A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Előjelek hiányában

2014.08.02. 11:36 timargabor

Illiberális, putyinizmus, satöbbi - zeng a sajtó az utóbbi napokban, megvilágítva tényleg minden szemszögből, úgyhogy mi ezt a szintet kihagyjuk. New York Times, szerkesztőségi cikk, ez már akár érdemi is lehet. Wall Street Journal, ezt is olvassák páran, de az itthon kit érdekel? A Válasz szerint Orbánt egyenesen megdícsérték, LOL. Lehet azóta aggódni kormányoldalról, hogy micsoda nemzetellenes aknamunka, vagy ellenzékiről, hogy miért rajtunk csattan. Ám a Magyarország elleni uniós szankciók nincsenek a spájzban. Nem, nem jön Juncker fehér lovon, hogy elűzze a csúnya illiberális Orbánt. Annak ugyanis biztosan lenne egy előjele.

Ha majd az Európai Néppárt kizárja a Fideszt, akkor elkezdhetünk ezen aggódni, addig biztosan nem. A Néppárt a legnagyobb európai pártcsalád, és bár a parlamentben nincs abszolút többségben, nélküle ilyen szankcióknak biztosan nem lenne többsége - az euroszkeptikusok meg a széljobb biztos nem állnának be a New York Times meg a WSJ érvrendszere mögé. A Néppárt sem teheti meg addig, amíg ezt egy olyan ország ellen kellene meglépnie, amelynek vezető, sőt hatalmi monopóliumban levő pártja az ő tagja. Ez egyszerűen nem megy.

És hát a szolid relatív többség is nagyjából csak a Fidesz által delegált euro-képviselőkkel van meg. tehát a kizárás sincs a spájzban. Persze lehet sokáig próbálkozni, még sok ilyen Bálványos, és összejöhet az is, de a tippünk szerint ez nem holnap lesz. Az orosz-ukrán-NATO konfliktus persze lehetne olyan darázsfészek, ami ezt meggyorsíthatná, de amíg Merkel inkább próbál kiegyezni Putyinnal mint Orbán, addig nem lesz az. És ebből a szempontból kifejezett szerencse, hogy az uniós döntéshozók és az általuk iránymutatónak ítélt médiafórumok nem értenek magyarul és nem cuppantak még rá a vonatkozó hazai posztok kommentjeinek fordítására.

Szóval no para. A Fidesz esetleges néppárti kizárásáig semmiképp.

A KARD a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

185 komment

Címkék: Fidesz Európai Unió New York Times Európai Néppárt illiberális

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr536567757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.08.03. 10:09:14

@Blogger Géza: Gejza, ebbe megint belefutottál...
tavaly még az volt az érv, hogy bezzeg az Argentin fejlődés! Nnnna, ha ők, akkor mi is! Ugye, milyen szépen fejlődnek?

2014.08.03. 10:14:03

@Liberal left wing trash: Ha elolvasod a cikket, egy tényre figyelj fel: a felzárkózást az előző év adatainak tükrében elemzi. ű
de ez önámítás. Tudod, nem ugyanaz, ha valaki százról nő 2%-ot, vagy 500-ról egyet.
Igen, a növekedése kétszerese, de mihez képest?
Az sokkal érdekesebb lenne, ha egy adott évhez képest mérné a Nívó(?) blog a fejlődést. Mondjuk 2006-hoz.
Tudod, Gyurcsány takarodj! Kiderülne, hogy most tartunk ott. Pedig utána még két évig volt némi fejlődés....
Tehát a szokásos dolog figyelhető meg: a statisztikát úgy értelmezik, ahogy az ő szájízüknek megfelel. Te meg elhiszed.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 10:14:36

@bigmax: Ja és akinek van esze az többnyire ballib károgó. Az biztos hogy tudják mi a zakó, nem a levegőbe beszélnek!

2014.08.03. 10:16:26

@Liberal left wing trash: vagy jobblib. A hurráoptimizmus a komcsik jellemzője volt. te is komcsi vagy?

Liberal left wing trash 2014.08.03. 10:16:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Ha elolvasod a cikket, egy tényre figyelj fel: a felzárkózást az előző év adatainak tükrében elemzi.'

- a cikk nem az előző évhez méri.

'Az sokkal érdekesebb lenne, ha egy adott évhez képest mérné a Nívó(?) blog a fejlődést. Mondjuk 2006-hoz.'

- az teljesen értelmetlen lenne, pont mint az előző évhez mérés.

Ráadásul szándékosan összemosod a fejlettségi szintet a fejlődéssel.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 10:17:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nincs hurráoptimizmus, csak kiegyensúlyozott fejlődés.

bigmax 2014.08.03. 10:22:20

@Liberal left wing trash: ballib károgás....ez a te értelmi képességed jól mutatja.A józan ész számodra ismeretlen fogalom ezért próbálod politikailag értelmezni azt ami szimpla racionalitás!

igazi Ténytár 2014.08.03. 10:37:06

@maxval, a gondolkodó birca: Persze igaz, hogy minket oldal, szereti saját eredményet fényezni, DE itt csak Orbán hivatkozik állandóan a teljes népre!

Horn sose jott azzal, hogy a nemzet, a magyar nep 2/3-t akart, pedig o győzött 1989-ota itt a legnagyobb konkrétan neki szolo part támogatottsággal.

igazi Ténytár 2014.08.03. 10:40:24

@esferenc: Ez akkor érv, ha nálunk is minden politikusnak egyénileg kellene indulni es ha ott nem nyer akkor nem jut be es kész vége nem lesz belőle senki!

Orban hányszor is mert egyéniben elindulni?

1x vagy 2 x? Mar 1998 óta felcsuton villoghatna az apuci bányájában mint alfőnök, semmi más. na ennyit erről!

Liberal left wing trash 2014.08.03. 10:48:03

@ténytár: 'Horn sose jott azzal, hogy a nemzet, a magyar nep 2/3-t akart, pedig o győzött 1989-ota itt a legnagyobb konkrétan neki szolo part támogatottsággal.'

Ez nem felel meg a valóságnak. A Horn féle MSZP listára 1994-ben kisebb arányban szavaztak, mint a fidesz listára 2010ben vagy a Fidesz-MDF közös listára 2002ben(2. fordulós eredmények). Az utólagos koalíciókötés más kérdés.

