A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A mi ferink, a ti feritek...

2012.05.06. 07:04 outisz

Legutóbb akkor éreztem, hogy helyükre kerültek a dolgok, mikor láttam esztergályos cilit a tesco reklámban. Lám, mégiscsak igaz, hogy addig addig rezegnek azok a barom atomok, míg végül mindenki belerázódik az őt megillető kis lukba. Az univerzum már csak ilyen, még akkor is, ha bizonyos emberek kicsit kapaszkodnak, mielőtt beleesnének a saját kis lyukukba. A ferenc - a mi ferink, a ti feritek, az ő ferijük, mindenki ferije és senki ferije -, hát ő pont ilyen. Azt mondjuk már 2006 óta sejtettem, hogy személyében nem Jézus tért vissza a földre, pedig lemerném fogadni, hogy a messiás is valami öszödi beszédfélével kezdené a vatikánban ( OFF elkúrtuk testvéreim az úrban, 2000 éve hazudtok éjjel, hazudtok nappal... ekkora böszmeséget, mint ez a kurva pedofil botrány, még nem látott a mennyország. engedjétek hozzám a gyermekeket, blah... - de ez a cikk most másról szól.)

Szóval, én már ott elvesztettem a fonalat, hogy feri miért nem vonult vissza cirka 2008 körül. Nyitott volna egy nyamvadt lángosos bódét, kicsit vizezte volna a tejfölt, és simán megél - na meg minden napra jutott volna egy nyugdíjas, aki otthon bekereteztette volna a körberágott lángost a komód felett.

Dehát látott már valaki normális megváltót lángossal a kezében? Nem. Hányszor kérdezte meg Jézus a tanítványaitól, fokhagymát tehetek rá? Egyszer sem. Mohamed sima sajttal kérte, vagy füstölttel? Nem maradt fenn adat. Na ezek után gondoljuk végig, Gyurcsány adhatja alább? Hát Magyarország nem érdemli meg, hogy legyen egy saját megváltónk, aki tűzön vizen át, minden pokolbéli szörnyeteggel megküzd, hogy megváltsa az országot?

Valljuk be, ez az ország megérdemli Gyurcsány Ferencet. És itt most felmentem Kölcseyt, mikor azt írta hogy megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt... nos, azóta rádolgoztunk egy kicsit. Most őszinte leszek, megfordult a fejemben, hogy Gyurcsány visszavonul - á, örök optimista vagyok -, de be kell látnunk, Schmitt példája nem ér. Ő ugyanis nem volt vérbeli politikus, odarakták aláírógépnek, és mikor elromlott cserélték mint egy kínai magnót. Jogos, az ilyennél nem érdemes javítással bíbelődni. Olcsóbb újat venni. Mi persze egy emelkedett pillanatra azt hittük, valami megmozdult, és a kádárkorszak talán tényleg véget érhet, de nem fog. Van itt még mit leradírozni, de nézzük a dolog jó oldalát.

Megy az agyalás, hogy ki lenne az a hiteles arc, aki összefogná a demokratikus ellenzéket a köv. választásokra. Uraim, egy jelölt kilőve. Ennyivel is bentebb vagyunk. Kicsit olyan ez mint a megasztár, ha minden hétvégén hazaküldünk valakit, karácsonyra már csak egy marad, akkor meg már az is jó lesz, ha tud táncolni, ha nem, majd megszeretjük később.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

186 komment · 3 trackback

Címkék: gyurcsány ferenc nemmegváltó outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr284490943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Érdekes kettősség 2012.05.06. 10:26:19

Nem is Magyarország volna, ha ez a két esemény nem egy hétvégén esne meg. Egyik oldalon egy számomra eddig teljesen ismeretlen roma tömörülés (az MCF-et és a Lungro Drom-ot ismerem, a két nagypárt fiókszervezetei), amely a roma integrációért tüntetett....

Trackback: Papot hívott Orbán az országhoz: lelkészéből csinált minisztert 2012.05.06. 10:08:50

Balog Zoltán betanított esztergályosból lett református lelkész az új nemzeti fejlesztési miniszter, életrajza lentebb olvasható. Hamarosan az első keresztelő is meglesz: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot keresztelik át Emberi Erőforrások Minisztéri...

Trackback: Statiszta volt az iskolaigazgató a Hír Tv Célpont műsorában 2012.05.06. 09:59:12

  Vagy csak egy szenilis öreg tanár volt, aki már azt se tudta, mi a különbség a hospitálás, a gyakorló tanítás és az egyhónapos egyéni iskolai gyakorlat között, és aki Gyurcsány tanárjelölt bliccelését bizonygatta a tényfeltáró komédia harmadik f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huhhhu 2012.05.06. 12:14:04

@Scagnetti: Valóban. De talán érdekesebb a föld kérdés. Ángyán megtámadása is megérne egy misét. Talán nagyságrendekkel nagyobb probléma. Persze szisztematikusan mindenkit ki kell nyírni, hogy a választásokra csak a fidesz meg a jobbik maradjon.

Scagnetti 2012.05.06. 12:14:32

@No_Fidesz_No_Problem: "Azért az nem mindegy, hogy valakit egy párezer fős tagságot képviselő tízfős pszeudo-frakció vezetőjeként ekéznek, vagy egy tízmilliós ország miniszterelnökeként."

Három éve nem miniszterelnök és azóta sem emelkedett semmit a népszerűsége. Ő ebből a szempontból menthetetlen. Egyébként lehet, hogy most lett volna lehetősége egy kis szimpátiakeltésre, de ezt meg a vagyonból kiperelős szöveggel el is baszta.

"Miniszterelnököt ekézni nem meglepő, a miniszterelnököket azért tartjuk."

Nyolc évig Orbán sem volt miniszterelnök, és mégis ekézték folyamatosan. Ne legyen ez most hirtelen újdonság!

"Nade egy két hónapja (?) alakult pártocska elnöke ellen országos lejárató médiakampányt szervezni?"

Ezt te sem gondolod komolyan. Feri miniszterelnöki múltja nem tűnt el azzal, hogy átment egy másik pártba.

"Tényleg ennyire fél a kormánypárt Gyurcsánytól?"

Én még mindig nem hiszem, de ezt már leírtam.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 12:14:46

@online távmunkás:

"Ferit jobban gyűlölik, mint a Fideszt, pedig a Fidesz az emberek háromnegyede szerint rosszul kormányoz. Olvasgass közvéleménykutatási adatokat, baloldalról és jobboldalról is."

A TÁRKI áprilisi felmérése szerint a választásra jogosultak 45%-a nem árulja el a pártpreferenciáját. A biztos szavazók 61%-a pedig nem a Fideszre és nem a KDNP-re szavazna.

Scagnetti 2012.05.06. 12:15:59

@huhhhu: Erről beszél az ellenzék, és az ellenzéki sajtó. A saját szennyes kiteregetése egyik oldalon sem divat, és régebben sem volt az. Ennyire ne legyünk már naivak!

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 12:19:59

@Scagnetti:

" Feri miniszterelnöki múltja nem tűnt el azzal, hogy átment egy másik pártba."

Nem látom, hogy a miniszterelnöki "múltjának" bármelyik pontja miatt jogi eljárást kezdeményeztek volna ellene.

Azt látom, hogy egy jogállamban megengedhetetlen stílusú és módszerekkel dolgozó lejáratókampány folyik ellene. Vesd össze: "bizonyítsa be az ártatlanságát" és vesd össze: köztévé és közrádió hírblokkjainak és "elemző" műsorainak a felhasználása a megalapozatlan és nem bizonyított rágalmak terjesztésére.

Jogállamban nem azért tartják fenn az adófizetők pénzéből a közmédiát, hogy a kormánypárt a saját törvénysértő politikai lejárató kampányaihoz használja.

