téged az, hogy ők boldogok :)

Jacko__ 2012.11.08. 08:24:51

@a_tom: Szerintem ez nem igaz. Ha így lenne, akkor egyetlen ember sem tenné magát szánalmassá azzal, hogy napokig sorban áll iphone 5-ért. Szerintem Steve Jobs egyszerűen tényleg ráérzett az emberek almaszexuális ösztönére (ha már nagyon találóan megalkottatott ez a szó...). Jobb is, hogy megdöglött: a világ egy kicsit szebb hely lett egy ilyen ember nélkül.

A cikk maga remek lenne, ha a végén nem nullázná le magát a poszter. Pedig elhihetné, hogy léteznek olyan emberek is, akiknek nem kell mindig több.

(Az A35-öt imádtam; legszívesebben még most is azt használnám... :)

Urfang 2012.11.08. 08:26:11

Az almaszexuálisoknál már csak egyetlen még szánalmasabb faj létezik: azok akik mérhetetlenül szenvednek az almaszexualitás létezése miatt.

Ennél még az is jobb, aki átéli és örül a saját almaszexualitásának, abban legalább van valami pozitív élmény is.

De ez a depresszió az Apple miatt, ez tényleg mindennek a legalja.

3x 2012.11.08. 08:46:28

Urfang lett az első !

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.08. 08:59:07

Az intelligens élet a legnagyobb szennyezője a bolygónak. - Röviden így tudnám leírni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 09:11:33

steve jobs az it hitlere volt.

kar volt bele a majcsere.

tudtatok, hogy az apple az a vallalat, amelyiknek a policyja megtilt mindenfele karitativ tevekenyseget?:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 09:18:55

@Urfang: nem az apple miatt van depresszio, hanem az a gond, amikor atbaszott, osotba, nullagyu vallasos balfaszok, akiket meg kell forditani a szekkel, mert azt hiszik egy monitor a falra vetit elkezdenek nekem ugatni, aki 12 eve profi it-s, hogy mi a szar az it-ban es mi a jo:-)

es amikor elmagyarazom, hogy igazabol egy ostoba cerkofmajom, mert egy hetkoznapi pct atcimkeztek neki es eladtak haromszoros aron a vilag egyik legkevesbe kompatibilis, legkevesbe mukodokepes, amde csicsadizajnnal agyonvert oprendszerevel, akkor meg megsertodik.

klasszikus egyhaz, eretnekekkel es ellensegkepekkel, valamint ostoba, elkabitot, fanatizalt, de alapjaban veve luzer hivokkel, akik a tudas helyett valasztjak a szektasodast.

protézisesh 2012.11.08. 10:42:47

@Urfang: +1 :)

Röviden:
Gépész vagyok, tehát nem műszaki analfabéta, de nem is egy hacker-alkat.
Számítógép vonalon (végfelhasználóként) mindig is windows rontotta a szemem, és szidtam, mert egy nagy halom fos volt: egyik HW nem szerette a másikat, mindenhez külön driver kellett, fél-egy évente újra kellett rakni az egész oprendszert, mert feltelt szeméttel és már a bootolás megsütötte a processzort. Újratelepítés után megint nem volt gond fél évig. Ezen a tendencián csak a W7 megjelenése javított, most KEZD úgy működni, ahogy várom: gyorsan bootol, rendesen dolgozik. Ja, hogy van alatta egy 350.000 forintos hardver (márkás notebook)? Jé, ez pont egy Mac ára, a noname win-PC-k a mai napig se mennek tartósan-rendesen. Akkor biztos, hogy SJ a hülye, mert első pillanattól azt vallotta, hogy a számítógép a hozzá NEM értők számára is érthető-kezelhető, sőt élményforrás legyen?

Telefonban 6-7 évvel ezelőttig csak a Nokia jöhetett szóba, a többire rá se néztem. Mert a telefonok között etalon volt, mindent tudott, biztosan, egyszerűen, jól. Aztán jöttek az okostelefonok, és örültem, hogy egy kütyüvel a zsebemben lehet telefonálni, határidőnaplózni, stopperezni, fotózni-videózni, navigálni, meg még netet böngészni is, ha van egy elütni való fél órám valahol. Na a Samsungom ezt mind ÍGÉRTE, csak valamiért mégsem működött minden, mindig rendesen. Aztán most egy alma van a zsebemben (4S-16) és mindent pont úgy csinál, ahogy ígérte. Mindig. Miért baj az, hogy nem akarom havonta újra konfigurálni az email klienst, hogy működjön a push-email? Miért szégyellni való az, ha egy jelszót akarok csak megjegyezni és szánok 200 forintot egy alkalmazásra, ami tuti működik? Badára semmi nincs, az android meg olyan, mint a windows: van amelyik app a samsungokat nem szereti, más a sonyval nem bír rendesen futni. Az almáskertben nincs ilyen. Működik. És ezért fizettem egy közepes Samsung vagy sony árát (80eFt), CSEREgaranciával, hivatalosan, Mo-on.

Igen, én is röhögök azokon, akik a bolt előtt fagyoskodnak, hogy elsőnek vehessenek új almát. Én is röhögök azokon, akik a 4S-64et fél év után kukázzák, hogy 5-ük legyen. Minek?

De hogy eltávolodjunk a telefóniától meg az IT-től: milyen autód van? VW? Toyota? KIA/Hyundai? Akkor te is "almafan" vagy, mert csak annyit akarsz, hogy működjön és nem akarod tudni, hogy milyen fék, vagy lengéscsillapító van benne!

Majd ha Citroennel, Alfa Romeoval, vagy tetszőleges veteránnal jársz (és nem a 20 éves kényszer-Astrádról beszélünk, hanem igazi veteránról!), akkor mondhatod, hogy téged érdekel, mi van benne és ezért hajlamos vagy kompromisszumokat, sőt adott esetben kényelmetlenségeket is cserébe a - vélt vagy valós - többletért.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 11:06:58

@protézisesh: @De hogy eltávolodjunk a telefóniától meg az IT-től: milyen autód van? VW? Toyota? KIA/Hyundai? Akkor te is "almafan" vagy, mert csak annyit akarsz, hogy működjön és nem akarod tudni, hogy milyen fék, vagy lengéscsillapító van benne!

de ha leugatod az autoszerelot, aki ert hozza, hogy mekkora luzer azert, mert autot szerel, tudja, hogy mukodik, tud tolatni kamera nelkul es tukorbol, be tud parkolni radar nelkul szuk helyre, tud kozlekedni mindenfele bizbaszkutyu, ebreszto, sipolo, holtterfigyelo, felrazo, vakegervezeto, eps, abs, lofaszsag nelkul, ugy fog pofanbasnzi a kerekkulcsal, hogy a fogaszod kifizeti belole a chf hitelet...

nem az a gond, hogy apple-t hasznaltok, mert nem ertetek hozza, hanem azt hirdetitek, hogy ti valami kivaltsagosok vagytok a sajat dilettanizmusotok reven.
nem
nem vagytok azok. vakegerek vagytok. ami nem baj, mert nem erthet az ember mindenhez, de kezeljetek mar a helyen a hozza nem ertesetek, pls.

it temaban nem mi vagyunk a hulyek, akik be tudnak konfiguralni a egy win-t, ubuntut, bsdt, hanem ti, akik nem. meg akkor is, ha az a szemet goreny elhitette veletek, hogy a butasag kivaltsag. nem az.