A 2014es választáson meg már más szabályok voltak.

torró 2014.08.03. 10:58:17

Ez a megdicsérték, vagy nem dicsérték, csak olcsó játék hülye gyerekeknek. A háttérben meg megy a pénz diktátuma.Ezen lehet itt pár embernek agyalni, de valójában ez egyfajta "nincs jobb dolgom" eset. Hogy az újságírók mit hablatyolnak össze a gazdasági élet szereplői lesz....k. Azt másképp játszák. Többek között a döntéseik, hogy hova települnek kevéssé függ a politikától.Kapnak a befektetők jelentős állami támogatást, majd miután lejár az 5 év adókedvezmény, vagy továbbáll, vagy valamelyik családtag nevén újraindul a verkli.Nekik adókedvezmény, a politikusnak jatt, nekünk meg minimálbér, oszt jónapot!

$pi$ 2014.08.03. 11:08:06

@ténytár: "Orban hányszor is mert egyéniben elindulni?"

Mert? Próbálod pejoratív színben feltüntetni a dolgot, ez nem tisztességes. A pártvezetők, a pártok első emberei. sőt jópár első embere soha nem szokott egyéniben indulni, mindig listán indulnak.

Gondolom Mesterházyról meg Gyurcsányról, meg minden pártvezetőről is le akarod írni, hogy "nem mert" egyéniben indulni, ugye?

Gondold bele mi lenne, ha ezek az emberek egyéniben indulnának! Mit meg nem tenne a másik párt, hogy abban a körzetben, ahol a vezető történetesen lakik megnyerjék a választást? Milyen aránytalanul többet jelentene annak a szavazata, aki véletlenül ott lakik mint ahol mondjuk Gyurcsány vagy Bajnai! Mekkora kavarás lenne, amikor mondjuk úgy nyerne egy párt, hogy a három négy húzóembere közben kihullana?

"Mar 1998 óta felcsuton villoghatna az apuci bányájában mint alfőnök, semmi más."

Amikor az emberek a fideszre szavaztak tudták, hogy ezzel Orbán Viktorra (is) szavaznak. Nem volt zsákbamacska. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy az MSzP hányszor cserélte le az ország vezetőjét a választások után?

1. Gyurcsány első körben így lett miniszterelnök.
2. Bajnai így lett miniszterelnök.
3. A legutóbbi választások után Bajnai azonnal bejelentette, hogy ő bizony eleve nem akart mandátumot és átadja a listás helyét, a választók becsapása volt a célja.

Akkor? Akkor ki járt el tisztességesen, Orbán vagy ők? Vigyázz hogyan válaszolsz mert trükkös kérdés. :) legalábbis a számodra az. :)

$pi$ 2014.08.03. 11:13:12

@Bármire Megoldás: "A szabd társadalom és a szabad gazdaság tökéletesen kirabolta az országot 1990-től kezdve."

Kicsit olyan ez, mintha megműtenének egy embert aki ettől visszanyerné a látását és másnap meghalna síbalesetben... aztán azt mondanád, hogy belehalt a műtétbe. :)

Valahol igazad van, de az az embernek az érzése, hogy nem látod a lényeget.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2014.08.03. 11:19:07

@maxval, a gondolkodó birca: Orbán egyszerűen nem tud helyesen politizálni. Ez nincs benne a génjeibe, s nem erre predesztinálják a pofonok, amiket az apjától kapott gyerek korában. Orbán csak harcban tud gondolkodni, számára a világ egyszerű: ellenség vagy barát, mindent eltipró győzelem, vagy megalázó vereség.

igazi Ténytár 2014.08.03. 11:43:24

@J.László: Az angol, Usa rendszerben 2 lehetosege van és vége!

Orban hány választást is vesztett el?

ja, hogy akkor nem er hogy 1990, 1994, 2002, 2006 mind bukott politikus mert csak...

Angliában elvesztett választás után vége. Usaban kétszer elindul elnökjelöltnek és vége.

Persze Orbán inkább azonnal átírta a választási rendszert csak nehogy bukjon megint. Szóval hagyjuk a Nyugati demokráciákra való mutogatást, ha itt nyíltan - most mar pedig Orbán által kimondottan - a keleti diktatúrák a példakép!

igazi Ténytár 2014.08.03. 11:51:13

@$pi$: Anglia volt a pelda!

Akkor mit perojativ? Cameron, Blair MINDENKI elindul egyéniben.

De meg az usaban se lesz senkiből elnök ha nem indul egyéniben és nincs megválasztott posztja.

Csak nálunk keleten divat ez a gyáva mentalitás.

Orbán meg még annak is uber-gyava hisz mindent a csicskásaival csináltat, o csak a győzelmi jelentéseket meri bejelenteni, de ha bukás, vagy rossz hír akkor jönnek a Rogan, Semjén fele talpnyalok, Lázár fele "verőemberek":

__________
Csak győzelem esetén
Index 2004. június 13. - 20:56

Amennyiben a Fidesz több mandátumot szerez, mint a szocialisták, Orbán Viktor tart sajtótájékoztatót 10 óra után.

Ha az ellenzéki párt alulmarad, valaki más, tudta meg tudósítónk a Fidesz főhadiszállásán.

index.hu/politika/kulfold/eu/epvalasztas/epvalblog/?main&wbpage=20
_____________

Ma meg mar a diákoktól is fel a fene nagy nemzeti "allamferfi"!

varanus.blog.hu/2014/07/24/orban_nem_vitazik_es_kesz#comment-form

igazi Ténytár 2014.08.03. 12:10:30

@Liberal left wing trash: Nem igaz.

A szavazatok számában MSZP kapta a legtöbbet es elgtobbszor!

A fidesz egyedül 2010-ben kapott többet, de akkor ugye adott volt mar GYF miatt. Ugyanakkor mar 2014-ben se kapott annyit mint az Mszp pl. 2006-ban!

Az meg hogy két part együtt indul az nem hasonlítható ahhoz hogy egyedül, mint az mszp (ami ugye meg úgy is győzött első fordulóban 2002-ben)

hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

Ugyanúgy ahogy itt a leglegimebb, legtöbb szemelyi szavazatot (es legtöbbször) kapott illető Demszky Gabor volt.

Netuddki. 2014.08.03. 12:46:33

Hatalmas bullshit ez az "iliberális" nemdemokrácia. Az orbán köpködi azokat az országokat ahol nem lopják el a zemberek pénzét és meg lehet élni a fizetésből. Azért aki olyan helyen él mint mondjuk az osztrák határ közelében, néhanap át tud rándulni a határ túloldalára és megtapasztalhatja milyen a liberális demokrácia (a kádár renszer megnevezésével élve hanyatló nyugat). Aki meg ott dolgozik az meg naponta tapasztalja.