Scagnetti 2012.05.06. 12:28:32

@No_Fidesz_No_Problem:

És ki beszélt itt jogi eljárásról. A népszerűségéről volt szó, az meg a miniszterelnöki múltja miatt annyi, amennyi.

Jogilag könnyen lehet, hogy nem tudják rábizonyítani a plagizálást, hiszen a dolgozata eltűnt. (Vajon kinek volt ez az érdeke.) De ettől még pl. az egyező címre adhatott volna valami hihető magyarázatot, ahogy arra is, milyen forrásokból dolgozott. Mert ezekre nem tudott válaszolni, csak hebegett. Pedig ezek nem a HírTV kitalálmányai. Ettől persze még lehet, hogy majd lobogtathatja egyszer a bírósági papírját, csak ez a választókat nem hatja meg. Nekik ez az ügy már éppen elég gyanús hírtévés manipulációk nélkül is. És a balos sajtó egy részének is, mert láthatóan elfordultak tőle. Őket kell Ferinek meggyőzni, nem a bíróságot.

Scagnetti 2012.05.06. 12:30:07

@No_Fidesz_No_Problem: "Jogállamban nem azért tartják fenn az adófizetők pénzéből a közmédiát, hogy a kormánypárt a saját törvénysértő politikai lejárató kampányaihoz használja."

Nálunk viszont a köztévé mindig az aktuális kormány propagandaadója. Most a Fidesznek nyal. Pár éve meg minden reggel Nap-Kelte fogadott minket, Orosz Józsival meg a többiekkel. Akkor közszolgálati volt a csatorna?

hattyú 2012.05.06. 12:32:42

"Valljuk be, ez az ország megérdemli Gyurcsány Ferencet."

Miről írsz? Gyurcsányt? Hol van Gyurcsány? Egy pici zsákutca párt főbohóca... Ez az ország Orbánt érdemli, és lőn világosság! A Hazugság Nélküli ember majd elhozza a fényt ennek a zseniális népnek!

mendson 2012.05.06. 12:43:50

Hát azért ilyen még talán soha nem volt
"Gyurcsány társszerzője egy nobel dijas..." beirásra 56000 találatot ad a gugli.Szóval lehet ekézni meg minden,de az biztos, ha hagyták volna dolgozni balról-jobbról akkor igencsak jobban állna az ország.Ugyanis odakint nem hülyék.Nem ismerik azt a magyar szokást, hogy legjobb vezetőiket megkövezik a leghülyébbet meg a végsőkig követik.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 12:44:07

@Scagnetti:

"De ettől még pl. az egyező címre adhatott volna valami hihető magyarázatot, ahogy arra is, milyen forrásokból dolgozott."

A Pécsi Egyetemen a tanárszakos hallgatók a mai napig úgy választhatnak szakdolgozat témát, hogy a tanszéki témavezető tanár listájáról választanak egyet:

nevtud.btk.pte.hu/menu/53/35

Ez egyébként érthető is, hiszen a tanárszakokon huszonéves tanárjelölteket képeznek, akiknek - kevés kivétellel - nincs akkora szakmai szókincsük és szakirodalmi jártasságuk, hogy saját kutatható témaajánlattal tudjanak előállni. Ez az ő esetükben nem is elvárás, hiszen a tanári szakdolgozat nem tudományos munka, a megírása nem jár semmiféle tudományos fokozat megszerzésével.

Az, hogy 1980-ban a biológia tanszéken a témavezető tanár listáján rajta volt egy borászati téma, az nem zárja ki azt, hogy négy évvel később a technika tanszék témavezető tanára szintén felvegye a saját listájára.

Karipapa01 2012.05.06. 12:44:09

Nyolc éven keresztül (2004-2012) valamilyen médiában, pártrendezvényen, blogban stb előkerül Gyurcsány Ferenc neve. Sőt az utóbbi időkben még jobban, pedig az ország sorsába gyakorlatilag képtelen beleszólni. Főként a 2/3-os fülkeforradalmat követően. "A négy évre választott egykamarás Országgyűlés 386 tagból áll..." (Wikipédia) és ez az egyetlen ember van ott, akivel foglalkozni lehet? A többi mind tiszta, makulátlan őszinte ember lehet. Nem védem a Gyurcsányt, nem is érdekel, de tele van már a tököm ezzel a 8 éves vinnyogással. Nincs jobb dolgotok?

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.06. 12:44:41

@No_Fidesz_No_Problem: :) Gabikától egy dolgot kérdeznék: Hogy vannak a Grippenek? :)

Blogger Géza 2012.05.06. 12:44:51

@hackbard.celine: Nézőpont kérdése. Két éve úgy volt magasabb a GDP arányos államadósság, hogy nem volt vele szemben profitot termelő, forgalomképes vagyon, most meg van (MOL, Rába, egyéb értékpapírok). Merthogy a "füstbement" az persze marhára nem igaz.

2002 - 2010 között meg úgy nőtt folyamatosan az adósság szintje, hogy az állam vagyona mindent csinált, csak nem nőtt.

Dr.Bio74 2012.05.06. 12:46:36

Kezdem azt hinni, hogy a gyurcsányt a vektor támogatja stikában.

Blogger Géza 2012.05.06. 12:47:44

@mendson: Ha beírom a gugliba, hogy "mendson hülye", az meg több mint 2000 találatot ad. Mit bizonyít ez pontosan?

Dr.Bio74 2012.05.06. 12:47:58

@Blogger Géza:
Hol lehet kérelmezni, hogy az én munkáltatómat is államosítsák?

Scagnetti 2012.05.06. 12:49:37

@No_Fidesz_No_Problem: És persze Feri biztos ezért mondta először azt, hogy nem is tudta, a sógora ugyanazt írta, mint ő, majd nem sokkal később már azt, hogy akár fel is használhatta a dolgozatot. Döntse már el végre, hogy felhasználta vagy sem!

Scagnetti 2012.05.06. 12:50:10

@mendson: Kik lennének azok a legjobb vezetők?

Blogger Géza 2012.05.06. 12:51:48

@Dr.Bio74: Azt nem tudom, de miért szeretnéd?

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 12:56:57

@NewBornLOver:

"Gabikától egy dolgot kérdeznék: Hogy vannak a Grippenek? :)"

Én emellett felszólítanám, hogy bizonyítsa be, hogy nem lopott a Tescoban kiflicsücsköt :)))

Dr.Bio74 2012.05.06. 12:57:44

@Blogger Géza:
Hát mert profitot termelő forgalomképes vagyon.

huhhhu 2012.05.06. 12:58:12

@Scagnetti: Na persze. Szép naívan majd azt vesszük észre, hogy 2014-re már 20 millióan leszünk. Ugyan kérem. Ez az egész műbalhé a hatalom megtartásáért megy, mert már a fidesz is tisztában van vele, hogy senki nem akarja őket néhány agymosotton meg persze azokon kívül, akik a mi vérünkből lesznek milliárdosok. Meg aztán veszélyes is lenne számukra egy új kormány. Visszamenőleges törvénykezéssel. Hmmm????

hvg.hu/itthon/20120506_honositas_sikertortenet_wetzel

jenőke 2012.05.06. 13:00:23

Hát igen! A Feri!
Node, mi lesz a telefonadóval és Matolcsi anyjával?

Scagnetti 2012.05.06. 13:03:06

@huhhhu:

Politikusaink tevékenysége általában a hatalom megtartásáról szól. Ezért is jutottunk idáig 22 év alatt.

A Fidesztől rendkívül könnyen és gyorsan meg lehetne szabadulni, ha lenne olyan alternatíva, mely egy kicsit is jónak tűnik. Nem kell nagyon jónak lennie, csak egy kicsit tűnjön annak. Már egy ilyet is boldogan megszavazna a nép.