Zus 2012.11.08. 11:19:51

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: egyetértek.

Hamár autók: nekem egy olyan autóm van, amiben nincs elektronikus vezérlés, nincs klíma, csak a saját fűtőventillátora. Nincs benne tolatókapera, tolatóradar, hogy leparkoljak (pedig túlméretes a gép), nincs benne navigáció, nincs benne kanyarba bevilágító reflektor, és így tovább. Mindezt nem azért, mert ne telne csilivlire, hanem mert az autóm az pontosan azokat a követelményeket teljesíti, amire nekem szükségem van. Nem romlik el egy könnyen, rendkívül strapabíró. Ha mégis megbetegszik, akkor könnyen szerelhető, nem drágák bele az alkatrészek, nem kell a javításához egy teljes autógyár.

A telefonom is évezredes. Tökéletesen megfelel arra, amire használom.

Na de ekkor jönnek az almasexuálisok: a kocsim szar, mert nem a legutolsó modell. Igénytelen vagyok, mert régi a telefonom. Hülye vagyok és nem értek a komputerekhez, mert linux az oprendszerem és tudok ZX Spectrumot programozni. És nem vagyok ember, mert a tábalgépemen android van.

Nem lehet az applésokat arról meggyőzni, hogy más is van rajtuk meg az apple gépeken kívül. A fanatikusokkal nem lehet tárgyalni.

danesdzsu2 2012.11.08. 11:21:29

"Aki gyűlöli, vagy viszolyog tőlük, az is támogat, hiszen magja az irigység, a birtoklás vágya, hiánya, mert nem nőtt olyan nagyra és erősre, hogy maga is megvegye vagy elvegye, birtokolja, élvezhesse és része legyen az Életmódnak."
Ez maflaság, ezt pár almabuzi hiszi csak. A hittel ellentétben nem létezik még univerzálisan mindenki számára legjobb eszköz.

danesdzsu2 2012.11.08. 11:25:44

@protézisesh: rendben, neked akkor az iphone felel meg a legjobban. Ha nem tudsz bekonfigurálni egy email klienst, az sem szégyen. Használd boldogan.

Nekem nem felel meg, más elvárásaim vannak.

vittore 2012.11.08. 11:34:14

@Urfang: +1. És mielött a sok depressziós, féltékeny szerencsétlenség köpködni kezdene, nincs almás készülékem. Viszont üzenem nekik, hogy vegyék a fáradtságot és lapozgassák egy kicsit SJ önéletrajzi könyvét.

Medgar 2012.11.08. 11:34:35

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @protézisesh: Mindketten rosszul látjátok, illetve rossz kérdéseket tesztek fel.

A jó kérdés: x havi béremért megéri mondjuk MacBook Pro-t vennem?

Az USA-ban az x átlagosan 0,5-1 hónapot jelent, Magyarországon 6-12 hónapot.

Urfang 2012.11.08. 11:35:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @protézisesh:

Azt már a cikkből is ki tudtam bogozni, hogy miért van cumi az apple fanoknak, de én arra kerestem a választ, hogy azoknak a dörzsölt zseniknek, akik átlátnak a sátáni almás marketingen, akik nem dőlnek be az IPod-csapdába, akik mentesülnek az elbutulás alól, stb., stb., azoknak miért van mégis cumi?

Akkor miért ők jajonganak és keseregnek a világ állapotán, amit teljesen tönkretett az apple design, miközben az almaszexuálisok meg egyszerűen csak örülnek az IPhone-juknak.

Nekem nincsen semmi Apple stuffom, de szerintem jobb azoknak, akik örülni tudnak ezeknek a cuccoknak, mint azoknak, akik depressziósak lesznek tőle és kínjukban ilyen keserű cikkeket írogatnak?

Nem tetszik az Apple? Akkor ne vedd meg öcsi. Attól még nem dől össze a világ, hogy más megveszi.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 11:42:09

@Medgar: nem
semmikeppen nem eri meg.

egyszeruen ha ugyanazt ahardware-t meg lehet kapni harmadaron, akkor nem eri meg.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 11:44:48

@Urfang: teccik beselni madzsar?

mindenki azt vesz, amit akar. pont.
de ha valaki a hozza nem erteset penzzel potolja ki, akkor az vegyen vissza kisse az orcajabol, plane szakemberek koreben.

tudod ez olyan, mint aki csajokat tud felszendi es aki kurvazni jar. az, aki csak penzert kap lukat nehogy mar leszolja azt aki tud csajozni, bakker...

Medgar 2012.11.08. 12:57:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Akkor kérlek nézz utána egy hasonló konfigurációjú hp vagy dell gépnek.

Sajnos te is a hatvanezres sufni PC-ből indulsz ki.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.08. 12:58:40

"mindenki azt vesz, amit akar. pont.
de ha valaki a hozza nem erteset penzzel potolja ki, akkor az vegyen vissza kisse az orcajabol, plane szakemberek koreben."

"Aki nem ért el semmit, az annyit is ér" (Lézer János) - íme, az Apple életérzés.

Egyébként maximálisan egyetértek veled. Az Iphone, Ipad, BMW, Audi, Nike és egyéb mániák olyanok sajátjai, akik a belső ürességüket próbálják külső "karácsonyfadíszekkel" pótolni.

Amúgy meg valóban, mindenki azt vesz, amit akar, meg amire pénze van.

Barnebyte 2012.11.08. 13:07:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nekem iPhone-om van, most akkor nem vagyok sikeres, mert sokan azt gondolják, hogy sikeresebbnek tartom magukat náluk, holott ez nem igaz?
Mindemellett pc-m is van, és rajongok az informatikáért. Most akkor hova kell engem kategorizálni? Világ életemben magamnak építettem össze a PC-met, a telefonnál valahogy nem szeretek szöszölni, annál elvárás, hogy azonnal működjön és megbízható legyen. És hogy mennyire megbízható a telefonom arra egy példa: egy éve van meg és eddig egyszer kellett újraindítani: mikor szoftvert frissítettem rajta. Sosem lassul be, nem kell azon gondolkodni, mi lehet a hiba. PC-nél belefér, sőt néha élvezem (bár egyre kevésbbé, talán öregszem) ott tudom, mit kell tennem, ha lassú a rendszer, hol kell kutakodjak.
Lehet, hogy nem kellett volna megírnom ezt a kommentet, de undorítónak tartom, hogy a telefonom alapján ítéljenek meg. Néha már keényelmetlennek érzem elővenni, mert sokak szemében ez olyan, mintha legalább egy ötkilós aranyláncot lóbálnék, reklámozva a faszaságomat, holott csak egy cikket olvasnék el. De tudjátok mit? Kapja be egységesen mindenki, aki márkás ruhában jár, vagy aki hajlandó az általa elvárt minőséget megfizetni.