Ismerősöm éppen most veszítette el a munkáját a susmákoknál. Még hónapokig 1000 euro körüli összeget kap az osztrák kormánytól munkanélküli támogatásként. Mert olyan szarul megy Ausztriának, biztos, hogy a nyomunkba nem tudnak lépni.
Hát az annya picsáját az orbánnak! Valóban megérdemelné, hogy seggbe rúgják Brüsszelből, ha már a saját állampolgárai erre nem képesek, pedig már régen megérett rá.
Egyvalamit tud bammeg, lukat beszélni a hasatokba és egymás ellen uszítani benneteket. Már a lopáson kívül. Nem tudom ezek mennyire nemzeties cselekedetek. De még ezt is bemeséli nektek...

kaqxar 2014.08.03. 12:52:49

jó látni, hogy egész kultúr vita bontakozott ki.
szerintem orbán látja a problémát, legalább belátja, hogy valami van, de rosszul látja az okokat, ergo rossz "megoldást" választ.
mivel egyszemélyben határozza meg, merre megyünk, véleményt mondani meg az ánuszkényeztetők valószínűleg nem mernek, ezért én nem sok esélyt látok.
asse segít, hogy egy hataloméhes figura, aki grandiózus államférfinek látja magát.
hosszú távon se jók a kilátások, a baloldal jelenleg még viccnek is rossz. jó esetben legalább 10 év mire ebből kikecmeregnek.

Netuddki. 2014.08.03. 12:55:56

@gébics: Ez gyakorlatilag a diktátorok politikája. Mindig kell valaki akit jobban lehet utáni mint a diktátort. A népnek mindig harcra készen kell állni a külső (amúgy nem létező) fenyegetéssel szemben, akkor nem jut eszükbe lázadozni a diktáror ellen.
Szánalmas, hogy ezzel a politiával a XI. században, Magyarországon többséget tud szerezni valaki. Az meg még nagyobb szégyen, hogy 25%-al valakinek 2/3 lehet. Igen, a "zellenzék" szégyene is.
Most is csak azt tudom mondani amit 4 éve, itt nem lesz változás amíg nincs egy alulról szerveződő politikai összefogás. De itt még a "civil" összefogást is a fidesz szervezi, nehogy valaki másnak eszébe jusson valódi civileknek összefogni. De tesznek is ellene, a valódi független civil szerveződéseket csírájukban akarják elfojtani az orbánék. Még azokat is amik nem politikai célból jöttel létre. Norvég alap és hasonlóak.
Szánalmas egy bűnöző banda az orbán rezsim és csak kárt okoz az országnak nem hasznot. ostoba aki ezt nem látja...

Netuddki. 2014.08.03. 13:02:00

@kaqxar: Úgy beszélsz az orbánról mintha nem egy cél mozgatná. A saját és haveri köreinek az érdeke.
Mellesleg valóban rosszul csinálja. Hatalmas bukta lesz a végén, és a végkifejlet valahol a janukovics és a csaucseszku között lesz. A balhé jó részét is majd neki kell elvinni.

$pi$ 2014.08.03. 13:06:16

@ténytár: "Az angol, Usa rendszerben 2 lehetosege van és vége! Orban hány választást is vesztett el?"

Az USA rendszerben mindenki annyi választást veszíthet el, amennyit csak akar.

"A fidesz egyedül 2010-ben kapott többet, de akkor ugye adott volt mar GYF miatt."

Jézusom, én meg itt dumálok veled! Bocsi, azt hiszem valamit félreértettem.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 13:07:38

@ténytár:'A szavazatok számában MSZP kapta a legtöbbet es elgtobbszor!'

Szintén valótlan. 1,9 M a második fordulóban 1994ben az MSZPre, a Fidesz ezt már 2002ben messze túlszárnyalta 2,2 M-val, ami később még több lett.

kaqxar 2014.08.03. 13:08:54

@$pi$:
jó hasonlat, csak ferdít szerintem.
semmi baj nem volt a rendszerváltás tényével, viszont lássuk be, hogy a magyar nép ezt az elitet tudta kitermelni magából, oldaltól függetlenül. ezt érdemeljük meg.
szerintem nem a rendszert kell fenekestül felforgatni, csak igazítani. nem a liberális demokráciával van baj, hanem ahogy Magyarországon az elitünk és az emberek használták, kezelték. megint csak oldaltól függetlenül. olyan szépen kirajzolódik, ahogy egyre többet engedett meg magának a mindenkori garnitúra, feszegetve a határokat.
hornék még saját magukat korlátozták 2/3os ügyben, meg csináltak egy gazdasági konszolidációt, amivel gyakorlatilag helyrerántották az országot, meg a saját bukásukat is bebiztosították. emlékszünk még, a legnagyobb balhé náluk a Tocsik ügy volt, ami 1 milliárdról szólt! édes istenem mit nem adnék ha most csak ennyit lapátolnának ki.
aztán orbánék is 2000ig elég jó/konzervatív, organikusan növekedő gazdaságpolitikát folytattak, csak annyira beszart orbán, hogy leveszti a választást, hogy pillanatok alatt elszállt a ktgvetés. Náluk is a legnagyobb balhé anno az Ezüsthajós történet, meg a Tot sztori volt.
és akkor jöttek gyurcsányék (medgyesit kihagyom), az autópályaépítések, meg a pppk, voltak érdekes sztorik. meg öszöd, meg aztán gyurcsány azértsemondokle, inkább validálom egy bizalmatlansági szavazással. aztán bajnai próbálta menteni a menthetőt.
aztán jött orbán, és tudjuk mi megy most. szerintem ez egy jó kórkép Magyarországról. egyre többet enged meg magának a politikai elitünk, ehhez asszisztál az értelmiség. a népek meg megeszik és mosolyognak hozzá.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 13:08:56

@ténytár: Igaztalan állításokkal hamisítasz történelmet.

A történelem nem türi az igaztalanságokat!

kaqxar 2014.08.03. 13:12:06

@IGAZI_kovi1970:
szerintem úgy látja, hogy nincs magyar gazdasági elit, mindent a külföld birtokol, és ezért kiszolgáltatottak vagyunk. amiben van azért igazság, de ebbe most nem mennék bele.
és akkor csinálni kell magyar gazdasági elitet, az meg nehogy má ne az én komám, cimborám legyen. és akkor az ideológia is kész a szabadrabláshoz.

