A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Baj van Baján

2013.09.28. 21:14 timargabor

Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált 32.-ben meg kell ismételni a szavazást. Az ítélet jogerős: tényleg meg kell ismételni a szavazást.

Ez az a szavazókör, ahol a Fidesz annyira nyert, hogy a másik négy szavazókörben szerzett minimális baloldali előnyt bőven megfordította. A bíróság megalapozottnak látta a szabálytalan szavazó-utaztatás tényét annyira, hogy törölje az eredményt. Az MSZP és az Együtt2014 közleménye szerint a Fidesznek mostantól papírja van róla, hogy csalt. A megismételt szavazás, a körzet sajátosságait figyelembe véve pedig igazi szép magyar abszurdnak ígérkezik.

Ebben a helyzetben, a többi szavazókör eredményeit figyelembe véve enyhe balos előnyről indul a második félidő - azonban a szavazás kimenetelétől szinte függetlenül, az ismétlés ténye mindenképp rossz a kormánypártnak. Ha vesztenek, ez egyértelmű. De még ha nyernek is az ismétlésen, a stigma - bírósági ítélettel, uraim! - már rajtuk. Hogy hasonló helyzetben ők milyen eposzi jelzőkkel ruháznák fel az ellenfeleiket, arról lehet némi fogalmunk.

Az sejthető, hogy mindkét tábornak van taktikája az ehhez hasonló, nagyobb részt roma polgártársak által lakott körzetek megnyerésére, és e taktikák vélhetően elég hasonlóak. A dolog egy általános választáson, vagy akár egy, a Jobbik által stabilan megnyert helyi időközin nem érte el az igazságszolgáltatás ingerküszöbét, most azonban igen - garantált tehát, hogy a sajtó, a rendőrség és maguk a pártok árgus szemekkel figyelik a feleket és egymást, miközben esetleg - akár a vélt vagy valós tét miatt - talán próbálkoznak is. Ez az a szép kis magyar abszurd, amire utaltam.

És hát van még egy érdekes üzenete az eddigi történetnek. Ez pedig a legenyhébb megfogalmazásban is az, hogy a választási bizottságok és a törvényszék teljesen másképp ítélték meg ugyanazt a sztorit. Az ennél hangsúlyosabb véleményalkotást mindenkire magára bízom. Azt azonban érdemes lesz figyelni, hogy történik-e a közeljövőben váratlan személyi változás a Kecskeméti Törvényszéken.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

245 komment · 2 trackback

Címkék: időközi választás magyar igazságszolgáltatás Baja megismételt szavazás szavazó-utaztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr685538613

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazóutaztatás - bűn vagy nem bűn? 2013.10.01. 07:51:02

A hétvégén megszületett az elmúlt idők ha nem is legfurcsább, de mindenképpen meglepőbb (sajnos manapság erre ezt lehet mondani) bírósági ítélete, ami kvázi kimondja, hogy Fidesz csalt a bajai időközi választáson (hiába próbálja Tóni bácsi a kampánycse...

Trackback: Szavazóutaztatás - bűn vagy nem bűn? 2013.10.01. 07:50:11

A hétvégén megszületett az elmúlt idők ha nem is legfurcsább, de mindenképpen meglepőbb (sajnos manapság erre ezt lehet mondani) bírósági ítélete, ami kvázi kimondja, hogy Fidesz csalt a bajai időközi választáson (hiába próbálja Tóni bácsi a kampánycse...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2013.09.29. 09:44:46

@Jhonnyq: Mária nem FIDESZ-szimpatizáns. Sok mindent lehet róla állítani, de nem az.
ő inkább egy dühös szkeptikus.

mariablog · http://maria.blog.hu 2013.09.29. 09:45:31

@toportyánzsóti:

"Birnbaum házaspár birkaintellektus alá vitte a kommunikációjuk szintjét ami ma már elég necces."

Ennek az elkötelezett szavazók szempontjából nincs jelentősége. Ők nem az üzenetek miatt szavaznak a pártjukra, hanem azért, mert ők egy szurkolói bázisként viselkednek, az az ő csapatuk, nem állnak át, függetlenül attól, hogy milyen a csapat teljesítménye.

A bizonytalanokat meg nem akadémiai székfoglalókkal, vagy észérvekkel, hanem logikusnak TŰNŐ, rövid, tömör, frappáns, egy hallás után megjegyezhető üzenetekkel lehet megszerezni.

CSENDES 2013.09.29. 09:47:24

@mariablog: Pl.? Rezsicsökkentés helyett rizsa csökkentést?

Jhonnyq 2013.09.29. 09:49:10

Baján a Fidesz arra tanítja a romákat,hogy csalni,lopni megengedett...
Aztán csodálkoznak ha másnap a szomszéd kakasát is ellopják de azt már maguktól.
Tényleg csak egy kicsit kellene gondolkodni,tényleg csak egy kicsit és előre...

Jhonnyq 2013.09.29. 09:52:23

@CSENDES: Én elfogadom amit mondasz de talán nem kellene elhinni,főleg nem ennyire rezignáltan,hogy a Fidesznek mindet lehet.

CSENDES 2013.09.29. 09:55:33

@Jhonnyq: Persze hogy nem. De Mária már csak ilyen.:-))
Őt aztán meg nem győzöd.

