A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

2018 miatt: nem a Fideszre szavazok 2014-ben

2013.06.28. 07:38 outisz

Már ha ezzel meglepek valakit... Nyílván az előző cikkre szeretnék reagálni, miszerint Magyarországon olyan határtalan a politikai választék tengere, mit tengere, világóceánja, hogy az egyszerű választó már beléfúl kínjában.

Nem tudom, érdemes-e még ebben az országban várni a hercegre fehérlovon. Jajj, hát hülye vagyok én??? Ilyen már volt, bocsánat, én kérek elnézést, ebben az országban nem szokás a régmúlt vélt vagy valós dicsőségein lovagolni, akármilyen fehér az a(z állatorvosi) ló.

bikak_eletfa_fejre.jpgPedig ha kicsit utánajárnánk a dolgoknak, azonnal kiderülne, a politika nem Walt Disney agyszüleménye. <off>Akkor mondjuk feketék és zsidók nem is szavazhatnának, az öreg Walt bácsi már csak ilyen volt, ő karmája.</off> Itt sosem fog elénk toppanni a demokratikus aranyhal, hogy megválasztott képviselőink által kívánjunk hármat az uniótól. Itt csak azért, mert valakinek két bátyja van, még nem automatikusan a legkisebb királyfi. Csak azért, mert valaki megfogadja az apjának, hogy mindig becsülettel fog dolgozni, még nem biztos hogy 5 perc múlva nem fog pályázatot nyerni. Itt nincsenek sírig hűséges barátok, bajtársak, kivéve ha úgy hívják őket hogy Gipsz Jakab. Itt senki nem fog háromszor hét esztendőig szolgálni a szomszéd királynak, hogy elnyerje a lánya kezét. Elég ha van egy ismerősünk a parlamentben. Itt Bajnai Gordonból sosem lesz Ludas Matyi, Gyurcsány Ferenc sosem lesz gyémántfélkrajcáros kiskakas, akármennyit szivatják. Orbán Viktor meg sosem fogja deresre húzatni a brüsszeli bírákat. Schiffer meg válogathatja szét a lencsét meg a hamut, sosem fog neki senki arany ruhát, meg üvegcipellőt adni a lábára. A kommunista szoborpark eddig szökésben lévő darabjait meg senki sem fogja kővé varázsolni nekünk.

Ez egy ilyen világ. Pont olyan, mint mi, emberek. Hogy senki sem vállalja fel az ügynöklisták nyílvánosságra hozását? Sajnálom, de komolyan. Jó lenne látni, hány honatya menekülne a riporterek elől, de nem fogjuk soha. Hogy senki sem mondja meg a tutit a gazdaságban? Akkor kezdjünk el kiabálni, hogy hé, van itt valakinek ötlete? Odaugranak százan. Elhajtjuk a hálózatépítőket, a lájkvadászokat, a kölcsönkéregetőket, a tolvajokat, idiótákat, gyurcsányt, a rasszistákat, a zombikat, és a végén hátha marad még valaki. Nem biztos, korántsem biztos, de meg kell próbálni.

Nem értem miért lenne jó, ha a jelenlegi ellenzéket azzal bátorítanánk szárbaszökkenésre, hogy egy még lehetetlenebb terepet biztosítunk számára. Értem én a logikát, hogy most tart ott az ország, hogy elhajtjuk a barmokat, de emberek, az még négy év orbánizmus. Ennyi időnk nincs.

Nem tudom kire fogok szavazni, de a Fideszre biztosan nem. Nem is azzal van a baj, hogy nem bízom az MSZP-ben, a korszakváltókban (ez nem valami sci-fi regény címe?), LMP-ben, akárkiben. (Mert mondjuk nem bízom.) Nagyobb baj, hogy az országban nem bízom, arra hogy képesek lennénk magunk mögött hagyni a kádárkort. És ha most nem sikerül, még négy év agymosás után, még 80% rezsicsökkentés után, még szorosabb médiahatalom, még nagyobb gazdasági háttérrel 2018-ban sem lesz nagyobb esélye a paradigmaváltásra.