$pi$ 2014.08.03. 13:13:45

@kaqxar: Nagy vonalakban egyetértek.

kaqxar 2014.08.03. 13:14:42

@Liberal left wing trash:
ezek koalíciós adatok, vagy szimplán a pártra leadottak?

$pi$ 2014.08.03. 13:17:54

@kaqxar: "és akkor az ideológia is kész a szabadrabláshoz. "

Amikor egy cég kap egy állami megrendelést és mondjuk 20 milliárd befektetéssel csinál 32 milliárd bevételt, akkor a magyarok legtöbbje élből azt mondja, hogy szabadrablás van, nehogy már a csávó 12 milliárdot keressen, mikor nekem rohadt alacsony a fizetésem.

A gond viszont az, hogy ha 6 milliárdot vagy ha 1 milliárdot keres a cég akkor is megy a szabadrablás duma. Így aztán igazából nem lehet tudni, hogy mikor van szabadrablás és mikor mennek normálisan a dolgok.

Még mindig kísért az élhető szocializmus. :(

Netuddki. 2014.08.03. 13:18:14

@kaqxar: Az antallt kihagytad. Gyakorlatilag már a rendszerváltás után megindult az ország szétlopása, és a díszmagyarkodás. Teccettünk volna forradalmat csinálni, ja.
Na, az a rendszer alapozta meg gyakorlatilag a mai "jó" magyar oligarhák anyagi hátterét. Igen azokét akik gyakorlatilag ma a kezükben tartják Magyarország jövőbeli sorsát (bukását?), és a háttérből irányítják az olyan bohócokat mint az orbán vagy a gyurcsány. Csak meg kell nézni kik szotyiznak egymás mellett a csuti stadion (muhaha!) lelátóján.

Netuddki. 2014.08.03. 13:23:51

@kaqxar: Ha az orbán így látja akkor ostobább mint gondoltam. Az egész színjáték, és csak azért köpködi a nyugatot mert tisztában van vele, hogy egy nyugati (liberális?) demokráciában nem hagynák neki azt művelni amit Magyarországgal megtehet. Nem amerika, nem az üzleti körök, hanem a nép.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 13:25:05

@kaqxar: 1994ben az MSZP önállóan indult, az 1,9(1. ford. 1,6) M csak az MSZP.

2002ben a Fidesz-MDFnek közös listája volt, 2,3 ill. 2,2 M szavazat.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 13:29:40

@IGAZI_kovi1970: Érdekes a nép Orbánnal van, az üzleti körök meg a ballenzék meg az EU meg ugyanazt akarja.

Na nem demokráciát, hanem bank-és különadó mentességet.

Netuddki. 2014.08.03. 13:41:24

@Liberal left wing trash: Ezt is csak az ostoba fidesztrollok akarják elhitetni a "néppel".
Mellesleg a nép nem az orbánnal van. Ezt magatoknak akarjátok bemesélni? Vagy mégis kinek?

kaqxar 2014.08.03. 13:46:47

@$pi$:
én inkább arra gondolok, hogy bizonyos szereplőket preferálunk. nem feltétlenül kell marha nagy profitráta hozzá, bőven elég, ha van egy "strong candidate". a többiek nem jutnak melóhoz, és ráadásul ugye a verseny sem érvényesül, jelesül pazarlás van. tehát egyre kevesebb szereplő osztozik ugyanazon piacon. ez a hatékonyságnak nem segít, kgi axióma.
szóval nem (csak) a mennyiségről van szó, hanem az elvről (is).
és ne felejtsd el, hogy mindig lesznek olyanok, akiknek a véleményére nem feltétlenül kell adni, ez meg a média öntisztító szerepe kellene hogy legyen, hogy ezeket a figurákat kirekessze/ leleplezze.
szerintem.

kaqxar 2014.08.03. 13:49:41

@IGAZI_kovi1970:
az az igazság, hogy akkor még túl fiatal voltam, abba nem láttam bele, mások véleményét meg látatlanban nem fogadom el, annyit pedig nem olvastam utána, hogy biztos legyek a véleményemben. Ómolnár könyvét olvastam csak Torgyán hatalomra jutásáról az fkgp-ben. az viszont tanulságos.

kaqxar 2014.08.03. 13:55:46

@IGAZI_kovi1970:
szerintem démonizálod orbánt. nem a patás ördög ő, csak egy figura aki nagyobbnak látja magát, mint amekkora. hehe.
teljesen mindegy, hogy az ideológia, vagy a klientúra/ hatalom építési szándék volt előbb. a kettő most már egybeforrt, ezért is sikeres politikus.
és szerintem ő elhiszi magáról, hogy a jót cselekszi, és csak ő Magyarország reménye a felemelkedésre.

kaqxar 2014.08.03. 13:57:03

@Liberal left wing trash:
éreztem én, akkor viszont adjuk hozzá a szocikhoz az SZDSZt is 94ben, úgy korrekt az összehasonlítás.

Blogger Géza 2014.08.03. 13:59:52

@VadMacs: Bocsi, de szerintem inkább a magyarellenes koncsik azok, akik ideológiai okokból elhúznak. Látszik, hogy a (poszt)komcsiknak nem sok esélyük van visszatérni hatalomba, és valamiért nem bírják elviselni, hanem az ő balos szájuk íze szerinti kormány van hatalmon. Hát akkor pá-pá, soha viszont nem látásra...