Tünde Makai 2013.09.29. 09:55:46

Ejj cigányok cigányok, elég ha Orsós nemvagyok cigány Viktor családja elmegy szavazni, már megnyerik.. Főleg most, hogy bővült a csálád.:D
www.naturalhelp.hu/Betegsegek&action=show&view=54

mariablog · http://maria.blog.hu 2013.09.29. 09:56:39

@Amadeus62:

"Márpedig tudják ők ezt, hogy veszélyben vannak, nem véletlen csalnak ott ahol tudnak. "

Nekem inkább úgy tűnik, hogy nyeregben érzik magukat és jól szórakoznak a töketlen, ostoba módon a Fideszt majmoló stílusban fogalmazott üzenetekkel kommunikáló, egymást maró ellenzéken.

Ezért is engednek meg maguknak végtelenül átlátszó üzeneteket és ordas bakikat is, mert úgyse történik semmi, ami veszélyeztetné a pozíciójukat egy töketlen ellenzékkel szemben.

Hiszen a saját bázisuk velük nevet, a bizonytalanok meg nem a lúzerek, hanem az erős magabiztosak mögé állnak be majd, ha dönteni kell, vagy el se mennek szavazni, ami szintén a Fidesz előnyét fogja növelni.

Pont úgy viselkednek, mint amikor egy felnőtt direkt szívat meg egy nála sokkal naivabb és butább kisgyereket, majd kineveti a szerencsétlen gyereket, ahogy küszködik és szégyenkezik, hogy a felnőtt hülyére vette.

csavari 2013.09.29. 10:03:35

@CSENDES:

Kiröhögteted magad! A fidesz pecsételte meg szerződéssel hogy a likud testvér pártja! ha nem tudod hogy ez mit takar akkor ne ugass és nem fognak kiröhögni!

mariablog · http://maria.blog.hu 2013.09.29. 10:03:52

@CSENDES:

" Pl.? Rezsicsökkentés helyett rizsa csökkentést?"

A rizsacsökkentés mint üzenet azért nem működik a bizonytalanoknál, mert nem az ellenzék saját programját sulykolja, és nem azzal tematizál, elterelve, magára vonva a figyelmet a fideszes demagógiáról, hanem gyerekes módon próbál az események után loholni, és ügyetlenül lecsapni egy profi módon feladott labdát.

CSENDES 2013.09.29. 10:09:11

@csavari: Te szerintem ne válaszolj nekem ilyen hangnemben. Nem ugatok, csak rámutattam a tényekre. Ez a bíróság Handó Tünde tenyeréből eszik.
Tudod, a stílus maga az ember. Persze te nem tudod.

KARD blog 2013.09.29. 10:10:56

csavarit hagyjátok, kipakoltuk

CSENDES 2013.09.29. 10:12:31

@mariablog: Akkor segítsd az ellenzéket, hogy megtalálja ezeket az egyszerű üzeneteket. Legtöbb esetben figyelik a blogokat, s keresik a köz véleményét.
igazából magunk sem tudjuk megfogalmazni, mi jönne át.

CSENDES 2013.09.29. 10:13:39

@KARD blog: Milyen demokrata vagy te?:-))

KARD blog 2013.09.29. 10:21:51

@CSENDES: csak amilyen a főpincér a kávéházban :-)

toportyánzsóti 2013.09.29. 10:32:16

@mariablog: Ilyen elkötelezett szerencsére csak 1 milka van,mint írtam.Nyugodjál meg kiábrándult.

toportyánzsóti 2013.09.29. 10:33:40

@CSENDES: Csak a beltagok,de már ott is harc folyik.

nu pagagyí 2013.09.29. 10:39:05

@mariablog: A Fidesz leegyszerűsítette az értékválságban szenvedő polgároknak a választást. Úgy látszik, gondoltak Rád. Nem találsz majd árnyalatokat a pártpalettán. Ténylegesen kettőből lehet választani: az aljasokból és az ügyetlenekből.

mariablog · http://maria.blog.hu 2013.09.29. 10:48:32

@CSENDES:

"Akkor segítsd az ellenzéket, hogy megtalálja ezeket az egyszerű üzeneteket."

Nincs ma olyan ellenzéki párt, amelyiknek segíteni szeretnék.

Nekem nem célom, hogy "bárkire" szavazzak, csak ne "ezekre". Miért érné meg nekem, hogy hülyére vetessem magam, és az egyik rossz helyett a másik rosszat juttassam a bödön mellé?

A hülye döntések utólagos racionalizálása egy igen kemény ön-szembeköpősdi szokott lenni. Egyszerűbb, ha az ember meg se hozza a hülye döntéseket.

*

"Legtöbb esetben figyelik a blogokat, s keresik a köz véleményét."

Ugyan már.

Olvass Szanyi kapitányt, süt a gyűlölet, a lenézés és a megvetés a szavaiból mindenkivel szemben, aki akár újságíróként, akár olvasóként a blogokon és fórumokon mondja el a véleményét, pláne, ha pont róluk mondja el :)

CSENDES 2013.09.29. 10:52:07

@mariablog: Lehet, hogy te szadista vagy, de én nem vagyok mazochista.:-))
Szanyit én elraktam egy fiókba, amit aztán nem húzok ki.

uud 2013.09.29. 10:55:11

a komcsi mindig csal, lop, hazudik.mindig.

Ianas 2013.09.29. 11:34:22

@Kim Jong Un: Te beteg állat. Kezeltesd magad. Aljas söpredék.