De nincs. Vagy már leszerepelt, hiteltelen arcok, vagy új, de ijesztő pofák akarják megszerezni a trónt. A Fideszt ez tartja hatalmon talán még 2014 után is.

Dr.Bio74 2012.05.06. 13:03:09

@jenőke:
Majdnem megkérdeztem milyen Feri, de nem adok magas labdát obszcén viccekhez.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.06. 13:05:56

@No_Fidesz_No_Problem: jeeeeXD különben én attól a nőtől hideglelést kapok, különösen, hogy mostanság vagy agyonszolizza magát, vagy sok sok ideje volt a hasát süttetni valamilyen magánszigeten. A rideg kék szemei ettől aztán még ijesztőbbnek tűnnek és amennyiben a szem a lélek tükre én a helyében egyfolytában napszemüveget hordanék. Mert így talán sokkal hihetőbbnek tűnhet minden amit mond. És ha ő foglalkozik a nyugdíjügyekkel akkor volt neki része abban, hogy ellopták az emberek megtakarításait? Mert akkor az plusz egy strigula a szégyenfalára.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 13:06:21

@jenőke:

Miért, Matolcsy anyjával mi van? Hacsak az nem, hogy folyton csuklik :)

Matolcsy a nagymamájával példálózott a telefonadó bemutatásakor. Azt mondta, hogy azért lesz az első tíz perc sarcmentes, mert a nagyanyja anynit szokott egy hónapban telefonálni, és ő azt szeretné, ha a nagymamák sarc nélkül telefonálhatnának.

De a kommunikációs tanácsadók ezt az üzenetet is elkúrták, mert nem gondolták, hogy az emberek nem hülyék, és utánaszámolnak, hoyg hány éves is lehet Matolcsy nagyanyja:

Matolcsy 1955-ben született. Ha az anyja húszévesen szülte, akkor az anyja 1935-ben született. Ha az anyját is húszévesen szülte a nagyanyja, akkor Matolcsy nagyanyja már majdnem 100 éves! Nem csoda, hogy keveset telefonálgat.

mendson 2012.05.06. 13:09:51

@Blogger Géza: Hát azt biztosan, hogy picit javított tudásán.Azon kivül, hogy már tud irni,még a "hülye" szót sem j-vel irta.Ha igy halad elöbb-utóbb a taknyát sem a kabát ujjába törli.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 13:10:28

@Dr.Bio74:

Én is majdnem megkérdeztem :)))

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.06. 13:11:28

Ha GyF-et egy őszödi szintű, kvázi világra szóló botrány nem döntött meg mikor pártelnök ÉS miniszterelnök volt (nem is beszélve Sukoróról), egy ilyen plágiumgyanú szinte imponál neki most, hogy a jelentéktelenség koalíciójának gittegyleti adminisztrátora.

Szerintem örül, hogy ismét elmondhatja az "ellenzéknek" hogy "ENNYIT TUDTOK?", és dupla energiával vág vissza. Gyakorlatilag nincs vesztenivalója az ügyön.

hackbard.celine 2012.05.06. 13:13:35

@Blogger Géza: az lehet, hogy profitot termel, de az államnak eddig csak jó nagy pénzügyi és árfolyamveszteséget hozott az ügylet.
A MOL tranzakció 500 Mrd IMF lóvét vitt el, az ez után fizetendő kamat (Ft árfolyamváltozással együtt) nagyjából 30 Mrd. Ezzel áll szemben a 10 Mrd osztalék, az egyenleg -20 Mrd. Ez tisztán kimutatható pénzügyi veszteség.
A részvény árfolyamveszteség további 110-120 Mrd. Jelenleg 25000 Ft fölött kellene álljon a MOL ahhoz, hogy egyáltalán nullszaldó környékéről beszéljünk.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.06. 13:17:32

@Modor Tibi: Tibi, új posztra gyűjtesz? :) Már ez a hsz is feketeöves.

huhhhu 2012.05.06. 13:20:38

@Scagnetti: Pontosan, ezért is nem vezethetett be reformintézkedéseket. Nem hagyta a saját pártja, másik oldalról pedig ott volt orbán. Pl. 300.- ft-os vizitdíj. Mekkora érvágás volt. Meg a tandíj.
De azt hiszem ez a nevetséges szakdolgozat ügy nyugvópontra juthat nem csak azért, mert bűzlik az egész, eltünnek a dolgozatok, aztán előkerül de csak az egyik, a volt sógor, anyós, nem ragoznám. Itt van ez:

hvg.hu/itthon/20120506_gyurcsany_kzgazdasagi_konyv

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.05.06. 13:24:08

Sokakkal ellentétben én úgy látom, hogy Öszöd nem volt botrány. A politikus hazudik. Felesleges virtuális versenyt szervezni, hogy Fleto hazudott nagyobbat a Pannon pumával vagy Viktor a neazemberekfizessékmeggel. Egyformák ezek, de ezt se a baloldali, se a jobboldali tábor nem fogadja így el - és nem is érdekes a véleményük, mert hívőkkel nem vitatkozunk.

Az viszont botrány, ha valaki csalással szerez meg egy minősítést. Akár doktori, akár egyetemi diploma, akár jogosítvány, akár horgászengedély. Nem utolsó sorban azért, mert csalóra nem bízunk közpénzt, öt forintot se.

Szerintem Plagi bá' és Fleto esete teljesen analóg, a konklúziójával együtt: a csalót ki kell köpnie magából a társadalomnak. Új esély, igen, lehet lángossütő (ha levizsgázik belőle, mert kaját sem bízunk csalóra).

J.László 2012.05.06. 13:25:48

@No_Fidesz_No_Problem:
"Nincs ember, nincs probléma."
Biztos tudod, kinek a híres mondása ez.
Plágiumgyanús a neved, Mára. Ez nem szép dolog.

szeku75 2012.05.06. 13:28:54

Megérdemli Gyurcsány Ferencet?
Nem tudom, de jelen helyzetben ennél sokkal többet kapott. Röhög rajta Európa, a lenézett Románia, Szlovákia, lassan Ukrajna is. A függetlenség elmúlt 2 évtizede egyre inkább elvesztegetettnek tűnik, s nincs a láthatáron belül olyan politikai csoportosulás, olyan politikusok, akiknek esélyük lenne a helyzet javítására...

Scagnetti 2012.05.06. 13:38:03

@huhhhu: Ha egy miniszterelnök a saját pártján belül sem tud rendet tartani, akkor mondjon le, mert alkalmatlan. Lehet ódákat zengeni Feriről az eddigi legszuperebb vezetésre képtelen miniszterelnökről, csak nem látom, mire is jó ez.

Meg kell vizsgálni a dolgozat(ok) eredetiségét. Ha eredeti, akkor nincs semmi gond. Az egyetem belső káosza nem szép dolog, ezt is ki kellene vizsgálni, de ez nem mentség az esetleges plágiumra.

Mi van a sógorral meg az anyóssal?

És ez a könyv mi alól menti fel Ferit? Ezután el kell nézni neki, ha elcsalta a szakdolgozatot?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.06. 13:42:06

Ki nem szarja le fecót.Ha viki még mindig fél tőle az az ő baja!Nagyon rászálltak de ennek semmi értelme.Az viszont igaz,hogy ő sem látja be,hogy már vége van.

huhhhu 2012.05.06. 13:42:23

@RAMBO: Valóban, azonban először ezt be kell bizonyítani. A HVG egyértelműen bizonyított. Jelen esetben azonban csak egy fikciót dobott be a köztudatba a hirtv, most hagyjuk milyen szándékkal. Lejáratás, vagy figyelemelterelés, bármelyik lehet.