Liberal left wing trash 2014.08.03. 14:05:08

@kaqxar: Nem veled cseréltem az eszmét, te értetted el amikor bekapcsolódtál.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:05:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudom, mire volt Argentína bármire is érv, de bőven elég érv Magyarország: a sok károgó szerint ha nincs IMF, azonnal összeomlunk stb., ehhez képest az IMF elküldése óta az eladósodottságunk tovább csökkent, az állampapírokat rekord alacsony kamatlábakkal bocsátjuk ki, a CDS kockázatunk több éves mélyponton, miközben a folyó fizetési mérleg stabil többletet mutat, a foglalkoztatottság, az export és az ipari termelés stabilan nő. Ilyen messze holmi összeomlástól nagyon-nagyon régen voltunk. Szóval ebbe inkább te futottál bele. :)

kaqxar 2014.08.03. 14:09:12

@Liberal left wing trash:
khm, előre is elnézést. a nép hülye, ezt az elmúlt 25 év bizonyítja.
a második mondatod télleg tipikus fidesz válasz, mindenki ellenünk van, és még véletlenül sem hibás semmiben senki, csak az eu, meg az bankok, meg az üzleti körök.
összességében olyan mintha, azért panaszkodna a Fidesz és a támogatóik, hogy egy társasjátékban nem hagyja a többi játékos nyerni őket. Mik vannak?

esetleg lehetne erkölcstan helyett alapvető pénzügyi ismereteket oktatni az iskolában, és akkor egy egyszerű kamatos kamat számolás eredményét értelmezni tudnák az emberek. a nép.
a szerződések alá lettek írva, a bankok meg igen, erkölcsileg megkérdőjelezhetően kihasználták a szitut, de vajon hányan írták alá a banki papírokat úgy, hogy maguk sem olvasták végig, nemhogy egy ügyvéddel nézték volna át.
azért erről se feletkezzünk már meg.

kaqxar 2014.08.03. 14:11:21

@Liberal left wing trash:
nem olvastam vissza eleget, jogos.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 14:12:48

@kaqxar: Nem mondom hogy a nép nem hülye, csak jobban tetszik ha egy kormány a hülye népet védi, nem az okos zsidókat.

Ez ilyen náci erkölcs.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:13:49

@Tyreo: Az, hogy egy hülye 444-es újságíró miket kreténkedik össze, harmadlagos. A tény az, hogy a BRICS országok növekedése még mindig sokszorosa az eurózónéának, és már egy közös pénzügyi alapot is létrehoztak, nyilvánvalóan az IMF-Világbank konkurenciájaként. Meglátjuk, de szerintem ez a lépés egy új korszak kezdetét jelzi. A liberális államokra épülő Észak-Amerika-Nyugat-Európa tengely hatalma ezzel tovább fog csökkenni. Első körben gazdaságban, de aztán ez tovább fog gyűrűzni.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:29:46

@ténytár: Bocsi, de ennyi erővel akkor Gyurcsány, Bajnai stb se próbálkozzon többet. Ez azért hülyeség, mert kis ország vagyunk, és kevés tehetséges politikusunk van. Ugyanez látszik pl. Izraelben, ahol évtizedekig ugyanaz a pár arc váltja egymást.

De ha Orbán szerinted annyira elhasználódott, akkor miért nyerte meg ő illetve a pártja nagy fölénnyel az utolsó 5 választást? (2 parlamenti 2 EU, 1 önkoris)? És fogja jó eséllye a hatodikat? (idei önkoris)

Rakjatok össze egy szimpatikus pártot, egy szimpatikus vezetővel meg egy ésszerű programmal, és hajrá. Ja, hogy egyik se megy... hát akkor ez van.

kaqxar 2014.08.03. 14:32:43

@Blogger Géza:
nem bírom ki akkor is válaszolok, mert érzem ez nekem lett célozva. okulásképpen, hátha egyszer átmegy az üzenet, hogy nem csak jobbosokból meg ballibekből áll magyarország, bármennyire is ez fér el a kétdimenziós fejedben, vagy ezért fizetnek, mittomén.
gyurcsány szenvedése, bajnai konszolidációja után 2010ben iszonyúan bíztam Orbánban, hogy 2/3os többséggel végre nekilát a nagy rendszerek átalakításának, és egy saját lábára álló, nem az államtól függő, önszerveződő magyar nemzetet kezd építeni. Úgy mint ahogy egy jó szülő is szárnyakat ad a gyerekének, támogatja, de nem nyomja el, nem mondja meg mit kell és hogy jól csinálni, és ha nem értesz egyet, a véleményedet leszarom.
a fidesz kormány az elmúlt 5 évben hülyének nézett mindenkit. az "elmúlt 8 évvel" karöltve bőven elég volt, hogy úgy értékeljem, Magyarország nem fog sehova sem fejődni, ráadásul a szépen lassan haladunk egy diktatúra felé, messze vagyunk még, de az irány egyértelmű. és nem a pénzéhség üldözött el. de amikor a szomszéd család éppen csak nem halt éhen, villanyt kikapcsolták, még én lógattam át nekik a 15 méteres kábelt, hogy legalább mosni tudjanak, meg legyen lámpájuk este. én meg nemtom hánytízezerrel többet kerestem a gyerek miatt havonta, úgy hogy nem csináltam semmit, és ráadásul nem is voltam rászorulva. ez nem jó világ, én ilyen társadalomban nem szeretnék élni, ahol ezt 2/3dal újra validálják az emberek.
de mantrázd csak a magadét.

kaqxar 2014.08.03. 14:33:26

@Liberal left wing trash:
egyet értek, csak ezt jelen esetben nem látom valósnak, csak a felszínen.

esferenc 2014.08.03. 14:38:42

@ténytár: Nem. Ez mindig érv. Itt egy pártelnök sem indul egyéniben, mert nem kell neki. És azt nem az Orbán tette ilyenné.

esferenc 2014.08.03. 14:40:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Jajjj!

Midnek bizonygatod, hogy semmit nem értesz a közgazdaságtanhoz? Napit is számolnak, csak az semmit nem számít. Ha nem is hiszed. Egy nap számít (az kerül a statisztikákba) a december 31.-e.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:47:38

@kaqxar: S biza, neki is látott. Átalakította a nyugdíjrendszert, az oktatást (életpályamodell, napi testnevelés, délutáni oktatás, duális rendszer erősítése) Csökkentette a közigazgatást, (járási rendszer, kisebb parlament, kisebb fővárosi közgyűlés).

Az anyagi csőd szélére jutott embereket két fő átok sújtotta: a devizahitelezés és munkanélküliség. Mind a kettő ellen nagyon aktívan küzdött és küzd ez a kormányzat, és meg is vannak az eredményei. Az első Orbán-kormány leváltásakor kb 6% körül volt a munkanélküliség, amikor a 2. hatalomra került, akkor kb 12%. Most kb 8%. Aki ezeket nem látja, az vagy vak, vagy nem akarja látni.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:49:33

@esferenc: Gyurcsány sem indult egyéniben, meg Bajnai sem. Egyébként egy helyi, meg egy országos intenzív kampány tényleg ütheti egymást. Ez nem Orbántól van így.