3x 2012.11.08. 13:37:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"tudod ez olyan, mint aki csajokat tud felszendi es aki kurvazni jar. az, aki csak penzert kap lukat nehogy mar leszolja azt aki tud csajozni, bakker..."

Nagyon jó :)))

Urfang 2012.11.08. 14:15:00

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Hát ez baromi jó :)))

Mert a te telefonod az egy jó csaj, az Iphone-osoké meg egy kurva, úgyhogy csak neked van jogod menőzni a csajodra, a kurvapecér almások meg maradjanak csendben.

:D

Amúgy te nokiaszexuális vagy?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 14:23:08

@Medgar: "Sajnos te is a hatvanezres sufni PC-ből indulsz ki."

azert, mert te nem tudod mi szamit minosegi alkatresznek es nem tudod osszerakni, meg nem sufni pc amit en rakok oszze. nem gyozom elegszer hangsulyozni, hogy a dilettanizmus nem ereny, akarmit is magyarazott az az elbaszott eleteben az az it-hitler.

eloi 2012.11.08. 14:24:42

Minden termék = "vas" + marketing!
Ebből kb. 20% a vas (maga a termék) és kb. 80% a körítés (marketing). A terméket eladhatóvá, kívánatossá a körítés teszi. Ebben az Apple vér profi.

Viszont Jobs így is meghalt, viszonylag fiatalon...

wowerman 2012.11.08. 14:32:48

Nekem semmi sem fáj odabent és senki sem boldogtalan :D

eloi 2012.11.08. 14:33:15

@Urfang: Szerintem érdemes legalább ketté választani a használók táborát.
Az egyik rész, akik használni akarnak egy kiváló minőségű eszközt.
A másik rész - és a cikk róluk szól -, azok, akik a mindig soros legújabb termékért hajlandóak kiutazni mondjuk Németországba vagy Angliába, két napot sátorozni esőben, fagyban a bolt előtt..., hogy szert tegyenek az elsők között (mert néhány nappal később mindenütt árulják!) a termékre! Aztán erről cikkek, blogok, hozzászólások tömkelegét írják és áradoznak róla (mármint a bálványukról, mert amit így imádnak, az már az!).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 14:46:00

@Urfang: nem..
hetero- es petrolszexualis vagyok.

te meg ahogy elnezem, funkcionalisan analfabeta.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.08. 15:14:01

Igyekszem mindig haladni a divattal, de megválogatom, hogy mi kell és mi felesleges.

Nincs plazmatévém, mert keveset nézek tévét. Helyette még most is egy 15 éves tv-m van, amit annak idején nyertem egy folyóirat reklámkampányában.

Nincs mp3-lejátszom, mert nem kell. A telefonomat használom mp3-lejátszónak. Viszont vettem egy fejhallgatót (igazit, nem fülhallgatót) hozzá, vezetéknélkülit, hogy kiváló minőségben lehessen kényelmesen zenét vagy hangoskönyvet hallgatni útközben.

A telefonom felsőkategóriás Nokia. SOk mindenre használom, ébresztőóraként, naptárként is.

Ipad nem kell, mert minek?

Leszarom, hogy milyen a fényképezőgép a telefonban, mert telefonnal nem lehet fényképezni. Van külön felsőkategóriás fényképezőgépem, mert érdekel ez.

A tévéhez a leolcsóbb dvd-olvasó van, mert nem kell jobb.

A számítógépen csak akkor változtatok, ha nagyon kell már. A doboza 16 éves! Idén tértem át a Windows 7-re. Próbáltam egyszer a Linuxot, de 2 nap után töröltem, mert ócska, használhatatlan szarság.

protézisesh 2012.11.08. 17:54:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @danesdzsu2:

Csak a tisztán látás végett: a tévé, a mosógép, a mikrosütő belsejében tudod, mi van? Érdekel, mi van benne? Lóf@szt! Bedugod, megnyomsz két gombot aztán nézed. Na a Steve Jobs csak annyit mondott, hogy a számítógép is legyen ilyen. Illetve az se baj, ha szép is. Ennek viszont ára van. Akkor is, ha nem alma van a fedelén. Mint írtam fentebb, az első RENDESEN MŰKÖDŐ windows-PC az előttem heverő (Dell) notebook, egyáltalán nem szerény 350.000 forintért, vagyis macbook árban. Nekem is volt 100ezerbe kerülő "noname" konfigurációm, boltban olcsó alkatrészekből összeépített desktop-PC-m. Olyan is volt mindegyik.

Viszont ahogy az autóVEZETŐK 98%a sem maga szereli, pláne nem tuningolja az autóját, úgy a többség a számítógépét is csak HASZNÁLNI akarja, nem konfigurálni. És légy erős, X összeg alatt ez márkafüggetlenül csak hiú ábránd. A különbség az, hogy windowssal lehet n<X árú gépet kapni, iOS-sel meg nem. :(

"Ha nem tudsz bekonfigurálni egy email klienst, az sem szégyen." De, bekonfiguráltam a samun, két (néha három) hétig jöttek az emailek, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy két napja nem jött email a telefonra úgy, hogy semmihez nem nyúltam rajta. Emailfiók törlése, újrabeállítás ugyanazokkal az adatokkal, két-három hétig megint oké volt. Van, aki erre vágyik?

Amúgy meg a cégnél is én vagyok a "vírusirtó szakmunkás" (rendszergazdának nem mondanám magam, de ha valaki elakad, akkor én vagyok a vakok közt a félszemű), de ha a számítógép előtt ülök, akkor nem azon akarok b@szakodni, hogy miért nem megy, miért lassul, miért akad, miért nincs jó codec, miért nincs megfelelő driver, stb. HASZNÁLNI akarom. És ebben az alma nagyon nagy. Ezért örülök neki, hogy van.

@Prof. Dr. Simon Templar: Amit nagyon nem értek: miért divat ma Magyarországon fikázni azt, akinek tetszik (és telik is rá) az alma, a bmw, a nike, az akármi? Miért kellene mindenkinek Suzukival menni a teszkóba fila táskáért, he? És miért testesítik meg az előbbiek a belső ürességet? A boldogság, a teljes élet csak minimálbérből, panelban jöhet össze? Én nem ezt látom a lakótelepeken...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.08. 18:09:07

@protézisesh: pontosan errol beszelunk

de ha dragan kell megvenned, mert nem vagy kepes magad uzemeltetni annelkul, hogy szet ne basznad az oprendszert, ezert le kell korlatozni mint valami petho intezetest, nehogy kart okozz, akkor tudd a helyedet.

danesdzsu2 2012.11.08. 18:21:57

@protézisesh: nem hiszed el, hogy neked tökéletes az iphone? Vagy miért bizonygatod ennyire? Szerintem az emberek többségének jobban megfelel az ios/win phone párosból valamelyik, mint az android. Ettől nem lesz rosszabb egyik fél sem.
Én több Samsungon is állítottam email klienst, de mindegyiken csak egyszer. Vagy egy hibás szoftververzót fogtál ki, vagy elszúrtad. Én szeretem az android szabadon alakíthatóságát, de ez azzal jár, hogy nem védi magát a felhasználótól.

danesdzsu2 2012.11.08. 18:23:48

@protézisesh: nem hiszed el, hogy neked tökéletes az iphone? Vagy miért bizonygatod ennyire? Szerintem az emberek többségének jobban megfelel az ios/win phone párosból valamelyik, mint az android. Ettől nem lesz rosszabb egyik fél sem.
Én több Samsungon is állítottam email klienst, de mindegyiken csak egyszer. Vagy egy hibás szoftververzót fogtál ki, vagy elszúrtad.

protézisesh 2012.11.09. 08:33:13

@danesdzsu2: nem értem azokat, akik magukat viszonylag értelmesnek tartják, de amint szóba kerül az apple, két szóra szűkül a szókincsük: "sznob" és/vagy "birka". Mintha minden alma-tulaj komplett idióta x pederaszta x vallásgyalázó lenne azért, mert meg mer venni egy más logika mentén építkező készüléket. Csak ennyi.