Ez nem olyan, hogy jó, most fuldoklom, a francba az egésszel, kapálózzon a tököm. Lesüllyedek, aztán majd a fenékről feljövök. Francokat, majd ha a bomlás gázai felhozzák a testet. Nem ugyanaz. 2018-ban semmivel sem lesz jobb helyzetben a magyar demokrácia. Sőt.

Úgyhogy maradnak nekünk a jól ismert arcok, magunk között vagyunk. Ha jobb ötletem nem lesz, majd arra szavazok, aki szerintem a legkevesebbet fog lopni. Mert ha nem teszem, valaki más sokkal többet fog lopni tőlem. És ha nincs más, már ez is elég indok. Jó reggelt.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

30 komment · 2 trackback

Címkék: választás magyar demokrácia outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr495381538

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.28. 11:24:18

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Nem a Fideszre szavazok 2014-ben 2013.06.28. 10:50:17

Nem is azzal van a baj, hogy nem bízom az MSZP-ben, a korszakváltókban, LMP-ben, akárkiben. Nagyobb baj, hogy az országban nem bízom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moondancer83 2013.06.28. 08:51:29

Sajnos én azt látom az elmúlt időszakban, hogy teljesen mindegy ki is van kormányon. Mindegyik ugyan úgy lop, csal, hazudik.
A szociktól személy szerint nem vártam sokat (Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai, LOL). A Fideszes 2/3-ad akár jó is lehetett volna, de elszúrták. Pont azzá váltak mint az általuk bűnbaknak beállított másik oldal. Maga a gazdaság akár még jó irányba is mehet (nehéz lenne megmondani), de erkölcsileg mindenképpen kiherélték magukat.
A többieket meg inkább hagyjuk...

Hogy én kire szavazok 2018-ban? Fogalmam sincs. De biztosan elmegyek, mert ez jogom és kötelességem. Mert csak így tudok beleszólni a hazai politikába!

vantaan 2013.06.28. 09:33:32

Sajnos "garmr" és "outisz" is olyan mint a szűzkurvák az apáca rendben. csütörnapot mondanak csütörtök helyett meg pfujolva nézik a pornó újságot de odahaza 2 zabi gyereket nevel az anyjuk.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.06.28. 09:39:22

"Sajnos én azt látom az elmúlt időszakban, hogy teljesen mindegy ki is van kormányon. Mindegyik ugyan úgy lop, csal, hazudik."

Pontosan. Ezért fogok a LáMPa-ra szavazni. Egyelőre úgy néz ki, hogy ők még mindig az elveik és nem a zsebük mentén szavaznak.

indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Schiffer_Andras_-_1resz_3
indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Schiffer_Andras_-_2resz_3

Buga.Jakab 2013.06.28. 11:38:09

pedig az orszag nagyrésze örökre maga mögöt hagyta a kádár-rákosi-orbán rezsimet...

elment nyugatra...

a vajdasági, kátpártajjai magyarok KÜLÖN KÖSZÖNIK a kettős/magyar álampolgárságot....

így gyorsan tutták othagyni a rohat büdös haldokló magyarságot...

Buga.Jakab 2013.06.28. 11:38:46

@Prof. Dr. Simon Templar: orbán csicskája... sifer.. egy elvtelen hitvány komcsi ügynök ő is...

szofter 2013.06.28. 13:39:54

Én sem fogok rájuk szavazni, habár az én véleményem szerint azzal járunk a legkevésbé rosszul, ha ők maradnak kormányon.

Buga.Jakab 2013.06.28. 13:53:39

@szofter: eygetértek...

olcsóbb fizetni a védelmi pénz milliárdokat, mintha

vki tisztességes lenne kormányon... akkor ezek a mafiózók FELGYÚJTYÁK az országot!

mert nekik dupla vagy semmi van... nem lehet az elszámoltatást megkockáztatni... akkor inkább pusztujjon az ország... hamu...

toportyánzsóti 2013.06.28. 14:04:05

A jelenlegi elit Guantanamóban lenne jó helyen elhlyezve,10 év USA kormányzás és Masszív Marshall segély után volna értelme választásokat kiírni...Ezek a pöcsfejek csak egymást mocskolják mivel a világ dolgaihoz és a kormányzáshoz lövésük sincsen!Az őrizetlen közpénz ezer milliárdok pedig mindegyiket elbűvöli!

