A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Civilvegzálás: a kirakós játék utolsó darabja

2017.01.12. 13:04 Carnivore

Már csak ez hiányzott. Nekik. A kormány és barátai a civil szervezetek elleni támadással kívánja megadni az "elmúltnyolcév" méltó lezárását. Így teljes az illiberális széria.

A tavaly decemberi lengyel ellenzéki lázadás (aminek kapcsán megpróbáltuk megjósolni, milyen hatással lehet majd a magyar belpolitikára) úgy tűnik, tényleg megadta a jelet a magyar kormánynak: indulhat a civilek elleni hadjárat. A felháborodás persze napról napra érezteti a hatását, azonban vélhető, hogy éppen ez volt a cél. Nem tűnik logikusnak? Akkor nézzük meg ezt az ügyet az eddigiektől kissé eltérő nézőpontból.

A politika ugyebár közügyekkel való foglalkozás és érdekek mentén zajlik. A civil szervezetek célja pedig szintén a közügyekben való érdekérvényesítés. Nyilván (elvileg/remélhetőleg) nem pártérdekeket szolgálnak, hanem valamilyen misszió mellett törnek lándzsát. Ettől azonban még közéleti tevékenységet végeznek. Vagyis: egy rafinált politikai manőverrel becsatornázhatók a politikai vérkeringésbe. Az pedig, hogy támogatással vagy épp vegzálással érjük-e el ezt a célt, tulajdonképpen módszertani kérdés. Eddig inkább az előbbi volt gyakorlat, ezért szokatlan, hogy most új korszak kezdődik. A civilek egy része immár elismerten az ellenállás szerves részévé válik. Akár tetszik nekik, akár nem.

Nyilván nem könnyű ezzel együttélniük. Hiszen a függetlenség zászlaja alatt sokkal kényelmesebben lehetett harcolni, teljesíteni saját missziójukat. De az Orbán-kabinet felismerte annak veszélyét (lásd: időközi választások, ill. kistelepülések jelöltjeinek sikere a Fidesszel szemben), hogy a "függetlenség" olyan hívószó lehet a választók számára, ami még komoly gondot okozhat egy téttel is bíró választáson. Tehát ki kell iktatni, meg kell szüntetni a függetlenséget. Mindenkinek tartoznia kell valahová. (Megjegyzés: ez a törekvés nagyszerűen illik a politikai korrektséggel való leszámolás missziójához is.)

cikk.jpeg

A másik fontos érv, hogy ha már ilyen harmatgyenge az ellenzék, érdemes egy kicsit segíteni neki. Új szereplőkkel, új mozgalmakkal, a korábbiaknál erősebb, hathatósabb megnyilatkozásokkal, amik elérik a választók ingerküszöbét. Nagyon is elképzelhető tehát, hogy Orbán Viktor és köre úgy döntött: ideje egy újra felpezsdíteni a közéletet, ideje vért pumpálni az ellenállásba - persze úgy, hogy a hatalom megtartására ne jelentsen igazi veszélyt.

Végülis mi támasztja alá ezt az elméletet? A magyar választópolgárok tetemes többsége teljesen inaktív és az immel-ámmal érdeklődők köre is egyre inkább visszavonulóban van. A totális passzivitás viszont nem lehet célja olyan rendszernek, amelynek létszükséglete "golyóra érett vadak hajtása". Pláne úgy, hogy a demokratikus állam és legitim kormányzás látszatát így vagy úgy, de fenn kell tartani. (Itt rejlik ugyanis a rendszer gőzszelepe, ami miatt nem robban fel a gépezet.)

Az Orbán-rezsim tehát nem engedheti meg magának, hogy elveszítse ellenzékét. Ezért kreál magának. Látjuk is elmúlt évekből: ha "elfogynak" a baloldali pártok, jön a Simicska-társulat. Ha az sem elég, majd beszáll a Jobbik is. És ha ez sem elég - mert a magyar választók aktivitása szükséges az ő további működésükhöz, erősödésükhöz, akkor jöhetnek a választáson, a népszuverenitáson kívüliek is. Azok a szervezetek, akikre egyébként senki nem szavazott. Most már ők is megfelelnek. Csak jöjjenek.