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Kistáska, neked illene tudnod, hogy hol a helyed, mielőtt nekiállsz osztani az észt. A felhasználónak (tudod, az USER, akit te rendszergazdaként mélyen lenézel, pedig ki kellene szolgálnod, ugyanúgy mint az éttermi pincérnek a Vendéget!) baromira mindegy, hogy mi van belül. Nem konfigurálni akar, hanem használni a terméket. Az autóval eljutni A-ból B-be, a hűtőből hideg sört kivenni, a számítógépen netezni, táblázatot szerkeszteni, játszani.

A te világodban meg mindenki lenézendő, aki az autóját nem tekergeti, aki a hűtőjét nem képes utántölteni R143-mal és rühelli az oprendszert buzerálni, mert megint 10 perc alatt bootol ez a szar. What's wrong with you?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 09:25:07

@protézisesh: "A te világodban meg mindenki lenézendő, aki az autóját nem tekergeti, aki a hűtőjét nem képes utántölteni R143-mal és rühelli az oprendszert buzerálni, mert megint 10 perc alatt bootol ez a szar. "

jol latod.
te magad is leirod, hogy hulyeknek keszult. azert is olyan draga. mert kulonebn elbassza, elrontja, elkurja, cszetcseszi. na ezek utan nem kellene osztani az eszt...

erted, ugye, kicsirigo:-)

az, hogy a hozza nem ertes, dilettanizmust es sznobizmust szeretned szembeallitani a hozzaertessel es szakertelemmel az legyen a te banatod:-)

Sadist 2012.11.09. 09:36:50

@protézisesh: "Csak a tisztán látás végett: a tévé, a mosógép, a mikrosütő belsejében tudod, mi van? Érdekel, mi van benne? Lóf@szt! Bedugod, megnyomsz két gombot aztán nézed."

Igen, engem pl. érdekel és tudom is, hogy mi van ezekben az eszközökben. Nem is állok bután a mikrosütő előtt dilemmázva, hogy be merjem-e rakni a műanyag edényt vagy sem.
Ahogy Sipi is írta, nem az a baj, hogy valaki megvesz egy drágább terméket, hanem hogy sikk lett ostobának lenni. Ma már a kölök nem szégyelli magát az ostobasága miatt, hanem büszkén meséli, hogy hülye a matekhoz vagy a fizikához. És a világ afelé halad, hogy ezeket az ostobákat kell kiszolgálni, mert ők jelentik a többséget, a kiaknázható piacot.
Azzal nincs baj, ha a technika fejlődik és egyszerűbbé válik a használata, de az ne pofázzon már egy Walter Röhrlnek a vezetésről, aki párhuzamosan parkolni is csak parkolóasszisztenssel tud.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 09:54:21

@Sadist: "Azzal nincs baj, ha a technika fejlődik és egyszerűbbé válik a használata, de az ne pofázzon már egy Walter Röhrlnek a vezetésről, aki párhuzamosan parkolni is csak parkolóasszisztenssel tud"

es ennyi...

Ulkesh 2012.11.09. 12:19:02

@protézisesh:

Ne bántsd Az igazi Sipi - Citizen of European Union-t, megértem az Apple gyűlöletét, neki mint IT szakembernek az Apple az elsődleges közellenség.

A Mac gépet a felhasználó megveszi, bekapcsolja és használja. NINCS SZÜKSÉGE rendszergazdára, IT szakemberre, szomszéd Pistikére, mert a megvásárolt eszköz out of the box képes az ő kiszolgálására. Ha ez a mentalitás elterjedne a többi gyártó között, akkor az ilyen Az igazi Sipi - Citizen of European Union félék egyszerűen éhen döglenének. Megértem, ha teljes erővel fúj ellene :D

A hozzáértését egyébként enyhén viccesnek tartom, mikor egy UNIX rendszert így ledegradál, mint ahogy itt pár hozzászólásában megette, gyanítom, hogy max videón látott OSX-et (főként az inkompatibilitást és zártságot emlegető butaságokból következtetve).

protézisesh 2012.11.09. 12:21:01

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

összekevered a "rendeltetésszerű használat" fogalmát a "képes vagyok megépíteni-konfigurálni-javítani" -val. Az első KEZELI az eszközöket, a második GYÁRTJA/SZERVIZELI. Namost ha én nem AKAROK folyamatosan személyi számítógépet javítani, csak használni akarom, akkor én "ne pofázzak" meg "tudjam hol a helyem"? Hadd ne kezdjek el személyeskedni, pedig nagyon itt van a nyelvem hegyén...

További kérdések:
- miért "dilettantizmus" az, ha a power-gomb megnyomása után azt várom, hogy az eszköz 5 másodpercen belül működjön? (az autó motorja beinduljon, a tévé mutassa a képet, a számítógépen, tableten bejöjjön az első weboldal) A Win-PC ezt NEM tudja.
- Miért "hozzá nem értés" az, ha a fúrógépet kézbe fogva nem akarok benne szénkefét cserélni, konfigurálni hogy 230 vagy 110V hálózaton vagyok, 50 v 60Hz frekvenciával futok, illetve Bosch vagy Makita fúrószárat akarok bele tenni? A Win-PCnél mindezt végre kell hajtani. 1980 óta eltelt 32 év a személyi számítógépek körül, mire a Windows7 a számára fontos paraméterek NAGYJÁT felismeri és beállítja magának (plug&play perifériák, hálózati és internetkapcsolat, stb.) Wozniak képes lett volna az apple-1 alkatrészeit ömlesztve árulni, hogy otthon forrassz magadnak gépet belőle. Steve Jobs a kezdetektől fogva arra hegyezte ki a terméket, hogy csak megvedd, vidd haza és HASZNÁLD. Az eszköz ugyanis arra való, hogy használjuk. A windows PC tesz a saját rabjává, mert muszáj megtanulni az utolsó csavarig, hogy egyáltalán használni lehessen, ráadás a használati szándékok igen jelentős hányada szerelésbe-konfigurálásba fullad.