Ianas 2013.09.29. 11:40:45

@uud: Igen. Ez így van. A komcsi mindig elvesz mástól

- az ellopott nyugdíjakból kenegeti a költségvetési szart
- a tőlem beszedett adóból stadiont épít
- a bankban kezelt pénzemre kivetett tranzakciós adóból rezsit csökkent
- a traffikosoktól ellopott munkát haveroknak osztja
- a kisvállalkozásokat (kis maszek gecik, rohadjanak meg ugye) áttételes terheléssel szétveri
- a megemelt taxitarifákkal tönkrevág egy csomó embert, akik ebből élnek, majd haveroknak újraosztja a piacot

Gyűjtsük együtt össze a komcsik további bűneit, van még, csak nincs kedvem baszkolódni vele.

Sir Galahad 2013.09.29. 11:54:44

Az esetnek két kimenetele lehetett volna. Az egyik az, ami meg is történt, a másik az, hogy a bíróság nem rendeli el a szavazás megismétlését. Kommunikációs szempontból a kormánypártnak mindkettő rossz; az utóbbi azért lett volna az, mert most attól lennének hangosak az ellenzéki hangvételű blogok, hogy a szemét banda nem elég, hogy csalt, még a bíróságot is befolyásolta. Én jobban örülök annak, ami most történt, legalább kiderült, hogy Magyarország minden hisztivel ellentétben jogállam, a bíróság teszi a dolgát, s adott esetben akár a kormánypárt számára hátrányos döntést is meghoz. Ez fontosabb, mint hogy egy kisváros egyik kerületében ki lesz az önkormányzati képviselő.

valaki senki 2013.09.29. 11:59:18

@Kim Јong Un: Attól tarok, ön beteg! Ilyen szintű gyűlölethez legalább háromféle áttétes rák tartozik. Javasolnék egy ez irányú szűrést! Ha ma még nincs, jó lesz holnap is...

csak egy néző 2013.09.29. 12:01:05

Ime a fidesz legújabb IQ bajnok szóvivője:

Kim Јong Un 2013.09.29. 02:23:37
Rohadt libsik!!! Rohadt libsik!!! Rohadt libsik!!! Rohadt libsik!!! Rohadt libsik!!!

panelburzsuj 2013.09.29. 12:09:53

@csak egy néző:

Ez egy irodalmilag kiművelt bajnok:

"Négy láb jó, két láb rossz!"

Sokkal többet ne is várj tőle/tőlük a választásokig.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.09.29. 12:37:41

@Sir Galahad: Hát, ha flottul működő jogállam lennénk, nem jutott volna el az ügy a bíróságig, mert már a választási iroda megsemmisítette volna a kör eredményeit, és új szavazást írt volna ki, és további nyomozásra átadta volna az ügyet a rendőrségnek. Majd jöhetne a vádemelés. Helyette csak kampánycsendet sértegetett itt valaki, és ez úgy csapódik le sokaknak, hogy hangoskodtak Baján, ezért megtört a csend.

acetil 2013.09.29. 12:52:05

@Sir Galahad:
mivel tényleg csalók, ezért természetes, hogy rosszul jönnek belőle.
de ne a csalókat sajnáljuk már, hanem az átvert embereket, a bajaiakat akiktől elloptak egy mandátumot és akiknek beszennyezték a demokratikus jogaikat.

CSENDES 2013.09.29. 13:05:52

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Nem kell folyton farkast kiáltani:-))
Tóth Zoltán választási szakértő azt mondta erre, hogy a legtöbb választási iroda nem tudja sőt még a jegyzők előtt sem ismeretes, hogy az új választási eljárási törvény először a következő évi parlamenti választásokon lesz érvényben. Ez tehát lehet egyszerű tájékozatlanság, amit a jogi-ámokfutás okozott, amit ez a 2/3-a 3 év alatt művelt.

szexkazán 2013.09.29. 13:10:26

@acetil: Majd meglátjuk. Én arra számítok, hogy másodjára még nagyobb fölénnyel nyer a Fidesz, mert a mostani események stimulálják a szavazóikat. Persze a túloldalon meg lesz a magyarázat, hogy megint csalás volt csak most nem sikerült bizonyítékot rögzíteni.
Lakhelyemen is volt időközi választás az utóbbi időben, de én nem tapasztaltam a "Kubatov listák " működését. Senki nem keresett meg semmivel se, és el se mentem, holott egyébként eddig minden rendes(nem időközi) választáson részt vettem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 13:14:01

"De még ha nyernek is az ismétlésen, a stigma - bírósági ítélettel, uraim! - már rajtuk."

Hát, nem. Ez olyan, mintha azt mondanád: hiába lesz Németország világbajnok a vb-n, mindig rajta marad a stigma, hogy az egyik selejtező meccsen meg nem érdemelt tizenegyessel nyert.

szexkazán 2013.09.29. 13:14:55

@feketeesfeher: Én nem nyilvános eseményekre, hanem ilyen csalásokra, drogozásra, elejtett mondatokra stb. gondoltam, amit valaki rögzít a telójával.

Amadeus62 2013.09.29. 13:17:02

@szexkazán:

Szóval tényleg ennyire erkölcstelenek lennének ezek a "keresztény konzervatív polgári" nyugdíjas szavazók, hogy elnézik a csalást ha a saját kedvenceikről van szó?