És van még egy szempont, ami mellett nem lehet elmenni. Nem voltam ott, nem tudom, hogy ki miben, mennyire sáros. Azt viszont tudom, hogy ez a kormány az egyetlen, amelyik visszamenőleges hatályú törvényeket gyártott futószalagon, kirúgott minden hozzáértő embert, aki nem támogatta a hülyeségeit. (Ferihegy átnevezése DD)
Nem vagyok egy voksoló alkat, nem igen megyek el a választásokra. De 2002-ben nagyon sokan azért mentünk el, hogy bárki, csak ne a fidesz. Gyanítom, hogy 2014-ben is így lesz.

huhhhu 2012.05.06. 13:51:54

@Scagnetti: Olvass utána, és egyből megtudod, mi van velük. Hogy mit kell elnézni, vagy mit nem, nem tudom. De azt igen, hogy amíg valami nincs bebizonyítva, addig nem kezelem tényként. Márpedig ez nincs bebizonyítva.

"Rendet kell tennie a saját pártjában." Úgy mint orbán? Mindenkinek qss? Na neeee.

Tévedés ne essék, nem vagyok Gyurcsány támogatója. De amit ez a kormány művel, annál még ő is jobb. Sajnos itt tartunk.

Scagnetti 2012.05.06. 13:58:24

@huhhhu: És hol olvassak utána? A Népszavában? A DK oldalán?

"De azt igen, hogy amíg valami nincs bebizonyítva, addig nem kezelem tényként. Márpedig ez nincs bebizonyítva."

A sógorról mi van bizonyítva? Mert egyelőre bemondásra hiszed el Ferinek, amit róluk állít.

"Úgy mint orbán? Mindenkinek qss? Na neeee."

Pont leszarom, hogyan tesz rendet. Ha viszont alkalmatlan rá, akkor ne legyen miniszterelnök, mert azzal semmire sem megyünk, ha cselekvésre képtelen.

"Tévedés ne essék, nem vagyok Gyurcsány támogatója. De amit ez a kormány művel, annál még ő is jobb. Sajnos itt tartunk."

Nem tudom, mi a rosszabb. A fideszes szar kormányzás vagy a szoci szar kormányzás.

champagneM 2012.05.06. 14:05:03

én már amikor megláttam a palit (Gy) már akkor csóváltam a fejemet. A pasi metakommunikációján látszik, hogy pszichés problémái vannak. Arról nem beszélve, hogy amikor külföldieket fogadott, képtelen volt normálisan, lazán viselkedni, görcsölt, idiótán vigyorgott, össze-vissza rángott, feszengett a székben, képtelen volt leplezni mélységes ksiebbrendűségi érzetét, zavarodottságát. Furcsa ahogy nála ötvöződik a magabiztosság és a kisebbrendűségi érzet. Itthon sérthetetlennek, érinthetetlennek érzi magát, ám ha államférfiszerű (vagy annak gondolt) képződmény közelébe ér, kb összeszarja magát. Siralmas nézni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:08:52

@Scagnetti:

"Mert egyelőre bemondásra hiszed el Ferinek, amit róluk állít."

Mint ahogy te bemondásra hiszed el a Fidesznek a plágiumvádat. Egyetlen különbség van a két "bemondás" között:

1. Az, aki az ártatlanságát "mondja be" annak a szavait jogállamban egészen addig elhiszik, amíg az ellenkezője hitelt érdemlően be nem bizonyosodik.

2. Míg az, aki a "vádat" mondja be, egészen addig felelősségre vonható rágalmazásért, amíg hitelt érdemlően be nem bizonyítja, hogy igazat állít.

Ezt mondják úgy a jogászok, hogy a "bizonyítás terhe" mindig azon van, aki a másik személyről állít valamit.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:12:48

@champagneM:

Ne terelj!

Hogy jön mindez ahhoz, hogy ma Magyarországon bárkit bizonyítékok nélkül bármivel meg lehet vádolni?

Ha a Gyurcsány példája nem elég neked, olvass utána, mit művelt Ángyán Józseffel a Fidesz, amikor az MTI előbb szemlézte az egyoldalas blog rágalmait, mint ahogy a rágalomposztot begépelte volna a "névtelen blogger".

lorantka_a_gall 2012.05.06. 14:15:17

@Espiritú: szem-fül becsuk, koncentrál: nemgondol-nemgondol-nemgondol. Akkor tényleg annak tűnhet. Csak egy kis Fletó-imádat kell hozzá.

champagneM 2012.05.06. 14:18:03

@No_Fidesz_No_Problem: te még mindig nem érted, hogy ez (még) nem jogi kérdés? Minden dmeokratikus nyugati államban ilyen komolyan megalapozott gyanú esetén kiáll az ember és vagy elmondja az érveit, a vádpontokra adott tételes válaszait (ebből és ebből dolgoztam, ebbe és ebbe a borászatba és szőléászetbe mentem el, ebben és ebben a könyvtárban gyűjtöttem az anyagokat, ezt és ezt olvastam, ezzel meg azzal a borásszal bezséltem, stb. emlékfoszlányai midnenkinek vannak, amennyiben tényleg maga írta), vagy ha nem cáfolja tételes válaszokkal, akkor beismeri és lemond. Ő viszont elkezdett fenygetőzni, és azzal jön, hogy bizonyítsátok be, ha tudjátok. Ez a cinikus, leszarom és kapjatok el ha tudtok hozzállás önmagában gyanússá teszi.
Per esetén nyilván a vádnak kell prezentálni bizonyítékait. De egyelőre még nem tartunk itt, pont ez a lényeg, hogy magánemberként hogyan reagál. És egyelőre siralmasan.

huhhhu 2012.05.06. 14:20:01

"És hol olvassak utána? A Népszavában? A DK oldalán?"

Bocs, elfelejtettem, hogy a hírtv az etalon...

"A sógorról mi van bizonyítva? Mert egyelőre bemondásra hiszed el Ferinek, amit róluk állít."

Nem, nem csak a "Feri" állítja...

"Pont leszarom, hogyan tesz rendet. Ha viszont alkalmatlan rá, akkor ne legyen miniszterelnök, mert azzal semmire sem megyünk, ha cselekvésre képtelen."

Ha egy párt állít egy miniszterelnököt, és menet közben kihátrál a választottja mögül, mert esetleg féltik az érdekeiket, nem sok lehetőség marad. Szerintem. Nem tudom, nem voltam még miniszterelnök, nem is lennék, mert mocskosabb dolgot el nem tudok képzelni, mint a politika.

"Nem tudom, mi a rosszabb. A fideszes szar kormányzás vagy a szoci szar kormányzás."

Nos mindenki a saját bőrén érzi, én azt érzem, hogy a fideszes szar kormányzás fényévekkel rosszabb, mint a szoci szar kormányzás. Bajnait viszont szívesen látnám miniszterelnökként, bár Őt is próbálták ellehetetleníteni.

Mindegy, én azt látom, hogy az a cél, hogy ne maradjon alternatíva. Így biztos a fidesz 2014-es szereplése. Az a baj, hogy abba beledöglünk.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 14:20:41

@No_Fidesz_No_Problem: "Gyurcsánynak "hitelt érdemlően cáfolnia" kell a plágiumvádat?
Holott hitelt érdemlően egy jogállamban nem cáfolni, hanem bizonyítani szokás a vádat? Holott jgállamban bizonyítani mindig az köteles, aki a másikról állít valamit? Ezt mondják úgy, hogy a "bizonyítás terhe" mindig azon van, aki állít valamit a másikról."