Sexual Harassment Panda 2014.08.03. 14:58:03

@Blogger Géza: milyen elegànsan elhallgatod, hogy semmivel sincs több alkalmazott most, mint 2010 előtt, kizàròlag közmunkàsok, ill. azok akik elmenekültek az orszàgbòl, seggfejkèm.

_most_ 2014.08.03. 14:58:20

@Blogger Géza: lol, a BRICS országok gazdasági sikereire hivatkozni 2014-ben már nagyon ciki, mert finoman szólva se váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Blogger Géza 2014.08.03. 14:59:11

@IGAZI_kovi1970: Minden politikus csak azt teheti, amit saját népe megenged neki. Ha durván és tartósan szembe megy velük, úgyis elkergetik. Csak nem mindegy, hogy a magyar nép, vagy más népek akarata a döntő abban, hogy mi is történik ebben az országban... ez itt a fő kérdés.

Sexual Harassment Panda 2014.08.03. 14:59:14

@_most_: mèg szerencse hogy euròpa bevàltotta ugye?

_most_ 2014.08.03. 15:02:04

@Blogger Géza: azért szokták a demokratikusabb országokban maximalizálni, hogy egy ember hányszor lehet az ország vezetője, mert ezzel el lehet kerülni a személyi kultusz felépítését, ami a diktatúrák alapja, nem véletlen, hogy Oroszországban pont ezt a törvény játszotta ki Putyin.

Blogger Géza 2014.08.03. 15:05:55

@_most_: Lol, miért, te miben reménykedtél? :D

Blogger Géza 2014.08.03. 15:06:29

@Sexual Harassment Panda: Ez egyszerűen hülyeség, nem tudom honnan veszed.

kaqxar 2014.08.03. 15:08:20

@Blogger Géza:
összességében az a gond hogy orbán viktor eldönti hite szerint hogyan lesz jó, és úgy lesz. nincs egyeztetés, nincs hatástanulmány (vagy nem nyílt, ami lényegében egy és ugyanaz, mert nem tudod mi alapján döntenek). nincs semmi, csak egyszemélyi döntés. és bizony egy ilyen rendszer sosem lehet jobb, mint a vezető képessége.
visszalakította a nyugdíjrendszert egy olyan modellre, amit már 20 éve fenntarthatatlannak tart mindenki az öregedő társadalom miatt, meg ugye ez is csak erősíti a függést az államtól.
oktatásra régen nem költöttünk ilyen keveset, központilag határozzák meg milyen szakok legyenek, nem a piac, életpályamodellről beszélgess el pedagógusokkal, végülis csak őket nem kérdezték meg róla. a duális rendszerről nem tudtam, jónak tűnik.
közigazgatásról nem tudom, hogy hatékonyabban működik e, mindenesetre én nem hallottam róla, hogy sokkal kevesebben dolgoznának az államigazgatásban, vagy sokkal egyszerűbb lenne minden. ezek a kormányzati portálok (így hívják?) jó megoldásnak tűnnek, de azért ennyitől még nem fogok hanyatt vágódni.
azt tényleg látom, hogy küzdenek ellene (munkanélküliség, devizahitel), mint minden ellen egyébként, csak olyan képtelen eszközökkel, amikre még a saját holdudvaruk közgazdászai is azt mondják, hogy ez így nem lesz jó. de azért csinálják.
a munkanélküliség vitába már nem vagyok hajlandó belemenni, statisztikailag szépen mutat, oké, csak egy kalap szart nem ér, ha mögékukkantasz.
devizahitelezés. ez meg komolyan egy vicc. az első körben kimentették megint csak a jómódúakat, nem azokat akik igazán rá voltak szorulva. hát honnan a seggemből kapart elő egy szegényebb család pár millát a visszafizetésre. ne röhögtessük már egymást. közben meg a bankokat fingatták még különadóval, amit persze csakátmenetileg (úgy még meg is értettem volna), aztán még mindig érvényben van, közben meg csodálkozunk hogy nincsenek beruházások.
szóval ahogy korábban írtam.
látja a problémát, rosszul látja az okokat, ennek következtében rossz megoldást választ.

_most_ 2014.08.03. 15:11:00

@Sexual Harassment Panda: lehet kritizálni Európa gazdasági teljesítményét, de az európai országok jóléti társadalmak, úgy könnyű gazdasági növekedést produkálni, ha az embereknek nincsenek jogaik és rabszolgaként lehet dolgoztatni őket, de ezt bárki utánuk csinálhatja, holnaptól mindenki mondjon le mondjuk a fizetése feléről, a szociális juttatásokról, azt máris versenyképesebb lesz az ország.

Blogger Géza 2014.08.03. 15:11:42

@kaqxar: Nincs tökéletes megoldás semmire, de más még ennyire sem volt képes.

Blogger Géza 2014.08.03. 15:15:01

@kaqxar: Bocsi, de nem én hazudtam. Egyetlen komoly ember nem állíthatja, hogy most (értsd: 2014 nyara) nem dolgoznak többen versenyszférában, mint 4 éve. Ezt még a kormányzattal szembeni kritikusok is elismerik, bár nagy fájdalommal. :) Ezért várnék erre az abszurd állításra valami forrást (Tudom, soha nem jön meg, vagy max egy szocialista képviselő egy-két évvel ezelőtti sajtótájékoztatója lesz a "hiteles forrás". :)

_most_ 2014.08.03. 15:21:07

@Blogger Géza: az a baj Géza, hogy annyit hazudozol folyamatosan, hogy neked szerintem már azt se hiszi el senki, ha kérdezel, folyamatos Orbán seggnyalásod teljesen hiteltelenné tesz.

kaqxar 2014.08.03. 15:22:47

@Blogger Géza: ez sajnos részben igaz. csak szerintem akkor már jobb ha nem csinálunk semmit, mintha hülyeséget csinálunk. szerintem.

2010 május 1,8 millió versenyszférában foglalkoztatott.
2014 február 1,802 millió versenyszférában foglalkoztatott.
Bocs most nem fogok ksh adatokat böngészni, de már sokan sok helyen leírták, hogy nincsenek új munkahelyek, csak közmunka, külfödre szakadtak.