Megfontolt 2013.06.28. 15:30:08

....elolvastam ,de hiányolom a támpontokat ettől a majdnem koitusz nevű zavaros lénytől .
..vagy talán ez a konklúzió ???:

""" Úgyhogy maradnak nekünk a jól ismert arcok, magunk között vagyunk. Ha jobb ötletem nem lesz, majd arra szavazok, aki szerintem a legkevesebbet fog lopni. Mert ha nem teszem, valaki más sokkal többet fog lopni tőlem."""

Ezen a vonalon pedig :ha ezek tényleg lopnak és mindemellett teletömik vadi új merdzsó buszokkal a várost, hát kérem tessék csak!
vagy fizetik a valódi tolvajok által felvett és eltüntetett milliárdokat , miközben folyamatosan ismerik el a jelenlegi kurzus sikeres működését a korábban nagyhangú (magatok közül valók által !) megvezetett Európerek ! Ám legyen !

Bereznay A. 2013.06.28. 17:06:13

@Moondancer83:

És, hogyha egy színház működik, ahol a színpadon ellenfelek a színfalak mögött összejátszanak, tehát ugyanarra szavazol, akárkire szavazol, akkor is bele tudsz szólni a szavazásoddal a politikába? Merthogy ez folyik (lásd írásomat) és kétlem, hogy bele tudsz így szólni bármibe, attól eltekintve, hogy a színjátékos rendszert ami 1989 óta működik, a szavazatoddal, ami azt legitimálja, tovább élteted. Így bárhogyan is szavazol, magad ellen szavazol. Csapdában vagy, mindenki mással együtt, amiből az egyetlen kiút a szavazat kollektív, öntudatos megvonása.

komiszár 2013.06.28. 18:56:43

Parlagfű és tetűirtást,szúnyogirtást el kell kezdeni.

komiszár 2013.06.28. 18:57:58

@Buga.Jakab: Neked rohadt akkor kösd fel magad te bunkó faszkalap.

Buga.Jakab 2013.06.28. 19:21:32

@komiszár: mér kötném fel magam?

hagy legyen már szabad a véleményem....

paraszt nmagyarok... feudális buta po:cs mind...

az értelmes polgárosultak szinte mind elment már nyugatra...

prognosys 2013.06.29. 08:05:05

@Bereznay A.: sajnos ez sem kiút, mert az egyszerű többség konkrétan egyetlen szavazattöbbséget jelent! Egy választás bojkottálása nem old meg semmit, mert 100%-osan nem kivitelezhető.

Inkább az állampolgári felelősségvállalásnak kellene erősödnie, ami a törvény által is kimondott tény, hogy minden 18 életévét betöltött magyar állampolgár lehet választó és VÁLASZTHATÓ!

Vagyis az a probléma, hogy hiába tudja, érti valaki, hogy mit kell tenni, akkor amikor valóban tenni kéne, nem teszi. Ez az a hozzáállás, ami az ilyen OV-féle diktátorokat és a Gyurcsány-féle dilettánsokat a nyakunkra hozza!

Meg kellene találnunk azokat az arcokat (és mögéjùk állnunk!), akik elvhűek, és olyan világos, megvalósítható és egyértelmű irányzatokat képviselnek, amellyel valóban az ország érdekeit szolgálják

Bereznay A. 2013.06.29. 11:53:07

@prognosys:

Bocsáss meg, egy csipetnyivel sem maradt több energiám, hogy még egy vonakodó embernek megmagyarázzam – külön neki, amit azután úgy sem akra megérteni – a kezében lévő megoldást. Annyira nem fogja föl úgy látszik az átlag magyar, hogy a demokrácia nem mindössze azt jelenti, hogy engedélyt kapott arra, hogy szavazzon, hanem azt is, hogy kezdeményezhet és ennek a legkülönfélébb módjai vannak, hogy föladom.