@Sadist: ja, mer' te vagy számítástechnika a Walter Röhrl-je, a Sipi haveroddal együtt? Akkó' gratulálok, majmokkal nem tuok beszélgetni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 12:35:05

@Ulkesh: egy gepet se nem szeretni, se nem gyuloni nem lehet. gep. erted.

csk az olyen beteg, perverz allatok taplalnak erzelmet egy hasznalati targy irant, mint munkapista es egyhaza.

nekem a hulyek az ellensegeim, a nagypofaju luzerek, akikk azert, mert egy petho-0intezetes szaryt kezelni tunak meg akarjak mondani, mi a tuti. en elhiszem, hogy buszke vagy arra, hgogy ostoba seggfej vagy es fizetned kell azert, ami nekem a kisujjamban van. inkabb ez az irritalo, a butasagot es ostobasagot erenykent bemutatni kivanio, vallasos seggfejseg es nagykepuseg az, ami zavar. hogy arra veritek a kis pocsotoket, hogy hulyek vagytok, ostobak, megvezethetok. es ez nem is erdekelene, ha a seggeteken maradhatok es a magatok munkapista egyhazaban seggrepacsiznatok, de az a baj, hogy kijottok a fenyre es terjeszteni akarjatok a sotetseget es butasagot azert, mert ti sotetek es butak vagytok. kepzeljetek el, apple-t hasznalni szegenysegi bizonyitvany. ugy, ahogy kurvazni es viagrat tolni. mert az azt jelenti, hogy puha a pocsod, vagy nem vagy kepes egy not felszedni. es ilyenkor nem biztos, hogy ugatni kellene annak, aki tud kefelni es tud csajozni. mert te vagy a retardalt:-)

roviden: azt hasznalsz, amit akarsz, szepocsem, de ha fizetned kell azert, amit mas meg tud tenni onerobol, akkor ne arcoskodj.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 12:39:57

@protézisesh: "Steve Jobs a kezdetektől fogva arra hegyezte ki a terméket, hogy csak megvedd, vidd haza és HASZNÁLD."

lofaszt

steve job deklaraltan arra hegyezi a termeket, hogy minnel kevesebet tudjon es minnel jobban korlatozza a felhasznalokat, akik minnel tobbet fizessenek minnel kevesebb funkcioert.

ertem en, hogy a faek kivaloan mukodik, es pillanatok alatt aplikalhato, de keves...

amugy meg anyadat majmozd le a foszereplesevel szervezett bukakke-party utan, csicsoka:-)

Ulkesh 2012.11.09. 12:44:05

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"steve job deklaraltan arra hegyezi a termeket, hogy minnel kevesebet tudjon es minnel jobban korlatozza a felhasznalokat, akik minnel tobbet fizessenek minnel kevesebb funkcioert."

Mesélj már légy szíves, hogy mi az, amit egy OSX nem tud...

Kezdesz nagyon röhejes lenni és ezt úgy írom, hogy veled ellentétben tényleg egy több száz gépes rendszert menedzselek és biza Macet használok mind munkára, mind otthon.

Ulkesh 2012.11.09. 12:46:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"buszke vagy arra, hgogy ostoba seggfej vagy es fizetned kell azert, ami nekem a kisujjamban van."

Nem figyeltél. A Wintel user fizet neked, mert azt a rendszert sokan nem képesek önállóan használható állapotba hozni, egy Macet kicsomagol és használ, fel sem merül, hogy egy hozzád hasonló nagyképű IT-s buheramókust meg kéne keressen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 12:54:26

@Ulkesh: hasznald egeszeggel. de akkor is elmehetsz a buspicsaba, ha nem fogod fel, hogy ne ugass nekem. erted? pontosan tudom, mi a mac, mar a 9-0es evekben hasznaltam. pontosan tudom a lehetosegeit, akorlatait. egyszeruen egy fix kiepitesu, draga, nehezen bovitheto, szukitett funkcioju, hulyebiztosra tervezett celhardware. es valoban mindent tud, amiert hajlando vagy meg fizetni es meg fizetni es meg fizetni es meg fizetni. 3-5-10x arat a valodi ertekenek egy kiharapott almalogo miatt.

de mondom, ez nem baj. mindenki azt csinal, amit akar, azt hasznal, amit akar, annyit kolt, amennyit bir. csak kezeljuk mar helyen a hozzaertest vs megvasarolt szolgaltatast. en tudok, te megveszed. nekem felall, te viagrazol. nekem csajom van, te kurvazol. ez a kulonbseg.

Ulkesh 2012.11.09. 13:06:08

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"es valoban mindent tud, amiert hajlando vagy meg fizetni es meg fizetni es meg fizetni es meg fizetni. 3-5-10x arat a valodi ertekenek egy kiharapott almalogo miatt."

Ok. Tekintsünk el a személyeskedéstől..

Én most egy Minit használok otthon, 4 magos i7-es konfig, 8 GB RAM-mal, mindez 200 eFt-ba került.
Mutass nekem olcsóbban ilyen gépet, ami ugyanilyen kis helyet foglal, ugyanígy nincs semmi hangja és ilyen kicsi a fogyasztása és ilyen teljesítményre képes, az OSX-et rá tudom rakni, az nem akadály.

De mondhatsz olcsóbb alternatívát az iMac-ek helyett is, de vedd figyelembe a kialakítást, a teljesítményt és a fogyasztást is.

A noteszeik valóban jó drágák, de a konkurens gyártók sem olcsóbbak, ha ugyanazt tudják, ugyanolyan kivitelben, bár van pár tulajdonság,a mit Wintel platformon egyelőre nem kaphatsz meg pl. digitális/optikai hangkimenet, "retina" felbontású kijelző és multitouch touchpad (amit a rendszer valóban képes korrekten lekezelni, szemben a Windowssal).

"pontosan tudom a lehetosegeit, akorlatait. "

Nekem nem így tűnik. Semmi konkrétumot nem tudtál eddig mondani, csak bugyuta frázisokat puffogtatsz.

Ulkesh 2012.11.09. 13:14:06

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"csak kezeljuk mar helyen a hozzaertest vs megvasarolt szolgaltatast. en tudok, te megveszed. nekem felall, te viagrazol. nekem csajom van, te kurvazol. ez a kulonbseg."

Igazad van, kezeljük helyén a dolgot!

Én bemegyek a szalonba és kiválasztom a legmenőbb Lamborginit, az ajtót kinyitják előttem és a csajokat nem tudom levakarni.

Te a roncstelepen gyűjtögetett alkatrészekből épített verdáddal a hétvégi diszkóban csajozol.

Én értek a pénzkereséshez, te értesz az autószereléshez.

Te megszereled az autót én megfizetem a szakértelmed. DE ha nem kell az autóm szerelni, vagy a stílusod miatt nem hozzád viszem, vagy kirúglak, akkor te munka nélkül a hajléktalanszállón fogsz éhen dögleni.