Blogger Géza 2014.08.03. 15:30:34

@kaqxar:

1. Most nem február van.
2. Ez még csak nem is egy 4 éves időszak.
3. Honnan jöttek ezek az adatok???

Blogger Géza 2014.08.03. 15:31:48

@_most_: :D Hát ez aztán egy "komoly" "cáfolat" volt, egy Népszava-olvasóhoz méltó. :D

nyisziati 2014.08.03. 15:54:45

@nevetőharmadik: "A címadás inkább azt mutatja, mennyire tökéletesen elkötelezett a Válasz az illiberális demokrácia és Putyin iránt. "

Na ja, már kérdezni akartam, hol a dicséret, mert a címben (amikor rákattintottam) "Különös szavak" szerepelt, a cikkben magában pedig nem szerepel a dicséret kifejtése. Aztán felnéztem az URL-re...

wolves84lb 2014.08.03. 15:58:20

@Blogger Géza:
"Rakjatok össze egy szimpatikus pártot, egy szimpatikus vezetővel meg egy ésszerű programmal, és hajrá."

Te géza...most komolyan, neked szimpatikus párt a fidesz (lázárostól, rogánostól, kósástól.....sorolhatnám??), szimpatikus vezető orbán, és ésszerű a fidesz programja (folytatjuk)??

És ne az legyen a válasz, hogy a szocik-libsik sem jobbak, hogy gyurcsány sem szimpatikus, blablabla.

Magyarázd már el, miért szimpatikus neked pl rogán antal. Vagy lázár jános.

Komolyan.

Mi a tökömtől szimpatikus neked ez a két gátlástalan tolvaj szemétláda? Akik belőled meg belőlem meg belőlünk növelik a saját vagyonukat. (ha neked is többszáz milliós vagyonod van, akkor elnézést, nem szóltam...)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 16:01:17

@esferenc: Te olyan hülye vagy hogy az elképesztő.
Ha a GDP 10 százalékát emelkedett az adósság, akkor hirtelen év végén majd visszafizetünk 10 százalékot, vagy emelkedik addig annyit a GDP?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 16:02:03

@wolves84lb: Attól szimpatikusak neki, hogy tőlük kapja a fizuját.

Blogger Géza 2014.08.03. 16:03:35

@kaqxar: "sok helyen leírták, hogy nincsenek új munkahelyek, csak közmunka, külfödre szakadtak. " Göbbels sírna örömében... Keresztkérdések: Szóval ha sokszor hazudnak neked, elhiszed? És ha valami mondjuk 2 éve igaz volt, biztos, hogy ma is az?

kaqxar 2014.08.03. 16:04:37

@Blogger Géza:
index.hu/gazdasag/allas/2014/03/28/latszik_a_teli_kozfoglalkoztatas/

megpróbáltam ksh találni valamit, de még véletlenül sincs utalás közfoglalkoztatásra, vagy egyszerűen nem tudom hol keressem.
akkor lécci te igazold állításod forrással. köszi.

kaqxar 2014.08.03. 16:08:38

@Blogger Géza:
próbáld már meg a személyeskedést kerülni, asszem én is elég kulturáltan visszavettem.
ahogy mondtam, légyszíves támaszd alá adatokkal igazadat. az enyém nem volt oké, akkor gyerünk.

Tyreo 2014.08.03. 16:13:35

@Blogger Géza: Ja, hát tényeket lesöpörni és úgy nézni a valóságot lehet, de sok értelme nincs.
Amúgy meg az megvan, ha eddig bottal túrtam a földet, most meg van faekém akkor is valószínűleg 50%-os GDP növekedést fogok produkálni, de azért a WIFI-s kombájnból még mindig ki fognak röhögni.

Blogger Géza 2014.08.03. 16:15:31

@kaqxar: A valóság az, hogy a legszűkebb értelemben vett versenyszféra aktív dolgozóinak száma is bővülést mutat 2014/2010 összehasonlításban.

2010 Q1: 1,778 millió
2014 Q1: 1,842 millió

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli001c.html

Ebben nincsenek benne a külföldi versenyszférában dolgozók, illetve a KSH-nak nem jelentő kisebb cégek, a valós növekedés ezért ennél vélhetően jóval nagyobb.

Blogger Géza 2014.08.03. 16:17:57

@Tyreo: Két releváns tény van:
1. Még mindig többszöröse növekedésük az eurózónához képest.
2. Akkora pénzügyi erejük van ahhoz, hogy külön alapot hoznak létre.

kaqxar 2014.08.03. 16:33:07

@Blogger Géza:
Köszi a linket!
csúsztatsz (hazudsz?). mikor vette át a fidesz? mondjuk Q2 (április-júni) 2010: 1,828M
Q1 2014: 1,842M

konkréten 14k val többen dolgoznak.
a korrektség kedvéért:
megyfigyelhető az adatokban egy enyhe szezonalitás is, tehát Q1et Q2 vel hasonlítani sem teljesen okés. mondjuk kb 30-40k bővüléssel kiegyezünk. 4 éves ciklus után. ezt munkahelyek számának növekedésének beállítani erős.

kaqxar 2014.08.03. 16:37:33

@kaqxar:
megnéztem az egész éves adatokat is:
2010: 1,826M
2013: 1,817M

kaqxar 2014.08.03. 16:39:47

@kaqxar:
és hamár, akkor államigazgatás is:
2010: 772k
2013: 786k

esse azt sugallja, hogy hatékonyabb lenne a közigazgatás.

Blogger Géza 2014.08.03. 16:44:32

@kaqxar: Ne legyél ennyire szánalmas. :( Hozom az adatokat, cáfolom a hazugságot, és te hazugozol??? És ne összevethető negyedéveket akarsz összehasonlítani? ELképesztő...

Blogger Géza 2014.08.03. 16:45:14

@kaqxar: A közmunkások nélküli közigazgatás jelentősen karcsúsodott.

Blogger Géza 2014.08.03. 16:46:05

@kaqxar: Ezért mondtam, hogy ne elavult adatokkal gyere, mert én sem arról beszéltem.