Valószínűleg nem olvastad azt az írásomat, ami többek között erre is vélaszt ad, t.i., hogy miért lehet a megoldás első, döntő lépése a nem szavazás sőt, hogy ettől függetlenül is miért erkölcstelenség az embernek szavazni az 1989-ben fölállított rendszerben. Ha kíváncsi vagy elolvasod (ez az oldal is ajánlja jobb szélén) és ha kellően átgondolod, bitos, hogy megértheted.. Meggyőződésemmé vált, hogy a legtöbben nem, hogy nem tudják, hanem nem akarják megérteni, vagyis úgy tesznek, mintha nem értenék, oda nem tartozó ál szempontokkal akadékoskodnak, mondvacsinált nehézségeket támasztanak. Aminek egy gyökere van, az, hogy Isten ments, hogy a saját kisujjuk megmozdítésának a lehetősége fömerüljön Majd jöjjön valaki, aki mögé hajlamndóak vagyunk beéllni és hátha olyan jön majd egyszer (honnan egyébként?) aki eigazítja számunkra a boldogság, elégedettség és jólét felé vezető utat. Ha megteszi, majd szívesen megtapsoljuk. Ezárt marad ott az ország ahol van. Bocs, nem foglak győzködni. Érthető, olvasd el, és ha nem tetszik, akkor nem.

prognosys 2013.06.29. 14:53:48

@Bereznay A.: ne érts félre,. Biztosan igazad van a bojkottot illetően...mármint elvégzi szempontból. A korábbi írásodat valóban nem olvastam. Mentségemül szolgáljon, hogy mivel mobilról kommentelek, így nekem nem is ajánlja fel az oldal az általad említett írást.

Én csupán egy egészséges kritikát fogalmaztam meg, mert az a tapasztalatom, hogy a legtöbb jó elképzelés a rossz emberi természet miatt hasal el.

Egyszerűen nem képes mindenki egy irányba húzni. Ezért gondolom földtől elrugaszkodottnak ezt az elképzelést.

Bereznay A. 2013.06.29. 15:11:01

@prognosys:

Kösz a nagyon normális válaszodért.

Persze, hogy az a probléma, hogy nem húznak egy irányba a népek. Éppen azon kellene dolgozni, hogy ez megtörténjen. Nem értem az erről lemondástól mi jót lehet várni.

Itt találod meg amiről szó volt:

www.kibulizottorszag.net

prognosys 2013.06.29. 19:36:46

@Bereznay A.: Huh, köszi! Ez egy jó pár éves írás. Anno még nyomtatásban kaptam valakitől. Megdöbbentettek (mint egy nagy pofon), de egyben le is nyűgöztek a benne lévő megállapítások! Nem gondoltam volna, hogy a szerzőnek egyszer személyesen (persze csak a virtuális térben) gratulálhatok. Sokat segített a nézeteim kialakításában.

Ugyanakkor felismertem jó néhány dolgot, ami miatt sajnos távol vagyunk a megoldásoktól. Ezekről fogok rövidesen írni a nemzetiminimum.blog.hu oldalon.

Az oldal designja még ugyan nincs kialakítva, de a bevezető nagyjából fedi a lényeget

Bereznay A. 2013.06.29. 20:31:07

@prognosys:

OK, kösz az összesért, és igyekszek majd odanézni.

Bereznay A. 2013.06.29. 23:37:42

@prognosys:

Odanéztem. Közeláll egyes csak félig végiggondolt gondolataimhoz arról, hogy mit lehetne, azaz tetszik.

prognosys 2013.06.30. 04:37:47

@Bereznay A.: Én is köszönöm szépen! Ezekkel a bejegyzésekkel határozott célom van, ezért nem akarom elkapkodni, de a napokban - talán a hét elején elkészítem a következő bejegyzést is.

Jozsef Andras Kiss 2013.06.30. 17:15:38

Fura ember a magyar !De inkább tanulatlan és számára nem is fontos hogy jobban éljen .Legyen meg a napi söre ,a vonat vagy busz megteszi minek saját kocsi .Idegen nyelvet nem beszél ,elvégre minek ha meg ide jön egy angol az tanuljon meg magyarul .Munkahelyen első szempont hogy keresi az " ellenséget " és bemószerolja aki jobb tőle.A másik véglet akinek van 3 luftballon és népmüvelő diplomája és ezért neki már nem is kell " dolgoznia " elég ha bejár a munkahelyére .Teljesen hatékonyság nélkül ,akar akkora jövedelmet amit " nyugaton " kapnak az emberek .Ugyan semmit sem tud arról a német munkásról aki térdig vízben lapátol vagy az a norvég halász aki kockára teszi naponta az életét a viharos tengeren és csinálja a dolgát .Sokszor több nyelvet beszél és diplomásként végzi ezt a munkát.Garantálom az átlag magyar jövőre is arra fog szavazni aki szembe megy Európával és többet ígér neki .Még mindig nem tanulta meg NINCS INGYEN VACSI !Okos embert egyszer lehet becsapni ,a butát örökké !Amúgy köszönjük mi akik régebben, vagy az utóbbi években eljöttünk Zombilandról .