Ha az én választottamról derülne ki ilyen, akkor soha nem szavaznék már rá, pedig én nem tartom magam felsőbbrendű keresztény szentfazéknak.

Fura.

szexkazán 2013.09.29. 13:17:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pontosan így van. A kommentzóna közönségén kívül nem sok embert izgat fel a téma.

Attan 2013.09.29. 13:21:53

Sokba kerül ám kétszer itatni és buszoztatni a cigányokat.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 13:23:27

@szexkazán:

Eleve itt arról van szó, hogy a fideszes trükk a legalitás határán van. A bírósági ítélet jel a Fidesznek: legközelebb ugyanezt profibban kell megszervezni. Majd lesz egy szeminárium a Fidesz-székházban a helyi cigány önkormányzatok vezetőinek (a nagy többségük fideszes), hogy hogyan kell a cigányokat leszavaztatni úgy, hogy aztán a bíróság ne semmisítse meg később az eredményt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 13:24:08

@Attan:

Kapnak pénzt a kisebbségi önkormányzatok, ne aggódj.

acetil 2013.09.29. 13:26:55

@szexkazán:
ööö, izé. jól értem, te azt mondod, hogy a fideszeseknek tetszik, hogy a pártjuk csalt, és ezt azzal hálálják meg, hogy még aktívabban mennek el szavazni? a fideszeseknek tetszik a csalás, azt jutalmazzák?

nem semmi lenézés van benned.

csak a tények kedvéért: sem nagy fölénnyel, sem kis fölénnyel nem nyert a fidesz. csaltak. ahol nem csaltak, ott meg az ellenzék nyert.

és ismét a tények kedvéért: a Kubatov listák létezése nem a te tapasztalatodtól függ, arról hangfelvétel, és videófelvétel is van, azok létezése tehát tény.

az pedig ezek után egyértelmű, hogy ismét csalni akarnak a csalók, hogy fedezzék az előző csalásukat. most már kénytelenek csalni, mert ha veszítenek, akkor még durvábban rájuk ég ezekre e kékcédulásokra, hogy csaltak.

szexkazán 2013.09.29. 13:32:52

@Amadeus62: Akkor gondolom baloldali pártokra sem szoktál szavazni...

P.Freddy 2013.09.29. 13:34:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Hát, azért Németország kicsit más.

Ne felejtsd el, hogy a Fideszre a nyugdíjelkúrás, a trafikok köztörvényes szétmutyizása, a földek lerablása- és pályázatok elcsalása, vagy akár csak kicsiben Papcsák korrupciója stb-stb. miatt egy ilyen nyilvánvaló csalás sokkal könnyebben "ragad", mint egy vitatott tizenegyes stigmája.

XTaki 2013.09.29. 13:36:12

A bajai csalas az utolsok egyike, a regi valasztasi torveny szerint lezongorazott valasztas volt. Jovore eletbe lep az uj, a mindent megengedo, amibol meg a valasztasi csalas fogalma is hianyzik. Ott minden megengedheto lesz. Mivel az orszagos es a helyi valasztasi irodak is fidesz kezen vannak, nemigen jut ki onnan 'rendellenes' viselkedesrol szolo barmilyen informacio. A birosagok pedig nem tudnak majd erdemben hozzaszolni, az uj torveny miatt. Hiszen a csalas immaron nem is az.
Ha 2014-re akarnank megoldasokat, azzal mar elkestunk, mi johiszemu allampolgarok, mivel csak foldindulasszeru valasztasi reszvetellel lehetne garantalni a valtast. De az nem lesz, mivel az ellenzek benakacsa. Ezt a vak is latja. Egyreszt maradtak a regi arcok, masreszt nincs ertelmes uj alternativa, nem csak hogy egy uj, mindenki altal tamogathato kozeppart hianyzik, de hovatovabb program nincs, amivel el lehetne torolni az 'alaptorvenyt'.

Mar regesregen meg kellett volna szovegezni az uj alaptorvenyt, annak jegyeben osszefogni mindenkivel, hogy 2/3-s valasztast nyerve, az uj alaptorvenyt, uj valasztasi torvenyt megszavazva feloszlassak magukat es rendes valasztasokon doljon el az orszag iranyitasanak sorsa.

Amadeus62 2013.09.29. 13:36:30

@szexkazán:

Nem, nem szavazok olyan pártra ami már 1X lebőgött, gondolom világos miért.

Teljesen mindegy, hogy egy kormány 1 szavazattal veszít, vagy 1 millióval. Veszített? Ha igen, annak oka van, tehát nincs helye tovább a közéletben.

Sir Galahad 2013.09.29. 13:36:46

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Jó, akkor nincs jogállam. De akkor tegyük hozzá, hogy - mivel hasonló eljárások az előző kormány idején se indultak az MSZP ellen, és így tovább, említve a többi pártot, vissza a rendszerváltásig (illetve előttig, de az nem is vitakérdés) soha nem is volt. És nem is lesz a következő kormány alatt se.

Sir Galahad 2013.09.29. 13:37:42

@acetil: Én aztán nem sajnálom, csak megállapítottam, hogy nem jöttek ki jól az ügyből. Ez tény.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 13:46:46

@P.Freddy:

A lényeg mindig az, hogy egy adott esemény hogyan csurog le a köztudatba, s ebben a Fidesz jobb szokott lenni.