És immár ezek a civilek is a nagy család részei. Amolyan kreált "alvó ügynök"-szerepben. Hamarosan látni fogjuk, hogy kényszer alatt pontosan úgy kezdenek majd viselkedni, ahogyan azt a kormánypárti körök szeretnék: megpróbálnak harcolni, keresztbe tenni, segítségért kiáltozni. Az ellenzéki pártok pedig igyekeznek közel férkőzni hozzájuk. És így megyünk neki a 2018-as választásoknak. Mert a játék nem érhet véget.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

11 komment

Címkék: botrány abszurd civilek államhatalom magyar demokrácia magyar ellenzék

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr1812120247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.12. 13:07:03

Tégy különbséget civil és lobbista között! Nem ugyanaz.

lobaszopiatej 2017.01.12. 22:25:29

Orbánnak kell az ellenség, pont ezért nem fogja őket elüldözni, legfeljebb riogat.
Most Soros az új Gyúrcsány.

libsi nóta bárki unja 2017.01.12. 22:31:21

Bárkinek joga van kutyát tartani, ám köteles ellátni azonosító jelzéssel, ami 2013 óta egy mikrochip a bőr alá beültetve

Soros Gyurinak is joga van "civil" falkát tartani, ám ezeket is el kell látni a gazdi jelzésével. Ennyi az egész, csak hogy tudni lehessen ki eteti őket, kinek a kennelébe tartoznak

pamut 2017.01.12. 22:55:55

Lehet értelmezni így is, hatalomtechnikai szempontból, amiben igazság is biztos van, de ettől még sokkal fontosabb az a borzalmas kár, amit ezzel a támadással elszenvedett Magyarország és a magyarság.

Orbán a hóhérával bejelentette hogy elindítja Magyarországon a Putyin-korszakot. Avagy elindítja a 2. Kádár-korszakot, bár ez a mostani gaztette egy az egyben a Putyin-féle diktatúrát másolja.

Rendszerváltás van, vissza a diktatúrába: teljesen nyílt hatalmi tisztogatás jön.

bkkzol 2017.01.12. 23:10:56

@libsi nóta bárki unja: Nagyon jó! Érthető és világos a hasonlat. Érthetetlen számomra, hogy miért ez a nagy hiszti ha úgy is mindent az átláthatóság jegyében csinálnak és nem külföldi pénzekkel működnek hanem saját tagíjból tartják el magukat.
Különben meg demonstrálhatnának a gazdájuk hazájában vagy a szabadságtéren is egy kicsit. Például Irak lerohanása miatt ( vegyifegyverek helyett egy flakon hypot nem találtak) vagy a választások manipulálása miatt Afganisztántól, Ukrajnáig... mi van Guantanamoval? A szövetségeseik (egész EU-s kémhálózatuk) politikai és gazdasági kémkedése. A
A "civil" szervezetek embercsempész tevékenysége miatt is megérdemelnék a felszámolást. Ha oly nagy a lendületük akkor segítsenek Kabul alsón tábort takarítani vagy egy török táborban tanítani.

libsi nóta bárki unja 2017.01.12. 23:26:18

@bkkzol:
"miért ez a nagy hiszti ha úgy is mindent az átláthatóság jegyében csinálnak "

Az átláthatóság az ő szempontjukból olyan, mint egy smasszernak, aki az egész tábort át tudja tekinteni az őrtoronyból. Mindenkinek mindenébe belelát, de ha róla felvétel készül akkor ki kell takarni az arcát

Még jó hogy egyelőre csak soft powerről beszélünk, és ezek a "civilek" nem rendelkeznek igazi géppuskával

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.01.12. 23:28:12

na mizu?visszaütöttek?
fussatok anyuhoz.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2017.01.13. 00:21:51

Szerintem ez hibás megfejtés. Szerintem a mai visszavonulóból az látszik, hogy csak a civilek gyengítése, farigcsálása volt napirenden, de Ávós Szilárd a putyin-demokraták szövetségéből túltolta, mert hát neki IQ-ból ennyire telik. Amit te írsz az egy mesterterv, de itt lehet hogy csak annyi van, a kontraszelekció így bosszulja meg magát. Bár az igaz, hogy még annyira erős a rendszer, hogy ilyen torzszülöttekkel is simán elüzemel. A fidesz szavazóknak meg innen is gratulálok, hogy nyakunkba tolják ezt a PoDESZ-es freak-parádét.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2017.01.13. 00:27:54

@libsi nóta bárki unja: az állampolgárok az államot megfigyelő smasszerok, micsoda reális és félelmetes kép is ez, ettől voltak világháborúk is. A fideszes hülyegyerekeket, bérkommentelőket is unjuk, csakúgy mint fantáziadús ám gyakran változó nikjeiket

libsi nóta bárki unja 2017.01.13. 12:06:02

@naphegyi vince:
Aki nem ismeri a történelmet, az ne kalandozzon számára beláthatatlan messzeségbe. Elég ha a mai háborúkat vesszük

Szíriában ezek a "civilek" már géppuskával is fel vannak szerelve, azzal "megfigyelik az államot", hogy a te kifejezésedet használjam. Ugyanaz a felbujtó, mint aki itt nálunk a gazdija a civil szervezeteknek. És a szándék se volt más, mint ott a polgárháború kirobbantására. Csak a társadalmi támogatottság hiányzik a maroknyi belvárosi libsi mögül
süti beállítások módosítása