Szóval tudd, hogy hol a helyed és ki adja neked a kenyérre valót!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 13:21:25

@Ulkesh: oke, szemelyeskedes off:-)

a gepemet masfel eve raktam ossze kb 150 penzbol. usb 3.0 mar van az alaplapon, hd6950 ati radeon, 8 g ddr3, phenom II 945 x4 cpu , 6 mega level2 cache, ezen kivul van benne meg 2000 gb sata3 winyo, tvtuner.

most akarom lecserelni a 4-5 eves tapot benne tizenparezerert, ami eppen a harmadik konfigot szolgalja mar ki.

mondjuk nem tudom pontosan az arat, a teljes konfigra cirka 600at koltottem, de abban van egy 46" tv, egy 17" monitor secondarynak, egy ford mondeo ulesbol epitett cockpit, egy nemetorszagbol rendelt fanatec kormany, egy trackir 5 pro fejmozgas koveto rendszer.

de lehet, hogy kihagytam valamit...:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 13:23:19

@Ulkesh: "n értek a pénzkereséshez, te értesz az autószereléshez."

nem..
en az autoszerelessel penzkereseshez ertek. tehat autoszerelesben en vagyok a profi.

ha ennel az analogianal maradunk, ugye. es igen, szolgaltatok. de ha azt mondom, ne onts cukrot a tankba, akkor ne ontsd bele es ha el kell zarni eloled a tankot, mert kulonben beleontod, akkor nem en leszek a retardalt tole.

Ulkesh 2012.11.09. 13:26:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Még mindig nem érted :)

Te szolgáltatsz, én igénybe veszem a szolgáltatást. Ha nem veszem igénybe, mert nincs rád szükségem, vagy a nagyképű szöveged miatt máshoz megyek, akkor lehet neked szakértelmed, csak azt nem fogod tudni megenni...

Némi alázat rád férne...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 13:37:49

@Ulkesh: de nem is kerem, hogy igenybe vedd a szolgaltatasaimat.

azt kerem, hogy ne kurogass az almaval, mert nekem nem palya, ahogy egy 5 evesnek sem palya mar az a keszsegfejleszto jatek, amivel a csillagot a csillagba, haromszoget a haromszogbe, stb kell betenni...

egyszeruen felnottebb es profibb vagyok annal, hogy apple termeket hasznaljak. nem gyozom elegszer leirni, hogy mindenki azt hasznal, amit akar es annyit fizet, amennyit tud es/vagy akar. en nem vagyok hajlando azokat a kompromisszumokat megkotni, ami az apple hasznalataval jar. nekem legyen egy jol kosztumizalhato, szemelyre szabhato, az en sajat igenyeimet maximalisan kielegito, modosithato, kenyelmesse es othonnossa alakithato egyedi rendszerem, ami a lehetoleg legjobb ar/teljesitmeny aranyban. engem ne korlatozzon be se a hw, se az os. en tudom mit teszek. es nem fogom szegyelni, hogy tudom mit teszek. es nem fogom szegyelni, hogy nekem ingyen, vagy jelentosen olcsobban megvan az, amiert az apple felhasznalok sulyos osszegeket fizetnek.

ezek utan elegge visszas helyzet az, amikor engem, aki 12 eve it-zok es egy 1000+ gepes - win, linux vegyesen - rendszert uzemeltetek egy nemzetkozi cegnel leugat egy juzer es meg akarja magyarazni a tutit. mert en tudom amit tudok, te viszont csak fizetni tudsz.

Ulkesh 2012.11.09. 13:48:17

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"egyszeruen felnottebb es profibb vagyok annal, hogy apple termeket hasznaljak."

"egy ford mondeo ulesbol epitett cockpit, egy nemetorszagbol rendelt fanatec kormany, egy trackir 5 pro fejmozgas koveto rendszer."

Igazad van, te felnőtt és profi módon építesz játékgépet otthonra, én meg veszek egy gépet amivel tudok dolgozgatni otthon, elfér a polc sarkán és a használata nem látszik meg a villanyórán és minden felmerülő igényemet kiszolgálja (én speciel egyáltalán nem játszom géppel, arra ott a konzol). Egész biztos te vagy a profibb... vagy csak más a felhasználási körünk, de ezért minősíteni bárkit.. nos ez se nem felnőtt, se nem profi.

"ezek utan elegge visszas helyzet az, amikor engem, aki 12 eve it-zok"

Tacskó, én már 25 éve :D

"egy 1000+ gepes - win, linux vegyesen"

Ha Linux/UNIX alatt otthon vagy, akkor nem értem milyen korlátokat állíthat fel neked egy OSX, ami gyakorlatilag egy UNIX/BSD rendszer egy barátságos UI-val. Én speciel nem igazán tapasztalok korlátokat (igaz a régi MacOS-es Mac-eket én sem tartottam semmire).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 13:53:54

@Ulkesh: "és minden felmerülő igényemet kiszolgálja"

ez a kulcsmondat

en igenyesebb vagyok. nekem nem eleg, hogy munkagep legyen, nekem hd mozi, szimulator, jatekkonzol es munkagep legyen egyben. a leheto legolcsobban a leheto legerosebb a leheto legtobb szolgaltatasal es funkcioval.

ezert mondom, hogy az apple egy draga celhardware. semmi tobb. en szeretem a szabadsagot, az alakithatosagot, a magam altal kialakitott szabalyok szabta kereteket. nekem ne a gyarto mondja meg, mire jo az os es mire jo a hw. en mondom meg.

Ulkesh 2012.11.09. 14:00:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"en igenyesebb vagyok."

Én igényesebb vagyok, mert játékra konzolt használok, ami 3-4 évig kiszolgál és ha kijön rá egy új játék, akkor nem kell a fél vasat lecserélnem, hogy zökkenőmentesen fusson :D

Minden másra tökéletesen megfelel a Mini, ami 24 órában megy úgy, hogy észrevehetetlen.

"en szeretem a szabadsagot, az alakithatosagot, a magam altal kialakitott szabalyok szabta kereteket. nekem ne a gyarto mondja meg, mire jo az os es mire jo a hw. en mondom meg."

A hardvert NEM AKAROM alakítgatni (gépet 3-4 évente cserélek, addig elég nekem, ha memóriát és vinyót/SSD-t tudok cserélni), a szoftverrel meg azt csinálok, amit akarok, ha neked korlátaid vannak, azt nem az OS állítja, hanem a hiányos tudásod. ;)

protézisesh 2012.11.09. 14:32:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hiába szmajlizol, ha anyázással meg bukkakéval kezded a mondatodat, nem lehetsz komoly ember, komoly érveid se lehetnek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 14:38:46

@Ulkesh: "A hardvert NEM AKAROM alakítgatni "

de en akarom
ezert a hivatasom es a hobbim az it, nem csak a munkam.
mert ertek hozza, ismerem, tudom. megengedhetem magamnak, hogy en magam allitsam ossze egyenileg amit kivanok, vagy mas kivan, mert megvan hozza a tudasom. es szeretem a kihivasokat, szeretem tornaztatni az agyam. szeretek megoldasokat keresni es talalni es az igy megszerzett tudast kesobb alkalmazni, ezzel is fejlesztve magam es a rendszerem. szeretek utananezni az operacios rendszerek es hardware-ek fejleszteseinek, fejlodesenek, ezzel tovabb bopvitve a tudasomat. szeretem tudni mi tortenik es miert es szeretem iranyitani a torteneseket.