Blogger Géza 2014.08.03. 17:00:43

@wolves84lb: Igen, Orbán Viktor szerintem a legtehetségesebb magyar politikus. (De mondd, ki a jobb.) A Fidesz törekvései (pénzügyi stabilitás, alacsony és egykulcsos adó, patrióta gazdaságpolitika, hazai olcsó energiatermelés támogatása, ezáltal ipar további idecsábítása, levágható szociális transzferek levágása, munkaára ösztönzés, liberális dogmák elutasítása, multik fokozottabb levonása közteherviselésbe) pedig kifejezetten szimpatikusak.

kaqxar 2014.08.03. 17:56:59

@Blogger Géza:
és megint személyeskedsz, szánalmasnak nevezel.

oké géza én mondtam egy februári adatot, közölted, hogy ez régi, majd jöttél egy Q1gyel (jan-mar). aszta. a legutolsó egész éves adatokra közlöd, hogy az elavult. aszta 2.

ha szerinted minden oké, akkor hagyjuk is. ha szerinted félszázezer munkahely az teljesítmény ráadásul nem is korrekt összehasonlításban, hát erre nemtudok mit mondani.
részemről a vitát berekesztem. majd a történelem igazol vagy engem, vagy téged. remélem, neked lesz igazad, én pedig mea culpázhatok majd.
de addig amíg számsorok értelmezésében sem egyezünk meg, addig hagyjuk is. egy ponton úgy éreztem, hogy talán egy normális vita is kibontakozhat közöttünk, de látom, hogy orbán mindent jól csinál.
talán azon gondolkodj el, hogy mennyi munkahelyet is ígért orbán?
üdv

Blogger Géza 2014.08.03. 18:10:49

@kaqxar: Ha egyes hónapokat közölsz, akkor biza február elavult. A negyedévesnél még nem elavult a Q1, mert nem jött ki a Q2, de a havi adatok alapján rekord kedvező lesz.

Orbán semmit nem ígért, csak célul tűzte ki a Fidesz, hogy legyen egymillióval több munkavállaló 10 év alatt. Ebből kb 0,3 millió össze is jött 4 év alatt. (Ez nyilván minden szegmens együtt.) Ez egy nagy fordulat a korábbi csökkenéshez képest. Igen, ez egy nagy eredmény.

Tyreo 2014.08.03. 22:28:22

@Blogger Géza: Tudok én is egy-két érdekes számot.
Európai Unió 15 170 419 millió USD
Amerikai Egyesült Államok 14 657 800
Kína 10 085 708
India 4 060 392
Oroszország 2 222 957
Brazília 2 172 058
Dél-afrikai Köztársaság 524 341

Tyreo 2014.08.03. 22:29:19

@Tyreo: Bakker, pedig szépen elrendezgettem a számokat..

Blogger Géza 2014.08.03. 22:35:11

@Tyreo: És? Minket most az kell érdekeljen, hogy mitől tudnánk jobban, gyorsabban növekedni. Ezek a számok pedig erről semmit, de semmit nem mondanak.

2014.08.03. 23:00:23

@Blogger Géza: Mondjuk attól tudnánk, hogy nem adjuk oda egy vén,zsíros,trógernek,az évi 7 milliárdos kaszinóbizniszt.
Na, ez hogy tetszik?

Blogger Géza 2014.08.03. 23:16:41

@Diorella Queen: Egyébként az évi 4 milliárdos koncessziós bevétel és 1 milliárdos áfa nem tűnik rossz bevételi forrásnak. Hogy ez miért lassítaná a növekdsünket, azt nem tudom...

fehérfarkas 2014.08.03. 23:52:30

@különvélemény:
Gazdaságra írtam a liberálist és nem a politikára.

fehérfarkas 2014.08.04. 00:21:03

@bigmax: "Tele volt az ország világpiaci termékeket előállító gyárakkal?A volt KGST-ben se tudták eladni amit a magyar ipar termelt.
A magyar piac meg ugye 10milliós,hatalmas nagy!:D
Ennyien fújják ki az orrukat Kínában amíg várják a buszt.:D
Megint többet gondolsz magadról mint amennyit a világ gondol rólad!Nem a magyar a világközepe akkor se ha ezt nehéz sok mély magyarnak megemésztenie."

Na, majd meglássad nemcsak Magyarország a világ közepe, hanem a Szíriusz az egész univerzum közepe - hiszen mint az köztudott Orbánisztánban, mi magyarok a Szíriuszról származunk a sumérokkal együtt, akiknek a közvetlen vérszerinti leszrmazottai vagyunk, és Szűz Mária pont ezért áldotta meg Szent Istvánunkat, amikor az felajánlotta neki a magyar koronát Felcsúton, és ezen a szakrális helyen építtette Viktoreszkú a Nemzet Focistadionját. És ennek a kiválasztottságunknak a bizonyítéka az a nagylelküségünk, hogy tavaly ősszel engedtük a belgákat 8 gólt rúgni, hogy ne legyen rossz a kedvünk, hanem jó emlékkel térjenek haza. :D :D :D

Egyébént bírom azokat, akik a realitásoktól annyira elrugaszkodottak, hogy Magyarországot a nemzetközi gazdaságban és politikában fontos tényezőnek hiszik. A lakosságméretben velünk egy csoportban levők közül Svájc és Hollandia tényleg az, sőt még Ausztria is (csak róluk a médiában kevés hír szerepel). De a sikerük titka az pont a gazdasági liberalizmusban keresendő, hogy nem szabadságharcolnak a külföldi tőke/multik/bankok/józan ész ellen. És a saját tisztességes boltosaiktól sem veszik el a dohányárusítási jogot, a gazdáktól a földet, az informatikai cégetől a cégüket, hogy azt a saját hozzá nem értő dilettáns oligarchiáknak odják oda. ÉS arrafelé a kormány nem szokott úgy államosítani, hogy piaci ár alatt akar megvenni egy értékes és jól működő céget, amit ha a tulajdonosa nem akar eladni, akkor ráköldik a NAV fegyveres csoportját és a TEK-et, aminek hatására mégis aláírja az eladást, hogy az álírás másnapján szívinfarktusban meghaljon - mintha a Rákosi korszak legsötétebb időszakát elevenedne meg,
és még az autó színe is fekete, mert lézer dzsonny szolgálati autója fekete, szóval még a szín is stimmel, hogy vigyázz mert egyszercsak megáll egy fekete autó a házad előtt).

2014.08.04. 00:34:33

@Blogger Géza: Gondoltam csak szólok.
ÁFAMENTES!

Bezzeg a rohadék, az alapélelmiszereket nem tudta áfamentessé tenni!
A KASZINÓKAT MEG IGEN!

Bármire Megoldás 2014.08.09. 07:56:34

@bigmax: Elveszel az orbánozásban. Nem erről van szó, hanem a zejju adta lehetőségről. Ha akarna sem indíthatna be termelést.

fermion 2014.08.09. 11:33:20

@Bármire Megoldás: ha akarna se......csak nem is akar.Szidd a zejjud addig se kell gondolkodnod......
süti beállítások módosítása