Most látom, hogy az MSZP is erősen igyekszik, pl. az, hogy megtámogatta a rezsicsökkenést arra mutat, hogy képes tanulni múltbéli hibáiból.

Amadeus62 2013.09.29. 13:50:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ááá nagyon gázak. Az a baj, hogy a JOBBOLDALI szavazókat egyik sem fogja meg nyerni magának. Nincs is igény erre, vagy mi a lófasz? Kádár országa leszünk 2014 után is, a szociális demagógia legyőzhetetlen magyarhonban, de akkor húzok innen el...

2llkedő 2013.09.29. 13:54:53

@Amadeus62: Kétszer nem lehet ugyan abba a folyóba lépni!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 13:58:59

@Amadeus62:

A magyar szavazók 90 %-a balos, így jobboldali párt esélytelen eleve.

Tyreo 2013.09.29. 13:59:48

Nekem egy dolog nem tetszik az itt elmondottakon kívül. Ezzel a mentalitással a saját sírunkat ássuk. Megjelennek olyan kormánypárti hozzászólások, hogy nem baj, a szocik is. Nyilvánvalóan a másik oldalon is egyre többen lesznek akik így gondolkodnak. És az ő hülyeségeik miatt, egyre többen lesznek megint a Fideszes oldalon is.
Ez egy öngerjesztő folyamat lesz, aminek a vége valami olyasmi lesz, hogy valamilyen szélsőséges förmedvény párt ragadja magához a hatalmat, mondván, hogy elcsalták a választást. És addigra ennek már lesz alapja.
Ismét elkezdtük felszámolni magunkat.

panelburzsuj 2013.09.29. 14:01:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Így aztán a magyar szavazók attól a maradék tíz százaléktól is igyekeznek megszabadulni, ami még esélyt adhatna nekik.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.29. 14:11:18

@Tyreo: ez a folyamat szvsz már zajlik.

@Amadeus62: kövesd az 1000 leütés blogot --> hafr.blog.hu

CSENDES 2013.09.29. 14:21:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Regel kérdeztem valamit tőled a hacsaknem. blog alatt. Azóta sem válaszoltál. Miért vetetted fel akkor a kérdést, vagy miért gondoltad, hogy a te véleményed lehet egyedül igaz ott és akkor?

Ha tényleg gondolkodni igyekszel, akkor kíváncsi lennél arra, mi erről a véleménye másoknak.

szexkazán 2013.09.29. 14:32:55

@acetil: Nem tudom pontosan hogy mik azok a Kubatov listák. Annyit tudok, hogy nekem semmilyen tapasztalatom nincs a működésükről, holott aktív, tudatos szavazó vagyok.
Az átlag Fidesz szavazó pedig úgy van vele, hogy csalás mindig volt van és lesz mindegyik politikai oldalon, és nyugaton is, ettől még nem fog elfordulni a pártjától, viszont a balos média figyelemfelkeltő, provokatív viselkedése rábírhatja hogy másodjára már leadja a szavazatát.

CSENDES 2013.09.29. 14:33:52

@timargabor: Nem unszimpatikus Hafr, de amit felvetett pár napja költségvetési ellenpólusként, szerintem nem az igazi, s akkor m ég finom voltam. Így vagyok ezzel a hozzászólok véleményét olvasgatván.

Lehet én vagyok hülye a gazdasághoz, de pl valaki felvetette, hogy a multik nettó ÁFA visszaigénylő pozícióban vannak. Említette az Audit, Mercedest, Opelt. Szerintem ez nem így van. Az EU-n belül (közösségen belül) ugyanis a beszerzési ÁFA mentes.
Az értékesítés szintúgy. Ezek a cégek legfeljebb a magyarországi beszállítóik (ebből van a legkevesebb) okán lehetnek az ÁFA alanyai. Ugyanakkor exportjuk több gazdaság felé irányul, s ezek között nem csupán EU cégek vannak. Így szerintem nehéz elérni a nettó visszaigénylési pozíciót, amit a kommentet jegyző úgy állít be, mint a gazdaságunkat terhelő ballasztot.
Ezért azután nem érdemes e blogra sem figyelni, sem reagálni, mivel köze nincsen gazdasági alapvetésekhez, csupán politikai alapvetései vannak, melyek éppen úgy vitathatóak, mint a FIDESZ bármely állítása.

Sir Galahad 2013.09.29. 14:41:45

@Tyreo: Már elnézést, de nem igaz, hogy a szocik is? Úgy kéne tenni, mintha nem? Vagy mit szeretnél?

acetil 2013.09.29. 14:48:18

@szexkazán: Ha nem tudod mik azok a Kubatov listák, akkor vagy vak vagy és süket, vagy a fideszes propaganda-újságokból tájékozódsz. Amúgy pont nem az aktív szavazókat viszik el kézen fogva (azok mennek maguktól), hanem a lustábbakat. Ha képben akarsz lenni a maffia ezen oldaláról, kicsit olvass után, anyag van bőven erről a neten is.

Az a logika lenyűgöző, hogy a fidesz csal, lopja a mandátumot, és erre az emiatt jogosan csalást kiáltó ellenzéki pártok a "provokátorok". Ez a tolvaj csaló logikája, aki haragszik az őt leleplezőkre, és eszébe sem jut, hogy magában keresse a hibát...

szexkazán 2013.09.29. 14:51:11

@acetil: Nem mondtam az ellenzékre hogy provokátor, hanem az ellenzéki sajtóra hogy provokatív hangnemet üt meg, amellyel viszont öngólt lő.

acetil 2013.09.29. 14:57:51

@szexkazán: és a fideszes szavazók az ellenzéki sajtót olvassák? melyiket, melyik provokált?