Ferenc barátod veres mikivel 2006-ban kitalálta hogy megfordítja a bizonyítási terhet (az akkor még létező demokráciában), és magánszemélyek ezreit hurcoltatta meg az apeh-el, mert két évig nem csinált semmit és kellett a pénz. Onnantól elég azt mondania az apeh-nek hogy csaltál és a magánszemélynek kell bizonyítania hogy nem tette 6 évre visszamenőleg, mindezt úgy hogy egy magánszemély nem dokumentál bevételeiről és kiadásairól semmit úgy mint egy cég. Csak tudnám miért nem sipákolt fél Európa Conbendittel az élen, meg a hozzád hasonló "demokraták" hogy vége a demokráciának. Mert biztos lehetsz abban, hogy ártatlanokat is elítéltek Feri barátod demokrata húzása miatt. Ezek fényében szerinted érdekel valakit hogy most neki kéne bizonyítania "ártatlanságát".

champagneM 2012.05.06. 14:22:15

@No_Fidesz_No_Problem: nem terelek, amit előtte tudtam róla + amit az érzékeimmel "megéreztem" benne, abba pontosan beleillik a szakdogás potyázása. Itt minden mindennel összefügg, nyilván, mert van egy karaktere. A trükkök százai nem érnek véget amint kilép egy bizonyos ajtón. Viszi magával midenhova. Amennyiben kétféle egymástól jól elkülöníthető karaktere van (a csaló politikus és a tisztán becsületes KISZ-titkár), akkor viszont skizofrén. Végülis ez is lehet egy válasz, nem? Lehet, tényleg nem tudja a Gyuri mit csinált annó a Józsi.:)

Scagnetti 2012.05.06. 14:22:26

@No_Fidesz_No_Problem: Nem egészen bemondásra. Van két azonos című szakdolgozat, melyből Feri a másodikat írta, és hozzáfért az eredetihez. Plusz van egy összevissza magyarázkodás is az ügyben, ami csak még gyanúsabbá teszi.

Ellenben az anyósról és a sógorról tényleg semmit nem tudunk, csak Feri vádjait. Csakis az ő szava szól ellenük, az meg nem ér túl sokat.

Értem a jogi oldalát, te nem érted azóta sem, hogy ezt a gyanút (mert ez már erős gyanú) Ferinek is cáfolnia kell, különben rajta ragad. A szavazók nem hisznek az ilyen véletlenekben, és ő maga sem a szavahihetőségéről híres.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:30:56

@nemnekemvanigazamááánem:

"magánszemélyek ezreit hurcoltatta meg az apeh-el, mert két évig nem csinált semmit és kellett a pénz"

A 10000 vagyonosodási vizsgálatra gondolsz? Mi kifogásolni valót találsz abban, ha az állam beszedi az eltitkolt adóbevételeket? Ha mindenki rendesen adózna, nem az adózás alól kibújni nem tudó, bérből élők cipelnék a terheket, és nem lennének agyonadóztatva a becsületes emberek és a becsületes vállalkozások.

Scagnetti 2012.05.06. 14:36:58

@huhhhu:

"Bocs, elfelejtettem, hogy a hírtv az etalon..."

Mellébeszélsz. Direkt kerültem a hírtévés bizonyítékokat, csak azokról beszéltem, amelyeket nélkülük is tudunk. Feri még ezekre sem tudott választ adni.

"Nem, nem csak a "Feri" állítja..."

A Népszava néhány gyurcsányista újságírója, mint pl. Andrassew, meg pár blogger. Ők is mind az alapján, amit Feri terjeszt a Facebookon és egyéb helyeken. Egyelőre semmit sem tudtak ellenük felhozni, de a lejáratás megy, hogy így ássák alá az esetleges későbbi tanúvallomásukat.

Ezt szokták Gyurcsány hívei úgy emlegetni, hogy fideszes tempó. Érdekes, a sajátjaiknál nem veszik észre. Pedig ott is látványos.

"Ha egy párt állít egy miniszterelnököt, és menet közben kihátrál a választottja mögül, mert esetleg féltik az érdekeiket, nem sok lehetőség marad. Szerintem. Nem tudom, nem voltam még miniszterelnök, nem is lennék, mert mocskosabb dolgot el nem tudok képzelni, mint a politika."

Ez sem érdekel. Oldják meg a belső problémáikat! Nem nekem kell megoldani helyettük, és nem érdekel, ki a hibás. Elindultak egy választáson, együtt. Azt állították, tudják vezetni az országot. Nem tudták. Akkor menjenek a fenébe!

"Nos mindenki a saját bőrén érzi, én azt érzem, hogy a fideszes szar kormányzás fényévekkel rosszabb, mint a szoci szar kormányzás."

Szerintem szar volt mindkettő, csak a szocik idejében egy ideig még leplezni tudták.

"Bajnait viszont szívesen látnám miniszterelnökként, bár Őt is próbálták ellehetetleníteni."

Az biztos, hogy inkább ő, mint Feri. De hogy mennyire lenne jó nekünk, ha gyakorlatilag az IMF irányítaná az országot, az egy jó kérdés. Persze ki lehet próbálni, végül is sok vesztenivalónk nincs.

Bajnait egyébként meg fogják próbálni ellehetetleníteni, ha visszatér, és egyáltalán nem biztos, hogy csak a Fidesz.

"Mindegy, én azt látom, hogy az a cél, hogy ne maradjon alternatíva. Így biztos a fidesz 2014-es szereplése. Az a baj, hogy abba beledöglünk."

Alternatíva addig biztos nem lesz, míg a sokszorosan leszerepelt régi banda próbálja újra és újra eladni magát a választóknak. Ez van. Lehet fideszezni, orbánozni, de azt be kell látni, hogy amíg Gyurcsány, Kiss, Szekeres és a többiek a meghatározók a szoclib oldalon, addig még egy Orbán is tönkre tudja verni őket.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:38:06

@Scagnetti:

"Értem a jogi oldalát, te nem érted azóta sem, hogy ezt a gyanút (mert ez már erős gyanú) Ferinek is cáfolnia kell, különben rajta ragad."

Kríziskommunikációs szempontból az a leghelyesebb, ha semmit nem "cáfol". Hiszen jogállamban amíg nincsenek bizonyítékok, addig ártatlannak kell tekinteni.

Feltűnő egyébként, ahogy a jobboldali média, a Hírtévével az élen, mennyire veri magát, hogy Gyurcsány elkezdjen próbálkozni a magyarázkodással. Ez érthető, hiszen ahogy elkezdene magyarázkodni, azonnal kiforgatnák az összes szavát. Okosan teszi, hogy semmit nem cáfol.

A közvélemény meg annyiban érdekes, hogy akik nem a történetet nézik, hanem a személy ellenszenves nekik, ráadásul képtelenek felismerni a leplezetlen Fidesz-manipulációt, azok mint lehetséges szavazók úgysem érdekesek Gyurcsány számára, tehát teljesen mindegy, hogy mit gondolnak róla.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 14:40:39

@Modor Tibi: "Amúgy őt se szeretem, de az MSZP alatt legalább létbiztonság volt. A svájci frank 140-160 körül volt és nem csuktak le 1-1 rendszerellenes blogbejegyzésért. Szabadság volt és jólét. Na ez most I. Viktor császárék alatt már a múlté."

Azért volt 140-160 körül, mert meg lettek hamisítva a költségvetési és egyéb adatok (trükkök 100-ai) + rengeteg kölcsön felvétele, így könnyű. Visszafizetni az 50%-ról 80% fölé emelkedett eladósodottság mellett kell a "császárék" alatt. A szigorú költségvetési hiány megtartása mellett. A rendszerellenes újságírói tevékenységet a nagy "demokrata" ferenc idején autóba elrejtett kábítószerrel és a "baráti kutyákkal" akik megtalálják azt próbálták díjazni. Már ha nem szelektív a memóriád?

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:44:00

@Scagnetti:

"Ferinek is cáfolnia kell, különben rajta ragad."