te viszont csak egy felhasznalo vagy. ami nem baj. a baj az, hogy hozzam akarod merni magad, mi tobb a nemtudast es a szellemi nihilt akarod kovetendo trendnek beallitani es a tudast, a problemamegoldast, az individualizmust akarod ellensegkepkent megjeleniteni a konzumidiotizmus propagalasanak celjabol.

erted vegre, hogy mi a problema? nem az, hogy egy korlatozott kepessegu cuccot veszel dragan. meg az sem baj, hogy szerinted ez a jo. az a baj, hogy teritesz. nem fogod fel, hogy aki az en szintemre eljutott, az nem elegszik mar meg azzal, amit az apple kinal.

ez ugyanolyan, mint az, hogy regen lakotelepen laktam es elveztema fullkomfortot. most van egy hazam kertvarosban, amivel alando szopas van, hiszen mindig van valami, amit csinalni lehet egy hazon. de nem mennek vissza lakotelepre. a kis belmagassag, a semmi kis erkely, a kert es az erdo latvanyanak a hianya kikeszitene. nekem nem jo a tucatmegoldas. en individualista vagyok. es nem fogom szegyelni, hogy tudatosan kihivasokkal es feladatokkal teli eletet valasztok magamnak, mert ettol leszek egyre jobb es jobb.

protézisesh 2012.11.09. 14:39:57

@Ulkesh: hagyd, aki saját magát úgy jellemzi, hogy "én igényesebb vagyok", majd ír két oldal geek-szöveget az otthoni atomreaktoráról, akkor biztosak lehetünk benne, hogy - legalábbis lélekben - egy pattanásos, zsíroshajú púpos kockával állunk szemben, aki a haverjai előtt tud hencegni az anyja lakásában lévő szobájában zúgó hardverrel, de puncit is valószínűleg csak a 46os tévéjén lát rendszeresen.

De, mint tudjuk, ő a király, mi meg tudjuk, hol a helyünk... ;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 14:48:50

@protézisesh: te kezdted csicsoka:-)

elkezdesz majmozni es azt hiszed hogy en hagyom?
nem kereszteny vagyok, aki nekem meguti az orcamat, annak leszakitom az ovet es a seggere ragasztom:-)

Ulkesh 2012.11.09. 14:50:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"ezert a hivatasom es a hobbim az it, nem csak a munkam."

Nekem is ez a hivatásom és a munkám, de itthon az időm a családomé és a kikapcsolódásé, nem akarom az időmet a géppel elcseszni, lehet, hogy neked az az életed, hogy a nap 24 órájában a gépházban turkálsz, de vannak akik élni is szoktak... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 14:51:16

@protézisesh: "De, mint tudjuk, ő a király, mi meg tudjuk, hol a helyünk... ;-) "

jol latod:-)
egyszeruen nem vagytok a szintemen:-) en a hasznalaton kivul meg is tudom epiteni, uzemeltetni, karbantartani azt, amit ti csak hasznalni tudtok:-)

es bizony ez tobbet jelent:-)

Ulkesh 2012.11.09. 14:55:10

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"egyszeruen nem vagytok a szintemen:-) en a hasznalaton kivul meg is tudom epiteni, uzemeltetni, karbantartani azt, amit ti csak hasznalni tudtok:-)"

:D hogy te mekkora tévedésben vagy :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.09. 14:57:15

@Ulkesh: nem egeszen.

mellette heti 6-8 orat edzek is, valamint heti 2-3 alkalommal eljarok szorakozni, mert en megtehetem, nem log csalad a nyakamban, nem parancsol egy no a farkamnak helyettem...:-)

ar/teljesitmeny aranyban sokkal jobban kijovok a szinglilettel..:-D

protézisesh 2012.11.09. 15:40:47

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "sokkal jobban kijovok a szinglilettel"

mondja ezt minden szingli, aki nem tudott becsajozni/bepasizni...

Sadist 2012.11.09. 15:46:14

@Ulkesh: "Ha ez a mentalitás elterjedne a többi gyártó között, akkor az ilyen Az igazi Sipi - Citizen of European Union félék egyszerűen éhen döglenének."

Mert szerinted a hardvert kik tervezik és a szoftvereket kik írják, okostojás? A titkárnők egy óvodás szintre butított rajzolgatós IDE-ben?

Sadist 2012.11.09. 15:50:21

@protézisesh: Walter Röhrl talán nem, de mivel értem hogy működik, valamint programozni is tudok, ezért inkább egy autógyártó.

Ulkesh 2012.11.09. 15:54:56

@Sadist:

"Mert szerinted a hardvert kik tervezik és a szoftvereket kik írják, okostojás?"

Hát nem nagy arcú rendszergazdák, ebben biztos lehetsz :D

Barátunk nem azzal vág fel, hogy fejlesztő, hanem arra, hogy képes összerakni egy legoPC-t és bekonfigolni egy Windowst.

Ulkesh 2012.11.09. 15:56:56

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"mellette heti 6-8 orat edzek is"

Az alig több napi 1 óránál, ennél még én is többet sportolok, pedig nem vagyok valami nagy sportember :D

"ar/teljesitmeny aranyban sokkal jobban kijovok a szinglilettel..:-D"

Ebben ne legyél annyira biztos :D

Sadist 2012.11.09. 16:04:52

Mindig jót röhögök, mikor előjön a szingli, pattanásos, szemüveges kocka sztereotípia. Jól jelzi az illető frusztráltságát.

eax_ 2012.11.09. 19:08:14

tl;dr
Ez mar megint valami hippi hulyeseg?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.10. 12:30:40

@Ulkesh: egeszen biztos..:-)

ket haveromnak is van 3 gyereke, tobbnek 1-2.
aztan ugye ott vannak a valaskor vagyonbol kiforgato joasszonyok is, ahogy az elmult 5 evben 4 haverommal is megtortent.

amugy erre a vilagra, ahol elszaporodtatok ti konzumidiota, onallotlan, vallasos seggfejek kar a genallomanyomat pazarolni..:-)
kar beletek egy ujabb intelligens adofizeto, hogy aztan kitartson benneteket, amikor is nyalcsorgato ven hulyekent a sajat fenntartasotokra elegendot nem tettetek felre es pumpolnatok a kolykomet..

jo lenne, mi?;-))

Ulkesh 2012.11.10. 15:37:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"amugy erre a vilagra, ahol elszaporodtatok ti konzumidiota, onallotlan, vallasos seggfejek kar a genallomanyomat pazarolni..:-)"

Hát... Remélhetőleg, mikor valami nyavalyától sújtottan a földön fetrengsz a fájdalomtól, akkor majd az orvos is ezt mondja neked. Hisz te is megtanulhattad volna az orvostudományt és kezelhetnéd magad. :)

Mert a te elképzelésed szerint mindenki aki nem IT-expert geek az konzumidióta, önállótlan seggfej.