érdekes ez a provokációs dolog, ha elkezdenénk összevetni melyik párt sajtója a provokaítvabb, sőt melyik ömleszti a hazugságokat, kiütéssel győzne a fideszé.

de a logikád értem, a lényeg hogy a végtelenségig fokozott komcsizással, másra mutogatással még a lebukott csalásról (meg a folyamatos lenyúlásokról, mutyikról) is el lehet terelni a fideszesek figyelmét, ebben igazad van. ennyi marad a csalóknak.

panelburzsuj 2013.09.29. 15:19:50

@szexkazán:

Ott is Obama emberei szervezték a fuvart?

szexkazán 2013.09.29. 15:21:25

@acetil: Szokott nézni ellenzéki sajtót. Nálam ez elsősorban az ATV, az Index és az új Bárdos féle híradó követésében nyilvánul meg.
Nem állítottam hogy a jobbos sajtó finomabb lenne, de ez esetben visszafelé fog elsülni az, hogy a balos sajtó ráfókuszál az ügyre.

Tyreo 2013.09.29. 15:21:59

@Sir Galahad: Azt, hogy a Fideszes kurva anyázzon egyet a saját pártjánál és tegye ugyan ezt a szoci is. Ne kezdje el mentegetni a pártját, hogy a másik. Különben felszámoljuk saját magunkat.
@timargabor: Szerintem is.

2llkedő 2013.09.29. 15:25:19

@szexkazán: "Nem állítottam hogy a jobbos sajtó finomabb lenne,"

Ha ATV-t, Indexet, meg Bárdost nézed, akkor honnan tudod, milyen a jobbos sajtó?

acetil 2013.09.29. 15:38:28

@szexkazán: na, akkor az index pl. hogyan provokált? vagy a Bárdos-híradó?

Sir Galahad 2013.09.29. 16:04:29

@Tyreo: Aha,értem. Tehát a szoci disznóság miatt verje az asztalt a szoci szavazó, a fideszes disznóság miatt meg a fideszes. Mondd,láttál te már szavazókat?

wowerman 2013.09.29. 16:06:33

Ezek után külön vicces lesz hogy a Fidesz (és a fideszesek) különbnek és jobbnak állítják be magukat az MSZP-nél. Mondjuk eddig is az volt.

szexkazán 2013.09.29. 16:15:07

@félázsiai 2llkedő: Könnyű kitalálni: Mert azt is nézem..

2llkedő 2013.09.29. 16:15:41

@wowerman: A fidesz mindent jobban csinál!

szexkazán 2013.09.29. 16:24:55

@acetil: Nem a szó szoros értelmében provokál, hanem eljuttatja a dolgot olyan szintre, hogy az átlag Fidesz szavazónak elérje az ingerküszöbét, és már csak dacból is elmenjen szavazni.
Én-ahogy írtam-soha nem járok el időközikre szavazni. Ezt legfeljebb akkor tenném meg ha a parlamentben vagy az adott önkormányzati testületben kis különbség lenne a pártok között és a vezető szerep elvesztése múlna a vereségen, de most látva az ATV-s hírolvasó, és Bárdos megkönnyebbült mosolyát, és az egész csalási ügy kéjes kivesézését, valószínűleg elmennék ha ott laknék. Ezért érzem balos öngólnak ezt.

2llkedő 2013.09.29. 16:27:10

@szexkazán: Jah? Hogy téged a sohasem hazudunk párt csalása nem is érdekel?

acetil 2013.09.29. 16:41:21

@szexkazán: na tessék, eddig a provokáció volt a baj, most meg valami megfoghatatlant "szint", meg egy 1%-os nézettségű tv-n a műsorvezető szerinted megkönnyebbült mosolya.

te, ha végig erre a ködös valamire hivatkoztál, akkor kérlek légy már végre egyenes, korrekt, és mutass valamit. ne nézz végig atv-s meg bárdosos híreket, ezt nem várom el, de ha már felhoztad az indexet, akkor mutass már valamit az indexből, azt biztos könnyen megtalálod, az index szöveges oldal, könnyen gyorsan rá lehet keresni.

mellesleg az atv dedikáltan ellenzéki, ez tény, de az index nem ellenzéki, illetve az, de elvhűen, konzekvensen örök ellenzéki (amilyen az igazi sajtó mindig, mindenhol), az index volt az egyik legdurvábban ellenzéki lap az előző ciklusban, olyannyira hogy most sokkal kevésbé az mint volt 4 éve. akkor konkrétan egy éven át minden nap vagy vezető cikk volt a bkv-mutyi, meg a többi, vagy kiemelt hír. ehhez képest most a trafikmutyi, földmutyi meg a többi, amik ráadásul lopás-értékben az ezerszerese, már alig bukkan fel néha. a takarékok lenyúlását mintha le se adták volna...

de ez mellékszál. mutass már valamit az indexből, ami alátámasztaná az állításodat.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.29. 16:56:29

@Kim Јong Un: Neked van erre egy szkripted, vagy időnként feljössz, végigolvasod a vita folyását és rövid szinopszisban összefoglalod a véleményed? :-)

Tyreo 2013.09.29. 17:01:22

@Sir Galahad: Kezdetnek elég, ha nem kezdi el mentegetni a pártját, meg relativizálni.