Az előző kommentemhez: biztos vagyok benne, hogy Gyurcsány bármikor bármelyik csatorna mikrofonjába kész és hajlandó belemondani ezt a két szót a plágiumváddal kapcsolatban: "ártatlan vagyok.

Kell neked ennél lényegre törőbb cáfolat?

Ha ennél többet mondana, minden további szavait kiforgatnák.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 14:47:04

@No_Fidesz_No_Problem: "Mi kifogásolni valót találsz abban, ha az állam beszedi az eltitkolt adóbevételeket?"

Az ellen semmi. De ha valóban eltitkolta, akkor saját logikád szerint azt nem illene bizonyítani? Nagyon sajátosan értelmezitek a jogállamiságot a feri barátoddal. Másokkal szemben minden megengedhető, de neki természetesen joga van mindenhez, épp csak azért nem ül még ferenc mert vagy elévült amit csinált, vagy lehetetlen bizonyítani, vagy éppen törvényes volt amit csinált csak éppen nem tisztességes, ez vonatkozik a meggazdagodására és az egész életére.

huhhhu 2012.05.06. 14:47:45

@Scagnetti:
"Az biztos, hogy inkább ő, mint Feri. De hogy mennyire lenne jó nekünk, ha gyakorlatilag az IMF irányítaná az országot, az egy jó kérdés. Persze ki lehet próbálni, végül is sok vesztenivalónk nincs."

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válogassunk. Nem mindegy, hány %-os kamatra kapunk hitelt, mert ugye azt is mi, a gyerekeink, unokáink fogják visszafizetni. A feltételekről pedig nem biztos, hogy pontosan úgy is van, ahogy előadják nekünk.

"Bajnait egyébként meg fogják próbálni ellehetetleníteni, ha visszatér, és egyáltalán nem biztos, hogy csak a Fidesz."

Pontosan. Bajnai bizonyított, egy év alatt nem kis eredményt ért el. Nem ripacskodott, nem harcolt a világgal, tette a dolgát. Nem is rosszul.

"Alternatíva addig biztos nem lesz, míg a sokszorosan leszerepelt régi banda próbálja újra és újra eladni magát a választóknak. Ez van."

Ebben igazad van, mégis azt gondolom, hogy a legkisebb rossz után kell nyúlni, mivel a bőrünkről van szó. Most nagyon sokan ott tartunk, hogy ezt a 2 évet még valahogy túl kell élni.

champagneM 2012.05.06. 14:47:59

@No_Fidesz_No_Problem: ha nem hajlandó "magyarázkodni", akkor egye meg amit főzött. Állítólagos előképzettségeddel tudhatnád, hogy néha fontos megszólalni, különben mások adnak magyarázatokat és mások tematizálnak. És ez a nagyobbik rossz. Hát akkor most mások tematizálnak, így járt. Választhatott volna. Voltaképp nem az a baja, mert nem akar magyarázatokat adni, hanem, hogy nem tud épkézláb magyarázatokat adni (lásd Magyar Narancs címlap).

leftwing 2012.05.06. 14:49:53

jó poszt. de miről szól?

Scagnetti 2012.05.06. 14:51:29

@No_Fidesz_No_Problem: Ez tényleg nem sok. De ha egy hihető magyarázattal előállt volna a sógor dolgozatáról, az sokat segített volna az ügyön.

Ő ellenben inkább egy hossaz összeesküvés-elméletbe kezdett bele, aminek se füle, se farka nem volt.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 14:52:48

@No_Fidesz_No_Problem: "Ha mindenki rendesen adózna, nem az adózás alól kibújni nem tudó, bérből élők cipelnék a terheket, és nem lennének agyonadóztatva a becsületes emberek és a becsületes vállalkozások."

A fittelineára gondolsz, hogy még a medencéjét is úgy csináltatja meg ferenc barátod, hogy ne kelljen adóznia, azután hogy ez az ország milliárdossá tette és volt állami vagyonok landoltak nála bagóért.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:56:16

@nemnekemvanigazamááánem:

"De ha valóban eltitkolta, akkor saját logikád szerint azt nem illene bizonyítani? "

Erre való a vagyonosodási vizsgálat, ami a hatóság részéről egyfajta "nyomozás":

"A jogszabály egyértelműen meghatározza azt, hogy a vagyonosodási vizsgálatot milyen esetben lehet alkalmazni. A jelenleg hatályos jogszabály szerint - az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Tv. ( Art.) - 109. § (1) bek. alapján, ha az adóhatóság megállapítása szerint az adózó vagyongyarapodásával vagy az életvitelére fordított kiadásokkal nincs arányban az adómentes, a bevallott és a bevallási kötelezettség alá nem eső, de megszerzett jövedelmének együttes összege, az adóhatóság az adó alapját is becsléssel állapítja meg.

A törvény szerint tehát, az adózó vagyongyarapodásának, életvitelre fordított költségeinek összege és a megszerzett bevételek összege között aránytalanságnak kell fennállnia, ahhoz, hogy a vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság lefolytathassa."

Forrás: www.adojogasz.hu/?content=publikaciok&id=26

Törvény: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300092.TV

Scagnetti 2012.05.06. 14:56:45

@huhhhu: A hitel önmagában semmit sem segít, ezt elég jól megmutatta a szocik kormányzása. Orrba-szájba vettük fel a hiteleket, mégis húztak el mellettünk a szomszédaink.

"Pontosan. Bajnai bizonyított, egy év alatt nem kis eredményt ért el. Nem ripacskodott, nem harcolt a világgal, tette a dolgát. Nem is rosszul."

Azt tudnám megérteni, akkor miért Ferit várja vissza sok birka, mint megváltót. Még ha Bajnaiért imádkoznának, azt megérteném, de hogy Feriért...

"Ebben igazad van, mégis azt gondolom, hogy a legkisebb rossz után kell nyúlni, mivel a bőrünkről van szó. Most nagyon sokan ott tartunk, hogy ezt a 2 évet még valahogy túl kell élni."

Tévedés. Ha ezt tesszük, sohasem szabadulunk meg tőlük. Szarabbnál szarabb kormányok váltják majd egymást négyévente, mert tudják, nem kell produkálniuk semmit, csak megvárni, míg a másikból kiábrándul a nép. Semmivel sem kisebb rossz az MSZP, mint a Fidesz. Másképp kúrják el, de mindkettejük esetében a folyamatos lecsúszás volt a jellemző.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 14:58:58

@nemnekemvanigazamááánem:

Ha most egy kinek-nagyobb-a-farka vetélkedőbe akarsz belerángatni, akkor jobb, ha mindjárt az elején abbahagyod, mert Orbánnak, barátainak és üzletfeleinek (via Micimackó) éppen folyamatban van pár "ügye", ne akard, hogy mindet idelinkeljem.

jenőke 2012.05.06. 15:03:13

@No_Fidesz_No_Problem:
Na! Erre nem is gondoltam.
Csak azt nem értettem, hogy az anyjával miért nem beszélget?
Az anyja csak három percre van kalibrálva?
Megint mi jártunk jól?

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 15:10:40

@No_Fidesz_No_Proble "A törvény szerint tehát, az adózó vagyongyarapodásának, életvitelre fordított költségeinek összege és a megszerzett bevételek összege között aránytalanságnak kell fennállnia, ahhoz, hogy a vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság lefolytathassa."

Vagy egy rosszakaró is elég, és már meg is hurcoljak az illetőt, és a hiba lehetősége minden rendszerben benne van ennek következtében ártatlanokat is elítéltek, de nem is ez a lényeg. Miért kell jogállamban megfordítania a nagy "demokratának" a bizonyítási terhet amire most hivatkozik, hivatkozol. Ha csalt ott a bizonyíték, ha valaki adót csalt ott a bizonyíték, miért kérdezem ismét miért fordította meg a jogállamiság nagy bizonyítékát ferenc?