Az emberek zöme nem akar mindenhez érteni (nem is lehetséges), te sem hiszem, hogy meg tudnád javítani a TV-det, vagy le tudnád fényezni a kocsidat, vagy el tudnál végezni egy szívműtétet. Viszont akik ezen műveletekben vérprofik, elképzelhető, hogy a munkaidejük után nem igazán szeretnének informatikusként is dolgozni, erre vagy tartanak egy hozzád hasonló kockát, vagy eleve olyan eszközt választanak, amit csak használniuk kell. Ezért lenézni őket részedről ostobaság, egyrészt mert belőlük élsz meg, másrészt sok esetben te magad is rászorulsz mások szakmai tudására és valószínű nem esne jól, ha elküldenének a fenébe, hogy ezt neked is meg kéne tudnod oldani.

légügyi megfigyelő 2012.11.10. 16:00:07

@protézisesh: megértelek. Kicsit irigyellek az elhatározásodért. Talán mert célszerű lenne követnem?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.12. 12:41:49

@Ulkesh: az a baj,, hoguy anyad nem tanitott meg ertelmezni a magyar nyelvet, kisfiam.

nem az a bajom, hogy nem mindenki it expert. az a bajom, hogy az apple-fanok azt hiszik, hogy ok valami it-exprert felett allo kaszt azert, mert a kezukbe adtak egy celszamitogepet.

ha mar orvosos problema, ez kb olyan, mintha a kezedbe adnanak egy kulcsort egy szekrenyhez, amivben ven c vitamin, meg nehany etrendkiegeszito es rogton el;kezdesz nagy pofaval ugatni az orvosnak, hogy nagykepu majom, aki innen akar ehen is halhat, hioszen kezedben az orok elet kulcsa.

na itt van az eb elhantolva, kcisirigo. leszarom, mit veszel, csak tudd hol ahelyed. mondtam mar parszor, nem? az apple olyan, mint az automata valto es a tolatoradar. tessek hasznalni nyugodtan, cska ne ugassunk mar annak, aki kepes ezek nelkul is vezetni. ugyanis egyszeruen ezen a teren az er tobbet, akinek nagyobb a szakertelme. es az pont nem az egysegsugrau appleuser. jellemzoen kifejezetten antitalentum, de egy akkora arccal, hogy 2x4 sav kell a megfordulasahoz...

mondom, ez olyan, mintha a petho intezetes sracok a normalisakat abajgatnak, mert nekik apolo kell, allando felugyelet es sokba kerulnek. es ettol ok a kiralyok...

egyszeruen meg kellene erteni, hogy maradjatok ott, ahol vagytok. basszatok az almatokat, hantoljatok ki munkapistat egy laza oralra, leszarom. tenyelg nem erdekel, mint csinaltok a sajat kis templomaitokban.

csak ne akarjatok megmagyarazni, hogy a butasag es a penzert vett onkorlatozas sikk a hozzaertessel es tudassal szemben. ne akarjatok megmagyarazbni, hogy egy koszutmizalhato, multifunkcionalis operacios rendszer rosszabb, mint egy lekorlatozott, celhardverre fejlesztett zart rendszer. hardware-rol ne beszeljunk, mert mindket esetben egy sima pc az eszkoz, csak az egyik felaras egy megharapott gyumolcs miatt.

ennyit kellene tudomasul venni, nem tobbet. es ha nem biztok magatokban es a szarban, amivel becsaptak, akkor ne minket abajgassatok, szakembereket. basztassatok azt, aki atkurt.

ezt magyarazom mas vallasos seggfejeknek is, jehova tanuitol a katolikusig....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.12. 12:50:19

@Ulkesh: "Te a roncstelepen gyűjtögetett alkatrészekből épített verdáddal a hétvégi diszkóban csajozol."

tehat nekem felall, neked penzed van:-)

Ulkesh 2012.11.12. 12:53:03

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"nem az a bajom, hogy nem mindenki it expert. az a bajom, hogy az apple-fanok azt hiszik, hogy ok valami it-exprert felett allo kaszt azert, mert a kezukbe adtak egy celszamitogepet."

- Ezt szerintem senki nem hisz, max te.
- Ez a célszámítógépes dolog csak téged minősít, de elég durván :)

"ha mar orvosos problema, ez kb olyan, mintha a kezedbe adnanak egy kulcsort egy szekrenyhez, amivben ven c vitamin, meg nehany etrendkiegeszito es rogton el;kezdesz nagy pofaval ugatni az orvosnak"

Apró hiba a hasonlatodban, hogy a legtöbb Apple usernek valóban nincs szüksége rád mint IT expert emberkére, mert meg tudja oldani a szükséges feladatait minden külsős segítség nélkül is, hála a logikusabban felépített és áttekinthetőbb rendszernek.
Vagyis a kapott gyógyszertől tényleg immunis lett minden betegségre és meg sem kell többet látogatnia az orvost..

"csak ne akarjatok megmagyarazni, hogy a butasag es a penzert vett onkorlatozas sikk a hozzaertessel es tudassal szemben."

Még mindig olyan setét vagy, hogy nem bírod felfogni, hogy az emberek 99%-ának nem attól mered a szerszám, hogy számára felesleges információkat magol, fórumokat búj, hogy egy megvásárolt eszközt használni tudjon.
Ez kb. olyan, mintha te csak akkor tudnál TV-t nézni, ha előtte letennél egy alapfokú műszerész szakvizsgát.

"ennyit kellene tudomasul venni, nem tobbet. es ha nem biztok magatokban es a szarban, amivel becsaptak, akkor ne minket abajgassatok, szakembereket."

Becsapni téged csaptak be, mert elhitették veled, hogy a felhasználó van érted és nem fordítva. Egyszerűen nem érted, hogy te a tápláléklánc alja vagy, mert akit szidsz abból élsz meg.

"ne akarjatok megmagyarazbni, hogy egy koszutmizalhato, multifunkcionalis operacios rendszer rosszabb, mint egy lekorlatozott, celhardverre fejlesztett zart rendszer."

Ismét kiütközik, hogy fingod sincs arról, amiről írsz. Egyszerűen nevetséges vagy, de főleg azon nevetek, hogy hozzáértőnek mered vallani magad. Nos lehet, hogy a Windows-hoz valamilyen szinten értesz, de máshoz nem, ez sajnos messzire szaglik az írásaidból.

Ulkesh 2012.11.12. 13:05:20

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"az a baj,, hoguy anyad nem tanitott meg ertelmezni a magyar nyelvet, kisfiam."

Eddigi írásaidból két dolog derült ki:
- elég fiatal vagy ahhoz, hogy a fiam lehetnél, így a kisfiam megszólítás eléggé vicces

- a magyar nyelvet sem értelmezés, sem fogalmazás, sem helyesírás szintjén nem bírod valami magas szinten művelni

protézisesh 2012.11.12. 13:09:30

@Ulkesh: hagyd, úgy sem érti meg, csak fröcsög belőle a takony. Biztos nem volt t-home a hétvégén, aztán nem tudott "csajozni".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.11.12. 15:25:04

idiotak...

en vagyok a hulye, hogy ilyen vallasos seggfejekkel egyaltalan szoba allok:-)

mindenesetre szeretnem megkoszonni a normalis, eletkepes emberek neveben, hogy demonstraltatok amirol a blogbejegyzes szolt:-)

Trocsanyi 2012.11.14. 05:07:34

Legyen hát akkor ez a végszó...
süti beállítások módosítása