2llkedő 2013.09.29. 17:03:53

@timargabor: Mit vársz tőle? Most vette az állampolgárságát.

acetil 2013.09.29. 17:26:53

@timargabor: téged minősít, hogy hagyod hogy szétverjék a blogod.

Sir Galahad 2013.09.29. 17:43:26

@Tyreo: Én még nem láttam olyan fideszest (MSZP-st, Jobbikost, satöbbi, tetszés szerint), aki ne ezt tette volna. Aki objektív módon nézi a dolgokat és nyilvánít róluk véleményt, nem elkötelezett egyik párt felé se. Szóval amit felvázolsz, szerintem nem több szép utópiánál.

Szűcslaci 2013.09.29. 17:46:16

Stigma? Az mszp-szdsz köpönyegforgatista brigádon gennyes kelések vannak, mégis van, aki hozzájuk húz....mi a baj akkor egy stigmával?

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.09.29. 17:48:06

@acetil: nyugi, ma már ketten repültek. Aki ennyire nyilvánvaló módon járatja le a saját oldalát, azt bizonyos határig hagyni szoktuk, hadd csinálja :-)

2llkedő 2013.09.29. 17:54:10

@Szűcslaci: "köpönyegforgatista brigádon"

Mesélj arról a köpönyegforgatásról Piktor és a fidesz szélkakassága tükrében.

szexkazán 2013.09.29. 18:12:35

@acetil: Szubjektív hogy kit mi provokál. Egyébként azt nem írtam hogy az index provokált, hanem csak hogy szoktam követni. Engem leginkább az ATV örömködése irritált, nyilván fordított szituációban egy Mszp-s törzsszavazót a Hír Tv hasonló narratívája irritálna.

2llkedő 2013.09.29. 18:28:18

@szexkazán: Ezzel azt akarod mondani, hogy ott is a fideszmaffia működött?

acetil 2013.09.29. 18:49:39

@szexkazán: gondoltam hogy a konkrétumok mezején elvérzel :/
mellesleg mind az atv mind a hír tv igen kicsi tévék, csak nagyon politizálók hiszik - magukból kiindulva - hogy a szoci szavazók az atv-t, a fideszesek a hír tv-t nézik. boldog lenne mindkét csatorna ha ennyi nézője lenne, de nincs. azt meg pláne dőreség feltételezni, hogy az ellenség tévéjét nézi minden fideszes, és azon jól felhergeli magát, és dacból szavaz. aki mégis annyira politikabuzi, hogy politikai tévéket néz, pláne a másik oldalét is, azok meg alapból is elmennek szavazni, hat ló se fogná vissza őket.

ez az egész amit itt leadtál egy teljesen szubjektív, magadból kiindulva irreálisan általánosító logika, ami téged biztosan jellemez, meg a nagyon mély fideszesek egy részét, de az biztos, hogy emiatt nem fognak tömegek a fideszre szavazni. az pedig szomorú, hogy téged valamiféle vélt ellenzéki párt tévéjének valamelyik műsorvezetőjének vagy vendégeinek reakciója jobban zavar, mint a szervezett választási csalás. de te tudod, speciel ez meg az én logikámba illik bele, nekem ugyanis rég feltűnt mennyire nincsenek morális elvárásaik a fideszes keménymagnak saját pártjuk felé, és olyan döbbenetes lenyúlásokat, komcsi időket idéző tetteket és egyebeket, az ország romlásba vitelét nézik el a pártjuknak, amire nincs normális magyarázat. de van lélektani: pont az, amit te előadtál. a másikra mutogatás. néha elmélázom, van-e bármi, amit ne néznétek el a fidesznek, ha közben elég hangosan szociznak.

összességében kár volt ezért a beszélgetésért, semmi olyan nem derült ki, amit ne tudtam volna eddig is. azért szép estét neked, talán egyszer megsejted milyen átlátszó és kamu érzelmi húrokkal rángat, és használ ki téged a fidesz, mint egy egyszerű rongybábút. de ez nem most lesz, hanem soká. talán soha.

acetil 2013.09.29. 18:53:24

@timargabor: ja, így már értem :)

@szexkazán: ezt már másodjára linkeled be. elárulnád minek? ja, és elsőre, ne kelljen megint 5x rákérdeznem... az ugyebár tény, hogy egy egyéni akciónak semmi köze a fidesz szervezett, nagyszabású, a mandátum sorsát eldöntő választási csalásához.

szexkazán 2013.09.29. 19:26:18

@félázsiai 2llkedő: Nem hanem szoroz. És igen ott is a Fideszmaffia csalja el a választást. Valamiért Obamát akarta helyzetbe hozni a Zorbán.

szexkazán 2013.09.29. 19:29:43

@acetil: A RTL híradó is nagyon sokat foglalkozott az üggyel,sok baloldali személyiséget megszólaltatva. Majd meglátjuk hogy kinek lesz igaza, de szerintem a megismételt szavazáson még nagyobb vereséget szenved a baloldal.

szexkazán 2013.09.29. 19:31:39

@acetil: Honnan tudod hogy "szervezett" volt és "nagyszabású". Az ítélet csak a konkrét videofelvétellel foglalkozott. Mindenütt vannak túl buzgó aktivisták.