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 15:18:33

@No_Fidesz_No_Problem: "Ha most egy kinek-nagyobb-a-farka vetélkedőbe akarsz belerángatni, akkor jobb, ha mindjárt az elején abbahagyod, mert Orbánnak, barátainak és üzletfeleinek (via Micimackó) éppen folyamatban van pár "ügye", ne akard, hogy mindet idelinkeljem."

Folyamatban lévő ügyekről a "demokraták" egyből az ártatlanság vélelmére hivatkoznak, persze csak ha róluk van szó. Tőlem azt linkelsz amit akarsz, de mi az hogy barátainak? Azt akarod sugallni, hogy Orbánnak köze van ahhoz amit egy barát csinál, de olyan véletlenek, mint dolgozat címegyezés volt rokon dolgozatával, bírálat oldalra megegyező azonossága nem veti fel számodra a gyanút és még a bizonyítási teherrel jössz, amit viszont mással szemben nyugodt szível lehet használni csak a fittelineással szemben nem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.06. 15:19:59

@nemnekemvanigazamááánem: és most ez a nagy államadósság-csökkentés ez mi? Lecsökkentették 80%-ról 90%-ra és ellopták a nyugdíjunkat - mondhatók frappánsan: einstandolták. A legelesettebbeket, munkanélkülieket, rokkantakat, cukorbetegeket, hajléktalanokat pedig módszeresen irtják a fideszes különítmények. Persze erről szól ez a szép új világ: ha nem vagy fideszes, akkor dögölj meg.

Nem csoda, hogy az összes diplomázó és frissdiplomás ismerősöm alig várja, hogy kézhez vegye az oklevelét (még a nyelvvizsga hibádzik itt-ott), és utána dobbantani fog. Akárhova, mert külföldön legalább MEGBECSÜLIK az embert, nem úgy, mint itthon! Itthon csak a Baldauf és Simicska-családok járhatnak jól, a többi csak cselédnek meg rapszolgának jó...

micsoda? 2012.05.06. 15:24:52

@popocatepetl: Tudomásom szerint nem vette fel a miniszterelnöki fizetését. A mai miniszterelnök meg felvette a summát, közben a parlamenti munkában részt sem vett.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 15:33:48

@Modor Tibi: Nem lopták el természetesen, a lopást szüntették meg. Az ott lévő pénz azelőtt sem volt a tied csak átcsoportosították a magánnyugdíj pénztárakba, az így keletkezett hiányt kölcsönnel kellett pótolni amire kamatot kellett fizetni, a pénztárak ha hozzájuk utalt pénzből viszont valóban búsásan einstandolgattak. A másik amiről beszélsz szintén tévedésen alapul mert árfolyam függő és nem kell azonnal kifizetni tehát pillanatnyilag tűnhet úgy 80-ról 90-re nőtt de maga a tőke tartozás alacsonyabb, ez tény. Persze ez a sok vége a demokráciának stb balliberális hazudozás nem tesz jót az ország megítélésének amiből következhet áttételesen a befektetői elfordulás az országtól ezért is romolhat a forint, mert gazdasági oka éppenséggel most nem igen lehet. Bezzeg ferenc idején 10%-ot meghaladó hiánynál az unió mindent rendben talált (kettős mérce). Na persze külföldön majd minden szép és jó lesz, nem adok ezeknek a nagyokos menekülőknek 1 évet és sírva menekülnek vissza Orbán "diktatúrájába".

huhhhu 2012.05.06. 15:38:17

@Scagnetti:
"A hitel önmagában semmit sem segít, ezt elég jól megmutatta a szocik kormányzása."

Igaz, azonban a hitelt nem kell felhasználni. Bajnai 500 milliárdot hagyott a büdzsében, amit orbán eltapsolt MOL részvényekre. Most is nagy szükségünk lenne hitelre, de nekünk nem kell, mert mi szabadságharcolunk, és inkább 7-8 %-os kamatra vesszük fel a piacról, mert az IMF pénze büdös. Vagy inkább ellenőriz, hogy hogyan is van felhasználva. Hát itt van az eb elhantolva.

"Orrba-szájba vettük fel a hiteleket, mégis húztak el mellettünk a szomszédaink."

Igen, de azt ne felejtsük el, hogy a szocik alatt volt MANYUP, a befizetések megosztódtak az állam és a pénztárak között, nyugdíjat pedig kellett fizetni. Az meghúzta a költségvetést. Most viszont már nincs MANYUP szó szerint, mert azt is eltapsolták, aztán voltak rokkant nyugdíjasok, rendvédelmisek, munkanélküliek, és mit tudom még mi. Ez mind le lett építve. Annyira, hogy akire már az utolsó kenetet is feladták, azt is visszahajtják dolgozni a nem létező munkaerő piacra.

viszont továbbra is orrba-szájba veszik fel a kölcsönöket, csak éppen dupla annyi kamatra. Az viszont igaz, hogy lassan minden sarokra jut egy stadion.

Már rég fel kellett volna venni a hitelt, megnyugtatni a piacokat, nem kell azt lehívni.

"Azt tudnám megérteni, akkor miért Ferit várja vissza sok birka, mint megváltót. Még ha Bajnaiért imádkoznának, azt megérteném, de hogy Feriért..."

Nem tudom. Talán mert Gyurcsány támogatta Bajnai megválasztását. Talán összeforr a Gyurcsány-Bajnai-MSZP. Tényleg nem tudom. Bajnai nem politikus. Válságkezelő manager. Ő nem is tud indulni a választásokon csak akkor, ha alapít egy pártot, vagy valamelyik párt jelöli miniszterelnöknek. Az a véleményem, hogy aki ezt megtenné, vinné is a választást. Nem véletlenül akarják kicsinálni.

"Tévedés. Ha ezt tesszük, sohasem szabadulunk meg tőlük. Szarabbnál szarabb kormányok váltják majd egymást négyévente, mert tudják, nem kell produkálniuk semmit, csak megvárni, míg a másikból kiábrándul a nép. Semmivel sem kisebb rossz az MSZP, mint a Fidesz. Másképp kúrják el, de mindkettejük esetében a folyamatos lecsúszás volt a jellemző."

Jó tételezzük fel, hogy kipipáljuk a fideszt, az mszp-t és a dk-t. Mi marad? LMP és a jobbik. Hát ez marha nagy alternatíva. Tehát elérkeztünk a kiindulóponthoz. Egyszerűen létkérdés, hogy válasszunk, ha nem akarjuk mi magunk bebetonozni a jelenlegi állapotokat, viszont az étlap adott.

Szerintem ott van a megoldás, hogy a képviselő visszahívható legyen, mert most minden sz@rt megszavaznak, nehogy megorroljon a főnök. Bármit csinálnak, nem kell felelősséget vállalniuk semmiért, csak azzal vannak elfoglalva, hogy 4 évig felvegyék a nagy dohányt. Ha a választónak joga van bejuttatni valakit a Parlamentbe, akkor legalább ennyi joga is van kipattintani akkor, ha nem a választói érdekeit képviseli.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 15:41:50

@micsoda?: Azt mondták, hogy nem vette fel. De valójában a költségvetést terhelte a fizetésével csak jótékony célra továbbította (állítólag), mert hogy azt természetesen nem tudjuk kinek ajánlotta fel, Lehet, hogy a Táncsics Alapítványnak amíg nem áll elő valaki hitelt érdemlően azzal kinek adományozta addig bármi lehet még az is, hogy visszautaltatta magának egy részét.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 15:50:20

@huhhhu:

"De hogy mennyire lenne jó nekünk, ha gyakorlatilag az IMF irányítaná az országot, az egy jó kérdés."