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.02. 12:07:58

a fiatal pártokra kell szavazni, LMP-jobbik, nincs más út, a többi ismert párt az mszp, mszmp leányvállalata.
szerintem mondjuk az lmp is az, de adni kell nekik egy lehetőséget, jobbik is kovács dáviddal az ifjú neokomcsik szekerét tolta volna csurka ügynökkel, de állítólag ma már függetlenek, ki kell derítenünk egyértelműen, és csak úgy lehet, hogyha kormányba tesszük őket

Balt 2013.07.02. 14:20:04

"Ha jobb ötletem nem lesz, majd arra szavazok, aki szerintem a legkevesebbet fog lopni. Mert ha nem teszem, valaki más sokkal többet fog lopni tőlem."

Stimmel. Az összes ellenzéki párt (beleértve az LMP-t és a Jobbikat) a progresszív adózással jön...

toromasi 2013.07.12. 10:26:33

Szerintem az összes negatívumával együtt még mindig a fidesz a legelfogadhatóbb.

vantaan 2013.07.15. 18:38:35

@toromasi:Ja!
Sőt!
Magyarország egyre kockázatosabb
2013. 7. 15. 16:34|Utolsó módosítás: 2013. 7. 15. 16:50|Pénzügy » Hitel
Elkészült az új credit manager index, a CMI, az index alapján 2013. első negyedévére vonatkozóan a szakemberek véleménye továbbra is negatív konjunkturális és kockázati változásokat tükröz - tájékoztatta a Magyar Credit Management Szövetség (MCMSZ) az MTI-t hétfőn.

vantaan 2013.07.15. 18:40:36

@toromasi:Csak nem birka tetszik lenni?
Magyarország: többen vannak a birkák, de még mindig nem elegen.

vg.hu/vallalatok/mezogazdasag
Címoldal Vállalatok Mezőgazdaság Magyarország: többen vannak a birkák, de még mindig nem elegen
...hát mán birka hiány van? Magyarország akkor most jobban teljesít vagy sem?
Válasz erre

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.30. 09:49:31

"Csak nem tudja hogy ezt hogyan kell csinálni, mert nem tanulta meg. "

Tudnánk, hogyan kell csinálni, csak nincs kivel. Ha lenne olyan erő, akire nyugodt szívvel rá lehetne bíznii az országot, akkor nem lenne kérdés.

Illetve, sajnos ezt az országot csak kétharmaddal lehet kormányozni, mert az a pár idióta szembenálló fél (pártok) képtelen bármiben konszenzusra jutni. Tehát a többség szükséges lenne, csak ne ilyen dilettáns tolvajokból állna, mint a mostani.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.30. 09:51:02

@Jozsef Andras Kiss: "degen nyelvet nem beszél ,elvégre minek"

Találkoztál, netán dolgoztál már németekkel, vagy franciákkal? :D

Chris1024 2013.09.02. 09:38:34

@ColT: Ha ő nem is de én igen.Most jelenleg Angliában élek.Amit el tudok mondani hogy otthon pont ugyanazt a munkát végeztem mint itt.A különbség csak annyi hogy itt elismernek és kőkemény pörgés van és baromira termelékenyek vagyunk a csapattal.Otthon nem állt másból a mindennap mint pár pöffeszkedő faszkalappal szélmalomharcot folytatni aki felszopta magát valami vezető pozicíóba és egész nap facebookozik.Aze redmény pedig nulla....az összes energiát és tehetséget felemésztette ez a faszság
és a termelékenység nulla volt kb...ők felvették a nagy pénzt és kőkeményen lenéztek minket akiket pár kenyérmorzsával megdobtak.
süti beállítások módosítása