acetil 2013.09.29. 19:57:41

@szexkazán: már az rtl is ellenzéki lett? :) vagy amelyik baloldaliakat is megszólaltat, az már ellenzéki vagy provokál? ez már paranoia kedves szexkazán. még jó hogy nem jobbosokat szólaltatnak meg ilyen ügy kapcsán, azok csak hazudnának meg elkennék, ahogy teszik is. lehet neked a hír tv a normális, aztán persze hogy ahhoz képest mindenki balos :)

Azt meg nem "meglátjuk" hogy kinek lesz igaza, az ugyanis befejezett múltidő: csaltak. pont. eddig is nyilvánvaló volt, mind az eredmény belső ellentmondása miatt, mind a videós bizonyíték miatt, de most már hivatalos is, bíróság is kimondta (mit fog ezért kapni a bíró...).

Az pedig, hogy mit hoz az új szavazás, már előre nagyon kétséges, én eleve azt írtam be ide talán kétszer is, és ez teljesen nyilvánvaló is: a fidesz brutálisan érdekelt abban, hogy ismét csaljon (persze ezúttal lebukás nélkül), mert ha ezúttal kevesebbet kap, ráadásul sokkal kevesebbet (ahogy az a többi szavazókörbeli eredmény alapján reális lenne), az megsokszorozza a csalás-lebukás erejét, hitelét. nagyon figyelj rám: e lebukás után ez már nem Bajáról szól. Már senkit nem érdekel Baja, meg az a kis mandátumka. Ez a fidesz szemszögéből már csak arról szól, hogy mennyire mélyen ég rájuk a csaló billog. ezt akarják megúszni, és ezért még jobban fognak csalni mint eddig. ez következik egyértelműen a helyzet logikájából, az érdekeikből. és hogy gátlásaik nincsenek, azt nem csak a már lebukott csalás bizonyítja, hanem az elmúlt 20 év. tehát csalni fognak. a kérdés csak annyi, hogy ezúttal ügyesebben csinálják-e? ami nem lesz nehéz, mert azt a pár tucat ember kilóra fel tudják vásárolni addig.

acetil 2013.09.29. 20:03:34

@szexkazán: na ne viccelj már kérlek... még hogy túlbuzgó aktivisták... meg nem szervezett... ne írj már le olyat, amit te sem hiszel, magadat hozod szégyenbe ilyen gyenge dolgokkal. eddig azért sokkal korrektebben vitáztál, ne rontsd már el a végére.

amikor arról írtam, hogy téged érzelmileg manipulál és kihasznál a fidesz, és így éri el hogy elnézd amiket művel, akkor, akár csak egy pillanatra is, éreztél valami furcsát? csak egy pillanatra bevillant hogy ebben akár lehet is valami? ne érts félre, nem várom el, hogy belásd az igazam, ez nyilván tejesen irreális lenne, csak ha már eddig ilyen egész korrekt voltál meg úgy ahogy őszinte is, talán erre kétségtelenül mély kérdésre is adsz választ nekem, mert kíváncsi lennék mennyire vagy "odaát", van-e esélye hogy átláss a szitán.

szexkazán 2013.09.29. 21:53:28

@acetil: Tehát prejudikálsz: mindegy hogy valóban csalnak e vagy nem,nálad már kész az ítélet.(Csak remélni tudom, hogyha majd a baloldali pártokról kerülnek elő hasonló videók, akkor is ilyen határozott lesz az álláspontod).
Az egész bajai választást-ami egyébként egyetlen önkormányzati képviselő helyről dönt-nagyon is túlértékeled. Én elhiszem hogy a baloldal reménytelen állapotában mindentől csodát vártok, de ez nem oszt nem szoroz. Az emberek pár hónap alatt sok mindent elfelejtenek. A Fidesz ellen pl. már született jogerős ítélet választási csalás ügyben. Lett valami következménye? Nem igazán.
Azt meg remélem nem gondoltad komolyan hogy az RTL híradó nem ellenzéki hangot üt meg.(Elég a Sanoma vezér kiszivárgott mondataira gondolni.) Tegye, joga van hozzá, de számíthatnak rá hogy visszafelé sül el az egész.
Továbbra is tartom, hogy a megismételt választás után még jelentősebb jobboldali győzelem fog születni.

Tyreo 2013.09.29. 22:29:21

@Sir Galahad: Pedig ennek szerintem nem kéne utópiának lennie. Ez lenne a demokrácia alapja, hogy nem úgy tekintünk a pártokra mint valami sportklubra ami mellett tűzön-vízen át kitartunk, hanem mint olyan csoportra akik a saját értékrendünket képviseli az országgyűlésben.
Oké, tényleg utópista ez most Magyarországon. De attól még szomorú.

Sir Galahad 2013.09.29. 22:46:43

@Tyreo: Látod, ebben egyetértünk. Szomorú, hogy ez ma Magyarországon utópia. De ez van.

acetil 2013.09.30. 00:01:28

@szexkazán: sajnos nagyon félreolvastad amit írtam, van hogy homlokegyenest, döbbenetesen pont az ellenezőjét adod a számba mint amit írtam. a magad részéről pedig csak ismétled magad, levegőnek nézve azt amit ténylegesen írtam.

így nincs értelme folytatni, ráadásul zuhanórepülésbe fordult a beszélgetés színvonala, amihez nem vagyok partner.

további szép estét.
süti beállítások módosítása