Nekem jobb lenne. Nem ötletelhetnének az uniós joggal szembemenő adók kivetésével, nem ötletelhetnének az uniós joggal szembemenő egyéb sarc- és mutyitörvényekkel és nem tudnának annyit ellopni a közösből, mint amennyit most ellopnak belőle.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 15:52:09

@champagneM:

"Állítólagos előképzettségeddel tudhatnád, hogy néha fontos megszólalni, különben mások adnak magyarázatokat és mások tematizálnak."

Állítólagos előképzettségemmel azt is tudom, hogy azért vered magad Gyurcsány megszólalása mellett, mert neked lenne fontos az a megszólalás, nem neki :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 15:54:50

@Scagnetti:

"De ha egy hihető magyarázattal előállt volna a sógor dolgozatáról, az sokat segített volna az ügyön."

Nem kellett semmit megmagyaráznia. Nem is lett volna okos dolog bármit megmagyaráznia, mert a Fidesz-média minden szavát azonnal kiforgatta volna. Majd az egyetem lefolytatja a vizsgálatot és kiad egy közleményt a vizsgálat eredményéről.

huhhhu 2012.05.06. 15:55:58

@No_Fidesz_No_Problem: Kedves Tőled, hogy gondolsz rám, de az idézetet nem én írtam, így kezdeni sem tudok vele semmit.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 16:01:05

@nemnekemvanigazamááánem:

"Miért kell jogállamban megfordítania a nagy "demokratának" a bizonyítási terhet amire most hivatkozik, hivatkozol."

Olvasd el az oldalt ésa törvényt, amit belinkeltem. A NAV nem fordítja mega bizonyítási terhet a vagyonosodási vizsgálat alatt. Tudja rólad, hogy mekkora jövedelem után adóztál, menézi, hogy mekkora a vagyonod, és ha nyilvánvaló, hogy a leadózott minimálbéreből nem tellhetett tízszobás villára, húszmilliós bankbetétre meg luxuslimuzinra, és nem te vagy, akinek az elmúlt húsz évben legalább egyszer ötöse volt a lottón, akkor kikalkulálja, hogy reálisan mekkora jövedelemből engedhetted meg magadnak azt a luxust, amiből élsz.

Ilyen esetben tulajdonképpen a saját javaid vallanak ellened.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.06. 16:11:02

@huhhhu:

Bocs :)))

@Scagnetti: -nek ment volna a válasz.

nemnekemvanigazamááánem 2012.05.06. 16:19:13

@No_Fidesz_No_Problem:
Az ilyen és ehhez hasonló linkeknek se szeri se száma csak azt nem akarod megtalálni:
bacsmegye.hu/gazdasag/adozzunk/ha_az_apeh_egyszer_beindul
Mi az hogy MEGBECSÜLI (ehet mindennap pirítós kenyeret is és mehet mindennap étterembe hogy jön ide a becslés), hogy mennyiből élhet meg stb.? És hogy melyik történet azt pedig az általad és ferencék által a jogállamiság bizonyítéka ként emlegetett bizonyítási teher meg nem fordításával bizonyítani kellene. De nem a magánszemélynek kellene az ártatlanságát bizonyítania. Ezért hiteltelen minden szava, és hiába próbálod meg magyarázni nem véletlenül van tele az internet ilyen és hasonló történetekkel.

Blogger Géza 2012.05.06. 16:43:53

@hackbard.celine: Ez egy fiktív veszteség, nem realizált árfolyamveszteség. Ennek a számításnak kb annyi értelme, mintha most veszem a szocik idején 6500Ft-ért elkótyavetyélt MOL részvényeket, és felszorzom a mai árfolyammal, és kimutatom, hogy az akkori privatizáció menyi "lóvét vitt el".

Blogger Géza 2012.05.06. 16:55:27

@nemnekemvanigazamááánem: Ezt amúgy szerintem paródiaként írja, de annyira életszerű, hogy megehető. :)

micsoda? 2012.05.06. 18:07:52

@nemnekemvanigazamááánem: Ha lenne alapja, hogy visszautaltatta magának, gondolod, hogy a mi "Gyulánk" nem nyomozott volna. Illetve, bizonyára kutakodott, csak nem az lett amit várt. Mindegy mit csinálsz, ha egyszer valaki elkiáltja magát "halál reá" a hülye tömeg vele ordít. Ezek vagyunk, és 2000 éve sem változtunk, és nem is fogunk!

hackbard.celine 2012.05.06. 18:58:58

@Blogger Géza: volt azóta infláció is, szóval a nominálérték alapú kimutatásnak nem volna túl sok értelme.
De csak hogy lásd, mennyire rossz gazda az állam ha részvényekről van szó: a MNYP vagyon részvényeit és befektetési jegyeit 30-40% veszteséggel értékesítették az átvételhez képest, tehát ott ténylegesen realizált árfolyamveszteségről beszélhetünk, ami több száz Mrd-ot tesz ki. A megmaradt portfolio értékesítése folyamatosan 50-100 Mrd-os részletekben történik, most éppen 20% árfolyamveszteséggel.
A szabadságharc jegyében.
Bárki, aki azt állítja felelőssége teljes tudatában, hogy recessziós környezetben devizahitelből részvényt vásárolni a világ legjobb üzlete volt, annak sürgősen elmeorvoshoz kell fordulnia.

Blogger Géza 2012.05.06. 19:20:49

@hackbard.celine: Ha el kell adnod egy részvényt, mert kell a pénz, akkor olyan áron tudod eladni, ami épp a piaci. Ha nem az állam vagy, ugyanígy jársz. Ettől az állam nem rosszabb tulaj, ha egy pénztár kezében maradt volna az a részvény, ugyanígy járt volna. Egyébként szívesen látnék konkrét adatokat erre a 30-40%-os veszteségre, ezek mögött a rémhírek mögött ugyanis tapasztalatim szerint félreszámolások és spekulációk állnak és nem tények. (Illetve manipulált tények.) Tehát lásuk, miféle árfolyamon jutott az állam miféle részvényhez, és mennyiért adta el. Ballib blogok és sajtótermékek sejtetései NEM tények, szögezzük le.

hackbard.celine 2012.05.06. 20:23:13

@Blogger Géza: indirekt bizonyítás: ha a vagyon átadásakor 23000 pont volt a BUX index, december végén pedig 17000, közben a 15000-es szintet is megjárta félidőben, továbbá év végére a részvényvagyonnak mindössze a fele maradt, akkor hogy tudták volna kisebb veszteséggel eladni?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.05.06. 20:56:16

@huhhhu: én ezután se megyek el választani, mert valami ELLEN felnőtt ember nem szavaz. Csak VALAKIRE.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.06. 22:04:54

@Blogger Géza: "átlagosan nőtt a reáljövedelem is az előző évihez képest."
Nekem a január-február időszakról van meg a KSH statisztikája és a reálkereset 3,1%-kal csökkent az előző évhez viszonyítva. A 11,7%-os munkanélküliségre pedig nem lennék annyira büszke...

ki kicsoda 2012.05.07. 00:18:51

outisz ... alias noname nobody

outisz 2012.05.07. 00:22:25

@ki kicsoda: hoppá, Homérosz köztünk van?

outisz 2012.05.07. 00:30:33

@leftwing: nos, igazából vettem egy új billentyűzetet és ki akartam próbálni, hogy hoszabb szöveg gépelésénél mennyire zavaró a space hangja - mindig az a leghangosabb. de coming soon folytatás, mert viszonylag csendes a klaviatúra.

huhhhu 2012.05.08. 12:43:10

@RAMBO: Na brvaóóóóóóóó! Feltaláltad a csövön a lyukat. Jobb is, ha nem szavazol. Neked az túl komplikált...

Szúrófény 2012.07.10. 15:23:22

@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995. 01. 12.
süti beállítások módosítása